Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită: 12 Septembrie – “Ponta se judecă cu toată lumea”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Astazi, vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime între 24 şi 34 de grade, uşor mai ridicate în Lunca Dunării. Cerul va fi mai mult senin până spre sfârşitul intervalului, când în nordul şi nord-vestul ţării vor fi unele înnorări şi izolat condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 10 şi 20 de grade.

Vremea va fi călduroasă în Bucureşti. Temperatura maximă va fi de 32…33 de grade, iar cea minimă de 14…16 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Mediafax.

Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2457 RON; 1 USD = 3. 0177 RON; 1 EURO =  1. 4069  USD; Francul elvetian 3.4961 RON. Gramul de aur 177.2998 RON.

În timpul crizei, românii au cheltuit mai mult pe ţigări, alcool şi alimente. Ponderea ţigărilor, alcoolului, alimentelor şi băuturilor răcoritoare în cheltuielile de consum ale populaţiei a crescut în timpul crizei, în timp ce procentajele privind sumele alocate pentru amenajarea locuinţei, îmbrăcăminte şi comunicaţii au evoluat negativ, potrivit unei analize a A.T. Kearney. Astfel, alimentele şi băuturile răcoritoare au o pondere de 42% în cheltuielile de consum medii lunare de 1.500 de lei pentru o gospodărie în primul trimestru din 2011, faţă de 40,3% în perioada similară din 2008, înainte de declanşarea crizei, când totalul se ridica la 1.300 de lei. Cheltuielile pentru sănătate au urcat de la 4,5% la 4,8% în acest interval. Ţigările şi alcoolul au înregistrat o creştere de un punct procentual, de la 6,2% la 7,2%. Ponderea sumelor alocate pentru locuinţă, utilităţi şi alte cheltuieli similare a stagnat la 18,6%, iar cele pentru transport la 5,8%. Românii au cheltuit o parte mai mică a bugetului destinat consumului pentru comunicaţii (4,6%), îmbrăcăminte şi încălţăminte (3,9%), mobilă şi alte cheltuieli (3,8%), respectiv restaurante, hoteluri, recreere, cultură şi educaţie (9,3%). Cea mai amplă scădere, de la 5,5% la 3,9%, a fost înregistrată pentru îmbrăcăminte şi încălţăminte, se arată în studiu. În comparaţie, bulgarii alocă 43,6% din consum pentru alimente şi băuturi răcoritoare, iar cehii numai 19%, în timp ce pentru ţigări şi alcool procentajele sunt de 4,9%, respectiv 2,7%. Utilităţile au o pondere mai mare în cheltuielile de consum din Cehia, de 23%, în timp ce în Bulgaria acestea se situează la 18,6%. Atât bulgarii, cât şi cehii alocă o parte mai mare din buget pentru transport (6,8% şi 11,2%) decât românii, la fel şi în cazul comunicaţiilor (5,7%, respectiv 4,7%).Mediafax.

Ce schimbări aduce noul an şcolar. Cartele antichiul, programe educative noi şi prelungirea ciclului gimnazial pentru copiii care intră în clasa a V-a se numără printre noutăţi. În anul 2011-2012, care începe azi, autorităţile încearcă să imprime un nou suflu unei instituţii în care nici părinţii, nici profesorii, nici elevii nu par să mai aibă încredere. Prelungirea gimnaziului, începând cu generaţia copiilor care intră de azi în clasa a V-a, e doar una dintre schimbările care-i aşteaptă pe elevi începând cu acest an şcolar. Prima măsură, cu care se vor confrunta toţi elevii, este că şcoala va începe cu două săptămâni de recapitulare şi  o evaluare, ale cărei rezultate vor fi transmise de către diriginţi fiecărui părinte. În funcţie de aceleaşi rezultate, profesorii îşi vor structura materia astfel încât să-i poată ajuta pe elevi să-nveţe mai bine. Pentru prima dată în ultimii ani, apar şi decizii menite să reducă nivelul analfabetismului funcţional. Cum testările internaţionale au arătat constant că România deţine un nedorit loc fruntaş din acest punct de vedere, în clasele primare au fost reintroduse orele de lectură, în timp ce la gimnaziu, cel puţin două secvenţe din structura fiecărei lecţii de limba română vor fi alocate înţelegerii textului. O altă noutate anunţată de autorităţi este că pentru fiecare licean de clasele a XI-a şi a XII-a vor fi întocmite „fişe personale standardizate” prin care va fi monitorizată evoluţia la materiile de Bacalaureat. Această fişă, care va fi prezentată regulat părinţilor, va conţine rezultatele tuturor evaluărilor, elementele de risc cu care se confruntă elevul, potrivit profesorilor săi, dar şi recomandări pentru ca el să aibă şanse reale de a trece Bac-ul. Adevarul.

