Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită: 10 August – “revoluţionari la 10 ani şi jaf pe autostradă”

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  18°C, si o maxima termica de  26°C, umiditate: 57-92%. Innourat-ploaie. Presiune atmosferica: 1010-12 hPa.Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2670    RON (+0. 0228  RON); 1 USD = 2. 9892  RON (+0.0124 RON); 1 EURO =  1. 4275  USD; (+0.0017 RON); Francul elvetian 4.0221 RON (+0. 1048 RON). Gramul de aur 170.3453 RON (+ 7.2553 RON).

Datoriile imense ale ţărilor dezvoltate şi riscul încetinirii economiei mondiale au şters mii de miliarde de dolari de pe bursele din întreaga lume. Bursele europene au închis ziua de ieri în creştere. Cea mai mare temere a investitorilor este că economia mondială va încetini. Europa nu are nevoie de încă un summit, ci de implementarea măsurilor deja adoptate. Investitorii duc aurul şi francul la noi maxime. Speranţele investitorilor stau în susţinerea economiei SUA de către Fed. Bursele au crescut ieri, dar tensiunea rămâne la cote ridicate, ea fiind provocată de temerile investitorilor că dificultăţile cu care se confruntă SUA, cea mai mare economie a lumii, şi Europa din cauza datoriilor prea mari ar putea duce la o recesiune mondială. Acţiunile lumii sunt cu 20% sub maximul ultimilor trei ani, atins în luna mai, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Deşi este cunoscută tendinţa burselor de a exagera, acum temerile investitorilor par întemeiate, având în vedere că OCDE apreciază că avansul celor mai mari economii ale lumii încetineşte. Parcă pentru a susţine această idee, Germania a anunţat că exporturile din luna iunie au scăzut cu 1,2%, la 88,5 mld. euro, după o creştere de 4,4% în mai. Scăderile de amploare de pe burse, susţinute de un pesimism apăsător care riscă să persiste, riscă se se transmită şi în economia reală, unde pot lovi în încrederea consumatorilor, ceea ce ar avea consecinţe grave pentru economiile bazate puternic pe cheltuielile populaţiei, cum este cazul SUA.”După patru ani de criză financiară devine tot mai clar că cel mai mare deficit este cel de încredere”, scrie într-o opinie în Financial Times economistul Kenneth Rogoff de la Universitatea Harvard. „Pieţele se pot ajusta la o încetinire a creşterii economice, dar nu pot face faţă scăderii abrupte a încrederii în lideri şi percepţiei în creştere că decidenţii nu mai sunt ancoraţi în realitate.” Mai mult in Ziarul Financiar.

Băsescu: Nu ar trebui folosit cuvântul criză. Anticipez că bursele îşi vor reveni. Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că nu ar trebui folosit cuvântul „criză” în actualul context, ci despre o reacţie a pieţelor la unele decizii neconvingătoare luate atât în SUA cât şi în Europa, aniticipând că în zilele următoare bursele îşi vor reveni. Preşedintele Traian Băsescu a avut, marţi seară, la Cotroceni, o întâlnire de lucru la care au participat premierul, guvernatorul BNR, ministrul Finanţelor Publice şi preşedintele Consiliului Fiscal. La întâlnire au mai participat Gheorghe Gherghina şi Bogdan Drăgoi, secretari de stat în Ministerul Finanţelor şi Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR. Discuţiile au avut ca temă situaţia economică globală.  În debutul discuţiilor, o parte dintre invitaţii şefului statului au privit cu insistenţă către pixurile de protocol, pe care este inscripţionat „Administraţia Prezidenţială”. „Bancherii ce spun?! «Aveţi bani şi nu aveţi ce face cu ei». Când dădeaţi credite cu buletinul…”, a spus, râzând, şefului statului. „Erau alte vremuri”, a răspuns Lucian Croitoru.  A mentionat seful statului – Nu vă cer optimism, nu vă cer nimic altceva decât decenţă şi responsabilitate în exprimări; Este una să faci împrumuturi la 4,89-5,29 şi alta să ajungi sa faci împrumuturi pe termen scrut la 6, 7 sau 8 procente, Doamne fereşte! Deci, de aceea atmosfera în care românii trec peste aceste momente de îngrijorare a investitorilor poate fi o atmosferă, să spunem, decentă. Citeste mai mult pe Mediafax.

Impostorii care aveau 10 ani la Revoluţie. În goana după banii şi avantajele aduse de certificatele de revoluţionar n-a existat nicio limită. În Monitorul Oficial apar 86 de revoluţionari care în ’89 aveau vârste cuprinse între 10 şi 14 ani.  Afacerea cu certificate nu are limite. Marii corupţi au procurat certificate de revoluţionar pentru copii sau secretare. Alţii au luat patalamale, deşi nici măcar nu erau în ţară la Revoluţie! Sunt multe categorii de impostori printre revoluţionari, una mai scandaloasă ca alta. Mulţi se ascund în spatele unor declaraţii semnate pe propria răspundere, în care au înşirat banalităţi sau fapte de vitejie aproape imposibil de verificat la 21 de ani distanţă de la Revoluţie. Există însă o categorie de impostori care nu se poate ascunde în spatele niciunui argument. Este vorba despre „revoluţionarii” care în decembrie 1989 erau nişte plăpânzi copii de şcoală, care abia descifraseră tainele Abecedarului, darămite să mai fi contribuit la răsturnarea lui Ceauşescu. Printre „luptătorii remarcaţi” publicaţi în ultimul Monitor Oficial care conţine toţi posesorii de certificat de revoluţionar din România, apar 8 persoane care în 1989 aveau 10 ani, 7 persoane care aveau 11 ani, 15 – care la Revoluţie erau în vârs­tă de 12 ani, 25 de persoane de 13 ani şi 31 de cetăţeni care aveau 14 ani! Cu toţii sunt beneficiari ai Legii 341, primesc indemnizaţii de peste 2.000 de lei pe lună şi alte numeroase beneficii suportate din bugetul de stat. Adevarul

