Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită: 21 decembrie – “Aura cu cine voteaza?”

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Astazi, cerul va fi temporar noros. Vor cădea precipitaţii slabe, cu precădere în prima parte a zilei, mai ales sub formă de ninsoare în sud-est, local în est si în centru şi izolat în restul teritoriului, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate în sud şi est. Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice ale datei, cu maxime între -2 şi 6 grade şi minime, în general, între -10 şi 0 grade.

La Bucureşti , cerul va avea înnorări, iar în prima parte a zilei temporar vor cădea precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 3…4 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade. Mediafax

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3125 RON; 1 USD = 3. 2953   RON; 1 EURO = 1. 3087 USD; Francul elvetian 3. 5419     RON. Gramul de aur 170.2496     RON.

Cum a schimbat criza structura exporturilor româneşti şi topul exportatorilor. Cei trei ani de criză au adus schimbări importante în structura exporturilor româneşti, calculatoarele şi produsele eletronice având cea mai puternică ascensiune, de pe locul opt până pe locul doi, la o pondere de 8,9% din totalul exporturilor. La retrogradări pot fi amintite produsele industriei metalurgice, produsele de cocserie, articolele de îmbrăcăminte şi produsele chimice. Produsele din cauciuc şi masele plastice şi-au făcut intrarea în top 10, în timp ce categoria „alte mijloace de transport” a ieşit din top. Primii zece exportatori au avut în acest an o contribuţie de 20,7% din exporturile României, comparabilă cu cea din 2008, dar structura topului s-a schimbat. Analiza exporturilor în structură indică faptul că sectorul „Calculatoare şi produse electronice” a înregistrat cea mai puternică ascensiune faţă de 2008, urcând de pe locul opt până pe poziţia a doua, respectiv de la o pondere de 5,2% din totalul exporturilor la 8,9% în 2011, potrivit datelor Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR). Pe un trend ascendent au fost şi echipamentele electrice, dar şi maşinile şi utilajele neclasificate în altă parte. Sectorul auto s-a menţinut pe primul loc, dar ponderea a urcat cu 3% faţă de 2008, la 15,8% din totalul vânzărilor externe în primele 9 luni din acest an. Ziarul Financiar.

FMI cere României îmbunătățirea colectării taxelor și combaterea problemelor financiare cronice din sănătate. România are nevoie de măsuri pentru combaterea problemelor cronice fiscale din sectorul sănătății, de îmbunătățire a administrării fiscale și a absorbției fondurilor europene, a declarat directorul general adjunct al FMI, David Lipton, după ce luni Consiliul Executiv al Fondului a decis să pună la dispoziția țării a patra tranșă din acordul de precauție. “Bugetul pentru 2012 ar trebui să aducă deficitul cu mult sub 3% din PIB. Planurile de a aborda problemele financiare cronice din sectorul sănătăţii şi de a îmbunătăţi administrarea fiscală sunt binevenite. Este nevoie de asemenea de noi progrese pentru îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene”, a spus Lipton. Intergral in Curs de Guvernare.

Autostrazi mai lungi cu 58 de kilometri in 2011. Timisoara-Arad, centura ocolitoare Constanta si Medgidia-Constanta sunt tronsoanele date in folosinta in acest an. In lucru mai sunt alti 434 de kilometri. Amenintati mereu cu penalitatile si uneori chiar penalizati, constructorii de autostrazi au accelerat lucrarile si au finalizat 58 de kilometri in acest an. Astfel, Romania are in prezent aproximativ 370 de kilometri de autostrada, in timp ce in executie se afla alti 434 de kilometri (care vor costa 4,09 miliarde de euro), in curs de semnare a contractelor sunt 25,6 kilometri (134 de milioane de euro), iar in curs de licitare sunt alti 111 kilometri (1,1 miliarde de euro). Pentru infrastructura feroviara, companiile CFR au in prezent lucrari licitate de doua miliarde de euro, reprezentand modernizari de linii, dar si de statii. In acest an au fost finalizati 230 km de cale ferata pe relatia Predeal-Campina-Bucuresti-Fetesti-Constanta, care are o lungime totala de 363 km. Reabilitarea liniilor permite trenurilor de calatori sa mearga cu viteze superioare, drumul de la Bucuresti la Constanta sau cel de la Bucuresti la Brasov fiind parcurs in mai putin de trei ore, scrie Adevarul.

Vanghelie şi Ponta îşi dau cu Aura în cap. Primarul sectorului 5 a plănuit demisia Aurei Vasile şi revenirea ei în PSD pentru a-i arăta lui Victor Ponta  că poate lăsa partidul fără parlamentari. Liderul PSD ar putea bloca întoarcerea acesteia. Deputata Aura Vasile a revenit, ieri, în PSD după ce luni fusese membru UNPR.  Ea nu a oferit nicio explicaţie pentru „baletul” său politic din ultimele zile. „Dacă eram în deplinătatea forţelor şi nu eram cu perfuzia la mână, probabil veneam eu în Cameră şi spuneam ce aveam de spus. Motiv pentru care am transmis o altă hârtie la grup, în care spun că revin asupra primei decizii şi rămân în grupul PSD”, a declarat Aura Vasile. Revenirea Aurei Vasile în PSD s-a produs după o întâlnire pe care a avut-o luni seară cu Marian Vanghelie. Liderul PSD, Victor Ponta, a  reacţionat fără entuziasm la aflarea ştirii că Aura Vasile se întoarce în PSD. El a citat un articol din statutul PSD, potrivit căruia, cel care îşi pierde calitatea de membru PSD poate reveni doar peste un an în partid. Liderul PSD a adăugat că aşteaptă să discute cu Aura Vasile pentru a lua o decizie în privinţa acesteia. Ponta a spus că nu agreează genul acesta de „telenovele”, în care „dimineaţa vrei să pleci, iar noaptea nu mai pleci”. El o va ierta pe Aura Vasile doar dacă  „a vrut să râdă de coaliţie”. Adevarul.

„Lista Cămătarilor”: Ce-i aşteaptă pe denunţătorii interlopilor.  Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, eliberat înainte de termen din arest după aproape opt ani de închisoare, este un individ deosebit de periculos. Rechizitoriul prin care cei doi fraţi au fost trimişi în judecată abundă în relatări dramatice. „Sile Cămătaru a început să mă agreseze fizic cu pumnii şi picioarele pentru a mă determina să accept să-i plătesc taxă din sumele obţinute de la clienţi”, este una dintre declaraţiile victimelor. O altă mărturie din dosar arată că, „chiar şi după arestarea lui Sile în anul 2004, a continuat să coordoneze, prin telefon, activitatea de prostituţie, iar banii obţinuţi ajungeau în cele din urmă la familia lui Sile”, completează un alt martor. „În cursul anului 2001, în timp ce se afla în Spania, Nuţu a aflat că Elena, prietena sa, se întâlnise cu un lăutar. Pentru acest lucru, Nuţu a hotărât să-l pedepsească pe lăutar, în sensul de a-l bate şi a-i lua autoturismul drept amendă. EVZ.

