Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Heliotropismul si răul absolut

Termenii mentionati in titlu sunt bineinteles folositi la modul metaforic si totusi fac parte la modul cel mai practic din fenomenele societatii in care traim. Heliotropismul este un proces aplicat plantelor ale caror frunze sau flori urmaresc soarele (lumina lui) de la rasarit si pana la apus (vezi floarea soarelui – Helianthus annuus). Raul absolut este un termen teologic care defineste un rau imposibil de remediat si impotriva caruia trebuie de luptat pana la distrugerea lui totala. Raul absolut este reprezentat de  Sorin Ovidiu Vîntu si Heliotropismul este comportamentul slugarnic si dependent de banii sau santajul acestui personaj asupra unei camarile de politicieni, ziaristi sau personalitati publice care au trait si traiesc  “inflorind” bine merci in Romania.

M-am folosit de ambii termeni pentru a caracteriza doua fenomene intruchipate de perioada nefasta a regimurilor romanesti din ’89 si pana in zilele noastre.

Povestea suna cam asa cum au fost descrise de cotidianul “Evenimentu Zilei”- Megatunurile marca Sorin Ovidiu Vîntu s-au dovedit a fi înfloritoare atât pe mandatul CDR, al lui Emil Constantinescu, cât şi pe cel al PSD, sub diverse regimuri ale lui Ion Iliescu. Printre numele cele mai sonore implicate în afacerile lui Vîntu se numără Nicolae Văcăroiu, actual preşedinte al Curţii de Conturi, fost număr doi în stat, ca şef al Senatului. Acesta a contribuit, în 1999, la capitalul social al Băncii de Investiţii şi Dezvoltare, cu 50 de milioane de lei vechi, fiind şi preşedintele BID, între ianuarie 2000 şi februarie 2001.

Defunctul şef al SRI, Radu Timofte, a avut, la rându-i, o relaţie apropiată cu Sorin Ovidiu Vîntu, la fel ca şi Gheorghe Fulga, fost şef al SIE, şi mulţi alţi ofiţeri din serviciile de informaţii. Gheorghe Fulga a contribuit şi el, cu 25 de milioane de lei vechi, la majorarea capitalului social al Băncii Române de Scont, în luna aprilie a anului 2000, alături de acţionarul majoritar Gelsor SA, de fapt „firma-mamă” a tuturor entităţilor financiar- bancare controlate de Sorin Ovidiu Vîntu direct sau prin interpuşi.

Despre cum au decurs si continua sa decurga procesele lui Sorin Ovidiu Vîntu stim cu totii, despre afacerea “Burlan” si despre atitudinele recente si concluzile CSM legate de aceasta domana judecatoare stim la fel de bine, ceea ce stim sau nu ne pasa este mult mai grav!

Singurul procuror care l-a pus vreodată, sub acuzare, pe Sorin Ovidiu Vîntu, Luminiţa Şega, şi-a pierdut viaţa prin otrăvire cu alumină. Ancheta trenează la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în aşteptarea unor analize toxicologice. Diagnosticul a fost pus la Clinica din Bergamo-Italia, după ce magistratul a murit la numai 42 de ani. Luminiţei Şega i s-a făcut rău, în martie 2005, în biroul de la DNA, acuzând dureri stomacale insuportabile. A fost internată în numeroase spitale din Bucureşti, dar şi la Clinica AKH din Viena, specialiştii nereuşind să afle de ce maladie misterioasă suferea. A murit într-un an, diagnosticul fiind pus abia post-mortem, la Bergamo: intoxicaţie cu alumină. Un mod de operare ce aminteşte de celebrul KGB.

Luminiţa Şega a instrumentat singură dosarele „FNI” – „FNA” – „BID” – „Banca Agricolă”, după ce toţi colaboratorii ei au fost retraşi din anchetă. Ulterior decesului ei, dosarele au fost preluate de procurorii Irinel Păun şi Cătălin Purcărin, care l-au „albit” pe SOV, trimiţându-l în judecată doar pentru comiterea a două infracţiuni minore, care, între timp, s-au prescris. Pentru restul s-a dat NUP.

Fratele Luminiţei Şega, prof. dr. Mircea Slăvilă acuză: „Cu mari presiuni, m-am luptat doi ani să obţin aprobarea pentru deshumarea trupului surorii mele ca să se poată recolta probele pentru analiza toxicologică. Iar acum, au mai trecut încă doi ani şi ceva de la deshumare şi tot nu am rezultatul. Nu-i interesează să afle dacă a fost omorâtă, cine a omorât-o. Ştiţi unde era dosarul ultima oară când m-am interesat ce se mai întâmplă cu ancheta? La rubrica «Diverse», unde sunt toate găinăriile… De când s-a deschis ancheta, pe mine m-a chemat procurorul de caz doar o singură dată ca să mă audieze oficial. Şi atunci mi-a pus doar câteva întrebări. M-a întrebat atunci pe cine bănuiesc eu că ar fi ucis-o pe sora mea. Iar eu le-am răspuns că, în primul rând, îi bănuiesc chiar pe ei, pentru că, dacă a fost otrăvită, asta s-a întâmplat în sediul Parchetului”.

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a dispus, acum, reluarea cercetărilor în cazul băncilor falimentate de Vîntu, iar Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat că va demara verificări în privinţa procurorilor care l-au găsit nevinovat. Tardiv, susţine „mama” FNI, Ioana Maria Vlas, dar mai bine mai târziu, decât niciodată, completează tot ea. Momentul redeschiderii anchetelor nu este, totuşi, întâmplător, ci coincide cu extrădarea „tatălui” FNI, Nicolae Popa, aflat acum în custodia anchetatorilor români.

Un lucru trebuie spus cu voce tare si sustinut de toti cei care au o farama de constiinta si un gram de civism – ACUM sau NICIODATA! Daca raul intruchipat de Sorin Ovidiu Vîntu si camarila heliotropista care il inconjoara si il protejeaza nu exista o sansa de mai bine in aceasta tara! Daca si de aceasta data justitia romana il va proteja insemna ca nimic nu se schimba, iar toate sperantele in mai bine sunt desarte!

Sursa citatelor si a faptelor din articolul – Fortăreaţa politico-judiciară care l-a protejat pe Vîntu.

