Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Analele Politeía: II – săptămâna 34 (14-20 August – 2011)

Moto: Scrisoarea III

Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punînd mîna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

Mihai Eminescu

Luni 15 August: Miron Cosma “eroul” impotentei institutiilor statului

Miron Cozma, scandal la festivitățile de duminică ale Zilei Marinei. Fostul lider al minerilor Miron Cozma a iscat ieri un scandal pe faleza Cazinoului din Constanța, unde se depun coroane la Monumentul Marinarului. El s-a supărat că nu a fost invitat la ceremonia oficială. Miron Cozma era însoțit de partenera sa de viață Marinela Nițu și a venit să depună o coroană de flori în memoria marinarilor răpiți de ape. Supărat că revoluționarii și militarii în rezervă nu au apucat să mai depună coroane de flori în cadru oficial, Miron Cozma a aruncat florile în apă. Acestea au căzut însă pe stabilopozii de la baza falezei. „ESte poliție politică!“, a strigat fostul lider al minerilor. Contactat de reporterii „Adevărului“ de Constanţa, Miron Cozma a declarat pe marginea incidentelor de astăzi: „Am primit o invitaţie de participare la eveniment din partea lui Nicolae Mavrodin, vicepreşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor. Am fost trecuţi şi pe listă, pentru ca apoi să aflăm cu stupoare că ceremoniile se încheiaseră. Am fost interzişi de la depunerile de coroane, bănuiesc, printr-un ordin de sus. Mă gândesc dacă să-i dau în judecată pe şeful Jandarmeriei Române şi pe cel al Jandarmeriei de la Constanţa. Am fost înconjurat de jandarmi după ceremoniile de astăzi. Adevarul. Miron Cozma este considerat de unii a fi un protejat al fostului preşedinte Ion Iliescu. El a fost graţiat de preşedintele Ion Iliescu pe 15 decembrie 2004, cu doar câteva zile înainte ca mandatul său de preşedinte să fie încheiat, dar graţierea a fost revocată în 16 decembrie, ca urmare a protestelor împotriva deciziei. Noul preşedinte, Traian Băsescu, a spus că această anulare de graţiere a fost un succes al societăţii civile, al democraţiilor europene şi al Statelor Unite, care au protestat vehement. Wikipedia.

Marti 16 August: Miron Cosma “eroul” impotentei institutiilor statului (2)

Miron Cozma, scandalagiu de profesie. Cine sunt personajele din scena leşinului de Ziua Marinei.  Ceremoniile prilejuite de Ziua Marinei au fost, ieri, îngroşate de un incident care l-a adus din nou în prim – plan pe fostul lider al minerilor, Miron Cozma. În timp ce striga, alături de mai mulţi revoluţionari constănţeni, lozinci anti-Băsescu printr-o portavoce, de pe faleza Cazinoului din Constanţa, jandarmii au intervenit pentru a-l îndepărta. In miezul busculadei create, Nicolae Mavrodin, lider al Blocului Revoluţionarilor din Constanţa, a fost separat de Miron Cozma de către mai mulţi jandarmi, luat pe sus şi târât către o dubă. Înainte de a fi urcat în duba jandarmeriei, acesta a leşinat şi a căzut pe trotuar, sub obiectivele camerelor de luat vederi. Mavrodin a fost ulterior transportat la spital. n urma incidentului, Cozma a declarat că o să-i dea în judecată pe preşedintele ţării, pe ministrul Apărării şi pe ministrul de Interne pentru că în România “dreptul de a-ţi exprima ideile este garantat”. În urma evenimentului, ceremoniile de Ziua Marinei s-au încheiat mai devreme cu aproape o jumătate de oră.  Biografiile celor două personaje principale din timpul scenei leşinului de la Constanţa, intens mediatizate, conturează o serie de legături politice. Dacă Miron Cozma a devenit cunoscut drept unul dintre pionii importanţi ai mineriadelor, Nicolae Mavrodin susţine că e “membru simplu PSD” şi conduce o fundaţie care ar fi încercat să preia patrimoniul CC al UTC. (EVZ) Deghizat în revoluționar și defilând alături de  o organizație de militari în rezervă, Miron Cozma a preluat stindardul mineriadelor de altădată și a aruncat în mare coroana destinată memoriei marinarilor, într-un gest de revoltă împotriva tiranilor care ar fi interzis depunerea ei după încheierea ceremoniei. Circul a continuat a doua zi la serbările oficiale cu strigăte de luptă în portavoce, jandarmi, Salvare la depanarea unui leșin suspect, avându-i în centru  pe cine? Pe Cozma și pe așa numitul lider al revoluționarilor constănțeni în plin acces de turbare. (Contributors)

Miercuri 17 August: Şmecherii de la stat îşi iau case la preţ de cort (1)

Şmecherii de la stat îşi iau case la preţ de cort. Judecătoria Galaţi a stabilit că 37 de locuinţe de serviciu aparţinând Consiliului Judeţean trebuie vândute obligatoriu către chiriaşi la preţul de inventar. Un apartament cu două camere ajunge să se vândă chiar şi cu 152 de lei, preţul de inventar, adică de aproape o mie de ori sub valoarea lui de piaţă. Situaţie fără precedent în România. 37 de apartamente de serviciu aparţinând Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi vor fi vândute obligatoriu chiriaşilor, în urma unei hotărâri judecătoreşti, la preţuri cuprinse între 152 de lei şi 17.000 de lei. Printre chiriaşi se numără: judecătorul Florin Meleacă, Dumitru Buţurcă, directorul APIA Galaţi, Valentin Huciu, şeful Unităţii Fitosanitare Galaţi, Laura Angheluţă, directorul Direcţiei de Dezvoltare Regională din cadrul CJ Galaţi, vicepreşedintele Tribunalului Galaţi, judecătorii Simona Bacşin, Benone Fuică şi Eugen Mortu, dar şi peste zece funcţionari din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Galaţi. Singura şansă pentru ca preţurile derizorii ale apartamentelor din blocurile „Delta”, L, B4, A16, V2, V3 şi V5 din Galaţi să fie indexate măcar cu rata inflaţiei rămâne Tribunalul Galaţi, unde se va judeca în perioada următoare recursul la contestaţia executării silite. Reprezentanţii Consiliului Judeţean recunosc însă că sunt slabe şanse să se mai schimbe ceva. Adevarul. In Romania actuala profesia de şmecher este probabil cea mai profitabila. Şmecherii au devenit o patura sociala care asociata cu politicieni si sustinuta de justitia chioara fac legea si isi prezerva statutul lor si beizadelelor lor care ii vor mosteni. Noi fraierii am fost, suntem si vom fi, redusi la tacere – cumparati ieftin cu caldari si pelerine de plastic sau cu promisiuni desarte. 

