Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Iad, rai şi politicianismul românesc

In Romania putem gasi cele doua extreme ale raiului si ale iadului, premergatorii vietii de apoi. Daca iadul este reprezentat de batranul pensionar care-si cauta leacurile compensate la temperaturi de +40 de grade vara sau la –15 grade iarna, raiul este reprezentat de cateva mii (sau zeci de mii) de privilegiati, care si-au castigat belsugul cu ajutorul unor pile politice de intensitati diferite. Locuitorii raiului romanesc sunt birocratii superiori ai regiilor, agentiilor si societatilor de stat afiliate. Aceste lacasuri de lux ale bunastarii au fost create in timp de mai toate guvernele, din toate partidele care s-au perindat la conducerea Romaniei, pentru clientelele privilegiate. Vom intalni in aceste institutii toate relatiile familiale posibile sau imposibile, de la nevasta pana la amanta, si de la copii pana la nepoti, fini, nanase, adevarate feude.

In toate tarile democratice, ministrii sunt oaspeti temporari ai ministerelor pe care le conduc, ei sunt oameni politici care pot primi sau pierde ministerul din zeci de motive.   Succesul ministrului, al ministerului si al proiectelor sustinute de ministerul respectiv sunt dependente de: puterea politica a ministrului in partidul care l-a numit, de aici si puterea lui politica in guvern; integritatea lui personala si publica; competentele profesionale ale stafului ministerial si eventual al consilierilor lui. Avem ceva din toate acestea? Personal – nu cred!

În Romania, jocurile politicianiste au ajuns la limita suportabilului. Astazi aflam ca în luna iunie, Victor Ponta i-a promis lui Geoana că poate candida la prezidentialele din 2014 impotriva candidatului aliat,  Crin Antonescu (aici sursa). Tot astazi aflam ca Boc sustine ca Sorin Apostu a avut şi are o contribuţie majoră la realizarea proiectelor de dezvoltare a Clujului (aici sursa), paralel aflam si metoda spagilor primite de acest foarte capabil politician si primar PD-L – prin soţia sa, Monica Apostu. Avocata Monica Apostu, sotia primarului, era persoana care colecta banii de la cei care vroiau să obtină avantaje de la Primărie. În acest sens, DNA sustine că avocata Monica Apostu primea în mod regulat sume de bani de la cei care câstigau licitatiile organizate de Primăria Cluj Napoca (aici sursa).

Cum am spus, jocurile politicianiste au ajuns la limita suportabilului. Sumbra situatie!

Written by Theophyle

16/11/2011 la 3:30 pm

135 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Copiez ce am scris la postarea precedenta:

  Presedintele Traian Basescu a discutat, miercuri, de la ora 13:30, la emisiunea “Actualitatea in dezbatere”, la Radio Romania Actualitati, in care a acuzat PSD ca blocheaza acordul care ar permite extradarea lui Omar Hayssam, considerand cazul acestuia mai grav decat cel al arestarii primarului de Cluj, Sorin Apostu.

  El s-a referit la senatorul PSD Titus Corlatean, presedintele Comisiei de Politica Externa din Senat, despre care spune ca nu a dorit ratificarea acestor acorduri.

  Acum Corlatean respinge “foarte ferm si foarte dur” aceste acuzatii ale celui care se “pretinde” seful statului. (conferinta de presa rapida a obraznicului asta transmisa la b1).
  I s-a urcat la cap posibilitatea de a ajunge presedintele senatului.

  cedric

  16/11/2011 at 3:35 pm

 2. cedric, e un cretin Corlatean.

  http://www.mediafax.ro/social/ratificarea-acordurilor-cu-siria-privind-extradarea-si-transferul-condamnatilor-blocata-8678031/

  Preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Titus Corlăţean, a declarat, miercuri [31 august 2011], că la nivelul Comisiei de politică externă a fost îngheţată procedura de ratificare a unor acorduri cu un stat care “a recurs şi recurge la acţiuni de reprimare violentă a propriei populaţii”.

  Cetatean

  16/11/2011 at 3:44 pm

 3. Concluzia lui Corlatean :Presedintele Basescu e nemultumit ca e pe cale de a „pierde un presedinte de senat obedient” si ca e nevoie de a-si incheia mandatul inainte de termen.
  Nu se lasa pana nu ameninta cu suspendarea.
  Eu cred ca e o concurenta intre ciracii lui Ponta: care musca mai tare din fundul lui Basescu (pardon de expresie) si care se arata mai feroce la adresa puterii.
  Nu stiam ca paranoia e molipsitoare, dar iata ca se dovedeste a fi , cel putin la tinerii pesedisti.
  Ce mama dracului o fi de facut sa dispara astia cu totii?

  cedric

  16/11/2011 at 3:45 pm

  • Ce mama dracului o fi de facut sa dispara astia cu totii?

   Poate sa nu-i mai voteze lumea?

   Aha

   16/11/2011 at 3:46 pm

 4. Nu stiu cum mi-a iesit emoticonul, din greseala, ca atunci cand as vrea sa-l folosesc habar n-am cum!!!

  cedric

  16/11/2011 at 3:46 pm

 5. : P = 😛

  Cetatean

  16/11/2011 at 3:48 pm

 6. fara spatiu intre : si P

  Cetatean

  16/11/2011 at 3:51 pm

  • mersi! cred ca asta am facut am scris Presedinte cu P mare dupa doua puncte. Sper sa tin minte!

   cedric

   16/11/2011 at 4:00 pm

 7. Salut
  Oarecum offtopic am si eu o intrebare pentru Cetatean: Ce parere ai din punct de vedere legal despre comasarea alegerilor si votul uninominal pur plus vot pe lista? Din cate tin minte spuneai odata ca chestia asta cu doua tipuri de vot ar fi nelegala.
  E posibila in Romania o situatie de acest tip: http://sociollogica.blogspot.com/2011/11/cum-votul-uninominal-va-schimba-totul.html

  lamb

  16/11/2011 at 3:55 pm

 8. lamb, ca sa iti raspund scurt:

