Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Un om de încredere

Revenim la aricolele din  arhiva blogului. Primul articol a fost postat pe data de 12/08/2009 (Vorba Boierului) din care am reluat colajul facut atunci de Hultanul. Al doilea articol publicat mult mai recent care discuta alegoric despre Averile mătuşii Tamara. Deci astea au fost cuvintele noastre:

Citat: Intr-un articol postat, marti, pe blogul personal, Adrian Nastase atrage atentia asupra pericolelor ascunse ale Internetului romanesc, caracterizat a fi “o tara a nimanui”, in plin proces de “manelizare”, si sugereaza “reglementarea democratica” a acestei “zone de libertate absoluta”, speculata in 2004 de “gherila digitala” a lui Traian Basescu. Ziare.Com – Valentin Dimitriu -Marti, 11 August 2009(aici)

Intr-un al doilea articol mult mai recent,  scriam :

[…] Articolul nu are nimic cu raposata Tamara Cernasov,  nu are nici macar legatura cu vestitul ministru-premier-blogger Adrian Nastase, are insa legatura cu starea de fapt in care ne aflam: o tara bantuita de coruptie, averi ilicite si o justitie complet neputincioasa sau nedoritoare de a-si face datoria. Politicul acopera nemernicia si acorda legitimitate prin acordarea repetata a imunitatii acolo unde nimeni nu poate fi imun, furtul banului public si milioanele de dolari platiti ca spaga pentru acoperirea acestor furturi. Rolul normal al puterii politice intr-o democratie este acela de a urmari si a realiza, prin acte de natura legislativa si executiva, interesul national. Ce interes national ar fi acordarea la nesfarsit de beneficii si imunitati celor care au contribuit la situatia mizerabila in care ne aflam?[…]

[…] Daca in majoritatea statelor ex-comuniste tranzitia s-a terminat in trei, cinci sau cel mult 10 ani, la noi ea continua fara nici o sansa de a se termina. […]

[…]Cadrul politic si administrativ astfel creat, profund  incompatibil cu societatea capitalista moderna, specifica Uniunii Europene, a fost “spoit” cu bazaconii de tipul mătuşii Tamara care trebuiau sa justifice averi de zeci si sute de milioane de euro. Tot felul de afaceri oneroase ale noilor imbogatiti se perfecteaza sub umbrela asa-zisei economii de piata. Dreptul la proprietate, consfintit prin Constitutia Romaniei, se refera numai la dreptul averilor jefuite si transferate, pentru siguranta jefuitorilor,  pe alte meleaguri.

Tranzitia romaneasca ne-a transformat in cea mai saraca si mai intarziata tara din UE. Romania este tara unde numarul masinilor de lux depaseste numarul paturilor de spital, iar cel al caselor de vacanta pe cel al localitatilor fara apa potabila si energie electrica. Tinerii nostri nu-si gasesc locul si paresesc tara cu miile. Intre timp locurile de munca care i-ar fi lasat in tara sunt ocupate de clientii ordinari ai partidelor politice.[…]

Asa am scris atunci, asa gandesc si astazi, asa voi gandi intotdeauna!

Written by huniad

15/12/2011 la 4:20 pm

169 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Daca tot ne rememoram articole, sa citez si eu dintr-unul mai recent:

  Constitutia poporului suveran, episodul XIII:

  „Caci Ion Iliescu si Rodica Stanoiu nu se multumeau numai cu securizarea pe 6 ani a CSM-ului (prin plantarea in el a judecatorilor obedienti) ei vroiau si securizarea « pe viata » a Inaltei Curti de Justitie si Casatie cu judecatori care sa nu mai poata fi inlocuiti cu altii la expirarea mandatelor de 6 ani. Trebuia creata o Curte Suprema (redenumita de atunci ICCJ) cu judecatori iliescieni inamovibili « pe viata », care sa nu mai poata fi mutati, schimbati, transferati niciodata pina la pensie, indiferent daca PSD-ul se mentinea sau nu la putere. O Inalta Curte de Justitie Etern Iliesciana care sa fie imuna la schimbarile democratice ale puterii politice si care sa asigure spatele emanatului Revolutiei si tovarasilor sai de drum”.

  Cetatean

  15/12/2011 at 4:38 pm

 2. Si, dint-un clasic al independentei Justitiei, Catalin Voicu:

  „Domnule, ti-am spus ca in decembrie 1989 am fost numit aghiotant al primului Procuror General al Romaniei libere, cand nu mai asculta nimeni de nimeni si a functionat 89, 90, toata perioada si toate relatiile mele, am crescut cu ele, odata. Eu tanar locotenent…
  Mazare Alexandru: Am si eu o intrebare…
  Voicu Catalin: Da
  Mazare Alexandru: Eu pot sa obtin in speta, acuma, niste achitari?
  Voicu Catalin: Sigur ca da…
  Mazare Alexandru: Ca tot om e ala….
  Voicu Catalin: Dom’ne, daca eu ti-am demonstrat ca in vremurile astea de restriste sunt eu. Si am, am un sistem in mana pe telefoane ci…Telefoanele astea civile….Cum sa spun asa? Am toata Romania aici….”.

  Cetatean

  15/12/2011 at 4:49 pm

 3. Au inceput sa apara „rezultatele muncii” desfasurate de cele trei judecatoare.
  Sofica Dumitrascu a facut parte din completul care a decis achitarea definitiva a lui Costel Iancu, zis „Dom Costel”, fost director general al Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) din cadrul Ministerului Agriculturii.
  Angela Dragne este judecator la Curtea Sprema sectia penala din anul 2006. A facut parte din completul de 9 judecatori care a decis eliberarea lui Marius Locic si Florin Costiniu invinuiti in dosarul de coruptie al senatorului PSD Catalin Voicu.
  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-10950085-cine-sunt-judecatoarele-sofica-dumitrascu-livia-luminita-zglimbea-angela-dragne-care-decis-achitarea-lui-adrian-nastase-dosarul-matusa-tamara.htm

  mar

  15/12/2011 at 4:50 pm

 4. Iar Cristi Danilet, cavalerul alb al independentei Justitiei care nu cunoaste legea 56/1993 (confundind voit art.13 cu art.12) si interpreteaza gresit legea 303/2004, nu putea sa lipseasca.

  „Dar acum poate este timpul sa ne gandim la ridicarea MCV. Si, in paralel, sa gasim propriul mecanism, national, de cooperare intre puteri, intre autoritati, pentru ca lucrurile sa mearga in directia buna. Intre autoritati trebuie sa existe un dialog interinstitutional si o cooperare in fapte. In acelasi timp, trebuie asigurata o stabilitate institutionala, iar principii precum statul de drept, independenta justitiei, responsabilitatea justitiei sa fie respectate de toata lumea”, a conchis magistratul” (10 noiembrie 2011).

  Cetatean

  15/12/2011 at 4:52 pm

 5. dom’le… fapta nu exista (mama eu de fapta – spalarea unor meleoane nu e fapta!)
  http://sareinochi.com/2011/10/08/cati-dintre-dumneavoastra-va-puteti-permite-o-matusa-tamara/

  Sare'n Ochi

  15/12/2011 at 4:54 pm

  • Pi cit de excelent comentariul tau, pe atit de execrabila decizia justitiei. Si vorba lui Iliescu: s-a judecat cum trebuia. Atentie mare la diferenta, s-a ferit, foarte prudent, sa zica ca s-a judecat corect, doar ca asa cum trebuia (sa judece aia de ia pus el acolo).

