Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Boboteaza: 6 ianuarie – “vârful aisbergului”

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Astazi, pe 6 ianuarie, Biserica ortodoxă sărbătoreste botezul lui Iisus Hristos, sau Boboteaza. Această zi marchează sfârsitul sărbătorilor dedicate Crăciunului si Anului Nou. Biblia vorbeste despre Ioan Botezătorul, considerat înaintemergatorul lui Iisus Hristos, care propovăduia venirea acestuia, îndemnând pe iudei la pocăintă. Considerându-l proroc, locuitorii din Ierusalim si din întreaga Iudee se strângeau în jurul lui pentru a-i asculta cuvintele si mai ales pentru a fi botezati de el în râul Iordan. Ioan le cerea, înainte de a-i boteza, să-si marturisească pacatele si să se pocăiască, spunandu-le că el îi botează doar cu apă, dar cel ce va veni după el (adică Iisus) îi va boteza cu Duh Sfânt si cu foc. Vestind venirea lui Iisus Hristos, Ioan spunea că acela este mult mai mare si mai puternic decât el. Sfânta Evanghelie ne povesteste că si Iisus a venit din Galileea, pentru a fi botezat de Ioan, care, văzându-l, a spus: „Iată Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridica păcatul lumii”. Mai multe, aici.

Vineri, vremea se va răci. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în sudul şi estul ţării, local în centru şi izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ploaie în Dobrogea, predominant ploi în Oltenia şi Muntenia şi precipitaţii mixte în rest. La munte vor predomina ninsorile. Izolat în sud-estul ţării cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp. Vântul se va intensifica seara şi noaptea în majoritatea regiunilor, dar în special în zona de munte, unde temporar va viscoli ninsoarea. Vor fi condiţii de polei. Temperaturile maxime vor avea valori de la 1…2 grade în estul Transilvaniei până la 12…13 grade pe litoral. Temperaturile minime se vor situa între -4 şi 6 grade.

La Bucureşti, vremea se va răci. Cerul va fi noros şi temporar va ploua. Vântul se va intensifica seara şi noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3398   RON; 1 USD = 3. 3796 RON; 1 EURO = 1. 2841 USD; Francul elvetian 3. 5629  RON. Gramul de aur 175.2918 RON.

Financial Times laudă România: ţara merge pe drumul cel bun. România, care în noiembrie a fost prima ţară din Uniunea Europeană care a redus dobânda ca răspuns la criza din zona euro, a mai tăiat încă o dată din preţul finanţării după ce banca centrală a dus dobânda cu 0,25% mai jos, până la 5,75%, scrie Financial Times. În condiţiile în care problemele din Ungaria afectează încrederea investitorilor în toate ţările din regiune, Bucureştiul face un pariu cu cursul de schimb. Dar cu un leu mai puternic decât în noiembrie, Banca Naţională a României a luat probabil decizia cea bună având în vedere că inflaţia şi creşterea economică scad, mai scrie cotidianul britanic. Leul s-a depreciat uşor după anunţul făcut de BNR, pierzând 0,3%, dar se tranzacţiona la 4,34 de lei/euro comparativ cu 4,38 lei după decizia din noiembrie. Leul a fost cea mai puternică monedă din regiune anul trecut, pierzând numai 2% din valoare. Inflaţia a încetinit în noiembrie până la 3,4% comparativ cu o ţintă a BNR de 2-4% aşa că economiştii prevăd noi reduceri în lunile care urmează. Autorităţile române încearcă să evite intrarea în recesiune şi să menţină în acelaşi timp stabilitatea financiară. Guvernul a adoptat un buget care are ca obiectiv reducerea deficitului de la 4,4% din PIB în 2011 la 1,9% din PIB în 2012. Spre deosebire de Ungaria, România a acceptat faptul că trebuie să menţină relaţii bune cu FMI şi UE, care i-au pus la dispoziţie o linie de credit preventivă în valoare de 5 mld. dolari. Dar planurile guvernului depind de atingerea unei creşteri economice de 2% în 2012, o adevărată provocare în condiţiile în care zona euro, cel mai important partener comercial al României, se află în plină criză. Ziarul Financiar

Cine sunt persoanele cercetate şi care sunt acuzaţiile aduse lui Ioan Niculae. In afacerea InterAgro anchetatorii DIICOT i-au pus sub acuzare pe foştii secretari de stat Darius Meşca, Tudor Şerban, Viorel Palaşcă, Victor Alesandru Dan – apropiat al lui Ioan Niculae -, din Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, şi pe vicepreşedintele ANRE, Eugen Georgescu. Pentru complot şi subminarea economiei naţionale a fost începută urmărirea penală, în 14 decembrie 2011, împotriva omului de afaceri Ioan Niculae, Marin Mirea – administrator la InterAgro şi preşedinte al Organizaţiei Patronale a Poducătorilor de Îngrăşăminte Chimice din România Nitrofosfor, Viorel Palaşcă – secretar de stat pentru politica industrială MECMA în perioada 2007-2008, Darius Meşca – secretar de stat pentru energie în MECMA în perioada 2005-2009, Tudor Şerban – secretar de stat pentru energie şi resurse minerale MECMA în perioada 2009-2010, Stelian Bănăţeanu – director general adjunct al Direcţiei de Politici Industriale MECMA, Eugen Georgescu – vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). De asemenea, este pus sub urmărire penală şi Dan Victor Alesandru, apropiat al lui Ioan Niculae şi administrator al unor firme conexe domeniului gazifer. El a deţinut funcţia de secretar de stat în 2005 în MECMA. Toata lista apostolilor gazului si energiei o puteti citi pe Mediafax.

