Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită: 6 Septembrie – “Companiile de stat: afaceri de 10 mld. €, pierderi de 500 mil. €.”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Astazi (marţi), vremea va fi în general instabilă şi se va răci uşor în cea mai mare parte a ţării. Îndeosebi în cursul zilei în vestul, centrul şi nordul teritoriului temporar vor fi înnorări accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În rest, cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre seară şi în cursul nopţii, când fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii restrânse. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 20 l/mp îndeosebi la munte şi vor fi condiţii de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 şi 31 de grade, uşor mai ridicate în Lunca Dunării, iar cele minime între 12 şi 20 de grade. In Bucureşti, cerul va fi variabil, cu înnorări seara şi în cursul nopţii, când vor fi posibile averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă de 16-18 grade. Mediafax

Curs valutar BNR valabil 6 septembrie 2011: 1 EURO = 4. 2429 RON (+ 0.0011  RON); 1 USD = 3.0025 RON (+0.0261 RON); 1 EURO = 1.4131  USD; (-0.0120 RON); Francul elvetian 3.8133 RON (-0. 0023 RON). Gramul de aur 182.9475 RON (+5.4890 RON)


Companiile de stat la raport: Afaceri de 10 mld. €, pierderi de 500 mil. €. Cele mai mari 35 de companii din portofoliul statului român, majoritatea aflându-se în subordinea Ministerului Economiei şi Transporturilor, au înregistrat anul trecut afaceri de circa 10 mld. euro, dar nu au reuşit să facă profit, pierderile acestora apropiindu-se de 500 mil. euro. Companii care ţin în mână infrastructura feroviară a României, administratori de bogăţii subterane, producători de „lumină”, firme care ajung până în ultimul cătun al ţării prin serviciile lor aduc pierderi de sute de milioane de euro, primele 10 firme din top în funcţie de pierderi reuşind ca într-un an să strângă un minus de peste 900 mil. euro. Ziarul Financiar lansează o campanie prin care îşi propune să aducă în prim plan problemele acestor firme în care lucrează peste 200.000 de oameni şi care ar putea fi soluţiile prin care ele ar deveni profitabile.Ziarul Financiar

Romania libera a vorbit cu Samih Sawiris: Adevaratele intentii ale miliardarului lui Mazare. De ce si-ar da unul dintre cei mai bogati oameni ai planetei o buna parte din avere pe mana primarului constantei pentru ca edilul sa faca acte caritabile? Plecand de la aceasta intrebare, am incercat sa lamurim ce se ascunde in spatele donatiei cu care se lauda de doua saptamani Radu Mazare. Am aflat astfel ca, dincolo de intentiile generoase ale miliardarului Samih Sawiris, ar putea fi vorba si de calcule cat se poate de pragmatice. Romania libera a obtinut declaratii in exclusivitate de la Samih Sawiris, om de afaceri egiptean, cu o avere estimata de publicatia Forbes la 1,5 miliarde de dolari. In urma cu doua saptamani, Radu Mazare declara ca Sawiris i-a cerut ajutorul pentru a-si cheltui in scopuri caritabile  o treime din avere. Faptul ca la Constanta, cu un an inainte de alegerile locale, vor veni sume impresionante de bani pe care primarul Mazare le va distribui (sub forma unor ajutoare) saracilor ridica semne de intrebare. Discuţia cu Samih Sawiris, preşedintele Orascom Development, un important dezvoltator imobiliar cu sediul în Elveţia, am purtat-o prin intermediul lui Franz Egle, membru în comitetul director al aceleiaşi companii. Concluziile celor trei runde de discuţii telefonice, avute de-a lungul a zece zile, au arătat, că există diferenţe mari între afirmaţiile miliardarului şi cele ale edilului. Sawiris ne-a precizat că face donaţii în toate ţările unde are interese de afaceri. Primarul şi-a asigurat cetăţenii că vor mai veni şi „alte sute de mii de euro” de la miliardarul egiptean, Sawiris s-a mărginit să spună că „vom mai discuta”. Donaţia nu se face din banii personali ai „prietenului meu Sawiris”, cum s-a exprimat Mazăre, ci printr-o fundaţie. Ceea ce a ezitat să spună Sawiris este dacă şi cum va urmări cheltuirea acestor bani, astfel încât ei să nu fie folosiţi în scopuri electorale.  Romania Libera.

