Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită: 30 decembrie – “Copilotul risipitor”

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Astazi, cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice şi la munte, unde local vor cădea precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare. În restul teritoriului vor fi înnorări temporare şi doar pe arii restrânse vor cădea precipitaţii slabe mixte, la începutul zilei mai ales în regiunile estice, iar noaptea în cele sudice. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade, iar cele minime se vor situa între -8 şi 2 grade. Dimineaţa va fi ceaţă local în zonele joase din sudul ţării şi doar izolat în rest.

La Bucureşti, cerul va avea înnorări temporare, iar noaptea este posibil să fulguiască. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade. Dimineaţa se va semnala ceaţă. Mediafax

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2980  RON; 1 USD = 3. 3335    RON; 1 EURO = 1. 2893 USD; Francul elvetian 3. 5271     RON. Gramul de aur 164.7598    RON.

Topul celor mai mari creşteri salariale de la începutul crizei. În IT şi telecom salariile au crescut cu 54%, respectiv 57% de la începutul crizei până în prezent, iar semnalele din piaţă arată că majorările de salarii din aceste domenii nu se vor opri, acestea fiind cele mai bune sectoare în care să lucrezi în anii viitori. Salariile angajaţilor din multinaţionale vor creşte anul viitor cu 6%, după ce în 2011 au crescut cu un procent similar, iar companiile îi vor recompensa mai mult pe angajaţii din management în 2012, spun specialiştii în resurse umane. De la începutul crizei până în prezent, salariul mediu net pe economie a crescut cu 9,8%, iar cele mai spectaculoase creşteri (peste 50%) au fost în industria IT şi în domeniul telecomunicaţiilor, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS). În ultimul an, salariile din industria IT au crescut cu aproape 15%, ajungând la o valoare medie netă de 3.688 de lei (870 euro) pe lună, potrivit datelor INS. În aceeaşi perioadă (octombrie 2010 – octombrie 2011), salariile medii nete pe economie au crescut cu aproape 9%, ajungând la o valoare de 1.457 de lei (343 euro). Creşterea salariului mediu pe economie se datorează, în mare parte, revenirii salariilor bugetare, care au crescut cu 15% în 2011, după ce în iulie 2010 au fost tăiate cu 25%, aceasta fiind cea mai drastică măsură de austeritate luată de Guvern în criză. În ţările din Europa de Vest, adică în economiile stabile, creşterile salariale nu au depăşit niciodată 3-4%. Integral in Ziarul Financiar.

Conducerea ţării, la catafalcul lui Ioan Boc. Ioan Boc, tatăl premierului Emil Boc, a fost înmormântat, ieri, în comuna clujeană Răchiţele. La ceremonie au participat preşedintele ţării, Traian Băsescu, mai mulţi miniştri, precum şi preşedintele Senatului, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, şefi de instituţii şi oameni politici. Sute de oameni din Răchiţele, surprinşi că a venit preşedintele la înmormântarea unui consătean, dar şi de mulţimea de miniştri, au venit să-l conducă pe Ioan Boc, tatăl premierului, pe ultimul drum. Despre Ioan Boc aceştia au doar vorbe de bine. Spun că era un om foarte harnic, respectat şi săritor. Ceremonia religioasă a fost oficiată de Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, care a încurajat-o pe mama premierului, care plângea ­întruna. Adevarul.