Gazul Sf Niculae: Deocamdată procurorii au găsit doar vârful aisbergului. Pe scurt, situaţia stă cam aşa: Romania produce intern cam 60–70% din gazul pe care îl consumă. Pe cel intern ni-l dăm mai ieftin (cam cu 40%) decât pe cel pe care îl luăm de la ruşi, cu pretextul că vrem să ajutăm consumatorii săraci, dar de fapt ca să sprijinim nişte firme cu condiţii preferenţiale şi care n-ar supravieţui dacă ar plăti gazul cât face.  Astfel, statul a creat un coş fictiv prin care amestecă cele două surse de gaze, ca să ţină preţul mediu ponderat mai jos, ceea ce dă bine la popor în anii electorali. De regulă, acest lucru se întâmplă pe spinarea producătorilor de gaze autohtoni: după calculele Băncii Mondiale, discountul teoretic e de 7 miliarde RON pe an, adică nişte bani în plus pe care i-ar putea obţine producătorii interni de gaz Petrom şi Romgaz dacă ar vinde la acelaşi preţ la care ne vând nouă ruşii. Dacă Petrom a mai reuşit de-a lungul timpului să scoată din coş o parte din gazul pe care îl produce, pare că Romgaz n-are nici o problemă cu banii pe care îi pierde. Micul secret e însă că principalii beneficiari sunt de fapt tot nişte „băieţi deştepţi”.  Ba chiar în ani de criză, când s-au rărit alte rente de la stat, aceşti băieţi deştepţi (cum ar fi companiile din industria chimică, ca Interagro şi Azomureş) nici nu mai cumpără la preţ de coş, ci direct la preţul mic de gaz intern. Inovaţia din 2009-2010 a fost faptul că de această data subvenţia dată lui Interagro & Co n-a mai fost suportată doar de Romgaz şi ceilalţi consumatori, ci şi de furnizorii de gaz la preţ reglementat, EON şi GDF. Pentru a ţine preţurile jos, ANRE nu a mai actualizat compoziţia coşului între 2009 şi 2011, parametrii de calcul fiind import 20%, la preţ de 290 USD/1000 m3 şi curs de schimb de 1 USD = 2,9 RON, iar preţul gazului intern era de cca. 160 USD/1000 m3. De citit! Aricol excelent! Hydepark.ro

Politistii de la Sectia 7 a Politiei Capitalei acuzati că au torturat un suspect până la moarte. În luna octombrie, Dan Bălan a ajuns de la restaurant în arestul poliţiei unde a fost acuzat că a furat o geantă de la masa vecină, iar în câteva minute a fost săltat de poliţiştii Secţiei 7. După câteva zile a murit iar raportul legiştilor arată că acesta a fost bătut. Suspecţii sunt chiar poliţiştii de circă, care, potrivit martorilor de-atunci, ar fi început să-l lovească pe tânărul 38 de ani, chiar în Restaurantul „Pupăza din Tei”, de unde victima a fost ridicat. A fost dus, a doua zi, la procuror şi apoi la instanţă care a emis un mandat de arestare preventiv pentru 29 de zile. Câteva ore mai târziu după judecarea recursului, pe 19 octombrie, se constata decesul acestuia în arestul poliţiei. Varianta bătăii este susţinută şi de celelalte persoane arestate preventiv la Secţia 7, dar şi de raportul medico-legal în care este stipulat faptul că „moartea a fost violentă” şi că „la necropsie s-au constatat leziuni traumatice la nivelul membrelor şi toracelui”. Adevarul.

Crin Antonescu, despre cota USL în sondajul lui Dâncu: „Năstrușnicii„. Năstruşnicii de care nu este interesat. Atât se limitează să spună liderul PNL Crin Antonescu despre ultimul sondaj IRES care acrediterază ideea că doar 13% dintre români cred în şansele USL de a obţine peste 50% la alegerile din acest an. “Eu mi-am făcut un obicei din a nu comenta sondaje. Nici nu am comentat la altele, nici la acesta nu comentez. Sincer să fiu, tipul acesata de sondaje chiar nu mă interesează. De altfel cred că de-a lungul acestui an vom avea parte de cele mai spectaculoase năstrăşnucii în acest domeniu”, a declarat, pentru EVZ, preşedintele PNL, Crin Antonescu, întrebat fiind ce părere are de procentul mic de români, relevat de un studiu IRES, care cred în şansele USL de a obţine peste 50% la viitoarele alegeri. Doar 13% dintre români cred că USL va câştiga majoritatea Potrivit sondajului IRES – instituţie condusă de Vasile Dâncu -, realizat în luna decembrie a anului trecut, nici măcar suporterii PSD-PNL nu cred că Victor Ponta şi Crin Antonescu îşi vor îndeplini obiectivul de a obţine peste 50% din voturi la alegerile din toamnă. Atunci când sunt întrebaţi cine cred că va câştiga alegerile din 2012, românii sunt împărţiţi în proporţii aproape egale: în jur de 40% cred că va câştiga USL şi tot atâţia cred că victoria va reveni unei coaliţii formate în jurul PDL. EVZ

O nouă răscruce pentru Justiţie. Ce drum aleg şefii magistraţilor? Membrii Consiliului Superior al Magistraturii işi aleg astăzi preşedintele şi vicepre­şedin­tele.  Aceste alegeri sunt importante prin prisma reformelor mult aşteptate în justiţie. Dacă cele două funcţii  de conducere şi reprezentare ale CSM  vor fi ocupate de antireformişti, preocupaţi mai mult de apărarea privilegiilor magis­traţilor, atunci vom rata şansa de a merge mai departe pe calea reformelor. În anul 2011, preşedintele Horaţius Dumbravă (judecător) a fost identificat ca reformistul care vrea o justiţie curată, încercând să impună principii de moralitate (ex.: judecătorii anchetaţi să fie suspendaţi din funcţii, cei condamnaţi să nu mai beneficieze de pensiile speciale etc.). Când a fost vorba însă de schimbări esenţiale, precum schimbarea legislaţiei referitoare la prezumarea licită a averilor sau promovările la Înalta Curte pe bază de concurs cu probe scrise, Dumbravă a acţionat mai degrabă ca un antireformist. Mai precis, preşedintele CSM a furnizat argumente pentru ca instanţa Curţii Constituţionale să nu permită obligativitatea, prin lege, de a demonstra cu documente legalitatea provenienţei averilor (ex.: plata impozitelor pe veniturile obţinute etc.). De asemenea, a cultivat promovări la Înalta Curte numai pe bază de interviu, procedeu pe care l-a criticat în 2010, în campania sa pentru alegerea în CSM. Vicepreşedintele George Bălan (procuror) a fost clar antireformist şi agresiv împotriva DNA. Mai mult, şi-a ales un controversat consilier personal – Marcel Sâmpetru, fost procuror general adjunct al României, suspectat de corupţie (după cum apare în două rechizitorii ale DNA transmise instanţelor de judecată). Despre candidati puteti citi in Romania Libera.

