Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită: 16 August – “războiul patrician şi crinului adormit”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  23°C, si o maxima termica de  30°C, umiditate: 38-64%. Senin – Innourat partial . Presiune atmosferica: 1011-13 hPa.Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2784    RON (- 0.0071  RON); 1 USD = 3. 0057  RON (-0.0120 RON); 1 EURO =  1. 4234   USD; (+0.0033 RON); Francul elvetian 3.8926 RON (-0.1972 RON).  Gramul de aur 169.3561 RON (-3.4638 RON).

Topul salariilor pe judeţe: Bucureşti şi Sibiu, oraşele cu cel mai bine plătiţi angajaţi. Cei care vor să se angajeze anul acesta şi sunt dispuşi să se relocheze ar trebui să consulte ofertele de locuri de muncă din Bucureşti, Târgu Jiu, Sibiu, Timişoara, Braşov şi Ploieşti, acestea fiind oraşele în care salariile medii nete depăşesc 300 de euro pe lună. La polul opus se află Călăraşi, unde salariul mediu net a fost de 233 de euro în 2010, mai mic cu aproape o treime decât salariul mediu net pe economie, care a fost anul trecut de 334 de euro. Informaţiile au fost publicate într-o broşură emisă de Guvern pentru atragerea investitorilor străini. “Este firesc ca în Bucureşti să fie cele mai mari salarii, pentru că întotdeauna salariile au fost mai mari cu o treime în Capitală decât în restul ţării. Totuşi, în timp, aceste diferenţe s-au mai estompat, astfel încât în prezent dife­ren­ţe­le salariale sunt de 20% în Bucureşti faţă de restul judeţelor şi de 10% comparativ cu oraşele mari”, spune Oana Datki, country manager al firmei Consulteam, partenerul pe piaţa locală a gigantului cu activităţi în resurse umane Mercer, care realizează anual un studiu salarial pe piaţa locală. Primii zece angajatori români care au sediul social înregistrat în Bucureşti – companii precum Poşta Română, Romtelecom, BCR, OMV Petrom sau Kaufland – aveau împreună la finele lui 2009 peste 166.000 de salariaţi, cu mult peste efectivul total de salariaţi pe care îl are un oraş precum Suceava, unde există aproximativ 100.000 de salariaţi.Mai multe puteti citi in Ziarul Financiar.

Miron Cozma, scandalagiu de profesie. Cine sunt personajele din scena leşinului de Ziua Marinei.  Ceremoniile prilejuite de Ziua Marinei au fost, ieri, îngroşate de un incident care l-a adus din nou în prim – plan pe fostul lider al minerilor, Miron Cozma. În timp ce striga, alături de mai mulţi revoluţionari constănţeni, lozinci anti-Băsescu printr-o portavoce, de pe faleza Cazinoului din Constanţa, jandarmii au intervenit pentru a-l îndepărta. In miezul busculadei create, Nicolae Mavrodin, lider al Blocului Revoluţionarilor din Constanţa, a fost separat de Miron Cozma de către mai mulţi jandarmi, luat pe sus şi târât către o dubă. Înainte de a fi urcat în duba jandarmeriei, acesta a leşinat şi a căzut pe trotuar, sub obiectivele camerelor de luat vederi. Mavrodin a fost ulterior transportat la spital. n urma incidentului, Cozma a declarat că o să-i dea în judecată pe preşedintele ţării, pe ministrul Apărării şi pe ministrul de Interne pentru că în România „dreptul de a-ţi exprima ideile este garantat”. În urma evenimentului, ceremoniile de Ziua Marinei s-au încheiat mai devreme cu aproape o jumătate de oră.  Biografiile celor două personaje principale din timpul scenei leşinului de la Constanţa, intens mediatizate, conturează o serie de legături politice. Dacă Miron Cozma a devenit cunoscut drept unul dintre pionii importanţi ai mineriadelor, Nicolae Mavrodin susţine că e „membru simplu PSD” şi conduce o fundaţie care ar fi încercat să preia patrimoniul CC al UTC. (EVZ)

