Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână 15 Octombrie – “ţara păcăliţilor”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămână. În următoarea perioadă, vremea se va răci, se vor înregistra intensificări ale vântului şi precipitaţii mixte, informează Administraţia Naţională de Meteorologie. Conform unei informări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în perioada 15 octombrie ora 16:00 – 17 octombrie ora 12:00, vremea va fi rece în toată ţara, urmând a se înregistra valori termice în medie cu 6-8 grade mai scăzute decât normele climatologice ale perioadei.  Sâmbătă vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată. Cerul va avea înnorări şi va ploua temporar în majoritatea zonelor. În Moldova şi estul Transilvaniei, dar trecător şi în dealurile Munteniei şi ale Olteniei vor fi şi precipitaţii mixte, iar în Carpaţii Orientali şi Meridionali vor predomina ninsorile. În partea de vest a teritoriului cerul va fi variabil, ploile izolate, iar spre dimineaţă se va produce brumă. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale, temporare, iar la munte va sufla tare.  Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, iar cele minime între -4 şi 6 grade.

La Bucureşti , vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată. Cerul se va înnora şi, mai ales seara şi noaptea, va ploua slab. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade.

Duminică , vremea va fi rece. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 şi 13 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade. Local se va produce brumă.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4.3233 RON; 1 USD = 3. 1324 RON; 1 EURO = 1. 3802 USD; Francul elvetian 3. 4956 RON. Gramul de aur 168.7868 RON. Evolutia saptamanala o puteti citi aici.

România depăşeşte ţări ca Norvegia, Spania sau Marea Britanie la nivelul contribuţiilor sociale. România se numără printre ţările cu cele mai mari cote de contribuţii sociale cumulate la nivel de angajat şi angajator, situându-se pe locul 18 dintr-un număr de 87 de ţări participante la un studiu realizat de KPMG şi surclasând ţări dezvoltate precum Norvegia, Spania sau Marea Britanie. „Date fiind beneficiile limitate pe care sistemul de securitate socială românesc le oferă în comparaţie cu aceste ţări, poziţia României în clasament aduce motive de îngrijorare” , a declarat într-un comunicat Daniela Oprescu, director al echipei de International Executive Services în cadrul KPMG România. Potrivit studiului, Franţa are cea mai mare cotă de contribuţii sociale cumulate pentru angajat şi angajator, de peste 50%, urmată de Belgia cu 48%. În România, nivelul contribuţiilor sociale pentru condiţiile normale de muncă este de 31,3%, respectiv 10,5% datorate de angajaţi şi 20,8% datorate de angajatori. Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat în luna august că Guvernul a decis să amâne reducerea contribuţiilor sociale pentru angajatori până la „momentul optim”, deoarece în situaţia economică actuală nu îşi permite să adopte o asemenea măsură. Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat în luna august că Guvernul a decis să amâne reducerea contribuţiilor sociale pentru angajatori până la „momentul optim”, deoarece în situaţia economică actuală nu îşi permite să adopte o asemenea măsură. Mediafax

Senatorul interlopilor a fost dat în primire de CNSAS, dar a fost „albit” de instanţă. Un complet de trei judecători de la Secţia de Contencios Administrativ de la Curtea Supremă au respins cererea CNSAS de constatare a calităţii de colaborator al Securităţii, în cazul senatorului UNPR Cezar Măgureanu. Membrii completului de judecată au fost Niculae Măniguţiu- preşedinte, Iuliana Puşoiu şi Carmen Sîrbu. Decizia a fost dată la începutul acestui an, la 13 ianuarie 2011. Iuliana Puşoiu este cercetată de DNA în dosarul „Mită al Curtea Supremă”, alături de şefa Secţiei de Contencios Administrativ, Gabriela Bîrsan. Cele două judecătroare sunt acuzate că ar fi primit de la avocata Claudia Gherbovan – Silinescu şi de la omul de afaceri Gabriel Chiriac, cadouri scumpe, constând în bijudetii, bilete de avion şi excursii exotice, dar şi suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurante de lux. La rândul său, Măniguţiu este verificat pentru posibile fapte de corupţie după ce procurorii au descoperit că locuieşte cu chirie în apartamentul avocatului Radu Silinescu Gherbovan, soţul Claudiei Gherbovan Silinescu. CNSAS susţine că senatorul Cezar Măgureanu a fost recrutat în anul 1977, „în scopul cunoaşterii cetăţenilor români şi străini ce manifestă preocupări pentru a-şi crea relaţii cu militarii şi membrii lor de familie în scopul exploatării informative a acestora”. Actualul senator ar fi continuat colaborarea cu Securitatea în 1980, când era student la Academia de Studii Economice. Adevarul