Adrian Vasilescu: „Urmeaza un nou an de curs valutar stabil”. Chiar daca Romania trece printr-o criza economica, nu se va confrunta cu una financiara, cu fluctuatii valutare puternice, crede Adrian Vasilescu de la BNR. Anul 2012 este unul al schimbarii pentru sistemul bancar. In primul rand, institutiile trec la un nou sistem de raportare contabila, cel international, si renunta la standardele locale. In mod normal, schimbarea ar trebui sa le ajute, si sa le permita sa raporteze bilanturi mult imbunatatite fata de ce se intampla pana acum. Romania nu este izolata insa de criza zonei euro. Chiar daca local bancilor li se creeaza conditii mai bune, institutiile de care apartin, majoritatea din zona euro, trec prin perioade dificile. Efectul problemelor cu care se confrunta bancile mama ar putea fi resimtit si de filialele locale. De altfel, primele semnale in acest sens au aparut deja.EVZ

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

06/01/2012 la 8:17 am

93 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Dacă se scrie Ioan, se citeşte Ion. Dacă se citeşte Ioan, tot Ion se zice. Chiar şi în cazul în care se scrie Ion, tot Ion se citeşte. Oricum l-ai scrie, e un nume sigur. Nu te face nimeni impostor în nici una din variante. Ceea ce, de exemplu, pentru un nume ca Dan scris Dănuţ, sau Dănuţ scris Dan nu garantez. De Bobotează, vă recomand:
  http://sareinochi.com/2011/01/06/ion-cel-lung/

  Sare'n Ochi

  06/01/2012 at 8:50 am

 2. Despre profilul lui Ioan Niculae si increngaturile sale economice, va recomand:
  http://sareinochi.com/2011/01/08/nu-ne-am-vandut-tara-am-dat-o-gratis/
  cu toate materialele adiacente. sunt convins ca ii cam stiti matrapazlacurile, dar e bine sa le rememorati. in plus individul era un pericol pentru asa-zisa siguranta a statului roman si (sau, mai ales) la data la care scriam eu materialul (8 ianuarie 2011)… totusi, nimeni nu a sarit muscar de fund. deh, era asa o liniste incat toti auzeau doar cum ii mananca-n fund de grija consumatorilor casnici.

  Sare'n Ochi

  06/01/2012 at 9:05 am

 3. Salut
  IRES : În privinţa PDL, 9,1% cred că acest partid ar putea lua peste 50% 🙂

  Din raportul de cercetare din 2010 42% dintre romani cred ca soarele se invirte in jurul pamintului. Cred ca pe astia ii sondeaza cu precadere Dancu + institutele de sondare

  Un tanar de stanga

  06/01/2012 at 9:06 am

  • 🙂 Buna dimineata!

   ela

   06/01/2012 at 9:41 am

  • he-he! cam astia se si duc la vot din pacate.

   Sare'n Ochi

   06/01/2012 at 9:48 am

  • Lasa ca face popa un malpraxis si stie toata lumea cu cine trebuie sa voteze!

   ela

   06/01/2012 at 9:59 am

 4. Buna dimineata 🙂
  Cu un Avocat al Poporului care gandeste asa „mai avem mult pana departe” 😦
  …nu este de acord cu camerele video pe maşinile Poliţiei Rutiere. Motivul: oamenii nu sunt întrebaţi dacă vor să fie filmaţi…..
  …nu este de acord cu înregistrările făcute în spaţiul public de către Poliţia Locală, care a montat camere video în intersecţii. Motivul, oamenii filmaţi nu îşi pot da acordul…

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/camerele-video-ale-politiei-au-generat-o-mica-furtuna-960373.html

  mar

  06/01/2012 at 9:54 am

 5. neata,

  Financial Times lauda Romania?
  waoo, sper sa nu regreta intr-o buna zi,
  🙂

  skorpion

  06/01/2012 at 10:04 am

  • Buna,
   Se pare ca recidiveaza, sper sa nu fim deocheati (ca tot este la moda) 🙂

   mar

   06/01/2012 at 10:12 am

   • Ziua buna . 🙂
    Si Argentina era cindva laudata in toate ziarele „faimoase” . Cind era elevul model al FMI . Nenorocirea cu falimentul a venit chiar in perioada de „glorie” . 🙂

    Ștefan A.

    06/01/2012 at 10:36 am

    • Buna,
     Doamne fereste de un asa scenariu, mai ales cu ce se intampla prin jurul nostru.

     mar

     06/01/2012 at 10:43 am

  • si nu numai: nu a luat nici un premiu aici:

   Cheers and jeers
   http://www.economist.com

   ela

   06/01/2012 at 10:13 am

  • Ponta si Antonescu deja regreta profund

   Un tanar de stanga

   06/01/2012 at 10:41 am

 6. Un cetatean român sparge un magazin de bijuterii, dar omoara si pe unul din patronii magazinului.
  Pedeapsa: inchisoare pe viata
  Asta in Germania.

  in Romania ”spargi” țara, o usurezi de cca 120 miliarde euroi, omori oameni si…………..esti liber, eventual iei un an cu suspendare

  ar trebui sa importam niste judecatori din Germania!
  🙂

  skorpion

  06/01/2012 at 10:39 am

  • Si in Romania faci 5 ani de inchisoare daca furi un cauciuc de masina. Daca nu cumva te impusca mortal un politist in timp ce fugi rostogolind cauciucul

   Un tanar de stanga

   06/01/2012 at 10:43 am

   • 😆

    Ștefan A.

