Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită: 20 Septembrie – “Tara beizadeleor comuniste”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Astazi vremea va continua să se răcească uşor în ţară. Cerul va fi variabil, cu înnorări în sud-vestul şi sudul ţării. Vor fi averse şi descărcări electrice local în Banat şi Oltenia şi izolat, mai ales spre seară şi noaptea, în Muntenia şi zona montană. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 şi 29 de grade, iar cele minime între 8 şi 18 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane.

La Bucureşti vremea va continua să se răcească uşor. Cerul va fi temporar noros, iar spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă va fi de 12…14 grade.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2792 RON; 1 USD = 3. 1337  RON; 1 EURO =  1. 3655 USD; Francul elvetian 3. 5463 RON. Gramul de aur 183.2980 RON.

Franţa-România la exportul de vin: 70 la 1. România este pe locul 10 în topul mondial al producătorilor de vin în funcţie de suprafaţa exploatată, dar capacitatea de export la hectar este de 70 de ori mai mică decât cea a Franţei, de exemplu, astfel încât vânzările de vin la export au fost anul trecut de 13 mil. euro. În Franţa, exporturile anuale sunt de 4 mld. euro, net superioare faţă de cele ale României, ceea ce îi permite să obţină peste 4.500 de euro la export din fiecare hectar pe care îl deţine. Exporturile României pe hectar de viţă-de-vie exploatată sunt de doar 65 de euro, relevă o analiză ZF pe baza datelor Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV) şi ale Patronatului Naţional al Viei şi Vinului. Lipsa capacităţii de procesare, îmbuteliere şi de marketing a producătorilor locali de vin se vede şi în diferenţa faţă de Republica Moldova, care are exporturi de zece ori mai mari în volum, deşi suprafaţele sunt comparabile. România are aproximativ 180.000 – 200.000 de hectare de viţă-de-vie (în funcţie de statistică suprafaţa variază), în timp ce Republica Moldova are circa 150.000 de hectare. niţiativele de promovare a vinului românesc în afară sunt puţine, iar printre acestea se numără cea a Asociaţiei Romanian Winegrowers, care reuneşte opt producători, Halewood România, Cramele Recaş, Ştirbei, Vinarte, SERVE, Senator şi Wine Princess, şi care are ca scop promovarea vinului românesc la nivel european prin educaţie, media şi târguri. Asociaţia a fost înfiinţată în 2009. În primele şase luni ale anului exporturile de vin ale României au fost de 8 mil. euro. Pe de altă parte, importurile au fost de 22,6 mil. euro, potrivit datelor PNVV. Ziarul Financiar

Artistul care şi-a trăit viaţa din plin. Johnny Răducanu, unul dintre cei mai mari interpreţi de jazz din România, a murit ieri-dimineaţă, la vârsta de 79 de ani. Johnny Răducanu a trăit intens şi s-a stins discret. Ultima lui dorinţă, de pe patul de moarte, a fost să nu se facă vâlvă la înmormântarea sa. Johnny Răducanu se mutase din garsoniera din Banu Manta, în care locuise 40 de ani, într-o vilă cu două camere, liniştită, la curte. Aici, suferea în tăcere. Avea diabet în stare avansată şi făcea dializă. O boală îngrozitoare, „ca şi bătrâneţea”, după cum singur spunea. Se simţea „ca un câine în lesă”. Ieri, moartea l-a eliberat. Johnny Răducanu a fost un om care şi-a trăit viaţa cu pasiune. Pe patul de moarte însă, le-a spus celor dragi că vrea să părăsească lumea discret. Adrian Iorgulescu, preşedintele Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR), instituţie din care a făcut parte şi Johnny Răducanu, a spus că a primit o informare din partea familiei artistului, conform căreia Johnny a cerut cu limbă de moarte să nu se organizeze niciun fel de ceremonie la moartea lui. Adevarul.

