Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită: 27 Septembrie – “pisica lui Felix”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Astazi, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat în sudul ţării şi la munte şi în general slab în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade, mai scăzute în depresiuni.

La Bucureşti, vremea va fi frumoasă, cu cer senin şi vânt în general slab. Temperatura maximă va fi de 25 … 26 de grade, iar cea minimă de 9 …11 grade.Mediafax

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2984  RON; 1 USD = 3. 1970  RON; 1 EURO =  1. 3445 USD; Francul elvetian 3. 5165 RON. Gramul de aur 165.6925 RON.

Retragerea jandarmilor şi poliţiştilor din Kosovo şi acordul cu SUA privind informaţiile militare secrete, aprobate în CSAT„. Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a hotărât, în şedinţa de luni, retragerea celor 178 de jandarmi şi poliţişti români din Kosovo, odată cu terminarea turului de serviciu, programată pentru luna decembrie, informează Administraţia Prezidenţială. Potrivit sursei citate, detaliile acţiunii de retragere vor fi stabilite în coordonare cu partenerii europeni. Tot în şedinţa de luni, CSAT a aprobat şi semnarea acordului între Guvernul României şi Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru amendarea acordului între Guvernul României şi Guvernul SUA referitor la măsurile de protecţie a informaţiilor militare secrete de stat, încheiat la Washington la 21 iunie 1995. La şedinţa CSAT au participat primul-ministru al României, Emil Boc; ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş; ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea; ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton; ministrul Justiţiei, Cătălin Marian Predoiu; ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi; directorul Serviciului de Informaţii Externe, Mihai Răzvan Ungureanu; directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior; şeful Statului Major General, general-maior Ştefan Dănilă; consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, Iulian Fota; secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprişor; purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Valeriu Turcan. La şedinţă au mai participat, în calitate de invitaţi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu, şi secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ioan Dascălu. Agerpres

SRI: Vintu, beneficiarul banilor de la Petromservice. Doua documente incendiare semnate de SRI si de Oficiul pentru Prevenirea Spalarii Banilor duc la concluzia ca Sorin Ovidiu Vintu se afla in spatele „falimentarii controlate si voite” a Petromservice. Administratorii PSV Company, fosta societate Petromservice (al carui presedinte al Cosiliului de Administratie a fost Liviu Luca), au falimentat aceasta societate „in mod cotrolat si voit”, se arata  intr-un raport confidential semnat de Adrian Cucu, presedintele Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB). Sute de milioane de euro au ajuns in conturile unor off-shore-uri controlate de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. Raportul inspectorilor ONPCSB concluzionează că banii PSV Company au fost transferaţi, „prin efectuarea unor plăţi directe, fără justificare economică către societăţi din Cipru (controlate de SOV). De asemenea, mai susţin oficialii de la „Spălarea Banilor”, s-au făcut mai multe plăţi „indirecte prin intermediul unor societăţi, în final sumele ajungând în conturile altor firme controlate de acelaşi SOV”. Adevarul.

Ponta şi Antonescu îi arată pisica lui Felix. Liderii PSD şi PNL îl strâng cu uşa pe Voiculescu pentru a-şi disocia imaginea publică de cea a fostului colaborator al Securităţii. Crin Antonescu s-a săturat să tolereze pretențiile lui Dan Voiculescu, izvor de noi tensiuni și scădere în sondaje pentru USL. Preşedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, a avut parte, ieri, de o muştruluială predată de liberalul Crin Antonescu şi social- democratul Victor Ponta. Venit să ia la trei păzeşte copreşedinţii USL, pentru că permit unuia ca Relu Fenechiu să profeţească scoaterea PC din alianţă, Voiculescu s-a trezit luat în răspăr pentru tensiunile provocate în ultima vreme prin pretenţiile formulate pe candidaturile la locale. Conform unor surse din cadrul USL, Ponta şi cu Antonescu i-au reproşat că menţine tensiuni în USL care nu folosesc nimănui, decât PDL-lui şi preşedintelui Traian Băsescu. Cei doi Dani din PC, Constantin şi Voiculescu, au mers, ieri dimineaţă, la şedinţa conducerii USL, chitiţi să ceară socoteală co-preşedinţilor Ponta şi Antonescu pentru tolerarea comportamentului liberalului Relu Fenechiu. EVZ.