„Miki Şpagă”, condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Pronunţarea în dosarele Adrian Năstase, Dan Voiculescu şi Gigi Becali, amanată pentru 2012. Senatorul UNPR Şerban Mihăilescu, cunoscut sub porecla „Miki Şpagă”, a fost condamnat marţi la un an de închisoare cu suspendare pentru corupţie. Sentinţa, dată la mai bine de cinci ani de la începerea urmăririi penale, nu este definitivă. Ea poate fi atacată cu recurs la completul de cinci judecători ai Curţii Supreme. Mihăilescu a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru primire de foloase necuvenite şi un an de detenţie cu suspendare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, aplicându-se în final pedeapsa de un an cu suspendare. Sentinţele în procesele fostului premier Adrian Năstase, fondatorului PC Dan Voiculescu şi europarlamentarului Gigi Becali au fost amânate pentru 9 ianuarie. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus în martie 2006 trimiterea în judecată a lui  Şerban Mihăilescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, sub acuzaţia de primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor săvârşită în legătură cu infracţiunea de foloase necuvenite. Potrivit rechizitoriului, în perioada 12 aprilie 2002 – 30 mai 2002, Mihăilescu a primit de la fostul său consilier Pavalache Fănel nouă arme de vânătoare, în valoare totală de 264.000.000 ROL, după ce, prin Ordinul nr. 352/15.10.2001, l-a numit pe acesta în funcţia de consilier. În perioada aprilie-octombrie 2002, armele au fost deţinute, fără drept, de către inculpat, fiind depozitate la Vila de protocol nr. 5 din Snagov. Romania Libera.

Doctorita care lucra 23 de ore din 24 castiga 2.000 de lei pe zi. Schema simpla, dar eficienta. Care este culmea muncii? Pana si comunistii din Coreea de Nord ar fi invidiosi, daca ar stii ca o doctorita din Constanta a lucrat 23 de ore din 24. Femeia a strans o avere, dupa ce a scris mii de retete fictive, decontate apoi de niste amici… farmacisti. In felul acesta, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a cheltuit degeaba sute de mii de euro. Asta pana cand schema a fost descoperita de Garda Financiara. Comisarii Garzii Financiare au descoperit ca o farmacie din Constanta elibera la foc continuu retete compensate si gratuite pentru cei care sufera de boli psihice. Verificarile i-au dus catre o doctorita de la Palazu Mare. Comisarii de la Garda Financiara au constatat ca medicul ar fi trebuit sa lucreze 23 de ore pe zi, ca sa poata consulta 72 de pacienti. Lucru imposibil de altfel, in conditiile in care la spital, programul este de doar 8 ore pe zi. Mai mult, 50 din cei 70 de bolnavi consultati, chipurile, intr-o singura zi, aveau acelasi diagnostic, prin urmare si aceeasi medicatie eliberata – surpriza – de o singura farmacie. Mecanismul era simplu. Doctorul le trimitea retetele fictive farmacistilor, care plasau comanda unui depozit. Apoi, farmacia isi deconta banii de la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, iar sumele erau impartite, frateste, cu cea care isi punea parafa.Gandul

PSD a părăsit şedinţa după ce Doru Mărieş l-a făcut „criminal” pe Ion Iliescu. Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Revoluţiei din 1989 s-a transformat, marţi, într-un scandal, după ce reprezentantul Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, a spus că Ion Iliescu este „un criminal”, ceea ce a determinat vociferări ale opoziţiei şi părăsirea sălii de plen de către PSD. Reprezentantul Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, a afirmat, marţi, în şedinţa solemnă dedicată Revoluţiei din 1989, că fostul preşedinte Ion Iliescu este „un criminal notoriu”, fapt care a determinat ieşirea din sală, în semn de protest, a parlamentarilor PSD. În discursul său, Mărieş a arătat că Ion Iliescu a fost principalul beneficiar al Revoluţiei, fapt care a determinat vociferări în partea stângă a sălii. „Arătaţi-vă în toată spendoarea, pentru că ăştia sunteţi”, le-a Mărieş acestor parlamentari. „Ion Iliescu a beneficiat de crima de după 22 Decembrie şi va instala la putere FSN”, a arătat Mărieş. Afirmaţiile sale au provocat proteste vehemente din sală, reacţia zgomotoasă a parlamentarilor social-democraţi determinând reacţia preşedintelui Senatului, Vasile Blaga (PDL), care a spus: „Vă rog, păstraţi liniştea şi când nu vă convine”. În timp ce parlamentarii PSD părăseau sala, Doru Mărieş a spus că se aştepta ca aceştia să plece pentru că fac parte dintre cei care au tăinuit „crima din Decembrie 1989”. Gandul.

Cinci corupti fac legea. Curg condamnarile la inchisoare cu suspendare in dosare de coruptie. Parlamentul Romaniei se populeaza incet cu corupti care voteaza legi. Vom asista peste doua zile la un moment sublim. Nu mai putin de cinci parlamentari condamnati la inchisoare cu suspendare pentru fapte de coruptie vor vota cu entuziasm la motiunea de cenzura impotriva legilor Guvernului. Intre ele, tineti-va bine, si legea privind promovarea judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie 🙂 Primii patru fac parte din cercul puterii, deci nu vor avea incotro. Vor trebui sa puna umarul la reformarea justitiei, ca tot au scapat ieftin. Cine sunt insa parlamentarii condamnati care voteaza legile justitiei? Cum e posibil ca opinia publica sa tolereze aceasta stare rusinoasa de fapt, sa o trateze atat de lejer? In Parlamentul tarii lor voteaza nu unul, doi, ci gasim cinci alesi condamnati pentru coruptie! Pana la urma, daca Parlamentul e locul unde poporul bea sampanie prin reprezentantii sau, de ce n-ar fi si locul unde poporul isi fura caciula prin interpusi. De citit in HotNews

Fitch: România se numără printre ţările expuse la criză, dar mai puţin decât alte state europene. România se află pe locul 11 în rândul a 36 de ţări emergente la nivel mondial evaluate de Fitch Ratings în funcţie de riscurile implicate de expunerea la criza datoriilor din zona euro, dar este cel mai bine plasată între ţările europene aflate în treimea cea mai vulnerabilă a clasamentului. Fitch nu anticipează o criză a pieţelor de capital similară cu cea din perioada 2008-2009, dar consideră că criza din zona euro are capacitatea să amplifice temerile investitorilor şi reticenţa la risc, se arată într-un raport bianual al agenţiei de evaluare financiară referitor la perspectivele economiei mondiale. La realizarea clasamentului, Fitch a luat în considerare principalele canale de contagiune, respectiv comerţul, finanţarea externă, situaţia din sistemul financiar, inflaţia şi datoriile guvernamentale, şi a calculat un scor general pe ţară. Agenţia a menţionat în raport că economia României a revenit la creştere, tendinţa de scădere a deficitului bugetar s-a consolidat, iar guvernul a propus pentru 2012 reducerea acestuia la 1,9% din PIB. Majoritatea monedelor ţărilor europene emergente sunt supuse unor presiuni considerabile, din cauza legăturilor strânse cu zona euro, ceea ce a crescut probabilitatea majorărilor dobânzilor cheie, excepţie făcând România şi Serbia, care au operat reduceri. Între cele mai vulnerabile state la finanţarea externă sunt Ucraina, Polonia şi Ungaria, potrivit Fitch. Agenţia a revizuit în acest an în scădere perspectivele a şapte ratinguri suverane din regiune, respectiv Ungaria, Ucraina, Turcia, letonia, Lituania, Bulgaria şi Cehia.Integral Mediafax

