Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită: 22 Septembrie – “Petromservice, pepiniera caracatiţelor”

Bună dimineata intr-o zi de joi. Astazi, vremea va fi predominant frumoasă în ţară. Cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi condiţii să plouă slab şi trecător la munte. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în sud-estul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 29 de grade, iar cele minime între 6 şi 16 grade, mai scăzute în depresiuni. Spre dimineaţă, în zonele joase izolat vor fi condiţii de ceaţă.

La Bucureşti, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 10 … 12 grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2902 RON; 1 USD = 3. 1368  RON; 1 EURO =  1. 3677 USD; Francul elvetian 3. 5130 RON. Gramul de aur 182.3778 RON.

Băsescu: Cred că perioada de criză se va întinde pe termen mediu – 2, 3, 4 ani. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că România trebuie să-şi exploateze resursele pentru a crea locuri de muncă şi pentru a ajuta trecerea mai uşoară peste perioada de criză, care, opinează el, se va întinde pe termen mediu, respectiv „2, 3, 4 ani”.Am cerut Guvernului, să-şi asume răspunderea nu numai cu acest proiect (Roşia Montană – n.r.). Nu discutăm numai de Roşia Montană. Am cerut curaj să ia decizii pentru deschideri de exploatări aur, argint, cupru… Nu numai la Roşia Montană, nu numai acolo este aur… Mai sunt cel puţin încă două zone cu prezenţă mulţumitoare a aurului… Cuprul la Roşia Poieni, trebuie reluată exploatarea. Trebuie reluate în forţă exploatările de uranium, prospecţiunile şi exploatările de ţiţei. Avem resurse, trebuie exploatate pentru crearea locurilor de muncă şi pentru a ne ajuta să trecem mai uşor perioada de criză, care eu cred că se va întinde pe termen mediu – 2, 3, 4 ani”, a declarat Băsescu la TVR1. Măi fraţilor, vedeţi cât se poate lua, trageţi o concluzie cu investitorul kazah, închideţi subiectul, pentru că-i ţineţi şi pe ei în dificultate. Nu-şi pot lansa programele de investiţii, nici voi nu rezolvaţi problema şi există riscul să luaţi cât mai puţin. Adică nu vreau să se mai repete povestea cu certificatele CO2, unde atâta le-a fost frică de decizie, până când am ajuns să nu mai avem dreptul să le tranzacţionăm”, a conchis şeful statului. Mediafax.

Cum scoteau banii din tara oamenii lui Luca: Caracatita Petromservice. Oamenii lui Liviu Luca au scos peste 8,5 milioane de euro din Petromservice pentru plata unor asa-zise studii de piata copiate de pe internet. Oamenii de baza ai sindicalistului-patron Liviu Luca de la Petromservice, Gheorghe Supeala, directorul general al societatii, si Zizi Anagnastopol, directorul financiar, au fost trimisi in judecata, ieri, de procurorii Parchetului General pentru delapidare si spalare de bani. Alaturi de ei, sunt acuzati in dosar Adrian Eftime, fiul sindicalistului Ion Eftime, desemnat de Sorin Ovidiu Vintu sa administreze Realitatea Media. Din acelasi lot mai fac parte si consultantul offshore in Romania Kiss Laszlo si directorul executiv al firmelor pe care acesta din urma le controla, Mariana Iordachescu. Mare parte a sumei, peste 6,8 milioane de euro, au ajuns apoi în contul societăţii IT&Media, cu sediul în Delaware (SUA) – un offshore creat de Kiss Laszlo pe conturile căruia a fost împuternicit Adrian Eftime. Eftime a retras integral cele 6,8 milioane de euro, în perioada 9 aprilie 2008 – 28 mai 2008, din conturile offshore-ului, deschise la o bancă din Bulgaria.  Adrian Eftime reprezintă însă doar interfaţa. Anchetatorii nu au reuşit să ajungă la omul de afaceri care controlează, de fapt, offshore-ul. ,,Destinatarul final poate fi Liviu Luca sau Sorin Ovidiu Vîntu, dar, în acest caz, Adrian Eftime este beneficiarul real al ingineriilor financiare, pentru că el este cel care a retras, sub formă de tantieme (indemnizaţii de participare la şedinţe în calitate de director al societăţii), toţi banii scoşi de la Petromservice şi viraţi în conturile offshore-ului din Delaware”, susţin surse judiciare. Adevarul

