Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Vremurile barbariei

Termenul descris de DEX reprezinta o concepţie, atitudine, comportare, care dovedeste lipsă de respect, dispreţ sau ură faţă de cultură şi de civilizaţie; (concr.) faptă care rezultă dintr-o asemenea concepţie; cruzime, sălbăticie. Din punct de vedere istoric, eu caracterizez “barbaria” drept fenomenul care destabilizeaza o societate intre declinul ei si colaps.

Secolul al XX-lea este cel mai sangeros din istoria omenirii. Prima parte a inclus doua conflagratii mondiale, care au generat victime si catastrofe de dimensiuni biblice, a doua parte a secolului a continuat sa genereze masacre mai mici, insa cu o intensitate nicidecum mai putin diabolica decat cele din prima perioada. Masacrele, cruzimea, foametea, molimele s-au regionalizat – Indochina  (razboiul coreean – 1,8 milioane de victime; razboaiele vietnameze – 3,9 milioane de victime; Cambodgia- Khmer Rouge – 1 milion de victime; Orientul Mijlociu (razboiul Iran-Irak) – 1 milion de victime;  razboiul din Afganistan  in perioada sovietica, razboiul civil si cel actual  aproape jumatate de milion de victime, deocamdata; Africa – Biafra – 2 milioane de victime; Rwanda Tutsi şi Hutu – 1 milion de victime; Somalia si Sudul Sudanului alt milion de victime. Au existat si abatoare mai mici, pe care nu trebuie sa le consemnez pentru ca ar trebui inca doua pagini in acest articol.

A facut omenirea ceva pentru a intrerupe aceste tragedii umane? Aproape nimic! Partizanatul nu a facut posibile interventia si stoparea masacrelor – o vedem si astazi in Siria. Omul alb s-a dovedit neputincios sau neinteresat de masacrele “galbenilor” sau “negrilor”, de foarte multe ori si a “albilor.” Incet, puterea a inceput sa migreze de pe domeniile “omului alb” spre locurile altora, multi dintre ei masacratii trecutului. Astazi Europa decadenta isi primeste treptat partea de violenta prosteasca, imbecila si inutila. Traim in Europa perioada intre declin si colaps? Au ajuns vremurile barbariei langa portile noastre si au inceput treptat sa ne intre in curtile proprii aparate de nimic in afara frazelor goale, a sloganelor politicii-corecte, fara nici un continut in afara frazeologiei lipsite de sens sau poate multiculturalismul atat de proslavit, care uneori nu contine decat o spoiala inainte de vreme sau poate mult prea tardiva.

Probabil ca nu as fi scris aceste randuri daca nu s-a intamplat ceea ce s-a intamplat la Oslo. Crima psihopatului din capitala Norvegiei, mârşavă cat o fi ea, a fost mult mai putin surprinzatoare pentru mine decat haosul de necontrolat care s-a iscat intr-o tara care trebuie sa asigure cetatenilor ei o minima securitate si informare. Daca un om cu o mitraliera si cateva grenade poate produce un asemenea haos, ce s-ar fi intamplat daca o mie de oameni ar fi actionat in paralel. M-a surprins profund prima reactie a guvernului de la Oslo, care anunta ca Premierul Jens Stoltenberg se afla intr-o locatie secreta. Asta da semn de decadenta. Premierul unui stat nu trebuie sa stea ascuns, el trebuie sa iasa la locul deflagratiilor ca sa fie vazut de popor. Ce valoare au cele declarate dintr-un ascunzis: „Niciodata pana acum, dupa al doilea razboi mondial, tara noastra nu a fost lovita de o tragedie de asemenea amploare”.

Adevarat ca acesti oameni buni, dintr-o regiune fericita, nu au avut pana astazi parte de nenorocirile de care au avut parte alte state din Europa, adevarat ca acesti oameni sunt poate mai naivi si mai nepregatiti decat altii sa infrunte “vremurile barbariei”, totul insa are un inceput si conducatorii norvegieni s-au aratat atat de nepriceputi sa-si apere cetatenii ca nu merita sa ii conduca. Traim vremurile barbariei si poate si potentele liderilor care conduc popoare trebuie sa fie regandite. Marea tragedie care a costat astazi Norvegia cu 90 de suflete nevinovate este in primul rand deficienta institutiilor care administreaza aceasta tara mica si fericita.

Vremea barbariei a patruns si in Edenul scandinav. Grele vremuri traim, sper sa nu am dreptate dar imi aminteste prea mult de inceputurile evului mediu.

Written by Theophyle

23/07/2011 la 2:40 pm

105 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. nu stiu dacä este deficientza institutziilor,

  nu potzi stii niciodatä, ce este in mintea unui nebun,

  dar eu cred, cä nu a fost singur.

  theo

  23/07/2011 at 2:50 pm

  • Ba da, theo!
   Un stat trebuie sa stie exact cum reactioneaza in cazuri de genul asta. Altfel nu este stat ci o adunatura de nevolnici. Poti sa fi sigura ca in Germania lucrurile ar fi stat diferit!

   Theophyle

   23/07/2011 at 3:14 pm

   • Salut, Theophyle! 😀

    Nemţii au avut experienţa crizei din 1972, a ostatecilor din căminele olimpicilor. Poliţia a acţionat atunci lamentabil. E posibil ca între timp lucrurile să se fi ameliorat.

