Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 27 Iunie / “Salariu de bugetar: 27.000 euro pe lună”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  16°C, si o maxima termica de  23°C, umiditate: 32-52%. Innourat partial – ploua – senin. Presiune atmosferica: 1010-13 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2160    RON (-0. 0134  RON); 1 USD = 2. 9523  RON (-0.0171 RON); 1 EURO =  1. 4280   USD; (+0.0037). Gramul de aur 144.4055 RON (-2.6075).

Deutsche Bank evocă posibilitatea ca guvernele din Est să preia subsidiarele băncilor elene. Criza din Grecia, reizbucnită în ultimele săptămâni, poate să frâneze creşterea economică în ţările din Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, influenţele nefavorabile fiind transmise atât pe canalul financiar- bancar, cât şi pe cel comercial. „În măsura în care Grecia este o destinaţie de export importantă pentru regiunea Europei Centrale şi de Est (ECE), orice recesiune economică severă poate avea, de asemenea, implicaţii asupra economiei reale pentru ECE. Bulgaria iese în evidenţă cu 8% din totalul exporturilor destinate Greciei, în timp ce Serbia are o cotă de 2,1% şi România de 1,5%”, se arată într-un raport al băncii germane Deutsche Bank.  Având în vedere că cererea internă rămâne fragilă în regiunea Europei Centrale şi de Est, cu excepţia Poloniei, viitoarele întâr­zieri ale redresării creditării vor încetini foarte probabil revenirea creşterii economice la nivelul dinainte de criză, cred economiştii Deutsche.  Analiştii băncii germane au analizat legăturile sectoarelor financiar şi comercial între Grecia şi Europa Centrală şi de Est şi au ajuns la concluzia că Bulgaria, România şi Serbia sunt cele mai expuse la situaţia din Grecia prin intermediul ambelor canale. Analiştii Deutsche Bank amintesc că Grecia este, de asemenea, cea mai mare a treia sursă a remitenţelor pentru Bulgaria, cu 7,5% din totalul sumelor primite. În cazul României, Italia şi Spania sunt cei mai importanţi parteneri comerciali, iar Grecia se plasează pe locul trei în privinţa remiterilor muncitorilor români, cu 7%. Ziarul Financiar.

Cel mai mare salariu al unui angajat la stat: 27.000 euro pe lună, preşedintele Eximbank. Unul dintre cele mai bine păzite secrete, salariile celor care conduc băncile de stat, a „scăpat” pe piaţă odată cu publicarea declaraţiilor de avere, nu de către băncile unde lucrează, ci de Agenţia Naţională de Integritate. Aici toţi funcţionarii publici trebuie să îşi trimită declaraţiile de avere. Ionuţ Costea, preşedintele Eximbank, este func­ţionarul numit la o instituţie de stat care are cel mai mare salariu din sistemul public: 1,1 mil. lei în 2009 (numai pe zece luni). Asta ar însemna un venit lunar de 113.000 de lei net (circa 27.000 de euro). Costea a fost numit la Eximbank în timpul guvernării din 2009 PDL-PSD, el fiind cumnatul liderului PSD Mircea Geoană, actualul preşedinte al Senatului şi numărul doi în stat. Deşi PSD a ieşit de la guvernare în toamna lui 2009 şi este cel mai mare critic la adresa preşedintelului Băsescu, premierului Boc şi actualei puteri, Costea nu a fost schimbat întrucât ar trebui să i se plătească un pachet de plecare care s-ar apropia de 800.000 de euro. Preşedintele CEC Bank, Radu Graţian Gheţea, a avut în 2009 un salariu de 361.897 de lei net (circa 86.000 de euro pe an, respectiv 7.160 de euro pe lună). Prim-vicepreşedintele CEC Bank Gheorghe Carabasan a încasat în 2009 un salariu de 627.000 lei (căruia îi corespunde un venit lunar de aproape 12.400 euro), mai mult decât preşedintele băncii. Diferenţa dintre salariile şefului Eximbank şi al CEC Bank contrastează, având în vedere că CEC este pe locul patru în sistem după active, în timp ce Eximbank se zbate la mijlocul clasa­mentului, pe locul 20. Ziarul Financiar.

