Despre “moment” şi “masa critică”
Sunt foarte sigur ca printre membrii si suporterii miscarii “Noua Republica” sunt sociologi mult mai buni decat mine, probabil si analisti mai buni – intotdeauna am considerat ca inca o opinie cinstita nu poate fi daunatoare. Deci sper ca ceea veti citi in randurile acestui articol vor folosi celor care cred in aceasta miscare si in viitorul ei public si pana la urma cel politic.
In primul rand despre o lozinca interesanta si cu semnificatii multiple “Miscarea prinde radacini”, desi eu am crezut intotdeauna ca radacinile au fost acolo cam de multicel. Ceva sau cineva trebuia sa creeze evenimentele propice cresterii unei tulpini. S-au creat! Deci noi vorbim deja de mugurii unei impliniri care s-a creat din radacinile sperantei care a existat dintotdeauna.
Am vazut dimineata cifrele inregistrate si distributia lor locativa (geografica). Sper din tot sufletul ca ele nu vor fi publicate si distribuite cu grija necesara si asta din trei motive: (1) Numarul membrilor nu reflecta numarul sustinatorilor; (2) sunt destul de numerosi pentru a creea iluzii de suficienta pentru optimisti sau lipsa de impact serios pentru cei pesimisti; (3) distributia geografica nu arata nici pe departe adevaratul potential al miscarii. De aici – securizarea datelor acum este mai mult decat importanta, este esentiala.
Masa critica, din punct de vedere al unei dinamici sociale, este profund dependenta de “momentul” pe care l-a creat mesajul / mesajele socio-politice pe care le-a generat miscarea. Din punctul meu de vedere masa critica este numarul suficient de membri si suporteri care pot duce la inregistrarea miscarii ca partid politic. Asta nu inseamna ca personal, acum, mi-as dori aceast lucru. Deci cred ca numarul ar trebui sa ajunga la 40-50 de mii de membri si suporteri.
Mesajele creatoare ale momentului care vor duce la formarea acestei mase critice trebuie sa fie putine si scurte. Justificarile trebuie sa fie adevarate, profesionist elaborate si bazate pe date controlabile.
Pentru mine lucrurile sunt foarte clare:
1. Stat de drept – institutii functionale si o noua Constitutie;
2. Lupta neîmpaciuitoare împotriva coruptiei si a clientelismului politic;
3. Sistem electoral reprezentativ, inclusiv vot prin corespondenta pentru diaspora; Respectarea referendumului din 2009;
Restul va veni in timp! Deocamdata este nevoie de gasirea numitorului comun cel mai cuprinzator.
Buna ziua!
Happy curcan’s day!
„Mesajele creatoare ale momentului care vor duce la formarea acestei mase critice trebuie sa fie putine si scurte.”
Cineva care nu a auzit de NR cand intra pe site trebuie sa sape ceva pentru a afla ce este NR si ce doreste. Inteleg, acum este in perioada de organizare, de aceea dau si idei, sper sa fie bune. Bun, intru pe site, vad: miscarea prinde radacini, oooo! da, asa e dle am vazut si eu o gramada de oameni facand miscare, face bine la sanatate.
Nu am vazut sa scrie nicaieri, dar cred ca in viitor membrii ar trebui verificati, triati, nu cred ca este nevoie de mere stricate, nu de alta, dar se strica tot sacul. Parerea mea.
Creanga
10/10/2011 at 3:28 pm
Salut Creanga 🙂
Sper ca nu e prea frig pe la voi aici s-a lasat racoare! Sper ca va fi asa cum spui tu!
Theophyle
10/10/2011 at 5:48 pm
Multumesc. Probabil ar trebuie sa ma adresesez si eu cu „maestere” 😉
„numitorului comun” ar trebui sa devina „directiva” nr:1
Nici o armata de sociologi nu poate explica pasivitatea asta (cu cei 11 ai tot ce trebuie pt „Mani pulite” dar tot ce iese e vre-un articol la EVZ) dar mai ales lenea asta. Sint convins ca e un fel de lene dupa ce am vazut cum a fost primita invierea lui S.Lazaroiu. „Gata, sau rezolvat toate, a aparut Lazaroiu….”
