Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită: 30 August – “nimic nou în dumbrava CSM”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  14°C, si o maxima termica de  30°C, umiditate: 19-56 %. Senin . Presiune atmosferica: 1009-11 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2402 RON (- 0.0047  RON); 1 USD = 2. 9240  RON (-0.0162 RON); 1 EURO =  1. 4501 USD; (+0.0064 RON); Francul elvetian 3. 5910 RON (-0.1139 RON). Gramul de aur 168.6609 RON (-0.1869 RON).

Criza a forţat cea mai mare fuziune văzută pe piaţa bancară românească: Alpha – Bancpost. Viitoarea bancă ce va ocupa locul al treilea pe piaţă, rezultată din fuziunea dintre Alpha Bank şi Bancpost, va fi controlată de un grup care va avea ca acţionar principal un holding din bogatul emirat Qatar, Paramount Services, care va deţine o participaţie de 17% din Alpha-Eurobank Grecia. Noul grup bancar elen, a cărui consti­tui­re a fost decisă ieri la Atena, va fi cea mai mare bancă din Grecia, detronând National Bank of Greece, cu active de circa 151 mld. euro. Bancpost, una dintre primele bănci înfiinţate după 1989, ar urma să dispară ca brand după ce banca-mamă, Eurobank, va fi absorbită de Alpha Bank în urma fuziunii „amicale” din Grecia. Intrată sub controlul EFG Eurobank în 2003, Bancpost a avut de atunci o traiectorie oscilantă, marcată de mai multe runde de restructurare şi de frecvente schimbări de management. Dacă în trecut se situa pe poziţiile 5-7 în clasamentul activelor, astăzi se pregăteşte să intre în fuziunea cu Alpha de pe poziţia a noua. Chiar dacă este mai veche pe piaţă, Bancpost este devansată de Alpha la active, aceasta ocupând locul 8. Grecii de la EFG n-au avut curaj să schimbe numele Bancpost, deşi la un moment au cochetat cu ideea de a-şi aduce brandul Eurobank. În cele din urmă, punând în balanţă şi costurile unei operaţiuni de rebranding pentru o reţea mare au păstrat Bancpost. Acum, unul dintre cele mai cunoscute nume de pe piaţa bancară va dispărea vrând-nevrând în urma fuziunii. Acţionarii Alpha vor deţine 57,5% din noul grup, în timp ce acţionarii Eurobank vor avea numai 42,5%, astfel că şi pe piaţa locală Alpha ar urma să aibă un ascendent în procesul de comasare a celor două bănci. Ziarul Financiar.

Un fost oficial din Comunicaţii face profit de 2 mil. euro din consultanţă. Două contracte cu statul au dus firma de consultanţă a unui fost secretar de stat din Ministerul Comunicaţiilor în topul celor mai profitabile firme locale, cu un câştig net de 2 mil. euro la afaceri de 3 mil. euro. Companiile de consultanţă şi cele care îşi desfăşoară activitatea pe internet au avut anul trecut cele mai mari marje ale câştigului net în raport cu veniturile, arată datele din situaţiile financiare pe 2010 depuse de companii la Ministerul Finanţelor, care au fost centralizate de ZF. Din cele aproape 200 de companii din online, IT şi telecom monitorizate de ZF, cea mai mare marjă a profitului net, de 67%, a fost înregistrată de compania C.P Consultant Services, controlată de Corina Petrescu, director în cadrul Ministerului Comunicaţiilor în perioada cabinetului Adrian Năstase, când ministrul IT&C era Dan Nica. Firma deţinută de Petrescu, care a avut în medie 5 angajaţi anul trecut, a avut un profit net de 2 mil. euro la venituri de 3 mil. euro. Compania C.P Consultants a câştigat anul trecut un contract de 0,8 mil. euro cu Ministerul Comunicaţiilor şi a făcut parte apoi, alături de Omnilogic şi Asesoft, dintr-un consorţiu care a câştigat un contract de 5 mil. euro cu o instituţie din subordinea ministerului. Mai multe in Ziarul Financiar.

