Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână – 13 August / “Isărescu se fereşte de criză”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămână. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  20°C, si o maxima termica de  29°C, umiditate: 38-71%. Senin – Innourat partial . Presiune atmosferica: 1008-10 hPa.Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2784    RON (- 0.0071  RON); 1 USD = 3. 0057  RON (-0.0120 RON); 1 EURO =  1. 4234   USD; (+0.0033 RON); Francul elvetian 3.8926 RON (-0.1972 RON). Evolutia saptamanala o  puteti citi aici. Gramul de aur 169.3561 RON (-3.4638 RON).

Fitch a revizuit în creştere ratingurile oraşului Bucureşti. Fitch Ratings a revizuit în creştere ratingurile oraşului Bucureşti pentru împrumuturile pe termen lung în valută (de la ‘BB plus’ la ‘BBB minus’) şi monedă locală (de la ‘BBB minus’ la ‘BBB’), cu perspectivă stabilă, informează un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.  De asemenea, calificativul pentru împrumuturile pe termen scurt în valută a fost revizuit în creştere, de la ‘B’ la ‘F3’. În 4 iulie, Fitch a revizuit în creştere ratingul României pentru împrumuturile pe termen lung în valută la „BBB minus”, calificativul pe termen scurt la „F3”, ratingul pentru împrumuturile pe termen lung în moneda locală la „BBB”, iar plafonul de ţară la „BBB plus”.  Ratingurile Bucureştiului reflecta îmbunătăţirea performanţei bugetare şi nivelul datoriei, se arată în comunicatul Fitch. Agenţia susţine că o acţiune pozitivă de rating va avea loc dacă performanţa operaţională rămâne la nivelul actual şi rata datoriei din veniturile curente este sub 100%. Datoria directă a oraşului Bucureşti se ridica la 3,1 miliarde lei la sfârşitul lui 2010 (76% din veniturile curente), iar dacă oraşul îşi menţine performanţa operaţională şi cheltuielile de investiţii conform proiecţiilor, datoria va începe uşor să scadă în 2012. Totuşi, avertizează Fitch, Bucureştiul se confruntă cu risc de refinanţare ridicat, în 2015 ajung la scadenţă euroobligaţiuni în valoare de 500 milioane de euro, care vor fi monitorizate atent de agenţie. Fitch apreciază că piaţa forţei de muncă din Bucureşti este stabilă, în condiţiile în care rata şomajului a crescut de la 1,7% în 2008 la 2,3% la sfârşitul lui 2009. În iunie 2011, rata şomajului era de 2%, mult sub rata şomajului din România (4,4%) în acea lună. Agerpres

Cum a reuşit România să producă 3,5 mil. tone de legume, cu peste 10% mai mult decât anul trecut. Producţia de legume din acest an a ajuns la aproape 3,5 milioane tone, cu 400.000 tone peste cea obţinută de România anul trecut. Pe cele 42.705 hectare cultivate cu legume au fost obţinute 3.490.804 tone de legume, potrivit datelor Ministerului Agriculturii. Din această cantitate, în solarii au fost obţinute 156.800 tone, iar în sere 28.481 tone. Suprafaţa ocupată de solarii este de 3.000 hectare, iar de sere de 317 hectare. Producţia de aproape 3,5 milioane tone de legume obţinută anul acesta este considerată de bun augur pentru revenirea sectorului legumicol din România, în condiţiile în acre anul trecut abia s-a atins cantitatea de 3,1 milioane tone. „Asistăm la o relansare a producţiei de legume. În acest an, avem în spaţii protejate cu 645 de hectare mai mult decât în anul 2010”. Capital

După Băsescu, şi Isărescu se fereşte de criză. Autorităţile se feresc să pronunţe cuvântul “criză” pentru a caracteriza turbulenţele de pe plan mondial din ultima perioadă şi efectele care s-ar putea transmite şi în România. După ce săptămâna aceasta, preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu ar trebui folosit cuvântul “criză”  în actualul context, azi a venit rândul guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu.  “Toată lumea vorbea de criză în 1971, de criza dolarului. Peste zece ani, după atâta criză a dolarului, am constatat că dolarul devenise rege. Au trecut 40 de ani şi toată lumea vorbeşte despre criză în continuare. Eu, personal, mă feresc de acest cuvânt sau dacă nu mă feresc de cuvântul criză, am o mare reţinere în a-l folosi”, a spus azi guvernatorul, cu ocazia Forumului “România Jună”, potrivit Agerpres.  Şeful Băncii Naţionale a admis că România trece prin “noi transformări”, ca de altfel toată lumea. “După asemenea crize, avem o singură certitudine: că lumea se va schimba”, a subliniat Isărescu. Adevarul.

