Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Moarte ciocoilor! … suprataxarea bogatilor

In criza actuala, cei saraci nu prea au saracit pentru ca in majoritatea statelor occidentale au existat mecanismele care au atenuat efectele crizei economice asupra celor mai saraci dintre cetatenii economiilor lovite de criza. La fel de adevarat este faptul ca in Romania acest lucru nu s-a intamplat. La noi toti au platit in afara clientilor politici, care au continuat sa capuseze statul intr-o veselie, care s-a consumat cu un ultim episod bizar petrecut duminica trecuta, vestita nunta a borcilor. In Europa si la noi lovitura a fost aplicata celor care cu adevarat creaza bogatia statului, clasa de mijloc.

Dupa ce si-au profesat toata  incompetenta  in administrarea acestei crize, liderii populisti, democratic alesi de popoarele occidentului luminat, au hotarat ca a venit timpul sa azvarle o ultima ciozvarta populista prostilor care i-au ales pretutindeni. Ciorzvarta se numeste suprataxarea bogatilor! As vrea sa va asigur ca de felul meu (din nefericire) nu sunt bogat, deci nu tin partea acelora pe care ii iubim sa-i uram, dar visam sa ne asemanam lor.  Acest articol  este numai un protest fata de continuarea masurilor populiste de sorginte comunista si intr-un fel sau altul nu reprezinta decat de vinderea “indulgentelor” prin care cei care au declansat criza si au profitat cel mai mult de ea sa fie “iertati” de pacatele lacomiei pe care le-au comis.

Chiar ma scarbeste benevolenta multi-miliardarilor de genul Warren Buffet sau Liliane Bettencourt, care “solicita” o supra-taxare, care ii va costa cateva milioane cand ei au castigat multe miliarde in ultimii doi ani. Asociatii de genul “Bogaţii pentru o Taxă pe capital” (Vermögende für eine Vermögensabgabe) chiar sunt niste oameni decenti, cu o constiinta civica ridicata, dar ei sunt numai paravanul altora, care au preluat aceasta initiativa si au transformat-o in simulacru prin care imbogatitii crizei incearca sa-si mascheze faptele. Politicienii populisti continua sa se foloseasca de aceleasi trucuri pe care le-au folosit ca sa ajunga in posturile pe care le detin si pe care electoratele nationale le inghit cu o bucurie a razbunarii futile.

La nivel European nu pot decat sa accept parerile profesorului si politologului portughez Joao Carlos Espada, autorul unei carti formidabile, publicate in anul 2000, care in mare parte au anuntat evenimentele pe care le traim astazi (vezi- The Democratic Invention. Johns Hopkins University Press) Scrie Estrada intr-un comentariu publicat in Público:

Taxele nu sunt sursa principală pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a majorităţii. Bunăstarea Europei şi a Occidentului – care chiar şi astăzi merită admiraţia restului lumii – nu a fost produsul redistribuirii bogăţiei de la bogaţi la săraci prin intermediul taxelor. A fost produsul creării bunăstării într-un climat de libertate economică, în general asociat cu o taxare redusă, justiţie promptă, şi mai mult decât atât, absenţa barierelor când era vorba de intrarea noilor competitori”.

Profesorul argumentează că:

cea mai bună contribuţie a bogaţilor la binele comun stă în asigurarea că bunurile şi serviciile sunt produse într-un mod care este accesibil celei mai mari părţi din populaţie; constă în garantarea faptului că acest bun sau serviciu nu este protejat în mod artificial de competiţie şi că a fost ales de bunăvoie de cei care îl consumă”.