Sorin Oprescu se pregăteşte să dea „Naţional Arena” de pomană. Vinovat pentru dezastrul de pe noul stadion, când toată Europa a râs de gazon, edilul Capitalei vrea să-l concesioneze pe nimic. Sorin Oprescu propune un contract dezastruos de concesionare a noului stadion „Naţional Arena”, din care Muncipalitatea nu câştigă mare lucru. Deşi consilierii au cerut modificarea proiectului, edilul şef al Capitalei a venit de cinci ori în faţa lor cu aceleaşi hârtii. „Dacă am fi votat proiectul, Primăria Capitalei nu câştiga mare lucru din această concesionare, iar firma care urma să se ocupe de stadion făcea ce vroia ea acolo. Noi am cerut modificarea proiecului şi lămuriri de la Direcţia de Investiţii. Nu am primit. Ne-am consultat cu o firmă de specialitate şi vom face curând amendamente la proiecul propus de primarul general”, a explicat viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu. Aleşii generali sunt de acord ca „Arena” să fie administrată privat, însă nu în condiţiile propuse de edilul-şef. „Nu se poate să nu ai nici un cuvânt de spus. Vom aproba, cu condiţia să intre din nou în Consiliu, caietul de sarcini şi toate condiţiile negociate să fie aprobate de consilierii generali, nu să dăm unuia stadionul, să facă cu el bani şi Municipalitatea să nu aibă niciun cuvânt de spus”, a mai spus Raicu. EVZ.

Diplomaţie. Traian Băsescu face o vizită neaşteptată în SUA. Traian Băsescu este aşteptat mâine la Washington într-o vizită de lucru în care SUA şi România vor stabili „un nou nivel al relaţiilor politice şi de securitate”. Pe agenda discuţiilor s-ar mai putea adăuga Acordul privind scutul anti-rachetă, liberalizarea vizelor, evaluarea parteneriatului strategic. România a devenit cel mai important partener al Statelor Unite în regiune, după ce a acceptat amplasarea unor elemente ale sistemului american de apărare împotriva rachetelor balistice. Bucureştiul joacă două cărţi americane în zonă: nevoia Washingtonului de a ocoli Rusia pe traseul spre principala axă a secolului 21, aşa cum a fost trasată de experţii militari ai marilor puteri: Golful Aden-Golful Persic-Shanghai şi nu în ultimul rând intenţia nedeclarată a Statelor Unite de a ţine sub control Rusia, această ţară pe care ministrul german al Apărării a pus-o pe lista „statelor dificile”, alături de China şi India. România a fost recuperată de Statele Unite din zona gri în 2001, după atacurile teroriste de la 11 septembrie, după decizia de invadare a Irakului, când avea nevoie de cât mai mulţi susţină-tori în aşa-numita „coalition of the willings”. Acum patru luni, pe 2 mai, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a pus la dispoziţia Statelor Unite nu doar aeroportul de la Kogălniceanu, ci şi Portul Constanţa pentru tranzitul soldaţilor şi tehnicii militare americane. Romania Libera.

Ponta amenință Evenimentul Zilei. Un atac fără precedent la libertatea presei! Vlad Macovei, redactor-șef EVZ, îi dă replica: Ponta, cel mai activ contributor al Bibliei lui Iuda. Invitat vineri la emisiunea lui Victor Ciutacu, preşedintele PSD, Victor Ponta, a avut ieșiri dure la adresa Evenimentului Zilei. Printre altele, Ponta a amenințat că va acționa ziarul în instanță dacă nu îi va repara imaginea în cazul anchetei ANAF. Redacția „Evenimentului zilei”, prin vocea redactorului-șef Vlad Macovei, răspunde atacurilor liderului PSD, în editorialul EVZ intitulat „Ponta, cel mai activ contributor al Bibliei lui Iuda”. Ponta a anunţat că va depune mâine, la judecătoria sectorului 1, o acţiune civilă împotriva „celor de la Evenimentul Zilei, care sunt tot timpul mână în mână cu Băsescu şi cu Blejnar”.ntrebat de moderator ce obiect va avea plângerea respectivă, Ponta a spus că ar vrea ca Evenimentul Zilei „să publice unde a publicat până acum articolele cu Ponta care a furat bani de la Turceni şi Rovinari, ca aşa zice Băsescu, tot acolo să publice adresa ANAF-ului că nu e adevărat”. În caz contrar, Ponta va cere daune. Totodată, preşedintele PSD s-a plâns şi de faptul că Evenimentul Zilei l-a găsit vinovat şi în cazul interpretării imnului naţional de către Marcel Pavel. EVZ