    06/01/2012 at 10:53 am

 7. Ieri primul ministru italian a zburat urgent la Bruxelles . Calatorie surpriza , urgenta . (informam ieri seara )
  Acum stim si de ce . 🙂
  Noul tratat (in negociere ) , ar obliga Italia sa aiba timp de 20 de ani un excedent bugetar de 47 miliarde euro anual . Cum spuneam si alta data , imposibil de realizat . (am scris si despre asta )
  Acum mister Monti va discuta cu mister Sarkozy o strategie de „imblinzire” a criterilor de calcul a datoriei excedentare faimosului 60 % PIB . Franta e dispusa sa faca concesii in acesta privinta deoarece chiar si ea ar avea probleme groase cu realizarea excedentelor bugetare proprii .
  Deci , binomul Italia – Franta va incerca sa trateze cu rigoarea nemtilor care nu se lasa dispusi sa acorde exceptii nimanui . Nu degeaba dupa intilnirea cu francezul , italianul va zbura in RFG pentru a obtine ceva concesii sustinute si de frantuzi . Acum se va vedea cit de puternica sau nu este doamna Merkel .

  Ștefan A.

  06/01/2012 at 10:52 am

 8. inca o canditatura ptr. presedinte CSM – „Judecatoarea Alina Ghica si-a anuntat candidatura pentru functia de presedinte al CSM. Alina Ghica a prezentat un proiect comun cu procurorul Oana-Schmidt Haineala care candideaza la functia de vicepresedinte”
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11120488-plenul-csm-isi-alege-vineri-noul-presedinte-judecatorul-alexandru-serban-singurul-candidat-anuntat-pana-prezent.htm

  mar

  06/01/2012 at 11:38 am

 9. Sal`tare, popor ! 🙂
  Baietii astia din SIE/DIE/secu/etc. si-au impartit Romania dupa ce au batut palma cu Iliescu.
  Din pacate, vor fi greu de dizlocat pentru ca sunt peste tot, de la stanga la dreapta si de jos in sus.
  In plus, sistemul constituie o structura extrem de solida, bazata pe „scheletzii din dulapuri”.
  Aviz pt. sufletistii din NR, care nu vor fi iertati daca mai tarziu vor fi perceputi ca un real pericol pt. ei.

  Tzepelica

  06/01/2012 at 12:00 pm

  • Buna 🙂
   Mare adevar si mai ales dureros 😦 Sa te fereasca Doamne Doamne sa intrii pe teritoriul lor sau sa-i calci pe „bombeuri”

   mar

   06/01/2012 at 12:16 pm

 10. Buna ziua,
  priviti si va minunati de bezmetica justitie romaneasca. Nu e de inteles cum se pot da doua solutii complet opuse in acelasi caz:
  http://www.adevarul.ro/locale/oradea/ceri-aproape-milioane-scapi-inchisoare_0_622737754.html#
  Numai daca citim ce avere are acest individ putem ajunge la concluzia ca nu e sanatos la cap:

  La subsolul vilei din Oradea, anchetatorii au descoperit un seif îngropat în perete, ascuns sub un tablou cu 20.000 de dolari, 8.000 de euro, şapte ordine de plată în valoare de 11 miliarde de lei, nouă cereri de contracte şi constituire de depozite bancare la diverse bănci, un extras de cont pentru certificate de depozit la o bancă, cinci ceasuri de firmă (Emporio Armani, Cadet, Swansenm Seiko). În autoturismul Mercedes Benz E 220, anchetatorii au găsit un contract de schimb imobiliar autentificat şi un contract de garanţie prin depozit bancar şi un contract de depozit colateral. La momentul respectiv Ioan Lascău deţinea patru imobile. Cel percheziţionat avea piscină, sală de biliard, jacuzzi, saună, garaj, trei dormitoare, două băi, toate încăperile fiind decorate cu mobilier din lemn masiv.

  cedric

  06/01/2012 at 12:15 pm

 11. salutare! 🙂

  A iesit Ghica, pupila lui Lupascu. Oana Haineala e vice.

  Cetatean

  06/01/2012 at 12:22 pm

  • Tocmai vroiam sa dau stirea. Surpriza??

   cedric

   06/01/2012 at 12:26 pm

 12. Pentru mine, deloc. Vreau sa vad insa distributia voturilor.

  Cetatean

  06/01/2012 at 12:27 pm

 13. Azi dimineata la tv se zicea ca e un singur candidat,Serban.

  cedric

  06/01/2012 at 12:27 pm

 14. da, dar astia apar ca ciupercile, isi anunta candidatura in sedinta, si ies deja votati.

  Procedura tilhareasca, vechiul CSM asa facea.