Strategia guvernului păstrează linia unui buget de austeritate. Strategia fiscal-bugetară 2012-2014, aprobată în această săptămână de guvern, elimină măsurile populiste de stânga, precum creşterile nesustenabile de pensii şi salarii, continuând programul de ajustare început anul trecut. Mai mult, cheltuielile cu salariile vor scădea ca pondere în PIB, iar, până în 2014, angajaţii la instituţiile statului nu vor primi premii, tichete de masă, de cadou şi de vacanţă. Totodată, la şapte bugetari care ies din sistem va fi angajată o singură persoană. În plus, cota unică de impozitare rămâne neatinsă, la fel ca şi nivelul TVA, în anii care urmează. Astfel, prin aplicarea noii strategii fiscal-bugetare, România se îndreaptă, fără dubiu, spre dreapta. Preşedintele Traian Băsescu a avertizat că, dacă România rămâne o ţară care plăteşte salariile bugetarilor şi pensiile din împrumuturi, „dăm faliment toţi”. Potrivit şefului statului, pentru pensii, România împrumută în acest an 3,5 miliarde de euro, iar pentru salariile bugetarilor diferenţa până la 4,8 miliarde. Potrivit preşedintelui, România împrumută bani pentru plata salariilor şi a pensiilor „sacrificând generaţia care se naşte acum”. EVZ.

Declaraţiile „Sandei” se întorc la procurori. Parchetul General a redeschis ancheta în cazul declaraţiilor de avere trimise judecătorilor de secretariatul Senatului, în cazul Rodica Stănoiu. Pe motiv că primele verificări au fost superficiale. Operată la coloană și cu scrisul modificat, Stănoiu se declară victimă politică.  Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a făcut, în februarie 2011, o plângere la Parchet, arătând că Rodica Stănoiu şi secretarul Senatului, Ion Moraru, au trimis judecătorilor „înscrisuri plăsmuite” cu scopul „alterării expertizei grafoscopice” dispusă în cadrul procesului în care fostul ministru al Justiţiei este acuzat de colaborarea cu Securitatea. n mai 2011, procurorul Cătălin Ceort a stabilit că Stănoiu şi Moraru nu pot fi acuzaţi de nimic, deoarece faptele nu există. Consiliul a făcut contestaţie şi şeful ierarhic al lui Ceort nu a fost de acord cu NUP-ul propus de acesta, stabilind că cercetările trebuie să continue. „…din analiza datelor s-a constatat că soluţia de neîncepere a urmăririi penale adoptată este nelegală şi netemeinică, deoarece este fundamentată pe o cercetare incompletă a faptelor sesizate, motiv pentru care plângerea (CNSAS- n.r.) va fi admisă”, se arată în rezoluţia Parchetului. Evz.