Conexiunile miliardarului Niculae. Legăturile omului de afaceri Ioan Niculae cu un inspector ANAF arestat pentru trafic de influenţă şi cotele de participaţii ale acestuia într-o societate implicată în controversata afacere „Tutunul românesc” vor fi anchetate de DNA într-un nou dosar, în care sunt vehiculate mai multe suspiciuni de fals. În martie anul acesta, izbucnea un scandal de proporţii: inspectorul ANAF Adrian Gavrilă şi consilierul fiscal Marius Stăncescu erau arestaţi pentru trafic de influenţă, după ce afaceristul italian, Antonello Celestini i-a denunţat la DNA, arătând că cei doi ar fi pretins bani susţinând că aveau influenţă pe lângă preşedintele ANAF, Sorin Blejnar. Între timp, cei doi au fost trimişi în judecată, iar din dosarul lor procurorii anticorupţie au decis să mai formeze încă trei dosare în care sunt implicate nume surpriză. Cea mai importantă disjungere din dosarul în care Gavrilă şi Stăncescu au fost trimişi în judecată îl vizează pe inspectorul ANAF Adrian Gavrilă şi relaţiile sale cu miliardarul Ioan Niculae, aflat pe locul al treilea în topul celor mai bogaţi români, realizat de revista Capital. De altfel, procurorii arată în rechizitoriul lui Gavrilă că vor verifica mai multe conexiuni care pornesc de la Niculae, patronul grupului InterAgro şi al fostei societăţi Tutunul Românesc: „Întrucât în legătură cu această faptă nu au fost finalizate cercetările la acţiunile cesionate de denunţătorul Celestini Antonello, cotele de participaţii ale martorului Ioan Niculae în Galaxy Tobacco SA, legăturile dintre SC Galaxy, SC Interagro, legăturile dintre Ioan Niculae şi societatea CTS Tobacco Ltd, urmează să se dispună disjungerea, cercetările urmând a fi efectuate faţă de inculpat într-un alt dosar constituit la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în care se vor efectua cercetări şi sub aspectul săvărşirii infracţiunii prev. de art. 290 Cod penal (fals în înscrisuri sub semnătură privată)”, se arată în rechizitoriul DNA prin care au fost trimişi în judecată Adrian Gavrilă şi Marius Stăncescu. Romania Libera.

Vasile Blaga, audiat la DNA. Vasile Blaga, fost ministru de Interne şi secretar general al PDL, a fost audiat de DNA, în calitate de martor în dosarul în care este implicat şi senatorul PDL Mircea Banias. Potrivit stenogramelor aflate la dosar, Mircea Banias i s-a plâns lui Vasile Blaga de schimbarea şefului DSV Constanţa, cerându-i să ridice problema în şedinţa Coaliţiei. Blaga a precizat că discuţia a fost reală, însă el nu a avut nicio intervenţie în sensul celor discutate cu Banias. „Am fost solicitat ca martor după un telefon care a fost publicat şi primit de la Banias, în care se plângea că a fost schimbat un director. Erau lămuriri. Nu am făcut nicio intervenţie. Eu nu fac intervenţii. Am stat 10-12 minute. Am arătat că am avut această discţie. N-am avut nicio intervenţie, lucru pe care el îl ştiau. Când este vorba de principii intervin, când e vorba de oameni nu intervin”, a spus Blaga. Întrebat de ce a apelat senatorul PDL la el, fostul secertar general al PDL a spus că el răspundea, din partea democrat-liberalilor, de rezolvarea eventualelor situaţii tensionate. „În Coaliţie există un responsabil care se ocupă de situaţii tensionate. Din partea partidului eu răspundeam.(…) El (Mircea Banias -n.r.) s-a plâns, dar eu nu am intervenit”, a arătat Blaga. Citaţia a fost primită săptămâna trecută, fostul ministru fiind chemat la DNA ca martor la cererea apărării. Gandul.

Premierul Boc pleacă în China cu patru miniştri după el. România NU are ambasador la Beijing de 9 luni. Premierul Emil Boc face o vizită de lucru în Republica Populară Chineză, în perioada 10-16 august, unde va avea întâlniri cu omologul său chinez Wen Jiabao şi cu preşedintele Hu Jintao, potrivit Biroului de presă al Guvernului României, însă de circa 9 luni Bucureştiul nu a trimis un ambasador la Beijing. Boc va fi însoţit în China de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Economiei, Ion Ariton şi ministrul Culturii, Kelemen Hunor, precum şi de o delegaţie de reprezentanţi ai unor companii de stat şi private din România. Kelemen, care este şi preşedintele UDMR, trebuie să-i propună lui Boc, până pe 19 august, un nou ministru al Sănătăţii. În China, Boc va merge mai întâi la Shenzhen, unde va participa la deschiderea Universiadei, eveniment sportiv găzduit în acest an de China. Tot aici, Boc va fi primit de preşedintele Republicii Populare Chineze, Hu Jintao, liderul Partidului Comunist Chinez. Apoi, premierul român va merge la Beijing, unde are programată o întâlnire cu omologul său chinez, Wen Jiabao. Tot la Beijing, Boc va participa la un forum de afaceri, care va fi organizat ad-hoc la Ambasada României, potrivit unor surse diplomatice. Mai multe pe Curs de Guvernare.

