Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită: 30 Septembrie – “Nokia pleacă”

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Astazi, în jumătatea de est a ţării, cerul va prezenta înnorări şi izolat va ploua slab, în special în cursul zilei, iar vântul va avea unele intensificări. În celelalte regiuni vremea se va menţine în general frumoasă, cu cer variabil la senin şi vânt slab până la moderat. Temperaturile maxime, în scădere uşoară îndeosebi în sud-estul teritoriului, se vor încadra între 17 şi 27 de grade, posibil uşor mai scăzute în zona subcarpatică a Moldovei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade.

În Bucureşti, cerul va prezenta înnorări temporare, în special în cursul zilei, dar probabilitatea de ploaie va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă, în scădere uşoară, se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 12…13 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3218  RON; 1 USD = 3. 1630  RON; 1 EURO =  1. 3664 USD; Francul elvetian 3. 5388 RON. Gramul de aur 165.0395 RON.

Trăsnet peste economia românească: Nokia pleacă de la Cluj. Care sunt consecinţele. Dosarul complet al celei mai mari dezamăgiri din business. Plecarea de la Cluj, dictată din biroul său de la Helsinki, de şeful Nokia, Stephen Elop, dar mai ales de trendurile pieţei mondiale a tele­foa­nelor mobile unde Nokia a pierdut în ultimii ani mult teren în faţa competitorilor, riscă să pună în pericol toată construcţia însăilată de autorităţile de la Bucureşti şi eforturile mediului de afaceri local de a scoate economia din criză. Nu e de mirare ca premierul Emil Boc i-a convocat aseară de urgenţă pe miniştri într-o şedinţă de guvern dedicată situaţiei de la Jucu. Decizia Nokia, pe care unii analişti o anticipau încă din primăvară când finlandezii au închis centrul de cercetare de la Cluj şi au dat afară 120 de programatori, pune autorităţile într-o situaţie foarte complicată, oficialii trebuind acum să caute cât mai repede un înlocuitor pentru a contracara efectele. Iar efectele negative se vor vedea mai întâi în cifrele macroeconomice, deoarece Nokia care a ajuns în doar trei ani la afaceri de 1,6 mld. euro, duce în spate circa 5% din exporturile României şi între 0,25% şi 1% din PIB, conform estimărilor analiştilor. Fără telefoanele produse la Jucu, economia României nu ar fi trecut firav pe creştere în ultimul trimestru al anului trecut, iar Boc nu ar fi putut declara triumfător în martie 2011 ieşirea din recesiune.Mai multe in ziarul Financiar.

Vasile Avram, în lacrimi: „Sunt doar o victimă“.Fostul preşedinte al CCA a spus că plăteşte din cauza şefilor de cluburi. Curtea de Apel Bucureşti se va pronunţa astăzi dacă el şi Sorin Ţerbea vor rămâne în arest sau vor fi cercetaţi în libertate. Fostul şef al CCA Vasile Avram şi omul de afaceri Sorin Ţerbea şi-au susţinut, ieri, nevinovăţia în faţa magistraţilor. Întrebările judecătorilor au vizat mita de 19.000 de euro dată de Ţerbea, prin intermediul pilotului de elicopter Nicolae Iacobescu lui Vasile Avram. Fapta s-ar fi petrecut la 21 mai 2011, după meciul FCM Târgu-Mureş – Universitatea Cluj, scor final 0-2. Procurorii au arătat că oficialii mureşeni erau mulţumiţi cu înfrângerea pentru că o clasare mai bună şi primele de joc plătite fotbaliştilor i-ar fi costat mai mult decât ar fi încasat pe drepturile de televiziune. La finalul campionatului 2010-2011, FCM Târgu-Mureş a strâns 45 de puncte şi a terminat pe locul 9, iar pe poziţia a opta s-a clasat „U” Cluj, cu 47 de puncte. Adevarul.

ANI verifică averea lui Ponta. Banii din sponsorizări, nedeclaraţi. Averea preşedintelui PSD, Victor Ponta, va fi verificată de ANI, în urma unei sesizări primite de la ANAF referitoare la nedeclararea unor sume de bani pe care le-ar fi primit ca sponsorizare echipa sa de raliu. Anunţul privind verificarea averii a fost făcut de Ponta, pe blogul său, unde acesta a precizat că a primit înştiinţarea chiar de ziua sa, pe 20 septembrie. Reprezentanţii ANI au confirmat că au început verificarea asupra averii familiei Ponta. „Noi am demarat verificările la o sesizare oficială a ANAF, care acum îşi urmează cursul. Este vorba despre câteva aspecte care au mai fost discutate în presă”, a declarat Horia Georgescu, secretarul general al ANI. Conform unor surse, este vorba despre sume de bani pe care Ponta le-ar fi primit ca sponsorizare pentru echipa sa de raliu şi pe care nu le-a declarat. Romania Libera.

PSD vrea să-i bage la facultate, pe banii statului, pe cei care au picat Bac-ul. Parlamentarii PSD, printre care Ecaterina Andronescu, Titus Corlățean și Lia Olguța Vasilescu au depus un proiect de lege care le permite elevilor care nu au absolvit examenul de Bacalaureat să urmeze un an pregătitor, finanțat parțial de stat, într-o universitate. În replică, ministrul Educației denunță „coalizarea mediocrității”. Conform inițiatorilor, elevii care nu au luat bacalaureatul, dar au media de absolvire peste șapte ar putea să studieze un an pregătitor la universități. Pe parcursul acestuia, statul este obligat să-i susțină financiar pe cei aflați într-o astfel de situație, „cel puțin la nivelul ajutorului de șomaj”, prevede proiectul. Anul pregătitor va fi organizat de universități în așa fel încât să țină cont de programa de licență a facultății în cauză, dar și de cea de bacalaureat. Dacă între timp iau bacalaureatul, elevii care au urmat un asemenea „an pregătitor”  vor putea să și-l echivaleze „total sau parțial” anului întâi universitar și să continuie studiile la facultatea respectivă.EVZ

FMI a aprobat a doua evaluare a acordului. Va pune la dispoziţia României încă o tranşă de 480 mil. Euro. Consiliul Director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) a aprobat joi a doua evaluare a noului acord, de tip preventiv, şi va pune la dispoziţia României încă o tranşă, a treia, în valoare de 480 de milioane de euro. „A fost un vot unanim pentru a doua revizuire a acordului”, a declarat pentru Mediafax reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu. La precedenta evaluare a acordului, FMI a decis ca România să poată trage o tranşă cu o valoare identică (480 milioane euro), până în prezent totalul fondurilor puse la dispoziţia autorităţilor române, în caz de urgenţă, fiind de 1,06 miliarde euro. Autorităţile române au anunţat că nu intenţionează să tragă fondurile disponibile, potrivit FMI. Atingerea ţintei de deficit de către România pentru anul viitor va fi dificilă şi este nevoie, totodată, de progrese mai rapide în creşterea ratei de absorbţie a fondurilor UE şi reforma companiilor de stat, iar riscurile privind sistemul bancar trebuie monitorizate atent, apreciază FMI. Mediafax

Anca Boagiu-Cred că este nevoie de o remaniere guvernamentală. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat astăzi la „Interviurile Gândul”, că, în opinia sa, o remaniere guvernamentală trebuie făcută, însă subiectul nu a fost discutat, instituţional, în cadrul PDL. Ea nu a exclus ca acesta să fie un punct pe ordinea de zi la întâlnirea de duminică pe care o au programată democrat-liberalii şi la care este aşteptat şi preşedintele Traian Băsescu. „Întotdeauna este nevoie de o rupere de ritm şi cred că este nevoie şi de o remaniere guvernamentală, nu exclud acest aspect, dar cred că ceea ce este foarte necesar în acest moment este ca ritmul reformelor să fie continuat şi oamenii din Guvern să fie determinaţi să meargă mai departe, pentru că nu este o perioadă uşoară, nu este o perioadă de tratat cu superficialitate şi cred că e o perioadă de responsabilitate maximă vis-a-vis de România”, a spus Boagiu. Ministrul Transporturilor a apreciat că , fără măsurile luate de guvernul Boc, România ar fi putut avea soarta Greciei. Chiar şi în contextul anunţului companiei Nokia de a-şi închide fabrica de la Cluj, Anca Boagiu a insistat că guvernul face eforturi pentru a stimula investiţiile. „Ce este important, după ce am făcut eforturile majore, este să menţinem, să stimulăm investiţiile străine în România. Sunt semnale că sunt probleme în piaţă şi că mai multe companii îşi analizează activitatea. Decizia de a ne axa pe investiţii este luată de anul trecut. Noi am depăşit etapa de recesiune şi suntem într-o perioadă de echilibru”, a spus ministrul. Gandul.

