Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Internaţionala “băieţilor deştepţi”

Cat de mult ne place noua sa-i uram pe acesti „băieţi deştepţi”! In majoritatea cazurilor îi uram justificat. Din nefericire, tot in aceleasi cazuri ura si injuraturile sunt de fapt semnul neputintei noastre. Suntem noi singulari in neputinta noastra? Pot sa va asigur cu mana pe inima ca nu suntem de fel. Fenomenul este universal. Voi incerca in cateva articole sa deslusesc, pe cat se poate, existenta internaţionalei “băieţilor deştepţi.”

“Băieţi deştepţi” au existat din negura istoriei umane si vor ramane atata timp cat vor trai pe suprafata pamantului – mai mult de patru oameni, pentru a justifica pluralul. Adevarul indica existenta baietilor destepti in orice ramura a economiei mondiale si implicit si in cea  nationala. La noi, bineinteles, preferatii sunt „băieţii deştepţi” din energie, desi stiu cu siguranta ca sunt alte ramuri ale economiei nationale la fel de populate cu „băieţi nu mai putin deştepţi,” de multe ori aceiasi.

Romania a trecut printr-o rasturnare economica in ’89, care a provocat o restribuire a averii nationale. Avutia nationala, care in marea ei parte a fost generata prin confiscarea averilor particulare la inceputul anilor ’50, a trecut printr-o noua redistribuire, acaparata de cei care au stiut ce exista si au putut sa puna mana pe ceea ce a existat. Cardasia politica de la inceputul anilor ’90 a fost mai bestiala decat cea din anii ’50 pentru ca in anii ‘50 a existat o ideologie, care impunea egalitarism. La inceputul anilor ‘90 singura posibilitate de a fi partas la  noua redistribuire a fost apartenenţa.

Redistribuirea anilor ’90 a creat in Romania si in unele tari est-europene o clasa de oligarhi, care poate in doua sau trei generatii va disparea, asa cum a disparut si in Statele Unite. Capitalismul oligarhic se caracterizează prin concentrarea proprietăţii private asupra capitalului în mâinile unui număr redus de familii, marea majoritate a populaţiei fiind lipsită de capital, obligată să trăiască exclusiv din salariu.

Concentrarea proprietăţii asupra capitalului se realizează prin mijloace semi-legale, coruptie, prin mecanisme legislative şi financiare, antidemocratice, contrare intereselor marii majorităţi a populaţiei şi favorabile minorităţilor oligarhice.

Americanii au avut parte de oligarhii lor: John Astor, Andrew Carnegie, John W. Gates, J. P. Morgan, John D. Rockefeller, Cornelius Vanderbilt, toti baroni talhari si religiosi, astazi nume de fundatii de binefacere si patroni ai artelor. Daca bogatia lor, agonisita printr-un capitalism salbatic si feroce, a fost bazata pe capturarea si jaful unor bogatii care nu apartineau nimanui si consolidarea unor piete, care nu au existat inaintea lor, capitalismul britanic s-a nascut prin capturarea unor piete si resurse aflate in primul rand  in afara statului insular. Capitalismul  britanic s-a bazat pe un imperiu colonial, administrat prin companii cu actiuni.

In timp, oligarhiile americane s-au transformat dupa modelul englez in companii cu actiuni, care au crescut la proportii gigantice, fara chip si fara nume, care sa poata identifica beneficiarii adevarati ai marilor averi generate de fenomenele industrializarii rapide, a consumerismului fortat si impus  si bineinteles a globalizarii incepute dupa cel de la II-lea Razboi Mondial.

Un singur lucru a ramas in picioare indiferent de timpul trecut si care deja se masoara in secole (la noi in decenii) – stransa legatura intre “băieţii deştepţi” de pretutindeni si politicul – la noi in majoritatea lui, in alte parti mai putin, dar la fel de semnificativ. In Romania, pe fata – cu banii pe masa, in alte parti, mai subtil, prin contributii indirecte pentru consolidarea politica a viitorilor politicieni-parteneri. Cititi mai departe pe Curs de Guvernare.

78 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. citi deja pe curs de guvernare. dat raspuns la materialul anterior 🙂 baietii chiar ca stiau cum sa fie interpartinici!

