Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită: 13 Septembrie – „băieţii deştepţi” şi-au mărit profiturile

Bună dimineata intr-o zi de marţi. Astazi, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a ţării, local caniculară după-amiaza în zona de câmpie a Olteniei şi Munteniei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 27 şi 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, unde şi indicele de confort termic temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80. Cerul va fi variabil în centrul şi estul ţării şi mai mult senin în restul teritoriului. Cu totul izolat în zona de munte vor fi averse slabe şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade, mai scăzute în depresiuni.

În Bucureşti vremea va fi călduroasă, caniculară după-amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 34-35 de grade, iar cea minimă de 15-17 grade. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2805 RON; 1 USD = 3. 1396 RON; 1 EURO =  1. 3634 USD; Francul elvetian 3.5518 RON. Gramul de aur 186.4696 RON.

Preţul plătit pentru a fi aliat. 800 mil. dolari pe războaiele Americii. Din 2004 până în prezent România a cheltuit în jur de 800 mil. dolari pentru a-şi susţine trupele în teatrele de operaţiuni în principal în războaiele deschise de Statele Unite în Irak şi Afganistan, după cum poate fi estimat din bugetele aprobate pentru Armată. La 11 noiembrie 2003 în Afganistan mureau doi militari români – erau primii români care cădeau în misiuni de luptă după al Doilea Război Mondial. Între 2003 şi 2011 în teatrele de operaţiuni au murit 21 de militari români – 18 în Afganistan, doi în Irak şi unul în Bosnia – şi alţi 74 au fost răniţi – 58 în Afganistan, 14 în Irak şi doi în Bosnia. Preşedintele Traian Băsescu se află astăzi în vizită în Statele Unite unde, spune Preşedinţia, va finaliza unele proiecte comune româno-americane. Între dosarele importante se numără instalarea scutului american antirachetă în România, decizie luată în CSAT la începutul lui mai. Dar costurile sunt pe măsură: România a alocat anul acesta un buget pentru susţinerea operaţiunilor în străinătate de 371 mil. lei, bugetul pentru aceste misiuni fiind în 2010 de 268 mil. lei. În total, din 2004 până acum peste 800 mil. dolari (600 mil. euro) au fost cheltuiţi, majoritatea pentru susţinerea trupelor din Irak şi Afganistan. În vara lui 2009 România şi-a retras trupele din Irak – în jur de 500 de militari, însă le-a suplimentat pe cele din Afganistan unde misiunile se desfăşoară acum sub comanda NATO.  În prezent, România are, potrivit datelor MApN, 1.800 de soldaţi în Afganistan şi doar doi în Irak (pentru instruirea trupelor irakiene), 119 oameni în Bosnia şi în Kosovo. În jur de 2.000 de militari şi poliţişti se află în misiuni ale NATO sau ONU în afara graniţelor României în acest moment. Peste 8.400 de militari au fost „rotiţi” de armata română în Irak în timpul celor şase ani, cât au fost ei prezenţi în zonă. Ziarul Financiar.

Raport BNR: Creditarea in valuta a ramas o problema. Creditarea in valuta a ramas o problema atat de stoc, cat si de flux. Ponderea creditelor in valuta aflate in bilanturile bancilor autohtone este de 62,9 la suta (iunie 2011). Creditele in valuta au devenit mai riscante fata de cele acordate in lei din punct de vedere al riscului de credit. Politica băncilor de a solicita garanţii a avut rezultate modeste. Volumul creditelor neperformante garantate cu ipoteci s-a dublat , se arata in Raportul de Stabilitate al BNR pe 2011. Stabilitatea financiara in Romania a ramas robusta in perioada parcursa de la precedentul Raport asupra stabilitatii financiare (august 2010), in pofida contextului economic intern si international dificil din anul anterior. Riscul de credit a ramas principala vulnerabilitate a sectorului bancar. Calitatea portofoliului de credite a continuat sa se deterioreze, dar intr-un ritm mai lent decat in anul 2009. Rata creditelor neperformante a ajuns la 13,4 la suta in iunie 2011 (fata de 7,9 la suta in decembrie 2009, respectiv 11,9 la suta in decembrie 2010), insa pierderile asteptate au fost corespunzator gestionate (gradul de acoperire cu provizioane a restantelor de peste 90 de zile se mentine la 96 la suta, nivel identic celui din anul 2010). Hotnews