  Cetatean

  06/01/2012 at 12:28 pm

  • Concluzia, care este? Se conserva Sandeii?

   mar

   06/01/2012 at 12:31 pm

 15. Acuma vad pe Hotnews:
  Judecatoarea Alina Ghica si-a anuntat vineri dimineata candidatura pentru functia de presedinte al CSM. Alina Ghica a prezentat un proiect comun cu procurorul Oana-Schmidt Haineala care candideaza la functia de vicepresedinte.

  cedric

  06/01/2012 at 12:29 pm

 16. Un dialog atat real si de adevarat, care din prostie a mai fost si inregistrat. Oare de ce nu a aparut la momentul in care s-a inregistrat dialogul, chiar si accidental – intrebare retorica 😦
  Niculae: Bă, ce facem cu proiectul ăsta cu silozurile?
  Angajat: Nu știți ca nu ni l-a aprobat?
  Niculae: De ce?
  Angajat: Iar au vrut bani puțini și iar am…
  Niculae: Și?
  Angajat: S-a dat până la 37 de puncte și noi am avut 32. A facut o contestație, ăsta… Călin.
  Niculae: Și cine trebuie s-o aprobe?
  Angajat: Nu știu exact… Ieri…
  Niculae: De la Ministerul Agriculturii? Cine?
  Angajat: Cei care fac punctajul.
  Niculae: Păi să-mi spună cine. Vorbesc cu secretarul de stat.
  Angajat: Da, da, da. Îi spun.
  Niculae: Dar repede să-mi spună și…

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11115530-video-ioan-niculae-intr-discutie-din-filmul-kapitalism-reteta-noastra-secreta-cine-trebuie-aprobe-contestatia-vorbesc-secretarul-stat-dar-repede-spuna.htm

  mar

  06/01/2012 at 12:29 pm

 17. Astia n-au un termen pana la care se pot depune candidaturile?

  cedric

  06/01/2012 at 12:30 pm

  • nu. Eu, sa fiu Parlament, as reglementa la singe procedura, modificind legea 317/2004.

   Cetatean

   06/01/2012 at 12:53 pm

 18. Ziua buna all si La multi ani in 2012 de sfanta boboteaza 🙂
  Foarte bun articolul lui Sorin Ionita.As continua cu o idee care sa explice si sa raspunda la intrebarea,de ce dupa 20 de ani inca nu avem o economie privata competitiva care sa nu fie ancorata de tzatza statului pentru a performa,o economie privata care sa preia/sa fi preluat fraiele dezvoltarii economice ale statului,care sa se constitue in motorul creshterii bunastarii oamenilor,intrebare la al carei raspuns se poate „specula” o gramada de efecte negative,de explicatzii pentru evolutzia economica post-decembrista.
  Aceasta atitudine(subventzionare netransparenta) promovata „securistic” la nivel de decizie in forurile inalte de decizie a provocat un efect extrem de nociv si anume realizarea unei dependentze extrem de paguboasa a firmelor,in extenso-a statului,de resursa ieftina(energii si materii prime) alocata netransparent in detrimentul unei dezvoltari pe baze sanatoase cum se spune,cand in conditzii de tratament egal si nepreferantzial din partea statului,o firma se poate dezvolta investind in management,in cercetare,in tehnologie etc.adica acele domenii care intaresc de fapt,intr-o competitzie interna/internatzionala.In fond cine decide cu ce domenii economice am putea fi competitivi ? Unde se opreshte arbitrariul ?
  Si mesajul pare a fi destul de clar.Vrei ca sa rezishti pe piatza atunci noi statul ,prin „mecanismele” shtiute te subventzionam „preferentzial” urmand ca tu firma sa intretzii neperformantza amandorura prin taxe si impozite.Un concubinaj/amantlac foarte pagubos,care da dependentza si impinge inspre aceasta cale de urmat ca fiind considerata mai ushoara pe de o parte,respectiv umple buzunare importante pe de alta parte.
  Cand si cum ar fi necesar un ajutor(de preferat,desigur,transparent) din partea statului pentru a mentzine in stare de functzionare rezonabila o firma pe piatza ne arata cu asupra de masura criza prin care trecem.
  Exportam cu economia actuala de 5 ori mai mult decat cu economia lui ceashca.Cred ca ne imbatam cu apa rece.Chiar cu agheasma. 😆

  mircea

  06/01/2012 at 12:39 pm

  • Salut !
   Exportam energie ieftina (gaze, electricitate etc.), inglobata in produse energointensive.
   Altfel, nu suntem competitivi pe pietele externe.
   Chiar si Dacia-Logan inseamna export de tabla confectionata de Mittal cu energie electrica ieftina, subventionata de gugustiuci.

   Tzepelica

   06/01/2012 at 12:54 pm

   • Salve Timi 🙂
    Chiar asta zic.

    mircea

    06/01/2012 at 1:01 pm

    • mircea, achiesez pozitiv la ce ai scris mai sus.
     O zi frumoasa, la toata lumea! 😆

     luminita

     06/01/2012 at 2:03 pm

 19. salve, Mircea! 😉

  Aghiazma nu imbata, dimpotriva, alunga duhul betiei. Cu conditia sa o bei pe stomacul gol, nu dupa 7 sticle de tarie!

  Cetatean

  06/01/2012 at 12:54 pm

  • Salve City 🙂
   De-ar alunga si alte duhuri care bantuie …pe-acolo pe calea Plevnei

   mircea

   06/01/2012 at 1:07 pm

 20. La finalul slujbei, Prea Fericitul n-a scapat ocazia sa invite drept-credinciosii sa cumpere si niscaiva iconite. 🙂 🙂

  Tzepelica

  06/01/2012 at 12:59 pm

 21. hai ca ma ingretoseaza securistul asta cu doctorat in teologie protestanta insa mare Patriarh ortodox.

  Cetatean

  06/01/2012 at 1:02 pm

  • Asa-i cand ajunge cate cineva Mult Prea Inalt Fericit – nu i se mai urashte cu binele. :mrgreen:

   luminita

   06/01/2012 at 2:07 pm

 22. bunä,

  in ce secol, träieste avocatul poporului???
  in germania este valabil, de multzi ani.
  s-au vrea sä tzinä parte, beizadelelor???

  theo- nona

  06/01/2012 at 1:04 pm

 23. Revin
  Asta e o informatie mult mai interesanta decit alegerile la CSM sau ultimele aventuri judiciare a intocabililor . 🙂

  http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/companii/ford-aduce-la-craiova-150-ingineri-germani-si-britanici-pentru-a-asista-inceperea-productiei-b-max-249469.html

  Ma intreb unde este elita inginerilor romani din moment ce „inteligenta” e adusa de Ford din strainatate .
  Gindind cu optimism , ar fi culmea sa fie in parte de origine romana acesti ingineri „de import” . 😆

  Ștefan A.

