Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită: 29 August – “ Caracatiţa Voicu pe drum spre ICCJ”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  18°C, si o maxima termica de  29°C, umiditate: 25-46 %. Senin . Presiune atmosferica: 1012-17 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2449 RON (- 0.0076  RON); 1 USD = 2. 9402 RON (-0.0087 RON); 1 EURO =  1. 4437 USD; (+0.0017 RON); Francul elvetian 3. 7049 RON (-0.0118 RON). Evolutia saptamanala o  puteti citi aici. Gramul de aur 168.8478 RON (+5.9989 RON).

Topul celor mai profitabile bănci la jumătatea anului. Per total, sistemul bancar a raportat după standarele româneşti de contabilitate în semestrul I 2011 un profit de 144 mil. lei, iar primele zece bănci au avut un câştig de 380 mil. lei. Aceasta înseamnă că piaţa este extrem de divizată, respectiv sunt bănci care raportează rezultate pozitive, în timp ce majoritatea sunt pe pierdere. BRD, banca preluată de francezii de la SocGen acum 12 ani, conduce clasamentul băncilor cu profit. BRD, care imediat după preluare a intrat într-un proces de restructurare care a ţinut mai mulţi ani, reuşeşte să-şi valorifice cel mai bine activele şi portofoliul de credite deţinut. La jumătatea anului BRD a avut un profit de 282 mil. lei, reprezentând 73% din rezultatul bancar al primelor zece bănci din sistem şi dublu faţă de rezultatul întregului sistem bancar. BCR, numărul unu din punctul de vedere al activelor, a raportat un profit net de 163 mil. lei la jumătatea anului. UniCredit este pe locul trei, cu 124 mil. lei, urmată de Raiffeisen, cu 103 mil. lei. Americanii de la Citi au intrat pe cinci, cu toate că din punctul de vedere al activelor se află pe locul 15.

De partea cealaltă, topul băncilor cu cele mai mari pierderi este condus de Volksbank – Austria (- 306 milioane de lei), Banca Românească – Grecia (- 97 de milioane de lei) şi ATE Bank – Grecia (- 81 de milioane de lei). Alpha Bank şi Bancpost, băncile cu capital elen care ocupă locurile opt şi nouă după active, au raportat la şase luni pierderi de 67 de milioane de lei, respectiv 45 de milioane de lei. Criza a deteriorat foarte mult portofoliul de credite al băncilor, acestea fiind nevoite să facă provizioane şi astfel să mănânce din rezultatul operaţional. O parte din bănci au fost nevoite să ceară bani noi de la acţionari pentru a se încadra în normele BNR. Anul trecut, tot sistemul bancar a raportat o pierdere de 512 milioane de lei, iar anul acesta ar putea reveni pe plus odată cu îmbunătăţirea condiţiilor din economie. Mai multe in Ziarul Financiar.

Consiliul Superior al Magistraturii, ultima zvacnire a Sistemului. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va lua astazi in discutie candidaturile depuse pentru cele 15 posturi vacante de judecator de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ). Proba va consta intr-un interviu in fata plenului Consiliului. In cazul candidatilor pentru Sectia Penala, proba orala va incepe de la ora 16.00. Laura Stefan, expert anticoruptie in cadrul Societatii Academice Romane (SAR), sustine ca nu exista nicio explicatie rezonabila pentru sustinerea acestor interviuri decat dorinta de a promova anumiti oameni: „CSM a continuat acesta procedura, desi ar fi putut sa faca un alt Regulament, daca primul a fost blocat de instanta. Consiliul este singurul vinovat in toata aceasta poveste. Atunci cand a ramas fara procedura, trebuia sa relanseze dezbaterile pentru un nou regulament de promovare a judecatorilor la instanta suprema”. În acest moment, raport consultativ favorabil pentru Secţia Penală au obţinut judecătorii Lia Savonea, Dumitru Mirancea, Simona Neniţă Cristina, Maria Oprea şi Lucia Tatiana Rog. Pentru posturile vacante de la Secţia Civilă şi proprietate intelectuală a ÎCCJ au obţinut raport favorabil judecătorii Aurelia Rusu şi Mirela Vişan, în timp ce de la Secţia comercială au obţinut „dezlegare” magistraţii Mioara Badea şi Mirela Poliţeanu. Judecătorul Cezar Hâncu, ce s-a înscris în cursă pentru un post la Secţia Comercială, a anunţat CSM că nu se mai prezintă la interviu după ce a primit raport consultativ nefavorabil. Evenimentul Zilei.