Mazăre, finanţat de miliardarul excentric al Egiptului. Primarul Radu Mazăre va primi bani din partea unui miliardar egiptean, sub formă de donaţie, pentru a ajuta persoanele nevoiaşe din România. El a declarat, pentru „Adevărul“ Constanța, că acesta este un prieten bun de-al său. „Am un prieten foarte bogat, miliardar chiar, care doreşte să-şi cheltuiască o parte din avere ajutând oamenii amărâţi, iar o parte din bani vor ajunge aici, în România, prin intermediul meu. Este un egiptean pe care îl cunosc de trei ani“, a declarat Radu Mazăre pentru „Adevărul“. Primarul a precizat că este vorba despre miliardarul egiptean Samih Sawiris, iar banii, deocamdată de ordinul sutelor de mii de euro, vor fi folosiţi pentru a ajuta în special oamenii care au nevoie de intervenţii chirurgicale costisitoare. „O persoană este desemnată să se ocupe de asta. Banii vor fi oferiţi sub formă de donaţie“, a declarat Mazăre. Conform forbes.com, Samih Sawiris are o avere estimată la 1.4 miliarde de dolari, ocupând locul 879 în topul Forbes al miliardarilor și locul 7 în Egipt. (Adevarul)

Boc promite oamenilor de afaceri chinezi că vor primi ajutoare de stat dacă investesc în România. Premierul Emil Boc i-a asigurat pe oamenii de afaceri chinezi că vor beneficia de ajutoare de stat în cazul în care investesc sume importante în România şi creează mai multe locuri de muncă, spunându-le că legislaţia internă permite acordarea unor astfel de facilităţi, acceptate şi de către UE. Şeful Guvernului, aflat în China, a participat, luni, la Forumul economic româno-chinez, organizat la Beijing, unde a încercat să îi convingă pe oamenii de afaceri chinezi să investească în România. „România oferă scheme de ajutor de stat firmelor care aduc investiţii şi creează locuri de muncă, iar acest nivel al ajutorului de stat depinde foarte mult de valoarea investiţiei şi de numărul locurilor de muncă nou-create în România”, a spus Boc, în discursul susţinut la Forum. Reprezentanţii Guvernului român se află în China pentru a negocia mai multe proiecte economice, precum reactoarele 3 şi 4 ale centralei culearo-electrice de la Cernavodă, noi capacităţi de cărbune Termoelectrica la Doiceşti, autostrada Sibiu-Piteşti, linia de metrou Bragadiru-Voluntari, dar şi vânzarea la bursă a 15% din acţiunile Transelectrica (TEL). (Mediafax)

De ce se războiesc Patriciu şi Antonescu. Omul lui Patriciu”, aşa cum era perceput în urmă cu câţiva ani Crin Antonescu, vorbeşte acum de excluderea din partid a omului de afaceri. Dacă va fi forţată îndepărtarea acestuia, în PNL s-ar putea declanşa un scandal în toată regula. „Dinu Patriciu este cea mai puternică, cea mai clară şi cea mai hotărâtă voce a liberalismului de la începutul anilor ’90. Îl salut şi îi mulţumesc pentru asta”, spunea Crin Antonescu, în discursul susţinut la Congresul PNL din 20 martie 2009, când s-a instalat în fruntea PNL şi cu ajutorul lui Dinu Patriciu. „Crin Antonescu are capacitatea de a mobiliza energiile liberalilor pentru a impune un guvern liberal sau un preşedinte liberal în România, prin votul popular”, îi răspundea Dinu Patriciu, la sfârşitul lunii martie 2009, vorbind despre nevoia PNL de schimbare. În prezent, relaţia celor doi arată însă cu totul altfel. „E de datoria mea ca preşedinte al PNL şi copreşe­dinte al USL să spun foarte clar că este o minciună completă afirmaţia lui Dinu Patriciu că ar avea cea mai mică legătură cu constituirea USL, cu negocierea temelor protocolului şi aşa mai departe”, spunea Antonescu la sfârşitul lunii iulie 2011, după ce anterior l-a invitat pe omul de afaceri să-şi dea demisia din PNL. Apoi, la sfârşitul săptămânii trecute, liderul PNL şi-a prezentat şi mai clar intenţia de a scăpa de Dinu Patriciu, pentru moment încurcându-l un pic doar prevederile statutului, care nu permit preşedintelui PNL să excludă pe cine vrea şi când vrea. La rândul său, Dinu Patriciu i-a dat în repetate rânduri replica lui Crin Antonescu, dar nu direct, ci prin intermediul apropiaţilor săi şi al ziarului pe care-l deţine. „Un crin veştejit pe catafalcul alianţei moarte”, este doar titlul unuia din articolele apărute recent în ziarul „Adevărul”, articol semnat de Mircea Dinescu. Ca să nu mai spunem de scenariul inflamator cum că la Palatul Cotroceni, în cărţile pentru şefia Guvernului, ar fi Dinu Patriciu, scenariu lansat pe piaţă tot printr-un apropiat al omului de afaceri liberal. Se pune atunci, firesc, întrebarea ce s-a întâmplat între martie 2009 şi primăvara lui 2011 de s-a ajuns la un asemenea război? În lipsa unor răspunsuri clare din partea protagoniştilor, curge cu scenarii şi în PNL, şi în afara partidului. (Romania Libera)