Elena Udrea: Poate ar fi o soluţie să vin să candidez aici, în Ţinutul Secuiesc. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat joi seara, la Miercurea Ciuc, că ar veni să candideze în Ţinutul Secuiesc pentru a elimina un complex şi a pune capăt discuţiilor referitoare la ceea ce se întâmplă în judeţele Harghita şi Covasna. Elena Udrea a făcut această declaraţie înaintea semnării unor contracte de finanţare, la sediul CJ Harghita, în contextul în care vorbea despre numărul mare de proiecte finanţate în judeţ de MDRT şi de felul în care ele au schimbat viaţa comunităţilor.  „Văzând cât de mult suflet am pus şi câte lucruri s-au făcut aici, fie că este vorba de drumuri, apă, canal, reabilitare termică, locuinţe ANL, chiar aşa cu Guvernul acesta care nu a avut foarte mulţi bani, (…) m-am gândit că poate ar fi o soluţie, dragi colegi, să vin să candidez aici, în Ţinutul Secuiesc. Uitaţi că în felul acesta poate trecem şi peste un complex şi dacă aş fi aici, mai aproape de toate aceste proiecte, atunci poate că am colabora şi mai bine şi nu vor mai fi discuţii faţă de ceea ce se întâmplă în judeţele Harghita şi Covasna”, a afirmat Elena Udrea, adăugând „în judeţele Harghita şi Covasna se întâmplă lucruri bune”. Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a vorbit despre nevoia de investiţii în România şi a felicitat autorităţile din Harghita pentru faptul că reuşesc să aibă o viziune şi o strategie privind dezvoltarea judeţului. Agerpres.

Pe Politeia Europeana puteti citi – 30 Septembrie 2011 – “Six-pack anti-criză”

Titluri: Bursele Internationale 29-30  Septembrie 2011; Europa şi SUA în conflict din cauza crizei datorilor; Comisia Europeană ameninţă cu sancţiuni Marea Britanie; Revista Presei de la RFI; Opoziţia din Belarus îşi spune povestea la Varşovia; Six-pack anti-criză; Întâlnire cu vecinii din estul UE.

Written by Theophyle

30/09/2011 la 8:46 am

164 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata,
  Funeriu se pronunta asupra propunerii Abramburicai:
  http://www.ziare.com/daniel-funeriu/ministrul-educatiei/funeriu-despre-inscrierea-la-facultate-fara-bac-o-initiativa-nastrusnica-1124003
  Sper ca parlamentarii PDL sa nu absenteze cand se va vota proiectul.

  cedric

  30/09/2011 at 8:59 am

  • Androneasca face de rusine Parlamentul Romaniei.
   Si alaturi de ea Olgutza Vasilescu si Titus Corlatean-dar macar acestia nu sunt profesori universitari si rectori la Politehnica.
   Aceasta catastrofa imbibata de mentalitati care jignesc inteligentza si onestitatea romanilor, poreclita pe drept cuvant Abramburica, initiaza o lege care sa-i discrimineze pe tinerii studiosi, inrolandu-i fortzat intr-un amfiteatru studentesc alaturi de chiulangii si codasii liceelor, care urmeaza sa mai primeasca si bani ca recompensa din partea statului si asta pentru ca „D-nul Goe sa nu mai ramana repetent si anul viitor”, nu-i asa?
   Androneasca ar trebui amendata de catre Comisia de invatamant a Senatului si boicotata de catre studentii de la Politehnica, carora le este profesor si rector.
   Huo!

   luminita

   30/09/2011 at 9:24 am

   • @ Luminita, eu parca-mi aminesc ca LO Vasilescu a spus la RTV ca e si ea cadru didactic la o particolera.

    blackman

    30/09/2011 at 12:24 pm

    • da, preda cursuri de karate politice si doctrina traseismului. 😆
     are doctoratul luat in „Cine urla mai tare decat sirena lui Vasile Roaita”.

     luminita

     30/09/2011 at 1:00 pm

   • care rusine? calcul rece! aduce 220 000 voturi la PSD (100 000 x 2,2 membri de familie)! aduce UN MILION euro la trezorereia PSD (privatii vr contrubui cu minimum 100 euro de cap de loaza taxabila) ! in secret a anuntat ca va recunoaste acest an drept an de facultate cand va (re) ajunge ministru! Chiar credeti ca abjectia din PSD are limite? Naivilor!

    cinic

    30/09/2011 at 6:01 pm

  • Abramburica, aceasta Zana Diplomuta a PSD:

   Sare'n Ochi

   30/09/2011 at 12:57 pm

 2. Buna dimineata, 🙂
  Dinozaurii inca mai spera ca vremurile bune pentru ei se vor intoarce. Au cules fara sa sadeasca nimic si acum se plang ca e gol ogorul de absolventi.
  Era o butada cu un parinte care si-a dus copilul la facultatea de medicina si a intrebat rectorul: „De ce e nevoie de 7 ani, nu se poate in 3 ani sa iasa doctor?” Si rectorul a spus: „Daca vrei sa cresti un dovleac ajunge 3 luni dar daca vrei sa cresti un stejar e nevoie de 7 ani”.
  Abramburica vrea bani, nu finalitate, ca nu-i intreaba nimeni pe rectori de ce medicul lor e „bata” si omoara oameni, ori de ce avocatul educat de ei moare de foame.

  Andrei

  30/09/2011 at 9:11 am

 3. O zi buna! (ramasesem conectat la aparatul de lupta de pe Vax Publica in comentariul de mai sus – cel in moderare pe care va rog sa-l stergeti. Multumesc)
  cu privire la Nokia:
  http://sareinochi.wordpress.com/2011/09/29/cred-ca-lui-marius-nicoara-cel-care-s-a-laudat-cu-investitia-nokia-adusa-%E2%80%9Cde-el%E2%80%9D-la-cluj-pe-vreme-cand-era-presedinte-al-cj-cluj-ii-cam-tataie-fundul-%E2%80%93-asa-ar-fi-normal/#comment-5042

  Sare'n Ochi

  30/09/2011 at 9:19 am

  • Buna,
   Dimineata la RRA l-am auzit pe Nicoara cand acuza ca nerealizarea unui terminal cargo, pista ptr. avioane grele si autostrada Transilvania au determinat pe cei de la Nokia sa plece. Acum ca un om care lucrez in domeniul managementului investitilor stau si ma gandesc la timul necesar finalizarii acestor investitii, si sa vrei/poti ce a enumerat exul nu se poate termina batand din plame.

   mar

   30/09/2011 at 9:33 am

   • individul zicea si ca banii dati pentru realizarea Cluj Arena ar fi trebuit sa fie investiti in Nokia…
    s-o spuna asta si la inaugurarea stadionului 🙂 apoi sa le ceara clujenilor sa-l voteze la primarie.
    in alta ordine de idei: acuma se construieste pista de 3500 de metri dupa ce consilierii judeteni USLinosi au bagat bete in roate proiectului un an de zile, „arhitectii” liberaloizi au contestat si ras-contestat si ei proiectul, sprijiniti de catre senatorul tembelilor Nicoara. care idiot sinistru zilele trecute se lauda ca el a pornit investitia pentru Cluj Arena. cu asemenea opozitie, la ce ne mai trebuie alegeri (Doamne, iarta-ma!)?

    Sare'n Ochi

    30/09/2011 at 9:57 am

   • Expert Finlanda: Nokia putea închide altă fabrică sau să își reducă costurile per ansamblu. Decizia conducerii Nokia de a închide fabrica de la Jucu are la bază motive economice deși o anumită influență a răcirii relațiilor dintre Finlanda și România nu poate fi exclusă. Asta deoarece Nokia putea să aleagă să închidă o fabrică dintr-o altă țară sau să își reducă costurile per ansamblu. Afirmațiile îi aparțin lui Silviu Miloiu, profesor universitar, președintele Asociației Române de Studii Baltice și Nordice într-un interviu acordat RFI.