Cum păcălesc brutarii o ţară întreagă. Pâinea neagră e făcută de fapt din făină albă şi colorată cu malţ. Românii o preferă crezând că e mai sănătoasă, dar în realitate e chiar mai nocivă decât cea albă. Dezvăluiri din interiorul industriei. 350 de pâini se fac într-o tranşă de 40 de minute. Pâinea neagră este vopsită cu ajutorul chimiei. Experţii din industria de panificaţie afirmă că 70% din pâinea neagră din România este contrafăcută. Sunt oamenii din piaţă care cunosc afacerea ca pe buzunarele proprii. Explicaţia acestei farse la nivel naţional ţine efectiv de reflexele de consum ale clienţilor şi nu de vreun calcul financiar. Pâinea neagră autentică are densitatea mai mare, nu e pufoasă, are coaja mai groasă şi mai tare şi se învecheşte mai uşor. Pâinea falsificată, adică din făina albă colorată cu malţ, e pufoasă, are coajă subţire şi rezistă o săptămână pe masa din bucătărie. Dar nu mai are calităţile adevăratei pâini negre. Mai mult, colorantul folosit e un produs sintetic, nefiind un produs biologic pur. Afacerea se rezumă astfel: toţi caută o pâine mai sănătoasă şi se păcălesc, mâncând una artificială. Evz.

Cum a apăsat moartea lui Chauncey Hardy pe „Butoanele” politicii din Giurgiu. Ancheta a început ambiguu, în cazul morţii sportivului american. În primele trei zile, poliţia de la Giurgiu afirma că Chauncey Hardy a fost lovit o singură dată. Abia după moartea baschetbalistului, medicul neurochirurg de la Spitalul Bagdasar Arseni spune că avea mai multe leziuni la nivelul creierului care nu ar fi provenit dintr-un singur pumn. Tânărul a fost dus cu ambulaţa, la Spitalul Judeţean din Giurgiu. Acolo, pentru cei care l-au adus i-au spus medicului de gardă că sportivul consumase alcool, acesta l-a ţinut la perfuzii şi a aşteptat să-şi revină. După trei ore şi-a dat seama că nu este vorba de comă alcoolică şi s-a luat decizia să fie trimis la „Bagdasar Arseni” din Bucureşti, cu o ambulanţă. Acolo, timp de alte câteva ore, medicii i-au făcut analize şi au încercat să dea de familie, pentru a-şi da acordul să fie operat. Inima sportivului s-a oprit de trei ori. Ultimul stop cardio-respirator fiindu-i fatal. Agenţi ai Biroului Federal de Investigaţii (FBI) şi reprezentanţi ai Ambasadei SUA la Bucureşti, supraveghează cercetările, pentru a se asigura că Ionuţ Tănăsoaia, cel care l-a lovit pe baschetbalist să primească pedeapsa care o merită. El rămâne în arest deşi a susţinut în faţa instanţei că l-a lovit o singură dată şi că ar fi fost în legitimă apărare. Mai multe in Romania Libera.