CFR Marfă, folosită la acoperirea găurilor bugetare. După ce a ajuns aproape falită în urma sifonării sale continue, CFR Marfă va fi scoasă la mezat, iar banii obţinuţi vor fi folosiţi la peticirea bugetului. Ministerul Transporturilor a solicitat Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) avizul pentru două proiecte de hotărâri de guvern privind strategia de privatizare a CFR Marfă şi a Tarom. Potrivit Mediafax, care citează surse guvernamentale,  Ministerul Transporturilor a fost informat că, în privinţa privatizării Tarom, CSAT nu este abilitat să avizeze strategia de privatizare deoarece procesul nu are legătură cu apărarea şi securitatea naţională, în schimb, în privinţa vânzării CFR Marfă trebuie analizate riscurile pentru siguranţa naţională. Problemele care în prezent preocupă CSAT şi a căror rezolvare Consiliul o cere Ministerului Transporturilor sunt însă false. Orice contract de privatizare trebuie să includă clauze privitoare la obligativitatea cumpărătorului de a pune la dispoziţia statului activele companiei în cazuri de forţă majoră şi de a duce la îndeplinire cu precădere contractele de transport importante pentru sigu­ranţa naţională. Aceasta se întâmplă şi în prezent, iar CFR Marfă are acum obligaţii stipulate prin lege şi tratate internaţionale privitoare la transportul echipamentelor şi personalului în misiuni de pace sau război, obligaţii care trebuie preluate de orice investitor. În plus, CFR Marfă este singura companie care are capacitatea necesară transportului producţiei naţionale de cărbune. Văzută acum ca o Cenuşăreasă a companiilor publice, CFR Marfă a fost mulsă de profituri de-a lungul anilor atât de stat, cât şi de directorii numiţi politic de către miniştrii Transporturilor. Odată plecaţi de la stat la firmele private de transport feroviar de marfă, directorii CFR Marfă au tras după ei şi contractele de transport ale societăţii de stat, declara presei Iulian Măntescu lider sindical în transporturile feroviare. Nici un ministru, când li s-au întocmit contracte de management, nu le-a impus clauze de neconcurenţă pentru momentul la care vor părăsi firma de stat. Romania Libera.

Antonescu, „lovit“ de Orban cu piscina. Ludovic Orban şi Varujan Vosganian au fost singurii liberali care l-au criticat pe Crin Antonescu la Delegaţia Permanentă. Orban i-a reproşat eşecul USL în alegerile de la Neamţ şi programele de „doi lei“ promovate de Opoziţie în frunte cu Radu Mazăre, care vrea să finanţeze piscine. În absenţa unor opozanţi ai alianţei cu PSD, precum  Călin Popescu Tăriceanu, Eugen  Nicolăescu sau Adriana Săftoiu, Crin Antonescu s-a confruntat, la Delegaţia Permanentă de la Mamaia, doar cu două voci critice – deputatul Ludovic Orban şi vicepreşedintele Varujan Vosganian. „Eu sincer, nu înţeleg artimetica USL. Eu am învăţat la matematică faptul că 35 plus 27 fac 62, nu 43″, a punctat Orban făcând trimitere la scorurile iniţiale ale PSD şi PNL, comparate cu alegerile parţiale din Neamţ. „Nu poţi să dai vina pe electorat pentru o nereuşită în alegeri, mai ales că dacă fiecare lider de la centru îşi lua câte o comună de care să se ocupe rezultatele erau altele”, a adăugat fostul prim-vicepreşedinte. „Dacă merge în continuare aşa, USL nu o să ia niciodată 51%”, a estimat Orban referindu-se la prestaţia publică „defensivă” a Opoziţiei. „Când lansăm şi noi propuneri sunt propuneri de doi lei. Cu «prima piscină» şi cu Mazăre, sigur pierdem puncte electorale. Mazăre are imagine în Constanţa, dar în res­tul ţării prestaţiile lui excentrice ne trag în jos”, a comentat Orban, referindu-se la propunerea de finanţare a unor piscine, cuprinsă în programul USL pe turism şi susţinută recent de edilul social-democrat. El a mai reclamat faptul că, în timp ce vectorii de imagine ai partidului sunt marginalizaţi, la televiziuni apar „oameni despre care cei care se uită nici nu ştiu că sunt membri PNL”. Adevarul