Tupeu de beizadea comunista: Oana Niculescu – Mizil vrea gratis vila RAPPS. Deputatul PSD nu vrea sa plece din casa primita de la stat, chiar daca detine si alte imobile. Are milioane de euro si se lauda cu bijuterii de 850.000 de dolari. Agentia Nationala de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul si a cerut procurorilor sa constate un posibil conflict de interese in cazul a sase consilieri de la cinci birouri parlamentare apartinand tot atator alesi. Printre ei o regasim si pe Oana Niculescu Mizil, deputat PSD, care si-a angajat mama la cabinet, are o casa primita de la Regia Autonoma Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS), chiar daca mai detine doua apartamente in Bucuresti si poseda bijuterii de 850.000 de dolari. Demnitarii si-au rasplatit neamurile cu salarii totale de 200.000 de lei. În urma evaluărilor începute în luna noiembrie 2010 s-a constatat că Oana Niculescu -Mizil şi-a angajat propria mamă, Lidia Niculescu Mizil, începând cu data de 29aprilie 2009 până în prezent, în cadrul Biroului Parlamentar deţinut în Circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti”, se arată într-un comunicat al Agenţiei.  Deputatul locuieşte, încă din 1984, într-o casă a RAAPPS de 70 metri pătraţi, la care se adaugă bucătăria, boxe, debara şi depozite în suprafaţă de 183 metri pătraţi, plus un garaj. Din aprilie 2009, familia fostului demnitar comunist Paul Niculescu -Mizil nu are contract valabil de închiriere cu RAAPPS. EVZ.

A început destrămarea USL. Decizia Partidului Conservator de a avea candidaţi proprii la alegerile locale în unele localităţi aruncă practic în aer protocolul USL şi deschide lupta pentru Primăria Capitalei. Conservatorii au făcut anunţul la scurt timp după ce Victor Ponta şi Crin Antonescu s-au pozat cu Sorin Oprescu în postura de candidat independent susţinut de USL. Pe lângă lovitura de imagine dată de conservatori partenerilor social-democraţi şi liberali, decizia PC îi creează o problemă şi lui Sorin Oprescu, în condiţiile în care primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, îl secondează pe actualul primar general în toate sondajele efectuate în ultimele luni. Apoi, în eventualitatea intrării în cursă, chiar dacă Piedone nu ar reuşi să-l devanseze pe Oprescu, demersul său va determina pierderea unor procente importante din „zestrea” primarului general, astfel încât este uşurată practic misiunea contracandidatului pe care-l va desemna PDL. Nu în ultimul rând, trebuie amintit că alegerile locale din 2012 se vor desfăşura după reguli noi: primarii vor fi aleşi din primul tur de scrutin. Conservatorii şi-au argumentat decizia, prin intermediul preşedintelui Daniel Constantin, prin faptul că susţinerea lui Sorin Oprescu a fost anunţată oficial fără ca propunerea să fie discutată şi aprobată în forurile de conducere ale Uniunii Social-Liberale. „Din punctul nostru de vedere, este doar o intenţie exprimată de domnul preşedinte Ponta. Conform protocolului pe care l-am semnat, atât în ACD, cât şi în USL, aceste decizii trebuie luate prin consens (…). Ca atare, considerăm că decizia de astăzi, intenţia pe care a anunţat-o domnul Ponta, nu este statutară”, a declarat Constantin. Romania Libera.

Fost şef al Securităţii, proprietar pe casa altuia. Gianu Bucurescu a cumpărat de la Primărie un apartament de 200 metri pătraţi, cu 10.000 de euro. Fostul proprietar e purtat prin tribunale. Imobilul din centrul Capitalei este revendicat în instanță de urmașul fostului proprietar. Fostul şef al Securităţii Bucureşti, Gianu Bucurescu, refuză să părăsească locuinţa naţionalizată pe care o ocupă din 1995. A închiriat- o în acelaşi an de la o societate a Primăriei Bucureşti şi, după câteva luni, a făcut cerere de cumpărare. Un apartament situat în centrul Capitalei, cu o suprafaţă utilă de 197 metri pătraţi, a fost cumpărat de fostul securist în 1996 cu 34 milioane de lei, adică aproximativ 10.000 de dolari. Apartamentul de pe strada Intrarea Armaşului, în apropiere de Piaţa Lahovari, are cinci camere, vestibul, două balcoane, oficiu, două camere de serviciu, pivniţă şi garaj. În vara anului 2006, Radu Prassa a solicitat instanţei retrocedarea apartamentului care a aparţinut bunicului său, nepotul fiind singurul moştenitor. O cerere anterioară a fost făcută şi de mama acestuia, Florica Prassa. A murit, aşteptând un răspuns din partea Primăriei Bucureşti. În cererea de chemare în judecată, nepotul lăsat fără moştenire arată că Bucurescu a cumpărat casa de la Primaria Municipiului Bucureşti, cunoscând faptul că imobilul a intrat în posesia statului fără titlu valabil şi că bunul avea o valoare subevaluată. EVZ.