Exploatare ca în lumea a treia la Jucu. Vezi ce s-a ales de raiul Nokia. Muncitorii de la Jucu sunt trimişi acasă în concediu fără plată, venitul lunar ajungând la 500-600 de lei. Nokia are mari probleme la nivel mondial, scăzându-i dramatic cota de piaţă. Atmosfera e tristă la Jucu. În 2007, se visau 15.000 de locuri de muncă. După cinci ani sunt doar 1.500;  Din spatele gardurilor de sârmă ghimpată şi a cerberilor care păzesc fabrica Nokia de la Jucu, un muncitor rupe tăcerea. Investiţia concernului finlandez provocase senzaţie în 2008, fabrica urmând să devină unul dintre cei mai mari exportatori ai României. Dar Nokia are probleme mari la nivel mondial, înregistrând cea mai mare rată a scăderii cotei de piaţă din întreaga industrie. Salariile la Jucu sunt demne de lumea a treia: un muncitor este plătit cu 100-150 de euro lunar. Producţia a început să fie afectată începând cu luna martie, când toţi angajaţii au fost informaţi că, din cauza lipsei comenzilor, vor fi trimişi acasă, prin rotaţie, în concedii fără salariu. Muncitorul de la Nokia a făcut chiar un grafic cu numărul de zile în care a stat acasă, în concediul fără salariu, în ultimele luni. „În martie am stat patru zile, în aprilie – şase zile, în mai – trei zile, în iunie – două zile, în iulie – două zile iar în august numai o zi.  În mod normal aş câştiga 800 de lei, dar cu aceste zile tăiate am ajuns să câştig 500-600 de lei. În fiecare lună, muncitorii pierd cam 200 de lei pentru că stau mai mult pe acasă”, a povestit Bogdan Colceriu. Muncitorul a cerut explicaţii conducerii fabricii. „Am depus plângere la Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj de unde am primit răspuns că, dacă nu îmi convine situaţia, să mă adresez justiţiei”, mai spune tânărul. EVZ

Berceanu: Ioana Băsescu nu a înregistrat la OSIM Mişcarea Populară fără acordul preşedintelui. Liderul PDL Dolj, Radu Berceanu, a declarat, duminică, la Craiova, că Ioana Băsescu „nu s-a apucat singură” să înregistreze Mişcarea Populară la OSIM, iar faptul că „preşedintele o mandatează pe fiica sa cea mare să înregistreze o marcă legată de un partid are o semnificaţie”.”În momentul în care preşedintele o mandatează pe fiica sa cea mare să înregistreze o marcă legată de un partid sau de o mişcare politică e clar că are o semnificaţie. Ioana Băsescu nu s-a apucat singură şi, chiar dacă s-ar fi apucat, preşedintele ar fi reacţionat. Îl cunoaştem, sau eu cel puţin îl cunosc, şi în mod sigur ar fi reacţionat. Drept urmare, a fost o gândire de genul ăsta de a nu mai avea vreo surpriză în momentul în care facem o modificare să constatăm că partidul ar fi fost înregistrat de nu ştiu ce persoană şi apoi să ne şantajeze că am păţit-o deja. Atunci a dorit să existe lucrurile din punctul ăsta de vedere rezolvate”, a declarat Radu Berceanu, într-o conferinţă de presă. El nu a putut preciza dacă marca înregistrată la OSIM va fi utilizată. „Dacă chestiunea va fi utilizată sau când va fi utilizată nu pot să fac vreo presupunere. Poate să fie utilizată cât de curând sau să nu fie niciodată”, a mai spus Berceanu. Mediafax.