Realitatea TV, aproape de faliment, la cererea patronului Schwartzenberg. cţionarul majoritar al Realitatea Media, Elan Schwartzenberg, cere insolvenţa propriei firme, după ce în urmă cu trei luni anunţa investiţii de 100 milioane de euro şi schimbarea sediului. Elan Schwartzenberg ar face orice pentru a scăpa de managerul Sebastian Ghiţă. Problemele trustului Realitatea Media au început din 2009, când mai mulţi parteneri de afaceri au solicitat, în instanţă, obligarea societăţii la plata datoriilor. Un număr de 27 de cereri de intrare în insolvenţă au fost înregistrate la tribunal în ultimii doi ani. Ultima a fost depusă pe 2 septembrie, chiar din partea acţionarului majoritar Elan Schwartzenberg, şi are termen de judecată mâine. Dacă solicitarea va fi admisă, managementul societăţii va reveni unui administrator judiciar independent. Pe 7 iulie 2011, instanţa stabilea că Realitatea Media trebuie să plătească Regiei Autonome Administraţia Patromoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) suma de 592.948 de lei, reprezentând chiria pentru spaţiile din Piaţa Presei Libere. În acelaşi dosar şi la aceeaşi dată, judecătorii au hotărât evacuarea societăţii din spaţiile închiriate, mai exact de pe 916 metri pătraţi şi din mai multe zeci de camere. Motivul: „lipsa titlului locativ”. Alţi creditori: Gecad Net cu 151.550 de lei, la care se adaugă 44.844 de lei penalităţi, Media Mall – 3.277.792 de lei, PSV Trust Security, parte a concernului PSV Company, Centrul Român pentru Administrarea Drepturilor Artişti lor Interpreţi – 1.529.779 de lei, agenţia de presă Reuters – 60.000 de lei, SC Attica Media RMN – 180.000 de lei, Societatea Naţională de Radio comunicaţii – 365.802 de lei şi SC Coresi cu 2.800.000 de lei. Evenimentul zilei.

Angela Toncescu va fi din nou verificată de ANI. Urmare a articolului de ieri, din „Adevărul“, cu titlul „«Regina asigurărilor», salariu de 29.000 de euro pe lună“, secretarul general al Agenţiei naţionale pentru Integritate (ANI), Horia Georgescu (34 de ani), a declarat că instituţia sa va efectua noi verificări a averii Angelei Toncesu, şefa Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor.  „Doamna Angela Toncescu va fi amendată cu suma de 2.000 de lei şi vom dispune reverificarea averii Domniei Sale. Mai mult de atât nu avem ce face. Noi, aşa cum bine ştiţi, am sesizat Parchetul, în 2008, în cazul doamnei Angela Toncescu, dar procurorii au dispus neînceperea urmăririi penale”, a declarat, pentru „Adevărul”, Horia Georgescu. Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), Angela Toncescu (58 de ani), a refuzat să dea curs solicitărilor oficiale ale ziarului „Adevărul”, transmise la 31 august, pentru a-şi exprima un punct de vedere referitor la veniturile sale salariale ascunse sub sintagma „conform fişei fiscale”.Adevarul.

Război de două miliarde euro pentru controlul asigurărilor. Apropiata numire a şefului CSA a dat naştere unui război cu fronturi şi victime în toate domeniile, de la politică şi business la presă. La luptă iau parte şi trei dintre cei mai bogaţi români. Angela Toncescu, actualul preşedinte al CSA, şi Cristian Constantinescu, fostul preşedinte al Allianz-Ţiriac Asigurări. Cine va conduce în următorii patru ani Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) sau, mai clar, cine va avea privilegiul de a supraveghea o piaţă a cărei valoare se ridică la peste 2 miliarde de euro în fiecare an? Aceasta este întrebarea care preocupă o bună parte a presei (inclusiv a celei tabloide), care nu-i lasă să doarmă liniştiţi pe preşedinţii companiilor de asigurări şi care transformă parlamentarii din Comisiile de Buget-Finanţe ale celor două camere în ţinte predilecte pentru diferite „grupuri de lobby”. În această toamnă, deputaţii şi senatorii aleg noii membri ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi, implicit, preşedintele acestei instituţii, iar acest fapt nu putea să treacă neobservat din moment ce marele câştigător va deţine nu doar controlul asupra unei pieţe de peste 2 miliarde de euro, dar şi cel mai mare salariu din România. Şi-au anunţat candidatura Cristian Constantinescu, fostul preşedinte al Allianz-Ţiriac , şi Angela Toncescu, actualul preşedinte al CSA. Ambii candidaţi, persoane vechi în sistem (încă de pe vremea ADAS-ului), ambii candidaţi cu rezultate notabile în companiile în care au lucrat, ambii cu ceva probleme de credibilitate de la un punct încolo, unul susţinut de PDL (Cristian Constantinescu), altul aflat în graţiile USL (Angela Toncescu). Evenimentul Zilei