    Sare'n Ochi

    30/09/2011 at 10:09 am

    • salut! 🙂 ti am zis de ieri: hai sa vedem care si mai umfla muskii aiurea la olanda si finlanda. @sare: ai zis ca ai experienta ca trainer in media parca.avem acelasi domeniu de activ , doar ca tu faci pe media.cred ca stii cat au investit olandezii in res umane in ultimii 12 ani in RO intr un anumit domeniu.si cred ca realizezi ce impact pot avea anumite masuri luate in resurse umane.de asta am zis: cand deschizi gura e bine sa stii ce spui.ma refer la oficialitati ale statului care au sarit cu prastia lor -cu raza medie si lunga de actiune- sa traga la „gioale” olandezilor.

     zigzag

     30/09/2011 at 10:47 am

     • 🙂
      nu le plange de mila olandezilor.
      au ei alte probleme decat prastia alor nostri. am cativa pe aici pe la Cluj cu care vorbesc si care n-au treaba cu lalelele. lor le este rusine cu actualul lor guvern, desi recunosc ca sunt foarte rigizi de cand au fost napaditi de Magreb de cand cu multiculturalismul si politicile corecte. ei sustin ca aici este o mina de aur din punctul lor de vedere.
      iar finicii, pana ajung sa-si faca un telefon inteligent, au sa esueze – vorba unuia zisa ieri p-aici – ca divzie de telefoane a Microsoft. vor prodeuce chestii de genul acesta:

      Sare'n Ochi

      30/09/2011 at 12:01 pm

      • eu vorbesc de domeniul finante asigurari.

       zigzag

       30/09/2011 at 12:07 pm

       • si nu le plang de mila olandezilor ci alora care s reasigurati la amsterdam.printre care si niste banci ceva..care ti pot oferi un curs ron/euro la cat vor muschii lor cand trage unu cu prastia dupa ei.

        zigzag

        30/09/2011 at 12:19 pm

       • astia de care-ti spun au venit pentru a face reconversie profesionala 🙂
        poate de aceea au si plecat finlandezii de la Nokia, sa le dea de lucru olandezilor…

        Sare'n Ochi

        30/09/2011 at 12:58 pm

       • cred ca vb despre altceva.oricum ignoranta e mama intelepciunii in RO.a se vedea cursul valutar de referinta din prima zi a lunii octombrie ptr anul viitor .

        zigzag

        30/09/2011 at 1:13 pm

 4. Buna dimineata 🙂
  Noua Republica – Si totusi Alba ca Zapada exista? Au inceput mediatizarea, Pe HN sunt 9839 de acesari si s-au incaierat postaci!

  http://www.ziare.com/basescu/pdl/si-totusi-alba-ca-zapada-exista-1124015

  mar

  30/09/2011 at 9:19 am

 5. Bună dimineaţa! Ca o paranteză, Noua Dreaptă a deschis campania antimanelişti, Vechea Dreaptă extinde mişcarea, împotriva maneliştilor din politică:
  http://baricada.wordpress.com/2011/09/29/vechea-dreapta-spuneti-nu-manelistilor-politici/

  baricada

  30/09/2011 at 9:19 am

  • Buna Ela,
   E dovada ca guvernul nu stie sa creeze locuri de munca. De aceea zice: „avem banii, nu stim sa facem investitii, va ajutam sa le faceti voi.” A se inlocui voi fie cu baietii destepti, fie cu clientela politica. 🙂

   Andrei

   30/09/2011 at 10:05 am

   • Asa ma gandeam si eu. Din pacate!
    o fi vre-o legatura intre cele 2 stiri? Nu de alta,dar multi din baietii UGIR au fost zdravan sprijiniti in anii ’90.

    ela

    30/09/2011 at 10:25 am

 6. Buna dimineata!

  Datorita Ambramburicai nu va mai fi valabil nici bancul :

  „Ce o impiedica pe o blonda sa faca facultataea?
  -Liceul.”

  ribelalu`

  30/09/2011 at 9:26 am

 7. Bună dimineaţa! Să vedeţi ce alte ‘năstruşnicii’ (vorba ministrului Funeriu) se mai petrec în Parlamentul României… Citez dintr-un comunicat al Comisiei Permanente a Uniunii Naţionale a Barourilor din România care „în numele celor 26.756 de avocaţi care îşi desfăşoară profesia în România (…) a reacţionat public faţă de desfăşurarea, la data de 29 septembrie 2011, în incinta clădirii Parlamentului României a unor manifestări organizate de entitatea auto-intitulată „Uniunea Naţionala a Barourilor din România”, iniţiată de persoana particulară Pompiliu Bota. (…) Desfăşurarea la 29.09.2011 în incinta Parlamentului României a manifestărilor organizate de o structură care funcţionează cu încălcarea art. 60 alin. (6) din Legea nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, unită cu împrejurarea că în spaţiul public, în mod regretabil, parlamentari ce aparţin unor partide politice parlamentare, susţin presiunile pe care persoane particulare, organizate contrar Legii nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, le fac împotriva autorităţii judecătoreşti pentru a se permite participarea acestora în activităţile desfăşurate de justiţie cu ignorarea şi încălcarea legii, îndeamnă la ignorarea şi încălcarea legii.”

  Dă clic pentru a accesa Comunicat_UNBR_29092011-OK-300911.pdf

  Ei, acum e interesant să aflăm CINE sunt acei „parlamentari care susţin presiunile pe care persoane particulare”. Mi-e teamă că-i vom regăsi în toate partidele reprezentate în parlament… 😦

  Observator

  30/09/2011 at 9:28 am

  • Asa, deci inca din 1995 si-au instalat monopolul dl. avocati!
   Toate monopolurile de genul avocatilor / notarilor / executorilor judecatoresti / etc TREBUIE sparte rapid!

   Sorin FORŢIU

   30/09/2011 at 11:56 am

 8. O intrebare intarziata : ce este cu „Oliver Stone”?
  As putea primi un raspuns sincer?

  Mih

  30/09/2011 at 9:56 am

 9. Pana si Gandul (patronat de tatal unui astfel de copil incapabil sa ia un amarat de 6) ia pozitie impotriva proiectului Andronescu:
  http://www.gandul.info/puterea-gandului/mamica-natiunii-si-odraslele-ei-de-7-8817196

  ribelalu`

  30/09/2011 at 10:05 am

  • Aseara am vazut la TVR pozitia unui fost elev scandalizat de propunere, motiva foarte corect ca „noi am invatat si nu este corect ca cei pe care nu i-a interesat bac-ul sa beneficieze de facilitati”.
   Propunerea poate fi atacata pe discriminare lejer, ptr. ca este discriminare.

   mar

   30/09/2011 at 10:26 am

 10. neata,

  ancora
  🙂

  skorpion

  30/09/2011 at 10:22 am

 11. Asta da clauza intr-un contract 🙂 „Singura obligaţie pe care Nokia o are faţă de Consiliul Judeţean este de a preda terenul din parcul industrial Tetarom 4 exact aşa cum l-a primit, adică fără halele de producţie”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/incepe-lupta-pentru-ocuparea-locului-gol-lasat-de-nokia-947705.html

  mar

  30/09/2011 at 10:33 am

  • Era asa 😦

   mar

   30/09/2011 at 10:34 am

 12. Buna dimineata! 🙂

  Stati relaxati (inca), legea nu poate trece de CCR din mai multe motive insa cel mai serios dintre ele este acela al incalcarii articolului 16 privind egalitatea in fata legii, fara privilegii si fara discriminari.

  „Cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara privilegii si fara discriminari”.

  Modificarea dorita de Androneasca inseamna ca vor beneficia de acelasi tratament juridic (acordarea dreptului de inscriere la facultate) doua categorii distincte de cetateni-elevi (cei care au obtinut bacalaureatul si cei care nu l-au obtinut). Aceasta inseamna acordarea de privilegii unei categorii in defavoarea alteia si, implicit, introducerea unei discriminari fara existenta unei motivatii obictive si rezonabile.

  Decizia 599/2009 a CCR: „In acest sens, Curtea retine ceea ce a stabilit in mod constant in jurisprudenta sa, in acord cu jurisprudenta Curtii Europene a Drepturilor Omului (Cauza Marckx impotriva Belgiei, 1979), respectiv faptul ca „violarea principiului egalitatii si nediscriminarii exista atunci cand se aplica un tratament diferentiat unor cazuri egale, fara sa existe o motivare obiectiva si rezonabila, sau daca exista o disproportie intre scopul urmarit prin tratamentul inegal si mijloacele folosite”.

  In situatia de fata, avem de-a face nu cu tratament diferentiat in cazuri egale, ci cu tratament egal (toti devin studenti) in cazuri diferentiate (unii au luat bacul, altii nu). Unii beneficiaza deci de privilegii in defavoarea altora, adica cetatenii-elevi nu mai sunt egali in fata legii. legea ii aduce in aceeasi situatie juridica (inscriere la universitate) desi ei sunt obiectivi diferiti (au bacul sau nu il au). Pentru a putea face asta, legea le ofera celor care nu au bacul privilegiul de a se putea inscrie la universitate.