Crin Antonescu despre eventuala colaborare cu PNŢCD: Să îşi vadă fiecare de treabă. Preşedintele liberal Crin Antonescu a declarat, vineri, la Braşov, că PNL şi PNŢCD nu mai pot colabora pentru că ţărăniştii l-au ales pe Traian Băsescu.  „Eu am considerat totdeauna, fiind, după cum aţi văzut şi din negocierea asta cu PC, un liberal foarte sentimental, nu de stânga, dar sentimental, că Partidul Naţional Ţărănesc măcar pentru suferinţa, pentru sutele de mii de ani de puşcărie, pentru rezistenţa pe care aceşti oameni au făcut-o împotriva comunismului imediat după război, pentru modul în care ne-am luptat cot la cot, împreună adică, cu acelaşi comunism, după 1990, merită să le întindem o mână”, a spus Antonescu. El a adăugat că a avut mâhnirea de a vedea că la catafalcul lui Ion Diaconescu „s-au călcat pe bombeu” Victor Ciorbea, Aurelian Pavelescu şi Dudu Ionescu, „care să-i ţină servieta lui Băsescu când a venit”. Prin urmare, Antonescu a spus că PNŢCD şi PNL ar trebui „să îşi vadă fiecare de treabă”. Agerpres

Igaş: Conducerea Poliţiei Giurgiu lasă mult de dorit. Peştele de la cap se împute. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, afirmă că la Poliţia Giurgiu, „per ansamblu, activitatea lasă foarte mult de dorit”, mai ales în ceea ce priveşte conducerea instituţiei, apreciind că şeful Inspectoratului este „un om iresponsabil, care se gândeşte strict la el”.Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, afirmă că la Poliţia Giurgiu, „per ansamblu, activitatea lasă foarte mult de dorit”, mai ales în ceea ce priveşte conducerea instituţiei, apreciind că şeful Inspectoratului este „un om iresponsabil, care se gândeşte strict la el”.ntrebat dacă există legături între clanurile din Giurgiu şi poliţişti, având în vedere că în unele fotografii din clubul unde a fost omorât sportivul american fetele unor poliţişti stăteau la masă cu interlopii, Igaş nu a negat, afirmând că „peştele de la cap se împute”.n urma verificărilor făcute de Corpul de control a fost sesizat Consiliul de disciplină al IGPR, pentru luarea în discuţie a abaterilor şefului IPJ Giurgiu. Christian Ciocan a precizat că, după finalizarea analizei, Consiliul de disciplină a propus inspectorului general al IGPR trecerea într-o funcţie inferioară, până la nivelul de bază al gradului deţinut, de comisar şef de poliţie.  Măsura propusă de Consiliul de displină a fost aprobată de ministrul de Interne. Ulterior, şeful IPJ Giurgiu a contestat în instanţă atât decizia privind trecerea într-o funcţie inferioară, cât şi calificativul primit în 2010. Instanţa a admis cererea lui Nicolae Dobrin de suspendare a deciziei de trecere într-o funcţie inferioară până la o soluţie definitivă a instanţei privind anularea dispoziţiei. Mediafax

Scrisoare halucinanta a judecatoarei Gabriela Birsan catre CSM: „Cand v-ati dat votul pentru avizarea perchezitiei la domiciliul sotilor Birsan, ati spus cumva colegilor dumneavoastra de cate ori ati fost in domiciliul respectiv?” udecătoarea Gabriela Bîrsan, acuzata de trafic de influenta de procurorii DNA, a publicat pe site-ul Juridice.ro o scrisoare in care ii intreaba pe cativa membri ai CSM – Mona Pivniceru, Cristian Danilet, Horatiu Dumbrava si Alina Ghica – de ce au aprobat cererea de perchezitionare a domiciliului, desi au avut diferite legaturi cu familia sa. Dupa ce le bate obrazul, judecatoarea Birsan, cercetata de procurori pentru trafic de influenta, isi incheie scrisoarea cu urmatoareea fraza: „Ştiu că am avut şi am lângă mine pe omul de la care am învăţat, învăţ şi voi învăţa ce înseamnă să fi OM, pentru că numai aşa poţi fi JUDECĂTOR”. Asta spune, cred, totul despre un mod larg raspandit de a gandi si de a actiona. A face putin trafic de influenta inseamna, de fapt, a fi om. Ce-i rau in asta? Poate am gresit, spune Birsan, dar oameni suntem. Sa ne ajutam ca fratii. Tot din acest motiv judecatorul care a dat mandat de interceptare in acest dosar a simtit, probabil, nevoia presanta de a-si anunta colegii. Om este si el, nu se stie cand greseste si cind va avea nevoie de serviciile judecatoarei avertizata discrect ca DNA-ul e pe urmele ei. Mai multe  aici si aici

