Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită: 25 August – “România off-shore”

Bună dimineata intr-o zi de joi. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  24°C, si o maxima termica de  31°C, umiditate: 38-63%. Senin. Presiune atmosferica: 1016-18 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2488     RON (- 0.0091  RON); 1 USD = 2. 9385  RON (-0.009  RON); 1 EURO =  1. 4459   USD; (-0.0027 RON); Francul elvetian 3. 7210     RON (-0. 0027 RON). Gramul de aur 174.7554  RON (-3.4476 RON).

Cine sunt executivii care conduc cele mai profitabile zece companii din România. ârsta celor mai puternici executivi locali este cuprinsă între 45 şi 60 de ani, conduc afaceri cumulate de peste 10 miliarde de euro, gestionează peste 60.000 de angajaţi şi câştigă minimum 12.000 de euro pe lună – acesta este profilul managerilor care conduc una din primele zece companii de pe piaţa locală în funcţie de profit. Cinci dintre cei zece executivi care au stat anul trecut la cârma celor mai profitabile afaceri locale au fost schimbaţi, însă niciuna dintre mutări nu a fost surprinzătoare, având în vedere că unii ajunseseră la final de mandat – cum a fost cazul lui Thierry Millet de la Orange-, iar alţii au fost înlocuiţi ca urmare a schimbărilor politice din Ministerul Economiei, instituţie care gestionează Hidroelectrica şi Transgaz, aflate în top 10 companii după profit. De asemenea, jumătate din cele mai profitabile zece companii locale sunt conduse de executivi români, iar o singură înlocuire la nivel de top management de anul trecut a adus un expat în locul unui român – pe spaniolul Iñaki Berroeta în locul Lilianei Solomon, care a fost promovată la Londra. Vodafone a fost compania care a înregistrat cea mai scăzută dinamică a profitului, de – 53% anul trecut prin comparaţie cu 2009. După unii şefi de bănci sau ai unor case de avocatură, ei sunt cei mai bine plătiţi români. „Un CEO dintr-o astfel de companie primeşte un salariu minim de 150.000 de euro brut pe an şi poate ajunge la peste 250.000 de euro pe an, la care se adaugă un bonus la final de an în cuantum de 20-25% din valoarea salariului brut anual”, spune Mihaela Damian, unul dintre cei mai cunoscuţi head-hunteri de pe piaţa locală, care conduce compania de executive search SpenglerFox, parte a grupului irlandez Grafton. Mai multe in Ziarul Financiar.

Pentru cine a ajuns România off-shore. O companie din Braşov care an de an raportează profituri imense- în 2010 acesta a fost de 17,35 miliarde de lei- nu plăteşte nici un leu ca impozit statului român.  Firma American European Marketing & Enterprises SA are sediul în satul Fântâna, comuna Hoghiz, judeţul Braşov. A fost înfiinţată în 2007, iar pentru anul 2009 a raportat un profit care a uimit pe toată lumea: 15,47 miliarde de lei. Firma are ca obiect de activitate „cumpărarea şi vânzarea de bunuri imobiliare proprii”, iar până acum câteva luni nu a avut nici un angajat. În 2010, potrivit ultimelor raportări făcute publice de Ministerul Finanţelor, compania a raportat un profit de 17,35 miliarde de lei, adică peste patru miliarde de euro. Raportarea economică a firmei este foarte ciudată: în dreptul cifrei de afaceri, a veniturilor totale şi a profitului este trecută aceeaşi sumă – 17,35 miliarde de lei. Firma nu are cheltuieli, deşi oficial are un angajat şi şi-a închiriat un sediu. Reprezentanţii Fiscului din Braşov au declarat pentru România liberă că inspectorii au demarat încă din 2009 un control fiscal la această firmă. „Controlul a fost suspendat, după ce inspectorii au cerut o serie de acte fiscale din Germania şi SUA, unde această firmă derulează afaceri. Nu am primit deocamdată aceste documente”, ne-a spus Laura Oltianu, de la biroul de presă al Fiscului din Braşov. Romania Libera