Ancheta „României libere” a băgat spaima în mafia petrolului. Interceptarea unor convorbiri dintre Attila Peter Racz şi Ion Livadariu, capii unei puternice reţele de contrabandă cu combustibil, dezvăluie panica pe care le-a produs-o o amplă anchetă publicată de România liberă despre afacerile ilegale ale grupării Racz şi modul în care mafia petrolului ameninţă siguranţa statului. „Aacerea gri-petrol” era titlul anchetei publicate de România liberă luni 6 iunie, referitoare la „Mafia petrolului” şi la gradul implicării în tranzacţii ilegale cu combustibil a omului de afaceri de origine maghiară, Attila Peter Racz – apropiat al patronului echipei Poli Timişoara, Marian Iancu. Impactul amplelor dezvăluiri făcute de RL în acea zi a fost atât de masiv încât a putut fi înregistrat şi de procurorii DNA şi ofiţerii SRI, care au interceptat discuţiile dominate de panică dintre capii reţelei destructurate recent autorităţile judiciare. Attila Peter Racz, spre exemplu, este uimit de cât de bine i-au fost documentate afacerile şi se teme de urmările penale ale unor asemenea dezvăluiri.   Acest lucru rezultă din referatul Direcţiei Naţionale Anti-corupţie, prin care anchetatorii au obţinut arestarea preventivă a lui Racz, a fraţilor Stelian şi Ion Livadariu şi a omului de legătură al acestuia, Dumitru Costache. „Dincolo de numeroasele probe aflate la dosar, poate cel mai elocvent aspect în legătură cu reacţia inculpatului Racz Peter Attila în principal şi, în subsidiar, reacţia inculpaţilor Livadariu Ion şi Livadariu Stelian este dată de starea de temere pe care a avut-o după apariţia unui articol în ziarul România liberă, în care, poate pentru prima dată explicit, se arată faptul că reţeaua creată de inculpatul Racz Peter Attila este responsabilă de activitatea evazionistă de la Slobozia, unde infracţiunea s-a derulat prin intermediul SC Texas SRL”, se arată în referatul DNA obţinut de RL. Romania Libera.

Cauzalitate. Deficienta de incredere intre clasa politica si electorat este in primul rand generata de cauzalitate, fara pic de intelegere a efectelor devastatoare, care provin din lipsa de responsabilitate, care genereaza aceste efecte, care ar putea fi reduse daca verbalitatea insuportabila a factorilor numiti colectiv institutiile statului Roman. Cum poate avea cineva incredere in Justitia Romana cand reformismul declarat inaintea procedurilor electorale la noul CSM de Horaţius Dumbravă si Vasilică Cristi Danileţ se transforma intr-un discurs la fel de reactionar ca cel al fostului CSM, poate mai demagog si mai dezinteresat de menirea si prestigiul institutiei. Daca tot vorbim despre cauzalitate nu putem sa nu ne gandim si la reversul monedei. Acceptul pe care il au acesti politicieni si aceste institutii ale statului de la electorat reprezinta exact cauza care a produs aceasta bucla, din care este greu de iesit. Singurul factor care poate desfiinta aceasta bucla nefasta sunt exact acei membrii ai electoratului, care nu isi manifesta dreptul cetaenesc de a participa la procesul electoral – fie ei lenesi sau scarbiti – efectul este acelasi, perpetuarea neputintei si a ineficientei publice. Restul articolului pe Curs de Guvernare

Politeia Europeana: În Europa: 13 August 2011 – Calmul pare să fi revenit.

Titluri: Bursele Internationale 13 August 2011; Nicolas Sarkozy: Franţa va duce la bun sfârşit misiunea sa din Libia; Calmul pare să fi revenit pe străzile din Marea Britanie; Creştere economică zero în Franţa; Cazul Timoşenko: Povestea parlamentarului ucis de mafia gazelor naturale; Germania: Gata cu pupatul la locul de muncă!

Va urez o zi buna!

48 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata,
  excelenta abordare rabortului cauza/efect, iar caricatura este superba- clasa politica si statul roman care-si taie singur craca!

  mar

  13/08/2011 at 9:03 am

 2. salutare! 🙂

  Cind aud de CSM, imi vine sa scot…Constitutia si legile 303,304 si 317 sa ii bat cu ele in cap. Dupa ce vechiul CSM le-au siluit la greu prin interpretare personala („apreciem” spuneau vechii Sandeii cind rastalmaceau), noul CSM isi face de lucru opunindu-se unei legi a raspunderii magistratilor.

  Pentru cine are rabdare sa citeasca punctul de vedere al CSM, se vede de la o posta ca respunderea magistratilor e un moft si ca tot ce au putut sa produca mai bun pe marginea proiectului lansat de MJ a fost sa ceara, sistematic, eliminarea din viitoarea le a situatiilor in care onor inamovibilii pot fi trasi la raspundere.

  Dă clic pentru a accesa 11_08_2011__43082_ro.pdf

  Formula lor preferata este: „Conchidem deci ca o astfel de modificare legislativa este neconstitutionala si inoportuna”. Sau: „…se incalca principiul constitutional al separatiei puterilor in stat…”.

