Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 28 Iunie / “trădarea garantaţilor”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  18°C, si o maxima termica de  23°C, umiditate: 35-83%. Innourat partial – ploua. Presiune atmosferica: 1006-08 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2192    RON (+0. 0032  RON); 1 USD = 2. 9718  RON (+0.0195 RON); 1 EURO =  1. 4197   USD; (-0.0083). Gramul de aur 143.4082 RON (-0.9973).

Guvernul a redus cheltuielile de personal cu 20%, dar nu poate stăpâni risipa la bunuri şi servicii. Bugetul a revenit pe deficit în luna mai, după ce în aprilie s-a înregistrat un uşor exce­dent, cheltuielile cu bunuri şi ser­vicii pe care le face statul în­registrând o creştere de 18,2% faţă de ace­eaşi lună de anul trecut, la 2,4 mld. lei, în timp ce cheltuielile de personal au scăzut cu 21,2%, la 3,2 mld. lei. În primele cinci luni cheltuielile cu bunuri şi servicii au făcut un salt de 10,5% faţă de perioada ianuarie -mai 2010, la 11,8 mld. lei.  Cheltuielile cu bunurile şi serviciile au crescut an de an şi nici criza nu a reuşit să le domolească. Conform explicaţiilor Finanţelor, la bugetul de stat creşterea pe cinci luni a fost de 9,2% ca urmare a reclasificării unor chel­tuieli la bunuri şi servicii la Ministerul Sănătăţii, iar la bugetele locale majorarea a fost de 18,5% ca urmare a preluării spitalelor de către unităţile administrativ teritoriale. În ceea ce priveşte bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, Finanţele explică majorarea cheltuielilor cu bunuri şi servicii cu 14,8% prin plăţile efectuate pentru servicii medicale şi medicamente.  Scăderi ale cheltuielilor comparativ cu primele cinci luni de anul trecut s-au înregistrat la subvenţii (-21,3%), cheltuieli de personal (-19,9%), cheltuieli de capital (-5,4%) şi asistenţă socială (-3,1%), po­trivit datelor Ministerului Finanţelor. În schimb, cheltuielile cu dobânzile au crescut cu 34,7% ca urmare a datoriei contractate pentru finanţarea deficitelor bugetare acumulate din anii precedenţi şi a celor curente. Ziarul Financiar.

Marian Vanghelie, înlocuit de Victor Ponta la şefia PSD Bucureşti. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat că, „pentru perioada preelectorală”, Organizaţia PSD Bucureşti va fi condusă de un Birou coordonator format din Rodica Nassar, Corina Creţu, Ecaterina Andronescu, Marian Vanghelie, Ion Iliescu, Adrian Năstase, iar biroul va fi condus de el. upă şedinţa în care s-a decis ca Victor Ponta să preia efectiv conducerea PSD Bucureşti, Vanghelie a evitat să răspundă întrebările jurnaliştilor. „Marian Vanghelie este cel mai important, o să vedeţi”, a spus Vanghelie. El le-a recomandat jurnaliştilor să ceară detalii preşedintelui partidului. Victor Ponta a făcut acest anunţ după şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de luni seară, precizând că este vorba despre o decizie „strict organizatorică”. El a anunţat că organizaţia PSD Bucureşti va fi condusă „pentru perioada preelectorală” de un Birou de coordonare, din care vor face parte cei patru vicepreşedinţi ai partidului care sunt din Bucureşti, respectiv Rodica Nassar, Corina Creţu, Ecaterina Andronescu şi Marian Vanghelie, precum şi cei doi foşti preşedinţi ai partidului Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Mediafax.

