Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Industria panicii

Am scris de multe ori si cred cu certitudine ca frica este cel mai profund sentiment uman. Pentru orice fiinta vie, sentimentul de frica este mai profund decat orice, decat dragostea, ura sau chiar lacomia. Prezervarea de sine, in cele mai multe cazuri, nu poate fi combatuta cu nici un alt sentiment. Rareori un individ este capabil sa se ridice deasupra acestui sentiment – numai o mare speranta sau o mare deznadejde pot anihila acest nucleu sufletesc care mentine umanitatea in parametrii unei posibile convietuiri sociale.

De multe ori frica este indusa, de alte ori ea este bazata pe realitati infricosatoare, de cele mai multe ori este perceputa fara a putea fi explicata rational. De cativa ani, frica transformata in panica a devenit un model economic in care se fac multi bani si se pierd si mai multi. Intrebarea la care suntem nevoiti de multe ori sa raspundem este simpla – aceast “fearconomy” (economie a fricii) nu a inlocuit ea deja de mult timp o economie reala?

Zeci de experti, profesori sau nu, apar in mass-media si explica de ce si cum s-a intamplat, cine este de vina si cine sunt victimile – de multe ori au si curajul sa mentioneze cam cine ar fi beneficiarii. Intotdeauna insa au sa gaseasca o nota obscura prezenta sau nu intr-un interviu pe timpurile prosperitatii de care sa se agaţe declarand ca: “ Eu am ştiut dintotdeauna”!

Futurologul şi geniu al matematicii, John Casti, arată într-o recent aparuta carte (Mood Matters -”Starea de spirit contează“) in ce fel starea de spirit condiţionează istoria.

Teza lui Casti este clara – “nu evenimentele din lumea reală sunt cele care decid viitorul, ci exclusiv aşteptările colective, de multe ori manipulate”. Deci acest model de “fearconomy” este complet dependent de asteptarile noastre. John Casti preia vechile teorii ale lui Epictet, care spunea acum 200o de ani ca: “Ceea ce tulbură oamenii, nu sunt evenimentele, ci percepţia lor asupra acestor evenimente“. Aici se naste o problema greu de explicat – cum procesam noi ca societate formata din indivizi senzatiile induse de mesajele pe care le primim direct din mass-media sau de la indivizii cu care venim in contact care ne transmit “noutatile”, chiar daca noi nu dorim sa avem contact cu mass-media. Care sunt senzatiile nostre cand suntem bombardati cu titluri de genul: terorism, alertă, oroare, sfârşit, declin, criză, faliment, pericol, prăpastie, îngrijorare, apocalipsa si cel mai important – cum aceste senzatii se transforma intr-o perceptie care are numai un singur sens – Trebuie sa ne fie frica! Concluziile le puteti citi pe Curs de Guvernare.

Pe Cronica Europeana puteti citi: Reminiscenţele de la Budapesta

174 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-11124100-der-spiegel-oficialii-germani-lucreaza-planul-iesirii-greciei-din-eurozona.htm

  Vai ce noutate, vai ce noutate, unii care posteaz aici vorbesc de scenariul asta (si nu numai) inca de acum un an. Pina acum astia din UE merg snur pe linia de analiza dezvoltata de Theophyle, subsemnatul si de alti comentatori avizati. Politicieni de doua parale.

  Cetatean

  06/01/2012 at 5:16 pm

  • Salut si aici 🙂
   am impresia ca traim intr-o lume de orbi si numai cativa vad in intunericul de aberatii si manipulari care se scurg in presa 🙂 La naiba cate sute de miliarde se poat baga in Grecia si pana cand? Astia vor pana in martie inca 130 de miliarde – Doamne, este o tara cu numai 11 milioane de locuitori. Unde naiba se duc tyoti banii astia? Au primit cam 150 de miliarde pana astazi

   Theophyle

   06/01/2012 at 5:20 pm

  • vezi ca articolul e de pe 11 decembrie 2011.

   valentin

   06/01/2012 at 5:20 pm

   • Salut 🙂
    si ce? Nu este actual?!

    Theophyle

    06/01/2012 at 5:21 pm

    • Din pacate ba da si o sa fie si mai actual.Si nu numai ptr Grecia.

     valentin

     06/01/2012 at 5:24 pm

 2. am vazut.

  Citi bani au bagat on prima „salvare” a Greciei decisa la Ecofin, in mai 2010? Parca vreo 120 de miliarde. Cifra absolut grotesca la vremea aceea.

  Insa au urmat alte pachete de „salvare”, din ce in ce mai mari, pina sa inceapa sa recunoasca economistii si politicienii lui peste ceea ce orice om cu scaun la cap stie fara sa fi citit pe Mises: nu poti salva un datornic insolvabil imprumutindu-i la nesfirsit bani cu dobinda.

  Grecia trebuia lasata sa faca faliment cind inca nu primise transe peste transe de „salvare”. Ar fi costat mai putin.

  Cetatean

  06/01/2012 at 5:25 pm

 3. ihim, si pentru care va plati o dobinda de doar X%, unde X este oricum mai mic decit ar cere piata, dar mai mult decit ar putea plati grecul.

  Cetatean

  06/01/2012 at 5:31 pm

  • Salut ribelalu 🙂
   Poate se va ajunge si la noi peste 100 de ani la asta 😦

   Theophyle

   06/01/2012 at 5:38 pm

   • nu cred: nu au locuri de parcare pentru atitea masini

    intamplator

    06/01/2012 at 5:45 pm

 4. buna seara,
  buna postare, dar tot cu frica in orice tara din lumea asta poti potoli lacomia, fuga de fisc si de lege….amenzi, amenzi, eventual pirnaie, unde este cazul…altfel dam cu totii faliment, chiar si cei corecti si platitori de dari catre stat.

  skorpion

  06/01/2012 at 5:38 pm

  • biciul, nimic altceva pe toti golanii

   skorpion

   06/01/2012 at 5:39 pm

   • @skorpion: la cite aflam zilnic cum sta treaba pe la noi,biciul nu ar fi pentru golani;ar fi pentru ceilalti
    se gaseste o motivatie,o OUG,ceva explicatii de criza sa nu se dea in golani cu biciul

    intamplator

    06/01/2012 at 5:44 pm

 5. LA MULTI ANI, Theophyle! Da, total de acord. Se incearca, am impresia, inocularea unui sentiment „catastrofic”… Ce se poate face pentru a evita manipularea totala a lumii? Probabil ca nimic. Asta ar fi partea rea. Manipularea nu urmeaza insa „un plan malefic” – e pur si simplu… manipulare. Asta ar fi partea buna, totusi… 🙂

  Observator

  06/01/2012 at 5:39 pm

  • La Multi Ani! Observator 🙂
   Trebuie insa sa accepti ca cineva totusi castiga din asta. Acel cineva nu este in nici un caz piblicul.

   Theophyle

   06/01/2012 at 5:53 pm

 6. Noroc ca Stefan nu era la tratament in statiune, caci daca mergeau baietii la el acasa si se uitau in garaj, faceau atac de cord! 😆

  Cetatean

  06/01/2012 at 5:39 pm

  • Cind vin la mine in control , ma anunta dezinteresat cu cel putin 1 saptamina inainte . Asa am timp sa fac „curat” cum se cere inainte de a primii „oaspeti” . Ca sa nu se supere sau sa aiba problele cardiace . . 😆

   Ștefan A.