Mita în fotbal, cu bani de la Primărie. Tribunalul Bucureşti a făcut publice  motivele arestării lui Vasile Avram, şeful arbitrilor care a primit 19.000 de euro mită, şi a mituitorului, omul de afaceri Ioan Sorin Ţerbea, susţinător al echipei FCM Târgu-Mureş. Banii ar fi provenit de la Primăria Târgu-Mureş. Motivul principal al arestării este faptul că lăsarea lor în libertate poate prejudicia ancheta prin aceea că  inculpaţii ar putea face presiuni şi astfel ar putea influenţa declaraţiile subor-donaţilor – martori şi făptuitori -, ce urmează a fi audiaţi de procurorii anticorupţie în zilele următoare. DNA va audia astăzi mai multe persoane al căror nume nu a fost făcut public. Surse judiciare spun că pe lista audierilor se află  inclusiv fiul şefului arbitrilor, Marius Avram, care ar fi fost delegat să arbitreze meciuri ale FCM Tg. Mureş. De asemenea, s-ar afla preşedin-ţii LPF şi FRF, respectiv Mitică Dragomir şi Mircea Sandu, care ieri i-au luat apărarea lui Vasile Avram.  De audieri nu va scăpa nici viceprimarul Municipiului Tg. Mureş, Claudiu Maior,  prin care Ţerbea ar fi obţinut bani (în avans) în contul unor contracte pe care firma sa Salubriserv le derula cu primăria. Cu aceşti bani s-ar fi cumpărat cele 19.000 de euro daţi drept mită lui Vasile Avram. Romania Libera.

Dan Iosif nu lasă nici mort vila de protocol. Dan Iosif a decedat înainte de a reuşi să cumpere de la stat vila de protocol pentru care plătea o chirie infimă. Copiii săi cer acum despăgubiri de 850.000 de euro, susţinând că atât a investit în imobil. Vila de pe strada Herăstrău nr. 37, din cartierul Primăverii, pentru care urmaşii lui Dan Iosif se războiesc în instanţă cu RAAPPS, a fost preluată de fostul demnitar în 2003. Atribuirea s-a făcut în baza OUG 80/2001 privind locuinţele de serviciu, Dan Iosif fiind la acea vreme consilier de stat pe problemele revoluţionarilor. Pentru a justifica solicitarea unui imobil atât de mare, Dan Iosif a declarat că va locui acolo împreună cu famila sa, formată din soţie – Maria Năstase (45 de ani) şi un copil – Cristian Alexandru Dan (18 ani). În fapt, Dan Iosif şi Maria Năstase nu au fost căsătoriţi niciodată şi nici nu au locuit împreună. De altfel, în procesul de evacuare intentat ulterior de RAAPPS lui Dan Iosif, Maria Năstase a solicitat judecătorilor scoaterea din cauză a fiului său pentru că nu a locuit niciodată în vila de pe strada Herăstrău. Contractul de închiriere nu a fost încheiat în 2003, ci un an mai târziu, pentru că vila era în renovare, iar lucrările de consolidare se desfăşurau anevoios. În loc să solicite altă locuinţă, Dan Iosif a insistat că vrea doar acea casă şi a propus autorităţilor să finalizeze el lucrările. Şi nu oricum, ci pe cheltuiala sa. Asta pentru că, după cum avea să se afle ulterior, Dan Iosif intenţiona să se mute acolo nu în calitate de chiriaş, ci de proprietar. Adevarul.