Scandalul Schengen vs. lalele. Ambasada Olandei la Bucuresti a precizat luni ca a cerut informatii Romaniei despre motivele care au dus la masura de a bloca la granita toate tirurile cu flori si seminte din Olanda. „Companiile olandeze exportatoare in Romania si-au exprimat ingrijorarea in mod direct la Ambasada si la autoritatile competente din Olanda”, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro. Intre timp, toate transporturile de seminte si flori din Olanda sunt verificate in toate vamile din tara, in contextul in care exista suspiciunea ca acestea ar fi purtatoare a unor bacterii periculoase. Vineri, Guvernul olandez a acordat un vot negativ aderarii in acest moment a Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen Ambasada Olandei la Bucuresti a anuntat luni ca este la curent cu masurile luate de autoritatile romane de „a preveni importul de flori, seminte si bulbi provenite din Olanda”. „Companiile olandeze exportatoare in Romania si-au exprimat ingrijorarea in mod direct la Ambasada si la autoritatile competente din Olanda. In prezent, autoritatile olandeze sunt in contact cu autoritatile romane pentru a obtine informatii despre motivele pentru care aceste masuri au fost luate. Olanda este de parere ca toate masurile puse in aplicare de catre autoritatile romane ar trebui sa fie in conformitate cu legislatia UE”, se arata intr-un comunicat. Doi europarlamentari olandezi vorbesc de „santaj” si cer clarificari din partea Comisiei Europene. HotNews.

Pe Politeia Europeana: 20 Septembrie 2011 – “lalele, lalele”

Titluri: Bursele Internationale 19  Septembrie 2011; Standard & Poor’s a retrogradat ratingul Italiei; Eurodeputaţi olandezi denunţă blocarea transporturilor de flori la frontiera cu România; Europarlamentar olandez: Guvernul olandez pare că face totul pentru a distruge proiectul european; Alegerile berlineze – o veste bună pentru euro?

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

20/09/2011 la 8:36 am

53 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata tuturor! 🙂

  Aveam de gind sa scriu o postare, insa timpul meu este relativ limitat, asa ca mai bine rezum pentru onoratii membri si cititori.

  Scena politica din 2012 nu va fi nimic din ce isi inchipuie actualii politicieni (din toate partidele), pentru niste motive extrem de simple:

  1. USL-ul intii: sondajele facute au fost la nivel de judete si apoi, esantionat, la nivel de tara. Or, dupa cu mse stie, votul uninominal inseamna ca se voteaza in colegii, si se voteaza oameni, nu partide. S-a demonstrat in alegerile partiale, acolo unde USL a luat cu doar 9% mai mult decit PDL si acolo unde PDL a infrint USL in propriul colegiu. Aseara i-am vazut iarasi pe cei doi cirlani coafati care vorbeau de 60% intentii de vot. Aiurea, sondajele alea facute de Avangarde si de Marius Pieleanu valoreaza cit pielea creierului lui Chiriac (din motive de profesionalism zero al institutului si din motiv de fragmentarea votului proportional in voturi pe colegii). Asa ca de plano, cum spun judecatorii, procentul pe care il vor avea aia din USL e mult mai mic decit 60%, de fapt mult mai mic decit 50%, penru ca nici pe vremea lui Iliescu, in 2000, PSD nu a avut peste 50%.

  1.1. Apoi, tot USL. Comasarea alegerilor va taia strategia pe care mizeaza USL: Oprescu locomotiva la Bucuresti, semnal in toata tara. Aceasta idee, ramasa din vremea votului proportoinal pe liste, este desueta. Bucurestiul nu mai da de mult tonul pentru politica din tara (din motive pe care nu le detaliez). Oamenii isi voteaza propriuledil, nu se uitasa vada ce au facut „desteptii” din Bucuresti. Chiar daca s-ar uita, s-ar uita degeaba, pentru ca primarii vor fi alesi intr-un singur tur. Efectul de propagare al unei unde de soc pe care mizeaza USL („USL si Oprescu au cistigat Capitala, fief PDL, incepe sfirsitul regimului Basescu”) nu mai exista, deoarece exista doar un singur tur la primari si este extrem de posibil sa fie si un singur tur la parlamentare. Asa ca valoarea indicatorului Oprescu si a intentiei lui de vot este nerelevanta la nivel de tara. Nici nu mai amintesc de faptul ca Piedone va lua o buna parte din electoratul USL.

