Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită: 31 Octombrie – FMI, CE, BM şi o „bancă-punte”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Luni, vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla în general slab. Dimineaţa si noaptea se va produce ceaţă local în regiunile extracarpatice şi izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 şi 17 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei spre -8 grade.

La Bucureşti, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil la senin, iar dimineaţa si noaptea va fi ceaţă. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 0 … 2 grade, mai coborâtă în zona preorăşenească. Mediafax

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3150 RON; 1 USD = 3. 0423 RON; 1 EURO = 1. 4183 USD; Francul elvetian 3. 5239     RON. Gramul de aur 169.8760 RON.

Băsescu: Principalul subiect al întâlnirii cu FMI, CE şi BM a fost bugetul de stat pentru 2012. Preşedintele Traian Băsescua declarat duminică, după întâlnirea pe care a avut-o la Palatul Cotroceni cu reprezentanţii FMI, CE şi BM, că principalul subiect a fost bugetul de stat pentru 2012. Ultima evaluare Bloomberg arată că imediat după decizia de la Bruxelles România a început să aibă descreştere a primei de risc. Creşterea economică este evidentă în unele ramuri, în primul rând în agricultură (peste 12%), în construcţii (peste 10%) faţă de trimestrul III din 2010. Creşterea din construcţii este aproape exclusiv confirmarea politicii corecte a Guvernului, care a făcut tot efortul pentru menţinerea investiţiilor. Trimestrul III din 2011 va marca o creştere destul de puternică în turism (circa 19%). Se realizează şi o uşoară creştere a consumului, odată cu diminuarea inflaţiei. Cred că vom avea o creştere de circa 3% faţă de trimestrul III din 2010. Am făcut un schimb de puncte de vedere cu privire la evoluţiile situaţiei economice în România, urmare a deciziilor ultimului Consiliu European, dar şi a deciziilor adoptate pentru zona euro. Punctele de vedere coincid.Mediafax.

BNR construieşte o „bancă-punte” care să administreze bănci intrate în dificultate. FMI le-a cerut autorităţilor să pregătească instrumente şi proceduri care să permită intervenţii rapide la băncile cu probleme Banca Naţională urmează să definitiveze şi să aprobe reglementările privind funcţionarea unui nou tip de instituţ ie financiară pe piaţa locală – aşa-numita „bridge bank” – bancă- punte – care să poată prelua rapid spre administrare bănci comerciale care intră în dificultate. Fondul de Garantare a Depozitelor ar urma să constituie banca-punte şi să o împuternicească să preia o instituţie de credit cu probleme grave de solvabilitate şi lichiditate. Rămâne de văzut care vor fi criteriile pe baza cărora va avea loc o asemenea preluare, respectiv dacă noul mecanism de salvare a unei bănci va fi valabil pentru orice instituţie de credit. România s-a angajat faţă de Fondul Monetar Internaţional prin acordul stand-by de tip preventiv ca până la sfârşitul lunii octombrie să reglementeze funcţionarea instituţiei de tipul „bridge bank” pentru extinderea gamei de instrumente care să permită intervenţii rapide în sistem,cu efecte negative minime asupra stabilităţii financiare generale. Ziarul Financiar.

Lungul drum al justiţiei spre confiscarea averilor. De opt ani a avut nevoie instanţa pentru a da o decizie definitivă de confiscare a averii. Alte 18 dosare sunt pe rol, iar unele aşteaptă o soluţie de ani de zile. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de joi, de confiscare a 130.000 de dolari de la fostul administrator al SC RIAL SRL Braşov, Dan Vele, bani pe care acesta nu i-a putut justifica, este o premieră: până acum, nici un alt dosar de confiscare preluat sau iniţiat de Agenţia Naţională de Integritate  nu a primit o sentinţă definitivă şi irevocabilă de la curtea supremă. Nu este însă primul caz de confiscare a unor sume nejustificate. În 2008, instanţa a decis confiscarea a 30.000 de euro de la fostul primar al Bacăului, Dumitru Sechelariu, care nu a putut justifica provenienţa sumei. La ICCJ se mai află în prezent câteva dosare similare. Cel mai cunoscut nume implicat este  cel al fostului ministru al Economiei Dan Ioan Popescu. În iulie, anul acesta, ICCJ a decis confiscarea a aproximativ 4 milioane de lei (un milion de euro) în cazul lui Popescu, după şase ani de la sesizarea instanţei că fostul ministru nu poate justifica această sumă. Decizia ICCJ a fost atacată cu recurs de Popescu. Romania Libera.