DNA: Gabriela Ionescu a luat mită peste 88.000 de lei pentru a proteja mai multe firme. Gabriela Ionescu, director executiv adjunct în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGPF) Timiş, şi Călin Ioan Dinu au fost reţinuţi, marţi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Timişoara, care îi acuză de luare de mită în formă continuată (cinci acte materiale) şi trafic de influenţă în formă continuată (patru acte materiale), respectiv de complicitate la aceste infracţiuni. Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, în cursul anului 2011, Gabriela Ionescu a pretins şi primit, atât direct cât şi prin intermediul lui Călin Ioan Dinu, în repetate rânduri, de la un denunţător, sume de bani şi bunuri în cuantum total de 88.273 lei. „În schimbul foloaselor, inculpata Ionescu Gabriela l-a asigurat pe denunţător că se va îngriji personal ca societăţile comerciale ale denunţătorului să beneficieze de o protecţie constantă, în sensul că, în virtutea atribuţiilor funcţiei de conducere, va face în aşa fel încât DGFP Timiş să nu efectueze constatări de natură a atrage răspunderea juridică a societăţilor administrate de denunţător”, se arată într-un comunicat de marţi al DNA. Tribunalul Timiş va judeca propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă pentru 29 de zile a Gabrielei Ionescu şi a lui Călin Ioan Dinu. Mediafax

Pe Politeia Europeana puteti citi – 21 Decembrie 2011 – “BCE se joaca cu focul”

Titluri: Fitch taie ratingul UniCredit; Dilema sârbă a lui Merkel; Întâlnire ‘privată’ Sarkozy-Schroeder în plină criză a zonei euro; Operaţiune istorică a Băncii Centrale Europene; Ungaria, trasă de urechi de Barroso; Grecia ar putea deveni unul dintre marii producători de aur din Europa.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

21/12/2011 la 5:52 am

94 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Neata!
  O zi obisnuita, tara inca-i locuita. Aura cu cine voteaza? Cu cel ce o garanteaza, de nu, iar vine salvarea cand o ameninta cu racoarea. Kilometrii de autostrada si condamnatii cu suspendare se inmultesc, pentru toate acestea, asfaltatorilor si judecatorilor, va multumesc! Criza, exporturi, scandal, hidrologul Ilici un criminal, inca partidul conduce si la naiba nu se mai duce.

  Creanga

  21/12/2011 at 6:19 am

 2. cand vorbiti despre manifestatii impotriva guvernului ca li s-a taiat „alocatia”, nu mai folositi termenul de „revolutionari”, ci pe acela de inscris in „certificat”: „luptatori cu merite deosebite” (sun inventia lui Ion Ilici Iliescu la fel ca si „teroristii”)
  Revolutionarii au fost impuscati sau schiloditi cu arma de foc pana in 22 decembrie 1989 la fuga lui nea Ceasca de pe cladirea CC a PCR. odata cu aparitia in balconul CC a deseului cu fata umana Ion Ilici Iliescu au aparut „teroristii” (va voi arata ordine de lupta a doua unitati militare din Bucuresti – una era in CC, alta a fost trimisa la CC; uneia i s-a spus ca va efectua activitati de „scotocire” in vederea eliminarii elementelor teroriste din cladirea CC, celeilalte i s-a atras atentia ca va fi atacata de catre „elemente teroriste”; ora ambelor ordine de lupta este aceeasi).
  http://sareinochi.com/2010/12/21/21-decembrie-1989-xii-represiunea/

  Sare'n Ochi

  21/12/2011 at 7:51 am

 3. m-am enervat tot auzindu-i pe cei din tembeliziuni scaldand ecranul cu „manifestatia revolutionarilor” si mi-am uitat bunele maniere (atatea cate le am :))
  O zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  21/12/2011 at 7:52 am

 4. neata,

  si totusi…..58 km de autostrada pe an pentru o tara cu potential urias ca Ro este mult prea putin.
  sint tari mai mici care realizeaza anual cite 400 km de autostrada, tari mai sarace, dar mai harnice.
  dar sa ne bucuram si pentru 58 km, nu-i asa?

  bine spus, aia nu sint revolutionari, ci niste profitori.
  cei care si-au dorit cu adevarat libertate si alungarea lui ceasca nu si-au luat niciodata certificate de ”revolutionari” si alte privilegii.
  Unii si-au luat portia de libertate…………..murind in acel decembrie 1989.

  skorpion

  21/12/2011 at 8:54 am

  • Buna dimineata,
   Acum sa nu maniem pe Dumnezeu…lucrurile au inceput sa se miste. Noi nu suntem „ailalti” sa impatim suma cheltuita la numarul de kilometri realizati si aflam un pret astronomic. Sunt sute de kilometri in diferite stadii de realizare si intr-un an – doi, dupa ce am fost obisnuiti cu cate o ulita transformata in autostrada (ma refer la lungimea ei) o sa avem surpriza ca brusc o sa se dubleze reteaua de autostrazi.
   Ceea ce ma nemultumeste pe mine personal este faptul ca tronsonul Sibiu-Pitesti inca nu a fost licitat. Practic cea mai dificila portiune si cea care ar uni Constanta cu Nadlacul. Valea Oltului abia face fata acum…cand se va „varsa” in ea si traficul de pe Nadlac-Sibiu si de pe „Transilvania” o sa fie o situatie critica.

   ribelalu`

   21/12/2011 at 9:24 am

   • buna dimineata;
    asa e/nu poti sa construiesti o autostrada cum ai face o camasa;
    transilvania,va sta la dospit destul si oricum nu are legatura cu coridorul 4,se termina la brasov;
    daca lucrurile merg normal in 2012 vor mai fi gata vreo 70-100km;e ceva sa dublezi in 2 ani km de autostrada dupa 20 ani de construit autostrazi la teve.
    macar un lucru trebuie invatat-si aici oprescu a fost destept-continua ce au inceput ceilalti

    intamplator

    21/12/2011 at 9:44 am

    • Se va face si o bretea de legatura intre Nadlac-Sibiu si „Transilvania”…e adevarat ca nu e prioritatea numarul 1, dar am inteles ca exista un asemenea plan logic, dupa parerea mea.

     ribelalu`

     21/12/2011 at 9:49 am

 5. daca vreti sa vi se faca greata de dimineata cititi interviul gunoiului uman adrian severin in ziare.com

  iata o mostra de nerusinare abjecta:

  Doamna Monica Macovei e mai mult decat o rusine pentru Romania, ea este un denigrator al Romaniei. Daca romanii astazi nu pot sa aiba inca dreptul de a calatori liberi in spatiul Schengen, trebuie sa-i multumeasca Monicai Macovei. Daca romanii azi au imaginea ca sunt nu niste corupti oarecare, ci coruptul Europei, trebuie sa-i multumeasca Monicai Macovei.

