Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână – 24 Septembrie – “DD: Visul meu a fost să OTV-izez toată ţara”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămână. Vremea va fi în general frumoasă sâmbătă, cu cer variabil, cu unele înnorări şi cu totul izolat ploi slabe, ziua în centrul şi estul ţării, iar noaptea în regiunile sudice şi sud-estice. Vântul va sufla slab şi moderat, anunţă Agenţia Naţională de Meteorologie. Temperaturile maxime vor fi de la 18…19 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei, până la 29…30 de grade în Lunca Dunării. Valorile minime se vor situa între 5 şi 15 grade, mai scăzute în depresiuni.

Duminică, vremea va fi predominant frumoasă, dar se va răci uşor. Cerul va fi variabil, mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat în sudul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 27 de grade, iar cele minime între 6 şi 14 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei.

La Bucureşti, sâmbătă, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat.  Temperatura maximă va fi de 27-28 de grade, iar cea minimă va fi de 13-15 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 3072 RON; 1 USD = 3. 1886  RON; 1 EURO =  1. 3508 USD; Francul elvetian 3. 5280 RON. Gramul de aur 177.2096 RON.  Evolutia saptamanala o  puteti citi aici.

România continuă să aibă cele mai bune perspective economice din Europa Centrală şi de Est. România a continuat în septembrie să aibă cele mai bune perspective economice la şase luni, din regiunea în Europa Centrală şi de Est (ECE), în condiţiile în care ţări precum Ungaria şi Polonia au înregistrat scăderi puternice ale încrederii, potrivit unui sondaj al institutului ZEW. ndicele care măsoară percepţia analiştilor pentru următoarele şase luni a scăzut în cazul României cu 5,5 puncte, la -5,6 puncte. Pe locul al doilea, dar la mare distanţă de România, se află Slovacia, cu -35 puncte (cu un declin de 9,4 puncte). Cea mai mare scădere a fost înregistrată de Ungaria, cu 31,8 puncte, la -47,5 puncte, cel mai redus nivel între statele incluse în studiu, urmată de Polonia, cu un declin de 21,6%, la -36,8 puncte. Toate ţările din regiunea ECE analizate au consemnat scăderi ale percepţiei analiştilor, cu excepţia Turciei. La nivelul ECE, indicele aşteptărilor economice a pierdut 11,6 puncte, la -38 puncte, se arată în sondajul realizat de ZEW în colaborare cu grupul austriac Erste. În privinţa situaţiei economică actuale, România a rămas pe penultimul loc în regiune, înaintea Ungariei . Indicele pentru România a urcat uşor cu 3,5 puncte, la -37,2 puncte. În Ungaria, percepţia s-a înrăutăţit cu 9,1 puncte, la -56,3 puncte, iar în Croaţia cu 4,2 puncte, la -36,5 puncte. În Europa Centrală şi de Est, percepţia pentru situaţia economică actuală a evoluat pozitiv cu 4,4 puncte, la 7,2 puncte. Mediafax

Harta vinului românesc: principalele podgorii şi soiuri de struguri. Au o suprafaţă de aproape 200.000 de hectare cultivate cu viţă de vie, România se află pe locul 10 în lume, primele poziţii fiind ocupate de Spania, Franţa şi Italia, potrivit datelor Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului. Nouă regiuni viticole există în România (Podişul Transilvaniei, Dealurile Moldovei, Dealurile Munteniei, Dealurile Olteniei, Dealurile Banatului, Dealurile Crisanei si Maramuresului, Colinele Dobrogei, Terasele Dunarii şi nisipurile şi alte terenuri favorabile din sudul tarii), care anul acesta vor da o recoltă de 6,5 mil. hectolitri în creştere cu 30% comparativ cu 20010. Soiurile autohtone de struguri sunt cele de vinuri albe (Grasa de Cotnari, Feteasca alba, Feteasca regală, Galbena de Odobeşti), vinurile roşii ( Băbească neagră, Fetească neagră), vinurile aromate (Tămâioasă românească, Busuioacă de Bohotin). Din grupa soiurilor străine fac parte vinuri albe ( Riesling Italian, Sauvignon, Pinot gris, Chardonnay, Traminer roz, Aligote), vinuri roşii (Cabernet Sauvignon, Pinot noir, Merlot, Burgund mare) şi vinuri aromate (Muscat Ottonel). Mediafax