Asigurările de Sănătate: Haos şi management dezastruos de câteva sute de milioane de euro la CNAS. 800 de milioane de lei (aproape 200 de milioane de euro) bani necolectaţi, 500 de milioane de lei cheltuiţi peste creditele de angajament şi neînregistraţi în evidenţele contabile, contracte de achiziţie publică fără respectarea procedurilor, lipsa de comunicare cu autorităţile care strâng taxele. Acestea sunt concluziile controlului Curţii de Conturi la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate (CNAS). Curtea de Conturi a descins, la începutul acestui an, la un control de fond la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, unde a descoperit numeroase nereguli. Din bugetul CNAS lipsesc numai puţin de 800 de milioane de lei (aproape 200 de milioane de euro), reprezentând în principal contribuţii restante datorate de contribuabili la bugetul asigurărilor de sănătate, dar şi plata nelegală a unor produse şi servicii. Asigurările sociale de sănătate plătite de către contribuabili sunt colectate în cadrul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS), fond ce este gestionat de către CNAS.Curtea de Conturi a susţine că CNAS că nu a luat măsuri de recuperare a debitelor persoanelor fizice autorizate şi asociaţiile familiale, ce se ridică la suma de 147 milioane lei (5,3 milioane lei pentru perioada 2006-2009 şi 142 milioane lei pentru anul 2010). Aceste restanţe ar fi trebuit să fie recuperate de CNAS inclusiv prin apelul la executare silită. Curs de Guvernare.

Mitocănia şi ipocrizia lui Crin Antonescu. Liderul PNL, Crin Antonescu, i-a calificat drept „rataţi” pe prezentatorii emisiunii „Foc încrucişat” de la TVR şi a numit-o „pensionară nesimţită” pe Rodica Culcer. El a avut însă ipocrizia de a se declara indignat tocmai de cheltuirea banilor încasaţi de TVR, din taxele şi impozitele plătite şi de el. Promotorul „României bunului simţ” uită că activitatea sa, atât cea de parlamentar, cât şi cea de profesor, plătite din bani publici, a stat mereu sub semnul chiulului. Propovăduieşte România bunului simţ şi repetă sintagma ori de câte ori are ocazia. Cât de manierat şi de politicos este Crin Antonescu am avut ocazia de-a lungul timpului să o constatăm când a vorbit, de pildă, despre Pleşu şi Liiceanu. I-a jignit atunci, supărat că ei nu îl criticau pe Traian Băsescu, deci sunt „laşi şi e mai greu să-l înjuri pe stăpânul pe care, în fine, ţi l-ai căutat de pe timpul lui Ceauşescu, dar l-ai găsit abia acum”.Nu este nicio mitocănie, poate, să spui despre cineva că este laş, dar cât de civilizat este să faci cuiva proces de intenţie, mai mult, să afirmi că Liiceanu sau Pleşu au vocaţie de slugi?EVZ

Mafia kurdă, terorism financiar în România. Capii grupării kurde Yuksek rulează pe piaţa neagră afaceri de sute de milioane de euro, sub paravanul comerţului cu fructe şi legume. Fraţii  kurzi Şahin, Abbas şi Ayhan Yuksek, originari din Turcia, au reuşit în doar şapte ani să creeze o vastă reţea de spălare a banilor, profitând de complicitatea directă sau indirectă a unor lideri de instituţii de control financiar. Imperiul kurd din România a fost ridicat sub paravanul importului şi exportului de legume şi fructe, printr-o suveică cu sute de firme-fantomă. Statul român pierde anual zeci de milioane de euro, în timp ce mafia kurdă obţine fonduri ale căror destinaţii ar trebui să ridice semne de întrebare. Liderii mafiei kurde sponsorizează oficial atât PDL, cât şi PNL. Sunt discreţi şi de negăsit atunci când li se cer explicaţii. Pe strada Viorele  la numărul 7, în oraşul ilfovean Voluntari, un om a scris conştiincios pe o poartă ruginită: „Suntem creştin-ortodocşi. Refuzăm prozelitismul religios”. În spatele acestor porţi, dincolo de mormanele de fier vechi de la intrare, în bordeiul din chirpici cu termopane, locuieşte creştina Mihaela Preda, femeie de serviciu. Ceea ce scoate în evidenţă această casă de pe drumul înfundat este o serie de cifre aflate în baza de date a Ministerului Finanţelor: aici, la tanti Mihaela în ogradă, figurează societatea Piruze Com SRL, o firmă fără nici un angajat, dar care a reuşit performanţa să încaseze în 2009 o sumă ale cărei zerouri sunt greu de urmărit: 1,35 de miliarde de lei (320 de milioane de euro).  Piruze, ajunsă întâmplător în casa femeii de serviciu, este cea mai importantă firmă-fantomă a grupării Yuksek şi a fost de-a lungul anului 2009 şi până la jumătatea lui 2010 sacul de bani negri al grupării. La cei zero angajaţi ai lui Piruze şi la cele nouă zerouri din coada veniturilor e limpede că societatea ar fi atras atenţia şi portarului de la sediul ANAF. Cu atât mai mult cu cât firma nu era greu de observat: se cocoţase în top 50 companii private din România şi pe primele locuri în clasamentele din Ilfov. Adevarul