Lumea strâmbă şi bănoasă a lui Roibu-împărat de la Oltchim. Directorul Combinatului din Vâlcea este administrator sau acţionar în mai multe firme care au relaţii cu Oltchim. În cea de-a doua jumătate a mandatului de douăzeci de ani, ca director-preşedinte al celui mai mare combinat chimic din ţară, Constantin Roibu l-a restructurat, prin externalizarea unor secţii considerate neprofitabile. Acestea au fost transformate în societăţi comerciale, acţiunile au fost împărţite între salariaţi şi Oltchim, în multe dintre aceste societăţi rezervându-şi un loc în consiliul de administraţie chiar Constantin Roibu, preşedintele şi directorul general al Oltchim. Fostele secţii nerentabile au devenit repede profitabile, dar au făcut-o şi pe spinarea Oltchim, care le-a rămas principalul partener comercial. Pe unele dintre ele, presa locală le-a numit „căpuşe”, subiectul ajungând şi în atenţia DNA, după ce unul dintre acţionarii minoritari i-a făcut lui Constantin Roibu plângere penală, solicitând DNA să cerceteze, printre altele, aspectele de mai sus. Plecând de la aceste informaţii, „Evenimentul Zilei” a descoperit o incredibilă reţea de cumetrii, afilieri şi de firme care s-au ridicat în jurul Oltchim, având în centru familia Roibu şi foşti angajaţi ai combinatului, ajunşi multimilionari, reţea care ar trebui cercetată, în paralel cu ancheta DNA, şi de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate. Citeste mai departe in EVZ.

Rizea, fraude europene sub ochii lui Şova. Dan Şova (PSD) a oferit consiliere juridică Agenţiei pentru Tineret, condusă de Cristian Rizea (PSD), chiar în perioada în care, conform UE, au fost deturnate fonduri europene. Avocatul Dan Şova a semnat personal, în 2004 – 2005, contractele de asistenţă juridică cu instituţia condusă de Cristian Rizea, în baza cărora a încasat mii de euro lunar.  Pe lunga listă a instituţiilor conduse de membri PSD, de la care senatorul-avocat Dan Şova (38 de ani) a primit contracte de asistenţă şi consiliere juridică, se numără şi Agenţia Naţională pentru Sprijinirea Iniţiativelor Tinerilor (ANSIT). Contractele cu ANSIT au fost încheiate de casa de avocatură ,,Şova, Raţiu & Asociaţii” şi semnate chiar de partenerul-coordonator al societăţii, avocatul Dan Şova, în 2004 şi 2005. Adică, în perioada în care instituţia de stat era condusă de prietenul şi colegul său de partid, actualul deputat Cristian Rizea (42 de ani). Iar potrivit contractelor, Rizea a fost consiliat juridic de Şova pentru tot ce însemna achiziţii, alocări de fonduri, disciplină financiar-contabilă sau orice documente care putau antetul ANSIT. Adevarul.

Scepticism în privinţa evoluţiei economice în următoarele şase luni. Ce perspective are România faţă de alte şapte ţări din regiune. Evoluţiile aşteptate în cazul României de către experţii consultaţi de Centrul german pentru Cercetări Economice Europene (ZEW) sunt printre cele mai slabe din regiune.  Studiul lunar ZEW – ediţia din iunie a fost realizat prin consultarea a 73 de experţi ai pieţelor financiare (21 de experţi din Turcia) asupra perspectivelor mai multor indicatori economici in următoarele şase luni în Austria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Polonia, România, Slovacia şi Turcia. Analiza ia în considerare ponderile celor care cred că un indicator economic va avea o evoluţie pozitivă, neschimbată sau negativă, modificările acestor ponderi, precum şi preponderenţa unor opinii sau a altora. Situaţia este mai proastă decât în România doar în Ungaria şi Croaţia, cred cei chestionaţi. Ponderea celor care cred că aceasta este bună este de 38% în Turcia, 35,3% în Polonia, 22,6% în Austria şi Cehia, 20% în Slovacia, 9,7% în România, 6,1% în Croaţia şi doar 5,4% în Ungaria. Întrebaţi dacă situaţia economică e proastă, au răspuns afirmativ 40,5% din cei chestionaţi în cazul Ungariei şi 35,5% în cazul României. Faţă de sondajul efectuat în luna precedentă (mai 2011), cea mai mare creştere a răspunsurilor conform cărora situaţia economică e proastă nu se întâlneşte în România (creştere de 4,7%), ci în Turcia (12%), Ungaria (8,7%) şi Slovacia (8,6%).

