Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Revista Presei: 30 Noiembrie – “Sfântul Andrei”

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Astazi sarbatorim ziua Sfantului Andrei. In asa numitul Sinaxar al Bisericii constantinopolitane se preciza ca acest apostol „a predicat in Pont, Tracia si Scita”. In acelasi Sinaxar se afla o alta stire, potrivit careia, Sfantul Andrei ar fi hirotonit ca episcop de Odyssos sau Odessos (Varna de azi, in Bulgaria), pe un ucenic al sau cu numele Amplias (Ampliat), pe care Biserica Ortodoxa il praznuieste in fiecare an la 31octombrie. Mult mai tarziu, scriitorul bizantin Nichifor Calist (secolul al XIV-lea) scria ca Sfantul Apostol Andrei a trecut din provinciile Asiei Mici (Capadocia, Galatia si Bitinia) „in pustiurile scitice”, care puteau fi situate fie ca in Scitia Mare (sudul fostei Uniuni Sovietice), fie Scitia Mica sau Dacia Pontica, locuita de greci, romani si geto-daci. De altfel, istoricii bisericesti rusi socotesc ca Sfantul Apostol Andrei a predicat si in nordul Marii Negre. Este patron al Scoției (steagul scoțian reprezintă crucea sfântului Andrei), al României, al Spaniei, al Siciliei, al Greciei și al Rusiei. De asemenea, este patronul orașelor Napoli, Ravenna, Brescia, Amalfi, Mantua, Bordeaux, Brugge, Patras etc.

Astazi, vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla în general slab. Se va semnala ceaţă în prima parte a zilei izolat în Transilvania, Crişana şi Banat, iar noaptea pe arii restrânse în zonele joase din vestul, centrul şi sudul ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade, izolat mai scăzute centrul teritoriului, în condiţii de ceaţă persistentă, dar şi mai ridicate în Subcarpaţii Getici. Minimele termice se vor încadra între -8 şi 2 grade, mai scăzute în depresiuni.

La Bucureşti, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi mai mult senin, iar spre sfârşitul nopţii vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 12…13 grade, iar cea minimă de -5…-3 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3498   RON; 1 USD = 3. 2429  RON; 1 EURO = 1. 3413 USD; Francul elvetian 3. 5386 RON. Gramul de aur 179.0155 RON.

S&P a confirmat ratingul României la BB+/B, dar a redus la acelaşi nivel ratingul datoriilor în lei. Standard&Poor’s (S&P) a confirmat marţi ratingul suveran al României la nivelul „BB+/B”, cu perspectivă stabilă, dar l-a redus cu o treaptă pe cel pentru datoriile în lei pe termen lung şi scurt, în categoria „junk”, nerecomandată investitorilor, pentru a-l aduce la nivelul calificativului de ţară. Măsura de a aduce ratingul datoriilor în lei la nivelul celui pentru datoriile în valută reflectă revizuirea metodologiei S&P pentru ratingurile suverane, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară. În conformitate cu această metodologie, diferenţa dintre ratingurile datoriilor în valută şi cele pentru creditele în monedă locală scade pentru majoritatea ţărilor evaluate de S&P.  Agenţia ia aceste măsuri considerând că guvernele au un interes mai mic pentru diferenţierea datoriilor în valută şi în lei, în eventualitatea unei restructurări a datoriilor, având în vedere globalizarea tot mai mare a pieţelor. În conformitate cu criteriile aplicate pentru evaluarea ratingurilor suverane, ratingul pentru datoriile în lei a fost egalizat cu cel pentru datoriile în valută, având în vedere gradul ridicat al euroizării economiei, se arată în comunicat. Perspectiva stabilă a ratingului reflectă opinia că guvernul va continua să consolideze finanţele publice în conformitate cu ţintele stabilite, iar noul acord cu FMI va reduce riscul derapajelor fiscale înaintea alegerilor parlamentare. Cu toate acestea şi în pofida programului cu FMI, economia rămâne vulnerabilă la şocurile externe, din cauza datoriilor externe încă mari, deşi în scădere, şi a ponderii mari a băncilor elene şi austriece în sectorul bancar. S&P consideră însă că există riscul că dacă băncile mamă vor avea dificultăţi, acestea să reducă expunerea transfrontalieră, respectiv să restrângă creditarea. Agenţia anticipează că deficitul bugetar va scădea în acest an sub 5% din PIB, dar ţinta pentru 2012, de 3% din PIB, este improbabil să fie atinsă în absenţa unor noi măsuri, pe care guvernul ar putea fi reticent să le ia în an electoral. Mediafax.

Agitaţie în PSD după pierderea şefiei Senatului. Mitrea este nemulţumit că nu a fost răsplătit în timp ce Vanghelie s-a împăcat cu Ponta. Liderii PSD se feresc să comenteze, oficial, subiectul pierderii şefiei Senatului după ce conducerea partidului a decis că Victor Ponta va fi singurul care va face declaraţii pe această temă. Ponta a insistat pe teza potrivit căreia PSD oricum nu deţinea funcţia respectivă pentru că Mircea Geoană avea agenda personală. Paradoxal, însă, Ponta a recunoscut că scandalul declanşat în PSD a avantajat Puterea la capitolul imagine. În timp ce şeful PSD flutură steagul victoriei, colegii săi de partid sunt mai preocupaţi de viitorul lor politic. Dintre susţinătorii eliminării lui Geoană, primul nemulţumit s-a dovedit a fi Miron Mitrea. Mitrea nu s-a prezentat luni la votul din Senat pentru alegerea noului preşedinte. Deocamdată, Mitrea e zgârcit în ceea ce priveşte estimarea impactului pierderii şefiei Senatului asupra PSD. „Nu e un lucru foarte bun, dar asta e situaţia, din două rele s-a ales asta”, a afirmat senatorul PSD.Potrivit unor surse din PSD, Mitrea a fost dezamăgit după ce a aflat că nu mai are şanse să preia şefia PSD Bucureşti, care îi fusese promisă la un moment dat. Adevarul.