CSM a promovat, prin interviu, doi noi judecatori la ICCJ – Sectia Penala / UNJR cere revocarea hotararii prin care s-a stabilit modul de promovare. Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) a decis promovarea la Sectia Penala, locul unde se judeca marile dosare de coruptie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), in urma unui interviu, judecatoarele Florentina Dragomir (Curtea de Apel Bucuresti) si Simona Cristina Nenita (Tribunalul Bucuresti). Promovarea celor doua juecatoare la Sectia Penala a venit dupa alte doua promovari la Sectia Comerciala si o promovare la Sectia Civila. Decizia de a relua procedura de promovare a magistratilor prin interviu a starnit reactia Uniunii Nionalea Judecatorilor din Romania (UNJR), care a solicitat CSM revocarea hotararii prin care se stabilesc noi reguli privind procedura de selectie a candidatilor pentru ocuparea posturilor vacante la ICCJ, considerand-o „inoportuna si nelegala”. In urma interviurilor de luni, cand au fost audiate 11 candidaturi, CSM a decis promovarea la Sectia Penala, locul unde se judeca marile dosare de coruptie, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), judecatoarele Florentina Dragomir (Curtea de Apel Bucuresti) si Simona Cristina Nenita (Tribunalul Bucuresti). Procurorul general, Laura Codruta Kovesi a declarat la finalul sedintei ca procedura de promovare nu a fost una corecta,  intrucat s-au discutat candidaturile depuse in luna martie. „Asa cum am expus la inceputul sedintei nu a fost o procedura echitabila. Inteleg nevoia de a angaja oameni la Inalta Curte de Casatie si Justitie si de de a ocupa posturile, insa este evident ca daca a fost adoptat un regulament nou, trebuia declansata o noua procedura, in asa fel incat si alti candidati sa se inscrie la acest concurs. Practic, pe regulamentul nou adoptat au fost audiati doar cei care si-au depus candidaturile in urma cu cateva luni. Nu a fost o procedura echitabila”, a afirmat procurorul general. Hotnews.

Mafia retrocedărilor: Remus Baciu, prins în flagrant la împărţirea şpăgii. Vicepreşedintele de la „Restituirea Proprietăţilor“ a cerut mită 1,5 milioane de euro pentru a urgenta acordarea despăgubirilor pentru un teren confiscat de comunişti. Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Remus Baciu, a fost arestat preventiv, fiind prins în flagrant când lua şpagă 100.000 de euro.  Remus Baciu, care are şi rang de subsecretar de stat, este acuzat de procurorii anticorupţie de trafic de influenţă, după ce în perioada iunie – august 2011, ar fi pretins prin intermediul Cameliei Andruşenco 15% din valoarea despăgubirilor acordate de ANRP pentru persoanele deposedate abuziv în perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989. Şpaga era solicitată pentru a face demersurile pentru urgentarea soluţionării dosarelor şi remiterea banilor cuveniţi, prin convertirea sumelor în acţiuni la Fondul Proprietatea. Remus Baciu ar fi cerut aproximativ 1,5 milioane de euro pentru a urgenta despăgubirile pentru un teren din Capitală. Valoarea terenului, în suprafaţă de 8.180 de metri pătraţi, a fost stabilită la aproximativ 10,5 milioane de euro, iar prin decizia Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor (CCSD) din ianuarie 2007 se aprobase plata către titulari a despăgubirilor. Baciu a fost prins în flagrant când primea  partea lui din şpaga cerută. Mai exact, la începutul lunii august, Remus Baciu a primit, prin intermediul Cameliei Andruşenco, 100.000 de euro de la una dintre proprietare – Elisabeta Androne, învinuită la rândul său pentru cumpărare de influenţă. La 8 august, Baciu a primit alţi 100.000 de euro de la Valeria Stan. Adevarul.