O postare esentiala pe blogul de carte – De ce conduce Vestul – Deocamdată

94 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Resalut
  Un SOV poate devenii din fost puscarias milionar si mogul doar in o societate corupta pina in maduva oaselor . In o natiune in care politica , justitia , politia , servicile secrete sint unite de un singur Dumnezeu . Banul . Indiferent cum vine obtinut. Ca urmare si slujitorii onesti ai societatii vin eliminati . Profesional sau / si fizic . Asa se actiona in comunism , asa actioneaza si mafia italiana ( enumar doar magistratii Falcone si Borsellino ) , asa se actioneaza si in Romania .
  Al Capone a facut ce a vrut in un oras mare american prin coruptie , santaj si omor . SOV face ce vrea in Romania prin aceleasi metode aplicate in schimb pe scara nationala . A cumparat tacerea si indiferenta a prea multor slujitori a statului . Un amestec toxic de coruptie la nivel de generali , judecatori , politicieni sus pusi .
  E logic sa credem ca nu va fi niciodata condamnat devinitiv cu inchisoare de executat , confiscarea averii . (din tara si strainatate. nu avem instrumentele legale pentru asa ceva ) Va trage de timp , prescriptie . In cel mai rau caz , cind va devenii prea periculos fata de cei care au aprofitat la maxim de banii lui , va avea un accident absolut imprevidibil . Atac de cord , inpunsatura in picior cu o umbrela , etc . ( istoria eliminarii elementelor devenite indeziderabile este extrem de bogata in metode de eliminare fara repercusiuni judiciare . )
  Cit priveste redeschiderea dosarelor FNI , parerea mea personala e ca prescriptia care „curge” inevitabil va rezolva si aceasta problema in favoarea lui SOV . Mai ales ca aceiasi prescriptie a fost scurtata pentru numeroase fapte penale . Prin noul cod penal votat si aprobat . 😦

  Ștefan A.

  06/08/2011 at 2:58 pm

  • Stefan, total de acord cu tine!

   mar

   06/08/2011 at 3:25 pm

 2. eu nu intzeleg, ce fel de jzustitzie este in romania,

  nästase penal de ani se fofileazä,cu nerusinare

  vantu, penal cu diferite escrocherii, spälare de bani, etc.

  becalii, insultä institutziile, sfideazä justitzia, zburdä.

  voiculescu- securist cu condicutzä, conform declaratziei lui mincinoase,trebuie sä fie dat

  afarä din parlament, si pedepsit

  DD, face emisiuni de indobitocirea romanilor, cu diferite haimanale, atzatä contra

  guvernului,face reclame ascunse, vocabular de hasna. etc. CNA- dece existä?

  cand cineva , vrea sä facä ceva , contra hotzilor, interlopilor, mogulilor mafiotzi, e omorat.

  theo

  06/08/2011 at 3:10 pm

 3. Nu pot sa spun decat atat,
  daca as fi in locul anchetatorilor lui Vantu
  daca as fi in locul procurorului sef al Procuraturii Ro,
  daca as fi in locul ministrului justitiei,
  mi-ar fi pur si simplu RUSINE ca m-am lasat umilit de catre un mafiot fara scrupule, desi aveam la indemana toate probele cu care sa-l infund,
  mi-ar fi rusine sa profesez ca procuror sau magistrat in tara unde acest mafiot sinistru SOV ranjeste la mine de cate ori deschid televizorul prin ochii tampi ai unor zombi precum Cretulescu, Dragotescu, Pielea Pu…Chiriac, Laura Chiriac, Razvan Dumitrescu, Soviani etc
  in loc sa-si odihneasca oasele intr-o celula de puscarie.

  luminita

  06/08/2011 at 3:14 pm

  • De fapt SOV si-a ras de toti legiuitorii si de toate legile din Ro, asta e ranjetul sinistru al hienei mancatoare de cadavre, iar felul in care Justitia ii raspunde escrocului nu este decat un jalnic mieunat .
   SOV de fapt i-a umilit pe toti platindu-le tacerea.

   luminita

   06/08/2011 at 3:23 pm

 4. Buna ziua 🙂

  Ma tem ca SOV este doar un simptom si nu cauza raului din societate.
  Nu-l banuiesc pe SOV de diabolism (care presupune geniu) ci pur si simplu el este un simptom al unei boli grave existenta in corpul politic actual.
  Vacaroiu, de care s-a pomenit aici, nu a fost numai presedintele senatului, a fost si prim ministru – cel mai longeviv si cel mai putin discutat si disputat.A avut acesta functie de sef al executivului, cand Iliescu conducea lejer in ro, cand fostii comunisti luau in folosinta toate parghiile economice (si implicit politice).
  SOV a fost in locul potrivit la timpul potrivit.
  Protectia de care s-a bucurat (si se mai bucura) nu se adreseaza lui personal, ci este protectia sistemului.
  Sa-i spui „sistem mafiot” ar insemna sa minimizezi amploarea si gravitatea fenomenului.Organizatiile mafiote ignora/incalca/inseala/corup sistemul. La noi organizarea acesta „este” sistemul.

  DanSu

  06/08/2011 at 3:20 pm

  • Iar Vacaroiu, nici el nu-l cred „capo de tuti”. Iliescu a fost (si este) de fapt administratorul (dar nu si proprietarul). Nu sunt adeptul teoriei conspirationiste, pur si simplu sistemul acesta corupt/antilege s-a adaptat si s-a autopropulsat.

   DanSu

   06/08/2011 at 3:24 pm

  • Salut DanSU
   Un sistem mafios are o conducere centrala . Comun numit cupola . Compusa din sefi , reprezentanti a unor interese . In Romania , (ca in Rusia ) reprezentantii din aceasta cupola provin din numeroase sectoare . Fosti nomenclaturisti , fosta securitate , fosti turnatori . Inevitabil , „pacea ” instaurata intre ei a avut un pret . Furt legalizat prin stoarcerea tuturor resurselor lamîi numita Romania . Asa au aparut milionarii mioritici , asa au disparut dosarele compromitatoare a unora , asa a fost ascuns trecutul altora . Sistemul se indentifica la noi cu mafia legalizata . Ca in orice sistem mafios , exista si soldati. Cei care fac treaba murdara . Ca sint interlopi , beizadele sau in italiana picciotto , e doar o diferenta lingvistica si atit .

   Ștefan A.