  Deci, referitor la USL, se poate spune cu certitudine ca sondajele nu sunt relevante (din motiv de scrutin si de fragmentare pe colegii – care, a propos, vor fi redesenate – ) si ca strategia „berbecul Oprescu la capitala” este fara impact politic.

  Cetatean

  20/09/2011 at 9:11 am

 2. 2. Maghiarii.

  ieri spuneam ca partizanii cei mai inversunati ai compensarii pe lista, maghiarii, au acum competitie consanguina. Un nou partid care mizeaza EXACT pe reprezentarea proportionala. or, acest lucru este menit a le da fiori celor din UDMR, deoarece in 2007 din cauza candidatirii independente a lui Tokes pentruPE, UDMR era cit pe ce sa se duca sub 5% (au obtinut 5,5%). Asa ca ideea asa-zisului vot german cu VU plus lista nu mai merge, pentru ca exista un competitor gata sa se infrupte din votul proportional si din eventualul principiu al compensarii pe lista. UDMR mai bine ar accepta VU pur si ar cere Guvernului sa le traseze niste colegii sigure citorva stabi din UDMR, caci altfel risca sa nu mai intre nici unul in Parlament. Daca insista cu eliminarea pragului electoral sau la scaderea lui la 3%, intra o puzderie de partidulete cu care Puterea (oricine ar fi ea) ar face alianta si UDMR ar ramine pe dinafara.

  Asa ca UDMR isi va domoli pretentiile de compensare si va negocia. Personal, nu am nici o idee despre ce fel de „compensare” va fi, caci va fi una, insa cu siguranta nu va fi o lista. PDL si o decizie a CCR din 2007 se opun.

  Cetatean

  20/09/2011 at 9:17 am

  • citizen salut. To be or not to be e dilema UDMR si a bonzilor sai. Exista si posibilitatea spargerii UDMR cu o fuga catre PDL si catre PSD (Frunda cel rosu e un clar exemplu), dar nu catre perdantul PNL. Bonzii isi salveaza pielea iar ceilalti nu intra in parlament fiind sub prag. Nu intra nici Tokes nici PCM.

   cinic

   20/09/2011 at 5:46 pm

 3. 3. Partidul poporului.

  De departe Partidul Poporului este cel care incurca cel mai tare USL-ul. partidul poporului nu poate pune probleme decit la nivel de 2-3 colegii, unde vor candida Diaconescu si alti citiva acoliti (dar exista asa ceva?), insa la nivel general PP fura cite putin din voturile USL la nivelul intregii tari. Introducerea in legea electorala a unui principiu de compensare proportionala ar servi in primul rind PP-ului lui Diaconescu care isi aduna voturile din categoria celor mai neinstruiti si mai pomanagii votanti. Or, pe exact aceasta categorie hardcore mizeaza PSD. In fapt, sunt categoria cea mai dura a electoratului captiv USL: asistat social, sensibil la un discurs justitiar primitiv, doritori de judecata sumara si de tribunale cu jurati, lacrimos la auzul sintagmelor de „averea poporului” si „bogatasi”. PP-ul musca adinc din votantii PSD si daca s-ar introduce un VU compensat proportional, compensarea ar judeca din plin impotriva PSD (USL) si pentru PP-ul lui Diaconescu.

  Deci, dupa maghiarii care au un nou partid concurent, si USL are un nou partid concurent care abia astepta sa beneficieze de eventuala compensare. Ghici cine va deveni acum mai interesat de VU pur intr-un singur tur, in care sa conteze primarii, infrastructura partidului si redesenarea colegiilor?

  Cetatean

  20/09/2011 at 9:24 am

  • iar PP-DD tocami ce s-a apropiat de Dan Felix Voiculescu. iaca ca si PC ar putea candida „singur” in 2012…

   Sare'n Ochi

   20/09/2011 at 9:43 am

   • Pc va merge singur doar la alegerile locale, sa isi valorifice pionii pe care ii are. Insa la parlamentare sta chitic sun umbrela USL, ca primeste muuuult mai mult decit poate cistiga singur.