Victor Ponta, perdantul politic al anului 2011. Copilotul risipitor de procente. A beneficiat de condiţii bune pentru a reitera modelul lui Ion Iliescu, cel al unui PSD tras în sus de lider. Acţiunile lui Victor Ponta i-au „asigurat” o cotă în continuă scădere. Pentru Victor Ponta, anul 2011 se anunţa unul fructuos. A dat „marea lovitură” unind opoziţia sub formula USL. În loc să-i crească acţiunile la bursa electorală, lui Ponta i-au scăzut. Dat fiind că este unul dintre liderii opoziţiei şi, teoretic, nu ar avea cu ce măsuri nepopulare să supere electoratul, scăderea înregistrată de Ponta în ultimul sondaj îl pune în topul celor mai mari perdanţi politici ai anului 2011. Cu aspiraţii să conducă România din poziţia de premier, liderul PSD Victor Ponta ar trebui să înveţe din lecţiile oamenilor politici cărora le-a săpat groapa. Ultimul sondaj IMAS relevă, într-o singură lună, o evoluţie descrescătoare cu şase procente a cotei de încredere a preşedintelui social-democrat. Totul, pe fondul scandalului din PSD legat de excluderea lui Mircea Geoană, urmat de debarcarea fostului lider de partid din fruntea Senatului, de unele derapaje la nivelul discursului în plină criză europeană şi de tentativa de suspendare a şefului statului, anunţată cu surle şi trâmbiţe şi, ulterior, dată uitării. În luna octombrie, înainte de episodul Geoană, Victor Ponta era cotat în sondajele IMAS cu 25,7%. În prezent, conform aceluiaşi institut, are doar 19,6%. Integral in EVZ.

Ce scumpiri aduce anul 2012. Costurile tot mai mari ale materiei prime şi cheltuielile crescânde cu utilităţile sunt, potrivit producătorilor, principalele cauze ale majorărilor de preţuri care vor fi aplicate începând din primăvară. Produsele alimentare şi nealimentare, dar şi serviciile vor fi mai scumpe de anul viitor. Procesatorii din industria alimentară au anunţat deja scumpiri, despre care afirmă că sunt amânate din 2011, iar transportatorii spun de asemenea că vor fi constrânşi să calculeze tarifele în funcţie de majorările stabilite la carburanţi pentru luna ianuarie. 8% de la materia primă. Există o tendinţă de majorare a preţurilor la alimente în Uniunea Europeană, pornind de la costurile mai mari cu materia primă. Doar în acest an, materia primă s-a scumpit cu 20%, însă din cauza cererii reduse de pe piaţă, producătorii nu au putut mări decât foarte puţin preţurile, spune Sorin Minea, preşedintele Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară – Romalimenta. „O primă majorare de preţuri, circa 8%, la produsele de carne procesată, provine din costurile cu materia primă – carnea. Doar în acest an, portivit datelor Statisticii, preţurile la materia primă au crescut cu 20%. Însă, cererea fiind foarte scăzută, patronii nu au putut aplica în 2011 decât o majorare de 2%. De la anul, este foarte sigur că procesatorii vor trebui cumva sa-şi recupereze costurile pentru a nu intra în faliment. La cei 8%, se va mai adăuga 1,5-2% costuri rezultate din majorările tarifelor la energie electrică şi gaze naturale. Pentru a nu mai merge în pierdere, producătorii vor trebui să scumpească produsele procesate în prima perioadă din 2012, fie să umble la reţete, modificându-le şi scăzând calitatea cărnii utilizate pentru a menţine preţuri nemajorate. În total, cam din primăvară, la produsele din carne se va aplica o majorare de 10%, a declarat preşedintele Romalimenta. Integral in Romania Libera.

Apostu ar fi cerut mită de la Carrefour în 2007, când era director în Primăria Cluj-Napoca. Sorin Apostu ar fi cerut mită, când era director al Direcţiei Tehnice a Primăriei Cluj-Napoca, de la conducerea Carrefour, în 2007, când se deschidea primul magazin al firmei la Cluj, în schimbul obţinerii unor avize şi pentru a proteja societatea de eventuale controale. Conform rechizitoriului DNA Cluj, „în data de 13 decembrie 2011 numitul C. F., directorul general al C., a depus un denunţ penal împotriva inculpatului Sorin Apostu, arătând că, în cursul anului 2007, în contextul în care societatea deschidea primul mare hipermaket în Cluj (în incinta Complexului Polus), iar inculpatul Sorin Apostu ocupa funcţia de director în cadrul Direcţiei tehnice a Primăriei municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu i-a pretins remiterea lunară a sumei de 850 de euro, sumă în schimbul căreia s-a oferit să intervină la diverse instituţii cu atribuţii de control la noul supermarket înfiinţat, respectiv la Direcţia Sanitar-Veterinară, Direcţia general Agricolă, Direcţia de Sănătate Publică, arătând că are influenţă la persoane cu funcţii de conducere şi control din cadrul acestor instituţii, pentru a obţine avizele necesare şi a proteja societatea în activitatea sa curentă relativ la controalele ce ar putea surveni din partea autorităţilor”. Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre Carrefour. Mediafax.