Joi  18 August: Şmecherii de la stat îşi iau case la preţ de cort (2)

Bugetarii cu case la preţ de cort, huliţi de vecini. Dezvăluirile publicate ieri de ziarul „Adevărul“ au stârnit indignare printre locuitorii din oraşul de la Dunăre. Gălăţenii din blocurile unde locuiesc şi angajaţi de-ai statului care au obţinut case ieftine prin sentinţă judecătorească sunt revoltaţi: „Asta e corupţie, domnule!“ Decizia Judecătoriei Galaţi de a obliga Consiliul Judeţean (CJ) să-şi vândă cele 37 de locuinţe de serviciu, la preţuri cuprinse între 152 de lei şi 17.000 de lei, către o serie de bugetari, a stârnit reacţii vehemente chiar din partea vecinilor de bloc ai judecătorilor şi funcţionarilor care stau cu chirie în aceste apartamente. Oamenilor nu le vine să creadă ce preţuri ridicole trebuie să plătească chiriaşii bugetari pentru apartamente. „Sunt mulţi judecători şi şi funcţionari care au apartamente aici. Ce pot să spun? Este nedrept, dar ce putem face?”, se întreabă Gheorghe Bălan (60 de ani), locatar în blocul V2 din Galaţi. Numai ideea că un apartament cu două camere poate ajunge să se vândă chiar şi cu 152 de lei, preţul de inventar, adică de aproape o mie de ori sub valoarea lui de piaţă, este şocantă pentru gălăţeni. „Suntem neputincioşi la aşa ceva. Ne facem mici, ne ghemuim într-un colţ şi atât. Suntem incapabili să facem ceva când auzim de asemenea lucruri”, susţine Maria Vlăsceanu (75 de ani). Bătrâna locuieşte în blocul „Delta”, unul dintre cele şapte imobile în care Consiliul Judeţean are apartamente. Adevarul. Din acelasi articol: „Suntem neputincioşi la aşa ceva. Ne facem mici, ne ghemuim într-un colţ şi atât. Suntem incapabili să facem ceva când auzim de asemenea lucruri”, susţine Maria Vlăsceanu (75 de ani). Bătrâna locuieşte în blocul „Delta”, unul dintre cele şapte imobile în care Consiliul Judeţean are apartamente.

Vineri   19 August: Calitatile unei clase politice de care ne mandrim

Candidatul USL din Maramureş s-a ascuns în gaură de şarpe. După dezvăluirile din EVZ, privind trecutul său sinistru, candidatul USL nu mai apare la nicio dezbatere publică şi nu mai merge la nicio emisiune în direct. Staff-ul PSD a impus tăcere totală. Florin Tătaru stă prost în sondaje. Liderii PSD sunt consternaţi de bomba care le-a explodat în braţe&. Liderii de la PSD au instaurat în organizaţia din Baia Mare a partidului un climat de teroare. Toată lumea bănuieşte pe toată lumea că ar sabota candidatura lui Florin Tătaru pentru postul de deputat în cadrul Colegiului Electoral din Baia Mare. După apariţia articolului de ieri din EVZ, prima care a fost bănuită a fost Ludovica Pârvu, avocat de meserie şi actual consilier judeţean. Pârvu a fost chemată la partid din ordinul direct al lui Adrian Năstase şi a fost somată să redacteze un memoriu în care să descrie dacă a fost contactată de reporterii EVZ. “Sunt isterizaţi. Sondajele îl dau pe Tătaru pe locul doi la o diferenţă de cinci procente şi nu mai ştiu ce să facă”, spune o sursă din interiorul PSD Maramureş. Sondajele dau candidatul PDL cu un procent de 36% faţă de 31% Florin Tătaru de la PSD, restul de procente fiind împărţite între “candidaţii de mâna a doua”.După ce EVZ a dezvăluit plângerea penală întocmită de către inginerul Ioan Păcurar, PSD Maramureş a schimbat strategia pentru alegeri a candidatului Tătaru. Ordinul de zi pe partid a fost interzicerea prezenţei lui Tătaru la emisiunile cu dezbateri electorale, unde contracandidaţii ar putea deschide acest subiect sensibil din trecutul politicianului. Singurele emisiuni politice unde mai participă Florin Tătaru sunt cele înregistrate, niciodată în direct şi niciodată cu telefoane de la telespectatori, şi unde întrebările moderatorilor sunt trimise dinainte staff-ului PSD. EVZ. Florin Tătaru e un domn din Baia Mare. A făcut avere cu băuturi spirtoase, în anii ’90, când Maramureşul era un fel de Chicago românesc al contrabandei cu alcool. În 1998, şi-a maltratat un angajat, l-a băgat în portbagajul maşinii, l-a dus în pădure, l-a dezbrăcat de chiloţi şi i-a tras cu spiţul în testicole. Asta după ce îi pusese ţeava puştii în gură şi i-a răzuit obrajii cu un cuţit de vânătoare. Acum, Florin Tătaru vrea să fie deputat. Obositor de previzibil – dacă nu eşti un pic mafiot, nu eşti luat în serios ca politician. O mare parte din influenţa politică din România se traduce în practici mafiote de a fura de la stat. Dl Florin Tătaru este un mafiot deci va putea fi un bun politician!