   06/08/2011 at 3:46 pm

   • salut!conducerea centrala -cupola cred ca se afla mai la est in afara Romaniei.iar intamplarile din si dupa 89 cred ca au fost bine predictionate in laboratoarele Cupolei.se cunostea profilul psihologic si istoria psihologica a poporului roman si mai ales naivitatea poporului roman.Romania in 89 nu a fost ocupata de trupe straine fix datorita acestui profil psihologic.le a fost mult mai usor sa i fure pe romani si sa devalizeze statul roman utilizand lachei din interior dispusi sa si vand orice urma de constiinta ptr bani sau putere.daca nu poti ocupa un stat cu sabia..il cumperi! 😀

    zigzag

    06/08/2011 at 4:32 pm

    • lachei din interior…
     lachei romani, nu?

     cam multi lachei, ca altfel nu ar fi reusit cei de afara …

     Sun Tzu a spus, cu mult înainte de Hristos,

     „Nici o ţară nu poate fi cucerită fără o complicitate din interior”

     skorpion

     06/08/2011 at 6:31 pm

 5. personajul cu handicap sov nu e nici macar 1% mafiot.e un gunoi uman ,fost puscarias,intrat in slujba celor care au pus mana pe Romania in decembrie89.daca nu era acest gunoi uman ,iliescu si camarila kagebista ar fi gasit alt individ lipsit de scrupule care sa si ia pe umeri manevrele si hotiile facute de un sistem de putere oblojit si coordonat de tovarasul ilici.problema acestui sistem mafiot este ca a patruns in inima mass mediei din Romania.ziare si televiziuni de stiri sunt unelte ale celor care l au folosit pe sov in diverse escrocherii.nu se intreaba nicio televiziune si niciun analist ce au facut tovarasii ilici , constantinescu,premierii si altii in timp ce naiva populatie a Romaniei era jefuita de propriile economii pana la ultimul leut.in momentul in care mass media romaneasca v a functiona dupa legi europene si democratice institutiile statului vor avea de cine sa se teama iar Romania v a evolua pozitiv.degeaba faci reforma administrativa daca in fiecare judet baronii locali au televiziuni si ziare conduse de interlopi care folosesc media ca pe o arma de santaj si intimidare a contracandidatului.

  zigzag

  06/08/2011 at 4:26 pm

 6. Deocamdata efectul Basescu l-a impins pe Patriciu departe de ideea de a mai controla statul si pe Vantu in afara ideii de a mai controla mass-media Realitatii.

  Ramane Voiculescu, prosper in centrul aliantei USL.

  macgregornews

  06/08/2011 at 4:58 pm

 7. Of topic. De doua zile RRA anunta o stire despre o fundatie care a propus Consiliului Legislativ o solicitare de accept ptr strangerea de semnaturi in vederea revizuirii Constititutiei. Daca raspunsul va fi favorabil au nevoie de 500000 de semnaturi.

  mar

  06/08/2011 at 5:12 pm

 8. Buna ziua,
  un articol pe aceeasi tema:
  http://www.reportervirtual.ro/2011/08/pledoarie-pentru-statul-erect.html
  De acord cu propunerea lui Spartacus ca arestarile sa inceapa cu cei din justitie care l-au favorizat pe Vantu.

  cedric

  06/08/2011 at 5:39 pm

  • Sa vedem, sa vedem…
   Daca e asa cum spune (stat erect), atunci e momentu` sa mai si f…a.
   Da` mi-e teama ca „erectu`” ista o sa se blegeasca taman la intrare. 😦

   Tzepelica

   06/08/2011 at 6:39 pm

 9. luminita,

  ai uitat ca banii nu au miros, nu put??? pentru unii??

  buna ziua, all

  skorpion

  06/08/2011 at 6:29 pm

 10. Sal`tare, popor ! 🙂
  De ce credeti ca nu se fac publice listele celor care au castigat peste rand la Caritas si FNI ?
  Cine sunt acesti castigatori, imbogatiti pe spinarea gugustiucilor ?
  Pe cine santajeaza SOV ?
  Cine il protejeaza, deci, pe SOV (politic, juridic etc.) ?

  Cand cei care stiu/au puterea sa raspunda la aceste intrebari vor catadicsi s-o faca, atunci SOV va ramane cu nadragii-n vine.
  Dar nu numai el, evident… 😆

  Tzepelica

  06/08/2011 at 6:34 pm

 11. Salutare in aceasta zi de sarbatoare crestineasca!

  Asteptam aceasta postare de acum citeva zile, si iata ca a venit 🙂

  Multe ar fi de comentat, si pe buna dreptate, insa ma voi multumi la citeva aspecte cred eu semnificative:

  – pe SOV il vor infunda femeile. Femeile din Justitie, cele care inca judeca drept. Barbatii (procurorii Purcarin si Paun), ei l-au scapat. De data asta, e rindul Doamnelor sa urce pe baricada.

  Pentru cine nu a citit inca, vreau sa va informez ca rezolutia doamnei Kovesi, de infirmare a rezolutiilor prin care Vantu este scos de sub urmarire penala, are nu mai putin de 130 de pagini si este o monumentala trecere detaliata in revista a smecherelilor, scemelor, traseelor si tertipurilor financiar-contabil-politice ale lui Vantu. Procurorul general al Romaniei a facut o munca impecabila si merita aplauze la scena deschisa.

  Doamna Kovesi, pusa procuror de alta doamna, Monica Macovei, si-a arata cu adevarat maestria. In rest, nu stiu cum lucreaza, insa rezolutia ei merita citita ca un roman de capa si spada, pentru cine are rabdarea sa urmareasca modul cum a actionat SOV. (In alta ordine de idei, nu am eu timp, insa tare as mai cauta printre listele cu beneficiari ai fondurilor FNI pe procurori, judecatori si politicieni care sunt inca activi).

  Tot pomenind de Doamne, sa nu uitam niciodata de Doamna procuror Luminita Sega, care sper ca vreodata sa isi gaseasca linistea in mormint si sa vada de acolo de unde este ca munca ei nu a fost degeaba. Vesnica ei pomenire, crestineasca si in Justitie.

  Si nu am incheiat inca, vreau sa imi exprim dorinta ca Doamna judecator Camelia Bogdan, in mod ilegal si perfid inlaturata de madam Burnal din dosarul lui SOV, sa se intersecteze cumva, orintr-un hazard al sortii si al ECRIS-ului (sistemul care repartizeaza aleatoriu dosarele in Justitie) din nou cu SOV. Si de data asta SOV sa aiba si creierul in ghips, si nimeni sa nu il mai creada ca e „infirm”.