44% din investiţiile străine în România au venit din ţările care ne-ar vrea în afara Schengen. Cele patru ţări care şi-au anun­ţat până acum opoziţia faţă de aderarea României la Spaţiul Schengen reprezintă mai bine de 25% din totalul schim­burilor comerciale ale României. Mai mult, 44% din totalul investiţiilor străine directe în România (50 mld. euro) erau, la finele lui 2009, făcute de companii din cele patru ţări care se opun admiterii României în spa­ţiul intern fără frontiere al Uniunii – Olanda, Finlanda, Germania şi Franţa. Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), care îi reuneşte pe miniştrii de resort din ţările UE, va discuta astăzi intenţia Ro­mâniei şi a Bulgariei de a adera la Spaţiul Schengen. Dar ţările menţionate ar putea bloca procesul pe motiv că nu s-au făcut suficiente eforturi în Justiţie şi în comba­terea corupţiei. România a cheltuit deja cea mai mare par­te din suma de 1 mld. euro destinată secu­rizării frontierelor (270 mil euro bu­getaţi doar în 2011) pentru a putea face faţă exi­genţelor Schengen. Cea mai mare parte din aceşti bani a fost încasată de concernul franco-german EADS, contractul fiind sem­nat în 2004 în prezenţa fostului premier Adrian Năstase şi a fostului cancelar german Gerhard Schroder. La începutul anului preşedintele Traian Băsescu, pus în faţa refuzului Germaniei şi al Franţei de a accepta aderarea, a ame­ninţat că va opri investiţiile, iar cei 270 mil euro pentru acest an vor fi îndreptaţi spre IMM-uri. Dar lucrurile au mers înainte. Ziarul Financiar

Guvernul, remaniat în octombrie. UNPR, la Interne și Externe. Vezi miniștrii afectați de brumărel! Cinci miniştri vor fi sacrificaţi pe altarul recredibilizării Executivului şi al calculelor politico-electorale, urmând a trece prin furcile remanierii la începutul lunii octombrie. Surse din cadrul actualei majorităţi guvernamantele au declarat, pentru EVZ, că de la premierul Emil Boc îşi vor lua la revedere Teodor Baconschi (Externe), Gheorghe Ialomiţeanu (Finanţe), Traian Igaş (Interne), Valeriu Tabără (Agricultură) şi Valerian Vreme (Comunicaţii).PDL ar urma să facă şi o rocadă cu UNPR: Gabriel Oprea va ceda Apărarea pentru a prelua Internele, iar Cristian Diaconescu se va instala la Externe. Conform surselor citate, Baconschi ar urma să plătească păcatele eşecului aderării ţării noastre la Schengen în calendarul stabilit iniţial. În cadrul unui interviu, preşedintele Traian Băsescu îl avertiza că este direct responsabil faţă de evoluţia României în această direcţie. Baconschi oricum trebuia retras pentru a se ocupa, mai pe îndelete, de proiectul Fundaţiei Creştin-Democrate, o componentă a viitoarei Mişcări Populare. gaş este, la rândul său, făcut responsabil de stagnarea procesului de restructurare la nivelul MAI, Ialomiţeanu este considerat un personaj şters, iar lui Vreme i se impută modul defectuos de aplicare a programului e-România, în valoare de 500 milioane de euro. EVZ

Fostul vicepreşedinte al ANRP, Remus Baciu, trimis în judecată în stare de arest preventiv. Alături de Remus Baciu au mai fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, Camelia Teodora Andruşenco, sub acuzaţia de complicitate la trafic de influenţă şi pe soţul inculpatei, Gheorghe Ciubotaru, acuzat tot de complicitate la trafic de influenţă. Procurorii DNA i-au mai trimis în judecată, în stare de libertate, pe Elena Albu, Elisabeta Androne şi Valeria Stan, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă şi pe Elisabeta Vişana, cuzată de complicitate la cumpărare de influenţă. Potrivit anchetatorilor, în perioada iunie – august 2011, Remus Virgil Baciu, în calitate de vicepreşedinte al ANRP cu rang de subsecretar de stat, a pretins, prin intermediul Teodorei Andruşenco, de la patru persoane care urmau să primească despăgubiri în baza Legii 10/2001 (privind regimul juridic al unor imobile preluate în mod abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989) o sumă de bani reprezentând aproximativ 15% din valoarea despăgubirilor acordate de ANRP, pentru a urgenta soluţionarea dosarelor de despăgubiri şi remiterea despăgubirilor cuvenite, prin convertirea sumei de bani în acţiuni la Fondul Proprietatea. Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Remus Baciu, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) sub acuzaţia de trafic de influenţă, informează un comunicat al DNA remis.  Agerpres.