De ce nu-şi recuperează statul banii datoraţi de firmele lui Cuptor. Controversatul om de afaceri Mihai Cuptor a fost dat în judecată atât de foştii săi parteneri de afaceri- Alexandru Bittner şi Adrian Petrache – cât şi de mai multe administraţii fiscale, locale şi centrală, pentru recuperarea unor datorii. Pentru a-şi pune la adăpost averea – obţinută în special din afaceri imobiliare dubioase – Cuptor şi-a mutat-o în paradisuri fiscale.  Numele lui Mihai Cuptor a fost asociat cu mai multe afaceri scandaloase alături de gruparea Bittner- Petrache- Cocoş, afaceri legate în principal de retrocedări abuzive ale unor imobile din patrimoniul de stat (RAAPPS). Cuptor a fost implicat şi în fondarea Alianţei pentru România, fiind secretar general şi sponsor al acestui partid. Deşi în ultima perioadă a dispărut din atenţia publicului, RL a aflat că omul de afaceri şi-ar fi „exportat” peste 10 milioane de euro în paradisuri fiscale, unde ar avea  firme off-shore pe care le-ar controla prin interpuşi. Sursele RL spun că două dintre aceste firme sunt DICT Real Estate (Insulele Virgine Britanice) şi Delta Active Leasing Ltd (Cipru). În prezent, la Registrul Comerţului numele lui Mihai Cuptor apare doar într-o singură firmă – Herăstrău Resi-dence Construct- , unde are 25 % din capitalul social de circa 980.000 lei. Herăstrău Rezidence Construct are însă un asociat cu 50% – Art Bau International-, la care  acţionar unic este o firmă off-shore din Cipru : Delta Active Leasing LTD, care ar fi con-tro-lată de Cuptor. În 2009, societatea figura cu un salariat şi cu o cifră de afaceri de zero lei. (Romania Libera)

Pe Politeia Europeana – În Europa: 16 August 2011 – “To be or not to be” / Sarkozy-Merkel

Titluri: Bursele Internationale 15 August 2011; Revista Presei de la Deutsche Welle; Întâlnire de gradul zero Sarkozy-Merkel; Pregăteşte Elveţia ancorarea francului de euro? Speculaţiile depreciază moneda elveţiană; David Cameron: Voi face totul ca Marea Britanie să nu mai fie o ţară ruptă în două.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

16/08/2011 la 8:20 am

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata 🙂
  Si uite asa intr-o zi sfanta doi borfasi au ajuns vedete nationale. Nu stiu daca intr-o tara normala un gunoi ca MC mai poate fi mediatizat. Oare s-a uita raul facut de acest indvid, faptul ca Romania s-a intors „in timp” corectia aplicata de „mineri” ? Bag seama ca scatofagii nationali au mintea scurta si ingusta, care in lipsa unor subiecte de „larga respiratie nationala” reactiveaza un individ periculos ptr. siguranta nationala.

  mar

  16/08/2011 at 8:29 am

 2. Buna dimineata,
  Din cauza scandalului cu nenorocitul de Miron Cosma,scandal care a ocupat ecranele posturilor tv de stiri (inclusiv b1), am impresia ca nu s-au transmis decat cateva secvente din festivitatile oficiale organizate cu prilejul Zilei Marinei. Cel putin eu n-am vazut nimic, decat acum dimineata la Protv in reluare. Se pare ca a fost un spectacol demn de toata admiratia, marinarii s-au prezentat la superlativ dar munca lor a fost ignorata de televiziunile mogulistice care au sperat ca Cosma (cacofonie voita) va face un rating mai mare si, in plus, imaginea presedintelui va avea de suferit. Nu inteleg de ce i se permite acestui derbedeu sa mai scoata capul in public si sa mai si vorbeasca de drepturi incalcate!
  Cat despre paranoicul Crin Antonescu, avem cateva opinii si aici:
  http://www.ziare.com/crin-antonescu/pnl/mitralierele-lui-crin-antonescu-1114244

  cedric

  16/08/2011 at 8:53 am

 3. cedric

  16/08/2011 at 9:04 am

 4. o lege a audio-vizualului-care sa fie si aplicata -cand v a avea romania?ptr ca altfel, incet, incet , societatea romaneasca v a culege roadele „urii” promovate de media , analisti si politicieni.pana cand un fost puscarias este prezent non stop pe telev de stiri?pana cand Procurorul General al Romaniei ..mai are de dormit?atat timp cat justitia nu v a lamuri si stabili vinovatiile din dosarele „revolutiei” si mineriadelor ne vom invarti mereu in cerc iar statul de drept se duce dreq.catalin voicu are vreo legatura cu „revolutionarii” de la Constanta?