  – CSM s-a sesizat si ancheteaza pe cei care l-au scos pe Vantu cu basma curata. Sa nu ne facem inca iluzii. Acest CSM, eu personal nu mai am nici o asteptare de la el, dupa cum nu am avut niciodata. Ciocoiii vechi pleaca, vin ciocoii noi. Dupa cum ne-am ocupat de cei vechi descriindu-le (Mister B.) metehnele si criticindu-i, la fem ne vom ocupa si de acestia noi, la vremea potrivita. Insa mai stii, sa nu le refuzam prezumtia de buna-credinta (deja invalidata de comportamentul de pina acum) si sa vedem ce fac cu cei care l-au albit pe Vantu.

  – in fine, problema dosarului lui Vantu nu e acum recuperarea pagubelor, ci ocazia uriasa a Justitiei romane de a arata ca functioneaza. Nici aici sa nu ne facem inca iluziii, insa ceva tot trebuie spus:

  a. ca acum citiva ani o redeschidere a dosarelor lui SOV ar fi fost ca o poveste SF
  b. ca aceasta redeschidere nu putea veni decit de la procurori care in sfirsit si-au luat meseria in serios
  c. ca procurorii nu ar fi putut face asta fara a avea sentimentul ca Presedintele ii apara impotriva ingerintelor politicului. Suspendarea Presedintelui a avut, intre altele, aceasta miza uriasa si urgenta („Nu arata o gafa. Este disperare. Pentru asta au scos PD de la guvernare, pentru asta au suspendat presedintele Romaniei – ca sa ajunga la oala cu procurori”, a spus Basescu. – 2007).
  d. ca Justitia TREBUIE sa se faca la TV , cum zic cei cu musca pe caciula, pentru ca o Justitie care se face in spatele usilor inchise de baietii cu ochi albastri e o pseudo-Justitie. Faptele infractorilo, rezolutiile procurorilor dar si deciziile judecatorilor trebuie cunoscute, criticate, analizate, pentru ca altfel Justiti, la adapostul secretului, il scapa mereu pe SOV si pe cei asemenea lui.

  Justitia trebuie sa se faca la TV, pentru ca asa cum cu televisorul s-a prostit poporul in anii 90, tot cu televizorul se vor aduce in mijlocul oamenilor faptele judecate. Fara presiunea civica, madam Burlan si alti pseudo-judecatori il vor scapa mereu pe SOV pe motiv care ceva in ghips.

  Cetatean

  06/08/2011 at 6:55 pm

 12. Cand nu vom mai avea „evenimente” de soiul asta (generalul burtos Gabi – nas de cununie la nunta odraslei mafiotului Gigi), atunci vom scapa si de famiglia mafiotilor.

  http://www.click.ro/news/bucuresti/Ministrul-Oprea-inrudit-Gigi-Netoiu_0_1225077575.html

  Tzepelica

  06/08/2011 at 6:56 pm

 13. Înainte de a fi protejat de camarila politică şi din justiţie, Vântul a fost şi este protejat de camarila din presă.

  Toţi lingăii care i-au făcut jocurile la realitatea, caţavencu şi la guerrilla sunt complicii lui.
  Îl ţineţi minte pe Florin Iaru isterizat cu 3 zile înainte de turul doi al alegerilor din 2009, vituperând împotriva lui Băsescu şi promovându-l pe Geoană?
  Pe Dinescu+Tănase, slugi de lux? Pe Buşcu şi fetiţele lui cu batistă?
  Beavis şi Butthead, Dobrovolschi şi ciuclaru, care nu puteau scoate 3 vorbe fără o glumă despre Boc?

  Nea

  06/08/2011 at 7:17 pm

  • Da. Io mi-i amintesc și-i țîu minte. Toate numele alea au egal între ele.

   filadel

   07/08/2011 at 12:22 am

 14. numai fraierii de pe bloguri care sunt, vorba madamei AMP, slugile lui Basescu, mai tineau cu el.

  Cetatean

  06/08/2011 at 7:18 pm

  • cetatean 🙂 adevarat,cinste lor/noua fraierilor…sper sa fim mai multi ca ei ,tonomatii cu hidrant :mrgreen:

   emily

   06/08/2011 at 7:40 pm

   • PS. buna seara tuturor 🙂

    emily

    06/08/2011 at 7:41 pm

 15. Pe Patriciu si umilinta Mariei Basescu, acuzata indirect de a fi tolerat bataile aplicate de Basescu fetelor lor. Iesirea ei publica curajoasa. Tot o Doamna.
  Eh, unii bat cimpiile tzuntzurlii ale Patriei cu impacari intre Basescu si Patriciu. Sa fim seriosi si

  Buna de seara, dragilor! 🙂

  ina eyre

  06/08/2011 at 7:31 pm

  • lui patriciu ii tremura fundu sa nu ajunga ca vantu vreo 1luna prin parnaie.si a gasit el solutia sa se dea amic cu Basescu pe la tv ..poate poate il uita procurorii.drept e ca nici de la guvern nu am mai auzit vreo zicere despre datoria rompetrol la bugetul statului.

   zigzag

   06/08/2011 at 7:36 pm

   • Nici Basescu si nici Patriciu nu sunt CRETINI! (Spre deosebire de multi altii prin politica de varf). NUmai un CRETIN taxeaza o idee in functie de sursa ei.

    Emil

    06/08/2011 at 10:18 pm

   • Bilețelul roz următor. Next!

    filadel

    07/08/2011 at 12:24 am

 16. salve, ina! ai dreptate, Doamna Basescu a fost extraordinara in campanie.

  Cetatean

  06/08/2011 at 7:35 pm

 17. Cetatean,
  multumesc pentru linkul la documentul PDF. Am incercat sa citesc rapid neinisistind pe amanunte, dar termenii nu-mi sunt absolut deloc familiari. Am vazut insa numele lui Dan Andronic care apare de cateva ori si nu m-am dumirit in ce calitate: a primit bani de la SOV sau a depus? La fel Sorin Ovidiu Freciu.
  Insa listele cu cei incriminati sunt foarte lungi unele nume parca imi spun ceva: acel Emilian Dobrescu care apare o fi unul de pe vremea lui tovarasu?

  cedric

  06/08/2011 at 7:38 pm

  • cedric, recitesc si fac sublinieri, apoi repostez documentul.