Scheletele penale din viaţa „mirelui anului” Cristi Borcea. Cunoscut mai degrabă pentru activitatea sa legată de clubul de fotbal Dinamo sau pentru averea sa considerabilă, Cristi Borcea a fost de-a lungul anilor implicat în dosare penale şi afaceri scandaloase cu retrocedări de terenuri şi returnări ilegale de TVA. Petrecere de un milion de euro. Un Bentley de 200.000 de euro, cadou de la naşul Gigi Becali, un Porsche de 160.000 de euro, dar de la mire către mireasă. Acestea au fost principalele ingrediente ale evenimentului pe care televiziunile l-au numit „Nunta Anului”. Căsătoria lui Cristi Borcea cu fosta lui amantă, care a avut loc în acest weekend, s-a bucurat de atenţia de care au parte de obicei superstarurile şi divele planetei. Celebrul mire nu este însă altceva decât unul dintre oamenii de afaceri controversaţi, implicaţi în afaceri din cele mai dubioase. După căderea comunismului, fostul bişniţar a devenit om de afaceri cu acte în regulă. Iar scandalurile şi controversele de abia de acum începeau. Prima firmă a fost tot în domeniul distribuţiei de gaz lichefiat, Crimbo Gas. Mai multe in Romania Libera

Nicolae Mavrodin, „ortacul” de litoral al lui Miron Cozma, îmbogăţit din UTC şi din Revoluţie. O clădire evaluată la şase milioane de euro şi fonduri de 100.000 de euro, au încăput pe mâna unui pretins revoluţionar, membru PSD şi preşedinte al unei fundaţii prin care îşi asigură luxul. Nicolae Mavrodin, revoluţionarul care a leşinat teatral la Ziua Marinei, în braţele lui Miron Cozma, trăieşte în lux tocând averea „moştenită”  de la UTC.   O clădire din centrul Capitalei şi o sumă de aproape 100.000 de euro, bani aparţinând Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist ( CC al UTC) au intrat în 2007 în patrimoniul unei fundaţii din Constanţa conduse de Nicolae Mavrodin (37 de ani), un revoluţionar, în prezent membru al PSD. Transferul a fost posibil după ce Mavrodin a fost susţinut de mai multe iniţiative legislative aparţinând unor actuali colegi de partid. Constănţeanul a ridicat personal banii şi i-a cheltuit după cum a poftit. Şi-a luat o maşină de teren de 45.000 de euro, şi-a acordat prime salariale de 130.000 de lei (30.000 euro), a cheltuit mii de euro prin supermarketuri şi prin magazine de materiale de construcţii. Clădirea  primită, fostul sediu CC al UTC, a fost scoasă la vânzare, lucru care i-a mai adus alte 275.000 de euro dintr-un avans încasat. Suma cerută pentru imobil e de şase milioane de euro. Adevarul.

Crin vrea să-l dezvirgineze politic pe Oprescu. Preşedintele PNL insistă ca actualul primar general să-şi asume mai tranşant postura de candidat sprijinit de USL. Susţinerea lui Sorin Oprescu drept candidat la un nou mandat pentru Primăria Capitalei se dovedeşte a fi o nucă tare pentru USL. Între PSD şi PNL au apărut deja disensiuni cu privire la statutul politic al candidatului Sorin Oprescu. Dilema USL este următoarea: Doctorul va fi un candidat independent susţinut de USL sau va fi candidat sub sigla USL? Social-democraţii, foştii colegi de partid ai Doctorului, sunt dispuşi să-i tolereze în continuare edilului jocul de-a independentul. Crin Antonescu solicită însă imperativ asumarea posturii de candidat al USL, mişcare ce i-ar cauza prejudicii de imagine actualului primar al Capitalei. Atât PSD, cât şi PNL sunt însă de acord să găsească o soluţie pentru a mai tempera pornirile de independent politic, cu care Doctorul a sedus deja o dată electoratul bucureştean. Asta pentru că, pentru social-liberali, există deja un precedent periculos: independentul Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare. Acesta a câştigat susţinut de USL, dar, în campania pentru recentele alegeri parţiale de la Maramureş, a făcut propriul joc, independent de USL: nu l-a sprijinit pe candidatul alianţei. EVZ.

Pe Politeia Europeana puteti citi: 30 August 2011 – Gangsteri în uniformă.