  zigzag

  16/08/2011 at 9:42 am

 5. neata,

  exista o lege a audio-vizualului dar nu se aplica nici 10%; Romania are multe, ele exista pe hirtie dar degeaba, nu exista vointa de a le si pune in aplicare…

  skorpion

  16/08/2011 at 10:16 am

  • Parcă ziceai că tu nu citeşti politeia, nea Skorpi, a…? 🙂 Cât despre grija ta şi altora dup-aciia cum că Miron Cozma ar reapărea, în lipsa vigilenţei lu CNA, nicio grijă: cel care a preîntâmpinat asta şi l-a făcut albie de porci pe zmecherosu „revoluţionar” care s-a afişat cu Cozma, în timp ce-l înjura pe Băse al vostrum /nostrum, şi care s-a lăudat de altfel că e şi membru PSD, în timp ce Victoraş Ponta făcea feţe-feţe, a fost chiar hulitu… Gâdea, aloo (oops), care s-a răstit la „revoluţionar” cu vorbele (cam aşa): „Dacă tu spui că eşti prieten cu Cozma, şeful bandelor de tâlhari care ne-au făcut de râsul lumii în 90, vai de capul tău! Îţi spun eu, care nu am uitat cum a fost atunci, că eşti un mbow!” (bine, Gâdea n-a zis chiar aşa, ci cam aşa…oops). Şi-atunci, care-s hoţii, şi care vardiştii, a…? Cine e taliban, şi cine ba…? Etcaetera./ PS. Asta nu vrea să însemne absolut deloc, aloo, că io aş uita că Gâdea e salariat la sauronu Felix, care pe lângă faptul că-l plăteşte regeşte, l-a împrumutat şi cămătăreşte, iar acum îl exploatează ferentareşte ; însă vreau să spun că realitatea e gri, iar nu portokakie, mey, copchii…

   AVP

   16/08/2011 at 1:27 pm

 6. Asa-zisul razboi e doar o iluzie, un truc care inca mai functioneaza…

  „În ciuda clişului de presă că politicienii ar fi în general nişte idioţi, adevărul este că sunt nişte profesionişti ai jocului lor.”

  Textul e dintr-un articol bun de la Contributors.

  Tio

  16/08/2011 at 10:22 am

 7. Un an de la tragedia de la maternitatea Giulesti! A platit cineva?procuratura doarme?sau se misca repede cand e vorba de vreo infractiune de 2 lei facuta de vreun amarat?

  zigzag

  16/08/2011 at 10:24 am

 8. Salutare la toata lumea 🙂

  Va anunt ca inregistrarea USL ca „alianta” (alianta, nu partid, da? 😉 ) a fost aminata pina pe 1 septembrie.

  http://www.ziare.com/politica/partid/inregistrarea-usl-la-tribunal-amanata-pentru-a-patra-oara-1114292

  Veste excelenta pentru doritorii de ciolane din cele doua partide, nici macar nu stiu inca daca sunt tovarasi cu acte in regula sau dusmani prefacuti. Insa ce mai conteaza doua saptamini, cind peste 1 an vor face un scor de 99% :mrgreen: cu care il vor ameninta pe Basescu?

  Cetatean

  16/08/2011 at 10:27 am

 9. Germania are crestere de 0,1%. Merge prost locomotiva UE, ne resimtitm si noi (crestere de doar 0,2%)

  http://www.zf.ro/business-international/economia-germana-aproape-a-stagnat-in-t2-0-1-8625051

  Cetatean

  16/08/2011 at 10:28 am

  • Salut cetatean
   Nu mai duduie nimic in Europa . Au ramas doar datoriile ( de stat , a firmelor private ) care cresc necontenit .
   PS . USL va cistiga cu 103, 5 % din voturi . Asta pentru a linisti capacitatile intelectuale reduse a cuplului Ponta -Crin . 😆

   Ștefan A.