Vanghelie: “La PSD Bucureşti dacă nu eşti lider, organizaţia te ejaculează”. Marian Vanghelie a comentat decizia conducerii PSD de a-l îndepărta de la conducerea organizaţiei de Bucureşti. El a a firmat că are încredere în Biroul care va coordona organizaţia şi se va demonstra că „organizaţia de Bucureşti nu te acceptă la conducere dacă eşti pămpălău”. „Dacă nu eşti lider, organizaţia te ejaculează”, a afirmat Vanghelie, vrând probabil să spună că rejectează, adică te dă afară. Victor Ponta plănuia de multă vreme să scape de Marian Vanghelie.”Oragnizaţia de Bucureşti nu ai cum să o modifici. Nu merge să fii pămpălău. PSD Bucureşti ori are un lider, ori îl exclude”, a afirmat Vanghelie. Afirmaţia a fost făcută aseară la emisiunea „Evenimentul Zilei” de la B1Tv, unde Marian Vanghelie a fost prezent. El a declarat că, în cadrul ședinței CexN al PSD, unde a fost luată decizia schimbării sale de la conducerea filialei București, s-a pus problema apropierii sale de PDL. El spune că nu a făcut scandal faţă de decizia lui Victor Ponta pentru a-i demonstra preşedintelui PSD că greşeşte. „Victor o să vadă şi o să recunoască că sunt lider”, a spus Vanghelie. EVZ.

Roibu, baron de Oltchim, s-a folosit de banii persoanelor cu handicap. Roibu, managerul de la Oltchim, combinat subordonat ministerului economiei, în pierdere şi înglodat în datorii, avea însă mare nevoie să-şi păstreze presa prietenă. El a găsit soluţia să le dea cu tifla şi premierului Boc şi ministrului economiei, recurgând la un artificiu: a „filtrat” publicitatea către presa locală printr-o firmă cu persoane cu handicap. Orice firmă din România cu peste 50 de angajaţi este obligată de Legea 448/2006 să angajeze cel puţin 4% persoane cu handicap. Dacă nu, plăteşte o taxă lunară la buget sau cumpără de la unităţi protejate (firme care au măcar 30% angajaţi persoane handicapate), produse sau servicii din activitatea acestora. Roibu a ştiut că împuşcă doi iepuri. A dat publicitate la toată presa din Vâlcea şi a scăpat şi de grija taxelor pentru persoanele cu handicap. Iată ceva ce s-ar putea numi evaziune fiscală dacă şi Finanţele Publice din Vâlcea vor constata asta! Cei 102.000 euro au fost împărţiţi presei locale, în 2010, inclusiv în mandatul ministrului Ion Ariton, de către firma protejată Atlas Tour. EVZ.

Şeful Gărzii Bucureşti, demis după o anchetă „Adevărul“.În urma articolelor despre vânzarea unei firme cu datorii de 6,7 milioane de euro unui şomer basarabean, Stelică Constantin Barna a fost demis. Foştii colegi din Garda Financiară anchetează operaţiunile financiare derulate de Stelică Constantin Barna (PDL) prin intermediul unei firme în care îşi folosea rudele drept paravan. Şeful Gărzii Financiare Bucureşti, Stelică Constantin Barna, şi-a pierdut ieri ambele funcţii deţinute în instituţie, cea de director şi de şef de divizie, după ce „Adevărul” a dezvăluit în exclusivitate felul în care acesta  a adoptat o  metodă evazionistă pentru a scăpa de firma sa cu datorii de 6,7 milioane de euro, Anaem Exim. Surse de la vârful Finanţelor Publice au confirmat că şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a semnat ieri după-amiază ordinul prin care Stelică Constantin Barna a fost demis din funcţia de director al Gărzii Financiare Bucureşti, pe care o ocupa încă din mai 2009. Mai mult, Constantin va fi disponibilizat şi din funcţia de şef de divizie, pe care o ocupa în instituţia de control din Capitală. Acest ultim post urmează să fie, de altfel, desfiinţat. „Două din cele şase divizii ale Gărzii Financiare Bucureşti vor dispărea. Una dintre ele este cea condusă până acum de domnul Stelică Constantin Barna”, au explicat oficiali ai ANAF. Adevarul.