João Carlos Espada crede că acesta este factorul care a fost cel mai important “motor de ascensiune” în Europa şi în Occident, care a dat posibilitatea unor generaţii succesive de oameni obişnuiţi sa-şi permita bunuri şi produse la care generaţiile precedente nici nu visau. (traducere preluata din PressEurop)

La nivelul nostru, nimic sau aproape nimic nu este asemanator, nici macar vanzarea “indulgentelor”. Majoritatea bogatilor nostri nu sunt mostenitori ai bogatiilor si nici macar nu sunt speculanti de genul occidental, nici macar nu au o minima inteligenta de a simula solidaritatea – ei sunt talhari la drumul mare, care au jefuit tara in complicitate cu politicienii, ai caror clienti sunt si continua sa fie. In acest caz un singur lucru este posibil – confiscarea averilor nejustificabile! Din nefericire, ei pot sa doarma linistiti, partidele politice vegheaza pentru ei si “petrestii” de la Curtea Constitutionala obliga Guvernul sa mareasca TVA-ul pentru a nu atinge taxarea pensiilor nesimtite ale celor asemanatori lor.

Sigura consolare ar putea fi istorica – vinzarea indulgentelor a precedat reforma protestantilor. Cine stie?  Poate despre asta este vorba!

Written by Theophyle

31/08/2011 la 3:58 pm

75 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. salut!fiica lui flutur …consiliera lui vreme. no coment.

  zigzag

  31/08/2011 at 4:17 pm

 2. salut din nou! 🙂

  Off-topic: Vor fi alegeri la Cluj, pina in luna decembrie.

  Colegiul 9 include comunele: Baisoara, Belis, Calarasi, Calatele, Ciucea, Ciurila, Feleacu, Iara, Luna, Maguri-Racatau, Margau, Marisel, Mihai Viteazu, Moldovenesti, Negreni, Petrestii de Jos, Poieni, Risca, Sacuieu, Tureni, Valea Ierii.

  Este considerat un “colegiu de munte” (inventie marca PSD-PNL).

  Deputatul UDMR care tocmai a raposat a intrat in Parlament la redistribuire.

  Rezultatele au fost in 2008:

  Minodora Luca (PD-L),44,16%,
  Iosif Zăgreanu (PSD), 17,29%,
  Marius Bălaj (PNL), 12,67%,
  Pálfi Zoltán (UDMR), 11,23%.

  Ungurul a fost pe locul 4!!! Curat “reprezentativitate” marca Hrebenciuc-Olteanu!

  Cetatean

  31/08/2011 at 4:18 pm

 3. ca tot vorbim de cine plateste nushiu ce facturi;interesanta atitudine
  culmea propunere a securistilor polonezi actionari minoritari la oltchim si nrespinsa de actionarul majoritar=mnsterul economiei
  mai merita intrebat de ce? nu cred,peste tot e un jaf desantat /astia te scuipa in fata in timp ce tu muncesti ca un ciine sa-ti ramina ceva dupa ce platesti toate taxele

  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/oltchim-nu-renunta-la-vanzarea-prin-intermediari-si-firme-din-paradisuri-fiscale-8677312/

  intimplator

  31/08/2011 at 4:30 pm

 4. Pilda din Evanghelie, cu vaduva care a dat tot ce a avut, astia n-au auzit-o. Ma rog, e laudabil sa dai niste milioane cand in contul tau ai un miliard. Insa, de fapt, n-ai dat decat din prisosul tau.

  Galeata cu pixeli

  31/08/2011 at 4:31 pm

 5. apropo,intre timp datoria externa a romaniei a mai crescut cu 14 miliarde ron in iunie,e acum la 40 pct din pib
  asta e singura crestere reala de anul asta
  iar o sa vina boc sa spuna ca pensionarii sunt de vina,restul sunt albi&albe ca zapada

  intimplator

  31/08/2011 at 4:32 pm

  • pensionarii sunt efectul. Politicienii sunt cauza.

