Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită: 7 Noiembrie – “Petrolul din Marea Neagră”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Luni, vremea se va răci uşor, iar cerul va fi temporar noros. Se vor semnala burniţe izolat în sudul şi estul ţării, iar în a doua parte a intervalului, pe arii restrânse, va ploua slab în sud-vest. Vântul va fi moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat, precum şi în zona de munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 şi 16 grade, iar cele minime se vor situa între -2 şi 8 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -5 grade. Dimineaţa şi noaptea izolat va fi ceaţă.

La Bucureşti, cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de ceaţă şi de burniţă. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă va fi de 3…4 grade.Mediafax

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3497 RON; 1 USD = 3. 1430 RON; 1 EURO = 1. 3839 USD; Francul elvetian 3. 5615 RON. Gramul de aur 177.5502 RON.

FMI pleacă azi de la Bucureşti, dar tema principală a României rămâne cum să recreeze locuri de muncă. În patru ani, România nu a reuşit să „repare” efectele crizei cu banii de la FMI: din economie au dispărut 630.000 de joburi. Două acorduri cu FMI de la în­ceputul crizei şi cea de-a zecea misiune de evaluare care se în­cheie astăzi arată că până acum România şi-a făcut toate temele, însă cel mai important indicator – numărul de salariaţi – nu arată că economia şi-ar fi revenit: peste 630.000 de salariaţi au ieşit din statistici în ultimii patru ani. Indiferent de semnalele încurajatoare pe care le-au dat ceilalţi indicatori macroeconomici în ultima perioadă- creşterea PIB-ului cu 3% în trimestrul trei al anului (faţă de T3 din 2010), reducerea ratei inflaţiei sub 4% anul acesta (în intervalul ţintit de BNR), creşterea salariului mediu net pe economie cu 14% (în august 2011 faţă de august 2008) sau scăderea ratei şomajului (avem sub 450.000 de şomeri şi una dintre cele mai mici rate ale şomajului din Europa) – scăderea ratei de ocupare este statistica cea mai relevantă care arată că România nu reuşeşte să iasă din criză. Numărul de salariaţi a ajuns în august la aproa­pe 4,2 milioane, fiind cu peste 630.000 mai mic faţă de statisticile de la începutul crizei. Ziarul Financiar

Giganţii petrolului se bat pe Marea Neagră românească. Resursele neexploatate de petrol ale României atrag ca un magnet marile companii ale lumii, care sunt gata să investească la noi miliarde de euro pentru a extrage ţiţei şi gaze. Este Marea Neagră rezervorul de petrol şi gaze al viitorului? Iată o dilemă unde granzii mondiali ai petrolului pariază sume considerabile. În condiţiile în care rezervele dovedite de petrol ale lumii ne mai ajung doar 50 de ani la producţia actuală, toată lumea se orientează spre zonele necercetate încă. Marea Neagră este una dintre ele şi, până acum, adâncimea ei nu a permis prospecţiuni foarte exacte. Însă echipamentele au evoluat, iar acum apele adânci sunt noua provocare. România a câştigat la Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga, în 2009, o suprafaţă considerabilă a platoului continental, pe care a împărţit-o în cinci perimetre petrolifere, scoase la licitaţie anul trecut de Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM). Două dintre ele au fost adjudecate de ruşii de la Lukoil, în consorţiu cu Vanco International. La finele lunii trecute, prezent la Bucureşti, Vladimir Nekrasov, prim-vicepreşedinte al Lukoil, a anunţat că ruşii vor investi aici pentru explorări 400 de milioane de dolari în următorii trei ani şi încă 1,5 miliarde de dolari dacă vor găsi petrol şi gaze.Adevarul.

Mafia imobiliară vrea să ia cu japca Dămăroaia. Cele mai valoroase terenuri din zona lacului Băneasa sunt câştigate hectar cu hectar de moştenitori. În capul mesei stau samsarii Mihai Cuptor şi Lucia Cherecheş. Terenul dintre Dămăroaia, Casa Presei și Lacul Băneasa, în valoare de sute de milioane de euro, este disputat pe bucăți. Cea mai mare moşie din Capitală, 200 de hectare în zona Casei Presei Libere, în valoare de sute de milioane de euro, este disputată în această toamnă în sălile de tribunal. La sfârşitul lunii octombrie, Ministerul Apărării Naţionale a pierdut la Curtea de Apel, irevocabil, locaţia de lux „Clubul Generalilor”. Puzdrea a fost deja „executat”, fiind nevoit să plătească pentru a-şi putea păstra complexul en gros „Flora”, iar Şerban Patriciu tremură pentru „moşia” Străuleşti, de pe malul Lacului Băneasa. De la masă nu aveau cum să lipsească mandatarii imobiliari, precum Mihai Cuptor şi Lucia Cherecheş, care îşi iau partea leului din sutele de milioane de euro, cât valorează cea mai mare moşie a Bucureştiului. Rechinii imobiliari se războiesc să obţină cele 200 de hectare de teren ale moşiei Băneasa- Dămăroaia, care au fost stăpânite, cândva, de marele profesor de drept Constantin Stoicescu. Oameni în vârstă, moştenitorii uriaşei moşii au ajuns pe mâna a două personaje controversate, binecunoscute în lumea rechinilor imobiliari: afaceristul Mihai Cuptor (58 de ani) şi avocata Lucia Cherecheş (51 de ani). Revendicarea se face pe terenuri mai mici, iar moştenitorii s-au împăcat deja cu gândul că vor primi doar resturile de la masa îmbelşugată la care s-au aşezat samsarii. EVZ.