CSAT a decis diminuarea, în 2012, a numărului de militari români în teatrele de operaţii. CSAT a decis, luni, ca forţele şi mijloacele Armatei României care pot fi puse la dispoziţie pentru misiuni în afara teritoriului statului român în 2012 să scadă cu 106 militari faţă de anul în curs, anunţă Preşedinţia. „În cadrul şedinţei s-au aprobat forţele şi mijloacele Armatei României care pot fi puse la dispoziţie pentru misiuni în afara teritoriului statului român, în anul 2012. Astfel, la nivelul Ministerului Apărării Naţionale, forţele dislocate în teatrele de operaţii vor scădea, în anul 2012, cu 106 militari faţă de anul 2011, iar forţele aflate în ţară, dislocabile la ordin, vor creşte cu 308 militari, faţă de 2011. Ministerul Administraţiei şi Internelor va pune la dispoziţia Uniunii Europene, OSCE, NATO şi ONU, în anul 2012, un număr de 357 de militari, care vor acţiona în teatrele de operaţii din Afganistan şi Balcanii de Vest”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale remis Mediafax.

Puteti citi pe Politeia Europeana:

Titluri: Marea Britanie şi China au semnat contracte în valoare de 1,4 miliarde de lire sterline; De ce e Sarkozy optimist în privinţa ieşirii din criză; Grecia: Transporturi perturbate marţi şi miercuri din cauza unei greve; Europa primeşte perfuzii financiare de la chinezi; Revista Presei Europene

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

28/06/2011 la 8:36 am

48 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata!
  “Imi dau doctoratul in Traian Basescu” a zis Vanghelie aseara.
  Se vede aici consilierea lui de catre Gusa.
  Insa Gusa il consiliaza de la un etaj prea inalt pentru nivelul de alfabetizare pe persoana fizica a “americanului din Ferentari”. Trebuia sa inceapa cu clasa a 2-a primara si abia printr-a sasea sa ii predea notiunile explicit sexuale, ca uite cum l-a luat gura pe dinainte si si-a slobozit zagazul neputintelor lexicale, ejaculand apoteotic pe sticla televizorului. :mrgreen:

  luminita

  28/06/2011 at 8:49 am

  • Misto scris Luminita.

   turnofftheglory

   28/06/2011 at 8:56 am

  • Buna dimineata, constat ca azi te afli in forma 🙂 am inceput ziua zambind.

   mar

   28/06/2011 at 9:00 am

   • salut, mar!
    eu ca eu, dar Vanghelie in ce forma de zile mari a fost, s-a (ab)tinut aproape o ora, incercand sa nu isi dea drumul precoce (la injuraturi specifice pe persoana fizica jignita in amorul propriu) . Ce mai, si-a dovedit din plin barbatia (politica). 😆

    luminita

    28/06/2011 at 9:16 am

    • si tu ai inghitit momeala ca un pestisor 😀

     mar

     28/06/2011 at 9:34 am

     • 😆 dupa zodia care este. 😆

      luminita

      28/06/2011 at 9:38 am

 2. Theophyle,
  scuze pentru repetitie, dar asa am eu bafta mereu, sa ma trezesc scriind la inchiderea editiei. 😆

  luminita

  28/06/2011 at 8:50 am

 3. buna dimineata
  cresterea cheltuielilor cu bunuri si servicii=contracte c dedicatie
  cit despre vanghelie,asta in 2018,sau 2019,va candida si va deveni presedintele republicii pensionarilor=romania
  de ce republica pensionarilor:toti cei apti de munca vor fi plecat de mult
  dupa liderii comunisti,un vanghelie ejaculat chiar nu mai conteaza;va fi triumful suprem al ‘ omului nou’ creat de socialism

  intamplator

  28/06/2011 at 9:02 am

 4. Buna
  Era misto cind toti sclifositii din PSD ii pupau mina lui Vanghelie, singurul din partid care avea curaj sa se ia de Basescu si ai lui. Acum closetarul de serviciu nu mai e necesar. Au aparut altii doi mai murdari la gura si cu studii superioare. Ilici si Bombo l-au lasat din mina, iar Ponta s-a grabit sa ocupe postul. E un post cheie in lupta lui de mentinere in carti.

