Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită: 11 ianuarie – Mizele scandalului de la Urgenţă

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Astazi, cerul va fi variabil, mai mult noros în vestul, centrul şi nordul ţării, unde va ninge slab, local la munte şi în Maramureş şi, mai ales noaptea, pe arii restrânse în rest. Se va produce ceaţă în zonele joase din sudul ţării şi izolat în rest, anunţă Administraţia Naţională a Meteorologiei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în regiunile estice şi montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 6 grade, iar cele minime între -7 şi 1 grad, uşor mai scăzute în depresiuni.

În Bucureşti cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -4…-2 grade. Vor fi condiţii de ceaţă, mai ales noaptea. Mediafax

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3625 RON; 1 USD = 3. 4071 RON; 1 EURO = 1. 2804 USD; Francul elvetian 3. 5953 RON. Gramul de aur 178.3363 RON.

Topul celor mai mari 20 de angajatori din economie în 2011: la fiecare nou angajat au dat afară cel puţin două persoane. Poşta Română a rămas şi în 2011 cel mai mare angajator din economie, cu aproape 36.000 de salariaţi şi care, surprinzător, a raportat cu 1.000 de angajaţi în plus anul trecut, comparativ cu datele din 2010. Cel mai mare angajator privat, însă, Petrom, a concediat cel puţin 1.700 de angajaţi pe parcursul anului trecut, rămânând în luna septembrie cu mai puţin de 24.000 de angajaţi. Cei mai mari 20 de angajatori din economie au aproape 240.000 de angajaţi şi concentrează aproape 6% din forţa de muncă din România. Evoluţia numărului de angajaţi din aceste companii reflectă şi situaţia înregistrată de companiile mai mici de pe aceeaşi piaţă, acesta fiind principalul indicator din bilanţul unei companii care arată dacă aceasta a continuat investiţiile sau a fost nevoită să-şi reducă din costuri. Datele centralizate de ZF arată că, pe parcursul anului trecut, cei mai mari angajatori locali au făcut peste 11.700 de concedieri şi au angajat aproape 4.600 de persoane. La fel ca şi în anii anteriori, „campionii” concedierilor au fost companiile private – Petrom şi Romtelecom – care trec de câţiva ani încoace prin ample procese de restructurare după privatizare. În schimb, companiile de stat, care au devenit subiectul-vedetă în discursurile pe care le au oficialii, mai ales în faţa oficialilor FMI, nu s-au concentrat foarte mult pe reducerea de costuri prin restructurare. Dacă Romsilva, CFR sau Compania Naţională a Huilei au concediat aproape 1.500 de oameni, Poşta Română are 1.000 de oameni în plus, în timp ce Regia Autonomă de Transport din Bucureşti nu a restructurat decât 177 de posturi. Ziarul Financiar.

Am luat o transa FMI de la pompa! Cartelul romanesc al benzinei, cea mai mare amenda din UE. Companiile petroliere vor trebui sa plateasca statului roman o amenda de circa 205 milioane de euro pentru ca s-au inteles intre elesa scoata de pe piata un sortiment de benzina. Ieri a fost o zi de doliu pe piata petroliera romaneasca, dar una cu lauri pentru autoritatile statului. Intr-o conferinta de presa sustinuta cu sala arhiplina si peste 50 de jurnalisti veniti cu toata artileria grea sa transmita in direct marea stire, presedintele Consiliului Concurentei a anuntat triumfator ca, in sfarsit, se da verdictul in cazul unei anchete incepute acum sase ani. Cele sase companii petroliere de pe piata romaneasca au primit amenzi de 890 de milioane de lei in total, adica 205 milioane de euro, pentru ca s-au inteles intre ele sa scoata de pe piata un sortiment de benzina, Eco Premium. Acest carburant înlocuia benzina cu plumb, interzisă în UE din 2005, şi era folosit de maşinile mai vechi de opt ani. Potrivit Consiliului Concurenţei, respectivul sortiment era folosit de 20% din vehiculele pe benzină şi aducea cam 5% din cifra de afaceri a companiilor. Adevarul.

Mizele scandalului de la Urgenta. Cine raspunde la 112. Concurenta stat-stat privat in sistemul de urgenta, departe de a fi o realitate, a facut deja o victima. Fondatorul SMURD, Raed Arafat, a demisionat din postul de subsecretar de stat, fara a astepta ca lucrurile sa fie batute in cuie intr-un proiect definitiv de noua lege a sanatatii. Premisele, a spus el, sunt ca sistemul public de urgenta sa dispara intr-o concurenta neloiala cu privatul. De partea cealalta, prin vocea presedintelui Traian Basescu, a ministrului Sanatatii, Ritli Ladislau si a sefului CNAS, Lucian Duta, scenariul invocat de Arafat nu ar putea deveni realitate, de vreme ce Ministerul Sanatatii, dar si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate vor fi cele care vor avea ultimul cuvant, atat in privinta acreditarii operatorilor privati, cat si in stabilirea standardelor cost-calitate. Proiectul noii legi a sănătăţii deschide uşa sistemului de urgenţă şi către privat. Practic, dacă prevederile actului normativ pus în dezbatere publică rămân neschimbate, pe viitor în urma unui apel la 112 către urgenţă va fi direcţionată unitatea cea mai apropiată, fie privată, fie publică, atâta vreme cât este omologată de Ministerul Sănătăţii.O astfel de prevedere, spune Raed Arafat, ar duce în câţiva ani la eliminarea segmentului public în domeniu, aşa cum s-a întâmplat în Slovacia. Fondurile sunt limitate spune el, iar furnizorii privaţi care „au şi alte activităţi şi au în spate fonduri” îşi vor permite să racoleze atât personal oferindu-le salarii mai mari, cât şi să impună licitaţiile şi să vină cu preţuri de dumping „pe primii doi-trei ani până ce absoarbe total publicul”. Gandul.

Fals cu Ciuhandru pentru Cornu – „regele asfaltului”. Semnatura falsificata a primarului Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, apare pe o „recomandare” depusa de firma milionarului Georgica Cornu la o licitatie pe bani publici a Primariei Arad. Scandalul falsurilor in care sunt implicati edilii timisoreni, al caror nume a fost folosit de mafia imobiliara tiganeasca, a ajuns la cel de-al doilea episod. Primarul Gheorghe Ciuhandu a dezvaluit ieri, in timpul unei conferinte de presa, ca semnatura sa falsificata apare si intr-un document intocmit in favoarea unui om de afaceri. Ilegalitatea a fost descoperita in urma cu o jumatate de an, dar nu a fost facuta publica pana acum. Totul a început în luna iunie 2011, când Primăria Arad a organizat o licitaţie pentru proiectul „Amenajare piste de biciclete pe faleza râului Mureş”, lucrare în valoare de 6,5 milioane de lei. La licitaţie s-a înscris şi firma milionarului Georgică Cornu, supranumit şi „regele asfaltului”, renume primit în urma numeroaselor sale contracte cu statul. La dosar, au fost depuse mai multe documente, printre care şi o recomandare semnată de Ciuhandu. Acesta menţiona că firma Confort a realizat în Timişoara, pe Bulevardul Liviu Rebreanu, o lucrare similară celei din Arad, primind calificativul „foarte bun”.Adevarul.

CEDO nu poate clarifica raspunderile morale. Sentinta CEDO privind reducerea salariilor bugetarilor cu 25% a reactivat o dezbatere politica care se complace pe mai departe intr-o grava confuzie morala. Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a respins la sfarsitul anului trecut cererile facute de doi reclamanti romani care s-au adresat Curtii impotriva reducerii salariilor din sistemul public cu 25%. Sentinta aceasta cu totul neinteresanta pentru jurisprudenta CEDO conteaza insa foarte mult in Romania. Ea atinge nervul sensibil al unei dezbateri sociale cu implicatii majore. Sindicatele si Opozitia au pretins ca reducerea salariilor ar reprezenta nu doar o forma de violenta politica, ci si o incalcare a drepturilor omului. Ulterior incurajati de acest masiv discurs public, doi functionari de la primaria din Chisinau-Cris, Felicia Mihaies si Adrian Gavril Sentes, dupa ce au pierdut toate procesele in tara, au reclamat statul roman la CEDOReclamanții au preluat tale quale ideile vehiculate în lupta politică din acea perioadă , pretinzând că salariul este o formă de proprietate și că reducerea lui ar însemna nerespectarea unui drept fundamental înscris în ”Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale”. Ei au susținut că guvernul României ar fi încălcat articolul 1 al Protocolului nr. 1, potrivit căruia: ”Orice persoană fizică sau juridică are dreptul la respectarea bunurilor sale. Nimeni nu poate fi lipsit de proprietatea sa decât pentru o cauză de utilitate publică şi în condiţiile prevăzute de lege şi de principiile generale ale dreptului internaţional.” Pentru orice persoană cu o minimă informație juridică această reclamație la CEDO era o năstrușnicie. Lupta politică deformase însă argumetele atât de mult, încât ideile false au început să pară pentru mulți convingătoare. A asimila salariul (dar și pensia din sistemul românesc de protecție socială) cu proprietatea era mai mult decât o eroare juridică, era o alterare a unor raporturi sociale fundamentale. Integral in Deutsche Welle

Cutremur de 4,4 grade Richter în Vrancea. Potrivit Institutului de Fizică a Pământului, seismul a avut loc la ora 20.25, la o adâncime de 140 de kilometri. În această seară, pământul Vrancei s-a zgâlţâit din nou, după un nou cutremur cu magnitudinea de peste 4 grade pe scara Richter. De data aceasta, seismul a înregistrat 4,4 grade şi a avut loc la o adâncime de 140 de kilometri. „Este un cutremur obişnuit. Nici măcar cele de 6 grade nu sunt relevante, sunt floare la ureche pentru această zonă şi e un semn că în ţara asta mai sunt cutremure. Totuşi a fost la adâncime mare şi s-a simţit în zonă. M-au sunat oamenii de acolo să-mi spună că l-au simţit mai bine ca altădată, dar nu trebuie să îngrijoreze acest lucru. Eu am spus mereu că un cutremur peste 7 grade Richer nu va avea loc prea curând”, ne-a declarat seismologul Gheoghe Mărmureanu. Ultimul cutremur de 4 grade Richter în Vrancea a avut loc pe data de 22 noiembrie 2011.  În urmă cu trei zile, de Sfântul Ion, la Staţia Seismică de la Vrîncioaia s-au înregistrat patru cutremure de mică intensitate, cel mai mare dintre ele fiind de 3,3 grade Richter. Adevarul.