   Cetatean

   06/08/2011 at 7:41 pm

  • Cedric, la un moment Andronic a fost colaboratorul lui Vantu fiind director la irealitatea. Ba mai mult motivul divortului de Angelica Vantu a fost Dan Andronic..

   mar

   06/08/2011 at 7:51 pm

 18. „Deputatul UDMR Derzsi Akos a declarat sambata, pentru Mediafax, ca a fost propus neoficial, in cadrul Uniunii, pentru functia de ministru al Sanatatii, in locul lui Cseke Attila, care a demisionat joi. Derzsi Akos spune insa ca, in cazul in care propunerea va deveni oficiala, este tentat mai degraba sa decline oferta, din cauza subfinantarii domeniului sanatatii. Deputatul bihorean Derzsi Akos este membru in comisia de Sanatate din Camera Deputatilor si este de profesie inginer. Numele sau a fost vehiculat in presa, pe surse, ca posibil succesor al lui Cseke Attila, la scurt timp dupa demisia acestuia.”http://www.hotnews.ro/stiri-politic-9700953-deputatul-udmr-derzsi-akos-fost-propus-neoficial-cadrul-uniunii-pentru-functia-ministru-sanatatii.htm. un inginer.poate la anul vor gasi un bucatar lipovean de prin delta sa l numeasca Ministru al Sanatatii. 😛

  zigzag

  06/08/2011 at 7:40 pm

 19. Am gasit ceva interesant scris in 2009 si foarte actual.
  http://anonymusgerula.wordpress.com/2009/10/19/vantu-portret-de-mogul/

  mar

  06/08/2011 at 7:54 pm

 20. Cine nu are rabdare sa citeasca cele 130 de pagini le poate frunzari.

  Am subliniat (cam neglijent uneori, insa sublinierea conteaza) principalele aspecte care merita retinute: scoateri de sub urmarile penala, disjungerea cauzei, cum a fost fraudat FNI, cine scotea bani, etc.

  E o subliniere grabita, facuta pentru a scoate in evidenta lucruri ce merita retinute.

  Atrag atentia asupra paginilor:

  13 (didicarea sechestrului asigurator)
  17 (implicarea Ministerului Finantelor)
  22 (CEC si decizia Justitiei de a face CEC-ul bun de plata)
  27 (Popa si CEC-ul)
  29 (supraevaluarea de 103 ori a unei unitati de find FNI)
  30 (FNI care inregistreaza pierderi inca de la infiintare de 471 miliarde ROL)
  31 (supraevaluarea de 7 ori a activelor)
  33 (Vantu il autorizeaza in scris pe Popa sa efectueze operatii in numele lui)
  38 (tatulici),
  42 (dinescu-catavencu),
  60 (drepturile inculpatului SOV),
  78 (folosirea acelorasi „experti” contabili pentru albirea lui SOV),
  81 (fractura de femur al lui SOV in 2006!),
  85 (vacaroiu)

  Dă clic pentru a accesa ordonanta-infirmare-subliniata.pdf

  Cetatean

  06/08/2011 at 8:25 pm

  • Salut. Mizeria ce se ascunde sub presul FNI este imensa. Am un amendament referitor la ceea ce ai spus despre mandatul lui Emil Constantinescu. CDR si EC nu au avut nici forta intelectuala, nici umana si nici umana ptr a reusi ca putere guvenramentala. Serviciile secrete au inceput sa fie reformate cu adevarat doar de Basescu, fratiile subterane au continuat nestingherite in timpul guvernelor CDR si s-au inmultit ptr ca s-au gasit numerosi oameni politici din arcul guvernamental de atunci care au ost mai mult decat fericiti sa fie cooptari in confrerie.

   clemycali

   06/08/2011 at 8:35 pm

  • hă, hă , hă cetatean .
   Daca asta nu e un profil de mafios uns cu toate alifiile , eu sint popa . Vino la spovedanie . 😆

   Ștefan A.

   06/08/2011 at 8:38 pm

   • @stefan a
    vintu nu e mafiot;aia au onoarea lor si niciodata,niciodata nu apar in public
    vintu e un tip malefic,inteligent care a crezut ca e dumnezeu(vezi interviul cu intariti-va statul)

    intamplator

    06/08/2011 at 8:44 pm

 21. buna seara in ZIUA SCHIMBARII LA FATA

  1.vintu: a crede ca vintu e prost e o greseala;vintu-hot de gogosi,a fost studiat i s-a facut profilul psihologic si propulsat prin intermediul lui timofte(cine l-a propulsat pe timofte si altii ca el,e usor de intuit)
  sa zicem ca si gds este o creatie a lui brucan,ghidonat,ghici ciuperca de cine…
  norocul acestei tari a constat in citeva zeci de mii de voturi in 2009,ale citorva zeci de mii de dezradacinati din tara care s-au incapatinat sa stea la coada,sa conduca sute de km si sa voteze!
  e o dovada ca si democratia e buna la ceva
  ca vintu va face puscarie e probabil,acum;ca se vor recupera bani de la el e imposibil;cred ca deja nu mai are nimic pe numele lui;
  ce va face justitia ? aici e cheia;va avea curajul sa inceapa curatenia sau nu?sansele sunt 50/50
  daca vor simti ca in 2012 malefica alianta va forma guvernul nu va face nimic
  ii vor parasi pe kovesi si morar si inca citiva nebuni frumosi
  dupa mine lucrurile vor ajunge -in acest caz=caz de inflexiune-la punctul de ” no return” daca se va demonstra cit mai repede ca d-na sega a fost asasinata;
  nimic nu va mai putea opri tavalugul daca se confirma ipotezachiar daca alianta malefica va forma guvernul

  2. un pic off topic: comunicatele agentiei china noua despre retrogadarea ratingului de tara al us,imi aminteste de comunicatele aceleasi agentii din anii 60 legate de urss;credeam ca propaganda chineza a mai evoluat

  intamplator

  06/08/2011 at 8:40 pm

  • Salut intimplator . Agentia de rating chineza e a statului ( sintem in comunism acolo) si inventata acum un an sau 2 . Ca urmare da note in baza „indicatilor” partidului . Eventual , pentru a continua sa cumpare titluri USA , chinezii vor primi ca garantie suplimentara , unda verde in „reunificarea pasnica cu Taiwan” . 🙂
   Nu ma mai mir de nimic . 😦

   Ștefan A.