Comisarul Hahn: „Acum sau niciodata” Romania trebuie sa cheltuiasca banii europeni din exercitiul 2007-2013. Pentru Romania se aplica melodia lui Elvis Presley – ‘acum sau niciodata’ (‘it’s now or never’) in privinta folosirii banilor europeni disponibili in exercitiul financiar 2007-2013, a declarat, vineri, comisarul european Johannes Hahn, intr-o conferinta de presa comuna cu ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, relateaza Agerpres. „Ca sa il citez pe Elvis, este ‘acum sau niciodata’ in termeni de recuperari si cred ca daca toata lumea incearca sa faca toate eforturile in 2012, e posibil si mai este o buna sansa pentru Romania de a folosi toti banii. Este totusi prea devreme acum pentru a avea o prognoza exacta daca vor fi folositi toti banii alocati sau vor fi si pierderi. (…) Trebuie sa avem grija sa folosim banii, Romania trebuie sa aiba grija nu numai sa faca contracte, sa distribuie fondurile, ci si sa implementeze. Anul 2012 trebuie sa fie anul crucial pentru implementare, altfel exista riscul de a pierde bani”, a spus comisarul european, adaugand ca cei 20 de miliarde de euro fonduri structurale, plus contributia nationala la cofinantare de 5-6 miliarde de euro ar putea reprezenta un plus enorm pentru dezvoltarea economiei in urmatorii ani.  El a mai folosit o expresie reprezentativa pentru situatia tarii noastre in privinta intarzierilor acumulate in folosirea banilor europeni, aratand ca ne aflam „nu in ultimele 5 minute, dar ultimele 5 secunde pana la ora intalnirii”. Hotnews

Dan Diaconescu: Visul meu a fost să OTV-izez toată ţara şi mi l-am îndeplinit. Dan Diaconescu, şeful partidului PP-DD, a demonstrat, vineri seară, la Realitatea TV, că dacă îşi propune să atingă un ţel, cu siguranţă îl atinge. Printre ambiţiile sale se numără şi ca partidul său să intre în Parlament cu peste 30% din voturi. Şeful partidului PP-DD se bazează pe ambiţie atunci când îşi propune să atingă un ţel. Dan Diaconescu se bazează, de data aceasta, pe faptul că USL-ul este în cădere liberă, iar „PDL-ul nu ar trebui să facă nici pragul electoral”, atunci când spune că partidul său va intra în Parlament cu peste 30% din voturi.”Eu am mai multe ţeluri în viaţă: am vrut să-mi fac propriul ziar şi am reuşit, am vrut să-mi fac propria televiziune şi am reuşit, am vrut să OTV-izez toată ţara şi am reuşit şi sunt mandru de asta. Ceea ce am aruncat eu la gunoi alţii au luat de bun. Sunt un trend setter şi sunt copiat de ceilalti”, a spus Diaconescu la Realitatea TV. Patronul OTV este sigur că va reuşi să obţina peste 30% din voturi la alegeri pentru că Partidul Poporului-Dan Diaconescu este din ce în ce mai iubit. Adevarul.

Ponta îşi dă demisia! Din funcţia de copilot. Dezvăluirile EVZ n-au rămas fără impact. Preşedintele PSD a anunţat că, de la anul, se retrage din competiţiile automobilistice şi se va mulţumi cu cele politice. Ca om de stânga, Ponta a realizat că nu se face să stea în dreapta şoferului; Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că, de la anul, se va retrage din competiţiile automobilistice şi se va mulţumi doar cu cele politice. Acest lucru se întâmplă după ce „Evenimentul zilei” a scris despre sponsorizarea pe care un controversat om de afaceri a acordat-o hobby-ului lui Ponta. Raliul Iaşiului, ce se desfăşoară în acest week-end, este unul dintre ultimele la care Ponta mai participă în calitate de copilot. „Mai este o singură etapă, la Bacău, după care îi las pe alţii mai tineri şi mai buni decât mine”, a declarat copreşedintele USL, explicând că anul 2012 va fi unul dificil din punct de vedere politic, fapt ce nu-i va mai permite să se ocupe şi de raliuri. „În 2012 e o altă etapă, mult mai puţin plăcută decât asta. Marea problemă e că, dacă câştig cumva, după 2012 urmează etape şi mai rele. În politică nu-i ca la sport, nu se compară”, explică el. Prin această decizie, Ponta încearcă să elimine anumite vulnerabilităţi pe care acest hobby i le creează. În primul rând, porecla de „copilot”, nepotrivită cu statutul de principal lider al opoziţiei, la care aspiră. Apoi, faptul că acest hobby costisitor nu cadrează cu postura de preşedinte al unui partid al celor mulţi şi săraci, cum se poziţionează PSD. EVZ.