„Marţ” la Gigi şi Mitică! Tablagiii şi barbugiii, impozitaţi ca orice gambler. Gigi Becali se laudă că a jucat table cu Mitică Dragomir pe trei mii de euro „linia” şi şase mii „marţul”. Don Corleone, prudent, a tăiat un zero. Sumele aiuritoare cu care se laudă marii împătimiţi ai jocurilor de noroc, precum Gigi Becali sau Dumitru Dragomir, nu au fost niciodată impozitate. Cel puţin aşa ne-au mărturisit cei doi. Mai mult, „şmecheri” precum Octavian Grecu, zis „Butoane”, au făcut adevărate averi din jocuri precum barbutul. Asta, deşi orice venit de acest gen ar trebui impozitat aşa cum prevede legea. Conform articolului 77 din Codul Fiscal, privitor la reţinerea impozitului aferent veniturilor din premii şi din jocuri de noroc: „veniturile din jocurile de noroc se impun, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 25 la sută aplicată asupra venitului net”, iar venitul net se calculează la nivelul câştigurilor realizate într-o zi. Gigi Becali, patronul echipei de fotbal „Steaua”, nu s-a ferit să spună că a câştigat, de-a lungul timpului, bani la table. În 2007, de exemplu, presa a vuit după ce latifundarul din Pipera ar fi câştigat 10 milioane de euro la acest tip de joc de la un cunoscut om de afaceri. Totodată, în martie 2011, el s-a lăudat că a jucat table cu un „amic” pe 3.000 de euro linia şi 6.000 de euro marţul. „Amicul” despre care vorbea era nimeni altul decât Dumitru Dragomir, şeful Ligii Profesioniste de Fotbal. Acesta a spus, însă, că a jucat „doar” pe 300 de lei linia şi 600 de lei marţul. EVZ.

Partida Petrolul – Steaua, minutul 44: un suporter al gazdelor intra pe teren, il loveste pe Galamaz cu pumnul, iar Martinovic si Stanca ii aplica o corectie intrusului. Cei doi jucatori ai Stelei sunt eliminati, iar la scurt timp Tatarusanu a fost nimerit de o petarda aruncata din tribuna. Situatia a degenerat, iar meciul a fost suspendat. Dupa toate probabilitatile, ros-albastrii vor castiga meciul cu 3-0 la „masa verde”.Vezi aici evenimentele incredibile de la Ploiesti, imagini Digisport. HotNews

Rosen Plevneliev este noul preşedinte al Bulgariei. Rosen Plevneliev (47 de ani) este noul preşedinte al Bulgariei, arată rezultatele sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, publicate în primele clipe după închiderea secţiilor de votare, la ora 19,00. Rosen Plevneliev şi candidata pentru postul de vicepreşedinte Margarita Popova, desemnaţi de partidul GERB (centru-dreapta), de guvernământ au obţinut în jur de 56,5%, în timp ce pentru tandemul socialist Ivailo Kalfin şi Stefan Danailov au votat 43,5% în cel de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Potrivit primelor date, prezenţa la urne în cadrul celui de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale şi locale a fost mai ridicată faţă de primul tur desfăşurat duminica trecută, când au votat puţin peste 50% din cei 7 milioae de bulgari cu drept la vot. Plevneliev va prelua postul de şef al statului de la actualul preşedinte Gheorghi Pârvanov, care provine din rândurile Partidului socialist. Cel de-al doilea mandat consecutiv al lui Pârvanov expiră în luna ianuarie 2012. Este prima dată în ultimii 20 de ani când preşedintele Bulgariei este ales fără sprijinul Mişcării pentru drepturi şi libertăţi (a minorităţii turce), a declarat Ţvetan Ţvetanov, vicepremier şi şef al oficiului electoral al partidului GERB. Agerpres