România, suspendată de la tranzacţionarea certificatelor de emisii de carbon. România a fost suspendată de la tranzacţionarea certificatelor de emisii de carbon, decizia finală a Comitetului de Conformare a Protocolului de la Kyoto, care confirmă concluziile preliminare din 8 iulie, fiind în vigoare până la rezolvarea neconformităţilor identificate. „Comitetul de Conformare al Protocolului de la Kyoto a comunicat, în şedinţă publică, decizia finală referitoare la neconformităţile identificate la nivelul Inventarului Naţional al Emisiilor de Gaze cu Efect de Seră (INEGES 2010), transmis în 2010 de România. Decizia finală a Comitetului de Conformare confirmă concluziile preliminare adoptate în 8 iulie 2011. Potrivit acestora, România trebuie să asigure derularea şi dezvoltarea măsurilor menite să asigure îndeplinirea adecvată a tuturor activităţilor şi funcţiunilor specifice inventarului naţional şi sistemului naţional pentru estimarea emisiilor antropice de gaze cu efect de seră”, informează, duminică, Ministerul Mediului. Decizia finală confirmă suspendarea eligibilităţii României de a participa la mecanismele flexibile în baza articolelor 6, 12 şi 17 ale Protocolului de la Kyoto, până la rezolvarea neconformităţilor identificate. Suspendarea eligibilităţii a intrat în vigoare la comunicarea deciziei. Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că „trebuie să fie pus pe masă capul şefului Agenţiei de Protecţie a Mediului” dacă România va fi suspendată de la tranzacţionarea certificatelor verzi, el precizând că vrea „capete jos” pentru că „cei vinovaţi trebuie să plătească”. Suspendarea României a fost propusă la precedenta reuniune a forului, desfăşurată în perioada 6 – 8 iulie la Bonn, în Germania. Conform procedurii, deşi concluziile întâlnirii din iulie sunt preliminare, la reuniunea din 25-27 august, ţinută tot la Bonn, România nu mai are dreptul la o nouă audiere, ci doar la o „declaraţie oficială”. Mediafax.

Ajutoarele de căldură, dirijate doar spre săraci. Noile subvenţii nu se vor mai acorda pentru toată lumea, ci vor fi centrate pe beneficiarii care au venituri de până la 786 de lei. Numărul gospodăriilor care vor primi ajutor de căldură va creşte de la 200.000 la 331.000, potrivit ministrului Muncii, Sebastian Lăzăroiu. Ministerul Muncii a anunţat ieri că schimbă regulile de acordare a ajutoarelor pentru căldură începând cu sezonul rece 2011-2012. Este vorba doar despre gospodăriile racordate la CET-uri, nu şi de cele cu încălzire pe centrale proprii sau cu lemne. Potrivit statisticilor Ministerului Muncii, la această oră 1,4 milioane de familii sunt racordate la CET. Noutatea principală este că, dacă până acum, toţi cei care erau racordaţi la sistemul centralizat de încălzire primeau subvenţie, din iarna următoare statul va acorda ajutoare financiare doar familiilor considerate vulnerabile. „În iarna trecută, fiecare român a primit 750 de lei subvenţie de la stat şi de la bugetul local, fie că era sărac sau bogat, notar sau pensionar cu un venit de trei milioane de lei. În plus, săracii mai primeau încă 600 de lei ajutoare de încălzire. Anul acesta subvenţia n-o mai dăm tuturor, ci doar celor vulnerabili”, a explicat ieri ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu. Modificările vor fi făcute printr-o ordonanţă de guvern care va fi pe masa Executivului la următoarea şedinţă. Adevarul.

SĂLAJ. Castelul Bethlen a devenit grajd comunal. O clădire monument istoric din localitatea Dragu s-a transformat în adăpost pentru animale. Clădirea datează din secolul al XVIII-lea şi a fost reşedinţa nobiliară a contelui Edmund Bethlen, şambelan imperial al împăratului Austro-Ungariei. Acum ea este proprietatea autorităţilor locale şi, pentru că se află în paragină, fără uşi şi ferestre, localnicii i-au găsit o altă utilitate: adăposteşte caii sătenilor. Potrivit unei monografii a comunei Dragu, realizată la începutul anilor 1970 de un grup de localnici, pe locul actualului castel a fost, iniţial, un alt castel, zidit în 1622 de Blasius Kamuthy de Szent Laszlo şi atribuit, în 1723, de împăratul Carol al VI-lea de Habsburg, lui Ştefan Wesselenyi. Acest castel a fost reconstruit în 1816 şi a devenit proprietatea conţilor Bethlen, ca dotă, prin căsătoria Charlotte-i Wesselenyi cu contele Edmunt Bethlen, ultimul proprietar al clădirii. Naţionalizată de comunişti în 1948, clădirea a fost, de-a lungul anilor, sediul „Sfatului Popular” al comunei, cinematograf, dar şi discotecă şi sală de baluri. Pereţii păstrează încă picturi ciudate reprezentând o trupă de muzică rock sau chipul unui băiat cu părul lung şi o tolbă cu săgeţi pe spate. Romania Libera.