Ceea ce caracterizează România în regiune este atât ponderea mare a celor ale căror aşteptări sunt de creştere economică, cât şi a celor care îşi dau seama că aceste aşteptări sunt false. Astfel, chiar dacă a scăzut cu 9% faţă de luna precedentă ponderea celor care au o prognoză pozitivă pe următoarele luni, proporţia celor care au această prognoză se menţine la un nivel ridicat faţă de alte ţări din zonă, respectiv 51,6% în România faţă de 51,5% în Ungaria, 45,5% în Croaţia, 38,3% în Cehia şi Slovacia. În schimb, ca urmare a scăderii menţionate şi a creşterii celor care aşteaptă evoluţii negative (15,3%), România înregistrează cea mai accentuată scădere a numărului celor care cred în creşterea economică. Numărul acestora a fost în România cu 24,3% mai mic decât în mai, ceea ce este un record regioal. Romania Libera.

Puteti citi pe Politeia Europeana:

Titluri: Germanii au din ce în ce mai puţină încredere în euro (sondaj); China oferă sprijin pentru moneda euro; Napoli, urgenţa gunoaielor; Mario Draghi, viitorul şef al BCE, trebuie să scoată moneda euro din vârtejul crizei datoriilor suverane; Angela Merkel despre aderarea Croaţiei la UE: ‘Fără rezerve, nu cum a fost cazul Bulgariei şi României’.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

27/06/2011 la 8:16 am

51 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata,
  Cum de nu se poate face nimic cu salariul astronomic al lui Ionut Costea? Ce fel de contract are incat nu poate fi atacat in nici un fel? Slabe legi sau mai bine zis legi facute de smecheri, in favoarea lor, sa poata fi rastalmacite dupa bunul plac.
  Se cam strange latul in jurului maretului avocat Sova. La cum merg lucrurile in tara asta, n-am nici o speranta ca va plati pentru toate afacerile.
  Azi este o zi tensionata: presedintele se adreseaza parlamentului. Ma astept la o atmosfera cel putin identica cu cea de la condamnarea comunismului. Desi Vadim Tudor nu mai e in parlament, sunt unii care il inlocuiesc cu succes, ca mod de comportare „civilizata”.

  cedric

  27/06/2011 at 8:42 am

  • „Cum de nu se poate face nimic cu salariul astronomic al lui Ionut Costea?”
   Ba se poate.
   Prin HG se desfiinteaza Eximbank. Dar trebuie „sa se vrea”
   QED

   shinobi

   27/06/2011 at 1:01 pm

 2. Bună dimineaţa! Cifrele, în cazul Costea, spun totul… Totuşi, El Presidente, de la alegerile din 2009, nu a mai zis nimic pe temă, şi nu cred că acele despăgubiri de 800.000 de euro sunt cauza… Parcă au mai fost schimbaţi directori sau preşedinţi prin sistemul bugetar şi li s-au plătit sumele considerabile pe care şi le prevăzuseră anterior prin contracte…
  Altfel, just for fun: http://baricada.wordpress.com/2011/06/26/majestatea-sa-regele-basea/

  baricada

  27/06/2011 at 8:48 am

 3. buna dimineata!
  o Desi are o declaratie de avere normala Mihai Bordianu, director general de la ANAF, traieste in vile cu patru nivele si conduce mai multe autoturisme Subaru. Cum l-a dat de gol o doamna distinsa, cu parfum interbelic si la ce firma lucreaza nepotelul Patrik. Ce zice „buni” si ce spun vecinii de la Breaza. Cum au castigat paparazzi lupta cu ex-sotia Directorului General si cu politia, scrie EVZ. (http://www.evz.ro/detalii/stiri/averea-ascunsa-a-directorului-general-de-la-anaf-935476.html)

  Sare'n Ochi

  27/06/2011 at 9:32 am

  • Buna dimineata,
   Nu cred ca este un caz singular 😦 Pana acum s-a dovedit ca cea mai buna meserie este bugetar.

   mar

   27/06/2011 at 9:48 am

 4. Buna dimineata,

  In tara in care bugetarul e mai bine si constant mai bine platit decat cel de la privat, viitorul economic este sumbru.