Ultimele zile ale lui Roibu-imparat. Vremea lui Roibu-imparat pare a fi apus la Oltchim, combinatul care a ajuns in pragul falimentului ca urmare a unor grave erori manageriale ale echipei sale. Intr-un efort disperat de a arata actionarilor ca altii sunt vinovati de situatia dezastruoasa a societatii, Constantin Roibu a transmis, marti, Bursei de Valori si Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), o informare in care anunta conditiile in care este dispus sa demisioneze de la conducerea combinatului. O mie de salariati au fost trimisi in somaj tehnic in luna august, iar la poarta Oltchimului protestele se tin lant. Saptamana trecuta, Roibu a fost contestat de angajatii preluati de la fosta Arpechim, iar ieri a venit randul muncitorilor de la Mentchim sa protesteze pentru neplata salariilor. Constantin Roibu afirmă, în informarea adresată acţionarilor şi investitorilor SC Oltchim SA, că este dispus să demisioneze, după 20 de ani, din funcţia de director general. Condiţia este ca principalul contestatar al său, compania germană PCC SE – acţionar minoritar al Oltchim, să prezinte dovezi că deţine soluţia salvatoare pentru combinat.EVZ.

Jonathan Scheele fost sef al Delegatiei Uniunii Europene la Bucuresti: „Cred ca Romania nu are obiective clare in UE”. Cum vede Romania, la cinci ani de la aderare, fostul sef al Delegatiei Uniunii Europene la Bucuresti si unul dintre sustinatorii Bucurestiului in procesul de negociere. Jonathan Scheele este rezervat in privinta progreselor reformei administrative. Criza si nationalismul din UE nu ajuta Bucurestiul, spune el. Jonathan Scheele: În ciuda crizei economice, România este mai bine decât a fost acum cinci ani, şi acest lucru se poate observa în toate domeniile. Desigur, criza eclipsează o parte din progresele înregistrate –  românii care şi-au pierdut locurile de muncă, fie la ei acasă, fie în altă parte în Europa, cu siguranţă suferă. România, însă, începe să-şi reafirme rolul său pe plan extern. Dar sunt încă multe de făcut în continuare pentru ca România să-şi atingă potenţialul – fie că este vorba despre infrastructură, modernizarea agriculturii sau reforma administrativă. Un interviu de citit – Adevarul.

De ce detinem recordul european la tuberculoza? 20.000 de romani sunt bolnavi de TBC, iar in fiecare an apar 12.000 de cazuri noi. Romania este fruntasa in Europa in ceea ce priveste numarul oamenilor care sufera de o boala eradicata, de altfel, in mai toate tarile din jurul nostru. Cum am ajuns in aceasta situatie? Mai bine de 100  milioane de dolari au fost investiti in tratamentul pacientilor cu tuberculoza din Romania, in ultimii zece ani, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Cu toate acestea, tara noastra este prima in Europa la numarul de pacienti diag-nos-ticati cu tuberculoza. In-te-resant este ca tarile din jurul nostru, Serbia, Bulgaria sau Ungaria au reusit sa scape de aceasta problema. Situaţia din România este cu atât mai dificilă cu cât robinetul de bani proveniţi de la Fondul Global aproape că s-a închis, iar Ministerul Sănătăţii alocă puţin prevenţiei. „Suntem de patru ani în UE şi se  presupune că ne putem rezolva singuri problemele de sănătate publică de acum încolo”, explică pneumologul Cristina Popa, de la Institutul „Marius Nasta”, din Bucureşti. Care sunt însă motivele pentru care au-torităţile noastre nu pot rezolva totuşi această problemă? Am încercat să răspundem la această în-trebare cu ajutorul unor medici specialişti în pneumologie, activişti ai unor ONG-uri implicate în lupta cu această boală  şi reprezentanţi ai statului. Astfel, am identificat trei principale cauze. Romania Libera.