  06/01/2012 at 1:07 pm

  • @stefan a
   ingineri nu mai sunt demult;renault are aceleasi probleme
   in curind se va epuiza si rezerva de specialisti IT
   ca fapt divers,un expert strain,imi arata acum vreo 2-3 ani doua fotografii
   prima promotia 1974 de la constructii buc-drumuri si poduri-80(parca)-si promotia 2008-8(opt)
   si imi spunea:te-ai gindit ca si asta poate fi o cauza ca nu aveti autostrazi?
   e greu sa faci o facultate tehnica;trebuie sa inveti al naibii+ ca profesorii de la facultatile tehnice sunt ” cam dilii” =nu prea accpta shpaga
   inca,nici o facultate” privata” nu are specializari profil tehnic, e greu domle,nu ” pica” banu’
   e mai usor comunicare,stiinte politice ca sa nu mai zic de faimoasa specializare” management”

   intamplator

   06/01/2012 at 2:20 pm

 24. cetätean,
  trebuie , sä luäm mutä lämaie, altfel am tzine-o
  numai in vomä. uite cum copii de secu si kgb,
  isi aduc aminte de dzeu,……..geoanä, DD,etc.

  theo- nona

  06/01/2012 at 1:08 pm

 25. http://www.evz.ro/detalii/stiri/dosarul-romgaz-al-doilea-miliardar-al-tarii-s-a-racordat-6-ani-la-rezerva-de-gaz-a-tarii-96037.html interesant cum a aparut acest dosar fix dupa ce s a constatat ca securistul nicolaie cotiza la campania lui geoana. ” Grupul Interagro, controlat de Ioan Niculae, din care fac parte mai multe combinate ce produc îngrăşăminte chimice, a primit, începând cu 2005, gaze naturale din producţia internă, la preţuri mult diminuate, dar şi mult mai mici faţă de cele importate, cu precădere, din Rusia. Asta în detrimentul populaţiei sau al altor consumatori industriali privaţi. Mai mult, Interagro are şi licenţă de furnizor, de unde rezultă că nu este exclus să fi şi vândut din gazele luate la preţ preferenţial.” intrebare : de ce sa nu le taiem pensiile la prosti ?si de ce sa nu le scumpim gazele la fraieri?daca guvernul a pierdut sute de milioane de euro prin suspendarea Romaniei de la tranzactionarea certificatelor de emisii de carbon …de ce sa nu mai bagam niste taxe si impozite si suporte tot „pulimea” prostia si hotia clasei politice din Romania? de ce sa discutam aceste probleme in media ..cand putem discuta despre oana zavoranu ?ca si puscaria , in RO criza e doar ptr fraieri.guvernantii , politicienii , miliardarii de carton se descurca de minune .CSAT ul era ” infiintat’ in 2005 , an de cand securistul nicolaie a inceput sa primeasca gaz cu anumite facilitati?ori problema s a aflat doar dupa ce a rasuflat stirea ca securistul cotiza la campania lui geoana?

  zigzag

  06/01/2012 at 1:26 pm

 26. sä vedem in cat timp, este judecat securistul, dece nu si alti securisti,
  ce acum sunt in parlament, cei ce le-a permis si dat manä liberä???nästase,täriceanu
  sä vedem si noua sefä CSM ,cä de promisiuni suntem ” sätu-i ”

  s-au madam , a venit cu instructziunile fäcute de altzii.

  theo- nona

  06/01/2012 at 1:28 pm

 27. mai face si pe nebunul, cä pleacä din romania,

  de aia l-a rusinat Presedintele.

  theo- nona

  06/01/2012 at 1:30 pm

  • decat sa l fi rusinat nu mai bine lua masuri?din 2005 pana in prezent cand s a dat publicitatii manaria securistului CSAT ul era in vacanta?apropo intrebare ptr @cetatean: conform noului cod mai exista infractiunea de subminare a economiei?

   zigzag

   06/01/2012 at 1:32 pm

 28. Nu stiu daca ati citit asta:
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/senatul-evz-pauza-s-a-terminat-capul-la-fund-960352.html
  din pacate insa multi nu realizeaza ca intre PNLul lui Antenescu si PSD nu e absolut nici o diferenta.
  Amble vor sa fure si sa nu fie deranjate de la devorarea prazilor. Basescu este politistul si hotii, desi de obicei se paruies cu placere intre ei, sunt intotdeauna aliati impotriva legii.

  valentin

  06/01/2012 at 1:34 pm

 29. dar de päturici, nu se intereseazä nimeni????
  de sarlatanul secu felix,nu e interesat nimeni,
  de cei securisti SRS,pielea…,truicä, etc.

  theo- nona

  06/01/2012 at 1:36 pm

  • la ce dosare profesioniste fac si aia de la dna ..ar putea sa le judece insusi catalin voicu. 🙂

   zigzag

   06/01/2012 at 1:40 pm

 30. crin antonescu, este rosu panä in mäduva oaselor,
  este admiratorul su urmasul lui ilici.
  petro-liberalii, s-au inselat amarnic,filfizonul adormit,
  este un mincinos notroriu.nu este liberal.

  theo- nona

  06/01/2012 at 1:39 pm

 31. este clar, dece nu a castigat dl. serban,
  nu o sustzinea pe costiniu si altzii…………

  theo- nona

  06/01/2012 at 1:41 pm

 32. Voicu, zburdä, i-au ascuns dosarul prietenii.

  theo- nona

  06/01/2012 at 1:43 pm

 33. Si inca una apropo de competenta procurorilor.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ministrul-predoiu-subminarea-economiei-nationale-nu-mai-exista-in-noul-cod-penal-ioan-ni-960424.html
  sa se mai inflameze o data cei ce au vazut cum face Basescu pactul cu coruptia. Acum si Predoiu face acelasi lucru.
  Ca doar nu se poate ca procurorii sa fie cam natangi, nu-i asa?
  asta mai degraba e spalare de imagine decat actiune justitiara. poate totusi il prind pe Niculae cu niste termopane sau macar cu gresie si faianta.