Aventurile penale ale protagonistului din dosarul „mită pentru şeful arbitrilor”. Sorin Ţerbea, unul dintre finanţatorii echipei de fotbal din Târgu-Mureş, arestat pentru mituirea şefului arbitrilor din România, ar fi beneficiat ilegal de mai multe contracte cu administraţia locală dar şi cu Direcţia de Drumuri Braşov. Procurorii din Mureş au trimis la DNA încă două dosare în care personajul principal este controversatul om de afaceri. Dosarul în care omul de afaceri Sorin Ţerbea – finanţator al echipei de fotbal din Liga I FCM Tg.-Mureş, a fost arestat pentru că ar fi încercat să îl mituiască pe şeful arbitrilor din România, Vasile Avram, cu 19.000 de euro nu este singurul în care afaceristul este anchetat de procurori. Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Judeţean de Po-liţie, la solicitarea DNA, Ţerbea a mai făcut obiectul cercetărilor în alte 19 dosare penale, în special legate de infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani.  Informaţia se regăseşte chiar în cauza aflată pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, în care Sorin Ţerbea este judecat pentru dare de mită, iar Vasile Avram pentru luare de mită.  Două dintre cele 19 dosare au însă o miză mai mare, vizând, potrivit surselor RL, mai multe contracte încheiate de Ţer-bea cu administraţia locală din Tg.-Mureş. Aceste dosare au ajuns pe masa procurorilor de la serviciul teritorial al DNA. Romania Libera.

Operaţiunea “Referendumul”. Şefii de CJ ai USL întreabă, pe bani publici, populaţia dacă e de acord cu un proiect inexistent de desfiinţare a judeţelor. Fără a mai aştepta proiectul concret al lui Traian Băsescu privind reorganizarea administrativ-teritorială a ţării prin desfiinţarea actualelor judeţe şi apariţia unor megastructuri regionale, şefii de Consilii Judeţene ai USL au trecut la contraatac, organizând pe bani de la bugetele locale referendumuri pentru păstrarea judeţelor. Tonul l-a dat pesedistul Nicuşor Constantinescu care i-a chemat duminică pe constănţeni la vot. Referendumurile sunt şi o bună ocazie de a testa capacitatea de mobilizare la vot, înainte cu mai puţin de un an de alegeri. La Constanţa, de exemplu, care este un fief al PSD, cu două ore înainte de închiderea secţiilor s-a înregistrat, potrivit Mediafax, un procent de participare de 38%, iar în multe localităţi acesta sărit de 50%. Pentru a fi validată, la consultarea trebuie să participe jumătate plus unu dintre alegătorii înscrişi în listele electorale permanente. Preşedinţii de Consilii Judeţene ai USL au anunţat în această vară că vor organiza referendumuri locale în care îi vor întreba pe cetăţeni dacă sunt de acord cu desfiinţarea judeţelor. Operaţiunea „referendumul” a fost gândită de liderii Opoziţiei drept o măsură de contracarare a intenţiei PDL şi a preşedintelui Traian Băsescu de a propune o nouă hartă a României prin desfiinţarea judeţelor şi apariţia regiunilor de dezvoltare. Cei din USL susţin că reorganizarea administrativ-teritorială nu se poate face fără consultarea cetăţenilor, care trebuie să răspundă dacă sunt de acord cu acest lucru. Gandul. Montaj gerafic – Hultanul.

Cum şi-a produs şi cheltuit România ultimele 10 PIB-uri. Criza ne ţine cu ochii pe PIB. În sfârşit, suntem foarte atenţi la bani. Şi cum se produc, şi cum se cheltuie. În analiza de mai jos, am folosit atât seria brută de date, cât mai ales pe cea ajustată sezonier. Oare evoluțiile din ultimii doi ani vorbesc de ieșirea din crizǎ sau nu?Mai întâi, să ne uităm pe graficul care arată cursul PIB-ului de la revoluţie încoace.[ Graficul in articolul de pe site] După cum se vede, e foarte probabil sǎ avem de-a face cu exemplu bine definit de double dip, de evoluție în W. Scade, crește, scade înapoi, crește. Întrebarea din minţile tuturora: oare continuǎ creșterea? Sau nu cumva se face triplu V? Dincolo de evoluția generalǎ a PIB-ului, și mai importantǎ este structura sa. Cum se produce PIB-ul? Cum se cheltuie? Pe lîngǎ acestea douǎ, la fel de importantǎ este analiza structurii fluxului de intrǎri și ieșiri din țarǎ, a importurilor și exporturilor. Atît evoluția lor, cît mai ales evoluția sumei lor, a deficitului comercial sînt relevante pentru sǎnǎtatea economicǎ a României. Mai multe in Gurs de Guvernare.