Pe Politeia Europeana puteti citi:  12 Septembrie 2011 – G7 rămân divizaţi

Titluri: Bursele Internationale 9-12 Septembrie 2011; Criza fără ieşire prin care trece Europa loveşte moneda unică şi mai şterge câteva zeci de miliarde de euro din valoarea acţiunilor europene; Guignols de l’info : să tragem în marionete ?; Conservatorii britanici nu mai vor în UE.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

12/09/2011 la 8:21 am

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Salutare! Ponta o ţine în registrul lui obişnuit, Crin însă deraiază cotidian:
  http://baricada.wordpress.com/2011/09/12/crin-antonescu-trup-si-suflet-pentru-culori/

  baricada

  12/09/2011 at 8:31 am

  • Salut 🙂
   😆

   Theophyle

   12/09/2011 at 10:03 am

 2. neata tuturor !http://www.ziare.com/victor-ponta/presedinte-psd/consecventa-lui-victor-ponta-1119960 .daca tonta da in judecata evz…foarte bine .EVZ sa prezinte probe etc.dar pe tonta nu se gaseste nimeni sa l dea in judecata sau vreo institutie abilitata sa se autosesizeze ? apropo ..dl Funeriu a mai facut plangerea penala ptr minciunile de la antena 3?

  zigzag

  12/09/2011 at 8:36 am

  • Salut Zigy 🙂
   Ponta devine pe zi ce trece un banc! Din nefericire de proasta calitate!

   Theophyle

   12/09/2011 at 10:04 am

 3. Pt ca am citi, surprins, pe Contributors, ca esti pozitiv la „iarba’ (civica si nu altceva 😉 ) intreb:din teama ca idea va fi conficata si compromisa?

  Oare cum ar arata o agenda de tipul „Contract from America” adaptata la Romania?

  P.S.
  Nu eu am comentat ca Tio pe contributors la ultimul tau articol. Ori e platforma ori ne iubeste cineva pe amindoi. Eu sint flatat…

  Tio

  12/09/2011 at 8:45 am

  • Salut Tio,
   Omul e decent adica nu am de ce sa-l banez. I-am sugerat sa-si pun un sufix la Nik ca sa stiu cu cine ma cert 😆

   Theophyle

   12/09/2011 at 10:07 am

   • Tio,
    Tara asta a fazut atat de multa maculatura in ultima suta de ani ca inca un program ca asta sau ca altul nu prea va mai ajuta. Trebuie ca lucrurile sa inceapa si sa se faca de jos in sus de la comunitatea virtuala sau reala pana va cuprinde enertii. Si DA exista si un Program care sper ca va fi publicat in curand. Nu ce sa facem atat ci cum sa facem pentru a nu intra din primul moment in probleme „doctrinare!

    Theophyle

    12/09/2011 at 10:10 am

    • Probabil ca nu poti evita „doctrinar” Si nu e o problema cu doctrinar atita vreme cit totul e genuin de jos in sus. Dreapta virtuala ar avea potential daca se gaseste un fel de a mai stapini egocentrism si frustrarea acumulata.

     Un program ar trebui votat de participanti. Ar fi un prilej nemaipomenit cu efecte deloc neglijabile.

     Am pus un comentariu despre asta la Ciprian Ciucu dar nu a aparut.

     Daca tot te-ai uitat la organizatii ce parere ai de „Systems thinking”?

     P.S. Nu cred ca reciclarea nick-ului e intimplatoare.

     Tio

     12/09/2011 at 10:43 am

     • …acum imi amintesc ca cineva semna pe aici cu nick-ul „John Gall”

      Tio

      12/09/2011 at 10:49 am

      • Tio,
       Hai ca deslusesc eu detaliile „conspiratiei nikului”. Nici vorba de JG. Nici vorba 🙂

       Theophyle

       12/09/2011 at 10:57 am

       • „John Gall” era doar in in legatura cu Systems thinking nu cu nick-ul.

        Tio

        12/09/2011 at 11:05 am

 4. Vad ca iarasi am comentat la contributors…
  Eu nu sint nici pe departe asa de articulat si gramatical…
  Ai mai avut comentarii din asta? Ai facut ceva referiri la comentariile mele acum citeva saptaminii…

