Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită: 29 Noiembrie – “Calcule greşite”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Astazi, vremea va fi în general frumoasă, dar rece pentru această dată dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 10 grade, iar cele minime se vor situa între -10 şi 0 grade, mai coborâte în depresiuni, dar şi uşor mai ridicate pe litoral. În zonele joase local se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

În Bucureşti, cerul va fi variabil spre senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de -4…-2 grade. Vor fi condiţii de ceaţă, dimineaţa şi noaptea.Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3587  RON; 1 USD = 3.2569  RON; 1 EURO = 1. 3383 USD; Francul elvetian 3. 5452 RON. Gramul de aur 179.3817 RON.

Alarmă: încasările din TVA sunt în picaj. Ţinta de deficit bugetar din 2012 este în pericol. După creşterea economică spectaculoasă din al treilea trimestru, de 4,4%, T4 a început cu o veste proastă: picajul încasărilor din TVA. Sumele colectate din TVA au revenit în octombrie în teritoriul negativ, înregistrând o scădere de 4,6% comparativ cu aceeaşi lună din 2010, după mai bine de un an de creşteri neîntrerupte. Octombrie a fost o lună marcată de impactul pe care avalanşa de ştiri externe negative şi deprecierea leului l-au avut asupra consumatorilor, afirmă reprezentanţi ai pieţei de retail. Evoluţia nefavorabilă a încasărilor din TVA aruncă o umbră de îndoială cu privire la modul în care creşterea taxei la 24%, care a salvat deficitul bugetar în 2010 şi 2011, va ajuta bugetul şi anul viitor, având în vedere ţinta extrem de ambiţioasă de reducere a deficitului la 1,9% din PIB (pe metodologia românească – cash). TVA este cea mai importantă resursă pentru bugetul de stat şi a doua sursă de bani pentru bugetul consolidat, după contribuţiile sociale. Finanţele estimează pentru acest an încasări din TVA de aproximativ 47 mld. lei, cu 19% peste sumele colectate anul trecut. Pentru 2012 autorităţile mizează pe venituri din TVA de 49,6 mld. lei, în creştere cu 6% faţă de 2011. Mai multe in Ziarul Financiar.

CCR respinge contestatia PSD si se pronunta in favoarea amanarii platii drepturilor salariale castigate de bugetari pentru 2016. Curtea Constitutionala (CC) a respins, luni, contestatia PSD privind legea referitoare la amanarea, pana in 2016, a platii drepturilor salariale castigate de bugetari in instanta, au declarat, pentru agentia Mediafax, surse oficiale. Deputatii au adoptat, in 12 octombrie, actul normativ care prelungeste pana in 2016 acordarea drepturilor salariale pentru bugetarii care au obtinut in instanta hotarari definitive. Proiectul de aprobare a Ordonantei de Urgenta 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar a fost votat cu 143 de voturi „pentru”, 108 „impotriva” si 4 abtineri. PSD a contestat la Curtea Constitutionala legea de aprobare a OUG 71/2009, care prelungeste pana in 2016 acordarea drepturilor salariale pentru bugetarii care au obtinut in instanta hotarari definitive, actul normativ fiind aprobat miercuri de Camera Deputatilor, forul decizional. Deputatii din Comisia de Buget-Finante au decis, in octombrie, sa prelungeasca termenul de plata a drepturilor castigate in justitie de catre bugetari de la 31 decembrie 2012 – cat era prevazut in OUG 71/2009 – la 31 decembrie 2016 si sa modifice si procentele anuale de returnare a sumelor respective. Hotnews.