   06/01/2012 at 5:49 pm

   • Salut Stef 🙂
    Baieti buni , ce faci cu lingourile din garaj 🙂

    Theophyle

    06/01/2012 at 5:51 pm

 7. grecia: cica pragul de saracie ar fi atunci cind o persoana singura are venit sub 7mii si ceva euro/an iar familia cu doi copii sub 15 mii si ceva/an;
  dupa standaredul asta grecia are acum cam 28 % populatie sub pragul de saracie;
  daca asta e adevarat ,ma intreb cite procente din populatia romaniei este peste pragul de saracie astfel calculat;sigur nu peste 28 %

  intamplator

  06/01/2012 at 5:40 pm

 8. update la ” reminiscentele de la budapesta”
  Fitch,tocmai a anuntat: ungaria la ” junk”

  intamplator

  06/01/2012 at 5:42 pm

  • Mda, nationalismul nu tine loc de foame 😦

   Theophyle

   06/01/2012 at 5:52 pm

 9. @intimplator,

  este efectiv demoralizant ce citim zilnic: romgaz, functionarul public din Bihor, noua sefa CSM, Birsanii, Costiniii, nup-uri, pedepse minore, suspendari, aminari, tergiversari cu anii, pensii uriase la magistrati, la securistii ante-decembristi,averi astronomice, pe de alta parte saracie crunta, pensii mici la foarte multi, modernizare in ritm de melc….
  efectiv ramii mut de ce tara a fost construita dupa 1989…
  si vinovatii sintem si noi ..

  skorpion

  06/01/2012 at 5:54 pm

  • Sa nu exageram totusi. Coruptie exista peste tot si nu stiu zau daca e mai mare la noi decat prin tari mult mai cu pretentii.
   Mentalitatea cetateanului de orice nivel e cea care ne tine inapoiati. Si la asta lucreaza intens mass media.
   De aia in loc sa o avem pe Macovei in prim plan ii vedem zilnic pe Becali , pe mortii de la ora 5 si pe Columbeanca.
   Ar trebui sa importam televiziuni si ziaristi si am avea poate si altfel de politicieni.
   Cand ti se spune zi de zi 24 din 24 ca totul e prost, rau si fara speranta nu e de mirare ca perceptia asta devine dominanta si paralizanta.

   valentin

   06/01/2012 at 6:02 pm

   • ba sa EXAGERAM !
    Romania si Bulgaria sunt dintre cele mai corupte tari din UE. Si daca tot vorbim PD-L este la fel de corupt ca PSD si PNL

    Theophyle

    06/01/2012 at 6:10 pm

    • Or fi, dar sub guvernarea actuala procuratura loveste in toti, fara sa se tina cont de partid.
     Ceea ce , din cauza fricii ca nu esti la adapost, duce incetisor la o schimbare de mentalitate.
     Si asta ptr mine face diferenta esentiala.

     Cine si-a imaginat ca in PDL nu e plin de fripturisti si hoti sadea pai a fost cam naiv. Sa fim onesti cu noi insine, romanii sunt cam aplecati spre cele necurate, repede se dedau la bagat mana pana la cot.
     Educatia se face cu bata DNAului.

     valentin

     06/01/2012 at 6:23 pm

 10. Seara buna
  – Cu o luna in urma , ambasada USA la Damasc anunta ca toti cetatenii americani prezenti sa plece pina citez : „mai sint zboruri de linie ” .
  – Ieri , compania aeriana italiana (Alitalia) a anuntat ca suspenda din 12 ianuarie si pina in 21 martie cursele spre Siria .
  – francezii au declarat ca Asad trebuie sa lase puterea si sa plece . ( exact cum a fost recomand si lui Ghedafii la inceputul „revolutiei” )
  Theophyle and all.
  Ce ziceti , se pregateste ceva tip „revolutie” in acesta tara ? Daca da , cine vor fi noii conducatori si care va fi rolul turcilor in „ajutarea revolutionarilor ” ?
  PS . Siria trebuie „rezolvata” in un mod sau altul inainte de a incepe „munca” cu iranianii .

  Ștefan A.

  06/01/2012 at 5:58 pm

 11. @valentin,

  sincer eu cred ca in Ro coruptia este mult mai mare ca in Germania, Marea Britanie, Franta…..
  acolo, daca te prinde, te arde!
  la noi trecem veseli topaind intr-un picior!
  la noi judecatorii isi bat joc de lege, dreptate, justitie,
  la ei judcatorii isi fac treaba si inca cu celeritate!!!!

  p.s.
  poate in Ukraina, Bulgaria, tari africane coruptia sa fie mai mare,
  dar noi cu cine vrem sa ne comparam?
  🙂

  skorpion

  06/01/2012 at 6:07 pm

  • Se dau si la ei contracte cu dedicatie fara numar.
   Pe langa perceptia de dezastru intretinuta de mass-media vinovatii sunt chiar cei din sistemul juridic de la procurori inepti la judecatori corupti.
   o presiune din partea mass-media ar ajuta la curatirea intr-o masura a mizeriei. Dar la noi in general mass-media e in slujba coruptiei. ne ocupam invirtit pe toate fetele despre ce o fi vrut sa spuna Basescu in loc sa luam atitudine fata de deciziile scandaloase ale judecatorilor.
   treburile se intrepatrund si se autointretin.

   valentin

   06/01/2012 at 6:14 pm

  • Marea coruptie cred ca e mai mare la ei, banci, mari companii, mafii de toate felurile. De aici si probleme intregii lumi.
   La nivel de interactiunii zilnice pentru cetateanul de rand e evident ca e mult mai civilizat la ei.
   Si justitia la ei isi face treaba, la noi pactizeaza cu infractorii.
   Acuma e greu de spus daca e mai periculoasa o mica spaga data in tren sau inspectorului financiar sau e mai daunator sa vezi ca toate economiile tale le-au plasat bancherii in imprumuturile pentru Grecia pentru niste super comisioane.
   De aia spun ca nu trebuie sa exageram. Nu e dracul asa negru nici la noi si nici doar ingerasi la ei.

   Eu personal consider ca nivelul de coruptie la noi e cel mai redus acum din ultimii 20 de ani.
   Poti sa compari privatizarea SNP sau Alro sau jaful de la Bancorex cu gainariile lui Apostu de pilda? toate sunt de condamnat si deranjante dar diferenta e de ordine de marime.

   valentin

   06/01/2012 at 6:36 pm

 12. valentin,
  cred ca bita DNA-ului a inceput sa functioneze, mai greu cu absenta bitei judecatorilor, nu tu sentinte corecte!! poate peste vreo 50 de ani sa avem si judecatori onesti….ma refer la majoritate, ca si azi exista judecatori corecti, dar nu se vad din cauza birsanilor, costiniilor, pivnicereselor, daniletilor etc.

  skorpion

  06/01/2012 at 6:26 pm

  • Nu stiu de ce am impresia ca exist o imparteala a muncii procurorii ii baga si judecatorii ii scot 🙂 Si la Bruxelles cineva crede ca ne luptam cu coruptia!