Agent sub acoperire în mijlocul poliţiştilor proxeneţi. 31 de poliţişti acuzaţi de luare de mită sau tortură. 29 sunt de la aceeaşi secţie. Un criminalist şantaja bărbaţii care făceau sex în public. Un agent infiltrat povesteşte filmul evenimentelor. Ofiţerii DGA au percheziţionat fişetele poliţiştilor şi locuinţele acestora. Stupoare în rândul a zeci de poliţişti din Capitală. Ieri dimineaţă, în zorii zilei, au primit vizita neaşteptată a trupelor speciale. Cei mai mulţi dintre ei erau obişnuiţi să îi vadă pe „mascaţii” de la Serviciul de Intervenţii şi Operaţiuni Speciale (SIAS) în teren, mergând alături de ei după infractori. De această dată, însă, rolurile sau schimbat, iar echipele de intervenţie au năvălit în secţiile în care lucrau şi în casele lor. Ce nu ştiau cei 31 de subofiţeri de la Secţiile de Poliţie 1 şi 3 era faptul că, printre ei, erau infiltraţi ofiţeri sub acoperire ai DGA. Operaţiunea, concretizată ieri cu reţinerea agenţilor, a fost demarată încă din luna mai a anului trecut. Şefii Poliţiei Capitalei au aflat că unii dintre subalterni luau şpagă de la şoferii prinşi în trafic, de la diferiţi oameni care doreau să nu li se întocmească proces-verbal sau dosar penal, şantajau prostituatele şi pe clienţii acestora sau loveau fără un motiv legal. Unul dintre cei mai „ponosiţi” agenţi, „detaşat” la una dintre cele două secţii de poliţie, era, de fapt, ofiţer DGA sub acoperire. Slăbuţ, modest îmbrăcat, „fără figuri în cap”, cum îl caracterizau ceilalţi poliţişti, el monitoriza cam tot ce făceau „colegii” săi. Integral in EVZ.

Pe unde s-au plimbat parlamentari în 2011. Vezi cum justifică aleşii deplasările exotice de zeci de mii de lei. Pakistan, Tadjikistan, Qatar, Congo, China, Cambodgia, Coreea, Vietnam, Senegal sau Panama… Nu sunt destinaţiile propuse de vreo agenţie de turism exclusivistă, ci câteva dintre ţările vizitate de senatori şi deputaţi pe parcursul primelor zece luni ale anului 2011. Bineînţeles, destinaţiile menţionate s-au adăugat deja „banalelor“ Franţa, Belgia, Germania, Elveţia şi SUA. Doar în luna octombrie (ultima lună pentru care sunt prezentate cheltuielile aleşilor), senatorii şi deputaţii au întreprins 63 de „vizite de lucru” şi au cheltuit aproape 470.000 lei (deputaţii – 280.265 lei, senatorii – 189.620 lei). În unele cazuri, nici măcar nu au căutat vreun pretext (adunare, conferinţă, etc.) pentru plecare. Scrie doar „vizită oficială”, eventual sub „umbrela” relaţiilor bilaterale internaţionale. Romania Libera

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

11/01/2012 la 8:01 am

185 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  11/01/2012 at 8:26 am

 2. Salutare! 🙂

  Nu uitati ca astazi e zi de foc la CCR, se dezbate legea privind raspunderea magistratilor. In paralel, ca sa se delecteze, CCR va analiza si legea privind eutanasierea maidanezilor.

  Sincer, prefer sa o vad trecuta pe prima! :mrgreen:

  Cetatean

  11/01/2012 at 8:51 am

  • Buna Dimineata 🙂
   Poate o combinatie intre ele – eutanasierea magistratilor 😆

   huniad

   11/01/2012 at 8:53 am

   • Vai de capul meu 😉 O sa sara Danilet in sus, ca atentezi la indpendenta Justitiei chiar si cind faci glume! 😆

    Cetatean

    11/01/2012 at 8:56 am

    • Sper ca se intelege ca este o gluma. In orice caz este clar ca exista si magistrati maidanezi, din nefericire a recunoscut-o si amicul Dumbrava in discursul lui de despartire de presidentia CSM.

     huniad

     11/01/2012 at 8:59 am

     • in cazurile astea, codul Politeia inventat de Stefan cere sa pui urmatorul semnal:

      G&M sau Gluma/Mistou

      Ca sa stii 😉

      Cetatean

      11/01/2012 at 9:10 am

      • Multiumesc pentru informatie 🙂
       Gluma/Mistou

       huniad

       11/01/2012 at 9:14 am

  • poate au sa ajunga la concluzia ca este constitutional sa eutanasiezi magistratul maidanez … 😀

   Sare'n Ochi

   11/01/2012 at 9:27 am

 3. Buna dimineata! La cele amintite despre „ziua obisnuita 11 ianuarie” as mai adauga si stirea ca, la solicitarea USL, Curtea Constitutionala va dezbate azi si „neconstitutionalitatea legii eutanasierii cainilor fara stapan”. O noua problema grava pe care opozitia, cainele de paza al democratiei si, totodata, in aceasta calitate VITAL vizata, doreste sa o transeze pentru binele natiunii…

  Observator

  11/01/2012 at 8:53 am

  • Buna Dimineata Observator 🙂
   dau si ei de munca judecatorilor de la CCR, ce sa faca saracii!

   huniad

   11/01/2012 at 9:00 am

  • or fi extins constitutia si la ” drepturile ciinilor”

   intamplator

   11/01/2012 at 9:07 am

 4. Semnalez ca la legea raspunderii magistratilor exista doua contestatii: una depusa de PSD, de peste 40 de pagini, si una depusa de Sandeii de la ICCJ.

  Prima e publica, a doua nici dracu nu o gaseste. Super dovada de transparenta din partea unei puteri care se vrea „independenta” dar care actioneaza tilhareste.

  Reamintesc ca in 2010, cu ocazia taierii salariilor, toti judecatorii de la ICCJ a sustinut in fata CCR ca diminuarea cu 25% incalca drepturile omului. Frumoasa dovada de competenta, onestitate si cunoasterea jurisprudentei CEDO!

  Cetatean

  11/01/2012 at 9:04 am

  • @cetatean: ” competenta” nu mai e valabila cind e vorba de ” al meu”,mai ales in cazul magistratilor;
   citind ce spun ei,ajungi sa intelegi ca Dumnezeu este un personaj colectiv=magistratii romani

   intamplator

   11/01/2012 at 9:10 am

 5. buna dimineata

  ma tot straduiesc sa gasesc interagro intre primii 20 angajatori din romania
  ma tot straduiesc sa gasesc interagro intre primii 20 exportatori romani
  gaze..gaze…gaze..
  oricum,teoria conspiratiei pare sa se confirme in acest caz: presedintia a cerut modificarea legii gazelor,pentru a se permite exportul;trebuia un motiv,n-asha?
  astept cu interes reactiile peste 2 ani dupa amendarea legii gen” am permis exportul si acum in loc sa livreze gaz in tara la pretul de extractie +transport+profit rezonabil,il exporta..”” strainii carora statul le-a dat resursele pe gratis,ne spoliaza..”si variatiuni pe tema ca si in cazul petrom

  cit despre arafat:nimeni nu sesizeaza ca omul si-a dat demisia pentru o idee; buna sau rea lupta pentru ea…
  mai stiti cazuri in ultimul deceniu?
  @tzepelica stie ce vorbeste,cred ca smurdul asta e cam ca sistemul energetic;sper ca nu le vine nastrushnicia sa privatizeze si asta si sistemul de distributie a gazelor;

  intamplator

  11/01/2012 at 9:07 am

  • @neata 🙂 am vazut si eu ca presidentia a cerut reexaminarea legii gazelor ptr a se permite exportul.de ce n a cerut si reexaminarea legii prin care ioan niculaie a primit gaze de la productia interna la pret preferential? poate ne raspunde @tds daca are timp.accept si ironii :))

   zigzag

   11/01/2012 at 10:20 am

  • Modificarea in sensul permiterii exportului e ceruta de legislatia UE. Mai exect e respectarea liberei circulatie a marfurilor. Avem si procedura de infringement pe chestia asta.
   Cu Niculaie ramane cum am stabilit in anii electorali : il zgaltaim un pic ca sa-i multumim pe unii, dar nu-i inchiedem combinatele sa nu avem probleme sociale.

   Catalin

   11/01/2012 at 11:22 am

  • CONTRAR directivelor CE, parlamentarii nostri au adoptat o lege care INTERZICE exportul de gaze, adica piata libera dar nu pentru catzei! de aici re-examinarea! si daca nu merge infrigment! iniiativa a fost EVIDENT a lui Iulian Iancu PSD si daca nici asta nu pute a populism….

   cinic

   11/01/2012 at 5:13 pm

 6. Sal`tare, natiune ! 🙂
  Se pare ca multi „sobolani” saliveaza la cascavalul serviciului de urgenta.
  Unul dintre ei :
  „…un alt Raed Arafat poate fi fiica lui Vasile Blaga, preşedinte al Senatului României. Conform site-ului firmei Axis Emergency SRL, aceasta este prima companie medicală privată înfiinţată în judeţul Hunedoara, iar din anul 2010 are şi staţie privată de ambulanţă. Firma asigură asistenţă medicală de urgenţă, precum şi transport sanitar specializat cu medic însoţitor, punând la dispoziţia solicitanţilor mijloace de transport dotate cu aparatură şi personal. Axis Emergency SRL, cu sediul în Deva, este deţinută de fiica lui Vasile Blaga, Agathe-Cristina Rudeanu, şi de soţul acesteia.
  Conform declaraţiei de interese a preşedintelui Senatului, firma Axis Emergency SRL a încheiat contracte pentru servicii de transport sanitar cu Spitalul Judeţean Deva, Spitalul Municipal Hunedoara, Spitalul Petroşani, Spitalul Municipal Brad şi Centrul de Transfuzie Sanguină Deva…”

  Tzepelica

  11/01/2012 at 9:09 am

  • Buna dimineata Tzepelica,
   Cine se trezeste de dimineata departe ajunge, nu?!

   huniad

   11/01/2012 at 9:11 am

   • Salut !
    Ajunge departe doar daca are niscaiva tati/socrii care sa-i netezeasca drumul. 🙂

    Tzepelica

    11/01/2012 at 9:21 am

  • @tzepelica:
   ce naiba ,e clar,nu e vorba numai de serviciile de urgenta;ginditi-va ce tunuri se vor trage cind vor ” primi” spitalele asa cum doctorii au primit cabinetele
   ii doare-n basca de sanatate;chestia asta e posibil cel mai mare tun postdecembrist

   intamplator

   11/01/2012 at 9:13 am

   • Salut !
    Imi amintesc de Bradisteanu si de „achizitiile” pe care le-a facut pe sume colosale.
    Scandalul s-a stins si acu` se privatizeaza, probabil.