  In afara de incalcarea art.16, exista o droaie de alte impedimente legale generate de intrarea directa in conflict cu articole din legea educatiei care se cer modificate (normele profesorilor, numarul de studenti aprobat de Minister pentru anul 2011-2012, etc).

  Plus ca exista un timing, legea trebuie aprobata repede, pina la o anumita data, altfel nu isi mai produce efectele. Se poate trage de timp la greu, procedural vorbind.

  Cetatean

  30/09/2011 at 10:47 am

 13. PS mai exista inca un principiu cu valoare generala incalcat de mada Andronescu: legea se interpreteaza numai in sensul aplicarii ei.

  Introducind posibilitatea de a se inscrie la facultate a celor care nu au bacalaureatul, noua modificare videaza de continut prevederile legale privind conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca cel care doreste sa se inscrie la facultate (sa fie absolvent de bacalaureat).

  Daca ai conditia generala de a avea bacalaureatul pentru inscrierea in facultate si introduci o „derogare” care spune ca nu este necesar sa ai bacalaureatul ca sa intri la facultate, „derogarea” nu face decit sa videze de continut si sa interpreteze conditia generala in sensul neaplicarii ei. Lucru absurd.

  Cetatean

  30/09/2011 at 10:53 am

 14. Enorma greseala politica facuta de Androneasca, pentru ca efectul va fi invers: va reusi sa umfle orzul in elevii absolventi si in parintii lor care sunt bucurosi ca ai lor copii au trecut pe bune primul lor hop greu in viata. Va reusi sa destepte sentimentul de dreptate calcata in picioare. Politic, pentru PSD acest lucru inseamna o enorma lovitura cu tesla in…creier.

  Cetatean

  30/09/2011 at 10:59 am

  • cetatean,
   plus batista pe tzambal cu acordarea unei sume echivalente celei acordate ca ajutor de somaj!!!!!!!!!!!!
   deci sa li se dea domnilor Goe si bani, ca sa nu mai ramana repetenti si la anul. :mrgreen: :mrgreen:
   asta-i o idee geniala a rectorului UPB, propun sa i se acorde premiul Pulifrici si salve de tromboane in Parlamentul Romaniei.
   Iar Olgutzei o karata dupa ceafa.

   luminita

   30/09/2011 at 12:01 pm

 15. Atentiune, atentiuneeeeee!! (in fundal se aude toba batand) 😀
  Toate adeziunile trimise de pe blogul iMONDO trimise pana ieri dupa amiaza au ajuns la sediul miscarii Noua Republica. Astazi dupa amiaza se vor trimite si cele care au ajuns de ieri seara si pana azi si cele care vin in continure.
  Dreptate si fratie!

  Andrei

  30/09/2011 at 11:01 am

  • Andrei dragul meu tu nu ai anuntat cine s-a inscris ultimul la comunitatea Politeia! Cred ca ar trebui sa anunti 🙂

   Theophyle

   30/09/2011 at 11:20 am

   • Nu respiram, asteptam raspunsul 🙂

    mar

    30/09/2011 at 11:23 am

   • ❓ ❓ 😯

    luminita

    30/09/2011 at 12:02 pm

    • Sa-i dea cineva un buzzzzzz lui Andrei, ca nu mai pot sa-mi tin respiratia.

     luminita

     30/09/2011 at 12:05 pm

    • Lumi, poate este Grumpy 🙂

     mar

     30/09/2011 at 12:13 pm

     • ma simt nevoita sa imi declar public lipsa de incultura 😆 cine este Grumpy?

      luminita

      30/09/2011 at 12:25 pm

  • Am fost plecat cu treaba, acum m-am intors. Scuze! 🙂
   Seful cel mare 🙂 a aderat la miscarea „Politeia pentru Noua Republica” in persoana cu urmatorul mesaj.

   „Va multumesc pentru sprijinul oferit. Va rog sa incercam sa unificam baza de date pentru ca buletinele informative sa ajunga la fiecare aderent. Va multumesc foarte mult.
   Mihail Neamtu”

   Andrei

   30/09/2011 at 12:41 pm

 16. Salve, Andrei! 🙂 Suuuperrr! 😆

  Sunt ceva adeziuni, hai? (nu cer cifra, ci doar o confirmare formala ca sunt mai multe decit iti inchipuiai).

  Cetatean

  30/09/2011 at 11:05 am

 17. Oare cum se va solutiona ? „Procurorii considera ca inculpatii au pus în pericol Sistemul Energetic Naţional şi au cauzat un prejudiciu de aproximativ 5.400 miliarde de lei, echivalentul a 165 de milioane de dolari.”
  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-10276159-diicot-codrut-seres-6-actuali-fosti-sefi-hidroelectrica-trimisi-judecata-pentru-complot-subminarea-economiei-nationale.htm

  mar

  30/09/2011 at 11:25 am

  • buna dimineata
   solutia: moarte naturala=prescriere

   intamplator

   30/09/2011 at 11:32 am

 18. buna dimineata;

  nokia are probleme majore,de aceea l-au adus pe Elop de la Microsoft; nu se inchide numai clujul se va inchide si fabrica din ungaria si una din US( in cel mult un an)
  cind au venit la cluj iphone nu exista;a aparut iphone si dintr-o data ce se credea ca e imbatabil a devenit rasuflat.hai sa o luam si altfel: ok,se pierde nu stiu cit,dar cit pierde si nokia?nu inchid de placere ,inchid ,incercind sa salveze viitorul companiei
  cred ca e momentul sa ne obisnuim cu astfel de fenomene;ne place sau nu ne place.

  intamplator

  30/09/2011 at 11:28 am

  • ar tre ca statul roman sa se obisnuiasca sa puna si conditii nu doar sa le acorde facilitati unor investitori.

   zigzag

   30/09/2011 at 12:09 pm

  • la RECE, absolut RECE: Nokia avea 80% din piata, a ajuns la 20%. Ce fabrica Nokia la Cluj nu are vanzare DECAT in ASIA. Ce ratiuni erau sa nu se mute in Asia???? Cari componente din Asia la Jucu ca sa trimiti productia asamblata inapoi in ASia? ar fi tembelism economic. Urlete sindicatelor: vrem 60 salarii compensatorii (pai n-au muncit 5 ani la Jucu!), guvernul sa fi introdus o clauza ca in Germania (pai ar fi venit din Germania la Jucu in acest caz?).

   cinic

   30/09/2011 at 6:08 pm

 19. Ziua buna tuturor 🙂
  „nimeni nu este mai presus de lege – nici macar sotia mea” … se intampla in alte parti:
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-10276216-sef-politiei-din-new-jersey-cerut-amendarea-sotiei-sale-care-parcase-ilegal.htm

  Daca la altii se poate corectitudinea la noi de ce sa nu se poata? …

  CFG

  30/09/2011 at 11:58 am

  • Salut,

   Las’ ca au si americanii probleme destle cu coruptia din politie, o amenda e asa un nimic de ochii lumii

   Radu Ionescu

   30/09/2011 at 12:14 pm

  • Vai, dar n-aţi auzit de celebrul Fane Carnet, miliţianul din Brăila care, în anii ’80, i-a suspendat carnetul fratelui şi şi-a amendat nevasta? Avem şi noi clasicii noştri!

  • suuuuuuuuuuuuuuuupeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
   l-am rostogolit deja pe chat. 😆

   luminita

   30/09/2011 at 12:10 pm

 20. bunä,

  este lipsä de respect pt. copii ce au luat bacul invätzand, si indemnul la ;lasä cä merge si asa”

  mare rusine, eu cred cä pitulicea este in cardäsie cu facultätzile de 2 bani ale comunistilor,

  care nu au studentzi.asta este tipic comunist.

  theo

  30/09/2011 at 12:04 pm

 21. hai ,sä interpretäm, gesturile Finlandezilor, din germania si romania,

  niste oportunisti arivisti, ce uniune ce globalizare, sunt o rusine

  theo

  30/09/2011 at 12:10 pm

 22. boala hotziei lui codrutz seres e veche, cine sunt de vinä? MAGISTRATZII:

  theo

  30/09/2011 at 12:11 pm

 23. Cine are de gind sa zboare cu avionul pina la Iasi, sa aiba mare grija la… porcii mistreti de pe pista!!! 😆

  http://www.ziare.com/stiri/eveniment/un-avion-s-a-ciocnit-cu-un-porc-mistret-la-iasi-1124114

  Cetatean

  30/09/2011 at 12:13 pm

  • iar am gresit zambariciul,care este 😦

   mar

   30/09/2011 at 12:19 pm

 24. mar, or sa cinte si un cintec aia din PDL si or sa aprobe legile, nu au ce face.