   Aha

   15/12/2011 at 5:25 pm

  • @sare @cetatean. Pe baza PRECEDENTULUI creat de ICCJ, putem desfiinta oficiul pt. spalarea banilor. Maine ma duc in Austria depun 400 000 dolari in banca si daca ma intreaba careva ii trimit la decizia ICCJ. Mai mult, daca orice clan tiganesc vinde bunurile furate pe declaratie de buna-credinta justitia nu mai poate face nimic. Ce zice ” onestul” Danilet despre asta?

   cinic

   16/12/2011 at 7:49 am

  • astia care prevad ce se va intampla peste un an sa aiba grija mare. Vanessa si Melissa tocmai au dat cu „subsemnata” pe la parchet 😀

   ribelalu

   15/12/2011 at 5:04 pm

 6. Crin si Ponta sunt mai nou Melissa si Vanessa? Pai Daniel Constantin ce mai e? Recipissa?

  Cetatean

  15/12/2011 at 5:11 pm

  • Daniel Constantin e doar coada maturii zburatoare a vrajitoarelor Melissa si Vanessa, o sa intre si el in revizie tehnica cat de curand.

   luminita

   15/12/2011 at 5:25 pm

 7. el e coada puturoasa a varanului Felix.

  Cetatean

  15/12/2011 at 5:26 pm

 8. Buna seara la toata lumea 🙂
  Daca doriti sa vizitatzi :

  http://desydemeter.wordpress.com/2011/12/15/sfarsit-si-inceput-de-secol-art-nouveau-1/

  desydemeter

  15/12/2011 at 5:29 pm

  • Buna seara! 🙂

   Ilustratia din Ivan Bilibin parca e Nastase in fata Reginei Justitia 😛

   Cetatean

   15/12/2011 at 5:33 pm

 9. Asadar judecatorii au reusit in 5 ( cinci ) ani sa-i numere corect oualele lui Nastase. Desi initial cifra avea multe zerouri in coada, patru au fost taiate cu denominarea, inca trei cu inflatia, si-a ramas doar unul, liber de sarcini.

  luminita

  15/12/2011 at 5:30 pm

  • stai ca devine interesant. Am spus-o ieri, iar aseara a zis-o si Cristoiu: Nastase devine PREZIDENTIABIL. Primejdie pt. Ponta si Ipo-Crin!

   cinic

   16/12/2011 at 7:53 am

 10. Doua din cele trei judecatoare au antecedente foarte „prielnice” rezolvarii dosarului Matusa Tamara

  cedric

  15/12/2011 at 5:33 pm

 11. te rog frumos: au actionat „independent”. Acus sare Maestrul din CSM si ne sanctioneaza ca atentam la imaginea Justitiei 😆

  Cetatean

  15/12/2011 at 5:34 pm

  • Ei, taci! Nu mai pot eu de frica lor. Ar trebui sa intre sub pamant de rusine. O tara intreaga ii batjocoreste prin ziare, la comentarii. Romanii nu mai sunt prosti, dar inca n-au ce face ca astia sunt infipti ca capusele (cacofonie voita) sub pielea animalelor.

   cedric

   15/12/2011 at 5:41 pm

 12. „Promovand legea comasarii alegerilor, prin procedura angajarii, veti reporta aceasta criza de legitimitate si pentru urmatorii 4 ani. Vom avea alesi locali nelegitimi, un Parlament nereprezentativ, pe modelul celui din ultimii ani cand ati fortat crearea unui grup parlamentar de tansfugi politici, impreuna cu care ati dat nastere unei majoritati toxice nesocotind vointa electoratului”, se mai arata in textul motiunii.
  … venind de la Antenescu care, la randu-i, vine de pe locul 2 in Parlament, asta este mai mult decat gargara. este mojicie, obraznicie si sfidarea cetatenilor inteligenti din Romania.

  Sare'n Ochi

  15/12/2011 at 5:39 pm

  • Lasa-l, inca nu s-a prins ca nu va intra in viitorul parlament 😈

   Cetatean

   15/12/2011 at 5:40 pm

  • Dar Antonescu a intrat „legitim ” in parlament dupa locul 3? Iese in frunte ca paduchele sa-si mai arate maiestria.

   cedric

   15/12/2011 at 5:43 pm

 13. Eu in locul lui Nastase as face acum plangere la CEDO pentru tergiversarea pronuntzarii sentintei in dosarul „Matusa Tamara” cu scopul de a i se prejudicia imaginea si de a i se impiedica exercitarea atributiilor de cetatean onest, platitor corect de taxe si impozite. 😉

  luminita

  15/12/2011 at 5:39 pm

 14. Salut, salut. Si noi care ne iluzionam ca ar putea sa-l condamne pe Nastase. As. Cat timp va trai Iliescu si cozile lui de topor din Justitie vor ramane pe posturi nu vom putea vedea o speranta de justitie corecta.

  clemycali

  15/12/2011 at 5:40 pm

  • clemy, nici nu mai e nevoie sa traiasca Iliescu.
   sandeii din Justitie fac treaba, iar cind acestia se duc la pensie, unii ca pivniceru si danilet preiau stafeta.

   ca doar nu sunt naiv sa cred ca danilet chiar are de gind sa reformeze Justitia. El are o conceptie despre raportul magistratilor cu celalelte puteri care este exact a unui Sandel. In rest, e doar putin mai simpatic.

   Insa ultimele lui dialoguri cu mine arata cit de mult e imagine si cit de mult e incompetenta.

   Cetatean

   15/12/2011 at 5:48 pm

   • Trist dar adevarat. Iar ceea ce ma intristeaza si mai tare este faptul ca nu vad nici un fel de solutie la actuala stare de fapt.

    clemycali

    15/12/2011 at 5:54 pm

 15. Ce vad eu din excelenta docuemntatie a lui Sare e ca DNA ar putea sa se mai autosesizeze o data. Sau e prescrisa matusa deja?
  oricum e absolut incredibil cum l-au albit, e strigator la cer.
  ceea ce putem sa facem e macar sa raspandim acest document.
  Off, de ce nu iese NR sa faca o manifestatie in fata ICJC? Asa, cu documentul lui Sare tras la xerox si cu niste intrebari punctuale adresate judecatorilor.
  Eu as participa cu drag la o astfel de adunare!

  valentin

  15/12/2011 at 5:41 pm

 16. salve, salve,

  ar fi culmea, dar nu imposibil, ca acum nastase-adrian – cu 1 ou liber de sarcini – parca asa scria mai sus @luminita ca s-a intimplat dupa denominare si inflatie,

  sa dea statul roman in judecata la CEDO pentru ca justitia a tergiversat cu anii procesul matusicii tamara.
  biata de ea, abia acum doarme in pace!

  skorpion

  15/12/2011 at 5:51 pm

 17. @valentin,

  nu cred ca ar trebui sa iasa NR sau orice altceva ca o mina de 10.000 de cetateni sa se posteze miine in fata la ICCJ protestind impotriva achitarii batjocoritoare a lui nastase_adrian_petrom_mittal_sidex_etc

  skorpion

  15/12/2011 at 5:57 pm

  • hai sa facem sambata un protest, ca vinerea lumea lucreaza. Eu sunt din Bucuresti si sunt disponibil.
   M-am saturat de gasca asta de nemernici care isi bate joc de noi!
   daca mai sunt 2 oameni macar eu vin.

   valentin

   15/12/2011 at 5:59 pm

   • eu m-as baga, as mai putea aduce 1-2 persoane.
    dar trebuie aprobare…..

    skorpion

    15/12/2011 at 6:05 pm

 18. Presedintele face declaratia

  cedric

  15/12/2011 at 6:00 pm

 19. va salut! acest dosar „matusa tamara” a fost praf in ochii opiniei publice.procurorii au solicitat in acest dosar condamnarea cu suspendare!!!daca atat au putut sau avut voie procurorii sa ancheteze cu privire la numitul nastase adrian…atunci ne meritam soarta.iar procurorii care au deschis acest dosar plimbat timp de 6 ani de la dna la instante si inapoi ar trebui sa si dea demisia toti sau sa fie dati afara!nastase si guvernul lui trebuiau si ar trebui anchetati ptr privatizarile facute in per 2000 -2004.cum in privinta acestor privatizari nu s a demarat vreo ancheta , eu ma pot gandi ca de fapt totul e un circ?si ca acesti baieti care se plimba pe la conducerea acestui stat sunt de fapt mana in mana?ne promis dl Basescu dosare desecretizate…in energie, in privatizari etc.daca pana in 2008 a fost un premier ostil iar apoi am avut un guvern pdl psd pot intelege ca nu a existat vointa.dar …dar de cand e guvernul pdl s a desecretizat vreun dosar de privatizare Domnule Basescu?unul din dosarele alea despre care se tot vorbea in campaniile electorale ?