    Cert este că nicio armată formată din soldaţi ultraechipaţi pentru supravieţuire* nu va cîştiga vreun război, ci numai una formată din soldaţi pregătiţi să moară. Observaţia nu îmi aparţine mie, ci cinicului Zinoviev.

    La ora asta, legiunile Europei sunt în situaţia de a fi mobilizate şi retrase doar cu ochii pe sondaje. Triste oracole! Pythia era mai competentă.

    ––––
    * v. şi laşitatea ofiţerilor olandezi la Srebreniţa.

    • Marius 🙂
     Perioada nefasta trami. Oameni mici care conduc mase lipsite de valori, indopate cu lozinci. Vremuri grele 😦

     Theophyle

     23/07/2011 at 9:46 pm

 2. voi credetzi, cä mintea lui ilici, este normalä?

  eu nu cred.

  theo

  23/07/2011 at 2:52 pm

 3. La prima repezeala a citirii imi reiesise titlul „vremurile barbatiei”, bine ca m-am lamurit rapid, deci nu discutam despre barbatie ci despre manifestarea ei intrinseca – barbaria.
  Ma duc sa ma dumiresc citind postarea si sper sa (imi) revin.

  luminita

  23/07/2011 at 2:54 pm

 4. Apropo de vigilentza institutiilor din Norvegia ,
  nicio institutie nu poate prevedea in timp util ca cineva isi va da foc in fatza guvernului, sau in fatza casei, sau in parc, sau in avion, sau in metrou.
  Nicio institutie nu poate sti cand un individ are deja confectionata o bomba la el acasa intr-un dulap.
  Nici o institutie nu poate lua de buna orice amenintare lansata pe internet de catre unul caruia i s-a sifonat neuronul.
  Din cand in cand insa aceste amenintari chiar isi fac efectul.
  Pana a nu vedea distrugerile din Oslo nu mi-as fi putut inchipui ca o masina capcana poate avea un astfel de efect devastator.
  Ramasesem in minte cu imaginea avioanelor intrate in turnurile gemene din New York si credeam ca asta e maximum maximorum.
  Imaginatia omeneasca pusa in slujba diavolului nu are limite.

  luminita

  23/07/2011 at 3:04 pm

  • Gresesti amarnic luminita,
   La NY autoritatile au gestionat situatia foarte bine. Giuliani care era Seful a iesit imediat la fata locului si nu s-a ascuns! Asta este diferenta 12 ore politia norvegiana nu a stiut ce se intampla si ajutoarele au ajuns la fata locului dupa o ora! Asta nu se poate intampla intr-un stat normal! Un stat trebuie sa stie exact cum reactioneaza in cazuri de genul asta

   Theophyle

   23/07/2011 at 3:16 pm

   • Theophyle,
    altceva zisesem eu,
    si anume ca nu imi inchipuiam ca o asemenea distrugere se poate realiza cu numai o masina capcana.
    Pentru ca imaginile din Oslo de dupa explozia masinii aratau o catastrofa.
    Voiam sa spun ca nu-mi inchipuiam ca numai detonand un explozibil aflat intr-o masina poti obtine un astfel de efect devastator.
    Si asta pentru ca ramasesem cu memoria setata la cel mai groaznic atentat imaginabil pana la 11.09 01.si asociam asta , involuntar, cu avioanele intrand in cladiri.

    Referitor la reactia politiei , nimic de obiectat, ma refeream la stirile potrivit carora acest individ isi postase deja pe net atitudinea anti islamica , dar de aici si pana la infaptuirea unui atentat e cale de parcurs.
    Daca politia ar fi sa dea crezare atator idioti care isi refuleaza pe net frustrarile anti orice ar insemna sa blocheze permanent strazile si incintele de teama unui posibil atentat anuntat de un tampit pe net cu o ora inainte.
    Sper ca m-am facut inteleasa mai bine .

    luminita

    23/07/2011 at 3:36 pm

    • buna ziua
     @luminita
     se pare ca psihopatul a cumparat 6000 kg de azotat de amoniu;
     daca va aduceti aminte o explozie asemanatoare a avut loc in romania-2004 sau 2003-la mihailesti linga buzau unde un camion cu azotat de amoniu a explodat;azotatul de amoniu este un ingrasamint;se produc in lume sute de milioane de tone anual;
     nu poti controla mintile bolnave
     @theophyle-la ostarea anterioara despre shpaga
     nu sunt naiv,shpaga e pretutindeni-cu exceptia scandinaviei-inclusiv us; diferenta e ca in anumte one-si romania e printre ele-nu poti desfasura o activitate fara shpaga

     intamplator

     23/07/2011 at 3:56 pm

     • intamplator,
      intamplator atunci la Mihailesti a fost trimis in misiune si un tanar cu care ma inrudesc prin aliantza,
      isi satisfacea (ce jalnica ironie a sortii!) stagiul militar la pompierii din Buzau.
      Si astazi este o epava.
      Din tanarul de atunci nu a mai ramas decat un om infirm.