Emil Boc: În privinţa reorganizării administrative, PDL poate accepta 10 regiuni . Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat luni seara că încă nu există la nivelul coaliţiei o poziţie comună asupra modului de realizare a reorganizării administrativ-teritoriale a României, UDMR şi grupul minorităţilor având o viziune diferită de cea a democrat-liberalilor şi a UNPR, însă discuţiile merg mai departe, iar PDL poate accepta varianta cu 10 regiuni.  „PDL şi UNPR susţin proiectul, însă am convenit că discuţiile merg mai departe, nu rămânem cantonaţi în singurul proiect pe care îl avem acum, astfel încât proiectul de reorganizare să se poată finaliza. (…) Putem să discutăm 8-10 regiuni, nu trebuie să rămânem cantonaţi în 8, putem să discutăm şi despre 10 regiuni, cu condiţia ca demersul să se realizeze până la capăt”, a spus premierul. El a amintit că UDMR are în continuare acele reţineri legate de particularităţile minorităţii maghiare, însă liderii coaliţiei trebuie să înţeleagă necesitatea detaşării de viziunea etnică şi faptul că această reorganizare „se face în interesul României, nu pentru a proteja interesele particulare ale unuia sau altuia ca preşedinte de consiliu judeţean”. Agerpres.

PNL vrea să-l aducă pe Rege în Parlament. Liderii grupurilor parlamentare ale PNL, Călin Popescu Tăriceanu şi Puiu Haşotti, au propus, ieri, în şedinţa aleşilor USL invitarea Regelui Mihai în Parlament pentru a adresa un mesaj în ziua în care împlineşte 90 de ani.  Tăriceanu a făcut prezentarea propunerii şi a menţionat că ideea a aparţinut în primă instanţă liderului senatorilor PNL, Puiu Haşotti. „Să solicităm Parlamentului ca pe data de 25 octombrie anul acesta să îl invităm pe Regele Mihai să se adreseze Parlamentului, cu ocazia împlinirii vârstei venerabile de 90 de ani”, a pledat liderul deputaţilor PNL. El a afirmat că PNL  are şi acceptul Casei Regale şi  liberalii au depus solicitarea la Birourile reunite ale Parlamentului. „Semnificaţia politică este din perspectiva mea aceea de a arăta României care este rolul şefului statului într-o democraţie parlamentară, cu ce se ocupă şeful statului, bineînţeles în contrapondere cu ceea ce vedem astăzi că se întâmplă”, a adăugat Tăriceanu. La rândul său, Puiu Haşotti a propus ca la şedinţa din 25 octombrie să nu existe alte intervenţii sau alte personalităţi invitate în afară de Regele Mihai. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a menţionat că, în pofida convingerilor republicane ale social-democraţilor, parlamentarii PSD vor susţine iniţiativa colegilor de alianţă. Adevarul.

Pe Politeia Europeana puteti citi: 6 Septembrie 2011 – “băncile au rămas o umbră”

Titluri: Bursele Internationale 5-6 Septembrie 2011; Pe burse, băncile au rămas doar o umbră; Barroso şi Lagarde, front comun în faţa crizei; Procesul lui Jacques Chirac a început, în absenţa acuzatului; Revista Presei de la Deutsche Welle; Silvio Berlusconi va candida pentru funcţia de prim-ministru în 2013;FMI: Renunţaţi la austeritate!