  zigzag

  15/12/2011 at 6:10 pm

  • te referi la cele 100.000 de dosare clasificate pentru urmatorii o mie de ani???
   in acele dosare se gasesc multi parlamentari, multe persoane aflate in functii inalte la diferite autoritati ale statului…..

   skorpion

   15/12/2011 at 6:12 pm

   • atunci sa fim siguri ca n o sa vedem politician la varf condamnat si sa nu ne mai umflam muschii la o tara precum Olanda.

    zigzag

    15/12/2011 at 6:24 pm

 20. 😀 Ce mai vuiet, ce mai jale! Ce-are sa mai urle “sandeii”: Senatul a aprobat proiectul de lege prin care ministerul justitiei poate porni actiuni disciplinare impotriva judecatorilor si procurorilor. Predoiu: Proiectul este de o capitala importanta.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10951017-senatul-aprobat-proiectul-lege-prin-care-ministerul-justitiei-poate-porni-actiuni-disciplinare-impotriva-judecatorilor-procurorilor-predoiu-proiectul-este-capitala-importanta-vezi-text-pericolele-semn.htm
  Senatul e camera decizionala astfel ca proiectul va merge la promulgare. Proiectul a fost puternic criticat de catre asociatiile de magistrati si de catre presedintele CSM, Horatius Dumbrava, pe motiv ca “incalca principiul separarii puterilor in stat”, lasand posibilitatea sicanarii magistratilor.
  Acuma sa-i vad pe magistrati batandu-si joc de oameni cu aceeasi lejeritate ca pana acum!

  Sare'n Ochi

  15/12/2011 at 6:35 pm

 21. complet nedumerit de declaratia lui basescu”sa achizitonam macar un avion pe an”bine ca n-a zis cite o aripa,cite un fuselaj si in citiva ani facem un avion

  intamplator

  15/12/2011 at 6:38 pm

  • TB a spus: „….n-o sa va dau titluri de genul: oamenii mor de foame si guvernul cumpara avioane” . Asta e contextul!

   cinic

   16/12/2011 at 7:55 am

 22. deci e cineva dispus sa protesteze fata de decizia asta? Nu facem nici o manifestatie. Luam si multiplicam articolul lui Sare si impartim oamenilor.
  Nu trebuie autorizatie ptr asta.

  valentin

  15/12/2011 at 6:43 pm

 23. ei..nu am stat eu sa caut pe toate dar stiti cum e…ban la ban trage 😉
  conform declaratiilor de avere care se gasesc pe siteul camerei deputatilor in afara de veniturile de parlamentar (0,5-0,8 miliarde/an) si de profesor universitar la 4 (patru!) universitati (circa 1 miliard/an), domnul nastase a mai declarat urmatoarele venituri (le trec in lei vechi)
  – 06.05.2005 chirii 3.000.000.000 lei
  producator agricol 2.204.896.000 lei
  – 30.12.2005 chirii 2.389.650.000 lei
  producator agricol 1.401. 480.000 lei (an mai prost :D)
  – 28.12.2006
  producator agricol 2.712. 320.000 lei
  – 13.06.2008
  producator agricol 3.200.680.000 lei (aici a raportat depasire de plan de 120% si a facut si araturile de toamna primul :D)
  – 14.12.2008
  producator agricol 3.200.680.000 lei
  – 15.06.2009
  producator agricol 3.217.000.000 lei
  – 15.06.2010
  producator agricol 3.050.000.000 lei
  – 02.11.2010
  producator agricol 3.050.000.000 lei
  – 15.06.2011
  producator agricol 2.950.000.000 lei

  Bine…unele dintre ele se refera probabil la acelasi an fiscal, dar daca mai aud de vreun protest al fermierilor si cersit de subventii nu stiu ce nu fac 😀

  ribelalu

  15/12/2011 at 6:52 pm

  • Agricultura socialista, probabil productii ca pe vremea impuscatului. Tare priceput acest fermier Nastase.

   Aha

   15/12/2011 at 7:00 pm

  • Adrian Nastase isi vinde bine ouale

   Sare'n Ochi

   15/12/2011 at 7:05 pm

 24. Seara buna
  – Visind cu ochii inchisi putem spune ca justitia a facut dreptate si domnul Nastase e nevinovat . Completul a „cintarit ” impartial toate argumentele, probele si a hotarit cu formula plina inocenta inculpatului . Chiar daca au fost necesari 7 ani pentru o prima sentinta . 🙂
  – Deschizind ochii si privind realitatea cotidiana , tara asta e un paradis pentru toti escrocii si borfasii . Coruptia , angajarea sau promovarea doar pe pile asigura un „sistem” in care membri castei „sistemului ticalosit ” vor fi mereu la adapost de oricare masura juritica . Judecatorii promovati „pe sprinceana” vor fi mereu garantia ultimei linii de aparare a acestui sistem mafiot si in schimb vor avea beneficii financiare enorme . Nimic nou in 22 de ani . Diferenta cu trecutul e ca acum opulenta se etaleaza in public si nerusinarea politica se prezinta zilnic in presa , televiziune , radio , internet . Cu orgoliu, mandrie si aroganta fata de mase de oameni care inca mai cred in o societate bazata pe merit , morala si exemplu personal . Acesti oameni modesti , fara pretentii de salvatori a patriei ( care vor plinge din nou si in curind la aniversarea macelariei umane facute in decembrie 1989 de o minoritate impunita si bine rasplatita material , social ) vor devenii tot mai mult o specie pe cale de disparitie . 😦

  Ștefan A.

  15/12/2011 at 6:55 pm

 25. Mda. Mai bine ne indignam pe blog, de la caldurica , decat sa ne miscam fundul si sa protestam si noi un pic.
  Eventual sa dam vina pe Basescu si Boc si pe Monica Macovei, de ce nu l-au condamnat ei pe Nastase?
  Ne-au dezamagit si drept urmare nu mai mergem la vot, sa iasa Nastase, sa le aratam noi lor!

  valentin

  15/12/2011 at 7:08 pm

 26. Si cred ca nu aveti nici un dubiu ca in cazul lui Apostu se va da o sentinta exemplara, cu celeritate maxima. Sa vada lumea unde sunt coruptii.
  Eu unul i-as prefera pe amandoi la racoare, ca se aseamana. Justitia are insa alta politica.

  valentin

  15/12/2011 at 7:15 pm

 27. seara buna,

  „Potrivit unor surse dintre cele mai credibile, la întâlnirea pe care au avut-o cu juriştii europeni aflaţi la Bucureşti pentru a evalua starea reformei Justiţiei, judecătorii Înaltei Curţi au recunoscut că nu îl vor condamna niciodată pe Năstase. Scurt, brutal, fără ruşine şi atât de cinic încât bieţii europeni au rămas cu gurile căscate.”
  citatul este de aici:
  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/cum-a-ucis-nastase-justitia-247802.html
  daca este adevarat, este pur si simplu socant. te lasa fara replica…

  a

  15/12/2011 at 7:38 pm

 28. repet disponibilitatea mea de a protesta sambata in fata ICJC. cu oua si rosii eventual.
  e o pata de nesuportat pe obrazul tarii ce au facut jigodiilea alea de judecatoare!
  cine mai vine?

  valentin

  15/12/2011 at 7:49 pm

  • domnule…dosarul instrumentat de procurori sub numele de „matusa tamara” e o rusine la adresa romanilor cu capul pe umeri.in loc ca procurorii sa ancheteze privatizarile din 2000-2004 ei au facut un dosar penal asa zisul dosar „matusa tamara” in care stii ce au cerut procurorii?procurorii au cerut ca pedeapsa inchisoarea cu suspendare…trage singur concluziile.iar procurorul general si procurorul sef dna nu sunt numiti de matusa tamara.cine i a oprit pe procurori ca de 7 ani de zile sa nu ancheteze privatizarea petrom , de exemplu.sau cum au fost achizitionate cele 2 fregate de la britanici?

   zigzag

   15/12/2011 at 7:56 pm

 29. daca NR pierde ocazia asta atunci are parte de toata mila mea. Nu o sa fie niciodata in stare de nimic.

  valentin

  15/12/2011 at 7:51 pm

 30. vali, Nastase mai are inca 2 procese mai substantiale, asta era cel mai usurel. existau sanse de 50-50 la acest proces.

