Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Ieşirea din virtual – feţe, interfeţe şi liderii locali

O miscare populara, indiferent de doctrina sau de telurile politice, trebuie sa inceapa de la comunitatea locala. Indiferent daca miscarea doreste sa ajunga un partid sau sa ramana o miscare sustinatoare a unor forte politice care reprezinta valorile si idealurile declarate de miscare, la care au aderat majoritatea membrilor, a sustinatorilor si a simpatizantilor ei.

Diferenta principala dintre o miscare care tinde sa devina partid si una care doreste sa ramana o miscare care influenteaza viata politica prin adeziunea temporara este prin constructia organizatorica si filozofia de cadre pe care trebuie sa o aiba.

Din punctul meu de vedere, cand am aderat si am sustinut “Noua Republica” am sustinut in primul rand ideea mentionata in preambulul (amendat de noi) care zicea:

Noua Republică e platformă democratică prin care se reunesc, într-o acţiune coerentă şi vizibilă, sensibilităţile clasic-liberale, conservatoare şi creştin-democrate. (Aici)

Asta inseamna pluralism politic de centru dreapta, in care pot sa se regaseasca conservatori ca mine sau @cetatean, clasici-liberali ca @Andrei sau @TOG si crestini-democrati   ca @Mihail Neamtu (cred).

Comunitatea este sursa puterii oricarei miscari politice! Din nefericire, ea dispare din viziunea partidelor cand se dilueaza prin creerea “organizatiilor” locale, care sunt formate si conduse de “locatari” ai comunitatilor, transformati in “aparatul de partid”, functional cu ajutorul unor “directive si ajutoare” de la centru. Partidul in sensul “clasico-mioritic” este tavalugul uniformizarii – eu imi doresc acceptul federatiei unor diversitati.

Partidele construiesc “bazinul electoral” prin promisiuni, mici spagi mioritice (unde sunt dorite) si servicii aduse prin parghiile puterii. De obicei ieftin si impartitle cu ocazia alegerilor. Sper ca o comunitate formata de “Noua Republica” sa-si gaseasca suportul reciproc a membrilor ei tot timpul, atat cat se poate. Cred ca fiecare membru poate sa-si aduca un aport mult mai pretios decat un kilo de malai si un litru de ulei prin timpul, informatiile si sprijinul moral si unde se poate chiar material.

Fara sa devenim partid si nici macar miscare, Politeia a fost intotdeauna o comunitate si multi dintre membrii acestei comunitati o cunosc foarte bine. Simplu, ei au ajutat si au primit ajutor.

O comunitate este, vorbind metaforic, o multitudine de feţe care trebuie sa devina un nume si care sa-si gaseasca interfaţa spre ceilalti membrii ai comunitatilor lor si altor comunitati. Ei trebuie sa-si gaseasca lideri accesibili si atenti la problemele lor si ale prietenilor lor. Ei trebuie sa-si aduca aportul prin timpul pe care il acorda miscarii din care face parte comunitatea lor. Fiecare cat poate, o ora-doua pe zi si poate o zi pe luna. Mult mai scump si mai pretios decat un kilo de malai. Poate o legatura cu un doctor, o discutie cu un profesor, un sfat judiciar – toate “pro bono” bineinteles.

Membrii comunitatii trebuie sa cunoasca tot ceea ce se intampla in geografia politica in care traiesc si sa-si ceara drepturile care sunt stirbite. NU ca individuali, ci ca o comunitate.

Iesirea din virtual necesita ACTIUNE, COORDONARE, ORGANIZARE, INFORMATIE, deloc INDOCTRINARE si UNIFORMIZARE. Bineinteles si FINANTARE! Aici sunt idei pe care le voi formula intr-un forum mult mai putin public.  Dupa cum bine stiti  banu’i ochiul necuratului.

Sper ca toate comunitatile formate in noua geografie politica a miscarii sa se intruneasca si sa-si dezvolte planurile de actiune coordonate cu alte comunitati, sa-si aleaga liderii si sa imparta sarcini. Nu uitati – un “soldat” care nu are ce face – dezerteaza!

Documentatie mult mai putin teoretica este in lucru si   va fi pusa la dispozitia comunitatilor locale (care o vor dori) dupa amendarea ei de “Sfatul Politeia” si bineinteles de liderii miscarii “Noua Republica”.

Sfatul Politeia (interimar) este alcatuit din @Cetatean, @Andrei, @Stefan, @Marius Delaepicentru, @TDS, @Demeter si @TOG cand doreste. Bineinteles ca oricine doreste sa se alature este binevenit. Conform “statutului” (si asta interimar)  necesarul este 6 luni de prezenta pe blog.