  Daca azi Romania sufera rusinea de a fi singura tara a Uniunii Europene ala carei drepturi suverane in ce priveste organizarea justitiei sunt incalcate, atunci trebuie sa-i multumeasca Monicai Macovei.

  skorpion

  21/12/2011 at 9:04 am

  • vechea tactica=ascunde rahatul sub presh;ce poti sa le ceri??? n-au evoluat deloc

   intamplator

   21/12/2011 at 9:25 am

  • De la astia nu trebuie sa avem pretentii. Rusine sa le fie celor care i-au votat. Insa pretentiile si aici sunt prea mari.

   ribelalu`

   21/12/2011 at 9:25 am

  • yo nu pot sa i multumesc decat rodicai stanoiu- zisa si sanda , parca-si familiei costiniu -care „lupta” ptr o jutstiei corecta intr o tara in care au fost devalizate banci, fabrici,resurse naturale etc, dar justitia nu a gasit niciun vinovat.

   zigzag

   21/12/2011 at 9:32 am

 6. Buna dimineata;
  Azi se lanseaza la apa o uniune de stanga, care sa poata cuprinde si pe geoana,vanghele,inclusiv :
  http://inconstantin.ro/2011/12/astazi-se-lanseaza-uniunea-social-progresista.html

  ela

  21/12/2011 at 9:21 am

 7. buna dimineata
  sanatatea: ca orice alt ” capitol bugetar” pina nu exista controlul costurilor,pe ce se cheltuiesc banii nu se opreste risipa;
  cazul doctoritei care consulta 72 pacienti/zi si le dadea retete nu cred ca e singurul;
  probabil ca singurul ordonator de credite in care se incearca controlul costurilor este ministerul invatamintului;acolo funeriu asta incearca si lupta singur cu sistemul

  intamplator

  21/12/2011 at 9:28 am

 8. salutare! Dacă tot e vremea de urări, primiţi şi cu Moş Buldogu’?
  http://baricada.wordpress.com/2011/12/21/academia-catavencu-primiti-cu-buldogul-by-dan-mazilu-baricada/

  baricada

  21/12/2011 at 9:37 am

 9. salutare! 🙂

  A propos de revolutie si de materialele pe care atit @sare, cit si alte ziare infierate de Iliescu le difuzeaza zilele astea intru vesnica amintire a celor cazuti atunci fara nici o vina.

  Trebuie sa intelegeti de ce s-a enervat asa de tare Iliescu pe Maries si de ce a iesit el sa atace virulent ziarele care arata ca a fost de fapt o lovitura de stat a Armatei, care a predat apoi puterea civilului Iliescu Ion:

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/armata-s-a-predat-lui-iliescu-pentru-a-i-se-spala-sangele-de-pe-maini-958684.html

  Iliescu s-a enervat cumplit ieri si PSD a parasit Parlamentul pentru ca Doru Maries l-a facut „criminal” de la tribuna Parlamentului. Or, pe linga faptul simbolic al pronuntarii cuvintului „criminal” de la tribuna supremului organ reprezentativ al poporului, cuvintarea lui Maries de ieri se consemneaza, conform legii, in stenogramele sedintelor Plenului, si ramin pentru istorie pe pagina de internet si in arhivele Parlamentului.

  Ca este facut „criminal” in ziare, mai treaca-mearga. Insa cred ca ieri Iliescu a fost facut „criminal” chiar in Parlamentul Romaniei, si asta se scrie in istorie. De aia crapa de ciuda Iliescu, ca istoria va consemna aceasta palma simbolica, ce face ca versiunea lui despre ce s-a intimplat atunci sa aiba mereu in acte un contra-argument aparent insignifiant, insa in realitate greu ca pamintul, pentru ca a fost rostit din Parlament.

  Semnul ca rescrierea istoriei pe care o practica Iliescu nu a prins si nu va prinde, iar ziarele si blogurile care incet-incet fac lumina ii destrama tesatura de minciuni pe care s-a straduit sa o intretina timp de 20 de ani. Discursul mincinos pierde teren pe zi ce trece si istoria incepe sa consemneze declinul versiunii iliesciene.

  Ce i-a zis ieri Maries este inceputul sfirsitului mitului intretinut de Iliescu. A trait sa isi vada zadarnice eforturile de rescriere a istoriei. Bulgarele a pornit: Cartianu, Alex Stoenescu, Maries, @sare, evz.ro, romanialibera.ro sunt doar primele semne.

  Cetatean

  21/12/2011 at 9:51 am

 10. 1. http://www.ziare.com/ion-iliescu/revolutie/ion-iliescu-furibund-apara-revolutia-si-il-ataca-pe-maries-1061455

  (contra Maries)

  2. „Trebuie să constat cu tristeţe şi cu indignare că unii, inclusiv unele publicaţii ca Adevărul, România liberă sau Evenimentul zilei îşi permit o veritabilă campanie negativă, de contestare a Revoluţiei, de denigrare şi calomniere a celor care şi-au asumat atunci şi riscuri şi răspunderi. Din nou se vehiculează tot felul de aberaţii şi false dileme, precum: dacă a fost Revoluţie sau lovitură de stat…

  Se încearcă acreditarea ideii că diversiunea teroristă ar fi fost inventată de cei ce n-am constituit în FSN…Indiferent de intenţiile susţinătorilor acestor teorii, cu evident scop politic, ele capătă un caracter antinaţional. Este o campanie nemernică a unor oameni lipsiţi de sentimente fireşti, de mandrie (…)”

  (contra presei)

  Cetatean

  21/12/2011 at 9:54 am

  • Hmm, a pierdut controlul, fosila: ” …permit o veritabilă campanie negativă, de contestare a Revoluţiei,…Este o campanie nemernică a unor oameni lipsiţi de sentimente fireşti, de mandrie…”
   Tot asa inainte, toasu’ !

   ela

   21/12/2011 at 11:31 am

 11. „Aţi făcut legi pentru ca oameni ca Ion Iliescu să fie revoluţionari, că în realitate el este un criminal notoriu, alături de Sergiu Nicolaescu, Petre Roman şi alţii”, a susţinut Mărieş, adăugând că el nu afirmă altceva decât ce susţine CEDO”.

  Cetatean

  21/12/2011 at 10:03 am

 12. vai, ce as vrea sa il vad pe SRS pe tubulatura 😈

  Cetatean

  21/12/2011 at 10:14 am

  • De unde atata optimism stimate @Cetatean? Cu politicienii astia, cu presa asta si justitia asta, SRS va sta mult si bine linistit, numarand banii acumulalti si masurandu-si hectarele, in asteptarea unei achitari, prescrieri sau in cel mai rau caz, o pedeapsa cu suspendare

   ribelalu`

   21/12/2011 at 10:27 am

   • prietene, vreau si eu un cadou de Craciun… Dupa ce de la alde Danilet nu mai am nici de doi bani o speranta (nici nu am avut vreopdata, insa folosesc o formula retorica), dupa ce am trudit in 14 epidoade din serialul Constitutiei poporului suveran, la sfirsit de an inmi dores cun cadou de la procurori, 24 d eore de arest la tubulatura pentru SRS 😈