   16/08/2011 at 10:48 am

   • salut, Stefane, cifra aia imi da fiori, vad ca nu va mai exista nici „opozitie interna”, macar ca in FSN!

    Cetatean

    16/08/2011 at 11:23 am

    • Partidul unic ! 🙂 Noi astia mai putin tineri am vazut „avantajele” unui astfel de sistem .

     Ștefan A.

     16/08/2011 at 11:37 am

 10. saracu’ prieten al lui mazare,interesat in construirea de case low cost si statiunituristice,vine pe dai’ boj in Romania?
  http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/magnatul-egiptean-samih-sawiris-din-top-forbes-face-case-low-cost-in-romania-14577-print.html

  ela

  16/08/2011 at 11:15 am

  • probabil vine la ..”fetite”.sunt „resurse” si la negoita si la TNL..:D

   zigzag

   16/08/2011 at 11:21 am

 11. Alt articol pe contributors ne explica aritmetic ca daca adunam votantii de stinga cu jumate de aia de dreapta obtinem 60%, procent foarte apropiat de cei minim 55% pe care al n-spelea sondaj il atribuie USLasilor. Ce mai, s-a gasit piatra filozofala a cistigarii oricaror alegeri de oriunde. Se face deci o alianta in care se baga de-a valma extrema stinga, stinga, dreapta, extrema dreapta, ecologisti, minoritati, uniuni culturale. Astia, dupa aritmetica mioritica, iau jumate din voturile de la fiecare categorie, deci minim 50% e asigurat.
  Cum nu le-a dat si la altii prin cap aceeasi gaselnita?

  Aha

  16/08/2011 at 11:49 am

 12. Hop, s-a trezit si Ludovic Orban :”Ar trebui sa redeschidem discutia, pentru ca Primaria Capitalei este pentru un lider politic un test extrem de important pe care daca il trece cu succes il proiecteaza in galeria marilor lideri politici.” Orban e cam confuz. Basescu a ajuns la Cotroceni, de doua ori, fiindca e bun politician si nu neaparat fiindca a fost primar.
  Relatia vine cam asa: Daca esti bun politician poti cistiga si primaria capitalei si presedintia. Daca in schimb esti doar un mascarici poti cistiga primaria capitalei mai mult prin noroc (ca de exemplu cind contra-catindatii sint de paie) lucru care nu are nici o legatura cu galeria marilor lideri politici. Il ved cineva pe Oprescu in aceeasi gasca cu Titulescu sau Kogalniceanu?

  Ca si titlu de divertisment dau de o pagina Wikipedia: 100 Mari Romani. ( http://en.wikipedia.org/wiki/100_greatest_Romanians). Pagina de unde banuiesc ca sa inspirat si Orban cu galeria lui de lideri politici. Zic eu, hai sa vedem ce monstri sacri are neamul. He he, cei mai importanti sint:
  1.Promotia 1982 Automatica Bucuresti – promotia 82 automatica bucurest
  2-7. Tot aia de la pozitia 1.
  Mai gasim asa:

  18. Vlad Ţepeş (1431 – 1476) – Prince of Wallachia
  19. Gigi Becali (1958 – ) – politician and businessman, football club owner
  20. Henri Coandă (1886 – 1972) – inventor and aerodynamics pioneer

  Deci Becali si Promotia lui peste din 82. La asa clasament incape si Oprescu.

  Aha

  16/08/2011 at 12:08 pm

 13. http://www.contributors.ro/politica-doctrine/teoria-votantului-median-retorica-electorala-si-miza-existentei-usl/

  Aha, excelenta observatie, mi-ai luat-o inainte 🙂

  Exista insa doua vicii grave metodologice, ca sa nu zic gravissime ale acestui articol care vine sa confirme sondajele care dau USL-ul la scoruri de peste 50%.

  1.Viciul pe care eu l-as numi „nostalgia reprezentarii proportionale”. Acest articol, la fel ca si sondajele USL, pur si simplu uita ca acum NU mai avem vot proportional pe intreaga tara, cu procente de x% obtinute de un partid, care dau reprezentarea in Parlament a partidului in functie de acel X%. Avem reprezentare pe COLEGII uninominale, in care conteaza CONCENTRATIA de votanti de o anumita orientare. Degeaba ai 80% votanti USL in sectorul 5, asta nu inseamna mai multi parlamentari in sectorul 5, ci doar cistigarea colegiului (adica 1 parlamentar, sau 2 – deputat si/senator).