Băsescu către premierul belgian: „Bine aţi venit la Bucureşti. Ce părere aveţi despre Europa acum?” Preşedintele Traian Băsescu l-a primit, joi, la Cotroceni, pe premierul Regatului Belgiei, Yves Leterme, căruia i-a spus că, în viziunea sa, un proces puternic de integrare economică a ţărilor din UE este soluţia pentru problemele cu care se confruntă Uniunea Europeană, potrivit Mediafax. „Bine aţi venit la Bucureşti. Ce părere aveţi despre Europa acum? (…) O să mă întâlnesc cu Martens (Wilfried Martens, preşedintele Partidului Popular European – n.r.) în două ore”, a spus Traian Băsescu la începutul întrevederii. La rândul său, oaspetele şefului statului a afirmat că ţările din UE, în special cele din zona Euro, trec prin dificultăţi. „Cred că trecem printr-o fază dificilă, dar cred că vom reuşi”, a apreciat Yves Leterme. „Din punctul meu de vedere, un proces puternic de integrare este soluţia, integrarea economică a ţărilor noastre”, a replicat preşedintele Băsescu, după care jurnaliştii au fost invitaţi să părăsească sala, restul întrevederii desfăşurându-se cu uşile închise. Preşedintele Traian Băsescu a adresat, totodată, mulţumiri pentru susţinerea Belgiei în vederea aderării României la Spaţiul Schengen, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. Şeful statului român mai are în programul zilei de joi întrevederi cu Vlad Filat, premierul Republicii Moldova, cu Wilfried Martens, preşedintele Partidului Popular European, şi cu Antonio Tajani, vicepreşedinte al Comisiei Europene, iar de la ora 16.00 va participa la Conferinţa cu tema „Un răspuns de centru-dreapta la criza politică şi socială: un proiect pentru Europa”, organizată de Partidul Popular European la Palatul Parlamentului. Romania Libera

Monica Macovei: Până la reluarea discuţiilor pe dosarul Schengen, justiţia să rezolve criticile din raportul privind MCV. Europarlamentarul democrat-liberal Monica Macovei susţine într-o declaraţie politică remisă vineri AGERPRES, postată şi pe blogul său, că lipsa unui consens politic în legătură cu aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen a dus la amînarea luării unei decizii în acest sens şi că până la reluarea discuţiilor pe acest subiect justiţia din România trebuie să rezolve rapid chestiunile criticate în ultimul raport privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare. „România a îndeplinit condiţiile tehnice pentru aderarea la spaţiul Schengen. Lipsa unui consens politic în legătură cu aderarea la Schengen a dus la amânarea unei decizii. Discuţiile se vor relua, iar până atunci justiţia din România trebuie să-şi asume responsabilitatea şi să rezolve rapid chestiunile criticate în ultimul raport privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV)”, afirmă Monica Macovei. Europarlamentarul PDL arată în continuare că soluţiile privind justiţia reies din rapoartele Comisiei Europene pe MCV şi oferă câteva exemple în acest sens. „Judecătorii să judece dosarele cu politicieni amânate de ani de zile. Consiliul Superior al Magistraturii să înceapă concret curăţarea sistemului judiciar şi să-i sancţioneze pe procurorii şi judecătorii care au tras de timp sau din vina cărora s-au împlinit termenele de prescripţie. CSM să-i sancţioneze pe judecătorii şi procurorii care nu au depus în termen declaraţiile de avere şi interese”, propune Macovei. Ea completează apreciind că „excluderea din magistratură ar fi o dovadă de luare în serios a normelor de integritate”. „Niciuna din aceste soluţii nu cere modificări ale legislaţiei, ci numai o doză de respect faţă de cetăţenii români şi europeni”, îşi încheie europarlamentarul PDL declaraţia politică pe tema Schengen. Agerpres

Pe Politeia Europeana: 24 Septembrie 2011 – “recapitalizare”

Titluri: Un număr de 15-20 de bănci europene au nevoie de recapitalizare; Joseph Daul despre Schengen: Nu e dreptul statelor să schimbe regulile; Secretul unei afaceri de miliarde; Revista Presei de la Deutsche Welle;  Trichet: Zona euro nu se află ‘în faza de negare’ a crizei datoriilor.

Va urez o zi buna!

46 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Buna dimineata,
    Sper ca Dan Diaconescu sa se insele amarnic atat in ceea ce priveste OTV izarea Romaniei cat si in ceea ce priveste scorul pe care si-l propune la alegeri. Nu cred ca romanii au ajuns atat de jos incat sa-i indeplineasca prezicerile. Din pacate, suntem sortiti sa avem parte de paranoici in orice moment al existentei noastre. Depinde de noi sa-i rejectam desi suntem vinovati ca ii lasam sa ajunga intr-o postura din care devin periculosi.
    Ieri am urmarit discutiile pe blog dar n-am intervenit, mi s-a parut ca atmosfera este destul de aprinsa incat nu mai era nevoie de o voce iritata. Acum ma declar complet de acord cu mar, Ina Eyre, skorpion si multi altii dar parerea mea este ca ne agitam degeaba (desi e bine sa se cunoasca opiniile tuturor): un om (indiferent de pozitia pe care o ocupa in societate) este biologic terminat la 90 de ani. Il lasa capul , picioarele si oricat ar incerca unii sa-l resusciteze, rezultatul este zero. Cat despre urmasi, n-au nici un merit si nici un drept sa ceara mai mult decat li s-a dat pana acum.
    Scuze pentru lungimea comentariului, promit ca in continuare sa citesc mai mult decat sa scriu!