Va reuşi Orban să accelereze absorbţia de 12 ori? De şase ori mai mulţi bani într-un timp de două ori mai scurt- asta ar trebui să facă noul Minister al Afacerilor Europene pentru a aduce gradul de absorbţie a banilor la 100%.Noul ministrul al Afacerilor Europene va trebui să atragă în doi ani, din fonduri europene, 16,6 miliarde de euro, după ce în patru ani de la aderare plăţile făcute din bani de la Uniunea Europeană au însumat doar 2,6 miliarde de euro, ceea ce reprezintă doar 13,5% din suma alocată. Reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale, printre care şi şeful misiunii FMI în România, au avertizat în repetate rânduri în legătură cu situaţia dezastruoasă privind absorbţia fondurilor europene. Deşi România ar fi putut folosi aceste fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea infrastructurii, pentru educaţie şi pentru îmbunătăţirea serviciilor sociale, în principal, birocraţia şi corupţia au frânat atragerea acestor bani de la UE. Romania Libera.

Pe politeia Europeana: 22 Septembrie 2011 – Lampedusa şi Primavara arabă

Titluri: Bursele Internationale 21-22 Septembrie 2011; Monedele ţărilor emergente nu rezistă în faţa turbulenţelor; Ciocniri şi răniţi pe insula italiană Lampedusa; Revista Presei de la Deutsche Welle NATO îşi prelungeşte cu 90 de zile misiunea în Libia.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

22/09/2011 la 9:08 am

70 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. buna dimineata,

  posibil ca criza sa mai dureze inca vreo 2-3-4 ani cum spune basescu, dar oricum in 2-3-4 ani nu vor fi create locuri de munca in exploatarile de ag, aur cum doreste presedintele….chestia asta dureaza pina porneste afacerea privind exploatari..

  de urmarit L.Orban cum va face fata provocarilor.
  ar fi f. bine sa poata fi accesate sumele, dar birocratia in acest domeniu este de-a dreptul sufocanta.
  va sti orban s-o desfiinteze sau macar s-o diminueze?

  skorpion

  22/09/2011 at 9:42 am

  • Salut Skorpi 🙂
   Cred ca Orban se va descurca mult mai bine decat cei care l-au precedat. Are experienta Bruxellesului, cunoaste „bagabontelile” romanesti si are mult prijin de la Basescu. Trei asi seriosi in mana 🙂

   Theophyle

   22/09/2011 at 10:22 am

   • ThPh,

    ma bucura optimismul tau, sper sa vedem si rezultatele in 1-2 ani in ceea ce priveste absorbtia marita a fondurilor europene

    skorpion

    22/09/2011 at 10:24 am

 2. se pare cä, Presedintele stie , in multe tzäri se reia mineritul, din motivele indicate de presedinte,

  in canada,in america exp – sacramento, germania,etc

  desigur cu noi metode.

  theo

  22/09/2011 at 10:08 am

 3. cu remanierea, sä vedem, ce spun ei pe sticlä,

  nu cred intodeauna.

  theo

  22/09/2011 at 10:10 am

  • Theo salut 🙂
   ar fi bine sa fie adevarat. Guvernul ast a obosit si nu-si mai face treaba!

   Theophyle

   22/09/2011 at 10:23 am

 4. buna dimineata;
  cam hazardata afirmatia ca criza va dura 2-3 -4 ani;
  nu stie nimeni cit va dura,cum va evolua,deocamdata criza asta e ca un cutremur;stim ca va veni,nu stim cit de repede;nu stim cum va fi:stagflatie,inflatie,structurala sau alt fel;
  cit despre minerit : inchidem minele de carbune ca nerentabile dar reluam rosia poeni care este un „white elephant”adica o investitie mamut,nerentabila tipic socialista,sa dam de lucru fara a ne interesa costurile&rezultatele
  si o nota buna procurorilor: dosar trimis in judecata in mai putin de 30 zile;deci,se poate

  intamplator

  22/09/2011 at 10:22 am

  • salut Intamplator 🙂
   Bine ca in sfarsit a ajuns si Presedintele ca inca suntem in criza. Acum o luna afirma ca nu suntem in criza. Cat despre cat va dura – numai Dumnezeu cu mila!

   Theophyle

   22/09/2011 at 10:25 am

 5. lorban= sacrificatul de serviciu;
  dupa afirmatia ca „ministrii nu sunt de vina pentru slaba absorbie a fondurilor europene”va urma peste 6-9 luni afirmatia”orban este de vina”el nu va candida,nu e din pdl;
  toata miscarea asta cu ministerul fondurilor pute a electoral;il faci la sf lui 2011…ca sa ai pe cine da vina

  intamplator

  22/09/2011 at 10:24 am

 6. salutare! 🙂 apropo…de procesele lui vantu se mai aude ceva?