In Romania se cauta din nou aur – Cine sunt investitorii care vor sa inceapa exploatarea a doua zacaminte in Apuseni. Locuitorii din Certeju de Sus, judetul Hunedoara, abia asteapta ca Deva Gold SA, firma controlata de o companie canadiana, sa inceapa activitatea de exploatare a zacamantului de aur din subsolul locurilor lor de bastina, potrivit primarului localitatii. Deva Gold SA este detinuta de canadienii de la European Goldfieldscare, companie care detine, prin intermediul unui vehicul de investitii inregistrat in Barbados, 80% dintre actiunile Deva Gold, restul titlurilor fiind detinute de Compania Nationala a Cuprului, Aurului, Fierului Minvest Deva. European Goldfieldscare a avut afaceri de 63 de milioane de dolari in 2009. La Certeju există rezerve de 2,4 milioane de uncii de aur (68 tone de aur) şi 17,3 milioane de uncii de argint (490 de tone de argint), conform estimărilor de pe site-ul European Goldfields. Deva Gold SA a avut la finele anului trecut o cifră de afaceri de 247.690 lei şi o pierdere 16.746.377, având 68 de salariaţi, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. În iunie 2010 European Goldfields a anunţat că a obţinut scrisori de angajament de la cinci bănci cu care negocia un credit de 135 milioane de dolari destinat finanţării parţiale a proiectului minier Certej (Hunedoara), de unde se vor extrage aur şi argint. Gandul

Stirile Europene pe Politeia Europeana

Titluri: Bursele Internationale 24-25 August 2011; Merkel, în război cu toată lumea; Premierul francez anunţă un plan de austeritate de peste 11 miliarde de euro; Fidel Castro, stânga germană şi comunismul; Revista Presei de la Deutsche Welle; Grecia, chemată să-şi pună gaj întreaga ţară în schimbul finanţării.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

25/08/2011 la 8:36 am

71 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. O zi buna tuturor!
  Agitatie mare privind comasarea alegerilor. Interesant cum de Hunor (UDMR) a declarat ca-i surade aceasta idee. Ma gandesc la o situatie de non-combat in zonele unde UNPR are candidat capabil sa-l dizloce pe cel al PSD (ca USL nu cred s-aouce toamna in atare situatie).

  Sare'n Ochi

  25/08/2011 at 8:55 am

 2. Buna dimineata
  Daca salariul executivilor din companii este legat de performanta, foarte bine ca sunt bine platiti.
  Ce ne facem cu executivii companiilor de stat care nu numai ca au lipsa performanta ,dar au si maximum la furaciuni? Ii pastram doar ca sunt „d’ai nostri”?

  ela

  25/08/2011 at 9:25 am

  • buna ziua prieteni 🙂 managerii companiilor de stat cu maximum beneficii salariale si maximum de furaciuni si neperformanta trebuie sa plateasca cu libertatea si confiscarea totala a averii 😉 asa este si legal si drept,nu ma intereseaza ai cui sunt si cine a promovat furaciosii sa plateasca in solidar cu acestia :mrgreen:

   emily

   25/08/2011 at 11:08 am

 3. Salut ! 🙂
  Jonathan Scheele : „România, însă, începe să-şi reafirme rolul său pe plan extern.”
  Cu cine, domn`e, cu Mioara Mantale, care umpluse Bucurestiul cu vacute din plastic ? 😆

  Sefii companiilor de stat n-au nici o treaba cu performanta, sunt doar executanti politici ai unor decizii luate mai sus.
  Performanta rezulta din alte considerente, departe de calitatile de manageri ale respectivilor.

  In privinta aurului, cred ca vorbim de o resursa cu caracter strategic (ca si gazele/petrolul).
  N-ar fi mai bine sa-l exploateze o firma de stat ?
  Altfel, ne multumim cu firimituri de la masa altor baieti destepti si nu ne ramane decat sa reluam refrenul „muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta-n poarta…”.