  Tio

  12/09/2011 at 8:51 am

 5. o zi buna tuturor!
  geniala descrierea lui facuta lui CheGargara in editorialul indicat de catre @zigzag: Una peste alta, „Victor Ponta a incercat un circ ieftin din categoria „sa scoatem versul cu Traian din imnul de stat”, un circ pe care si l-a dinamitat insa singur printr-o gafa fabuloasa. Este treaba domniei sale daca depune un efort atat de tenace pentru a confirma stampila de imaturitate pe care o poarta pe frunte si daca ii da in permanenta apa la moara lui Traian Basescu. Victor Ponta este un politician de liga inferioara, ratacit pe prima scena, elevul de generala care alearga bezmetic prin curtea scolii sa snopeasca pe licean, dar in cursa lui nebuna se tot impeidica de propriile picioare si isi mai trage singur cate o scatoalca cu sabia de lemn din mana, umplandu-se de cucuie autoprovocate pe care apoi incearca sa le prezinte drept cicatrici din lupta cu marele sau dusman din a XII-a.”

  Sare'n Ochi

  12/09/2011 at 9:04 am

  • Salut Sare’ 🙂
   Omul este f. prost sfatuit sau are deficiente mintale. Poate ambele 🙂

   Theophyle

   12/09/2011 at 10:12 am

 6. Buna dimineata,
  am vrut sa va dau si eu linkul la articolul Ioanei Ene cu indicatia sa aveti grija sa nu va inecati cu cafeaua, de ras!
  Am constatat ca mi-a luat-o zigzag inainte.
  Este o caracterizare sintetica ce cuprinde esenta personajului. Acum trebuie sa aiba grija doamna Ene, va fi chemata la „trebunal” ca doar Ponta e lansat in astfel de actiuni.
  Dar Ponta n-ar putea fi dat in judecata de presedinte, de exemplu, pentru toate injuriile aduse?
  Azi incepe scoala. Sa le dorim mult succes in aplicarea reformei tuturor participantilor!

  cedric

  12/09/2011 at 9:14 am

  • Buna Cedric 🙂
   Asa e!

   Theophyle

   12/09/2011 at 10:13 am

 7. neata,

  ce-a patit oprescu de vrea sa scape rapid de stadion?
  stadionul, chiar cedat prin concesiune, trebuie sa aduca venit primariei inclusiv pentru subventionarea caldurii..parerea mea

  ponta – mai bine se interesa politic despre psdeaua de la iasi care vrea sa desfiinteze pdl-ul de acolo, o miscare complet antidemocratica si periculoasa

  skorpion

  12/09/2011 at 9:17 am

 8. Buna dimineata, o saptamana cat mai buna sa aveti 🙂
  Tonta nu vrea sa piarda startul in raport cu Bula. Eu vad acest individ cu grave dezechilibre la mansarda ca pe un procuror din anii 50 care fara sa respire atarnau „dusmanii popurului” cu capul in jos si le aplica batai cu franghia uda. Poate cei care aveau in intentie sa-l voteze vad cat de periculos este un astfel de personaj ptr. democratia firava damboviteana.
  Oprescu nu vrea sa scape de stadion, cred ca mai degraba este strans cu usa sa-l „doneze”. Numai ca ghinion de nesansa, s-a grabit cu inugurarea si oamenii au inceput sa citeasca cu mare atentie hartiile propuse de felcer. Oricum omul vrea sa intre in istorie cu realizari maretze: cel mai lung carnat; gazonul exista, este sublim dar din motive meteo (seceta) nu s-a inradacinat; cea mai buna concesiune din istoria Bucurestiului, daca concedentul nu are bani da primaria :mrgreen:

  mar

  12/09/2011 at 9:33 am

  • nu pricep de ce nu se face o comisie parlamentara de ancheta cu privire la National Arena.de ce procuratura nu se autosesizeaza.in Germania , in 2005 -daca nu ma insel -a fost un caz similar cu inaugurarea unui stadion.s a lasat cu arestari la greu.

   zigzag

   12/09/2011 at 9:39 am

 9. Berceanu baga un cui in inima pedelistilor infocati? Ioana Băsescu “nu s-a apucat singură” să înregistreze Mişcarea Populară la OSIM, iar faptul că “preşedintele o mandatează pe fiica sa cea mare să înregistreze o marcă legată de un partid are o semnificaţie”.
  adica – fugiti, fratilor, Basescu ne va abandona?
  sau numai vorbeste sa-l mai bage in seama si pe el presa?

  Sare'n Ochi

  12/09/2011 at 10:01 am

 10. Salut ! 🙂
  Ponta ?
  Infantil, superficial, comic (de-a dreptul caraghios, in stare sa starneasca hazul numai prin expunerea figurii sale de puber), scremandu-se (penibil) sa debiteze ironii de mahala, cum l-a invatat profu` sau din PSD, numaratorul de oua de la Cornu.
  In concluzie, o imitatie nereusita, un clovn cu pretentii.