      luminita

      23/07/2011 at 4:05 pm

      • @luminita
       imi pare sincer rau;cunosc ce s-a intimplat la mihailesti si sunt sigur ca ruda Dvs este victima incompetentei superiorilor sai;nu vreau sa intru in detali dar cum au procedat superiorii rudei dvs a fost …

       intamplator

       23/07/2011 at 9:00 pm

   • Theophyle,
    eu imi exprimam stupoarea in fata unor astfel de atacuri teroriste si deplangeam neputintza institutiilor statale de a le putea preveni, chiar si cu toate conexiunile la internet in functiune.

    luminita

    23/07/2011 at 4:13 pm

 5. Cred ca socul a fost imens, mai ales ca vorbim de tara linistita si toleranta. In general in conditii de stres, oamenii/autoritatile actioneaza intr-un anume fel, care ne arata cat de pregatiti sunt sa infrunte/asume ricul unor actiuni care destabilizeaza existen’a cotidiana.
  Pe zi ce trece ma conving ca suntem intr-un loc linistit, sper sa fie si in continuare asa. Macar atat!
  Avem multe tare ca natie, suntem patimasi dar nu suntem fanatici.

  mar

  23/07/2011 at 3:39 pm

 6. buna. Pt explozibili a se vedea filmul Explozia. La NY a murit atat seful politiei cat si cel al pompierilor. Giuliani a fost el insusi la cateva minute de moarte. In rest… chiar ma intrebam cand vor incepe reactiile la burka si multiculti. Evident ca ucigasul e psihopat iar atentatele maceluri fara rost dar exista in Europa o majoritate tacuta, muncitoare, crestina, ce strange din dinti si suporta din ce in ce mai greu politica corectitudinii (unilaterale!!), new speak si toata gargara tolerantei fata de islam a stangii. Asa ca au de unde sa apara psihopati. A se nota ca molahul Norvegiei (!!!) a amenintat cu moartea pe presedinta partidului de opnzitie. Stiu situatia din Germania, neamtul munceste iar muslimul fata 6 – 7 plozi si sta pe alocatia lor! E foarte crud ce s-a intamplat dar vinovatii reali sant cretinii inculti ce ne conduc! Si cred ca e abia inceputul!

  emanuel bogdan

  23/07/2011 at 4:18 pm

 7. Buna
  Acum doua zile, fratele meu imi scria :”Aici,in Norvegia multa,multa verdeata,casele sunt cam 90% din lemn vopsit,aleile asfaltate, pietruite sau cu criblura.Gazonul tuns periuta,nici un chistoc pe jos,masinile circula cu „amortizor”. Nu pic de manele si difuzoare,nu tipa,nu se injura prin intersectii,n-au garduri la case,nu au nici macar montate incuietori la usile de la intrare,…GROAZNIC”.
  Aseara aflam ca au ajuns cu multe peripetii intr-un hotel din Oslo , garile si aerogarile sunt blocate si nu stiu cum vor pleca de acolo.
  Pe de alta parte,am citit ca primul ministru isi anunta concetatenii socati si indoliati ca e bine,sanatos si in siguranta.
  Ce fel de lideri europeni avem?

  ela

  23/07/2011 at 4:22 pm

  • Ela,
   revin cu ce am scris mai sus, socul genereaza reactii ciudate.Cred ca este infiorator ca intr-o tara descrisa asa cum a fost descrisa de fratele tau sa se intample o asa nenorocire. Ptr. acei oameni lucrurile nu mai curg normal.
   Off topic. In urma cu ani un coleg avea o prietena suedeza, femeia vine in Romania si in momentul in care se instaleaza acasa la amic primeste o cheie de la usa de la intrare a casei. Dupa un numar de saptamani colegul realizeaza ca de fiecare data cand amica pleca cu treburi, usa casei ramnea decuiata. Intrebata de ce a procedat asa, a primit o explicatie halucinanta ptr. roman, la noi nu se incuie usa de la intrare.

   mar

   23/07/2011 at 4:47 pm

   • mar,
    halucinant sau nu, nici aici unde ma aflu de aproape un an, nimeni nu incuie usa casei si nici poarta de la strada , niciodata,
    nici macar noaptea.
    M-am confruntat la inceput cu imperativitatea de a da explicatii de ce incui , atunci cand cineva din familie trebuia sa sune ca sa i se deschida poarta, ( mie mi se parea normal sa o incui 😯 ) , si am inteles apoi ca la ei nimeni nu se teme ca ii va putea fi incalcata proprietatea si intimitatea , ca ei se simt protejati de legile statului si ca nici macar in visele cele mai coshmaroase nu-si poate inchipui aici cineva ca un individ le poate leza statutul de proprietar, intrand peste ei in casa neanuntzat sau doar pasind in curte.
    \

    luminita

    23/07/2011 at 5:52 pm

 8. Asa este,Mar.
  Dupa atata liniste,frumusete si pace, sa nimeresti in capitala la putine ore dupa atentat in plin haos este cel putin ciudat.
  Si indiferent cine a pus la cale ororile,e socant ca au fost posibile si rusinos ca autoritatile nu au fost alaturi de locuitori in momentele de dupa evenimente.