   Theophyle

   06/01/2012 at 6:30 pm

   • Am ajuns sa privesc cu suspiciune orice condamnare cu executare. Sunt sanse mari ca omul sa fie nevinovat!
    Ca regula generala pare ca e ca cei vinovati sa fie scutiti de orice deranj!

    valentin

    06/01/2012 at 6:38 pm

 13. Aiurea! Judecatorii sunt independenti si se supun numai legii. Adica nimanui.

  Cetatean

  06/01/2012 at 6:33 pm

  • Adica economie de piata! Lucrurile se fac cu strigare?

   Theophyle

   06/01/2012 at 6:34 pm

   • pai nu vroia Patriciu justitie privata? cam asa e! macar sa o impoziteze!

    valentin

    06/01/2012 at 6:39 pm

   • Multumesc Theophyle de articole . Clar , iese cu razboi civil . Idiotii dictatori care nu invata nimic din istoria recenta (inceind cu soarta lui Ceasca si teminind cu cea a lui Ghedaffi ) exista mereu . 😦

    Legat de chestile aste mioritice din zona ” subminarea statului” , ma fac sa rid cu lacrime . Adica doar acum a descoperit SRI ca tara a fost jefuita de inaintasii lor , din musamalizata securitate a statului ? 😆
    Bineinteles ca din clasa politica emanata dupa lovitura de stat nimeni nu avea habar de asa ceva ca doar legile si ordonantele „cu dedicatie” au fost facute de martieni . 😆 De aia si contractele mioritice intra la secret . Sa nu stim ca sint extraterestre . 😆
    Sau mai degraba cum sint alegeri trebuie convinsi „donatorii” atit de dragi partidelor in ce parte sa faca „pomana dezinteresata” ?

    Ștefan A.

    06/01/2012 at 6:47 pm

 14. Buna seara, buna seara. Interesanta postare. Referitor la ce se intampla in zona euro. Mai devreme a aparut la CNBC Mohamed Al-Arian si printre altele a spus ca zona euro are doua solutii: ori se destrama ori se concentreaza intr-un pol puternic cu un numar mai redus de tari. Wow, wow. Ce spuneam eu acum 6 luni? Nu acelasi lucru? Si nici macar nu sunt platita cu milioanele de dolari pe care le castiga Al-Arian.

  clemycali

  06/01/2012 at 6:37 pm

  • apropo, in germania sint „locuri” unde moneda este Deutsche Mark, adineauri am citit ca intr-o zona a Spaniei s-a hotarit sa se lucreze cu pesetas…
   😆

   skorpion

   06/01/2012 at 6:49 pm

  • Buna seara clemy 🙂
   Nu exista alta posibilitate logica! Fiecare cu jucariile lui. Nu mai merge cu carti masluite!

   Theophyle

   06/01/2012 at 6:49 pm

  • Salut clemy
   Nu esti singura care a scris astfel de previziuni date gratis .
   Acum Italia e in tratative sa ramana si ea in zona aia restrinsa . Dificil de convins nemtii care stiu bine ca la introducerea monedei euro , italienii au promis marea si sarea pentru a intra . Si acum sint in o situatie si mai grava ca atunci . Minciuna a rezistat putini ani 😆

   Ștefan A.

   06/01/2012 at 6:51 pm

   • Mda, ma indoiesc ca vor putea sa-i convinga pe nemti promitand solemn ca nu vor mai face ce au facut si pana acum. Si nici nu stiu daca ar fi in avantajul Italiei sa ramana in zona euro.
    Al Arian dadea si un termen de clarificare a situatiei. 9 luni ::) Gestatie in toata regula 🙂

    clemycali

    06/01/2012 at 6:59 pm

 15. @valentin,
  doar cu asta sint de acord cu tine Eu personal consider ca nivelul de coruptie la noi e cel mai redus acum din ultimii 20 de ani.
  🙂

  skorpion

  06/01/2012 at 6:47 pm

  • sunt multe institutii in romania care ” se fac ca lucreaza” curtea de conturi e fruncea

   intamplator

   06/01/2012 at 7:13 pm

 16. @valentin
  asa e nivelul de coruptie este acum cel mai scazut din ultimii 20 ani;problema e ca o pina la o societate normala mai me cale lunga;
  nu poti avea societate normala intr-o tara in care daca nu esti abonat la ” tzitza statului” nu poti supravietui in business,sau,in cel mai bun caz iti tirasti zilele;
  ce a transpirat acum su shpagile date de carrefour la cluj e probabil virful aisbergului;ce face mazare la constantza sau ala de la vrancea numai Dumnezeu stie.
  pina nu sunt aceleasi reguli pentru toti nu poti vorbi despre o tara normala
  noi nu trebuie sa ne comparam cu ucraina sau modova sau italia sau ,de ce nu,austria;
  trebuie sa ne comparam cu olanda,germania,nu mai zic de tarile nordice ca aia nic macar n-au cuvintul mita in vocabular;
  pina cind un individ care incalca regulile-bune ,rele-dar reguli nu este pedepsit,indiferent de cine este acel individ,nu putem vorbi de o societate normala

  intamplator

  06/01/2012 at 7:09 pm

  • complet de acord cu tine. Doar ca nu o sa se faca peste noapte. Remarcabil e ca totusi s-a inceput, sa speram ca nu se va opri totul dupa alegerile de anul asta.

   valentin

   06/01/2012 at 7:18 pm

   • teama mi-e ca un guvern psdnl,ne va aduce ” linistea” din vremea lui nastase

    intamplator

    06/01/2012 at 7:20 pm

    • ai vreo indoiala in privinta asta?

     valentin

     06/01/2012 at 7:32 pm

  • intimplator
   Total de acord dar pina cind sentinta de condamnare cu suspendare nu e complectata cu interzicerea pe viata din sistemul bugetar (indiferent ca esti angajat sau om politic ales) , coruptia in Romania va fi ca pestele in apa .
   Doar masuri radicale pot eradica o epidemie difusa ca coruptia . (sau AK- 47 dar asta nu e democratic . 🙂 )

   Ștefan A.

   06/01/2012 at 7:19 pm

 17. Buna ziua si buna sa va fie inima! 😆

  “La multi ani” 2012 !!! 🙂 🙂 🙂

  Bobotează
  de Teodor Dume

  la bobotează –
  în busuiocul din grindă
  lacrima lui Crist

  maya

  06/01/2012 at 7:15 pm

  • scuze! 😆
   Buna seara si buna sa va fie inima! 😆

   maya

   06/01/2012 at 7:16 pm

   • No servus . 🙂
    Ai fost inzapezita ? Cucu nu a mai cintat de frig ? 😆

    Ștefan A.

    06/01/2012 at 7:21 pm

    • Stefan A.
     😆
     Servus si La multi ani!!!

     Da sa stii ca pe la noi a fost un strop de omat! Tare fain! M-am si bulgarit un pic!
     Cucu’ ii dus cu plugu’!!! 😆

     maya

     06/01/2012 at 7:25 pm

     • Servus maya
      La Multi ani sanatosi si fericiti 😆

      Theophyle

      06/01/2012 at 7:28 pm

      • Theo-Phyll
       😆
       Servus!

       La multi ani tie si lui Demeter cu bucurii si multa,multa sanatate! 🙂 🙂 🙂

       maya

       06/01/2012 at 7:33 pm

 18. update ungaria: orban asta incepe sa semene cu ceausescu;mai are sa dea vina si pe romania si fandaxia-i gata

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/presa-din-ungaria-sua-ar-vrea-schimbarea-premierului-orban-249502.html

  intamplator

  06/01/2012 at 7:19 pm

 19. Buna seara, Maya, si la multi si sanatosi ani! 🙂

  Baieti si fete, avem expertiza Curtii de Conturi in dosarul /dosarele lui Nicolae.

  http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-11124867-raport-curtii-conturi-avas-permis-lui-ioan-niculae-nu-respecte-clauzele-din-contractele-privatizare-trei-combinate-chimice.htm

  Intrebare: cine conducea Avas-ul in perioda la care se refera CC?