-ar fi nevoie de 30-40% mai multi decit cei necesari pt un partid…nu toata lumea vrea partid 😉
-e nevoie de o perioad „pe orizontala” pt maturizare, selectie, leadership, „issues” pt alegeri. Nu ajunge cu M.N.
-e nevoie de o structura, curind vom avea un ambuteiaj
Tio
10/10/2011 at 3:31 pm
Cu placere Tio 🙂
Pareri – nu directive!
Theophyle
10/10/2011 at 5:49 pm
🙂 Noua Republica creste – radacinile sunt bune!
Sare'n Ochi
10/10/2011 at 3:33 pm
@sare @theophyle. Parul meu alb si destule doze de realism (invatate prin bejenie) imi spune ca daca configuratia parlamentului in 2012 este dominata de USL, am cheltuit deja energie pe bloguri!
cinic
11/10/2011 at 7:53 am
Salut
Parerea mea este ca NR nu ar trebui sa devina partid in acest moment ci o miscare civica si asta deoarece nu cred ca va reusi sa stranga numarul de semnaturi si sa treaca de toata birocratia necesara crearii unui partid intr-un timp atat de scurt. Asta nu inseamna ca ar trebui sa nu participe la alegeri. Candidatii acestei miscarii pot candida foarte bine ca independenti sustinuti de miscare. In acest moment ar fi mai util pentru ei sa gaseasca oameni, primarii si colegii electorale unde au un public tinta numeros si sa se concentreze pe acele zone.
DMZ
10/10/2011 at 4:15 pm
de acord cu dvs 🙂
zigzag
10/10/2011 at 4:17 pm
Gresit. Trebuie sa faci politica pentru a exercita schimbari.
turnofftheglory
10/10/2011 at 7:24 pm
Draga TOG 🙂
Politica se face cand ai suficienta forta. Forta inseamna mesaj, masa critica si in special organizare. Termopile a existat numai la cinematograf 🙂
Theophyle
10/10/2011 at 7:28 pm
„1. Stat de drept – institutii functionale si o noua Constitutie;
2. Lupta neîmpaciuitoare împotriva coruptiei si a clientelismului politic;
3. Sistem electoral reprezentativ, inclusiv vot prin corespondenta pentru diaspora; Respectarea referendumului din 2009;” si pentru mine aceste lucruri sunt foarte clare.masa critica s a format pe baza acestor idealuri.insa exista e un „dar” : e un nonsens ca fosti si actuali oameni implicati in „puterea” din RO sa devina disidenti fata de puterea pe care au slujit o si sa devina purtatori ai acestor mesaje.ori este o miscare a masei critice din RO nemultumita de politica ultimilor 20 ani ori devinde ce ai scris tu ieri Teophyle -un stol de ciori vopsite avand ca scop unic manipularea celor nemultumiti de clasa politica a ultimilor 20 ani.corect?
zigzag
10/10/2011 at 4:16 pm
scrisoarea d lui Lazaroiu parca face parte dintr-o regie ,cred ca Lazaroiu trebuia sa faca aceasta declaratie de dragoste pentru alba ca zapada la un post de televiziune sa l vada toata tara.parca a fost o incurajare data celor ce muncesc pentru nr.eu unul aveam alte asteptari de la domnia sa.revenind la noua republica vreau sa spun unele ganduri ale unui om simplu de la tara.constructia de la firul ierbi a unei miscari sau partid politic ar trebui facuta cu oameni care au reusit in viata sa traiasca cinstit pe spezele lor .orce om cinstit e un om destept in conditiile create de statul roman,si totodata un om foarte curajos sau cel putin foarte credincios.cred ca aceasta este elita neamului romanesc si cred ca ei sant clasa de mijloc a romaniei si ar trebui sa fie motorul economiei noastre.cred ca acestora trebue sa li se adreseze nr si pentru ei sa construiasca un altfel de stat
danahile
10/10/2011 at 4:24 pm
salut danahile 🙂
Bine grait si adevarat!
