Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Blogosfera Saptămânii: 4 – 10 Septembrie 2011

Duminica 4 Septembrie

PDL in rolul chiorului in tara orbilor

Rezultatele celei de a doua sesiuni a bacalureatului 2011 vor fi cunoscute astazi. Dar din datele care au “transpirat” deja in presa aceste rezultate vor fi asemantoare cu cele inregistrate in sesiunea de vara, daca nu cumva chiar mai proaste. Dar pana la rezultatele BAC-ului de toamna si pana la analiza consecintelor rezultatelor acestuia, sa ne aruncam privirea asupra catorva evenimente care au avut loc ieri.

Mai intai sa ne oprim asupra scolii de vara a tinerilor PDL unde diversi lideri ai partidului au incurajat trupele in vederea viitoarei campanii electorale.

Cele mai interesante cuvinte au fost spuse ieri la Eforie de ministrul muncii, Sebastian Lazaroiu, care a pus degetul pe rana : PDL va castiga alegerile nu pe meritul propriu ci pe neputinta adversarului. Cred ca declaratia fostului consilier prezidential este relativ corecta. Nu cred ca PDL poate castiga mai mult decat USL-ul (aceasta este o parere personala) dar nici nu va fi infrant rusinos si, mult mai important, nu cred ca social-liberalii vor reusi sa castige cu un scor care sa le permita formarea unui guvern. Iar aceasta solutie poate fi vazuta pana la urma ca o victorie. Dar o victorie de circumstanta asa cum corect a explicat domnul Lazaroiu. Citeste mai departe…

Clemy – Copacul din Padure

Luni 5 Septembrie

„incomodul” domn preda devenit subiect de experiment pentru un turcesqiu disperat dupa rating

deontologu’ domn turcesqiu, cel care se tot plinge d’atita amar de timp de nerecunostintza si prostia publicului telespectator tabloidizat pina’n virfu’ unghiilor cu care se scarpina’n nas, l’a supus saptamina trecuta pe atit de sobru’ si „incomodu” domn  preda la un experiment in urma caruia spera, poate, sa’i salte putzin ratingu’ ceva mai sus de genunchiu’ broashtii.

a profitat de referintza nefericita pe care respectivu’ domn preda a facut’o la adresa prezentzii in parlamentu’ evropean a mult iubitului (de catre massele de stelisti ai patriei) jiji becali. Citeste mai departe…

niku electricu’ –  debaraua lu’ niku

Marti 6 Septembrie

Statele Unite ale Europei: o veste buna sau proasta pentru Romania?

„Lumea trece printr-o transformare deosebit de importanta”. E suficient sa urmaresti evenimentele internationale pentru a constata ca Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, nu a exagerat cand a declarat asta. Pentru mai multa precizie, Isarescu ar fi putut adauga ca Europa este continentul deasupra caruia aceasta transformare apasa cel mai greu. Ceasul a inceput deja sa ticaie si evenimentele care urmeaza vor schimba radical felul in care ne raportam astazi la cel mai important moment din istoria postdecembrista a Romaniei: intrarea in Uniunea Europeana.

Vestitorii acestor transformari au aparut deja. Niciodata, in ultimii 60 de ani, nu s-a mai vorbit atat de mult pe batranul continent despre Statele Unite ale Europei. Subiectul e vechi: in 1946, Churchill cerea la Zurich „ceva care va va uimi, un fel de State Unite ale Europei, bazate pe un parteneriat intre Franta si Germania”. Apoi, la inceputul anilor ’50, a intrat in scena grupul de politicieni care a schimbat continentul: Konrad Adenauer, cancelarul RFG, Robert Schumann, ministrul de externe francez si Alcide de Gasperi, premierul Italiei. Toti catolici dedicati, toti batrani si mai presus de toate, desi avand trei cetatenii diferite, toti vorbitori nativi de germana. Pentru ei inima Europei era pe Rin, acolo unde se intalnesc granitele Frantei, Germaniei si Belgiei. Nu din idealism, ci dintr-un pragmatism bine aplicat, a aparut atunci Comunitatea Europeana a Carbunelui si Otelului, stramosul UE, o uniune vamala care nu tintea deloc spre federalismul european, ci spre stergerea ostilitatii franco-germane. Si le-a iesit de minune. Citeste mai departe…