Cum a ajuns Blaga şef la Senat. Vasile Blaga a devenit al doilea om în stat, având acceptul preşedintelui Traian Băsescu. Vasile Blaga a revenit, spectaculos, în prim-planul vieţii politice, devenind, ieri, preşedintele Senatului cu 69 de voturi, în timp ce contracandidatul său, Titus Corlăţean (PSD), a avut 63 de voturi. Promovarea lui Vasile Blaga a venit după o perioadă de marginalizare în PDL: a demisionat din fruntea Internelor acum un an şi a pierdut în luna mai competiţia pentru şefia PDL, în faţa lui Emil Boc. De ieri, Blaga este al doilea om în stat, cel care i-ar ţine locul lui Traian Băsescu, în caz de „indisponibilitate”. Surse democrat-liberale afirmau că revenirea lui Blaga s-a făcut cu acceptul lui Traian Băsescu. Astfel, nominalizarea sa a fost decisă în urma unor discuţii pe care preşedintele Traian Băsescu le-a avut, săptămâna trecută, cu premierul Emil Boc, şi alţi câţiva lideri PDL, fără participarea lui Vasile Blaga. Practic, în cursul zilei de joi, la vârful PDL varianta Blaga era dată ca 100% sigură. Cu atât mai mult cu cât, senatorul Radu Berceanu, un alt nume bine cotat printre parlamentarii PDL, a anunţat că se retrage din cursă. „Când am auzit că suntem doar noi doi, am spus să rămână Blaga. Au urmat apoi şi alte consultări”, a afirmat Radu Berceanu. Ieri, Traian Băsescu i-a chemat la Cotroceni atât pe Vasile Blaga, cât şi pe Radu Berceanu. Întâlnirea a avut loc, potrivit unor surse politice, după ce Blaga primise acceptul Coaliţiei de guvernare. Traian Băsescu a vrut să-i asigure pe cei doi, potrivit aceloraşi surse, de sprijinul său şi să se convingă că şi Berceanu, vehiculat ca posibil candidat, este împăcat cu această numire. „Băsescu le-a spus lui Blaga şi Berceanu că speră ca rândurile să fie strânse de acum încolo şi la Senat, unde majoritatea a mai scârţâit”, a relatat unul dintre senatorii Puterii. Adevarul.

CCR, sesizată de preşedintele Băsescu pe neconstituţionalitatea unor legi. Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis luni preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, mai multe sesizări de neconstituţionalitate privind unele legi, informează Administraţia Prezidenţială. Şeful statului a transmis o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 96/2008 privind modificarea art. III alin. (1) lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 29/2005 pentru modificarea Legii nr. 290/2002 privind organizarea şi funcţionarea unităţilor de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii, industriei alimentare şi a Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice ‘Gheorghe Ionescu-Şişeşti’. O altă sesizare de neconstituţionalitate a fost făcută asupra Legii pentru completarea art. 7 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. EVZ.

Ticăloşilor, aţi greşit la recalcularea pensiilor speciale cu 100% în plus! Vă mai amintiţi de “pensiile nesimţite”, de “principiul contributivităţii” şi de “responsabilitatea fiscală”? Toate au fost argumente pentru recalcularea pensiilor speciale – care să nu se mai bazeze pe ultimele salarii ci pe media întregii cariere – proces care trebuia să reducă cheltuielile statului. La final, cheltuielile au crescut cu 30%, adică un miliard de lei, şi o vreme n-a fost clar de ce. (Caricaturizând, cei „80% din ultimul salariu” s-au transformat în 104% din ultimul salariu!) ZF a descoperit de ce: la finalul recalculării, totul a fost înmulţit cu DOI! Aşa a fost posibil, de exemplu, ca un lent-colonel să iasă la pensie la 43 de ani cu 45 de ani vechime. N-au îndrăznit să scrie asta explicit în lege, ci doar au delegat atribuţiile de recalculare către ministerul Apărării, ministerul de Interne şi serviciile secrete, care doar au transmis rezultatele către casele de pensii. De unde concluzia că trebuie să treacă doi ani de vechime pentru fiecare an muncit încă nu este clar. Romania Libera Riscograma.