Consorţiul Korea Nuclear şi-a reafirmat intenţia de a participa la construirea reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă. Reprezentanţii consorţiului Korea Nuclear şi-au reafirmat decizia fermă de a participa la proiectul de construire a reactoarelor 3 şi 4 Cernavodă în cadrul unei întâlniri cu ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ion Ariton, desfăşurată luni. ‘Reprezentanţii consorţiului (Korea Nuclear – n.r.) şi-au exprimat din nou decizia fermă de a participa la proiect prin achiziţionarea de acţiuni la compania de proiect EnergoNuclear SA şi prin investiţii în construirea reactoarelor 3 şi 4 Cernavodă. Ministrul Ion Ariton le-a mulţumit oaspeţilor coreeni pentru promptitudinea cu care au răspuns invitaţiei de a reveni în România pentru continuarea discuţiilor şi şi-a exprimat speranţa că partea coreeană va deveni parte a proiectului românesc’, se precizează într-un comunicat al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA). Întâlnirea de luni a avut loc în urma discuţiilor iniţiale avute de ministrul Ion Ariton cu reprezentanţii consorţiului în ianuarie 2011. Decizia părţii coreene de a participa la proiectul de la Cernavodă a fost comunicată părţii române la sfârşitul lunii august a acestui an, printr-o scrisoare de intenţie adresată ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. În cadrul scrisorii, compania îşi declară intenţia fermă de a achiziţiona acţiuni ale companiei EnergoNuclear SA, care dezvoltă proiectul Reactoarelor nucleare 3 şi 4 Cernavodă.Agerpres.

Statiile ilegale de PECO din vestiarele soferilor RATB. Zeci de dulapuri ale angajatilor Regiei sunt pline de bidoane cu motorina, furtunuri sau alte sisteme artizanale cu ajutorul carora se fura carburantul. Daca acum cinci ani se fura cu cisterna, acum se fura cu sticla de cinci litri de apa minerala si cu PET-ul de bere. Bidoane cu motorina, furtunuri cu ajutorul carora se scoate combustibilul din rezervor si piese de la autobuze. Toate acestea au fost gasite in dulapurile mai multor angjati ai Regiei, in urma unui control care a avut loc pe 20 septembrie. Furtul carburantului destinat autobuzelor se practica de ani intregi si, pentru ca nimeni nu a investit pana in prezent pentru implementarea unui sistem strict de monitorizare, soferii si alti angajati ai RATB-ului au furat ca in codru. Potrivit zecilor de poze făcute în timpul controalelor, din piesele găsite în dulapuri ale angajaţilor s-ar putea pune pe roţi un autobuz. Mai multe in Evz.

Pe Politeia European puteti citi: 27 Septembrie 2011 – “răţuştele urâte devin frumoase”

Titluri: Bursele Internationale 26  Septembrie 2011; Conflict interetnic în Bulgaria; Statele est-europene, răţuştele cele urâte ale Europei, devin mai frumoase; Revista Presei de la RFI; Merkel: este nevoie de renunţarea parţială la suveranitate; Reîntoarcerea lui Putin nu rezolvă problemele Rusiei.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

27/09/2011 la 8:46 am

53 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata soare. La munca prieteni.

  Ma bucur ca coreenii participa la Cernavoda.

  turnofftheglory

  27/09/2011 at 9:12 am

 2. Buna dimineata,
  Interesante stiri. Lui Nasu si lui Corleone le sunt numarate zilele in fotbalul romanesc. 🙂

  Andrei

  27/09/2011 at 9:17 am

  • In legatura cu articolul de la RATB, a se cauta pe net un articol cu un interviu al patronului DUNCA de la Dunca Expeditii (si pilot de motociclism in Paris- Dakar) la cat se ridica anual prejudiciul firmei cu furtul de combustibil. Asta cu furatul e boala veche la (unii) soferi.