    Tzepelica

    11/01/2012 at 9:24 am

    • Apropo, ce s-a intamplat in dosarul Bradisteanu – ANI. Confiscarea banilor nejustificati?

     huniad

     11/01/2012 at 9:25 am

     • daca nu ma insel:justitia a stabilit ca nu e nici un prejudiciu,sau ceva de genul masta;tipul e ” nevinovat”

      intamplator

      11/01/2012 at 9:27 am

   • si inca un lucru cu ” privatizarea ” sanatatii: in afara investitorilor ” obisnuiti” gen sov,voiculescu,patriciu vor fi o multime de firme cipriote
    ce metoda eleganta,de albire a banilor in scopuri altruiste

    intamplator

    11/01/2012 at 9:25 am

   • sa completez: dupa cuponiada

    intamplator

    11/01/2012 at 9:26 am

  • neata,
   eu am spus asta inca de saptamina trecuta, cam vineri….
   🙂

   skorpion

   11/01/2012 at 9:30 am

  • serviciul de transport saniar NU e serviciu de tip URGENTA. Pe de alta parte, firma privata presteaza IN LOCUL SMURD, contra lui SMURD sau IN ABSENTA SMURD? raspunzand la aceste intrebari putem trage concluzii. Reiau un FAPT: exista -inaintea lui ARAFAT- un elicopter privat in Valea Jiului care -in caz de accident- duce rapid mineri la spitalul din Tmisoara etc. Acest elicopter pericliteaza SMURD? daca SMURD nu are destule elicoptere este interzis sa existe si elicoptere private?

   cinic

   11/01/2012 at 5:18 pm

 7. Neata
  Multi sobolani saliveaza domle 🙂

  Un tanar de stanga

  11/01/2012 at 9:25 am

  • da, dom’le saliveaza. pacat ca nu saliveaza si corbii sa le mai cada din plisc ceva cascaval 😀

   Sare'n Ochi

   11/01/2012 at 9:30 am

  • in schimb vulpile, de la atata salivat, nici macar nu mai pot deschide botul sa zica ceea ce au de zis – sa le pice naibii cascavalul din cer (ma rog, copac/pom/creanga)…

   Sare'n Ochi

   11/01/2012 at 9:31 am

 8. Concluzia este ca privatizarea nu e de noi. Sistemul cu statul omnipotent si socialist e cel mai potrivit pentru roman. Privatizarea este dublu negativa daca o face regimul odios al hotzului Boc-Basescu-Udrea. Cele ale lui Tariceanu aveau miros de trandafir. Asa ca trebuie evitata privatizarea ca vin unii si se imbogatesc. tot asa cum trebuiesc desfiintate podurile ca sa scadem numarul de sinucigasi

  Un tanar de stanga

  11/01/2012 at 9:30 am

  • nu podurile, liniile de cale ferata din gari – acolo nici macar nu ajunge Salvarea.

   Sare'n Ochi

   11/01/2012 at 9:32 am

   • neata tuturor! salut @sare: mi ai ramas dator cu un raspuns de aseara 🙂

    zigzag

    11/01/2012 at 10:15 am

  • Statul este intotdeauna cel mai prost administrator , zic mai toti. Apoi tot ei iti explica de ce nu poti sa privatizezi nimic pentru ca sistemul actual e perfect si chiar daca nu e perfect, nu cumva o sa se imbogateasca unii?
   Scopul la romani nu este progresul ci decesul. decesul caprei vecinului, normal

   valentin

   11/01/2012 at 9:43 am

  • @tds
   ironia nu e buna intotdeauna;
   legea asta trebuie discutata serios; e vorba de sanatate nu de petrom sau de posta romana;
   daca incerci sa inchizi gura putinilor specialisti pe care ii ai,nu poti avea o discutie; ai o bashcalie tipic romaneasca ca la elodia
   cititi proiectul si vedeti ca nu e nimic clar;priectul mie mi se pare facut ca sa fie bifat inca un punct si nu la modul serios;nu ma refer la ceva ” stufos” ma refer la principii,asa cum cred eu ca trebuie intr-o lege ca asta;lipsesc

   intamplator

   11/01/2012 at 9:49 am

   • @intimplator – Discut-o mai frate (vad ca de 48 de ore o discuti si iti place ) cine te opreste. Ma rog spui ca nimic nu e clar pentru tine, dar discut-o 😦 Eu nu sunt specialist in legi ca sa discut legea , eu sunt specialist in Iocanisti (participanti din Poiana lui Iocan) si la ei ma refer.

    Un tanar de stanga

    11/01/2012 at 9:56 am

    • pai asta zic si eu;s-o discute specialistii nu fripturistii
     si,apropo,ce sa discuti,cind din proiectul ala nu se intelege nimic;e cam ca documentele pcr;(cred ca va amintiti)
     ” se dezbate si se aproba cum a fost publicat” si dupa aia …
     n-oi fi eu specialist in sanatate,dar cred ca stiu sa citesc

     intamplator

     11/01/2012 at 10:20 am

   • DE CE discutiile despre lege s-au limitat doar la capitolul urgenta? care ca amploare este cel mai mic? sau lipsa punctului pe i intr-o fraza e un bun pretext pt.a arunca o carte la cos?

    cinic

    11/01/2012 at 5:20 pm

 9. cetatean,

  ce zici de asta?

  Dosarul in care primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a fost trimis in judecata de catre DNA pentru abuz in serviciu si fals intelectual este blocat la Curtea Constitutionala de un an si cinci luni

  http://m.hotnews.ro/stire/11158060

  skorpion

  11/01/2012 at 9:33 am

 10. Si io care credeam ca exista prezumtzia de nevinovatzie/naivitate/inocentza cu privatizarile astea… 😆
  Tunuri grase dintr-o data si tunuri mici dar indelungate..
  Morning all 🙂
  Nu mai sunt bani domnilor si previziunile sunt sumbre.Posibil ca nici piratul nici Arafat sa fi fost sinceri.Piratul sfatuit probabil aiurea,Arafat tzinand(justificat si ineresat atat ptr.el si pretenarii lui dar,as zice si in interesul pacientului) de „copilul” sau.Dezbaterea s-a terminat inainte de a incepe.
  ps.
  o obs. personala
  daca in postarea „impact” s-a dorit discutzia la o singura tema ,NR,in postarea „perspectiva” ,desi Theophyle a incercat potentzarea interesului ptr.NR propunand-o ca prima discutzie urmata apoi de „conflictul” pirat-arafat,aceasta a doua tema -scandalul zilei,a tzinut capul de afis.Un test util(Theophyle,ma gandeam sa-ti trimit un mai pe aboutread,pana al urma scriu aici)
  Concluziile mele nu sunt dintre cele mai fericite.Desi sunt convins ca cei mai multzi dintre cei care scriu (contribuind si in acest fel)si citesc acest blog vor vota NR(sper ca partid),sunt inca foarte putzini cei care se implica cu adevarat asa cum o fac @TOG ,MN …

  mircea

  11/01/2012 at 10:08 am

  • @salut Mircea. E bine sa scrii…
   Trebuie sa ajutam NR sa ia macar 5% (de ne place sau nu ne place NR ) spre binele democratiei.

   Un tanar de stanga

   11/01/2012 at 10:18 am

   • salve TDS 🙂
    Categoric da.

    mircea

    11/01/2012 at 10:25 am

 11. Dupa ce am citit si eu cate ceva din prevederile legii privitoare la urgente pot spune ca e o propunere care merita cel putin discutata. Nu vad decat o spargere a unui monopol, sanse pentru implicarea si altor actori deci arie de acoperire mai mare si posibilitatea ca medicii sa castige mai bine. urgentele sunt gratuite sau macar acoperite de asigurari.
  Sincer, mai degraba lucruri pozitive si nu vad premizele nici unei catastrofe. Arafat nu a facut decat sa inlouciasca servicul de ambulanta care era si el tot de stat iar acum se vine cu invocarea acelorari motive ca si ale vechiului sistem,
  Nu am decat cuvinte de lauda ptr ce a facut Arafat dar iar nu vad de ce e inversunarea asta.

  valentin

  11/01/2012 at 10:09 am

  • merci skorpi.

   Un tanar de stanga

   11/01/2012 at 10:28 am

  • In perioada 1997 – 1998 Cristian Vladescu a fost Director General – Directia pentru Reforma, Ministerul Sanatatii.
   Unde e reforma din sanatate ?

   Incepand din anii `90, Arafat a creat SMURD de la zero.
   Cred ca SMURD se vede/se simte/functioneaza.

   Sa nu confundam, deci valorile.
   Oamenii trebuie cantariti numai dupa realizari, nu numai dupa ce-si trec in CV sau dupa simpatiile/antipatiile politice.

   Tzepelica

   11/01/2012 at 10:35 am

 12. Constat ca sunt unii care pleaca de la premiza ca privatizarea e un scop in sine.
  Uitand, de fapt, ca privatizezi doar ce nu merge, nu si ce s-a dovedit fezabil.
  Si cum SMURD e singura structura care functioneaza (si inca bine) din tot sistemul sanitar, mi se pare o mare prostie sa privatizezi tot sistemul, fara o prealabila analiza.
  S-a dovedit, de fapt, ca politicienii nostri s-au repezit sa privatizeze ce mergea/era profitabil in economie(distributiile de gaze si de electricitate), pastrand in portofoliul statului exact gaurile negre.
  Adica profitul de la Electrica, de ex., in loc sa mearga la stat, acum merge la privat (ENEL), in vreme ce Boc se plange ca n-are bani pt. pensii si salarii.
  Intrebare : de ce oare ?
  La asta se adauga, cum am mai spus, problema contradictiei dintre interesul comercial/profit si siguranta functionarii sistemului.
  PS
  Daca discutia continua la nivelul „poiana lui Iocan”, nu-mi ramane decat sa fac unora celebra invitatie a lui Tzugurlan „”sfarfalica, lua-te-ar dracii, na la tata din tigare!” si sa-i las sa bata gratios campii…
  Numai bine !