    Cetatean

    20/09/2011 at 9:49 am

    • PC (R) primeste mult numai daca si PNL primeste mult (ori tocmai PSD vegheaza sa nu primeasca, Melescanu fiind cel mai vizibil exemplu). Uitam obiectivul lui Ilici: „sa impiedicam unirea dreptei”??? prin anihilarea PNL obiectivul se indeplineste, iar maurul TREBUIE sa dispara. PP-DD va roade la stanga PSD exact in acolo unde doare (in 2009 au votat majoritar pt. Geoana: a. cei sub 10 clase educatie b. cei din zonele rurale c. cei peste 50 de ani !!!!!). Este deci verosimil ca zonele rurale ale Moldovei sa nu mai fie PSD pur. Raman ancorat in ideea ca Ardealul nu va deveni rosu.

     cinic

     20/09/2011 at 5:50 pm

 4. 4. PDL.

  PDL-ul a obtinut o victorie a la Pyrrhus prin mazilirea lui Lazaroiu, au obtinut un minister acordat pe criteriu politic si tepusa lui Basescu in coastele lor pentru 2012: crestere prognozata la 2,5 (maxim), fata de 3,5%. Asta inseamna neindexarea pensiilor (urlete la PDL) si acordarea doar a unei parti din salariile taiate (urlete si mai mari).

  In paralel, PDL vor trebui sa faca, cu mina Sulfinicai, ce ii doare mai tare: legile asistentei sociale: „A fost un program de ajustare a cheltuielilor la realitate în timpul ministrului Botiş şi sper să continue în timpul dumneavoastră” (Basescu). Basescu a fortat PDL-ul sa isi asume politic taierile de poemni electorale, si asta intr-n an cu alegeri.

  PDLul nu are nici o sansa se se eschiveze, caci altfel, dixit Basescu, „ma voi distanta de voi”. ce inseamna asta pentru PDL? Pai inseamna pierderea ultimei redute intr-un an electoral. Cu ce ar mai defila ei? pensii indexate nu, salarii marite nu, pomeni electorale nu, Constitutie nu. Vor fi mincati in fata USL-ului si daca Basescu se enerveaza, aduce PM pe unul ca Tanasescu.

  Asa ca cel mai prost din toate partidele sta PDL-ul, care se bucura in surdina ca nu se face regionalizare si Costitutie. Bucuria e scurta, caci isi vor da repede seama ca nu au cu ce sa defileze si atunci vor baga carbuni ca nebunii in ultimele luni cind va fi deja prea tirziu.

  Cit despre Ala ca Zapada, ea este deocamdata o asociatie pe un blog care inca nu se decid ce vor sa faca. Dar daca se vor decide, viata PDL-ului va fisi mai grea, caci vor avea competitie pe dreapta 😈

  Cetatean

  20/09/2011 at 9:31 am

 5. Scuze, cam lungi postarile, insa mai sintetice decit o postarea de autor :mrgreen:

  Cetatean

  20/09/2011 at 9:31 am

  • Salut C. 🙂
   Frumoase micro-analize. Parerea mea ca totul este deschis si aproape imposibil (acum) sa prognozezi ceva cu o dimensiune de un an si ceva. In orice caz sunt doua lucruri aproape clare.

   1. USL nu au nici o sansa sa ajunga la 51% – nici macar teoretica;
   2. PD-L nu au nici o sansa sa castige alegerile.

   Avand in vedere cele mai de sus lucrurile vor fi in mana lui Basescu intarind prezumtia ca cine are Presidentia face jocurile si trimite partidele la opozitie sau guvernare pe 10 ani.

   PD-L trebuie sa fie foarte „cuminti” – ei nu inteleg asta deci s-ar putea sa aiba mari surprize.

   Theophyle

   20/09/2011 at 10:03 am

   • Neata 🙂
    Pentru binele acestei tari nici nu ar fi recomandat ca PDL sa cistige alegerile. Atunci s-ar osifica tot ce inseamna Oltean,Boc si am avea alt USL la fel dar cu semn schimbat.