Vlad Mixich – HotNews

Miercuri 7 Septembrie

Gazonul Politic

Unele povesti revin in actualitate cand nici nu te astepti, iar povestea gazonului de pe Arena Nationala este una dintre ele, cel putin pentru mine, pentru ca mi-a marcat evolutia profesionala. Este poate cel mai politizat gazon din Romania! Iata, pe scurt, povestea sa, din perspectiva mea, mai mult sau mai putin personala.

Aparut pe ecrane ca o rusine nationala in 2003, la meciul cu Danemarca, gazonul a devenit rapid un subiect de presa, pe care l-am investigat cu constiinciozitate la EuropaFM, unde eram directoarea stirilor. Venisem din Anglia, din motive familiale, lasand in urma un contract permanent la BBC, in speranta ca patronatul francez al postului ar fi fost o garantie a independentei sale fata de politica romaneasca. Am platit pentru aceasta naivitate. Sa revenim insa la gazon, subiectul jurnalelor noastre de atunci. Dupa ce s-a aflat ca el fusese furnizat, fara licitatie, de firma fratelui lui Marian Oprisan, au inceput telefoanele management-ului statiei, care ne cereau sa abandonam subiectul. Am refuzat si am continuat. Ne aflam in plina glorie a guvernarii Adrian Nastase. A doua zi, management-ul l-a demis pe redactorul sef al stirilor peste capul meu, fapt ce mi s-a parut inacceptabil. Citeste mai departe…

Rodica Culcer

Joi 8 Septembrie

Cum se deformează percepția omului aflat la putere. Tentația absurdului

„Să trăiți Șefu’, ați fost nemaipomenit la conferință, v-am văzut!” , „Ce cravată frumoasă aveți astăzi”, aud asta zilnic de la supușii lingușitori ai oamenilor aflați vremelnic la putere. Foarte puțini dintre ei sînt persoane echilibrate și cu simțul ridicolului. Trebuie să fii „boier” de acasă, să ai ceva aristocratic în educația ta ca să nu ți se urce la cap gudurelile ridicole ale trepădușilor de pe la Palate.

În viermuiala încă medievală de pe coridoare și din mădularele putrezite de corupție, clientelele politice s-au adaptat, s-au camuflat și au rezistat făcînd cerc de ipocrizie în jurul prizonierilor de la vîrf. Piramida clientelară a rezistat lingușind, iar suveranul a înțeles încet-încet că el este cel mai tare, e supremul, adulatul, minunatul. I se spune în fiecare zi, pe toate vocile, de la șofer la liftier, secretară și directorime. Toți au un stil gata format, textele lingușitoare potrivindu-se oricărui șef, sînt tot mai cu talent rostite de atîta exersat.

Ziua unui politician în funcție de stat începe cu bine. I se deschide portiera mașinii și un portar scoate chipiul: „Să trăiți, Șefu! Fură pe aici niște găozari de pe la nu știu care televiziune, le-am zis eu cîteva și s-au cărat! Doar nu era să-i las să vă ia, așa, de dimineață!” Ei, așa se naște solidaritatea echipei! Citeste mai departe