  Un tanar de stanga

  28/06/2011 at 9:09 am

  • UTS, Vanghelie in va manca pe Ponta si nu invers.

   turnofftheglory

   28/06/2011 at 9:13 am

  • TS, nu cred ca este numai virulenta limbajului cat mai ales pericolul la adresa lacheului curtii, Oprescu.
   Numai ca cel care a fost „ejaculat” este un pericol ptr. purtatorul ilegal din varii motive, incepand de la sectorul 5 „care este” si terminand cu influenta in CG al PM.
   Tonta tb sa inteleaga ca agaramatul de serviciu a produs un deputat din neant, sau nu, ptr. ca se trage din Stefan cel Mare :mrgreen:
   Aseara am avut inca o confirmare la spusele lui Lazaroiu, sa o tina asa ca este bine.
   PS. Aseara am vazut lipsa de coloana vertebrala din politica damboviteana si mizeria umana, ambramburica garantat de Vanghelie.

   mar

   28/06/2011 at 9:21 am

 5. Tare afacerea Barna… Nu credeam să se întâmple prea curând, mai ales că Partidul îi datorează multe acestui personaj… De exemplu – actuala autostradă suspendată… Povestea se ştie…
  Altfel, just for fun, un remake din 2010:
  http://baricada.wordpress.com/2011/06/27/traianic-reality-sucks-2/

  baricada

  28/06/2011 at 9:15 am

 6. salut

  un articol despre monarhistii aparuti peste noapte
  http://www.ziare.com/basescu/presedinte/asta-e-romania-in-care-traim-1103965

  razvan

  28/06/2011 at 9:16 am

  • Salut Razvan 🙂
   Pertinent articol!

   Theophyle

   28/06/2011 at 9:41 am

 7. Referitor la Garda Financiara , este de notorietate faptul ca de 20 de ani comisarii ei sunt corpul de control mafiot cu cea mai tare penetrare in sectorul economic privat mai ales, mai tare chiar si decat armata geostationara a vamesilor.
  Armata comisarilor de la Garda Financiara e greu de ucis.

  luminita

  28/06/2011 at 9:37 am

 8. Puteti citi pe Politeia Europeana:

  Titluri: Marea Britanie şi China au semnat contracte în valoare de 1,4 miliarde de lire sterline; De ce e Sarkozy optimist în privinţa ieşirii din criză; Grecia: Transporturi perturbate marţi şi miercuri din cauza unei greve; Europa primeşte perfuzii financiare de la chinezi; Revista Presei Europene.

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2011/06/28/in-europa-28-iunie-2011/

  Theophyle

  28/06/2011 at 9:41 am

 9. Eu cred ca avantul razboinic al lui Ponta de ieri nu o sa ramana fara urmari.
  Stati sa vedeti azi, cand s-o trezi Crin, asa mai pe dupa-amiaza, cum se va gandi si el sa coafeze un penelist care misca-n front fara comanda de la seful suprem.
  In USL a inceput ofensiva „Taierea motzului”. Scapa cine poate.

  luminita

  28/06/2011 at 9:52 am

 10. neata,
  cam devreme sa incepi campania electorala…este totusi iunie 2011, iar alegerile vor fi in noiembrie-decembrie 2012..de ce se grabesc atit de tare cei din psd? cumva sondaje proaste?

  aaa, si ieri a trebuit sa raspund unui sondaj telefonic: este elena udrea desteapta, este corupta, este frumoasa, este bogata, este credincioasa? este buna ca ministru, premier, presedinte de tara? si alte asemenea bazaconii de pufneam in ris cind auzeam intrebarea.Pe linga aceste intrebari au mai fost si intrebari legate de usl, partide, potentiali presedinti 2014