   Cetatean

   31/08/2011 at 4:53 pm

 6. Salutare . 🙂
  Nu sint un expert dar privind mai profund la istoria trecerii de la saracie la bunastare in o tara ca Italia , nu pot decit sa confirm ce scrie domnul Joao Carlos Espada . Ecomonia a „duduit” aici cind taxele, impozitele erau mici , numarul de pensionari era cu un raport de 1 pensionar / 5 angajati si libertatea de initiativa profesionala era larg incurajata . Exista si o dorinta puternica din partea oamenilor de a deschide activitati pe cont propriu . Mai putin legate , buget , contracte .
  PS. Poza 2 cu masina Ferrari are ca protagonist domnul Luca Cordero di Montezemolo . Gugăliți 🙂 pe internet pentru a afla cine este . 🙂

  Ștefan A.

  31/08/2011 at 4:47 pm

 7. ps. In poza aia e un partener de bunga-bunga a lui Berlusconi? 😉

  Cetatean

  31/08/2011 at 4:52 pm

  • Salut cetatean .
   In nici un caz . Omul din poza este unul din putinii oameni cu „greutate” care au declarat public ca Berlusconi la putere e o nenorocire pentru Italia . Faptele confirma declaratia .

   Ștefan A.

   31/08/2011 at 4:58 pm

 8. stiu, stiu e un respectabil individu, insa cind aud de Italia si de berlusconi, imediat imi vine in minte bunga-bunga 😉

  Daca nu era respectabil, se ducea naibii afacerea lui.

  Cetatean

  31/08/2011 at 5:03 pm

 9. Minuneeeee 😉

  Pleaca Sandeii de buna voie de la sectia penala a ICCJ! Pleaca Pandrea, suparar nevoie mare ca nu i-au iesit jocurile! (asta dupa ce in prealabil, la ultima sa aparitie in calitatea de sef al sectiei Penale, l-a eliberat pe Voicu din arest, cu complicitatea Completului de 5 si nu numai)

  http://www.luju.ro/culise/vorbe-de-fumoar/vorbe-de-fumoar-31-08-2011-judecatorii-sectiei-penale-a-iccj-vor-sa-plece-in-bloc-indignati-de-promovarile-csm-anton-pandrea-si-gabriel-ionescu-sunt-primii

  Ce spuneam eu acum citeva zile ca miza scandalului CSM-ICCJ e sectia Penala?

  Cetatean

  31/08/2011 at 5:08 pm

  • Salut cetatean. Am o intrebare: de ce as citi luju.ro (Lumea Justitiei)? Mi se pare ca are o culoare politica partizana, iar „vorbele de la fumoar” nu tin loc de analize pertinente.

   Observator

   31/08/2011 at 9:14 pm

 10. Magister, plecaciune! Ai dreptate, confiscarea averilor facute ilicit ar fi o solutie curat constitutionala, dar cine s-o implementeze, ca doar si in arcul guvernamental si in Opozitie sunt bogatani care numai licit nu si-au facut miliardele? Astept si eu, pe langa invierea mortilor, si invierea viilor: ziua cand borci precum Borcea sau Becali vor fi tratati fara indulgenta. Dar, din cate vezi, in baza lui Lazaroiu & Co, Alba ca Zapada o sa zaca multa vreme de acum inainte cu marul in gat. 😀 Si atunci, te intreb, ca Lenin: Что делать?

  Spartakus

  31/08/2011 at 5:13 pm

  • salut!daca nu ma insel in Constitutie scrie ca armata trebuie sa apere integritatea , independenta si poporu’ nu?ori daca tara e „supta” de 21 ani iar poporul lovit in plex zi de zi prin tot felul de hotii , abuzuri , si contracte gen petrom facute in defavoarea statului roman ..eu cred ca marii militari romani care au jurat sa apere tara si poporul sa treaca la actiune.nu sa astepte pensii speciale!

   zigzag

   31/08/2011 at 5:22 pm

  • Mai multa putere socievetelor ! 😆

   Cetatean

   31/08/2011 at 5:25 pm

   • „Sovietelor”!