Maica-stareta care a nascut gemene a fost exclusa din randul calugaritelor. Tatal fetelor ar fi preot. Maica-stareta a Manastirii Tariceni din Calarasi a nascut gemene, la Spitalul Sf. Pantelimon din Capitala. Tatal fetelor ar fi un preot. Scandal in sanul Bisericii Ortodoxe Romane: o maica stareta a nascut! Si nu, nu este vorba despre vreun miracol. Maica-stareta a Manastirii Tariceni din judetul Calarasi a fost internata la Spitalul Sf. Pantelimon din Bucuresti dupa ce, in ultima vreme, s-a plans de dureri de spate si la un picior. Numai ca, la spital s-a constatat ca ea era insarcinata. Sebastiana Gatlan a dat nastere la doua fete. Maica-stareta, in varsta de 40 de ani, si-a ascuns sarcina, astfel ca celelalte calugarite nu au stiut nimic. Surse medicale au precizat pentru EVZ ca maica-stareta a fost internata joia trecuta la Spitalul Sf. Pantelimon, acuzand colici abdominale. Nu mica a fost mirarea cadrelor medicale sa descopere ca, de fapt, fata bisericeasca era insarcinata. Maica-stareta a nascut prin cezariana in cateva ore de la internare. Aceleasi surse precizeaza ca fetele se afla in stare buna. Maicuta nu vrea sa le recunoasca. EVZ.

Cât valorează „comoara” lui Vîntu din Bihor. Miza este zăcământul de zece miliarde de euro de la Budureasa”, a declarat S.O. Vîntu atunci când a fost arestat pentru devalizarea companiei Petromservice (PSV). Omul de afaceri a vrut astfel să sugereze că este vânat de autorităţi din cauza unei adevărate „comori”, aflate în proprietatea PSV. Cât de valoroasă este în realitate mina de la Budureasa? Mina de calcar brucit de la Budureasa, din judeţul Bihor, este cunoscută încă dinainte de 1989. Această rocă este folosită în fabricarea cimentului refractar, a mortarelor, ceramicii etc. Din brucit se extrage însă şi magneziu, un metal valoros, utilizat în industria aeronautică şi cea producătoare de maşini. Dincolo de controversele legate de adevăratul proprietar al minei de la Budureasa, am vrut să vedem cum arată această „comoară de 10 miliarde de euro”. În comuna bihoreană se cunosc banii băgaţi până acum de PSV. Aproape jumătate din bugetul local provine din concesionarea de teren către mină, care plăteşte o taxă de 12.500 lei/an pentru fiecare din cele 152 de hectare, adică un total de 1,9 milioane lei. Nu-i de mirare  că primarul a asfaltat majoritatea uliţelor, a făcut mici parcări, două terenuri de fotbal, construieşte şi renovează şcoli, ba chiar a înfiinţat şi un ansamblu folcloric şi o echipă de fotbal. În plus, Geoasset a concesionat teren şi de la parohia locală şi cele două „asociaţii urbariale”, cărora le plăteşte o taxă anuală de 1,3 milioane de lei/an. Viceprimarul comunei Vasile Grecu spune că PSV sponsorizează sărbătorile religioase, echipa de fotbal sau ansamblul folcloric. Localnicii spun, la rândul lor, că PSV a cumpărat şi multe terenuri în zonă cu preţuri de 14.500 de euro/hectar, plus contravaloarea masei lemnoase, care poate ajunge la 3.000 euro/ha. Romania Libera.

Regizorul Alexandru Tocilescu a murit. Regizorul Alexandru Tocilescu, in varsta de 65 de ani, a murit, marti seara, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti, din cauza unei supradoze de medicamente, au declarat surse medicale. Surse medicale au declarat pentru Mediafax ca regizorul, care suferea de mai multe boli grave, a luat o supradoza din tratamentul prescris pentru tulburarile cardiace cu care fusese diagnosticat. Regizorul a fost transportat la spital si, timp de mai multe ore, medicii au incercat resuscitarea lui. Din pacate, tratamentul trebuia luat foarte riguros, doza ingerata putand fi fatala.In afara de o maladie cardiaca, regizorul suferea, printre altele, si de o insuficienta renala, pentru care facea dializa de mai multa vreme. Nascut pe 27 iulie 1946, Alexandru Tocilescu a regizat cu succes piese de teatru precum „Nevestele vesele din Windsor” de William Shakespeare, „Poker” de Adrian Lustig sau „O zi din viata lui Nicolae Ceausescu” de Denis Dinulescu, dar si filmul „Bani de dus, bani de-ntors”, dupa piesa cu acelasi nume de Pusi Dinulescu. De-a lungul carierei sale, regizorul a fost recompensat cu premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol – „O scrisoare pierduta” (1999), premiul UNITER pentru intreaga activitate (2002) si premiul pentru „cea mai buna regie” cu piesa „O zi din viata lui Nicolae Ceausescu” la Festivalului Comediei Romanesti (2006). Printre filmele regizate de Alexandru Tocilescu se numara „Bani de dus, bani de-ntors” (2005), „Ultima halta in Paradis” (2002) si „Tristetea vanzatorului de sticle goale” (1981). Hotnews.