Ruxandra Hurezean – Gazetino

Vineri 9 Septembrie

Barbarie si civilizatie: Despre 11 septembrie, nihilism si anti-americanism

Exista momente, fracturi existentiale, pe care nu le uiti pana in ultima clipa a vietii. Era intr-o marti, o zi de septembrie cu un cer de un albastru orbitor, o zi promitatoare si senina. Am aflat despre agresiunea terorista de la radio, s-a intrerupt emisiunea de muzica clasica, au inceput anunturile panicate. Lume pe strada, ambulante, rumori, o atmosfera post-apocaliptica, deruta, perplexitate. Adam era la scoala, implinise sase ani la sfarsitul lui august. Dupa ce m-am asigurat ca totul este OK cu el si Mary, am plecat la universitate. M-am tot gandit despre ce sa le vorbesc studentilor, tineam un curs despre ascensiunea si caderea comunismului. Am decis sa urmez sfatul Monicai Lovinescu dat in cateva randuri si le-am vorbit despre “demonii” lui Dostoievski, despre ce inseamna nihilismul modern, despre ura viscerala impotriva acelor valori pe care adeseori le consideram de la sine intelese si despre cat de usor se poate descinde dinspre civlizatie catre opusul ei.

La zece ani după “revanşa barbarilor” (cum am numit, intr-un articol aparut in revista “22″, scris chiar in seara acelei zile, atacul din 11 septembrie 2001 asupra turnurilor din Manhattan, dar si asupra Pentagonului si, in fapt, asupra proiectului istoric american al libertatii civice), se impun o serie de reflectii cat mai putin triumfaliste, insa in niciun caz defetiste. Atunci cand spun revansa barbarilor am in vedere marele conflict din inima modernitatii, ceea ce istoricul Bernard Wasserstein de la University of Chicago a analizat in magistrala sa lucrare “Barbarism and Civilization.: A History of Europe in Our Time” (Oxford University Press, 2007). Nu traim inca si probabil ca nu vom trai niciodata intr-o lume complet eliberata de spectrul terorismului islamist. Ideologia revolutionar-totalitara de tip Al Qaeda continua sa faca prozeliti, nu numai intre dezmostenitii soartei, ci si printre, ori chiar mai ales, cei care provin din familii instarite, tineri cu educatie universitara adeseori vestica. Citeste mai departe…

Vladimir Tismaneanu

Sambata 10 Septembrie

Ţării, cât mai mult tăciune!

Discursul-fluviu ţinut azi de preşedintele Traian Băsescu la şcoala de vară a UNPR a conţinut numeroase vorbe de duh, exprimări tranşante şi fraze memorabile. Mi-a plăcut grozav fragmentul referitor la viitor, fragment la care sensibilul şef de stat a şi lăcrimat puţin: “cei de vârsta a treia, ca mine, de exemplu, vor trebui să înţeleagă că au obligaţia să planteze un pom la umbra căruia nu vor sta niciodată”. Mi s-a părut un fel de Churchill combinat cu De Gaulle, dar fără referire la Iliescu: bătrâna şandrama stalinistă ameninţă să trăiască mai mult decât stejarul din Borzeşti, şi nu doar că o să aibă timp berechet să mai planteze cireşi şi peri, dar parcă văd că scoate şi-o recoltă, două de ţuică şi se mai face o dată praştie, în amintirea tinereţii moscovite. Lăsând însă deoparte lacrimile, în care Moscova, oricum, nu crede, să analizăm puţin şi o altă temă abordată de Băsescu: redeschiderea exploatărilor miniere închise în ultimii ani. Partea frumoasă a lucrurilor e că onor prezidentul realizează, în sfârşit, ceea ce niciun alt onor prezident n-a remarcat până acum: că România are suficiente resurse naturale, solice şi subsolice, cât să o ducă boiereşte pe timp de criză, când alţii chiţăie de foame şi de frig, şi că munţii noştri încă aur poartă, dar noi tot din poartă în poartă cerşim importuri proaste şi scumpe, de la tot felul de licurici, cu ochi albaştri sau migdalaţi.