Titluri: Bursele Internationale 29-30 August 2011; BCE revizuieşte riscurile la adresa stabilităţii preţurilor; Libia: Franţa, favorită, spre nemulţumirea Italiei; Cazul Politkovskaia: Legea rusească e făcută de gangsteri în uniformă; Criza euro rupe coaliţia germană; Algeria a oferit spaţiu de tranzit familiei Kadhafi din motive umanitare.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

30/08/2011 la 7:32 am

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata 🙂
  De doua zile presa urla despre nunta anului acum constat ca au scos si scheletii din dulap 😦 Nu a fost suficient ca au promovat un manelist, un NN in mare personaj acum cauta sa-i faca si CV-ul de „mare afacerist” sub acoperirea controverselor. De fapt suntem intr-o cadere totala in cea ce priveste valorile morale, sociale si etaloanele la care ne raportam.
  PS. Cred ca am asistat si la un unicat, Rolls Royce cu stergar alb legat de oglinda si ghirlanda prinsa de sigla 😆

  mar

  30/08/2011 at 8:30 am

 2. o zi buna tuturor!
  Remus Baciu – din cabinetul lui Radu Vasile, in cabinetul lui Nastase si tinut in post de mafia PSD-PNL. apoi, in cardasie cu secretara personala a lui Cristian Troaca David, la arest pentru spaga. Intersant cum de un astfel de personaj, prins o data cu mita, a fost pastrat intr-o functie cu influienta politica

  Sare'n Ochi

  30/08/2011 at 8:41 am

 3. Salutare la toata lumea ! 🙂

  Doua lucruri am de semnalat:

  1. Azi se implineste fix un an de cind Lazaroiu a invitat-o la bal pe Alba ca Zapada.

  http://www.blogary.ro/2010/08/2012-scufita-rosie-mos-craciun-fetita-cu-chibrituri-sau-alba-ca-zapada/

  La final de articol a scris: „Unele texte, cum e cel de faţă, vor fi pentru iniţiaţi. Pentru neiniţiaţi întotdeauna lucrurile se dezvăluie în timp. Aşa că nimeni nu trebuie să dispere”.

  Astazi Lazaroiu acorda interviu la Hotnews. Sa nu disperam 😉

  2. Din partea CSM, toate-s vechi si noua toate. Pina nu scoate Predoiu un proiect de modificare a legiilor 303, 304 si 317/204 si nu introduce promovarea la ICCJ prin concurs secret, nu se va schimba nimic.

  Cetatean

  30/08/2011 at 8:58 am

 4. neata,

  alba ca zapada are deja un anisor? waoo, ce repede trece timpul
  🙂

  dumbrava rosie doreste pastrarea regulilor vechi.
  de ce oare?

  cred ca oprescu ii va tine in sah pe uslinosi pina in ultima clipa, cind se va hotari sa candideze sub sigla lor.
  va fi f. important si decisiv omul pe care il va promova pdl, daca va avea unul care sa-i vina de hac lui oprescu.

  skorpion

  30/08/2011 at 9:10 am

 5. 1. CSM ? Dumbrava minunata… 😆
  2. La kitschoasa nunta borceasca, mahalaua a putut admira un amestec extrem de reusit de politicieni si mafioti, demni reprezentanti ai pegrei de Dambovita.
  Sa ne traiasca !

  Tzepelica

  30/08/2011 at 9:13 am

  • Borcea ala e un super curvar care isi inseala pina si amanta. Are un copil cu amanta nr.2.
   O gretosenie de spectacol cu o „nunta” pentru doi curvari ordinari, Borcea si amanta lui de 7 ani.

   Cetatean

   30/08/2011 at 9:14 am

  • Scuze, „sal`tare, popor !”.

   Tzepelica

   30/08/2011 at 9:18 am

   • salve!

    Cetatean

    30/08/2011 at 9:22 am

 6. skorpi, problema cu usl si oprescu tine de faptul ca Antonescu a realizat ca un Oprescu „independent” e o amenintare pentru el. Asa ca vrea sa ii rapeasca aura de „independent”.