Traian Băsescu, declarat apt să-şi exercite mandatul de preşedinte de către comisia medicală. Preşedintele Traian Băsescu este apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu şi nu suferă de nicio afecţiune care să îi pună în pericol starea fizică, psihică sau care să-l împiedice să exercite mandatul de preşedinte al României, potrivit comisiei medicale responsabile de examenul medical anual efectuat de şeful statului. „În urma examenelor clinice pluridisciplinare, a analizelor de laborator şi a examenelor paraclinice imagistice (examen radiologic, ecografie, imagistică prin rezonanţă magnetică, tomografie computerizată), Comisia medicală a constatat că Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, este APT din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Domnul Traian Băsescu nu suferă în momentul de faţă de nicio afecţiune care să îi pună în pericol starea fizică, psihică sau viaţa şi care să îl împiedice să exercite mandatul de preşedinte al României”, se arată într-un comunicat de presă semnat de general de brigadă medic Mihai – Marius Mureşan şi de colonel medic Emil – Aurelian Ranetti. Agerpres

Cum a evoluat România pe plan economic în ultimii ani în raport cu alte ţări europene. Comparativ cu alte ţări europene, pe plan economic România nu a avut o evoluţie favorabilă. Produsul intern brut pe locuitor exprimat la paritatea puterii de cumpărare a avut o evoluţie favorabilă în România, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Cehia şi Grecia în perioada 1995-2010. În România, acesta a crescut de la 33 de euro în 1995 la 46 de euro în 2010, înregistrând a doua cea mai mare creştere, de aproximativ 40%. Pe primul loc se află Polonia, unde PIB-ul pe locuitor s-a majorat cu 46,5%, de la 43 la 63 de euro. Cea mai slabă evoluţie a PIB-ului pe locuitor s-a înregistrat în Cehia, creşterea fiind de sub 4%. Analizând creşterea reală a PIB-ului, în România acest indicator a scăzut dramatic de la 3,2% în anul 1996 la -1,9% anul trecut, ceea ce înseamnă o scădere de aproximativ 160%. Cel mai bine se situează Ungaria, unde creşterea reală a PIB-ului a fost de 5,5 ori mai mare în 2010 faţă de 1995. Deficitul bugetar al României s-a majorat semnificativ, de la -2% din PIB în anul 1995 la -6,9% din PIB anul trecut, ceea ce înseamnă o creştere de 245%. În Cehia deficitul a scăzut cu 60%, cea mai bună evoluţie dintre ţările analizate. Datoria publică a României a crescut semnficativ, de la 6,6% din PIB în anul 1995 la 31% din PIB anul trecut, ceea ce semnifică un avans de aproximativ 370%. Din această perspectivă, cea mai bună situaţie este în Ungaria, unde datoria a scăzut cu 5% în intervalul 1995-2010, de la 85,6% din PIB la 81,3% din PIB. În România rata somajului a crescut cu 37,7%, de la 5,3% în 1997 la 7,3% în 2010, ceea ce reprezintă cea mai mare creştere a şomajului dintre toate ţările analizate. În opoziţie, acest indicator a avut o evoluţie favorabilă în Polonia, unde a scăzut cu 12%. Ziarul Financiar