Cozmin Guşă, noul acţionar al Petromservice: „Cum am ajuns patron la Petromservice“. Fostul politician a preluat cea mai bănoasă afacere a lui Liviu Luca şi Sorin Ovidiu Vîntu. Fost partener şi angajat al lui Sorin Ovidiu Vîntu, Cozmin Guşă (41 de ani) i-a preluat cea mai bănoasă afacere, după FNI: Petromservice. S-a asociat cu un alt apropiat al lui SOV, Maricel Păcuraru, judecat pentru căpuşarea Poştei Române. Vor să resusciteze o firmă pe care Liviu Luca şi Vîntu ar fi prejudiciat-o cu 83 de milioane de euro. Noii proprietari vor ca statul să recupereze aceşti bani şi să-i dea lor, adică fostei Petromservice, actuală Strategies-Reaserch-Investements SRL. riza este o perioadă nenorocită, dar este şi perioada în care se pot face afaceri profitabile dacă te gândeşti la viitorul imediat. Or, portofoliul Petromservice aşa cum este el în acest moment, e un portofoliu de afaceri foarte important pentru viitorul imediat dacă ne referim la partea de mass-media, analiză sociologică, prognoză geopolitică – unu; doi – la partea de construcţii civile şi industriale, respectiv infrastructură energetică şi trei – pentru că aşa aş împărţi portofoliul Petromservice – partea de exploatări miniere, care înseamnă Budureasa şi exploatarea de marmură din Kazakhstan. Pot să spun că, prin achiziţia Elbahold, în acest moment, Petromservice a devenit o afacere 100% românească. Interviul integral in ziarul Adevarul.

Dan Nica, Aura Vasile şi Octav Cozmâncă, audiaţi în dosarul „Trofeul Calităţii”. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au audiat luni 11 martori în dosarul „Trofeul Calităţii”, dintre care trei martori – Dan Nica, Aura Vasile şi Octav Cozmâncă – au fost propuşi de fostul premier Adrian Năstase, trimis în judecată în acest dosar de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Fostul preşedinte executiv al Partidului Social Democrat (PSD) Octav Cozmâncă a spus că a coordonat campania electorală din 2004 şi de-abia în luna august a acelui an preşedintele PSD de atunci, Adrian Năstase, a decis să se lanseze în campania electorală. „Decizia domnului Năstase de a se lansa în campania electorală din 2004 a venit destul de târziu – surprinzător -, deoarece stătea cel mai bine în sondaje dintre liderii partidului”, a declarat Cozmâncă. Acesta a susţinut că decizia întârziată a lui Adrian Năstase de a candida pentru preşedinţie a venit în urma unor diferenţe de opinie pe care le-a avut cu fostul preşedinte Ion Iliescu, referitor la introducerea cotei unice de impozitare şi la declanşarea alegerilor anticipate, în urma cărora Adrian Năstase a vrut să demisioneze din funcţia de preşedinte al partidului, însă a revenit asupra deciziei. Despre aceste evenimente a vorbit şi Aurelia Vasile, care în 2004 ocupa funcţia de secretar al organizaţiei municipiului Bucureşti a PSD. Agerpres.

Iarna condamnaţilor: Iancu – 10 ani. Finanţatorul Poli Timişoara a fost condamnat într-un dosar în care a fost judecat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Patronul echipei Poli Timişoara, Marian Iancu, a fost condamnat ieri de Tribunalul Bucureşti la 10 ani de închisoare într-un dosar în care a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT acum cinci ani, pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, evaziune fiscală şi spălare de bani. Fratele său, Octavian Iancu, a primit nouă ani de închisoare, iar Constantin Mărgărit, un apropiat al finanţatorului Poli Timişoara, a luat opt ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti. Potrivit procurorilor, în perioada martie 2000-decembrie 2003, fraţii Iancu şi Constantin Mărgărit, în calitate de administratori ai  SC VGB Impex SRL Bucureşti, au coordonat şi determinat încheierea fictivă a unor documente justificative de achiziţii produse petroliere, emise pentru această societate de şapte firme-fantomă. Cercetările derulate de procurori arată că prejudiciul celor trimişi în judecată a fost de circa 1.100 miliarde lei vechi. Marian Iancu a mai fost trimis în judecată de procurorii DIICOT şi în alt dosar, în care era acuzat de prejudicierea RAFO, tot cu câteva mii de miliarde de lei vechi. Această cauză se află încă pe rolul Tribunalului Bucureşti. În respectivul dosar a fost inculpat şi controversatul om de afaceri Ovidiu Tender. Mai multe in Romania Libera.