   06/08/2011 at 8:48 pm

   • @stefan a
    china noua=xinhua(parca asa e in chineza) e agerpresul sau tass al chinezilor;
    cit despre taiwan se va intimpla atunci cind berlusconi ii va vinde sardinia lui sarkozi

    intamplator

    06/08/2011 at 9:07 pm

 22. Sara bună !
  Postare nouă, aici

  http://desydemeter.wordpress.com/

  🙂

  Tiberiu Orasanu

  06/08/2011 at 9:09 pm

 23. clemy, ai mare dreptate cind vorbesti de servicii pe vremea CDR-ului. Pe vremea aia serviciile au fost integral in mina lui Iliescu si l-au sapat pe Constantinescu de nu a stiut acela de ce i-a venit asa o „scirba”.

  Dovada:

  http://asociatia21decembrie.ro/phpBB2/viewtopic.php?p=643&sid=2526bd83520ba21cf31ae833c6326469

  Fostul colonel de Securitate I.A., repartizat din martie 1990 la SRI, ne-a confirmat ca s-au facut interceptari. „Am facut interceptari si in zilele lui decembrie 1989 si chiar le-am intensificat, incepand cu 12 ianuarie 1990, cand a fost un miting in Piata Victoriei, la sediul Guvernului, si s-a cerut scoaterea in afara legii a PCR. Eram la Diviziunea A a SRI. Pana in 1989 eu am lucrat la Directia I a Securitatii, care facea politie politica, asa cum se spune astazi, iar la Diviziunea A a SRI faceam aceeasi munca. O perioada buna nu am mai patruns in case pentru a monta tehnica, dar am exploatat-o pe cea existenta. sefii nostrii, ai Securitatii, au vrut sa devina utili si indispensabili pentru a-si demonstra loialitatea fata de noua putere si a obtine functii.

  In afara de interceptari faceam filaj umar la umar, ne contactam informatorii si ii plasam langa liderii partidelor istorice: langa Coposu, Ratiu, Cunescu, Campeanu. Pe cei care nu voiau sa ne sprijine ii santajam cu notele lor informative din perioada comunista si ei ne serveau, ca erau vremuri tulburi si le era frica. Pe ai mei i-am folosit pana m-am pensionat”.

  „A.G. Intre anii 1997-2000, cand tara a fost guvernata de CDR „cei mai urmariti operativ-informativ erau taranistii si membrii familiei presedintelui Emil Constantinescu, chiar daca ei erau la guvernare” ne-a declarat colonelul V. P. De ce taranistii? „Pentru ca ei erau cei mai periculosi, pentru ca erau mai cinstiti si mai porniti impotriva Securitatii si PCR. Ordinul a venit de la Iliescu si a fost transmis de ai nostri, din PDSR. Ori ii terminam noi, ori la viitoarea guvernare, daca ar fi iesit tot ei, am fi fost dati afara, marginalizati. Sigur, aveam foarte multi fosti informatori si ofiteri in PNTCD, pe care ii exploatam. Cautam orice element pe care il puteam apoi folosi pentru actiunile noastre de discreditare. Au fost cazuri cand veneau la taranisti si tineri care n-au mai fost la noi in supraveghere, dar le-am montat si lor tehnica”.

  QED

  Cetatean

  06/08/2011 at 9:09 pm

 24. Rep.: Cine dadea ordinele de interceptare?
  Bucur: Ordinul era dat de presedintele Ion Iliescu si de seful SRI Virgil Magureanu. Interceptarile se faceau la gramada.

  » Rep.: Ati primit ordine direct de la ei?
  Bucur: Ordinul lor imi era transmis de seful meu direct, colonelul Ion Vrejoiu.
  Eu i-am spus ca e ilegal, dar el mi-a spus ca raspund sefii nostri. Primeam ordin sa-i inregistram in prinicpal pe taranisti si pe ziaristi.

  Ordinele veneau la gramada, fara inregistrare oficiala, fara mandat de la procuror

  Mama ei de democratie originala si de idealuri ale revolutiei din decembrie inscrise in Constitutia lui Iorgovan!

  Cetatean

  06/08/2011 at 9:12 pm

  • Cetatean 🙂
   Din nou hă,hă, hă ! 🙂 Pina sa ajungi la adevarata democratie , strada e foarte lunga . Sint dovezi ca dupa 1990 a disparut securitatea ? Pe hirtie ! 🙂 Sint dovezi ca Iliescu a schimbat modul de a actiona invatat in anii cind era mare politruc ? Hă, hă, hă ! Si lupu schimba parul dar nu naravul . 🙂

   Ștefan A.

   06/08/2011 at 9:34 pm

   • asa e, stefane. numai ca in SRI lucrurile stau azi altfel 😈

    Cetatean

    06/08/2011 at 9:39 pm

 25. Cetatean, mersi pentru sublinieri. E mult de citit si de priceput dar se vede de la distanta dimensiunea uriasa a fraudarii. Cum sa nu fie o opozitie criminala la toate initiativele reformatoare ale presedintelui cand sunt toti legati de interese marsave si au un trecut comun sinistru de actiuni impotriva poporului pana la urma?
  Mi-a sarit in ochi ca FUNDATIA UNIVERSITARA HYPERION a extras (printre altii) sume extrem de mari cu 45 de zile inainte de caderea FNI. Mai stiti numele intemeietorului acestei fundatii ca eu nu mi-l amintesc?

  cedric

  06/08/2011 at 9:14 pm

 26. Parca unul numit Ion Spanulescu, super rectozaur, ca si Aurelian Bondrea.

  http://old.cotidianul.ro/rectozaurii_fac_mii_de_victime_universitare-4099.html

  Articolul e din 2005. In 2010 Spanulescu inca era rector!!!

  Cetatean

  06/08/2011 at 9:22 pm

 27. Am auzit de numele asta dar nu stiu ce „hram poarta” sau a purtat inainte de 89. Trebuie sa fac sapaturi

  cedric

  06/08/2011 at 9:24 pm

 28. Am gasit ca e infiintata in 1990 si organizeaza admitere si in 2011 la o gramada de specializari. Zice ca are si masterate dar ma intreb daca ei nu sunt supusi evaluarii ca si cele de stat. Are o cladire absolut impunatoare, cred si eu ca banii de la FNI s-au procopsit. Despre rector n-am gasit deocamdata.

  cedric

  06/08/2011 at 9:29 pm

  • Ba da, sunt supusi aceleiasi legi. u conteaza ca sunt fabrica de diplome.

   Cedric, in citeva zile iese evaluarea universitatilor si va fi jale, ai sa vezi. Sunt zvonuri cum ca numai 12 universitati vor fi clasate universitati A, adica cu drept de a organiza doctorat.