Theophyle
10/10/2011 at 5:47 pm
Theophyle are dreptate. Datele vor trebui sa arate 50.000 de membri si suporteri atunci cind vor fi puse pe masa, si nu sa destupam sampania cind avem 25.001 semnaturi, si fuga la inregistrare. Datele vor trebui sa arate ca NR e sustinuta de diaspora care voteaza sau care nu a votat pina acum, ca ea este sustinuta de oameni ca noi dar de etnie maghiara, sau de votanti liberali. Atunci se va vedea drept o Noua Republica si nu doar un refugiu al suporterilor pedelisti suparati pe Oltean,Boc si Eba.
Sa ne grabim fratilor dar sa ne grabim incet 🙂
Un tanar de stanga
10/10/2011 at 4:45 pm
Buna
TDS: eu ma gandeam ca ar trebui sa fie 50 000 de membri si tot atatia sustinatori. Iar la etalarea listelor sa contina nume care sa faca sa ridice sala in picioare,
Concomitent cu inscrierea trebuie demarata verificarea membrilor, sa nu poata intra cameleonii.
ela
10/10/2011 at 5:08 pm
Cameleonii vor intra oricum. Depinde si cine si cum verifica 🙂 Iar daca partidul paricipa (si cu sanse ) la alegeri acum in 2012, cind mirosul singelui e aproape ….. atunci sigur vor fi multe lichele care isi vor incerca norocul. Asa se intimpla deobicei.
Un tanar de stanga
10/10/2011 at 5:33 pm
Ela, TDS 🙂
Sunt sarcini institutionale nu? Traim in Romania 🙂
Theophyle
10/10/2011 at 5:46 pm
langsam, langsam, aber sicher
🙂
skorpion
10/10/2011 at 9:05 pm
Ziua buna Teophyle, oameni buni,
NR. are decoamdata numai pe MN drept purtator de cuvant. Nu este de ajuns. Ar trebui adaugate niste tunuri grele, artilerie grea si usoara. Altminteri se pierde momentum-ul.
1.Cat priveste „politica de cadre” trebuie facute reguli, dar astea MM (samuraiu’ 🙂 )le are demult scrise, trebuie numai declarate oficial ale NR. Asta va indeparta si va atrage in acelasi timp pe cine trebuie.
2. Nu cred ca trebuie trecut prin faza de copilarie, adolescenta (miscare civica). Idealurile reprezinta maturitatea care pot atrage acele „nume grele”, cred cu toata taria ca trebuie facuta o miscare politica.
PS. Teophyle, datele de care vorbesti le-am intuit de la bun inceput, sunt un pic in logica lucrurilor 🙂
eugeni
10/10/2011 at 5:39 pm
Salut @eugeni 🙂
Da, chiar nu era complicat!
Theophyle
10/10/2011 at 5:45 pm
O postare frumoasa de la @demeter 🙂 Caravaggio!
http://desydemeter.wordpress.com/2011/10/10/baroc-5-%E2%80%93-caravaggio-1/
Theophyle
10/10/2011 at 5:45 pm
Cred ca te inseli in privinta numerelor.
40-50k membri (daca includem si simpatizantii, mai scade numarul) inseamna foarte putin.
Gindeste-te ca pentru a promova o initiativa legislativa, ai nevoie de 100k semnaturi valide cu o distributie destul de omogena.
Daca nu se string suficienti membri (minimul ar fi macat 100k, ai in sa se poata promova ceva initiative legislative in caz de neintrare in parlament – lucru f probabil), miscarea se va rasufla rapid (Conventia Democrata, Alianta DA – sint exemple din istoria recenta).