    Cetatean

    31/08/2011 at 5:26 pm

  • să sperăm că apare el şi prinţul care s-o trezească pe Albă ca Zăpada. 🙂

   toate la timpul lor. 😉

   val_one

   31/08/2011 at 6:16 pm

 11. @stefan a
  am discutat cu un italian; la anul implineste virsta de pensie si va sta un an in ” pensie fara plata’
  am inteles ca e ultima gaselnita a lui berlusconi

  intimplator

  31/08/2011 at 6:23 pm

  • pensie fara plata 😆

   mar

   31/08/2011 at 6:27 pm

   • nasol, daca nu si-a pus bani deoparte,

    skorpion

    31/08/2011 at 6:30 pm

   • nu glumea deloc
    ma intreba daca se poate angaja in romania

    intimplator

    31/08/2011 at 6:31 pm

  • Salut intimplator .
   Momentan nu se are habar ce vor sa modifice la legea pensilor . Au facut in 2-a saptamini 3 modificari majore si nici una nu a fost aprobata . Orbecaiesc politicienii astia italieni . Bine ca au iesit ei la pensie la 45 – 50 de ani (pensie intre 3.000 euro si 23.000 euro net /lunar + salariu de parlamentar de 16.000 euro net/ lunar ) . Asta ca sa vedem de unde ar putea taia pentru a da exemplu .

   Ștefan A.

   31/08/2011 at 6:30 pm

   • PS . Femeie de servici italiana iesita la pensie in urma unor legi speciale la virsta de 29 de ani si ceva luni . Cu pensie actuala 1.500 euro/ luna . 😦 Ne mai miram de datoria colosala italiana ? 🙂

    Ștefan A.

    31/08/2011 at 6:32 pm

    • astia sunt aia vechi;asta acum imi spunea ca are 45 ani munciti,si ca trebuie sa se pensioneze/e intr-o firma si consiliul de administratie l-a avertizat in acest sens
     nu va avea pensie mica,are si ceva pus deoparte,dar oricum i se vor reduce veniturile
     cu pensia fara plata am intrebat de mai multe ori pina am inteles;asa e

     intimplator

     31/08/2011 at 6:35 pm

     • @ Intimplator
      Daca tipul are 45 de ani de contributii CAS legale/ oficiale , iese la pensie cind vrea . Inclusiv azi si cu plata imediata a pensiei . Daca in schimb a muncit 45 de ani dar au fost varsate contributii doar pentru 30- 35 de ani de munca , va astepta bine mersi . 🙂

      Ștefan A.

      31/08/2011 at 6:53 pm

    • iar o tanti iese la pensie cu 430 lei/luna dupa 38 de ani de munca.

     se intimpla in …..Romania

     skorpion

     31/08/2011 at 6:36 pm

    • Ziua buna,
     Stefan, bag seama ca ai nostrii sunt mici copii. Te rog sa nu dai idei, stii ca acest blog este citit 🙂

     mar

     31/08/2011 at 6:36 pm

     • PS. ma refer la varsta de pensionare, 29 de ani. Ca la valoarea pensiei este putin probabil, poate ptr. baietii veseli din Parlament si nu numai.

      mar

      31/08/2011 at 6:38 pm

 12. Sigur, Alba ca Zapada…
  Fata mosului (cea cuminte si harnica) si fata babei (cea haina si urata)…
  Scufita Rosie….
  Povestea lui Stan-Patzitul…
  Povestea porcului…Ileana Cosanzeana…Fat-Frumos (cu paloshu` gros)…
  Croitorasul cel viteaz…
  Danila Prepeleac…
  Greuceanu…
  Praslea cel voinic si merele de aur…
  Calin nebunu`…
  Desi povesti, o multime de personaje par reale, rupte din viata, n`asha ? 🙂

  „Prostia omeneasca” este, insa, favorita mea. 😆 😆

  Tzepelica

  31/08/2011 at 6:47 pm

 13. Si noi avem militari pensionati la 45-50 de ani.
  Dupa activitati „epuizant-intelectuale”, care le-au stors circumvolutiunile.
  Si care, dupa ce au macanit pe la cele teveuri, au obtinut chiar cresteri.
  Gratie generalului cu patru stele Izmana.
  Traiasca !