  1. Decizia 1177/2007 a CCR nu permite existenta a doua tipuri de parlamentari (listaci si uninominali).

  http://www.legestart.ro/Decizia-1177-2007-referitoare-sesizarea-neconstitutionalitate-Legii-alegerea-Camerei-Deputatilor-Senatului-modificarea-completarea-Legii-67-2004-alegerea-autoritatilor–(MjkzMTQ1).htm

  CCR atunci a fost clara. Se simte din argumentatia membrilor de atunci ca ar fi vrut sa lase niste portite, insa pina cind nu apare o alta decizie, jurisprundenta CCR e clara: nu se poate si vot ininominal si liste de compensare:

  „O prima critica de neconstitutionalitate vizeaza… atribuirea mandatelor de parlamentar catre persoane de pe lista nationala suplimentara, fara ca aceasta lista sa fie votata de alegatori, ceea ce, in opinia autorului sesizarii, contravine prevederilor art. 62 alin. (1) din Constitutie referitoare la alegerea de catre cetateni a membrilor Parlamentului prin vot direct. De asemenea, invoca incalcarea prevederilor art. 2 alin. (1) din Constitutie, deoarece „o parte a membrilor Parlamentului (organ reprezentativ) nu mai sunt alesi.”

  Analizand aceste critici, Curtea constata ca ele sunt intemeiate si urmeaza sa admita obiectia de neconstitutionalitate in sensul si pentru motivele ce se vor arata in continuare….

  Prin reglementarea criticata, partidele politice, aliantele politice sau aliantele electorale nominalizeaza pe listele suplimentare candidati care, in cadrul procesului electoral, raman in afara elementului esential al acestuia, votul, deoarece alegatorul nu se pronunta prin vot direct sau indirect asupra listei suplimentare. Practic, deputatii sau senatorii desemnati de pe aceste liste nu au fost votati de corpul electoral.

  Legea poate stabili mecanisme de transformare a voturilor in mandate si modul de atribuire a acestora, dar nu poate, in niciun caz, sa prevada acordarea de mandate, in lipsa votului corpului electoral cu privire la lista nationala suplimentara, fara ca prin aceasta operatiune sa nu contravina prevederilor art. 62 din Constitutie

  Orice compensare cu lista NEVOTATA e neconstitutionala. Nici o lista care nu trece de vot nu poate fi declarata constitutionala.

  2. Comasare: nu sunt nici pentru nici contra. Mi-e cam indiferent, eu vreau doar sa fie uninominal pur. Ca votez in noiembrie sau in mai mi-e la fel. Vreau sa se faca economie la buget, insa nu vreau sa se amine alegerile doar de dragul aminarii.

  Cetatean

  16/11/2011 at 4:03 pm

  • Mersi de raspuns

   lamb

   16/11/2011 at 4:05 pm

 9. ma intreb daca dupa 20 ani si aceeasi concluzie (amara), romanii sint dispusi sa dea credit unui proiect cum e Noua Republica

  Kibby

  16/11/2011 at 4:12 pm

  • Kibby,
   noi am dat si creditul si sustinerea! Sper sa merite!

   Theophyle

   16/11/2011 at 4:15 pm

 10. @Thephyle,
  Si totusi lumea merge in alta directie decat cea experimentata la Bucuresti.

  Dă clic pentru a accesa 111114-rede-merkel.pdf

  Pupaza din tei

  16/11/2011 at 4:13 pm

  • Salut Pupaza,
   am citit! Nu vad unde este contradictia de termeni si nu inteleg de loc cam ce legatura ar avea „mioriticii” cu Merkel, CDU si ideile enuntate in acest discurs 😆

   Theophyle

   16/11/2011 at 4:17 pm

 11. l-am auzind adineaur, pe Corlätzean, un stalinist mitocan, ce la fiecare cuvant il insulta pe presedinte si il fäcea mincinos.

  acest porc nerusinat corlätzean, motiveazä cä acum conducerea siriei a cäzut in dizgratzie.

  dar presedintele nu a cerut acum, a cerut de mult. iar america si europa nu are ce obiecta, cand e vorba de teroristi.

  mare mitocan Corlätzean, nu meritä sä fie nici gunoer la senat.

  dar astia sunt copii , crescutzi de iliescu KGB

  psd-ul se fereste sä-l aducä pe haysam., cä a fost colaboratorul lor.

  theo

  16/11/2011 at 4:17 pm

  • Theo,
   Corlatan nici macar nu s-a nascut pe timpul lui Stalin. Este exponentul pepinierei de genii a PSD-ului (cam aceasi cu cea a PNL si PDL ) 😆

   Theophyle

   16/11/2011 at 4:19 pm

 12. motivatziile nerusinatului isteric Corlätzean, nu au nici o noimä,

  in materie de terorism, se colaborazea, indiferent de regimul politic.