  ela

  23/07/2011 at 4:59 pm

 9. Ca cetatean al Europei eu stiam despre Norvegia ca este tara cu cel mai mare nivel de trai , tara in care fiecare cetatean cu varsta intre 0 si 150 de ani primeste lunar redeventze din partea statului conforme incasarilor din vanzarea petrolului extras.
  Mi se parea idealul imposibil de atins de catre noi, romanii, cu petrolul nostru cu tot.
  Ceea ce s-a intamplat ieri in Oslo vine sa imi dea o palma zdravana, mie ca european sadea, peste ochii benoclati catre bunastarea combinata cu liniste si relax la care eram indemnat subliminal sa visez .
  Nu se mai eczista asa ceva, dragilor, never.

  luminita

  23/07/2011 at 5:01 pm

  • Lumi,
   visul tau a fost valabil pe o perioada limitata. Din pacate globalizarea a generat pe langa multiculturalismul atat de des folosit, mcdonaldizarea societatii si lipsa valorilor morale si sociale. Si ce este mai grav a adus terorismul ca forma de eliberare a frustarilor si a fanatismului.

   mar

   23/07/2011 at 6:02 pm

 10. http://www.welt.de/politik/article13503732/Die-hasserfuellte-Gedankenwelt-des-Anders-B.html

  un portret pe care l-am putea face multora dintre comentatorii blogosferei. Brr,ma cutremur!

  ela

  23/07/2011 at 5:28 pm

 11. Buna ziua, Theophlye ! Eu nu as fi atat de intransigenta cu premierul norvegian;in 2001, in statul cel mai bine pregatit impotriva terorismului ,patru avioane au putut ataca fara nici o riposta (trei,ca al patrulea s-a prabusit) .E drept Giuliani a iesit repede la actiune dar nu uita, presedintele Bush a fost si el o perioada intr-un avion secret, pana s-au limpezit lucrurile, deci nu mi se pare revoltator ca premierul a fost si el intr-o locatie secreta. Pe de alta parte, cum sa te pregatesti pentru un nebun? Atentatul de la Oklahoma City nu a putut fi evitat ,si autorul a fost, ca in Norvefia, tot un cetatean al tarii.Sunt foarte interesata de parerea ta, cat de pregatita e Romania pentru ,Doamne fereste, ceva asemanator ?

  Loda

  23/07/2011 at 5:55 pm

  • Loda,
   permite-mi sa iti raspund la intrebarea din final,
   deci Romania este foarte bine pregatita pentru ceva asemanator, si spun asta in deplina cunostintza de cauza ca cititor de gazete online ,
   gandeste-te numai la cei 100. 000 de revolutionari cu certificate in regula, pe care domnu’ kaghebist Iliescu ii are inregimentati intr-un Comitet aflat permanent in stare de Criza si care sunt alimentati lunar cu indemnizatii adecvate cursului valutar leu/euro , in asa fel incat sa nu se lase incalecati de inflatie.
   Crezi tu ca s-ar putea strecura macar vreun comentator, pe vreun forum de ziar fara ca „asociatia ochiu’ si timpanu’ lu’ toarshu” sa stie in minutul doi?
   De aici si concluzia- nu ai cu cine bre, sa pui de-un atentat in Romanica!
   Sezi linistita la catedra.
   Da-te neutra, ca mai antartz.
   Binele infrange in orishice conditii vitrege. 😉 😛

   luminita

   23/07/2011 at 6:16 pm

   • Luminitzo :
    fara suparare, daca eram interesata de parerea lui Theophlyl ;daca doream parerea ta, ti-o ceream tie ,mai ales ca sfaturile tale sunt deosebit de pretioase ,gen ; ,,Sezi linistita la catedra.
    Da-te neutra, ” ?!
    ca sa nu mai spun, dar sunt sigura ca tu stii ,ca in Romania au existat atentate, si in epoca moderna si in cea contemporana, deci stiintifica asertiune ,,nu ai cu cine bre, sa pui de-un atentat in Romanica!” cam cade 😉

    Loda

    23/07/2011 at 6:51 pm

    • Au egzistat atentate in Romania contemporana ?
     Aoleu!
     Unde ?
     Cand?
     Cand l-a stropit unu cu vitriol pe Constantinescu?

     luminita

     23/07/2011 at 7:02 pm

     • Perioada contemporana incepe in jurul anului 1917 ,mai pune mana si mai citeste, ca eu nu fac expozeu pe blog, sunt ocupata…stau la catedra 🙂

      Loda

      23/07/2011 at 7:24 pm

      • A fi contemporan cu o epoca si cu cineva, inseamna ca tu sa traiesti in acelasi timp predictibil ca fiind prezent cu vecinul tau de la parter, sau cu scriitorul pe care tu il cunosti pentru ca el este viu si publica intr-o revista pe care tu o cumperi de la chioscul de ziare .
       Eu nu ma simt contemporana cu cei care erau deja nascuti in 1917.
       Tu , da?

       luminita

       23/07/2011 at 8:04 pm

     • Dar, ce, vrei să spui că flacăra mov din joia preşedinţilor a fost altceva decît un atentat?

  • Loda,
   libertatea de opinie garantata!
   Asa cum probabil sti SUA este un stat federal, deci seful la NY era Giuliani. Comandantul Suprem, Presedintele Bush a urmat o procedura stabilita, adica nu a fugit sau a stat ascuns. El, conform proceduri a urcat pe Air Force 1 din care Presedintele trebuie sa comande toate trupele americane din lume.