Care sunt ipotezele luate în calcul de anchetatori în cazul jafului de pe A1. Anchetatorii iau în calcul toate „ipotezele de lucru” în cazul jafului unui autoturism care transporta peste 22 de kilograme de bijuterii din aur pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, inclusiv „o înscenare, o acţiune la pont şi o urmărire”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş, Dănuţ Dinu. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, Dănuţ Dinu, furtul a fost sesizat la 112 de către bărbaţii care au fost tâlhăriţi. „E o infracţiune sesizată de tâlhărie de către cei doi bărbaţi, ei au sunat la 112 cum că ar fi fost tâlhăriţi. Potrivit declaraţiilor lor, atacatorii le-au luat două telefoane mobile, dar lor le-a mai rămas un telefon de rezervă de pe care au sunat la 112. Jaful a durat, apreciez eu în baza declaraţiilor lor, trei-patru minute, timp în care au fost sustrase trei genţi cu 22 de kilograme de bijuterii, care le-ar fi fost luate de către cei trei”, a spus Dinu. El a precizat că Poliţia nu ar fi avizat „niciodată” acest transport în condiţiile în care a fost folosită „o maşină obişnuită, neechipată corespunzător, aşa cum prevede legea”. „Trebuie să dea explicaţii de ce acest transport s-a făcut împotriva legii, nu potrivit legii şi menţionez aici că nu există un plan de deplasare şi de transport al acestor bijuterii avizat de Poliţie în condiţiile în care Poliţia nu a fost anunţată şi nu ar fi avizat un asemenea plan niciodată în condiţiile în care transportul s-a efectuat cu o maşină obişnuită, neechipată corespunzător şi fără pază, aşa cum prevede legea”, Mediafax

Pe Politeia Europeana puteti citi: În Europa: 10 August 2011 – Suspiciune de complot în Turcia

Titluri: Bursele Internationale; Violenţele continuă să se extindă în M.Britanie. Un comisariat de poliţie din Nottingham, incendiat; Afaceriştii ruşi, tot mai influenţi în Balcani; Revista Presei de la Deutsche Welle; Arestări la nivel înalt în Turcia, sub suspiciunea de complot.

 

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

10/08/2011 la 8:08 am

67 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. o zi buna tuturor!
  inca o masura a prapastiei mintale in care se zbate Pontachele: zice aseara, pontos cum il stie mamita, „n-am inteles nimic din discursul lui Basescu, ca nici nu l-am ascultat”. Ua!

  revolutionari la 10 ani? pai toti erau un fel de Gavroche, nu?
  trebuie regandita judecarea revolutiei din decembrie 1989 – luata la bani marunti cu legea in mana si cu medicul legist alaturi. exista victime colaterale, odata ca urmare a faptului ca s-a tras, contrar legii, in spatiul urban (pedepsiti cei care au dat ordinul, despagubite victimele si urmasii acestora). samd. sunt satul de cum s-au repezit ca hoitarii toti nemernicii pe cadavrul bietei semi-revolutii.

  asa, l-ai uitat pe turnatorul-revolutionar numarul 1 care urla la TVRLibera sa „vina oamenii cu miile” sa apere cu pieptul gol televiziunea (adica sa vina sa existe victime, sa poata fi legitimat Ilici Iliescu).

  Sare'n Ochi

  10/08/2011 at 8:39 am

 2. Buna dimineata 🙂

  Impostorii de 10 ani cu carnet de revolutionar fac parte, ca si revolutionarii falsi mai virstnici, din categoria iliesciana a „privilegiatilor” Revolutiei si al noului regim de trazitie eterna, categorie din care mai fac parte (citez in dezordine) procurorii si judecatorii ceausisti pricopsiti cu pensii speciale, demnitarii pricopsiti cu pensii speciale, demnitarii care stau in vilele de protocol ale RAAPPS la chirii modice si care nici acum nu pot fi evacuati din cauza Justitiei (vezi Mioara Roman), militarii si securistii cu pensii speciale etc etc etc.

  Un intreg paienjenis de drepturi speciale de care beneficiaza unii care sunt mai egali ca altii, c-asa-in democratia originala, in „spiritul idealurilor revolutiei din decembrie”, vorba Constitutiei din 1989. O retea de oameni de mina intii, care paraziteaza masa oamenilor de mina a doua ce se vad saraciti, bagati in somaj din cauza inchiderii fabricilor, obligati sa ia drumul diasporei din cauza regimului iliesciano-nastasian care plinge pe umerii saracilor in timp ce le ia si camasa de pe ei.

  Drepturi peste drepturi, o tara cu categorii speciale de indivizi care „merita”, „au drepturi cistigate” si care „trebuie sa primeasca” doar pentru ca asa i-a obisnuit cirpa kagebista.

  Prin lege s-a dat, prin lege se ia. Eu as abroga legea asta cu drepturile revolutionarilor si as acorda drepturi numai celor care dovedesc cu acte facute beton ca au pierdut persoane dragi la revolutie sau au fost grav raniti. Fara martori si fara documente de genul „zgirietura la picior in timp ce caram lapte”, ca madam soacra lui Geoana.

  Cetatean

  10/08/2011 at 8:45 am

  • @citoyen, absolut de acord. Si poate si ptr cei care au stat in noaptea de 21-22 inchisi la Jilava si care au crezut ca vor fi executati a doua zi.

   clemycali

   10/08/2011 at 8:49 am

   • da, evident. stiu oameni care au stat la jilava si care nu au carnet de revolutionar pentru ca li s-a parut prea de tot sa ceara asa ceva. au avut bun simt, ei, altii nu.