  🙂

  skorpion

  28/06/2011 at 10:15 am

 11. l-au dat afarä pe vanghelie si l-au reactivat pe iliescu si bine intzeles nästase.

  dacö
  ä mos cräciun, ii v-a soptii lui vanghelie, „CEVA” f.f. inportant, s-ar putea sä-l promoveze, sä-l ducä cu minciuni, etc.

  theo

  28/06/2011 at 11:03 am

 12. eu cred, cä opärilä, se simtzea in pericol, iar mafiotul chiliman, care se aude cä face escrocherii, il ura pe mareean.

  theo

  28/06/2011 at 11:06 am

 13. dl cristoiu s-a schimbat la fatzä, cand mareean i-a spus, singurii oameni politici cu adevärat, sutr iliescu si bäsescu, iar cristoiu, l-a mai intrebat odatä,

  räspuns- ” ce nu e asa” si a schimbat vorba..

  tare ar fii injurat si blestemat, dar a evitat.

  theo

  28/06/2011 at 11:12 am

 14. postarea lui Dan Andronic , bunä, este de citit.

  theo

  28/06/2011 at 11:16 am

 15. Buna ziua!
  Tipic pentru bolsevici, tovarasii de drum sunt inlaturati cand centrul decide. Nu sunt deloc un fan Vanghelie totusi, slobod la gura, agramat si laudaros a propulsat,cum s-a priceput el mai bine(gratare vanghelioane, etc.), in parlament niste nulitati pentru care a „garantat „in tiganimea din Ferentari.
  Tot tipic pentru liderii comunisti damboviteni este varianta in care nu i-se ia capul celui care incomodeaza(si Vanghelie incomodeaza ” intelectualii” pe care i-a bagat in parlament) si sa fie membru intr-un comitet cu promisiunea ca va fi reabilitat daca va aduce foloase partidului. Daca iese bine Ponta va culege roadele, daca iese prost Vanghelie va fi definitiv marginalizat, iar ulterior descapatanat.

  andrzej

  28/06/2011 at 11:20 am

 16. buna ziua!
  pe la inceputul lui mai scriam: vreti bani europeni in Romania, desfiintati agentiile!
  http://sareinochi.wordpress.com/2011/05/02/vreti-bani-europeni-in-romania-desfiintati-agentiile/
  (he-he-he! cred ca ma citeste Basescu :))
  oricum, daca le ia prin comasarea agentiilor si trecerea serviciilor la primarii scopul si durata vizitei ca baron local, pana la urma au sa se ceara flacaii la regionalizare (parerea mea)

  Sare'n Ochi

  28/06/2011 at 11:22 am

  • Din pacate o sa dispara un baron local si se vor naste o multime de baroneti de tara. Si acum in primarii este o serparie de te doare mintea, functie de potentialul economic al localitatii.
   Va fi necesara o parghie de control ptr. ca lucrurile sa nu degenereze.

   mar

   28/06/2011 at 11:47 am

   • corect, buna observatie. si-atunci?
    ne bagam in primaria on-line? sa nu ne mai intalnim in veci cu functionarul? 🙂 suntem in stare sa corupem pana si computerul. il vom mitui cu extensii de memorie si cu spatiu virtual intravilan?