   Prostovanul de Premier Norvegian S-A ascuns si nimeni timp de 12 ore nu a stiut ce sa faca. Deflagratii de genul Oklahoma City au fost si din nefericire vor mai fi peste tot in lume, povetea este cum reactionezi. In Oklahoma in 10 minute toata lume era la post si in 5 ore, unitati al garzii nationala a statului eru deja la posturi.

   Theophyle

   23/07/2011 at 6:29 pm

  • @loda
   buna seara
   romania este atit de bine pregatita cit sunteti Dvs punct

   intamplator

   23/07/2011 at 9:16 pm

 12. Sal`tare, natiune ! 🙂
  Dezaxati exista peste tot, chiar si in tarile normale.
  Dar vigilenta institutiilor platite ca sa-i tina in frau trebuie antrenata continuu.
  Daca astia motzaie in nadragi din lipsa de exercitiu/risc redus/liniste, nebunii isi fac de cap.
  Musai niste sefi trebuie descapatzanatzi.

  Tzepelica

  23/07/2011 at 6:27 pm

  • Salut, colegu’! 😆

   luminita

   23/07/2011 at 6:29 pm

   • Buna, @lumi ! 🙂
    Oricum, Zalaul e cea mai sigura zona dpdv al terorismului.
    Stii de ce ?
    Pt. ca acolo sunt cei mai multi „bacaloriati”.
    Si „leberali” patrioti-vigilenti, bineinteles, 😆 😆

    Tzepelica

    23/07/2011 at 6:33 pm

    • Tzepi :
     Mersi ca m-ai linistit ! Ma bucur sa vad ca ai facut studii aprofundate aspura capacitatii de aparare antierorista a Zalauui, bazata, ca de obicei, pe dovezi si argumente bine fundamentate.

     Loda

     23/07/2011 at 6:47 pm

     • Ooooooff… iar mananci litere !
      Si nu shade frumos pt. un cadru didactic, n`asha ? 🙂

      Tzepelica

      23/07/2011 at 6:56 pm

      • Of, of, daca as fi singura, dar tu doar pe mine ma vezi, ce sa fac cu tine ?: Nu shade, draga, nu shade …mananc si eu ce pot, tin regim si la litere.

       Loda

       23/07/2011 at 7:26 pm

  • salut timi 🙂
   asta era si rostul articolului, nimeni nu are nevoi de oficiali pentru sarbatoriri si carpete rosii! 😦

   Theophyle

   23/07/2011 at 6:30 pm

   • Salut, prietene ! 🙂
    Nimeni nu e dispus, cred, sa plateasca trantori.

    Tzepelica

    23/07/2011 at 6:35 pm

 13. Aveti un articol interesant pe Politeia Europeana 🙂 Axa Franco-Germana si sovietizarea Europei

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2011/07/23/axa-franco-germana-si-sovietizarea-europei/

  Fragmente dint-un articol tradus din Guardian, de parca eu le-am scris 🙂

  Theophyle

  23/07/2011 at 6:43 pm

  • Foarte interesant, multumesc pentru semnalare.

   Loda

   23/07/2011 at 7:32 pm

 14. Sper ca n-ati ratat ultima aparitie :
  „Ion Iliescu si-a lansat, vineri, al 21-lea volum scris dupa revolutie, intitulat „Fragmente de viata si de istorie traita”,”
  Are si poze. 😆
  Nici nu va imaginati ce inseamna sa publici 21 de volume, mai ales cand ai tendinta sa dai permanent din mana dreapta, aia cu care scrii… 🙂
  Asteptam cu interes ULTIMUL volum.

  Tzepelica

  23/07/2011 at 6:44 pm

  • Tzepi, sunt poze si cu „sarutul doamnei Nina”? Legat de ultimul volum, cumva cel cu picioarele inainte asamblat in format 2 pe 2 :mrgreen:

   mar

   23/07/2011 at 7:06 pm

   • sarutul dat leprosului
    😛

    skorpion

    23/07/2011 at 7:57 pm

  • poze cu „teroristii” din decembrie 1989, cu „legionarii” din 90 si „drogurile”, „armele” si „masinile de bani” gasite in sediile partidelor istorice are?
   dar cu toate sentintele CEDO urmare a faptului ca si-a deschis gura aia de scarba bolsevica in 2001 si a cerut recursuri in anulare la sentintele de improprietarire, are?

   Sare'n Ochi

   23/07/2011 at 9:08 pm

 15. Buna seara, buna seara.
  Cineva se intreba mai devreme cum de a facut masina-bomba atata paguba. Raspuns: depinde ce ere in ea. Povestea asta imi aduce aminte de Oklahoma City si de Timothy McVeigh, un alt psihopat.
  Dar este incredibil ca omul a reusit sa planteze bomba, sa o detoneze de la distanta si apoi sa ajunga pe insula si sa inceapa sa traga in tot ce misca in insula respectiva. Despre premierul Norvegiei nu exista termene ptr a fi calificat. A aparut cu o declaratie de toata jena azi dimineata. Si nici Casa Regala a Norvegiei nu a dat dovada de mai multa vitejie. A te ascunde in astfel de momente este o greseala fundamnetala.

  clemycali

  23/07/2011 at 7:04 pm

 16. mä gandesc cu groazä la Bucuresti, in cazul unui atac s-au altä nenorocire,

  cum v-a actziona felcerul Oprescu-HIRSCH, sä vä apere dzeu,

  theo

  23/07/2011 at 7:07 pm

 17. dar de carlanul; cu anumite inclinatzii…………..scrie frumos?