  Corlätzean a tzipat din totzi rärunghii, dar este un mitocan neinformat:

  theo

  16/11/2011 at 4:36 pm

 13. Salut 🙂
  Inlocuiti pe „o” cu „u” si iese un nume mult mai potrivit decat Corlatzean, un nume sustinut si de aparenta si de mintea putzina a personajului 😛

  Diana

  16/11/2011 at 4:46 pm

 14. nici eu nu väd nimic deosebit, in discursul angelei, cä are mai putzini someri ca schröder,

  si ce vor sä facä, sä revinä germania la forma bunä din trecut. pe noi nu ne- a intrebat nimic, a luat solidaritatea, a plafonat pensiile, si este demult pensionarea cu 65, se v-a urca la 67 de ani.

  theo

  16/11/2011 at 4:47 pm

 15. am intrebat pe cineva care se pricepe, curlätzeanu a mintzit,

  theo

  16/11/2011 at 4:49 pm

 16. buna ziua :
  din ce in ce mai mult incep sa cred ca solutia propusa de @stefan e singura viabila =7.62 sau 9 mm
  singura mea teama e ca nu trebuie in cap ci in inima;de ce nu in cap? e gol si trece fara a lasa urme
  in 4 zile in tara am aflat de rizea,de dom costel,de vintu,de apostu si repet,numai in 4 zile;
  citesc si ma minunez de csm;cred ca sunt intr-o competitie deschisa cu parlamentarii pentru premiul de jigodia anului

  intamplator

  16/11/2011 at 4:53 pm

 17. Seara buna,
  „Sfantul 10% deschizator de usi” 👿 – Catalin Mihai Stoian, stenograme: Ca sa ajungi acolo in preajma lu’ number one trebuie sa ajungi prin niste oameni. Pai pentru 50 mii nu ma dau jos din pat, frate.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10711902-calin-mihai-stoia-vorbeste-interceptarile-procurorilor-despre-banii-din-fondul-urgenta-guvernului-ajungi-acolo-preajma-39-number-one-trebuie-ajungi-prin-niste-oameni-pai-pentru-50-mii-nu-dau-jos-din-p.htm

  mar

  16/11/2011 at 5:17 pm

 18. Seara buna 🙂
  Cu 2 zile in urma scriam despre agricultura si cooperative ?
  Un foarte lamuritor articol aici .

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/europa/cooperativa-sacul-cu-bani-al-belgienilor-cu-degete-verzi-de-ce-sunt-saraci-fermierii-romani-244881.html

  @ intimplator 🙂
  Geaba AK-47 . Nu este destula munitie pentru a asigura „necesitatile ” . 🙂
  Mai democratic sa pui la concurs facut de straini si cu membri straini TOATE POSTURILE DIN ADMINISTRATIA DE STAT . Sa vezi atunci sinucideri in masa economisind mult rivnitele cartuse . 😆

  Ștefan A.

  16/11/2011 at 5:25 pm

  • Buna Stefan,
   Belgia este departe, unde se agata harta Europei in cui. Ce scriu in articol este SF, la noi ptr. a obtine o prapadita de LG ai nevoie de min. 4 luni ptr. demararea unei investitii in agricultura. Si pe urma altele si altele ca renunti sau ajungi „sa plimbi galosul”.
   Noi nu avem o bursa a cerealelor dar sa mai vindem prin licitatii legume. Cat despre licitatii nu suntem in stare sa le organizam si gestionam pe cele derulate prin programe 😦
   http://economie.hotnews.ro/stiri-eurofonduri-10711090-peste-treime-din-contractele-achizitii-publice-verificate-fost-gasite-probleme-cele-mai-multe-nereguli-fost-depistate-contractele-gestionate-ministerul-dezvoltarii.htm

   mar

   16/11/2011 at 5:35 pm

  • @stefan
   pai cum ramine cu ” ne-am dat petromul,ne-am dat dacia,ne-am dat… pe mina strainilor?”
   parca si pe aici erau lamentari ca uite ce face omv,ca uite ce face ala ca uite…
   asa,de dragul discutiei,ar fi facut petrom 1 miliard profit intr-un an administrata de stat?
   sa vedeti daca db ia cfr marfa cum il face rentabil in 6 luni
   tot asa,cred ca singura companie chimica din ue care anul asta nu face profit va fi faimosul oltchim,administrat de stat

   intamplator

   16/11/2011 at 6:45 pm

 19. Buna seara 🙂
  Daca doritzi sa vedeti din Impresionism :

  http://desydemeter.wordpress.com/2011/11/16/impresionism-camille-pissarro-1/

  desydemeter

  16/11/2011 at 5:28 pm

 20. SALVE, ALL,

  adineauri am auzit ca iar s-a pus de o suspendare de presedinte de Ro.

  pe curlatean eu l-as jupui de viu, atit de mult il detest, normal ca alaturi de ponta si crin etc…

  o fauna de-a dreptul abjecta si iresponsabila…

  as vrea sa-i vad mai repede luind-o la vale

  skorpion

  16/11/2011 at 5:52 pm

 21. ZIua buna oameni buni,

  Opozitia incearca sa il suspende pe presedinte.
  Acum ca Geoana nu face parte din nici-un partid, poate sa devina presedinte interimar, nu este asa?

  Din teoria conspiratiei, capitolul:infenul

  Doamna fereste

  eugeni

  16/11/2011 at 5:58 pm

  • dupa vantu…prapadul.anticipez zile grele.cred ca nici escrocii din pdl care simt miros de catuse nu vor sta cu mainile in san.

   zigzag

   16/11/2011 at 6:08 pm

 22. idiotii aia doi de la USL s-au gandit sa arunce pisica la poarta lui Basescu, poate scapa de povestea cu Geoana. atat ii duce capul, atat pot. dupa atatea „suspendari” nici cel mai infocat „taliban” al lor nu ii mai crede.

  p.s. probabil, cu manevrele astea, crinulet vrea sa-si pregateasca terenul: 5 ani in care sa doarma cu capul pe Constitutie…servicul perfect pentru el.

  ribelalu

  16/11/2011 at 6:10 pm

  • problema e ca orice derapaj spre o criza politica ne va costa pe toti.abia asteapta unii sa creasca niste dobanzi ptr finantarea RO 🙂

   zigzag

   16/11/2011 at 6:18 pm

 23. Suspendarea este o alta fumigena a unor jgodii cu mintea in fierbere 👿 Din pacate tb sa fiu de acord cu Geoana care i-a descris cel mai corect – Deci copilaşii aceştia, că nu pot să le spun altfel, nu pot să citească nici propriul Statut, cu privire la modalitatea în care se propune, în partid, revocarea, numirea, propunerea cu privire la candidaţii noştri.