  Tzepelica

  31/08/2011 at 6:51 pm

  • Privilegiatii sistemelor pensionistice au dus de ripa sistemul de pensi . In Romania ca si in Italia sau Grecia sau aiurea . . Diferentele sint doar de bani . 🙂
   Salut Tzepelica . 🙂

   Ștefan A.

   31/08/2011 at 6:55 pm

   • Salut !
    Ginta latina, tizule. 🙂

    Tzepelica

    31/08/2011 at 6:59 pm

 14. Cum s-a ciocoit sefu` de la CFR Calatori :
  „Alexandru Noapteş duce o adevărată viaţă de nabab. Două vile în Pipera, maşini de lux, conturi grase şi, iată, un adevărat palat în cartierul bucureştean Primăverii. Păcat că Agenţia Naţională de Integritate îi dă bătăi de cap, pentru 2,8 milioane de euro pe care nu le poate justifica.”

  http://www.click.ro/news/bucuresti/socrul-hrebe-jr-palat-primaverii_0_1240076075.html

  Tzepelica

  31/08/2011 at 6:58 pm

 15. e bine ca in RO pensia e de 200 euro iar preturile sunt aliniate la cele din UE daca nu si mai mari. :)da , stiu sa nu plang de mila pensionarilor :D.

  zigzag

  31/08/2011 at 7:06 pm

  • Salut zigzag .
   Pentru „merite deosebite „, unii ( nu multi dar nici putini 🙂 ) au pensi echivalent a 1.000 euro dar avem si un ex pilot civil iesit in pensie la 55 de ani (in USA un pilot civil iese in pensie la 65 de ani ) cu 9.000 lei pensie lunar . Acum a facut cauza statului ca Boc a taiat pensia lui la 1.500 lei lunar . 🙂
   PS . Din datele INS reiese ca pensiile in Romania incep de de 45 lei lunar . Cam 10 euro . 😦

   Ștefan A.

   31/08/2011 at 7:12 pm

  • Si salariul mediu este de 300 de euro.
   Si o familie medie cu doua salarii medii si 1-2 copii are venitul/persoana sensibil mai mic decat o pensie medie.

   tibi

   31/08/2011 at 8:23 pm

 16. Slut !
  Apropo si de mafia transnationala va propun un linck interesant din” evenimentul zilei” de azi: Extrădarea lui Omar Hayssam în România, blocată în Parlament. Linck-ul nu este inca disponibil…..

  andrzej

  31/08/2011 at 7:09 pm

 17. Am incercat iar dar stirea de mai sus nu are un link in editia on line a EvZ.

  andrzej

  31/08/2011 at 7:23 pm

  • Am pus eu link-ul la pranz, artizanul este Corlatean. Motivatia de doi bani, a gasit justificarea ptr. securizarea scheletilor din dulapul incapator al PSD-ului.
   http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/extradarea-lui-omar-hayssam-din-siria-blocata-de-parlamentul-romaniei-235999.html

   mar

   31/08/2011 at 7:49 pm

   • Salut mar!
    Scuze probabil mi-a scapat, dar nici comentarii nu prea au fost….
    Oricum e bine ca macar doi dintre noi incerca sa puna in discutie un subiect foarte interesant lagat de psd si atitudinea pe care oa are fata de un capitol; delicat al istoriei foarte recente…

    andrzej

    31/08/2011 at 8:10 pm

    • ai dreptate, Andrzej, mai ales că ne aducem aminte cu cîtă ipocrizie îl acuzau mai deunăzi pe Băsescu de faptul că nu face nimic pentru a obţine extrădarea lui Hayssam.