Sâmbata 20 August: Clanurile controleaza 25% din Fiscul iesean.

Clanurile controleaza 25% din Fiscul iesean. Lista obtinuta de reporterii “Ziarului de Iasi” cuprinde nu mai putin de 149 de nume ale unor angajati ai Finantelor Judetene pe linga care muncesc si rudele acestora. Au inceput sa apara chiar si dinastii, fiii ori fiicele lucrind alaturi de parinti, in aceeasi institutie. Oficialilor de aici nu li se pare nimic in neregula. “Nu m-au preocupat niciodata gradele de rudenie existente intre angajatii institutiei noastre”, spune directorul executiv al Finantelor Judetene, al carui nume se regaseste si el pe lista, la loc de cinste. Complicatele increngaturi ajung pina la Casa de Pensii sau Garda Financiara. Angajatii de la Finante se pot lauda ca sint o mare familie. “Ziarul de Iasi” a intrat in posesia unei liste cu numele si gradele de rudenie a unui sfert dintre salariatii Fiscului. Fie ca sint soti, frati, cumetri, verisori, fini, cumnati, nasi, parinti sau socri, angajatii Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ) Iasi pot spune ca lucreaza in familie. “Increngatura” porneste de la soferi si ajunge pina la directori, fiind cuprinse departamente precum cele de Audit, Personal, IT, Juridic, Inspectie Fiscala (AIF), Control, Trezorerie, Contestatii, Administrarea Veniturilor Statului (AMAVS), Serviciul Financiar Contabil (SFC), ajungind pina la institutii cu activitate asemanatoare precum Garda Financiara, Curtea de Conturi si chiar Primarie. Lista neamurilor din Finante nu cuprinde numai salariatii din cadrul DGFPJ Iasi, ci si o parte dintre finantistii de la Hirlau, Pascani sau Tirgu Frumos. Directia Finantelor numara in prezent 579 de salariati. Numele a 149 dintre acestia sint cuprinse intr-o lista pe care “Ziarul de Iasi” a obtinut-o de la o sursa din cadrul institutiei. Astfel la capitolul «neamuri si prieteni», seful Trezoreriei Iasi, Anton Dobos, fost director al Fiscului pare sa conduca detasat. Mai multe in Ziarul de Iasi.Pe mine nu m-au preocupat niciodata gradele de rudenie existente intre angajatii institutiei noastre. Bineinteles, daca aceste situatii nu genereaza anumite incompatibilitati, conflicte de interese sau alte cazuri sanctionate de lege. Eu cred ca aceste situatii nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni daca nu exced cadrului legal. Dimpotriva, relatiile umane ar trebui sa fie consolidate si sa conduca la intarirea responsabilizarii fiecaruia in indeplinirea cu maxima eficienta a sarcinilor de serviciu si realizarea prompta a obiectivelor specifice activitatii DGFPJ”. Tara lui Papura-Voda – eficienta maxima prin cumetrie!

Analele Politeia: II – Saptamana 34 Radix malorum est cupiditas. Ceterum autem censeo, Carthaginem esse delendam! Radacina celor rele este lacomia. De aceea  consider ca necesara distrugerea Cartaginei!

Written by Theophyle

21/08/2011 la 7:22 pm

132 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Lasati-ma sa ghicesc: cind sunt prinsi sau cind li se ia, prin lege, ceea ce ei considera a fi „drepturile” lor, toti acesti indivizi (Cozma, smecherii, mafiotii, funcitonarii Fiscului) se adreseaza Justitiei pentru a „li se face dreptate” si a recapata ceea ce ei numesc „drepturi cistigate”, nu?

  Jusitia, Justitia si iar Justitia.

  Cetatean

  21/08/2011 at 7:32 pm

 2. A propos de Justitie.

  Muschetaru’ lu’ peste Danilet tine un jurnal de vacanta in care ne povesteste ce a vazut el in America pe partea de justitie.

  Eu m-as ascunde in pamint si mi-ar crapa obrazul, avind in vedere prestatia CSM si restantele pe care le are.

  La asa vremuri noi, pina si ciocoii cei noi din Justitie trebuie sa se lustruiasca, nu-i asa?

  Cetatean

  21/08/2011 at 7:35 pm

  • buna seara,
   am vazut si eu asta…
   corecta observatie

   skorpion

   21/08/2011 at 8:25 pm

 3. Luni si marti smintitii,
  marti – sambata miseii. 🙂

  Andrei

  21/08/2011 at 7:49 pm

 4. Mai lipseste sa avem duminica – criminalii.

  Cetatean

  21/08/2011 at 7:51 pm

 5. Off-topic despre euro si Madam Merkel, trezita ca din somn: „”Rezolvarea crizei actuale nu va fi posibilă cu eurobonduri şi de aceea eurobondurile nu sunt răspunsul”.

  Era la mintea cocosului ca nu vor fi eurobonduri (traducere: tarile disciplinate sa garanteze pentru tarile indisciplinate financiar).

  http://www.zf.ro/business-international/merkel-pune-piciorul-in-prag-politica-nu-poate-si-nu-va-urma-pietele-euro-are-nevoie-de-o-uniune-a-stabilitatii-si-nu-de-o-uniune-a-indatorarii-8638378

  Deci, ce ramine ca solutie? Hehe, unificarea fiscala sub supraveghere nemteasca. Cine e acum in zona euro ar face mai bine sa se gindeasca de doua ori.