De ce nu pot cetăţenii români să impună legi. În 12 ani de când funcţionează legea privind reglementarea dreptului cetăţenilor de a propune legi, doar două proiecte de acte normative au fost iniţiate de români, arată o analiză a Alianţei pentru o Românie Curată. Din cele două iniţiative legislative, una a stat cinci ani într-un sertar, la Senat, şi a devenit inutilă deoarece au fost adoptate între timp alte reglementări care se refereau la acelaşi lucru. A doua nu a ajuns niciodată în Parlament din cauza unor chichiţe birocratice, scrie Alianţa pentru o Românie Curată (ARC), într-o analiză. „Procedura de strângere a numărului minim de semnături (100.000 la nivel naţional, dar câte 5.000 din cel puţin 10 judeţe, inclusiv Bucureşti) este dificilă şi presupune utilizarea unor resurse care nu sunt la îndemâna cetăţenilor simpli. Nu întâmplător, cele două propuneri au fost iniţiate de organizaţii profesionale din învăţământ şi sănătate, care dispun de structuri ramificate pe teritoriul întregii ţări, ceea ce face ca operaţiunea strângerii de semnături să fie un obiectiv realizabil în termenul de şase luni prevăzut de lege”, se prezintă în raportul ARC. Potrivit organizaţiei, legea privind iniţiativa legislativă a cetăţenilor acordă un statut special bucureştenilor, deoarece nici un proiect de lege nu poate fi pornit decât dacă se strâng semnături şi din Capitală. „Practic, nici o iniţiativă cetăţenească nu poate fi promovată în Parlament dacă nu este însoţită de o listă cu semnături valide din partea unor persoane cu domiciliul în Bucureşti, indiferent de numărul susţinătorilor din celelalte 40 de judeţe”, se arată în aceeaşi analiză. Romania Libera

Bărbosul Revoluţiei nu mai are funcţii publice de 21 de ani. Voican stă şi azi în palat de la stat. Fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu ocupă o vilă de lux a RAAPPS, cu toate că i-a expirat contractul de închiriere şi nici nu a plătit chiria adusă la preţul pieţei din 2008. Timp de 18 ani, Voican Voiculescu a plătit o chirie simbolică pentru o vilă de lux cu nouă camere. El ţine cu dinţii de casa de protocol şi se  judecă cu statul pentru a nu fi evacuat. Nici nu se încheiase bine Revoluţia, că potentaţii noului regim s-au şi grăbit să-şi atribuie privilegiile fostei nomenclaturi. Cu toţii s-au înghesuit să obţină vile luxoase în Primăverii sau  Kisseleff. Printre ei, Gelul Voican Voiculescu (70 de ani). În 1990 a fost viceprim-ministru, timp de şase luni, perioadă în care concubina sa, viitoare soţie, Carmen Voiculescu (52 de ani), a primit repartiţie de la ICRAL: o vilă de lux, cu nouă camere, pe strada Barbu Iscovescu, cartierul Primăverii. Vila aparţine acum Regiei Protocolului de Stat, dar ei tot acolo stau. Până în 2008  au profitat de luxul statului aproape gratis, plătind o chirie simbolică. În 2008, Guvernul Tăriceanu a emis celebra ordonanţă prin care chiriile locuinţelor de lux administrate de RAAPPS au fost aduse la preţul pieţei. Măsura a stârnit o adevărată revoltă printre foştii demnitari, toleraţi în casele statului, care nu doreau cu niciun chip să renunţe la privilegii. Mulţi au refuzat să mai plătească chirie şi au atacat statul în instanţă. Adevarul