    cedric

    24/09/2011 at 8:53 am

  2. neata, all

    otevizarea mi se pare o chestie absolut sinistra, dar din pacate ea exista , iar oamenii care il admira pe homunculul dandiaconescu sint saraci material si saraci cu duhul si puternic manipulati, oameni frustrati, incapabili sa traiasca pe propriile lor picioare.
    dar sper ca sint mai putin de 30%…

    otevizarea dd este si rezultatul manelizarii politicii, neaplicarii justitiei, a neseriozitatii totale.

    sa fim optimisti? nu stiu..

    @cedric,
    exceptia care confirma regula: Neagu Djuvara,
    este o placere sa-l asculti (chiar daca si el a calcat in strachini, nesesizind la timp gaunosenia lui crin antonescu)

    skorpion

    24/09/2011 at 9:08 am

  3. salut! 🙂 din toata aiureala asta cu Schengen-ba ca Olanda e nush cum, ba ca Finlanda, ba ca Dl Basescu isi asuma raspunderea( cum?)-D-na Macovei a pus punctul pe ‘i’ aratand exact unde este problema:justitia. “Niciuna din aceste soluţii nu cere modificări ale legislaţiei, ci numai o doză de respect faţă de cetăţenii români şi europeni”. scurt si la obiect.

    zigzag

    24/09/2011 at 9:16 am

    • foarte scurt si foarte la obiect, o stim si noi, nu?
      dar NU SE APLICA !!

      muschetarii din csm dorm in papuci si inca bineeeee
      (le este teama, groaza sa-si piarda privilegiile)

      skorpion

      24/09/2011 at 9:25 am

    • Ar mai fi un aspect care rezulta din toata aiureala asta cu Schengen
      (dincolo de „diplomatia” comportamentului impusa de detinerea presedentei ue)
      Polonia se dovedeste (inca odata) a fi cam singura aliata in zona

      Kenwood

      24/09/2011 at 2:11 pm

  4. Galeata cu pixeli

    24/09/2011 at 9:25 am

  5. Bună dimineața! 🙂

    Otevizarea este unul din multele efectele ale „scurtăturilor” prin istorie ale României, obligată sa ardă etape în drumul spre civilizație. Dacă se practica suficient de mult votul cenzitar pâna când oamenii ar fi devenit conștienți de valoarea votului propriu și de efectele alegerii proprii asupra viitorului fiecărui votant sau comunității din care face parte, măscăricii ca DD ori CVT ar fi fost doar curiozităti!
    Cum să aiba aceeasi pondere votul unui asistat ca să se împuieze și să-si păraseasca prăsila după ce nu mai aduce alocație cu votul lui @ cetătean?!
    Contribui prin impozit (parametru măsurabil fara eroare!) la efortul social, ai dreptul să hotărăsti cum îți vor fi folosiți banii!!!
    Nu plătești impozit, stai pe margine…
    Paradoxul votului universal intr-o societate „necoaptă”: «Geniu sau un bou de turmă, tot același vot în urnă!»

    Week-end plăcut!

    oldhashu

    24/09/2011 at 9:31 am

    • lol… nu vrei cumva si ca cine plateste impozite cu o valoare mai mare sa aiba loc in fata la votare?sau daca platesti impozit 1milion de e pe an sa ai dreptul la 10 voturi?ar castiga felix@paturiciu@plus interlopii milionari alegerile lejer fara sa se mai agite cu o campanie electorala.cat impozit plateste la stat dan diaconescu si cat impozit plateste un medic stagiar la urgente la floreasca?ca in RO deja „patura de mijloc”devine izvor de asistati social.

      zigzag

      24/09/2011 at 9:44 am

      • Zigzag, salut! 🙂

        No, dear!