   Cetatean

   06/08/2011 at 9:45 pm

   • M-as bucura ca zvonul sa se adevereasca. Nu toate colegiile si universitatile din SUA pot avea programe de doctorat. Exista un sistem in trei etaje. Primul e cel al junior college sau community colleges care ofera diplome de asociate degree, dupa doi ani de studiu. Ptr o multime de oameni asta este relativ suficient. Cei care vor sa aiba un bachellor degree, trebuie sa se transfere la o facultate de 4 ani, state college sau universitate. Atentie, nu toate facultatile de 4 ani ofera programe de doctorat. Programele de master sunt posibile la apropae toate colegiile de stat si la unele din cele particulare, un exemplu din California ar fi Santa Clara University (universitate particulara infiintata acum aproape 150 de ani si care e tinuta de iezuiti). Ptr doctorat trebuie sa fi admis de o universitate extrem de serioasa ptr ca se merge pe ideea ca doctoratul inseamna primul pas spre cercetarea stiintifica serioasa si, in consecinta, competitia este acerba si universitatile nu-si permit sa isi scada standardele.

    clemycali

    06/08/2011 at 10:24 pm

    • pentru clasificare se zice ca vor fi impartite in trei categrii, si numai orima va avea drept de doctorat, a doua numai licenta si master si a treia numai licenta.

     Vlston avea nistea rticole, insa nu mai stau sa le caut. Cert este ca sunt niste zvonuri care au cam bagat mortu in casa la fabricile de diplome.

     Cetatean

     06/08/2011 at 10:29 pm

     • Excact ca in SUA, ceea ce spuneam mai sus. Si mi se pare logic. Ptr ca altfel de aflam in situatia de acum in care diplomele romanesti sunt extrem de rar recunoscute in strainatate. Si trebuie sa dai diferente sau sa o iei frumos de la capat cu studiile.

      clemycali

      06/08/2011 at 10:35 pm

 29. Legat de USA si China . 🙂
  Generatii intregi de americani au luptat in toate modurile impotriva comunismului . Slujind capitalismul si capacitatea acestuia de a combina bunastare cu libertate . Se rasucesc in morminte cind vad ca principalul creditor dar si furnizor de bunuri e Republica Populara Chineza . Adica nu URSS care a murit prin sinucidere, implozie dar o tara comunista vazuta pentru decenii ca o saracie oficiala si de stat . E ceva colosal . 🙂

  Ștefan A.

  06/08/2011 at 9:29 pm

 30. din nou buna seara:
  daca ” serviciile” erau atit de „potente”
  a. de ce a cistigat conventia in 96
  b. sefii sri&sie au fost doi oameni alesi de constantinescu=gheordunescu si marian
  c. sefii serviciilor secrete propusi de basescu sunt un liberal si un psdist

  intamplator

  06/08/2011 at 9:36 pm

  • Posibil raspuns la (a): PSD a pierdut intentionat alegerile; aversiunea populatiei fata de PSD atinsese o masa critica, de asemenea presiunile externe; trecerea in opozitie le-a permis sa isi consolideze puterea si averile; atragerea in afaceri murdare a celor din CDR si sabotarea constanta si eficienta a guvernelor CDR le-a asigurat revenirea pe cai mari in 2000.

   Radu

   08/08/2011 at 3:10 pm

 31. intimplator, raspunsuri:

  – a. Defectiune, votul nu a putut fi controlat.
  – b. Constantinescu a schimbat virfurile, insa baza a ramas.
  – c. Am fosti colegi care au dat interviuri pentru angajare in servicii dupa 2005. Basescu a reinnoit integral SRI-ul, nu doar sefimea. Maior, din PSD, e cinstitit. Iar Ungureanu, de la SIE, e un om loial lui Basescu.

  Cetatean

  06/08/2011 at 9:42 pm

  • multumesc
   raspunsul cred ca e partial;
   a. ” serviciile” nu pot explica esecurile unei administratii
   b. ce i-a impiedicat pe cei doi numiti de constantnescu sa procedeze cum s-a procedat in 2005
   cred ca trebuie completat raspunsul cu faptul ca ,probabil,cei doi numiti de basescu sunt ” civil servants” ,care isi fac meseria indiferent de cine are puterea politica; ca aceasta din urma foloseste informatiile intr-un fel sau altul,nu mai e problema lor
   si aici e meritul lui basescu spre deosebire de altii;cred ca incearca folosirea „neutra”sau in interes national a informatiilor(bune sau rele,reale sau inchipuite e alta discutie) si din nou probabil,basescu are discernamintul sa distinga ce e folositor si ce nu;aici zic eu, e experienta profeionala,de care vorbea theophyl mai deunazi; a distinge intre dorinta si realitatesi a te adapta

   intamplator

   06/08/2011 at 9:54 pm

  • Pare ca a fost o lovitura de PRG sau pe romaneste AG-7 ce a doborit elicopterul . Dificil de crezut ca mai functioneaza ceva din rachetele AA Stinger furnizate cu 30 de ani un urma de americani . Sau au primit talebanii ceva „prospatura” de la aleatii lor oculti . Pakistan sau Iran . Si asta schimba complect situatia pe front .
   Inca ceva . Nu se foloseste un super grup de operatii speciale (crema cremei) pentrua a anihila niste morti de foame . Posibil sa fi fost o alta misiune pentru a neutraliza ceva ” peste gros ” taleban . Gen mulah Omar . Nu am informatii exacte doar presupuneri .

   Ștefan A.

   06/08/2011 at 10:04 pm

   • Si eu gandesc la fel, probabil ca erau in misiune. Mare minune daca nu au fost turnati ptr. ca au lovit in plin.

    mar

    06/08/2011 at 10:08 pm

    • Intregul echipaj era din zona „operatii speciale ” . Inclusiv afganii prezenti in elicopter si ciinele cu instructorul .
     Mari semne de intrebare dar nu putem decit sa facem presupuneri .
     PS . Nu am chef sa pun mina pe telefonul rosu pentru a afla mai multe . 😆

     Ștefan A.