    Cetatean

    10/08/2011 at 8:51 am

  • Salut!
   O remarca ar fi ca nu poti primi o viata avantaje materiale pierzand in dec. 1989 pe „cineva drag” un parinte (spre exemplu) atata vreme cat acum esti om matur, sanatos si bun de munca.

   andrzej

   10/08/2011 at 9:58 am

   • Aceste avantaje oferite de guvernarea postdecembrista seama cu compensarile oferite dupa razboi- pesiile IOVR, si alte inlesniri, preferential celor care au fost vaduve de razboi, invalizi si orfani(faimoasele pensiii IOVR), evident numai celor care se incadrau in criteriile comuniste, adica dupa ce armata romana”a intors amele”.

    andrzej

    10/08/2011 at 10:34 am

    • Chiar nimeni nu-si mai aduce aminte ca prin anii ;50-60 debitele de tutun(tutungeriile, pe atunci mici magazine care aveau ca marfa tutunul , ziarele , lamele de ras, etc) si ziarele erau detinute in majoritate de invalizide razboi?
     Acea masura era una compensatorie , dar in nici un caz o pomana de la stat.

     andrzej

     10/08/2011 at 10:40 am

     • … Evident dupa anii 50-60 aceste mici francize comuniste(tutungeriile, si chiscurile de ziare) au disparut la fel cum au disparut in anii ;70 mandatarii.
      Acum „revolutionarii” din ’89 au privilegii enoreme si mai mult nemeritate: pensii viagere, loturi de teren, scutire de la plata impozitelor si evident facilitati de a deschide o afacere de care nimeni in afara lor nu se bucura.

      andrzej

      10/08/2011 at 10:52 am

  • Ba, io le-aş da o decoraţie celor cu dosar credibil, şi le-aş anula tuturor revoluţionarilor (reali sau închipuiţi) TOATE drepturile pecuniare. Să nu ne dăm după cireş. E doar o formă de şpagă. Nu poţi întreţine un climat moral sănătos prin cultivarea şpăgii stat-cetăţean.

 3. Buna dimineata, buna dimineata.
  Ponta nu este doar lenes este un idiot periculos.
  @theophyle, bucatica de postare care se refera la burse se potriveste cu ce o sa apara la „Copac” mai tarziu, postare in care am explicat cat de cat de ce s-a produs caderea vertiginoasa. Daca presa mioritica nu-si bate capul cu informarea corecta a populatiei, si predica sfarsitul lumii, macar noi sa incercam sa facem ceva lumina.

  clemycali

  10/08/2011 at 8:47 am

 4. Ieri Milica Constantinescu, cel care sufera de sindromul victimei ce se indragosteste de calau si ii face chiar si un copil, precum si Ionica Kagebila, calaul in cauza, au dat o declaratie cum ca…Basescu e vonovat pentru efectele crizei in Romania :mrgreen:

  Aseara s-a mai dat aici linkul, stiu, insa il pun din nou, pentru verificarea informatiei.

  http://www.ziare.com/politica/stiri-politice/fostii-presedinti-iliescu-si-constantinescu-il-acuza-pe-basescu-pentru-criza-1113155

  Va rog sa observati aria semantica din care isi pescuiesc cei doi pseudo-argumentele impotriva lui Traian Basescu: ea se refera la o inchipuita culpa morala si politica Presedintelui care „dezbina”, „divizeaza”, „invrajbeste”, „exaspereaza”, „irita”, etc.

  Avem de-a face cu opusul vocabularului iliescianal „consensului”. Din partea lui Kagebila nu ma mir, insa observati consonanta vorbelor lui Emil Constantinescu cu acest vocabular. Saracu lMilica, el gindeste acum cu ajutorul categoriilor iliesciene. Operatiunea de spalare pe creier a reusit in intregime.

  „”(Problema cea mai mare e – n.red.) divizarea societatii romanesti – rolul negativ al presedintelui Basescu a fost decisiv, a transformat pozitia presedintelui tarii. Cel mai grav lucru – divizarea profunda a societatii romanesti, a dus la o exasperare, la o iritare care se poate sesiza. Aceasta stare de incredere in propria putere a unei natiuni se construieste foarte greu dupa ce a fost distrusa la nivelurile sale cele mai profunde”, a spus Constantinescu”.

  Mi-e scirba, vorba lui Constantinescu.

  Cetatean

  10/08/2011 at 8:57 am

  • Eu in locul lui Constantinescu m-as abtine de la astfel de calificative. Nu de alta dar daca ma gandesc la ultima mineriadadoar de stare de incredere in puterea unei natiuni si de competenta clasei conducatoare nu putem vorbi.

   clemycali

   10/08/2011 at 9:03 am

  • la final n-au cantat: „Hai la lupta cea maareeee!” ?
   Umilica este un idiot patetic „invins” de banii pe care structurile din jurul lui i-au furat din greu si i-au pompat cunoscutilor si plodului acestuia.
   Kaghebila este cel periculos.

   Sare'n Ochi

   10/08/2011 at 9:16 am

 5. Imi amintesc de ultima mineriada. Am vazut intelectuali „de stinga” bucurosi ca vin minerii sa il dea jos pe Constantinescu care „ne face de rusine” si „se ploconeste la americani”. Intelectectualii astia de stinga votau cu iliescu cu veneratie si citeau articolele lui CTP din Adevarul mai ceva ca Evangheliile.

  Cetatean

  10/08/2011 at 9:07 am

 6. Buna dimineata,
  Se pare ca multi au luat notite din filmele lui Nicolaescu ptr. ca multi „pistruiati” au aparut in 1989. Total de acord cu anualea drepturilor si acordarea numai celor cu probleme de sanatate grave sau care au suferit pierderi.

  Revolutionarii lui iliescu sunt impostori exact ca taticul lor! Este nevoie urgenta sa se stopeze acesta pierdere de bani, impostura generalizata cu tiutulatura de revolutionar.

  mar

  10/08/2011 at 9:09 am

 7. Nastase, desi se jura ca POnta va fi premierul USL, deja face lista cu oamenii care vor fi in Guvern. Da note si clasifica de parca cineva l-a intrebat ceva.