Ion Iliescu pentru Gândul: Probabil a fost un calcul greşit că funcţia va rămâne la PSD. Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat pentru gândul că a avut îndoieli că funcţia de preşedinte al Senatului poate rămâne la Opoziţie şi că „probabil” calculul celor care au crezut acest lucru a „fost greşit”. Ion Iliescu a spus că era de aşteptat că Vasile Blaga să câştige preşedinţia Senatului şi ca această funcţie să revină PDL. „USL nu este avantajată că a pierdut a doua funcţie în stat. A fost vorba de a o anumită conduită a domnului Geoană şi raporturile acestuia cu conducerea partidului. Practic, prezenţa lui acolo nu mai reflecta poziţia partidului”, a adăugat Ion Iliescu. Preşedintele de onoare al PSD a declarat înaintea excluderii din partid a lui Mircea Geoană că acesta ar trebui să rămână în fruntea Senatului pentru a nu da această funcţie celor de la PDL. Gandul.

Pe Politeia Europeana puteti citi articolul: 29 Noiembrie 2011 – “Faceţi ceva!”

Titluri: Bursele Internationale 28 Noiembrie 2011; Care sunt ţările din ECE care riscă o criză a creditelor din cauza reducerii expunerii de către bănci; Violenţe în kosovo: Aproximativ 25 de militari NATO şi numeroşi etnici sârbi, răniţi în confruntări; Revista Presei de la Deutsche Welle; Întâlnire Obama – Barroso şi Rompuy: Faceţi ceva!; Ucraina: Protestatarii inarmati cu furci au atacat cladirea Administratiei din Donetk; Clubul „super-europenilor”, un pact de stabilitate pentru elite. Bruxelles-ul spune „non”.

 

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

29/11/2011 la 1:35 am

56 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. waa, asta e la propriu „la prima ora”

  sp

  29/11/2011 at 1:44 am

  • Mai schimbam si noi 🙂 Ce nu facem pentru a multumi clientii 😀

   Theophyle

   29/11/2011 at 1:47 am

 2. Buna dimineata. 🙂
  Buna lectura la cafea… 😀
  Legat iar de pensii:
  Vad ca totul a pornit in avalansa de la articolul din ZF. Am citit cu atentie ce scrie in el, nu m-am lamurit cu nimic.
  RL – preia practic articolul din ZF.
  Riscograma este din Februarie, si este de fapt la originea art din ZF. Acolo (in riscograma) nu se vorbeste de dublare sau triplare, ci pur si simplu despre altceva (efectul de levier)
  Este preluat gresit, nicaieri nu se pomeneste de inmultirea cu 2 a vechimii.
  Eventual a rezultatului ( repet, nu cunosc legislatia din armata), dar nu are importanta daca suma totala a punctelor acumulate pe parcursul vietii active nu se modifica.
  Reiau ce am spus aseara pentru @Victor L:
  Sa spune ca ai :
  – 45 ani vechime, cu salar mediu -> 45 puncte. Vei lua: 45/35 = 1.2857 puncte.
  – 25 vechime cu dublu salar mediu -> 50 puncte. Vei lua 50/35 = 1.4286 puncte (mai mult).
  – 30 vechime cu 1.5 salar mediu -> 45 puncte. Rezulta 45/35 = 1.2857 – la fel ca primul.

  Perioada de munca – doar aduna puncte ( ficeare an adauga la nr. total de puncte)
  Varsta nu are importanta (intervine doar ca prag – nu mai putin de …)
  Cam atat despre pensii.

  DanSu

  29/11/2011 at 7:04 am

 3. Despre alegerea lui Blaga.
  Nu stiu de ce, dar am eu un filling ca Blaga este cel mai USL-ist dintre PDL-isti si cel mai PDL-ist dintre USL-isti.
  Oricum in mod sigur nu poate fi acuzat de partizanat reformist 😈 sau de antipatii USL-iste.