Clonele lui Necolaiciuc de la Imbunatatiri Funciare. Cum folosesti la irigatii foarfecele de taiat pomi. Dupa modelul facut celebru de fostul sef al CFR Mihai Necolaiciuc, directorii Administratiei Nationale a Imbunatatirilor Funciare (ANIF) au incheiat contracte de milioane de lei cu firme clientelare pentru achizitii exagerat de scumpe sau inutile Toti cei cinci directori generali care s-au succedat in ultimii patru ani la conducerea ANIF, Nicolae Maracine (PNL), Constantin Iancu (PDL), Cornel Popa (PDL), Zoltan Incze (UDMR) si Vilmos Lukacs (UDMR), au cheltuit milioane de lei din bani publici, achizitionand la preturi mult supraevaluate echipamente cel mai adesea de o calitate indoielnica. Acest lucru reiese dintr-un raport al Corpului de Control al Ministerului Agriculturii realizat pentru perioada 2008-2011. Romania Libera

Asteroidul-gigant trece razant pe langa Pamant. Un asteroid cu diametrul de 400 de metri se va apropia maine-noapte de Terra. Cercetatorii de la NASA sunt in prezent cu ochii atintiti catre asteroidul 2005 YU55, care va ajunge in noaptea de marti spre miercuri, la 2.28 ora Romaniei, foarte aproape de Pamant. Corpul ceresc, care are un diametru de 400 de metri, va trece pe langa Terra la 322.000 de kilometri, o distanta mult mai mica decat cea care se va inregistra intre asteroid si Luna. De 35 de ani, niciun alt obiect cu o marime comparabila nu a mai trecut atat de aproape. In cazul in care un corp ceresc de asemenea dimensiuni ar lovi Pamantul, acesta ar produce un cutremur cu o magnitudine de 7 grade pe scara Richter, iar daca ar cadea in apa, ar crea un val tsunami inalt de peste 21 de metri, care ar spulbera tot pe o distanta de 96 de kilometri. Cercetatorii studiaza cu atentie orice detaliu legat de asteroidul 2005 YU55 pentru ca acesta ar putea oferi indicii despre formarea sistemului solar. „Fara obiecte cosmice de acest fel probabil n-am fi ajuns unde suntem in prezent”, spune Don Yeomans, seful departamentului NASA care se ocupa cu studiul corpurilor din apropierea Pamantului. Adevarul.

Pe Politeia Europeana puteti citi: 7 Noiembrie 2011 – “Scenarii de salvare a Euro”

Titluri: Bursele Internationale 4 Noiembrie 2011 (sfarsit de saptamana); Probleme lăsate nerezolvate de summitul G20 trag economia lumii mai aproape de recesiune; Alegeri anticipate în Grecia pe 19 februarie; Potop în Italia şi în Franţa; Revista Presei de la RFI; Carlos “Şacalul”, judecat la Paris; Scenarii de salvare a monedei Euro.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

07/11/2011 la 8:05 am

61 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. buna dimineata,

  intre 2007-2011 au iesit 630.000 joburi din statistici.
  nu sint cumva oamenii care au emigrat pentru un loc de munca mai bun?

  skorpion

  07/11/2011 at 8:59 am

 2. Neata 🙂
  Vad ca dl Vlaston de cind e cu partidul e mai intransigent cu TBasescu. Inainte il mustruluia parinteste acum il mustruluieste ca pe dusman ,ca si competitie , ca si lepadare de satana. De aia imi doresc eu o miscare grassroot si abia dupa aia un partid in competitie cu ceilalti inclusiv ecologistii si pntcdistii

  lastnightmusic

  07/11/2011 at 9:10 am

  • Salut Tinere 🙂
   Grea boala populismul! De multe ori este si contagioasa 😦

   Theophyle

   07/11/2011 at 9:31 am

 3. Buna dimineata! 🙂

  Vlaston face politica celui care a schimbat vreo 3 partide pina acum. Pe cit de interesant este imediat dupa o noua „convertire”, pe atit de periculos este cind a intrat in etapa cautarii unui nou partid in care sa intre: omul e radical, de o radicalitate care nu foloseste nimanui, intrucit nu il mai ajuta sa vada impotriva cui se lupta.

  Cetatean

  07/11/2011 at 9:32 am

 4. o zi buna tuturor!
  asteroidul ar fi putut pune capat datoriilor tarislor suverane (suverane? si eu ca cetatean sunt suveran fata de banca careia m-am indatorat?). oricum, din pacate :), si aceasta „apocalipsa” va trece nevalorificata la adevarata ei valoare…
  http://sareinochi.com/2010/10/30/pana-si-vremea-apocalipsei-trece/
  n-am invata nimic de la antecesori.

  Sare'n Ochi

  07/11/2011 at 9:34 am

 5. buna dimineata!
  imi „place” logica USL-ului. referendumul national in Romania nu nu are nicio valoare, in schimb referendumul inexistent din Grecia a fost salutat de Ponta iar referendumurile locale organizate de conducerile judetelor rosii, organizate pe o tema inexistenta, DIN BANI PUBLICI, prelungite ilegal peste ora limita, ar trebui sa fie litera de lege.

  ribelalu`

  07/11/2011 at 9:39 am

 6. S-au bagat singuri in capcana, ai vazut bine 😉 Basescu va utiliza exact argumentul asta: pentru Constitutie, un referendum validat nu insemna nimic pentru voi, insa faceti referendumuri locale nevalidate si apoi urlati ca cetatenii nu vor reforma administrativa?

