Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită: 24 Noiembrie – “Geoana revocat, Iliescu la spital”

Bună dimineata intr-o zi de joi. Astazi, vremea se va menţine închisă în regiunile din sudul şi estul ţării, unde cerul va fi acoperit, se va semnala ceaţă, posibil persistentă, asociată izolat cu ploi slabe, burniţă sau fulguială. Vor fi condiţii de producere a poleiului. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi noaptea local va fi ceaţă cu chiciură. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile maxime, mult mai scăzute decât în mod obişnuit la această dată în special în zonele de câmpie şi depresionare, vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade, iar cele minime, în general, între -10 şi 0 grade.

În Bucureşti , vremea va fi închisă şi foarte rece, cu cer acoperit şi trecător burniţă sau fulguieli. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -2…0 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3577  RON; 1 USD = 3. 2557 RON; 1 EURO = 1. 3385  USD; Francul elvetian 3. 5410  RON. Gramul de aur 176.5955 RON.

Sfârşitul tragic al colonialismului financiar. In 2007, bancherii greci şi cei austrieci încă se băteau pe cotă de piaţă în Estul Sălbatic. Simţeau mirosul sângelui: şansa de-a ajunge, din marchizi financiari provinciali, nişte mici împăraţi. Cu punga de bani în loc de sabie şi marketingul delirant pe post de fanfară, au plecat să cucerească, palmă cu palmă, cotă de piaţă. Scutul? Un inutil inhibator al vitezei şi agilităţii! Şi au învins. Împreună, băncile austriece şi cele greceşti controlează acum mai mult de jumătate din piaţa bancară din România şi cote asemănătoare în majoritatea ţărilor vecine. Dar foştii împăraţi sunt acum de nerecunoscut, scormonind cu unghiile după banii îngropaţi de valurile crizei pe te-miri-unde. Sau, în cel mai bun caz, amăgindu-se că se putea şi mai rău. Da, se putea, dar nu pentru asta au venit aici. Grecii s-au împotmolit pentru că propriul guvern a devenit insolvent. Totuşi, bancherii preferă să-şi ştie capitalurile blocate prin cine ştie ce proiect imobiliar nevândut din Pipera, cu şanse minime de recuperare, decât să-i aducă înapoi acasă, cu şanse zero. Austria este în situaţia exact opusă: stă destul de bine cu finanţele publice, însă băncile ameninţă să o îngenuncheze. După ce au dat credite în Europa de Est cât 120% din PIB-ul ţării de origine, orice şoc, oricât de mic, se poate dovedi catastrofal. La altă scară, catastrofal pentru Austria ar fi să-şi piardă ratingul triplu-A, singurul lucru care o împiedică să intre în spirala datoriilor şi a dobânzilor care deja nu mai cruţă nici măcar ţări ca Franţa. Decizia băncii centrale a Austriei de-a limita volumul creditelor acordate băncilor comerciale în Est încheie o etapă a crizei şi o deschide, probabil, pe următoarea. Efectele concrete sunt destul de severe, însă pot fi depăşite: presiune suplimentară pe deprecierea leului, dobânzi mai mari, dificultatea statului dar şi a companiilor de-a se mai împrumuta. Lucian Davidescu (Riscograma – Romania Libera)

Petru Filip (PDL), desemnat presedintele interimar al Senatului, dupa ce Mircea Geoana a fost revocat din functie. Plenul Senatului a votat, miercuri, in favoarea revocarii lui Mircea Geoana din functia de presedinte al acestei camere parlamentare. 112 senatori au votat pentru revocarea lui Geoana, 3 s-au abtinut de la vot, iar 2 au fost impotriva. Biroul Permament s-a reunit dupa votul din plen si l-a desemnat pe Petru Filip (PDL) presedinte interimar al Senatului, pana la alegerea unui nou presedinte. Petru Filip este senator PDL de Bihor si a fost, pana miercuri, vicepresedinte al Senatului (incepand din septembrie 2011). El face parte din Comisia pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului. Mircea Geoana a contestat la Curtea Constitutionala decizia Senatului privind revocarea sa din functie. „Este un vot politic pe care il respect, dar asta nu face ca solicitarea PSD sa fie una constitutionala sau legala. Nu se invoca nicio fapta care imi este imputabila ca presedinte al Senatului, temeiul solicitarii PSD este neconstitutional”, a afirmat el in cursul zilei. Geoana a depus contestatia in cursul dupa-amiezii. HotNews.