  zigzag

  22/09/2011 at 10:32 am

 7. Salutare . 🙂
  1- Toate aceste remanieri care ar urma sa aiba loc in actualul guvern intaresc convincerea mea personala ca partidul asta de guvernamint habar nu are sa conduca o tara . A schimbat atit de multi ministri ca de doare capul. 🙂 Poate era mai bine sa caute de la inceput in rindul propriilor membri adevarati specialisti si nu afacerile „din spatele usilor inchise ” . Cu ministri care stau pe functii mai putin de un an , imposibil de rezolvat ceva in interesul natiunii.
  2- Personal cred ca noul minister al afacerilor europene e nascut prea tirziu . 🙂 Cu tot respectul pentru domnul Orban si experienta lui profesionala , a ramas prea putin timp pina la noi alegeri pentru a arata ceva rezultate palpabile . Ma bazez pe o veche zicala : porcul nu se ingrasa in ajun . 🙂 In alta ordine de idei , acest guvern este la putere de ceva ani . Nu au stiut ca polonezii sint campioni ai atragerii de fonduri europene datorita unei organizari diverse ? Daca nu ai cel putin 40 miliarde lei anual la buget dedicate prefinantarilor fondurilor europene , nu vei reusii niciodata sa atragi 10 miliarde euro / an din partea UE .
  Sa aveti o zi buna privind cu mila acest guvern care incearca mereu sa se metamorfozeze in ceva ce nu poate fi. 🙂
  NOTA : pentru a nu fi inteles gresit 🙂 , cind vor venii ceilalti la putere (adica USL ) , puteti linistit comanda coroana de flori de depus la mormintul natiunii numita Romania .

  Ștefan A.

  22/09/2011 at 10:35 am

 8. Ziua buna 🙂
  Cam tarziu acest nou minister fara parghii … 😦

  Offtopic: http://www.hotnews.ro/stiri-international-10198551-decizia-sua-moderniza-avioanele-16-din-dotarea-aviatiei-taiwaneze-starneste-protestul-chinei.htm
  Pana la urma le face upgrade-ul inclusiv cu radare AESA, se incalzeste si acolo zona …

  CFG

  22/09/2011 at 10:46 am

  • CFG

   22/09/2011 at 10:47 am

   • CFG salut 🙂
    Te asigur ca zona este gata incalzita! Numnele jocului este PETROL si locul de incalzire estegolful din Sudul Chinei. Jucatorii sunt multi dar se joaca intre China Taiwan Sud Coreea si in special Vietnam 🙂

    Theophyle

    22/09/2011 at 10:51 am

   • Salut CFG
    5,3 miliarde dolari , valoare contract este un mizilic pentru Taiwan , o cifra imposibil de neglijat pentru oricare companie producatoare de armamente . Chinezii dau din gura fiind convinsi ca nu au cum sa blocheze o astfel de afacere .
    PS . In o eventuala , ipotetica , imaginabila reunificare intre RPC si Taiwan , cine ar fi principalul beneficiar a tututror aceste arme modernizate din arsenalul insulei ? 😆 😆

    Ștefan A.

    22/09/2011 at 10:54 am

    • Theophyle a precizat cu alta ocazie ca revin SUA 😉

     CFG

     22/09/2011 at 10:57 am

  • (pentru pasionatii de aviatie ca mine)
   – AESA va fi Raytheon’s RACR sau Northrop Grumman’s SABR.
   – dotare electronica (EW) completa (DRFM, …, …)
   – fara rachete BVR (dincolo de orizont) in acest moment dar vor avea Sidewinder 9X (WVR)
   – vor avea JDAM pentru prima data
   … si altele inclusiv 128 de Joint Helmet Mounted Cueing Systems 😉

   CFG

   22/09/2011 at 10:55 am

  • Ma gandesc daca Taiwan a prins AESA o sa avem si noi … chiar daca sunt mai mititele (RACR, SABR fata de ce este pe F-35, F-22)

   CFG

   22/09/2011 at 10:59 am

   • 😆 😆 😆

    Ștefan A.