Diversiunea Micului Titulescu s-a fâsâit! Diversiunea „Ponta – Oprescu – Gazon” s-a fâsâit Liderul PSD a atacat EVZ pentru a deturna atenţia de la scandalul în care e implicat cel pe care şi-l doreşte aliat Victor Ponta s-a lansat într-un atac fără precedent la adresa „Evenimentului zilei”. Pentru un articol publicat cu aproape trei luni în urmă. Trezirea războinică atât de târzie ar putea fi motivată de aşteptarea precizărilor de la ANAF, privind relaţiile dintre Şova – Ponta şi combinatele Turceni – Rovinari. Într-adevăr, precizările de la Fisc au fost făcute publice relativ recent. Dar, stupoare! Hârtia de la ANAF afirmă exact ceea ce a afirmat „Evenimentul zilei”. Punct cu punct. Până la detaliu. Adică, Ponta ne dă dreptate. Atunci ce a vrut liderul PSD, atacând aiurea „Evenimentul zilei”? Să atragă atenţia printr-un scandal, în septembrie, că am avut dreptate în tot ce am scris pe 20 iunie? Ar fi halucinant. Iraţional. Îl credităm pe Victor Ponta cu mai multă inteligenţă. Mai plauzibil este că ieşirea nervoasă a liderului PSD la adresa noastră este de fapt o manevră politică calculată şi cinică. EVZ.

Cum au petrecut „băieţii deştepţi” criza. Profiturile, contractele şi miniştrii lor. Criza financiară a fost trecută cu bine de „băieţii deştepţi” din energie, cei care acum mai puţin de zece ani încheiau cu Hidroelectrica contracte de preluare de energie electrică la preţuri foarte mici. „Băieţii deştepţi” au reuşit în plină recesiune economică să-şi mărească profiturile şi să-şi prelungească, pe ani buni, contractele. Este vorba de acele companii de intermediere de energie care, în timpul guvernării PSD, au încheiat cu Hidroelectrica contracte de preluare de energie electrică la preţuri sub preţul pieţei, iar în unele cazuri chiar sub preţul de producţie. Contracte încheiate pe zece ani. Materialul de faţă va arăta cum, printre ameninţările prezidenţiale şi prejudiciile crizei, „băieţii deştepţi” au reuşit să răzbată, revânzând energia electrică cumpărată ieftin de la stat la preţuri de până la trei ori mai mari, uneori chiar statului. Şi despre cine i-a ajutat în toţi aceşti ani. Căci pentru mediul de afaceri al „băieţilor deştepţi” s-au găsit întotdeauna soluţii. Curs de Guvernare.

Pe Politeia Europeana: 13 Septembrie 2011 – un alt drum pentru Europa

Titluri: Bursele Internationale 12-13 Septembrie 2011; Problemele Greciei au trântit la pământ bursele europene şi au făcut ravagii printre acţiunile băncilor; Relaţiile ruso-britanice se încălzesc greu; Danemarca: Populiştii atrag bătrânii le vot cu bombe lacrimogene; Revista Presei de la Deutsche Welle; Ministrul american de finanţe va participa în premieră la reuniunea ECOFIN din Polonia.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

13/09/2011 la 8:12 am

50 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  13/09/2011 at 8:20 am

  • Buna Dimineata Sare 🙂

   Theophyle

   13/09/2011 at 8:28 am

  • am citit. de pus alaturi de „Tatal lui Tariceanu, partener cu un agent CIA” (de pe Puterea) si de „Marii actionari ai tarii detin peste 11% din PIB” (de pe Adevarul)