   Andrei

   27/09/2011 at 9:19 am

  • buna dimineata
   eu nu imi fac iluzii in legatura cu anchetarea lui Nasu si a lui Corleone, chiar daca vor aparea cu catusele in Breaking news intrand pe usa DNA-ului, va avea grija cineva sa-i scoata pe usa din dos.
   C-asa-i in RO.

   luminita

   27/09/2011 at 9:28 am

   • Buna dimineata,
    Asa frumos visam. Chiar era necesar sa ma trezesti? 😀

    Andrei

    27/09/2011 at 10:06 am

 3. Buna dimineata,
  banii subterani in sport au fost si vor fi aici si oriunde, nu noi am inventat roata 😦
  Ca lucrurile stau rau in fotbal cred ca cea mai buna dovada este recentul scndal legat de National Arena lucrare girata de FRF. Vom vedea daca diseara va mai fi o noua cultura de cartofi, mai ales ca unii s-au antrenat in adidasi :mrgreen:.
  Si ca sa avem o zi superba, mai nou promovezi daca gresesti 😦
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/sprijinita-sa-promoveze-desi-a-facut-erori-grave-238958.html

  mar

  27/09/2011 at 9:36 am

 4. neata,
  ancora
  🙂

  skorpion

  27/09/2011 at 9:39 am

 5. Are cineva dureri de cap dupa betia de aseara? 😉

  Tio

  27/09/2011 at 9:44 am

  • 🙂

   Andrei

   27/09/2011 at 9:51 am

  • Tio salut 🙂
   Te asigur ca nu a fost nici o betie si ca eu lucrez de la ora 5 dimineata sa pun in ordine lucrurile care s-au petrecut si se vor p[etrece in zilel urmatoare!

   Citeste-ne la pranz 🙂

   Theophyle

   27/09/2011 at 10:01 am

   • iar eu deja mi-am predat interviul la Radio (luat la prima ora – pe teme de noua republica :))
    nu se someaza!
    o zi buna, in continuare!

    Sare'n Ochi

    27/09/2011 at 12:30 pm

 6. In Romania de sub nivelul arogantei politice multe familii au fost evacuate din apartamele proprietate personala si li s-a vandut casa la pretz modic doar pentru ca acumulasera doi-trei ani restante la plata catre Goscom a apei menajere , canalizare, gunoi.
  Arogantii din casele de protocol ale RAPPS nu sunt dati afara nici cand le inceteaza dreptul de a beneficia de calitatea de chiriasi ai statului, ei sunt mai presus de lege.
  Legea e pentru prostime.

  luminita

  27/09/2011 at 9:47 am

  • luminița, salut! 🙂

   Definiție lege în România:

   «Gard peste care sar dulaii, pe sub care se furișează javrele și care oprește boii» 😀

   „Folclor” dinainte de ’90, nimic schimbat…

   oldhashu

   27/09/2011 at 11:21 am

 7. Azi Google implineste 13 ani. Pentru cine are actiuni cumparate, e o veste buna. 🙂

  Andrei

  27/09/2011 at 9:51 am

  • Andrei buna dimineata
   trimite-mi te rog o adresa de mail la care pot sa-ti trimit materiale. Multumesc!

   Theophyle

   27/09/2011 at 10:02 am

 8. Buna de dimi´dragilor, 🙂

  Ei bine, daca pina acum veneam la Theophyle ca acasa, acum avem o casa. Sa fie din cea mai trainica piatra!

  ina eyre

  27/09/2011 at 10:14 am

  • Sarut mana ina si multumesc!

   Theophyle

   27/09/2011 at 11:05 am

 9. neata tuturor! 🙂

  zigzag

  27/09/2011 at 10:23 am

 10. Pe Politeia Europeana puteti citi: 27 Septembrie 2011 – “răţuştele urâte devin frumoase”

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2011/09/27/in-europa-27-septembrie-2011-%E2%80%93-%E2%80%9Cratustele-urate-devin-frumoase%E2%80%9D/

  Theophyle

  27/09/2011 at 10:50 am

 11. Bună ziua
  Români împotriva românilor la Roma .

  http://roma.corriere.it/roma/notizie/cronaca/11_settembre_26/anagnina-degrado-romeni-manifesto-1901645152573.shtml

  Organizația românească „Noua dreaptă” demonstrează împotriva acaparării unei stații terminale de metrou de către țigani . Impotriva manelelor , drogurilor , băuturii , prostitutiei țigănești care crează o imagine rușinoasă , neadevărată a comunității românești în Italia .