Pe Politeia Europeana stiri din Europa

Titluri: Bursele Internationale 26 August 2011; Băncile ruseşti profită de retragerea rivalelor internaţionale pentru a se extinde; Irene: pagube de 12 miliarde de USD; Obama-Merkel: o “acţiune concertată” pentru creşterea mondială; Cancelarul Angela Merkel anunţă scăderi moderate de impozite în Germania, în 2013.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

29/08/2011 la 8:11 am

37 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. o zi buna tuturor!

  Sare'n Ochi

  29/08/2011 at 8:26 am

 2. in ceea ce priveste tranzactionarea certificatelor, daca ar exista vointa, statul, prin organele abilitate s-ar duce sa verifice cum de-a avut „expertiza” Brailoiu (cel cu manuscrisele Cioran – despre care am tot scris la mine pe blog) sa faca profit de la 0 la 100 de milioane de euro numai in 2009 din vanzarea acestor certificate. tare cred ca nu ne-munca altora sta la baza sanctiunii, ci munca in folosul buzunarelor altora decat a intereselor Romaniei a dus la aceasta situatie.

  Sare'n Ochi

  29/08/2011 at 8:36 am

 3. Buna dimineata,
  Si aici tot Basescu este de vina 🙂 Un interviu care merita citit ptr. ca lamureste multe din controversele regalitatii postdecembriste.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/exclusiv-un-taranist-la-intreprinderea-ascensorul-943407.html

  mar

  29/08/2011 at 9:34 am

  • ha-ha-ha: un turnator „regal”: Presa publică un document incendiar care provine din biroul fostului prim-secretar PCR Iaşi: un tabel cu nume de persoane şi datele la care PCR a aprobat ca acestea să devină persoane de sprijin pentru Securitate. Pe listă, Radu Duda, actor la Teatrul Naţional din Iaşi, pentru care PCR dăduse aprobare să devină persoană de sprijin a Securităţii la 9.03.1986. Şeful Securităţii Iaşi, Constantin Ciurlacu, susţinea în 2006 că lista este reală. Noul Prinţ respinge indignat toate acuzaţiile de colaborare cu Securitatea. De altfel, va şi obţine o patalama corespunzătoare de la CNSAS, în ciuda vociferărilor lui Mircea Dinescu.

   Sare'n Ochi

   29/08/2011 at 9:53 am

 4. neata,

  pacat de castelul Bethlen, chiar nu s-o gasi un sponsor pentru reparatia lui?

  ”printul” duda – despre documentul acela gasit in biroul primsecretar Iasi am citit cu muuuuulti ani in urma.

  dar presa mereu a ocolit bubele celor care azi fac parte din tabara uslinoasa…

  skorpion

  29/08/2011 at 10:07 am

  • @skorpion
   de ce nu se face public contractul??????e vorba de o rezerva publca,a cetatenilor acestei tari,nu de rezerva de aur a lui asescu sau ponta sau maistiu eu cine
   + bnr va cumpara aurul extras?????are resurse????are interes????
   chiar cele 4 pct din redeventa,statul trebuie sa le vinda ,chiar si bnr,nu poate face donatii
   altfel vom ajunge peste 5 ani sa ne intrebam cum ne intrebam azi cu petromul…
   p.s parca dvs intrebati mai deunazi de unde 300 to;din date publice ar fi vorba de 300 to aur si in jur de 1500 to argint

   intimplator

   29/08/2011 at 10:28 am

   • sper ca de data asta lucrurile vor fi la vedere

    skorpion

    29/08/2011 at 10:42 am

   • Se duce ca sa mai dea un impuls aprobarilor necesare, nu ca sa se informeze. E ridicol sa pretinda ca se informeaza acum, dupa ce a lansat pasarica cea categorica.

    Dupa reactiile celorlalti politicieni romani reiese clar ca mizerabila cleptocratie romana e pusa doar pe jaf.