  Sandeii astia pomenesc atit de mult art.1 al.4 din Constitutie despre separatia puterilor in stat ca argument pentru nelegiuirile lor, ca merita sa le amintim articolul complet din Constitutie:

  (4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.

  Separatie, dar si echilibru. Iar democratia constitutionala nu e magistratocratie sandelistica, cum vor ei.

  O sa mai vorbim noi despre asta cindva.

  Cetatean

  13/08/2011 at 9:11 am

  • Buna dimineata 🙂
   Independenta/Separatie sa fie primesc, dar sa nu se schimbe nimic…
   Am mai spus si cu alte ocazii, juzii privesc separatia autistii. Vor sa fie separati inclusiv (mai ales) de societate.
   Tocmai am vazut o stire cu judecatorii britanici care lucreaza la foc continuu, pentru a rezolva problema vandalismelor. Ele nu au nici un „Burlan” sa strige despre incalcarea dreptului vandalilor la un proces corect?

   DanSu

   13/08/2011 at 9:51 am

   • Dane :-), mi-a placut tare mult comentariul tau de ieri:

    „Atunci, am inteles ca justitia nu este pur si simplu “dreptate”, ca nu poate exista justitie in afara societatii. Toate societatile aplica “dreptatea” ca norma de (auto)protectie a societatii. “Independenta” este o iluzie, justitia nu poate fi independenta de societate, de valorile ei. Justitia este un model ce apara si conserva valorile societatii in care fiinteaza”.

    Subscriu 100%. Vedem in CSM si in Justitie exact efigia iliescianismuluisi scopul lui: conservarea unor pvilegii nomenclaturiste pentru unii, in numele „independentei” Justitiei. Tataia l-a spus: eu va dau independenta, voi aparati o anumita conceptie despre societate.

    Cetatean

    13/08/2011 at 10:02 am

 3. o zi buna!
  Cristi Danilet – pentru mine nu-i o dezamagire. stagiul pe care l-a facut in Cluj a produs suficiente urme ale oportunismului sau desantat. pentru mine e doar un cocalar al justitiei care a reusit sa mimeze (pentru opinia publica) decenta pana s-a vazut cu sacii in caruta. ar fi educativ sa-i faca careva o comparatie a declaratiilor ante-CSM cu cele post-CSM.

  Sare'n Ochi

  13/08/2011 at 9:46 am

 4. Atentie, la peste 30% din proiectele POR s-au gasit nereguli, corectia financiara propusa 179.948.186 lei. Concluzia, Jalee :mrgreen:
  http://www.fonduri-structurale.ro/detaliu.aspx?eID=9646&t=Stiri

  mar

  13/08/2011 at 9:47 am

  • Doamna Udrea nu este vinovata! :mrgreen:

   Gluma/Mistou.

   Cetatean

   13/08/2011 at 9:51 am

 5. te ia cu frisoane daca faci comparatia.

  Cetatean

  13/08/2011 at 9:50 am

 6. Zidul Berlinului: 50 de ani de istorie. Astazi se implinesc 50 de ani de cand a fost ridicat Zidul Berlinului, care a impartit orasul in doua pana la caderea sa, noiembrie 1989. Peste 160 de oameni au murit incercand sa treaca zidul si peste 75.000 au fost incarcerati pentru ca au incercat sa fuga. La scurt timp dupa miezul noptii, pe 13 august 1961, guvernul est-german a ordonat ca perimetrul de 155 km al Berlinului de Vest sa fie inchis cu sarma ghimpata si pazit de 40.000 de soldati est-germani. Primele elemente de beton au fost adaugate pe 15 august 1961. In urmatoarele luni a fost construita prima varianta a zidului. Un al doilea zid a fost adaugat in iunie 1962. Un zid de beton a fost adaugat in 1965, iar in 1975 a fost construit Grenzmauer75 (Zidul de Frontiera75), versiunea finala si cea mai sofisticata. Motivatia era de a tine la distanta „Vestul fascist”. Dar toata lumea stia ca rolul sau era sa-i impiedice pe est-germani sa emigreze, scrie Adevarul.