    Ideal ar fi sa cistige tot o coalitie catalizata de Basescu cumva

    Un tanar de stanga

    20/09/2011 at 10:12 am

   • Salutare, Theophyle, merci de aprecieri 🙂

    Sunt total de acord si cu teza 1 si cu teza 2, ca si cu teza ca cine nu e cuminte, nu primeste bonbonul, adica Primul Ministru 😆

    Cetatean

    20/09/2011 at 10:15 am

    • Da, Mr.C, da Theophyle!!! Dar cineva trebuie sa castige alegerile, adica sa faca acel 35-38% winner! Cine?

     cinic

     20/09/2011 at 5:53 pm

  • Ziua buna tuturor 🙂
   @Cetatean, as spune ca miscarile tactice () au fost si bine gandite si bine executate 😉 atat contra PD-L cat si contra USL (pe scurt, contra dinozaurilor). Mai mult, se vede ca la nivel strategic USL este vraiste.

   Ordinea prioritatilor (dupa Sun Tzu) atacarea planurilor apoi a aliantelor apoi a armatei si abia in ultima prioritate cetatea 😉

   AcZ pare in acest moment a fi o rezerva …
   Revizuirea Constitutiei este ca si moarta, batalia va fi dupa 2012 …
   Sa speram ca regionalizarea se face. Plus VU pur si cel prin corespondenta.

   Cam multe scrise, totusi, asa in public …

   CFG

   20/09/2011 at 11:08 am

   • CFG, revizuirea Constitutiei este deocamdata ca si moarta pentru ca partidele inca spera sa infrunte alegerile de pe vechile aliniamente. Sa ne amintim insa forta vectorului Constitutie, care a scos la vot peste 50% dintre electori in 2009.

    Partidele cred ca basescu a abandomat subiectul. El a spus la scoala de vara ca nu isi abandoneaza proiectele decit cind inchide ochii. Asa ca tema Constitutiei va reveni si pina la urma chiar PDL-ul , constient ca nu are alt atu, va baga carbuni pe ultima suta de metri. Ideea este cit de tirziu se vor trezi si vor realiza ca nu mai au argumente electorale in afara regionalizarii, votului prin corespondenta si a Constitutiei.

    Cetatean

    20/09/2011 at 11:15 am

 6. neata,

  multumesc,
  🙂

  skorpion

  20/09/2011 at 9:44 am

 7. […] excepționalele comentarii ale lui @Cetățean de pe blogul Politeya: Scena politica din 2012 nu va fi nimic din ce isi inchipuie actualii politicieni (din toate partidel… 1. USL-ul intii: sondajele facute au fost la nivel de judete si apoi, esantionat, la nivel de tara. […]

 8. @sare, merci pentru includerea mea in referintele comentariului tau, sintetic ca totdeauna 🙂

  Cetatean

  20/09/2011 at 10:17 am

 9. oana- mizil, este o nerusinatä, ca si mioara roman si voican,

  acesti profitori, reziduri comuniste, trebuiesc aruncatzi afarä.

  justitzia sä-si facä datoria.

  theo

  20/09/2011 at 10:27 am

 10. Baieti si fete 🙂
  Parerea mea ca numarul de „nehotarati” va creste si nu va scadea si alegerile din 2012 se vor hotara in ultima luna inaintea alegerilor Din nefericire nu vad nici programe (serioase) si nici gandire strategica din partea tuturor partidelor care „este” sa care inca „nu este”.

  Theophyle

  20/09/2011 at 10:32 am

  • asa este. Toti analistii dadeau ca sigura in turul II la prezidentialele din 2009 o prezenta mai scazuta decit in turul I si au fost aproape 4% m ai multi (in jur de 500.000) votanti.

   Si eu estimez ca numarul de „nehotariti” va creste, si ca exista citeva mesaje clare care ii pot face sa iasa la vot in numar mai mare decit estimeaza analistii. Din nefericire pentru partide, nimeni nu isi da seama deocamdata cum pot fi scosi la vot „nehotaririi”.