  DanSu

  29/11/2011 at 7:09 am

 4. Buna dimineata! 🙂

  Legat de Blaga reiau si eu cele afirmate ieri: PDL poate pierde sau cistiga la Senat pe mna lui. PDL nu mai are nici o scuza cum ca la Senat Geoana obstructioneaza legile grele. Acum ar trebui sa vedem curgind o avalansa de proiecte de legi care erau tinute la sertar de Geoana. Blaga a primit cadou functia de la partid, sa faca bine sa arate ca e soldatul disciplinat care s-a laudat ca este.

  Cetatean

  29/11/2011 at 7:36 am

 5. Buna dimineata! Blaga e un general supus, e un castig pentru PDL ca a reusit sa ia functia la Senat. 🙂

  Radu

  29/11/2011 at 7:55 am

  • Buna dimineata,
   Sa speram ca ai dreptate!

   mar

   29/11/2011 at 8:23 am

   • Buna dimineata!
    sa-l lasam pe Blaga sa se manifeste, oricum va fi mai bun decat Geoana, eu cred ca o sa treaca testul increderii, nu degeaba a obtinut acceptul lui Basescu.

    luminita

    29/11/2011 at 8:46 am

 6. neata,

  dupa ce USL a pierdut presedintia Senatului, pe cind suspendarea lui Basescu de catre aceiasi uslinosi?
  🙂

  skorpion

  29/11/2011 at 9:02 am

 7. USL inca nu a pierdut Presedintia Senatului, daca te iei dupa Geoana si altii din USL care au facut sesizare la CCR :mrgreen:

  Va fi super interesant de vazut decizia, oricare ar fi ea.

  Cetatean

  29/11/2011 at 9:26 am

  • neata, asa este, parca toata lumea a uitat ca urmeaza decizia CCR.
   si poate geoana va fi reinscaunat presedinte Senat…
   si atunci?
   🙂

   skorpion

   29/11/2011 at 9:29 am

 8. sincer, nu cred ca Geoana va fi reinscaunat. CCR se poate spala pe miini foarte usor la nivelul argumentatiei, numai eu stiu doua metode de spalare, insa nu am sa le descriu aici. Insa cert este ca decizia 601 data de CCR-ul iliescian are nevoie imperativa de o corectie si tare as vrea sa vad o schimbare de jurisprudenta, caci este mai mult decit necesara.

  Cetatean

  29/11/2011 at 9:30 am

  • Buna dimineata!
   Berceanu aseara la B1TV a spus urmatorul lucru: in 2008, dupa negocieri, s-a stabilit ca grupurile parlamentare PDL si PSD-Pc sa sustina la presedentia camerelor candidati comuni. La Senat primul care a urcat la tribuna si l-a propus pe Geoana a fost chiar Berceanu din partea grupului parlamentar PDL. Abia apoi a venit randul cuiva din grupul PSD-PC, ceea ce dupa parerea mea de chibit schimba putin (nu mult, pentru ca oricum PSD-PC nu mai exista) datele problemei.
   Eu cred ca oricum situatia de acum difera de precedentul invocat de PSD si CCR trebuie sa verifice constitutionalitatea unei situatii cu totul diferite.

   ribelalu`

   29/11/2011 at 10:03 am

 9. ribelalu, din cite stiu eu, „propunerea” trebuie sa fie legata de un act scris, nu de luarea de cuvint la microfon. Incliun sa cred, si nu am chef acuma sa verific, ca propunerea inseamna un act scris depus la Biroul Permanent de catre liderul de grup parlamentar. Ce spune Berceanu nu are relevanta, chiar daca ar fi adevarat, pentru ca mai mult ca sigur trebuie sa existe undeva o hirtie semnata de grupul PSD+PC in care Geoana sa figureze ca propunere pentru Presedintia Senatului.