  Cetatean

  30/09/2011 at 12:20 pm

 25. p-ONTA; spilcuit asearä la cristoiu, a incercat sä nu se vadä , gandirea lui retardatä.

  este teribil de obraznic si are tupeu caracteristic PSD. solutzii n-a scos, totul ,

  absolut tot, este contra Presedintelui si PDL. omul este f. märginit ,plin de venin.

  se bucurä cä e verificat, ? , poate se verificä, cum a obtzinut fam. lui, in prahova,

  ceva ce nu li se cuvine, si el stie, a pus umärul.escrocherie

  theo

  30/09/2011 at 12:23 pm

  • sa nu cumva sa-l sabotam pe Neamtu SAU PE ORICINE e de dreapta, ca sa nu ne trezim cu Ponta premier!

   cinic

   30/09/2011 at 6:10 pm

 26. Cetätzean;

  sunt asa multzi porci la iasi si atatzi porci mafiotzi,

  cred, cä a vrut sä facä auto-stopul, avion-stopul

  theo

  30/09/2011 at 12:26 pm

 27. theo, vroia sa ia avionul, era si el politician 😆

  Cetatean

  30/09/2011 at 12:29 pm

 28. Ieri la postarea de la ora 2:26 puneam in discutie o parere personala care vad ca azi este serios luata in discutie: ……”
  …..Cine poate garanta ca maine nu se va afla ca Franta sau Austria nu stranuta, si acuza o usoara febra?….Apropo….,..Oare Finlada nu pierde enorm prin vria in care a intrat Nokia?…”
  Faoarte probabil ca in urmatoarele luni sa avem surprize mult mai suparatoare care vor avea efecte dure asupra economiei romanesti.
  Deloc intaplatoare sugestia presedintelui Basescu de revigorare a industriei extractive ca varianta a lipsei altor resurse care sa sustina in viitor pib-ul in ipoteza retragerii altor mari investitori.
  De fapt Romania a devenit in ultimii ani un fel de antrepozit, o locatie de tranzit . Prea putine investitii s-au facut in activitati lucrative in industrie.S-au construit mii de hale de depozitare, iar forta de munca angajata majoritara este alcauita din paznici, soferi si gestionari.

  andrzej

  30/09/2011 at 12:35 pm

 29. Cetatean

  30/09/2011 at 12:36 pm

  • Mare tristeata!

   ela

   30/09/2011 at 12:39 pm

  • Sa aiba grija la „oo”! Macar pana ajunge in Congo. Daca ramane, sa aiba grija cand ia sapunul de pe jos. 🙂

   Andrei

   30/09/2011 at 12:49 pm

 30. Reamintesc ca acest Pandrea i-a dat drumul lui Voicu, ilegal, din arest.
  Reamintesc ca acest Pandrea a fost (spun cei care sunt in bransa) coleg de facultate cu sotia lui Nastase.
  Reamintesc ca tatal acestui Pandrea a fost un magistrat comunist fara studii juridice de specialitate.
  reamintesc ca acest Pandrea a facut parte din „Completul rosu” de la ICCj care in 1995 a decis, cu vot de 21 la 20, sa nu se restituie proprietatilor casele nationalizate de comunisti.
  Reamintesc ca acest Pandrea a mai facut si alte blestematii si ca acuma se duce sa isi pape pensia de magistrat, in cuantum de 80% din veniturile pe ultimul an.

  Cetatean

  30/09/2011 at 12:39 pm

  • Asa cum scriam mai sus, bazele de date se actualizeaza de doua ori pe zi. Va asigur de intreaga si fidela transmitere a datelor, fapt pe care il veti observa printr-o „risipa de biti” cum spunea fratele intr-u dreptate si fratie Stefan A. :). Astfel veti primi un buletin de la nouarepublica.ro si acelasi buletine, plus cele scrise de Politeia, de la mine. Avantaj dubla inscriere. 🙂

   Andrei

   30/09/2011 at 12:47 pm

   • Multumesc mult Andrei 🙂 De jure Mihail Neamtu a fost memebru al comunitatii avand in vedere ca primul lui comentariu pe blog dateaza de pe data 17/12/2009. Acum este si oficial 😆

    Theophyle

    30/09/2011 at 12:50 pm

 31. Mersic, Andrei 🙂

  In alta ordine de idei, gata, e clar: fara pomeni electorale la anul, FMI revizuieste cresterea Romaniei la 2% pentru 2012. Avind in vedere ca bugetul se discuta intii cu FMI si la apoi merge la parlament, e clar ce urlete vor fi si ce de-a strigate de „Rupeti acordul” vor scoate toti politicienii in Parlament.

  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante-10276785-jeffrey-franks-fmi-revizui-prognoza-crestere-economica-romaniei-2012-circa-2.htm

  Salariile nu vor reveni in 2012 la nivelul din 2010, cred ca cel mult se vor acorda inca vreo 5-10%. Sau vor reveni in a doua jumatate a anului abia.

  Sunt mincati toti politicienii, lupta se muta pe alt teritoriu 😆

  Cetatean

  30/09/2011 at 12:49 pm

  • Am scris despre asta cand am analizat electoratul: pierd electorat captiv. Din pacate acesta va migra fie catre DD si Gigi Becali (oameni darnici) fie catre USL (buni promitatori a intoarcerii „vremurilor bune” fara sa spuna cu ce bani). S-au bazat pe un electorat needucat iar acum dispera.

   Andrei

   30/09/2011 at 1:02 pm

  • @cetatean
   buna ziua/stiu ca nu sunteti de acord,dar mai „e”si eurocratii de la comisie ;
   chiar daca denunta acordul cu fmi,priectul de buget trebuie intii verificat la bruxelles;guvernanta fiscala e functionala,cedarile de suveranitate se petrec;

   intamplator

   30/09/2011 at 1:16 pm

  • C, mai este si UE care a adoptata pachetul privind guvernanta economica. Chiar daca Romania nu este in zona EURO va avea verificat bugetul. Sa-i vedem daca mai au curajul sa calce pe langa 😦
   http://www.adevarul.ro/adevarul_europa/Cum_va_fi_Romania_disciplinata_fortat_de_UE_0_563344278.html

   mar

   30/09/2011 at 1:17 pm

  • ce motiv de bucurie!nu vor reveni salariile care ar fi trebuit sa revina dupa 6 luni conform unui domn care a facut anuntul reducerii salariilor.eu zic sa face o sectiune pe blog destinata strict economiei.nu stiu cati realizeaza ca scaderea puterii de cumparare -care va fi accentuata si de cursul euro/ron stabilit la 1 octombrie(ptr cine nu stie -acest curs va fi cursul de referinta ptr 2012 dupa care se vor achita accize,plati servicii etc) duce la scaderea consumului, iar scaderea consumului duce la alta scadere si uite asa nu iesim din cercul viciios.ptr NR : mare atentie la politici fiscale , strategii economice etc.daca vrea cineva sa inteleaga.daca nu..o putem tine zi de zi in slogane . 🙂

   zigzag

   30/09/2011 at 1:20 pm

   • @zigzag
    uitasem de ziua de stabilire a accizei pentru 2012;d-aia bnr sta cuminte si lasa euro sa zburde

    intamplator

    30/09/2011 at 2:06 pm

 32. @Cetatean 11:05

  Adeziunile au venit in doua valuri mari:
  – primul cand s-a anuntat ca Politeia sprijina Noua Republica,
  – al doilea pe timpul si imediat dupa emisiunea de la B1TV in care a fost invitat dl. Mihail Neamtu.
  Al doilea val a fost de 2 ori si ceva mai mare decat primul.
  Intre ele picura, in functie de cum ajunge mesajul la fiecare sau fiecare la mesaj (cei din SUA si Canada trimit seara si noaptea, europenii ziua).
  Poate ca nu sunt pe masura asteptarii initiale pentru ca s-a pierdut un tempo de la demisia lui Lazaroiu si pana la anuntarea de catre Theophyle ca sustine NR, insa sunt de calitate. Ca o concluzie, suntem pe drumul cel bun dar e mult pana la a coagula cu adevarat o forta.