  „”Premierul USL e Victor Ponta. E o decizie politica, care a fost acceptata si de noi, si de liberali. Va fi foarte importanta echipa. Primul ministru nu trebuie sa fie cel mai bun macroeconomist, cel mai bun om de cultura, trebuie sa aiba o echipa foarte buna”, a spus Adrian Nastase, la Realitatea TV. „Pe zona economica, n-as pastra pe nimeni, pe zona sociala, domnul Lazaroiu are cu totul alte preocupari. Pe Kelemen Hunor, ca membru al Guvernului, nu neaparat la Cultura. La un moment dat, as fi spus Anca Boagiu, dar in ultimul timp a evoluat pe o linie antagonica si super politizata, mergand sa taie panglici cu Emil Boc, s-a contaminat”.

  „El a incheiat spunand insa ca cel care va avea responsabilitatea de a forma echipa guvernamentala va fi Victor Ponta”. (ziare.com).

  Deci, sa ne intelegem: Premierul USL va fi Ponta si lista membrilor cabinetului o face Nastase.

  Cetatean

  10/08/2011 at 9:12 am

 8. dedspre Ion Niculae si afacerile lui necurate am scris aici:
  http://sareinochi.wordpress.com/2011/01/08/nu-ne-am-vandut-tara-am-dat-o-gratis/
  acolo mai aveti cateva conexiuni cu Tutunul romanesc.

  Sare'n Ochi

  10/08/2011 at 9:13 am

 9. Constantinescu nu este cel care umbla cu fixativul in geanta ptr. „ca am parul rebel” si nu da bine pe sticla si in poze :mrgreen: si a fost invins de sistem? Jenant ptr. un fost presedinte sa sa arunci cu noroi, sa te cobori mult sub demnitatea ceruta de o astfel de functie ocupata!

  mar

  10/08/2011 at 9:14 am

 10. Salut inca o data 🙂

  Aveti pe Politeia Europeana situatia burselor la moment. Vestile sunt bune 🙂 Mai puteti citi si:

  Titluri: Bursele Internationale; Violenţele continuă să se extindă în M.Britanie. Un comisariat de poliţie din Nottingham, incendiat; Afaceriştii ruşi, tot mai influenţi în Balcani; Revista Presei de la Deutsche Welle; Arestări la nivel înalt în Turcia, sub suspiciunea de complot.

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2011/08/10/in-europa-10-august-2011-suspiciune-de-complot-in-turcia/

  Theophyle

  10/08/2011 at 9:15 am

  • Bursele au crescut deci, prin urmare dictatrul Basescu a avut dreptate cind a sus aseara ca „Nu cred ca putem vorbi despre o criza, ci despre o reactie ceea ce se va confirma printr-o revenire a burselor atat in SUA cat si in Europa”.

   Al naibii Basescu asta, cita putere are sa influenteze bursele cu un telefon, ar trebui suspendat pentru ca se amesteca in indpendenta economiei „mrgreen:

   Cetatean

   10/08/2011 at 9:21 am

   • Basescu s-a comportat ca un adevarat sef de stat. Nu te duci la televizor sa anunti poporul ca a venit criza, sfarsitul lumii, al burselor si sa bagi spaima in populatie. Iar in ceea ce priveste bursele a avut dreptate sa fie prudent.

    clemycali

    10/08/2011 at 9:30 am

    • clemy, pentru cine a citit cit de cit economisti austrieci respectabili, era o evidenta faptul ca si marile state se vor trezi in clestele crizei si al datoriilor suverane. Noi am taiat in carne vie in 2009, abia astept s avad marile democratii cum reduc pomenile sociale si tot felul de programe populiste. Nu mai vorbesc de salarii.

     Cetatean

     10/08/2011 at 9:33 am

 11. Buna dimineata,
  despre rolul mogulilor si al presei lor in „divizarea profunda a societatii romanesti, a dus la o exasperare, la o iritare care se poate sesiza” (ca sa-l citez pe Constantinescu) acesta nu zice nimic. Este o rusine acest infatuat ramolit, nu recunoaste ca presedintele Basescu a facut sau macar a incercat sa faca pentru tara ceea ce el nici macar n-a gandit. De Iliescu nici nu mai vorbesc, frana a fost , frana moare.
  Din modul mizerabil cum se poarta dupa retragere, se vede cat de mici sunt acesti fosti presedinti si cat s-a inselat poporul asta atunci cand i-a ales.

  cedric

  10/08/2011 at 9:23 am

 12. Cedric, istoria il consemneaza pe Constantinescu ca un presedinte slab, las si incapabil de reforma adevarata. Un accident politic in marea rosie fesenistp-pesedista care a maturat politica romaneasca intre 1989 si 2004. CDR s-a trezit la putere fara a sti cu ce se maninca aceasta.

  A trebuit sa vina Basescu cu hahaitul lui neprotocolar si cu vocabularul lui de port ca sa frineze eternizarea la putere a PSD-ului care ii croise, peventiv, un mandat de 5 ani lui Nastase tocmai pentru ca acesta, Presedinte, sa faca uz de art.103 si sa numeasca un PM pesedist, chiar daca la alegerile din 2004 si 2008 ar fi cistigat tabara anti-PSD.

  Cetatean

  10/08/2011 at 9:28 am

  • @citoyen, cedric, Constantinescu a ajuns presedinte absolut accidental. Daca mai traia Coposu ar fi fost posibil ca Emil sa nu fi candidat a doua oara ptr Cotroceni. Batranul era extrem de nemultumit si de Constantinescu si de toata liota lui de asociati si „consilieri” in frunte cu Zoe Petre.

   clemycali

   10/08/2011 at 9:33 am

  • Si asta cu art.103 din Constitutie este ilustrarea porverbului ca nu e ptr cine se pregateste ci ptr cine se nimereste. Iar Basescu face ce intentiona PSD fortelor de dreapta. Dumnezeu are umor 🙂

   clemycali

   10/08/2011 at 9:42 am

 13. Cred ca o parte din voi veti fi interesati de articol 🙂

  Global Economic Downturn: A Crisis of Political Economy

  http://politeianet.wordpress.com/2011/08/10/global-economic-downturn-a-crisis-of-political-economy/

  Theophyle

  10/08/2011 at 9:37 am

 14. Astazi,
  Intelectectualii astia de stinga votau cu iliescu cu veneratie si citeau articolele lui CTP din Adevarul mai ceva ca Evangheliile
  se uita la irealitati si A3 mai ceva ca la Evanghelii.
  Protagonistii noii Evanghelii ? Tot cei de la Adevarul de alt’dat al CTP-ului, + Hurezeanu + insusi CTP-ul in carne si oase chemat pe post de „guru” in momente bine alese.
  Intelectualii de alt’dat de votau cu Iliescu la anul vor vota cu USL-ul.
  Toate-s vechi si noua toate.