    Cetatean

    21/12/2011 at 10:31 am

 13. off-topic

  Ce zici de situaţia din Timoc?
  Variante vehiculate:
  1. sârbii sunt naşpa
  2. românii din zonă sunt naşpa
  3. o să recunoaştem Kosovo şi se pregăteşte, mediatic, populaţia – cea mai plauzibilă

  elena

  21/12/2011 at 10:21 am

  • Nu exista niciun indiciu ca este conflict interetnic. Pot fi niste conflicte intre vecini. Eu zic sa nu dam importanta mai mare decat trebuie acestor lucruri. Si-asa chestiile din hochei au fost superexagerate: copilul ala din Bucuresti si-a cautat-o cu lumanarea, pozele din presa cu un copil batut nu il prezinta pe pustiul din Bucurestii, chestiile de la meciul Romania – Ungaria sunt false si nu o spun eu ci Emil Gradinescu.
   Aprop de Gradinescu, l-am vazut personal invitat la Realitatea TV cand a spus ca 95% din ce se vehiculeaza in presa nu este adevarat, sportivii din lotul Romaniei NU au intonat nici imnul Romaniei nici imnul Ungariei. A confirmat acest lucru si Catrinoi, portarul nationalei, roman de origine.
   In ceea ce priveste imnul tinutului secuiesc, acest lucru l-a cantat publicul si mi se pare normal acest lucru. Si la Craiova se canta „Oltenia, eterna Terra Nova” si nu a comentat nimeni sau pe Steaua se canta melodia aia tampita.
   Chestia misto este ca dupa ce Gradinescu a prezentat situatia reala, aceeasi prezentatoare, dupa numai 5 minute la stiri, a citit de pe prompter aceleasi dezinformari, iar pe ecran era aratat publicul care canta melodia locala prezentata drept imnul Ungariei.
   La numai o saptamana a avut loc pe patinoarul Mihai Flamaropol din Bucuresti derby-ul Steaua – SC Miercurea Ciuc. Ciucanii au administrat un sec 8-0 stelistilor (de-aia si nationala Romaniei este alcatuita covarsitor din unguri). In tribuna s-a scandat tot timpul „Afara, afara, cu ungurii din tara” si alte tampenii de gen. NU S-A SPUS NIMIC LA TELEVIZOR SAU IN PRESA DE ASTA.
   .
   Eu cred ca aceasta comunitate este mult mai inteligenta decat cei de pe…stiu eu…CriticAtac, Antena3 samd si stie sa cearna o informatie aruncata pe piata.
   Sunt anumite probleme in Secuime dar ele sunt in proprtie covarsitoare intretinute de politicienii romani si unguri si de presa. Eu personal, NICIODATA, nu am fost tratat prost in secuime si merg destul de des (ultima data acum 3 saptamani la Sovata). Ba din contra as putea spune…sunt deosebit de ospitalieri.

   ribelalu`

   21/12/2011 at 10:45 am

 14. buna ziua, @elena.

  Cui adresati intrebarea? Eu personal nu cunosc situatie decit putin, din perspectiva problemelor pe care comunitatea romaneasca le-a avut atunci cind un ultimul preot roman a fost izgonit din Timoc, lucru care arata, cred eu, ca acolo se duce o campanie de sarbizare a celor care se declara romani.

  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Reportaj-printre-Timoc-Serbia-impotriva_0_440356420.html

  Cetatean

  21/12/2011 at 10:27 am

 15. totuşi, cu noi ce au?
  parcă eram buni prieteni: Kosovo, etc.

  elena

  21/12/2011 at 10:38 am

  • elena, teza „bunilor prieteni” are o anumita conotatie politica, fiind folosita de Ion Iliescu pentru a se opune cererii NATO de acordare a dreptului de survol a teritoriului Romaniei in razboiul din Kosovo. iar Romania nu recunoaste Kosovo nu pentru ca am fi „buni prieteni”, ci din alte motive de politica externa.

   Cetatean

   21/12/2011 at 10:41 am

  • cu noi nu au nimic, ei au cu toata lumea din jur. Serbia a dominat politic si strategic o buna parte a Balcanilor. Rand pe rand fostele republici Iugoslave si-au proclamat independenta si sarbii au provocat razboaie sangeroase, mai ales cu Croatia si cel din Bosnia.
   Acum au inceput sa piarda teritorii autonome si din ceea ce era Republica Sarba. Kosovo s-a dus, mai exista Vojvodina. Aici in Vojvodina (Banatul Sarbesc), minoritatile sunt foarte puternice. Cea maghiara este bine organizata, cea romaneasca, desi aparent estimarile indica cca 1 milion de „vlasi”, statisticile oficiale arata doar cateva zeci de mii. „Vlasii” acum incearca sa se organizeze si sarbii pentru ca s-au fript cu ciorba sufla si in iaurt.
   Este de inteles ca sarbii sunt deosebit de frustrati. Sarbii la ora actuala sunt un fel de unguri interbelici (acum s-au mai consolat si ei cu ideea ca Ungaria Mare este o himera)
   In ceea ce priveste traditionala prietenie „romano-sarba” este doar un slogan nesustinut de nimic concret.
   In perioada interbelica cand a existat un tratat de alianta anti-bulgar numit Intelegerea Balcanica, s-a dovedit ca au fost doar cuvinte pe hartie (la fel ca Mica Antanta)

   ribelalu`

   21/12/2011 at 10:56 am

  • @elena/buna dimineata
   ” buni prieteni” ca tot se vorbeste de ” revolutie” un lucru care nu prea se discuta: primele imagini despre” copiii taiati si lasati pe treptele catedralei timisorene” si alte ” atrocitati” au fost transmise via media iugoslava;
   sirbii sunt un popor nefericit: mai stiti vreo tara din lume care are ca zi nationala desfiintarea statului?din cite stiu la sirbi sarbatoarea nationala e infringerea de la Kosovo Polje
   nerecunoasterea kosovo e simplu de explicat: romania nu accepta schimbarea frontierelor asa cum au fost stabilite dupa al 2 lea razboi mondial.

   intamplator

   21/12/2011 at 11:20 am

 16. Buna dimineata,
  Daca tot ati vorbit de mizerabilul de Severin, va aduc si eu o mostra (mai hazlie) despre un alt europarlamentar:
  „Tribunul” a intrat in gura vrajitoarelor! Vanessa si Melissa sustin ca Vadim Tudor a apelat la magie pentru potenta si pentru postul de presedinte”.
  Stirea e din Cancan, dar nu dau linkul sa nu-l supar pe Theophyle. Cred ca o sa avem distractie daca vrajitoarele aduc dovezi (asa au promis). Si daca SRS si „magnatul” Truica ajung la DNA ma declar multumit pana la Anul Nou. Apoi, vom mai vedea.

  cedric

  21/12/2011 at 10:39 am

 17. Vadim impotent, asta nu e o stire noua, e asa de impotent ca a fost balacarit pina si de ziarul lui :mrgreen:, intrucit angajatii ziarului au decis ca mai bine trec de partea unui membru care a fost dat afara acum citeva luni.

  ce este nou este faptul ca ar fi apelat la vrajitoare pentru presedintia romaniei, in loc sa se duca la Sauron sau la Saruman, sa ceara flacara violet 😛