Ion Iliescu este internat la Spitalul Elias. Preşedintele de onoare al PSD, fostul şef al statului Ion Iliescu, este internat la Spitalul Elias din Capitală, după ce i s-a făcut rău în cursul zilei de miercuri, au declarat pentru Mediafax surse medicale. Purtătorul de cuvânt al Spitalului Elias, Valentin Calu, a confirmat că Ion Iliescu este internat pentru un control de rutină. Sursele medicale citate au precizat că Ion Iliescu a fost internat miercuri după-amiază şi va fi pregătit pentru investigaţii endoscopice. Ion Iliescu a participat, marţi, la şedinţa CExN al PSD, unde s-a decis excluderea lui Mircea Geoană din partid. Potrivit unor surse, în cadrul şedinţei liderii PSD au avut schimburi de replici dure, protagonişti fiind inclusiv Ion Iliescu şi Mircea Geoană. Mediafax

Afaceri cu imobilele RA-APPS: La adresa la care şefa SGG spune că este doar o asociaţie non-profit se află şi firma soţului. Spaţiul RA-APPS din strada Matei Basarab, despre care şefa SGG Daniela Andreescu susţine că ar găzdui doar o asociaţie non-profit din care face parte şi soţul său, Aurel Teodorescu, este de fapt şi sediul firmei acestuia, Huntfish Delta SRL, care desfăşoară activităţi economice. Iniţial, la adresa din strada Matei Basarb numărul 71 se afla sediul Clubului de pescuit sportiv Delta Fishing, asociaţie fără scopuri patrimoniale, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. În septembrie 2010, soţul Danielei Andreescu, Aurel Teodorescu, a înfiinţat firma Huntfish Delta SRL, în care este acţionar, alături de Clubul de pescuit sportiv Delta Fishing, deţinând 51% din părţile sociale. Deşi la adresa respectivă se află şi o firmă care desfăşoară activităţi economice, în ultimul din seria de comunicate pe care le-a dat pentru a răspunde acuzaţiilor din presă, şefa SGG susţine că spaţiul din strada Matei Basarab „a fost atribuit unei asociaţii non-profit şi cuantumul chiriei pentru acesta nu s-a stabilit de SGG, ci de RA-APPS, în condiţiile legii; asociaţia care ocupă spaţiul plăteşte chirie de aproximativ 4 euro/mp plus TVA şi nu face parte din rândul asociaţiilor care sunt scutite de plata chiriei şi deţin spaţii la RA-APPS, având contract de închiriere cu RA-APPS şi nu cu SGG”.  „Chiria stabilită de Regie şi plătită pentru acest spaţiu de cca. 100 mp este de aproximativ 600 de euro lunar, la care se adaugă cheltuielile cu utilităţile”, se mai arată în comunicatul SGG. Fiica Danielei Andreescu, Irina Zisman, este asociat în firma Daniro Events, care a câştigat un contract de 38.000 de lei pentru furnizarea de aranjamente florale la Senat. În acelaşi comunicat, care face referire şi la fiică, definind-o drept „ruda de gr.1 a secretarului general al Guvernului”, se mai arată: „Spaţiul unde are punct de lucru societatea rudei de gr.1 a secretarului general al Guvernului aparţine RA-APPS, a fost atribuit prin licitaţie şi există contract în vigoare pentru care se plăteşte cea mai mare chirie/mp din imobil şi pe total din tot imobilul, respectiv 733,78 euro/lunar pentru o suprafaţă de 44,83 mp, cu menţiunea că există în acelaşi imobil încă spaţii libere., iar pe strada Ion Câmpineanu sunt în total şapte spaţii libere, la parter, stradal, lucru care poate fi observat de orice reporter care trece prin zonă”. Restul il puteti citi pe Mediafax.