  Ștefan A.

  27/09/2011 at 11:03 am

  • salut Stef 🙂
   cat de mioritic 😦

   Theophyle

   27/09/2011 at 11:05 am

   • Sefu salut ! 🙂
    Ceva nedumeriri cu Noua Republica .
    Poate mai bine sa le explic in privat . 🙂

    Ștefan A.

    27/09/2011 at 11:08 am

    • draga Stefan 🙂
     sper ca dupa postare de pranz iti vor „trece” nedumeririle. Si vei primi multe raspunsuri daca vei avea nevoie 🙂
     Si privat e OK 😆

     Theophyle

     27/09/2011 at 11:09 am

     • No bine . 🙂
      Rabdare am de la mama natura ardeleana si tigari am cumparat azi dimineata . 🙂 Deci no problem . 🙂

      Ștefan A.

      27/09/2011 at 11:13 am

 12. buna dimineata
  sa fie intr-un ceas bun;

  intamplator

  27/09/2011 at 11:08 am

  • salut intamplator 🙂
   si de tine si experienta ta este nevoie! Tare mi-as dori sa cunosc (in scris) parerile tale despre IMM-uri si antreprenoriat!

   Theophyle

   27/09/2011 at 11:10 am

   • chiar ocupat urmatoarele 2 sapt;ceva mai liber dupa ;iti voi trimite un email in jurul datei de 15-20 oct

    intamplator

    27/09/2011 at 11:20 am

 13. baricada

  27/09/2011 at 11:17 am

 14. Theophyle
  De ce Noua Republica dupa inscrierea coordonatelor si dupa apasarea pe butonul trimite , da mesaj de eroare host ?

  Ștefan A.

  27/09/2011 at 11:47 am

  • Ștefan, incerca sa scrii ceva si la mesaj, poate ajuta…

   Tio

   27/09/2011 at 11:50 am

   • Scris (bineinteles 🙂 ) dar rezultatul e cel descris mai sus . 😦

    Ștefan A.

    27/09/2011 at 11:53 am

 15. pe ziare com un postac induiesator: 🙂
  Voiculescu ar trebui sa fie premier

  Voiculescu si regele Mihai sunt ultima sansa a Romaniei. Unul are de partea sa competenta, celalalt – nobletea. Si amandoua obliga! Regele a priceput ca Voiculescu e marele sau protector, ca il patroneaza in calea catre Coroana si Popor!

  Un tanar de stanga

  27/09/2011 at 12:23 pm

  • 😀

   turnofftheglory

   27/09/2011 at 12:32 pm

  • cind Dumnezeu vrea sa piarda pe cineva,intii ii ia mintile;cam asa si cu astia doi;
   respect regalitatea,e parte din istoria noastra,dar nu accept prostitutia politica practicata acum de actuala casa regala a romaniei;

   intamplator

   27/09/2011 at 12:48 pm

 16. Va atrag respectos atentia ca exista un site asemanator cu Noua Republica si care nu are nimic in comun cu cel nascut ieri . 🙂

  http://www.nouarepublica.com/

  Ștefan A.

  27/09/2011 at 12:32 pm

 17. un material sincer scris de Mirel (bleen) pe Blogary
  http://www.blogary.ro/2011/09/loialitati-basescu-pdl-si-lazaroiu/