    22/09/2011 at 11:08 am

 9. Buna ziua 🙂
  Cred ca inainte de a vorbi despre cum „scotea” banii din tara, Ovidiu Luca, ar trebui vorbit despre cum „facea” banii in tara acest patron/sindicalist.
  Adevarat sef de sindicat („syndicate” nu „union” ), LL este discret tratat de presa si am impresia ca si mai discret tratat de oamenii legii.
  In Petrom el facea legea (si o mai face si acum prin majoritatea structurilor Syndicate-lui Liber din Petrom).
  De Petromservice, unde era patron si lider de syndicat – iar se vorbeste prea putin, uitand ca inainte de privatizare a fost rupta halca de catre Nastase si vanduta pe bani marunti (si spaga mare) syndicatului lui Luca (care reprezenta amaratii de sindicalisti dar urmarea interesele syndicate-ului propriu).
  Despre service-urile le care le presta fostului Petrom inca ne-privatizat, nu se vorbeste de loc.
  Despre re-vanzarea firmei catre grupul OMV-Petrom (cu un castig substantial peste 330 mil euroi) si unde s-au dus banii din revanzare (in nici un caz la amaratii de sindicalisti „proprietari”).
  Despre incercarile de spoliere a fostilor angajati, care aveau dreptul sa primeasca cf. contractului de privatizare 8% din actiunile petrom (la valoarea din momentul privatizarii) si pe care domnul Luca a incercat sa o cumpere „in numele angajatilor”, iar e pusa batista pe tambal. Faptul ca nu a reusit nu i se datoreaza „cinstitului” domn Tariceanu – ce semnase cu voiosie ordinul, ci lui MM – in acel moment „inca” ministru de justitie ce a blocat ordinul. Apoi a fost demisa, iar despre actiuni nu s-a mai vorbit. (omerta? 👿 )
  Dar vad ca Luca, apare doar meteoric prin media de la noi si cum apare numele lui, cum dispare problema. ❓

  DanSu

  22/09/2011 at 11:24 am

 10. Buna ziua tuturor! 🙂

  Veste de la Bleen care confirma ceea ce noi stiam:

  „Legea Asistenţei Sociale a fost amînată din nou în Senat. Se pare că nu atitudinea lui Lăzăroiu faţă de PDL i-a deranjat pe senatorii pedelişti ci însăşi legea asistenţei sociale”.

  Acest lucru intareste ceea ce noi aici realizasem, ca PDL-ii din Senat blocheaza legea pe motiv (aparent) de Lazaroiu insa in realitate de frica taierii pomenilor. Basescu a acceptat-o pe Sulfinica pentru a reteza si pseudo-argumentul cum ca lazaroiu, un independent, sfideaza PDL-ul care il sustine.

  Acuma PDL-ii din Senat (care, atentie, sunt aripa BVB, astia lipsesc, plus citiva identici din Coalitie) vor trebui sa explice (ei as!) de ce nu o sustin pe Sulfinica. Oricum Camera e decizionala, la Senat doar se trage de timp. Insa conteaza ca exact BVB-ii trag de timp, asata arata clar rezistenta la schimbare a partidului.

  Nu este deci exclusa o asumare de raspundere, insa asta depinde de ce strategie alege Boc, dupa discutii cu Basescu.

  Doua concluzii se impun:

  1. PDL-ul ca atare nu e atit de nereformabil cit sunt recalcitranti greii din Senat. Dovada ca la Camera legile trec, pina la urma. Insa asta se rasfringe asupra PDL-ului ca intreg.
  2. Greii PDL trebuie sabotati la proximele alegeri si chiar linsati mediatic pina atunci. NUmai ca, surpriza, Antenele exact oe Blaga si ai lui protejeaza.
  3. Nu ar strica niste iesiri ale lui Boc in BPN contra greilor, plus un vot al partidului si un pumn in masa catre BVB: „am discutat in BPN, am votat, acuma ciocu’ mic si urmati linia partidului la legile grele!”. Reamintesc ca BPN-ul e mai aerisit si ca Boc are mai mare masa de manevra decit inainte de alegerile in partid.

  Cetatean

  22/09/2011 at 11:31 am

 11. pina la urma, sunt 3 concluzii 😉

  Cetatean

  22/09/2011 at 11:32 am

  • Salut cetatean 🙂
   De cind domnul Boc e prim ministru (dar si presedinte de partid ) , a avut o minima iesire mai sustinuta pe arena politica sau media ? Nu tin minte . 😦
   Pina acum vioara 1 a acestui guvern a fost presedintele Basescu . A fost dinsul cel care a aparut in presa si tv pentru a face anunturi dureroase . In nici un caz seful executivului care e platit SI pentru asta din banii publici .

   Ștefan A.

   22/09/2011 at 11:51 am

   • Stefane, intr-o tara normala, PM-ul ar juca rolul lui Basescu, evident, in tot ceea ce tine de economie. Insa nu suntem in tara normala si din nefericire numai Basescu are curajul politic sa iasa in fata. Meritul lui Boc (si nu e mic) este de a se face transparent si a-l lasa pe Basescu sa vorbeasca. La cum e construita Constitutia, e chiar un merit la Boc acela ca nu i se suie puterea de PM la cap si nu vrea sa ia decizii cui care Preseidntele sa nu fie de acord. Prin Constitutie, PM-ul nostru are doi stapini: Presedintele si Parlamentul. Boc fare o echilibristica cumplita.

    Sincer, nu poti cere mai mult de la el, insa chiar daca ar fi un super competent economic si ar vrea sa taie mai cu sirg, l-ar minca Parlamentul si partidul care il sustine – presupunind ca e un tehnocrat dur – .