Recolta buna i-a ingropat pe tarani in datorii. 20 de bani kilogramul de varza, 30 de bani kilogramul de cartofi, 50 de bani kilogramul de mere. Acestea sunt preturile cu care taranii sunt obligati acum sa-si vanda recolta. In aceste conditii se naste intrebarea: la ce le-a folosit acesstora anul agricol exceptional care a fost 2011? Nici macar intr-un an agricol bun, cum e 2011, taranul roman nu e fericit. Desi pamantul a dat rod bogat, oamenii care muncesc ogorul cat e ziua de lunga, din primavara pana-n toamna, se cauta acum prin buzunare si vad ca sunt goale. Nu s-au ales cu mai nimic, desi au vandut stive de varza si de cartofi, tone de mere sau munti de cereale. Am colindat zilele trecute prin mai multe sate din judetul Dambovita, stand de vorba cu oamenii. Toti se plang din cauza ca nu exista un sistem eficient de colectare si comercializare a marfurilor agricole. Multi nu au posibilitatea sa-si transporte marfa in pietele din marile orase. Dar si acolo, daca ar ajunge, nu mai au loc de intermediari. Si atunci taranii stau in poarta casei sau pe marginea soselei si asteapta sa vina samsarii, sa le cumpere roadele pamantului. Romania Libera.

Sponsorii lui Ponta. Să fie primiţi! În jur de 1 milion de euro a tocat în patru ani de raliuri echipajul Edwin Keleti-Victor Ponta. Umbrărescu, Negoiţă, Rus au plătit toată distracţia liderului PSD. Sponsorii s-au înghesuit să-şi facă loc la uşa echipajului de raliuri Keleti- Ponta într-o perioadă în care mulţi piloţi mult mai galonaţi, cu titluri naţionale în spate, au trebuit să stea pe tuşă, nereuşind să adune buget pentru a se înscrie în campionat. Pentru Keleti, partenerul lui Ponta, s-au găsit bani, sute de mii de euro an de an, chiar în plină criză economică. Echipajul a schimbat anual, uneori chiar şi de două ori pe an, cele mai performante maşini de raliu la nivel mondial, culminând cu un Ford Focus WRC, de peste 100.000 de euro. Beneficiind de cel mai mare buget, cei doi au şi devenit lideri la clasa N. Rând pe rând, Ioan Rus (PSD), Regele Asfaltului Dorinel Umbrărescu şi deputatul PSD Robert Negoiţă au întreţinut cu dărnicie capriciul „micului Titulescu”, Victor Ponta. Ba, Sorin Ovidiu Vântu a pus şi el umărul, cadorisindu-l pe Edwin Keleti cu 140.000 de lei pentru nişte proiecte editoriale care nu s-au concretizat niciodată. Unul dintre sponsorii lui Ponta este deputatul PSD Robert Negoiţă. Acesta deţine 60% din societatea Pro Hotel SRL din Bucureşti. În 2008, prin intermediul acestei societăţi comerciale, Negoiţă l-a sponsorizat direct pe Victor Ponta cu un autoturism Renaul Clio Sport, în sumă de 117.000 lei. Contractul a fost încheiat în data de 1 februarie 2008. Mai multe in EVZ

Pe Politeia Europeana: 24 Noiembrie 2011 – “Nisipuri mişcătoare”

Titluri: Bursele Internationale 23 Noiembrie 2011; Licitaţia de obligaţiuni a Germaniei, un dezastru. Bundesbank preia titlurile nevândute; Grecia, Spania şi Italia. Nisipuri mişcătoare; Istoria retragerilor din Afganistan semnalează destabilizare; Medvedev ameninta ca Rusia se retrage din Tratatul START si avertizeaza asupra revenirii la Razboiul Rece; Europa datornică: Jocul dobânzi-risc de neplată, faza pe ţări. Liga în care joacă România.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

24/11/2011 la 8:09 am

77 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. o zi buna tuturor!
  Printul Charles al Marii Britanii, deja cel mai longeviv mostenitor de tron din istoria Regatului Unit, ar putea fi tentat sa se lase incoronat ca rege al Romaniei, potrivit „Daily Mail”. Mai in gluma, mai in serios, Printul Charles atrage atentia lumii asupra Romaniei. Printul mostenitor al tronului Marii Britanii promoveaza in toata lumea peisajele nepereche al Romaniei. Acesta poate fi motivul pentru care presa europeana speculeaza ca „Printul Charles ar putea deveni in cele din urma rege al Romaniei”. Ziarele din Europa Centrala au apreciat ca printul Charles ar putea ajunge rege al Romaniei, daca monarhia ar fi reinstaurata. „Deci, daca printul Charles se plictiseste sa astepte sa urce pe tronul Marii Britanii, el ar putea fi tentat sa se lase incoronat rege Carol al III-lea”, comenteaza Daily Mail, notand ca Charles este deja cel mai longeviv mostenitor la tron din istoria Marii Britanii, informeaza Adevarul.
  Acest scenariu l-am tratat in gluma la inceputul lunii noiembrie: „Majestate nici nu știi, cât de mult noi te-am iubi…”, dar informatia circula ca zvon inca de la inceputul acestui an
  http://sareinochi.com/2011/11/01/majestate-nici-nu-stii-cat-de-mult-noi-te-am-iubi/