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/mircea-geoana-in-luna-iunie-victor-ponta-mi-a-zis-ca-pot-candida-la-prezidentiale-954101.html

  mar

  16/11/2011 at 6:11 pm

 24. Off Topic
  In acest moment membri guvernului Monti depun juramintul in fata presedintelui republicii . 🙂
  12 ministri , cu 6 mai putin decit pe vremea flasnetarului 🙂
  3 femei ministru unanim recunoscute ca „done con le palle ” . Una e numita ministru justitiei , alta ministru de interne si ultima ministru muncii . 😆
  PS . Un AMIRAL e ministru apararii !!!!!!!
  Absoluti toti ministri sint super tehnici . Nu au legatura cu nici un partid politic .

  Ștefan A.

  16/11/2011 at 6:12 pm

 25. Buna,din nou
  Nu pot decat sa fiu de acord cu caracterizarea facuta haitei de sacali tineri din PSD:
  http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/mircea-marian-vine-ziua-in-care-ion-iliescu-va-fi-devorat-de-noua-haita-din-psd/

  ela

  16/11/2011 at 6:13 pm

  • sinistrii aia din psd nu pot devora nici macar un oscior aruncat de felix sau vantu.ilici e bolsevic batran.daca bate de 2 ori din palme imediat sar la ordine alde costiniu si alti judecatori lipiti de ilici unde trebuie.sa fim seriosi.catelusii din psd sun buni doar sa faca zgomot.daca ajunge un dosarel de coruptie la vreun judecator fidel lui ilici jar mananca „noua haita” :))

   zigzag

   16/11/2011 at 6:21 pm

 26. Acum se explica de ce vor sa-l numeasca pe TC. Scarbele manipulate,ptr. ca papusarii stau in umbra, s-au repezit din nou :mrgreen:

  mar

  16/11/2011 at 6:23 pm

 27. Au hotarat si functiile, tot Tonta este maestru de ceremonii 🙄 Pe perioada interimatului îi va ţine locul preşedintele Senatului, Titus Corlăţean, iar după alegeri, cel mai probabil, domnul Crin Antonescu”.
  Idiotul asta o fi auzit de Constitutie si stat de drept, poate vrea o lovitura de stat sau revolutie rosie.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/usl-discuta-luni-despre-posibilitatea-declansarii-procedurii-de-suspendare-a-lui-traian-basescu-ponta-pe-perioada-interimatului-ii-va-tine-locul-titus-corlatean-iar-dupa-alegeri-cel-mai-probabil-domnul-crin-antonescu-244928.html

  mar

  16/11/2011 at 6:29 pm

  • ala-i domn? 😦

   ela

   16/11/2011 at 6:32 pm

   • Ela, preluarea este din text si este explicatia lui Tonta. O jigodie tradatoare nu poate fi domn nici in visele lui roz 👿

    mar

    16/11/2011 at 6:38 pm

 28. stati relaxati cu suspendarea, gratie maestrului Sova (amendamentul Sova) si componentei actuale a CCR, e doar o fumigena.
  Si avind in vedere amendamentul Sova, si Geoana poate merge linistit la o bere cu Basescu.

  Basescu a lovit cu sete in Corlatean, si asta l-a durut pe Ponta, asa ca a inceput sa tipe Antonescu, trezit din somn dupa ora 14.

  Cetatean

  16/11/2011 at 6:31 pm

  • astia raspund prin ricoseu, mai ceva ca in reactiile chimice.

   mar

   16/11/2011 at 6:40 pm

 29. Reamintesc ca si la Senat, si la Camera, Puterea are majoritate confortabila si ca „rocada” Geoana-Corlatean este imposibila.

  Cetatean

  16/11/2011 at 6:33 pm

 30. http://s2.ziare.com/?mmid=cfcfeecd5278394f0

  Trei cretini care fac umbra pamintului degeaba.

  Cetatean

  16/11/2011 at 6:38 pm

  • multumiri!

   mar

   16/11/2011 at 6:47 pm

 31. buna, Ioana, asteptam 😉

  Cetatean

  16/11/2011 at 6:45 pm

 32. ati vazut vreodata un cadavru intrat in putrefactie?
  ati vazut viermii albi colcaind?
  ei, asa-i vad eu pe ponta, corlatean, sova, banicioiu (generatia tinara) si pe iliescu, nastase, mitrea, geoana, felix, (generatia batrina) etc.etc.etc……………..toti ca niste viermi colcaind pe spinarea unei tari intregi.

  skorpion

  16/11/2011 at 6:49 pm

  • C. nu ma surprinde, ptr. ca sambata a fost o scena asemanatoare la Severin. Respectiva care a facut scandal era cu state vechi in partid si vroia sa primeasca acceptul de a-si depune candidatura conform promisiunilor, numai ca i-au „taiat microfonul”. De aici a inceput scandalul!

   mar

   16/11/2011 at 7:00 pm

 33. s-ar putea cu dorintza arzätoare, de al da jos pe presedinte.

  sä se deschidä ochii Europei, securistii, kgb-ul si vecinii interesatzi

  vor sä punä mana pe Romania:

  mä indoiesc, cä america, ca si europa, nu v-a reactziona, la actele

  mitocanilor si huliganilor socialisti, care sunt manä in manä cu o parte

  din justitzie. diaspora nu v-a da niciodatä un vot, escrocilor

  USL: ILIESCU ARE SI ACUM; MANA PE EI:

  theo

  16/11/2011 at 6:52 pm

 34. @intimplator
  Cind statul va decide sa se retraga din firmle de stat prin numirea prostilor , nepotilor , amantelor , familiarilor in aceste firme si cind vor decide sa puna administratori capabili (cu mana libera obligatoriu) , o sa fie pe profit si firmele astea . In vest cum de fac profit firmele de stat ?