  Cetatean

  29/11/2011 at 10:06 am

 10. Buna dimineata,
  tot aseara , Berceanu a argumentat ca reclamatia lui Geoana la CCR nu este valabila deoarece numai presedintele senatului poate sesiza CCR dar el era deja demis din functie cu majoritate de voturi, deci ca simplu parlamentar nu se mai poate adresa direct CCR.

  cedric

  29/11/2011 at 10:07 am

  • cedric, inselatoare argumentatia. Dpdv constitutional, Geoana era Presedinte, deoarece fara publicarea in Monitorul Oficial a Hotaririi de revocarea, aceasta nu produce efecte. La ora cind a sesizat CCR, Hotarirea nu fusese publicata in M. Of si Geoana era inca Presedinte al Senatului. E o chestie de procedura, insa asta e. Geoana a semnat in calitatea de Presednte de Senat, neexistind un act oficial care sa ii fi retras acea calitate in momentul semnarii contestatei.

   Cetatean

   29/11/2011 at 10:11 am

 11. Exact ce spuneam: propunerea emana de la liderul de grup parlamentar, nu de la orice senator. Ce spune Berceanu e o ineptie:

  Regulamentul Senatului, art.24, 1:

  Art.24.- (1) Preşedintele Senatului este ales, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt înscrise, în ordinea descrescătoare a mărimii grupului parlamentar, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de liderii grupurilor parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere.

  Cetatean

  29/11/2011 at 10:09 am

 12. Japita si licheaua de Berceanu minte de ingheata apele in legatura cu asa-zisa propunere pe care ar fi facut-o el, avansindu-l pe Geoana spre Presedintia Senatului in 2008:

  Stenograma Sedintei Senatului din 19 decembrie 2008:

  http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.stenograma?ids=6568&idm=5&idl=1

  „Dau cuvântul liderilor grupurilor parlamentare pentru a prezenta propunerile. Are cuvântul liderul Grupului parlamentar al PSD+PC.

  Domnul Puiu Haşotti:

  Domnule preşedinte,

  Stimaţi colegi,

  Regulamentul şi cutuma arată că aceste propuneri se fac de către grupurile parlamentare în ordinea mărimii lor.

  Domnul Radu-Mircea Berceanu:

  Din partea Grupului parlamentar al PD-L dorim să anunţăm că nu avem nicio propunere pentru preşedinţia Senatului.

  Domnul Sergiu-Florin Nicolaescu:

  Vă mulţumesc.

  Mai există observaţii?

  Nu mai sunt observaţii.

  Domnul Ion Toma:

  Din partea Grupului parlamentar al Grupul parlamentar al PSD+PC desemnează ca şi candidat la preşedinţia Senatului pe domnul senator Mircea-Dan Geoană„.

  Ei iaca de asta trebuie trimis PDL-ul in Opozitie, pentru ca unul ca Berceanu vine si ne minte mai sfruntat ca unul din PSD de care cica se deosebeste!!!

  Cetatean

  29/11/2011 at 10:18 am

  • e un habarnist comentatorul asta. nici nu stie cu ce se maninca problemele Justitiei.

   Cetatean

   29/11/2011 at 10:44 am

 13. Grebla, PSD: USL a depus 11 amendamente la legea bugetului, 6 pentru cresterea cheltuielilor bugetare si 5 pentru imbunatatirea colectarii fiscale. Super iresponsabili! Cresterea cheltuielilor (sigura) sa fie facuta din cresterea incasariulor la buget (prezumata). Daca apare vreo diferenta, Romania sa se imprumute, evident…

  Cetatean

  29/11/2011 at 10:41 am

 14. salariile presedintilor Tribunalelor din Romania:

  http://www.econtext.ro/dosar–2/analiza/topul-salariilor-incasate-de-judecatorii-din-romania-vezi-cat-castiga-cei-mai-puternici-judecatori-din-tara-noastratop-national.html

  Eu nu zic ca sunt mari, dar nici mici nu sunt in niciun caz, mai ales daca ne raportam la veniturile populatiei obisnuite.
  In plus nu imi dau seama din analiza asta daca sunt brute, nete, doar salarii, total venituri etc. Dar mie mi-ar ajunge si cel mai mic dintre ele.

  ribelalu`

  29/11/2011 at 11:10 am

 15. sariti, orice atingere a salariilor acestora inseamna atentat la independenta Justitiei!!!!!