  Sare'n Ochi

  13/08/2011 at 10:08 am

 7. neata,

  citesc pentru prima data despre racz si livadariu si-mi dau seama ca asemenea personaje practic necunoscute noua sint enorm de multe in toate judetele Ro.

  ca sa-i stirpesti trebuie vointa, putinta si iarasi vointa!!!

  procese rapide (celeritate) si la zdup daca sint vinovati….si nu procese intinse pe zeci de luni de zile

  skorpion

  13/08/2011 at 10:16 am

 8. Economistul Nouriel Roubini, poreclit Dr. Doom, din cauza previziunilor apocaliptice pe care le face, a lansat, recent, o noua ipoteza:

  capitalismul se autodistruge si a confirmat, cel putin partial, una dintre afirmatiile lui Karl Marx, care declara ca, la un moment dat, sistemul capitalist poate face implozie.

  skorpion

  13/08/2011 at 10:21 am

  • eu îl contrazic, Skorpy. capitalismul este un sistem dinamic care se autoreglează de la sine.
   oricîte convulsii ar avea, implozie nu va face din simplul motiv că nu poate fi înlocuit cu nimic altceva.
   orice alte orînduiri s-au încercat de-a lungul vremii s-au dovedit absurde şi falimentare pînă la urmă.
   de fapt, capitalismul se potriveşte perfect naturii umane în acest stadiu de dezvoltare. ce va fi peste secole e greu de prevăzut.

   val_one

   13/08/2011 at 10:36 am

 9. Idiotul de Mazare „are statiunea lui” iar de modul cum se „agata” de Cazinou devine vizibila manaria.
  http://www.ziare.com/radu-mazare/primar-constanta/mazare-despre-udrea-vrea-sa-mi-dea-cu-tifla-cu-10-milioane-de-euro-1113813

  mar

  13/08/2011 at 10:31 am

  • Este o deturnare tipica a subiectului. Ceea ce nu spune, e ca e vorba de cu totul alte fonduri.
   Dar orice mizerie si aritmetica e buna pentru intoxicarea populatiei.
   Deci, banii pentru insotitor nu provin de la ministerul muncii,ci de la udrea,care repara cazinouri? Mai,sa fie!

   ela

   13/08/2011 at 10:58 am

   • ela
    😆
    Servus!

    Intre dans,bauturi fine, sporturi maritime, carnaval la Rio,dezmat de imbogatit cu japca, „mazarichea” mai are timp sa mai scoata cite-o „perla”!
    http://z-ziarul.ro/paparazzi/1957-mazare-iubest-o-chelnerita

    maya

    13/08/2011 at 11:13 am

   • Ela, eu saptamana asta am aflat cum sta treaba cu insotitorii ptr. persoanele cu handicap. Banii se gestioneaza prin primarii si insotitorii beneficiaza de drepturi similare unui angajat din primarie, iclusiv tichete de masa, zi de nastere si restul drepturilor 👿 Si ne mai minunam unde am ajuns 😦

    mar

    13/08/2011 at 11:13 am

    • Asa este,dar fondurile astea primaria le gestioneaza la bunul plac.Adica tu,da,tu,nu.
     Nu vine nici o autoritate europeana sa controleze modul de gestionare.
     Sunt curioasa cum va descalci Lazaroiu hatisul asta.E resortul lui.
     Dar,propagandistic, Mazare induce ce vrea muschii lui,iar credulii inghit hapul si rabda.

     ela

     13/08/2011 at 11:28 am

 10. Buna ziua si buna sa va fie inima!
  😆

  maya

  13/08/2011 at 10:59 am

 11. Si eu 😆 like this post! 😆

  maya

  13/08/2011 at 11:00 am

 12. „Deficienta de incredere intre clasa politica si electorat” se datoreaza
  si
  lipsei noastre de incredere in toti cei care se perinda pe „aratura” scenei noastre politice.
  Motivul neincrederii noastre?
  Simplu!
  Recolta „araturii” este secatuita de fond sufletesc! De orice altceva poate sa fie vorba la „ei”,
  numai de suflet, nu!
  Si l-au vindut 😦 😦 😦

  NU au nici o scuza ca si pe alte meridiane se intimpla la fel! A imita „mai putin binele” este fie o dovada de prostie,fie o dovada de crasa nesimtire!

  maya

  13/08/2011 at 11:08 am

  • Buna Maya, adevarat ai gandit!

   mar

   13/08/2011 at 11:14 am

   • Mar
    😆
    Servus!