   Sare'n Ochi

   13/09/2011 at 8:33 am

 2. Salut !
  Fiind transpartinica, mafia baietilor destepti s-a dovedit a fi indestructibila.
  Pt. ca degeaba „te exprimi virulent” la adresa baietilor destepti daca :
  – pt. Mittal Steel ai intervenit personal, alocarea de energie facandu-se doar formal prin bursa OPCOM (Mittal a cerut cantitatea si a indicat pretul, iar Hidroelectrica a oferit imediat, in loc sa fie invers);
  – una din fetele tale a fost platita ani la rand cu o leafa grasa de Luxten Lighting, inainte de a o trimite la PE;
  – pt. Alro Slatina a intervenit direct „draga Stolo”;
  – patronii de la Euro P.E.C. srl sunt finii lui Mircea Toader (baiatul cu degetul dupa care voteaza pedelistii).
  In conditiile astea, prelungirea contractelor baietilor destepti chiar sub mandatul PDL devine o chestie normala, n`asha ?
  Restul e gargara. 😦

  Tzepelica

  13/09/2011 at 9:33 am

  • neata,

   ai dreptate in tot ce ai scris.
   solutia? votati ceva uslinos
   :mrgreen:

   skorpion

   13/09/2011 at 10:07 am

   • Skorpi respectivii nu sunt nici mai buni si nici mai rai decat uslinosii sunt de fapt din acelasi aluat stricat genetic de FSN si democratia originala a lui Iliescu!

    Theophyle

    13/09/2011 at 10:13 am

  • salut Cedric 🙂
   De data asta astia de la CSM au dreptate si CC-ul au niste pretentii aberante!

   Theophyle

   13/09/2011 at 10:11 am

   • de-a dreptul nerusinate….

    skorpion

    13/09/2011 at 10:13 am

    • Asa este, dar cunoscand istoricul CSM ar fi putut cadea la pace. Insa „frate, frate , dar branza-i pe bani” iar ciolanul e cam mic pentru atatia pretendenti.

     cedric

     13/09/2011 at 10:20 am

 3. @skorpi
  Simplifici, aici nu e vorba de optiunea votului.
  E vorba ca cineva ne ia de fraieri.
  Sigur, s-ar putea ca unii chiar sa fie…

  Tzepelica

  13/09/2011 at 10:20 am

 4. @timi,
  am glumit in simplificarea facuta
  🙂

  skorpion

  13/09/2011 at 10:22 am

 5. Salut! 🙂

  Pretentiile CCR sunt mai aberante decit tupeul Sandeilor. Nu e nimic de comentat aici, decit ca aceasta CCR (oare citi din judecatori au pus botul? Doamna Iulia Motoc e printre cei care vor in ICCJ? Din partea lui Predescu-Gaspar-Cojocaru, nu am nici o pretentie. Insa Motoc? Zegrean? Minea?) se crede in vremea FSN-ului, cind dintr-o trasatura de condei se imparteau functii in numele „demnitatii” si „vitejiei” unora care se infipsesera ca paduchii la TVR.

  CCR merita numai dispretul nostru pentru aceste modificari legislative pe care le doreste. Ele inseamna sfirsitul statului de drept, cind un individ care nu a fost in viata lui judecator (si am o droaie de exemple din cei 9 juzi ai CCR) vor sa fie judecatori la cea mai inalta instanta.

  CSM aici are perfecta dreptate.
  Mingea e la Predoiu. MJ nu trebuie sa promoveze asemea masuri aberante.

  PS Nu exclud nici un joc de-a soarecele si pisica intre CCR si Legislativ avind in vedere ce schimbari grele se pregatesc. E posibil ca CCR sa ceara ceva in schimbul aprobarii la diverse masuri legislative cu bataie lunga.

  Cetatean

  13/09/2011 at 10:38 am

 6. Salut! 🙂

  Stiam de cererea de pensionare a lui Pandrea de acum citeva saptamini.
  Articolul greseste, cererea de pensionare nu e act unilateral si CSM nu trebuie doar sa se uita ca prostul. CSM trebuie sa ii verifice vechimea in magistratura, insa, asa cum am aratat Mister B si cu mine, de cele mai multe ori CSM se face ca ploua. UNii au iesit la pensie uriasa de magistrat chiar si fara vechimea minima-minima.