Pe Politeia Europeana: 31 Octombrie 2011 – “două cluburi”

Titluri: Bursele Internationale sfarsit de saptamna – 28  Octombrie 2011; Editorialul care îi coboară pe politicienii europeni cu picioarele pe pământ; Kenneth Rogof: “Nu vă faceţi iluzii, Grecia tot iese din zona euro”; Europa, divizată în două „cluburi“;Europa celor două clase; 17 persoane arestate, după atacul de la ambasada SUA din Sarajevo; Poliţia bulgară a confiscat 42 de kilograme de heroină la graniţa cu România; Şase din zece greci nu privesc cu ochi buni acordul de la Bruxelles, privind reducerea datoriei.

Written by Theophyle

31/10/2011 la 7:56 am

56 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. neata,

  chestia asta mi se pare f. grava
  Liderii mafiei kurde sponsorizează oficial atât PDL, cât şi PNL.
  si cum? pe pesedisti nu?

  oricum institutiile statului ar trebui sa intre dur in aceasta mafie si sa rezolve pe cai legale desfiintarea ei

  skorpion

  31/10/2011 at 8:52 am

  • salut 🙂
   Absolut de acord! baietii aia sunt chiar periculosi 😦

   Theophyle

   31/10/2011 at 9:11 am

   • neata tuturor :)cum suna ” liderii mafiei kurde”…”sponsorizeaza oficial atat PDL CI SI PNL”…sinistru .ori e adevarat – si atunci ar cam trebui sa plece unii spre jilava .ori ne jucam aiurea cu niste cuvinte.

    zigzag

    31/10/2011 at 9:57 am

  • care institutii?dupa cum vedem…atat puterea cat si opozitia au „finantatorii” lor.se confirma faptul ca lupta ptr controlul RO se duce intre 2 grupari mafiote.

   zigzag

   31/10/2011 at 10:11 am

   • Baietii au o afacere serioasa. Atat in folosul personal, cat si al celor din partidul ala al muncitorilor (ce se joaca cu pusti si pocnitori). Indivizii iau zeciuiala (taxa de protectie) din toate afacerile conationalilor lor aflati aici, la care se adauga venitul din pungasiile proprii. Organele ii urmaresc de mult, dar probabil ca pana acum nu s-a dat comanda politica necesara, din ratiuni care nu imi sunt clare. Oricum, daca s-a scris in presa, inseamna ca s-a pornit procesul de taiere a finantarii gruparii respective. S-o pune de-o primavara si pe acolo…

    Adrian

    31/10/2011 at 11:28 am

 2. prinsi si imediat procese, dar nu lungi.

  inportant este confiscarea imediatä a averilor.

  theo

  31/10/2011 at 9:23 am

 3. cat priveste mägäriile ratatului chiulangiu, dece vä miratzi??

  este un parvenit, ce s-a asociat cu securistul, sä fie pe

  sticlä, nu-l intereseazä democratzie, liberalism, nimic.

  mä intreb, cat de mandrii sunt intelectualii, ce il sustin?

  acum se vede fatza, mitocanului.cu darä de securist

  theo

  31/10/2011 at 9:29 am

 4. se vorbeste de mai multe ” mafii,” ce spalä bani, ce au firme false.interlopi si mafiotzi.

  elan ; se pare este unul, fosta nevastä, a spus de mult.

  theo

  31/10/2011 at 9:34 am

  • corect, theo, sint zeci de mafii in toata tara,
   pe astea cine le curata?
   cristi danilet?
   :mrgreen:

   skorpion

   31/10/2011 at 9:40 am

 5. nu väd Jurnalistii indignatzi, de mitocäniile aruncate de chiulangiul ratat,

  e rusinos cä breasla jurnalistilor si intelectualii, se fac, cä plouä.

  theo

  31/10/2011 at 9:45 am

 6. Buna dimineata,
  Este halucinant ce se intampla, Romania mereu surprinzatoare. CNAS-ul un sac fara fund, in care lipsesc doar 200 mil. EUR, jocuri de noroc neimpozitate si mafie la tot pasul.