        Vot universal pentru cei care contribuie la miscarea „căruței” sociale !!!
        Ăilalți să mai aștepte, ori să pună osul la muncă…

        oldhashu

        24/09/2011 at 9:50 am

        • inteleg ce zici…dar la cei ce au ajuns asistati social din cauza coruptiei ,falimentarii a nush cate banci te ai gandit?RO e un caz aparte: dupa „lovilutia” din 89 multi oameni care erau educati sa si vada de serviciul lor efectiv au luat o razna cand s au vazut lasati pe drumuri la 40 45 ani.cu un management perfomant se poate trezi si in randul unor putorosi pofta de munca.RO sufera psihic.nu glumesc.am vazut niste statistici cu privire la acest subiect si m am ingrozit.depresii, sinucideri,alcoolism etc.pana la urma si asistatii sunt semenii nostri.comunitatile locale si voluntariatul-implicarea celor care au minte-in propriile comunitati ar duce la reducerea nr de asistati.excluderea oamenilor din societate nu e un lucru bun pe termen lung.nu o mai lungesc 🙂

          zigzag

          24/09/2011 at 10:03 am

  6. Doamna Macovei este de un optimism incurabil. Nu o fi trebuind modificatii legislative, dar o vede serios cineva pe Madam Pivniceru facind ce zice doamna Macovei, adica respectul pentru cetatean? Era anecdota aia cu managerul si matroana de bordel care ii ofera solutia: rotind paturile nu obtii nimic daca curvele (urite si batrine) sint aceleasi. Trebuie sa aduci prostituate noi.

    Aha

    24/09/2011 at 9:39 am

  7. Mai, mai, ce mai parlament o sa avem. Deocamdata avem asa: USL 60%, OTV 30%. Socotind ungurii cu constantul 6% ajungem la 94%. Daca acum ne inchipuim ca clasa politica nu face nimic incercati un exercitiu de imaginatie: In loc de Basescu presedinte si Ponta-Antenescu in opozitie trecem la Antenescu-Ponta presedinte si Diaconescu contraponderea in opozitie. Vom avea literalmente guvernul irtv-antene versus propunerile legislative ale OTV.
    Am vazut nenumarate opinii in ultimele zile cum ca Basescu trebuie lasat din brate, e din trecut, are idei putine, etc. Nu vad de unde alternativa legislativa antene OTV e mai breaza.

    Aha

    24/09/2011 at 9:51 am

  8. nu i-as lasa la vot pe analfabeti, pe cei ce cred ca pamintul e plat, pe orbii cu carnet de conducere, pe cei ce au facut puscarie. Cei ce doresc sa voteze vor trebui sa urmeze un curs scurt de initiere in democratie si sa ia cel putin 5 la un test ce se va da in lunile premergatoare alegerilor.

    Un tanar de stanga

    24/09/2011 at 10:12 am

    • de acord.cu o mentiune:cei care au facut puscarie si a platit datoria fata de societate.iar daca ceausescu a fost impuscat ptr subminarea economiei cei care au condus RO dupa 90 ce ar trebui sa pateasca ?ar trebui sa mai aiba drept de vot?

      zigzag

      24/09/2011 at 10:28 am

      • nu ma intereseaza cum voteaza Nastase sau Iliescu. Ma intereseaza cei ce voteaza pentru Nastase si Iliescu.

        Un tanar de stanga

        24/09/2011 at 10:39 am

  9. esentiale sunt accesarea si implementarea rapida a fondurilor europene.

    uneori trec si 9-10 luni de cind o firma a fost acceptata (pe baza de documentatie uneori de 150 pagini) sa acceseze x lei si pina la semnarea contractului intre firma si minister, autoritate etc. Momentul semnarii este si momentul cind incepe operatiunea de implementare.

    de ce dureaza atit de mult? 9-10 luni, cind ar trebui in max 30 de zile sa se semneze acel contract si firma sa demareze implementarea.
    aici ar trebui leonard orban sa faca ceva concret pentru cresterea vitezei de implementare respectiv scurtarea birocratiei

    adeseori din cauza acestei taraganeli, unele firme intra intre timp in insolventa si pierd dreptul de a mai accesa fondul european aprobat

    skorpion

    24/09/2011 at 10:24 am

    • yo credeam ca esential este discursul lui mishu navetistu’ din parlament.glumesc 🙂

      zigzag

      24/09/2011 at 10:29 am

    • Hehehe, pai tu la firme neviabile, gata sa intre in insolventa le dai fonduri europene ?
      Pe de alta parte, taraganeala este si pt ca nu avem personal capabil la verificari documentatii. Mai bine ar da banii europeni cu buletinul 🙂

      Un tanar de stanga

      24/09/2011 at 10:43 am

    • Dincolo de incalcarea propriului principiu (n-ar fi primul jucat in picioare) al horror actual gubern care ar fi presupus desfiintarea altor 7(sapte) ministere pt crearea unuia nou, analiza oportunitatilor, elaborarea proiectelor, implementarea… etc se face la nivelul acelor fp platiti cu salariul minim pe economie. Cred ca n-are rost sa mai spun despre curentul covarsitor-majoritar care catalizeaza masele in privinta concedierilor.
      Infiintarea noului minister a avut in realitate alte motive:
      – infiintarea unor noi sinecuri
      – divizarea opozitiei