Pe Politeia Europeana – Iulia Timoşenko – între mărire şi decădere

Written by Theophyle

11/10/2011 la 3:12 pm

118 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ii raspund aici lui Radu:
  eu am citit ziare.com inainte de 14.30 si articolul disparuse. Disparitia era semnalata si de unii comentatori de la articolul denigrator. Vad acum ca articolul Ioanei Ene apare la ora 14.36 desi aparuse azi dimineata, cred ca inainte de ora 8.
  Cred ca l-au bagat iar dupa ce il scosesera, vazind reactiile cititorilor!

  cedric

  11/10/2011 at 3:22 pm

  • Probabil. Daca e asa, inseamna ca totusi cititorii au inca puterea de a impiedica acest gen de cenzura, cel putin pe ziare.com 🙂

   Radu

   11/10/2011 at 3:30 pm

 2. Iesirea din virtual inseamna iesirea din anonimatul linistitor conferit de un nickmname si un ip care poate fi usor depasit de un utilizator mediu de internet.
  In spatele nickmame-uri se poate ascunde oricine , ba de curand, usor o clona poate sa-ti insusasca identitatea si sa te faca uncyberinfractor .
  Daca sunt oameni cu opinii ferme toti cei care vor sa adere la miscarea(deja inradacinata?!….) ar fi cazul sa-si declare identitatea cumva ca in cercurile alcoolilicilor anonimi, adica sa fie sinceri cu cei din jur, dar mai ales cu ei insasi.
  Vad ca pana acum toti sunt aderenti , dar majoritatea tine la anonimat.

  andrzej

  11/10/2011 at 3:33 pm

  • Toate numele din spatele nikurilor sunt cunoscute!!!

   Theophyle

   11/10/2011 at 3:41 pm

   • Pe mine nu ma vrea nimeni. Sunt prea extremist.. 😦

    John Galt

    12/10/2011 at 9:40 am

  • daca ar fi sa ader la o miscare numita NR, in primul rand as astepta sa vad ce eforturi se vor face pentru cele trei principii afisate ieri aici de gazda noastra Teoph, dar asezate in alta ordine:

   1. Stat de drept – institutii functionale si o noua Constitutie;
   3. Lupta neîmpaciuitoare împotriva coruptiei si a clientelismului politic;
   2. Sistem electoral reprezentativ, inclusiv vot prin corespondenta pentru diaspora; Respectarea referendumului din 2009;

   andrzej

   11/10/2011 at 3:44 pm

   • Sa inteleg ca nu ati aderat inca?

    Andrei

    11/10/2011 at 3:54 pm

   • @andrzej
    Hm? Cine „vor face”, daca toti stam pe margine si chibitam? De ce sa astepti sa vezi ce vor face altii, in loc sa te implici in luarea deciziilor bune? Daca tocmai din cauza ca nu ai spus ceva atunci cand conta, s-a pierdut din vedere un lucru important? Va fi mai usor sa dai vina pe altii, ca au omis?

    *Nu fac un proces de intentie aici, intrebarile sunt pentru toti cei (inca) nehotarati 🙂

    @Teophyle : Chiar toate? 🙂

    Twisted

    11/10/2011 at 4:16 pm

    • Temperamentele introvertite se comporta altfel decat sangvinicii si colericii. Sa-i intelegem si sa le respetam decizia. Atata timp cat temperamentul nu ramane o scuza. 🙂

     Andrei

     11/10/2011 at 4:22 pm

    • 🙂 Toate ce?

     Theophyle

     11/10/2011 at 4:25 pm

    • Salut Twisted!
     Te rog sa citesti rspunsul catre Andrei de la 4:07.

     andrzej

     11/10/2011 at 4:36 pm

 3. Buna ziua tuturor,
  Foarte bun si util acest articol, mai ales ca vine in completarea celor scrise in ultimele zile si nu numai. Sunt un coordonator local al Noii Republici si ceea ce se intampla este un lucru nou si care incita atat la o responsabilitate imensa cat si la actiune. Cum spunea Kiyosaki: „antreprenorii se diferentiaza de ceilalti prin inconstienta si curaj”.
  Este onoranta includerea mea in „Sfatul Politeia”, chiar ma gandeam sa includ un grup „Politeia” pe site-ul NR dar am zis ca e mai bine sa o faca initiatorul ei.
  Cat despre identitate, inca din 2008 de cand am inceput sa scriu pe blog am avut datele la vedere cu nume, prenume, email si nr. de telefon. Pe de o parte mi-a cauzat pierderi financiare (am avut indivizi care nu si-ai platit datoriile total sau partial din motive de „proBasescu”) dar si satisfactii care sunt mai presus de bani. Este vorba de relatii de calitate cu oameni extraordinari de pretutindeni.