  Tzepelica

  25/08/2011 at 9:49 am

  • Buna dimineata 🙂
   Bine punctat, total de acord cu pct. de vedere legat de MM. Cu siguranta se putea gasi un personaj necontroversat, o caciula mult prea pare ptr. aceasta doamna indiferent de CV-ul prezentat 😦

   mar

   25/08/2011 at 10:10 am

   • Mar, nici cu ITMorar nu mi-e rusine. Daca Basescu are in permanenta nevoie de dusmani ca sa se tina in forma, iata ca insistentele lui relativ la Rosia Montana ii aduc unul proaspat pe lista: grupul anti.

    E a doua mare si de neiertat dezamagire pe care mi-o produce. Seamana cu Tariceanu: inainte de a nu mai insemna nimic in politica romaneasca, trebuie sa dea cu copita si sa rastoarne caldarea cu bunatati pe care o umpluse cu greu.

    Buna de dimi´, dragilor 🙂

    ina eyre

    25/08/2011 at 10:29 am

  • de banii acestia puteam sa-mi iau mai multe ambasadoare, poate chiar doua (daca mai tineti minte reclama facuta la Dove de catre Mantale: „de banii acestia puteam sa-mi iau mai multe sapunuri, poate chiar doua”)

   Sare'n Ochi

   25/08/2011 at 10:33 am

 4. ‘neata!
  cine i-o fi recomandat-o pe Mantale lui Boc?
  daca la prefectura capitalei a fost impinsa de sub mantaua lui Vosganian, a carui colega de budoar era, intre timp s-a dat la fund (scuzati expresia!) si credeam ca s-a linistit si ca am scapat de o impostoare tipica in politica tzoapelor de provincie ajunse cucoane de Bucuresti.
  Oare tot mangafaua de Vosganian i-o fi impins-o si lui Boc?????
  Oricum, bila neagra lui Boc pentru mutarea asta absolut regretabila.
  Sunt perplexa.

  luminita

  25/08/2011 at 10:07 am

 5. Salut 🙂
  Stiu cat de mult doriti voi si eu sa-l protejam pe Basescu si sa gasim toate tarele guvernarii in altii pentru a feri de critica pe Presedinte. Nu trebuie insa sa pocim adevarul de dragul favoritilor nostri. Mantale nu ar fi trimisa la acest post fara acceptul Presedintelui, punct!

  Deci respectiva incompetenta pleaca la Strassburg pentru ca Basescu a hotarat sa fie acolo. Cu cine naiba vrea el o federatie europeana cu Mantale?

  Theophyle

  25/08/2011 at 10:12 am

  • Buna, poate ca are calitati ascunse! Oricum nu cred ca poti numi intr-un post aqsa de important un personaj care a tinut prima pagina a tabloidelor de scandal. Femeia asta nu are credibilitatea morala chiar daca s-a retras/a fost retrasa in ultima perioada in plan secund.

   mar

   25/08/2011 at 10:17 am

  • Atunci iau bila neagra din caciula lui Boc si o pun in mantaua lui Base.
   Perplexitatea rezista.

   luminita

   25/08/2011 at 10:22 am

  • Salut :P. Theophyle, pe Basescu cred ca al trebui sa l criticam noi.critica e una, injuraturile si minciuna e alta.dar daca nu v a fi criticat si tinut din scurt de cei care l au votat cu un scop domn Presedinte se v a crede stapanul inelelor.din cati tineri care au absolvit studii europene prin diverse universitati de renume actuala putere a gasit o taman pe mantale?in 2 de ani mandat avem asa: justitie zero,prosteala in guvern la greu,neica nimeni numiti in functii keie.gargara multa : azi nu e criza peste 3 zile e criza si tot asa.bașca „specialistu din popor de la neamt”.si acum nu mai merge scuza ca se opun mogulii,paturicii si taricenii.are toate parghiile necesare sa faca ceva.orice .dar sa faca.ministrul justitie parca e batut in cuie pe post.proc general al RO parca e mostenitoarea scaunului si totusi in anii acestia de cand proc general nu am vazut nimic facut profesionist din partea parchetului.toti o dau cu sandeii si judecatorii corupti.dar a vazut cineva vreun procuror sa intre in greva ca judecatorul este abuziv?a vazut cineva demisii in parchet din cauza coruptiei judecatorilor?

   zigzag

   25/08/2011 at 10:25 am

  • Salut tuturor!