  Sare'n Ochi

  16/09/2011 at 3:49 pm

 2. Sal`tare, natiune ! 🙂
  „Baietii destepti” ?
  Un concept cu valoare universala.
  Unii dintre ei umbla acu` cu cioara vopsita, incercand s-o vanda drept Alba ca Zapada/Miscarea populara/Asociatia Blogary etc.
  Natzia asta chiar nu e in stare sa produca ceva de la firul ierbii ?
  Clonele mai mult sau mai putin reusite ale actualilor pitici politici, doar vopsiti in alte culori, mai atractive, nu mai pacalesc pe nimeni.

  Tzepelica

  16/09/2011 at 3:53 pm

 3. Tzepelica,
  nici nu se poate face nimic in tara in care nimeni nu are incredere in nimeni, in tara in care toti sint hoti „numai io nu”.
  Orice asociatie, orice uniune sociala/politica este facuta in primul rind in beneficiul celor ce o infiinteaza.
  Din moment ce recunosti ca in tara asta nu se poate face nimic demn/cinstit, dece mai ai asteptari? sau dece nu actionezi tu?
  Probabi ca ai cunostinta: Maniu s-a ferit ca de dracu sa ajunga la guvernare; era ideal sa ramii in opozitie si sa critici cistiging in felul asta simpatia unora.

  victor L

  16/09/2011 at 4:21 pm

  • pai cum de ce ,desi sunt sigur ca @tzepelica se va supara,o spun: si el e unul din cei 22 milioane”directori/destepti”din romania;ne lipsesc”prostii”care sa puna mina sa munceasca nu numai sa critice sau sa spuna „cum ar fi facut el”
   ca tot a fost saptamina „americana”:acolo se apreciaza cel care incearca sa faca ceva,chiar daca greseste,mult mai mult decit cel care nu greseste,dar nici nu face nimic;poate si asta e un motiv de ce sunt unde sunt

   intamplator

   16/09/2011 at 4:34 pm

 4. Buna ziua 🙂
  Nu va certatzi, avetzi-va ca fratzii ca politica nu e buna la nimic.:)
  Daca doritzi sa cititzi:

  http://desydemeter.wordpress.com/2011/09/16/monumentele-renasterii-cappella-sistina-michelangelo/

  desydemeter

  16/09/2011 at 4:43 pm

 5. @victor & @intamplator
  Eu imi fac treaba la locul meu de munca asa cum am fost educat, adica profesionist.
  Pt. ca n-am calitati de om politic si nici nu m-as califica dpdv al varstei, imi permit doar sa fac niste constatari.
  Chiar daca sunt deranjante, sunt opiniile mele, pe care le sustin.
  In ceea ce am spus nu era vorba nici de hoti, nici de demnitate, nici de oportunism.
  Era vorba doar de faptul ca daca nu apar indivizi cu statura politica si calificare de varf, doar cu amatorii (chiar entuziasti) nu ai parte de „succesuri”.
  Destul de simplu si de clar, cred eu.
  Cu amatorii-habarnisti doar te aliniezi la axa Ponta-Crin-Felix.

  Tzepelica

  16/09/2011 at 4:50 pm

 6. incepe statul roman sa prinda curaj??

  Mioara Roman ramane fara vila de lux de la Sinaia, dupa ce RA-APPS a cerut sa fie pusa sub sechestru in contul datoriei pe care fosta sotie a lui Petre Roman o are la stat pentru neplata chiriei pentru casa din Primaverii.

  skorpion

  16/09/2011 at 4:56 pm

 7. stiam mai de mult, varanul securist vrea sä punä manma pe capitalä, de aceia il pune

  pe piedone, aruncä cu prezente, escursii, etc. otv, e cu ei de mult.

  sper ca bucurestenii, sä nu facä astfel de alegeri. altfel bucurestiul, ar fii inpärtit in mafiotzii

  USL: vai de bucuresteni dacä nu se trezesc. au bani de aruncat totzi interlopi si penali,

  dau oricat.doamne dece se vand bucurestenii?