  mar

  31/10/2011 at 9:50 am

 7. o zi buna tuturor!
  Criza profita de prejudecati, prejudecatile impun suspecti de serviciu:
  http://sareinochi.com/2011/10/31/sa-nu-ajungem-in-situatia-de-a-ni-se-impune-vinovatii/

  Sare'n Ochi

  31/10/2011 at 9:51 am

 8. Buna dimineata tuturor! 🙂

  Skorpi, am vazut ca domnul judecator Cristi Danilet a preluat discursul Monei Pivniceru si deja striga pe toate drumurile ca se pregateste „controlul politic al Justititiei”. Mare e gradina Domnului si multi „reformisti” umbla liberi prin ea!

  http://cristidanilet.wordpress.com/2011/10/30/obiectiv-politic-imediat-acaparati-justitia/

  Cetatean

  31/10/2011 at 9:54 am

  • Salut Cetatean 🙂
   Ii dam raspunsul la pranz, nu?

   Theophyle

   31/10/2011 at 9:56 am

  • @cetatean,
   ieri „am rupt relatiile diplomatice” cu danilet, intrucit la o alta postare i-am spus ca mergem pe drumuri paralele (de ce olanda si finlanda ne-au taxat – opinie halucinanta a lui danilet), el mi-a replicat sa revin in viata reala, ca el este independent, eu legat politic, eu l-am facut insolent pentru acest raspuns…
   nu cred ca mai exista vreo speranta in ceea ce-l priveste!

   skorpion

   31/10/2011 at 11:01 am

   • skorpi, am vazut comentariul tau pe blogul lui si cum ti-a raspuns si mai ales aluzia pe care a facut-o la serialul meu:

    „Eu cred ca nu ati citit actul normativ care reglementeaza promovarea la ICCJ. Nu va condamna, multi nu au facut-o, desi isi dau cu parerea despre ea [aici se refera la mine]In rest, spre deosebire de altii care manipuleaza pe forumuri dandu-se analisti in domenii pe care nu le stapanesc [idem, tot eu sunt vizat], eu chiar cred in cele ce scriu. Si nu vreau sa dau nimanui lectii”.

    Lasa, ca urmatoarele doua episoade din serial (episodul XII azi si episodul XIII tot saptamina asta] ii sunt dedicate domnului judecator si mai vorbim noi dupa ce ele apar. Vedem noi cine cunoaste cel mai bine Constitutia si legile.

    Cetatean

    31/10/2011 at 11:07 am

    • Cit despre „independenta” lui, o sa vedem noi in ce fel mai este „independent” cineva care si-a asumat gindirea Sandeilor si discursul Monei Pivniceru.

     Cetatean

     31/10/2011 at 11:08 am

  • Pai personajele de acolo dispun de o putere insemnata. In cazul controlului politic (daca se ajunge la asa ceva), vor da sentinte strambe gratis, in virtutea obligatiilor de serviciu. Daca acest control politic nu exista, se pot negocia sentintele cu diversii mafioti, politicieni sau oameni de afaceri corupti. Stenogramele cazului Voicu sunt graitoare, ca si celebra scrisoare a judecatoarei Barsan. Cum naiba sa le convina „controlul politic” sau orice alta forma de tragere la raspundere?

   Adrian

   31/10/2011 at 11:39 am

   • Adrian, „controlul politic” e o marota pe care o agita exact judecatorii cu mandatele expirate de la ICCJ pe care domnul judecator Danilet ii crede pe cuvint.

    Cetatean

    31/10/2011 at 11:45 am

   • trist si revoltator. Justitie „independenta” si „impartiala” my fooot!

    Cetatean

    31/10/2011 at 1:08 pm

 9. Da, evident, astazi dupa amiaza, in jurul orelor 14:30-15:00 va aparea episodul XII din serial in care ii voi raspunde domnului judecator „reformist” Cristi Danilet. Fiti pe faza 😆

  Cetatean

  31/10/2011 at 9:57 am

  • Buna ziua!
   In primul rand, felicitari si multumiri pt serial!
   Este de mare folos pt cei care se pricep mai putin (ma includ aici), dar vor sa inteleaga ce se intampla cu Justitia in tara asta.
   In privinta d-lui Danilet, este inca un exemplu (din pacate) ca noua generatie e reprezentata (si) de asemenea „demni urmasi” ai batranilor dinozauri (pana cand?)
   Daca ar fi ca reforma reala in justitie sa se infaptuiasca, nu m-ar deranja „acapararea” despre care vorbeste Danilet, ba as considera chiar ca ea se impune.
   Am incercat sa citesc art. aparut in Contributors, dar mi-a venit un gust amar dupa primul paragraf.
   Astept cu interes noul episod!