  Cetatean

  21/08/2011 at 7:59 pm

 6. C. sun si criminalii, dar nu la noi in Orientul Mijlociu 😦 Sa ne fereasca Dumnezeu!

  mar

  21/08/2011 at 8:05 pm

  • Ghaddafi seamana cu tovarasul Iliescu: da arme de la Garziel Patriotice la tot cartierul. Stie cineva cum se spune „21-22 cine-a tras in noi” in araba?

   Andrei

   21/08/2011 at 8:16 pm

 7. acum 2 zile in huff post :
  So sad… Please put this on your status if you know or are related to someone who suffers from stupidity. People need to understand that stupidity is real and should be taken seriously. You could be sitting next to a stupid person right now. There is still no known cure for stupidity and sympathy does not help. Sometimes a 2×4 to the back of the head helps, but not a lot. But we can raise awareness!

  lastnightmusic

  21/08/2011 at 8:20 pm

 8. In Romania se refuza votarea unei legi antimafia asemanatoare cu cea din Italia. Din cite am inteles nici un functionar public nu poate exercita o functie de conducere mai mult de 4-5 ani . Ca sa evitam cumetriile trebuie sa generalizam acest lucru peste tot de la Parlament ( n-ai voie mai mult de 2 mandate) pina la presedinti CJ, primari , functionari publici etc.. In acest fel vor disparea baronii si protejatii lor.

  bigone

  21/08/2011 at 8:31 pm

  • udmr=frana de mana 😀

   zigzag

   21/08/2011 at 8:38 pm

 9. Te intrebi care e motivul impotrivirii lor.Nu-ti poti da decit un raspuns : speranta (inutila) ca Ungaria va pune mina pe Transilvania si implicit pe acest aur. Nu sunt mare ecologisti UDMR-isti,i ginditi-va cum au ras padurile In Harghita & Covasna.

  bigone

  21/08/2011 at 8:42 pm

  • cred ca ti-ai dat seama ca eckstein-kovacs nu este UDMR.

   si sint si destui romani care se opun acestui proiect, chiar din aceia care il sustin pe Basescu in alte proiecte, nu-l sustin in proiectul rosia montana…

   skorpion

   21/08/2011 at 8:45 pm

 10. cred , cä dl. E: Kovacs, este un om inteligent, cu o educatzie deosebitä.

  theo

  21/08/2011 at 8:54 pm

 11. Riscurile proiectului sunt mari, chiar e greu sa-ti formezi o parere daca raportul risc/profit e bun. Eu le- as cere sa depuna o garantie mare inainte de a incepe.

  bigone

  21/08/2011 at 8:54 pm

  • nu merge nici o garantie,contract,anexa. odata demarat proiectul ne vor fura fara jena. cine din partea statului roman sa faca un contract beton? bechtel,petrom,sidex sunt exemple arhisuficiente pentru ce va urma

   radu

   21/08/2011 at 8:59 pm

 12. 5 miliarde euro si ne asezam la negocieri 😆

  la finalizarea negocierilor, inca 5 miliarde adalmas 😈

  Cetatean

  21/08/2011 at 8:58 pm

 13. Nu cred ca sint off-topic cu aceasta stire proaspata de pe fluxul Hotnews: in judetul Neamt, Biroul Electoral Judetean a primit sesizari prin care se reclama incalcarea legii electorale. Intr-una din ele PDL Neamt care il acuza pe candidatul USL ca imparte pepeni (sic!) pentru a fi votat…. Pepeni… Da, prieteni, de-aia este Romania atit eterna, cit si fascinanta…

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-9876235-alegeri-neamt-usl-pdl-reclama-reciproc-pentru-incalcarea-legii-electorale.htm

  Observator

  21/08/2011 at 8:58 pm

  • gresit, nu erau pepeni , erau harbuzi . 😆
   daca l-ar fi chemat Branza , le dadea branza.

   luminita

   21/08/2011 at 9:27 pm

 14. era unul care impartea brichete cu „Geoana Presedinte”!!!

  Cetatean

  21/08/2011 at 8:59 pm

 15. Gata, ora 9, curg exit-pollurile!

  Maramures: candidatul USL: 66.666%
  Neamt: Candidatul USL: 77,777%.

  Gluma-Mistou 😆

  Cetatean

  21/08/2011 at 9:01 pm

 16. exut poll – Maramures 40 PDL-40 USL;

  mar

  21/08/2011 at 9:02 pm

  • a aparut pe B1

   mar

   21/08/2011 at 9:02 pm

 17. Chireac Pielea – P***i la iRTv: „La Maramures USL a castigat o victorie” 🙂

  Andrei

  21/08/2011 at 9:05 pm

  • care, ca momentant este ca in gara 😀

   mar

   21/08/2011 at 9:06 pm

  • Acelasi mare ganditor, Morsa Competenta: „la Neamt domnul Pinalti nu a fost in concediu, el a facut campanie electorala cu 2-3 luni inainte”. Pai iRTv si A3 sunt in campanie din 2008 cu PSD – PNL ulterior USL si … nimic, nimic.

   Andrei

   21/08/2011 at 9:10 pm

   • cine este Morsa Competenta? Marturisesc ca am lipsit de la lectia asta 😦

    mar

    21/08/2011 at 9:13 pm

 18. Tonta cred ca nu mai are un alt vocabular decat mita, santaj, ce va folosi PDL. Cam verde si trist purtatorul ilegal :mrgreen:
  Cristoiu, m-am plictisit de Victor Ponta.

  mar

  21/08/2011 at 9:05 pm

 19. daca USL asul din Maramuresc mafiot cistiga in fata doamnei aleia, inseamna ca maramuresenii voteaza mafioti dovediti.

  iar nemtenii aleg „specialisti” in Agricultura parasutati de la Bucuresti.

  O zoaie.

  Cetatean

  21/08/2011 at 9:11 pm

 20. iosif boda, mai träieste?

  theo

  21/08/2011 at 9:20 pm

 21. da, si mai si comenteaza.