Partea urâtă a lucrurilor se referă la minerii în sine. Eu şi acum mai simt pe spate blândeţea bâtei care m-a scărpinat tandru pe spinare, într-o frumoasă după-amiază de iunie a anului una mie nouă sute nouăzeci. Şi, probabil, ca mine sunt mii de oameni pe care-i apucă frisoanele numai ce aud cuvântul “miner”. Căci, de la Silvester Andrei, ăla de salva abatajul, încoace, minerii au fost o forţă brută a naturii umane, oarbă, năvalnică şi imprevizibilă. Dacă populăm iar minele cu mineri, nu cumva mâine-poimâine o să se abată iar cohortele întunecate asupra Bucureştiului, să facă ordine şi să planteze panseluţe, stropindu-le la rădăcină cu sânge de intelectual bărbos? Şi apoi, de unde să mai iei mineri, că ăia pe care nu i-a răpus silicoza sau palinca fie au îmbătrânit de tot, fie, cei mai tineri, s-au reprofilat şi culeg prin Spania recolte-record de căpşune. Citeste mai departe…

Spartakus – Reporter Virtual

Written by Theophyle

11/09/2011 la 8:38 am

35 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Buna dimineata 🙂
    Excelenta selectia, ca de fiecare data! Multumiri echipei redactionale.
    Bun articolul Ruxandei Hurezeanu! Cameleonismul clientelei politice si transformarea suferita de unele personaje care in momentul in care ajung „sus pe craca” uita de unde au pornit vine din spate, din traditia de sute de ani in care „pupat papucul sultanului” era o obisnuintza si un ritual la instalare. Cred ca asta tine si de profilul uman, de subrezenia psihica si intelectuala a individului in care „Oportunism” este eticheta.
    Legat de problema fortei de munca, cred ca tb avute in vedere fondurile destinate pregatirii profesionale, care din punctul meu de vedere au fost folosite ptr. tot ce vrei si nu vrei, dar fara finalitate in absortia fortei de munca. Poate ca acum este momentul sa fie folosite in sfrsit ptr. cea ce trebuie, reconversie profesionala si pregatire de forta de munca ptr. sectoarele deficitare.

    mar

    11/09/2011 at 9:02 am

    • Salut mar 🙂
      da, si mie mi-a placut!

      Theophyle

      11/09/2011 at 10:11 am

  2. Magister, multumiri si salutari! Ce se mai aude cu Alba ca Zapada? E alba-alba, sau i se strecoara si niste pitici murdari si penali (gen Solomon si Gutau) pe sub rochie, ca in cazul asta mai bine ma uit la Mickey Mouse si Frumoasa din padurea adormita, macar stiu ca s-alege praful de tot! 😀 😀

    Spartakus

    11/09/2011 at 9:30 am

    • Salut Spartakus,
      Am comentat ieri la articolul (bun) a lui Aligica pe contributors, unde bineinteles ,mi-am luat si portia (considerat fiind radical legionar, probabil). Ai aci linkul:

      http://www.contributors.ro/fara-categorie/despre-asa-numita-%e2%80%9cmiscare-populara-viitoarea-structura-de-centru-dreapta%e2%80%9d/#comment-34903

      Pana la urma va fi ceva, Doamne ajuta – e nevoie si de o aripa radicala „iacobin-legionara” nu? 😆

      Theophyle

      11/09/2011 at 10:10 am

      • salut, Theophyle, salut tuturor!

        spune DPA într-un comentariu:

        Fapt este ca intr-o lume imperfecta votam mereu raul cel mai mic. Democratia nu este despre optim si perfectiune ci despre minimizarea raului. Votand alegem intre solutii imperfecte. Intre grade de imperfectiune. Deci votul negativ are sens. Este insasi esenta democratiei.

        în democraţiile consacrate exact aşa şi este, e de ajuns să ne uităm la vecinii europeni sau chiar USA.
        ca să ne dăm seama cît de dramatică a ajuns situaţia la noi însă, e de ajuns să ne gîndim ce avem de ales în 2012 şi chiar 2014. de acord, vom avea pe eşichier două „rele”. dacă le comparăm, vedem că diferenţa între ele este uriaşă. nici nu îndrăznesc să fac un exerciţiu de imaginaţie cu USL instalată la putere pentru cel puţin un deceniu.

        val_one

        11/09/2011 at 11:18 am

        • Salut val 🙂
          toate sunt rele, adevarat este rau si exista malefic. Securistii lui Felix sunt malefici!

          Theophyle

          11/09/2011 at 11:59 am

      • Saraca Romania si saracul DPA daca totul atirna in 2-3 oameni…..