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

06/09/2011 la 8:34 am

40 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. o zi buna, tuturor!
  cum ziceam, banii bunului egiptean se vor duce in strategia USL pe turism:
  http://sareinochi.wordpress.com/2011/08/26/strategia-usl-pentru-turism-alba-neagra-se-muta-pe-litoral/

  Sare'n Ochi

  06/09/2011 at 8:46 am

 2. Salutare! 🙂

  Ce monarhisti au devenit toti, de cind ii tine Basescu in opozitie 😈
  Sunt curios care ar fi temeiul constitutional si legal pe baza caruia Regele s-ar putea adresa parlamentului, prerogativa aceasta apartine presedintelui. Sau sefilor altor state.

  Sunt tare curios daca Ponta ar pleca, impreuna cu grupul PSD, cum pleaca cid Basescu spune ceva in Parlament..

  Cetatean

  06/09/2011 at 8:48 am

 3. Salutare la tot poporul! Dreptate şi frăţie!

  Iată ce am găsit în legea 43/2003:

  Art. 15.
  Este interzisa finantarea campaniei electorale, in mod direct sau indirect, de catre persoane fizice sau juridice straine. Sumele astfel primite se confisca si se fac venit la bugetul statului.

  Nemernicul de Maţăre se va prevala de art. 6 (2) care zice:

  (2) Donatiile din partea altor state ori a organizatiilor din strainatate, precum si din partea persoanelor fizice si juridice straine sunt interzise. Fac exceptie de la prevederile acestui alineat donatiile constand in bunuri materiale necesare activitatii politice, dar care nu sunt materiale de propaganda electorala, primite de la organizatii politice internationale la care partidul politic respectiv este afiliat sau de la partide politice ori formatiuni politice aflate in relatii de colaborare politica. Aceste donatii se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a, pana la data de 31 martie a anului urmator.
  (3) Donatiile prevazute la alin. (2) sunt scutite de plata taxelor vamale.

  Nu se găseşte niciun rezident din ţară care să facă sesizare penală şi să arate că pomana egipteană este de fapt şpagă?

  • spaga clara.
   dar „organele abilitate ale statului” n-au calitatea de „rezident in Romania” sa se autosesizeze? 🙂

   Sare'n Ochi

   06/09/2011 at 9:06 am

 4. Marius, baietii din SRI ce crezi ca pazesc, mai ales intr-o zona sensibila cum e zona de litoral? De la SRI la Parchet e un singur pas.

  Cetatean

  06/09/2011 at 9:07 am

  • Maehara, fostul ministru de externe, a trebuit să demisioneze din guvern în luna aprilie, pentru un total de 1500 de dolari primiţi cu acte în regulă în contul PDJ, de la o asociaţie de coreeni* japonezi din Yokohama, în intervalul 2003-2009. Omul a dat banii înapoi, dar gaura de imagine nu a putut fi astupată. M-aş bucura ca Mazăre să fie nevoit să returneze banii primiţi ca şpagă de la cetăţeni străini. Nu de alta dar ca să scape de pîrnaie.

   Maehara a avut scuza că donatorul avea nume japonez. Nu ştiu dacă Mazăre va putea demonstra ca Sawiris e nume românesc, aşa cum nu poate demonstra că uniforma de nazist este sutană de popă.

   –––––
   * e vorba despre un strat istoric de imigraţie, de pe vremea cînd Coreea era în administraţie japoneză.

   • Sawiris e nume geto-dacic sadea, la fel ca numele de Dapix, Gebeleizis, Scorillo si Gerula. 😉

    Cetatean

    06/09/2011 at 10:23 am

 5. bunä dimineatza,

  sä nu vä inchipuitzi, cä afaceristul egiptean, dä banii färä sä primeascä ceva,

  pästaie are interesele lui, el sustzine multzi interlopi in constantza.

  theo

  06/09/2011 at 9:31 am

 6. neata, all

  nu as fi avut nimic impotriva ca regele Mihai sa vorbeasca de ziua lui in fata parlamentarilor.