  Andrei

  11/10/2011 at 3:53 pm

 4. Congratulations Sfatului Politeia, bravo!

  🙂

  +

  http://stiri.rol.ro/unpr-vrea-sa-construiasca-o-platforma-civica-si-merge-separat-in-alegeri-738781.html

  va reusi sa se transforme in alternativa la psd-pnl-pc=usl?
  🙂

  skorpion

  11/10/2011 at 4:02 pm

  • Salut skorpi 🙂
   Deoarece iti cunosc si recunosc reticientele. Nu te-am inclus. In orice caz usa este deschisa 🙂

   Theophyle

   11/10/2011 at 4:06 pm

   • danke, ThPh,
    recunosc ca dupa 1989 am imbratisat cu entuziasm citeva lucruri politice, ultima fiind N.R. a lui M.Neamtu mai ales dupa ce l-am vazut si ascultat la B1TV. Sper din toata inima sa iasa ceva coerent, onest, corect si BUN pentru o tzara intreaga….sper…..

    skorpion

    11/10/2011 at 4:09 pm

 5. Spiritual si doctrinar da, altfel inca nu, dar oricand voi ajuta daca vad mai multa tragere de inima, mai mult entuziasm si in special mai multa coerenta si organizare.
  Nu prea am talente de organizator dar stiu sa apreciez un sistem bine organizat si pot lucra eficient intr-o echipa cu termene si tinte precise . Sunt un amarat de lucrator, cu loialitate de caine si tenacitate de lup.
  Cred ca abea se dospeste ceva , mai e mult pana la copt si bucuria de a te bucura de roade…

  andrzej

  11/10/2011 at 4:07 pm

  • postarea de la 4:07 este raspuns pt. Andrei

   andrzej

   11/10/2011 at 4:08 pm

  • Salut Andrzej, 🙂
   Lucrurile care nu se vad nu inseamna ca nu se intampla. La 04 iulie 1776, regele Angliei scria ceva de genul: „nimic important nu s-a intamplat astazi”. La aceeasi data, peste Atlantic, se semna Declaratia de Independenta a coloniilor din America.

   Si nu tot ceea ce se intampla este si vizibil.

   Sunt convins ca in momentul in care vei decide sa te alaturi vei fi un castig pentru miscarea Noua Republica.

   Andrei

   11/10/2011 at 4:19 pm

   • ….Apropo, mai stie cineva ce s-a intamplat cu maldarele de dosare de adeziune cu „declaratia de la Timisoara” din 1990?

    andrzej

    11/10/2011 at 4:45 pm

    • Salut
     Tot ce pot Iti spun ca mai exista; la aniversarea declaratiei de la Timisoara, zeci de pagini fotocopiate erau afisate pe zidurile cazarmii din piata Libertatii. Mi-am regasit multe cunostinte pe ele.

     ela

     11/10/2011 at 5:49 pm

     • Salut Ela!
      …Dar la cebun, cu ce ne-am ales ? Eu unul stiu sigur ca pana sa fie afisate omagial au trecut mai intai pe la securitatea noua a lui Magureanu….

      andrzej

      11/10/2011 at 8:24 pm

 6. Buna ziua,
  Total de acord cu sfatul Politeia si cu volutariatul in cadrul comunitatii 🙂
  Este nevoie de schimbarea clasei politice si de Parlament unicameral ca de aer, altfel vom fi sufocati de indivizi ca Cezar Magureanu. Oare cati oameni mai tb sa moara ca sa aflam pe ce serparie sta Parlamentul Romaniei?
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10384613-video-senatorul-cezar-magureanu-care-apare-inregistari-petrecere-clanului-butoane-daca-nu-exista-cazul-chauncey-nu-vorbit-despre-clan.htm

  mar

  11/10/2011 at 4:31 pm

 7. Scuze ca revin cu discutia asupra articolului Ioanei Ene, dar abia acum am apucat sa-l deschid si…sa vedeti curiozitate (sau prostie a ziare.com); desi articolul e publicat la 14.36, comentariile cititorilor incep la ora….8.34!! Ceea ce demonstreaza ca n-am avut vedenii.