    Pentru mine, Basescu si-a dat dimensiunea micimii. Galopuri de sanatate la Bonn, ca „reformatorul” e in pericol, eu nu mai fac. Iata ca suntem amindoi cistigati.

    ina eyre

    29/08/2011 at 12:31 pm

 5. certificatele verzi;
  departe de mine sa-i iau apararea lui brailoiu,dar prin suspendare si ” afacerile” lui au de suferit;tranzactiona certificate romanesti
  cit despre ” competenta” functionarilor publici din administratia romaneasca,cred ca acest cuvint-competenta-se aplica unei minoritati din sistem;nu i-as face pe toti incompetenti;
  ajutoarele de caldura: nu inteleg unde e problema; se stabileste un barem maxim de venit/persoana pina la care se acorda subventii si celor sub acest barem li se acorda ajutoare;ba eu le-as da sub forma de ” vouchere” valabile numai la plata cotei de caldura la intretinere,pentru cei care folosesc termoficarea /celor nemultumiti le reamintesc ca epoca ” de la fiecare cit vrea,fiecaruia cit are nevoie’ inca nu a venit.

  intimplator

  29/08/2011 at 10:23 am

 6. bunä dimineatza,

  eu nu mai am nici o sperantzä, dela CSM, se tävälesc in aceias mocirlä,

  dacä ar vrea, ar putea . cred cä nu au bun simtz, respect pt. romani.

  ar trebuii sä insiste, pe dosarele de 3-4-5 ani, ale lui nästase,copos,

  voiculescu,patriciu,vantu, srs si altzii, sä nu mai fie amanate, pt. un nimic,

  nici o scuzä pt. neprezentare,o rusine. CSM, nu poate avea o initziativä,

  sä vrea, mäcar cateva dosare grele sä rezolve.sä fie adusi si cu targa, dacä e nevoie.

  theo

  29/08/2011 at 10:29 am

 7. Legat de castelul din Salaj chiar nu ma mai surprinde, nu cred ca este singura locatie devalidata. Avem bani ptr. tot felul de nenorociri si nu stim sa ne conservam istoria. Probabil ca daca nu a putut fi revedicat a fost abandonat, ce sa faca Consiliul Local cu o asa bijuterie. Ptr. a aplica ptr. un proiect este nevoie de tenacitate, daruire si in plus nu pic de o maslina ptr. nimeni, asa ca este mai simplu „sa cada” 😦

  mar

  29/08/2011 at 10:37 am

 8. f. usor se dau ajutoare.
  asta nu este in nici o tzarä
  panä si cei cu cäsutzä si turnuletze, aduc o adeverintzä dela primärie, cä nu au serviciu, si primeste ajutor, in casä sunt 10, fac rost de bani.

  ajutoarele, nu se dau sä intretzii „palate,” cand nu ai in palat obiecte de lux, masini scumpe la scarä. in germania, sunt dedectivi speciali pe urma lor si se fac, controale inopinante.

  theo

  29/08/2011 at 10:42 am

 9. in sälaj, sunt acasä PSD-PNL, ei taie si spanzurä.

  USL-ul, are propuneri mai märetze, prima piscinä, cadou pt. hotelierii, prieteni,
  cu pästaie drogatä.si bine intzeles liber la prostitutzie, färä interdictzii.

  ce specifice sunt propunerile USL:

  poate mäcar acum, sä-si dea seama romanii, ce neseriosi sunt cei din USL:

  theo

  29/08/2011 at 10:51 am

 10. Salut 🙂
  Caldura suportabila doamnelor si domnilor . 🙂
  Mai putin suportabil anumite chestii citite prin presa mioritica . 😦

  Ștefan A.

  29/08/2011 at 11:31 am

  • Salut mar
   Articolul este pentru a n – oara confirmarea faptului ca Romania este o tara corupta pina in maduva oaselor si unde o masa enorma de bugetari (incepind cu cei din posturile cheie) iau mita pentru a face ce in mod normal intra in atributile lor de servici . (pentru care primesc salar ) .
   Nici o sansa , nici o speranta ca aceasta clasa politica (fara deosebire de culoare , denumire, pozitie ) va reusi vreodata sa ne aduca cit de cit la standardele occidentale . Ar insemna sa se sinucida . 🙂
   Ne putem zbate cit vrem cu echilibristica intelectuala in a gasii o „Alba ca Zapada ” care sa fie total diversa si rupta de logica politica a ultimilor zeci de ani . NU EXISTA SI GATA . 😦
   Coruptia e majoritara si o minoritate onesta nu va reusi niciodata sa rastoarne situatia .