Mesajul lui Vanghelie pentru adversarii săi din PSD: „Le plac sau nu le plac de mine, sunt vicepreşedinte”. Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, le transmite celor care ar dori ca el să plece din partid următorul mesaj: „Eu sunt vicepreşedinte PSD ales la Congres şi, încă o dată, le plac sau nu le plac de mine, sunt vicepreşedinte, ca să lămurim lucrurile”. Vanghelie l-a criticat dur, totodată, pe vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă, despre care a spus că nu reprezintă nimic în PSD. Solicitat să comenteze faptul că unii social-democraţi au precizat că se aşteaptă de la el să ia decizia de a face un pas în afara PSD, Vanghelie a răspuns: „Unii – vă referiţi de copilul ăla care merge în patru labe?”. În momentul în care jurnaliştii i-au solicitat o reacţie la declaraţia făcută de vicepreşedintele Robert Negoiţă, Vanghelie a răspuns: „Dar cine este Robert Negoiţă? Cine este? Întrebaţi-l pe domnul Ponta. Eu nu ştiu cine este domnul Negoiţă, nu-l cunosc. Eu nu pot să comentez declaraţia unui om pe care nu-l cunosc şi nu reprezintă nimic în PSD”. „Dacă vreţi să discutăm despre zvonuri, discutăm cât vreţi dumneavoastră. Eu sunt vicepreşedinte PSD ales la Congres şi, încă o dată, le plac sau nu le plac de mine, sunt vicepreşedinte, ca să lămurim lucrurile”, a mai spus Vanghelie, după ce a participat la o reuniune organizată al Parlament de Confederaţia Sindicală Naţională Meridian. Vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă a declarat recent că Marian Vanghelie este pe picior de plecare din PSD şi că este doar o chestiune de timp până îşi va termina de negociat poziţia în UNPR. Gandul.

Şase metode de fraudare a Hidroelectricii. Statul îşi fură singur căciula, iar energia livrată din sursa hidro e mai ieftină pentru „băieţii deştepţi“ decât pentru populaţie. Liderii sindicatelor din domeniul hidroenergetic reuniţi în federaţia Hidrosind au ieşit ieri la rampă pentru a arăta principalele „erori manageriale” comise de administratorii societăţii. 1. Prima eroare constă în vânzarea energiei pe piaţa reglementată sub costurile de producţie. Mai exact, în 2010, compania a livrat energie în coşul pentru populaţie cu 72 de lei pe MWh, faţă de 90 de lei pe MWh, cât erau costurile. Săptămâna trecută, directorul general al companiei, Constantin Trihenea, a declarat că a cerut Autorităţii de Reglementare majorarea cu 50% a preţului la care compania vinde energie în coşul reglementat, tocmai pentru că, de anul trecut până acum, costurile companiei au crescut şi mai mult. 2. În decembrie 2010, Guvernul a decis majorarea de patru ori a redevenţelor plătite de producătorii de energie pentru utilizarea apei. Cel mai greu lovită a fost, evident, Hidroelectrica. „Am avut pierderi în acest an de 60 de milioane de euro din faptul că ne-au crescut costurile, în special cele cu apa”, a declarat ieri Decebal Sulea, preşedintele Hidrosind, într-o conferinţă de presă. Continuarea in Adevarul.

Pe Politeia Europeana puteti citi: 30 Noiembrie 2011 – “Diplomaţie iraniana”

Titluri: Bursele Internationale 29 Noiembrie 2011; Statele îşi forţează propriile bănci să accepte doze tot mai mari de datorii europene riscante; Iran: „Moarte Marii Britanii!“; Marea Britanie va evacua spre Emiratele Arabe Unite tot personalul ambasadei sale la Teheran; Rusia avansează cu scutul către NATO; Revista Presei de la Deutsche Welle; Marea Britanie paralizată de greva salariaţilor din sectorul public; China vrea să cumpere active reale ale Europei, nu hârtiile ei.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

30/11/2011 la 6:25 am

89 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata in zi de praznic duhovnicesc pentru unii, laic pentru cei isi serbeaza ziua numelui! 🙂

  Incepem ziua cu un zvon tare-tare!

  http://www.ziare.com/victor-ponta/mircea-geoana/ponta-trebuia-sa-l-satisfac-pe-crin-1136894

  „Se aude ca Victor Ponta a analizat la rece, cu un grup de apropiati din PSD, consecintele politice ale indepartarii lui Geoana, si si-a exprimat speranta ca nu vor fi catastrofale.

  Se pare ca, in cadrul discutiei, cineva l-a intrebat de ce a fost atat de drastic, iar seful PSD a explicat ca trebuia sa-l satisfaca pe Crin, care a fost teribil de deranjat ca americanii l-au perceput pe seful Senatului drept lider al Opozitiei”.

  😆 😆 😆

  Cetatean

  30/11/2011 at 8:23 am

 2. Bună dimineaţa! Just for fun, un sujet la ordinea zilei:
  http://baricada.wordpress.com/2011/11/29/arhiepiscopia-sodomisului-si-teodosnicul-tomitan/

  baricada

  30/11/2011 at 8:26 am

  • Vai de capul meu, ce picioare paroase are!

   Cetatean

   30/11/2011 at 8:29 am

  • vazut 🙂
   da’, tizule – v-a scapat aia cu maicuta din manastirea Tariceni (Doamne, iarta-ma!). s-au nascut doi gemeni. dintr-o maica (nimic anormal). doar ca era stareta.
   si-acumk urmeaza tragedia: cum ajuta Biserica cei doi copii nevinovati pedepsindu-i prin punerea pe drumuri a mamei pacatoase.

   Sare'n Ochi

   30/11/2011 at 8:36 am

   • Victore, n-a scăpat, omule, e-n lucru, doar că durează mai mult procesul de fabricaţie… 😛

    baricada

    30/11/2011 at 10:53 am

  • 😆 a avut o cosmeticiana incepatoare sau este un nou trend 😛

   mar

   30/11/2011 at 9:06 am

 3. Tot Ponta: il paste o sanctiune care il va ustura si in fund (sorry), dar mai ales in orgoliu.

  http://www.ziare.com/victor-ponta/presedinte-psd/deputatii-juristi-cer-sanctionarea-lui-victor-ponta-1136873

  „In ceea ce priveste solicitarea facuta de IPP privind prezenta domnului Ponta in doua locuri la acelasi moment, anume cu votul dat (in plenul Camerei, n.red.) in data de 21 iunie 2011, cand domnul Victor Ponta figura prin cartela de vot a domniei sale la Camera Deputatilor si dupa patru minute era la Cotroceni, Comisia juridica a decis ca domnul Victor Ponta sa fie invitat la audieri, urmand ca pe baza afirmatiilor pe care domnia sa le face sa stabilim masurile care se impun a fi luate in aceasta situatie”, a mai anuntat Buda.
  Deputatii juristi l-au invitat, marti, pe Victor Ponta la audieri in legatura cu sesizarea Institutului de Politici Publice (IPP) privind votul pe care l-ar fi dat in Parlament, desi el se afla, de fapt, la Cotroceni”.