  cedric

  11/10/2011 at 4:39 pm

  • Cedric, nu ai avut vedenii ptr. ca si vineri s-a intamplat, dar cu o stire de pe Mediafax. Link-ul a fost pus de Sare, numai ca nu exista informatia, acolo a disparut de tot. Era ceva legat de scandalul din justitie si avocata Silinescu.
   Cenzura si manipularea sunt la moda in anul 2011.

   mar

   11/10/2011 at 4:49 pm

   • Ai dreptate, mar, dar daca esti mai slab de inger, incepi sa crezi ca vorbesti aiurea, mai ales daca ei nu lasa urme. Sper sa se incurce din ce in ce mai des in propriile minciuni, poate au mai disparut din cei care aveau scoli inalte la KGB iar urmasii sunt mai prost pregatiti.
    Important este sa le scoatem la iveala adevarata fata de cate ori avem ocazia.
    La mediafax parca nu ma asteptam, dar nu poti garanta pentru nimeni, cine stie ce miza e in joc.

    cedric

    11/10/2011 at 5:13 pm

 8. E o dovada ca deruta e mare si inca nu stiu cum sa procedeze. E clar ca urmaresc stirile pe internet si incearca vechile mijloace ieftine „de combaterea oricarui dusman ” real sau virtual (ca tot vorbeste Theophyle de iesirea din virtual).

  cedric

  11/10/2011 at 4:43 pm

 9. bravo, pästrati-vä entuziasmul, eu sunt convinsä, cä vetzi reusii.

  theo

  11/10/2011 at 4:45 pm

 10. Buna ziua,

  De curiozitate libertarienii intra la liberali clasici sau sunt separat? Adica e o doctrina mai americana dar cuvantul prinde si la romani in ultima vreme …

  Radu Ionescu

  11/10/2011 at 4:51 pm

  • Salut Radu 🙂
   libertarienii = liberali clasici

   Theophyle

   11/10/2011 at 4:54 pm

 11. buna ziua
  cred ca NR trebuie sa ramina o platforma din care sa se cristalizeze -dupa decantarea ideilor-un program al unui partid politic;
  arunc o piatra: lazaroiu si-a declarat public adeziunea la NR;e oare utopic ,ca pasul urmator sa fie candidatura lui lazaroiu la alegerile locale din bucuresti?
  ar fi un test pilot care ar avea del putin doua avantaje majore:
  a. rodarea unui mecanism capabil sa sustina candidati
  b. transmiterea ideilor

  intamplator

  11/10/2011 at 4:57 pm

 12. Se desfiinteaza FISCUL, striga fericit Vasile.
  – Ei, na, de unde ai aflat?
  – Adineauri am primit de la ei un plic pe care scria „Ultima instiintare”!!!!!!!!!!!!!

  🙂

  skorpion

  11/10/2011 at 5:09 pm

 13. @cedric,
  corlatean, banicioiu, olguta vasilescu, partial si ponta ti se par mai prost pregatiti?
  uneori am senzatia ca indivizii astia & co au o doza de ticalosie & cinism mai mare decit „profesorii” lor de tip adinastase, iliescu, mitrea etc

  skorpion

  11/10/2011 at 5:17 pm

  • Nu ma refeream la politicieni ci la maestrii dezinformarii (proveniti din fosta securitate)care s-ar putea sa lucreze pe langa partide cu un scop bine determinat.
   Cat despre cei insiruiti, ma cutremur sa mi-i imaginez cu puterea de a decide soarta tarii vreodata.

   cedric

   11/10/2011 at 5:22 pm

   • @cedric

    „s-ar putea”?????
    raspunsul este sigur ca lucreaza pe linga partide inca din negura lui decembrie 1989….

    skorpion

    11/10/2011 at 5:29 pm

 14. Asta este declaratia zilei – „Judecatoarea Gabriela Barsan, acuzata de trafic de influenta de procurorii DNA, a declarat pentru HotNews.ro ca sotul sau, judecatorul Romaniei la CEDO, Corneliu Barsan, a sesizat Consiliul Europei, a incunostiintat CEDO si a notificat Ministerul roman de externe in legatura cu perchezitia efectuata la domiciliul sau. „Perchezitia s-a facut fara aducerea la cunostinta a unui act de acuzare si fara a se tine seama de imunitatea pe care titularul domiciliului o are”, a explicat judecatoarea Barsan.”
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10386054-judecatoarea-birsan-sotul-meu-sesizat-consiliul-europei-incunostiintat-cedo-notificat-mae-perchezitia-dna-tinut-seama-imunitatea.htm

  mar

  11/10/2011 at 5:20 pm

  • ramii consternat de muntele de obraznicie….

   de ce nu au instiintat si NATO, ONU, papa de la Roma…
   ufff, nu scapam de latrinele astea umane…
   si cistigau impreuna 250.000 euro pe an

   skorpion

   11/10/2011 at 5:27 pm

  • Hm, stilul Severin, cunoastem.