  Cetatean

  21/12/2011 at 10:43 am

  • @Cetatean, ti-am preluat comentariul cu si despre Maries si deseul cu fata umana Ion Ilici Iliescu.
   multumesc pentru suport si sustinere. majoritatea materialelor le-am documentat inca din 1990. in decembrie 1990, glorioasa armata romana m-a dus cu elicopterul la Otopeni sa vad cu ochii mei zona si sa scriu cum ar fi vrut ei – a iesit exact invers, am demonstrat ca au masacrat niste inocenti si ca mint cu nerusinare. mai greu a fost ulterior. in 1996 i-am trimis lui Constantinescu printr-o buna prietena de-a Blandianei un raport de 2000 de pagini (incipientul celor 2 volume pe care am apuca sa le scriu), cu scopul de-a redeschide dosarele Revolutiei – lucru ce s-a intamplat prin 97-98 (cu sicanele de rigoare: in fond, sef al Marelui Stat Major al Armatei romane era Degeratu – implicat pana-n gat in represiunea de la Cluj – http://sareinochi.com/2010/12/23/cum-este-sa-ucizi-cu-pixul-si-peste-ani-cu-politica-de-cadre/)

   Sare'n Ochi

   21/12/2011 at 11:25 am

   • Coane, eu am facut armata inj 1991 la unitatea macelarita la Otopeni. Unitatea respectiva era de „securitate” dar erau militari in termen. Acea unitate era o unitate militara speciala avand profilul de transmiuni (singura a MI) si se facea instructie militara o singura zi pe saptamana in rest se statea in sali de clasa, exact ca la scoala.
    Am vazut camioanele cu mii de gauri de gloante in ele. Am ascultat povestile supravietuitorilor, unii dintre ei raniti acolo.
    Acolo a fost una dintre cele mai mari facaturi ale „revolutiei”. I-au trimis conform planurilor existente de ani de zile. Ia preluat o calauza (sacrificata si ea), au trecut de diferite filtre si cand au ajuns in perimetru i-au mitraliat din toate pozitiile si cu tot armamentul din dotare. Primul camion a fost decimat, din al doilea au scapat mai multi si din al treilea majoritatea. I-au somat sa se „predea”, au iesit cu mainile sus si i-au mitraliat din nou neinarmati.

    ribelalu`

    21/12/2011 at 11:51 am

    • stiu. exact asta am scris. si am vazut si un film – filmat de pe esplanada, din pacate nu-l am. mi-a ramas in minte doi soldati care trageau de picioare cadavrul unui alt soldat (camarad de al lor de la „securitate” insa) si unul din off striga: „atentie la flori!” – adica sa nu traga cadavrul peste niste tufe de trandafiri, sa nu le distruga…

     Sare'n Ochi

     21/12/2011 at 5:03 pm

  • si-am mai avut eu mai multe aventuri de acest gen, dar cea mai odioasa a fost cea din anul de grație 1998, cand împreună cu regretatul comandant al Procuraturii Militare Cluj, colonel de justiție (r) Tit-Liviu Domșa, am fost chemați la București, la Direcția Generală a Procuraturilor Militare unde ni s-a transmis, în clar, de către generalul Mugurel Florescu (un artizan al mușamalizării crimelor din 1989) că “ar fi cazul să înțelegem”: “nici măcar Istoria nu va consemna existența acestor oameni”. În susținerea volumului III al acestei cărți (încă nescris), am pornit prin a monitoriza toate cazurile de dispariție anunțate în presa vremii cu privire la militari în termen în perioada decembrie 1989 – decembrie 1990. Am avut câteva surprize de proporții, iar Nenea Titi, cum îi spuneau cunoscuții colonelului Tit-Liviu Domșa, prin conexiunile sale ajunsese să demonstreze clar că “teroriștii” erau trupe ale Direcției de Informații a Armatei, iar cei descoperiți ca fiind “dispăruți”, militari în termen care, niciodată, nu au fost declarați dezertori (deși dispăruseră!), au fost victime ale acțiunilor operative ale acestor “specialiști”. Cu privire la acești dispăruți trebuia “să înțelegem” că “nici măcar Istoria nu [le] va consemna existența”. Din păcate, între timp, Nenea Titi a murit, răpus de un cancer, iar eu am cam depus armele.
   http://sareinochi.com/2010/12/23/unde-s-teroristii-au-ajuns-ministri-i/

   Sare'n Ochi

   21/12/2011 at 11:28 am

   • alut, sare! 🙂 multumirea e reciproca! faci o treaba extraordinara cu materialele tale, ajuti la aflarea adevarului si la destramarea pinzei tesuta de paianjenul kagebist.

    Cetatean

    21/12/2011 at 11:32 am

   • Stiti ce e cel mai ciudat? Daca pana in 22 numarul de cazuri mortale a fost de putin peste 9% din numarul total de victime, DUPA 22 rata cazurilor mortale a crescut la 27%… Cu alte cuvinte dupa 22 a existat mai putina mila… Si din totalul de peste 5200 de oameni impuscati, aproape 70% au fost impuscati dupa 22 decembrie…

    ribelalu`

    21/12/2011 at 12:01 pm

 18. Ziua buna stimati cititori cu tovarasi in politica mioritica declarati ” criminali” . 🙂
  Asa e in tara minunilor unde ucigasii au devenit generali si pensionari de lux , nomenclaturistii reciclati in alte partide politice si mafiosii bine mersi iesind din pirnaie pe banda rulanta . ( Aia care totusi au facut ceva puscarie . Adica minoritatea criminalitatii organizate romanesti)
  – Ca fapt divers , americanii (respectiv aia de la Lockheed Martin) sint extrem de bucurosi . Au reusit sa plaseze 42 avioane de lupta F- 35 japonezilor prin un contract de 7 miliarde dolari . Europenii (cu avionul Eurofighter Typhoon) care credeau ca vor cistiga , au ramas cu buzele umflate . 🙂
  – In alta ordine de idei , astazi BCE are o zi grea . 🙂 Are loc o licitatie pentru imprumuturi ilimitate rezervata bancilor . Ca garantie a acestor imprumuturi , bancile europene vor da in schimb titluri de stat . Un mizilic 🙂 . Se prevad 500 miliarde euro de imprumuturi BCE cu scadenta la 3 ani . Si scadenta asta (lunga ) e noutatea noutatilor . 🙂

  Ștefan A.

  21/12/2011 at 10:55 am

  • buna dimineata: italia pune gaj ceva tablouri de la ufizzi? as fi interesat

   intamplator

   21/12/2011 at 11:22 am

   • Salut intimplator 🙂
    Bancile italiene vor imprumuta 50 miliarde euro . Vor da la BCE ca garantie tiluri de stat italiene pentru aceiasi cifra . 🙂 Smecheria e aici . Finantezi guvernul cumparind titluri de stat si in schimbul titlurilordepuse ca garantie , BCE te finanteaza . Risc 0 barat .

    Ștefan A.

    21/12/2011 at 11:29 am

    • Punem si noi de un Guvern si de o Banca Politeia?

     Asam cu banii luati de la BCE, il finantam pe Neamtu de obtine la alegeri 99% din pomeni electorale: carti, abonamente la blogurile lui Theophyle si la Stratfor 😆

     Cetatean

     21/12/2011 at 11:50 am

 19. Deseara, la ora 21, presedintele Basescu la tvr1

  cedric

  21/12/2011 at 11:02 am

  • iar?cred ca exagereaza de acum cu iesirile in media.la oamenii normali vine Craciunul totusi.poate il sfatuieste careva . 🙂

   zigzag

   21/12/2011 at 11:26 am

   • 😆

    Ștefan A.