  Andrei

  30/09/2011 at 12:56 pm

  • Mersi, Andrei. 🙂

   Bob cu bob se umple sacul…

   Cetatean

   30/09/2011 at 1:25 pm

 33. … Nu intaplator firme precum Colas, Vinci sau Bechtel au preferat sa abandoneze Ro. S-a tot batut moneda pe deosebitele performante ale actualului ministru A. Boagiu care zice-se a taiat capul hydrei, denuntand contracte”oneroase” semnate de guvernul Ro, initial anuntate ca mari izbanzi.
  Poate multa lume nu stie ca si actualele contracte semnate pentru autostrazile facand parte din coridorul IV Eu au sanse palide de a fi demarate din motive de finantare(e vorba de partea de finantare romanesca) din cauze bugetare.
  Chiar si mult hulitii „baroni ai asfaltului”, nu se simt deloc bine si sunt pusi in situatia de a abandona lucrari in diverse stadii de executie.
  Priviti in jur si o sa realizati ca nu mint.

  andrzej

  30/09/2011 at 12:57 pm

  • Privim in jur si vedem altceva. Iar coada la intrarea in Romania incepe sa se lungeasca. „Ratusca cea urata devine lebada” amice.

   Andrei

   30/09/2011 at 12:59 pm

   • Andrei, crede prietene ca eu fac parte din „imprejurul ” la care ma indemni sa privesc.

    andrzej

    30/09/2011 at 1:14 pm

 34. …Nu numai ca Ro. nu va avea in viitorul apropiat 2-5ani bani pentru investitii, dar se vor gasi extrem de greu bani pentru a conserva investitiile incepute si abandonate dar si pentru intretinerea la nivel de avarie a proprietatii publice.
  Acest prim val al criza care abea acum loveste Ro. in plin va impinge Ro. cu cel putin zece ani inapoi.
  Incopetenta clientelismul si coruptia clasei politice sunt principalii vinovati, iar in ordine descrecatoare sunt vinovati, intelectualitatea molesita si presa corupta si corupatoare.
  Iata motivele mele pentru care as sustine orice miscare coerenta , vanjoasa si patriotica, indiferent cum se va numi.

  andrzej

  30/09/2011 at 1:11 pm

  • Andrzej, sa speram ca impactul va fi mai mic. Totusi de 20 de ani traim intr-o criza perpetua.

   mar

   30/09/2011 at 1:22 pm

   • Salut Mar&all!
    Din pacate impactul va fi mult mai dur decat poate fi inteles din postarile mele. Crede-ma ca stiu ce vorbesc si mai important vad ca specialisti din diverse domenii confirma ceea ce eu constat de la frul ierbii.
    Nimeni nu si-a pus problema (macar si aici pe blog) despre impactul negativ pe care il are o investitie demarata , dusa pana la un anumit nivel si apoi abandonata din motive divese: interese politice, proiecte de finantare fantasmagorice sau interese finaciare obscure.
    Eu am facut ceva calcule privitor la aceste anomalii si am ajuns la concluzia ca o investitie abandonata , apoi reluata dupa un numar de 3-5 ani poate scumpi respectiva investitie cu procente inimaginabil de mari si care sunt suportate NUMAI de contribuabil, de parca acesta ar fi singurul vinovat.

    andrzej

    30/09/2011 at 1:37 pm

    • …. Oare si-a pus cineva problema ca sistarile investitiilor , sau pur si simplu abandonarea lor(acesta e noul trend) pot aduce pagube de min 5- 10% din bugetul total de investiti?
     Luati bugetul de investitii, urmariti esanioane reprezentative( spre usurinta se poate face acest calcul si la nivel local), comparati datele oficiale privind termenele investitiei, comparati datele reale de derulare a investitiei, puneti in calcul si scupirile preturilor la zi, apoi comparati termenul efectiv de finalizare si costurile totale…..
     Poate cineva sa ma contrazica?

     andrzej

     30/09/2011 at 1:46 pm

     • Mai pot spune ca unele investitii au fost finalizate la cu costuri depasite de 100-150% fata de costurile initial prezumate, si asumate prin contracte.

      andrzej

      30/09/2011 at 1:50 pm

      • diferenta curs valutar, euro 3,4/leu ?? asta inseamna investie demarata in 2006/2007, nu.

       mar

       30/09/2011 at 1:54 pm

    • Orice proiect abandonat/intarziat si reluat poate ridica costurile din bugetul intial cu 50%, poate chiar mai mult daca este facut in EURO (si este de regula).

     mar

     30/09/2011 at 1:49 pm

     • Orice proiect abandonat/intarziat si reluat poate ridica costurile din bugetul intial cu 50%, poate chiar mai mult daca este facut in EURO (si este de regula).

      Da @ mar, legea achizitiilor spune max50%, iar daca investitia depaseste acest maxim din motive obiective contractul intra la renegociere , repectiv licitatie noua care ia in consideratie stadiile fizice si motivele care au crescut investitia la mai mult de 50%, dar de cele mai multe ori legea este incalcata folosind-se de diverse tertipuri. Pretul ferm (conf. contract)se face in lei(moneda Ro) este dependent de evolutiea preturilor materialelor puse in opera , cu min 3 oferte etc…

      andrzej

      30/09/2011 at 2:03 pm

    • Pai atunci ar trebui sa existe „cineva” sau „ceva” (o institutie) care sa poata opri investitii gen telegondole de 20 de milioane de euro, fantani cantatoare, parcuri fanteziste etc.
     Investitiile publice ar trebui sa fie clasificate in functie de destinatie: de exemplu gradul 1 infrastructura, gradul 9 biserici, gradul 10 fantani cantatoare, si in functie de asta sa se aloce si banii publici. Faci fantana, inseamna ca ai bani, nu mai primesti nimic in plus de la bugetul central.

     ribelalu`

     30/09/2011 at 1:54 pm

     • Asa ar tb, se cheama prioritizare functie de importanta investitiei si a resurselor alocate.

      mar

      30/09/2011 at 1:57 pm

      • Mar , EXACT, ar trebui un plan de prioritizare al investitiilor coordonat pe min 5-10 ani , cu programe ferme indiferent de partidele care se perinda la guvernare cu specialisti adevarati plasati in functii dupa un concurs de competente si nu dupa algoritme politice, cu posibilitatile financiar bugetare, adica un plan care sa ne spuna cat de lunga sau lata ar trebui sa ne fie plapuma.

       andrzej

       30/09/2011 at 2:14 pm

     • Foarte corecta observatia dvs., dl-le Ribellau’, ar trebui retezate din start toate fantasmagoriile unor ageamii gen felceru’ Oprescu si a altora care viseaza cai verzi pe pereti. Banul public nu ar trebui sa fie pe post de etnobotanice pentru politicieni.

      andrzej

      30/09/2011 at 2:18 pm

      • Trebuie doar plafonat prin lege procentul alocat pentru „investitii diverse” in cazurile cand localitatile nu se pot autosustine finaciar. Daca gasesc sponsori privati (obligatoriu) sa fie sanatosi, pot face cate festivaluri si zile ale localitatii vor, cate fantani vor si cate telegondole vor. Spun privati pentru ca de multe ori aceste manifestari sunt sponsorizate de societatile publice de salubrizare sau de transport, de diferite regii publice locale samd.

       ribelalu`

       30/09/2011 at 2:38 pm

       • ribelalu`,desigur ca investitiile trebuie analizate atent si evident competent cu pripritate cele in sprijinul comunitatii majoritare. Repet , banii trebuie folositi chibzuit, iar fiecare primar sau ministru ar trebui responsabilizat prin lege cu raspundere penala in situatia in care se dovedeste ca incompetenta sau interesele, altele decat binele public au cheltuit banii aiurea, dupa chef sau interese.
        E o vorba: banul este al tau cata vreme il ai buzunar, dupa aia’ inseamna ca ai cumparat ceva…..

        andrzej

        30/09/2011 at 3:31 pm

 35. Lumi,
  este unul din pitici (Grumpy = Morocanos), Moracanosul 😀 – Gluma/misto
  De ce? ptr. ca in presase spune ca a aparut Alba ca Zapada !

  mar

  30/09/2011 at 1:12 pm

  • aaaaaaaaaaaaaaaaa,
   pe vremea mea, maica, desenele animate cu Alba ca Zapada nu se inventasera inca in versiunea engleza.
   Dar m-am prins cine-i morocanosul tau.
   „cine s-a asezat pe scaunelul meu?”
   „cine a mancat cu lingura mea?”
   „cine a baut din paharul meu?”
   „cine a dormit in patul meu cu Alba mea ca Zapada???!!!???!!”

   luminita

   30/09/2011 at 1:20 pm

   • 😆 😀

    mar

    30/09/2011 at 1:21 pm

 36. – Ce spun ardelenii despre Nokia?