  Cetatean

  21/08/2011 at 9:22 pm

 22. anal-istii din IRTV sunt speriati ca USL chiar nu vor lua 65% 😆

  Cetatean

  21/08/2011 at 9:35 pm

 23. crin antonescu, A3:

  Nu putem extrapola rezultatul de azi la alegerile din 2012, USL va cistiga :mrgreen:

  Cetatean

  21/08/2011 at 9:48 pm

 24. Multumesc ptr. lamuriri 🙂

  mar

  21/08/2011 at 9:48 pm

 25. Candidatul PDL castiga la Neamt cu 55% si cel al USL in Maramures cu 33% – estimarea partidelor: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-9872397-alegeri-partiale-neamt-maramures-pentru-doua-mandate-deputat.htm

  Andrei

  21/08/2011 at 9:49 pm

 26. La iTRV nu-l pot decupla pe „cantindat”ul USL de MM de campania electorala. 🙂

  Andrei

  21/08/2011 at 9:51 pm

  • Hopppa! Chereches a scos 3000 de tigani la vot si i-a pus sa voteze cu candidatul PDL. Chereches cu care se mandreau ca e USL-ist la alegerile pentru primaria Baia Mare.

   Andrei

   21/08/2011 at 9:54 pm

 27. Bate vintu frunza-n dunga, baietii simt adierea pentru 2012.

  Cetatean

  21/08/2011 at 9:57 pm

 28. Se pare ca la MM a castigat PDL-ul.

  mar

  21/08/2011 at 9:59 pm

  • Am revenit? Serios? A castigat PDL la MM cu ajuroturl lui Chereches?

   clemycali

   21/08/2011 at 10:07 pm

  • Se joaca: PER si PDL dau PDL-ul castigator. USL zice ca nu dar recunoaste ca primarul Chereches i-a tradat.

   Andrei

   21/08/2011 at 10:07 pm

 29. de pe hotnews inteleg ca a cistigat candidatul USL

  skorpion

  21/08/2011 at 10:10 pm

  • in maramures

   skorpion

   21/08/2011 at 10:12 pm

 30. nu ma mira daca e asa. 28% mi au raspuns la exit-polluri, si cred ca asta ar fi explicatia.

  Cetatean

  21/08/2011 at 10:10 pm

 31. uitati-va la A3. Delcios.

  Deja au intrat in panica cind s-a amintit problema votului prin corespondenta.

  Cetatean

  21/08/2011 at 10:12 pm

 32. La iRTv e una oripilata ca a fost Elena Udrea in Maramures si bate saua sa priceapa iapa. Tudor Octavian e exasperat si spune: „doamna draga e mai greu sa vina Maramuresul la doamna Udrea”. 🙂

  Andrei

  21/08/2011 at 10:16 pm

 33. hahahahaha, sondajele USL care dau cistigastor in MM pe Uslas sunt facute de studenti!. Recunoscut pe A3.

  Cetatean

  21/08/2011 at 10:17 pm

  • Deh, vremuri grele. Daca au dat bani cu nemiluita in sondajele interne ptr stabilirea candidatilor nu au mai avut bani ptr exit polluri 🙂
   In alta ordine de idei: cum poate fi votat un personaj ca baiatul USL de la MM? Prezenta la vot ar fi trebuit sa fie uriasa tocmai ptr a dezavua un astfel de candidat.

   clemycali

   21/08/2011 at 10:21 pm

   • asta ma seaca cel mai tare, nu pierderea colegiului de catre PDL.

    Un jeg uman, asta trebuie trimis la pirnaie direct.

    Cetatean

    21/08/2011 at 10:26 pm

 34. partiale:

  MM – PDL: 4896, USL: 6463. Voturi. Nu se stie din cite voturi numarate.
  NT: PDL: 5532: USL: 3665.

  La A3.

  Cetatean

  21/08/2011 at 10:25 pm

 35. bravo, moldoveni,
  huo, ardeleni
  (o spune un ardelean)

  chiar nu inteleg cum un raket, un tilhar, un rapitor de oameni poate sa si cistige.
  chiar sa nu fi stiut oamenii din maramu?

  skorpion

  21/08/2011 at 10:28 pm

  • Nici eu nu inteleg si nu cred ca oamenii nu au stiut. E greu de explicat. Asta nu e o victorie ptr USL daca se dovedeste ca baiatul lor a castigat. E o rusine atat ptr electoratul din MM cat si ptr PSD.

   clemycali

   21/08/2011 at 10:31 pm

   • importante sunt doua lucruri:

    – procentele, comparativ.
    – cit avea USL in sondajele preliminare 😉

    Cetatean

    21/08/2011 at 10:34 pm

    • 99%
     :mrgreen:
     dar nu-i lasa dictatorul!
     😛

     skorpion

     21/08/2011 at 10:36 pm

 36. Ponta a acuzat şi „linşajul mediatic” la care au fost supuşi cei doi candidaţi USL, Florin Tătaru şi Liviu Harbuz, în unele ziare, el apreciind că s-a derulat „o mizerie fără precedent, tipică fascismului şi legionarilor””.

  Daca aia care scriu despre uslasul racket sunt legionari, racketul insusi cum e, satanist?

  Cetatean

  21/08/2011 at 10:33 pm

  • ponta & uslinosii sunt de-a dreptul dezgustatori..

   skorpion

   21/08/2011 at 10:34 pm

  • Extraordinar. Pai chiar omul lor nu a negat acuzatiile. Daca era nevinovat si victima unei campanii mincinoase se apara si nu se ascundea ca in gura de sarpte. Halal electorat. Rusinos daca un astfel de personaj castiga.

   clemycali

   21/08/2011 at 10:40 pm

 37. stai sa il vezi pe chucky cum spumega.