  Sa vezi ce scintei o sa iasa in USL pe tema asta, ca PSD-ul vrea sa il sprijine ca „independent”.

  Cetatean

  30/08/2011 at 9:13 am

 7. @cetatean,

  crinel coafatu’ inca nu realizeaza ca sub umbrela uslinoasa a pierdut demult, este practic partidul care poate sa dispara de pe esichierul politic.
  doar daca in ceasul al 12.lea membrii PNL (marcati de lasitate – vezi ultima intrunire a lor cind crin le propunea un congres extraordinar si toti au ris, si-au dat ghionturi, dar nu i-au spus verde in fata, da, vrem congres, vrem sa te schimbam), deci doar daca membrii ramasi in pnl nu decid sa-l mature pe crin.

  skorpion

  30/08/2011 at 9:17 am

 8. PNL-ul va fi strivit de uninominalul pur.
  Deocamdata UDMR si minoritatile ciriie cum ca ele vor vot „mixt” (traducere: vrem un sistem care sa nu ne dezavantajeze), insa dupa ce se va rezolva problema, PNL va avea extrem de putini parlamentari. Caci acuma, cei pe care ii au, jumatate sunt redistribuiti.

  Cetatean

  30/08/2011 at 9:22 am

 9. bunä dimineatza,

  eu cred cä asta este spälare de bani, cu 5 angajatzi ,nu potzi face milioane profit in primii ani.
  dar intr-un fel, trebuiau sä scoatä banii la suprafatzä. sper ca procuratura sä-i vadä.

  theo

  30/08/2011 at 9:28 am

 10. Hait ca asta-i tare-tare!
  Zvon e, insa tot tare: PSD si PNl discuta de „fuziune” 😆

  http://www.ziare.com/uniunea-social-liberala/pnl/pnl-si-psd-discuta-despre-fuziune-1117282

  Cetatean

  30/08/2011 at 9:29 am

 11. borcea-bercea, a fäcut „o paranghelie” in tot intzelesul cuvintelor

  dar si el trebuie sä-si spele banii, sä se dea mare-.mare neam prost:

  dar nu intzeleg, cred cä bärbatzii „UNII” sunt chiori, actuala nevastä

  a lui borcea-bercea, este mai uratä decat prima si färä neuroni.

  altceva mi se pare curios, parvenitzii astia, inträ si ies din tzarä, färä control.

  au voie interlopii si mafiotzii, sä facä ce vor ?

  theo

  30/08/2011 at 9:36 am

  • Theo, o fi mai urita decit prima, insa cine stie ce talente ascunse are. Am inteles ca gateste bine si repede.

   Gluma/Mistou.

   Cetatean

   30/08/2011 at 9:41 am

 12. totusi wtf este mavrodin care in decembrie 1989 avea doar 16 anisori. ce fel de „revolutionar” era si asta?

  skorpion

  30/08/2011 at 9:44 am

 13. chiar dacä v-a intra in usl, s-au nu, tot il vor sustzine, astea si vorbe-vorbe-vorbe

  crin-bidonul gol, isi dä inportantzä. ce altceva poate , decat sä latre.

  sä gandeascä e mai greu.

  theo

  30/08/2011 at 9:45 am

 14. cetätean,

  s-ar putea sä ai dreptate. unui om ca borcea-bercea,sä nu-i trebuiascä alte calitätzi,

  ca cele……….. oamenilor de asemenea nivel, ar trebuii sä nu li se dea inportantzä.

  dar procesele lui, dece nu se judecä?nici ale lui becali? nica? nästase?,etc

  pästaie drogatä, face circ la constrantza, interlopii colcäie, cazinoul se däramä,

  nu sunä clopotzelul, la procuraturä, servicii, etc.?

  theo

  30/08/2011 at 9:53 am

 15. skorpi,

  o fii golänit pe sträzi, ca si altzii, poiate mai gäsea un portofel, etc.