  Tzepelica

  11/01/2012 at 10:26 am

  • :))

   zigzag

   11/01/2012 at 10:33 am

  • @tzepelica: se pastreaza argumentele ” severin” =privatizare ca e la moda;si ce expert ne explica!
   ” blegii” aia de polonezi n-au facut asa ca balcerowitz nu avea expertiza lui severin si vacaroiu

   intamplator

   11/01/2012 at 10:37 am

  • Unii au de-a dreptul un fetis cu privatizarea. De privatizat se privatizeaza ca de obicei profiturile si se nationalizeaza ca de obicei pierderile.
   Eu judec de la caz la caz. Nu cred ca statul e intotdeauna cel mai prost administrator si nici ca privatizarea e intodeauna solutia potrivita. Si invers.
   In cazul Arafat nu vad marile drame pe care le invoca arabul.
   In cazul Electrica nu vad de ce s-a privatizat distributia.
   Si tot asa.
   majoritatea insa gandesc doar in alb si negru. Pe care le si schimba dupa cum le convine, de altfel.

   valentin

   11/01/2012 at 10:48 am

 13. neata all,

  dovada ca sobolanii lui basescu – udrea – boc au dupa ce sa saliveze:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-a-ajuns-smurd-sa-fie-dotat-de-un-prieten-al-lui-raed-arafat-961005.html
  1000 ambulante, 75 elicoptere… pai da nene, acum e clar.

  a

  11/01/2012 at 10:39 am

  • si din 2007 abia aseara s a aflat ..pff :))am zis eu , pana maine Arafat va fi declarat dusmanul poporului.

   zigzag

   11/01/2012 at 10:44 am

   • ai dreptate. asta cu miile de salvari a aparut abia astazi. statuiile erau ridicate inca de ieri. cit despre flegmele pe cheliile prezidentiale ce sa mai vorbim.

    a

    11/01/2012 at 10:50 am

   • asta-i problema acum – de ce nu s-a stiut despre fapta inca de la producere 😀
    si pe Otzi, omul zapezilor, inca il mai analizeaza baietii sa afle de ce anume a murit – a fost crima, sau accident de vanatoare?
    Ion, foarte manios, se agita cu un topor in mana pe ulita. „Ce-ai ma?”, il intreaba Gheorghe. „Unde-i Pisti, mama lui de ungur, sa-l omor!” – racneste Ion. „Da, ce ti-o facut, ma?” „Ungurii l-or ucis pe Mihai Viteazul!” „Da, ma, da o fost amu-s 500 de ani” „Da, ma, da io numai amu am aflat!”…

    Sare'n Ochi

    11/01/2012 at 11:38 am

  • Daca aduni cifrele din tabel, o sa constati ca la SMURD au ajuns doar 30 de ambulante din cele cateva sute pe care le-a cumparat ministerul.
   Semnificativ, nu ?

   Tzepelica

   11/01/2012 at 10:48 am

   • in articol este vorba despre firma care vinde salvarile statului. nici eu n-am citit legea, dar nici tu articolul 🙂

    a

    11/01/2012 at 11:03 am

 14. Un singur lucru mai zic si ma retrag la ale mele.
  Imi doresc sa vad cat mai curand echipe de tineri NR cu masute in punctele cele mai circulate, culegand semnaturi pt. inscrierea ca formatiune politica.
  In Bucuresti, de ex., la gurile de metrou, la Universitate, Unirii, Romana, Politehnica, Dristor etc.
  Succes !

  Tzepelica

  11/01/2012 at 10:43 am

 15. Vaaai, @ tinere de stinga,
  ce facusi? nu stii ca un dialog se poarta dupa reteta „cind dialogam, tu sa taci” 😛

  victor L

  11/01/2012 at 10:44 am

  • 🙂 salut prietene

   Un tanar de stanga

   11/01/2012 at 10:49 am

   • din ce am citit in Adevarul acuzele lui Arafat nu par deloc intemeiate.
    Chiar si asa insa in perioada 1997 – 1998 Cristian Vladescu a fost Director General – Directia pentru Reforma, Ministerul Sanatatii.si nu s-a vazut reforma in sanatate asa ca discutia punctuala din Adevarul nu mai are nici un rost, nu-i asa?
    Mi se pare ca Vladescu nici nu are peste 1.80 inaltime, ceea ce e si mai suspicios.

    valentin

    11/01/2012 at 11:02 am

 16. Nu inteleg teama asta, ca daca permiti si altor operatori sa faca acelasi serviciu, atunci SMURD dispare. Daca-l inving „structurile”, nu inseamna ca nu e chiar atat de puternic si de pus la punct pe cat se spune? N-am habar daca e bine sau rau sa se permita concurenta in domeniu, cred ca asta trebuie sa tina de politica statului si nu de interesele unuia sau ale altuia. Ma infioara insa rigiditatea alarmista chiar si in discutii fara putere decizionala.
  Eu am cateva fixatii legate de SMURD. Inainte de Arafat se facea descarcerare? Sigur ca da! Atunci, prin ce s-a impus SMURD in fata Ambulantei? Prin operativitate si dotare tehnica, probabil. Acestea nu au venit ca un dat, ci s-au dat si s-au permis. Eu am cotizat/cotizez cu 2% pentru SMURD, sotia la fel, asta pentru ca am avut incredere, pentru ca este un sistem semi-de stat.

  blackman

  11/01/2012 at 11:01 am

  • trebuie sa intelegi ca ce zice Arafat e bine si ca ce zice Basescu sau orice om perceput ca fiind vandut lui Basescu e rau.
   Ia nu mai judeca tu de capul tau, ca iti spui aia de la TV cum sa gandesti.

   valentin

   11/01/2012 at 11:05 am

   • formula corecta e „basescu – udrea – boc”. in felul asta RAUL e mult mai bine personificat.

    a

    11/01/2012 at 11:07 am

   • @valentin
    nu,nu trebuie inteles asta
    dar arafat parca e mai competent decit ciuhodaru ala
    e oare imposibil sa se faca un test pilot in citeva judete sau cu citeva spitale, si dupa aia forma finala a legii?
    s-a stat 22 ani,nu ar fi sfirsitul lumii inca 2 ani
    referendumul ala asteapta de 2 ani si viata merge inainte

    si mai revin la chestia cu exportul de gaze
    cum naiba a aparut cazul ion niculae si la o saptamina hop,amendarea legii sa se permita exportul
    am dreptul ,cel putin sa ma mir de ” coincidenta” asta
    nu ca ion niculae n-ar fi vinovat,dar prea e ” concidenta”

    intamplator

    11/01/2012 at 11:39 am

    • la exportul de gaze mai bine citesti de ce a trimis legea inapoi. tine exclusiv de alinierea la legislatia europeana.
     Sau UE nu ne mai convine?
     despre urgente, da, se poate si asa cum zici tu.

     valentin

     11/01/2012 at 12:00 pm

 17. Arafat e acum la a3. Aviz fanilor. Presupun ca a dormit acolo, fiindca aseara pe la zece era tot acolo.

  a

  11/01/2012 at 11:14 am

  • trebuie sa recunosti ca A3 se adreseaza celor cu probleme urgente de sanatate mintala.

   valentin

   11/01/2012 at 11:21 am

  • Arafat a demisionat.poate sa doarma , sa stea unde vrea.e democratie .poate declara orice.a facut skimb de loc cu ciuhodaru.care e problema ta?arafat vorbeste si atat.majoritatea dl ui Basescu va reforma sanatatea si toate se vor rezolva.reforma statului va mai avea de asteptat , ca si aplicarea rezultatului de la referendum 🙂

   zigzag

   11/01/2012 at 11:22 am

   • @zigzag
    hai domle, e vorba de ” sanatatea noastra” ce naiba,e urgenta naibii,trebuie sa devenim sanatosi pina-n toamna;
    o sa fie spitalele dupa privatizare ca ala din anatomia lui gray;
    deja vad pe un ” minoritar” director cum se straduie sa salveze pacientii ca in filmul ala
    si pe ciuhodaru la urgenta

    intamplator

    11/01/2012 at 11:42 am

    • da, dar doar in harghita si covasna sa nu vina reforma si nici sa nu se inchida vreun spital ca se supara kelemen . 🙂

     zigzag

     11/01/2012 at 11:47 am

 18. “cind dialogam, tu sa taci”. Descriere cu care sint absolut de acord. Cineva pune un link la un comparativ intre argumentele a doi participanti la „drama” urgentelor. De exemplu:
  „Dr. Raed Arafat: „Doar la un accident, dacă o să apară dintr-odată trei furnizori concurenţi, fiecare cu ambulanţa lui, şi în final au de dus un singur bolnav pentru că doi răniţi nu vor să meargă la spital, firmele se bat între ele cine ia bolnavul. Pentru că va deconta numai cine va lua bolnavul”.

  Prof. Cristian Vlădescu: „Nu există posibilitatea ca să «se înghesuie» ambulanţele private la acelaşi caz cu cele aparţinând statului, deoarece dispeceratul este cel care face trimiterile la caz, iar acesta este în continuare în coordonarea strictă a statului…”

  Raspunsurile forumistilor, imi pare rau ca trebuie sa o spun pe site-ul asta, intra la categoria dogma religioasa: in anul X Vladescu a fost in minister, in anul Y Arafat aducea un Opel pe post de ambulanta. Ce are asta cu raspunsurile celor doi? Unde e legatura ca raspunsul lui Vladescu ar fi ilogic? Mai exista serviciul de salvare? Se prezinta acum cite o ambulanta de la SMURD si una de la salvare deodata?

  Sau:
  Dr. Raed Arafat: „Legea distruge actualul sistem integrat, pentru că va fi imposibil să coordonezi toţi furnizorii. Fiecare va avea propriul lui dispecerat”. Prof. Cristian Vlădescu: „Legea prevede explicit că este un singur dispecerat pentru cei care vor fi acceptaţi în sistem, 112, care va realiza în continuare gestionarea sistemului integrat de urgenţă”.

  Raspunsul forumistilor: se inchide gura specialistului Arafat.

  O buna majoritate din restul comentariilor intra in categoria emotiilor, si mult Caragiale si Creanga cu drobul de sare. Au taximetrele dispecerat? Au, deci serviciul de urgenta se transforma in taximetre. Sa se revizuiasca dar sa nu se schimbe nimica, vin mosierii (de parca aia care vind ambulante, defibrilatoare si alte echipamente ar fi tot firme de stat), medicul din ambulanta va fi inlocuit cu un tinichigiu, nimeni nu va respecta criteriile impuse de MS (da acuma cum e, nu sint nici un fel de criterii si de aia functioneaza SMURD bine?????, sau SMURD nu respecta criteriile MS si nici pe ale lor si de aia merge bine?????).

  Inteleg ca Arafat a facut un sistem care functioneaza si e bun specialist. Si atunci de ce e nevoie de argumentele parca copiate din campania electorala din ’90 si glorificarea aproape identica cu varianta Iohaniss care il transforma incet in idol de lemn la care trebuie sa ne inchinam?