  Andrei

  27/06/2011 at 9:39 am

 5. In ceea ce priveste esalonul III al socialismului (a se citi neo-comunismului cu radacini securiste si hraparete), elemente gen Rizea, Banicioiu, Ponta, Sova, Negoita, Guse (ca si el a trecut pe acolo) nu fac altceva decat sa continue linia esalonului II (prin minciuna si prin frauda, cu ochii la ciolan). Dar cum 50% din populatie e spalata pe creier, ce mai conteaza inca o frauda, mai ales ca e pe bani europeni: „au furat de la ei, nu de la noi”. 😦

  Andrei

  27/06/2011 at 9:44 am

  • Salut Andrei 🙂
   Banii sunt importanti dar cel mai important este viitorul. Aceste lichele fura si viitorul tarii, dupa ce au furat trecutul 😦

   Theophyle

   27/06/2011 at 9:46 am

 6. victor L

  27/06/2011 at 9:48 am

 7. Eu ma mir ,de ce va mirati atita de ce apare in presa acum. Chiar nu stiati sau nu banuiati de ce sunt in stare toti de la PSD ??? si de la celelalte partide dar cu mai mica anvergura …..

  Mariana

  27/06/2011 at 10:39 am

 8. lupta lor, nu este pt. binele romaniei, cum mecäne crinolin si ponta, reprezentantzi USL,

  sä nu fie descoperitzi, sä poatä fura mai departe, de aia s-a refuzat si revizuirea constitutziei.

  theo

  27/06/2011 at 10:44 am

 9. pnl, a fäcut acelas lucru, sub täriceanu, s-au inbogätzit totzi.au furat pe capete.

  sä dea banii inapoi. dar si täriceanu, vosganian, crinolin, etc, nu vor scoate un ban,

  s-au acoperit reciproc, cu ajutorul nemärginit a psd, pc, etc.

  theo

  27/06/2011 at 10:48 am

 10. Neata,
  Victor,
  Si d-na Merkel vrea agentie de rating europeana
  http://stiri.kappa.ro/economie/31-08-2007/merkel-critica-agentiile-de-rating-bancar-148609.html

  ela

  27/06/2011 at 10:51 am

  • SAlut 🙂
   Mda’ 😦 Se doreste transferarea a 450 de milioane din acordul standby. Probabil pentru a platil salariul baiatului lui coana Margraeta revolutionara. O mizerie de nedescris!

   Theophyle

   27/06/2011 at 10:57 am

   • 😆
    Salut Theophyle . Ciolanul trebuie sa fie mai unturos . 🙂

    Ștefan A.

    27/06/2011 at 11:05 am

    • Salut Stef 🙂
     Este cat se poate!

     Theophyle

     27/06/2011 at 11:16 am

 11. Ziua buna 🙂
  Cine a decis din partea Statului un astfel de salariu si astfel de conditii contractuale (Eximbank)? Ministerul de Finante? Numele si prenume pentru persoana sau persoanele care au decis asa ceva …
  Ce reguli exista in aparatul statului pentru astfele de posturi? Daca se aduc manageri straini se mentine acelesi mod de lucru?

  ANSIT avea nevoie de servici de consiliat juridic atat de multe si scumpe sau e doar o sifonare? Raspunde cineva pentru acestea? Pe viitor tot asa, fara raspundere?

  CFG

  27/06/2011 at 11:12 am

  • Salut CFG 🙂
   Coalitia Geoana & Boc la inceputul anului 2009. Asta se intampla cand un director de banca este numit politic impreuna cu CA-ul acele banci! Sifoane prietene, sifoane!