   Ștefan A.

   29/08/2011 at 11:52 am

   • Articolul este o dovada ca au inceput sa mai fie arestati coruptii, fata de ultima data cind ai mai vizitat Romania 🙂

    Un tanar de stanga

    29/08/2011 at 12:02 pm

    • Arestat nu inseamna si condamnat . Asa a incercat si UE sa ne explice cu monitorarea pe justitie . Pina atunci , cind vom vedea si niste politicieni in spatele gratilor , ne jucam cu justitia sau pe romaneste , batem apa sa speriem pestii . Care au devenit imuni la galagie . 😆

     Ștefan A.

     29/08/2011 at 12:16 pm

     • Atunci propune sa fie intii condamnati si apoi arestati. 🙂
      Consideri ca arestarea lor a fost doar ca sa sperie pestii ?

      Un tanar de stanga

      29/08/2011 at 12:27 pm

      • Voicu cit timp a stat in arest preventiv ? A avut proces si sentinta ? Eu stiu ca nu . 😦
       Deci , batem apa sa speriem pestii .

       Ștefan A.

       29/08/2011 at 12:30 pm

 11. Salut ! 🙂
  Sebastian Vladescu, consultant la Gold Corporation pt. Rosia Montana :
  http://www.zf.ro/mediafax-biz-exclusiv/vladescu-s-a-angajat-consultant-pentru-rosia-montana-8666109

  Tzepelica

  29/08/2011 at 11:58 am

  • Salut Tzepelica
   Asa se face lobby pentru a primii aprobarea mult dorita . Se cauta omul potrivit cu legaturile potrivite . Prin USA (inapoiatii aia 🙂 ) e interzis pe 5 ani dupa ce parasesti guvernul sa te angajezi la o firma care are contracte cu statul sau cere ceva de la stat . Noi sintem mai inainte cu „democratia” .

   Ștefan A.

   29/08/2011 at 12:19 pm

   • Exact.
    Se „valorifica” informatiile/relatiile din perioada ministeriala.
    Mafia gulerelor albe… 😦

    Tzepelica

    29/08/2011 at 12:29 pm

    • poate ca vladescu lucreaza „sub acoperire” in interesul statului roman.sa nu l deconspiram 🙂

     zigzag

     29/08/2011 at 12:33 pm

     • Ca lucreaza „sub acoperire”, nu m-ar mira.
      M-ar mira sa lucreze in interesul statului roman.

      Tzepelica

      29/08/2011 at 12:48 pm

      • asa zic si yo 😛

       zigzag

       29/08/2011 at 1:01 pm

 12. salut! 🙂

  Crin si Ponta, irtv live: nu vor alegeri comasate, dar vor alegeri anticipate parlamentare 😈

  Crin vorbeste super plictisitor, Ponta mai are oleaca si casca!

  Cetatean

  29/08/2011 at 12:38 pm

 13. Crin a terminat, bea apa, nu mai are saliva.
  Intra Ponta in ring si vorbeste despre eliminarea subventiilor la incalzire. Se opune.

  Cetatean

  29/08/2011 at 12:41 pm

  • Salut Cetatean 🙂
   De aia se cheama opozitie . Sa se opuna la tot si toate . Cind vor guverna vor da din belsug la toti si de toate . 🙂
   De unde vor scoate banii , nu e important . 😦 Conteaza sa ajunga la putere . 😆

   Ștefan A.

   29/08/2011 at 12:48 pm

 14. Ba da se stie: Rusanu a declarat ieri ca atunci cind vin la guvernare renegociaza cu FMI ca sa inceapa sa plateasca peste 10-20 ani, adica cind nu vor mai fi la guvernare

  lastnightmusic

  29/08/2011 at 12:59 pm

  • iar cei de la FMI vor fi de acord cu tot ce vor cere uslinosii :)) problema e ca chuky are tabieturi si nu stie nicio limba straina-mai greu sa negocieze.dar ii raman visele ca pofta de somn are 😀

   zigzag

   29/08/2011 at 1:04 pm

   • Chestia este ca ei vor fi cumva cu sacii in caruta. Nu mai au nevoie stringenta de banii de la FMI daca in schimbul banilor trebuie sa si raporteze ce au facut cu ei. Sunt in stare sa intrerupa acordul, sa tipareasca bani , si sa isi faca de cap 1-2 mandate

    lastnightmusic

    29/08/2011 at 1:23 pm

 15. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  29/08/2011 at 2:16 pm


Comentariile sunt închise.