  Chestia asta e ucigasa politic. Nu mai ai cum sa urli ca Anastase a fraudat legea pensiilor, cind tu insuti lasi cartela sa voteze cu ea un coleg. Retorica lui Ponta se duce de ripa, pentru ca si el va putea fi acuzat de hotie.

  Cetatean

  30/11/2011 at 8:28 am

  • Buna dimineata,
   Aseara l-am vazut pe Nicolicea cu ce satisfactie explica presei tarasenia, cred ca se va lasa cu strigaturi.

   mar

   30/11/2011 at 9:08 am

 4. o zi buna tuturor!
  Andreele si Andreii – un „LIKE” de la mine 🙂 (ca suntem in epoca moderna)
  si un avertisment: cititorii de prompter nu sunt jurnalisti (abuzand de gazda :), aveti la mine descrierea unui foarte frumos derapaj de presa)
  http://sareinochi.com/2011/11/30/prompteristi-din-toate-tembeliziunile-uimiti-ma/

  Sare'n Ochi

  30/11/2011 at 8:38 am

 5. Buna dimineata
  Vreau sa felicit toate Andreele si Andreii,
  Le doresc multa sanatate ,succese personale dorite si nesperate!

  ela

  30/11/2011 at 9:17 am

 6. Pentru Andreii sau Andreele care, sub diferite nike-uri trec pe aci, La Mulți Ani! 😀

  oldhashu

  30/11/2011 at 9:31 am

 7. täriceni, este un loc blestemat
  , täriceanu are 5 neveste si amante cat cuprinde, cälugäritele nasc.

  theo

  30/11/2011 at 9:41 am

  • hahaha! Theo, ti-a iesit un comentariu de milioane! Asa e, „Tariceni” pare un cuvint blestemat, mai ales din perspectiva moralei crestinesti.

   Cetatean

   30/11/2011 at 9:42 am

 8. @ mar, sa inteleg ca l-ai vazut aseara pe Nicolicea explicind exact ca Geoana a fost dat jos pentru ca asa vroia Crin?

  Cetatean

  30/11/2011 at 9:42 am

  • Nu, explica procedura sanctionarii lui Ponta si radia. L-ar manca cu fulgi pe Tonta

   mar

   30/11/2011 at 9:52 am

 9. Buna ziua 🙂
  La multi ani celor care-si serbeaza ziua onomastica azi 🙂 Multa sanatate, realizari personale si profesionale!

  mar

  30/11/2011 at 9:43 am

 10. Nu suna bine deloc, Londra a hotarat sa-si retraga personalul diplomatic.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/londra-isi-retrage-personalul-diplomatic-din-iran-955895.html

  mar

  30/11/2011 at 9:44 am

 11. dar pe Crinolin, dece nu-l pedepseste, cä nu vine la parlament?

  dece sä-i pläteascä romanii leafa?, cä laträ si este vulgar?un pierde varä.

  theo

  30/11/2011 at 9:44 am

  • Antenescu vine la Parlament ca la club, il frecventeaza in timpul liber. :mrgreen:

   luminita

   30/11/2011 at 9:50 am

 12. Buna dimineata, ce frumoasa-i viata!

  luminita

  30/11/2011 at 9:51 am

 13. nu mar mira, ca arogantul repetent Antonescu, cel care , e piua intai la coafor,

  vroia sä fie si in america. ca ce,? nu stie englezeste, nu are nici mäcar cunostintze generale,

  este dl. luftibus, buhäitul inganfat, ce nu a prestat in viatzä nimic. un astel de om,

  nici nu poate reprezenta romania.

  il face pe presedinte circar, dar pesedintele este cineva, are toate gradele de cäpitan

  a profesat. crin este un mitocan, ce admirä numai pe iliescu .Porumbelul mälai viseazä.

  theo

  30/11/2011 at 9:52 am

 14. theo, ai dreptate. Presedntele a practicat o meserie ajungind pina la virful ieirhiei in domeniul lui, insa antonescu pina si cind era la inceptul meseriei de profesor chiulea de la ore. Meteahna asta nu l-a parasit. Se viseaza insa Presedintele Romaniei, desi i-ar fi lene sa semneze pina si decretele de promulgare ale legilor.

  Cetatean

  30/11/2011 at 9:56 am

 15. Apropo de maicutza de la Tariceni,
  cum adica nu isi recunoaste fetitele?
  asta e ca in bancurile cu blonde, nu e sigura ca ea e maicutza lor?!? 😯
  or fi semanand numai cu maicutzul lor?!?!

  luminita

  30/11/2011 at 9:56 am

  • 😛 😆

   mar

   30/11/2011 at 9:58 am

 16. Un sfarsit bun, foarte bun – „Una peste alta, cam toata lumea intelege ce a pierdut PSD prin excluderea lui Mircea Geoana, insa in afara de Victor Ponta nimeni nu prea intelege care ar fi castigul. Caci el nu exista. Si pe acest fond de deruta si dezamagire, daca trendul descendent din sondaje va continua, este posibil ca adeptii lui Mircea Geoana sa se inmulteasca, preferand sa-l urmeze pe fostul presedinte PSD in zona Puterii, decat pe actualul presedinte PSD intr-un nou ciclu de opozitie.
  E o dilema care i-ar putea contamina pe liberali si, daca va fi asa, din USL va ramane doar vesnica pomenire. ”
  http://www.ziare.com/victor-ponta/mircea-geoana/victor-ponta-bucuria-i-pe-sfarsite-1136893

  mar

  30/11/2011 at 9:57 am

 17. cat e de tanär buhäitul repetent Antonescu?????

  theo

  30/11/2011 at 10:00 am

 18. eu nu pot sä-mi explic, ce fel de intelectual, poate da un vot, pt. un luftibus,crin

  un repetent cu vocabular de vagabont, ca si poana de carlan

  theo

  30/11/2011 at 10:04 am

 19. eu stiu dece s-a supärat crinolin, nu a ajuns in america, sä-si cumpere un dop de sticlä,

  pe care si l-a cumpärat si vanghelie.

  america si totzi din diaspora au aflat, cine sunt cei 2 pierde varä ;läträi mitocani.