  Cetatean

  06/01/2012 at 7:20 pm

  • Tinand cont ca raportul este din 2010 imi inchipui ca la sefia AVAS se afla un om de la PDL.

   clemycali

   06/01/2012 at 7:23 pm

  • Salut si intrebare cetatean
   Cine nu stia treaba asta din intreaga clasa politica mioritica ? (la 6:47 am scris despre „amnezia ” politica generalizata )

   Ștefan A.

   06/01/2012 at 7:23 pm

   • salve, Stefane. Imaginea care spune cit o mie de cuvinte:

    merci lui Andrei ca o avea pe blog, altfel o cautam mult si bine pe net!

    Cetatean

    06/01/2012 at 7:26 pm

    • Cetaene 🙂
     Noi suntem sursa pozei si se afla postata de doua ori pe blogul nostru!

     Theophyle

     06/01/2012 at 7:29 pm

   • stefane, unul este SRI-ul pe care il controla Timofte si Voicu, si altul e cel de azi.

    Cetatean

    06/01/2012 at 7:28 pm

  • Cetatean
   😆
   Servus si La multi ani!

   L-am auzit pe Nicolae la B1TV;nici sa vorbeasca nu stie.Parca avea prune in gura!
   Ii drep ca acest lucru nu l-a impiedicat sa devina miliardar.
   S-a plins ca de 17 ani este ascultat si urmarit de „organe”!
   Culmea culmilor! El care a recunoscut public ca a fost „un organ”! 😆

   maya

   06/01/2012 at 7:30 pm

 20. skorpion

  06/01/2012 at 5:54 pm

  „este efectiv demoralizant” – din pacate absolut de acord cu tine!

  Se fura si se minte ca-n codrul care a mai ramas!
  Pensii uriase la unii, la altii vai de capul lor;revolutionari,handicapati, stramutati,urgisiti,corupti,clanuri etc

  Scuza ca se fura/se minte mai putin nu-i o scuza!

  maya

  06/01/2012 at 7:21 pm

  • buna seara Maya
   La Multi ani!

   problemele de azi ale romaniei sunt generate de anul 1990;
   romania avea cea mai buna situatie economico-financiara dintre toate tarile foste socialiste(nu discut nivelul de trai,efectiv luam in evaluare cifre)
   doar trei date: excedent bugetar,cea mai mica integrare economica in caer ,cel mai mare numar de vorbitori de limba engleza/mia locuitori
   cind incepi o noua constructie numai cu minciuna si impostura,cum s-a inceput,si o mai si continui 20 ani,e greu sa schimbi peste noapte acum;
   cind 20 ani repeti 24/24,7/7 ca nu se poate face nimic ,e greu sa crezi ca se poate face ceva

   intamplator

   06/01/2012 at 7:38 pm

   • Intimplator
    😆
    Buna seara si La multi ani cu sanatate!!! 🙂

    maya

    06/01/2012 at 7:43 pm

 21. niculae asta a fluierat tare in biserica;
  mai bine ar spune curtea de conturi cine a respectat contractele de privatizare;ar fi mai usor

  intamplator

  06/01/2012 at 7:23 pm

  • din cate stiu nerespectarea clauzelor contractuale cu AVAS conduce la rezilierea contractului. Cu AMONILUL este si mai complicat ptr. ca anul trecu a aparut in presa informatia ca Niculae nu mai detine pachetul majoritar.

   mar

   06/01/2012 at 7:39 pm

 22. Twisted

  06/01/2012 at 7:33 pm

  • Da, dar prevederile se aplica din momentul intraii in vigoare a noului CP, cred ca iunie.

   mar

   06/01/2012 at 7:40 pm

   • Adica ajungem la o hotarare judecatoreasca definitiva in 6 luni? In Romania? 😀

    Twisted

    06/01/2012 at 7:43 pm

    • Ei asta ar fi chiar uluitor! 🙂

     clemycali

     06/01/2012 at 7:46 pm

     • da, achitat, 1 an inchisoare cu suspendare, nu sint probe si alte gargare cu pioneze in …..6 luni.
      problema este la JUDECATORI!

      skorpion

      06/01/2012 at 7:49 pm

      • Si ne intoarcem de unde am plecat si la aceeasi intrebare: cum spargem zidul pe care l-a rdicat casta atat in apararea sa cat si a oamenilor apropiati ei?

       clemycali

       06/01/2012 at 7:51 pm

       • relativ simplu. La alegeri. daca ai un parlament responsabil se poate lucra pentru a pune lucrurile in ordine. Daca ai USL si prietenii lor, la revedere. Game over.
        Justitia cat de cat corecta e cheia tuturor lucrurilor. De aia deranjeaza Basescu. Nu le vine sa creada ca e unul care se opune cu adevarat sistemului. De aia a tradat PNLul. Ei credeau ca totul va fi doar din vorbe, inchidem ochii la ai nostri si mai aratam pisica altora.
        cand au vazut ca Macovei si Morar nu glumesc au scos cutitele si au injunghiat fara nici o remuscare alianta DA.

        valentin

        06/01/2012 at 8:02 pm

 23. Catalin Predoiu – …..atât în ce priveşte legislaţia civilă, cât şi cea penală există norme tranzitorii care să reglementeze aceste situaţii şi, pe de alta parte, chiar dacă unele infracţiuni nu s-a mai regăsit în configuraţia noilor proiecte, valorile sociale ocrotite fac obiectul protecţiei unor alte infracţiuni combinate
  http://www.mediafax.ro/social/in-noul-cod-penal-nu-se-regasesc-infractiunile-subminarea-economiei-nationale-si-complotul-9130621/

  mar

  06/01/2012 at 7:55 pm

  • Pai nici omorul nu e fost sau este sau va fi 🙂 fara prescriptie in codurile mioritice . Deci , cum spuneam si in alte ocazii , codurile astea noi sint asa , sa garanteze imunitatea la cine trebuie dar sa ia ochii la altii . 🙂

   Ștefan A.

   06/01/2012 at 8:12 pm

   • Radem noi dar lucrurile stau rau de tot, am ajuns sat fara caini 😦 Se/te omoara pe strada si intr-o luna este liber.

    mar

    06/01/2012 at 8:18 pm

    • Chiar nu e nimic de ras 😦 e tragic de adevarat!

     Theophyle

     06/01/2012 at 8:20 pm

     • In urma cu doi ani am avut un hotz in casa 😦 ne-am trezit cu el in casa noaptea langa pat, sansa a facut sa-l putem identifica. Am mers la politie si ptr. ca avea 4 dosare in cercetare ne-au recomandat sa renuntam ptr. ca tot va fi pus in libertate. Si acum „zburda” bine mersi, l-au retinut ptr. 24 de ore si l-au pus in libertate cu mentiunea sa nu paraseasca Romania ptr. 30 de zile. Cam asta este justitia 😦
      Solutia este extrema, ptr. ca nu mai vad luminitza.

      mar

      06/01/2012 at 8:30 pm

 24. Mafia chineza loveste puternic la Roma .
  Impuscati in strada si in plina zi o fetita chineza de 9 luni si tatal ei . De alti chinezi .
  Gasita si o geanta a victimei cu 10.000 euro bani gheata . Eu zic ca a fost o executie semnal pentru restul comunitatii chineze . In putini ani , chinezii au cumparat cu bani cheata cladiri intregi si strazi intregi au devenit cu magazine exclusiv chineze . Doar acum se trezesc si astia ca banii , pistoalele si bandele , toate de origine chinezeasca sint probleme extrem de toxice . 😦

  Ștefan A.