    Cetatean

    22/09/2011 at 11:59 am

    • Salut Cetaean si salut tie Stefan 🙂

     Cred ca vreme povestilor si pozitiilor de tot felul s-a cam terminat. A venit vremea faptelor. Daca vor fi fapte sunt sanse – daca ramanem la nivelul vorbelor, atunci ramanem unde am mai fost la galeti si kilogramele de zahar si ulei! Cred ca Basescu o intelege, Boc si gasaca de pitici fesenisti inca nu!

     Theophyle

     22/09/2011 at 12:14 pm

     • salut!

      Asa este 🙂 PDL-ul are de inghitit pilula amara si de votat legile sociale.

      Cetatean

      22/09/2011 at 12:43 pm

 12. manechinul de paie täriceanu, este orce, dar cinstit si bun simt……….iok

  dna . Macovei; ar trebuii sä ocupe locul ce i se cuvine, in romania,

  dar tot lui träilä si päturici, trebuie sä „multzumeascä ” romanii

  theo

  22/09/2011 at 11:34 am

 13. träilä liberalul ;securist mascat; a luat lectzii zilnice dela cuibul

  secu tata amadeo, cat de departe duce perversiunea.

  theo

  22/09/2011 at 11:38 am

 14. Offtopic, un articol mai lung despre … „Dar daca Libia …”:
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-10200279-daca-rebelii-libieni-pacalit-toti.htm

  CFG

  22/09/2011 at 11:39 am

 15. La link-ul lui CFG am o nedumerire, contributor.ro nu apartine Hotnews? Nu a publicat Theophyle cel putin 2 analize vis-a-vis de Libia si „revolutionarii” ei la fel de decumentate ca Escobar? Redactorul Hotnews face nani sau reinvie afacerea caci au o opinie braziliana?

  turnofftheglory

  22/09/2011 at 12:10 pm

 16. 😆
  Gand la gand cu bucurie.

  turnofftheglory

  22/09/2011 at 12:10 pm

  • TOG 🙂
   Salut „Nu-i profet in tara lui” asta este un adevar biblic 😆

   Theophyle

   22/09/2011 at 12:11 pm

   • Salut Theophyle 🙂
    Oricum cred si eu ca raminem la galeti , kilograme de zahar si ulei . Asa cum scri la 12:14
    Timpul este prea scurt si domnii din PDL au inceput sa se trezeasca prea tirziu . 😦 In speranta ca totusi se trezesc . 🙂

    Ștefan A.

    22/09/2011 at 12:33 pm

    • Stefan 🙂
     Lucrurile nu se nasc de azi pe maine dac nu se petrec cu adevarat catastrofe! E nevoie de timp, oameni si multi bani. Urmareste articolul meu de la pranz unde voi face o prezentare mai ampla a subiectului. Liga Nordului a fost o exceptie care nu-si poate gasi o paralela in Romania!

     Theophyle

     22/09/2011 at 12:38 pm

 17. Stire bomba la b1: s-ar putea ca Ciuhodaru sa candideze la primaria Iasi, din partea UNPR. Ieri s-a intalnit cu o seama de lideri UNPR-isti si se pare ca si cu Boc. Deocamdata Ciuhodaru nu confirma decat discutii despre proiecte legate de Iasi.
  Parca Ciuhodaru a mai fost la UNPR sau ma insel?

  cedric

  22/09/2011 at 12:31 pm

  • Cedric salut 🙂
   Respectivul este un traseist de doi bani – a fiost ales pe listele PSD dupa care a cochetat cu PDL, UNPR s-a alaturat PNL si s-a transferat la PC. Adevarat politicial mioritic 😆

   http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=77&leg=2008&cam=2

   Theophyle

   22/09/2011 at 12:41 pm

   • Stiu ca este traseist, am o parere foarte proasta despre el, dar m-as bucura ca Felix sa mai primeasca o lovitura, dupa Piedone.

    cedric

    22/09/2011 at 1:01 pm

 18. Cedric, problema pentru USL este ca Ciuhodaru chiar ar putea cistiga. Am inteles din presa locala ca vicepresedintele PSD, actualul primar de Iasi, Nichita, chiar se teme pentru scaunul lui.