  Ștefan A.

  16/11/2011 at 6:54 pm

  • ” in vest cum de fac profit firmele de stat?”
   simplu: managerii sunt manageri iar justitia justitie
   nu ca acolo totul este in alb si negru,dar sunt reguli care nu se incalca
   primul exemplu care-mi vine acum e elfaquitane&total:ceva bani dati pe la politicieni si gata pirnaia pentru pdg;nimic ca e politic ca bla..,e simplu si clar

   intamplator

   16/11/2011 at 6:58 pm

 35. Europa trebuie sä stie, jigodiile trädätore, ce au boicotat si boicoteazä europa,si romania,

  sunt in USL:, securisti, falsi dizidentzi, interlopi, mafiotzi si colaboratorii rusiei.

  theo

  16/11/2011 at 6:58 pm

 36. si nevasta lui täriceanu, a fäcut actele, firmelor, din timpul täriceanu.

  theo

  16/11/2011 at 6:59 pm

 37. Imi pare rau de M. Negoita, din 90 membra psd? (dupa declaratia ei) Nici vorba. O PSD-ista care a „tacut” dupa cum zice- atatzia ani de zile, aproband mineriadele, alungarea regelui, pe Iliescu, Nastase, si toata sleahta. Faptul ca vin altii ,lupi tineri, este periculos pentru Romania, dar pentru PSD, cat mai mult sange si decimari multiple, din ambele tabere.

  eugeni

  16/11/2011 at 7:01 pm

 38. Pe b1, acum , inregistrarile de la sedinta comisiei de integritate a PSD

  cedric

  16/11/2011 at 7:02 pm

  • Gunoaie bolsevice

   mar

   16/11/2011 at 7:09 pm

 39. Foarte bataioasa Mariana Negoita. Il pune la punct pe Sova, dar se pare ca degeaba

  cedric

  16/11/2011 at 7:06 pm

 40. Pe Ponta o sa il apuce damblaua datorita acestor inregistrari. Dar nu cred ca este surprins de vermuiala si colcaiala de acolo. Cred ca in ea se simte cel mai bine.

  eugeni

  16/11/2011 at 7:11 pm

 41. A citit cineva asta ?

  http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-10712783-firma-din-ungaria-cel-mai-mare-creditor-realitatea-media-suma-99-milioane-lei-proprietara-firmei-romanca-originara-din-mures.htm

  E clasica schema de invirtire de bani , taxe o barat si delapidari enorme . SOV era expert in astea si pe vremea socialismului . Nu degeaba a facut puscarie pentru delapidare atunci . 🙂
  Si mai interesant cum se leaga intre ele numele oamenilor implicati in aceste afaceri , toti milionari .
  Clar ca Romania a fost , este si va fi o vaca de muls in toate sectoarele . Dupa care poate sa vina oricare politic sa spuna ca nu sint bani la buget . Logic , daca nu vin luati de la astia cu invirtelile si care asa au devenit mega bogati , tot la taieri de salarii si pensi raminem . 😦

  Ștefan A.

  16/11/2011 at 7:16 pm

 42. Mariana Negoita este sora judecatorului CCR Acsinte Gaspar (numit de Ion Iliescu in 2004 si care are mandat pina in 2013).

  Judecatorul Gaspar are o sora (Gabriela Gaspar), fosta judecatoare la ICCJ pina in 20008.

  Gabriela Gaspar a obtinut ilegal dreptul de a fi notar public, gratie semnaturii Rodicai Stanoiu.

  Fiul lui Acsinte Gaspar este casatorit cu fiica lui Gheorghe Diaconescu.

  Gheorghe Diaconescu este/a fost unul dintre avocatii lui Adrian Nastase in dosarul Zambaccian.

  Diaconescu a fost decan al Facultatii de Drept a Universitatii Spiru Haret, fost prim-adjunct al procurorului general al Romaniei in anii comunismului.
  …..

  Si, avind in vedere acestea de mai sus (si altele pe care nu le mai spun), „reformistii din CSM” se lupta cu bloggerii (si pierd, ca sunt incompetenti) in timp ce Sandeii lui Iliescu din Justitie ii fac de ii rup.

  Cetatean

  16/11/2011 at 7:27 pm

  • Doamne, ce increngatura! Or mai fi multi legati in coada? Se pare ca au inceput sa se bata intre ei sau cu noii pretendenti la ciolan.

   cedric

   16/11/2011 at 7:33 pm

   • nu iti mai spun si alte elemente despre astia, insa sunt multi, nici ei nu stiu citi sunt.

    Cetatean

    16/11/2011 at 7:36 pm

    • chireac a dat verdictul: Mariana Negoita este calul troian al UNPR pentru ca ar avea nu stiu ce contract cu ADP sector 2. Dar contractul ala, fir-ar el al dreaq sa fie nu l-o fi facut cand Ontanu era de-al lor?

     ribelalu

     16/11/2011 at 7:43 pm

 43. Sova declara ca Presedintia Senatului e pastreaza de grupul de care l-a propus.

  Corect.

  Insa boul uita ca grupul care l-a propus era PSD-PC, azi inexistent.

  Cind il aud pe Sova explicind chestii juridice, rid cu lacrimi.