  Cetatean

  07/11/2011 at 9:54 am

  • @citizen. Am spus tot timpul ca o campanie electorala cu referendumul pe masa si cu schimbarea Constitutiei va fi greu de contraacarat COLEGIU per COLEGIU. Pe sticla e altceva, dar nici alegatorii nu sunt de fata, cu intrebari stanjenitoare!

   cinic

   07/11/2011 at 11:47 am

 7. Neata! Sa speram ca asteroidul nu va tulbura prea mult apele politice de la noi. 🙂 iar televiziunile vor prezenta echidistant evenimentul. 😀

  Radu

  07/11/2011 at 10:05 am

  • buna dimineata
   poate trimit niste reporteri si comentatori la”fata locului”e singura sansa sa scapam de ei

   intimplator

   07/11/2011 at 10:51 am

  • @tio
   buna dimineata/
   o singura remarca: intrebare tendentioasa,exact genul „ba pe-a m…i” ;in acelasi mod: cum comentati atitudinea csm la ofensa adusa justitiei de d-na birsan?

   intimplator

   07/11/2011 at 10:53 am

   • Foarte dragut intimplator, merci, imi place cum gindesti…dar daca eram tendentios ar fi fost un comentariu nu o intrebare.

    Tio

    07/11/2011 at 11:02 am

  • oricum, de la raspunsul CSM, pana la suspendarea visata iar de Lolek si Bolek este distanta mai mare decat cea la care asteroidul trece de pamant si va avea aceleasi efecte.

   ribelalu`

   07/11/2011 at 10:59 am

 8. Vrei un comentariu soft sau unul dur?

  Cetatean

  07/11/2011 at 10:35 am

 9. Deci, varianta dura:

  1. CSM a inceput sa faca politica pe fata.
  2. Plata salariilor profesorilor a fost esalonata de Guvern printr-o ordonanta votata de Parlament, pe perioada 2011-2013. CCR a declarat ok acest lucru. Se preconizeaza acum extinderea perioadei de plata pina in 2015. CCR inca nu s-a pronuntat. CSM se face ca uita.
  3. CSM aduce in discutie problema salariilor profesorilor, insa Basescu s-a referit de fapt la legea de taiere a salariilor cu 25%, pe care multe instante se fac ca nu o vad si redau oamenilor, ilegal, ceea ce Parlamentul (legea 218/2010) a taiat in mod legal.
  4. Justitia a inceput sa preia locul administratiei, acordind cistig de cauza unor smecheri care contesta licititatiile. In loc sa verifice daca s-a respectat procedura legala a licitatiilor, Justitia stabileste chiar cistigatori.
  5. Au inceput sa devina niste idioti care, in numele „independentei Justitiei”, ne servesc brasoave si ne iau de prosti.

  Cetatean

  07/11/2011 at 10:57 am

  • As mai adauga ca comunicatul CSM omite o gramada de chestii, ca de exemplu aminarile cu mii de zile a dosarelor marilor corupti, eliberarile pe banda rulanta a tuturor mafiotilor si criminalilor, servirea de motivatii complet imbecile de catre tribunale, greva ilegala a magistratilor….
   In schimb si-au gasit motivatia perfecta: ca si Basescu a promulgat legea aia cu salariile profesorilor. Dar omit si aici foarte convenabil sa aminteasca ca acea lege a fost votata in parlament in unanimitate, a fost declarata constitutionala de CCR, iar imaginea climatului economic din Romania era o falsatura creata de minciunile gogonate ale cuplului Tariceanu-Vosganian. Caci conform acestui cuplu de comici in ale economiei Romania duduia de nu mai stiam ce sa facem cu bugetul, trebuia cheltuit tot cu viteza maxima ca astfel vistieria tarii risca sa explodeze de la atita crestere economica.
   In rezumat un comunicat tipic in vechiul stil comunist, unde scoatem din context, omitem 95%, si imbalam totul intr-un pachet fals chemator la dialog.

   Aha

   07/11/2011 at 11:36 am

   • buna dimineata
    chestia asta a csm mie imi aduce aminte de ce nu gaseam zahar la alimentara inainte de 89=ii prindea pe aia cu 10 kg in portbagajul masinii si d-aia nu era zahar;carne,de asemenea nu era ca vinzatorul ascunsese 10 kg
    asa si cu csm-ul asta;pentru mine scrisoarea lor imi demonstreaza ca sunt cantonati in gindirea pcr-ista si folosesc inca limba de lemn

    intimplator

    07/11/2011 at 11:51 am

  • Parlamentul care-si judeca membrii si CSM care administreaza bugetul sunt organe ale satrei de drept .

   judex

   07/11/2011 at 2:54 pm

 10. Sint de acord cu toate reprosurile facute Justitiei dar vad ceva schimbari.
  Europa credea inainte de aderare ca e doar o problema de timp inainte ca numarul de judecatori, felul in care promovarea si o reinnoire naturala cu oamenii tineri va rezolva situatia. Se vorbea de procentul de judecatori sub 30/40 ani si alte naivitati occidentale…si se avertiza ca procesul va fi mai putin vizibil in instante superioare unde sint promovati judecatori seniori facuti dupa vechiul tipar (usor de recunoscut dupa freza? ;-))