     val_one

     31/08/2011 at 8:30 pm

     • Val-one, Salut!
      Cred ca de acuzat sunt TOTI, toata clasa poliitica, mai cu seama ca numitul O. Hayssam a fost acuzat de TERORISM, in plin razboi contra terorismului (doctrina NATO asumata de Romania prin tratate internationale).

      andrzej

      31/08/2011 at 8:38 pm

      • Andrzej, din cîte mi-amintesc, Băsescu s-a implicat personal în problema extrădării.

       uite ce declară Corlăţean referitor la blocarea tratatului cu Siria:

       „În iunie, la nivelul comisiei am decis în unanimitate îngheţarea procedurilor de ratificare a unor tratate, amintesc că Senatul are competenţă decizională în materie de politică externă. Nu dorim să expunem România în a da un semnal de colaborare cu un regim considerat criminal şi care e supus unor critici foarte severe. Vom relua discuţia când evoluţia evenimentelor o va permite”,

       http://www.realitatea.net/corlatean-parlamentul-aproba-ratificarea-tratatelor-nu-are-nicidecum-un-rol-consultativ_866534.html

       iar la comisie majoritari sînt…ghici, cine?

       val_one

       31/08/2011 at 8:58 pm

       • val_one, asa e presdintele Basescu(cel putin dupa cum indiciile aduse in presa, s-a implicat atunci. Ceva vreme, dupa putin timp(cam trei zile cat tine orice minune in Ro) totul a fost acoperit de o tacere densa, pana azi.
        Judecati si dvs, ce ianseamna asta…..

        andrzej

        31/08/2011 at 9:20 pm

 18. Buna seara!
  Interesanta pozitia autorului;
  http://www.ziare.com/rosia-montana/proiect/editorial-blestemul-resurselor-romanesti-1117566

  din pacate, si resursa umana o izgonim

  ela

  31/08/2011 at 8:07 pm

  • da.asta e cel mai dureros.pierdem resursa umana care cu greu v a mai fi recuperata 😦

   zigzag

   31/08/2011 at 8:16 pm

  • Sara buna oameni buni,

   Ela, Fara sa am un parti pris, imi pun totusi niste intrebari cand citesc articolul:
   1. „… Dar sa o exploatezi intr-o perioada de criza, sub impactul bursei, unde pretul aurului a crescut conjunctural, din dorinta oamenilor de a se pune la adapost, si poate scadea la fel, cand aceiasi oameni vor considera ca se afla in siguranta, nu este o decizie fericita.”
   Dar cand? Pretul aurului va creste, scade conjunctural de aici pana cand vor exista burse :).
   O decizie trebuie luata. Procrastinarea este cea mai rea chestie.
   2. Sa zicem ca BNR ia aurul. Trebuie sa il cheltuiasca?. Faptul ca ai aur in rezerva poate (cred) intari moneda nationala. Si asta este foarte important. Poti controla inflatia mult mai bine. (zic eu)

   eugeni

   31/08/2011 at 9:45 pm

   • eugeni, salut!

    la punctul 2 avem o problema daca peste citiva ani psd decide sa vinda aurul bnr ca sa plateasca pensiile.

    Cetatean

    31/08/2011 at 10:36 pm

    • apai, dragu’ mosului asta-i o certitudine, tu’le rasca masii de idioti 🙂

     eugeni

     31/08/2011 at 10:51 pm

     • asta e unul dintre motovele pentru care nu sunt fan al exploatarii aurului de la Rosia in acest moment. Peste vreo citeva decenii, mai vedem. Pina atunci poate se reintroduce etalonul aur :-P.