  Ca USL are peste 50% la nivel de Bucuresti sau tara, e irelevant, cita vreme acest 50% se decupeaza mai apoi in functie de colegii. Statistic, peste 50% nu inseamna ca USL are peste 50% in TOATE colegiile, ci ca are, de pilde, 65% in Olt si 35% in Arad. Pe hirtie, USL are peste 50%, insa la nr. de parlamentari, are parlamentarii de Olt in timp ce PDL pe cei din Arad.

  2. Viciul „prezumarii incorecte a intentiei ne-votantilor”:

  „Figura 1 prezintă aceste date. Procentele din figură sunt renormalizate în aşa fel încât să însumeze 100% după eliminarea celor apolitici sau care au refuzat să se indentifice în paradigma stânga-dreapta (20%). Neştiind nimic despre aceşti 20%, nu putem decât să presupunem că, în măsura în care votează, ei sunt distribuiţi la fel ca şi ceilalţi – aceasta este una dintre sursele posibile de erori”.

  20% e enorm si prezumtia ca ei sunt distribuiti ca si ceilalti – eroare grosolana. Nerespondentii au motive foarte tari de a nu se identifica clivajului-stinga dreapta si trebuie sa ne intrebam daca acest lucru este specific unui votant de stinga sau mai degraba unuia de dreapta? Este specific unui votant de stinga (care e bombardat mereu de Antene cu „dictatura lui Basescu”) sa NU voteze in conditiile in care e super-nemultumit? Aiurea in tramvai! Prezumtia mea, formulata in urma experientei personale a discutiilor cu „nemultumiti nevotanti” e ca cei 20% sunt mai degraba de dreapta, obositi de jumatatile de masura ale Puterii zisa de centru-dreapta si care nu au chef/disponibilitate sa spuna ca ar votat totusi cu Puterea. Cunosc 2 astfel de persoana, „neutre” de peste 15 ani, nevotante, dar care in 2009 au votat cu Basescu pentru ca, au zis ei, oricite pacate ar avea, nu e comunist si (atentie!) faptul ca nu e in intregime de dreapta nu inseamna ca ei trebuie sa voteze un candidat PSD (Geoana). In rest, ei sunt critici tare cu Puterea, insa niciodata nu au votat PSD.

  Se poate prezuma deci, si imi iau libertatea sa o fac, ca nerespondentii sunt mai degraba indivizi de dreapta care nu vor sa aiba de-a face cu oprobriul antenist si isi ascund intentiile de vot, fiind suficient de critici cit sa nu voteze in orb, insa suficient de rationali cit sa voteze anti-PSD cind e cazul de forta majora. Teoria raului mai mic. Asa stind lucrurile, in situatia de iesire la vot – dupa o campanie furibunda – putem presupune ca ei vor vota mai degraba la dreapta. Bazin electoal tacut si exigent, care trebuie recuperat.

  3.

  Cetatean

  16/08/2011 at 12:12 pm

 14. fara „3”, poate mai tirziu va fi un „3”.

  Cetatean

  16/08/2011 at 12:14 pm

 15. te citez:”Se poate prezuma deci, si imi iau libertatea sa o fac, ca nerespondentii sunt mai degraba indivizi de dreapta care nu vor sa aiba de-a face cu oprobriul antenist si isi ascund intentiile de vot, fiind suficient de critici cit sa nu voteze in orb, insa suficient de rationali cit sa voteze anti-PSD cind e cazul de forta majora. Teoria raului mai mic. Asa stind lucrurile, in situatia de iesire la vot – dupa o campanie furibunda – putem presupune ca ei vor vota mai degraba la dreapta. Bazin electoal tacut si exigent, care trebuie recuperat.” te completez: bazin electoral tacut , exigent si anti -psd…de care profita cu nesimtire maxima ..papagalii din pdl care in loc sa se ia de gat cu strutocamila usl asteapta sa ne revoltam noi pe bloguri.oricum stiu ei ca noi nu votam psd asa ca se gandesc ca au procente asigurate.insa ulciorul nu merge de multe ori la apa.

  zigzag

  16/08/2011 at 12:46 pm

 16. salut
  De ce sa fie reprezentati nevotantii,din moment ce au decis singuri sa nu voteze? Cel mai probabil sunt nemultumiti de oricare dinte optiunile existente.
  De ce sa si-i asume cineva pe nemeritate?

  ela

  16/08/2011 at 12:59 pm

 17. Buna ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  16/08/2011 at 2:30 pm


Comentariile sunt închise.