  Cetatean

  16/11/2011 at 7:36 pm

  • Sova asta chiar o fi crezand ce spune?…este pur si simplu penibil…si ceilalti din sala care pun botul la vrajeala lui sunt si mai penibili. nici pe vremuri cand tovarasa diriginta judeca un pionier nu putea veni cu argumente asa de puerile.

   ribelalu

   16/11/2011 at 7:38 pm

 44. toata pseudo-argumentatia lui Sova se bazeaza pe ideea ca PSD are asigurata presedintia Senatului conform deciziei 601/2005 a CCR.

  Fals. Grupul PSD-PC nu mai exista pentru a da un nou presedinte al Senatului, iar din 2005 CCR si-a mai schimbat componenta si e posibil sa isi schimbe si jurisprudenta 😈 , pe motiv ca au aparut elemente noi fata de 2005.

  Sova merge pe sirma, si, ca de obicei, cade in bot.

  Cetatean

  16/11/2011 at 7:40 pm

 45. Ei erau siguri ca daca Geoana accepta rocada, Corlatean ramanea batut in cuie. Se bazau pe fenomenul surpriza. Dar puterea trebuie sa vada cat de mult conteaza faptul ca lipsesc de la sedintele senatului. Acum au scapat ca prin urechile acului.

  cedric

  16/11/2011 at 7:40 pm

  • nu e asa. Berceanu a explicat acum o sapatmana, tot la B1 tv cum procedeaza opozitia in Senat. In Senat majoritatea este fragila iar cativa senatori ai puterii sunt si in guvern.
   In momentul in care USL-istii vad ca sunt putini politicieni ai puterii in sala incearca sa-si impuna hotararile, amendamentele si legile lor. Cand senatorii puterii erau mai multi, in complicitate cu Geoana, sabotau tot: pauze de consultari de o ora PSD, urmate de pauze de consultari PNL, certuri pe ordinea de zi etc, terminat program si nu se adopta nimic

   In ziua respectiva USL-ul era majoritar si a vrut sa dea o lovitura de „Senat”. Nu au putut din cauza lui … Geoana. Si mai au si tupeul sa-l arate pe Geoana cu destiul. Geoana a fost fidel 100% PSD si USL. Numai ca gasca de „carlani” vor sa ocupe tot.

   ribelalu

   16/11/2011 at 7:53 pm

   • au vrut sa ii fure si ultima piine 😆 totul pina la ultima functie care ii da drept la girofar!

    Cetatean

    16/11/2011 at 8:06 pm

 46. In 2005 artizanul ideei ca PSD poate pastra presedintia Senatului si a Camerei pentru 4 ani a fost… Acsinte Gaspar, actualmente inca la CCR.

  El a invatat pe Vaca si Nastase cum sa joace la obstructie si tot el este, probabil, autorul argumentatiei din decizia idioata a CCR despre „configuratia politica rezultata din alegeri”.

  http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Politica/18133/Gaspar-judecatorul-anticonstitutional.html

  „Acesta, incalcand prevederile legale, a participat miercuri la o intrevedere cu Adrian Nastase, Mircea Geoana, Miron Mitrea si Viorel Hrebenciuc si le-a oferit „consultanta” despre cum pot sa blocheze schimbarea sefilor celor doua Camere. El i-a invatat pe Nastase si Vacaroiu sa refuze sa semneze Regulamentele celor doua Camere modificate, astfel incat acestea sa nu poata fi publicate in Monitorul Oficial. … Surse din conducerea PSD ne-au dezvaluit ca Acsinte Gaspar le-a spus pesedistilor ca pot folosi un articol din Legea Monitorului Oficial pentru a refuza sa semneze regulamentele celor doua Camere in momentul in care acestea vor fi adoptate in formula modificata in plen.

  Conform legii, regulamentele nu pot intra in vigoare daca nu sunt publicate in Monitorul Oficial si nu pot fi publicate in Monitorul Oficial fara semnaturile presedintelui Camerei Deputatilor si a presedintelui Senatului. „Noi credeam ca poate sa semneze regulamentul secretarul Camerei sau secretarul de la Senat si chiar ne gandeam ca secretarul de la Senat este al Aliantei, dar Acsinte, baiat destept, ne-a zis: „Uite, aveti legea in fata.” Daca Nastase si Vacaroiu nu semneaza, nu se publica in Monitorul Oficial”, ne-au explicat sursele citate„.

  Deci 6 din cei 9 judecatori CCR erau atunci de la PSD.

  Cetatean

  16/11/2011 at 7:45 pm

  • Acsinte Gaspar (n. 19 noiembrie 1937, com. Liteni, județul Suceava) este un jurist român, care a deținut funcția de deputat de Vâlcea pe listele partidului PDSR (în legislaturile 1996-2000 și 2000-2004), precum și de ministru delegat pentru relația cu Parlamentul (2000-2004) în Guvernul Adrian Năstase. Din anul 2004, este judecător la Curtea Constituțională a României.

   Curat independent!

   ribelalu

   16/11/2011 at 7:56 pm

  • s-au incaierat de nu se mai intelege om cu persoana 😀

   mar

   16/11/2011 at 7:56 pm

 47. Dupa aceasta inregistrare data pe post PSD-ul sare in aer Mari jeguri.

  mar

  16/11/2011 at 7:55 pm

 48. Stirile TVR: vantu acuza statul ca vrea sa-i fure o afacere!

  ribelalu

  16/11/2011 at 8:01 pm

 49. Aiurea in tramvai, nu s-a nascut omul care sa il trimita pe Iliescu afara dn PSD. Numai Baescu e de calibrul lui Iliescu (si il intrece cu brio), insa putzoii aia strinsi de Ponta imprejurul lui vor fi macelariti de baronii locali ai PSD cit ai zice peste.