        Poate fi miscarea legionara considerata o miscare la firul ierbii? Singura miscare la firul ierbii in RO vreodata?

        Pot fi lucrurile astea (typ m.populara) organizate Theophyle? E o coincidenta ca amindoi ne uitam in aceleasi carti? 😉
        Nu exista cineva suficeient de priceput in materie de organizatii care sa-si spuna parerea?
        Ca sint satul de pareri de tipul „noi romanii… nu si nu…”. De unde si dezamagirea mea cu dreapta care sint un fel de „noi romanii… poate, poate nu…”. ”

        Cum e cu conservatorii astia de fapt? Planteaza iarba sau asteapta sa apara singura oricit ar dura asteptarea si oricare ar fi pretul?

        Tio

        11/09/2011 at 12:22 pm

      • Draga Magister, am vazut ce zic domnii care te-au acuzat de extremism. In baza lor, Nicu Ceausescu era acum presedinte. Dar revolutia de care se tem ei nu implica neaparat varsare de sange. Au fost doar atatea revolutii tacute, de catifea, care au schimbat oranduiri mai rele decat democratia noastra de mucava. Si cine stie ce vrea, de fapt, poporul? Poate nu toti vor fasole si tuica, poate nu toti vor pomeni, poate nu toti vor Solomoni si Oprisani. Si, daca marea masa a pacalitilor de la alegeri voteaza cu burta, cine ne impiedica pe noi, astialaltii, sa votam cu capul? Raman la parerea ca e nu doar posibil, dar si necesar ca unui popor sa i se faca bine cu forta, mai ales atunci cand educatia lui e facuta de Cruduta, Borcea si Capatos. Amicul meu Mustafa Kemal, zis si Ataturk 😀 e exemplul cel mai elocvent ca se poate aduce un popor din Evul Mediu in secolul XX in doar zece ani.
        Iar aripa radicala de care pomenesti e de asemenea necesara si ma calific: n-oi avea nume de sfant, dar just m-a facut mama! 🙂

        Spartakus

        11/09/2011 at 12:33 pm

  3. o zi buna tuturor!
    🙂 tarii cat mai mult taciune!

    Sare'n Ochi

    11/09/2011 at 9:45 am

    • Buna Ziua Sare’ 🙂

      Theophyle

      11/09/2011 at 10:25 am

  4. Dureroase mărturisirile Rodicăi Culcer… Şi, tot legat de gazon, ca o ilustrare a prezentului, primiţi şi următoarele:
    https://baricada.wordpress.com/2011/09/09/national-arenda/
    http://baricada.wordpress.com/2011/09/10/national-arenda-becali-version/

    baricada

    11/09/2011 at 10:36 am

    • salut baricada 🙂
      Da sunt dureroase si arata ca lucrurile nu se prea schimba. Daca se schimba schimbarile sunt minore.

      Theophyle

      11/09/2011 at 12:01 pm

  5. neata,

    multumiri pentru selectie

    +

    Trebuie să fii „boier” de acasă, să ai ceva aristocratic în educația ta ca să nu ți se urce la cap gudurelile ridicole ale trepădușilor

    valabil in politica, valabil si in viata de zi cu zi,

    skorpion

    11/09/2011 at 10:42 am

  6. Din nou terorismul, aceast cancer care roade umanitatea si ptr. care nu cred ca va exista panceu. Dumnezeui sa-i odihneasca!
    http://www.hotnews.ro/stiri-international-10094098-aganistan-atentat-sinucigas-soldat-89-raniti-intre-care-cel-putin-50-soldati-americani.htm

    mar

    11/09/2011 at 10:49 am

    • salu mar 🙂
      Din nefericire era de asteptat ca astazi sa se intample lucruri de acest gen 😦