   Prinsese imaginatia-mi optimista aripioare si credeam ca judele Barsan isi va da demisia de onoare, fiindca suspiciunea de coruptie asupra consoartei arunca pisica moarta si in curtea CEDO.

   Ma bintuie un wishfull thinking ceva de speriat! 🙂

   ina eyre

   11/10/2011 at 6:22 pm

  • 😆
   Pai nenea asta era obligat,prin natura functiei, sa anunte „organele” europene de treaba asta.
   Ca madam soata ameninta si vrea sa sperie cu chestia asta firava justitie romaneasca, e alta choza.

   ela

   11/10/2011 at 6:45 pm

 15. Theophyle

  11/10/2011 at 5:31 pm

 16. o sugestie pentru NR:
  de astfel de oameni e nevoie
  http://www.zf.ro/opinii/vreau-sa-fiu-presedinte-presedintele-romaniei-8850689

  intamplator

  11/10/2011 at 5:36 pm

  • Am lucrat pentru grupul Magna din canada.
   Dl Kreiner nu are de a face cu piata Romaniei , doar in ceea ce priveste piata fortei de munca, dar in rest este afacere cu occidentul.
   Nu suporta comparatie iesirea in comunitatea romaneasca si implicarea cu ceea ce se intimpla in lumea afacerilor cu occidentul.

   Dan Masca

   11/10/2011 at 6:20 pm

   • @dan masca/buna seara
    citeva intrebari retorice: e atit de competitiva piata romaneasca ca dl care are afacerea se descurca pe alte piete mai bine neputind face fata cerintelor pietei interne?sau ,nu accepta ” climatul de afaceri autohton” ? sau pur si simplu nu vrea sa faca compromisuri
    e o fraza acolo,ceva de genul” as vrea sa-i vad pe asfaltatorii romani pe piata internationala”

    intamplator

    11/10/2011 at 6:44 pm

    • Daca atfaltatorii romani s-ar numi Kreiner si ar fi fost plecati 13 ani din Romania in Austria, locul de unde a emigrat in Toronto fondatorul Magna, atunci cred ca aveau alte sanse.
     Daca domnul Kreiner nu ar fi livrat piese pentru industria auto atunci cui ii vindea in ROmania si cum se descurca fara sa dea comisioane sau sa faca mic trafic de influenta ?
     Nu poti sa fii alba ca zapada in Romania.

     Dan MAȘCA

     11/10/2011 at 9:21 pm

 17. Intorcandu-ma la titlu, cum gasesc si eu liderii locali? Cred ca pot rupe din timpul „virtual” o bucata buna, transformandu-l in timp „real” la dispozitia NR.

  Twisted

  11/10/2011 at 5:40 pm

 18. Bani, bani si privilegii platite de cei multi cu rezultate zero ptr. „prostime” – Senatul României cheltuieşte anual pentru cazarea celor 137 de parlamentari aproape 2 milioane de euro. Pentru un mandat de patru ani, suma se ridică la aproximativ 7,5 milioane de euro.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/cum-arunca-senatul-banii-pe-fereastra-plateste-camere-goale-de-hotel-240694.html

  mar

  11/10/2011 at 5:53 pm

  • Asta ar fi o buna completare a uninominalului: alesii sa fie sustinuti din bugete locale + donatii de la alegatori. Astfel poate vor acorda mai multa importanta celor care i-au trimis „la centru” .

   Twisted

   11/10/2011 at 6:18 pm

 19. 🙂 eu n-am 6 luni de prezenta pe acest blog. abia azi am implinit 1 an de cand mi-am lansat blogul.

  Sare'n Ochi

  11/10/2011 at 6:54 pm

  • sare,
   pe tine te cooptam pentru ca esti clujan!

   Theophyle

   11/10/2011 at 6:57 pm

   • 🙂 adica jus napocensis?

    Sare'n Ochi

    11/10/2011 at 7:24 pm

    • Daca tot vrei sa ma iei pe latineste atunci e „Jus Napocae”

     Theophyle

     11/10/2011 at 7:28 pm

     • 😀 si pe Cluj? daca tot imi improspatezi cunostintele pierdute rapid dupa clasa a VIII-a?