MariusCC
10/10/2011 at 5:58 pm
Marius salut,
Sper sa gresesc! Lucrurile se fac in timp. Nu poate exista in politica publica nici un fenomen „deus ex machina” lucrurile se dezvolta incet cand doresti sa nu te folosesti de „cadrele” si aparatul altor partide. Independenta si curatenia civica sunt primul obiectiv. CALITATE, prietene!
Theophyle
10/10/2011 at 6:03 pm
Buna de seara dragilor, 🙂
O parte din artileria grea?
” Intervenții în dezbatere: Monica MACOVEI, Sever VOINESCU, Teodor BACONSCHI, Cristian PREDA, Mihail NEAMŢU, Sebastian
LĂZĂROIU, Traian UNGUREANU, Ionuţ POPESCU, Dan C. MIHĂILESCU, Ioan STANOMIR, Cristian GHINEA, Radu PARASCHIVESCU”
http://patrasconiu.ro/
_________________
Lamuriti-ma si pe mine, caci sunt ramasa in urma la capitolul „limba romana vie”: ce inseamna k pus dupa cifre? Mii, zeci de mii, prescurtari tembele?
ina eyre
10/10/2011 at 6:07 pm
salut ina 🙂
Habar nu am de ce mesajul tau a intrat la spam. Bine ca l-am gasit – K inseamna mii 🙂 000
Theophyle
10/10/2011 at 7:37 pm
Maine am sa public formal pe blog invitatia lui Patrasconiu care ne-a invitat personal pe toti din aceasta colectivitate
http://patrasconiu.ro/?p=11083
Theophyle
10/10/2011 at 7:38 pm
Buna seara,
am gasit asta:
http://www.ziare.com/stiri/csm/seful-csm-ii-cere-lui-anastase-respingerea-legii-esalonarii-platii-titlurilor-executorii-1126130
L-as ruga pe cetatean sa comenteze daca apare si are timp. Mie mi se par nerusinate argumentele ca si pretentiile, iar in aceasta perioada CSM ar trebui sa „faca ciocu mic”vorba unui celebru personaj”. Sau, mai bine, sa se ocupe de mizeria din ograda lor, in speta a ICCJ.
cedric
10/10/2011 at 6:20 pm
parerea mea:
Indiferent daca CSM are dreptate sau nu, CSM (adicatelea justitia) se amesteca in treburile parlamentului. (adica legislativului) sfatuind-ul pe parlament ce sa faca sau nu.
Avem un alt exemplar, al noii generatii,seful CSM, al tinerilor, care ar face cinste politrucilor PCR sau turnatorilor DR. (dinainte de revolutie 🙂 ). Iarasi nimic nou sub soare, din pacate, facand damage control incercand sa deturneze atentia.
eugeni
10/10/2011 at 6:30 pm
Buna seara tuturor, pe fuga sunt 🙂
Cedric, prietene, am receptionat doleanta ta si iti raspund.
Ce prevede proiectul actual de lege: „in anul 2012 se plateste 5% din valoarea titlului executoriu, in anul 2013 se plateste 10% din valoarea titlului executoriu, in anul 2014 se plateste 25% din valoarea titlului executoriu, in anul 2015 plateste 25% din valoarea titlului executoriu, in 2016 se plateste 35% din valoarea titlului executoriu”. Retinem: 5 ai pentru plata.
Ce prevde actuala legislatie, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 71/2009 privind plata unor sume prevazute in titluri executorii avand ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar? Trei ani si urmatoarea esalonare:
a) in anul 2010 se plateste 34% din valoarea titlului executoriu;
b) in anul 2011 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu;
c) in anul 2012 se plateste 33% din valoarea titlului executoriu.