  „ce taie frunze la caini,si sterge mucii la nebuni”

  theo

  30/11/2011 at 10:10 am

 20. neata,

  la multi Ani, Andreea, Andrei !
  🙂

  ce i s-a intimplat lui poanta prin excluderea lui geoana, chiar ma amuza…

  curind vor urma represalii chiar din partea uslinosilor, mai ales a psd-istilor care
  nu-l vor ierta pentru uriasa gafa !

  skorpion

  30/11/2011 at 10:10 am

 21. sf. Andrei,

  te rog , ocroteste romania.si pe romani.

  theo

  30/11/2011 at 10:14 am

 22. o postare bunä, la dl. C.Päträsconiu.

  theo

  30/11/2011 at 10:18 am

 23. In somnul natiunii naste mosntri, va mai prezint o ciudatenie vorbitoare
  http://sareinochi.com/somnul-natiunii-naste-monstri/o-papusa-vorbitoare/

  Sare'n Ochi

  30/11/2011 at 10:30 am

  • de-men-ti-al! 😛 😛 😛

   luminita

   30/11/2011 at 10:38 am

 24. Ziua buna .
  Ieri seara tirziu 🙂 scriam despre pensi , titluri de stat .
  Cu avertizarea ca modificari dramatice se vor impune pe sistemul de pensi din reducerea obiectiva a capacitalilor de inprumut a statului pentru a acoperii la infinit deficitul structural . Modificari (IMPUSE) care se vor face obligatoriu mult mai repede decit cred majoritatea romanilor si totalitatea clasei politice .
  Aici un mic exemplu de lege cu efecte diametral opuse lozincilor aruncate prin presa de reprezentantii statului .

  http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/finante/pensiile-de-lux-au-fost-marite-prin-legea-tacerii-246192.html

  Ștefan A.

  30/11/2011 at 11:15 am

 25. Buna ziua prieteni,
  La multi ani tuturor Andreelor si Andreilor. Multumesc pentru urari si
  La multi ani tuturor romanilor, de pretutindeni. 🙂

  Andrei

  30/11/2011 at 11:18 am

 26. andrei,
  sänätate si tot ce itzi doresti.

  theo

  30/11/2011 at 11:26 am

 27. Buna ziua!
  Cica la Cluj USL-ul lanseaza viziunea sa asupra justitiei in Romania. Eu stiam ca au tot lansat-o din cand in cand. (de exemplu la Pitesti, pe scarile PSD-ului, cand cu „necazul” lui nea Costica Nicolescu).

  ribelalu`

  30/11/2011 at 11:30 am

 28. este interesant,

  crinolin si poantä-mitocanä, sunt leitzi, cand vorbesc , sunt zoaie si scursuri de hazna.

  nu fac decat sä insulte si sä amenintze.

  2 neseriosi, ce trebuiesc trimesi la reeducare. astfel de oameni rabiatzi, nu sunt un

  exemplu bun pt. romania.

  theo

  30/11/2011 at 11:33 am

 29. nästase voicu, nicolescu mitrea, voiculescu, etc

  astia sunt varfurile penalilor USL:

  dece tot amanä procesele magistratzii?????

  theo

  30/11/2011 at 11:36 am

 30. Viziunea USL asupra Justitiei din Romania:

  Catalin Voicu, stenograme:

  Sa unim DNA-ul cu DIICOT-ul! Ca sa pot da afara pe toata lumea […] Purificare! Nu mai e Directia Nationala Anticoruptie, Directia de Crima Organizata si Anticoruptie! Am de mult proiectul asta in cap. L-ai adus pe Miclescu de la pensie, l-ai pus acolo, ai terminat, e fiara! Dosarul “Flota” a lucrat el, tot cu Vasile Draghici, de la ei de la Constanta si cu Otel, procuroru’ asta […] Asculta-ma un pic! Daca eu m-am dus la Interne, omule, ai toata Procuratura Romaniei, ai toata Justitia in mana, ai toata Curte […] Da, am Politia, vreau sa-l arestez pe Ontanu, vreau sa-i fac dosare lu’ Oprea, credeam ca poate vine de la …de la…de jos dosaru’, sus merge snur! Pentru ca eu sunt singuru’ personaj care am tot…toata cane…conexiunea in mana, si-ai vazut ca Procuratura, in Justitie si…Pe unii ii cunosc si in alte pozitii, mai cunosc cu peruca-n cap, pe altii ii cunosc si cu fetite ce fac. Cu mine le-a…daca ma duc si-i spun: “Domnule procuror general, am o mare rugaminte! Si va raman indatorat, dosaru’ asta vreau sa ramana asa!” Si am dat cu palma, nouzeci si noua la suta ramane cum spun eu! Daca-l rog cutare, gaseste cinspe elemente, sa ni-l intoarca …Da’ eu daca ma uit intr-un dosar, stiu unde sa caut, …Si nu ma poa, poate pacali nimeni! Ma, f…..

  Nu pot boldui atit de tare cit as vrea. Asta e viziunea USL despre Justitie, sa ne intre bine in cap, noua, amaritorilor care traim in dictatura lui Basescu!

  Cetatean

  30/11/2011 at 11:56 am

  • Salut citi!
   Trist? Nu, este pur şi simplu, înfiorător! Şi cînd mă gîndesc cîţi tembeli intenţionează să-i voteze pe uslinoşi, mă ia cu ameţeală.