   Nu o apăr pe Mantale, Doamne fereşte, vreau doar să nu ne înflăcărăm mai mult decît e cazul. N-au numit-o ambasador, ci într-un post consular. Chiar dacă e vorba de Strasbourg, consulul nu se ocupă, practic, decît de „hîrţogărie” – vize (cîte or mai fi de cînd cu circulatul liber prin ţările membre UE) şi ‘bucătărie’ pentru parlamentarii români aflaţi în trecere prin Strasbourg. Bref, chiar incompetentă fiind (şi incorect răsplătită cu o sinecură pe criterii politice) n-aş zice că din cauza lui Mantale nu s-ar putea realiza, la o adică, federaţia europeană…

   Observator

   25/08/2011 at 12:35 pm

 6. Numirea „mantalei” e o dovada IREFUTABILA a competentei `mneaei in ale diplomatiei, n`asha ? 😆

  Tzepelica

  25/08/2011 at 10:31 am

  • Nu putem sa ne pronuntam ca suntem acuzate de frustrari 🙂

   mar

   25/08/2011 at 10:38 am

  • 🙂 de fapt ratasem poanta (scuzati, sunt cu cafeaua bauta – si pe mine ma adoarme): Base putea sa-si ia mai multe mantale, poate chiar doua.
   oricum pe Mioara asta a acoperit-o bine. poate a stiut sa-i zica la timp „stapane, stapane, indeprteaza-ti un caine (pe buldig)” 😀

   Sare'n Ochi

   25/08/2011 at 10:38 am

   • @sare:lol: e de rau copii 😉 venim la concluzia ca avem nevoie de o clasa politica noua care sa stie a guverna corect urmarind interesul national si sa care sa promoveze toleranta zero fata de coruptie si interesele de grup mafiot…niciodata nu este tarziu….sunt dezamagita ca TB a inceput sa alunece pe coaja de banana a birocratilor mediocri ai ue 👿 din ce in ce mai des…

    emily

    25/08/2011 at 11:24 am

  • e exagerat de irefutabila. 😯

   luminita

   25/08/2011 at 11:39 am

 7. ce aveti cu mantale? barfa de dimineatzä, a muncit mai mult la prefecturä, decat felcerul opärilä.

  dacä nu cunoastetzi. desigur de vinä e presedintele, mäi sä fie

  theo

  25/08/2011 at 11:44 am

  • Theo,
   te respect si am constatat ca ai o atitudine feminista, dar cu MM usurel cu pianul pe scari. Este o doamna care a primit o caciula mare de tot ptr. capul domniei sale. Marturisesc ca nu stiu ce a facut la Prefectura pe perioada mandatului. Poate sedintza cu doamnele si modul in care vin imbracate la serviciu :mrgreen:
   Nu am auzit sa aiba pregatire diplomatica sau mai stii a fost la cursurile organizate de directoarea de 26 de ani de la Institutul Diplomatic (tot numire in baza „competentelor”)

   mar

   25/08/2011 at 11:53 am

  • Ai dreptate.
   Au trecut-o toate transpiratiile… 😆 😆

   Tzepelica

   25/08/2011 at 11:54 am

 8. deja se väd, „adeväratzii, drägutzii „,postantzi, speculatzi orce;

  Presedintelui, nu-i plac periile, isi scuturä sigur hainele.

  iar pärerea despre rosia montanä, a fost o pärere, ce nu are voie?gata interüpretäri

  dezamägiri, da ,asta e romanul, indiferent cat bine faci, cand o datä nu esti de acord

  cu el, e dezamägit, etc . el ar fii fäcut mai multe, dacä eratzi langä el, tot timpul

  greseli, face orcine, dar pt. o pärere, s-au o numire, säritzi, e curios.

  eu cred, el stie ce face.e mai aproape de motivare.