   Theophyle

   27/06/2011 at 11:18 am

 12. Inca o amanare in buna traditie damboviteana 😦 Stau si ma gandesc ci va plati toate cheltuielile legate de salariile functionarimii 😦 Mai facem un transfer si „turcul” plateste.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/reorganizarea-se-amana-pdl-si-udmr-nu-s-au-inteles-935518.html

  mar

  27/06/2011 at 11:21 am

 13. http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/reorganizarea-a-fost-amanata-229502.html

  😆 😆 😆
  Prima cioara vopsita cu reorganizarea a fost aminata . Stim bine pina cind . 🙂
  Urmeaza aminarea trombonului cu modificarea constitutiei .
  Intrebarea e : de la ce trebuia distrata atentia „boborului ” prin aceste „diversiuni” ?

  Ștefan A.

  27/06/2011 at 11:22 am

 14. asta a fost si miza, revizuirii constitutziei. ,dar mafia judecätorilor, sunt cei ce ii protejazä pe hotzii romaniei. f. rusinos.:

  cred, cä CSM, este o institutzie inutilä, ar trebuii desfintzatä.

  theo

  27/06/2011 at 11:25 am

 15. cei din USL, s-au intzeles pe ascuns cu UDMR, sä boicoteze propunerea.

  deja se stie, cä s-au dus acunse tratative. „mare bordel”

  theo

  27/06/2011 at 11:27 am

 16. Din nefericire pentru popor , absolut toata Clasa Politica se opune reorganizarii care va insemna pierderea de posturi in deconcentrate etc etc populate acum cu neveste, nepoti si nepoate

  • + amante 🙂

   Ștefan A.

   27/06/2011 at 11:40 am

  • Mda 😦
   Se vede ca noul cod penal a fost nascut cu forcepsul care a strins prea tare . 😦

   ela :). Cunosti prea bine solutiile mele la problemele mioritice . 😆

   Ștefan A.

   27/06/2011 at 11:42 am

 17. http://www.mediafax.ro/politic/reprezentantii-usl-nu-vor-participa-la-discursul-presedintelui-basescu-in-parlament-8393259/
  Eu zic ca e mai bine decat sa mearga si sa faca galagie, cum stiu ei sa se comporte cand se discuta probleme importante pentru tara.

  cedric

  27/06/2011 at 11:47 am

 18. ceea ce comentati se petrece de 20 de ani si urmeaza sa se petreaca inca alti 20, – pentru cine o vedea si o trai 🙂 – noi o sa scriem, toata lumea o sa citeasca.
  azi va fi, insa, zi mare: presedintele va incerca, in fata parlamentului sa bage munca in constitutie. am fi prima tara de la adam incoace care are nevoie sa i se reaminteasca in legea fundamentala ceea ce adam a stiut-o din prima zi petrecuta „afara” 🙂
  http://cursdeguvernare.ro/ce-cauta-munca-in-constitutie-ce-spun-observatori-si-avocati-experti-in-dreptul-muncii-si-analizele-cursdeguvernare-ro.html

 19. Se amana reorganizarea dar se face descentralizarea intitutilor, cu organizarea pe forma regiunilor de dezvoltare. Este un pas totusi !
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9158455-reforma-administrativa-amana-institutiile-deconcentrate-reorganizeaza-forma-actualelor-regiuni-dezvoltare.htm

  mar

  27/06/2011 at 11:52 am

  • as spune chiar ca e Pasul!
   Ce sensma au judetele,daca institutiile cu care au treaba sunt pe modelul celor 8 regiuni?
   Cum sifoneaza? Se asociaza baronii intru marirea productivitatii si a profitului? 😆

   ela

   27/06/2011 at 12:02 pm

   • actineaza psihologic, lasam judetul dar mutam conducerea.