  Cetatean

  15/12/2011 at 7:51 pm

  • oricum, e un semnal descurajant venit dinspre Justitie, cu ata mai mult cu cat se refera la incalcarea legii de catre un inalt demnitar si nu un simplu gainar,
   a nu se uita cum a spalat Nastase primii 400.000 de euro prin contul sotiei sale, Dana Nastase, incalcand legea. Abia apoi a introdus-o in schema pe matusa Tamara cu donatiile ei fabuloase.

   luminita

   15/12/2011 at 8:35 pm

 31. ungaria nu conteaza ce vrea, oricum da faliment.

  Cetatean

  15/12/2011 at 8:07 pm

 32. nu Ungaria e un exemplu de urmat. Acolo TVA-ul a urcat recent la 27% (record in Europa) si dupa ce a rupt acordul cu FMI acum nu stie cum sa faca altul. Asta pentru ca au aproape partid unic, chiar daca e de dreapta. Aviz doritorilor de majoritati de peste 66%.

  ribelalu

  15/12/2011 at 8:15 pm

 33. Bolcas il apara pe Nastase la Turcescu, De ce dracu il aduce Turcescu la emisiune pe rasuflatu asta, fost PRM ist , acum PSD ist destoinic?

  cedric

  15/12/2011 at 8:36 pm

  • Ups, acum am vazut! Scuze 🙂

   mar

   15/12/2011 at 8:44 pm

   • Nici o problema, mar. Doar stii ca lucram prin telepatie. Ni s-a intamplat si invers.

    cedric

    15/12/2011 at 8:53 pm

 34. pe B1Tv este dinozaurul de Bolcas care incearca sa explice cat de cinstit este Nastase :mrgreen: Ok, avocatul tb sa apere clientul, dar parca este extrem de mult totusi 😦

  mar

  15/12/2011 at 8:43 pm

 35. +”cum a ucis nästase, justitzia” articol bun, de dl. campeanu in RL.

  hermann

  15/12/2011 at 8:43 pm

 36. nu pot sa nu repet si eu….

  Potrivit unor surse dintre cele mai credibile, la întâlnirea pe care au avut-o cu juriştii europeni aflaţi la Bucureşti pentru a evalua starea reformei Justiţiei, judecătorii Înaltei Curţi au recunoscut că nu îl vor condamna niciodată pe Năstase.

  Scurt, brutal, fără ruşine şi atât de cinic încât bieţii europeni au rămas cu gurile căscate.

  Dar ce anume îi poate determina pe reprezentanţii celei mai importante instituţii a sistemului de justiţie din România să recunoască deschis şi fără complexe că nu dau doi bani pe propria misiune, pe propria integritate, pe propria onoare şi pe interesele fundamentale ale României?

  Pe scurt, impunitatea.

  Şi aici nu este vorba de inamovibilitatea judecătorilor ci de apartenenţa acestora la reţeaua subterană din care fac parte judecătorii de la Curtea Supremă, politicieni, generali de poliţie şi ai fostelor şi actualelor servicii secrete care parazitează ţara ca un cancer ce nu poate fi extirpat.

  Este reţeaua care îl plasează pe Ion Iliescu la palatul Cotroceni, pe Cătălin Voicu în funcţia de consilier prezidenţial al lui Ion Iliescu, pe Adrian Năstase în funcţia de prim-ministru şi pe soţii Costiniu la Curtea Supremă. Deîndată ce devii membru al reţelei, eşti un om făcut pentru că ai câştigat cel mai valoros lucru: Impunitatea. Reţeaua va avea grijă ca niciun om de-al ei să nu păţească nimic. Mecanismul nu este complicat. L-a descris acelaşi Voicu, un om care pare să ştie totul despre reţele şi gherila urbană.

  lumea aceasta numita Romania a fost, este si inca va fi mult timp a lor!
  😦
  trist, dar acesta-i adevarul!!!!

  skorpion

  15/12/2011 at 8:47 pm

 37. Off topic. Un mesaj care da fiori lansat de seful/sefa FMI – „Pespectiva economica globala a momentului nu este una prea imbucuratoare, de fapt, este destul de sumbra. Nu exista nicio economie in lume, fie ea tara cu venituri mici, piata in curs de dezvoltare, tara cu venituri medii sau economie foarte avansate, care sa fie imuna la criza pe care o vom vedea nu doar desfasurandu-se dar si escaladand”.
  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-10951791-christine-lagarde-nici-tara-din-lume-nu-este-imuna-criza-care-amploare.htm

  mar

  15/12/2011 at 8:50 pm

 38. dupä ponta, tot ce a plecat, este pubela, ce au venit la ei,
  bolcas,dragnea,mihalache,
  etc…………….ce sunt? o hazna este tot USL
  niste gunoaie, inrolate in brigäzile rosii
  propagandä,si pe aceias linie este DD,
  care face zilnic, propagandä, contra americii.

  hermann

  15/12/2011 at 8:53 pm

 39. iliescu, ” a fost judecat cum trebuia „, deci, nu cum era corect.

  hermann

  15/12/2011 at 9:05 pm

 40. Salut prieteni 🙂

  Un tanar de stanga

  15/12/2011 at 9:10 pm

  • welcome,
   🙂

   skorpion

   15/12/2011 at 9:27 pm

  • Salut
   1- Tuica nu se tine NICIODATA in sticla de plastic .
   2- Tinuta in frigider , „se omoara” un pic din gustul bauturii .
   3- Tuica de calitate e doar din prune . Fara absolut nimic altceva ca adaos .
   4 . Invechirea in butoaie de stejar e foarte buna . Mai este o esenta buna pentru butoaie (engleza oak, italiana rovere ) dar acum nu mai tin minte cum se traduce in romaneste . 🙂

   In rest , maramuresanul e ocoș. 🙂

   Ștefan A.

   15/12/2011 at 9:33 pm

   • Gorun e echivalentul romanesc al oak din engleza ?

    Ștefan A.

    15/12/2011 at 9:35 pm

 41. pacat, ca maramuresanul nu a baut palinca
  🙂

  skorpion

  15/12/2011 at 9:36 pm

  • Palinca e denumirea maghiara a bauturii si e protejata de UE .

   http://ro.wikipedia.org/wiki/Palinc%C4%83

   Hunii cunosc mai bine ca noi marketing.

   Ștefan A.

   15/12/2011 at 9:41 pm

   • palinka este mult mai tare ca tuica, asta-i prima diferenta.
    🙂

    palinka poate fi aprinsa si chiar arde, tuica nu, a doua diferenta
    🙂

    skorpion

    15/12/2011 at 9:46 pm

    • skorpi
     Ca clujean pot sa te asigur ca diferenta e doar in distilare . 🙂
     Nu cred ca ai avut ocazia sa bei tuica distilata de doua ori care are 75 grade sau 80 . Aia e o specialitate doar pentru ardelenii doc . 😆
     Restul mor cind beau asa ceva . 🙂

     Ștefan A.