      Theophyle

      11/09/2011 at 12:02 pm

  7. Salut,
    Si eu cred ca solutia va veni de la firul ierbii. E o cale mai lunga dar va veni cu siguranta.
    Stiti, m-a fascinat cum am avut noi de doua ori noroc, odata trecind in citeva zeci de ani de la feudalism la un regat cu o constitutie avansata europeana sau cind credeam ca revolutia din 89 ne va propulsa direct inaintea polonezilor si cehilor care avusesera o atitudine infinit mai ridicata civic decit noi in anii comunismului.
    Am vazut de mult un documentar cu niste indieni amazonieni proaspat descoperiti ca fiind in epoca metalelor, carind un frigider cu piroga. Intre timp m-am mai calmat la capitolul entuziasm. Acum zic si eu ca marxistul ca la saltul calitativ se ajunge dupa acumularea cantitativa 🙂
    Deci Theophyle asa este: Solutia este la firul ierbii ! (Sa o privim cum creste precum Walt Withman si sa o ajutam)

    lastnightmusic

    11/09/2011 at 11:51 am

    • dacă nu „desţelenim” bine terenul, nu va creşte (mai) nimic. iar la „umbră„, cu atît mai puţin.

      val_one

      11/09/2011 at 12:00 pm

      • Da, val,
        Trebuie taiata o brazda adanca!

        Theophyle

        11/09/2011 at 12:03 pm

    • Asa e TDS, 🙂
      Daca nu o vom face asa, vom construi inca un CDR.

      Theophyle

      11/09/2011 at 12:02 pm

  8. Salutari duminicale!
    Bune articole, toate.
    Cu Spartakus si Niku Electriku cafeaua mi s-a parut mai buna azi.

    luminita

    11/09/2011 at 12:11 pm

    • salut lumi 🙂
      facem ce putem sa satisfacem clientii 🙂

      Theophyle

      11/09/2011 at 12:12 pm

      • Theophyle, salut!
        blogosfera romaneasca ne ofera cu generozitate material destul si de calitate, asta-i bucuria si mandria mea, ca cititor impatimit.

        luminita

        11/09/2011 at 12:17 pm

    • Oricum ei sunt mai putin nocivi decit cafeaua aia austriaca cu zaharina 🙂

      lastnightmusic

      11/09/2011 at 12:14 pm

      • Si … cum doriti cafeaua doamna ? Cu frisca sau cu Niku Electriku’ ? Sa va pun si doua lingurite de theophyle ? 🙂 🙂

        lastnightmusic

        11/09/2011 at 12:17 pm

        • la cafea merge un „I want to break free”, cu Freddie Mercury, daca tot ti s-a revarsat grija…. 😆

          luminita

          11/09/2011 at 12:40 pm

      • salut, tinere!
        nu am folosit niciodata zaharina, nici in cafea, nici in ceai, nu-mi plac surogatele, nici la propriu, nici la figurat, prefer zaharul si mierea.
        Iar cafeaua chiar e buna aici, crede-ma pe cuvant. 😆

        luminita

        11/09/2011 at 12:34 pm

  9. buna ziua
    ma repet/excelente selectii
    eu unul nu cred in alba ca zapada;poate sunt un batrin acrit,dar o alba ca zapada cu udrea&co e o gluma sinistra;
    intii si-ntii e nevoie de ” alba ca zapada” in justitie;apare acolo,nu mai trebuie in politica
    nu apare acolo,nu va fi nicaieri
    citesc de arestari peste arestari,de primiri de mita de-ti sta ceasul cind auzi sumele,de averi care normal se fac in generatii acumulate dintr-un salar de bugetar de 1000 eur/luna si in final-in cazul cel mai fericit-o condamnare cu suspendare;
    dupa putini ani,auzim aceasi placa si se descopera cu uimire ca x in postul y a fost cercetat pentru coruptie(de condamnare nici vorba)
    eu inteleg prezumtia de nevinovatie,e sacrosancta,dar cind il prinzi clar,filmat,inregistrat audio ca primeste shpaga ce alte dovezi mai vrea justitia?
    aici e buba,judecatorii sunt acum suverani,si aici e meritul incontestabil al lui basescu,au salarii si alte avantaje suficient sa nu duca grija zilei de miine;nu trebuie decit sa arate ca respecta legea;