    mar

    27/06/2011 at 12:24 pm

  • se ia regiunea Z compusa din 4-5 judete (important: NU toate de aceeasi culoare politica). Un singur sef la politie, unul la fisc, unul la …. Mai are baronul judetului Y pe vreunul din cei e mai sus in mana? NU! si iata-i „emasculati” macar 50%. In ipoteza in care cele 4 judete sunt de aceeasi culoare, fiecare baron judetean are PROPRIILE interese personale (as zice) cnflictuale cu ale celorlalti. Deci iar scapa seful politiei etc de interventii directe. Eu zic de fapt acesta era planul A al lui Basescu, dar i-a facut pe cei copres. sa manance kko cu propria lingura.

   cinic

   27/06/2011 at 6:13 pm

 20. http://cursdeguvernare.ro/mircea-geoana-ii-cere-lui-traian-basescu-retragerea-revizuirii-constitutiei-si-dezbatere-pe-regionalizare.html?

  „Mircea Geoană îi mai cere preşedintelui să fie de acord cu propunerea USL de înfiinţare a unui comitet anti-criză, din care să facă parte şi reprezentanţi ai opoziţiei şi ai BNR, şi elaborarea unui „Plan naţional de acţiune, după modelul celui aplicat în perioada pregătirii aderării la NATO şi UE”.

  As propune si o echipa de pompieri sa calmeze spiritele incinse !

  ela

  27/06/2011 at 12:06 pm

  • si echipa sa fie condusa de duhul matusii tamara.ca daca matusa tamara a reusit din pensia ei amarata sa ii lase lui bombonel 3mil de euro mostenire, sigur ne v a scoate duhul ei din criza.geoana ar trebuie sa o recomande pe fantoma matusii tamara prietenului sau socialist , premierul greciei .sa i scoata si pe aia din criza.ca daca scapa grecii pe urma ne revenim toti.si putem da 25 mii de euro la capsunarii repatriati.

   zigzag

   27/06/2011 at 12:11 pm

  • miroase a revenire economica. Asa ca PSD vrea in fata ca sa poata sa-si aroge meritele!

   cinic

   27/06/2011 at 6:14 pm

 21. salutare tuturor!teophyle ai remarcat ca in tot zgomotul mediatic din ultimile 2 sapt vis a vis de regionalizare , constitutie etc s au intamplat minuni? in acest vacarm s au produs niste eliberari din puscarie: vantu , petcu, mironescu cei mai de marca.ce parere ai? 🙂

  zigzag

  27/06/2011 at 12:08 pm

 22. Buna ziua 🙂
  Un pas mic pentru romani, un salt urias pentru Romania
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9158455-reforma-administrativa-amana-institutiile-deconcentrate-reorganizeaza-forma-actualelor-regiuni-dezvoltare.htm
  Probabil nu pare spectaculos, dar sa nu uitam veriga de baza a intregului baronet: banii.
  Atacul la deconcentrate, se poate face muult mai dur decat la „regionalizare”. Am spus „se poate” pentru ca actualii PDL-isti nu mi se par mai dornici de reforma decat USL-stii.
  Problema este sa nu inverseze sintagma ca sa devine: Un salt urias pentru baroni, un pas minuscul (inapoi) pentru Romania.
  Raman in continuare la parerea ca atacul la sursele de finantare ale baronetelor locale este muult mai important decat chiar decimarea baronetului actual. Nu de altceva, dar conform legilor supravietuirii, acolo unde exista hrana va aparea si „populatia” care va consuma hrana respectiva.

  DanSu

  27/06/2011 at 12:23 pm

 23. mar

  27/06/2011 at 1:01 pm

  • Ponta e ca deobicei paralel. Pai parca tocmai asta era problema, ca in Constitutie zice ca averile se prezuma licite, deci orice lege dai tu pica la prima contestatie la CCR. Bineinteles, Ponta nu s-a putut stapini sa nu adauge „bla bla, legea USL, bla bla, nu ca propunerea lui Basescu, care e demagogie, bla bla „. Pai tocmai, ca aici demagogul e tocmai Ponta. Sau nu e demagog dar habar nu are ce este scris in Constitutie.