     15/12/2011 at 10:00 pm

 42. tovarasul danilet macane la tvr1 .pff :))

  zigzag

  15/12/2011 at 9:48 pm

  • macane ca ratusca cea urita sau ca un robotzel cu privirea fixa, fara sa transmita ceva publicului care eventual l-ar asculta…
   se vede ca vorbeste ca un automat fara sa creada in propriile sale vorbe.
   am rezistat 3 minute
   🙂

   skorpion

   15/12/2011 at 9:51 pm

   • parca sunt doar filme de groaza pe posturile tv :)) danileti , bolcasi, bombonei :))

    zigzag

    15/12/2011 at 9:54 pm

 43. lasa-l, daca trece legea de CCR, sa macane cit vrea.

  Cetatean

  15/12/2011 at 9:53 pm

 44. Tonta face ca indienii ca Rusanu si inca doi de la USL au votat bugetul MDRT si Transporturi.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ponta-ii-cere-socoteala-lui-rusanu-nu-am-ovationat-acum-25-de-ani-nu-o-fac-acum-udrea-95806.html

  mar

  15/12/2011 at 9:54 pm

 45. Stefan, am gasit in dictionar:
  oak= stejar

  cedric

  15/12/2011 at 10:25 pm

  • Cedric multumesc
   Absolut sigur ca in italiana , englezul oak se traduce prin rovere .
   Tot la fel de sigur , stejarul romanesc in italiana e quercia .
   Trebuie sa mai fac sapaturi . 🙂

   Ștefan A.

   15/12/2011 at 10:35 pm

   • Nu cumva este dud, un lemn care transfera culoarea galbena alcoolului din vas?

    mar

    15/12/2011 at 10:41 pm

    • Salut mar
     Sa sti ca am gasit si eu traducerea exact cum zici .
     Doar ca nu exista legatura intre traducerea engleza , italiana si romana . oak – rovere e un lemn intens folosit pentru parchet . Dudul romanesc , nu am auzit sa se faca parchet cu el .
     Musai sa discut cu un specialist/ expert in lemnarie . Maine . 🙂

     Ștefan A.

     15/12/2011 at 10:54 pm

     • Stefan, prietena mea are livada de pruni cu sot cercetator pomicol. Au tuica de pruna veche pe care o tin in butoi de dud la maturat, licoarea devine aurie spre havan.
      Se fac butoaie de stejar si de ciresi, pe langa cele de dud ptr. maturat tuica.

      mar

      15/12/2011 at 11:03 pm

 46. Iar toaca Cristoiu la Antonescu 😀

  mar

  15/12/2011 at 10:42 pm

  • Are si toate motivele 🙂

   ribelalu

   15/12/2011 at 10:44 pm

   • Da 😀 Avem si explicatia modificarii de atitudine a lui Guse – PINUL a fost absorbit si sefa a ajuns vice :mrgreen:

    mar

    15/12/2011 at 10:46 pm

 47. iliescu si cu bombo se bucura cam prea devreme, parerea mea. mai e mult pina departe.

  Cetatean

  15/12/2011 at 10:54 pm

 48. Lucian

  15/12/2011 at 10:55 pm

 49. M-am distrat pe cinste cu emisiunea lui Cristoiu. Si-au batut joc toti de Ponta si Antonescu incat cred ca Antonescu a inghitit telefonul ca sa nu mai sune, dupa cum a promis aseara.
  Andronic a zis ca au iesit de la presedinte ca doi paraciosi!
  Si-au batut joc si de trioul care merge cu o singura masina la Cotroceni, ca deh, ei fac economie. Cand facea declaratii Crin, Ponta si cu „ala micu” se hlizeau in spate . Cand vorbea Ponta, Antonescu si cu ala micuse hlizeau cu ziaristii.
  Asa batjocura n-am pomenit pana acum.

  cedric

  15/12/2011 at 11:01 pm

  • Ala micu, ca in reclama 😛 😀 Mare umilinta, i-au facut in foi de vita pe buna dreptate.

   mar

   15/12/2011 at 11:06 pm

 50. asa este, se vedea ca aia se rinjeau pe la spate, am observat si eu live cind vorbeau.

  Cetatean

  15/12/2011 at 11:04 pm

  • Si eu am vazut ca nu erau atenti la ce spunea vorbitorul, vorbeau intre ei, foarte veseli

   cedric

   15/12/2011 at 11:05 pm

 51. Stefan, revin
  oak e sigur stejar in engleza, iar in italiana e quercia. Rovere e intradevar gorun.
  Hai ca devin poliglot!!

  cedric

  15/12/2011 at 11:07 pm

 52. @mar
  Vorbeste cu prietena sa „ude ” comentatorii acestui blog cu un pic de tuica invechiata . 🙂
  A trecut ceva timp de cind nu am mai baut o tuica . 😦

  Ștefan A.

  15/12/2011 at 11:07 pm

  • ai o sticla virtuala 😀

   mar

   15/12/2011 at 11:14 pm

   • Multumesc . 🙂

    Ștefan A.

    15/12/2011 at 11:15 pm

  • 4 voturi minim in plus la legea privind raspunderea magistratilor.

   Cetatean

   15/12/2011 at 11:18 pm

 53. Geoana daca sta cuminte, va primi un os de ros de la UNPR. Direct sau indirect.

  Cetatean

  15/12/2011 at 11:19 pm

 54. Revin si eu . 🙂
  Din lipsa de tuica , am pregatit un pahar de Martini . 🙂
  Acum scriu , citesc mai bine . 🙂

  Ștefan A.

  15/12/2011 at 11:21 pm

 55. Bună dimineaţa, tovarăşi! Mă bucur să vă revăd în libertate!

  Nea

  16/12/2011 at 8:53 am

 56. neata tuturor!””McCain a înnebunit după ce a fost făcut prizonier în Vietnam şi a fost ţinut timp de mai mulţi ani într-o groapă”
  isteria se muta la kremlin :http://www.evz.ro/detalii/stiri/putin-atac-frontal-la-statele-unite-958063.html

  zigzag

  16/12/2011 at 9:31 am

 57. iar cazu net-ul fratilor?
  Curtea Suprema va anunta astazi sentinta in dosarul „Armele de vanatoare” al senatorului UNPR Serban Mihailescu
  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-10956733-curtea-suprema-anunta-astazi-sentinta-dosarul-armele-vanatoare-senatorului-unpr-serban-mihailescu.htm
  aici procurorii au cerut „cu executare”. in logica „oualelor” lui Nastase au sa-i dea „cu suspendare”, sau acum ca-i un „tradator” UNPR sistemul Catalin Voicu il va pedepsi exemplar (nu ca m-ar durea altundeva decat in basca :D)?