OUG 71/2009 a fost declarat constitutionala de CCR in cel putin o decizie (gasita rapidm, insa am citit macar vreo 3):
http://www.legestart.ro/Decizia-190-2010-referitoare-respingerea-exceptiei-neconstitutionalitate-prevederilor-Ordonantei-urgenta-Guvernului-71-2009-plata-unor-sume-prevazute-titluri-executori-(MzUwMDM3).htm
Ce spune CCR:
„In concluzie, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 71/2009 are in vedere rezolvarea unei situatii extraordinare, prin reglementarea unor masuri cu caracter temporar si derogatorii de la dreptul comun in materia executarii hotararilor judecatoresti. Masurile instituite urmaresc un scop legitim – asigurarea stabilitatii economice a tarii – si pastreaza un raport rezonabil de proportionalitate intre mijloacele folosite si obiectivul avut in vedere – executarea esalonata a hotararilor judecatoresti in cauza. Totodata, masurile reglementate au un caracter pozitiv, in sensul ca Guvernul recunoaste obligatia de plata a autoritatii statale si se obliga la plata esalonata a titlurilor executorii, modalitate de executare impusa de situatia de exceptie pe care o reprezinta, pe de o parte, proportia deosebit de semnificativa a creantelor astfel acumulate impotriva statului, si, pe de alta parte, stabilitatea economica a statului roman in actualul context de acuta criza economica nationala si internationala.
….
Mecanismul esalonarii platii, ca modalitate de executare a unei hotarari judecatoresti, poate fi considerat in concordanta cu principiile consacrate de jurisprudenta Curtii Constitutionale si Curtii Europene a Drepturilor Omului, daca sunt respectate anumite conditii: transe de efectuare a platilor intermediare precis determinate, termen rezonabil de executare integrala, acoperirea eventualei devalorizari a sumei datorate. Executarea esalonata a unor titluri executorii ce au ca obiect drepturi banesti nu este interzisa in niciun mod de Conventia pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale; executarea uno ictu constituie doar o alta modalitate de executare, fara ca acest lucru sa insemne ca este singura si unica posibila modalitate de executare pe care Guvernul o poate aplica”.
OUG 71 a fost declarata constitutionala, iar termenul de 3 ani rezonabil. Singura intrebare care se pune in caz de votare a legii este daca CCR va accepta prelungirea perioadei de esalonare la 5 ani. Atit. restul e gargara CSM-ista.
Cetatean
10/10/2011 at 6:56 pm
salut C. 🙂
Multumiri!
Theophyle
10/10/2011 at 7:05 pm
e Politeia Europeana puteti citi articolul: Nobel pentru “patologie” economica 🙂
http://politeiaeuropa.wordpress.com/2011/10/10/nobel-pentru-%E2%80%9Cpatologie%E2%80%9D-economica/
Theophyle
10/10/2011 at 7:04 pm
multumesc mult, cetatean. Eram sigur ca o sa imi dai un raspuns documentat. Sa vedem ce se va intampla in continuare
cedric
10/10/2011 at 7:07 pm
Buna seara, buna seara.
Theophyle, total de acord cu liniile mesajului dar va trebui si mare atentie la purtatorii de mesaj. Mihai Neamtu se descurca bine dar in curand va avea nevoie si de oameni care sa poarte mesajul in diversele zone media dar, si mai important, de oameni care sa bata cu piciorul teritoriul. Mesele rotunde pe internet sunt OK dar ele nu pot suplini contactul direct cu oamenii.
clemycali
10/10/2011 at 7:12 pm
Salut Clemy 🙂
sigur ca da, maine voi avea un articol despre cum vad eu extinderea 🙂
Theophyle
10/10/2011 at 7:13 pm
Abia astept! 🙂
ela
10/10/2011 at 7:23 pm
Salutare 🙂
Fara masa critica nu se cistiga nici un loc in parlament .
Eventual si asa cum ne invata istoria , cu tancuri straine pe strazi se obtine majoranta absoluta de locuri . 😆
Deci , cam greu de obtinut o masa importanta in viitorul parlament din 2012 .
O alta posibilitate e sa fie reeditata miscarea din decembrie 1989 dar aia de atunci sint acum batrini . 😆
Ștefan A.