  theo

  23/07/2011 at 7:09 pm

 18. Scuze de off topic. Se vede ca felcerul a intrat in campanie, a terminat cu atostrazile suspendate si a trecut la pasaje subterane. Vrea pasaj subteran la Romana, a terminat cu cel de la Universitate 👿 si cu organizarea Bucurestului.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/15-milioane-de-euro-pentru-ca-pietonii-sa-traverseze-subteran-piata-romana-939147.html

  mar

  23/07/2011 at 7:15 pm

 19. demential raspunsul luminitei de la ora 16 sau 18 adresat lodei
  🙂

  skorpion

  23/07/2011 at 7:44 pm

  • skorpi :
   Antologic chiar !

   Loda

   23/07/2011 at 7:50 pm

 20. ilici ……………….al 21.lea volum despre lovilutie??????????

  chiar nu ii este rusine?

  skorpion

  23/07/2011 at 7:52 pm

  • Salut skorpi
   Iliescu = Ceausescu (cum am sustinut de mult timp )
   Si pantofarul avea zeci de volume scrise . Care in realitate erau fructul lingailor promovati . Adica se stringeau toate cuvintarile „marete” a conducatorului si astfel se tiparea un nou volum . Toata aceasta maculatura nu lipsea (bine expusa la vedere) din casele nomenclaturistilor . Sigur exista si in casa tovarasului Iliescu . Din pacate nu pricepe acest om ca va ramine un memoria natiunii ca un personaj avid de putere si incompetent profesional . Exact ca majoritatea politicienilor romani creati in perioada democratiei „originale” . 😦

   Ștefan A.

   23/07/2011 at 8:09 pm

  • skorpion,
   ai prins spilul referitor la cum s-a imbatat Iliescu prima si ultima data, in Rusia , amestecand vodca cu lichiorul de TRANDAFIRI ?
   Sigla partidului comunistilor romani contemporani , cea care are trei TRANDAFIRI iti spune ceva?
   De la TRANDAFIRI i se trage lui Iliescu.
   Iar noua ni se trage de la cucuveaua lui .

   luminita

   23/07/2011 at 8:21 pm

   • 😆 si mie mi-a sarit in ochi chestia cu trandafirii. Da’ ,voiai sa spuna „lichior de oua”? Ne ducea cu gandul la Cornu,si dadea si mai rau 🙂

    ela

    23/07/2011 at 8:30 pm

   • 😆 si eu am remarcat. Lichior de trandafiri, o fi fost de la un bulgar ?

    mar

    23/07/2011 at 8:36 pm

 21. @luminitia,

  iata de ce nu sint atentate in Romania

  Scrisoarea unui fundamentalist islamic venit in misiune in Romania

  Zalut cu rezbekt pe Jefu. Alah e mare,

  Aderizat la Romania cu bomba ascuns la valiza. Tregut fara broblem control la aerobort. Pastrat dolar american blestemat bentru construit aigea bomba, dat jumadate la taxi, alta jumate furat tigan din buzunar.

  Indalnit frate Ahmed, batron magazin, el ajudat la mine. Locuit apartament frate Ahmed, shi adus mult frumos aminde de tara mia: fara apa la robinet, geamuri sparte ca la Beirut, tigle kazut cap cind vind bateâ

  Discutat cu Ahmed la cafenea plan bomba, consumat egler broaspat, intoxicat cu zalmonel, noi ajuns la sbital. Doctor roman durut la cur, noi luat cur fok.

  Jefu, nu putut facut la Romania bomba gu praf antrax. Cineva furat antrax. Ingercat plan bomba cu bum-bum…!

  Urmarit PRO TV emiziune explozia camion azotat. Facut frica la mine. Astia romani are tupeu, nu gluma! Jefu, trebuie urgent recrutatzi luptatori pentru Alah de la Romania! Bomba cu azotat efect mare aveam…

  Inderesat pilotat avion bentru lovit gladire la roman. Vazut delevizor, aparat zbor MIG brabusit singur in ogor la taran, plus taran roman stricat singur gladire, adormit beat, tigara abrinsa. Murit soacra shi facut bairam mare la ei…

  Draga Jefu, gineva furat la mine gas pastrat bentru bus la bomba. Azeara , gand iesit cumbarat baclava, exblodat budelie la barter bloc. Aicia, la Romania, mult cretin! Zbierat, zguibat la sin, cacat be mine de frica!

  Jefu, ma indorg acasa! Asta romani nu are nevoie de terorism, face singuri treaba!