  Sare'n Ochi

  16/12/2011 at 11:24 am

 58. revenind la sistemul corupt pana-n maduva al asa-zisei justitii din Romania, Lui Mihai Soica i s-a pus la dispozitie un dosar zis de siguranta nationala (cel putin pe aceasta s-au bazat interceptarile SRI). Are Mihai Soica acreditare ORNISS? Dezvaluiri din dosarul „Apostu”. Surprize mari: Interceptari si numele tuturor celor cercetati. Despre coruptia endemica din jurul primarului este suficient sa pomenim faptul ca in dosar este incriminat si patronul firmei KIAT SRL, care derula cu Primaria Cluj contracte de sute de milioane de euro, cat si un biet cultivator de pepeni. Aceasta deoarece Sorin Apostu lua spaga de la amandoi, adica de la „vladica pana la opinca”. Apostu are nu mai putin de 319 convorbiri telefonice cu unul dintre marii beneficiari ai contractelor publice, in valoare de zeci de milioane de lei. Numele acestuia cica va va fi dezvaluit de „Evenimentul zilei” plus toate numele interceptate! reamintesc, vorbim despre interceptii aprobate pe un dosar de SECURITATE NATIONALA (va-n respect cu securitatea asta care sifoneaza la toate slugile din presa ale serviciilor sau ale procurorilor! – aici unde este legea, facultativ?)
  Booon – si-am asteptat ora cu dezvaluirile… si: FAAAAAASSSSSS!
  Ce aflam in plus in afara de vechile povesti pentru pus in fata bizonului sa aiba ce rumega – gen hainute, pepenari samd. Ca in acest dosar sunt cercetaţi penal Sorin Apostu, Monica Apostu, Călin Stoia, arhitectul clujean Bogdan Petrina, Mustaffa Bekar (om de afaceri turc, asociat la KIAT SRL); Marin Stancu – liderul cultivatorilor de pepeni din Dăbuleni, Marin Lucian Pop – patron al SC Terra Structures şi Ioan Ploscar – angajat al Primăriei Cluj Napoca pe funcţia de şofer al primarului arestat. Cei în cauză sunt cercetaţi penal pentru infracţiunile de luare de mită în formă continuată, complicitate la luare de mită şi dare de mită. Noutatea dezvaluirii: Bogdan Petrina (Dacă despre mulţi din dosar se mai ştie câte ceva, despre arhitectul Bogdan Petrina nu se ştie mai nimic. Bogdan Petrina este prieten de familie cu Sorin Apostu şi este fiul prorectorului de la Univesitatea Tehnică, profesorul Mircea Petrina. Tată şi fiu sunt asociaţi la firma de arhitectură Bogart Construcţii, considerată de procurorii DNA ca firma agreată de primarul Sorin Apostu pentru realizarea proiectelor de arhitectură la marile proiecte imobiliare din oraş, stadionul Cluj Arena, construcţia unor hypermaket-uri sau ansambluri imobiliare: „În mediul societăţilor de arhitectură şi a celor de construcţii este cunoscută împrejurarea că societatea agreată de primar este Bogart Construct reprezentată de numitul Petrina Bogdan”. „Este exclus ca să vorbesc în 13 luni de atâtea ori la telefon. Asta însemna un telefon pe zi. Firma noastră este una mare şi are foarte multe proiecte. La Cluj Napoca mai puţine. În 2011, am avut 21 de proiecte, deci sub 5% din mumărul total al acestora”, a spus Petrina, care a negat că i-ar fi dat mită lui Apostu.)
  de fapt, asistam la un mare fas de presa cu dezvaluiri incendiare care sa puna presiune pe opinia publica si-atat, exact ca si in Cazul Gazeta din 2006! Cu cat SRI sau procurorii DNA ii scapa mai multe fasuri de-astea de presa lui Mihai Soica cu atat mai consvins sunt ca asist doar la o reglare politica de conturi. Si-ncep sa cred ca li se cam zdruncina cazul de apeleaza la slugoii din mass media sa faca atmosfera!
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/exclusiv-ramai-pe-evz-pentru-dezvaluiri-tari-din-dosarul-apostu-surprize-mari-interce-958076.html
  de altfel „incendiarul material” nici nu mai este front-page.

  Sare'n Ochi

  16/12/2011 at 11:30 am

 59. remarcati, va rog formularea bolshevica: „este cunoscuta imprejurarea” (adica se barfeste in „mediul de afaceri” si-asta este deja „indiciu temeinic” sa PAC! la gazeta cu materialul, sa aiba ce rumega bizonii)… circ, ca painea s-a mancat de mult!

  Sare'n Ochi

  16/12/2011 at 12:06 pm

  • Care e parerea ta in acest caz? Apostu pare vinovat sau nu? Eu am fost relativ sceptic la inceput, apoi am devenit mai convins ca e cam spagar.

   valentin

   16/12/2011 at 12:20 pm

  • Pai da coane…asa stiu ei sa scrie. Sa-ti reamintesc un citat celebru de pe la inceputul anului al unei vuvuzele fruntase, pe numele ei Iulian Leca?

   “SE AUDE ca presedintele PD-L din Capitala ar fi organizat un sondaj printre bucuresteni pentru a afla care i-ar fi sansele la Primarie. SE PARE ca rezultatul a fost catastrofal si a provocat stupoare printre pedelisti. Daca Elena Udrea ar candida la Primaria Bucurestiului, ar obtine in jur de 1%.” (n.n. probabil -5%
   ca si alea cu minus sunt in jurul lui 1, nu?)
   Deci „se aude” si „se pare” e de ajuns…hai sa o combatem pe „bagaboanta” care nici gand sa „catindeze” la primarie.

   ribelalu`

   16/12/2011 at 12:21 pm

 60. Buna ziua,
  oare ce se intampla pe aici? Astept de azi dimineata postarea lui Theophyle, sper ca e ocupat cu cumparaturile de Craciun.
  Si eu am treaba, dar nu atata incat sa nu ma uit pe blog din 10 in 10 minute.
  Toate bune va doresc tuturor a caror lipsa o simt din plin!

  cedric

  16/12/2011 at 1:51 pm

  • Am inteles ca e in vacanta si @huniad se ocupa de blog

   ribelalu`

   16/12/2011 at 2:47 pm

 61. cedric,
  si eu vin, dau cu ochii tot de poza lui Nastase si o iau la goana. 😆

  luminita

  16/12/2011 at 2:41 pm

 62. BREAKING NEWS TVR Info: Virgil Pop, deputat PNL, condamnat 5 ani de inchisoare, pentru trafic de influenta si spalare de bani!. Decizia poate fi atacata cu recurs.

  ribelalu`

  16/12/2011 at 2:45 pm

 63. Si eu m-am saturat de atata Nastase!
  Acum ascultam stirea cu deputatul PNL condamnat la 5 ani cu executare! acu sa vedetisuparare: adica PSD ul a avut succes cu Nastase iar PNL ul n-a avut succes cu acest Virgil Pop.
  Culmea: a fost ales taman cand era arestat. Ca la noi la nimeni.

  cedric

  16/12/2011 at 3:04 pm

 64. http://www.ziare.com/virgil-pop/stiri-virgil-pop/deputat-pnl-condamnat-la-5-ani-inchisoare-pentru-coruptie-1140030

  Cred ca nici Serban Mihailescu (Miky Spaga) nu se simte prea bine, ca urmeaza si sentinta lui ,azi.

  cedric

  16/12/2011 at 3:11 pm

 65. Buna ziua 🙂
  Cedric suntem aici, citim si va citesc 😀

  mar

  16/12/2011 at 4:08 pm

  • Of, mar, de ce n-ai dat un semn de viata?
   Am avut impresia ca vorbesc singur si m-am oprit!

   cedric

   16/12/2011 at 4:13 pm

   • Am un program incarcat si nu am putut sa ma apropii de calculator.

    mar

    16/12/2011 at 4:17 pm

 66. buna ziua;
  cred ca dl orban nu mai bea de mult apa ci numai palinka;in curind va concura cu grecia la titlul de „oaia neagra a EU”

  Delegația Fondului Monetar Internațional (FMI) și cea a Comisiei Europene au întrerupt azi negocierile cu guvernul ungar și au părăsit țara cu o zi înainte de termen din cauza planurilor Executivului maghiar de a limita autonomia Băncii Centrale.