  valentin

  06/01/2012 at 1:45 pm

  • exact ce spuneam mai sus.s au asigurat intai ca dispare infractiunea din codul penal iar acum au dat o pe piata sa se atace gastile politice de la putere si opozitie intre ele.miza?poate devine securistul mai generos si cotizeaza unde trebuie la viitoarea campanie electorala.iar dl Basescu poate are de gand in al 12 ceas sa schimbe echipa de la sefia parchetului.nu de alta dar in mandatul lui Kovesi..ilici si a rezolvat problema cu dosarele mineriadei , revolutiei etc. asta asa sa nu ne ia cineva de prosti pe toti . 🙂

   zigzag

   06/01/2012 at 1:50 pm

   • Codul penal si cel de procedura penala vor intra in vigoare doar din martie-iunie 2013 (conform anuntului facut zilele acestea de ministrul Predoiu), deci acum orice cercetare si dosar se fac pe vechiul cod.

    Loda

    06/01/2012 at 2:28 pm

   • Zig, personajul a jucat hora in toate modurile si cu toate cercurile. Cert este ca tb. sa se sparga buboiul 😦
    Un ex banal, ingrasamintele livrate la intern sunt mai scumpe decat cele ptr. export 😦
    Lucru care s-a facut de 20 de ani. Omul cand a vazut ca se ingroasa gluma s-a orientat catre agricultura, ptr. ca si aici ptr. unii pita este extrem de alba si mai ales valoroasa.

    mar

    06/01/2012 at 2:30 pm

 34. nu kövesii e de vinä, ci escrocii ce au distrus dosarul criminalului,
  s-au mai bine zis, criminalilor.

  theo- nona

  06/01/2012 at 2:04 pm

 35. Presedintele, nu a fäcut pactul cu coruptzia,
  interpretatzi cum doritzi.

  dar are dreptate, procurorii sä facä dosare serioase,

  nu asa fel, ca judecätorii sä-i scape, asta e adevärul.

  theo- nona

  06/01/2012 at 2:12 pm

  • nu zic ca a facut pactul cu coruptia.dar cand semneaza ptr numirea in functie a unui ministru ar putea aplica „mapa profesionala” ca in cazul shorikay nykolay?sau treaba asta cu analiza mapei profesionale e valabil doar ptr unii ?

   zigzag

   06/01/2012 at 3:33 pm

 36. halucinanta avere a fostului şef al finanţelor bihorene – condamnat la închisoare pentru mită de aproape 2 milioane de lei – si ulterior achitat la Bucureşti….

  halucinanta justitie!! –-> efectiv devii agresiv citind asemenea lucruri!!!!

  skorpion

  06/01/2012 at 2:19 pm

  • @skorpion: motivatia achitarii e de ” radio erevan”
   martorul acuzarii(parchetul) nu s-a prezentat ( de parca nu puteau sa-l aduca cu citatie,fortat) si inregistrarile nu au fost expertizate;
   nici macar sa te mai miri nu poti

   intamplator

   06/01/2012 at 2:28 pm

   • am citit si am simtit ca vreau sa sparg ceva….si chestii din astea sint cu miile, an de an, doar ca unele ajung si la stiinta noastra…

    skorpion

    06/01/2012 at 2:34 pm

 37. si o veste buna de Boboteaza:
  va ninge si ploua abundent in toata tara in urmatoarele 3 zile

  intamplator

  06/01/2012 at 2:26 pm

  • Foarte buna si asteptata 🙂

   mar

   06/01/2012 at 2:30 pm

 38. skorpi,

  trebuiesc dosare beton, ca nici un judecätor cumpärat,
  sä -l poatä scäpa.

  deci, a avut dreptate Presedintele.

  averea dece nu a confiscat-o?

  theo- nona

  06/01/2012 at 2:26 pm

 39. securistului asta Nicolaie, ii face dosar, pt. ceva,
  ce nu poate fii condamnat. asta e numai o rusine.

  theo- nona

  06/01/2012 at 2:28 pm

 40. de dosarele securistilor, mai vechi, nu se vorbeste,

  e tot presedintele de vinä?

  o sä ningä , in curand, precis e tot el de vinä.

  theo- nona

  06/01/2012 at 2:32 pm

 41. astia aplica in siria una din invataturile lui stalin=daca nu vor,ii obligam
  nu ii mai impusca assad,omoara ei
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/mapamond/siria-25-de-morti-si-46-de-raniti-intr-un-atac-sinucigas-in-capitala-249476.html

  intamplator

  06/01/2012 at 2:32 pm

 42. zigzag, nu stiu sa iti raspund la intrebarea referitoare la infractiunea de subminare sai nici nu am timp acum sa caut. insa daca aflu, iti spun.

  Cetatean

  06/01/2012 at 2:35 pm

 43. o avea metoda lui ilici, o fi studiat tot acolo,
  cei din siria,scenarii puse la punct.

  theo- nona

  06/01/2012 at 2:46 pm

 44. un dus al naibii de rece

  Comenzile noi din industria germană au căzut la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani în noiembrie pe fondul stagnării economiei europene şi a scăderii cererii la nivel global.