  Abdulah

  😛
  😛

  skorpion

  23/07/2011 at 8:02 pm

  • skorpion,
   😆 😛 😛

   luminita

   23/07/2011 at 8:12 pm

   • m-am intors , ca teroristu’ la locul crimei, sa mai citesc o data asta .

    luminita

    23/07/2011 at 11:41 pm

  • 🙂 🙂

   clemycali

   23/07/2011 at 8:37 pm

  • 😛 😛

   mar

   23/07/2011 at 8:42 pm

 22. Tzepelica

  23/07/2011 at 8:40 pm

 23. […] Vremurile barbariei. Secolul al XX-lea este cel mai sangeros din istoria omenirii. Prima parte a inclus doua […]

 24. skorpion,111
  n-am avut parte niciodata in viata mea de internaut de un asa lobby ca cel de azi , pe care mi l-ai facut in spiritul celei mai profunde colegialitati hyperspatiale, declarand in vazul intregii lumi care statea cu gura cascata asteptand sa mai zic ceva,
  ca
  „demential raspunsul luminitei de la ora 16 sau 18 adresat lodei ” !!!!!!!!!!
  m-am ametind cautand intre ora 16 si 18 ce raspuns dementiial i-am adresat Lodei.
  Intr-un final telespectatorii au decis ca e bine sa ma opresc la ora 6:16.

  luminita

  23/07/2011 at 8:55 pm

  • A pierdut azi ocazia sa taca!

   ela

   23/07/2011 at 9:04 pm

 25. @skorpion
  dementiala scrisoarea lui abdulah;totusi lipsesc doua lucruei:
  a. ” merge si-asa” adica sefu’ punem bomba fara explozivi
  b. ” da mie ce-mi iese”

  intamplator

  23/07/2011 at 9:24 pm

 26. Stire in LA Times, suspectul a cumparat in mai 6 tone de ingrasaminte chimice, ingrasaminte pe care le-a folosit ptr masina capcana. Oklahoma City din nou. De asta a avut bomba atata putere. Tot LA Times scrie ca omul a impuscat timp de o ora in insula respectiva fara sa fie tulburat in nici un fel.

  clemycali

  23/07/2011 at 9:28 pm

 27. acum serios discutind: fereasca Dumnezeu de asa ceva la noi sau de o catastrofa naturala;
  au fost niste inundatii: cum s-a procedat
  politicienii s-au dus pe acolo,avind grija sa ia ” presa” cu ei,cei loviti de soarta asteptau sa vina guvernul sa le usuce lucrurile
  din nefericire,autoritatile sunt total nepregatite-nu ca n-ar vrea,dar sunt incompetente- si indolente-;speranta este in ceva oameni cu bun simt si singe rece;
  daca cineva isi inchipuie ca basescu,sau boc,sau udrea sau pulifricii de pontaantonescu sunt in stare sa coordoneze o actiune dupa criza e sau rau intentionat sau naiv

  intamplator

  23/07/2011 at 9:29 pm

  • Intamplator, asa este sa ne fereasca Dumnezeu. Tu te-ai referit la clasa politia, eu o sa ma refer la oameni si presa. Legat de oameni, am doua imagini lipite pe cortex si retina. In perioada livolutiei cu mergeau barbatii cu pruncii pe umeri si consoarta de mana si cascau gura. Si anul trecut cand se duceau cu copii pe faleza de la Galati cu copii sa vada Dunarea.
   Nu mai vorbesc de iresponsabilii din presa si isteria pe care o pot induce.

   mar

   23/07/2011 at 9:51 pm

   • @mar
    probabil cea mai mare nemultumire va fi intreruperea electricitatii ca nu vor putea urmari la teveuri ce spune alde ciuvica&co

    intamplator

    23/07/2011 at 9:59 pm

  • „daca cineva isi inchipuie ca basescu,sau boc,sau udrea sau pulifricii de pontaantonescu sunt in stare sa coordoneze o actiune dupa criza e sau rau intentionat sau naiv”

   Basescu e in stare.

   Boc, se kk pe el mai intai, dar e in stare.

   Elena Udrea il cauta pe Base la telefon si cere ordine, cauta pe cei indicati si-i pune la treaba.

   Ponta refugiat Dabuleni casa conspirativa.

   Geoana refugiat Dabuleni face un preinfarct de spaima si e dus la spital.

   Vanghelie cu cei cativa PSDisti care nu s-au refugiat il cauta disperat pe Ponta prin sediul central, injurandu-l.

   Iliescu apare la tv cu o declaratie.

   mac gregor

   23/07/2011 at 10:03 pm

   • 😆

    mar

    23/07/2011 at 10:05 pm

   • Un scenariu cat se poate de plauzibil. 🙂

    clemycali

    23/07/2011 at 10:16 pm

   • 😆 …in declaratie infiereaza cu manie proletara halul de nerecunostinta .

    ela

    23/07/2011 at 10:17 pm

   • ipoteza probabila

    intamplator

    23/07/2011 at 10:25 pm

   • 😆 😆

    Ștefan A.

    23/07/2011 at 10:25 pm

   • 😆 ai uitat sa spui ca Crizel doarme pe el.

    luminita

    23/07/2011 at 10:46 pm

  • cei mai multi habar nu au cu ce se mananca navigatia pe mare. basescu ar fi ca pestele in apa in cazul unei crize. un vapor e plin de regulamente, ierarhii , periodic se fac exercitii de salvare,incendiu,gaura de apa, om la apa, etc.

   radu

   23/07/2011 at 11:57 pm

 28. luminita,

  6.16 p.m. cu scuzele de rigoare

  skorpion

  23/07/2011 at 9:52 pm

 29. in acelasi timp in numele” corectitudinii politice” israelului i se cere sa prezinte scuze turciei pentru incidentul de anul trecut,cind,mai mult decit evident,soldatii israelieni au fost in legitima actiune si aparare
  nu mai vorbim de ce e la gura tuturor cind teroristii dovediti sunt anchetati ceva mai dur

  intamplator

  23/07/2011 at 9:57 pm

 30. voi fi eu obosit, o fi traducera gresita sau e un” comunicat oficial” chinez:
  un tren era oprit ca nu mai era alimentat linia cu curent electric dar,pe aceasi linie, e lovit de alt tren,care avea alimentare cu electricitate

  http://www.mediafax.ro/externe/cel-putin-11-morti-dupa-un-accident-feroviar-pe-o-linie-de-mare-viteza-din-china-8519230/

  intamplator

  23/07/2011 at 10:04 pm

  • E adevarat
   Investitie de 33 miliarde dolari (linia feroviare pt. trenuri de mare viteza ). Cineva va fi pus la zid pentru dezastrul asta .