  Misiunea internațională negocia cu Budapesta un acord privind un nou împrumut pentru Ungaria. Comisia Europeană și-a exprimat de ieri preocuparea cu privire la intenția autorităților ungare de a continua cu aprobarea unei legi care ar putea submina independența Băncii Centrale a Ungariei

  intamplator

  16/12/2011 at 4:10 pm

 67. Sa nu le fie de deochi, ca tot este in trend :mrgreen: – Curtea de Apel Bucuresti a hotarat joi, mentinerea aplicarii clauzei de forta majora in contractul existent intre Hidroelectrica SA si Energy Holding
  http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-10958781-energy-holding-pierdut-prima-batalie-fata-hidroelectrica-curtea-apel-bucuresti.htm

  mar

  16/12/2011 at 4:13 pm

 68. Intamplator, n-am vazut stirea, dar se pare ca Ungaria nu-si va rezolva problemele daca se comporta cu FMI si CE asa cum se comporta UDMR cu guvernul de la Bucuresti ,de fapt cu intreaga coalitie de la putere.
  Orgoliul asta (coada pe sus) dus la paroxism n-o sa le aduca nimic bun.

  cedric

  16/12/2011 at 4:17 pm

 69. mar

  16/12/2011 at 4:30 pm

 70. buna ziua
  ungaria&fmi

  evolutia lui orban este previzibila;a inceput ca salvator al ungariei,y compris ungaria mare si maghiarii „asupriti”de dincolo de granite;ghinionul ei ca acasa nu prea e bine,si situatia economica mondiala e aia care e si a cam intarcat balaia;
  nu mai are norocul din 89/90 cind ungariei i „s a iertat”datoria externa;
  nu mai are dusmanul extern=romania,slovacia si yugoslavia
  deocamdata ASTAZI nu prea mai tine de foame nationalismul si nici nu poti da vina pe straini;pe cine sa dea vina? pe germania? pe evrei? pe us?pe rusia?nu tine
  asa ca dl victor orban se da cocos ca sa arate ca tine la suveranitatea tarisoarei lui;
  cei mai de virsta a treia,isi aduc aminte ca acum vreo 30 ani tot asa a inceput un conducator al unei tari numita romania sa actioneze;urmarea…o cunoasteti;nu ca s-ar intimpla la fel,dar vai si amar de ungurul de rind

  intamplator

  16/12/2011 at 4:42 pm

 71. Off topic. Foarte interesant, mai aflam cate putin din istoria adevarata – savantul Hermann Oberth, omul ce a pus bazele astronautici a fost roman sas.
  http://www.romanialibera.ro/cultura/aldine/hermann-oberth-a-lucrat-deopotriva-pentru-hitler-si-pentru-nasa-247801.html

  mar

  16/12/2011 at 4:52 pm

  • @mar
   sunteti tinara/cei mai virstnici stiu asta de mult;a lucrat cu von braun

   intamplator

   16/12/2011 at 5:16 pm

   • Marturisesc ca nu am stiut 😦 sunt generatia cu istoria „infrumusetata” si manualele experimentale, o generatie de sacrificiu si atunci ca si acum 😦

    mar

    16/12/2011 at 5:37 pm

 72. sa mai fie si de bine; nu spune nimeni ca anul asta s-au terminat ceva km de autostrada-cu cea care se inaugureaza miine cred ca vreo 50;e ceva
  biblioteca nationala e gata; e ceva
  antipa s-a deschis si e minunat; e ceva
  la tnb se lucreaza: e ceva..

  intamplator

  16/12/2011 at 5:33 pm

 73. Excelent, merita citi – Domnul Crin Antonescu a reevaluat constructia politica initiata ca sa-si unga bataturile si cucuiele impreuna cu Victor Ponta, si, sub spectrul motanului, incepe sa se trezeasca. Mai ales ca langa cotetul gainilor sta celalalt motan, unul gras si negru care pare ca doarme, dar cand nu-l vede nimeni si nu face vizite in Turcia sau la Bruxelles, azvarle cate-un lighean in capul unui pui neinspirat.
  http://www.ziare.com/crin-antonescu/traian-basescu/editorial-singuratatea-alergatorului-de-cursa-scurta-azi-crin-antonescu-1139965

  mar

  16/12/2011 at 5:42 pm

 74. Ca personajele sunt credule este de necontestat, dar din nou Justitia s-a facut de mirul lumii dau un raspuns halucinant Este neîndoielnic că, pe de o altă parte, cele patru părţi vătămate cunoşteau, prin intermediul publicităţii pe care şi-o făcea inculpata, natura serviciilor pe care aceasta le prestează, precum şi faptul că, în schimbul acestor servicii, inculpata pretinde diverse bunuri sau sume de bani. Prin urmare, este evident că inculpata nu le-a indus în eroare pe cele patru părţi vătămate prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/dosarul-vrajitoarelor-sau-cum-da-tribunalul-ilfov-liber-la-inselat-creduli-958173.html

  mar

  16/12/2011 at 7:51 pm

 75. Buna seara! 🙂

  Cedric, am vazut, eram sigur de asta inca de ieri, am si semnalat ca, odata cu sesizarea USL si ICCJ la CCR, vom vedea cit de sandelistici (sau nu) sunt membrii CCR. Abia acum vom vedea daca cei de la CCR stiu sa distinga intre sandelism si Justitie adevarata.

  Cetatean

  16/12/2011 at 8:58 pm

 76. http://www.gandul.info/politica/constantin-nita-psd-daca-venim-la-putere-desfiintam-curtea-constitutionala-9067984

  Tu’tic ceapa matii de pesedist, cind tatucul vostru baga 9 din 9 judecatori in CCR, atunci CCr era bunna, mai ales daca ii permitea lui Kagebila sa aiba al treilea mandat, acuma vrea idiotul sa desfiinteze o institutie care e inscrisa in Constitutie :mrgreen:

  Cetatean

  16/12/2011 at 9:23 pm

  • Magraonul asta ori e prost ori e prost 🙄 Astia mai au putin si se urca pe pereti!

   mar

   16/12/2011 at 9:28 pm

 77. e mai prost ca Sova, desi eu credeam ca ala e limita ultima a prostiei in materie juridica.

  Cetatean

  16/12/2011 at 9:31 pm

 78. Iat-o pe doamna Macovei cu noua coafura 🙂

  Cetatean

  16/12/2011 at 9:47 pm

  • Buna seara , cetatean
   Imi pare rau ca n-am mai intrat pe blog de vreo doua ore, dezolat fiind de absenta gazdei si a discutiilor.
   Bine ca ai prins-o pe Monica Macovei cu noul look. Cred ca -ti place.
   Cat despre justitie, e nenorocire. Azi au prelungit arestul profesorului acuzat de viol (consimtit), pentru ca e un nimeni dpdv material, iar tatal victimei cica e patron de mall (asa zicea Bichir azi la b1).
   Iar criminalul care , beat fiind la volan, a omorit doi tineri, se plimba liber pt. ca ta-su a fost vicepresedinte la BCR si e plin de bani.
   Sa nu ii trimiti la dracu cu dreptatea lor cu to si c upretentiile de independenta?

   cedric

   16/12/2011 at 10:44 pm

   • Cedric, cred ca s-a intamplat ceva si cu platforma. Gazda noastra cred ca este intr-o vacanta bine meritata, mai ales ca lipseste Demeter.
    In plus este o perioada ciudata, s-au ingramadit toate pe ultima suta de metri. Nu stiu dar anul asta, poate si prin asezarea sarabatorilor, programul este incarcat. Ma uitam azi in oras ca nu se simte spiritul sarbatorilor, toate lumea alearga cu probleme de rezolvat.

    mar

    16/12/2011 at 10:51 pm

 79. cedric, prietene, salut! 🙂

  nu stiu de ce, insa aproape ca puteam baga mina in foc ca asta e coafura ei, choar inainte sa p vad, aveam o presimtire, nu stiu de ce 😉 ii sta mai bine!

  Cit despre Justitie, s-au facut pasi MARI, crede-ma, desi nu atit de mari pe cit s-ar crede, prin legea asumata si mai ales prin legea raspunderii magistratilor. Sa vedem ce spune CCR, acu-i acu. Ca nu se mai poate, choar nu se mai poate sa vezi cretini cu robe care ii elibereaza pe Camatari si il tin inchis pe proful care s-a culcat cu eleva lui.

  Cetatean

  16/12/2011 at 10:51 pm

  • C. Indivizii nu sunt cei care au fost depistati in urma cu doua zile in detentie cu telefoane si s-a lasat unul sef de la Rahova?

   mar

   16/12/2011 at 10:53 pm

   • Erata: saltat

    mar

    16/12/2011 at 10:54 pm

   • pe cuvint daca stiu, eu am un program infernal zilele astea, am ajuns acasa prea tirziu ca sa urmaresc presa.