    Este o zi in care sint indignata! 😦
    Aud pe sticla vintu-felix tv :
    „cea mai mare criza din istoria Romaniei”;te crucesti,nu alta!
    Atunci razboaiele/comunismul/foametea ce au fost?
    „Parfumuri” fine?

    Este de fapt vorba acum (poate) de cea mai incompetenta si lipsita de suflet clasa politica
    Sintem prea buni pentru ei!

    maya

    13/08/2011 at 11:28 am

 13. „Chiul”Antonescu cu ochi de salau fiert isi plimba familia cu masina senatului in timp ce el „leneveste” intr-un Mercedes nou!

  Lipsa de rusine,tupeu cit China!
  http://www.z-ziarul.ro/paparazzi/1974-crin-sfideaza-criza-cu-un-mercedes-nou

  Toata tara trebuie sa stringa din dintii in timp ce „alesii” nostri platiti din acest buget saracit huzuresc!
  Pina cind aceasta nerusinare? De ce trebuie sa ii „intretinem” noi?

  Nu-i deajuns ca au salarii cu mult peste capacitatea lor morala si intelectuala,mai trebuie sa le platim case/vile/avioane/trenuri/mincaruri si bauturi fine,etc!
  „Ei” de ce iau indeminaztii?Sa-si plateasca incompetenta din banii lor! Gata! Ce-i mult ii mult!

  maya

  13/08/2011 at 11:21 am

  • ii intretinem ca nu stim sa le scoatem pe nas incompetenta,obraznicia si ingalarea. M-am saturat de fitele lor pe banii mei. Vor sa se plimbe? Sa o faca cu decontarea cheltuielilor si raport saptamanal pentru rezultatul plimbarii. Sa stea in gazda,cu o limita si sa-si plateasca chiria din venit,ca orice amarat pe care il reprezinta,chipurile.
   Are chef sa-si vada familia? Pe banii lui.
   Si culmea,cei mai vocali sunt cei intrati in parlament „la corijenta”, nu cei care si-au castigat sufragiul colegiului.
   Uf,tare suparata mi-s!

   ela

   13/08/2011 at 11:35 am

   • ela
    😆
    Servus!

    Ma „bucur” ca te-ai indignat si tu! 😦
    E vremea sa renunte la atitea favoruri;daca nu le convine,sa mearga acasa!
    Niste incapabili fara suflet si cu tupeu cit China!

    maya

    13/08/2011 at 11:53 am

    • Servus,maya!
     Eu sunt indignata de mult,acum a inceput sa dea pe afara 😦 !
     Adica: vad cohorte de revolutionari a caror participare a fost incolonarea in trenurile venite sa reprime piata operei din Timisoara,sau piata Universitatii din Bucuresti,etc, sau personaje care atunci erau copilasi ce se jucau in tarana,sau oameni care au tras….despre retragerea privilegiilor lor tembelii astia nu sufla un cuvant; deh, ar fi o haita buna de asmutit impotriva adversarilor,nu-i asa?
     Eroii revolutiei sunt mortii si ranitii,iar urmasii lor cat erau minori sau parintii aflati atunci in intretinere ar trebui eventual asistati social.
     Ailalti, la munca!
     In ceea ce-i priveste pe pensionatii de boala si cohortele de handicapati: verificare la sange! Si sa vad eu sefi de comisii de pensionare,medici ce au scris recomandari in fals, „clientii”lor pedepsiti pentru uz de fals pentru obtinerea de folose necuvenite. Dupa primii 100,sa vezi cum se autoreglementeaza piata!
     In ultima categorie as pune si parlamentarii si demnitarii care au uzat de fals pentru obtinerea de functii si alte foloase necuvenite.
     E atat de simplu,si ei se impiedica de cate un ciot!