  Sare'n Ochi

  24/11/2011 at 8:25 am

 2. Si va mai propun un subiect, despre gandirea tipic sindicalista de a transforma incompetenta in spectacol politic ieftin. Florin Cazacu, primarul PSD din Brad, județul Hunedoara, a intrat de azi în cea de-a treia zi de grevă a foamei. Edilul cere bani de la Guvern pentru a asigura distribuția de căldură la populație în condițiile în care centrala termică pe bază de păcură din apropierea orașului, inaugurată în 2004 în mandatul său, are pierderi de căldura pe traseu de 70%. Prefectura anunță că în ultimii 5 ani, pentru segmentul termic, municipiul Brad a primit de la Guvern peste 46 de milioane de lei, dar că sistemul nu a fost eficientizat deloc de administrația locală. Guvernul oferă acum, ca osoluție temporară, păcură ca împrumut de la Rezervele de Stat, dar primarul așteaptă doar banii de la centru. În tot acest timp, aproape 10.000 de locuitori din Brad, oraș fără racord la vreo conductă de gaz metan, stau fără căldură. Iar Victor Ponta politizează, cu tupeul și nesimțirea caracteristice, incompetența omului său de partid afirmând că acesta nu a primit bani pentru încălzirea orașului întrucât nu a “trădat” și nu a trecut la PDL sau UNPR. Mă rog, pe “Cârlan” nu-l duce capul la mai mult. Dar brădenii?
  http://sareinochi.com/2011/11/24/gandire-tipic-sidicalista-incompetenta-transformata-in-spectacol-politic/

  Sare'n Ochi

  24/11/2011 at 8:26 am

  • am vazut articolul despre Brad si am citit si analiza ta. Acolo este modelul prin excelenta al primariilor din Romania: primarii dau bani cu toptanul pentru panselute si servicii „sociale”prin care cumpara voturi, insa investitiile adevarate si incalzirea iarna trebuie sa le plateasca Guvernul.

   Cetatean

   24/11/2011 at 8:28 am

 3. Buna dimineata! 🙂

  Fufa de la Secretariatul General al Guvernului este o veche prietena si cunostinta a Madamei Udrea.
  Spun asta ca sa se stie ca nu e destul sa te numesti Boc ca sa scapi de acuzatiile de coruptie De la un punct incolo cinstea si cumsecadenia nu mai sunt virtuti, cu atit mai putin in situatiile in care nu poti invoca faptul ca „nu ai stiut”. Nu ai voie sa „nu stii”.

  Cetatean

  24/11/2011 at 8:26 am

  • @cetatean
   ce-aveti domnule ,asa de dimineata,cu d-na ministru fruntasa in intrecerea( socialista) a fondurilor europene?
   mai are un pic si bate si cincinalu’n 4 1/2 ani

   intamplator

   24/11/2011 at 8:39 am

   • iaca, na, fruntasa! Sa cinte la alta masa, la mine nu merge.

    Cetatean

    24/11/2011 at 8:54 am

 4. chiar aseara stateam de vorba cu un amic care se ocupa de ingrasaminte si ce tine de asta. am aflat niste chestii de ma doare capul:
  – nu poti lua un teren in arenda daca nu dai mai mult de 110 EUR pe hectar cat da „subventia” europeana (rezultatul: terenurile stau parloaga). in Ungaria vecina, oamenii primesc subventie numai daca cultiva ceva pe teren si daca vin cu dovada ca si-au vandut recolta. motov pentru care ungurii vand la pret de cost si-i ingroapa pe ai nostri care nu-si permit treaba asta.
  – la granita ungurii au voie sa foloseasca apa geotermala la incalzirea serelor. 10 metri in Romania este interzis de catre o lege de mediu care afirma ca se aceasta practica raceste panza de apa geotermala!
  samd. ne dam cu stangul in dreptul. si-apoi invers.