    Sare'n Ochi

    28/06/2011 at 12:22 pm

 17. continuare…
  Pentru Vanghelia cariera politica se va sfarsi sub Ponta si nu are decat varianta munceste si taci, altfel ajunge sa bata drumurile pe la DNA.
  Tiganul stie, si se va conforuma, dar va visa vesnic vise de razbunare, iar tac’ su, spiritual Iliescu va avea de ce sa se teama, ca deh e vorba aceea: cand tiganu’ a ajuns imparat intai pe tac’su l-a spanzurat…..

  andrzej

  28/06/2011 at 11:32 am

  • like!

   luminita

   28/06/2011 at 1:20 pm

 18. Ponta este un produs tipic. Aveau si comunistii texte cu omul nou. Ponta este acest om nou, omul nou al ideologiei comunism cu fata umana. Eu asa il vad, pe el si toata liota de capuse, dar fiindca a ajuns sef peste capuse il luam de model:
  -In mod normal ar fi trebuit sa fie o nulitate. Acest cetatean nu stie nici o meserie. Lasati-ma cu chestia ca e jurist sau procuror. De cite ori deschide gura se vede ca habar nu are de legislatie. Amatori care scriu pe forumuri stiu si inteleg mai multe subtilitati legale.
  -Pe linga ca nu stie nici o meserie nu e competent in nimic altceva. Nu e in stare sa incropeasca o afacere, si politica la el se traduce intr-un mitocanism cum rar se mai vede.
  -Deci, fiind bun la absolut nimic, se imbogateste totusi, are bona filipineza, participa la raliuri pe post de roata de rezerva si este, evident, socialist.

  Pai cum e posibil ca un asemenea munte de competenta sa ajunga aici? Cum nu are si nici nu ar fi in stare sa practice o meserie se apuca de business propriu. Da consultanta. Cum la business nu ar fi in stare sa administreze nici un closet public, ca toate alelante capuse, face afaceri cu statul, 30 de ore pe zi.
  Beneficiu pentru societate, cam acelasi pe care il aduc tintarii, capusele sau viermii intestinali. Uitati-va si la celelalte nuliatati, in frunte cu afaceristul Patriciu. A primit cadou rompetrol pe care l-a vindut. Voiculescu a primit cheile de la fondurile securitatii. Mitrea a primit cadou CFR-ul. De aia nu se pot reduce cheltuielile la bunuri si servicii. Fiindca tara a ajuns pe mina acestor nulitati fara meserie si fara habar in afaceri.

  Ar mi fi si celalata nulitate, Antenescu. Acelasi contingent. General USLA, grad Nulus-Maximus.

  Si lumea se mira ca in Romania lucrurile nu stau roz. Pai ce e de mirare? Uitati-va cum arata un porc infestat cu limbrici: slab, costeliv, cu pielea galbejita. Asta e valoarea omului nou comunist cu fata umana,

  Aha

  28/06/2011 at 11:50 am

  • 😆 😆

   Ștefan A.

   28/06/2011 at 12:37 pm

  • hi, hi, hi, asta cu „Ponta participa la raliuri pe post de roata de rezerva” e de pus la colectie.
   Iti acord drepturi de autor. 😆

   luminita

   28/06/2011 at 2:25 pm

  • Aha,
   te-ai indignat de nota zece. Esti talentos.

   luminita

   28/06/2011 at 2:28 pm

 19. Antologica – Carpa KGB-ista a glasuit „Marian Vanghelie rămâne preşedintele organizaţiei, aceasta nefiind dizolvată, el arătând că acest birou coordonator o va ajuta să-şi ridice nivelul politic”. Sa intelegem ca Tonta este un baiat de mingi :mrgreen:
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/iliescu-vanghelie-ramane-presedinte-al-psd-bucuresti-229601.html

  mar

  28/06/2011 at 11:58 am

  • Aha deci, Ponta carevasazica coordoneaza biroul, Vanghelie isi vede de treburi mai departe ca prezident. Cum zicem mai sus, Nulus-Maximus.