     ela

     13/08/2011 at 12:18 pm

     • ela

      Am uitat sa specific!
      Si azi sint indignata! 😦 😦 😦

      maya

      13/08/2011 at 12:27 pm

 14. http://www.ziare.com/crin-antonescu/presedinte-pnl/antonescu-parlamentul-nu-e-un-santier-unde-iti-faci-pontajul-1045965

  „Parlamentul Romaniei nu este un santier unde iti faci pontajul sau nu este o slujba. Este o demnitate, este o misiune politica pe care o exerciti in incinta parlamentului, dar nu numai. Din punctul acesta de vedere, eu sunt un om a carui activitate in Parlament se poate reconstitui pe parcursul tuturor acestor ani”, a precizat liberalul. El a explicat ca demnitatea de parlamentar poate fi exercitata si din afara „incintei”, iar el are o activitate care poate fi „reconstituita” pe parcursul mandatelor sale.”

  asta vrea bani si pentru activitatea pe care o face cind sta pe WC in calitate de parlamentar care ne reprezinta in afara „incintei”.

  Cetatean

  13/08/2011 at 12:04 pm

  • Cetatean
   😆
   Servus!

   Ce uita sa spuna „Chiul Antonescu” – „ochi de salau fiert”?
   Pentru slujba = demnitate el NU are demnitatea necesara!
   Asta-i baiul! 😦

   Daca s-ar uita mai atent in oglinda si nu in felul lui narcisist, ar vedea rapid acest lucru!
   Dar iti trebuie o anumita demnitate ca sa observi singur ca nu ai demnitate
   Inca odata se dovedeste ca este prea plin de sine;da pe afara si ne otraveste!

   maya

   13/08/2011 at 12:26 pm

 15. Maya, revin cu ce am scris zilele trecute – toata admiratia ptr. oamenii normali care au puterea sa priveasca irealitatea&co. ptr. a stii cum manipuleaza scatofagii. Marturisesc ca nu pot sa-i urmaresc.

  mar

  13/08/2011 at 12:13 pm

  • mar
   😆

   Nu-i mai urmaresc de multa vreme;e prea mult pentru mine cu toata pacienta mea!

   maya

   13/08/2011 at 12:18 pm

 16. „Sanda” face parte din categoria „sandeilor”! 😦 😦 😦
  Tupeu,nerusinare,arivism!

  maya

  13/08/2011 at 12:35 pm

 17. Cum a reusit Romania productia agricola record de anul acesta?
  Cu ajutorul lui Doamne,Doamne!

  maya

  13/08/2011 at 12:37 pm

 18. 50 de ani de la construirea zidului Berlinului!

  maya

  13/08/2011 at 12:45 pm

 19. Nicolas Sarkozy 😦 😦 😦
  Vai si de capul lui!

  maya

  13/08/2011 at 12:46 pm

  • ela

   si pe mine! 😦

   maya

   13/08/2011 at 1:13 pm

 20. Culme a ipocriziei, madam Pippidi se intreaba cat consta anticomunismul.
  Amestecul de adevar si minciuna, catedrala neamului si National Arena, despagubirile pentru fosti detinuti politici si cheltuieli de judecata cu fostii tortionari, si altele. Asta insemna amestecul valorilor.
  http://www.romaniacurata.ro/cat-ne-costa-anticomunismul–1687.htm

  DanSu

  13/08/2011 at 2:03 pm

  • Comunismul cit/ce ne-a costat? A calculat oare cineva cu adevarat acest lucru?
   Faptul ca azi ne aflam unde ne aflam nu este tot un cost al comunismului?

   „Dan Voiculescu cu decizie definitivă de colaborator e vicepreşedinte al Senatului din partea PNL” -sigur ca
   nu o sa aflam niciodata cit ne-a costat comunismul,mai ales dupa 1990! 😦

   Pe noi ne costa pe „ei” i-a imbogatit si inrait!

   maya

   13/08/2011 at 2:22 pm

 21. Mare pacat! Oare asa o fi si afara, depozitul de carte rara sa fie amplasat langa o conducta magistrala:(
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/dezastru-cultural-la-craiova-carti-unicat-din-biblioteca-universitatii-distruse-de-o-inunda.html

  mar

  13/08/2011 at 2:23 pm

 22. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  13/08/2011 at 2:32 pm


Comentariile sunt închise.