  Aha

  11/01/2012 at 11:52 am

 19. @zigzag, vazui. nu stiu de ce patinezi pe langa ceea ce afirm eu si te dai victima mea. caci, ce am scris eu si ce-ai citit/inteles tu?!
  eu am scris: „zigzag, numai tu fortezi o astfel de comparatie – iar asta nu foloseste sub nici un fel argumentatiei pentru o Noua Republica. Ciuhodaru este un gunoi umil si tepar pe deasupra – in timp ce era cu curul pe bancile Parlamentului se ponta prezent cu curul in spitalul din Iasi – o teapa de 300 de milioane de RON. asa ca sa consideram discutia incheiata. ce a fost Arafat acum 10 ani am scris, ce este azi urmeaza sa aflam – adevarul are prostul obicei (biblic as spune) de a iesi intotdeauna la suprafata. devine extrem de obositor sa folosesti pana la acrire argumente futile pentru a contracara orice informatie care apare si care arunca o alta lumina pe fata lui Arafat. iar duduia aia cu “like”-urile ei produce mai multe daune de imagine NR decat isi poate inchipui – credeam ca imaturii sunt numai la Uniunea Suspine si Lamentatii.”
  era vorba despre comparatia dintre Arafat si Ciuhodaru. nu aveam nici macar o referire la Kelemen.
  abia de aici incolo apar infantilismele gen @Luminita cu „like”-uri. rahaturile acestea in care aveti impresia ca i-ati inghesuit pe unii dintre cei pe care-i banuiti ca sunt in clubul Diktatorului Basescu – procese cde intentie de genul „cine nu-i cu noi este impotriva noastra” – fac extrem de rau Noii Republici. tine si asta de un anumit reflex al educatie pe care am primit-o sub comunisti – n-o sa decretam ca am ajuns ultrasii democratiei (mai ales noi, astia, cu o anumita varsta). dar sa constat orbiri provenite strict din oportunismul „hai sa-i sarim pe burta lui Basea” ca asa ne promovam produsul (sau nu mai crede nimeni ca am avea de-a face cu Dictatorul) la tineri precum TOG, asta ma exaspereaza. inseamna ca si Noua Republica se construieste tot ca o sandrama – pune Vlaston o chirpica, o sprijina Mihai Neamtu cu o structura de rezistenta, TOG si iMONDO pun acoperisul, iar @luminita da „like”-uri. apoi se asteapta ca eu sa intru pe usa…

  Sare'n Ochi

  11/01/2012 at 11:52 am

  • @sare: ma banuiesti de ce nu trebuie.lucrurile care le exprim ia le asa cum sunt: simplu.doar o parere.nu e propaganda ptr nimeni.ptr NR nu pot argumenta deoarece inca nu stiu ce este.stiu doar ce stie toata lumea: o mana de oameni care vor ceva altfel. vorbesc in nume propriu si atat.si sunt indignat cand daca spun un adevar , vad ca l spune si alt om si alt si tot asa ..apare cineva sa acuze : propaganda pro sau contra cuiva.nu -i „sar pe burta lui Basea” decat cand consider eu cu mintea mea ca sare din promisiunile facute si ptr care l am votat.iar datorita varstei care o am ..n am apucat foarte mult educatie sub comunisti , sunt tanar si provin si dintr io familie cu fosti detinuti politici.in concluzie: imi place sa l citesc pe Theophyle si imi place ca e un blog unde amical fiecare isi spune ideea.propaganda contra sau pro nu fac. 🙂 multam’ de raspuns 🙂

   zigzag

   11/01/2012 at 12:02 pm

  • Buna ziua! desi numai buna nu pare.
   Sare-n Ochi,
   ce legatura ai gasit tu intre „like-urile” pe care eu le-am dat aseara catorva comentatori cu care eram de acord si Noua Republica, careia , vezi doamne, i-am facut astfel mult rau???
   Daca „infantilismul” meu iti zgaraie retina eu nu pot decat sa te rog sa nu imi mai citesti comentariile.
   Dreptul la opinie insa sper ca nu mi-l iei.
   Asta de-abia mi s-ar parea o arogantza din partea ta.
   Blogosfera ne incape pe toti, in masura in care ne acceptam unii altora parerile, fara sa folosim expresii tari si injurii, iar eu sper ca putem merge mai departe impreuna.

   luminita

   11/01/2012 at 12:10 pm

   • Legatura care o face sare cu like-urile e ca la meciurile de fotbal. Semana un pic cu strigaturile de sustinere din tribune: dai la gioale la ala din echipa adversa, bravo ma. Se mai numeste si mobbing care de obicei este de natura emotionala si implica asociarea in gasca tot a da la gioale in lipsa de argumente in ideea ca daca sint mai multi daca nu reusesc altfel macar fac frica. Si nu, datul cu repetitie de like-uri la argumentatii cel putin discutabile ca si calitate nu semana de loc cu „Blogosfera ne incape pe toti, in masura in care ne acceptam unii altora parerile”.
    Hint: obiceiul asta il mai are perechea Ponta-Antonescu. Zice Ponta ceva, vine Antonescu cu like, ma rog, in felul lui.

    Aha

    11/01/2012 at 12:24 pm

    • Aha, buna ziua si tie!
     ai citit comentariile mele de ieri? daca da, atunci stii ca eu imi exprimasem in destule randuri opinia iar raspunsurile cu like le-am dat ca reactie de „sunt de acord cu ce ai scris”, nicidecum nu am considerat asta ca pe datul la gioale si nici nu am facut-o din spirit de gasca sau din lipsa de argumente.
     Dimpotriva, mi-am argumentat pozitia in cursul zilei de ieri si inteleg ca de fapt asta a deranjat, ceea ce am scris la subiect,
     numai ca unii imi reproseaza ca „am dat cu like-ul” in loc sa imi spuna verde in fata ca de fapt nu le-a convenit ceea ce am scris, cu subiect si predicat, referitor la „meciul” Basescu-Arafat”.

     luminita

     11/01/2012 at 12:38 pm

     • poate ne faci un rezumat al argumentelor. as fi si eu curios sa citesc si altceva decat „like”-uri.

      Sare'n Ochi

      11/01/2012 at 12:41 pm

      • Sare, ai la discretie cele doua postari ale lui Theophyle de ieri, daca vrei sa imi stii opiniile.
       Am scris comentarii destule , la ambele postari, mai multe la postarea de dimineatza,
       like-urile le-am dat aseara tarziu, chiar nu inteleg de ce o tii langa cu asta.
       Spune-mi clar ca te-a deranjat pozitionarea mea in conflictul Basescu-Arafat si nu mai cauta motive cu like-urile.
       Chiar nu vreau sa ma mai justific si sa monopolizez discutiile, consider ca e destul.
       O zi buna, tuturor!

       luminita

       11/01/2012 at 12:57 pm

   • daca „like” e comentariu sau macar opinie, promit sa nu-l mai citesc. iar eu faceam vorbire despre raul pe care-l fac genul acesta de infantilisme unor miscari politice nou infiintate, nu despre dreptul tau la opinie – drept pe care mi-l negi mie in contra-pondere (sa tac eu cand te manifesti tu). cand sunteti trasi de maneca, vad ca cititi in diagonala si va dati victime – asta chiar este o aroganta. mai ales referirea la injurii. prostioarele acelea de galerie de fotbal cu „like” le-am considerat eu insulte – dupa cum ziceam si la inceput, in nici un caz nu le-am suspectat de-a fi comentarii.

    Sare'n Ochi

    11/01/2012 at 12:40 pm

 20. Buna ziua,
  eutanasierea cainilor maidanezi -neconstitutionala. Poate cealalta lege o fi constitutionala, cum vroia cetatean (si noi toti)

  cedric

  11/01/2012 at 11:58 am

  • E un motiv de suspendare a lui Basescu.

   valentin

   11/01/2012 at 12:03 pm

   • Nu m-a mgandit, dar ar fi un motiv intemeiat!!

    cedric

    11/01/2012 at 12:10 pm

  • am caini (vreo 8) AI MEI. Am prieteni ce gestioneaza PRIVAT un adapost. Si acum cifre RECI si DURE: ignor costul constructiei adapostului (ne-a cazut din cer) si ignor costul costul intretinerii constructiei. Ma fac ca toata manopera e voluntara (inclusiv paznic, femeie de serviciu). NUMAI MANCAREA costa 50 ron lunar pe cap de maidanez si asta daca stii cum sa te rogi si de cine sa te rogi ca sa cumperi ieftin (nu e cazul strucurilor publice care trebuie sa faca si licitatie). Ce comuna/oras isi prevede astfel de sume in buget? pentru o populatie caineasca deocamdata in crestere! Ce rezultat ar avea un referendum local pt. marirea taxelor locale pt. intretinerea cainilor??? PS. Daca prietenii mei sunt chemati de un amic macelar ca sa CAPETE gratis 50 kg. oase, se urca in masina si le aduc. Acest lucru este IMPOSIBIL legal pt. un adapost public,ba chiar miroase a puscarie. La astfel de intrebari nu au raspuns vreodata cei ce indigneaza in fata parlamentului.

   cinic

   11/01/2012 at 5:33 pm

 21. tare asta cu maidanezii!!!
  cred ca au respins-=o pe chichite de procedura. ceva cu bicameralismul.

  Cetatean

  11/01/2012 at 12:04 pm

  • astea sunt doar rautati rauvoitoare care doresc raul. In plus trebuie sa va adresez si dumneavoastra indemnul de a nu mai gandi, ca se ocupa televiziunile de asta in lcoul dumneavoastra.
   In felul acesta si opiiile vor fi armonizate, va fi pace si prietenie intre toti caci vor avea aceleasi idei.

   valentin

   11/01/2012 at 12:18 pm

   • 😀 deh, nevasta „achizitioneaza” fonduri UE in timpul mandatului de ministru al sotului. sotul oricum este un sobolan care saliveaza din echipa Boc-Pasescu-Udrea – inseamna ca avem un caz clar de incompatibilitate. la DNA, birjar!
    fundatia nu este nevasta. fundatia are unic membru fondator Raed Arafat. fundatia „acizitioneaza” fonduri UE in timpul mandatului subsecretarului de stat Raed Arafat. Raed Arafat este noul erou al noii revolutii care probabil are sa ceara respect. rezulta in mod clar ca nu avem de-a face cu un caz de incompatibilitate. Jos Basescu!