  theo

  16/09/2011 at 5:04 pm

 8. CIND ma gindesc cit de departe am fi fost ca tzara daca nu ar fi existat acest jaf institutionalizat postdecembrist, pentru ca Ro a pierdut enorm si in deceniile comuniste…

  skorpion

  16/09/2011 at 5:06 pm

  • „Nu ne vindem tara”.
   O jefuim noi. 😦

   Tzepelica

   16/09/2011 at 5:09 pm

 9. au mai multe, livadä ,bijuterii, etc

  dar vrea casä dela stat, copii de comunisti nerusinatzi.

  acum afarä cu ea din casä, undä stä cu o fatä, nepoatä etc.

  theo

  16/09/2011 at 5:07 pm

 10. Boc l-a revocat pe Lazaroiu???? Stie cineva ce se intampla?

  Ioana

  16/09/2011 at 5:11 pm

 11. Tzepelica,
  toata aprecierea (chiar raspunsurile punctuale la probleme tehnice): „Eu imi fac treaba la locul meu de munca asa cum am fost educat, adica profesionist”
  Dar apoi dai cu bita in balta; niste pui au spart coaja oului, iar tu le arunci constatind ca nu se vor naste pui buni:
  „Unii dintre ei umbla acu` cu cioara vopsita, incercand s-o vanda drept Alba ca Zapada/Miscarea populara/Asociatia Blogary etc.
  Natzia asta chiar nu e in stare sa produca ceva de la firul ierbii ?”
  Metodele spartane nu mai sint aplicabile.

  (Ai vazut ce a patit gazonul Arenei Nationale daca nu a fost lasat sa prinda radacini?)

  victor L

  16/09/2011 at 5:11 pm

 12. @ Ioana,
  esti zvonista? nu prea tine aici 😉

  victor L

  16/09/2011 at 5:12 pm

 13. scuze daca asa par
  este breaking news pe tv

  Ioana

  16/09/2011 at 5:13 pm

 14. Sulfina Barbu propusa in locul lui

  Ioana

  16/09/2011 at 5:15 pm

 15. S-a lasat cu scandal monstru. Boc a spus ca Lazaroiu submineaza guvenul! saracul Bleen a avut putine zile in jobuul de consilier ministerial!

  Theophyle

  16/09/2011 at 5:15 pm

  • SImpatic, seamana insa a scenariu de victimizare a lui Lazaroiu, de creare a unei imagini de „om anti-sistem”, in pregatirea noii sperante imaculate (si atat de mediatizate)…

   Radu

   16/09/2011 at 5:46 pm

  • Teophyle,

   Ziua buna gazdei,(sara, dimineata, noapte buna pentru meseni 🙂 )

   Guvernul, exceptie 2-3 ministrii SL included, se submineaza el.
   Ioan Olteanu: Sl nu a fost ministru datorita calitatilor ci pentru ca fost sustinut de PDL. Idiotul dreaq

   Eugeni

   16/09/2011 at 5:50 pm

   • Am observat si eu aspectul asta … Olteanu e unul din PDL-istii care face mai bine partidului cand tace…

    Radu

    16/09/2011 at 5:51 pm

 16. @ Ioana,
  scuze, observ ca ai dreptate: exista semne.

  victor L

  16/09/2011 at 5:16 pm

 17. cred ca ma mut din bucuresti:
  oprescu,piedone…o mai veni si vanghelie…

  intamplator

  16/09/2011 at 5:19 pm

 18. undeva este normal, cand intrii in horä, mergi panä la capät, s-au te retragi

  potzi spune in interior, ce vrei, dar nu faci declaratzii belicoase.

  la criticä ,väd cä pricep f. multzi.si critica are rostul ei.

  theo

  16/09/2011 at 5:20 pm

 19. revocarea lui lazaroiu:
  cine spunea ca boc e „yesman”?
  na ca-si arata „muschii”-desi nu cred ca la timpul si cu omul potrivit

  intamplator

  16/09/2011 at 5:21 pm

 20. Salut amici 🙂 Corect diagnosticul, Theophyle. Păcat că ne lipsesc medicii politici de calitate.
  Dacă modelul Macovei ar face prozeliţi, măcar acum, s-ar mai normaliza situaţia 🙂

  noradamian

  16/09/2011 at 5:21 pm

 21. comentariu apocaliptic:
  pdl se va comporta-bugetar- in urmatoarele 12 luni ca pnl in 2008;numai ca nu au banii pnl

  intamplator

  16/09/2011 at 5:22 pm

 22. @victor L – nu e nicio problema… doar ca (la nivel personal) eu il apreciez foarte mult pe Sebastian Lazaroiu si nu inteleg care sunt resorturile acestei decizii
  Mi se pare o miscare sinucigasa din partea lui Boc, mai ales prin numirea inlocuitoarei