      Sare'n Ochi

      11/10/2011 at 7:38 pm

      • Jus urbus Claudiopolis sau Jus Claudiopensis.
       Numele latin al Clujului a fost Claudiopolis

       Theophyle

       11/10/2011 at 7:44 pm

       • multumesc. si „Clusium” cum scriu unii pe la noi?

        Sare'n Ochi

        11/10/2011 at 8:05 pm

       • Poate scriu – dar incorect!

        Theophyle

        11/10/2011 at 8:15 pm

 20. cedric

  11/10/2011 at 6:59 pm

  • Proces politic :mrgreen: Se rascoala coana Margareta revolutionara!

   Theophyle

   11/10/2011 at 7:01 pm

 21. Pe Politeia Europeana – Iulia Timoşenko – între mărire şi decădere

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2011/10/11/iulia-timosenko-intre-marire-si-decadere/

  Theophyle

  11/10/2011 at 7:00 pm

 22. Offtopic: Theophyle, nu merg multe din celelalte blog-uri. De la Academics in jos, cica trebuie invitatie 😦

  Twisted

  11/10/2011 at 7:03 pm

  • In renovare le pun pe un singur site. care va unifica toate blogurile 🙂

   Theophyle

   11/10/2011 at 7:09 pm

   • Sar’na! 😀

    Twisted

    11/10/2011 at 7:11 pm

 23. Seara buna 🙂
  Ca feldmaresal numit oficial , ma umflu in pene . 😆
  Sau @ Stefan enumerat in articol nu este acelasi cu @ Ștefan A. ?
  In acest caz voi bombarda putenic o strada precisa din Bucuresti pina stapinul acestui site va schimba idea . 😆
  PS . Am citit ca un alt domn viseaza sa devina presedintele tarii . Sintem cam multi pe piata . 😆

  Ștefan A.

  11/10/2011 at 7:06 pm

  • Salut Stefan 🙂
   Tu esti unic si clujan asta e un mare avantaj 😆

   Theophyle

   11/10/2011 at 7:10 pm

   • 😀 deaja-i inflatie de clujeni p-aici! daca suntem doi, care-i presedintele? ca primul ministru il stim…

    Sare'n Ochi

    11/10/2011 at 7:40 pm

 24. Buna seara, buna seara. Eu ma revendic de la liberalismul clasic. In fine, nu asta este important acum. Felicitari ptr sfatul Politeia.
  Si o intrebare. Ce a scris atat de deranjant Ioana Ene incat sa fie necesara tentativa de cenzurare a materialului?

  clemycali

  11/10/2011 at 7:11 pm

  • Clemy,
   adevarul draga – adevarul. Asta deranjeaza intotdeauna!

   Theophyle

   11/10/2011 at 7:13 pm

   • Hec, asta inseamna ca trebuie sa trag o fuga pe ziare sa vad cu ochii mei 🙂

    clemycali

    11/10/2011 at 7:14 pm

 25. Bun, am dat o tura si am citit materialul cu pricina. Intr-adevar. Adevarul doare intotdeauna si oamenilor din media romaneasca nu le place sa isi vada adevarata fata in oglinda.

  clemycali

  11/10/2011 at 7:23 pm

 26. Doamnelor si domnilor in Italia se intimpla chestii fara egal in intreaga istorie republicana a tarii .
  Guvernul a prezentat bilantul consolidat (totalitate incasari efective , totalitate cheltuieli efective) pe anul 2010 .
  Supus la vot , guvernul a fost batut pentru un vot .
  NOTA : Ministrul economiei si finantelor publice nu a votat documentul facut de ministerul lui .
  Nici in filme nu se vede asa ceva . 🙂

  Ștefan A.

  11/10/2011 at 7:28 pm

  • De ce? numai in filme poti vedea lucruri de genul asta. Il Cavaliere ce zice?

   Theophyle

   11/10/2011 at 7:32 pm

   • Cavalerul nu vorbeste . A trimis servitorii sa aprobe alte legi mai urgente . Adica legea privind interzicerea publicarii faptelor judiciare si legea procesului fara sfirsit (adica un proces poate dura chiar zeci de ani ).
    Bineinteles ca toate astea in interesul natiunii si nu al lui personal .
    Pare ca ministrul economiei si finantelor , domnul Tremonti e persoana care va inlocui in curind Berlusconi .
    „partidul firma” a cavalerului se destrama cu fiecare zi care trece . 🙂

    Ștefan A.

    11/10/2011 at 7:37 pm

 27. Emil Vuca, avocatul presupusului agresor al baschetbalistului american Hardy Chauncey, s-a autosuspendat din PSD – zice HotNews. inseamna ca-i suma groasa de bani in joc sa-l scoata basma curata pe bataus! (am citit mai sus ca Pontachele i-a cerut astuia sa nu-l apere pe ucigas).