  Comenzile, ajustate sezonier, au coborât faţă de octombrie cu 4,8%, se arată într-un comunicat al ministerului economiei din Berlin. Aceasta este cea mai puternică scădere din ianuarie 2009 până în prezent. Economiştii invervievaţi de Bloomberg se aşteptau la un declin de 1,8%

  intamplator

  06/01/2012 at 2:49 pm

 45. Europarlamentarul Laszlo Tokes îi cere sprijinul preşedintelui Traian Băsescu, printr-o scrisoare deschisă, ca principiul proporţionalităţii etnice să fie introdus în legislaţia electorală înainte de alegerile din acest an, pentru a fi respectate astfel drepturile comunităţii maghiare din Transilvania:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/tokes-cu-cererea-la-basescu-eliminarea-pragului-de-5-pentru-formatiunile-etniei-maghiare-960430.html

  fara cuvinte!

  ela

  06/01/2012 at 2:56 pm

  • Ela, este constient ca au scazut sub pragul de 5% si incearca marea cu degetul.

   mar

   06/01/2012 at 2:59 pm

   • ce e aia discriminare pozitiva, stie?

    ela

    06/01/2012 at 3:00 pm

   • mare tupeu are acest individ tokes.dupa ce a defaimat Statul Roman si istoria noastra cu fiecare prilej avut acum mai trimite si scrisori.Dl Basescu i ar putea trimite niste procurori pe cap lui tokes -spion si turnator dovedit.

    zigzag

    06/01/2012 at 3:28 pm

    • Eu nu cred ca e numai tupeu la Tokes. Stie ca Ungaria mama nu se simte prea bine si nu mai are mari sperante sa-l sustina la UE, NATO,USA si in cosmos!

     cedric

     06/01/2012 at 3:36 pm

     • Da.acum ca Ungaria tot se duce pe butuci poate ca si tokes@udmr ar trebui pusi la punct cu deplin respect.sa nu mai hotarasca udmr in guvernul Romaniei ca regionalizarea nu i subiect de discutie iar referendumul din 2009 nu i intereseaza.

      zigzag

      06/01/2012 at 3:39 pm

    • @zigzag
     ati fi avut curaj sa afirmati acelasi lucru in decembrie 89?

     intamplator

     06/01/2012 at 4:39 pm

 46. sal`tare tutulor
  am auzit ieri la o televizie ca in noul cod nu mai exista incriminarea de subminare a economiei nationale (o spunea un avocat), asa ca procurorii ar trebui sa schimbe formularea. Dar dupa cite am mai citit, zice dom` ministru Predoiu ca noul cod va intra in vigoare de la 1 iunie/iulie.

  victor L

  06/01/2012 at 3:01 pm

 47. Buna seara la toata lumea 🙂

  Daca doritzi sa vizitatzi:

  http://desydemeter.wordpress.com/2012/01/06/arta-bizantina-4/
  🙂

  desydemeter

  06/01/2012 at 3:25 pm

 48. in germania, nu existä partide ale minoritätzilor, ne este permis,

  pot adera, la orce partid vor, existent. asta ar fii bine si in romania.

  theo- nona

  06/01/2012 at 3:59 pm

 49. Frate, da in ce serparie au bagat cutitul procurorii…

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11123589-cum-ajuns-combinatele-lui-ioan-niculae-utilizeze-gaz-ieftin-baza-unei-legi-votate-catre-deputatii-pdl-psd.htm

  „Potrivit publicatiei Puterea Adriean Videanu si Ioan Niculae au fost parteneri de afaceri si au detinut cate 20% din actiunile companiei Equity Invest SA. Un alt aspect deosebit de important în economia cazului este acela că Ioan Niculae și Adriean Videanu au fost asociați, la un moment dat, fiecare cu 20% din acțiuni, în firma Equity Invest SA. Firma este deținută acum de liderul PDL împreună cu patronul firmei de construcții Bog’Art, Raul Doicescu, Sida Ionescu (mama lui Bogdan Ionescu, iubitul Elenei Băsescu, și soția lui Gheorghe „Bebe” Ionescu, fost șel al FPS și prieten bun al lui Videanu), cu Gabriel Gheorghe și Tiberiu-Bică Postelnicu, nepotul fostului ministru de interne Tudor Postelnicu”.

  Problema de ansamblu este ca Parlamentul a aprobat legea. Las ca nu este ok nici ca Presedintele sa ceara public ca unii asa-zisi „investotori” sa primeasca energie ieftina (la chestia asta Basescu merita bagat cu capul in appa, deoarece asta e capitalism de fatada: „da-mi gaz ieftin ca sa fac profit si o mica parte sa oo platesc inapoi la buget”, pare a spune orice fost securist deghizat acum in investitor), nici ca Parlamentul sa voteze asa ceva.

  Dar, in fine, trecem peste aspectul re-vol-ta-tor si peste judecata de doua parale a politicienilor care isi fura singuri caciula (decit sa ii dai unui ciumpalac de proprietar gaz ieftin pe motiv ca asa ii merg fabricile si angajeaza oameni, mai bine usurezi presiunea fiscala, sa vina investitori adevarati, care cumpara gaz la pret normal).

  Smecheria e ca Niculae a primit gaz ieftin desi nu avea voie, deoarece avea datorii la stat:

  “Activitatea infracţională a vizat modalitatea de contractare de către societatea comerciala a unor cantităţi considerabile de gaze naturale, la preţuri mult diminuate faţă de cele practicate de SNGN ROMGAZ SA, obţinerea de gaze naturale doar din producţia internă, cu eludarea reglementărilor legale în materie, precum şi menţinerea facilităţilor acordate societatii, în condiţiile în care înregistra datorii semnificative la plata gazelor furnizate”, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

  Cetatean

  06/01/2012 at 4:47 pm

  • Salut Cetatean 🙂
   Acum citesc si eu materialele respective. Adevarata Boboteaza – ingheata apele 😦
   Ce caracatite!

   Theophyle

   06/01/2012 at 4:57 pm

   • super caracatite, sa le dai foc la toate! 😦

    Cetatean

    06/01/2012 at 5:13 pm

    • Este absolut aberant! Cat de „goala” si plina de misei este clasa politica romaneasca – infricosator.

     Theophyle

     06/01/2012 at 5:16 pm

 50. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  06/01/2012 at 4:57 pm


Comentariile sunt închise.