   Tiberiu Orasanu

   30/11/2011 at 12:10 pm

 31. Au inceput sa se exprime fara ocolisuri „baietii” in privinta monarhiei si parca incepe sa se lege – Radu Duda „Cred in aceasta solutie, in mod vibrant. Dar sa va spun ceva foarte amuzant: nici n-am plecat foarte mult de acolo, de la monarhie, pentru ca daca va uitati la Constitutia din 1991, aceasta atat de aspru criticata de societatea romaneasca, veti vedea ca daca dati la o parte ambiguitatile, suprapunerile si alte imperfectiuni, care pot fi remediate, ea are un rol foarte monarhic pentru seful statului”. Asta deja se vede pe „tron” cu coif in cap :mrgreen:
  http://www.ziare.com/regele-mihai/radu-duda/radu-duda-monarhul-are-de-ocrotit-nu-are-niciodata-nimic-de-condus-1136920

  mar

  30/11/2011 at 12:12 pm

  • Rol monarhic pentru sefului statului! Da-ti foc, Dudo!

   Avizul nr.1/2007 al CCR, la suspendare:

   „Prerogativele constitutionale ca si legitimitatea democratica pe care i-o confera alegerea lui de catre electoratul intregii tari ii impun Presedintelui Romaniei sa aiba un rol activ, prezenta lui in viata politica neputand fi rezumata la un exercitiu simbolic si protocolar.

   Functiile de garantie si de veghe consacrate in art. 80 alin. (1) din Constitutie implica prin definitie observarea atenta a existentei si functionarii statului, supravegherea vigilenta a modului in care actioneaza actorii vietii publice – autoritatile publice, organizatiile legitimate de Constitutie, societatea civila – si a respectarii principiilor si normelor stabilite prin Constitutie, apararea valorilor consacrate in Legea fundamentala.

   Nici veghea si nici functia de garantie nu se realizeaza pasiv, prin contemplare, ci prin activitate vie, concreta.”

   http://www.legestart.ro/Aviz-nr-1-din-2007-(MjM5Nzg1).htm

   Cetatean

   30/11/2011 at 12:16 pm

   • RD inventeaza moda „Da, I-Pot !”, ca varianta Rro la „Yes, we can !”
    Fotoshopmodelul RD lanseaza zilele astea moda regala de iarna, cu un accesoriu de efect: coroana se poarta peste chipiu, sub care se ascunde basca. In felul asta, nu numai ca se evita (c)otita, dar se pot camufla si castile Ipotului personal. Da mai tare Radule, s-auzim si noi manelovelele !

    judex

    30/11/2011 at 4:10 pm

 32. „”Curtea Constitutionala (CC) – citez din clasici in viata – este uneori o curte foarte responsabila (n.n cand da hotarari care ii multumeste), alteori este o curte de penibili (n.n. cand le respinge aberatiile)” – Victor Ponta, Cluj, 30.11.2011

  ribelalu`

  30/11/2011 at 12:13 pm

  • Ponta a ajuns sa critice inclusiv inventiile lor, respectiv numirea politica a judecatorilor CCR. Ponta asta (si Crin la fel, dar ala nu e decat un repetent) a devenit atat de penibil. La fel cum se refera de CCR s-a referit in trecut si la DNA: ai lor – dosare politice, ai puterii – mari corupti.

   O alta afirmatie a juristului Ponta care ma nedumereste:

   „Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat miercuri ca, in opinia sa, un sistem juridic cu doar doua grade de jurisdictie ar putea fi mai eficient decat cel actual, cu trei grade de jurisdictie”

   Eu ca cetatean fara studii in drept stiu ca avem un asemenea sistem (fond-apel), recursul fiind o cale extraordinara de atac.

   P.S. mamaaaa…ce-ar fi iesit daca spunea Basescu astea despre CCR

   ribelalu`

   30/11/2011 at 12:23 pm

   • Sa vezi ce o sa iasa cind se vor modifica legile Justitiei.

    Cetatean

    30/11/2011 at 12:27 pm

   • Baiatul nu se mai poate controla si a inceput sa se autodistruga, nu ca ar fi rau. Sper ca ziua in care va dispare dupa Geoana sa fie cat mai aproape.

    mar

    30/11/2011 at 12:28 pm

 33. salut, tibi!

  Trist est ca un razboinic muschetar ca Danilet si ceata lui vad subminarea independentei Justitiei peste tot, in afara de acolo unde este, in propria lor curte, unde Voicu are inca prieteni cu duiumul.

  Cetatean

  30/11/2011 at 12:13 pm

 34. Romania din nou victima colaterala, S&P ne-a retrogradat la categoria „junk”.
  http://www.ziare.com/economie/rating/romania-a-fost-retrogradata-la-junk-din-cauza-greciei-financial-times-1136934

  mar

  30/11/2011 at 12:21 pm

 35. http://www.realitatea.net/marca-usl-inregistrata-la-osim-de-un-tanar-conservator-prieten-cu-bogdan-diaconu_891216.html

  Ştefan-Alexandru Atanasiu-Rădulescu a obţinut marca „Uniunea Social Liberală (USL)” de la OSIM, în urma cererii depuse pe 7 februarie 2011, la doar câteva zile după anunţul oficial privind constituirea USL şi semnarea protocolului de înfiinţare care a avut loc sâmbătă, 5 februarie 2011. Pe 17 februarie a fost înregistrată la OSIM şi solicitarea PSD pentru înregistrarea mărcii Uniunii, dar sub forma „Uniunea Social Liberală PSD PNL-PC”. În ciuda faptul că social-democraţii au solicitat înregistrarea unei titularuri diferite, le-a fost respinsă cererea, iar tânărul conservator a obţinut certificatul privind înregistrarea USL pe 23 august 2011. Ulterior, PSD a făcut alte două noi solicitări de înregistrare a mărcii alianţei pe 20 iulie 2011, însă potrivit paginii de internet a OSIM sesizările se află în prezent în analiză.