  Cetatean

  21/08/2011 at 10:35 pm

 38. UPDATE 4 Conform rezultatelor parțiale, la Maramureș candidatul PDL are un avans de 0,5%. (impactnews)

  Cetatean

  21/08/2011 at 10:40 pm

  • Si atunci se explica spumele lui Crinel. Sa vedem.

   clemycali

   21/08/2011 at 10:41 pm

  • Tataru se culca deputat si se trezeste pe locul II 🙂

   Andrei

   21/08/2011 at 10:41 pm

 39. sa vedem, sa vedem. M-as bucura tare mult pentru doamna aceea, si nu ma interseaza ca e de la PDL, putea fi si de la ruteni ori kirghizi. Numai nu mafiotul PSD>

  Cetatean

  21/08/2011 at 10:43 pm

 40. Cica PDL a dat 1 mil euro la Neamt sa castige (zice Harbuz), adica 13 euro/punga x 28.000 de votanti, adica, spun USLASII, 150 km de autostrada. 🙂

  Andrei

  21/08/2011 at 10:44 pm

 41. mama, nici nu vreau sa ma gindesc ce banet are PDL-ul, pai daca e asa, vor mari salariile si pensiile cu 400% 😉

  Cetatean

  21/08/2011 at 10:45 pm

 42. IRTV: egalitate in Maramu.

  Coroborat cu ceea ce spune si Impact news, cred ca de fapt doamna din PDL conduce cu putin.

  Cetatean

  21/08/2011 at 10:46 pm

 43. exit-pollurile din MM sunt cu studenti si facute la ora 18 :mrgreen:

  Cetatean

  21/08/2011 at 10:52 pm

 44. oricum este rusinos pt maramures,

  candidatul usl trebuia sa aiba max. 5%.

  asta spune ceva despre calitatea umana: acord cu faptele infractorului, dezinformare, slabi de inger…

  skorpion

  21/08/2011 at 10:52 pm

  • Asta e si problema mea. Si cum Dumnezeu sa fi slab de inger cand votul e secret? Dezinformarea o pot accepta dar si asa, imi e greu sa cred ca faptele respectivului nu erau cunoscute de aproape toata lumea. MM si Baia Mare nu sunt uriase.

   clemycali

   21/08/2011 at 11:05 pm

 45. buna seara
  daca astia nu sunt in stare sa faca un exit poll intr-o circumscriptie cum naiba mai fac sondaje nationale????
  eu acum citesc,si dupa 2 ore nu sunt in stare nici unii nici altii sa dea o estimare realista
  risul curcilor

  intimplator

  21/08/2011 at 10:55 pm

 46. nici nu vreau sa ma gindesc cita precizie au sondajele usl studentesti.

  Cetatean

  21/08/2011 at 10:57 pm

 47. Tristete mare la televiziunile mogulilor. Clar ca au pierdut si ca acele 51% ale USL-ului sunt in pixul lui Dragnea pe care, a-propos, nu l-a mai vazut nimeni de ceva timp.

  Andrei

  21/08/2011 at 10:58 pm

  • Pai nu se laudau cu procente pana la 70%? Si au mai dat si bani grei ptr ele. Ce ti-e si cu sondajele astea 🙂

   clemycali

   21/08/2011 at 11:03 pm

 48. Conform rezultatelor parțiale de la această oră, PDL a obținut la Neamț aproximativ 55%. (impactnews)

  La MM inca nu se stie. Prea vag. Totusi, nu as crede in cistigul PDL. Sunt sceptic.

  Cetatean

  21/08/2011 at 11:06 pm

 49. cica s-au numarat 25% in MM.

  Cetatean

  21/08/2011 at 11:08 pm

 50. revin. Alta sursa:

  UPDATE 23.00. Deşi la numărătoarea parţială candidatul PDL Mariana Pop avut un plus de 200 de voturi, canidatul USL a recuprat. După numărătoarea a 90% din voturi, candidatul USL avea 1000 de voturi în faţă, iar cel al PDl nu mai avea cum să recupereze, susţin chiar surse democrat-liberale.

  evz.ro

  Cetatean

  21/08/2011 at 11:09 pm

  • Asadar inca un penal care se va ascunde de lege in Parlament, dupa modelul Nastase, Mitrea, …

   Andrei

   21/08/2011 at 11:16 pm

  • Rusinos. Rusine electoratului din MM. Sau poate ca oamenii din Baia Mare se regasesc in profilul omului PSD. Imi cer scuze ardelenilor de pe acest forum.

   clemycali

   21/08/2011 at 11:17 pm

 51. asta e. Era colegiu unde in 2008 cistigase un PSD-ist. Profilul votantului e de tip PSD. Au fost de doua ori mai multi votanti din rural.

  Nu ma mira ca au votat cu PSD, ma mirca ca nici nu ii intereseaza cine e individul cu care voteaza.

  La Neamt, identic. Nu ma mira procentul. Cota vreme e garantat de jupinul locului, voteaza si o maimuta, probabil.

  Politic, sunt mai multe comentarii la rezultatul de zi insa un lucru e cert: 51% parlamentari USL in 2012 e un vis umed.

  Cetatean

  21/08/2011 at 11:22 pm

  • Chiar si prin batista, tot umed e 🙂

   Andrei

   21/08/2011 at 11:25 pm

 52. În trei din comunele cu primari PSD sau PNL, candidatul PDL a câştigat 60% din voturi.

  hehe, asta e o precizare importanta pentru 2012. PSD si PNL sa nu se bazeze prea tare pe primarii lor, ca nu e chiar cum cred ei.

  Cetatean

  21/08/2011 at 11:24 pm

  • Intr-adevar. Iar povestea de la MM va duce probabil la trecerea lui Chereches cu arme si bagaje alaturi de UNPR si PDL. Iar USL va trebui sa apere inca un deputat penal.

   clemycali

   21/08/2011 at 11:30 pm

 53. UPDATE 23.30. Numărătoarea paralelă la de Maramureş arăta următoarele scoruri: USL 8.488 voturi (cam 44%), PDL 6.529 (34%), Partidul Ecologist, 3739 (aproape 20%) şi PRM 450.