  Ponta trage in Geoana ca sa arate nu lui Iliescu si Nastase cine e seful la PSD, ci baronilor locali. In 22 noiembrie se va stabili lista definitiva a candidaturilor USL pentru 2012 si baronii sunt super nemultumiti de ce au primit din paritatea cu PNL.

  Insa fara baroni PSD e terminat si baronii vor vira repede spre unul care ii intelege si vrea sa realizeze consensul, mai draga animalule.

  Cetatean

  16/11/2011 at 8:05 pm

 50. salut clemy 🙂 In PSD nu se schimba nimic si Ponta va afla atunci cit de respectat este el de baronii locali si cite cepe dau aia pe alianta lui cu Crin. Frate, frate, dar de locul eligibil al baronului sa nu te atingi, ca iti baga paritatea cu Crin pe git.

  Cetatean

  16/11/2011 at 8:22 pm

 51. foarte tare : http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10713232-csm-sesizeaza-cna-pentru-mediatizarea-excesiva-acuzatiilor-lui-vintu-adresa-procurorilor.htm CSM sesizeaza CNA ….sa mori de ras.alooooooo , tovarase danilet?csm sa nu se bage peste libertatea presei ci mai degraba csm sa sesizeze procuratura , melitia un organ ceva :)) daca un inculpat ameninta in sala la proces organele statului …mas media trebuie sa cenzureze? sa nu afle cumva „pulimea” cum discuta un fost puscarias cu magistratii din capitala unei tari UE? rusine csm si rusine daniletule care ejti.

  zigzag

  16/11/2011 at 8:25 pm

 52. buna seara: scurt despre inregistrarile de la b1 preluate din ” sedinta psd”
  plenara stalinista de infierare;nimic schimbat

  intamplator

  16/11/2011 at 9:04 pm

 53. PSD-istii „e” stupizi! Am vazut/auzit declaratia Presedintelui la televizor, nicaieri n-a precizat ca nu vrea sau nu poate sa dea bani. Pur si simplu, „indiferent de decizia CCR, nu sunt bani”. La fel ar suna :”indiferent de cat de idioti sunt psd-istii, maine va rasari soarele”. Cum dracu’ sa acuzi pe cineva pentru ca pronunta un adevar?

  Twisted

  16/11/2011 at 9:13 pm

 54. La b1 se demonteaza amenintarea cu suspendarea presedintelui. E o bataie de joc totala la adresa PSD (reprezentat de Constantin Nita) si PNL (Voicu).
  Berceanu zice ca daca aceiasi juristi care au dat liber la inlocuirea lui Geoana sunt cei care vor decide suspendarea, putem sta linistiti!

  cedric

  16/11/2011 at 9:15 pm

 55. Idiotii, au o logica de turbeaza si cainii. Voicu la B1 – tb. sa ajungem la referendum si sa vedem ce decide lumea. Te doare mintea 😦

  mar

  16/11/2011 at 9:17 pm

  • Voicu e nume de parlamentar tembel, indiferent din ce partid face parte.

   ribelalu

   16/11/2011 at 9:19 pm

   • Misu Voicu statea acum citiva ani cu parintii (are 43 de ani) si mama lui nu vroia sa se insoare cu parasuta Alina Gorghiu.

    http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010040141891/Actualitate/Patrulater-liberal-amoros-Alina-Diana-Bogdan-si-Mihai/Page-2.html

    „Şi s-a combinat cu Mişu-al meu pentru că era preşedinte la PNL la sectorul 5 şi ea era disperată să fie deputată şi acum vrea să pună måna pe puiul meu (n.r. e drept că Mihai Voicu e mic de statură şi cu faţa lui parcă are nevoie tot timpul de protecţie). Şi mi-e frică să nu-i toarne un copil şi să mi-l prindă. Doamne, ce-a mai suferit Mişu cånd l-a părăsit asta. Şi cånd au apărut pozele cu ea şi cu Olteanu într-o revistă ce-a mai suferit…“.

    Misu Voicu si suspendarea? Intii sa ii dea voie mama lui!

    Cetatean

    16/11/2011 at 9:26 pm

    • mama lui nu vroia „ca Misu” sa sa se insoare. Topica a iesit naspa de la viteza.

     Cetatean

     16/11/2011 at 9:28 pm

 56. m-au blocat astia pe B1Tv toata seara si m-au amuzat teribil :)…Si nici nu a inceput lumea lui Banciu :))

  ribelalu

  16/11/2011 at 9:18 pm

 57. mai baieti si fete, cum sa il acuzi pe Basescu ca „nu da bani”, de parca Presedintele are bani? Guvernul e ala cu banii, nu Presedintele.

  In plus, nu poate fi suspendat pentru ca declara ceva, ci doar daca face fapte grave.

  Probabil ca si daca respira e vinovat.

  Cetatean

  16/11/2011 at 9:21 pm

  • Oricum , cind vine o lege la semnat , presedintele o poate trimite inapoi in parlament o singura data . Insotita de obiectile lui . Daca e din nou aprobata legea de parlamentari , din punct de vedere constitutional presedintele e obligat sa o semneze . 🙂 In USA presedintele are drept de veto nu in Romania tovarasi parlamentari 😆

   Ștefan A.