  Eu as vrea sa cred ca am ajuns acolo…mai greu, partial, dar au ajuns. O sabotatea a procesului asta in momentul de fata ar duce Justitia la situatia de dinainte de ’89. Propunera PDL-sta cu SRI-ii procurori e doar un inceput…

  1. Foarte probabil..
  2. Argumentul CSM e valabil
  3. Nu am nimic de comentat
  4. Asa mi se pare si mie firesc:sa se pronunte doar daca procedura a fost legala. Daca nu atunci licitatia se repeta.
  4.Politicul nu recunoste/respecta magistratii ca pe o Putere. Nu au cum pt ca la asa Politic ar fi o sinucidere.

  Tio

  07/11/2011 at 11:52 am

  • Tio, cind spui „Politicul nu recunoste/respecta magistratii ca pe o Putere”, citez din Mona Pivniceru sau spui tu asta?

   Cetatean

   07/11/2011 at 12:03 pm

   • Eu te-as intreba: cind magistratii isi acorda sporuri salariale repunind in vigoare legi abrogate intre timp de Parlament, si cind CCR recunoaste ca ICCJ s-au substituit Parlamentului, incalcind Constitutia si separatia puterilor in stat (vezi Decizia 838/2009 a CCR, episoadele II-V din serialul meu), cum se numeste asta? Ce parere ai?

    Cetatean

    07/11/2011 at 12:10 pm

   • E o intrebare seriosa sau doar una menita sa ma ridiculizeze?

    Tio

    07/11/2011 at 12:12 pm

    • Cit se poate de serioasa. Cind vorbesti de faptul ca Justitia nu este respectata ca Putere si ca este pusa in pericol separatia puterilor in stat, cred ca ai in vedere intreg tabloul, adica si faptele Puterii care tipa ca nu e respectata.

     Ca sa repunem lucrurile in fagasul constitutional.

     Cetatean

     07/11/2011 at 12:22 pm

     • Exact. Pai acolo sa lucreze T.Basescu… ca parca a fost seful partidului care e la putere din 2004?
      De ce nu a revenit M.Macovei in guvernul BOC daca politicul era serios procupat „sa repuna lucrurile in fagasul constitutional.”?

      Tio

      07/11/2011 at 12:27 pm

      • Uite, Tio, discutam fapte, nu ipoteze. Nu ne dam cu presupusul asupra Monicai Macovei. Insa cind o decizie clara a CCR iti arata ca magistratii s-au substitutit Parlamentului in 2009, tu tot mai crezi aburelile Monei Pivniceru cum ca saraca Justitie e fata oropsita careia Executivul si Legislativul vor sa ii ia prerogativele? Sa fim seriosi!

       Exista macar o decizia a CCR in care Parlamentul, Guvernul sau Presedintele sa fie trasi de urechi ca au incalcat atributiile Justitiei? NU. Legal si constitutional, nu.

       Exista macar o Decizie a CCR in care s-a constatat ca Justitia a incalcat prerogativele celorlalte doua puteri? Da, Decizia 838/2009, Decizia 1222/2008. Iti dau doar doua.

       Asa ca, te rog, nu mai vreau sa aud tezele Pivnceresei!

       Cetatean

       07/11/2011 at 12:34 pm

       • Intrebarea e valabila:De ce nu a revenit M.Macovei in guvernul BOC si in locul lui e un fost PNL-ist? Ce e ipotetic in intrebarea asta?

        Ale cui sint tezele tale atunci? Sa stiu si eu ce sa citesc…
        Nu cred ca am citit nimic pina acum scris de M.Pivniceru dar inteleg ce vrei. E clar pt mine ca ai treaba si eu te incurc.
        Fa-ti numarul ca eu nu mai intervin!

        Tio

        07/11/2011 at 12:48 pm

       • Tio,
        pai poate ar trebui sa citesti ceva din exprimarile distinsei doamne si poate dupa aia sa te exprimi. Nu crezi ca ar fi corect asa! Si te rog mult sa nu jignesti oameni curati care muncesc greu sa faca o treaba constructiva cu expresii de genul „Fa-ti numarul ca eu nu mai intervin!” Asta chiar nu este corect. Vrei sa fi gigi-conta – super! Adu si tu argumente valabile!

        Theophyle

        07/11/2011 at 12:53 pm

       • Tio, eu de cel putin 14 episoade in fac numarul 😆

        Si da, am treaba, caci mai am episoade de scris.

        As aprecia foarte mult daca nu ai mai prelua tezele Monei Pivniceru ca si cum ar fi fapte reale.

        „Nu cred ca am citit nimic pina acum scris de M.Pivniceru dar inteleg ce vrei”. Ma bucur ca intelegi ce doresc eu, e scris in fiecare motto al serialului meu: „Suveranitatea naţională aparţine poporului român » (art.2. al.1. din Constitutie).