  insa tariceanu putea sa se abtina cu:Semnificaţia politică este din perspectiva mea aceea de a arăta României care este rolul şefului statului într-o democraţie parlamentară, cu ce se ocupă şeful statului, bineînţeles în contrapondere cu ceea ce vedem astăzi că se întâmplă

  sa inteleg ca regele Mihai o sa vina in parlament ca sa-l mustruluiasca pe actualul sef al statului?
  sa-i dea lectii actualului sef al Ro?

  ce poate sa spuna regele Mihai in afara de teorii, teorii…..

  skorpion

  06/09/2011 at 9:36 am

 7. ex mihai, nu are ce cäuta in fatza parlamentului.

  nu are nici o calitate.

  astea sunt aranjamentele lui Täriceanu, bun prieten cu Dudä, lucru tzinut ascuns

  dar multzi stiu, dudä cu nevastä-sa a cutreerat lumea, si la eschimosi, cu bani dela täriceanu

  dar nu din punga lui, ci a bugetului.romanilor

  Tariceanu, forteazä usa cu diferite pretexte, vrea sä facä potecä, securistului Dudä,

  prietenul lui, asta este adevärul.

  theo

  06/09/2011 at 9:37 am

 8. ce sä spunä mihai??

  cä a fost intretzinutul rusilor si a kgb,
  s-au incepe cu prostii scenarite, invätzate pe de rost.

  ex mihai, in ce calitate, poate vorbii parlamentului??????

  acolo nu poate vorbi, decat presedintele.

  Moderat

  theo

  06/09/2011 at 9:40 am

 9. nu am väzut in 40 de ani; pe nici un mare nobil, cu rang si de nepot de inpärat etc.

  care sä vorbeascä in parlament.

  sä ducä la rusi, cu medalia pe piept.

  este inadmisibil, ce mizerabili sunt liberalii, mai bine zis Tariceanu

  vrea sä stirbeascä cu orce pretz, autoritatea presedintelui Bäsescu, este

  iar un scenariu fäcut de securistii spälatzi, .

  theo

  06/09/2011 at 9:48 am

 10. 26 septembrie 2011. regele mihai are un discurs fulminant in fata parlamentului. urale prelungite ale parlamentarilor opozitiei. din strada se aud ovatiile poporului care forteaza usile parlamentului. poporul suveran rupe cordoanele de ordine, iar crin antonescu ajunge la prezidiu purtat de bratele tinerilor si batrinilor inflacarati de semnificatia istorica a momentului. crin tuseste usor, isi indreapta suvita rebela si proclama monarhia. dan voiculescu zimbeste.

  apoi se intoarce pe partea cealalta lasind o mica urma de bale pe coltul pernei.

  salut all

  a

  06/09/2011 at 10:29 am

  • 😆

   Crin se intorce pe partea cealalta in timp ce Motanul ii mai pompeaza in vena o injectie etno-botanica.

   Cetatean

   06/09/2011 at 10:32 am

 11. Mai oameni buni, azi e ziua de nastere a lui Emil Boc 😉 Nimeni nu pare sa stie chestia asta. Daca era ziua lui Ilici, toate televizIunile aratau cum se reped pensioonarii sa il pupe pentru consensul si echilibrul dovedit in cele trei mandate.

  Asa ca sa ii uram La multi ani! acestui kamikaze politic al Romaniei numit Emil Boc si sa ne consolam cu ideea ca decit sa tot asteptam un iluzoriu super economist ca Premier, mai bine ne multumim cu un om cu limitele lui inerente in cunostinte economice, insa cu un imens bagaj de bunavointa si determinare. Totul e sa fie receptiv la sfaturile bune ale unora sau altora.

  Cetatean

  06/09/2011 at 10:31 am

  • Buna ziua,
   Nu am stiut si sincer merita un „la multi ani ani”. Omul asta a tacut, a incasat dar a mai si facut.
   Cred ca cel mai mare cadou primit azi este de secretizarea contractului RM. Din ce am vazut la prima vedere, GR a investit 360.000 EUR si a primit o parte generoasa, chair majoritara. A mai adus cred un aport in natura si a mai primit niste actiuni, si uite asa din doua majorari statul roman a ajuns minoritar 😦 Parca cunoastem acest stil extrem de utilizat in Romania postdecembrista.

   mar

   06/09/2011 at 10:38 am

   • toate majorarile s-au facut pe vremea cand Boc nu era premier. Crinela si Pontela puteau sa-l intrebe direct pe Nastase despre „clauzele secrete” ale contractului GMGC.