    Sare'n Ochi

    11/01/2012 at 12:44 pm

    • gresesti , nu jos basescu e solutia.nici patetismul popula. botis a gresit , a demisionat, daca arafat are vreo vina sa plateasca si in fata legii.la fel vreau sa fie si cu ministrii udmr. esti de acord?cand a fost vb de botis toti au sarit sa si dea demisia.cand a fost vorba de borbely.. de la presa si pana la opoztiei toti n au stiut cum sa faca sa treaca subiectul sub masa.tii minte?cand era motocicleanu premier ..cum aparea un dosar la vreun ministru cum il suspenda basescu.cum a aparut la udmr dosarul cum domn basescu si a pierdut din consecventa si din mapa profesionala.

     zigzag

     11/01/2012 at 12:56 pm

 22. Legea eutanasierii cainilor fara stapan este neconstitutionala dar zice ceva de cei cu stapan? ne putem lua de ei?
  Nu ma refer la cei cu stapanul Voiculescu, respectele mele domn profesor!

  valentin

  11/01/2012 at 12:35 pm

 23. Institutul National de Statistica tocmai ne informeaza ca natia romana dispare de pe fata pamantului intr-un ritm de 8 romani pe ora:
  http://camarasdelumini.wordpress.com/2012/01/10/populatia-romaniei-la-1-decembrie-2011/

  Cantemir

  11/01/2012 at 1:05 pm

  • e bine;mai putine cheltuieli la sanatate

   intamplator

   11/01/2012 at 1:17 pm

   • Cum sa fie bine? N-o sa mai aiba cine sa-ti plateasca pensia la batranete. Statul social in care vor trai copiii de azi, daca va mai fi, va fi alergic la mosi si babe. Pazea, ca acolo duce reculul demografic!

    Cantemir

    11/01/2012 at 1:29 pm

 24. comentariul lui @Ribelalu de la mine de pe blog (poate se lamuresc si falsii profeti ai apocalipsei dupa Arafat):
  „Asa zisul razboi Arafat-Basescu e o tampenie de presa. Legea are un singur articol care se refera la servicul terestru de urgenta si acolo nu scrie absolut nimic de SMURD. Se precizeaza ca pot intra in sistem si alti operatori atat privati cat si publici (primarii, spitale etc) in anumite conditii.
  SMURD-ul nu il distruge nimeni. SMURD-ul actual (a nu se confunda cu fundatia lui Arafat) este in coordonarea ISU (pompieri) si intervine la mai putin de 5% din cazuri (in general la cele de urgenta zero). Si daca va uitati atent la televizor o sa observi niste diferente. La SMURD nu sunt medici ci “paramedici”. Acestia sunt pompieri, au dotari specifice pentru descarcerare si prim ajutor. Paramedicii NU sunt obligatoriu medici. In general sunt aistenti care au facut cursuri de prim-ajutor in caz de accidente sau dezastre.
  “Meseria de paramedic a fost recunoscuta anul trecut de catre Ministerul Muncii. Paramedicii nu sunt considerati medici insa au rolul de a ajunge primii atunci cand vine vorba despre o situatie de urgenta la care trebuie sa acorde primul ajutor pacientilor, pana la sosirea cadrelor medicale.”
  “Asistentii medicali, indiferent de specializare pot lucra la orice serviciu SMURD din fiecare judet in parte doar daca urmeaza cursurile de paramedici la Inspectoratele pentru Situatii de Urgenta. De asemenea, pentru a lucra la SMURD, asistentii medicali trebuie in primul rand sa opteze pentru posturile scoase la concurs de fiecare ISU”, a declarat in exclusivitate pentru PaginaMedicala.ro subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii (MS), Raed Arafat.
  http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Asistentii-medicali-pot-face-cursuri-de-paramedici-pentru-a-lucra-la-SMURD_4500/
  SMURD-ul e SMURD, Ambulanta e Ambulanta. In Romania, la ora actuala, tot vechea ambulanta intervine.
  “Paramedicii nu sunt considerati medici insa au rolul de a ajunge primii atunci cand vine vorba despre o situatie de urgenta la care trebuie sa acorde primul ajutor pacientilor, pana la sosirea cadrelor medicale.”
  Cei de la SMURD sunt pompieri si apartin de MAI. Scurt si clar. Asa ca disputa asta e falsa. Statutul SMURD-ului este reglementat prin alte legi, nu prin Legea cadru a sanatatii. De-aia zic ca la mijloc e altceva.
  Dezbaterea asta publica ar trebui sa se ocupe de restul articolelor Legii sanatatii nu de SMURD, ce e SMURD-ul, Arafat si Basescu.”
  asa ca poate auzim si dezbateri concrete despre ce este legea si nu despre cat de Johannis a devenit Raed si ce sobolan salivand la cascaval este Basescu! hai sa nu ne mai insultam inteligenta cu „like”-uri si glumite de curtea din dos a gradinitei. sa vorbim despre Legea sanatatii. s-o citim si sa vedem ce diavol se ascunde acolo! multumesc!

  Sare'n Ochi

  11/01/2012 at 1:05 pm

 25. Ziua buna 🙂
  Respingerea legii privind uciderea (ca asta inseamna eutanasare ) cainilor ridica numeroase probleme . Atit juritic deoarece curtea a invocat citeva greseli juritice in formularea legii dar si practic . Ce se face cu cainii vagabonzi care (sterilizati sau nu) , musca cetatenii ? ( salbaticirea sau faomea sint explicatii dar nu unicele )
  PS . ( G&M )
  Aveam intentia sa inchei sciind ca e o alta greseala a lui Basescu 🙂 . Tinind cont de situatia actuala , e sigur vina lui Arafat . Parlamentarii sint bineinteles , toti inocenti . 😆

  Ștefan A.

  11/01/2012 at 1:13 pm

 26. inflatia dec/dec 3,14..hopa e ” pi”
  tocmai mi-am anuntat nevasta( si i-am spus ca au scazut dramatic preturile la cartofi si citrice) si m-a trimis la ins si isarescu sa cumpar de la ei de-ale gurii cu inflatia asta;altfel ma tine numai cu cartofi ,conform inflatiei

  intamplator

  11/01/2012 at 1:15 pm

 27. off topic: o bila alba pentru anca boagiu

  Polonia, România, Ungaria şi Bulgaria au finalizat anul trecut, cumulat, circa 335 kilometri de autostrăzi, însă polonezii conduc detaşat la acest capitol, în contextul în care în 2011 şi-au îmbogăţit reţeaua de autostrăzi cu încă 217 kilometri, ajungând la circa 1.200 kilometri în total.

  Urmează România, cu 58 kilometri finalizaţi în 2011, Ungaria cu 41,6 kilometri şi Bulgaria cu 19 kilometri. În ceea ce priveşte însă ierarhia în funcţie de lungimea totală a reţelei de autostrăzi, Polonia este pe primul loc, cu aproape 1.200 kilometri, urmată de Ungaria (peste 1.100 kilometri), Bulgaria (aproape 500 kilometri) şi România (392 kilometri

  intamplator

  11/01/2012 at 1:22 pm

 28. Din ziarul financiar: SMURD are dotări care acoperă toate tipurile de intervenţii de urgenţă, de la cele care nu necesită prezenţa unui medic ci doar a personalului paramedical pregătit în acest sens până la dezastrele naturale.

  Pe de altă parte, ambulanţa pe lângă intervenţiile de urgenţă care necesită prezenţa unui medic, poate face şi consultaţii la domiciliu, transporturi de produse medicale, asistenţă medicală preventivă în aglomerările urbane ca de exemplu la competiţiile sportive.

  Deci medicii sint la ambulanta, si nu la SMURD. Ce mai aflam?:

  În cazul unui accident rutier spre exemplu, după ce se anunţă la 112, prioritatea este a SMURD dacă poate ajunge până în 8 minute iar dacă nu este preluat de Ambulanţă.

  Imi pare rau pentru ridicatorii de statui, dar incep sa cred ca Arafat pe linga bun specialist este si putin isteric. Faptul ca Ponta la luat imediat in brate, desele aparitii la A3 si irtv, ridicatul de statui din toate partile (mai lipsea chiuveta din bucatarie) seamana atit de izbitor cu episodul Iohanis incit ceva pute.

  Aha

  11/01/2012 at 1:27 pm

 29. Fac inca un apel de a urmari doar Antena3 si Realitatea de la 1 la n.
  Nu mai ganditi, nu mai cercetati! Credeti si rugati-va la statui asa cum sunt ele prezentate in sfintele emisuni de catre preacuviosii analisti, ca au ele grija de indeplinirea tuturor dorintelor.
  Fie Salivatorul Basescu fie Salvatorul Arafat.
  cale de mijloc nu exista!

  valentin

  11/01/2012 at 1:39 pm

  • Gluma gluma, dar pina la @sare. Daca e asa cum spune, adica SMURD intervine doar in 5% din cazuri si in restul de 95% e Ambulanta atunci toata argumentatia Salvatorului Arafat „sa nu se schimbe nimica ca altfel imi iau jucariile si plec” devine subreda (se pare ca daca esti specialist ai si apanajul de a nu avea nevoie sa dai dovada de nici un fel de manifestatie rezonabila, ba dimpotriva cu cit comportamentul se apropie mai mult de un domn Goe razgiiat e mai de apreciat). Sint cetatenii multumiti de Ambulanta? Dupa ridicatul in slavi al lui Arafat de ieri care nu are nimic cu Ambulanta, se pare ca nu. Vor cetatenii sa aiba si in celelate 95% din cazuri un serviciu mai bun, ca si cel de la SMURD? Eu as zice ca da. Cum se realizeaza asta? Paradoxal prin tehnica Caragiale „sa se revizuiasca dar sa nu se schimbe nimic” ca altfel se supara Arafat.
   Deci fiindca Arafat a facut un SMURD care functioneaza in 5% din cazuri, sa nu se schimbe nimic in celelate 95% din cazuri, ca asa rezulta din sustinerea masiva a neschimbarii legii. De ce? Fiindca atunci sistemul de referinta se schimba i statuile devin mai mici?

   Aha

   11/01/2012 at 1:55 pm

 30. energia se scumpeste cu 5 % de la 1 febr.scumpirea e valabila si ptr baietii destepti-gen felix, sau doar pentru pulime ca la gaze?

  zigzag

  11/01/2012 at 1:46 pm

 31. oamnei buni;noi avem scuza de a scrie pe aici cam ce credem si nu suntem platiti pentru asta
  spun asta dupa ce tocmai am auzit la rra un deputat-dl nita de la psd- care susutinea ca CC trebuie sa devina sectie aICCJ ca acum e politica si sprijina dictatura;
  pai daca asta ,spune la cel mai ascultat post de radio din tara,asa ceva ,noi p-aici suntem prunci nevinovati;

  intamplator

  11/01/2012 at 1:51 pm

 32. hai ca asta este mortala 🙂
  Musai de citit!

  http://delaepicentru.com/2012/01/11/%E2%96%B2-alarama-matinala/

  huniad

  11/01/2012 at 1:51 pm

 33. Hehehe
  acolo unde e loc de o maciuca in dantura marinelului , trebuia sa apara si AMP
  http://www.contributors.ro/dezbatere/guvernul-ar-trebui-sa-retraga-proiectul-legii-sanatatii-in-forma-actuala/
  Altfel ii doare in pix de Arafat, Regele Mihai, Iohanis si alti sfinti ai romaniei badjocoriti de infamul turnator de la Anvers

  Un tanar de stanga

  11/01/2012 at 1:53 pm

 34. ce pacat ca nu voi trai pina atunci;
  apropo,banca ce a intocmit studiul,n-are nici o prezenta in romania si nici nu intentioneaza,da, se vede ca mor de grija noastra

  Creşterea economică a României în următorii 40 de ani va fi comparabilă cu a Braziliei, Rusiei sau Turciei, arată un studiu al HSBC, una dintre cele mai mari bănci din Europa. Astfel, în 2050 economia locală urmează să o depăşească ca dimensiunea pe cea a Emiratelor Arabe Unite, pe cea a Norvegiei dar şi economiile Cehiei sau Portugaliei.