   Ștefan A.

   23/07/2011 at 10:28 pm

   • 😆 la propriu!

    ela

    23/07/2011 at 10:45 pm

 31. Noape buna, Romania, oriunde te-ai afla!

  luminita

  23/07/2011 at 11:10 pm

 32. Noapte buna, Romania!

  luminita

  23/07/2011 at 11:11 pm

  • Noapte buna!

   ela

   23/07/2011 at 11:22 pm

   • Noapte buna , ela!
    BCR.

    luminita

    23/07/2011 at 11:43 pm

 33. Am gasit un fragment de articol care ar trebui sa dea de gandit presei nostre si,de ce nu,noua tuturor:

  http://www.welt.de/debatte/article13503993/Die-Dimensionen-des-Terrors-sind-unfassbar.html

  „Principiul terorismului Islamic, de ucidere a cat mai multor oameni nevinovati,a stabilit noi standarde diabolice de atragere a atentiei intr-o societate a massmediei suprastimulate. Acelasi lucru este valabil si pe alte paliere ale atentatorilor spectaculosi.
  Nu trebuie sa avem nici un fel de prejudecati; cu cat mai mult societatea se va arata mai coplesita de asemenea nelegiuiri ce ne exced limita de intelegere, cu atat mintile delirante mai vor fi mai atrase de imitatrea si depasirea acestor nelegiuiri.
  Nu vom scapa definitiv de aceasta spirala perfida in ciuda tuturor masurilor de siguranta intreprinse.”

  ela

  23/07/2011 at 11:50 pm

 34. buna dimineata,
  a ma ierte Dumnezeu,dar eu nu inteleg cum a fost posibil ca timp de o ora psihopatul ala sa fie liber si sa continue sa impuste…cu elicoptere ale politiei care survolau zona
  o fi corectituine politica,dar totul are o limita
  cel putin asa reiese din interviu

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/exclusiv-evz-interviu-cu-eroul-din-norvegia-trebuia-sa-fac-totul-pentru-a-i-salva-939162.html

  intamplator

  24/07/2011 at 7:16 am

  • Buna dimineata, prieteni!
   Ce grozavie s-a putut intampla in Norvegia, individul acela e dracu gol.
   Nici o pedeapsa nu poate fi indeajuns de dura pentru acest monstru.

   luminita

   24/07/2011 at 9:32 am

 35. neata tuturor! :d

  zigzag

  24/07/2011 at 8:55 am

 36. Buna dimineata 🙂 prieteni!
  Nemernicul a recunoscut totul, nu stiu ce pedeapsa ar putea sa i se aplice dar au o clasa politica si niste institutii de pun pe ganduri. Cred ca acestea au o parte din vina, nu poate sa zburde ala timp de o ora inarmat pana in dinti si sa traga timp de o ora, iar cei in drept sa nu reactioneze.

  mar

  24/07/2011 at 9:48 am

 37. neata,
  mar, clasa politica din toata Europa are mari probleme….

  skorpion

  24/07/2011 at 10:10 am

 38. ‘neata, mar!
  da, asta zicea si Theophyle ieri, ca reactia politiei a fost inexplicabil de inceata.
  Toti suntem socati de ceea ce s-a petrecut in Oslo si de masacrul de pe insula Utoya.
  Degeaba ne securizam frontierele, degeaba monitorizam gruparile teroriste de tip Al Qaida, monstrii in stare sa ne ucida cu sange rece sunt printre noi, sunt fostii nostri colegi de scoala, sunt actualii colegi de munca, sunt oameni cu chip de om dar cu sange de fiara dementa.
  Asta ma face sa imi amintesc ce reactie de repulsie am avut toti cand se lansase ideea de a ni se implanta tuturor niste microcipuri pentru a ni se urmari fiecare pas.
  Probabil ca intr-un tarziu la asta se va ajunge.
  Altfel nu stiu cum ne-am putea salva de asasinii dementi care stau cu degetul pe tragaci si-si pregatesc momentul zero.

  luminita

  24/07/2011 at 10:20 am

  • Dincolo de socul emotional de dupa tragedia aceasta din Norvegia, ceea ce ma sperie si mai tare este gandul ca asa ceva se va mai putea intampla, oricand, oriunde.

   luminita

   24/07/2011 at 10:25 am

 39. Buna Ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  24/07/2011 at 10:29 am

 40. Vremurile barbariei. Secolul al XX-lea este cel mai sangeros din istoria omenirii. Prima parte a inclus doua

  Costel

  25/07/2011 at 1:15 pm


Comentariile sunt închise.