  Sare'n Ochi

  11/10/2011 at 7:44 pm

 28. Sara buna oameni buni, oameni de arta c’est a dire Demeter, Teophyle,

  Stateam si ma gandeam, obicei prost din tinerete 🙂 , ca aceste reguli pe care H.Dumbrava, de la CSM, le pomeneste ca o noutate absoluta in sistemul judiciar, ar fi trebuit de mult implementate, in mod evident la magistrati si parlamentari. Toata structura asta, de pana acum, a fost gandita si bine pusa la lucru de catre FSN, PDSR, PSD si partile de sorginte FSN din alte partide, in frunte cu tov I.Iliescu. Interesul a fost sa (isi) mentina puterea. Totul a functionat pana s-au prins si altii de cum merg lucrurile si l-au marginalizat si de data asta :).(sef de nush-ce institut PSD). Cei de CSM ar rebui sa isi cera scuze poporului roman, si nu sa se laude, ca vor asta doar acum.

  eugeni

  11/10/2011 at 7:45 pm

 29. da, am gasit: Presedintele PSD Victor Ponta despre avocatul Emil Vuca, prim vicepresedintele PSD Giurgiu: Ori alege sa ramana in PSD, ori ramane avocatul criminalilor. (numai intreb – cum ramane cu dreptul la libera profesie si la dreptul oricui de a beneficia de aparare – nu ca s fi de acord cu fapta sau faptuitorul)?

  Sare'n Ochi

  11/10/2011 at 7:46 pm

 30. Tineri , tinere , mai putin tineri 🙂 va atrag atentia oficial ca o pensie nu poate fi anulata daca beneficiarul ei a „calcat in strachini” permanent sau ocazional . Eventual poate fi supus beneficiarul acestei pensi la plata de daune materiale (in urma unui proces) prin retineri automate de x % din aceasta pensie . Si asta pina la un procent destul de redus .
  Mai atrag atentia ca pensia poate fi anulata doar daca a fost obtinuta in mod fraudolent . Tip pensie de invaliditate ca esti orb si te prinde politia ca conduci masina . 🙂

  Ștefan A.

  11/10/2011 at 8:03 pm

  • dupa cat am inteles eu, nu e vorba de anularea pensiei ci ca nu i se mai da pensia speciala de magistrat (despre care a zis Morar ca poate fi chiar mai mare decat salariul) . Va ramane cu pensia obisnuita corespunzatoare vechimii. asta inseamna o reducere drastica a pensiei.

   cedric

   11/10/2011 at 8:14 pm

   • Salut cedric
    Daca era o pensie suplimentara , speciala , atunci sa taie cu toporul (sau drujba ) . 🙂
    Dar dupa cit de tare au urlat aia de la ICCR ca nu se pot taia pensile magistratilor cu 15 % , slabe sparante sa admita ei o astfel de masura . Parerea mea ca nu avem traditia onestitatii intelectuale sau a ritualului harakiri . 🙂

    Ștefan A.

    11/10/2011 at 8:20 pm

 31. danilet la beunu!

  ela

  11/10/2011 at 8:10 pm

 32. @Cetatean
  Cristi Daniletz la B1

  eugeni

  11/10/2011 at 8:10 pm

  • Deci daca eu am imunitate judiciara , diplomatica si nevasta omoara un om , nimeni nu poate face perchezitie in casa noastra . Fara aprobarea mea . 🙂 Beton logica asta . 😦

   Ștefan A.

   11/10/2011 at 8:29 pm

   • Stef, se va demonstra ca aveau menaj si cheltuieli separate, adica fiecare cu aia a ma-sii, drept care abuziv perchezitia a incalcat tocmai zona sotului cu imunitate…..

    andrzej

    11/10/2011 at 8:39 pm

  • Adevarat 🙂

   mar

   11/10/2011 at 9:06 pm

 33. efectiv ti se face parul maciuca citind despre serparia din Ro
  (cuvintul folosit la fix de @mar),
  serparie,
  caracatita,
  hiene,
  sacali umani cu 2 picioare

  si cit tupeu…..

  skorpion

  11/10/2011 at 8:50 pm

 34. Theophile, adevarat ca avocatii nu sunt ingeri, pot fi ingeri sau demoni ptr. ca face parte din fisa postului. Ce nu inteleg eu cu tocmai un avocat, care paradoxal este de la PSD si mai este si sef si apara un interlop (scuze de repetitie). Ponta nu are dreptul sa caraie ptr. ca si el este avocat si a aparat un interlop.