  Ioana

  16/09/2011 at 5:23 pm

  • -trebuie sa existe niste dedesubturi, nu cred ca interviul recent dat de Lazaroiu e singurul motiv al revocarii.
   -iar Sulfina statea de mult la cotitura sa prinda o pozitie de top.
   -mai vedem.

   luminita

   16/09/2011 at 5:27 pm

 23. Dacă se dă curs cererii lui Boc, nu stiu ce se alege de Albă ca Zăpada, dar pedeleul si-a mâncat mălaiul.

  noradamian

  16/09/2011 at 5:24 pm

  • Salut nora 🙂

   Comentariul meu pe FB – Acum un deceniu si ceva, Triumph (firma care face sutiene) a scos un slogan „sa mergi cu si sa simti ca esti fara”, se refereau bineinteles la sutienele lor. Cam asa s-a intamplat dlui Lazaroiu a mers cu (PDL-ul) dar a simtit independent. Dinozaurii pasc sau vaneaza in turma, asta a fost problema! 😦

   Theophyle

   16/09/2011 at 5:31 pm

 24. Buna ziua,
  l-am auzit azi la tv pe Ioan Olteanu cu mse ratoia la Lazaroiu: ca a ajuns ministru cu sustinerea PDL si acum vorbeste impotriva partidului. Nu credeam ca asa de repede vor incerca sa-l dea jos, ma gandeam ca Olteanu, cat e de prost, vorbeste de capul lui.

  cedric

  16/09/2011 at 5:27 pm

 25. fereascä dumnezeu ;sä ajungä unul ca piedone ,primarul capitalei,omul securistului.

  capitala nu trebuie sä ajungä, pe mana USL

  theo

  16/09/2011 at 5:27 pm

 26. Ioana,
  de acord, daca Boc a propus inlocuirea lui Lazaroiu este un dobitoc.
  Dar, totodata, Lazaroiu intrind intr-un club (guvern, in speta), ar trebui sa fie mai lipit la gura; a patit-o si la presedintie.

  victor L

  16/09/2011 at 5:27 pm

 27. Acum vad si eu la b1. Nu-mi vine sa cred. Pe presedinte l-o fi intrebat cineva?

  cedric

  16/09/2011 at 5:29 pm

 28. Sper ca macar Funeriu sa se simta bine. Daca-l executa si pe el, PDL-ul poate sa-si dea foc la valiza.

  luminita

  16/09/2011 at 5:30 pm

 29. nu vä gräbitzi, premierul cu sigurantzä stie ce face

  cu sigurantzä, il intreabä si pe presedinte.

  DL. Funeriu; ESTE O VALOARE, trebuie sustzinut si apreciat.

  theo

  16/09/2011 at 5:35 pm

 30. nu-i nici un bai daca l-au dat afara pe lazaroiu despre care dobitocul fesenist ioan oltean spunea ca noaptea este analist si ziua ministru ,

  nu-i nici un bai ca il da afara pe funeriu, daca l-o da afara,

  se naste partidul nou de dreapta, cel adevarat, mai repede!

  🙂

  skorpion

  16/09/2011 at 5:37 pm

 31. lazaroiu,daca-i destept,si este sigur,acum porneste in tromba noua miscare populara;poate ajunge pe cai mari;
  daca isi pune palaria lui basescu=antisistem, va avea de cistigat

  intamplator

  16/09/2011 at 5:37 pm

 32. @intimplator

  ora 5.37 p.m.

  tous les deux
  🙂

  skorpion

  16/09/2011 at 5:39 pm

  • @skorpion
   „marile spirite se intilnesc”

   intamplator

   16/09/2011 at 5:42 pm

 33. Pariu: nu cred ca Lazaroiu va fi demis.

  victor L

  16/09/2011 at 5:51 pm

 34. Salutare tuturor, 🙂

  La adunarea tineretului PDL Traian Basescu a spus ca „e timpul ca dinozaurii sa faca un pas in spate”. La data discursului, la B1 TV era invitata ein studio Sulfina Barbu. Rugata sa interpreteze spusele presedintelui, a dat-o la intors: se simtea cu musca pe caciula.