    Sare'n Ochi

    06/09/2011 at 12:03 pm

    • Buna
     Se pot face aporturi de capital de catre un asociat,fara acordul scris al celuilalt? Din cate stiu eu,nu!

     ela

     06/09/2011 at 1:17 pm

     • Nu, conform L31!

      mar

      06/09/2011 at 1:21 pm

   • Salut 🙂
    A facut ce i s-a spus. Noroc ca omul e docil si ca Base are vointa.
    Imi pare rau de bunele intentii ale d-lui Boc. Nu m-a convins ca e omul potrivit pe postul asta.
    Nu pot sa-i iert ca a lalait-o un an de zile pana sa se trezeasca, nici gugumania cu taxele. E adevarat ca ceva ceva a miscat, cu mari opinteli, dar m-am saturat de „raul cel mai mic”. Nu i-am angajat – pardon, ales – pe astia ca sa fie la cheremul unei opozitii distructive.
    Altfel, la multi ani si la mai multa tarie sufleteasca.

    Diana

    06/09/2011 at 1:10 pm

 12. Tot legat de contractul RM, Regia intra cu aport in natura (ore cum s-a facut evaluarea si de catre cine ???) iar GRL aduce 357.000 USD.
  Cred ca daca spunem „jupuiala in viu” este un eufemism 😦

  mar

  06/09/2011 at 10:42 am

 13. sä-i spunem, LA MULTZI ANI!

  premierului Emil Boc. si multzumiri pt. efortul dat, in scoaterea din recesiune,

  a romaniei.

  theo

  06/09/2011 at 10:43 am

  • 🙂 Felicem diem natalem!

   Sare'n Ochi

   06/09/2011 at 12:05 pm

  • Pai sa-i spunem .
   Acest leusor are ceva eroic(cu bune si cu rele) in samanata sa. Eu zic ca merita sa fie sarbatorit .
   La multi ani Emil Boc!

   andrzej

   06/09/2011 at 1:39 pm

 14. Salutare.
  Pentru cine nu stie , Sawiris e si proprietarul firmei de telefonie mobila italiana WIND . E plina de datorii firma asta si egiptianul la fel .
  Cit priveste partea juritica a facerilor , in Romania oricine strain poate finanta orice . 😆
  Obtine sigur profit . In bani sau in natura . 🙂

  Ștefan A.

  06/09/2011 at 12:22 pm

 15. Salut! Iata ce declara Barroso ieri 5 septembrie in Australia, via http://economicsnewspaper.com:

  „Europa va iesi mai puternica din aceasta criza deoarece acum in Europa, toata lumea, stanga si dreapta sunt de acord ca avem nevoie de reforme structurale pentru a deveni mai competitivi.”

  Daniel Francesco

  06/09/2011 at 12:48 pm

  • toata lumea mai putin USL-ul si judecatorii romani

   ribelalu

   06/09/2011 at 10:01 pm

 16. Doamna Toncescu are salar de 29000 de euro pe luna, nu pe marte si nici pe jupiter. Ani reverifica, au sesizat procurorii, aia au dispus neinceperea urmarii penale. Am inteles ca ala e salarul, deci ce anume ar trebui urmarit penal? Parca ceva rubedenie de-a lui Geoana are si ala salar cam la acelasi nivel. Pai daca asta e salar si nu fura banii de undeva problema nu e cu procuratura, e cu modul cum s-a stabilit si facut contractul pentru un asemenea salar. Chiar, cine imparte banii astia, ca inteleg ca sint din bugetul de stat?

  Aha

  06/09/2011 at 1:18 pm

 17. in toate tzärile, stanga si dreapta, sunt de acord cu economii la sange.

  dar stanga romaneascä, nu este de acord cu nimic, USL face cläbuci,

  boicotand orce mäsurä luatä de guvern.