  Economia românească era evaluată în 2010 la 56 de miliarde de dolari (la preţuri constante din anul 2000). În 2050 economia locală va ajunge la 377 miliarde de dolari (la preţuri constante din anul 2000), potrivit calculelor HSBC. Studiul împarte cele mai importante 50 de economii ale lumii în trei categorii de creştere. Astfel, economii precum cea a Chinei, Indiei, Ucrainei sau Serbiei se clasează în categoria economiilor care vor înregistra creştere rapidă

  intamplator

  11/01/2012 at 2:00 pm

  • Cresterea rapida se prognozeaza pentru economiile ce pot produce hrana – agricultura si cele ce pot produce energie. (Brazilia este si ea sef de promotie)
   Este credibil studiul (desi e facut de HSBC cu care lucrez zilnic si nu sunt prea multumit de ei 🙂 ) avind in vedere
   1 potentialul agricol al Romaniei
   2 romanii puturosi vor ajunge la 8 milioane in 050 iar restul de 30 milioane vor fi harnici elvetieni, pakistanezi, indonezieni .

   Un tanar de stanga

   11/01/2012 at 2:08 pm

   • Tinand cont ca predictiile pe 5 ani despre economie nu prea ies nu vad cum poate fi credibil un studiu, oricare ar fi el, pe 40 de ani. Studiile astea la un loc nu au nici cea mai vaga relevanta

    Radu

    11/01/2012 at 2:12 pm

   • ziua buna,
    Romania are potential dar sunt unii din sistem care-l saboteaza fara sa respire 😦 Ce reactie ai daca unul numit sa se ocupe cu prob. satului si a agriculturii se exprima cam asa ” o sa se umple tara de fermieri”. Concluzia, ne sabotam singuri prin numirea lipitorilor de afise in posturi cheie, mai ales la MADR si in teritoriu 😦

    mar

    11/01/2012 at 2:14 pm

 35. Doar 1.000, ptr. ca pana in urma cu un an era o industrie prospera intocmirea dosarelor de handicap 😦
  Un calcul sumar: 1000 media * 41 judete => 41.000 posesori de documente care atesta probleme de handicap sever dar sunt pe strada si mai au si masina 😦
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11164555-iasi-aproape-1-000-orbi-surzi-sau-persoane-probleme-psihice-detin-permis-conducere.htm

  mar

  11/01/2012 at 2:20 pm

 36. Medicul Andrei Georgescu, seful Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a declarat, miercuri, pentru Mediafax ca a acceptat numirea ca subsecretar de stat la Ministerul Sanatatii, in locul lui Raed Arafat.
  Asta nu va impiedica lumea sa infiereze numirea tipului aluia de la Iasi, ca ei stiu mai bine.
  oare Andrei Georgescu asta saliveaza?

  valentin

  11/01/2012 at 2:30 pm

 37. Buna ziua 🙂
  Desi nu am legatura cu domeniul medical, asa ca citirea comparativa a legii si a proiectului m-ia depasit competenta 😦 , totusi principial as avea si eu cateva intrebari legate mai ales de afirmatiile si declaratiile ce se fac in media.
  Cu tot respectul pentru ce a construit domnul Arafat si cu tot respectul pentru SMURD (la care prospata mea nora 😉 face voluntariat – uneori (in vacante) 2 zile saptamanal), nu vad ce ar fi rau sa intre in concurenta si alte entitati.
  Argumentul adus de domnul Arafat, cum ar pute aparea inghesuiala la salvarea unor pacienti nu este convingator.
  Ipoteza mea este ca ambulantele implicate, indiferent de forma de proprietate sunt dirijate la locul necesar de un dispecerat.
  Ca urmare, daca apar erori, nici smurdul, nici Ambulanta si nici o alta entitate nu sunt implicate in acest tip de operatiune.
  Apoi, chiar exemplul dat in presa privitor la pacientii care ar refuza internarea si conflictul ce s-ar isca intre cei veniti sa de ajutote, mi se pare de toata jena.
  Ar tine mai degraba de tehnica distribuirii platii, decat de serviciile oferite.
  La nevoie se pot imagina mecanisme care sa regleze aceste lucruri, care pot merge pana la amendarea pacientului ce refuza nejustificat internarea, sau neasigurarea gratuitatii accesului la eventuale tratamente ulterioare , legate de accident)
  Acesta este alt mecanism in care institutiile implicate in asigurarea ajutorului de urgenta nu sunt implicate decat pasiv: li se deconteaza sau nu serviciile prestate, iar deplasarea la locul accidentului este oricand separabila de deplasarea pacientului de la locul accidentului.
  Nu poti argumenta restrictionarea accesului la servicii, argumentand ca tu esti cel care nu esti capabil sa gestionezi resursele necesare prestarii serviciului respectiv.
  E ca si cum un inspector in constructii nu da aprobare unei constructii motivand ca el este contabil si nu constructor, deci nu este suficient de pregatit sa inteleaga calculele din proiect.
  Sau un ministru sa refuza achizitionarea unui soft pe motiv ca el nu stie programare.
  Si acum intrebarea mea:
  Din cate cunosc eu, domnul Arafat a fost secretar de stat pe problemele medicinii de urgenta.
  – Care stat, nu trebuie sa merga la interventii, ci sa organizeze.
  – Care organizare nu consta doar in repartiza o ambulanta unui serviciu sau altul ci si de a crea procedurile de gestionare a situatiilor de urgenta.
  Fara sa jignesc pe nimeni, nu cumva domnul Arafat a neglijat acest tip de organizare, proceduri de alertare precum si proceduri clare de decontare, ceea ce poate duce la situatiile pe care dumnealui le-a exemplificat?
  Daca ar fi clar raspunsurile la intrebari cum ar fi: ce? cum? cat? si pentru ce? primeste fiecare, ar fi SMURD-ul sau Ambulanta in pericol?
  Argumente privind coruptia din sistem, incompetenta, subfinantarea se constituie in argumente valabile inclusiv azi. Cu cer s-ar shimba oricare din acesti factori, daca actorii implicati ar fi 3,4,5.. si nu doar 2?
  Nu dau cu parul, intreb si eu.

  DanSu

  11/01/2012 at 2:38 pm

  • daca intrebi inseamna ca nu crezi. Si daca nu crezi inseamna ca esti vandut dictachiorului.

   valentin

   11/01/2012 at 2:46 pm

   • si daca esti vindut cheliosului inseamna ca salivezi.

    a

    11/01/2012 at 2:47 pm

   • Ave Diktator, salivatores te salutant! (sau cum ar taduce cei care n-au mai facut latina din clasa a 8-a 😀 „avea dictatorul salivatori pe saturate”)

    Sare'n Ochi

    11/01/2012 at 3:49 pm

  • salut dane
   Sigur e o gogorita umflata de toti cei ce vor ca sanatatea sa ramina in stadiul din ultimii ani, de tonomati, de dusmanii presedintelui si de actualii si viitorii politicieni care in lipsa de programe notabile se catara in politica prin campanie negativa

   Un tanar de stanga

   11/01/2012 at 2:47 pm

 38. 9 la 0 scorul curtii constitutionale cu privire la contestarea legii raspunderii magistratilor. au respins cu majoritate absoluta. legea e constitutionala.
  este o stire chiar inportanta, chiar nu ma asteptam la majoritate. foarte interesant.

  a

  11/01/2012 at 2:46 pm

 39. Buna ziua!
  Multumesc lui @sare ca mi-a preluat comentariul si l-a postat si aici. Ce as mai putea adauga este faptul ca orice cetatean are obligatia legala si morala de a acorda primul ajutor unor victime „pana la sosirea cadrelor medicale”, nu numai „paramedicii” (acestia pot fi pompieri, asistenti medicali etc) SMURD-ului.
  Uitati-va pe chestionarele care se folosesc la obtinerea permisului de conducere. Obligatoriu sunt intrebari despre primul ajutor.
  Legea asta noua a sanatatii este o lege cadru. Ea va fi urmata de alte legi, ordonate, HG-uri, norme de aplicare, ordine ale ministrului sanatatii.
  Sacndalul cu SMURD-ul a fost facut de Arafat din doua motive:
  1. partea financiara (aici sunt doua aspecte)
  – finantarea statului pentru SMURD si cheltuirea banilor contribuabililor prin achizitii publice in conditii de monopol
  – finantarea fundatiei lui Arafat despre care eu ACUM am aflat ca este cu totul si cu totul altceva decat SMURD-ul ce apare la televizor
  2. Arafat face una din marile greseli din marketing: este „indragostit” de produsul (serviciul, copilul) lui, ii vede doar calitatile si ii neaga sau minimalizeaza defectele.

  SMURD-ul este al ISU (pompierilor) sau al MAI daca doriti. SMURD-ul are o minima legatura cu Ministerul Sanatatii. Cele doua institutii sunt colaboratoare. Salarizarea personalului SMURD este facuta de MAI. Costul interventiilor este decontat insa caselor de asigurari de sanatate sau SOCIETATILOR DE ASIGURARE PRIVATE, in functie de caz. dotarile vin de la buget.
  SMURD-ul este mielul bland care suge de la mai multe oi iar Arafat este fostul ucenic cioban, ajuns mare proprietar de turma de oi care a permis si chiar incurajat asta.
  Eu nu il mai consider pe politicianul Arafat omul de acum ctiva ani care se batea cu morile de vant. Arafat a devenit si el un Arafatescu, 100% functionar roman bugetar.

  ribelalu`

  11/01/2012 at 2:49 pm

 40. http://www.contributors.ro/dezbatere/guvernul-ar-trebui-sa-retraga-proiectul-legii-sanatatii-in-forma-actuala/

  Nu huiduiti fara sa citit ce scrie doamna . 🙂 Nu ca e mult iubita pe acest blog dar cind scrie bine , scrie bine .
  Si tot pentru a prevenii „injuraturile” : Nici eu nu am trecut la USL . Mă mai gîndesc . 😆 😆 (asta e G&M )

  Ștefan A.