  06/01/2012 at 8:24 pm

 25. Cu mii de scuze, dar este doar aparent off topic! Autor anonim!
  😆 😆 😆

  In anul 2011, vine Dumnezeu la Noe, care traia linistit in Transilvania si-i zice:
  – Noe, pamantul s-a umplut de rautate si oamenii M-au uitat. Vreau sa-Mi construiesti o noua Arca, pentru ca Potopul va veni iar. Sa iei din fiecare specie cate un exemplar mascul si femela. Ai la dispozitie 6 luni de zile !

  Dupa 6 luni se uita Dumnezeu pe pamant si-l vede pe Noe plangand in gradina.
  -Noe !!! Sunt pe cale sa incep Potopul, unde este Arca ???
  -Iarta-ma Doamne, dar lucrurile s-au mai schimbat intre timp. Am nevoie de autorizatie de constructie. Ma tot cert cu un inspector, pentru un sistem anti-incendiu, vecinii m-au dat in judecata pentru ca am incalcat planul de urbanism construind Arca in gradina mea si astfel am incalcat normele de inaltime.

  Apoi compania de electricitate a cerut sa pun ipoteca pe Arca in vederea acoperirii costurilor de transport si de mutare a liniilor de inalta tensiune ce trebuie date la o parte din calea Arcii pentru a fi lansata la apa. Degeaba le-am spus eu ca va veni marea la mine, ca nu m-au crezut.

  Sa fac rost de lemn, a fost o alta problema. Este interzis sa tai lemn din padurile invecinate deoarece acolo traieste bufnita cu pete care-i o specie protejata. Am incercat sa-i conving pe ecologisti ca tai lemnul tocmai pentru a salva bufnita, dar nici n-au vrut sa stea de vorba cu mine.

  Cand am inceput sa adun animalele, am fost dat in judecata de un grup de activisti pentru protectia animalelor. Ei sustineau ca tin animale salbatice sechestrate impotriva vointei lor, si de asemenea au sustinut ca sa pun atatea animale intr-un spatiu atat de mica, inseamna cruzime asupra lor.

  Apoi Ministerul Mediului, au spus ca nu am voie sa construiesc Arca pana cand reprezentantii lor nu fac un studiu de mediu si implicatiile pe care Potopul Tau le poate avea asupra mediului.

  Inca am un proces in derulare cu Ministerul Muncii, deoarce inca nu m-am hotarat cate minoritati ale grupurilor etnice sa angajez pe santier iar Blocul Sindical nu ma lasa sa-mi folosesc la constructie copiii mei deoarece nu fac parte din Sindicat si nu au certificare ISCIR pentru constructia de Arce.

  Ca sa fie totul si mai rau, Fiscul, mi-a confiscat toate posesiile deoarece sustin ei ca vreau sa parasesc tara cu specii de animale pe cale de disparitie.

  – Deci Doamne iarta-ma, dar, imi trebuie pe putin 10 ani ca sa fac tot ce mi-ai zis.

  Dintr-o data cerul se lumina, norii disparura, iar soarele din nou aparu stralucitor pe cer.
  – Doamne, sa inteleg ca nu ne mai distrugi lumea ?
  – Nu Noe, se pare ca mi-a luat-o guvernul inainte…

  maya

  06/01/2012 at 8:25 pm

 26. Stefane 🙂
  Hai ca asta e tare! 😆 Americanii i-au salvat pe bravii iranieni de pirati. Portavionul ala amarat 🙂

  http://www.ynetnews.com/home/0,7340,L-3083,00.html

  Theophyle

  06/01/2012 at 8:27 pm

  • Am vazut mai devreme la televizor. A fost stirea pe toate canalele posibile 🙂 Iti dai seama ce ii asteapta pe amaratii aia acasa ca cica le-au si multumit americanilor ca i-au salvat?

   clemycali

   06/01/2012 at 8:31 pm

   • Mai bine erau saltatzi de pirati.

    mar

    06/01/2012 at 8:33 pm

  • Chiar aveam de gind sa „impartasesc” informatia . 🙂
   Cred ca ayatolah a facut semnul crucii cind a auzit de treaba asta . 😆

   Ștefan A.

   06/01/2012 at 8:34 pm

   • Tot e bun portavionul ala acolo – in forta navala care il insoteste este si un distugator „invizibi” la radar – USS Kid care a trimis amfibiile peste pirati care nici macar nu au simtit ce i-au lovit. Au capturat si 15 pirati 😆

    Theophyle

    06/01/2012 at 8:37 pm

   • 🙂 Cine a spus ca Dumnezeu nu are umor?

    clemycali

    06/01/2012 at 8:37 pm

    • Are o groaza de umor – de multe ori cam macabru 😦

     Theophyle

     06/01/2012 at 8:41 pm

 27. La ora 21 Ion Niculae invitat la RTV/un comisar european in scandalul Romgaz

  maya

  06/01/2012 at 8:36 pm

  • maya,
   din nefericire asta nu va face nici macar o zi puscarie 😦

   Theophyle

   06/01/2012 at 8:41 pm

 28. Inainte de economia fricii a fost economia lacomiei, nu credeti ca traim niste vremuri biblice – asteptam cu totii pedeapsa pentru lacomia (unora).

  bigone

  06/01/2012 at 8:38 pm

  • salut bigone, pana la urma bancile vor cadea – chestie de timp!

   Theophyle

   06/01/2012 at 8:39 pm

 29. nu este adevärat, oficial nu existä regiune in germania,unde sä
  fie monedä de schimb marca. sigur.mai plätesc unii, care mai au bani.

  o sä vä deceptionez, si in germania coruptzia este la ea acasä,
  poate mai rafinatä,mai dibace, decat credetzi.

  theo- nona

  06/01/2012 at 8:38 pm

 30. romanii fac vedete TV, totzi securistii si mafiotzii.

  theo- nona

  06/01/2012 at 8:40 pm

 31. Daca portavionul ala nu are la bord si un team de „misiuni speciale” , eu sint ayatolah . 🙂
  Saracii iranieni , sa vezi ce le fac aia cind se intorc acasa . Cite interogari pentru a descrie tot ce au vazut din tehnica americana . Cu lux de amanunte si chiar bastoane pe spate . 😦

  Ștefan A.

  06/01/2012 at 8:42 pm

  • Stefane, nici macar nu s-au apropiat de Stennis. Exista o forta operrational de cel putin 20-30 de ambarcatiuni. Ei au fost tratati cu cafea si fursecuri pe bordul lui USS Kid.