  Mihaela

  10/08/2011 at 9:38 am

 15. Am impresia ca e o moda 🙂 cine nu are ce face se catara pe un stalp la Cotroceni 🙂

  http://www.mediafax.ro/social/protest-la-cotroceni-un-barbat-s-a-urcat-pe-un-stalp-si-ameninta-ca-se-arunca-8595273/

  Cum sa numim sportul – alpinismul nebunilor?

  Theophyle

  10/08/2011 at 9:50 am

 16. neata,

  si iliescu, si constantinescu sint ferm convinsi ca masurile luate de Basescu & guvernul Boc sint foarte bune si au fost absolut necesare, dar nu vor recunoaste in veci acest lucru, ci, din contra, vor lovi cit pot de tare in cei care au scos Ro din kkt….

  vor incerca prin latrinele tv si irealitatea sa manipuleze poporul bizonesc.
  asta le este menirea!

  si ponta stie ca ceea ce au facut boc & basescu este corect, dar reactia lui este de tip puslama obraznica si cretina.

  p.s. sper ca tot mai multi oameni vor intelege pe ce nisipuri miscatoare plutim ca sa nu ne inecam..

  skorpion

  10/08/2011 at 9:52 am

 17. chiar nu am nimic impotriva ca tinarul de 28 de ani sa se arunce de pe stilp sau sa fie internat la spital…

  skorpion

  10/08/2011 at 10:05 am

  • spital de bolunzi!

   ela

   10/08/2011 at 10:14 am

  • mie mi se pare cel puţin curios faptul că tipul a pus mîna pe un pistol, fie şi neletal. nefiind la prima lui acţiune, mă gîndesc că cineva se foloseşte de el pentru a declanşa un nou scandal care să implice preşedintele. sper ca o anchetă să lămurească şi acest aspect.

   pe de altă parte, vorba lui Florin Tudose, dacă se întîmpla asta în faţa Casei Albe, individul era deja doborît de un lunetist.

   val_one

   10/08/2011 at 10:56 am

 18. Ai dreptate , skorpion! de fiecare data cand ameninta unul ca se arunca de la inaltime, ma gandesc ca ar trebui lasat sa vedem daca o face. De ce atata cheltuiala cu politisti, jandarmi, pompieri? Menirea lor este alta : sa apere sau sa salveze pe cei aflati intradevar in pericol.

  cedric

  10/08/2011 at 10:18 am

 19. “Intelectectualii astia de stinga votau cu iliescu cu veneratie si citeau articolele lui CTP din Adevarul mai ceva ca Evangheliile”
  De ce-i numiti intelectuali? In general sunt niste tipi care au terminat o facultate, asta nu te face automat intelectual. Faptul ca voteaza cu USL si sunt mari consumatori de latrina 3 si CTP si Mircea Badea e o demonstratie in plus.
  Gaunosi, cu faina in loc de creier.

  vcaraman

  10/08/2011 at 10:47 am

 20. In apararea civililor.
  In what could be the single deadliest NATO attack since the Western war on Libya’s Gadhafi regime began in May, 85 civilians were killed in a cluster of farmhouses in Majar, according to Libyan officials. The village is about 90 miles east of the capital, Tripoli.
  NATO has admitted to killing civilians in the recent past. Just last week, in Zlitan, NATO bombs killed a physics teacher and his family. Some two weeks ago, NATO bombed a Zlitan hospital, killing seven. And on June 21, just two days after admitting to killing nine civilians in an “accidental” strike in central Tripoli, NATO denied and then admitted an attack that Gadhafi officials say killed 15 civilians.

  vcaraman

  10/08/2011 at 10:51 am

 21. O remarca ar fi ca nu poti primi o viata avantaje materiale pierzand in dec. 1989 pe “cineva drag” un parinte (spre exemplu) atata vreme cat acum esti om matur, sanatos si bun de munca.

  Aceste avantaje oferite de guvernarea post decembrista seama cu compensarile oferite dupa razboi- preferential celor care au fost vaduve de razboi, invalizi si orfani(faimoasele pensiii IOVR), evident numai celor care se incadrau in criteriile comuniste, adica dupa (actul de la 23 august 1944)ce armata romana”a intors amele”.

  Chiar nimeni nu-si mai aduce aminte ca prin anii ;50-60 debitele de tutun(tutungeriile, pe atunci mici magazine care aveau ca marfa tutunul , ziarele , lamele de ras, etc) si ziarele erau detinute in majoritate de invalizide razboi?
  Acea masura era una compensatorie , dar in nici un caz o pomana de la stat.

  … Evident dupa anii 50-60 aceste mici francize comuniste(tutungeriile, si chiscurile de ziare) au disparut la fel cum au disparut in anii ;70 mandatarii.
  Acum “revolutionarii” din ’89 au privilegii enoreme si mai mult nemeritate: pensii viagere, loturi de teren, scutire de la plata impozitelor si evident facilitati de a deschide o afacere de care nimeni in afara lor nu se bucura.

  andrzej

  10/08/2011 at 10:56 am

 22. @vcaraman, erau intelectuali, cel putin asa se considerau ei. Unul dintre acei indivizi inca ar vota cu iliescu. Mai are un an pina la pensie si spumega cind aude de Basescu. Nu s-a schimbat din 1999 cu nimic.

  ala care se arunca de pe stilp de la Cotroceni ar trebui sa ceara revenirea salariilor la nivelul din 2010. Ar avea toate carele A3 si IRTV pe el.