  Sare'n Ochi

  24/11/2011 at 8:31 am

  • buna dimineata@sare n ochi
   chestia asta cu racirea pinzei de apa geotermala e adevarata sau e banc;pare o lege demna de bula

   intamplator

   24/11/2011 at 8:37 am

   • salut.
    nu-i banc. este trista realitate. la a fi tampiti cu orice pret, nu avem limite. este ca si povestea de pe vremea lui Ceasca cand s-au descoperit niste zacaminte de titei la granita cu aceeasi Ungarie. ai nostri l-eau pus in conservare, ai lor le-au exploatat. ai nostri pot sa se uite dupa ce au conservat, ca au exploatat ungurii punga comuna!

    Sare'n Ochi

    24/11/2011 at 8:40 am

    • multumesc
     aia cu titeiul o stiu;nu voiau sa-i supere pe unguri(asta nu e banc,e adevarat)
     la fel a mai fost si cu niste gaze prin sud;acolo, i-au aratat altfel zona lui ceausescu si au inceput extractia

     intamplator

     24/11/2011 at 8:43 am

 5. chestia cu ponta si sponsorizarile e cam ” subtire” n-o fi morala dar ,probabil, e legala
  cel putin asa rezulta din articol

  intamplator

  24/11/2011 at 8:45 am

 6. Judecatoarea Gabriela Birsan, acuzata de DNA de trafic de influenta, solicita procurorului general, Laura Codruta Kovesi, urmarirea penala si condamnarea la inchisoare a procurorului-sef Daniel Morar
  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-10770795-judecatoarea-gabriela-birsan-acuzata-dna-trafic-influenta-solicita-procurorului-general-laura-codruta-kovesi-urmarirea-penala-condamnarea-inchisoare-procurorului-sef-daniel-morar.htm
  imi traduce si mie cineva chestia asta? o judecatoare nu stie cine pe cine condamna?

  Sare'n Ochi

  24/11/2011 at 9:04 am

 7. e disperata. nu credea ca cineva vreodata ii va deranja augusta „independenta”.

  Cetatean

  24/11/2011 at 9:06 am

  • Buna dimineata!
   Care e treaba cu dosarul, completul de judecata etc.? A schimbat Barsan &Co datele,dovezile, sau de unde pana unde tarasenia asta?
   „In plangerea penala publicata de luju.ro se mentioneaza urmatoarele:
   * Prin urmare, în această cerere de ridicare a imunităţii, se arată expres că în Dosarul nr. 410/42/2009, la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prin decizia adoptată de judecătorul Gabriela-Victoria BÎRSAN, în urma unor avantaje materiale acordate de avocatul recurentului, s-a pronunţat o soluţie favorabilă, adică s-a admis recursul şi s-a casat sentinţa recurată cu trimiterea cauzei spre rejudecare.
   * In realitate, judecătorul Gabriela-Victoria BÎRSAN nu a făcut parte din completul de judecată al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal a Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care a statuat asupra recursului introdus de recurenta S.C. EUROAVIPO GRUP S.A. Buzău, Decizia nr. 3716/21.09.2010 din Dosarul nr. 410/42/2009 fiind adoptată de alţi judecători.”

   Mih

   24/11/2011 at 9:25 am

 8. Salut
  Pe B1 Basescu la Radison – in direct analiza economiei

  Un tanar de stanga

  24/11/2011 at 9:27 am

 9. neata,

  citind postarea lui ThPh, mi-a venit in minte cum a disparut ca un balon de sapun ditamai Bancorex-ul…si nimeni, absolut nimeni nu a patit nimic…..

  miliarde de dolari disparuti cu si fara urma….

  si ne mai miram de altele???

  skorpion

  24/11/2011 at 9:58 am

  • Buna 🙂
   asa este, s-a ales praful de o banca de top

   mar

   24/11/2011 at 10:02 am

 10. Buna dimineata 🙂
  Oare nu se poate clona – Traian Basescu: Nu am vazut niciun comandant de nava care are furtuna in fata sa spuna ca nu mai ajunge la portul de destinatie. Poti sa ajungi, dar cu cateva ore mai tarziu
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10775691-live-text-traian-basescu-sustine-discurs-cadrul-conferintei-the-economist.htm

  mar

  24/11/2011 at 10:00 am

 11. Buna dimineata!
  de departe cea mai buna stire a joiei violet de astazi este cea cu Karpa Kaghebista la Elias.
  Cred ca acatistele blondei de la Dezvoltare au ajuns pe masa lui Dumnezeu, inaintea revistei presei de ieri:

  http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Boc_a_trait_-un_moment_magic-_la_Mormantul_Sfant-iar_Udrea_a_pus_acatiste_la_Zidul_Plangerii_0_596940346.html