   Theophyle

   06/01/2012 at 8:44 pm

   • Asta e USS Kid (a treia generatie) asta e din 2007

    si inca una

    Theophyle

    06/01/2012 at 8:46 pm

    • salupa este ca un pitic pe langa uriasul gri 🙂

     mar

     06/01/2012 at 8:51 pm

    • Ce linie eleganta are !

     ela

     06/01/2012 at 9:22 pm

   • Fursecurile au respectat legile islamice? 🙂

    clemycali

    06/01/2012 at 8:49 pm

    • Da erau halat!

     Theophyle

     06/01/2012 at 8:55 pm

  • Pai nu au misiuni speciale ptr. „pirati” . Daca vor fi numai bastoane scapa usor 😦

   mar

   06/01/2012 at 8:47 pm

  • @stefan, portavionul ala nu se plimba singur 🙂 E intotdeauna insotit de tot felul de ambarcatiuni oficiale si neoficiale. Si la bordul lui sunt tot felul de acreturi folositoare omului in caz de necesitate 🙂

   clemycali

   06/01/2012 at 8:49 pm

   • Stiun oameni buni ca am studiat problema , sistemul in amanunt . 🙂
    Da pazdaran trebuie sa arate la superiori ca e bun la ceva . Cum era cindva la noi cu militienii care bateau iepurele sa recunoasca ca e mistret . 🙂 Se supara „pingelica” daca era informat ca a impuscat doar un iepure . 😆

    Ștefan A.

    06/01/2012 at 8:53 pm

 32. Deobicei Stennis este insotit de task force III

  Aveti aici alaiul 😆

  http://en.wikipedia.org/wiki/Carrier_Strike_Group_Three

  USS John C. Stennis (CVN-74), flagship
  Carrier Air Wing Nine (CVW-9)
  USS Antietam (CG-54)
  Destroyer Squadron Twenty-one (DESRON-21):[20]
  USS Wayne E. Meyer (DDG-108)
  USS Dewey (DDG-105)
  USS Kidd (DDG-100)
  USS Milius (DDG-69)
  USS Jarrett (FFG-33)

  Theophyle

  06/01/2012 at 8:52 pm

  • Au si 2 submarine da alea sunt secrete 😆

   Theophyle

   06/01/2012 at 8:53 pm

   • doar atat 😀 Impresionant, far gluma 🙂

    mar

    06/01/2012 at 8:56 pm

   • Alea patruleaza frecvent zona 🙂 Nu s-a ciocnit un submarin american acum un an parca cu o nava chineza?

    clemycali

    06/01/2012 at 8:58 pm

    • Nu stiu nu am urmarit 🙂 Daca au facut-o probabil ca au vrut sa o faca!

     Theophyle

     06/01/2012 at 9:04 pm

     • Cititi asta inca odata ca sa intelegeti ce se intampla acolo 😆

      http://www.contributors.ro/global-europa/ormuz/

      Theophyle

      06/01/2012 at 9:05 pm

      • Cei 15 pirati sint bucurosi ca au fost facuti prizonieri de catre americani . 🙂
       Vor vedea in curind USA , un tribunal federal si vor beneficia de zeci de ani de domiciliu fortat in puscarii americane . Garantat ca e unica tara unde se aplica inca legea impotriva pirateriei . . 🙂 Asa vor avea masa asigurata , tv , dus (!) si Nike in picioare . 😆
       Daca erau capturati de ceva nava rusa din zona , erau morti pentru „tentativa de evadare” . Daca ajungeau pe ceva fregata chineza din zona ( ca sint ) ,oficial venea infirmata oricare luare de prizionieri si terminau rapid in fundul marii cu o greutate la git .
       Tot mi bine sa fi facut prizioner de catre englezi sau italieni ( sint si nave de la astia in zona ) . Te elibereaza pentru a nu avea de aface cu probleme de drept international .
       Nu glumesc , e istoria concentrata a actiunilor anti piraterie a flotei reunite NATO , USA , Rusia , China , India in zona care tine de la Somalia pina in golful Persic .

       Ștefan A.

       06/01/2012 at 9:22 pm

       • piratii erau de fapt actori de cinema americani 🙂 adusi de propaganda armatei SUA sa arate omenirii ce putere e SUA.asta vor declara psihopatii din iran :)) 😀

        zigzag

        06/01/2012 at 10:03 pm

 33. Ziua buna, sara buna cei care au facut armata, cei disponibilizati si cei care nu au facut din varii motive (aici este cazul meu 🙂 ),
  Silogism
  1. fregata noastra cea mandra si cu coada sus facea si ea chestii d’astea contra piratilor.
  2. Task force-ul american lupta impotriva piratilor
  Deci:
  1.Noi avem un task force precum al americanilor

  Trecand la chestiuni serioase. Acum dovada ca Americanii au avut indrazneala sa se intoarca in Ormuz (faptul ca nu au plecat nici-odata este irelevant pentru ei) a iesit la iveala. Iranienii(cei de sus) trebuie sa justifice de ce nu ii alunga inca odata 🙂 pe americani (acum ca au avut indrazneala sa se intoarca). Cred ca vor gasi niscaiva motive umanitare si/sau religioase.

  eugeni

  06/01/2012 at 9:27 pm

  • Eugeni salut
   Deci si prin inductie , daca noi avem un avion militar care zboara , sintem la nivel de egalitate cu aviatia americana .Logica e beton . E sigur ca erai promovat direct general daca faceai armata . ( glumesc ca raspuns la gluma ta. 😆 )

   Ștefan A.

   06/01/2012 at 9:40 pm

   • Stefan,

    Te rog frumos nu ma compara cu Dl. gen. Catalin Voicu, am si eu demnitatea mea 🙂

    eugeni

    06/01/2012 at 9:48 pm

    • 😆

     Ștefan A.

     06/01/2012 at 9:51 pm

 34. Buna seara,

  Permiteti un mic comentariu dupa articolul de aici: http://www.contributors.ro/fara-categorie/…-de-ce-amana-noua-republica-transformarea-in-partid

  „Infiintarea Partidului Noua Republica tine de organizarea teritoriala si implicarea civica. Pregatirea campaniei de semnaturi a inceput in decembrie si startul s-a dat de cateva zile. In curand vom avea si numarul necesar de semnaturi. Statutul partidului si Platforma politica, documentele pe care le cere legea, sunt in faza aprobarii de catre grupurile de initiativa locala si vor fi date publicitatii in curand.

  Noua Republica este vizibila pe http://www.nouarepublica.ro, pe bloguri si pe Facebook, precum si off-line in intalnirile saptamanale din capitalele de judet si Bucuresti ale grupurilor de initiativa locala. Au existat proiecte gen Conferinte cu public “Sapte pasi pentru o Noua Romanie”, proiectul “Furatul ucide” si sunt in derulare sau pregatire alte evenimente si proiecte de comunicare.

  Politica de aliante si ideea ca NR fura din electoratul PDL tine de teoria votului util. Aceasta nu se va aplica la aceste alegeri pentru ca PDL cu 5% sau fara 5% tot sta prost in intentia de vot, iar nu NR fura electorat PDL ci pierde propriul electorat. La fel cum face si PNL sau PNTCD. Am mai spus-o, Noua Republica uneste electoratul de dreapta, ea nu dezbina.

  A nu se uita ca sunt doar 3 luni de cand am aparut ca miscare politica, iar constructia trebuie facuta corect. Noua Republica este un proiect de durata, nu unul conceput doar pentru alegerile din 2012.