  Cetatean

  13/09/2011 at 10:44 am

 7. Nici nu aveti idee ce mize uriase sunt la sectia penala.

  Pandrea a facut tot ce a vrut acolo de ani de zile. Numai cind imi aduc aminte ce mirsavii am descoperit cautind prin Monitorul Oficial si prin Regulamentele lor, mi se face rau.

  Cetatean

  13/09/2011 at 10:46 am

 8. Cetatean

  13/09/2011 at 10:49 am

  • iti vine sa vomiti

   un exemplu:

   Lidia Barbulescu, judecator (membru CSM)

   – sotul, Constantin Barbulescu este procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt;

   – fiica, Alina Barbulescu lucreaza ca si consilier la Consiliul Superior al Magistraturii;

   – fratele, Gheorghe Constantinescu este procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt;

   – verisorul, Stefanel Negulici este avocat in Baroul Olt;

   etc

   astia au salariu pe ZI cit un profesor pe LUNA

   skorpion

   13/09/2011 at 10:55 am

   • @skorpy 🙂 in loc sa vomitam(trebuie sa ne abtinem chiar daca ne vine) mai bine sa cerem analizarea in CSAT in care sa se consemneze comportamentul ilegal si abuziv antidemocratic al corpului de sandei…sa fie consemnat si concluzionat aspectul de amenintare la siguranta statului de drept ….statul prin guvern si m.justitiei sa ia masurile radicale care se impun(concedierea in bloc a tuturor magistratilor si reangajarea pe criterii stricte de probitate morala si profesionalism)….altfel Ro nu poate fi un stat de drept care sa fie constitutional si in stare sa functioneze in folosul societatii…vrem in continuare sa avem un stat care este ostatic intereselor de grup mafiot sau vrem un stat de drept functional ?…amenintarea la securitatea nationala,pe care o reprezinta casta magistratilor corupti este evidenta pt.toata lumea…sa nu ne mai ascundem dupa deget …trebuiesc luate masuri hotarate si radicale de curatare a sistemului judiciar din Ro….fara asta statul este in blocaj si societatea in pragul haosului si in final se va ajunge in stadiul disolutiei ordinii de drept …in pragul violentei si dezordinii sociale…problema ajunge in curtea Presedintelui si a CSAT…

    emily

    13/09/2011 at 3:58 pm

 9. si poate nu ar fi atit de grav DACA ar fi fost cu totii corecti in actiunile lor

  skorpion

  13/09/2011 at 10:55 am

  • lista e mai veche, multi s-au tirat la pensie, insa structura de relatii e aceeasi.

   Cetatean

   13/09/2011 at 11:06 am

 10. Dupa analizarea sesizarii DNA, Inspectia judiciara a CSM arata ca niciunul dintre cazuri prevazute de procedura penala nu are aplicabilitate in situatia Vioricai Costiniu .

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-10112433-dna-cere-csm-masuri-pentru-inlaturate-suspiciunile-legate-judecatoarea-viorica-costiniu.htm

  no comments

  skorpion

  13/09/2011 at 11:26 am

 11. Da, am citit referatul, e jalnic. Ii tot trage cu „nu se incadreaza in nici una dintre situatiile prevazute de lege in lista de incompatibilitati” (art.46-48 din Codul de Procedura Penala).

  Vai, in legislatie nu este reglementata o astfel de situatie, precum cea a sotilor Costiniu, sustune Inspectia Judiciara.

  Vai, „impartialitatea se refera la o stare de spirit sau la o atitudine a instantei in legatura cu chestiunile si partile intr-o anumita cauza” si, vai, „CEDO a stabilit principiul caruia aceasta se prezuma, pina la proba cintrarie” (dar iarasi, vai, cum sa dovedesti ceva subiectiv, cind CPP nu spune nimic de relatias sot judecator la ICCJ bagat de DNA la arest – sotie judecator la ICCJ la incompatibilitati?).