   Cetatean

   20/09/2011 at 10:54 am

   • Alegerile vor fi castigate prin doi vectori importanti pe care nimeni inca nu poate sa-i prezica

    1. Electoratul din diaspora care NU mai are nici o motivatie sa voteze cu PD-L si se vor ghida probabil dupa preferintele lui Basescu care inca se mai bucura de mai mult de jumatate din acest electorat (am niste date din Spania si Italia)

    2. Al doua „necunoscuta” este modul si cantitatea migrarilor si a nehotaratilor care vor ajunge la vot.

    Theophyle

    20/09/2011 at 11:00 am

    • cum spuneam, am fost de curand intr-o vizita fulger (business only) la Roma. I-am vazut pe romanii din diaspora si le-am auzit preocuparile de zi cu zi. Au alta mentalitate de viata: nu vor vota stanga in niciun caz!

     cinic

     20/09/2011 at 5:56 pm

 11. cetätean cu sare, buni, chiar f. buni

  theo

  20/09/2011 at 10:43 am

  • daca pui niste sare pe cetatean, chiar e comestibil 😉 altfel e indigest 😆

   Cetatean

   20/09/2011 at 10:55 am

 12. Buna dimineata,
  lucrurile se complica in UE dar cred ca opozitia romaneasca nu e sensibila la astfel de vesti, ei au alte griji, vor puterea dar nu stiu ce vor face cu ea (in cazul putin probabil ca o si obtin):
  http://www.mediafax.ro/economic/standard-poor-s-a-retrogradat-ratingul-italiei-analisti-este-un-semnal-de-alarma-pentru-economia-globala-8775952

  cedric

  20/09/2011 at 10:54 am

  • Theophyle

   20/09/2011 at 10:56 am

   • Buna ziua,

    permiteti un detaliu care mie îmi pare interesant de la alegerile din (orasul-land) Berlin. pentru prima data au intrat in parlamentul local Piratenpartei ( cu 9% !! ). stiu ca au tot incercat in ultimii ani, dar nu m-am interesat pana acum ce vor.
    oricum, cred ca e mai bine asa decat sa fi crescut extremisti ca die Linke. de liberali (FDP) nici macar nu pot spune ca-mi pare rau, la ce prestatie au avut

    C.

    val

    20/09/2011 at 11:39 am

 13. @Cetatean, bine scris!

  CFG

  20/09/2011 at 11:10 am

  • merci pentru lectura 🙂

   Cetatean

   20/09/2011 at 11:16 am

 14. cetätzean,
  eu am vrut sä spun, cä are ce trebuie

  se intamplä, sä mai räsucesc fraza si cuvintele, cand traduc

  am vrut sä fie un compliment, si…………………….

  theo

  20/09/2011 at 12:02 pm

  • lasa, theo, nu iti fa griji am inteles, insa suna frumos cum ai spus-o, era savuroasa fraza 🙂

   Cetatean

   20/09/2011 at 12:05 pm

 15. liberalii nostrii- FDP, sunt o catastrofä.

  de altfel nici in anglia, nu mai sunt indrägitzi.

  theo

  20/09/2011 at 12:04 pm

 16. cetätzean,
  mä bucur, cä nu te-am supärat.

  eu fac multe greseli, in atatzea zeci de ani, s-au schimbat multe,

  iar eu am scris putzin romaneste.

  imi este asa de drag , sä fiu langä voi, cä risc sä mä credetzi
  toantä.

  theo

  20/09/2011 at 12:15 pm

  • Theo 🙂
   Poti sa fi sigura ca nimeni nu te considera toanta. Esti tu mai temperamentala, dar esti de aici si simte-te bine 🙂 Esti siungura care ai permisiunea mea sa-i injuri pe „dusmani” – Varsta se respecta!

   Theophyle

   20/09/2011 at 12:17 pm

 17. mitrea ,deci PSD, face campania lui opärilä,

  mai clar de atat nu se poate.

  theo

  20/09/2011 at 12:17 pm

 18. theo,

  multzumesc.

  theo

  20/09/2011 at 12:18 pm

 19. Theo, ai asigurarea mea ferma ca nu sunt suparat absolut deloc pe tine. Cum as putea fi?! Nici o secunda nu mi-ar trece orin cap sa te desconsider 🙂

  Insa trebuie sa iti spun prieteneste, ca mi-a placut tare mult cum a sunat fraza ta „cetätean cu sare, buni, chiar f. buni”, pentru ca exprima foarte bine relatia mea de simpatie pentru @sare si a lui pentru mine.

  Asa ca am profitat de complimentul tau si am continuat pe acelasi ton sugubat.