  luminita

  24/11/2011 at 10:03 am

 12. ”A plecat să cheme minerii în Rai”, a titrat Antena 3 la jurnalul principal de știri din această dimineață.
  http://mantzy.ro/2011/11/23/ion-iliescu-a-murit/

  razvan

  24/11/2011 at 10:08 am

  • 😛

   skorpion

   24/11/2011 at 10:19 am

  • saluuut! nu te-am vazut de mult, ma bucur ca esti bine! 🙂

   Cetatean

   24/11/2011 at 10:20 am

   • salut

    citesc blogurile constiincios obisnuite, nu ma mai obosesc cu presa, dar nu mai comentez ca pe vremuri; azi nu m-am putut abtine insa, era prea amuzant

    razvan

    24/11/2011 at 10:36 am

    • deci esti bine 🙂
     uneori si eu sunt cuprins de o lehamite de a comenta, mama-ama. Dupa aia imi aduc aminte ca mai de terminat serialul si inca altelele asemenea, asa ca ma reintorc la vechile obiceiuri…

     Cetatean

     24/11/2011 at 10:40 am

  • salut!
   un comentator zice:ca „a vorbit Basescu cu medicii decla Elias sa-l tina pe Iliescu la aparate pana la Craciun”.!!!!!!!!!!!!!!!
   tare de tot asta. 😆 😛

   luminita

   24/11/2011 at 11:18 am

   • scz, de la Elias.

    luminita

    24/11/2011 at 11:19 am

    • si de Craciun ce ii fac?

     Cetatean

     24/11/2011 at 11:21 am

     • n-ai inteles?
      sa il tina medicii in viata, artificial, cu ajutorul aparatelor, pana pe 25 decembrie!!!!!
      ce razbunare mai buna decat sa il declare mort pe criminalul Ceausestilor exact in prima zi de Craciun?!?!?

      luminita

      24/11/2011 at 11:48 am

     • Iliescu, de Craciun, este porcul cel mai bun!

      Sare'n Ochi

      24/11/2011 at 12:05 pm

 13. Oare atat de multi cardiaci cu cardiopatie ischemica sa fie in Galati si mai ales care sa intre in criza pe strada incat sa necesite defibrilarea la „botul calului” 😦
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/galati-primul-oras-din-tara-in-care-se-monteaza-defibrilatoare-stradale-955154.html

  mar

  24/11/2011 at 10:09 am

 14. Voicu agatat iarasi de DNA.

  Cetatean

  24/11/2011 at 10:28 am

 15. hahahaha, din completul de 3 judecatori care il judecau pe Voicu, 2 s-au pensionat si au aparut altii 2. Ce au facut astia doi?

  Au decis ca NU TOATE interceptarile telefinice trebuie expertizate, cum ceruse Voicu (asa, tata, bravo judecatorilor! :twisted:)

  Voicu face recurs la completul de 5. Acum ca Pandrea e pensionat, sa astepte el mult si bine salvarea.

  Cetatean

  24/11/2011 at 10:30 am

 16. daca Vanghelie se rupe din nou de PSD (lucru destul de probabil) a mai aparut un mare pierzator: Sorin Oprescu

  ribelalu`

  24/11/2011 at 11:22 am

  • Oprescu e un mare balon de sapun, dar si aia din PDL sunt cretini, ca nu au om.

   Cetatean

   24/11/2011 at 11:24 am

   • PDL-ul ca PDL-ul, pana la urma o sa puna pe cineva care are carnet sau merge pe mana noului favorit din Bucuresti: UNPR-ul, dar USL-ul, din 3 partide, sa nu gaseasca un „prostanac” cu carnet de membru sa candideze…
    USL-ul actioneaza ca la cursele de cai…pariaza orbeste pe favorit. La Baia Mare i-a iesit, la prima strigare, ca apoi la partiale sa strige ca „i-a tradat calul”
    Nu stiu daca le mai iese si la Bucuresti.

    ribelalu`

    24/11/2011 at 11:28 am

 17. Buna dimineata,
  Crin Antonescu intrebat de proiectele economice proprii la b1, de la conf. la care a vorbit si presedintele
  E intrebat concret dar cred ca vorbeste aiurea. Incepu deja sa bata campii

  cedric

  24/11/2011 at 11:33 am

 18. Eu am deschis acum cateva minute, cand vorbea Ponta (in engleza). Acum e randul papitoiului sa spuna ceva concret dar incepu cu consideratii generale!!
  Gaunos ca de obicei.

  cedric

  24/11/2011 at 11:35 am

  • are soricul tare gros, doamna, mai rar asa grosime ca la severin…

   Cetatean

   24/11/2011 at 11:38 am

  • Chiar ar merita sa se mobilizeze bucurestenii maine si sa-i serveasca o huiduiala porcului de Severin, la fatza locului.

   luminita

   24/11/2011 at 11:52 am

 19. rahat cu apa rece, scoate sloganuri.