  Cetatean

  29/11/2011 at 11:14 am

  • ‘morning! 🙂

   @ Mister C, cu ce să sarim: cu apa, cu toporu’ sau cu benzina?! Eu sunt mai dispus spre ultima, că de mâine, pa ITP și-mi trag la umbra F22-ul Made in Colibashi!
   Apoi eu sunt și oleacă mai pacifist, nu ca Stefano Taliano, cu Ak 47! 😆

   oldhashu

   29/11/2011 at 11:23 am

   • Salut! 🙂

    Benzina e scumpa, eu zic ca un topor sau o furca e numai bine 😆

    Cetatean

    29/11/2011 at 11:25 am

    • Pentru eficienta si rapiditate: dulce ca mierea, (mai ieftin si avantajos), e glontul Patriei. 🙂
     (Plagiat dupa Petru Popescu)

     Buna de dimi´dragii mei. 🙂

     ina eyre

     29/11/2011 at 11:51 am

     • salut! dulce ca un topor in cap e lipsa pomenilor electorale in an electoral.

      Cetatean

      29/11/2011 at 11:53 am

 16. Vosganian urla in Senat: la 3 ani de colaborare cu FMI, Romania este mai vulnerabila decit in 2008!

  Cetatean

  29/11/2011 at 11:22 am

  • …ce înseamnă, dom’le, lipsa de FeMeI !!! 😉

   oldhashu

   29/11/2011 at 11:25 am

   • omul e show-man in Senat, ploua cu cifre si cu laude la adresa propriei persoane si cu acuze la adresa Puterii.

    Cetatean

    29/11/2011 at 11:27 am

 17. face spume la gura ca a crescut deficitul bugetar fata de 2008 (zice el), uitind sa spuna de cresterea astronomica a pensiilor pe care ne-a lasat-o mostenire.

  Cetatean

  29/11/2011 at 11:24 am

  • Da-l incolo. Intro vreme bodoganea pe la toate televiziunile ca solutia este cresterea deficitului. Un Gica Contranian.

   Aha

   29/11/2011 at 11:27 am

  • «Măgar și n-are manieră!» (I L Caragiale)

   oldhashu

   29/11/2011 at 11:29 am

 18. injura FMI-ul, dar zice ca nu are tupeu sa voteze contra Acordului.

  Cetatean

  29/11/2011 at 11:29 am

  • «Român imparțial…» (tot Nenea Iancu)

   oldhashu

   29/11/2011 at 11:31 am

 19. Mister C, dragule, plăcerea unui ping-pong cu dta, ca orice plăcere, fuse scurtă! Mme Old puse ochii pe mine că ce-mi pierd vremea la clape când afar’ e o frumusețe de vreme și „planția” mă strigă din toți rărunchii.
  Pe seară, când Argus mai inchide din ochi! 😆

  oldhashu

  29/11/2011 at 11:38 am

 20. bine, omule, mergi cu doamna dumitale cu multi ochi frumosi si seducatori 😉

  Cetatean

  29/11/2011 at 11:39 am

 21. „Alarmă: încasările din TVA sunt în picaj”. Asta-i un fel de catch 22? Lumea se fereste sa consume deorece presa si teveurile sint pline de apocalipse, si economice si de sfirsitul lumii. Dar presa si teveurile nu pot schimba macazul de pe apocalipsa cit timp lumea nu incepe sa consume.