        Cetatean

        07/11/2011 at 1:02 pm

      • Scuze dar eu chiar aveam nevoie de o parere depre raspunsul CSM (chiar l-am cautat;ma asteptam la ceva mai vitriolic). Si chiar credeam ca opinii divergente sint permise intre prietenii. Dar iarasi sint naiv…nu?
       Nu eu am adus vorba de M.Pivniceru ci Cetatean.

       Cetetene, vezi sa nu devii si tu un sandel fara sa-ti dai seama. De asta Justitia bate pasul pe loc:e plina de lume cu doctorate si cursuri in strainatate dar tot degeaba.

       Tio

       07/11/2011 at 2:02 pm

       • TIO,
        am sa-ti doresc un lucru bun – Sa nu ajungi niciodata la mana justitiei romanesti. NICIODATA! Nici macar otomanii nu au avut o justitie mai corupta si mai ineficienta. Tu traiesti in eden si crezi ca in cativa ani noi vom deveni Scandinavia. Esti gresit prietene, cap coada! Tu nu te opresti din jigniri – MARE PACAT iti faci! Enorm de mare. SANDEL?! Cum naiba, ce a fost cetatean securist a fost numit de SANDA. Cum poti spune asa ceva? Te joci cu cuvintele de parca nu ai citit nimic pe blogul asta.

        Oameni ca tine ma vor forta pana la urma sa-mi vad de treaba mea si sa arunc dracu’ dialogul! Este un dialog intre surzi care nu inteleg nimic despre cum merg treburile in Romania si cred in bazaconiille securistilor si celor care i-au urmat fraternizand cu ei din oportunism.

        Theophyle

        07/11/2011 at 2:14 pm

       • Exact de oamenii ca mine ai tu nevoie si nu invers.
        Am spus „sa nu devina” si ma refeream doar la metalitate.
        Eu am fost jignit si am raspuns cu aceasi moneda. Mai citeste odata dialogul mai sus!

        Nu-mi ramine decit sa va doresc succes. Imi ajunge cu mascarada asta.

        Tio

        07/11/2011 at 2:38 pm

 11. sa tot lucrezi in intreprinderi unde statul e actionar:daca nu aveti rabdare sa cititi e vorba de oil terminal si ceva prevederi din contractul colectiv de munca:
  -avertisment daca esti prins beat
  -3 prime/an
  -prima de concediu +eur 300 daca il faci in strainatate
  -prioritate la angajare pentru rudele angajatilor= nepotism legiferat

  http://www.romanialibera.ro/actualitate/dobrogea/incredibilele-privilegii-ale-angajatilor-de-la-stat-243719.html

  intimplator

  07/11/2011 at 12:01 pm

  • Buna ziua 🙂
   @intamplator, nu fac o pledoarie pro domo, dar articolul este clar rauvoitor. Nu cunosc nici CCM (contractul colectiv de munca), nici situatia financiara a OIL Terminal, iau doar ce scrie in link-ul dat:
   – Nu e vorba de avertisment ci „Dacă au o alcoolemie de peste 0,5%, li se taie salariul cu 5 sau 10%, timp de trei luni.” (daca pui si salariile de care se vorbeste, atunci suma e destul de consistenta. Si tot mai jos si spune: „Cam o dată pe lună, câte unul este găsit bine afumat şi, în concecinţă, dat afară. În total, peste 25 de angajaţi şi-au pierdut deja locurile de muncă din această cauză,…” Unde este „are voie sa vina beat”?
   – cele 3 prime sunt : „… de Paşti, de Crăciun, de Ziua Petrolistului”. Cunosc cel putin inca 2-3 companii care acorda aceste prime. Sunt specificate in CCM – de obicei. Nu stiu situatia exacta financiara a Oil Company, dar prevederile nu sunt exagerate fata de alte CCM-uri pe care le-am vazut (prime de muraturi, prime de relaxare, etc..). Si nu exced codului muncii, care limiteaza in jos, nu in sus.
   – Prima de CO se acorda de asemenea la multe firme. Ziaristul ar prefera ca pe perioada CO sa nu fie platit? Pai CO ar fi un fel de somaj mascat.
   – Prioritate la angajare. Cred ca e o prostie a ziaristului. In ’92-’93 cand am infiintat si eu un sindicat (de atunci sunt antisindicalist convins), la sfarsitul criteriilor era si acest punct. Adica, dintre doi candidati egali, avea un avantaj (minor) cel ce era ruda cu angajatii (pentru pozitii de executie). Dar criteriul era mult mai slab de exemplu decat criteriul experientei. Are si oarecare logica, dintre doi neofiti, cel mai probabil „ruda” va fi ceva mai bine informata asupra specificului muncii de executie intr-o companie. Repet, e vorba de pozitiile de start si doar de executie.
   Ziaristul mai prezinta prostia cu angajatul prins gol caruia i s-a desfacut contractul (probabil indisciplina). Vezi vechiul cod al muncii si ai sa constati cu surprindere ca probabil va fi si reangajat (daca a fost dat afara pe vechile prevederi).