  Cetatean

  24/11/2011 at 11:37 am

 20. @luminita,

  ce razbunare mai buna decat sa il declare mort pe criminalul Ceausestilor exact in prima zi de Craciun?!?!?

  si nejudecat???
  ei, cu asta nu pot fi de acord!

  eu vreau ca si iliescu sa fie chemat zilnic la procesele lui precum adrian nastase, dar de faptele penale ale lui iliescu nu se atinge nici un magistrat…deh, caracatitza birsaneasca este comuna…

  si

  abia dupa………..vorba lui Djuvara: iliescu nu merita sa moara in propriul lui pat (nici macar intr-un pat de spital)

  skorpion

  24/11/2011 at 11:51 am

  • skorpion,
   asa se intampla cand trebuie sa explici poanta unui banc, se denatureaza de tot.
   Era o gluma si atat.
   Acuma serios, daca o fi sa moara Iliescu repejor, ce putem sa mai facem?
   mortul de la groapa nu se mai intoarce. :mrgreen:

   luminita

   24/11/2011 at 11:56 am

 21. Dac vreti distractie, pe irtv adunarea de la Dabuleni in favoarea lui Geoana.

  cedric

  24/11/2011 at 11:52 am

 22. In scurt timp va urma discursul lui Geoana la Dabuleni in care isi va expune noul proiect politic. Asa au anuntat cei de la irtv.

  cedric

  24/11/2011 at 11:54 am

  • bostanaru la bostanarie 🙂 :Dle promite jionel ajutoare sociale .

   zigzag

   24/11/2011 at 12:01 pm

   • nebunie e la Dabuleni!
    o tiganca ii transmite lui Geoana:
    „Sa fie tare, sa fie tzeapan!”
    Altii zbiara ca „Ponta e un cacacios!!!!”

    luminita

    24/11/2011 at 12:05 pm

 23. ce caracter au si däbulenii, acum il aclamä, cand pleacä il injurä.

  cei 2 papagali, nu au spus nimic, au criticat. iar crinolin a vorbit romaneste

  „sä fiu mai explicit”; papagalul , nu stie nici o limbä si nu are habar de economie.

  theo

  24/11/2011 at 12:06 pm

 24. ajutoare sociale, a dat in timpul alegerilor, dela crucea rosie,

  asta este o escrocherie.

  se pare DD SI Geolgäu, au aceias minte rätäcitä.

  theo

  24/11/2011 at 12:08 pm

 25. La Dabuleni, Caragiale ar fi mic copil. Pacat ca sunt putini! (sau mai bine zis: bine ca sunt putini)

  cedric

  24/11/2011 at 12:12 pm

 26. Probabil ca Geoana vrea sa candideze independent de Dabuleni. Bine ai venit in lumea celor care nu au partid in spate 😈

  Cetatean

  24/11/2011 at 12:14 pm

 27. Bostanacu’!

  Mih

  24/11/2011 at 12:18 pm

 28. Mos Craciun imbracat in Ponta si Antonescu, dixit Geoana 😆

  Ce imagine, frate!

  Cetatean

  24/11/2011 at 12:19 pm

 29. cei 2 nichipercea, au fost ridicoli, cand nu mä pricep; tac, a fost ceva sub orce limitä;

  oare romanilor, nu le este fricä, sä sustzinä, o pereche de ciori vopsite, ce se cred

  primadone??

  theo

  24/11/2011 at 12:20 pm

 30. hai ca o sa in SF-uri, le vorbeste la aia de capitaluri financiare care se retrag din tara.

  Cetatean

  24/11/2011 at 12:20 pm

 31. Mai bine s-ar inpira de la Ontanu:

  „Onţanu pregăteşte peste 16.000 de porţii de fasole cu costiţă şi ţuică fiartă pentru Ziua Naţională a României”.