  Cetatean

  10/08/2011 at 11:34 am

  • Scuze, cine se uita la Antena 3 si irealitatea, Cine e capabil de atata ura irationala nu e decat un biet idiot.
   Daca o duce rau, ma bucur. Nu am nici mila nici intelegere fata de scursorile astea.

   vcaraman

   10/08/2011 at 11:50 am

 23. Si un articol interesant. Despre care tembeliziunile nu vor pomeni nimic, fireste.
  Dar e bun de dat in cap imbecililor uslinosi.
  Articolul demonteaza prostiile promovate de uslinosi privitor la codul muncii. Cifrele nu-i vor deranja , normal, ei au certitudini, nu lasa cifrele sa intervina in felul lor de gandire. Le-a zis la Antena 3, ce le mai trebuie cifre?
  Scuze de limbaj, dar desi acum sunt prin Germania ma enervez in continuare infiorator cand citesc stiri din tara despre acefalii astia ce sprijina opozitia noastra sinistra.
  http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/codul-muncii-la-trei-luni-mult-zgomot-pentru-nimic-151259.html

  vcaraman

  10/08/2011 at 11:56 am

 24. Salut tuturor! 🙂

  Unde dai și unde crapă…

  Referindu-șe într-un interviu la „golanii din Piața Universității” bătrâna cucuvea a brodit niște vorbe cu înteles la care nici el nu s-a așteptat: «Revolutia din decembrie ’89 a scos la suprafața apei o mulțime de gunoaie!»
  Mai rar așa perlă de gândire involuntară…

  oldhashu

  10/08/2011 at 12:03 pm

 25. Daca nu mai duduie economia :mrgreen: si Traian Basescu nu are papion 😦
  http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/tariceanu-rfi-traian-basescu-face-un-frumos-joc-teatru

  mar

  10/08/2011 at 12:13 pm

 26. @vcaraman,

  mi-a placut: ACEFALI!!!

  🙂

  skorpion

  10/08/2011 at 12:19 pm

 27. Gura pacatosului adevar graieste 😦 Cred ca iar se supara tonta si taie microfonul!
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/geoana-partidele-nu-mai-pot-fi-centre-de-profit-233838.html

  mar

  10/08/2011 at 12:39 pm

 28. Cretinul asta nesimtit are o singura ideie fixa:
  http://www.ziare.com/dan-voiculescu/partidul-conservator/voiculescu-sunt-parlamentari-ai-puterii-care-ar-vota-maine-suspendarea-presedintelui-1113231
  Isi face singur curaj, ca , dupa Vantu, simte ca ii va batea si lui ceasul fatal.

  cedric

  10/08/2011 at 12:54 pm

 29. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9746748-incepe-lupta-electorala-21-august-loc-alegerile-pentru-ocuparea-doua-functii-deputat-vezi-articol-cine-sunt-candidatii-cum-schimba-portocaliul-verde-neamt-cine-cine-sustine.htm

  Deci PDL are 2 candidati foarte decenti. De cealalta parte e oferta uslinoasa tipica. Incompetenta, marlanism, bogatie, multa bogatie, obtinuta nu se stie cum.Ambii uslinosi sunt cu pete serioase in trecutul lor.
  Ia sa vedem cum actioneaza electoratul. Pariez pe USL. Ca asa e poporul. Ii voteaza pe cei mai hoti si mai prosti, ca poate ii pica si lui ceva. Daca prostul si hotul e de la PDL il apuca insa corectitudinea, ca asa i se spune la antene

  vcaraman

  10/08/2011 at 1:35 pm

  • Da, „lupta” politica se ascute : 😆 😆
   „Candidatul PDL renunta la portocaliu si incepe campania cu bannere verzi. USL isi aduce director de campanie si purtator de cuvant recent iesit din puscarie. Partidul Ecologist inscrie in cursa un fost independent, fost PSD. UDMR sustine candidatul USL, iar PNTCD se scindeaza si sustine si candidatul PDL si candidatul USL. Asa arata pregatirile pentru alegerile din 21 august, cand cinci candidati vor lupta pentru doua functii de deputat ramase vacante in judetele Neamt si Maramures.”

   Tzepelica

   10/08/2011 at 1:45 pm

   • Pai candidatul PDL mai stie cate culori are/avut :mrgreen: pe unde a batut vantul hop si el.

    mar

    10/08/2011 at 1:48 pm

    • Hahalere pese tot. 😦
     Din sculer-matriter a ajuns ministru.
     „Este membru al Eximbank, de unde a incasat in 2010 peste 100.000 de lei, din care 74.792 donatii. Radulescu face parte si din Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania.”
     Chiar nu pricep…Eximbank face si …donatii ?

     Tzepelica

     10/08/2011 at 1:56 pm

     • Tipul face macar agricultura. Mai sunt si sculeri matriteri, nu toti sunt genii din nastere si cavaleri fara pata si fara de prihana.Sau prigoana.
      Si cred ca ati gasit si ptr candidata PDL de la Baia Mare niste hibe teribile, dar nu le spuneti ptr ca se subinteleg.