  Cetatean

  22/09/2011 at 12:46 pm

  • Nichita mai bine s ar teme de justitie..daca ar exista. :d

   zigzag

   22/09/2011 at 12:49 pm

 19. PSD si Justitia: toti din parti il au mentor pe Nastase la obtinut aminari si tergiversari.

  Cetatean

  22/09/2011 at 12:51 pm

 20. Theophyle 🙂
  Astept cu rabdare articolul de seara . 🙂
  Legat de partidul italian numit Lega Nord , nu ar fi avut nici o sansa politica daca intreaga clasa politica italiana din acele timpuri nu ar fi fost in prin proces de delegimitizare publica si lichefiere morala . Erau anii anchetei Manii Pulite in care arestarile de sefi politici erau fapt cotidian si coruptia care lovea INTREAGA clasa politica (guvern + opozitie) erau pe primele pagini a tuturor ziarelor si la inceputul tuturor telejurnalelor italiene .
  La noi nici o sansa de a avea astfel de informatii sau anchete tinind cont de libertatea presei si independenta justitiei . 😆

  Ștefan A.

  22/09/2011 at 12:59 pm

 21. Te rog sa nu rizi de „independenta” Justitie ca apare acus un membru CSM care te pocneste cu Constitutia, jurisprudenta CEDO, CJUE, FAO, NATO, PSD (ups! greseala), CCR (iar greseala!), samd.

  Cetatean

  22/09/2011 at 1:07 pm

 22. Ziua buna,
  Intr-o tara normala si functionala, dupa o astfel de informatie cineva ar tb sa dea cu subsemnatul urgent.
  Au material beton ptr. dosar mai ales ca exista baza de raportare.
  Probabil astea se intampla pentru ca este criza 😦
  „Faţă de Naţional Arena unde montarea sistemului de drenaje, de încălzire şi de întindere a covorului de iarbă au costat 1,5 milioane de euro, sistemul de pe Cluj Arena, mult mai modern şi eficient a costat doar 500.000 de euro. ”
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/de-ce-iarba-de-la-cluj-va-fi-mai-verde-decat-pe-national-946589.html

  mar

  22/09/2011 at 1:10 pm

  • salut mar 🙂
   Bineinteles ca la Cluj se intimpla multe lucruri in premiera nationala . Absolut normal . 🙂

   Ștefan A.

   22/09/2011 at 1:18 pm

   • pedelacii din parlament nu s in stare sa faca demersuri macar ptr o comisie parlamentara de ancheta in cazul National Arena.o comisie asa ca la rizti.sau nu vor.poate consilierii pdl din Bucuresti stiu mai multe..dupa rusinea nationala de la meciul cu Franta nu s a sesizat nici parchet ..nimic.cu subsemnatul vor da platitorii onesti de taxe si impozite.

    zigzag

    22/09/2011 at 1:22 pm

   • Ziua buna,
    Sa inteleg ca „sangele apa nu se face” 😀 tot Clujul este fruntea! Subscriu ptr. ca este un oras superb 🙂

    mar

    22/09/2011 at 1:24 pm

  • buna remaniere…unpr preia internele :)) .oare de ce? 🙂

   zigzag

   22/09/2011 at 1:26 pm

  • se va gasi ceva de privatizat sau niste contracte babane..apropo Olanda este monarhie. de ce nu da o fuga Duda sa si arate influenta care o „are” pe la casele regale din EU? :))

   zigzag

   22/09/2011 at 1:24 pm

   • Duda „se implica” doar daca e platit! Si pe sume mari.

    cedric

    22/09/2011 at 1:35 pm

    • 🙂

     zigzag

     22/09/2011 at 1:58 pm

  • Subscriu, Respect Polska!
   Pe de alta parte, noi romanii cu acest talent indefinibil de a transforma totul in grotesc am reusit si de data asta apropos de admiterea in spatiul Schengen: i.e. indeplinim conditiile tehnice, suntem stat UE cu acte, insa li s-a pus pata pe noi unor tari cum ar fi Olanda si Finlanda, pe baza unor alegatii ridicole ca finalitate din punctul meu de vedere (dupa ce in vara se ajunsese la un consens), pentru ca daca am continua rationamentul lor, unde am ajunge? Afara din UE! Pai parca eram tara UE! QED
   L-am urmarit aseara pe Presedinte: ma uitam la el pe sticla si ma asteptam sa-i creasca nasul, ca unui Pinocchio. Prestatia a fost uimitoare, ca si personalitatea sole-intervievatului, o oferta de ghiveci enuntiativ eclectic, conceput special pentru Romania profunda si (vai) pentru cei cu acelasi nivel cultural si lipsa de scrupule.

   shinobi

   22/09/2011 at 2:03 pm

   • Buna ziua,
    Cred ca ai gresit locul/blogul! Ce legatura are aderarea cu discursul Presedintelui? Senzatia mea este ca ai nasul lung si rosu, eventual cu tente de galben.
    In plus cand se intra se saluta, ptr. ca asa este civilizat si mai ales ca este o regula a acestui blog 😦

    mar

    22/09/2011 at 2:11 pm

   • „ma uitam la el pe sticla si ma asteptam sa-i creasca nasul, ca unui Pinocchio”.