    21/12/2011 at 11:30 am

    • lasa-l sa iasa, omule, cit faci treaba in casa il asculti.

     Cetatean

     21/12/2011 at 11:47 am

 20. valentin

  21/12/2011 at 11:30 am

 21. vor fi o droaie de alegeri parlamentare partiale, insa vad ca Guvernul nu se inghesuie sa le faca.

  Conform site-ului senatului, si scazindu-l pe ungurul care pleaca la Consiliul Concurentei (ce post caldut!), puterea detine inca 69 de mandate, fix majoritatea.

  Cetatean

  21/12/2011 at 11:46 am

  • Las ca compenseaza prin cumpararea unuia din opozitie . Comertul e in floare si la parlament . 🙂

   Ștefan A.

   21/12/2011 at 11:51 am

 22. Catalin Voicu! 😈

  Cetatean

  21/12/2011 at 11:54 am

 23. Buna ziua!
  Am si eu o intrebare, poate isi aduce aminte cineva:
  In 23 dec.’89 urma sa aibe loc un mare miting anticomunist. Au fost date pe postul tv avertismente sa nu cumva sa iasa lumea din case, ca este o diversiune terorista. Inclusiv Doina Cornea s-a adresat romanilor cu un asemenea mesaj, ulterior declarand ca a fost si ea victima unei manipulari. Despre acest episod (cine a vrut sa organizeze acel miting, cine a lansat zvonul cu diversiunea terorista) nu am mai auzit niciodata nimic.

  Mih

  21/12/2011 at 12:01 pm

  • Dar de cum a fost „debarcat” Mazilu, dizident autentic, atunci cand a pus sub semnul intrebarii legitimitatea lui Ilici isi mai aduce aminte cineva? A fost primul indezirabil mazilit de Iliescu.

   ribelalu`

   21/12/2011 at 12:04 pm

   • a fost pe 12 ianuarie 1990.
    Mazilu pe tanc.
    se striga:
    Moarte pentru moarte!
    si desfiintarea partidului comunist roman
    si
    parca desfiintarea pedepsei cu moartea…

    atunci pe 12 ianuarie multi s-au prins ca Nu a fost o revolutie pura, ca
    a fost o miscare a oamenilor de buna credinta si naivi, dublata de o lovitura de stat realizata de iliescu & co, inclusiv securitatea.

    skorpion

    21/12/2011 at 12:09 pm

    • buna ziuia@skorpion
     si cum a fost tratat mazilu?
     si cum ar fi fost tratati altii care ar fi avut curaj sa spuna acest lucru=teroristii o inventie,atunci??
     aseara la tvr a fost un documentar cu trosca;imagini de atunci;se auzeau in fundal injuraturile privitorilor adresate acelui om,omorit de militaru;s-a urinat pe oamenii aceia..erau ” teroristi”
     ca tot vorbim de zilele alea mi-aduc aminte cum era sa fiu eu impuscat:erau filtre prin bucuresti din 10 in 10 m;toti beti,dar cu arme,cautau teroristi;eram in masina cu familia,dupa jde controale in 3 km(cartier balta alba)m-am enervat;cobor sa-l iau pe unul la intrebari;ala beat turta ,sare pe mine ca a prins teroristul;norocul meu a fost ca ” seful” era un fost muncitor de la fabrica unde lucram si” m-a garantat”
     cam asa se scrie istoria;nu mai spun ca „sefu'” era la fel de beat,d-aia il dadusera afara din fabrica.

     intamplator

     21/12/2011 at 1:43 pm

 24. si iata niste stiri bune, de sezon. Multi o injura pe Udrea dar iata ca dovedeste inca o data ca are si realizari.
  http://www.adevarul.ro/locale/brasov/brasov-poiana_brasov-schi-ninsoare-zapada_0_613138790.html
  un schior cheltuie macar 50 de euro pe zi, fara cazare. Cu 23 km de partie Poiana Brasov devine interesanta pentru multi romani pasionati de sporturile de iarna.

  valentin

  21/12/2011 at 12:02 pm

 25. bunä ziua,

  sobolanul severin, escroc de marcä romanesc, insultä pe orcine, care nu-i sustzine mägäriile.

  dar cand il aruncä afarä, din casele RAPPS.? si pe mioritza roman, geolgäu etc profitorii

  regimului comunist.nepotul lui brucan, sä-i fie rusine si sä tacä.

  cat priveste SRS, nu mä mirä, dacä e bine purecat si el si chireac-piele……….:vor iesii

  mari escrocherii la ivealä, de aia urlä la TV, contra ANI si DNA:si contra Presedintelui.

  TRUICÄ, a iesit , ca päduchele in frunte……………

  theo- nona

  21/12/2011 at 12:12 pm

 26. Traian Basescu la radio Romania Actualitati, de la 13.30.

  Piratul pregateste ceva, daca se duce si la RRA 😉

  Ori explica ceva ce s-a intimplat, ori anunta ceva ce se va intimpla. Din aceasta dilema nu putem iesi, am zis!

  Cetatean

  21/12/2011 at 12:30 pm

 27. Afacere mare cea in care sunt implicati cei doi primari, din Snagov si Jilava: au mai fost retinuti vicepresedintele CJ ILfov, doi notari si inca cativa. Se strange latul.

  cedric

  21/12/2011 at 1:11 pm

  • din ce partid sunt astia?

   zigzag

   21/12/2011 at 1:16 pm

   • cj ilfov e din PDL 😈 Cristache Radulescu.

    Cetatean

    21/12/2011 at 1:19 pm

    • cinste lor ! 🙂

     zigzag

     21/12/2011 at 1:33 pm

     • parca ar conta partidul…toti sunt o gashca

      intamplator

      21/12/2011 at 1:44 pm

      • sa speram ca ajunge si la rosca stanescu si la truica ala , fostul sef de cabinet al lui bombonel.

       zigzag

       21/12/2011 at 2:03 pm

 28. Boc ii arata ghilotina lui ialomiteanu, supus la presiuni din terutoriu de primarii PDL:

  http://www.realitatea.net/primari-pdl-fac-presiuni-la-finante-pentru-a-primi-bani-pe-final-de-an_897315.html

  „”Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a reclamat faptul că autorităţile publice locale, în special cele ale PDL, au aflat că deficitul bugetar se situează la finele lunii noiembrie la 2,95% din PIB şi exercită presiuni pentru a primi mai mulţi bani pe final de an”, au spus sursele”.