10/10/2011 at 7:53 pm
salut Stefane 🙂
Greu, nu mai merge! Burta, reumatism 😦
Theophyle
10/10/2011 at 7:55 pm
Buna seara,
Theophyle, se vede experienta de viata si mai ales formatia profesionala 🙂
Total de acord cu tine, nu este momentul sa se iasa in piata publica cu suporterii, nu inca. Aparitia lui SL este buna dar a ridicat si multe semne de intrebare, lipeste etichete care tb. rapid dezlipite.
mar
10/10/2011 at 7:56 pm
Salut mar 🙂
Chestie de peri albi si realism. Personal sunt un opsimist, adica un optimist pesimist 😆
Theophyle
10/10/2011 at 7:58 pm
Mie nu mi-a priit,dar nu stiu sa spun de ce.
ela
10/10/2011 at 8:12 pm
http://www.luju.ro/magistrati/dna/dna-a-anuntat-inceperea-urmaririi-penale-impotriva-lotului-birsan-judecatorul-care-si-ar-fi-avertizat-colegele-despre-ascultarea-telefoanelor-ar-fi-fostul-presedinte-al-sectiei-penale-anton-pandrea
„Cat despre judecatorul de la Sectia Penala despre care procurorii au lasat sa se scurga informatia ca le-ar fi avertizat pe cele doua judecatoare asupra faptului ca le erau ascultate telefoanele, Lumeajustitiei.ro a aflat ca ar fi vorba despre fostul sef al Sectiei Penale de la instanta suprema, judecatorul Anton Pandrea, pensionat de curand”.
„Pandrea a fost, conform acelorasi surse, si cel care a dat autorizatia de interceptare in acest caz. Proba pe care se bazeaza procurorii DNA pentru a sustine ca Anton Pandrea a fost judecatorul care si-a avertizat colegele ca sunt interceptate nu este una directa, ci una indirecta, in sensul ca DNA a interceptat o convorbire intre judecatoarele monitorizate, discutie in cadrul careia cele doua au mentionat ca au fost anuntate de Pandrea asupra interceptarilor”.
Pandrea era unul dintre cei 4 din tara care emiteau mandate de interceptare pe legea sigurantei nationale. ceilalti sunt: vicele ICCJ, Aida Popa, Iulian Dragomir, jduecator sectia Penala si Georgeta Barbatala (apropiata dee Barbuleasca), purtator de cuvint al ICCJ.
99% a fost mandat pe legea sigurantei nationale si 99% ca special i-au solicitat lui mandatul.
Cetatean
10/10/2011 at 7:59 pm
Si la tvr se spune ca Pandrea ar fi cel care le-a avertizat de ascultarea telefoanelor
cedric
10/10/2011 at 8:08 pm
Pandrea e pensionat. Nu prea mai ai ce sa ii faci, insa daca se insista, se poate gasi o incadrare si pentru el si un proces exact la sectia la care a fost sef. Mi-ar placea sa vad un astfel de proces 😆
Da-l in masa de judecator rosu, nu exista judecatori care sa se ia de el, probabil singurul care s-ar baga de Ionut Matei, tot de la sectia penala. Pentru cine vrea sa afle cum decurge o sedinta de judecata prezidata de Ionut Matei 😉
http://www.luju.ro/magistrati/instante/reactie-la-protestul-public-al-lui-nastase-judecatorul-ionut-matei-a-rabufnit-chiar-credeti-ca-noi-citim-ce-ne-depuneti-dvs-la-dosar-iar-stam-pana-la-ora-12-00-seara-aici?print=1
Cetatean
10/10/2011 at 8:14 pm
Buna seara 🙂
@ Citizen, pensionarea te exonereaza de raspundere? Favorizarea infractorului depinde cumva de statutul social al faptuitorului in momentul cand e cercetat, sau de momentul cand a facut fapta? Daca ( mare director (mahar) la o banca dau un tun la banca respectiva apoi ma pensionez – nu am treaba cu nici o ancheta ulterioara? Mai ales daca se dovedeste ca eu am dat tunul respectiv?