      … sa atrageti bine (fonduri ue… si tot ceea ce se mai poate)

      Kenwood

      24/09/2011 at 2:38 pm

  10. http://www.ziare.com/basescu/presedinte/razboiul-cu-istoria-al-lui-traian-basescu-1122756
    Cred ca a fost citit blogul ieri cu teoria „ungerii”. Partial, articolul e obiectiv plus cateva comentarii (mai ales primele doua).

    cedric

    24/09/2011 at 11:00 am

    • Trancaneala pios-mistica. Sunt destui care confunda dreptul divin ca pe o infailibilitate de la sine inteleasa, uitand, de pilda, ce a patit Saul cand s-a dovedit nevrednic si, impreuna cu el, o intreaga suita de regi israeliti „de drept divin”.

      Galeata cu pixeli

      24/09/2011 at 11:12 am

  11. Remarc cu entuziasm citeva noi solutii in materie de politica aparute in ultimele zile. Una mai realista ca cealalta. Cumva pe 25 octombrie parlamentul va organiza o Constituanta si il va iscauna prompt pe regele Mihai la Cotroceni. Asta e planul principal. Daca esueaza, atunci liderii politici vor da fuga la bisericile din colegiile respective sa fie unsi de un sobor de preoti. Ce mai, cu aceasta solutie vor deveni lideri politici pina la moarte. Bineinteles trebuie ales bine momentul ungerii ca nu vrei sa devii lider politic pina la moarte al opozitiei, preferabil ar fi sa fii uns cind esti inscaunat la guvern.
    Deci daca Domnul Boc se grabeste, va fi carevasazica unsul cu har condamnat sa fie prim-ministru pina la moarte. Ca si Geoana, daca ne aducem aminte domnul Vanghelie declara prin 2009 ca Geoana este condamnat sa petreaca 10 ani la Cotroceni.
    Ce de chinuieli pe bietii politicieni, isi bat capul cu ce sa mai promita doar doar or cistiga niste voturi, si alea bune pe numai 4 ani. Cind o ungere de la niste popi iti asigura functia pina la moarte.
    Si de fapt este clar ca domnul Basescu, ca si de altfel si Iliescu si Constantinescu sint niste ilegalisti. Pai regele e rege pina la moarte. Actul de abdicare e un moft, nu are cum sa fie mai presus de un sobor de preoti. Ce prostanaci si rusii aia in ’47 care au crezut ca rezolva ceva cu o fituica. Ah, da, si domnul @cetatean sa nu mai faca seriale cu Constitutia ca si aia e ilegala. Pai ce zice acolo, ca Romania e republica. Asta contravine clar la „Regele uste unsul lui Dumnezeu si are mandat pe viata”.

    Stati asa ca am o idee. La urmatorul copil ii pune prenumele Alteta Regala. Dupa aia ma prezint la botez. O data consfintit de popa, il trimit la Cotroceni sa se instaleze pe tron. Ca asa scrie in buletin, ca e rege.

    Aha

    24/09/2011 at 11:51 am

    • Aha, m-ai bine dispus! Dar cred ca nu trebuie sa le dai idei ca poate le trazneste prin cap sa le aplice. Si asa, n-au nici o rasplata consistenta de la Catedrala Neamului, ar merita ceva mai pe masura pravoslavniciei lor.
      Si ce l-ar costa pe Prea Fericitul sa sa le dea iluzia ca sunt unsi pe veci?

      cedric

      24/09/2011 at 12:19 pm

      • Nu l-ar costa nimic. Ba din contra. Va incasa si va primi si binecuvantarea besearicii-mama de la rasarit-conducere intru har si intelepciune. Si va sfinti acum si-n vecii pururea-domnia. A cui?… ce importanta are? Conteaza doar duhul „sfant” in numele tatalui.

        Kenwood

        24/09/2011 at 3:03 pm

    • Aha!

      Hronic

      24/09/2011 at 12:39 pm

  12. Salutari !
    cum naibilii poate DD sa spuna asa o idiotenie?
    e ca si cum si-ar fi propus sa indobitoceasca toata tara si acum jubileaza ca i-a reusit.
    Carutza cu prosti din Caracal si-a gasit birjarul sef. :mrgreen:

    luminita

    24/09/2011 at 11:52 am

    • reciproca „teoremei” cu privire la rastunarea carutei in localitatea cu pricina este ca:
      scheletul carutei a ramas acolo (inca mai poate fi admirat) dar prostii s-au raspandit in toate directiile