  Aha

  29/11/2011 at 12:12 pm

 22. Cica „Sorin Apostu, primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, arestat pentru luare de mita, a depus la Curtea de Apel Cluj o cerere de eliberare sub control judiciar, anunta Agerpres.”.
  Eu zic ca are mici sanse de reusita datorita:
  -Curtea de Apel este aia din Cluj, nu aia din Bucuresti, Aia din Bucuresti sint specialisti in miscarea „corupti din toate tarile uniti-va”.
  -Apostu a umflat doar o suta de mii de euro. Avea sanse mai mari daca umfla o suta de milioane.
  -A amenintat Apostu ca stie unde stau judgii si procurorii, ca va avea „grija” de familiile lor, bref, ca va lua justitia in miinile proprii? Nici gind, deci la arest cu el. Daca venea cu niscai amenintari atunci era liber deoarece mita de o suta de mii de euro este neclara: culoarea pungii in care erau banii nefiind specificata de procurori. Mai mult, prin elberare in urma amenintarilor ca stringe niste judgi de git dadea o buna ocazie CSM-ului sa dovedeasca ce reformisti sint: il criticau in public.

  Aha

  29/11/2011 at 12:38 pm

 23. CSM-ul „reformist” nua aprobat cererea DNA ca madam Costiniu sa nu mai judece cauzele instrumentate de DNA (sursa: stiri TV)

  ribelalu`

  29/11/2011 at 1:25 pm

 24. PNL-ul continua actiunea de suspendare a lui Traian Basescu, ba mai mult vor si alegeri anticipate – declaratie Puiu Hasoti la RRA. Cred ca astia au o problema de retard mintal avansat si fara sanse de ameliorare :mrgreen:

  mar

  29/11/2011 at 1:41 pm

  • PNL continua actiunea Recunostinta: recunoastem ca nu avem nimic in cap si altceva nu stim decit sa suspendam din condei.

   Aha

   29/11/2011 at 1:56 pm

 25. O fi frate cu Vosganian, sau a beneficiat de „consultanta” din partea lui :mrgreen: – in Marea Britanie s-a descoperit o gaura in buget de 35 miliarde EURO.
  http://www.adevarul.ro/financiar/business_extern/Marea_Britanie_descopera_o_-gaura_neagra-_de_35_de_miliarde_de_euro_in_finantele_publice_0_599940133.html

  mar

  29/11/2011 at 1:51 pm

  • dupa plusul de 55 miliarde in Germania,plusul de 6,5 miliarde in Grecia,acum lipsa de 35 miliarde in UK;
   cred ca nimeni nu mai stie realitatea;
   hirtia suporta orice…

   intimplator

   29/11/2011 at 2:10 pm

 26. Oare de ce relatarea despre Curtea Constituțională e ilustrată cu o imagine de la Consiliul Județean Cluj? E vreo legătură ascunsă?

  Grig

  29/11/2011 at 2:15 pm

  • Salut Grig 🙂
   habar nu am avut despre poza. Am cautat pe internet o poza care se lega. Singura fara copyright care raspundea cautarii a fost ce pe care am postat-o. 😆

   Theophyle

   29/11/2011 at 2:23 pm

  • buna ziua;
   ce dracovenie mai e si asta???
   parca justitia e apolitica???!!!

   intimplator

   29/11/2011 at 2:34 pm

   • Pai ei au incheiat un acord cu Ponta-Sirbu-Daciana. Nu cu un partid, ce se tot ia lumea de ei?

    Aha

    29/11/2011 at 2:47 pm

 27. Buna ziua!
  Inca un editorial exceptional marca Sorin Ionita in ev z de azi: ” Italia ca model pentru români”.

  andrzej

  29/11/2011 at 2:47 pm

 28. cum este posibil, ca CSM, sä aicä colaboräri cu PSD, ? treabä ticluitä de penalii,

  nästase, severin si voicu.

  este inadmisibil, colaborarea unui partid, cu justitzia.

  theo

  29/11/2011 at 3:10 pm

 29. Buna Ziua 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  29/11/2011 at 3:31 pm

 30. intrucat costiniu, ca fam, sunt inplicatzi in legäturi cu diversi penali, este inadmisibil, ca aceastä

  femeie, sä fie läsatä ,mai departe, sä judece.oare justitzia este chiar handicapatä ???

  theo

  29/11/2011 at 4:02 pm


Comentariile sunt închise.