  theo

  25/08/2011 at 11:55 am

  • Pe i-nestimabila o cunosc , e „contzaranca” cu mine, a fost bagata la inaintare de catre barbatii care i-au fost colegi de garsoniera de-a lungul anilor, ca sa zic asa, unul dintre ei fiind poetul-finantist Guzganian,
   iar Prefectura capitalei a fost pentru ea o „manta” cu 10 numere mai mari.
   Acum ce are Strassbourgul cu prefectura?
   As vrea sa cunosc si eu motivatia numirii ei, eventual sa ne spuna Base daca i-a studiat madamei mapa profesionala sau i-a fost deajuns ceea ce a citit despre ea in cancan.

   luminita

   25/08/2011 at 12:05 pm

 9. consulatul, are mai multe atributziuni, economic, cultural, etc.
  un consul nu trebuie sä fie diplomat de carierä, stiu sigur.

  e drept ambasadorii lui ilici, nu erau diplomatzi si acolo,
  e neapärat nevoie.

  eu nu sunt o emantzä, dar dacä nu stitzi , ce si cum a lucrat,
  nu aruncatzi cu noroi.

  theo

  25/08/2011 at 12:02 pm

  • Singurul lucru care a ramas dupa prefectul Mantale au fosta cateva vacute din plastic plasate in niste intersectii.
   Rumegatoarele au disparut rapid, ca si prefecta.
   Si au mai fost niste scandaluri cu terenuri (ICECHIM, clanul Capatana etc.) in care a fost implicata, impreuna cu un primar de meserie…luptator la categoria grea.
   Ti-o spune un bucurestean.

   Tzepelica

   25/08/2011 at 12:08 pm

   • Tzepi, parca a fost si o licitatie. O monstruozitate mov (conform principiului ca un pic de mov nu strica )este si acum intr-o intersectie 😦
    Cum nu a ramas nimic, barbatii din viata doamnei si paginile din tabloide 👿

    mar

    25/08/2011 at 12:26 pm

    • @mar 🙂 nu fiti rai …poate cei care au promovat-o s-au gandit ca nici catherine ashton nu este mai breaza…in poza mioara iese mai bine fara indoiala….in ce priveste executia ordinelor asisderea 😆

     emily

     25/08/2011 at 12:50 pm

     • emily,
      goooooood point!
      carevasazica promovarea femeilor in politica se face pe criterii de fotogenie si celulita fotoshopata, misto. 🙄

      luminita

      25/08/2011 at 1:04 pm

      • Lumi 😆 nu este vorba numai de femei…ai obesvervat si tu ca este o criza de lidership la nivel national si planetar….sunt buni de promovat cei slab de minte si obedienti…papusi cu sfoarile gata prinsa de body…la capatul celalat sunt masterii papusari instalati la …manarare sau manuire…manipulare….uita de exemplu la rompuy si de la el in jos :mrgreen: ce sa mai asteptam de la merkel,sarko sau berlusconi…apropo i-am vazut in conferinta comuna de presa pe sarko si berlusconi…triumfalisti nevoie mare ca l-au batut pe gaddafi …parca erau ponta si crinu 😆

       emily

       25/08/2011 at 1:27 pm

     • Emily, nu sutem rai suntem realisti. Nu este persoana potrivita ptr. un astfel de post, nu a fost in stare sa gestioneze problemele din Prefrectura, cum se va descurca intr-un post diplomatic important, nu mai vorbesc de credibilitatea morala care este zero spre – infinit.
      Ordinele cui?

      mar

      25/08/2011 at 1:09 pm

      • sunt de acor cu tine @mar :)vezi explicatiile de mai sus la @Lumi 🙂

       emily

       25/08/2011 at 1:31 pm

 10. Salutare tuturor,
  Propun un scenariu:

  Guzganian suna la PDL si zice: „Vrem un semn ca maritul imparat e dispus sa dea un semn de buna-vointa. Am o problema IREFUTABILA care trebuie rezolvata. Dati-i un post caldut, noi vedem ca PDL-ul e deschis catre penelisti si noi ii stricam casca de la coaforul Crinelei.”