  Evz.ro

  Cetatean

  21/08/2011 at 11:28 pm

  • 44% ptr un racket este enrom. Dar, e totusi departe de procentul de peste 50% pe care il dorea USL-ul. Ma intreb ecologistii din MM ptr cine joaca sau cele aproximativ 20% din voturi au fost pana la urma voturi de protest si impotriva PDL si USL? Intreb ptr ca fara scorul candidatului ecologist PDL ar fi castigat detasat.

   clemycali

   21/08/2011 at 11:32 pm

   • exact. enorm pentru racket.

    remarc si eu reperea unui procent enorm de ecologisti.
    joaca pentru USL, de aia Ponta invita ecologistii, formal, in USL.

    Cetatean

    21/08/2011 at 11:34 pm

 54. Mi-a placut dna de la MM candidata PDL
  Oricum USL nu se asteptau la asa ceva. Pe de alta parte ai lui Blaga vor arata partidului ca numai asa, se pot cistiga alegeri si nu cu M MMacovei sau cu Funeriu

  lastnightmusic

  21/08/2011 at 11:32 pm

  • Cred ca este hazardat sa sustinem ca castigul de la Neamt s-ar datora ecforturilor echipei Blaga.

   clemycali

   21/08/2011 at 11:33 pm

  • ai dreptate, tinere. Activistii PDL vor sustine ca ei sunt inca solutia. se onseala insa, caci colegiile vor fi redecupate, pomenile electorale sociale, taiate, si peisajul bulversat in 2012.

   campania va avea ALTA miza, asa ca activistii gen Pinalti sa nu sune a victorie inca.

   Cetatean

   21/08/2011 at 11:36 pm

   • pinalti nu e activist omule.pinalti are putere.e mogul de presa pe plan local.e un om bogat .e competent.si e smecherit bine.alaturi de culita tara rupe orice partid ar veni sa candideze in neamt.

    zigzag

    22/08/2011 at 12:00 am

  • Primarii sunt legatura dintre politicienii mediocri de la centru si electorat. E meritul lor, fara gluma, ca mai scot alegatori la vot. Ce nu se spune este procentul de votanti in cele 2 colegii, acesta aratand ruptura dintre politic si populatie.

   Daca rezultatele raman asa, PDL a castigat un loc in Parlament, pentru ca cele doua locuri pentru care s-au organizat alegeri erau ale USL. Maine poate citim ca inca un PDL-ist a dezertat la stiu eu ce partid si lucruriel revin ca inainte de alegerile partiale.

   Si, asa cum spunea Cetatean, procentul de 50% plus un vot e un vis indepartat pentru USL.

   Andrei

   21/08/2011 at 11:39 pm

  • blaga n are nicio treaba la neamt.”victoria” la neamt apartine lui culita tarata-fost mare pesedoi, ioan munteanu -fost mare pesedoi, si lui gh stefan.

   zigzag

   21/08/2011 at 11:49 pm

 55. clemy,

  ai pus punctul i:

  acei oameni se regasesc in profilul omului PSD !!!!

  acesta este adevarul, dar si la nivel national, sa acceptam realitatea!

  skorpion

  21/08/2011 at 11:45 pm

  • s a votat la pret redus in MM.

   zigzag

   21/08/2011 at 11:50 pm

 56. @cetatean:pragmatic.ti am zis azi: e criza, nu se poate alegra dupa 2 iepuri.cumperi unul sa fii sigur ca l ai „prins”.in neamt a fost BLAT cu primari ai psd facand campanie pentru „specialistul” radulescu.in zona neamtului nu se poate pune nimeni cu banii lui culita tarata si cu influenta fostului presed psd neamt ioan munteanu.ce a fost a in MM a fost la compensatie.daca tot mai speri la reforma statului ..:D. Si o intrebare: cine e mai nociv? un pesedel tanar @ un kiulangiu notoriu – sau un pesedoi batran uns cu toate alifiile din 90 si pana acum ?

  zigzag

  21/08/2011 at 11:47 pm

  • ambii sunt super toxici.

   Reforma statului…. sa vedem miine ce zice Basescu.

   Lucrurile nu vor ramin asa cum sunt, schimbari de legi (electorala, vot prin corespondenta) tot vor fi. Problema e Constitutia.

   Cetatean

   21/08/2011 at 11:50 pm

   • ne dorim acelasi lucru.insa eu am rezerve ca se v a intampla ceva pozitiv ptr RO.dupa cum vezi fost baron psd aplica magariile ptr pdl.intre pdl si usl sau intre usl si pdl nu mai exista nicio diferenta.de fapt intre partidele parlamentare de azi nu exista nicio diferenta.cu ce ma incalzeste votul prin corespondenta cand azi in RO a fost concurs intre usl si pdl cine fura mai mult?

    zigzag

    21/08/2011 at 11:56 pm

    • zigzag, in 2014 te va incalzi…

     Cetatean

     22/08/2011 at 12:00 am

     • cetatene noi le facem treaba mai usoara pedelacilor si nu e bine.daca nu s zguduiti bine astia ajung mai rau ca hotii lui bombonel.iar eu nu ma las manipulat si nici sa nu creada vreun pedelac ca are votul meu doar ptr ca nu voi vota psd sau usl vreodata.

      zigzag

      22/08/2011 at 12:03 am

      • exact, eu am zis azi ca prefer ca PDL nsa piarda ambele colegii ca sa nu vad baronii PDL laudindu-se cu eficienta lor.

       Cetatean

       22/08/2011 at 12:05 am

       • da.dar daca dispar baronii dispar partidele.iti zic direct: asistam la o batalie dusa de clanuri care la tv sunt „dusmani” iar cand e vorba sa ajunga in catuse brusc devin prieteni.

        zigzag

        22/08/2011 at 12:08 am

 57. exclus sa aiba 50 plus 1 parlamentar. sondajle nu au nici o valoare, cu atit mai mult cu cit sunt facute de studenti.

  problema e cit poate face PDL-ul, pentru ca azi au fost voturi preponderent rurale, insa in orase, PDL este asociat cu taierea de 25%.