      Kenwood

      24/09/2011 at 2:51 pm

  13. DD, a scäpat hätzurile, este obraznic foc. injurä si jigneste in stanga si dreapta.

    trimite DNA.ul sä vadä cum au agonist averile altzii.dar vilele,elicopterul,masinile lui??????????

    dar el? MARE NRUSINAT, o fii din santaj?, din spälat banii?, din combinatii cu mogulii si

    interlopiiI? CEVA ESTE, tatulici, a plätit amenzile lui DD, spune asta ceva.?

    injurä pdl si PE presedintele, nu injurä PNL SI PC, pt. cä sunt manä in manä:

    OMUL E Dezechilibrat: SÄRACU, face reclamä si campanie pt. florescu, pt. sectorul 6

    interesant, pe nimeni nu deranjazä, peste tot, scrie PC:
    de acolo vin banii cadourile

    theo

    24/09/2011 at 12:22 pm

    • si mai grav decat atat este faptul ca acest papitzoi de Senzationescu si-a inregistrat firma de media in Cipru si nu in Romania.
      Cu alte cuvinte el nici macar nu plateste impozite statului roman pentru porcareala pe care o transmite zilnic de la OTV, nu are nici angajati cu carte de munca, la el toti sunt colaboratori, chipurile.
      Si tocmai el strange aderentzi din clasa saraca si cu banii si cu duhul, el- un bogatas obraznic, smeker si indolent.
      Ba si-a mai denumit partidul „al poporului”, asta-i culmea artei de a se pupa singur in (scuzati!) fund.

      luminita

      24/09/2011 at 12:45 pm

  14. tot respectul pt. dna Macovei, magis´tratzii din romania, sunt lenesi, vandutzi s-au prea

    bätrani. este rusinos, cum isi bat joc de procese. stiu sä amane si sä dea NUP,

    mafiotzilor, hotzilor si politicienilor escroci.

    theo

    24/09/2011 at 12:28 pm

    • Salut theo
      jmekeria romaneasca a „justitiei” consta taman in ceea ce ai scris
      in lumea-n care Justitia (inca) mai „functioneste” scrierea unui NUP nu sta-n pixu’ unei persoane

      Kenwood

      24/09/2011 at 1:37 pm

  15. Ziua buna
    – Element de baza a legilor occidentale privind conflictul de interese : Imposibilitatea unui proprietar de radio-tv sau presa scrisa in a desfasura activitate politica electiva . 🙂 Exceptii actualmente in lume : Romania , Zimbabwe, Bielorusia si bineinteles Italia . 😆
    – Doamna Monica Macovei are o buna logica dar realitatea mioritica a parvenitilor acoperiti cu diplome marete , folosirea intensa a pilelor , cunostintelor si relatilor precum si spaga larg difuza au impiedicat , impiedica si vor impiedica ca tara asta sa ajunga normala cu actuala clasa politica . Indiferent de culoare sau denumire.
    Inclusiv o eventuala Alba ca Zapada nascuta din aceasta „gasca” va fi imediat violata , biciuita si exploatata . In public aceasta va urla de durere dar in privat va striga catre cei care vor a profita de ea : Nu va opriti !!!!!! 😆

    Ștefan A.

    24/09/2011 at 12:44 pm

    • Este aceeasi pb precum a fost la alegerile pt csm.
      Poti revolutiona forma de alegere la infinit, vei obtine acelasi rezultat daca fondul sau baza recrutarii va ramane ace(l/e)asi.

      Kenwood

      24/09/2011 at 2:21 pm

  16. Ziua buna tuturor 🙂
    Offtopic: se pare ca Rusia continua pe drumul planuit 😦 http://www.hotnews.ro/stiri-international-10219926-rusia-medvedev-propune-vladimir-putin-drept-candidat-presedintie-2012.htm

    CFG

    24/09/2011 at 12:59 pm

  17. Reiau şi aici comentariul de pe blogul lui Andrei:

    Cererea de rezervare a numelui „Asociaţia Blogary” este din iunie 2010, cu 2 luni înainte ca Sebastian Lăzăroiu, pe atunci consilier prezidenţial şi unul dintre oamenii de încredere ai lui Traian Băsescu (atunci şi acum), să inventeze Albă ca Zăpada (repet, s-o inventeze – o fi Lăzăroiu aşa şi pe dincolo însă el a inventat şi impus subiectul).
    În toamna lui 2010 Asociaţia a rămas în stand by, din cauză de răzgîndire a unora dintre membrii fondatori.
    În ianuarie 2011 au fost reluate demersurile legale pentru înfiinţarea Asociaţiei. În mai 2011 cererea de înregistrare a fost depusă la Judecătorie. Judecătorul ne-a amînat 2 luni (a dat termen în iulie), după care a greşit adresa asociaţiei în actul de înfiinţare şi a plecat în concediu. Astfel, Asociaţia a devenit operaţională abia în septembrie. Toate aceste informaţii apar pe Blogary la momentele respective. Cotizaţia de 120 de lei (care văd că obsedează pe toată lumea) a fost decisă în iunie 2010.

