Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Blogosfera Saptămânii: 19/ 6 – 25 / 6

Duminica  – 19 Iunie,2011

De unde optimism?

Fondul Monetar Internaţionale  a cerut vineri Statelor Unite să majoreze plafonul de îndatorare, avertizând că în cazul în care Congresul nu va adopta aceste modificări, economia mondială se va confrunta cu turbulenţe majore. Germania “creste“costul salvarii Greciei, propunerile venite din partea Angelei Merkel riscand un efect de contagiune care ar putea cuprinde Portugalia, Spania, Italia, Belgia. Balanta comerciala din zona euro incepe sa transpire a deficit.

Agenţia de rating financiar Moody’s a anunţat vineri că intenţionează să coboare calificativul pe care l-a atribuit datoriei Italiei, stabilit în prezent -Aa2- ca urmare a unor riscuri asupra creşterii economice, pieţelor financiare şi capacităţii guvernului de a reduce deficitul

Guvernatorul Bancii Angliei atrage si el atentia asupra provocarilor care vin. Britanicii vor sa ridice varsta de pensionare la 66 de ani, ceea ce nu convine multora. Nici din din Spania vestile nu sunt  incurajatoare, in ciuda discutiilor informale cu ziaristii ale premierului Zapatero. Citeste mai departe!

Dan Popa – Hymerion

Luni – 20 Iunie,2011

Ţara în care justiţia îşi leagă naţia

Spuneam, mai demult, că intuitiv măcar, într-o viaţă, orice om ar trebui să observe că trăieşte sub incidenţa unor legi morale, un dat la fel de obiectiv ca şi cel al legilor fizice, de pildă, ori matematice, de care nimeni nu se-ndoieşte că nu pot fi turnate-n forme strâmbe la dispoziţia nimănui. A ieşi din legile moral-obiective, om şi societate, înseamnă a ajunge implacabil, sub incidenţa unor sancţiuni cumulative-n timp, evident, obiective. Fie şi acele banale, zece porunci care există de când lumea şi pământul: neluate-n seamă, produc efecte care culminează cu dezastre. Asta nu e o previziune apocaliptică ci o constatare la-ndemâna oricui. Din păcate, deşi a atins culmi cosmice, puterea umană de observaţie şi reţinere pare a se desensibiliza pe zi ce trece la semnalele care o asaltează. Şi chiar dacă ştie, de regulă, se autoexonerează de responsabilizare, raţional şi documentat, în sensul amintit. Responsabile în generarea acestei atitudini caracteristice lumii actuale, ideologiile, reeducatoare ale omenirii în ultima sută şi ceva de ani, au o relaţie de esenţă mai ales cu minciuna şi hoţia. Şi, corolar, cu prostia, fudulă, cum zice românul, până la a fi în stare să-şi taie craca de sub picioare. Citeste mai departe!

Nora Damian – Gardina de hartie

Marti – 21 Inie,2011

Despre câteva maladii totalitare occidentale

Monica Lovinescu a scris adesea despre diverse forme ale totalitarismului occidental, despre ideologia sovietică în Europa Războiului Rece şi după, despre amprenta puternică a stalinismului asupra intelectualilor occidentali europeni; istoricii aveau să o reconfirme, atât în timpul vieţii ei, cât şi mai târziu. Între aceştia, Stéphane Courtois sau Marc Lazar au scris pe larg – nu fără scandal, pentru că subiectul îi deranjează şi astăzi pe naivii gaucharzi –  despre gravele maladii ale stângii occidentale (îl citez, în cele ce urmează, pe cel din urmă): Războiul Rece (1947 – 1991, n.m.) a fost sinonim cu un apogeu al mişcării totalitare comuniste în realitatea franceză (Marc Lazar, Partidul Comunist Francez în Războiul Rece, publicat în culegerea Apogeul Regimurilor Totalitare în Europa, 1935-1953, coord. Stéphane Courtois. Ed. Vremea, 2008, p. 560). De menţionat şi faptul că „temerarul Curtois” (cf. Doina Jela Despois) – coordonatorul faimoasei Cărţi negre a comunismului – a avut curajul, alături de doar câţiva alţi cercetători contemporani (între care Monica Lovinescu, Alain Besançon sau Vladimir Tismăneanu, n.m.), de a pleda pentru necesitatea studierii împreună, în tot cazul cu egală îndreptăţire, a celor două totalitarisme care au însângerat secolul XX: nazismul şi comunismul. Citeste mai departe!