    intamplator

    11/09/2011 at 12:20 pm

    • În pofida clarității enunțurilor lui Sebastian Lăzăroiu, confuziile privind Albă ca Zăpada și Mișcarea Populară continuă pe nenumărate canale de comunicare (TV, internet, medii informale). Albă ca Zăpada nu va fi o organizație de mase, nici o anexă a unui alt partid. Mai curând, vorbim despre un arhetip, o idee regulativă (cum ar zice un neamț mai inteligent), un set de principii și valori de la care se revendică oamenii de centru-dreapta din România. Mihail Neamţu, pe Blogary.ro

      val_one

      11/09/2011 at 12:31 pm

      • mi-a placut asta cu „idee regulativa”, de coma mi se pare. 😆

        luminita

        11/09/2011 at 12:42 pm

  10. Asta nu mai este ironie, este cretinism si retard mintal „…..în momentul în care accepţi să-şi pună sistemul defensiv la tine în ţară, poţi să-i ceri măcar o cafea să-ţi dea domnul Barack Obama..” 👿
    http://www.evz.ro/detalii/stiri/victor-ponta-ironizeaza-si-vizita-lui-traian-basescu-la-washington-945124.html

    mar

    11/09/2011 at 2:56 pm

    • De buna seama Ponta confunda administratia prezidentiala USA cu un loc de chermeza la care oricine se poate autoinvita,(vezi cererea petentului Ponta catre administatia prezidentiala a Ro careia i se adreseaza cu o invitatie atunci cand solicita o intrevedere).
      Numai ca si presedintia Ro i-a tras-o si la trimis la registratura.
      Asa e corect, cetatenii sunt egali …..

      andrzej

      11/09/2011 at 3:38 pm

  11. Buna ziua,
    Ponta nu se dezminte, a ajuns sa nu mai poata iesi din limbajul asta de ironie ieftina. Daca presedintele Basescu poate cere o cafea , ca un om matur, Ponta ar trebui sa ceara o bomboana, o acadea, la mintea de copil nedezvoltat pe care o are. Dar e bine sa insiste cu limbajul asta prostesc poate se mai lamuresc si romanii ca nu au nimic de asteptat de la el.

    cedric

    11/09/2011 at 3:25 pm

    • dupa cum s a vazut …ambasada SUA nu doarme.iar liderii politici sunt analizati la sange.dupa ce se rezolva cu „scutul” pot paria ca usl, ponta sau orice sugaci din gasca lui ilici@felix@kondyakov nu v a mai pune mana pe putere in RO.nu e nici armata SUA asa naiva incat sa lase liber la secrete militare si diplomatice orice cretin , gent tonta.ce ma mira este faptul ca nasul de cununie a lui tonta nu i da „2 palme” peste freza sa l trezeasca la realitate.ptr orice sef de serviciu de info in cadrul NATO ..sa te inrudesti cu alde tonta reprezinta o piatra de moara. :)sau nenea tonta joaka rolul prostului in vreo piesa de care noi nu stim ..iar rolul il prinde asa bine ca ne fraiereste pe toti 😛

      zigzag

      11/09/2011 at 4:40 pm

      • Tonta nu joaca nici un rol de prost, e chiar idiot de-adevaratelea.
        Asta e partea buna a intamplarii ca l-au ales pesedistii presedinte, din aceasta postura idiotul si-a dat drumul la gura cu mai mult tupeu decat daca ar fi ramas in esalonul doi si astfel lumea il poate analiza in toata splendoarea idioteniei fatzarnice.
        Daca lui Geoana i s-a lipit la fix eticheta de Prostanac, lui Tonta a i se spune idiot deja constituie un pleonasm. Academia Romana ar trebui sa consemneze asta.

        luminita

        11/09/2011 at 5:08 pm

  12. Salut pe toata lumea 🙂
    postare noua!

    Theophyle

    11/09/2011 at 5:04 pm


Comentariile sunt închise.