  Voiculescu va fructifica el cumva chestia asta la momentul oportun.

  Cetatean

  30/11/2011 at 12:39 pm

 36. La Multi Ani Andree si Andrei!

  intimplator

  30/11/2011 at 12:40 pm

 37. Buna ziua si La multi ani!
  CEDO a decis ridicarea imunitatii judecatoarei Gabriela Barsan!

  cedric

  30/11/2011 at 1:03 pm

  • Habar nu au de drept juecatorii astia . 😆
   ( aia de la CEDO ) 😆

   Ștefan A.

   30/11/2011 at 1:06 pm

  • buna ziua
   oare citi copaci s-au taiat ca sa se scrie in presa despre argumente pro&contra la chestia asta?
   la fel si toate aberatiile spuse de cei doi comici vestiti ai teveurilor

   intimplator

   30/11/2011 at 1:06 pm

  • Din pacate insa se pare ca probele stranse anterior ridicarii imunitatii devin nule … Ridicarea imunitatii implica faptul ca ea exista anterior, deci perchezitia DNA devine nelegala. Asa ca madam Barsan fluiera linistita, nu are imunitate si nici nevoie de ea.

   Radu

   30/11/2011 at 2:30 pm

 38. Ce ma bucur ca li se mai infunda nerusinatilor astia din justitie. Ce va zice CSM care ii da dreptul madamei Costiniu sa-si vada de treaba?

  cedric

  30/11/2011 at 1:07 pm

 39. probabil trebuie intrebat la CEDO, dece au dreptul, judecätorii cu probleme,

  s-au inplicatzi direct in escrocherii, sä presteze.

  theo

  30/11/2011 at 1:11 pm

 40. cei 2 zänatici papagali, jignesc institutziile statului.

  ce nu este permis, nici in declaratzii politice.

  acum sä väd magistratzii si procurorii ofensatzi.

  se pare se ofenseazä, numai cand ii criticä seful statului.

  theo

  30/11/2011 at 1:15 pm

 41. „sariti, este atacata sacrosanta Justitie iliesciana independenta, inamovibila, impartiala si inomensurabila! sariti, Basescu a influentat judecatorii CEDO!
  sariti, CEDO a atentat la valorile UE!
  sariti, CEDO intervine intr-un proces pe rol si se ante-pronunta!
  sariti, CEDO se amesteca in Justitia unui stat suveran!
  sariti, CEDO se comporta ca un tribunal stalinist!”

  (asta scrie acum Mona Pivniceru, eu am apelat la Catalin Voicu sa imi dea nototele ei).

  PS pentru Cedric:

  Cazul Costiniu:

  Cum s-a votat în plenul CSM

  „Grupul aşa-zişilor „reformişti” din CSM, format din Cristian Dănileţ (judecător), Adrian Neacşu (judecător), Codruţa Kovesi (procurorul general al României), Bogdan Licu (procuror), Florica Gavadia (procuror), Graţiana Isac şi Oana Hăineală (procurori), a votat pentru ca judecătorii cu rude arestate pentru corupţie să nu judece dosare ale DNA. Dintre cei consideraţi reformatori au lipsit de la şedinţele de ieri ale CSM judecătorii Horaţiu Dumbravă (preşedintele CSM) şi Alexandru Şerban. Dacă ar fi votat, cererea DNA ar fi avut câştig de cauză

  Împotriva solicitării DNA au votat Mona Pivniceru (judecător la Înalta Curte, fostă preşedintă a Asociaţiei Magistraţilor din România, alături de Viorica Costiniu, cu care este prietenă), Mircea Aron (judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie), Cristina Lăbuş ( judecător), Alina Nicoleta Ghica, Adriana Iorgulescu şi Corina Dumitrescu (reprezentantele societăţii civile), George Bălan, şeful Secţiei de procurori, Badea Marius Tudose (procuror). Probabil tot împotriva DNA a votat şi preşedinta Înal­tei Curţi, Emilia Stanciu”

  Cetatean

  30/11/2011 at 1:16 pm

  • Poate ca daca votul se dadea dupa decizia CEDO de azi , altul ar fi fost rezultatul. Sau imi fac iluzii?

   cedric

   30/11/2011 at 1:21 pm

   • Nu iti fa iluzii, era previzibil. Ce nu era previzibila era lasitatea lui Dumbrava-reformistul.

    O mare, enorma, imensa bila alba pentru cei care au votat ca rudele celor arestati pentru coruptie sa nu mai judece spetele de coruptie. Au facut ce trebuia, insa merita felicitati, Danilet si ceilalti.

    Dumbrava insa merita dispretul public.

    Cetatean

    30/11/2011 at 1:32 pm

  • In toata aceasta tevatura s-a facut de mirul lumii si grefierul de la CEDO, care a fost prezentat in Romania de unii „jurnalisti” ca Presedinte.

   mar

   30/11/2011 at 1:31 pm

  • a dreaq societate civila….

   ribelalu`

   30/11/2011 at 2:16 pm

 42. desigur cei 2 neisprävitzi, le convine, numai cand, le dä dreptate.

  theo

  30/11/2011 at 1:16 pm

 43. tot in acest caz, a barsanei, chiar ea a apelat la CEDO:

  securistele din magistraturä, ce nu le convine, le pute.

  sä le fie rusine.

  mare om BÄSESCU, dacä si alte institutzii influentzeazä.

  sä le fie rusine, securistele se tzin de manä.