  theo

  30/08/2011 at 9:55 am

 16. Buna dimineata,
  De mai bine de o saptamana va citesc si citesc presa fara sa am acces si la televiziunile romanesti.Atatea stiri, care mai de care mai suparatoare, incat n-am mai intervenit.
  Azi insa, un articol m-a uns la inima, parca l-as fi dictat eu:
  http://www.ziare.com/cristi-borcea/dinamo/borcirea-societatii-romanesti-1117164
  E pentru prima data cand vad ca un jurnalist pune nunta asta in adevarata lumina. Din cate inteleg, au slujit 8 preoti. Ma intreb cum de s-au inghesuit sa oficieze slujba de cununie a unei mirese (imbracata in alb imaculat)care de 8 ani e amanta? Nici preotii astia nu mai au nici un Dumnezeu, pentru bani isi uita menirea.
  In rest, despre politica din tara, nimic nou, toate la fel de mizerabile.

  cedric

  30/08/2011 at 9:55 am

  • Buna, de mult timp albul imaculat al rochiei de mireasa nu mai exprima puritatea, mai ales ptr. manelisti postdecembristi. Constat ca mai nou standardul este Rolls-ul, eventual cu stergar legat la oglinda :mrgreen:

   mar

   30/08/2011 at 10:15 am

 17. cred cä borsirea, socetätzii romanesti,

  se potriveste de minune.

  theo

  30/08/2011 at 10:13 am

 18. sau ..porcirea!

  cedric

  30/08/2011 at 10:15 am

 19. borcea, borcisme,

  – ne mai miram ca 100.000 de elevi pica bacul?
  – ne mai miram ca sute de copii fura la bac?
  – ne mai miram ca furtul se repeta si la sesiunea de toamna?
  – ne mai miram ca avem educatoare care in timpul liber participa la jafuri?

  nu trebuie sa ne miram pentru ca acesti copii au ca idoli oameni ca borcea, amanta acestuia, becali, sute de alti parveniti mediatizati intens….

  si pentru toatea astea vinovatii sint:

  – televiziunile care mediatizeaza de peste 15 ani asemenea lucruri,
  – parintii care isi scapa de sub control odraslele prea de timpuriu
  si
  abia pe al treilea loc profesorii, care nu mai sint capabili decit cu rare exceptii sa modeleze materialul uman neformat inspre bine…

  skorpion

  30/08/2011 at 10:15 am

 20. Stau si ma gadesc cum un personaj ca Mavrodin a putut sa se „miste liber”! Daca spui ca omul asta este penal pana in varful unghiilor folosesti un eufemism, ore nu a vazut nimeni ce invarte acest borfas?
  Ce explicatii vom primi de la Tonta marele cavaler al dreptatii calare pe martzoaga cu fatza umana!

  mar

  30/08/2011 at 10:22 am

 21. Deci fuziunea aia bancara va fi controlata de „un holding din bogatul emirat Qatar”. Conform Mazare, primarul care le stie pe toate, deduc ca acesti bogati emiri vor imparti mici si bere la noi, si gyros si ouzo la greci, cu fiecare cerere de deschidere de cont.
  CSM a hotarit sa faca promovari pe baza de interviu. Oare care sint criteriile si intrebarile? Ceva de genul:
  -Candidatii trebuie sa strige: Jos Basescu. Promoveaza cine reuseste cel mai mare scor de decibeli.
  -Care este raspunsul corect la o cerere de decizie tip Catalin Voicu. Alegeti din cele trei posibilitati exemplificate de judecatorul Jipa intr-o situatie similara:
  La finalul discutiei, Catalin Voicu ii spune judecatorului Jipa: „Vreau sa plecam pe rand, domnule profesor! Plecati dumneavoastra primul, sa nu faca vreo legatura intre mine si colegu'”
  a.Cristian Jipa: Ah, am inteles!
  b.Cristian Jipa: Colegii,da,ihi!
  c.Cristian Jipa: Aha…

  Din celelate stiri deduc ca Borcea va fi europarlamentar, dar numai daca baga si el ceva cetateni in portbagajul rollsului, ocazie cu care se va dovedi ca nu campania Free Gigi a fost esentiala. Asta deorece Gigi a bagat cetatenii in portbagajul unui BMW. Ideea ca musai trebuie sa sechestrezi cetateni intr-un BMW e, deci, falsa. Poti reusi un post la Bruxelles si cu un Rolls-Royce.
  Mavrodin ala va participa la alegeri la USL. Daca racketul de maramures a reusit sa cistige cu 43%, musai cetatenii vor vota un „revolutionar” cu 70%, confirmind astfel sondajele.