Pe Politeia Europeana: 15 Octombrie 2011 – “atenţie la OTE – Romtelecom”

Titluri: Bursele Internationale 14  Octombrie 2011; S&P a retrogradat OTE cu două trepte; Berlusconi cade din nou în picioare; Ministrul britanic al apararii si-a dat demisia in urma; Criza Zonei Euro, subiectul principal de discuţie la Reuniunea G20; Uneşte sau destramă? ; FMI are nevoie de capital suplimentar de 350 miliarde dolari pentru a combate crizele economice.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

15/10/2011 la 10:02 am

33 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. buna dimineata,
  intr-o zi inca insorita
  🙂

  – cit de lacom trebuie sa fii ca la venituri anuale de 250.000 euro (familia birsan) sa te pretezi sa accepti bijuterii, bilete de avion şi excursii exotice, petreceri… cit de uriasa este foamea dupa ceva „gratuit” incit sa uiti de onoare, deontologie, demnitate?!
  te apuca scirba si oamenii astia judeca si ne judeca…

  chiar nu se poate face ceva? adica OUT, dar nu inainte de a trece pe la puscarie dupa o judecata marcata de celeritate si nu de aminari de ani de zile….

  – crinel antonescu ramine in continuare cel mai demagog, cabotin si ipocrit politruc de pe scena romaneasca….adica o javra ordinara

  skorpion

  15/10/2011 at 10:16 am

 2. Salutare!
  Saracu’ Crin, uita cum partidul sau i-a tradat pe taranisti in perioada 1999-2000…si ce viata grea le-a facut in CDR! Omul asta n-are pic de memorie istorica…seamana din ce in ce mai mult cu Ion Iliescu.

  Radu

  15/10/2011 at 10:22 am

 3. Antonescu e fantastic de nesimtit. Atat. Daca si Ciorbea e fanul lui Basescu, insemna ca suntem in zona crepusculara.

  turnofftheglory

  15/10/2011 at 10:23 am

  • scrisoarea d-nei birsan explica clar modul de gindire al potentatilor romani!
   orice alt comentariu este de prisos

   intimplator

   15/10/2011 at 10:30 am

   • Buna dimineata 🙂
    o corectie la potentati – si a moliilor comuniste, lucru care este dovedit de traseul profesional al celor doi soti.

    mar

    15/10/2011 at 11:03 am

 4. antonescu NU a uitat absolut nimic, doar ca este ticalos abject si crede ca alianta cu varanul il va duce pe culmile prezidentiale…

  skorpion

  15/10/2011 at 10:29 am

 5. buna dimineata
  contributii sociale; ce se primeste in schimb?inainte de a le reduce sau de a le mari trebuie raspuns la :” ce se face cu ce avem?”” unde se duce ce se colecteaza?” ” in sanatate de ce a crescut bugetul in valori absolute de la 1 miliard euro la 4 miliarde euro iar serviciile au scazut?”” care este costul administrarii acestor bani?=cit se consuma din ei pentru cheltuieli administrative?”

  intimplator

  15/10/2011 at 10:29 am

 6. Buna dimineata:
  foarte pertinente si intrebarile Ioanei Ene:
  http://www.ziare.com/stiri/coruptie/castele-sfidatoare-si-imune-la-lege-1127261

  ela

  15/10/2011 at 10:35 am

 7. porumbacu , este un mitocan parvenit. ii sictireste pe totzi, el omul ” bidon gol”, omul färä

  nici o valoare, numai pretentzii. acest läträu , a intrat cu chiu cu vai , in parlament,

  a luat leafa degeaba plätitä de romani, si fiind „sentimental betiv” e sluga kgb-ilici

  theo

  15/10/2011 at 10:46 am

 8. @scorpion, intrebi „cat de lacom sa fii … sa pui botul la orice”. este sindromul parvenitului, a celui care inca-si mai traieste frustrarile din copilarie si din tinerete si care stie cat s-a coborat sa se catere 🙂 acolo unde a ajuns.