  USL; o formatziune ce nu vrea binele romanilor, ci puterea.

  theo

  06/09/2011 at 2:02 pm

 18. multzumesc, dar smecherilä asta, nu merita nici 1

  dar dece sä sträduiascä, cand il auzi pe poantä crin, opärilä,

  cicä , cu studii, sunt mai räu ca in obor.

  theo

  06/09/2011 at 2:22 pm

 19. Mircea Dinescu – Vocea Patriotului Nationale! Si-a vandut una din firme unui turc, care in felul asta pune mana pe aprox. 850ha teren agricol in Oltenia:
  http://www.gds.ro/Actualitate/2011-09-06/Mircea+Dinescu+a+vandut+firma+Agroindustriala+Giubega
  Aferim!

  cedric

  06/09/2011 at 2:37 pm

 20. Completare:terenul agricol e arendat de la tarani, deci nu e proprietatea poetului.

  cedric

  06/09/2011 at 2:49 pm

  • Asa o fi dar taranii au contract de arenda cu firma, nu cu Dinescu. Deci pamantul tot la turc ajunge.

   ribelalu

   06/09/2011 at 10:04 pm

 21. numai limba lunga si perfida e proprietatea lui!

  Cetatean

  06/09/2011 at 2:50 pm

 22. Postare noua!

  Cetatean

  06/09/2011 at 2:54 pm

 23. Penelistii dau dovada de stabilitate totala in politica lor. Sa explic. Pai care au fost ocupatiile de capatii ale lui Tariceanu in doi ani de sef de guvern?
  1. A aplicat politica economica liberala care s-a rezumat exclusiv la marit salarii, pensii, si posturi de bugetari ca sa fie pe placul PSDului cu care era aliat, dar credea el pe ascuns.
  2. A aplicat ideologia liberala care s-a a rezumat exclusiv la a se alia cu oricine era dispus sa puna umarul la suspendarea, demisia sau orice mijloc de a scapa de Basescu.
  Bun, dupa aia a ajuns sef la liberali Antonescu. Care au fost ocupatiile de capatii alel ui Antonescu:
  1. A promis cui statea sa-l asculte ca odata ajuns la putere va aplica politica economica liberala care se rezuma exclusiv la exact acelasi lucru care il facea Tariceanu.
  2. A aplicat ideologia liberala care s-a a rezumat exclusiv la a se alia cu oricine era dispus sa puna umarul la suspendarea, demisia sau orice mijloc de a scapa de Basescu.

  Deci Tariceanu nici macar nu a venit cu vreo gaselnita noua invitindu-l pe rege sa tina inca un discurs „jos Basescu” in parlament. Aluzia cu ce trebuie sa faca un sef de stat e clara. Pai ce a facut fostul rege? A abdicat ca asa au vrut rusii, deci el spera ca urmind acest exemplu, ca sa fie un bun sef de stat si Basescu isi va da demisia ca sa dea „libertate popurului roman de a-si alege…”

  Eu zic ca liberalii astia sint mai nuli in politica si decit Gigi Becali. De vreo 4 ani aud cam acelasi refren de la liberali: scopul scuza mijloacele si ne facem frate cu dracul pina trece puntea. Problema e ca scopul, darimarea dictaturii, este sublim dar inexistent, deci mijloacele lor sint nule si neavenite. Iar trecutul puntii, adica ajungerea inapoi la guvernare, pleaca de la alta premisa falsa, anume ca Basescu asa de-al dracu nu a vrut peneleul in guvern. Iarasi fals, Boc a declarat clar in 2008 ca a cistigat dreapta, invitatie clara la guvern. Doar prostia fudula a liberalilor de a cere functia de prim-ministru pentru partiduletul aflat pe locul 3 a fost piedica principala. Deci nici fratia cu dracul (adica PSD ca la aia se refereau) nu are nici o baza. Pur si simplu politica partidului asta se bazeaza pe un vid.

  Aha

  06/09/2011 at 2:56 pm

 24. „De vreo 4 ani aud cam acelasi refren de la liberali: scopul scuza mijloacele si ne facem frate cu dracul pina trece puntea”.

  Exact! Macar acuma o spun explicit, in anii 90 pozau in oameni cinstiti si democratici.

  Cetatean

  06/09/2011 at 3:02 pm

  • Vor constata ca puntea aia nu se termina niciodata :mrgreen:

   Diana

   06/09/2011 at 4:41 pm


Comentariile sunt închise.