  Antenescu inca nu s-a prins ca NU el va fi catindatul la urmatoarele prezidentiale. Pesedeul ii va da un mare sut cel mai tirziu a doua zi dupa formarea guvernului la alegerile din 2012.

  Aha

  30/08/2011 at 10:55 am

 22. altul care a castigat la nuntä 2 milioane si cadouri de 1 milion.

  deci nuntzile interlopilor, sunt baia de spälat bani, nu sunt inpozabili.

  catzi bani o mai fii scos si afarä, cu avionul lui nasu becali, care nu e controlat niciodatä.

  dece????

  theo

  30/08/2011 at 10:58 am

 23. cu niste magistratrzi jucäusi si usor de manipulat, nu este de mirare, cä nu-i

  intereseazä decat scaunul. dacä vroiau binele justitziei romane, mäcar cei tineri din CSM

  se apucau de lucru, se judecau de urgentzä escrocii si penalii natziunii, s-aiu le este ficä?

  sä plece, un judecätor nu trebuie sä-i fie fricä , decat de dumnezeu.

  theo

  30/08/2011 at 11:05 am

 24. ela

  30/08/2011 at 11:15 am

 25. cred cä urgent, trebuie schimbatä constitutzia.

  nimic nu poate inainta, indiferent de domeniu,

  cu asa o catastrofä de constitutzie.

  theo

  30/08/2011 at 11:26 am

 26. ela,

  acolo , cred cä este o mare soparlä

  theo

  30/08/2011 at 11:27 am

 27. iaca de asta scriem noi pe blog 😆

  Gluma/Mistou

  Cetatean

  30/08/2011 at 12:35 pm

 28. Citat
  dintr-o scrisorica primita de la finante:

  ….”Suntem nevoiti sa va returnam
  declaratia fiscala cu rugamintea sa o revedeti si sa faceti corecturile
  necesare, deoarece nu putem accepta raspunsul dvs. de la rubrica PERSOANE AFLATE
  IN INTRETINERE unde ati trecut Guvernul, Parlamentul, functionarii
  administratiei locale, judetene si de stat precum si cateva milioane de
  tigani”

  Tzepelica

  30/08/2011 at 1:29 pm

  • 😆 Daca ai scris asa nu pot decat sa te felicit!
   Eu am fost azi la fisc cu un document si m-au trimis acasa ca era incmplet – D150. Nu aveau decat sa verifice ca este semnatura electronica cu un clic de mouse eventual in baz de date ORC. Dar nu, domnii mai vor si alte hartii, ca tb sa mai fie 4-5 persoane care sa miste dosare inutile.

   mar

   30/08/2011 at 2:40 pm

 29. multä dreptate, casele cu turnulete si cu picturi naive, mai bine zis de prost gust,

  au nevoie de subventzii, nu se incälzesc usor, duc puradeii la grädinitzä si urlä

  la coltzul sträzii cu ceva ONG-uri, cä nimeni nu-i ajutä.

  povestea aia cu MUNCA, nu o cunosc.

  dar cum sä vrea sä munceascä, dacä väd cum o duc interlopii si mafiotzii, ca borcea-bercea-becalii, etc.

  theo

  30/08/2011 at 2:18 pm

 30. nu am nimic contra tziganilor, dar merg la UE, si se vaitä de de plangi de milä,

  nicolae päun, tot de-al lor, are mari afaceri, ca si altzi din parlament.

  theo

  30/08/2011 at 2:20 pm

 31. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  30/08/2011 at 2:35 pm


Comentariile sunt închise.