  Sare'n Ochi

  15/10/2011 at 11:05 am

  • Sare, te contrazic! Astia nu sunt parveniti ptr. ca au lucrat in sistem si inainte de 1990.
   Cred ca sunt in categoria celor care cred ca li se cuvine totul, ca lumea incepe si se termina cu ei, a celor bolnavi de bani si putere, care-si pun pupinii pe ici si colo, in caz ca … sa le poata bate obrazul si sa-si rezolve problemele.
   Exact ca la tara, am 10 fini cand am nevoie de ei i-am convocat si am arat curtea.

   mar

   15/10/2011 at 11:15 am

   • vorbesc despre tineretea desculta din satul natal. si cu atat mai jos au coborat pe vremea lui nea Ceasca (pe unii ii gasesti cred si printre turnatori) pentru a parveni in sistemul de atunci.

    Sare'n Ochi

    15/10/2011 at 11:26 am

   • dupa aceea, in regimul de cumatrocratie, au ajuns sa se creada de neinlocuit. democratura le-a dat nas.

    Sare'n Ochi

    15/10/2011 at 11:27 am

 9. alt personaj care sfideaza romani si legea, care are senzatia ca toti suntem cu mintea manelizata 👿 – Vasile Astarastoae
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/vasile-astarastoae-a-anuntat-la-iasi-ca-intentioneaza-sa-revina-in-politica-241180.html

  mar

  15/10/2011 at 11:10 am

  • au facut din politica refugiul tuturor borfasilor! inca o tema de lucru pentru Noua Republica – un ade moralitate: cei care au probleme chiar si la modul inca nedovedit in justitie, sa stea pe fundul lor – sa-si aduca contributia la bunastarea tarii din pozitii terte.

   Sare'n Ochi

   15/10/2011 at 11:35 am

 10. azi in TVR, o reluare ce demascä minciunile lui ilici, se dovedeste clar, iluici avea legäturi cu rusia, totul a fost aranjat cu ei.

  de altfel si acum , USL are legäturi si este sustzinut de moscova…..asa se vorbeste.

  de aia s-a vopsit porumbacul rosu si ii sclipesc ochii betivi.

  theo

  15/10/2011 at 11:12 am

 11. sä ducä la pensie, nu in politicä

  theo

  15/10/2011 at 11:13 am

 12. ciorbea si pavelescu, niste lingäi, ce il ridicau in slävi pe derbedeul petro-liberal

  ii gäsesti pe toate ecranele injurand pe bäsescu, sunt la alegeri langä opärilä, dudä,

  geolgäu,becali, de altfel nu are inportantzä sä fie väzutzi si sä se vadä pe sticlä,niste

  oportunisti nerusinatzi.

  theo

  15/10/2011 at 11:19 am

 13. pe ce se bazeazä barsan, cine o sustzine ? de scrie astfel de scrisori,

  de proastä nu o cred , femeia a lucrat cu alibii, si-a fäcut colegii complici.

  theo

  15/10/2011 at 11:23 am

 14. I-a taiat microfonul si a trecut la amenintari, chiulangiul sef a ajuns la concluzia ca PC-ul este un partid mic, mic – „”Nu am tratat niciodată vreun reprezentant al PC cu îngâmfare, superioritate sau ca de la un partid mai mare, la un partid mai mic. Asta nu înseamnă că, pe lumea asta, toate partidele au aceeași dimensiune. Fiecare aspiră să devină – partidul mare – cel mai mare, ală mic – măricel.”
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/antonescu-liberalii-au-facut-sacrificii-in-relatia-cu-pc-pentru-ca-alianta-sa-mearga-bin-9.html

  mar

  15/10/2011 at 11:25 am

 15. Crin Antonescu incepe sa profeteasca ca (sic!) o adevarata Mama Omida: „Crin Antonescu: E clar ca daca iese rau cu USL, eu raspund singur. Nu ca as fi singurul vinovat, dar asa e in politica”
  cand s-a trezit sa mearga la coafor, a constata ca pute tot in jurul lui. se clatina sandramaua USL.