  Nominalizarea ei la Ministerul Muncii are doua aspecte:
  – se da un semnal in lupta cu Andreea Vaas ca e sustinuta de Boc pentru sefia organizatiei de femei a PDL
  – se arata ca si PDL este deranjat de legea pe care Sebastian Lazaroiu o urmareste in Senat si pe care Opozitia a blocat-o, desi e ceruta de FMI, BCE si BM

  Miscarea ACZ care-si propune reforma statului (un stat in care PDL-istii ocupa functii importante) devine astfel o viespe care deranjeaza. Iar semnalul este evident de inlaturare din sanul partidului a „piticilor reformisti.”

  Andrei

  16/09/2011 at 5:53 pm

  • andreea vass-un asset pt noua miscare populara;
   vorbeste frumos,stie carte=explica lucruri complicate in cuvinte pe intelesul tuturor,nu-si datoreaza ascensiunea-cita este-facind pe topmodelul sau „asistenta personala”a nu stiu cui..

   intamplator

   16/09/2011 at 5:59 pm

 35. acuma ,nu stiu cita logistica au,dar o miscare populara coordonata de lazaroiu
  cu monica macovei,la momentul oportun(vara viitoare) funeriu ,cu-dece nu-daianu si alti citiva ar putea avea o ascensiune fulminanta;
  in esenta citiva politicieni care nu sunt incorporati de sistem si citiva intelectuali &tehnocrati tineri
  lumea vrea o schimbare
  s-a saturat si de olteni si de ponti si de cine vreti dvs;

  intamplator

  16/09/2011 at 5:56 pm

 36. Basescu semneaza numirea Sulfinei Barbu, cel putin asa titreaza irtv

  Ioana

  16/09/2011 at 6:00 pm

 37. C. Preda anunta pe blogul sau ca am pierdut pariul: Lazaroiu ar fi fost demis.

  victor L

  16/09/2011 at 6:00 pm

 38. Acum e momentul sa rupa pisica. Daca maine Lazaroiu anunta ca face o noua miscare in mod garantat va da lovitura, iar PDL nu mai pupa in veci guvernare, cu toata recolta de fasole si tuica fiarta de la anul. Mi-e teama insa ca Lazaroiu o sa taca, o sa inghita si-o sa ramana in continuare la intelepciunea basmelor, foarte fumoase pe hartie, dar inexistente in realitate. Din pacate, nu e un om de actiune, nu are indrazneala nebuneasca necesitata de asemenea intreprinderi. E in siajul lui Basescu si acolo risca sa ramana.
  Oricum, e cusuta cu ata alba demiterea asta brusca. Stim ca i-a suparat pe Boc si pe dinozaurii din PDL, dar nu stim ce va face Basescu: l-a aruncat sau nu din brate? Daca l-a aruncat, mi-e teama ca tocmai asistam la moartea, politica, evident, a domnului Lazaroiu. Pentru ca nu mi se pare ca omul nostru va avea indrazneala necesara pentru a se pune in fata unei miscari populare. Daca acum Basescu l-a sacrificat, ca si cu ungurii, de dragul unui partid corupt, PDL, Lazaroiu chiar nu mai are nimic de pierdut. Dar, repet, trebuie sa actioneze ACUM, cat este victimizat. Daca pierde aura de martir al reformei, rapus de mafioti, vraja se risipeste si-o sa ramana cu marul otravit in gat, iar noi, cu sperantele risipite. Inca o data.

  Spartakus

  16/09/2011 at 6:08 pm

  • Acum este momentul intr-adevar !

   CFG

   16/09/2011 at 6:12 pm

  • Spartakus salut 🙂
   Te-ai intrebat daca poate povestea a fost regizata 😆

   Theophyle

   16/09/2011 at 6:15 pm

 39. Da, Basescu a semnat http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=13170&_PRID=lazi
  Victimizare? Troc cu trecerea unor legi?