   Aha

   27/06/2011 at 1:39 pm

 24. buna ziua,

  tds,

  de 21 +45 de ani poporul acesta tot pierde, tot pierde….

  pina cind?

  c

  skorpion

  27/06/2011 at 1:28 pm

  • pana cand poporul se v a trezi iar institutiile abilitate ale statului-in special cele in care se depune juramant-is vor face datoria.cand oamenii vor avea curaj sa mearga in fata tribunalului si sa protesteze vis a vis de un abuz clar atunci o vim lua pe drumul cel bun.la cati hoti sunt in politica , in mass media si in diverse institutii care ar trebui sa apere statul de drept , cei care se afla acum in inchisorile patriei s ar putea constitui intr o organizatie care sa dea statul roman in judecata ptr discriminare.discriminarea hotilor.nu i posibil ca o batrana de 80 ani sa stea dupa gratii iar un batran ca iliescu sa traga sforile in politica romaneasca afectand de 21 ani viata cetatenilor.privarea de libertatea a gainarilor din puscarii reprezinta o discriminare in raport cu statutul mafiotilor din politica care au ruinat aceasta tara.poate ca daca mafia politica nu fura cu ambele brate si numarul gainarilor era scazut.sunt oameni care au furat o gaina de foame nu sa si faca vila cu ea.aia zac la parnaie.iar cei care au devalizat economia nationala ne dau lectii la tv.

   zigzag

   27/06/2011 at 1:39 pm

 25. zig,

  asta a spus si presedintele, de foarte multe ori.

  dovada este in parlament, dicteazä printre altzii, securistul felix,

  asta este un exemplu, de ce se ascunde sub, asa normalitate USL;
  de aia porumbacul, se simte in sigurantzä

  theo

  27/06/2011 at 2:06 pm

 26. de aia poetul portofel, aerisea casa lui vantu,

  o fii gäsit ceva märuntzis, s-au trimes la cutiutzä.

  falsii dizidentzi, sunt manä in manä cu oligarhi

  si probabil kgb.

  theo

  27/06/2011 at 2:08 pm

 27. cine este Geoanä? prostänacul lui iliescu? s-au a lui vantu?

  colaboraturul moscovei?

  trädätorul romaniei ?

  sä räspunä.

  theo

  27/06/2011 at 2:15 pm

 28. Problema mea cu USL ca alternativa la guvernare sint dovezile nenumarate ale filozofiei acestei grupari, flozofie care a fost pusa in termeni clari de Iliescu: Revolutia din ’89 nu a fost anti-comunista ci doar anti-Ceausescu. E momentul sa construim comunismul cu fata umana.

  Pai sa luam doar ultimele exemple. Ce sint judetele? Modul de organizare mostenit de la comunisti. Ce e 23 august? Nu are nici o legatura cu spusele lui Basescu: tradare a regelui, regele sluga la rusi. Nu, 23 august era o mare sarbatoare comunista, cu zile libere etc. Aici e buba. De aia sar astia din usla ca piscati de viespi. Ei apara idealurile revolutiei din ’89, socialismul-liberal, cu alte cuvinte comunismul cu fata umana care include si judetele si 23 august. De aia s-a ales Theophyle cu epitete. Nu fiindca a fost partial de acord cu unele afirmatii ale lui Basescu, ci fiindca s-a legat de mitul pecerist 23 august, sarbatorit cu mare fast in fiecare an.
  Chiar credeti ca s-au gasit atitia monarhisti peste noapte, nu numai din clasa politica dar si din publicul care scrie pe net? Pai dupa 50 de ani de propaganda cu 23 august ce sa ne mai miram.
  Ahh da, si on-topic. De ce credeti ca Costea asta are asa un salar fabulos? Pai fiindca asa era si pe vremea comunista. Nomenclatura avea alte salarii, alte magazine, etc. Si cum revolutia nu a fost decit anti-Ceausescu e numai normal sa fie asa. Adica ca pe vremea comunista, acum cu fata umana. Fata lui Iliescu.

  Aha

  27/06/2011 at 2:20 pm

 29. Buna Ziua 🙂
  postare noua

  Theophyle

  27/06/2011 at 3:05 pm

 30. Direct Palatul Parlamentului
  http://www.tvr.ro/tvrinfo.php

  mar

  27/06/2011 at 3:07 pm


Comentariile sunt închise.