  – No…kia…r ca ne-au tras-o!

  skorpion

  30/09/2011 at 1:18 pm

 37. Optimismul meu s-adus 😦 – EURO a ajuns la 4.35 lei. Adio bugete indicative ptr. investitii, nu te mai incadrezi in nici o marja!
  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-10276869-bnr-cotat-euro-4-35-lei.htm

  mar

  30/09/2011 at 1:27 pm

  • exact ce am scris mai sus.un curs de referinta care ptr anul viitor va scadea puterea de cumparare a populatiei implicit va scadea consumul iar cei afectati direct vor fi publicul tinta al NR- clasa de mijloc, tineri cu varste intre 28 40 ani , tineri familisti care au rate si credite ipotecare.multi din ei sunt tineri medici -de ex, care beneficiaza de la statul roman de reduceri salariale nu de plata corecta a serviciilor prestate.plecare si acestor tineri din tara va afecta si NR- mai putini oameni activi mai multi oameni cu varste peste 55 ani care deja reprezinta un electorat captiv.etc etc.

   zigzag

   30/09/2011 at 1:33 pm

  • …o valoare redusa a leului este un avantaj pentru exportatorii din agricultura.

   judex

   30/09/2011 at 3:38 pm

 38. Nokia – Disconnecting People!

  Este mizerabilă propunerea Androneascăi. Desființabilă chiar în fața bunului simț al unui vagabond de pe stradă. Să plîngi pe umărul unei categorii sociale de oameni în timp ce te folosești de ei pentru a-ți rezolva gravele probleme politice este strigător la cer. Ipocrizie maximă.

  Ce le mai facem celor care au luat bac-ul în mod cinstit?

  Este o replică la nivel educațional a asistențialismului promovat în societate. Mergem cu toți înainte dar numai unii tragem căruța. Ceilalți stau în căruță, la balcon, și strigă diii proștilor!!

  filadel

  30/09/2011 at 1:29 pm

 39. Ne gasiti si pe Facebook!

  turnofftheglory

  30/09/2011 at 1:46 pm

 40. Salutare 🙂
  Daca leul se devalorizeaza inseamna ca multi vor sa schimbe lei in valuta . 😦
  Se apreciaza cind multi schimba valuta in lei . 😦
  Practic asistam la o fuga de moneda nationala ? Dubioasa treaba . Poate si pe fondul ca nu intra valuta suficienta in tara pentru a compensa dezechilibrele financiare .
  Ca doar nu or pleca astia de la Nokia si cu valize de euro sau dolari ! 😆
  PS . Sint linistit 🙂 FMI a zis ca anul viitor Romania va creste de 2 % PIB . 😆 Va asigur ca pina la sfirsitul anului vor scadea in continuare aceste previziuni . Nu vor fi facute publice noile previziuni inainte ca domnul Boc sa aprobe bugetul national bazat pe o crestere de 2 % PIB . Asata asa , ca sa aiba de ce se lamenta anul urmator . 😆
  Oricum , un buget bazat pe crestere 0,00% PIB nu e in mintea politicienilor romani de 21 de ani . Au prea multe cheltuieli de onorat .

  Ștefan A.

  30/09/2011 at 2:09 pm

  • Servus, explicatia este alta, cu valoarea de azi se calculeaza acciza la gaze pe 2012, o sa vedem ca de luni o sa scada euro. In fiecare an de 1 Octombrie este cate o crestere din asta.

   Gino

   30/09/2011 at 2:25 pm

  • La propunerea cui a ajuns acest Iancu sa fie votat pentru functia de Avocat al Poporului?
   de 3 zile tot citesc referintze groaznice despre el.
   Pana acum nu l-a cunoscut nimeni?

   luminita

   30/09/2011 at 2:31 pm

   • luminita, PDL sunt niste dobitoci ca nu au gasit unul mai spalat.

    PSD sunt de-a dreptul kagebisti, ca il prropuneau pe valer Dorneanu.

    Nu ai cu cine, clasa politica e dincolo de orice limite ale incompetentei.

    Cetatean

    30/09/2011 at 2:35 pm

 41. pe ziare.com a aparut si primul atac la adresa NR si a lui Mihail Neamtu, au inceput sa se organizeze.

  mar

  30/09/2011 at 2:26 pm

  • Vîntu, Leca, Leca, ziare.com = cea mai bezmetică cutie de manipulare. Ioana Ene este momeala.
   Verboree deșănțată penelistă. Dar asta nu este nici un secret.

   Atacurile care devin din ce în ce mai aplicate denotă exact inversul declarațiilor lor.

   filadel

   30/09/2011 at 2:46 pm

  • O, da… ce mizerie! Dar dl Neamtu tb sa se obisnuiasca… nu va fi usor, tb. sa tina la tavaleala, altfel nu se poate!

   Monix

   30/09/2011 at 3:13 pm

 42. Salut!
  Vreau sa fac o competare lamuritoare la cele postate mai sus:
  Am afirmat si-mi mentin afirmatia ca abandonarea investitiilor si reluarea lor (acesta e noul trend) pot aduce pagube de min 5- 10% din bugetul total de investiti, in conditiile in care majoritatea investitiilor depasesc valoarea initiala si legala de depasire cu max 50% a pretului de contract, aceasta diferenta de pret fiind un viciu constant in achizitiile din Ro luand ca principal criteriu pretul cel mai mic la licitatie(si numai).

  andrzej

  30/09/2011 at 2:33 pm

  • @andrzej
   preturile alea de la licitatii sunt aberante;ei stiu ca vor renegocia;doar nu va inchipuiti ca la licitatii ne ducem noi;daca ne ducem nu vom cistiga ca pretul va fi cel corect+/- 10 pct;
   „initiatii”stiu dinanite cum sa procedeze,sunt intre ei si organizatori si participanti;
   va citez din memorie ce spunea d-na acea de la verificari fonduri”doar nu va inchipuiti ca un functioanar public traieste din salalriu”;
   vorbim de toate dar in continuare e ca pe vremea fanariotilor,se cumpara cu bani grei pozitii de functionari care teoretic sunt renumerate cu 4-7 euro/luna

   intamplator

   30/09/2011 at 2:38 pm

  • Sintetic:
   Beneficiarul declara castigatooare firma cu cel mai mic pret licitat(plus alte conditii functie de tipul contractuluisi exigentele investitorului.
   Antreprenorul demareaza lucrarea si intr-un anumit stadiu constata ca amploarea investitiei este depasita de prviziunile investitorului(beneficiar), drept care solicita decontarea lucrarilor suplimentare necuprinse initial in proiecut de oferta
   In acesta situatie investitoru(beneficiarul) poate deconta lucari suplimentare care insumate nu pot depasi 50% din valoarea contractului initial
   Aici intervine de obicei „conflictul” investitor- antreprenor, lucrarea este la un stadiu intermediar evident departe de previziunile initiale, iar investitorul(beneficiar) constrans de lege nu are ca scapare decat nefinantarea, care atrage dupa un timp retragerea antrepernorului de pe lucrare.
   Conform legilor romanesti, in acesta situatie ar trebui sa se declare incapabil de a mai continua lucrarea si sa ordone sistarea investitie.
   Acest fapt ar presupune tot conform legilor ro. ca antreprenorul sa prezinte un proiect de conservare a lucrarilor a caru finantare intra in sarcina investitorului.
   Aici intervine smecheria: investitorul nu declara oficial sistarea lucrarilor iar antreprenorul este exonerat de orice masuri prin care care ar fi responsabil de incetarea lucarilor.