  theo

  30/11/2011 at 1:21 pm

 44. intimplator

  30/11/2011 at 1:28 pm

  • Indoielile erau ptr. ca nu asociam numele cu ONG-ul. Posibil sa miste o anumita categorie de votanti si sa aiba sanse, cum mai este posibil sa fie sustinut de PDL si sa reusasca.
   Cred ca am vazut un filmulet in care era alaturi de Alina Mungiu, lucru care nu mi-a sunat bine. Vom vedea, oricum este o figura noua si tb sa-i acordam sanse si prezumtii 🙂

   mar

   30/11/2011 at 1:39 pm

   • buna ziua
    nu are nici o sansa;candidatura lui e simbolica;nu e sustinut de nimeni;cum naiba sa-l sustina pdl? pai ce faapoi cu contractele lucrative,daca ajunge unul ca baiatul asta primar?e in stare sa faca audituri,verificari,controale..
    ce,asta le trebuie lor?

    intimplator

    30/11/2011 at 1:59 pm

    • e profesor la Institutul de Matematica al Academiei Romane, asa scrie in CV. 😯

     luminita

     30/11/2011 at 2:07 pm

     • nu numai ,are si phd in matematica;nu asta e cel mai important
      fara sa vreau acum citiva ani am fost martor la propunerea pe care i-o facea un dezvoltator sa nu se opuna cind se va discuta puz-ul la primarie si va fi recompensat;urmarea: acel puz a fost respins si 2 hidosenii nu se vor mai construi,deocamdata;ndan a avut un rol esential,ca si in alte cazuri,in respingerea unor autorizatii de constructie;tot ce face face din convingere;nu cred ca s-a schimbat intre timp

      intimplator

      30/11/2011 at 2:24 pm

     • Lumi si eu am fost socata cand am citit CV-ul, mai ales ca are studii certificate de scoli inalte. Asta dovedeste ca mai sunt si visatori care mai cred ca in Romania lucrurile se schimba/tb sa se schimbe.

      mar

      30/11/2011 at 2:26 pm

    • De ce nu, uneori si imposibilul se poate transforma in certitudine si reusita. Trebuie sa vina si momentul in care auditul (nu numai in sens financiar contabil) sa fie un fapt cotidian, un mijloc modern si eficient de management.

     mar

     30/11/2011 at 2:23 pm

     • exista,dar vai de mama lui cum se aplica;toate lucrarile sunt auditate din punctul de vedere al respectarii caietului de sarcini, si???
      pina la teorie ne omoara ” praftica”

      intimplator

      30/11/2011 at 2:26 pm

 45. Mona Pivniceru (judecător): ”Ieri, când am votat propunerea DNA, am spus să o separăm în două: unu, o chestiune administrativă privind incompatibilitatea, şi doi, propunerea DNA de modificare a legii şi instituirea unui nou caz de incompatibilitate. Propunerea de azi nu aparţine domnului Horaţius Dumbravă, ci aparţine materialului de ieri al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. CSM s-a pronunţat ieri în bloc, deci şi cu privire la respingerea propunerii de instituire a unui nou caz de incompatibilitate. Nu e prima dată când se suplimentează ordinea de zi cu chestiuni asupra cărora ne-am pronunţat deja”.
  http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Efectul_-Costiniu-_Initiativa_CSM-_-Judecatorii_cu_vor_solutiona_dosare_deschise_de_Parchetul_care_le_cerceteaza_penal_rudele_0_600540211.html

  mar

  30/11/2011 at 2:33 pm

 46. nu e la tema,dar e bun

  Doi tipi discută: – Stii care-i deosebirea dintre nenorocire si catastrofa?
  – Da’ ce, nu-i acelasi lucru? – A, nu! Dumneata te uiti la tv? Stii
  candelabrul ala urias de cristal din Camera Deputatilor? Daca asta ar cadea
  pe politicieni, ar fi o catastrofa, nu? – Da, si? – Nenorocirea e ca nu
  cade

  intimplator

  30/11/2011 at 2:57 pm

  • excelent 😛

   mar

   30/11/2011 at 3:27 pm

 47. caietul de sarcini, era tot de tatäl hotzilor jorgovan scris ?????

  s-au alt tatä, de-al lor.

  theo

  30/11/2011 at 3:39 pm

 48. cucuveaua le-a cantat de mult, candva……………………

  theo

  30/11/2011 at 3:44 pm

 49. Nu se mai intelege om cu persoana – S&P azi am fost incadrati in categoria „junk” si totusi „ratingurile atribuite Romaniei reflecta o continua imbunatatire a fundamentelor economiei” 🙄
  http://www.ziare.com/economie/rating/s-p-ratingurile-atribuite-romaniei-reflecta-o-continua-imbunatatire-1136931

  mar

  30/11/2011 at 4:10 pm

  • La „junk” au fost incadrate doar creditele ln lei , datorita schimbarii modalitatii de calcul! Asa au explicat cei de la S&P

   ela

   30/11/2011 at 4:15 pm

 50. vä rog sä-mi spunetzi dacä este normal si nu pot fii trasi la räspundwere cei din USL

  am auzit cele mai murdare si ordinare insulte, la adresa PDL SI PRESEDINTELUI

  s-au ibntrecut in ai face i9jfectzi, hotzi etc. culmea ei , au aläturi un dragnea si

  multzi penali ca nicolescu,nästase,voicu,etc.

  eu nu am auzit , in 40 de ani, la nici un fel de adversari politici,in Germania, asmenea amenintzäri si

  ordinäii , de cea mai joasä clasä ca la PONTA si restul:

  theo

  30/11/2011 at 4:40 pm

  • @dan @cetatean. Nu este posibila o modificarea a legii in parlament? Sa vedem cine indrazneste sa i se opuna?

   cinic

   01/12/2011 at 7:59 am

 51. astia fac singuri jocuri, ei cred cä romanii sunt prosti.

  hai sä vedem, dacä domnul vrea , cu adevärsat,

  un lucru corect de altfel. sä insiste si sä mai propunä odatä.

  poate nu lipseste.

  theo

  30/11/2011 at 4:55 pm

 52. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  30/11/2011 at 4:59 pm

 53. O rusine, reluatzi si facetzi ceva, panä la capät.

  cei tineri din CSM, doar se prefac??

  theo

  30/11/2011 at 7:06 pm


Comentariile sunt închise.