  Se recomanda sa se modifice legislatia, caci Regulamentul de ordine interioara al instantelor si legile nu prevad nimic pentru situatia aceasta…

  Pling cu lacrimi, sunt induiosat, cum am putut sa o banuim pe Costiniu de ceva?

  Cetatean

  13/09/2011 at 11:41 am

 12. Stati sa vedeti ce rezolutie va da CSM, avind in vedere referatul si mai apes prezenta Madamei Pivniceru in sectia pentru Judecatori, cita vreme Pivniceru provine de la sectia unde a fost presedinte mult timp….. Musiu Costiniu (civila si de proprietate).

  Monica isi va aminti cu duiosie cum a protejat-o Florinel si cum a avut grija de ea cind era doar o „simpla” judecatoare la ICCJ.

  PS Judecatorul Cristi Danilet inca nu a aflat ca Mona Pivniceru nu are decret prezidential de numire la ICCJ. Daca tot se intilnesc azi, poate ii cere Monicai o favoare: sa ii arate decretul prezidential publicat in Monitorul Oficial, ca intre colegi.

  Cetatean

  13/09/2011 at 11:48 am

  • cristi danilet va duce poseta monei pivniceru
   😛

   ILIESCU PREVESTESTE MOARTEA PSD

   Dupa ce a rabdat cat a rabdat, Ion Iliescu a rabufnit la ultima sedinta a CEx. Cand le-a spus pe sleau pesedistilor inca ametiti de sondaje ca nu sunt pregatiti de alegeri. Foc facut pe social-democratii care tocesc scaunele din studiourile TV si din sediul partidului, Iliescu i-a trimis pe lideri in mijlocul oamenilor, daca mai vor sa fie votati.

   “S-a schimbat cu totul structura electorala a societatii romanesti. Muncitorimea industriala a fost factorul decisiv in Revolutia romana, iar acum nu mai avem suportul acesteia pentru ca poate nu mai exista si unde exista ea nu mai voteaza cu noi”, i-a dadacit Iliescu pe liderii PSD,

   skorpion

   13/09/2011 at 11:54 am

 13. Da, skorpi, are mare dreptate! PSD nu prea mai are bazin electoral. La tara s-a instalat baronetul PDL, care a luat macar jumatate din electoratul PSD.

  Batalia cea mare in 2012 si 2014 va fi pe electoratul urban 😉

  Cetatean

  13/09/2011 at 11:57 am

  • electoratul urban-isi va arata dezgustul pentru clasa politica prin singurul mod posibil azi: absenta de la vot

   intamplator

   13/09/2011 at 12:22 pm

 14. sigur, asta stiu sa faca cel mai bine: sa se dea dezgustati la vot si pe urma sa urle ca PSD, ajuns la putere, ii sufoca de git cu taxele din care da pomeni electorale.

  Cetatean

  13/09/2011 at 12:32 pm

  • nu e vorba de asta;e vorba de faptul ca INTREAGA clasa politica este la fel;
   oamenii s-au decuplat de politica;trebuie atrasi;mu poti sa ceri unui cetatean sa mearga sa voteze cind ceea ce spun politicienii-in majoritate covirsitoare-este o insulta la adresa inteligentei medii a populatiei;
   nu credeti ca oamenii au fost spalati pe creier de teveuri sau de ponta sau de madam udrea sau de antonescu sau de mai stiu ei cine;
   oamenii asteapta identificarea problemelor si solutii care sa fie discutate;
   cel mai bun exemplu e funeriu: sunteti in invatamint eu nu sunt; profesorii si parintii cu care am vorbit eu recunosc ca ce a facut funeriu,trebuia facut;
   solutiile propuse poate ca nu sunt cele mai bune-nu stiu-dar important este ca a venit cu solutii;
   ar mai fi andreea paul vass,ar mai fi lazaroiu
   cred ca in curind e nevoie de cit mai multi de genul asta
   vremea saltimbancilor gen ponta sau antonescu sau udrea e pe sfirsite