Lavinia Șandru: Îl așteptăm pe Dan Diaconescu în UNPR. Aceeaşi identitate politică, obiectivul construirii unei formaţiuni politice solide, asemănările doctrinare şi susţinerea interesului naţional sunt motivele pentru care PIN a fuzionat prin absorbţie cu UNPR, susţine Lavinia Şandru, noul vicepreşedinte al progresiştilor într-un interviu acordat Ziare.com. Potrivit acesteia, negocierile cu Dan Diaconescu continuă, acesta fiind așteptat în rândurile UNPR. “Am decis să împărtăţim aceeaşi identitate politica şi să construim o formaţiune solidă. Ne-au legat asemănările doctrinare dintre partidele noastre, ca şi susţinerea cauzei interesului naţional. UNPR s-a născut, cred, tocmai din aceasta necesitate de a sprijini eforturile privind ieşirea din criza şi reformarea statului. Dincolo de aceste considerente principiale, pot spune că relaţiile profesionale, pe care le-am avut anterior cu liderii UNPR, au constituit o bază a încrederii în colaborarea noastră prezentă” a declarat Şandru, întrebată care au fost motivele fuziunii PIN cu UNPR. Ea a sugerat că negocierile cu Dan Diaconescu privind o alăturare a Partidului Poporului la UNPR nu s-au finalizat, jurnalistul fiind aşteptat cu braţele deschise în rândurile progresiştilor.EVZ

Consilier parlamentar cu avere nejustificată. Anamaria Nistoran (fostă Hăuş), consilier parlamentar, nu poate justifica aproape 19.700 de euro din avere, a constatat Agenţia Naţională de Integritate (ANI), în urma unor verificări. ANI a cerut comisiei de specialitate a Curţii de Apel Bucureşti să verifice averea Anamariei Nistoran pentru perioada 1 octombrie 2009 – 31 decembrie 2010, când a fost consilier parlamentar. ANI a constatat că veniturile de natură salarială realizate de Anamaria Nistoran au fost în cuantum total de 34.755 de lei, iar averea deţinută de aceasta, conform datelor înscrise în evidenţele fiscale, este de 118.241,93 lei. Anamaria Nistoran a fost numită pe 1 octombrie 2009 în funcţia parlamentară de execuţie – consilier parlamentar – la Secretariatul pentru cabinetele membrilor Biroului permanent, pe durată determinată. Persoana a cărei declaraţie de avere a fost supusă evaluării, fiind identificate diferenţe semnificative, este considerată incompatibilă. Potrivit ultimei declaraţii de avere depuse în iulie 2011, Anamaria Nistoran este consilier parlamentar la cabinetul chestorului Camerei Deputaţilor, Dan Motreanu (PNL). Romania Libera.

De ce încape sănătatea românilor în 86 de pagini? Intre Crăciun şi Revelion, Ministerul Sănătăţii face României un cadou. Este vorba despre îndelung aşteptatul proiect de lege pentru reforma sistemului sanitar. Timp de aproape o jumătate de an, acest proiect a fost discutat în diferite variante obţinute de presă din diverse surse. Acum avem o propunere definitivă, cu o serie de mari lacune şi multe întrebări la care autorii nu au găsit un răspuns, în ciuda unor critici, printre care cele formulate de FMI şi Banca Mondială. În esenţă, reforma sistemului sanitar înseamnă, pe hârtie, nimic mai mult sau mai puţin decât privatizarea finanţării asigurărilor de sănătate, prin intrarea pe piaţă a companiilor private de asigurări. Argumentul invocat de autorii proiectului (o echipă de specialişti de la Palatul Cotroceni, Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate) pentru elaborarea acestei reforme este necesitatea suplimentării banilor din Fondul de sănătate şi a gestionării mai eficiente a acestor bani. RFI a publicat săptămâna trecută obiecţiile aduse la varianta de atunci a legii de către FMI şi Banca Mondială. Unele sugestii ale experţilor internaţionali au fost luate în seamă, altele au fost ignorate cu desăvârşire. Aşa se face că textul publicat miercuri pe site-ul ministerului ridică în continuare multe semne de întrebare. În plus, anunţul de pe pagina oficială a ministerului nu respectă declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu şi nici pe cele ale ministrului Ladislau Rittli. Ambii precizaseră că termenul de dezbatere publică va fi prelungit, datorită importanţei deosebite a acestui proiect. Cu toate acestea, termenul limită de depunere a obiecţiilor este stabilit pentru 28 ianuarie 2012. RFI