  CFG

  16/09/2011 at 6:09 pm

  • Oricum ar fi, e bine: trebuia sa se faca despartirea apelor in PDL inca din mai, cand reformistii anuntau marea cu sarea. Atunci au tacut, ma intreb, si acum o sa taca? Si daca e vorba de un troc si de interese politice&financiare, tare ma tem ca urmatorul pe lista va fi Funeriu. Si o sa plece si asta, dar vorba e, ce-o sa faca? O sa taca? Pentru ca, pana acum, pe Preda, Voinescu, Macovei si compania i-au tot pizduit maharii din PDL, si ei au tacut malc. Vezi, asta e vesnica problema cu intelectualii subtiri: la teorie sunt superbi, dar daca le pui in mana o sabie lesina doar cand vad lama 😀

   Spartakus

   16/09/2011 at 6:15 pm

 40. @intimplator,

  andreea vass este deja mincata, papata de ………….sulfina barbu…

  skorpion

  16/09/2011 at 6:11 pm

  • eu stiu….
   poate ca nu e numai desteapta ,poate ca are si tact..”mita blinda zgirie rau”e o cred pe andreea vass doamna de fier cu manusa de catifea
   sulfina barbu isi va rupe gitul la mm,e prea greu,nu e mediu sa „implementeze”aquis-ul,ca atunci cind fost ministreasa

   intamplator

   16/09/2011 at 6:17 pm

 41. Tîmpiţi 😉

  victor L

  16/09/2011 at 6:12 pm

 42. Asta a aparut in RL, mai devreme. Se pare ca PDL-ul vrea sa-si taie craca singur sinurel ! Intre politrucul IOan Oltean si sociologul acid Lazaroiu, prefer varianta 2. In viata am un principiu, adevarul doare rau de tot dar face bine, chiar daca in prima clipa este posibil sa ai ochi inecati in lacrimi.
  PS. Poate asa apare Ileana Cosanzeana, ca Alba Ca Zapada a fost violata si a inceput sa sufere de sindromul Stokholm 😦
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/pdl-istii-ii-sar-in-cap-lui-sebastian-lazaroiu-ioan-oltean-il-acuza-de-oportunism-afla-aici-de-ce-237871.html

  mar

  16/09/2011 at 6:13 pm

 43. Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de eliberare din functie a lui Sebastian Lazaroiu si decretul de numire in functia de ministru al Muncii a Sulfinei Barbu, dupa cum arata un comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale

  http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=13170&_PRID=lazi

  Theophyle

  16/09/2011 at 6:13 pm

  • Deci Basescu l-a lasat din brate la guvern. L-o fi lasat de tot insa?

   Spartakus

   16/09/2011 at 6:17 pm

  • Lazaroiu devine dizident cu patalama.
   Heheheeeee…

   Tzepelica

   16/09/2011 at 6:19 pm

 44. NU mi se pare normal sa dai afara pe cineva pe acest motiv

  că nu s-ar înscrie într-un PDL ”așa cum este el acum” (lazaroiu dixit)

  pdl incepe sa semene tot mai mult cu un partid comunist?

  skorpion

  16/09/2011 at 6:17 pm

 45. foarte foarte foarte interesant ce s-a intimplat azi:

  – lazaroiu zburat,
  – presedintele acceptat
  – sulfina barbu primit postu’

  – andreea vass mai asteapta?
  – va porni lupta pentru sefia femeilor din bucuresti???

  sau
  lazaroiu,
  monica macovei,
  funeriu,
  sever voinescu,
  andreea vass
  etc
  etc

  vor crea acum partidul de dreapta???

  skorpion

  16/09/2011 at 6:20 pm

  • la irtv Sever Voinescu s-a declarat „personal deranjat de declaratiile lui Lazaroiu”

   Ioana

   16/09/2011 at 6:37 pm

 46. Am spus si eu mai devreme ca o simteam pe Sulfina ca sta la cotitura pentru un post important.
  Mie prersonal aceasta Sulfina nu mi-a placut deloc cum se afisa la tv si cat de fonfait sustinea cauza partidului.
  Nu o cred in stare de a face reforma la vreun minister, iar la ministerul Muncii nici atat.
  E naspa , am crezut in ceva care s-a fasait .
  Iar semnalul care s-a dat azi cu Lazaroiu pune batista pe tzambal intr-un fel, lucrurile incepusera sa puta demult.
  La naiba!
  Nu-mi place deloc ce se intampla.