  Cetatean

  21/08/2011 at 11:47 pm

  • tre sa mergi pe teren domle :P.PDL v a face cat trebuie.iar usl cat poate,si nu e nicio bucurie :democratie si alegeri corecte in RO …

   zigzag

   21/08/2011 at 11:53 pm

   • merg des pe tereb, la tara. unde merg eu USL nu are 65%, desi pimarul e din PSD. Oameni isunt relativ egali impartiti.

    Cetatean

    21/08/2011 at 11:59 pm

  • Va depinde foarte mult de candidatii pe care ii va avea, daca USL intra in alegerile generale ca intreg (aici s-ar putea sa fie probleme), de cum va evolua campania electorala si economia in general.
   Personal nu cred ca PDL va putea sa sara peste 25% la alegerile generale de anul viitor dar parca poti sa sti. Daca reusesc sa decupeze colegiile electorale altfel si daca se introduce votul prin corespondenta ptr romanii din diaspora s-ar putea sa asistam la mari surprize. Prima s-a inregistrat azi. Chiar care a fost participarea la vot in MM? 12-15%?

   clemycali

   21/08/2011 at 11:56 pm

 58. 28%, clemy.

  Clemy, conteaza cite colegii vor avea. nu scorul la nivel general. Sincer, nu cred ca vor avea cu mult mai putine colegii decit USL. A discuta acum in procente nationale nu mai are relevanta.

  Cetatean

  21/08/2011 at 11:58 pm

  • Asta asa e. Si deci prezenta la vot a fost sub 30%? Interesant dar pana la urma si o nota proasta ptr toti oamenii cumsecade din MM care au facilitat prin absenteism intrarea in Parlament a unui talhar.

   clemycali

   22/08/2011 at 12:02 am

 59. Deci alegeri cu 2 tradari:
  – una la MM unde Chereches a folosit 3000 de tigani sa intoarca rezultatul impotriva USL
  – inca una la NT unde fosti pesedisti (Culita tarata si fostul sef al PSD Neamt), impreuna cu un baron local, transformati in pedelisti, au castigat alegerile.

  Adaugam o prezenta la vot mica, niste politicieni la centru mediocri, manati de la spate fie de Basescu fie de seful de la Grivco, adaugam cateva pungi cu ulei si faina, pentru culoare si avem un tablou al Romaniei la 21 de ani de democratie. 😦

  Andrei

  22/08/2011 at 12:06 am

  • ai pus punctul pe „i”.exact asta e Romania azi.

   zigzag

   22/08/2011 at 12:09 am

  • Sa fim bine intelesi: nu se discuta de mari victorii ale democratiei nici ptr PDL si nici ptr USL. Ptr USL ar fi fost mai avantajos daca omul lor de la MM pierdea. Mare victorie: trimit in Parlament un puscariabil. Si nu vorbim de white colar crime, adica de vreo evaziune fiscala, ci de rapire si amenintare cu moartea. Si nici nu pot sa invinuiasaca „puterea”, adica pe Basescu si PDL-ul ptr trecutul nebulos al propriului om. Ce pot sa spuna? Ca acuzatiile sunt false? Nu. Tarau nu le-a negat niciodata si a preferat sa se ascunda. Decat asa victorii mai bine lipsa. Iar la Neamt, PDL-ul mai bine pierdea dar asta este Romania anului de gratie 2011.

   clemycali

   22/08/2011 at 12:12 am

 60. Cu voia lui Theophyle, daca sustineti o Romanie 9, Join aici: http://apps.facebook.com/causes/cause_memberships/create?cause_id=619585 . Multumesc! 🙂

  Andrei

  22/08/2011 at 12:30 am

 61. ati aflat??????????????????

  Gaddafi este mort!

  skorpion

  22/08/2011 at 12:39 am

 62. link!

  Cetatean

  22/08/2011 at 12:57 am

  • cica wrong, gadaffi traieste…inca

   skorpion

   22/08/2011 at 1:07 am

 63. merci, pina miine ii vin astia de hac.

  Noapte buna!

  Cetatean

  22/08/2011 at 1:11 am

 64. http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-revista_presei_international-9878552-libia-rebelii-intrat-capitala-tripoli-376-morti-peste-1-000-raniti.htm

  „Ora 1:35 Fiul cel mare lui Muammar Gaddafi, Mohammed Al-Gaddafi, s-a predat fortelor rebele libiene, a declarat pentru Reuters Adel Dabbechi, membru al Consiliului National de Tranzitie. De asemenea, el a confirmat ca fiul mai mic al liderului libian, Saif al-Islam a fost capturat.” …

  CFG

  22/08/2011 at 1:54 am

  • secretul lui Pollichinelle. lazaroiu e pus sa testeze iar daca ii iese face un pas inainte.
   Daca evolueaza bine s-ar putea sa fie pus sa participe si la primarie, ca etapa anterioare presedentiei iar daca Oprescu e prea puternic, sa se confrunte cu el direct la prezidentiale.

   lastnightmusic

   22/08/2011 at 7:49 am

 65. Neata 🙂
  Clemy 11.33
  Buna,, Ma refeream la dihotomia din timpul alegerilor in PDL: Daca intelectualii tineri merita promovati in PDL in situatia in care tot pPinalti si berceanu aduc voturi. Nu mai devreme de acum 2 zile Cezar Preda se simtea ofensat ca Lazaroiu a fost numit ministru cind PDL are o mare rezerva de cadre 🙂

  lastnightmusic

  22/08/2011 at 7:43 am

 66. Buna Dimineata 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  22/08/2011 at 8:32 am


Comentariile sunt închise.