  Miscarea prinde radacini. 🙂 „

  Andrei

  06/01/2012 at 9:41 pm

 35. Buna seara,

  Am un comentariu la moderare: din greseala am pus un link in plus fata de norma. 🙂

  Andrei

  06/01/2012 at 9:42 pm

  • S-a aranjat Andrei 😆

   Theophyle

   06/01/2012 at 11:47 pm

 36. De mentionat ca un „carrier air wing ” e denumirea oficiala a formatiei de avioane care se afla la bordul unui portavion .
  Un mizilic 🙂
  35 -40 F- 18 (variante diverse)
  4 avioane de lupta electronica tip F- 18 G (inlocuiesc treptat vechii EA-6 Prowlers)
  3- 4 avioane radar E-2D (avioane cu elice )
  2 avioane de transport C-2 Greyhound (tot cu elice pt. transport de persoane si materiale )
  4-6 elicoptere pt diverse misiuni
  Puterea de foc a acestei unitati aeriene depaseste cu mult capacitatea de lupta a intregii aviatii militare din numeroase tari (inclus Romania ) .
  Si sint 11 astfel de „wing” doar la dispozitia marinei USA .
  Bineinteles ca Iran si pazdaran vor da o lovitura mortala americanilor . 😆 😆

  Ștefan A.

  06/01/2012 at 10:11 pm

  • Daca marina are 400-450 F18, cate naiba are USAF?

   Twisted

   06/01/2012 at 11:28 pm

   • intre 1800 -2800

    Theophyle

    06/01/2012 at 11:48 pm

   • USAF nu are F – 18 in dotare .
    In schimb are cam 5.500 de avioane de alte tipuri . Vinatoare , atac clasic si nuclear , recunoastere , radar , lupta electronica , transport tactic si strategic .
    Vinatoarea pura e bazata pe 120 F-22 si cam 600 F-15 (mai multe variante )
    Atacul pe 366 A-10 si 1.041 F-16 (astea sint polivalenti . Si pentru vinatoare )
    Bombardamentul are 91 B- 52 H , 51 B-1B , 20 B-2 .
    De transport cam 400 C-130 Hercules , 111 avioane C- 5 si cam 190 C-17 Globemaster + o gramada de avioane specializate in cisterne , radar , lupta electronica , patrulare maritima si lupta antisubmarine , s.a.m.d.
    de notat ca tot mai multe avioane fara pilot intra in dotare in fiecare an .
    Elicopterele sint aparte si cu gramada .
    Tot inseamna bani extrem de multi in fiecare an dar si o maree de oameni extrem de specializati in intretinere , reparatii , armament , munitie , etc .

    Ștefan A.

    06/01/2012 at 11:53 pm

    • Ma refeream la avioane multi-rol, de ultimile generatii. Rezervistii mai inca si Phantom F-4 😆

     Theophyle

     06/01/2012 at 11:57 pm

     • Ma intreb cum dracu fac iranienii sa zboare inca F- 14 Tomcat din dotare de pe vremea sahului Pahlavi . 😦

      Ștefan A.

      07/01/2012 at 12:03 am

 37. Buna seara,
  raspunsul lui Cristian Diaconescu la scrisoarea deschisa a lui Tokes:

  „Este o solicitare exotica si vine intr-un moment total nepotrivit. In legislatia
  europeana, de foarte multa vreme, nu mai este loc pentru discriminari – nici
  discriminari pozitive si nici de alt fel.

  Consider ca formatiunile politice trebuie sa intre in lupta politica de pe pozitii egale si cu mijloace universal valabile pentru toata lumea. Nu putem crea legi pentru o anumita etnie ori pentru o regiune din aceasta tara – nu este acceptabil asa ceva. Ar fi culmea sa intram in alegeri stiind ca formatiunile unei anumite etnii au locurile asigurate in Parlament”, a precizat Diaconescu.

  Ma bucur ca l-a pus la punct, cineva trebuia sa i se dea peste bot ca se obrazniceste peste masura.
  http://www.ziare.com/cristian-diaconescu/senator/diaconescu-despre-reforma-electorala-exotica-a-lui-tokes-ar-fi-chiar-culmea-1143575

  cedric

  06/01/2012 at 10:13 pm

  • Salut cedric. Ma bucur sa citesc ca cineva pune la punct pretentiile lui Tokes si ale UDMR, caci Tokes vorbeste si in numele uniunii.

   clemycali

   06/01/2012 at 10:24 pm

   • Buna seara Clemy,
    si eu ma bucur si mai avem o veste buna pentru noi dar proasta pentru UDMR:
    http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-nu-renunta-la-legea-reorganizarii-administrative-1143590

    „Anul acesta nu voi renunta la ideea ca pana la alegerile legislative din luna noiembrie vom putea avea o lege a reorganizarii administrative a tarii”, a spus Basescu, la Gala Studentilor Romani din Strainatate, desfasurata la Palatul Parlamentului.

    E clar ca legea nu se va putea aplica pana la alegeri dar macar sa fie votata.

    cedric

    06/01/2012 at 10:32 pm

    • @cedric era si cazul. UDMR a profitat din plin de slaba capacitate de negociere a PDL si a intins coarda cat a putut. Din nefericire ptr ei ce merge cu PDL si Boc nu merge cu Basescu. E drept ca cu cat se inrautateste situatia poitico-economica din Ungaria cu atat UDMR va avea mai putina marja de miscare.

     clemycali

     06/01/2012 at 10:51 pm

 38. buna seara:
  am urmarit cam 40 min emisiunea cu ion niculae la teve-o realitatedin alea doua-
  sunt si mai nedumerit:mie in corzi mi s-a parut dl deputat,sau senator,care spunea ca gazele au fost luate legal,dar ca ion niculae avea ” obligatia morala” sa vinda ingrasaminte pe piata interna mai ieftin;
  o chestie mai halucinanta ca asta ,greu mai poti auzi
  din teoria conspiratiei: si daca petrom e in spatele chestiei astea? ca de mult ei vor sa exporte gazul extras in romania,pe care sunt obligati sa-l vinda pe piata interna sub pretul international
  din cit a transpirat,chiar si cu analiza lui ionita de ieri pe hydepark,e o nebuloasa totala acolo;
  repet,pe aceasi logica si mittal ,si alro si aia care iau electricitate de la hidroelectrica submineaza economia nationala;

  intamplator

  06/01/2012 at 11:16 pm

  • Eu cunosc de mult timp sclavia practicata in agricultura italiana .
   Saracia impinge pe multi la oricare compromis uman si moral . Diferenta ca se poate iesii din situatia asta . E destul sa vrei ca nu au lanturi la picioare .

   Ștefan A.

   06/01/2012 at 11:32 pm

   • Ingrozitor 😦

    Theophyle

    06/01/2012 at 11:49 pm

    • Welcome in the real world Theophyle . 🙂
     Realitatea depaseste de multe ori ce vedem in filme sau citim in carti . Ca se trateaza de economie , finanta , agricultura , armate , razboaie ,s.a.m.d.

     Ștefan A.

     06/01/2012 at 11:56 pm

     • da, de multe ori adevarurile sunt dureroase.

      Theophyle

      06/01/2012 at 11:58 pm

     • Oricum nu e bine sa generalizam .
      Zona din articol e polul saraciei italiene . Calabria a fost mereu zona cea mai saraca si inapoiata . Au in schimb niste femei frumoase foc . In general brunete . 🙂

      Ștefan A.