      Cetatean

      31/08/2011 at 11:09 pm

      • Nici eu. iti spune cineva care a poluat ceva la viata sa 😦 iar cianura nu e apa de trandafiri.
       Fara sa mai vorbesc de increderea pe care o am in investitor.

       ela

       31/08/2011 at 11:37 pm

 19. Bun articol, final exceptional! Oare se va ajunge vreodata la demolarea privilegiilor din societatea romaneasca? Dar la confiscarea averilor dobandite prin hotie? Dar ce te faci cu hotii care doar au consumat si nu au acumulat?

  nelucraciun

  31/08/2011 at 10:17 pm

  • Cu toate ca sunt o optimista incurabila am serioase rezerve ca se poate intampla asa ceva 🙂 Nu a fost cu putinta nici inainte si nici dupa…. si aici ma refer cam la ce inseamna istorie. Cred ca Dinu Paturica este ex. clasic., sau de ce nu „catelusi cu parul cretz”

   mar

   31/08/2011 at 10:32 pm

 20. http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Deciziile_din_ultimii_patru_ani_au_ciuruit_bugetul_de_pensii_0_545946080.html

  „Pentru prima oară, un grup de specialişti a calculat impactul pe care l-au avut asupra fondului de pensii măsurile luate în ultimii ani de către guvernele care s-au perindat la Putere. Echipa coordonată de conferenţiarul universitar Liviu Voinea a identificat şase decizii importante emise între 2007 şi 2011 care au provocat gaura din sistemul public de pensii. Proporţia cea mai mare, de 42%, adică aproape 6,2 miliarde de lei, vine din măririle de pensii pe care le-au acordat liberalii în anii 2007 şi 2008, arată studiul”

  Cetatean

  31/08/2011 at 10:31 pm

  • Salut citi! 🙂

   Aşa şi ? Crezi că acest studiu va avea impact ?
   Crezi că tărtă şi fojganian vor recunoaşte ?
   Vina va cădea evident, tot pe marinel şi pe pitic, nu ?

   Tiberiu Orasanu

   31/08/2011 at 10:37 pm

   • si sa nu uitam 2,5 miliarde euroi disparuti in ceruri din Fondul National de dezvoltare…
    disparitie misterioasa in anul de gratie: toamna 2008

    tot sub tariceanu si vosganian…

    tara bogata, nu-i asa?

    skorpion

    31/08/2011 at 10:42 pm

    • chiar cu gaura data in buget, idiotii aia de liberali au luat doar 5% in plus. scump, scump, la psd era mai ieftin!

     Cetatean

     31/08/2011 at 10:49 pm

     • prin redistribuire

      ela

      31/08/2011 at 10:58 pm

      • nu, la redistribuire au luat mai mult, aproape 40 de locuri in Parlament din 90 si ceva.

       Cetatean

       31/08/2011 at 11:02 pm

 21. salut, tibi! 🙂

  avem pentru prima oara cifre cit de cit exacte. liviu voinea e un economist cu orientari preponderent de stinga, din ce am sesizat. sa ii vad acum pe ponta si pe crin cum il ataca! 😉

  Cetatean

  31/08/2011 at 10:42 pm

  • Citi, ca de obicei, mutînd centrul de greutate al discuţiei, pe agenda ACTUALĂ a omului obişnuit, aşa cum fac ei de cînd tooot atacă şi atacă în haită, actuala putere cu argumente copilăreşti.

   Tiberiu Orasanu

   31/08/2011 at 10:50 pm

 22. pentru multi oameni „actual” inseamna altceva decit pentru decerebratii de la irtv.
  abia astept batalia electorala din colegiul 9 cluj, sa vedem cit ia in plus sau in minus pdl fata de usl.