   16/11/2011 at 10:06 pm

 58. Cererea de suspendare a lui Basescu precedata de actiunea „rocada din Senat”,sunt motive intemeiate ca la CExN PSD din 22noiembrie sa fie aprobata invitarea preotului ala din Malta sa-i exorcizeze pe marii juristi Ponta si Sova ca au dat dracii in ei (pentru Antonescu exorcizarea e optionala, el e un amarat de profesor repetent de istorie) .Ha,ha,ha! Hai ca mi-a trecut supararea

  ribelalu

  16/11/2011 at 10:00 pm

 59. citeam niste declaratzii, securistrul voiculescu, cel ce cu intreaga fam. face afaceri necurate de miliarde, isi dä cu pärerea.

  securistul tupeist , ar trebuii sä fie demult dupä gratrii. si DD, slujitorul santajist.

  dece ii amanä procesele,magistratzii sunt pärtasi la escrocherii, altfel nu se explicä?????

  theo

  16/11/2011 at 10:22 pm

 60. eu cred cä cei din PSD, s-au fäcut de rahat.

  au dovedit cä sunt niste jigodii ordinare, ca tot USL:

  theo

  16/11/2011 at 10:25 pm

 61. cäuta-tzi bäiestzi motive sä-l suspendatzi pe presedinte, sä vedem, cine v-a fii DE RASUL LUMII

  theo

  16/11/2011 at 10:27 pm

 62. mafiotzii USL; vor sä-l suspende pe presedinte, dece??

  sä nu se vadä cum atzi vandut tzara, USL;-dosarele cu MAFIOTZII SI INTERLOPII VOSTRII ?

  nu se vorbeste de iliescu,nästase,dragnea,nicolaescu si cu väcäroiu,voicu,voiculescu,oprisan,VANTU,

  etc. magistratzii nu-si fac treaba.

  theo

  16/11/2011 at 10:33 pm

 63. psd, este dator vandut,miliarde, liberalii au datorii la fel de miliarde, dela campania lui crin,

  de unde au venit???

  theo

  16/11/2011 at 10:37 pm

  • lasa, theo, ca ei latra degeaba, nu pot face altceva.

   Cetatean

   16/11/2011 at 10:40 pm

 64. dar cu escrocul Severin, ala lipit de scaun, mizerabilul care ocupä locuintze dela RAPPS;

  dece nu este judecat sarlatanul severin?

  dar figurinele inpäiate ,din fam. roman , dece nu päräsesc locuintza,

  niste plosnitze profitoare, dar RAPPS, este de vinä. afarä cu pomanagii.

  theo

  16/11/2011 at 10:46 pm

 65. imi fac griji, porumbacu se aude rar ciripind, e greu cand esti betiv si lenesi,

  s-au si-a adus aminte, cate ceva, din activitatea de securist si stä pe ganduri,

  sä fiu in locul lui, m-as ascunde, apele dela tulcea, nu au spälat nimic………………………

  theo

  16/11/2011 at 10:53 pm

 66. le-as sugera un argument suprem,infailibil pentru suspendarea presedintelui, ” juristilor” din psdpnl=il cheama basescu,e de sex masculin si are doua fete in loc sa il cheme geoana,sa fie de sex masculin si aibe fata si baiat

  intamplator

  16/11/2011 at 10:55 pm

 67. si are chelie, in loc sa aiba freza vopsita a lui Crin.

  Cetatean

  16/11/2011 at 11:01 pm

 68. mai a fost si cäpitan de vas, cu toate gradele, timp in care poantä mitocanä, se juca de-a procurorul comunist si crinolin chiulangiu profesor insuficient.

  theo

  16/11/2011 at 11:02 pm

 69. noapte bunä !

  theo

  16/11/2011 at 11:03 pm

 70. PSD; -PNL, o herghelie de turbatzi. säracii!!!!!!

  theo

  16/11/2011 at 11:06 pm

 71. In cazul Barsan CSM-ul a ajuns la concluzia noastra, discutata aici pe blog 🙂 -„Imunitatea de jurisdicţie a agentului diplomatic în statul acreditar nu îl poate scuti pe acest agent de jurisdicţia statului acreditant”
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/surpriza-pentru-barsan-244956.html

  mar

  16/11/2011 at 11:40 pm

  • Deci am avut si eu dreptate , chiar daca nu sint jurist . 🙂 Barsan unde dracu a studiat dreptul ?

   Ștefan A.

   16/11/2011 at 11:47 pm

   • Stefan Gheorghiu si Universitatea Bucuresti, am senzatia ca puterea le ia mintile si ratiunea 😦
    Interesant ce va spune grefierul care a fost tradus ca Presedinte CEDO.

    mar

    16/11/2011 at 11:55 pm

    • 😆
     Remarc tot mai des ca aia cu diplome obtinute la Stefan Gheorghiu si in special pe vremea socialismului sint in general niste idioti patentati . (putine exceptii) Ascund prostia si incompetenta cu „diplome marete ” obtinute in cursuri de vara (max. 3 luni si la fara frecventa 🙂 ) pe la ceva facultati straine . Cind „baza ” cunostintelor profesionale e mizerabila .
     E valabil si la alte specializari nu numai justitie . 😦

     Ștefan A.

     17/11/2011 at 12:00 am

  • Pai daca mai este propus cocalarul asta tb. sa ne pregatim valizele ptr. Congo 😦

   mar

   16/11/2011 at 11:57 pm

   • De vazut daca cumva nu ramine Ponta si fara finantiatori la partid in urma epurarilor . Si atunci sigur zboara in Congo . 🙂

    Ștefan A.

    17/11/2011 at 12:02 am

    • Stefan, daca mai comite „doua trei cretinomanii” poate sa aiba vagoane de finantari ca nici acolo nu mai poate ajunge. El si fratiorul sunt ex. de siamezi toxici si duhnitori din politichia damboviteana, tupeisti si aroganti dar gaunosi si superficiali, fara farama de cunostinte dar cu pretentii cat casa. Ex tipic de golanism aparut in 20 de ani de societate in deriva, fara repere morale si sociale.

     mar

     17/11/2011 at 12:11 am

 72. Mariana Negoita este avocat, asa se explica puterea de a se lua „tranta” cu golanul de Sova.

  mar

  17/11/2011 at 12:08 am

 73. Buna Dimineata, 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  17/11/2011 at 8:21 am


Comentariile sunt închise.