   Aha

   28/06/2011 at 12:03 pm

   • Da, dar a crescut „nivelul politic” 😆 A fost „sedinta plenara” din iunie 2011, mai lipsea faza cu „ideologia, propasirea” si retraiam momentele pe care le vrem apuse, dar ne mananca existenta de 20 de ani

    mar

    28/06/2011 at 12:06 pm

    • mar,
     nu numai ca le-a crescut pesedistilor nivelul politic, ci chiar li s-a slobozit pe dinafara.
     PS: am vrut sa evit ecspresia „li s-a ejaculat”, ca deja are Vanghelie drepturi de autor pe persoana fizica. 😆

     luminita

     28/06/2011 at 2:33 pm

   • Ponta coordoneaza biroul de „garantati ” de vanghelie 😆

    ela

    28/06/2011 at 1:02 pm

    • super !
     ce aveti azi cu totii, v-ati propus sa ma omorati prin ras?

     luminita

     28/06/2011 at 2:30 pm

     • Lumi, tu te vaiti si eu rad cu lacrimi 😆

      mar

      28/06/2011 at 2:39 pm

   • O mica corectie , maestre, Nulus Maximus Ejaculatus.
    Sa respectam adevarul istoric. Putin respect se impune totusi.. :mrgreen:

    luminita

    28/06/2011 at 2:36 pm

 20. „Dezbaterea e strâns legată de ”dreptul de proprietate”, prin urmare e obligatoriu să (ne) înțelegem apropo de definiția acestei expresii. Mai ales că, din câte văd, definiția implicită dată de diverși comentatori ar fi ceva de genul ”proprietate sunt lucrurile pe care le ai, nimeni nu are dreptul să le ia”. Am o bicicletă pe care am cumpărat-o din banii mei, e proprietate protejată de un drept. În clipa în care mi-e furată, desigur, n-o mai am. Să înțeleg că am transferat și dreptul de proprietate hoțului? Ridicol. E limpede că dacă ”proprietatea” e dată de posesiunea fizică asupra unui bun atunci noțiunea însăși de ”drept” de proprietate își pierde sensul. Dreptul de proprietate nu se poate referi la bunurile obținute, direct sau indirect, într-un mod ilegal, indiferent dacă sunt sau nu în posesiunea cuiva. Mai mult, de fapt. De vreme ce orice avere obținută prin furt – inclusiv unul intermediat de stat – se face în dauna proprietății cuiva, a proteja această stare de fapt nu e o garanție a dreptului la proprietate, ci invers, e o protecție a încălcării lui. ”
  http://www.contributors.ro/administratie/justitieordine-publica/curtea-constitu%C8%9Bionala-da-cu-stangul-in-drepturi-continuare/

  razvan

  28/06/2011 at 1:39 pm

 21. Buna ziua,
  un exemplu de „politician” mizerabil acest Catalin Croitoru. Nu poate uita ca a fost propus (printr-un accident cred eu) candidat la functia de ministru al educatiei dar a fost preferat Funeriu. Pai el nu e demn nici sa-i faca pantofii lui Funeriu, un simplu profesor care habar n-are de invatamint superior, de cercetare. Acum, ca a fost inscaunat cadru didactic la nu stiu ce universiatte particulara (nu stiu ce concursuri o fi sustinut) isi da aere de mare cunoscator. Un sindicalist ajuns printr-o anumita conjunctura sa fie propus ca bun de ministru al invatamantului. Nu are simtul realitatii iar PDL a gresit iar alegand un propagandist ca bun pentru o functie in guvern:
  http://www.ziare.com/daniel-funeriu/ministrul-educatiei/croitoru-pdl-funeriu-trebuia-sa-inteleaga-ca-nu-l-doreste-nimeni-fiecare-cu-bunul-lui-simt-tv-ziare-com-1104043
  Acu msustine interesele invatamantulu isuperior particular c udesfiintarea locurilor cu taxa la invatamantul de stat. Si nimeni nu-i da peste bot.

  cedric

  28/06/2011 at 2:34 pm

  • salut Cedric 🙂
   Ai dreptate prietene! Din cauza oamenilor ca el, PD-L nu va mai avea sanse in 2012!

   Theophyle

   28/06/2011 at 2:45 pm

 22. Buna Ziua 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  28/06/2011 at 2:44 pm


Comentariile sunt închise.