  Cetatean

  31/08/2011 at 10:54 pm

 23. Tot despre pensii cu precizari dupa exprimari lapidare. Din pacate pentru noi economia asa duduia prin 2008 ca mai avea putin si se prabusea de la ecou. Si azi cu cifrele pe masa si sunt unii care spun ca nu este adevarat.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/basescu-a-spus-luni-ca-s-a-vandut-aur-pentru-salarii-si-pensii-turcan-afirma-ca-a-fost-o-imprecizie-236077.html

  mar

  31/08/2011 at 11:30 pm

  • buna seara

   a. rezerva de aur e constanta de ani buni;liberalii sau altii n-au vindut
   b.despre guvernarea liberala am mai scris ;ar trebui judecata pentru subminarea economiei nationale:nu am absolut nimic cu ei dar pur si simplu au fost criminali nu iresponsabili;sa lasi deficit de 5,ceva .sa nu iei introduci in cheltuieli bugetare facturi legitime de vreo 2 miliarde de euro si sa papi 3.75 miliarde din privatizarea bcr (inca vreo 800 milioane euro de la renel,nu-i punem,)si pentru ce????
   ce nu se realizeaza este ca ei nu au cheltuit banii pentru pensii sau altceva,pur si simplu i-au cheltuit in vreo 9 luni
   pe ce?nimeni nu intreaba!!!in 2008 ei au promis pensii ,si au bagat mortul in cotetul celor din 2009( la fel fac si astia acum ,cu aminari de plati in 2012 ,2014 )
   cit s-a platit in plus la pensii in 2008 fata de 2007/
   cit s-a platit in plus la salalrii de bugetari in 2008 fata de 2007
   e chestie de ” artimetica” de clasa 1; am cheltuit din rezerva vreo 6-7 miliarde euro si am dat pensii&salarii de x
   cred ca x este mult mai putin decit 6 miliarde
   unde e restul????
   restul e in drumurile alea cu gropi modernizate,in aductiuni de apa care nu exista samd….
   a spune ca banii s-au dus in pensii&salarii este fals;trebuie mers la radacina;unde s-au dus acei bani???
   nimeni nu vrea sa intrebe ca fiecare a furat ceva/e tipic cazul ala de la arges;ce daca tipul a furat 100 milioane am putut si noi sa furam 1 leu;
   aici suntem si vorba lui nenea iancu” din dilema asta nu putem iesi”

   intimplator

   01/09/2011 at 12:10 am

 24. cum ne facem imagine si parem destepti;vorbim cu un ziar si dam stire
  cred ca si tzatza leana din cucuietii de mijloc stie persoana cu credibilitate la barosso;nu e domnul acela care a fost cerut nominal sa fie numit comisar in 2007?
  dar,hai sa parem importanti
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/udrea-o-persoana-cu-imagine-foarte-buna-la-bruxelles-viitorul-ministru-al-gestionarii-fo-943822.html

  intimplator

  01/09/2011 at 12:21 am

 25. Buna Dimineata 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  01/09/2011 at 8:09 am

 26. Buna dimineata,

  Intamplator, in 2007-2008 cea mai buna meserie/afacere era bugetar intr-un minister/institutie. Stiu oameni care dupa angajare, in doua luni au avut salariu de 8000 lei net. Se primeau sporuri de antena, calculator, master, doctorat si alte sporuri…. dupa care var pe visterie.
  Legat de leul insusit, asa avem explicatia masinlor de catalog existente in Romania. Ferrari Romania are acoperit cu comenzi pana in anul 2013, de unde ?

  mar

  01/09/2011 at 8:10 am

 27. Vad ca si tu ai poza cu nunta miliardarilor. Dai vazut casa dat si la televizor sin ziar ca mireasa avea chiloti? Ce chestie numa asteptam.

  dadatroll

  01/09/2011 at 1:58 pm

 28. […] Probabil ca nu as fi scris despre Jürgen Roth si ultima sa carte “Unfair play” (Foul-Spiel Ed. Eichborn Verlag Ag), despre care am auzit intr-un interviu recent dat de autor si preluat ieri de 3Sat. Astazi o recenzie a cartii lui in Deutsche Welle si capitolul despre coruptia existenta in sportul romanesc au fost extrem de relevante ultimelor evenimente din tara borcilor (vezi articolul meu de ieri). […]


Comentariile sunt închise.