      07/01/2012 at 12:01 am

      • Mai e totusi Europa, nu Africa sau Orientul Extrem!

       Theophyle

       07/01/2012 at 12:06 am

       • Nu conform milanezilor ptr care tot ce este la sud de Roma nu face parte din Europa 🙂

        clemycali

        07/01/2012 at 12:07 am

      • Calabria nu e tocul cizmei?

       clemycali

       07/01/2012 at 12:06 am

       • Nu este varful ei vizavi de Sicilia 🙂

        Theophyle

        07/01/2012 at 12:09 am

 39. E virful „cizmei” . Zona aproape de insula Sicilia .
  „tocul cizmei ” e regiunea Puglia . Si asta e saraca dar are ape multe .

  Ștefan A.

  07/01/2012 at 12:14 am

  • Regiunea Puglia are si un guvernator presedinte ” frocio ” . Adica gay . 🙂

   Ștefan A.

   07/01/2012 at 12:16 am

   • La saracia lor doar ala le mai lipsea 🙂 De mirare ca nu a devenit Puglia un nou „rai” al baietilor expatriati ca Barcelona de pilda 🙂

    clemycali

    07/01/2012 at 12:18 am

 40. Biserica catolica are sediul in Italia @clemy . 🙂
  Nu degeaba a fost printre ultimele tari care a legalizat divortul . Doar pe la mijlocul anilor 70 . 🙂
  Deci influenta ( politica ca religioasa la enoriasi e tare slaba) e destul de puternica .

  Ștefan A.

  07/01/2012 at 12:36 am

  • Ce legatura are Biserica Catolica cu saracia din Calabria?!

   Theophyle

   07/01/2012 at 12:38 am

   • Vorbeam cu @clemy de gay si guvernatorul din Puglia .

    Ștefan A.

    07/01/2012 at 12:42 am

    • Aha 🙂 Parca bunga-bunga eeste mai moral pentru credinciosi 😀

     Theophyle

     07/01/2012 at 12:44 am

     • O diferenta enorma in privinta „pacatului”. „Bunga-bunga” se facea vinovat doar de preacurvie, guvernatorul e „impotriva naturii”. Chestiune de nuanta 🙂

      clemycali

      07/01/2012 at 12:48 am

     • Pai tot biserica zice ca Dumnezeu iarta pacatele . 🙂
      Destul sa se spovedeasca pacatosul si sa faca penitenta (sau cum se cheama ) . Deci bunga – bunga la o adica vine iertata .
      In Romania nu a ramas gravida stareta maica ? 🙂 E pacat carnal sau spiritul sfint a recompensat stareta pentru anii de sacrificii in numele crezului ? 🙂 Astept raspuns documentat biblic . 🙂

      Ștefan A.

      07/01/2012 at 12:49 am

      • Imaculata conceptiune Stefane in varianta mioritica 🙂

       clemycali

       07/01/2012 at 12:51 am

       • Clemy 🙂
        1- Stareta sefa ramine gravida
        2- Detinuta romanca ramine gravida in puscaria mioritica .
        Or fi semne ca vine sfirsitul lumii si atunci toti se imperecheaza cu toti ca asa e la Apocalipsa ? 🙂
        Stiu doamnele astea ceva ce noi nu stim ? 😆

        Ștefan A.

        07/01/2012 at 12:57 am

 41. Buna seara!
  La multi ani, bine va regasesc in 2012!
  Ioane, Ioane, toata lumea doarme, numai eu nu pot sa dorm, ca-n pahare tre’ sa torn.
  La multi ani Ionilor pozitivi si Ioanelor!

  Creanga

  07/01/2012 at 12:56 am

  • Salut Creanga si bucurosi te „vedem” si noi 🙂
   Anul a inceput de ceva zile . Sti sa chefuiesti omule nu gluma . 😆

   Ștefan A.

   07/01/2012 at 12:59 am

   • Ciao Stefan! Se spune La multi ani toata luna. Eu nu chefuiesc, eu torn in pahare. 🙂

    Creanga

    07/01/2012 at 1:14 am

  • Salut Crenguta 🙂
   Pe unele meleaguri inca nu se sarbatoreste, pe alte meleaguri probabil doarme lumea!
   In orice caz cantecul e frumos 😆

   Theophyle

   07/01/2012 at 12:59 am

   • Salutare Theophyle!
    Eu cred ca trebuie sarbatorit conform fusului orar din tara natala, asa poate tine doua zile, o petrecere in aceasta seara si alta maine. 🙂

    Creanga

    07/01/2012 at 1:18 am

 42. @Stefane, doar in Romania am auzit de puscarii mixte ptr ca pe aici, peste garla, puscariile sunt separate in functie de sex. Asa ca atunci cand o detinuta ramane gravida, pacatuieste adica, treaba se intampla cu vreun gardian, correctional officer, ma rog. Romania este o tara plina de paradoxuri.

  clemycali

  07/01/2012 at 1:03 am

  • Draga Clemy – Romania este tara tuturor posibilitatilor! Edenul aventurilor 😆

   Theophyle

   07/01/2012 at 1:04 am

 43. Mister Monti a avut o intilnire dar si o conferinta de presa comuna cu micul Napoleon inainte de a zbura la luptat cu blonda teutonica . 🙂
  Printre altele a declarat : „perfecta uniune de vederi cu colegii francezi ” dar si „in urmatoarele doua luni vom lua noi masuri economice ” .
  Eu tare cred ca asta suna ca o alta corectie de buget la orizont . Bineinteles ca toti vor spune ca nu e adevarat si bat campii dar cred ca presiunea financiara reala pe bursa combinata cu prabusirea valorii bancilor italiene (firmele la fel ) + amaritul ala de spread ce nu vrea sa coboare sub 500 puncte nici ars cu tigara 🙂 + recesiunea in curs cu scaderea consumului , ascunde ceva mult mai grav cunoscut doar de cei aflati „in spatele usilor inchise” . Parerea mea . 😦

  Ștefan A.

  07/01/2012 at 1:15 am

  • Sigur ca a fost „perfecta uniune de vederi” cu Nickoleon, ca doar amandoi vor sa se dea drumul la tiparnita de bani, si tanti Merkel tot spune „Nein”. Si nu uita expunerea bancilor franceze la datoria Italiei. Normal ca Sarkozy sa fie de acord cu Monti. Uniune in cuget si simtiri latine 🙂

   clemycali

   07/01/2012 at 1:18 am

   • Mda’ uniune de latrine 😦

    Theophyle

    07/01/2012 at 1:20 am

  • Am impresia ca Euro cam a ajuns la urgenta spre morga 😦

   Theophyle

   07/01/2012 at 1:19 am

   • Sta Super Mario de garda . 🙂 Cu echipajul SMURD compus din hartie filigrana , cerneala si tiparnita . 😆

    Ștefan A.

    07/01/2012 at 1:24 am

   • Era deja in moarte clinica cand a ajuns la uegenta si au tot incercat sa il resusciteze. Fara sanse. Parca aud ca se face un nou Consiliu European peste noapte. De urgenta.

    clemycali

    07/01/2012 at 1:29 am

 44. OK, fete si baieti 🙂 Au ajuns si ziarele!
  Postare noua!

  Theophyle

  07/01/2012 at 1:40 am

 45. […] Așteptări colective manipulate. […]


Comentariile sunt închise.