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

30/12/2011 la 2:27 am

34 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata 🙂
  O anomalie sistemica si conceptionala a fiscalitatii noastre este TVA-ul pus pe alte taxe (exemplul cel mai evident fiind TVA-ul pe accize la combustibili si tigari). Asta apropo de selectia privind scumpirile produselor.
  Conceptual (si sistemic) vorbind, statul incaseaza nejustificat taxe aplicate propriilor taxe, apoi arunca mata moarta a scumpirilor in curtea comerciantilor/producatorilor. Nu e vorba de bani putini, este vorba de 24% – aprope un sfert din suma.
  Referitor la alta stire, cea in care Lavinia Sandru il asteapta pe DD(TV) in partid, ar trebui cineva sa o traga de atentie pe doamna, ca are loc chiar dumneai in PP-ul „adevaratului viitor presedinte” 😆 al tarii. Uneori ma intreb daca acest DD este ingrozitor de prost sau nemaipomenit de destept. Trebuie sa recunosteti ca un serial cu Elodia nu este la indemana unei minti comune. Iar sa pui taxa pe raspunsuri SMS-istice la intrebari de genul „Sunteti de acord sa va inscrieti in PP” si sa primesti raspunsuri „Nu” platite tine de geniu financiar (de valorificare a prostiei). 😆

  DanSu

  30/12/2011 at 7:32 am

  • Buna Dimineata DanSu,
   Dna Sandru a facut ocolul tuturor partidelor din Romania. Cred ca din punct de vedere electoral dl Basescu a localizat-o foarte bine pe centura… politica.

   huniad

   30/12/2011 at 10:23 am

 2. Bună dimineaţa! Că tot fu vorba de copilot, să nu-l lăsăm singur pe om, ci să i-l alăturăm şi pe colegu’:
  http://baricada.wordpress.com/2011/12/30/mos-debila-colindatorul-cu-program-liber-ales-by-baricada/

  baricada

  30/12/2011 at 8:32 am

 3. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  30/12/2011 at 8:38 am

 4. buna dimineata;
  ca tot au trecut ” sarmalele de Craciun” e cazul-cu putina intirziere-remember Ajun Craciun 1968;
  atunci studentii bucuresteni au cintat colinde pe traseul:Regie- camin 303-camin drept-piata universitatii-piata romana;
  ” pedepsirea instigatorilor&participantilor” coordonata ulterior de tov ion iliescu;exmatriculari de la facultatile cu decani slabi,repetentie la facultatile cu decani cu coloana vertebrala( au fost lasati repetenti de profesorii de socialism,economie politica,etc)decanii refuzind exmatricularea in ciuda presiunilor facute

  intamplator

  30/12/2011 at 8:58 am

  • Buna Dimineata @intamplator,
   😦 Triste amintiri

   huniad

   30/12/2011 at 10:24 am

  • neata,

   Noi am guvernat pentru români, pe vremea noastră curgea lapte şi miere”, spun adesea ex-premierii Năstase şi Tăriceanu. Destui români se uită în portofel şi le dau dreptate. Pentru ei, totul se reduce la sintagma „trăiam mai bine” sau „trăiam mai rău”.

   cit de cinic si nesimtit este nastase, cit de mincinos…
   si este asa pentru ca stie ca bizonii il si cred!

   skorpion

   30/12/2011 at 10:16 am

   • Buna dimineata Skorpion,
    Mizeria era la fel de mare – nu scriau asta ziarele!

    huniad

    30/12/2011 at 10:25 am

    • pai, ziarelor le era frica sa scrie adevarul pentru ca adrian nastase premierul de atunci ii troznea de nu se mai vedeau….epoca lui nastase a fost epoca cu bocancul in cap si scotchul pe gura pentru mass media…..a fost epoca cu libertatea presei cea mai redusa, dar se uita si asta!

     skorpion

     30/12/2011 at 10:29 am

     • Skorpion,
      Nu cred ca se uita si chiar nu cred ca A. Nastase mai are viitor politic in Romania!

      huniad

      30/12/2011 at 10:31 am

 5. @huniad,
  nici eu nu cred ca nastase mai are viitor politic, dar mai stiu ca in Romania orice este posibil!
  🙂

  skorpion

  30/12/2011 at 10:33 am

  • Da, Romania este tara tuturor posibilitatilor politice – Vezi Dan Diaconescu 😦

   huniad

   30/12/2011 at 10:34 am

   • da,
    ddiaconescu, lavinia, sorica bivolai, mitrea, nastase, iliescu, tariceanu si inca vreo 500 de politruci cleptocrati care nu aveau ce cauta in conducerea unei tari normale la cap