    Trec peste mîrlănii, că m-am obişnuit. De cînd s-a înfiinţat Asociaţia, din prima zi, am avut parte de astfel de surprize. Nu mi-am şi ne-am luat înjurături de peste drum, de pe la USL, ne-am luat de la vecini.

    Noi vom merge înainte cu Asociaţia, aşa cum am stabilit acum un an. Cît despre Albă ca Zăpada, ea se poate face aici, pe blogul acesta, sau pe blogul lui Theophyle sau mai ştiu eu pe ce blog. Nu vă opreşte nimeni s-o faceţi. Fie vorba între noi, eu nu cred că se va face vreo Albă ca Zăpada pe bloguri, am eu, aşa, o intuiţie. În schimb fiecare blog va avea o Albă ca Zăpada a lui, Albă ca Zăpada cea adevărată.

    Ce nu înţeleg eu e de ce adevăraţii imaculaţi se tot cramponează de invenţia unuia dintre oamenii lui Băsescu şi nu încearcă ei să creeze şi să impună atît tema unui nou partid cît noul partid în sine. Dacă Lăzăroiu şi ceilalţi ba sînt dedaţi la dulceaţa guvernamentală şi şi-au vîndut conştiinţele, ba sînt necuraţi, ba sînt proşti şi nu ştiu să-şi administreze casa (acreală mică, de judeţ), de ce nu se adună cei buni şi curaţi şi buni administratori ai vieţii personale şi casei să-şi facă ei partidul ăla nou?

    ŞI adaug: Asociaţia Blogary a devenit operaţională, într-o săptămînă-10 zile vom avea şi prima întîlnire. Nu înţeleg ce înţelege TOG prin început.

    În afară de faptul că aşteaptă să apară ceva şi se supără că nu apare. Mai bine lesbian decît voyeur nesatisfăcut. Se supără că n-are parte de acţiune, că cei care fac acţiunea sînt nişte leşinaţi care n-o fac ca să aibă el ce vedea. Eu ştiu că dacă vrei sex, nu te uiţi la televizor şi nici pe Blogary, pur şi simplu îl faci.

    Bleen

    24/09/2011 at 1:12 pm

    • Salut Bleen 🙂
      Multumesc pentru comentariu. Sper ca sti ca de aici nu ai primit nici o injuratura si nici nimeni nu a contestat nimic in legatura cu Blogary. Din nefericire injuriile au venit de la comentatorii blogului vostru care nu au fost corectati cum au fost cei care v-au denigrat pe acest blog. Mult succes si numai bine!

      Theophyle

      24/09/2011 at 1:51 pm

    • draga Ms blogary 🙂
      am citit azi: Ferma Animalului
      modul în care indiferenţa, răutatea, ignoranţa, lăcomia şi miopia distrug orice posibilitate a unei utopii. În timp ce acest roman înfăţişează conducătorii corupţi ca fiind un defect al revoluţiei , arată şi modul în care ignoranţa şi indiferenţa posibilă faţă de problemele din cadrul unei revoluţii pot permite să se întâmple orori Animalismul
      Acest termen a fost inventat de mult respectatul porc Seniorul cel bătrân. Porcii Snowball, Napoleon şi Squealer adaptează ideile Seniorului cel bătrân sub forma unei aşa-zise filozofii, pe care o numesc Animalism. La scurtă vreme, Napoleon şi Squealer încep să se răsfeţe cu vicii şi obiceiuri umane .
      ps INTREBARE: . securistii care au impinzit PNTCD nu vor reusi sa penetreze si M Blogary pentru ca li se cere recomadare la intrare ? ? 😦

      lastnightmusic

      24/09/2011 at 3:56 pm

  18. @tog

    Înjurii către cine?

    Bleen

    24/09/2011 at 2:27 pm

  19. erată: @theophyle 🙂

    Bleen

    24/09/2011 at 2:27 pm

    • Blogul asta si autorul lui!

      Theophyle

      24/09/2011 at 2:55 pm

      • Amin 😛

        Kenwood

        24/09/2011 at 3:04 pm

  20. co- chilotul, merge dupä zicala,

    „numai pe asta , cä e cald”

    theo

    24/09/2011 at 3:07 pm

  21. Buna Ziua la toata lumea 🙂
    Postare noua!

    Theophyle

    24/09/2011 at 3:22 pm

  22. […] Reiau şi aici comentariul de pe blogul lui Andrei: […]


Comentariile sunt închise.