      De cand va citesc numai si numai critici vad la dumneavoastra, nimeni nu va e pe plac, toti sunt incompetenti si prosti si hoti.
      Dreptul dumneavoastra, nu neg.
      Dupa dumneavoastra cum ar trebui sa fie un candidat PDL ca sa va placa?Are voie sa aiba salariu, afacere, chelie, copii, pisica?
      Nu trebuie sa-mi raspundeti, nu tin neaparat sa stiu cum arata candidatul perfect. Banuiesc insa ca e unul care nu candideaza, ca altfel e imperfect prin definitie.

      vcaraman

      10/08/2011 at 2:14 pm

 30. Buna Theophyle,

  am o nedumerire, se tot vorbeste de criza statului asistential… dar USA n-as zice ca este asistential si cu toate acestea nu se simte prea bine.

  ZaffCat

  10/08/2011 at 1:37 pm

  • salut ZaffCat 🙂
   Nu? Vai de mine! Probabil nu cunosteti realitatile americane – o adimistratie federala enorma cu cel putin 50% mai mare decat aia pe timpul lui Ronald Reagan, cu programe de asistenta sociala care i-ar face pe europeni sa roseasca. Obama a introdus 2 programe inclusiv sanatate-pentru toti care nu exista nici in Scandinavia. Deci mai putin pentru toti mai multi bani de la cetateni. In afar de asta banii cheltuiti pe razboaie inutile si „ajutoarele” pentru toti dictatorii si nenorocitii lunmi au secatuit america. Asta sa nu vorbim de „salvarea bancilor” si a industriilor nerentabile. Mai socialist decat asta nu exista!

   Theophyle

   10/08/2011 at 1:47 pm

   • Multumesc frumos, ramasesem cu imaginea de acum 10 ani si atunci parca nu era chiar asa 🙂

    ZaffCat

    10/08/2011 at 1:51 pm

   • conform unei statistici recente, unul din şapte americani a primit ajutor social sub formă de bonuri de masă, ceea ce înseamnă mai mult 40 de milioane de cetăţeni. n-am suficiente date pentru un calcul, dar bănuiesc că e vorba de multe miliarde de dolari cheltuiţi pe asistenţa socială de subzistenţă.

    val_one

    10/08/2011 at 2:13 pm

 31. Carevasazica Ponta e prim-ministru, Nastase ii face echipa. Ca deh, primul ministru nu trebuie sa stie economie si nici cultura, zice tot Nastase. A uitat sa adauge ca in schimb trebuie sa stie karate, ca de la Ponta mai toate solutiile la chestiuni politice se incadreaza in categoria: l-as bate pe ala, ii trageam palme lui alalant, sa punem mina pe ciomege. Noroc ca pina acum se mai gasea cite unul care cica il tinea, asa gen Nica.
  Cit despre revolutionarii nostri amatori de certificate scutitoare de taxe, ma tem ca raminem cu ei pe cap. Ca la noi astea intra in categoria drept dobindit care e acum proprietate privata si doar Constitutia apara proprietatea dupa cum ne-au lamurit judgii de la CCR in citeva ocazii similare.

  Aha

  10/08/2011 at 1:39 pm

 32. „ca de la Ponta mai toate solutiile la chestiuni politice se incadreaza in categoria: l-as bate pe ala, ii trageam palme lui alalant, sa punem mina pe ciomege”

  MORTAL !!! :LOL:

  Cetatean

  10/08/2011 at 1:55 pm

 33. O facatura ordinare la televiziunea siriana. Au dat imagini cu fostul min al apararii, viu, in timp ce toata lumea stie de pe twiter ca e mort. Si nu numai pe twiter, ci si pe facebook, deci nu inteleg cum poti sa te bazezi pe niste imagini. Mii de oameni au dat „like” pe stirea asta, deci e adevarata.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/ex-ministrul-sirian-al-apararii-dezminte-zvonurile-ca-ar-fi-murit-941268.html

  Apropo, Assad chiar macelareste oameni zilnic. Sarko de ce nu ataca si Siria, ca chiar ar avea motive?
  Ah, nu au petrol?

  vcaraman

  10/08/2011 at 2:22 pm

 34. @vcaraman
  „Radulescu mai este asociat in aceste afaceri cu Mihai Lungu, fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii pe timpul guvernarii PSD”.
  Mi-as dori un ministru al agriculturii care sa nu fie cuplat in afaceri cu …opozitia.
  Sper ca, desi nemultumit de postarile mele, sa fiti de acord macar cu aceasta minima pretentie.
  Cunoasteti, cumva, 2-3 masuri initiate de acest ministru, masuri care sa impinga macar putin agricultura bastinasa ?
  Sigur, in afara „zicerilor” (de la teveuri) cu scumpirile iminente ce ne ne pasc permanent, chiar cand productia agricola inregistreaza recorduri.
  PS
  In legatura cu donatia de la Eximbank nimic, nici o parere ?

  Tzepelica

  10/08/2011 at 2:42 pm

  • si impreuna cu Lungu au facut Cooperativa Muntenia, de impresia beneficiarilor nu cred ca „este locul” de exprimare a parerilor care „sunt numai de bine”.
   AR nu a miscat un pai daca nu a avut intersul lui si al firmelor personale!
   Este priceput ptr. el in primul rannd, restul este in susbsidiar.

   mar

   10/08/2011 at 2:52 pm

  • Culmea e ca urmaresc viata satului, de duminica. Emisiunea. Omul pare ca stie pe ce lume e, pare respectat de buna parte dintre agricultori.
   Eu nefiind specialist in orice, nu pot sa-mi dau cu parerea despre initiativele lui. Si pe net nu am timp sa caut doar ca sa polemizez cu dumneavoastra.
   despre Eximbank nu am cunostinte, nu stiu ce face si deci nu am nici o parere.Nici macar nu stiu cine l-a pus acolo.
   Eu am pareri despre ce cunosc, nu despre ce habar nu am.
   Votati cu Harbuz, sigur e mai bun!

   vcaraman

   10/08/2011 at 3:24 pm

 35. salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  10/08/2011 at 3:18 pm


Comentariile sunt închise.