  luminita

  16/09/2011 at 6:20 pm

 47. o miscare corecta.nu poti fi intr un guvern , sa vrei sprijinul partidului de guvernare si tu sa povesti la tv cum v a pierde alegerile acel partid.e ca si cum un individ invita la masa alti indivizi iar oaspetii dupa felul 1 incep sa i dea „scatoalce” gazdei.in plus ministerul muncii are nevoie de reforme nu de analize si blogging.nu contest onorabilitatea lui lazaroiu dar cand am vazut, ieri parca, ca din „miscarea” pe care o „vizioneaza” fac parte alde andrei plesu ..as fi putut jura ca v a zbura repede din guvern. „gasca ancestrala” din care face parte plesu se tot freaca de putere de 20 ani.iar ca pun capat comentariului , stimati prieteni virtuali faceti o comparatie: Dl Funeriu-ministru care a tacut si a facut si Dl Lazaroiu -ministru care nush ce a facut, dar stiu ca 24 din 24 avea ceva de povestit .de povestit in legatura cu orice numai cu situatia ministerului nu prea.

  zigzag

  16/09/2011 at 6:22 pm

  • Un om de actiune (Funeriu) vs un bun povestitor. 🙂

   Tzepelica

   16/09/2011 at 6:25 pm

 48. practic lazaroiu a fost pedepsit pentru……………….un delict de opinie,
  doar atit si ce dura a fost replica pedalistilor…

  skorpion

  16/09/2011 at 6:23 pm

  • e replica lui Basescu la miscarea populara unde andrei plesu era nush ce vector de imagine si de valoare :D.Mai lipsea sa apara sau sa reapara si dinescu la miscarea de centru dreapta si totul era perfect.adica videanu plateste campania electorala si tot el e oia neagra?pana la proba contrarie videanu s a dovedit cel mai bun primar al capitalei din ultimii 20 ani.

   zigzag

   16/09/2011 at 6:27 pm

 49. Guvernul olandez a acordat, vineri, un vot negativ aderarii Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen,

  skorpion

  16/09/2011 at 6:24 pm

 50. Lazaroiu e un tip destept, in ciuda gogosilor pe care ni le-a servit cu Alba ca Zapada, ca sa ne abureasca ,
  el cunoaste in amanunt putreziciunea sistemului si are toate motivele acum sa demareze un proiect politic nou.
  Sa vedem ce va face.

  luminita

  16/09/2011 at 6:25 pm

 51. Lazaroiu out 😦 – Postare noua!

  Theophyle

  16/09/2011 at 6:27 pm

 52. Salut!
  Lazaroiu disponibilizat – nu mi se pare o mare pierdere, insa s. Barbu numita la MM mi se pare o mare viitoare problema, cu mari pierderi pentru PDL.
  Daca dl. Lazaroiu avea cumva in gand sa faca fronda fata de partidul care l-a pus in finctie intr-un minister, cinstit era sa refuze .
  Refuzand demnitatea de stat putea cu un statut consolidat sa se ocupe temeinic de ideile dumisale de reforma a clasei politice din zona de centru dreapta pe care o revendica.
  Din pacate vad aca apar asocieri civice care nu se bat decat pe paginile fratilor Grimm.
  Deseori un refuz onest este mai de laudat decat o prestatie de matuiala.

  andrzej

  16/09/2011 at 6:36 pm

 53. Cat despre min. Funeriu eu cred ca acesta va da in continuare dovada unui caracter puternic si va reusi sa contracareze atacurile din exterior, insa ma cam indoiesc de loialitate din interior. Oricum nu se va da invins fara lupta.

  andrzej

  16/09/2011 at 6:44 pm

 54. Suntem deja la o noua postare!

  Theophyle

  16/09/2011 at 6:46 pm

 55. Dimn pacate obsev o saracie acuta de cadre in pdl , sau o indaratnicie prostesca in a promova cadre noi, capabile si mai cuseama netarate.

  andrzej

  16/09/2011 at 6:46 pm

 56. […] (mamă, cum sună!) are dreptul să denunțe contractul și să înlăture o clasă politică (social-economică de sorginte mafiotă care a subjugat statul) care lucrează împotriva intereselor cetățenilor, atunci când se constată acest lucru. Share […]


Comentariile sunt închise.