  Sare'n Ochi

  15/10/2011 at 11:29 am

 16. cred cä doarme dupä betie, cel ce pute, e el.

  theo

  15/10/2011 at 11:32 am

 17. sare,
  nu atribui derbedeului, nici cel mai mic sclipici, este un läträu de toatä jena.

  theo

  15/10/2011 at 2:32 pm

  • nu de sclipici vorbeam 🙂 orice javra simte anticipat venirea piciorului stapanului catre coastele sale – si cu cat este mai javra, cu atata schelalaie mai anticipat.

   Sare'n Ochi

   15/10/2011 at 2:55 pm

 18. @cetatean, cateva informatii utile dintr-un comentariu de la mine:
  „Fondatorul SoJust Danileţ a spus consilierilor politici că SIPA era în esenţă serviciul propriu de informaţii al Ministerului de Justiţie, care avea scopul de a spiona vieţile private ale judecătorilor, procurorilor, oficialilor din instanţe şi chiar ale cetăţenilor de rând. El le-a văzut dosarele care conţineau detalii despre relaţii sexuale ilicite ale unor judecători şi procurori, chiar dosare medicale potrivit cărora unele judecătoare au făcut avorturi. (…) Danileţ a divulgat că, deşi dosarele de dinainte de 2001 au fost distruse, Ministerul de Justiţie a păstrat dosarele din 2001-2005, în două încăperi mici accesibile ministrului de justiţie”, se arată în telegrama cu titlul: „O furtună perfectă: corupţia, statul de drept şi reforma justiţiei se află în prim-plan în România”, trimisă în 2009 la Washington de Ambasada SUA din Bucureşti. De unde avea Cristian Danilet informatiile despre cat este de mare arhiva SIPA si ce anume contine aceasta? Simplu: In anul 2006, cand SIPA s-a desfiintat, arhiva a fost predata “la cheie”, cu inventar cu tot, primei comisii conduse de judecatorul Cristian Danilet. Si cat de mare este/era aceasta arhiva? “Cateva mii de dosare, cam 4.000-5.000 a cate maximum 300 de pagini fiecare”, conform unor surse avizate din MJ. In anul 2007, magistratul Cristian Danilet declara ca majoritatea documentelor sunt note informative, nesemnate, de genul barfelor de pe holurile instantelor, care, in cazul in care ar deveni publice, ar fi in masura sa compromita imaginea oricarui magistrat din Romania. Tabloul complet al “pericolului SIPA” il completeaza Viorica Costiniu care spune ca fisetele cu arhiva SIPA ar fi fost “sparte, intr-o noapte, pe vremea ministrului Macovei, fiind nevoie de interventia Parchetului pentru constatarea unor posibile sustrageri de dosare”. Asadar o arhiva alandala. O bomba cu dosare si delatiuni scapata de sub control. Costiniu a mai declarat ca “nu este o temere propriu-zisa. Inca de la infiintarea acestei institutii, de pe vremea domnului ministru Valeriu Stoica, modalitatile de culegere a informatiilor care interesau atunci si de care a profitat din plin ministrul Rodica Stanoiu.

  Sare'n Ochi

  15/10/2011 at 2:53 pm

  • incepem cumva sa intelegem cum a adunat Danilet voturi pt. CSM????

   cinic

   16/10/2011 at 2:47 pm

 19. Index coruptie : http://www.transparency.org/policy_research/surveys_indices/cpi/2010/results
  Nu doar ni se pare noua, si TI crede ca avem un stat corupt.

  Twisted

  15/10/2011 at 2:55 pm

 20. Buna Ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  15/10/2011 at 3:02 pm

 21. Deh, tembelul de Crin terminase toţi adversarii politici şi nu mai găsise alţi duşmani de clasă la care să-şi umfle muşchii de Rambo liberal decât ţărăniştii:
  http://baricada.wordpress.com/2011/10/14/antonescu-carambo/

  baricada

  15/10/2011 at 3:21 pm


Comentariile sunt închise.