   intamplator

   13/09/2011 at 12:49 pm

   • buna ziua 🙂 absolut de acord cu @intamplator…pune degetul pe rana…vremea politicienilor de cumetrie a trecut….romanii nu sunt retardati,faptul ca 60% nu merg la vot spune ca cetateanul a constientizat raul si vrea o alternativa sanatoasa moral la actuala clasa politica ! @theophyle 🙂 e timpul sa ne implicam de la firul ierbii…diaspora este cu noi cu o alternativa curata de dreapta….altfel eu asi indrazni sa dau scris ca ppddd va realiza un scor absolut obscen in 2012 😉 toti nemultumitii chiar si cei pro-pdl vor vota in draci singura formatiune noua care spune ca este altceva decat pana acum si care are ca slogan jos ciocoii care au adus romanii la sapa de lemn prin coruptie si jaf :mrgreen: daca numai atat putem noi cei educati si inactivi pana acum asta o sa avem…o sa avem parte de majoritar populisti cvasi-incompetenti in parlament…vorba lui tanase…si cu asta ce-am facut :shock :

    emily

    13/09/2011 at 3:19 pm

 15. A aparut Lupul! Cu statut si adeziune, personalitate juridica si conturi bancare …
  Din pacate Blogary nu poate fi separata de PD-L. 😦

  http://www.blogary.ro/2011/09/asociatia-blogary/

  CFG

  13/09/2011 at 1:17 pm

  • Scop si obiective …:
   – promovarea principiilor, ideilor si actiunilor specifice dreptei neoconservatoare;
   – promovarea principiilor economiei de piata, bazate pe libera initiativa, libera
   concurenta, creativitate si plusvaloare;
   – promovarea si sustinerea responsabilizarii si implicarii cetatenilor in elaborarea
   politicilor publice;
   – promovarea transparentei depline in folosirea resurselor publice de catre autoritatile si
   institutiile publice la nivel central si local;
   – promovarea si apararea statului de drept, a drepturilor si libertatilor omului, in
   principal a libertatii constiintei si a dreptului la libera exprimare.

   CFG

   13/09/2011 at 1:19 pm

   • Asociatia are sediul pe strada Padurea Craiului.
    Avem deci padurea, lupul tre’ sa fie Mirel sau Nedormitu, sa vedem cine va fi Alba ca zapada.
    Piticii vor fi mai multi de sapte, parerea mea, cat despre Printzul pupacios…..nu ma pronuntz inca, desi am in vizor doi tipi bine.

    luminita

    13/09/2011 at 1:38 pm

   • @CFG 🙂 teorie si generalitati vagi…in campanie trebuiesc cateva obiective clare de program(anti-coruptie si anticriza) precum si solutiile aferente practice de implementare a acestor obiective.. si care sa fie comunicate alegatorilor intr-o maniera simpla si elocventa pe intelesul cetateanului de pe strada nu pe intelesul initiatilor academici(colocviali)….nu stiu ce se intampla cu intelectualii din tara asta…chiar atat de incapatinat ancorati in lipsa de viziune si pragmatism sa fim ? ce naiba domne ….daca o tinem tot asa semidoctii si populistii hararnisti vor castiga cu danut otv in frunte :mrgreen: iar in parlament si la guvernare vor trebui sa se pupe pe bot si sa cada la pace pe ciolan cu supravietuitorii din usl-pdl-udmr(eventual)…danut otv este mai pe inima shosonarilor (si nu numai) cand spune simplu…ciocoii mafioti inbogatiti prin jefuirea statului Ro si a romanilor care au muncit au dus tara la ruina…daca noi castigam alegerile imediat le confiscam averile,pe ciocoi ii bagam la puscarie iar cetatenii vor fi despagubiti cu cate 20000 euro/cap,mai mult decat atat toate bogatiile subsolului vor fi exploatate de statul Ro in folosul cetateanului si vom putea asigura pensii,salarii decente si vom plati si toate datoriile catre bancile straine…Votatine pe noi si scapam de nedreptate saracie si datorii….noi trebuie sa venim cu un mesaj propriu si corect explicat intr-o maniera la fel de simpla chiar daca nu la modul populist…ca problemele romanului de rand (majoritar)sunt aceleasi…coruptie,blocaj institutional,nesigurantapt.viitor,antiromanism,nedreptate sociala,somaj si nivel de trai foarte scazut…la aceste probleme ar trebui venit cu solutii unele pe termen scurt si altele pe termen mediu si lung…cu principii si teorii oricat de morale si frumoase ar fi nu te baga in seama alegatorul care de 21 de ani tot aude de bla bla-uri si rezultat ioc…