  Boc: „”Atrag atenţia Ministerului Finanţelor că deficitul bugetar nu se negociază, ci se respectă. Nu acceptăm sub nicio formă depăşirea plafonului de 4,4% pentru acest an, oricât de mari ar fi nevoile unora sau altora”

  Cetatean

  21/12/2011 at 1:21 pm

 29. salut!
  Scuze de off topic dar, nu mă pot abţine:
  http://incertitudini2008.blogspot.com/2011/12/cele-nevazute.html#comment-form

  Tiberiu Orasanu

  21/12/2011 at 1:32 pm

 30. unul este precis din PNL

  theo- nona

  21/12/2011 at 1:39 pm

 31. cetätean,

  cred cä il cunosti, f. bine pe presedinte, de ii citesti gandurile,

  s-au gandeste cam , …………ca tine.

  e de bine? te citesc cu pläcere.

  theo- nona

  21/12/2011 at 1:43 pm

 32. cei care au trecut prin criza romaneasca din 97-2000,cred ca ar fi valororsi la unguri acum;

  dobinda bancii centrale la 7 pct;
  vai de capul lui orban;si se dadea cocos

  intamplator

  21/12/2011 at 1:51 pm

 33. primar jilava :adrian mladin de la pnl, primar snagov: apostol musat de la pdl.gasca transpartinica .sunt curios cat primesc cu suspendare :))

  zigzag

  21/12/2011 at 2:14 pm

  • gheorghe roman -vicepres la cj ilfov, fost la psd trecut la unpr.

   zigzag

   21/12/2011 at 2:18 pm

   • Am vazut ce e si cu vicele, multumesc de lamuriri

    cedric

    21/12/2011 at 2:22 pm

  • Am cautat prin toata presa dar n-am gasit partidele din care fac parte cei arestati. Nu stiu de ce presa tine secret. Probabil pentru ca fac parte din ambele tabere. Dar vicepresedintele CJ Ilfov?
   Acum nici puterea nici opozitia nu mai pot protesta, ca sunt toti o apa si-un pamant.
   De fapt puterea n-a protestat pana acum cand i-au fost arestati oamenii, dar Antonescu? de ce nu acuza acum puterea de coruptie?

   cedric

   21/12/2011 at 2:21 pm

   • antenescu e la coafor 🙂 tariceanu e deputat de ilfov .

    zigzag

    21/12/2011 at 2:27 pm

 34. cum reusesc uslenosii, sä-i trimitä pe falsii revolutzionari pe stradä, cand ei sfideazä,

  un adevärat revolutzionar, pe dl- Märiesi, ce lipsä de bun simtz au cei din USL,

  de altfel , ei tzin in bratze pe iliescu, omul care a fäcut cel mai räu romaniei,

  asta spune, cä USL, sunt si ei dusmanii romanilor, vor puterea, sä deschidä larg

  usile, prietenilor rosii, china si bine intzeles rusilor.

  theo- nona

  21/12/2011 at 2:38 pm

 35. unul este dela PDL, cel din jilava, deci nu-l duce departe, are acolo inchisoarea.

  f. bine, sä-i zgaltzae naiba pe totzi, dar si pe SRStänescu, ajunge cu escrocheriile si mizeriile fäcute de asta, prietenul nedäspärtzit, altui penal patriciu. astept ca magistratzii , sä nu-i mai
  mangaie pe cap pe acesti escroci.

  theo- nona

  21/12/2011 at 2:44 pm

 36. LA RRA, presedintele a acuzat UDMR ca blocheaza eforturile de reformare a statului roman!

  cedric

  21/12/2011 at 2:44 pm

  • am vazut.ori e petarda sa aiba tv ce vorbi ori vrea sa i puna in situatia de a vota motiunea de cenzura :)posibil sa avem anticipate mai repede decat visa chuky sau tonta :))

   zigzag

   21/12/2011 at 2:50 pm

 37. crinolin si manechinul de paie, au intrat in parlament, dupä locul, 2 si 3, altä

  escrocherie pnl-psd.

  theo- nona

  21/12/2011 at 2:45 pm

  • crin a intrat de pe 2 si tariceanu, daca la el te refereai, de pe locul 1 dar fara 50%

   valentin

   21/12/2011 at 2:52 pm

 38. f. bine face presedintele, UDMR, ar trebuii sä-si revizuiascä atitudinea, sä nu intindä

  coarda prea mult, nu le aduce nimic bun, decat ura romanilor.

  theo- nona

  21/12/2011 at 2:48 pm

 39. Traian Basescu a declarat miercuri la Radio Romania ca generalul Victor Atanasie Stanculescu, condamnat la 15 ani de inchisoare pentru crimele de la Revolutie, a depus la Presedintie o cerere de gratiere. „Cererea a primit aviz negativ de la Ministerul Justitiei. Ma gindesc, o voi analiza. Deocamdata generalul Stanculescu e singurul mare vinovat”, a spus Basescu.

  cedric

  21/12/2011 at 2:52 pm

 40. stänculescu, sä spunä adevärul, dar ii este fricä, de monstrul iliescu si uslinosii rosii

  presedintele este un om bun, si cu sigurantzä se intreabä, dece nu sunt adusi in

  fatza justitziei, vinovatzii principali, dece sunt tzinutzi in bratze de procuraturä??

  theo- nona

  21/12/2011 at 3:01 pm

 41. cedric,

  eu cred, prin declaratzia lui despre stänculescu, presedintele a vrut

  sä spunä mult mai mult .”singurul mare vinovat „

  theo- nona

  21/12/2011 at 3:05 pm

  • Asa subinteleg si eu: ca de fapt nu e singurul vinovat dar e singurul care plateste. Nu stim noi care este adevarul dar se pare ca vinovatii au inca putere si se po trazbuna.

   cedric

   21/12/2011 at 3:08 pm

 42. Ziua buna 🙂
  „Doar” 3.7 milioane de euro este suma vehiculata ca mita in scandalul de la Ilfov.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/primarii-din-snagov-si-jilava-la-dna-958646.html

  mar

  21/12/2011 at 3:07 pm

 43. http://www.ziare.com/politica/comasare-alegeri/noua-republica-respinge-comasarea-alegerilor-si-asumarea-raspunderii-1140870
  perfect de acord cu Neamtu aici. comasarea e o smecherie nedemocratica. In plus cred ca era mai bine si ptr PDL daca erau separate. calculul a fost facut ptr UNPR, dupa mine

  valentin

  21/12/2011 at 3:17 pm

 44. väd cä si presedintele, este de acord. ce scrie ziare, nu prea cred,
  este mereu tendentzios si aläturi cu drumul. dar PDL, sä facä cum cred.

  theo- nona

  21/12/2011 at 4:18 pm

 45. Perfect de acord cu NR pe chestia asta!

  O impresie subiectiva a mea pe comasare: cred ca CCR va respinge aceasta lege. PDL intinde coarda cam tare pe o miza mica.

  Cetatean

  21/12/2011 at 4:21 pm

  • eu resping comasarea pentru ca nu va dnici oreala motivare, alta decit de a pune primarii sa atraga voturi si pentru parlamentari.

   Cetatean

   21/12/2011 at 4:22 pm

 46. cedric,
  cu mult timp in urmä, stänculescu, a fäcut o declaratzie,
  precum ar fii inregistrat 2 casete ,care se aflä depuse in elvetzia
  de atunci nu a mai pomenit nimic, chiar cand a fost intrebat
  a evitat.o fii fost o minciunä ?
  .

  theo- nona

  21/12/2011 at 4:22 pm

  • Poate o fi adevarat, dar n-a venit momentul pentru cunoasterea adevarului.

   cedric

   21/12/2011 at 4:43 pm

 47. Buna Seara,
  Postare noua!

  Huniad

  21/12/2011 at 4:24 pm


Comentariile sunt închise.