  Ei, mai injurati acum? 😆

  Andrei

  25/08/2011 at 12:55 pm

  • Da’ de ce bre, a devenit „problema” irefutabila? ca pana mai ieri era taman invers.
   Si din alt unghi, ce e irefutabil pentru Guzganian automat tre’ sa rezolve Base?!?!?!!? 😯

   luminita

   25/08/2011 at 1:07 pm

   • 😆 😛

    mar

    25/08/2011 at 1:10 pm

   • au vazut si guzganiani ca au ajuns la mana baselului care serile trecute a afirmat ca ii pasa totusi de liberali…eu cred ca TB a avut in vedere Ro simpatizanti liberali nu politrucii crinoleberalii :mrgreen:

    emily

    25/08/2011 at 1:40 pm

 11. mar

  25/08/2011 at 1:48 pm

  • E vara, s-a deschis sezonul la pitzipoance. 😉

   luminita

   25/08/2011 at 1:56 pm

  • alta de meserie „intrigata”. Mihto recomandari are,ce sa zic!
   De unde drac’ le gasesc pe tutele astea?

   ela

   25/08/2011 at 1:57 pm

 12. Salut!

  Mai fratilor, si la saxofon cine naiba cinta in orchestra asta? 😉

  Cetatean

  25/08/2011 at 2:11 pm

  • Nu zi de doua ori ptr. ca timpul dovedeste 🙂

   mar

   25/08/2011 at 2:22 pm

  • Cu batista sau fara? 🙂

   Andrei

   25/08/2011 at 2:28 pm

 13. Eu citesc, dar, marturisesc nu ma dumiresc ce are Vosganian cu mantale ? E drept ca a fost doamna in UFD (si nu in PNL) dar, din 2002 este membra a PD ,atunci ?

  Loda

  25/08/2011 at 2:41 pm

 14. Loda, nu are nici o legatura. Glumim si noi ca invidiosii pe seama doamnelor de succes ca noua nu ne da nimeni functii desi toata ziua batem la hadarag aici. Suntem niste scribalai frustrati in cautarea de promovari pe „merite”.

  Gluma/Mistou

  Cetatean

  25/08/2011 at 2:44 pm

 15. Daca tot ne ocupam de amante: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/dezvaluirile-amantei-diaconescu-a-vrut-sa-facem-sex-in-sediul-psd-288807.html

  Diferenta e ca la PSD se lasa cu santaj :green:

  Andrei

  25/08/2011 at 3:05 pm

 16. 😀

  Andrei

  25/08/2011 at 3:08 pm

 17. Imi permit sa enunt „principiul Mantale” : viteza cu care avansezi in politichia bastinasa este direct proportionala cu numarul/potentza barbatilor-policieni care te …imping de la spate. 😆

  Tzepelica

  25/08/2011 at 3:21 pm

 18. Buna Ziua 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  25/08/2011 at 3:22 pm

 19. buna ziua
  citesc si ma minunez cit sunteti de rai si invidiosi(oase);
  d-na mantale dupa cum spune sare-n ochi are in spate o lunga activitate juridica publica si la fel o lunga activitate confidentiala;daca e consul,nu-i nevoie sa stie si v-o limba straina,ca trebuie sa legalizeze acte romanesti si sa puna stampila pe diverse pasapoarte;banuiesc ca formularele de viza sunt si in romana;
  daca face niste cursuri intensive de tiganeshte se va descurca de minune cind incep aia din zona expulzarile de tigani
  sa nu uitam ce pa la strasbourg se mai duc tot felul de demnitari si au nevoie si de putina relxare iar doamna consul este pe deplin calificata sa o ofere
  deci:omul potrivit la locul potrivit
  bine ca nu a fost numita vreun ministru ceva;daca le trecea prin cap ca in timpul petrecut cu vosganian a invatat tainele finantelor si o puneau in locul lui ialomitianu?

  intimplator

  25/08/2011 at 3:23 pm

  • 😆

   luminita

   25/08/2011 at 3:39 pm


Comentariile sunt închise.