   Mih

   31/10/2011 at 1:08 pm

 10. cand sunt prieteni cu vantu ,tziriac, nästase, voiculescu ,se pare cä si mafia magistratzilor

  lucreazä pt. ei. imi pare räu, dar nu potzi gandi altfel.

  nästase…… dosare de ani tergiversate, dece ?o sä invie mätusa, si tot………………
  vantu…-. ii cade inima la picioare si o gäseste la ovare
  voicu…….cel cu aranjamentele mafiote, de care stie si olgutza si mareean
  voiculescu….securistul cu condicutzä………… sä vedem cum ii v-a amana procesul?
  seres
  copos
  patriciu, nasul mitocanului chiulangiu
  becalii………..
  srs si prietenul la escrocherii….pielea………..

  oare magistratzii nu au rusine???? fac jocul penalilor

  theo

  31/10/2011 at 9:58 am

 11. barsana, si-a dat demisia de onoare???

  theo

  31/10/2011 at 9:59 am

 12. ce jenant, cand magistratzii sunt incapabili si impotentzi…………..profesional

  presiune politicä, politizare.

  hei, domnilor schimbatzi placa, e veche.

  theo

  31/10/2011 at 10:03 am

 13. Nu inteleg ptr. ce s-a facut zarva daca lucrurile au fost OK? Sa inteleg ca un audit se rezolva prin dovada bunei credinte 😦
  http://www.gandul.info/politica/cum-explica-elena-udrea-stergerea-corectiei-de-10-milioane-de-euro-de-la-ilfov-autoritatile-locale-au-facut-dovada-bunei-credinte-8814015

  mar

  31/10/2011 at 10:25 am

 14. cred cä melitzianul interlop corleone
  si nasul , trebuiesc schimbatzi imediat,

  e mafie pe fatzä.

  theo

  31/10/2011 at 10:36 am

 15. Antenescu vad ca are un motto: nici o zi fara sa indruge o timpenie.

  Cit despre meciul ala se pare ca tine loc de lupte de gladiatori, cam asa gindesc suporterii. Nu are legatura cu bagatul mingii in poarta e scopul, scopul e datul in cap la adversari. Progres fata de Roma antica: zero.

  Aha

  31/10/2011 at 10:45 am

  • au facut stadioane moderne..mai bine faceau scoli si spitale.

   zigzag

   31/10/2011 at 10:49 am

 16. un articol bun, de iulia nuieleanu , in curentul,

  dar „savuratzi” poza aläturatä; de zile mari………..o bufnitzä cretinä

  theo

  31/10/2011 at 10:51 am

 17. buna dimineata

  kurda,nekurda,mafia asta a importurilor de vegetale exista din 1990;o stie toata lumea,tot anaful,toata vama,toata politia ,o stim toti;
  masuri? probabil peste 10 ani un nou articol in ziar(sau pe net daca vor disparea ziarele);
  cnas si curtea de conturi: eu as privi cu retinere cifrele aruncate de curtea de conturi;nu ca cnas ar fi institutia perfecta,dar curtea de conturi o intrece
  cum a aclculat cit nu au platit pfa si af in 2010,cind declaratiile finale s-au depus in 2011??? nu cred nici in ruptul capului ca au verificat asa ceva;au luat declaratiile estimative pentru 2010 si le considera litera de lege; asta e cel mai bun exemplu de „control”al curtii de conturi;in rest ,umpleti buzunarele baieti ca de la curtea de conturi,praf in ochi,se fac si ei ca-si fac treaba

  intimplator

  31/10/2011 at 11:01 am

 18. @cetatean,
  am convingerea ca il vei rupe
  😛

  cita ipocrizie, el independent, el ne-superficial, el- zeu jurist
  🙂

  skorpion

  31/10/2011 at 11:15 am

  • Nu trebuie sa il „rup” eu: s-a „spart” singur in figuri :mrgreen:

   Cetatean

   31/10/2011 at 11:43 am

 19. Daca tot e un link la domnul judge, partener de scrima cu cetateanul nostru, m-am obosit sa-l citesc.Am ramas traznit, domnii judgi chiar sint in aceeasi tara cu restul? Mici paragrafe:
  -cind zice putere se refera la justitie: „..asupra singurei puteri care acționează în mod independent în România”. Permit sa redau din nou mirificele citate din judge Costiniu, ca sa nu uitam cit e de independenta puterea asta: „aha, am inteles, da, imediat, ihi”. Mai lipsea ” Sa traiti tovarasu politician” cu pocnit din calcaie.
  -„Cel mai dur și nedrept a fost acela cu răul făcut de justiția română”, domnul judge despre unele declaratii la adresa justitiei mioritice. Acuma pe linga aminarile proceselor coruptilor pina la pastele cailor, si toate eliberarile de psihopati cu motivari complet aiuritoare, mai avem si rapoartele UE si de la diverse ambasade care cam toate au acelasi mesaj: Romania are o problema mare cu justitia. Daca mai socotim si zecile de procese pe care statul le pierde la CEDO pe banda rulanta nu vad de unde e domnul judge asa de indignat. Sau poate el se refera la justitia din alta tara?

  Dupa aia incepe domnul judge sa ne explice cum se face desantul aerian care va prelua controlul justitiei. Aici se poate face un rezumat simplu: judgii sint foarte fericiti cu sistemul actual, o perla de independenta, si orice proiect de lege care vine sa schimb ceva e bun numai daca intra la categoria: sintem de acord sa se revizuiasca dar sa nu se schimbe nimic…il stim toti pe Caragiale deci nimic original.

  Dupa aia vine concluzia, adica teoria conspiratiei in varianta justitiei mioritice: daca este mai mult de o intiativa legislativa privind justitia, adica doua initiative in acelasi timp, atunci asta musai nu e coincidenta, e cu premeditare, deci se urmareste ceva ascuns.

  La sfirsit avem doua puncte majore.
  -Domnul judge nu ezita sa se perie singur pe umeri. Cica vechiul CSM avea multe tare, pe care domnul judge le-a criticat aspru, dar de cind e noul CSM s-au facut salturi cit misiunea Apollo 11, adica cit de la pamint la luna, si noul CSM este un exemplu de transparenta, fermitate in aplicarea sanctiunilor, bla bla… Sint din nou convins ca vorbeste de alta tara.
  -Vine apocalipsa daca se incearca cea mai mica schimbare in justitie. Ce mai, toti vor sari indignati, de la ONU pina la consilliul Europei, plus Olanda si Finlanda, iar Nato va incepe sa bombardeze guvernul mai abitir ca prin Libia, ca sa sustina razboiul de la Plevna la judgilor mioritici, Mai lipseste un apel la judgi sa se indrepte toti spre Cotroceni, si inarmati cu ciocanelele din dotare sa mai faca o revolutie.

  Aha

  31/10/2011 at 11:38 am

 20. salut, Aha! 🙂

  In episodul de azi vei putea aprecia singur cam cit de „independent” fata de sandelism este domnul judecator. Iar in episodul urmator, tot de saptamina asta, vei vedea cum si-a insusit el cea mai profunda si mai perfida teza a sandeilor: Presedintele tarii ca „notar”.

  Cetatean

  31/10/2011 at 11:42 am

  • Vezi ca pui episoadele prea des si dupa aia vor urma intrebari de genul: cine e naiv sa creada ca toate episoadele astea sint o coincidenta, he he, e clar un complot…

   Aha

   31/10/2011 at 11:58 am

   • da, e un complot. sunt un politician veros care vrea sa ajunga Presedinte al Curtii Constitutionale.

    Cetatean

    31/10/2011 at 12:26 pm

 21. sincere felicitäri dlui. dr. Tudose,

  era intr-o emisiune la B1, cand a fost intrerupt;pt declaratziile exaltatului,

  mitocan crin, l-a ascultat, tocmai se vorbea de obosealä si omul nepotrivit

  la un loc nepotrivit, si f. frumos a subliniat , acest personaj crin, care
  nu este nici la parlament, nu e bun nici de sef de partid ,de nimic etc.
  l-a desfintzat pe antonescu, din cateva cuvinte, cu argumente.