In plus pentru toti: pensiile (ne-contributive) acordate pe baza functiei indeplinite la momentul iesirii isi mai pastreaza valabilitatea cand se dovedeste ne-onorarea sarcinilor de servici invocate pentru motivarea pensiei? O pensie atribuita pe baza unui contract individual (nu social), este valabil cand nu-mi execut corect sarcinile prevazute in contract?
DanSu
10/10/2011 at 8:38 pm
din pacate, la magistrati, da. daca a iesit la pensie, salut! singura palitura care doare pe magistrat e excluderea din magistratura, cu pierderea pensiei speciala. pandrea, daca a apucat-o, o incaseaza pina la moarte.
Cetatean
10/10/2011 at 9:36 pm
@Theophyl – ma apropii de finalizare cu lucrarea privind pensionarea. Nu va fi tot asa de devastator cu ce spunea mister @B, dar e o argumentatie de bun simt (sper eu)…
DanSu
10/10/2011 at 8:40 pm
Multumesc mult Dane 🙂
Chiar astept. Prima parte mi-a aprins curiozitatea. Foarte bine gandita!
Theophyle
10/10/2011 at 8:49 pm
la ora 21 Daniel Morar la tvr1
cedric
10/10/2011 at 8:47 pm
Multumesc Cedric 🙂
Theophyle
10/10/2011 at 8:50 pm
Inteleg ca anummite infractiuni pot sa se prescrie penal dar civil? @Cetatean se poate cere confiscarea averii chiar daca infractiunea s-a prescris?
eugeni
10/10/2011 at 9:49 pm
eugeni, sincer, nu stiu, mai ales cu schimbarea asta de coduri, insa as fi tentat sa zic ca nu. vorbesc la feeling, nu stiu exact legea aici. Penalul nu e domeniul meu, eu sunt mai degraba pe constitutional 😉
Cetatean
10/10/2011 at 10:20 pm
Radu Moraru la b1
cedric
10/10/2011 at 10:01 pm
Domnilor so doamnelor .
Sa cititi pe indelete ce scrie aici . Si judecati .
http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/criza/o-mie-de-comune-si-orase-mici-din-romania-sunt-in-faliment-240572.html
Ștefan A.
10/10/2011 at 10:10 pm
„Deşi a apărut nici acum două săptămâni, proiectul politic „Noua Republică” a captat simţitor de mult atenţia opiniei publice. Principala vulnerabilitate a noului proiect politic este timpul. Noua Republică trebuie să se organizeze şi gradul de notorietate trebuie să crească destul de repede, pentru a reprezenta o alternativă pentru alegerile din 2012.”
http://www.danandronic.ro/are-sanse-de-reusita-proiectul-politic-%C2%AB-noua-republica-%C2%BB.html
mar
10/10/2011 at 10:11 pm
„Albă-ca-Zăpada, alungată acum în pădure de o mașteră rea, are șansa să adune în jurul ei o sumedenie de pitici harnici, dar timizi, și să își recapete locul care i se cuvine. Dar, pentru a reuși asta, nu trebuie să facă prieteșug cu nimeni și să nu primească mere otrăvite de la nimeni: știm prea bine că, de la Eva încoace, merele i-au făcut și pe cei mai incoruptibili oameni să cadă în păcat, or, noi nu vrem să mai luptăm iarăși de florile mărului” – Spartakus
http://www.reportervirtual.ro/2011/10/alba-ca-zapada-contra-alba-neagra.html
mar
10/10/2011 at 10:19 pm
Astia din PDL dorm in papuci, la senat nu mai trece nimic, judgii s-au hotarit sa faca ei legi cum ii taie capul. Apoi alta solutie nu este decit sa ne apucam noi de treaba. Cit om fi de acuzati ca ne-am apucat sa sustinem legionari si mai stiu eu ce traznai, macar sa incercam. Sa avem ce spune copiilor (ca am stat ca oile sa faca altii nu e chiar de laudat).