  Deci ne-am lamurit 🙂

  Cetatean

  20/09/2011 at 12:22 pm

 20. buna ziua;
  se vorbeste de alegeri,de sanse,dar noua,pulimii ce oferta ni se ofera?
  la bucuresti sa alegi intre oprescu si piedone;nici nu merita sa mergi la vot
  la parlamentare la fel: iarasi voi vedea nushce „politruci”propulsati de partide&aliante care mai de care mai gaunoase si /sau timpite
  se va vota ,cred,eu in bataie de joc;cred ca daca theophyle isi pune ciinele candidat are sanse sa cistige,macar e aratos

  intamplator

  20/09/2011 at 12:24 pm

  • Salut intamplator 🙂
   La Bucuresti va candida Lazaroiu o sa ai pe cine sa votezi – sper!

   Theophyle

   20/09/2011 at 12:31 pm

 21. Hopaaaaa, si nea’ Oltean ce zice? 😈

  Cetatean

  20/09/2011 at 12:31 pm

  • Ar face bine sa citeasca postarea mea viitoare care va fi postata astazi mai devreme – intr-o ora sau asa ceva

   Theophyle

   20/09/2011 at 12:52 pm

 22. http://www.cdep.ro/pls/dic/site.home?idl=1&iptl0=26&iptl1=64

  PSD si PNL vor ca regele sa se adreseze Parlamentului. Se cere punerea pe ordinea de zi a acestei cereri. Geoana prezideaza.

  Cetatean

  20/09/2011 at 12:51 pm

  • Il transforma agent electoral si pe Mihai 😦

   Theophyle

   20/09/2011 at 1:01 pm

 23. Sal`tare, popor ! 🙂
  Doamnelor, domnisoarelor si domnilor, io cre` ca s-a cam ales prafu` !
  S-a ales praful de ADA, in care am crezut si care promitea sa fie groparul ilicestilor.
  S-a ales praful de PDL, partidul piratului, care promitea ca asa si pe dincolo.
  S-a ales praful de CSM si de reforma Justitiei.
  In general, s-a ales praful de reforma (a institutiilor statului, a Constitutiei, a Parlamentului).
  S-a ales praful si de liberali, care au ajuns mai de stanga decat pesedoii, sub stindardul repetentului chiulau.
  S-a ales praful si de proiectele de investitii, care urmau sa creeze locuri de munca.
  S-a ales praful de industrie (cata mai era), de agricultura, de infrastructura (autostrazi etc.).
  S-a ales praful de „sa traiti bine !”.
  S-a ales praful pana si de USL/opozitie, care a ajuns sa fie condusa de doi comici vestiti, fitiliti de un motan rapciugos (Ilici nu se mai pune).
  S-a ales praful de lupta cu : marea coruptie, cu baietii destepti, cu mafia securisto-comunista.
  In general, constat ca pe meleagurile astea, mai intotdeauna, gugustiucii se aleg cu praful.
  Praful de pe toba.
  Toba electorala.
  In continuare, asteptam cu interes.
  Ce ?
  Pe Alba ca Zapada…Miscarea Populara…Dreapta cea Vanjoasa…chiar si un alt Fat Frumos cu palosu` gros…
  Doamne, in ce tara traim… 😦

  Tzepelica

  20/09/2011 at 12:54 pm

  • salut timi 🙂
   Asta este si cu asta trebuie sa defilam! Din nefericire 😦

   Theophyle

   20/09/2011 at 1:01 pm

   • Noi „croshetam” scenarii si baietii destepti ne mananca din traista. 😦

    Tzepelica

    20/09/2011 at 1:06 pm

 24. Surprinzator, Boc este extrem de incisiv si puncteaza foarte bine in Parlament in meciul cu Ponta (care a declarat ca nu voteaza infiintarea noul minister).
  Boc arata ca acest minister care se doreste infiintat acum figureaza ca obiectiv politic al programului USL :mrgreen: (a venit cu programul electoral al USL) si ca USL il resping 😀

  Cetatean

  20/09/2011 at 1:29 pm

 25. Salut inca o data pe toata lumea 🙂
  Postare noua (ad-hoc) !

  Theophyle

  20/09/2011 at 1:31 pm

 26. Boc puncteaza: Antonescu nu e nici azi la serviciu, nu il vad 😆

  Cetatean

  20/09/2011 at 1:31 pm


Comentariile sunt închise.