   DanSu

   07/11/2011 at 1:03 pm

   • @dansu
    multumesc pentru observatii;l-am recitit si da, mi se pare ca e un articol ,sa sa umple spatiul;
    problema ,dupa mine, ramine valabila;
    nu stiu cum e ,dar mi se pare nedrept ca o femeie de serviciu sa cistige cit un profesor,chiar debutant fiind

    intimplator

    07/11/2011 at 1:15 pm

 12. @tio,

  poate ai citit deja acest articol, daca nu, te rog, sa-l citesti cu atentie:

  http://www.revista22.ro/judecatoarea-brsan-si-solidaritatea-coruptiei-11637.html

  Depeşa Gabrielei Bârsan descrie reţeaua extrem de complicată a traficului de influenţă şi corupţiei în magistratură.

  Este tabloul neretuşat al halului în care a ajuns Înalta Curte, iar lipsa de reacţie a „adrisanţilor“ este semnătura de autenticitate.

  skorpion

  07/11/2011 at 12:03 pm

  • Corect skorpion. Exercitatea de influenta e mult mai grava decit coruptia. Si mult mai greu de dovedit/pedepsit. Politicul exercita influenta (Voicu, Nastase).
   De CSM n-o poate pedepsi pe Gabrielei Bârsan pt o scrisoare. Din pacate nu exista nicio garantie ca Gabriela Bârsan/Mona Pivnicerul ar fi ultimele dintr-o generatie pe cale de disparitie.

   Tio

   07/11/2011 at 12:18 pm

   • @tio
    „politicul exercita influenta”
    afirmatie corecta
    intrebare: a denuntat vreodata „justitia”presiunile facute de politic?presiunile reale nu „observatii”
    posibil raspuns: da, denuntind orice sugestie de a face justitia sa nu mai fie stat in stat cu argumentul „puterea justitiei deriva din justitie”
    altfel spus folosirea numai a unei parti dintr-un intreg este manipulare si asta face justitia acum,umbla cu jumatati de adevar,manipulind;
    un exemplu concret:cum ar reactiona justita la ce a facut betivul ala de la constanta cu referendumul pe o tema care inca e in faza de discutie,deci nu e materializata,in cazul in care ar fi pusa sa judece?
    probabil ca ar spune ca e legal-judecatorii din constanta;

    intimplator

    07/11/2011 at 12:47 pm

   • Am si eu o intrebare.
    Cand spui: „Gicule tii prea mult masina in atelier, si cand imi faci o lucrare imi pui piese proaste!”
    1. Te interferezi in activitatea lui Gica?
    2. Limitezi libertatea lui Gica?
    3. Exerciti o presiune asupra lui Gica?
    4. Vrei sa-l dictezi lui Gica sa faca reparatia altfel decat ii dicteaza constiinta.

    Masina e dreptatea (ca termen social), clientul suntem noi (corpus social) prin reprezentanti, iar Gica… Cine e Gica?

    DanSu

    07/11/2011 at 1:19 pm

  • mda…seamana cu celebrul „o da te auda colegii mei, intelectualii” 😀

   ribelalu

   07/11/2011 at 1:41 pm

 13. ce bine, au observat si altzii, schimbarea la fatzä, a dlui. Vlaston.

  theo

  07/11/2011 at 1:00 pm

 14. Salutare tuturor! 🙂

  Cetăţean
  Te rog să nu te laşi impresionat de fitilismele lui tio.
  Cei mai mulţi cititori ai acestui blog apreciază şi respectă munca pe care o faci pentru a pune tenebrele din măruntaiele justiţiei în lumina de care aceşti guzgani se ascund.

  Cu toată stima şi consideraţia, tibi.

  Tiberiu Orasanu

  07/11/2011 at 1:01 pm

  • tiberiu, salut! 🙂

   Nu ma las impresionat, vezi ca i-am raspuns mai sus lui Tio.
   Eu stiu sa fac distinctia intre fapte reale si ce afirma Pivniceru, Danilet and Co. Tio nu prea distinge si crede ca lucrurile sunt cum le prezinta Sandeii.

   Nu vreau sa intru deloc intr-o disputa cu Tio, caci nu are rost.

   Cetatean

   07/11/2011 at 1:05 pm

   • ok, citi!
    Nu vroiam decît să te asigur iar, de totala mea consideraţie.
    Nu mai comentez de mult dar, citesc tot tot tot ce apare aici. 🙂

    Tiberiu Orasanu

    07/11/2011 at 1:21 pm

 15. Ziua buuuuuunnnnnaaaaaa ! 🙂

  Silvio Berlusconi sta sa demisionezeeeeeeeeeeeeeee ! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

  Ștefan A.

  07/11/2011 at 1:58 pm

  • Haos politic total in Italia .
   Mosul Silvio a declarat la 13:52 (ora Romaniei) ca nu are intentie sa demisioneze in nici un caz .
   In precedenta , vocile care dadeau demisia iminenta ( sefi a propriului partid si a coalitiei) au facut ca bursa sa vireze brusc de la semnul negativ la pozitiv . 🙂
   Acum daca asta chiar nu vrea sa lase fotoliu , pina deseara bursa iarasi pierde zeci de miliarde de euro de capitalizare . 😦

   Ștefan A.