Aha
10/10/2011 at 10:29 pm
Multumesc pentru incredere Aha.
turnofftheglory
10/10/2011 at 11:12 pm
@aha/buna seara
nu dorm deloc, isi pregatesc viitorul
mai jos o mostra
http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/cum-isi-zdrobeste-prefectul-nitulescu-rivalii-in-afaceri-240537.html/
intamplator
10/10/2011 at 11:02 pm
…De atunci, Sebastian Lăzăroiu a tăcut. Anunţata Albă ca Zăpada a fost botezată oficial „Noua Republică”. A apărut un manifest. Ba chiar şi un decalog- acrostih, în care cele 10 porunci ale Noii Republici încep cu cele zece litere din „Albă ca Zăpada”. Pentru a nu exista nici o confuzie de identitate. Acum, Lăzăroiu rupe tăcerea şi îşi anunţă revenirea în arenă. Bineînţeles, la braţ cu Albă ca Zăpada, măritată Noua Republică. Ce urmează?
http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-basescu-la-doua-capete-incap-pdl-si-alba-ca-zapada-in-aceeasi-teaca-9490.html
mar
11/10/2011 at 12:06 am
l-am väzut pe nasu, la cristoiu.
dl. moraru, este un jurnalist bun, dar pe deasupra are carismä si este f. natural.
mie imi place f. mult, si eu cred, cä a fost politicä indepärtarea lui.
emisiunile lui, erau adevärate cuitii ale pandorei, sarlatani, interlopi, escroci si
criminali,securisti, falsi dizidentzi, erau arätatzi färä mascä.
CUI II ESTE FRICÄ DE DL: RADU MORARU????
pt. curajul lui, ar fii trebuit decorat
theo
11/10/2011 at 12:18 am
comunele si orasele mici, au vrut independentzä, sä invetze sä gospädäreascä,
nu sä intindä mana, asta nu merge la infinit.
theo
11/10/2011 at 12:21 am
noapte bunä!
theo
11/10/2011 at 12:22 am
Dragi prieteni,
Apreciez orice sugestii critice. Poate traiesc in alt timp, dar ideea ca s-a pus cineva pe lenevit la Noua Republica ma uimeste. Muncim o echipa de voluntari si 14h pe zi, cautam sa coordonam activitati, de la chestii juridice pina la comunicare si gindire strategica. E clar ca e nevoie de mai multe voci: identificati si dvs. niste profesionisti cu CV impecabil (eventual studii validate in strainatate) si suntem foarte deschisi. Resursa umana e emigrat in mare parte, ne scriu multi din strainatate.
Avem aproximativ de 2000 semnaturi individuale, dar noul sistem cu inregistrarea n-a mers foarte bine (am fost si atacati pe internet).
Critica e indreptatita cu atit mai mult cu cit cel care o face a asumat jumatate din actiunea recomandata.
Multumesc.
Va asteptam la Bucuresti, joi, ora 18.30, Casa de Cultura a Studentilor.
MN
Mihail Neamtu
11/10/2011 at 12:31 am
Dle: NEAMTU,
invitatzil si pe dl. Radu Moraru; poate vine, poate vine cu idei noi, etc.
theo
11/10/2011 at 12:37 am
Buna dimineata
Sper ca vor fi politeieni care vor participa la eveniment,sa aflam si noi vesti calde:
http://patrasconiu.ro/?p=11088
ela
11/10/2011 at 6:02 am
Merita citit.
Dă clic pentru a accesa Romania-Juna-Raport-IDENTITATE-NATIONALA-10-05-2011.pdf
Mihail Neamtu
11/10/2011 at 8:32 am
Bbuna dimineata,
un articol care rupe tacerea:
http://www.ziare.com/politica/partid/cine-se-teme-de-noua-republica-1126217
cedric
11/10/2011 at 8:38 am
Buna Dimineata 🙂
Postare Noua!
Theophyle
11/10/2011 at 8:39 am