     06/08/2011 at 10:14 pm

     • Nu te stresa te rog 😆

      mar

      06/08/2011 at 10:19 pm

     • Eu ma gandesc la altceva. Ma tem de un inside job. Prea sunt tacute televiziunile americane. Trist dar nimic nu ma mai mira din partea actualei administratii.

      clemycali

      06/08/2011 at 10:28 pm

 32. Toate canaliile vor in politica. Stiu ei unde le-ar merge si mai bine:
  http://www.ziare.com/becali/giovani-becali/giovani-becali-vrea-sa-intre-in-politica-o-sa-candidez-la-o-functie-importanta-1112533
  Dupa cum descrie partidul in care ar vrea sa intre, cred ca e vorba de USL. Acolo i-ar fi si locul. Aferim!

  cedric

  06/08/2011 at 10:02 pm

 33. nu mai au bani din smenuri, din cauza crizei si vor functii in politica pentru a obtine bani.

  Cetatean

  06/08/2011 at 10:11 pm

  • Un clasic universal valabil . 😦

   Ștefan A.

   06/08/2011 at 10:15 pm

 34. Un link interesant care vine sa confirme ipoteza unuei inside job (scuze ptr ca nu stiu cum as putea scrie asta in romaneste).
  http://www.latimes.com/news/nationworld/world/la-fgw-afghan-chopper-20110806,0,7091814.story
  Ideea este ca racheta a lovit elicopterul in momentul decolarii. Ptr o astfel de lovitura trebuie sa stii cand va avea loc decolarea. Nu merge o lovitura la plesneala.

  clemycali

  06/08/2011 at 10:33 pm

  • Clemy 🙂
   In romaneste se cheama spionaj , turnare , tradare , dat in git . etc . 🙂

   Ștefan A.

   06/08/2011 at 10:37 pm

   • Clemy
    Sau „informatii din interior ” . 🙂
    Articolul da si el idea unei lovituri cu un RPG ( AG-7 ) . Arma foarte simpla si extrem de difusa .

    Ștefan A.

    06/08/2011 at 10:41 pm

    • daca soldatii care au murit sunt cei din comandoul trimis dupa bin laden..probabil a fost „curatenie” 😀

     zigzag

     06/08/2011 at 10:53 pm

     • Ei zic ca este putin probabil sa fie. Trist este ca au murit specialisti si ca talibanii au repurtat o victorie!

      mar

      06/08/2011 at 10:58 pm

  • Cu un AG- 7 destul sa stai in o raza de 600 metri in jurul elicopterului care decoleaza (sau aterizeaza) si il dai jos . E o grenada nondirijata . Tir direct . In general e o arma lejera anti – blindate dar exista si cu incarcatura simpla exploziva sau anti personal .

   Ștefan A.

   06/08/2011 at 10:45 pm

   • Ai zis ca nu folosesti telefonul scurt (gluma) 🙂

    mar

    06/08/2011 at 10:50 pm

    • Merg pe logica . 🙂
     AK- 47 si RPG – 7 , armele cele mai difuse ale „revolutionarilor ” din ultimii 50 de ani . 🙂

     Ștefan A.

     06/08/2011 at 10:53 pm

   • AG 7 sunt produse tot la est?

    mar

    06/08/2011 at 10:54 pm

    • Aproape toate tarile comuniste au produs arma asta . Inclusiv Romania , China .

     Ștefan A.

     06/08/2011 at 10:58 pm

     • Multumesc, sunt soldat neinstruit.

      mar

      06/08/2011 at 11:00 pm

   • Exact. Si ca sa fie eficienta trebuie sa fi in apropiere la momentul potrivit. Asta nu a fost o lovitura norocoasa a talibanilor. Si acum probabil ca se incearca sa se gaseasca sursa informativa: la americani (nu ar fi cu totul neobisnuit tinand cont de faptul ca la Departamentul de Stat se incearca „negocieri” cu talibanii), la pakistanezi (in directa legatura cu acelasi Departament de Stat condus de o amatoare) sau la afgani. Si oricum o da Obama tot prost da ptr el.

    clemycali

    06/08/2011 at 10:59 pm

    • Obama asta cu „yes we can ” ne demonstreaza ca tot este posibil . 😦
     – Premiul Nobel anticipat
     – risc de faliment guvernativ
     – retrogradare rating la AA+
     Va avea o campanie electorala dura . 🙂

     Ștefan A.

     06/08/2011 at 11:07 pm

     • Cred ca vor fi mici sanse ptr. un nou mandat.

      mar

      06/08/2011 at 11:10 pm

      • De vazut pe cine va avea ca contracandidat . Daca vine iarasi gustera aia de Sarah Palin , cistiga detasat . 🙂
       Parera mea . 🙂

       Ștefan A.

       06/08/2011 at 11:15 pm

 35. „raiul” comunist numit Corea de Nord .
  Priviti atent cit efort se face doar de fatada , propaganda . Stat politiesc militarizat in care taranul ara cu plugul si boul . 😦

  http://www.corriere.it/gallery/esteri/08-2011/nord-korea/1/dentro-corea-nord_3c06c6dc-c00e-11e0-a13e-1a638a1f4d09.shtml#1

  Asta e tara ideala pentru Iliescu . 🙂

  Ștefan A.

  06/08/2011 at 11:27 pm

 36. Ministrul Oprea, a fost nasul de cununie, a lui poantä la prima cäsätorie,
  unde poantä, si-a bätut joc de cäsnicie, o fii dat cu copitele, cum spunea ilici?

  theo

  06/08/2011 at 11:42 pm

 37. pe dl. Ungureanu, il väd mai departe in posturi cheie pt. romania, este un bun roman, serios si
  f. inteligent.

  pt. dl. Maior, nu bag mana in foc.

  theo

  06/08/2011 at 11:53 pm

 38. asta nu pt. cä dl. Maior, e nasul, la a 2 cununie , a lui poantä,

  e serios, dar totus ceva , nu-mi dä voie sä am deplinä incredere

  theo

  06/08/2011 at 11:55 pm

 39. americanii, sä scape cat mai repede, de catastrofa o-bamä

  theo

  06/08/2011 at 11:57 pm

 40. Buna Dimineata 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  07/08/2011 at 8:13 am

 41. Raul absolut, un concept interesant. Cum a spus cineva, nimic din ce intra in om nu poate sa il spurce , numai ceea ce iese.
  Nu poti aduna raul si distruge. Pentru ca lacomia, prostia vanitoasa, de care Vantu s-a folosit si in cazul FMI si in promovarea de politicieni care sa ii slujeasca interesele, vor ramane.
  Asa ca bucuria legarii vantului e degeaba. Cauzele si , mai ales, esenta raului raman.

  Pongo

  08/08/2011 at 9:34 am


Comentariile sunt închise.