    🙂

    skorpion

    30/12/2011 at 10:35 am

    • M-ai omorat cu „sorica bivolai”! N-am ras de mult asa copios :))

     Twisted

     30/12/2011 at 1:22 pm

 6. Buna dimineata,
  se adevereste ce spunea Theophyle ieri, ca Teheranul a facut un pas inapoi, acum se pare ca l-a facut si pe al doilea chiar:
  http://www.ziare.com/international/iran/nave-militare-americane-au-traversat-stramtoarea-ormuz-sfidand-iranul-1142304

  cedric

  30/12/2011 at 11:01 am

  • si….miine Israelul va ataca Iranul?

   skorpion

   30/12/2011 at 11:06 am

  • Buna Dimineata Cedric,
   Deobicei Theophyle cunoaste bine subiectele pe care le abordeaza. 🙂

   huniad

   30/12/2011 at 11:07 am

   • Stiu, a avut dreptate in toate prevestirile pentru ca analizele sale sunt bazate pe o bibliografie serioasa.

    cedric

    30/12/2011 at 11:13 am

 7. Azi este 30 decembrie, ziua cand, in 1947, a abdicat regele Mihai. Televiziunile si presa scrisa care, in octombrie il „iubeau” foarte tare (inclusiv opozitia care l-a serbat cu mare tam-tam) nu mai amintesc nimic de tristul eveniment. Oare de ce? Au vazut ca n-au avut succesul sperat asa ca iar l-au trecut in uitare!

  cedric

  30/12/2011 at 12:00 pm

  • Dle Cedric,
   Pentru ei (ma refer la prestatorii de servicii) Regele Mihai si Dan Diaconescu sunt personaje care aduc audienta si slujesc unele interese ocultate – deci cand ajuta, bine cand nu – ne facem ca uitam :mrgreen:

   huniad

   30/12/2011 at 12:10 pm

   • „Domnule ” Huniad, mi-ar face mare placere sa-mi spuneti mai simplu Cedric. Sunt eu batran, dar imi place ca cei tineri sa ma tutuiasca, mai ales ca asa ma simt si eu mai tanar. Cu prietenie!

    cedric

    30/12/2011 at 12:35 pm

 8. apropo de ” vremurile bune” ale guvernarii nastase;
  analiza zf demonstreaza cit de ” bune ” erau

  intamplator

  30/12/2011 at 12:05 pm

  • Da, @intamplator,
   Dar cine are ochi sa citeasca si memorie sa tina minte? 😦

   huniad

   30/12/2011 at 12:11 pm

 9. vin si io cu obsesiile mele 🙂
  http://sareinochi.com/2011/12/30/inculpat-la-bara/

  Sare'n Ochi

  30/12/2011 at 12:15 pm

  • Buna Ziua Sare,
   Nu sunt obsesii – sunt adevaruri. Inculpatul este declarat vinovat daca nu-si probeaza nevinovatia, exact cum a fost – cu mici cosmetice „democratice”, in special pentru cei care au bani pentru un aparator mai bun.

   huniad

   30/12/2011 at 12:19 pm

 10. bunä,
  eu apreciez faptul, cä presedintele si ministrii, au luat parte, la
  inmormantarea, tatälui dlui. boc.cu atat mai mult, cu cat era un
  om simplu, dar de toatä isprava.

  theo- nona

  30/12/2011 at 2:35 pm

 11. de fostul rege Mihai, nici nu-mi place sä vorbesc,.
  nu existä.

  theo- nona

  30/12/2011 at 2:37 pm

  • increngaturi, increngaturi….

   ela

   30/12/2011 at 4:00 pm

 12. Buna seara la toata lumea:)

  Daca doritzi sa vedetzi arta bizantina :

  http://desydemeter.wordpress.com/2011/12/30/arta-bizantina-o-prima-privire/
  🙂

  desydemeter

  30/12/2011 at 4:15 pm

 13. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  30/12/2011 at 4:38 pm


Comentariile sunt închise.