    Cetatean

    16/12/2011 at 10:58 pm

 80. Cred ca deja s-au adunat destule antecedente catastrofice in istoria justitiei noastre incat ar merita o palma de la CCR, sa-i mai aduca cu picioarele pe pamant. Sa vada ca nu sunt deasupra constitutiei. Dar ma cam tem de decizia CCr, sunt din aceeasi tagma.

  cedric

  16/12/2011 at 10:56 pm

 81. Cedric, la CCR e cu cintec, caci am vazut decizii cruciale in care 3 pesedisti actuali au facut opinie separata fata de ceilalti 5 sau 6 si motivarea era hiper perfida, de parca o scria Pivnicereasa.

  Decizia CCR pe legea magistratilor va depinde si de sesizarea ICCJ, pe care o va scrie, 100%, Mona Pivniceru.

  Cetatean

  16/12/2011 at 11:00 pm

 82. Un articol bun scris de Turturica, cei doi T&T au reusit sa irite pe toti oamenii de buna credinta.
  http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/ne-intoarcem-in-no-man-s-land-247932.html

  mar

  16/12/2011 at 11:03 pm

 83. Avem aici legea raspunderii magistratilor:

  http://www.senat.ro/Legis/Lista.aspx?cod=16457

  (la rubrica „forma adoptata de Senat”)

  Cetatean

  16/12/2011 at 11:11 pm

 84. Am citit, rapid, fara partea cu inspectia judiciara. N-o sa accepte astia in veci asa reguli stricte. Pai cum, sa nu-si mai poata face de cap si cu celeritatea si cu atribuirea aleatorie si cu influentarea altor „colegi”?
  Se vor bate pe viata si pe moarte sa-si apere privilegiile.

  cedric

  16/12/2011 at 11:22 pm

 85. Acu apucai sa citesc si motivarea in dosarul vrajitoarelor. Aia de la Buftea sunt inimaginabil de …redusi la cap, ca sa nu zic altfel: „Nu sunt probate forţe malefice în scandalul vrăjitoarelor”.
  Oare ce ar fi vrut? sa-i trazneasca Aghiuta in sala de judecata ca sa „probeze”fortele malefice?

  cedric

  16/12/2011 at 11:29 pm

  • foarte „materialist” judecatorul, pina nu ii aduce forta aia malefica o copie autentificata la notariat a autorizatiei de produs efecte malefice eliberata de Registrul Comertului, nu crede nimic 😉

   Cetatean

   16/12/2011 at 11:32 pm

  • Cred ca s-a gandit ca vor fi atacati/atacate de fortele malefice si poti sa stii 😛 Rad si curcile, mai rau ca in evul mediu 😦

   mar

   16/12/2011 at 11:36 pm

 86. ai sa vezi in sesizarea pe care ICCJ (adica Pivnicereasa si ai ei) o vor scrie, vor urla ca se incalca indiepiendenta magistraturii.

  Insa in CCR va fi interesant de vazut ce se va decide …

  Cetatean

  16/12/2011 at 11:31 pm

  • C. Este adevarat ca magistratii de la ICCJ sunt numiti pe viata ?

   mar

   16/12/2011 at 11:38 pm

  • Depinde care e raportul de forte in CCR: cei onesti, impartiali si slugile aservite opozitiei (pe UDMR-ist nu stiu unde sa-l asez, cred ca depinde de interesele minoritaii maghiare)

   cedric

   16/12/2011 at 11:41 pm

   • Cedric, in CCR balanta la chestiile grele o inclina nu doar judecatorul UDMR, ci si cel numit de PNl in 2007. De exemplu, CCR a fugarit Sandeii care voiau un al doilea mandat in CCr cu ajutorul votului decisiv al judecatorului UDMR si al celui de la PNL.

    A fost 5 la 3 (cei trei erau cei trei pesedisti), iar cei 5 erau Iulia Motoc, Augustin Zegrean, Stefan Minea, Tutorel Toader si Zoltan Puskas.

    Petre lazaroiu, cel numit de Basescu, era operat sau in spital cind s-a luat decizia 53/2011 de expluzare a sandeilor care mai vroiau un mandat.

    Cetatean

    16/12/2011 at 11:46 pm

 87. mar, e complicat. Pe astia de acum nu i-a „numit” nimeni cu decret prezidential pe legea 303/2004, asa ca nu au inamovibilitate pe viata. Insa ei se comporta ca si cum ar avea-o.

  reciteste, te rog, https://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/10/21/constitutia-poporului-%C2%AB-suveran-%C2%BB-si-republica-judecatorilor-xi/

  si vei intelege cum e cu inamovibilitatea pe 6 ani pe care le au toti judecatorii actuali (numiti pe legea 56/1993) dar pe care, cu ajutorul CSM, o transforma ilegal in inamovibilitate pe viata (legea 303/2004)..

  Cetatean

  16/12/2011 at 11:43 pm

  • E vorba de CCR sau de ICCJ?

   cedric

   16/12/2011 at 11:45 pm

   • CCR, pe 9 ani. ICCJ, „pe viata” NUMAI daca au mandat pe legea 303/2004, adica decret prezidential.

    Cetatean

    16/12/2011 at 11:47 pm

  • Dimineata am auzit la radio pe cineva care explica ca judecatorii de la ICCJ sunt numiti pe viata si sunt nemultumiti de posibile de sanctiuni drept ptr. care au sesizat CCR. Omul era nemultumit de aceasta numire si faptul ca nu pot fi trasi la raspundere ptr. erori.

   mar

   16/12/2011 at 11:51 pm

 88. mar, informatia era dublu gresita:

  – NU sunt numiti pe viata, desi legea prevede asa ceva. Au numiri din perioada in care legea le oferea mandate de doar 6 ani. la expirarea mandatelor, au ramas inca in functii, ilegal, unde sunt si acum.

  – sanctiunea poate merge pina la excluderea din magistratura.

  Cetatean

  16/12/2011 at 11:57 pm

  • multumesc ptr. lamurire 🙂 dezinformarea este regula nationala, juri ca toti au baut apa dupa Ilici 😦

   mar

   17/12/2011 at 12:04 am

 89. noapte buna!

  Cetatean

  17/12/2011 at 12:03 am

  • noapte buna!

   mar

   17/12/2011 at 12:04 am

 90. Noapte buna

  cedric

  17/12/2011 at 12:08 am

 91. Salutare!
  Sfarsit de saptamana, c-o veste rea si una buna, matusa lui Nastase chiar era bogata, si-a lasat-o lui Nastase pe toata. Pnlistul Pop nu a scapat, se pare ca l-au condamnat, mai face un recurs, pana din tara nu-i dus.
  Cedric, se uita lung dupa postare, vine ploaie sau ninsoare? Cursul leu dolar, il asteapta in zadar. Prietenii de blog il alinara, cu se mai intampla in tara. Inlocuitorul Huniad a luat o pauza, sau are o alta scuza, trebuie sa fiti mai atenti, oamenii sunt dependenti, fara portia zilnica de blog, intri in fibrilatie ca la drog. Sa punem toti mana de la mana, pentru sfasitul de saptamana: Un condamnat si-un scapat ar fi titlu adecvat.

  Creanga

  17/12/2011 at 5:02 am

 92. salutare, Creanga! 🙂 Sper ca esti bine si ca ai ceva zapada la tine, nu ca in tara, unde e sec sau ploua ca toamna.

  Cetatean

  17/12/2011 at 6:41 am

  • Salut Cetane! Sunt bine dar zapada se lasa asteptata, la fel ca si justitia din Romania.

   Creanga

   17/12/2011 at 8:26 am

 93. Buna Dimineata, 🙂
  Postare noua!

  Huniad

  17/12/2011 at 7:46 am


Comentariile sunt închise.