  Tzepelica

  12/09/2011 at 10:05 am

  • salut timi 🙂
   Din nefericire clasa politica este plina de tonti ca el!

   Theophyle

   12/09/2011 at 10:14 am

 11. In concluzie, vorba cuiva, or fi ai nostri prosti, dar ai lor sint campionii.
  Chiar inspaimintatoare este perspectiva unui Tonta prim ministru manevrat de Ilici si Nastase.
  Observ ca presedintele face si el vizite „neasteptate”; motiv pentru alde Tonta sa mai aiba ceva de rumegat.
  buna ziua tutulor.

  victor L

  12/09/2011 at 11:05 am

 12. incredibil, dar adevarat, se intimpla in Romania!!

  pacat ca asemenea realizari postdecembriste nu sint aduse la cunostinta publicului larg in vederea copierii:

  http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/reportaj/un-cap-nedesfiintat-la-revolutie-acum-face-super-profit-si-da-tractoristilor-lefuri-de-2300-euro-228624.html#top_articol

  skorpion

  12/09/2011 at 11:33 am

  • bravo Skorpy 🙂 am vazut un reportaj la tvr cu cooperativa din Curtici 🙂 oamenii au chemat pe ing.agronom sa stea la post si i-au spus ca ei vor pastra colectiva lor asa cum este si ca vor sa functioneze asa cum au fost si inainte de 89 🙂 oameni cu capul pe umeri care au inteles ca nu CAP a fost prost ci faptul ca castigurile se duceau la bugetul central si nu in buzunarul lor 🙂 asi vrea sa vad primari care stiu sa faca proiecte europene si ay curajul sa explice si sa convinga oamenii ca numai asociinduse vor avea de castigat cu totii….m-am saturat de placa aia cu ,,n-are cine lucra pamantul…batrinii etc…sa-i adune pe tineri acasa de pe coclauri si sa puna mana la treaba….se poate…francezii,nemtii,olandezii,italienii …toti lucreaza in asociatii in ferme mari si mijlocii…pe ai nostri i-au spalat la creiere anticeausestii bolsevici 😆

   emily

   12/09/2011 at 6:02 pm

   • ps. scuze….buna ziua la toata lumea si gazdei 🙂

    emily

    12/09/2011 at 6:06 pm

 13. Ponta este previzibil de prost … Daca vrei sa il provoci sa se faca de ras trebuie doar sa il enervezi cu ceva. Poti sa iei loc la TV dupa aceea. Propriile televiziuni din dotare vor contribui la redefinirea termenului „prostanac” …

  poweraxxel

  12/09/2011 at 1:23 pm

 14. Salut! 🙂

  Intrucit USL e ca un vierme bicefal care tine in gheara stina pomenile electorale marca PSD si in cealalta gheara stinga o portavoce latratoare si intrucit Ponta a avut azi parte de dusurile reci pe care le merita, va propun (scuzati, e inca prea devreme, insa azi domnul a facut o exceptie si s-a trezit cu greu ca sa scrie) un betie de cuvinte marca Chucky Antonescu:

  http://www.puterea.ro/articol/impostura_din_spatele_cuvintelor

  Cititi, admirati si va amuzati.

  Insa va semnalez un lucru: de citeva saptamini, Antonescu este intr-o vizibila defensiva. Se apara, el si partidul sau, cu orice ocazie, si nu mai pridideste sa se declare „de dreapta” si „liberal”.

  Un sef de partid care nu are probleme cu identitatea doctrinara nu ar fi asa de disperat sa si-o revendice. Vremea self proclamatiilor a trecut. Faptele vorbesc.

  Titlul „Impostura din spatele cuvintelor” e excelent ales pentru a descrie liberalismul PNL-ului si al lui Crin. Bravo subconstientului lui Crin! 😈

  Cetatean

  12/09/2011 at 1:53 pm

 15. Errata:

  un „editorial ca” o betie de cuvinte…

  Cetatean

  12/09/2011 at 1:54 pm

 16. Salut pe toata lumea 🙂
  postare noua de la @cetatean!
  De Citit cu rabdare pana la sfarsit!

  Theophyle

  12/09/2011 at 2:10 pm


Comentariile sunt închise.