   07/11/2011 at 2:06 pm

 16. Maine v-am parasit 🙂 nu raspund la telefon o buna parte din zi:
  http://sareinochi.com/2011/11/07/va-n-respect/

  Sare'n Ochi

  07/11/2011 at 2:38 pm

 17. @tio,

  @cetatean = sandel?
  eu am impresia ca tu nu stii ce inseamna ~sandel~.

  Ii rog pe mister B & mister C sa ne dea din nou definitia „sandelului”.
  unii au uitat-o, altii nu au citit-o niciodata.

  am privit din exterior discutia/dialogul dintre @tio si @cetatean si mi s-a parut ca prima lovitura
  a aplicat-o @tio.
  asa ca, tio, te superi chiar degeaba!!!!

  skorpion

  07/11/2011 at 2:51 pm

 18. ete scîrţ, s-a supărat tio, pagubă-n ciuperci.

  Tiberiu Orasanu

  07/11/2011 at 3:08 pm

 19. Cum adica, Liviu Luca 👿 a furat? 😉 . Sigur e o razabunare a puterii dictatoriale 😉 . Tocmai a fost trimis la bruxel de colegii lui (academicienii, scuzati sindicalistii). 😆
  Am vrut sa sar in sus si eu de bucurie cand am citit, dar vad ca @mar a pus inaintea mea link-ul. 😈

  DanSu

  07/11/2011 at 3:15 pm

  • sa speram ca de data asta procurorii au dosarul „beton”sa nu mai poata fi „demontat”de avocatii celor doi

   intimplator

   07/11/2011 at 3:22 pm

   • continuare: faptul ca cei doi au furat petro service il stie pina si baba rada din adunatii din vale…
    dar trebuie demonstrat si „legal”

    intimplator

    07/11/2011 at 3:24 pm

    • sa explic cu baba rada: e real
     baba rada are un fiu care lucra la intretinere sonde;dupa privatizare fiul a ramas la petrom service;acum fiul e somer si i-a spus mamei de ce nu mai lucreaza

     intimplator

     07/11/2011 at 3:33 pm

  • M-am saturat de nemernici! Sper sa nu fie iar un foc de paie, cineva sa judece la secret si aceasta spetza iar ulterior sa ne explice ca s-au incalcat dreptul la furt.

   mar

   07/11/2011 at 3:38 pm

  • Caz adevarat:
   Firma x furniza materie prima (bare de otel) la preturile pietei catre firma y. – producator de organe de asamblare. Firma y avea contract „beton” cu Petromservice caruia ii vindea organe de asamblare la preturi triple fata de preturile pietei (probabil o parte din pret se „intorcea” catre conducerea Petromservice) . Cu aceste organe de asamblare Petromservice (teoretic firma angajatilor din Petrom) asigura mentenanta Petromului de stat pe intreg teritoriul tarii (Petrom atunci nu „putea” refuza nimic Petromservice), mai mult ca sigur la niste preturi de te durea capul. Petrom se privatizeaza si OMV renunta INTR-O LUNA la contractul pagubos pentru intreprindere. Daca renunta pur si simplu era bine dar dau inapoi tot stocul de organe de asamblare din toate depozitele de pe intregul tarii la Petromservice care la randul sau le trimite inapoi furnizorului motivand ca nu sunt conform standardelor. Producatorul de organe de asamblare achita furnizorului de bare de otel datoria de o jumatate de milion de euro cu o buna parte din organele de asamblare refuzate de Petrom (si implicit Petroservice) si se baga in insolventa. Comerciantul accepta tranzactia in disperare de cauza pentru ca altfel nu recupera nimic insa nu accepta si preturile Petromservice. Dupa negocieri organele de asamblare sunt vandute comerciantului cu 60% din pretul cu care le cumpara Petromservice (conform anexelor din contractele producatorului cu Petromservice). Comerciantul, habarnist, spera ca va recupera paguba vanzand piesele. Comerciantului de otel nu avea nici in clin nici in maneca cu piata organelor de asamblare si in momentul in care a incercat sa intre pe piata respectiva a constatat ca 60% din pretul Petromservice era dublu fata de pretul pietei.

   Concluzia: Petrom e bine mersi, Petromservice l-au devalizat astia, producatorul a intrat imediat in insolventa dar se reface si comerciantul a dat faliment, organele de asamblare (in general specifice numai Petromului) fiind si acum intr-un depozit nevandute.

   ribelalu

   07/11/2011 at 6:09 pm

 20. http://www.hotnews.ro/stiri-international-10632145-rusia-avertizeaza-orice-actiune-militara-impotriva-iranului-greseala-foarte-serioasa.htm
  De ce oare indemnurile rusilor la solutii diplomatice ma nelinistesc, cel putin la fel de tare (de fapt, mai tare), ca declaratiile legate de o interventie militara, din partea evreilor?

  Mih

  07/11/2011 at 3:15 pm

 21. Buna ziua,
  o zi furtunoasa!
  http://www.mediafax.ro/politic/bpn-al-psd-ii-va-solicita-lui-geoana-sa-se-retraga-de-la-presedintia-senatului-8947928/
  La tvrinfo s-a discutat mult pe aceasta tema.
  Se pare ca Ponta s-a suparat rau pe Geoana.

  cedric

  07/11/2011 at 3:47 pm

 22. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  07/11/2011 at 4:33 pm


Comentariile sunt închise.