  modul in care a fäcut-o, aratä inalta clasa , a dlui. dr. Tudose

  theo

  31/10/2011 at 11:53 am

  • multumim, Theo, pentru informare si speram sa mai auzim de acest domn Tudose 🙂

   Cetatean

   31/10/2011 at 11:57 am

 22. O caracterizare realista ptr. Puturosul natiunii cu veleitati de mare sef – „acest Rica Venturiano care se joaca de-a Vlad Tepes (vorba lui Andrei Plesu), cel pe care il numeam un Zelig al politicii romanesti, ratacit in panglici, masti, cortine si serpentine demagogice si atras parca magnetic de mocirla insultei sordide, de ceea ce G. Calinescu numea “pestilentiul Danubiului ilfovean” – Vladimir Tismaneanu.
  http://www.contributors.ro/politica-doctrine/crin-antonescu-si-atractia-grobianismului/

  mar

  31/10/2011 at 11:54 am

 23. dl. däniletz, joacä in aceias piesä cu travestitzi, pivnicera, bär-buleasca , oaia bär-sanä etc.

  päcat de ei, cei tineri, sunt ca florile, ce s-au clocit ca boboci.

  mersul jalnic si väicärelile cä se politizeazä, aratä cä magistratzii au ajuns la

  obor, cu rolul lor, s-au dus singuri acolo.

  theo

  31/10/2011 at 12:02 pm

 24. Viitorul prezident, conform sondajelor USL, mister Antenescu, are urmatoarea idee despre cum arata o democratie, partea cu media: Tot ce este televiziune are voie sa aiba un singur invitat, care trebuie sa primeasca urmatoarele replici: asa e, aveti permanent dreptate, mai dar cum le stiti dumneavoastra pe toate domnule Ntenescu. Pe lume exista o singura opinie care trebuie auzita, dimineata in emisiuni de reluare si seara in direct: a lui Kim Ir Ntenescu. Aah, da, si Iliescu s-a despartit definitiv de comunism.

  Aha

  31/10/2011 at 12:08 pm

 25. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-10574147-guvernului-putea-angajeze-raspunderea-legea-promovarii-judecatorilor-inalta-curte-surse.htm

  Ia sa auzim acum corul pe doua voci al judecatorilor Danilet si Pivniceru: subminarea independentei Justitiei! :mrgreen:

  Cetatean

  31/10/2011 at 12:51 pm

  • isi pierde vremea.atat puterea cat si opozitia s au molipsit de la chuky si lipsesc masiv la sedintele senatului.

   zigzag

   31/10/2011 at 1:13 pm

  • Nu as zice ca se roaga. E doar o manevra prin care sa demonstreze opiniei publice ca oricat s-a incercat adoptarea pe cale naturala, prin parlament, distinsii parlamentari nu au vrut si pace, ramanand astfel doar calea asumarii raspunderii – democratica de altfel.

   Radu

   31/10/2011 at 2:00 pm

   • Posibil, oricum parlamentarii cand nu chiulesc au alte prioritati. Numai cand ma gandesc la validarea rezultatelor referendumului si ca timpul trece ma enervez.

    mar

    31/10/2011 at 2:10 pm

    • Din pacate pentru noi, parlamentarii au alte prioritati fie ca chiulesc sau nu 😦

     Radu

     31/10/2011 at 2:14 pm

 26. @cetatean – uite un titlu bun pentru postarea ta: „Bine ati venit in Romania, nu ne-ncurcati respectand legile!”
  😀
  desi nu-i de ras…

  Sare'n Ochi

  31/10/2011 at 1:04 pm

  • „Prin derogare de la art. 1, al 5 din Constitutie („In România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie”) respectarea Constitutiei si a legilor este facultativa pentru judecatori”.

   Cetatean

   31/10/2011 at 1:11 pm

 27. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua si „cetateneasca”!

  Theophyle

  31/10/2011 at 2:55 pm

 28. oho, domnul judge nu se lasa. A postat si pe contributors, sa vada tot omul cum e cu acapararea politica a justitiei.
  Acuma, ca pe noi nu ne crede domnul judge e una, dar as fi curios cu astia (UE) ce are? Redau un citat cules la intimplare dupa iesirea unuia din rapoartele UE: „Comisia Europeană critică regresele în reforma sistemului judiciar românesc. Parlamentul, Consiliul Superior al Magistraturii şi instanţa supremă sunt instituţiile criticate”.
  Huh, adica ce citim acolo? CSM si Instanta suprema (a fie cumva ICCJ?), regres. Insist ca domnul judge in articolul dumisale se refera la independenta justitiei din republica monarhista judgistan.

  Aha

  31/10/2011 at 2:58 pm

 29. Despre mafia kurda, intreaba-l pe Dinu Vama si pe il capo di tuti capi, Iooooooooooooooon Iliescuuuuuuuuu.

  Richard

  01/11/2011 at 8:08 am


Comentariile sunt închise.