   In eventualitatea in care investitorul decide reluarea lucrarilor are obligatia initierii unui proiect de expertiza a lucrarilor abandonate si stabilirea masurilor si costurilor care in care lucarea abandonat poate fi reluata, evident dupa lansarea unei noi licitatii pentru antreprenor, etc…

   Aprecierea mea este ca tot acest proces poate scumi o lucrare abandonata si apoi reluata cu un minim de minim de 25-30% din valuarea initiala a contractului.

   andrzej

   30/09/2011 at 2:57 pm

   • … de obicei noul antreprenor preia sarcina readucerii lucrarii la stadiul de dinainte de a fi abandonata, evident decontata in situatii de lucrari renegociate la noii indici(aprobati de investitor) si noi preturi.
    Tot de obicei licitatia atribuie lucrarea aceluiasi antreprenor care astfel devine nou antrepreonor.

    andrzej

    30/09/2011 at 3:07 pm

    • Concluzie: sunt multe de povestit pe acest subiect , insa observ ca mai importante sunt „subiectele” furnizate de presa decat de dorinta de a intelege de ce si cum suntem furati de cei care sunt platiti sa ne apere de marea frauda care stapaneste Ro.

     andrzej

     30/09/2011 at 3:19 pm

     • Andrej,
      te-am citit foarte atent. Am mai afirmat si aici ca o nenorogire mai mare ca OG34 nu cred ca exista, mecanismul de achizitii in general. Prin modul stufos si portile permise, onvestitie o poti duce la calendele grecesti cu costurile aferente.
      Noi in domeniul investitiilor avem o mare problema – managementul proiectului, care implica dupa cum stii si gestiunea costului si a termenelor de finalizare. Spre amuzament, in CAEN revizuit activitatea de PM este asimilata la consultanta (un sac asa de mare…)

      mar

      30/09/2011 at 3:31 pm

      • Mar, nu sunt foarte sigur ca legea achizitiilor e singura problema ci faptul cum majoritatea legilor sunt facute cu portite pentru cunoscatori.
       Nu mai putin important este cum legile, asa proaste , sunt respectate. Orice secretara sau sefa de cabinet sau manager asistent (acesi marie cu diverse palarii) poate interpreta legea facandu-ne sa pierdem zile pe diverse ghisee.
       Oare nu suntem noi toti sclavii acestui sistem respectandu-l?

       andrzej

       30/09/2011 at 3:39 pm

       • Asa este, solutia se afla la noi 🙂

        mar

        30/09/2011 at 3:42 pm

 43. … Ciprian Domnisoru a publica pe vox (iRealitatea) un articol f virulent … nu mai dau link ca nu are nevoie de trafic …
  Inseamna ca NR prinde forma 🙂

  CFG

  30/09/2011 at 2:35 pm

  • imbecilul de Leca este platit pe fata de uslamisti. Intotdeauna a fost si fa ramane asa intotdeauna. Am inceput sa fiu ingrijorat ca miselul nu a scris inca nimic. Acum m-am linistit!

   Theophyle

   30/09/2011 at 2:45 pm

   • ciprian domnisoru= leca?? ptr. ca atacul ese urat. Asociaza miscarea cu Cozma, un jeg.

    mar

    30/09/2011 at 2:52 pm

    • Buna ziua ! Ciprian Domnisoru, nu e Leca, date furnizate chiar de el :
     ,,După Ştiințe Politice la SNSPA şi Finanțe- Bănci la ASE, am ales să mă specializez în Politici Sociale la Duke University iar acum sunt la doctorat în Politici Publice și Management la Carnegie Mellon. ”

     Loda

     30/09/2011 at 4:23 pm

  • Deocamdata au iesit la atac cei mai prosti dintre ai lor: Domnisoru si Leca.

   ribelalu`

   30/09/2011 at 2:48 pm

   • daca aveti rabdare…am cont deschis la ziare punct com .va dau userul si parola si i puteti scrie de bine lu ‘ tov leca :))

    zigzag

    30/09/2011 at 3:00 pm

 44. sa dea cit mai multe articole. niste scribalai, vorba lui ilici.

  Cetatean

  30/09/2011 at 2:36 pm

 45. Salutare, Politeieni! Sunteti bine, sanatosi?
  Va pun si eu aici un link care trebuie vazut:
  http://www.kamikazeonline.ro/2011/09/vasile-lupu/

  Nicole Tudor

  30/09/2011 at 2:52 pm

 46. S-a livrat posta pentru azi, a Noii Republici.

  https://www.facebook.com/pages/Noua-Republica/129546120478692

  Va rog sa distribuiti, de asemenea, si acest link, pe conturile voastre de diferite tipuri: FB, e-mail, blog twitter etc.
  Ca sa devenim cat mai multi trebuie sa trimitem la cat mai multi oameni mesajul, nu?
  Pentru ca… Miscarea prinde radacini. 🙂

  Nicole Tudor

  30/09/2011 at 2:55 pm

  • Salut Nicole 🙂
   ai ajuns cateva zile mai tarziu, dar e bine ca ai ajuns in sfarsit! 🙂 Noi ne-am sculat mai de dimineata 😆

   https://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/09/26/politeia-adera-la-noua-republica/

   welcome home!

   Theophyle

   30/09/2011 at 3:03 pm

   • @Theophyle, draga, eu nici nu ma culcai, ca de ieri dimineata incepand pictez scrisorele de amor. :)))

    Sa mori ranit din dragoste de viata, nu alta. :))

    Nicole Tudor

    30/09/2011 at 3:18 pm

  • vezi ca daca te citeste Tzatzulici te pune sa-i platesti brandul cu impadurirea. 😆

   luminita

   30/09/2011 at 3:04 pm

   • Nu, ca avea alt slogan 🙂 Interesanta simbolistica pomului si a radacinilor.

    mar

    30/09/2011 at 3:17 pm

   • Lumi draga, tu nu cred ca stii, dar pe Madame Tzatzoiu o tin in chinuri pe FB de mai multa vreme. Asa ca ea nu mai prinde radacini prea mult timp…

    Nicole Tudor

    30/09/2011 at 3:20 pm

    • eu de Tatulici ziceam, cu campania „RO prinde radacini”,
     dar expre i-am zis Tzatzulici, ca e perechea ideala a madamei Tzatzoiu , la dat cu parerea despre orice.

     luminita

     30/09/2011 at 3:44 pm

 47. Vasile Lupu de la PNT mai traieste?
  efectiv credeam ca a murit, de ani de zile nu s-a mai auzit nimic despre el
  🙂

  skorpion

  30/09/2011 at 3:11 pm

  • da, Lupu mai traieste si s-a facut paznic la stana,
   si bunicutza mai traieste si mai clampaneste cand uita Scufitza rosie Ponta sa-i aduca lichiorul de trandafiri si cozonacul cu ravase de la rusi….
   si vanatorul mai traieste dar s-a reprofilat pe gainareala cu oua la Cornu.

   luminita

   30/09/2011 at 3:49 pm

 48. “Romania 9″ saluta miscarea “NOUA REPUBLICA”: http://www.imondo.ro/blog/?p=4053

  Andrei

  30/09/2011 at 3:14 pm

 49. @Theophyle, ai mail. 🙂

  Nicole Tudor

  30/09/2011 at 3:28 pm

  • Le crestem traficul si importanta ptr. ca a mai fost atasat o data dimineata 🙂

   mar

   30/09/2011 at 3:45 pm

 50. Ce auzim in urma vîjului generat de demisia lui Piedone din toate functiile PC.

  Ce ar fi spus un pc-ist acum cateva luni despre Daniel Constantin:
  „E un dictator necopt si foarte slab informat!” (…………………….).

  Spuneti-mi, azi e ziua nationala dedicata cretinilor?

  Nicole Tudor

  30/09/2011 at 4:35 pm

  • asta chiar ar fi o veste buna 🙂 Piedone esrte singurul care poate castiga alegerile in 4. Interesant daca si el trece la UNPR 🙂 sau se intoarce la PSD

   Theophyle

   30/09/2011 at 4:41 pm

 51. Buna ziua la Toata Lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  30/09/2011 at 4:39 pm

 52. Piedone a demisionat din toate functiile, dar a cerut ca fost vicepresedinte convocarea – statutar – a congresului extraordinar al PC. Vrea sa candideze la sefia PC si vrea ca partidul sa candideze singur in alegeri. 🙂

  Nicole Tudor

  30/09/2011 at 4:44 pm

 53. He he, daca l-au scos pe Leca nu le place chiar de loc. Din ce am vazut pina acum la comentariile postacilor razbate o idee de baza: este o aiureala , se fisiie in 5 minute, nimic de vazut, circulati. Bun, asta nu ar fi nimic daca genul asta de comentariu nu ar fi fost deja repetat de sute de ori de zeci de postaci. Oare se oboseau chiar asa de tare sa repete treaba asta pe orice gard au gasit disponibil daca chiar credeau ca se fisiie in 5 minute?

  Aha

  30/09/2011 at 4:58 pm

 54. mai nu stiu cum e la altii dar la mine pe blog majoritatea intrarilor vin de pe google cu cautari pentru noua republica si mihail neamtu. cel mai mult imi plac cautarile dupa „noua republica semnaturi” sau „noua republica inscrieri”. google zbarnaie. asta e cel mai bun indicator.

  ribelalu

  30/09/2011 at 6:29 pm


Comentariile sunt închise.