    De ce? Unde mintea?

    Cetatean

    22/09/2011 at 2:18 pm

    • Buna ziua.
     – macar la faza la faza cu cosul de solidaritate sau cum s-o numi, cand a spus ca nu stie de el, si de numirea lui Lazaroiu, pe care a spus ca l-a propus in functie PDL -ul

     shinobi

     23/09/2011 at 8:22 am

 23. […] colegul @Cetățean (căutați-i comentariile la material, merită): Avem vești de la Bleen: “Legea Asistenţei […]

 24. Concluzia, Romania piata de desfacere importanta 😦 Dar une-i lege nu-i tocmeala, florile/legumele si fructele etc. sunt produse de carantina fitosanitara si orice suspiciune tb. trata legal.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10202057-asociatia-olandeza-angrositilor-produse-articole-blocada-camioanelor-flori-granita-romania-inseamna-pierderi-1-5-2-milioane-euro-saptamana.htm

  mar

  22/09/2011 at 2:22 pm

 25. Salut !
  Mda…ba noi n-o sa avem criza („daca o sa fie, mi-o asum”), ba am avut da` tocmai am iesit din ea, ba o sa se mai lungeasca…
  Prea multe vorbe, prea mult lobby pt. o firma care s-a lacomit la aurul nostru.
  In general, prea mult zgomot si prea putine fapte (mi s-au lungit urechile asteptand indeplinirea promisiunilor electorale, macar in parte).
  In vremea asta, Nutzii se plimba pe bicicleta cu trei bodyguarzi dupa ea.
  Curat reforma, coane Fanica !

  Tzepelica

  22/09/2011 at 2:23 pm

 26. Da, am reformat justitia 😦 Tot TB este de vina!
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/inalta-curte-inchide-gura-ani-946659.html

  mar

  22/09/2011 at 2:27 pm

  • unii vor ca absolut tot ce nu merge bine, corect, normal in Ro sa fie rezolvat, solutionat, indreptat de un singur om…am vazut ca pe blogary scrie ivan z un articol destul de dur la adresa lui basescu….

   skorpion

   22/09/2011 at 2:35 pm

   • Skorpi, degeaba vrei sa torpilezi sistemul ticalosit daca vii cu niste ministri ca Igas, Vreme, Ialomiteanu (inclusiv vanzatorul de castraveti dinaintea lui), Oprea, Ariton, Predoiu, Udrea etc.
    Piratu` nu stie sa-si aleaga oamenii.
    Mai precis, selecteaza dupa criterii care stimuleaza nonvaloarea.
    La nivel de deciziei, musai trebuie sa mergi pe meritocratie.
    Daca nu, o dai in bara.

    Tzepelica

    22/09/2011 at 2:44 pm

    • @tzepelica,
     pai nu v-a explicat dl presedinte ca ministrii nu sunt de vina…ce mai vreti?
     afirmatiile la cel mai inalt nivel se executa nu se discuta

     intamplator

     22/09/2011 at 2:53 pm

 27. „Astfel, dacă în majoritatea cauzelor, instanţele au admis contestaţiile depuse de ANI împotriva soluţiilor de NUP dispuse de procurori, în cazul lui Mircea Geoană şi Robert Negoiţă s-a întâmplat exact invers. Sesizând discrepanţa, procurorul general a solicitat Curţii Supreme să unifice practica”.

  Super tare, „independenta” aia a judecatorilor loveste exact cind trebuie! 😆

  Abia astept sa vad motivarea RIL-ului (ce spuneam eu ca trebuie ca RIL-urile sa poata fi contestate ex ante la CCR?!).

  Insa cred ca se poate gasi ceva pe partea de procedura in aval (de exemplu, infirmarea NUP-ului pus de procurori de catre un superior ierarhic) in situatia in care un politician gras cade la un procuror albitor ca aia la care a cazut Nushulica (Paun si Purcarin).

  Cetatean

  22/09/2011 at 2:42 pm

 28. romania &schengen
  ca tot sunt olandezii impotriva,ca onor mae n-are nici o treaba ramine sa actionam „patriotic”
  a. boicotul produselor olandeze in romania
  b. greva pe timp nelimitat a prostituatelor romane din olanda
  nu stiu ce sanse sunt cu a. ,dar cu b, sansele sunt mari;amsterdamul ar da faliment

  intamplator

  22/09/2011 at 2:51 pm

 29. Buna Ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  22/09/2011 at 2:59 pm

 30. […] colegul @Cetățean (căutați-i comentariile la material, merită): Avem vești de la Bleen: “Legea Asistenţei […]


Comentariile sunt închise.