  mar

  11/10/2011 at 9:12 pm

 35. Fraza de avocat, suzana care a fost data afara de la ANI – suntem un popor procesiv, care poate sa atinga patologia 🙄 Alta declaratie a zilei.

  mar

  11/10/2011 at 9:17 pm

  • 🙂

   Andrei

   11/10/2011 at 9:20 pm

   • Ce batai de gene are 😀 Suzana este convinsa ca are farmec personal, horror.

    mar

    11/10/2011 at 9:26 pm

    • Chestii de gust. Vad ca-si arata ce are pe sub fusta lui Cristi Danilet. 🙂

     Andrei

     11/10/2011 at 9:42 pm

 36. IESIREA DIN VIRTUAL… aici ar sta probabil esenta de invingator a NR,.. dar tot aici si dificultatea coagularii / prinsului de radacini concrete in sol stabil si real

  A A

  11/10/2011 at 9:27 pm

 37. Buna seara, azi am ajuns acasa abia acum, chestii mai mult decit obositoare de facut!

  Frumoasa postare, vad ca Sfatul Politeia apare la interval 😉

  Cine se milostiveste de mine sa spuna ce a zis Danilet? In 3 fraze?

  Cetatean

  11/10/2011 at 9:27 pm

  • O singura fraza: a incercat sa zica ca CSM se misca si ca au fost penalizati pana acum 0,2% dintre magistrati.

   Andrei

   11/10/2011 at 9:43 pm

   • fantastic, 0,2%? ma sperii de aceasta cifra, sunt in trepidatii!!!

    Cetatean

    11/10/2011 at 9:52 pm

 38. DAnilet s-a transformat in lider de sindicat – problema este in viziunea lui lipsa banilor ptr. sali, pregatire …. Ptr. ce-i pregateste?

  mar

  11/10/2011 at 9:50 pm

 39. A murit Ion Diaconescu. Dumnezeu sa-l ierte.

  cedric

  11/10/2011 at 10:12 pm

 40. NU AM INTZELES NIMIC PALPABIL; DELA DL: DÄNILETZ

  sincer imi inspiurä milä, este timorat ,fricos s-au incompetent.

  ce säli ; ce bani, ?= de amanäri, tergiversäri, nup :nu spune nimic.

  magistratzi fac gargarä, plimbä dosare si sunt de acord cu fiecare

  obiectzie, a penalilor, hotzilor si escrocilor. ajunge, termene scurte si judecatzi.

  magistratzii nu au scuze. iar penali nu se pensioneazä-asta e escrocherie

  theo

  11/10/2011 at 10:28 pm

 41. desigur, säli de pregätire, cu ceva canapele, un bar si muzicä in surdinä.

  magistratzii sunt niste gaste obraznice, se vaitä de multe dosare.

  la anu, pt. cä le amanä sunt aceleas si plus cele ce vor mai venii.

  theo

  11/10/2011 at 10:34 pm

  • sigur ca mai sunt,

   „Pe primul loc din „Top 10” al pensionarilor de lux din judeţul Iaşi, fostul procuror Gheorghe Şuhan.”

   a avut functie la PNA (precursor DNA), ori sef ori adjunct, nu retin. am citit ca nu a terminat nici un dosar cu condamnare cat a fost la PNA. nu mai gasesc link acum.

   val

   12/10/2011 at 1:25 am

 42. Buna dimineata!
  La sfaturi nu sunt asa bun, dar o rima din cand in cand poate mai scot. Am spirit de observatie, tot felul de chestii imi sar in ochi.
  Oare ar merge un detector de minciuni? Daca exista dubii, fuga la detector.
  Am mai mult de 6 luni pe blog, poate trimit cv ul, cat se plateste? 🙂

  Creanga

  12/10/2011 at 4:52 am

  • Salut Creanga 🙂
   Nu se plateste 🙂 O zi buna si tie!

   Theophyle

   12/10/2011 at 8:27 am

 43. Buna Dimineata 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  12/10/2011 at 8:26 am

 44. […] conservatoare, classic-liberale si crestin-democrate (asa cum excelent remarca Theophyle pe Politeia), NR poate convinge, in special cetateanul care refuza sa mai aleaga intre doua rele, care spune […]

 45. […] conservatoare, classic-liberale si crestin-democrate (asa cum excelent remarca Theophyle pe Politeia), NR poate convinge, in special cetateanul care refuza sa mai aleaga intre doua rele, care […]


Comentariile sunt închise.