  16 000 voturi garantate, tataie.

  Cetatean

  24/11/2011 at 12:23 pm

  • Buna ziua,
   Dupa garantat Vaghelie vom avea garantat Ontanu

   huniad

   24/11/2011 at 12:28 pm

 32. este uluitor, citeam comentariile, la articolele despre ilici,

  nu pot repeta, dar este ………. ” f. iubit „

  theo

  24/11/2011 at 12:26 pm

 33. cred cä am väzut in tv, a dat si in altzi ani.

  theo

  24/11/2011 at 12:27 pm

 34. B1 a inlocuit discursul lui Geona cu un discurs despre maidanezi. Asta zic si eu concurenta!

  cedric

  24/11/2011 at 12:27 pm

 35. dar opärilä, cu carnatul, tortul, cioco, etc

  aruncä banii pe prostii, si umple buzunarele prietenilor,,

  ce fac proiecte tzräznite.

  opärilä, aruncä banii, apoi se vaitä, guvernul nu-i dä.

  pe el nu-l controleazä nimeni??

  theo

  24/11/2011 at 12:31 pm

 36. marean, este un mic copil de ferentari,
  ontzanul cel din obor, are ceva mai multzi neuroni.

  theo

  24/11/2011 at 12:33 pm

 37. Pe dcnews.ro ,sunt doua articole jenante.Primul apartine lui B[ogdan]C[hireac];pe asta il inteleg un pic,are bani de recuperat ( promisi??). Dar M.Oprea,de ce face ce face?
  –––––––––––––––-
  MODERAT cine doreste sa citeasca gunoaie de pe situri de genul mentionat o poate face – nu insa de pe blogul asta!

  doru` cu motoru`

  24/11/2011 at 2:00 pm

 38. Vrabia malai viseaza :mrgreen: sau cum sa te imbeti cu „fum” – Tonta si visele lui roz „Titus Corlăţean preşedinte interimar, Crin Antonescu preşedinte ales democratic al României şi un Guvern USL”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ce-viseaza-ponta-corlatean-sa-ajunga-presedintele-romaniei-955184.html

  mar

  24/11/2011 at 2:07 pm

 39. Ce mai gasim in presa: stat interventionist,social, bunuri publice…adica „modernism”
  de stanga

  Victoria Stoiciu:
  In mod cert este nevoie de un partid de stanga modern in Romania, un partid care sa aiba curajul sa relegitimeze ideea de interventie a statului, de stat social, de stat puternic, de bunuri publice. Societatea romaneasca este actualmente devastata dupa 20 de ani de neoliberalism si politici ale terapiei de soc, iar ranile ei nu pot fi vindecate decat printr-un raspuns politic venit din zona stangii, care sa recreeze coeziunea sociala pierduta, sa redea cetatenilor bunurile publice fara de care o societate moderna nu poate functiona. Cred insa ca sansele electorale ale unui partid autentic de stanga sunt limitate la ora actuala, intrucat mentalitatea populatiei este puternic impregnata de valori conservatoare, de un respect pt ierarhie, traditie, anti-minoritara, care nu sunt caracteristice stangii si care pot fi cu greu schimbate. Asta ingreuneaza enorm sarcina oricarui partid de stanga modern si il condamna la a fi o voce minoritara, fara un suport electoral masiv, chiar daca necesietatile obiective ale societatii sunt altele.
  (http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10769499-occupy-casa-poporului-planuri-intelectualii-romani-stanga-intalnire-online-victoria-stoiciu-costi-rogozanu-joi-ora-13-00.htm)

  Mih

  24/11/2011 at 2:25 pm

  • Cum s-ar spune…”legendele olimpului”. Doamna / domnisoara ar trebui sa-i intrebe pe spanioli sau pe greci cum merge cu coeziunea sociala 😦

   huniad

   24/11/2011 at 2:29 pm

 40. Lucruri de tinut minte pentru campania electorala (de la campionul impozitului progresiv).
  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-10777994-victor-ponta-cred-sistemul-taxare-16-este-unul-bun-nu-vrem-schimbam-anii-viitori.htm

  Mag

  24/11/2011 at 2:55 pm

  • Probabil ca i-a desenat cineva si a priceput :mrgreen: am inteles ca este de acord si legea asistentei sociale!

   mar

   24/11/2011 at 3:13 pm

 41. Postare noua 🙂

  mar

  24/11/2011 at 3:48 pm


Comentariile sunt închise.