  11/01/2012 at 2:56 pm

  • USL-istule 😆 😀 (G&M)

   mar

   11/01/2012 at 3:12 pm

  • O fi scriind bine, dar Caragiale scria mai bine. Diferenta e ca mandam Pipiddi vine cu argumentele lui Catavencu, Brinzovenescu si Farfuridi si le serveste pe post de citate din sfinta scriptura. Nu m-a convins absolut de loc.

   Aha

   11/01/2012 at 3:28 pm

  • Scrie bine, dar foloseste talentul in slujba urei si ranchiunei ei funciare. De altfel si Crin vorbeste frumos iar Vosganian scrie poezii in armeana.

   Un tanar de stanga

   11/01/2012 at 3:44 pm

  • 😀 las’ c-am trecut noi la salivatori.

   Sare'n Ochi

   11/01/2012 at 3:52 pm

 41. Inca ceva si termin postarile pe tema SMURD-Arafat. Ne-a ferit Dumnezeu de o catastrofa mare cum a fost in 1977. Insa nu se stie pentru cat timp. Ar face DOAR Ambulanta si SMURD fata incercarilor? Ar fi refuzat ajutorul BGS, Plus (sau Puls :D…cum dreaq se numeste)? Ambulantele cluburilor de fotbal din liga 1 obligate sa aiba ambulante proprii? Dar al ambulantelor primariilor, al ambulantelor fabricilor si uzinelor, cele ale spitalelor private? Ar sta pe dreapta? Nu cred. Insa ar stii echipajele lor sa actioneze unitar, coordonatr si profesionist? Iar nu cred.

  ribelalu`

  11/01/2012 at 2:56 pm

 42. stire dementiala

  Îl puteţi susţine pe Raed Arafat printr-un gest simplu!

  Stingeţi luminile în case astăzi, la ora 21.00

  (latrina 3)

  chiar in halul asta am/au ajuns, doar ca sa-i dam peste bot lui Basescu?

  skorpion

  11/01/2012 at 3:11 pm

  • cred ca s-au dus cu capul 😦

   mar

   11/01/2012 at 3:13 pm

  • Salut skorpi
   Evident ca in alternativa , e recomandat sa traga toti apa la closet la ora 21.00 . Se va produce un consum enorm si care prin deversare , va fi detectabil in cresterea nivelului Dunarii . Elementar dar si masurabil . 😆
   PS . Pentru a fi angajat in televiziune , e necesara o adeverinta de cretin sau e suficienta recomandarea unui idiot? 😆

   Ștefan A.

   11/01/2012 at 3:16 pm

   • nuuuu! ar profita baietii destepti din energie! si asa plang ca este seceta…

    Sare'n Ochi

    11/01/2012 at 3:54 pm

   • si da, raspunsul la a doua problema este da.

    Sare'n Ochi

    11/01/2012 at 3:54 pm

 43. Presedintele Basescu va face o declaratie de presa la ora 17.30

  cedric

  11/01/2012 at 3:18 pm

  • Sa traiesti maestre !
   Buna ziua la toata lumea 🙂

   desydemeter

   11/01/2012 at 3:43 pm

   • Servus Demeter! 🙂

    Tiberiu Orasanu

    11/01/2012 at 3:51 pm

   • 😦
    pe mine nu m-a felicitat nimeni ieri cand, in plin teatru de opeartiuni razboinice, am dat link-ul catre frumos…

    Sare'n Ochi

    11/01/2012 at 3:56 pm

    • Acum e moda sa fie injurati ardelenii . 🙂
     Asa cum pe Boc nu il mai baga nimeni in seama , nici pe noi nu ne va mai citi nimeni . 😆

     Ștefan A.

     11/01/2012 at 4:00 pm

    • Sare draga 🙂
     Cu pupaturi pe amandoi obrajii 🙂
     Deoarece eu dadusem link-ul pe postarea de dimineata (cam la sfarsit ) nu am vazut ca m-ai anuntat in cea de dupa-amiaza.

     desydemeter

     11/01/2012 at 4:02 pm

 44. sat`tare lume,
  dna Mungiu „Ca profesor de politici publice şi fondator al unei instituţii care a încercat să contribuie la raţionalizarea politicilor noastre am datoria să” fie una-doua impotriva.
  Nu contest, „scrie bine”, dar gaunos.
  Proiectul de lege este in discutie, iar un „profesor de politici publice şi fondator de” se pricepe atit de mult la sanatate incit cere retragerea proiectului.
  Rog sa mi se spuna cu ce a fost de acord dna Mungiu de vreao 2-3 ani? pardon, exceptind propriile pareri 😉
  NB, pesedeii au gresit: daca faceau sesicare la CCR impotriva eutanasierii javrelor ar fi avut noroc de o victorie; asa, merg din gard in perete 😉

  victor L

  11/01/2012 at 3:51 pm

  • a fost de acord cu faptul ca noi, tot restul lumii, suntem cu totul si cu totul niste prosti. sa scrie numai ea – stie!

   Sare'n Ochi

   11/01/2012 at 3:58 pm

 45. pardo,scuzati, sal`tare 😛

  victor L

  11/01/2012 at 3:52 pm

 46. salutare!

  Veste uriasa, legea raspunderii magistratilor este constitutionala, au decis in unanimitate juzii de la CCR!

  😆

  CSM-ICCJ, problema, ma?

  Cetatean

  11/01/2012 at 3:53 pm

  • Salut 🙂
   A fost cum ai preconizat! Chiar o veste tare buna!

   huniad

   11/01/2012 at 3:59 pm

  • Salut și sănătate tuturor! 😀

   Mister C, se trezește doamna aia legată la ochi au s-a săturat de cât au „violat-o” ticăloșii?! 🙂

   oldhashu

   11/01/2012 at 3:59 pm

  • ce-ce-ce se misca-n padurice?
   o fi oare iepure?
   o fi oare-un morcovel?
   tintuind un chilotel,
   de fund de magistratel?
   (scuzati licenta – n-am gasit alta rima :D)

   Sare'n Ochi

   11/01/2012 at 4:03 pm

 47. CCR le-a dat un oscior pentru catzei dar i-a pocnit rau pe magistrati! bine ca mai vin si de-astea.

  cedric

  11/01/2012 at 4:00 pm

 48. Astept un cor de indignari contra CCR, si mai ales contra tuturor celor care au initiat legea asta a raspunderii magistratilor. in fond situatia e similara cu Arafat si SMURD-ul. Smurd raspunde la 5% din urgente (via @sare). In 95% din cazuri raspunde ambulanta, se pare la un nivel muuuult scazut. Pai asa si in justitie. Sint 5% (citiva procurori si citiva judecatori de treaba gasim) care functioneaza bine. Pai acum ne apucam sa-i darimam pe astia 5% schimbind legea????? Acum se supara si pleaca acasa din cauza legii asteia. Propun sa stingem luminaala ora 21:00 in semn de protest fata de CCR. Ah da, si un editorial de la madam Pipiddi care sa ne lamureasca ca cel mai mare pericol pentru justitie este reforma si ce prost e Funeriu cu legea educatiei.

  Aha

  11/01/2012 at 4:02 pm

  • iar eu promit sa salivez.

   Sare'n Ochi

   11/01/2012 at 4:04 pm

  • Iar eu să mă ușurez! 😉

   …scuze: bătrânețea, prostata + n-am găsit alta rimă! 😀

   oldhashu

   11/01/2012 at 4:08 pm

 49. http://www.mediafax.ro/social/ioan-niculae-liderul-psd-braila-gheorghe-bunea-si-gheorghe-teodorescu-deferiti-justitiei-9141238/

  INSOMAR dadea sondaje cu Geoana castigator? ce bine ar fi dus-o cei inculpati daca altul era rezultatul alegerilor prezidentiale! Dar n-a fost sa fie.

  cedric

  11/01/2012 at 4:09 pm

 50. Se pare ca Boc nu a semnat/acceptat demisia lui Arafat si numirea lui Georgescu. Din cate stiu (fiind propriul stapan) o demisie se accepta sau se respinge.

  mar

  11/01/2012 at 4:23 pm

 51. Salut pe toata lumea 🙂
  Wow ce zi plina de evenimente!!!!

  Theophyle

  11/01/2012 at 4:26 pm

  • salut ela 🙂
   ala are o fata care merita palme! A fost in 4 partide in 2 ani. Cum naiba e medic 😦

   Theophyle

   11/01/2012 at 4:28 pm

   • 😆 subscriu 100%, sperie pacientii.

    mar

    11/01/2012 at 4:35 pm

   • nu’s ce medic e, cred ca mai mult navetist.. Cred ca provoaca un iures in coalitie.

    ela

    11/01/2012 at 4:37 pm

 52. victor L

  11/01/2012 at 4:28 pm

  • salut Victor 🙂
   Intri in painea lui Cedric – care de fapt a si anuntat la 3:18 😆

   Theophyle

   11/01/2012 at 4:29 pm

  • astia chiar cred ca toata lumea trebuie sa lucreze pentru ei !

   Theophyle

   11/01/2012 at 4:30 pm

 53. trebuie sa vedem motivarea, cam pe la final de luna. va fac o analiza 🙂

  Cetatean

  11/01/2012 at 4:29 pm

  • 😆 asteptam!

   Theophyle

   11/01/2012 at 4:29 pm

   • Salut Theophyle . 🙂

    Ștefan A.

    11/01/2012 at 4:31 pm

    • Salut prietene 🙂

     Theophyle

     11/01/2012 at 4:39 pm

 54. Ok, Baieti si fete 🙂
  postare noua!

  Theophyle

  11/01/2012 at 4:32 pm

 55. Printre randuri, motivatia duduii este transparenta, legea este cah si trebuie retrasa pentru un motiv elementar si de la sine inteles: doar o lege facuta sau supervizata de ea si specialistii ei de la SAR poate fi OK.
  Din 2008, adica de cand Basescu nu a avut “bunul simt” de ai da cucoanei nici un post de conducere (un TVR, un minister al dezvoltarii, al educatiei, ceva acolo, o atentie, o maslina la doamna) orisice proiect de reforma in care nu a fost cooptata si consultata somitatea cu pricina este dezastruos, nedemocratic, facut de cimpanzei ignoranti, etc..
  Nu trece nici o aparitie pe sticla, nici un text produs in media, sa nu se aminteasca (cu un venin si o ranchiuna ce imi starnesc mila si sila) ca Basescu a preferat sa sustina si sa promoveze politic carierele lui Udrea si fii-sa, si sa nu aduca in discutie valoarea sa inestimabila, prestigiul international, cohortele de somitati ce atarna de cuvintele ei si nu trag nici partzuri fara sa o consulte…… greatza

  Lumi (pentru a nu clona pe Luminita)

  13/01/2012 at 6:05 pm


Comentariile sunt închise.