    emily

    13/09/2011 at 4:31 pm

  • „… Adunarii Generale de constituire a Asociatiei Blogary din data de 27.04.2011 …”

   CFG

   13/09/2011 at 1:21 pm

  • de ce nu poate fi separat de PDL? Doar nu va inchipuiti ca baietii de la Blogary asteapta ca Ionel Oltean sa mearga cu ei in campania electorala.

   Cetatean

   13/09/2011 at 1:22 pm

   • Nu poate fi separata datorita oamenilor care sunt fondatori, datorita planurilor, … 🙂

    CFG

    13/09/2011 at 1:34 pm

 16. interesant
  mirel axinte membru fondator-mirel axinte consilier al lui lazaroiu….
  na,ca l-au scos pe lup in loc de alba ca zapada

  intamplator

  13/09/2011 at 1:27 pm

 17. Mirel si baietii au declansat procedurile de infiintare a Asociatiei muuuult timp inainte sa devina Lazaroiu ministru.

  Cetatean

  13/09/2011 at 1:29 pm

  • Momentul exista intr-adevar, are dreptate cand scrie: „Pe de altă parte, ratează momentul rarisim de care vorbeam la început.”

   CFG

   13/09/2011 at 1:41 pm

 18. http://www.mediafax.ro/politic/presedintele-traian-basescu-a-ajuns-la-washington-ce-intalniri-sunt-programate-8741950/
  Se pare ca presedintele se va intalni si c uObama. Asa a transmis Sorina Matei la b1

  cedric

  13/09/2011 at 3:10 pm

 19. buna ziua!
  imi permit o micutza interventzie, pentru ca vreau sa inlatur orice confuzie: eu am previzionat de multa vreme ca musiu daniletz o sa’i duca poseta (ma rog, mapa) „doamnei”, in care „doamna” era, la acea vreme, madam barbulescu :((

  nikuelektriku

  13/09/2011 at 3:16 pm

 20. declaratzii dementziale, ale lui poantä, cel ce boicoteazä si reclamä nereguli la 4 ministere,

  din guvern, färä dovezi.

  ponta are multe la activ, escrocherii familiare, si musamalizäri, in psd, dar se pare cä dementul uitä.crede cä lätrand, poate acoperii gunoiul, se insealä

  iar geolgäu, devine din ce in ce mai prost, este prostul prostilor.

  ministrul läzäroiu, trebuie sä implementeze niste legi, chiar este nevoie, geolgäu-„nu intzelege graba.”

  dumnezeu, a fost si este mare, sä feresascä dumnezeu romania de escrocii USL:

  Nora mea este Grecoaicä, dar vä spun din suflet, Romanii sä multzumeascä zi si noapte

  guvernului Boc, pt mäsurile luate, a salvat romania

  cum mai poate da cineva, un vot, celor din USL, cei ce au mancat romania.

  theo

  13/09/2011 at 3:24 pm

 21. dänilet, o cauzä pierdutä, este aläturi cu drumul

  theo

  13/09/2011 at 3:25 pm

 22. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  13/09/2011 at 4:00 pm


Comentariile sunt închise.