  Sare'n Ochi

  27/09/2011 at 12:33 pm

  • Alte calitati decit sinceritatea zau ca nu am vazut 🙂

   Un tanar de stanga

   27/09/2011 at 12:40 pm

 18. Asta e cumva din ciclul „nedumeriri intelectuale sau cum sa strecori o sopirlitza decent mascata”?

  „Nu neg necesitatea unei alternative la actuala clasa politica – irecuperabila, dupa parerea mea – dar nu vad unde ar putea fi gasita. Este adevarat ca pe internet a aparut miscarea Noua Republica, cu theophylepoliteia.wordpress.com ca varf de lance. Nivelul intelectual este desigur cu totul altul, dar eu tot am o temere: nu cumva in culise se afla tot papusarii Miscarii Populare, care au elaborat si un produs upmarket, pentru mediul urban? Nu spunea Roberta Anastase ca ISP si FCD vor face parte din Miscarea Populara? Astept asadar clarificari de la initiatori. Eu stiu? Poate le asteapta si Monica Macovei, care – sunt sigura – nu se va multumi cu statutul de bibelou, tocmai acum cand bivolii se pregatesc sa intre in magazinul de portelanuri”

  http://www.rodicaculcer.ro/2011/09/monica-bibelou-de-portelan/

  ina eyre

  27/09/2011 at 1:29 pm

  • Ina, incepe sa se propage informatia si apar nedumerile eventual soparlele. Este subtire in acest moment dar peste cateva zile ma astept la atacuri.

   mar

   27/09/2011 at 1:34 pm

  • Salut ina eyre
   Theophyle ne va lamurii dupa ora 14 (ora Romaniei).
   Asa a declarat .

   Ștefan A.

   27/09/2011 at 1:34 pm

  • Activismul/Politica e ca o supa. Nu e mamaliga si nu e nici ceai(tea) Iei ce ai…

   Rodica Culcer putea sa mai astepte citeva zile inainte de a folosi suspiciunea drept argument. Sau sa se implice pt a se asigura ca nu sint papusari.

   Iar daca sint de-alde Geppetto…nu-mi pasa pt ca chestia asta e cu doua taisuri. Odata ce Pinocchio descopera ca e un baietel/cetatean adevarat nu mai este cale de intoarcere 😉

   Tio

   27/09/2011 at 1:48 pm

 19. Cineva realizeaza la Cotroceni cat ii eroadeaza imaginea presedintelui o astfel de declaratie?
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10247100-bercea-mondial-aparat-instanta-avocatul-familiei-basescu.htm
  Faci un acord militar de cooperare cu SUA, aliante strategice si iti pierzi capitalul pe astfel de tampenii.

  turnofftheglory

  27/09/2011 at 1:57 pm

  • Daniel, trebuie sa acceptati si voi, cei din aripa „de Basescu nu ma dezic”, ca omul a inceput sa faca gafe mari. Trebuiesc preluate si continuate proiectele pentru care l-am sustinut, pentru care l-am angajat, pina la urma, caci asta este: un angajat al nostru pe cinci ani . Trebuie respectat pentru ce a facut si noi am tot discutat ce bine a insemnat pentru Romania Basescu. Dar acum e case closed. La o realizare fantastica produce cinci dezamagiri.

   Acceptati ca nu-i mai pasa, ca nu mai are miza, ca o poate lua razna si ca poate compromite orice apare nou cu atitudinea lui de jemánfisist.

   ina eyre

   27/09/2011 at 2:11 pm

   • Ina
    sper că ai citit măcar primele propoziții ale articolului. Să nu ne grăbim să extragem doar concluziile pe care le avem gata trase.

    filadel

    27/09/2011 at 2:19 pm

    • Eh, Filadel, tu ce faci, pui, contesti insasi evidenta?

     ina eyre

     27/09/2011 at 4:25 pm

  • Bercea Mondial a fost reprezentat, marti, la Curtea de Apel Craiova de catre avocatul Serban Calafus care a spus ca face acest lucru la solicitarea lui Mircea Basescu, „data fiind legatura, afinitatea dintre familia Anghel si familia Basescu”, relateaza Mediafax.
   deci recomandarea vine de la fratele mai mic si extrem de handicapat al lui Traian Basescu.
   fratii ti da Dumnezeu, prietenii ti alegi.

   Sare'n Ochi

   27/09/2011 at 2:49 pm

 20. Buna ziua!
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  27/09/2011 at 2:08 pm


Comentariile sunt închise.