Angela Furtună – Club 2020

Miercuri – 22  Iunie,2011

Nici la B1TV lenjeria nu mai e intimă

Programele televiziunilor românesti nu se pot lipsi, după cum arată grilele, de emisiuni dedicate lumii mondene. „Happy Hour” ţine publicul la curent cu viaţa şi „opera” personajelor fără biografie pe PRO TV ca şi „Drept la ţintă” pe Kanal D, Antenele  abundă în mondenităţi la cotă descendentă de la „Acces direct” în jos spre „Un show păcătos”, cu notabilele excepţii totuşi, în „Dincolo de aparenţe” sau în „Conferinţa de presă”, unde personaje mondene dar şi vedete autentice sunt puse în faţa unor întrebări jurnalistice. Nici TVR nu scapă de epidemie, cu „Vizor monden”, fie şi într-o abordare de pamflet. Cum este înţeleasă la noi „mondenitatea”, cine sunt protagoniştii ei, ce fac şi ce se spune despre ei, indică pe de o parte lipsa de concept în realizarea emisiunilor, iar pe de alta arată cât de necopţi sunt cei care cred că pentru un celebrity show straşnic e de ajuns să aduci personaje dispuse să-şi ridice poalele în cap pentru faimă (proastă) şi audienţă. Citeste mai departe!

Brindusa Armanca  – Contributors

Joi – 23 Iunie,2011

O poveste veche de 10 ani, cu generali de poliţie şi contrabandişti.

Investigaţia pe care, de câteva zile, o publică ziarul Adevărul, despre maniera în care şeful Gărzii Financiare Bucureşti şi-a teleportat datoriile peste graniţă, m-a făcut să scormonesc în arhiva personlă după un caz similar. În urmă cu 10 ani, publicam în acelaşi ziar schema neverosimilă a acestei căi rudimentare de-a scoate peste graniţă datoriile către stat ale unei firme. Nu lipseau numele generalilor de poliţie pe care am încercat să-i implic atunci în această investigaţie pe care, până la urmă, mă hotărâsem să o scriu ca pe o poveste. Astăzi, ziarul Adevărul scrie, şi toată lumea tace: ANAF-ul are probleme mai importante decât să să scormonească după milioanele angajatului său. Citeste mai departe!

Cristian Grosu – Curs de Guvernare

Vineri – 24 Iunie, 2011

Bordelul politic e acelaşi ca în 1944. Doar curvele sînt altele.

Cum intri în curtea Academiei Române, pe dreapta, dai de un panou care închide, sub un geam, afişe şi anunţuri despre manifestări academice şi cultural-ştiinţifice din București. Mai zilele trecute, aruncîndu-mi privirea pe suprafaţa panoului, am descoperit afişul de mai jos (vezi clișeul).

Ambasada Federaţiei Ruse în România, înscrisă într-o campanie declanşată de Moscova cu prilejul împlinirii a 70 de ani de la 22 iunie 1941 – Începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei – a editat, în condiţii grafice de lux, un album dedicat soldaţilor ruşi căzuţi pe teritoriul României, album intitulat sugestiv În amintirea eroilor. Lansarea acestui album, la care au contribuit Academia Română şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti, a avut loc pe 17 iunie 2011, la Clubul Academicienilor. Foarte bine! Aplauzele noastre pentru iniţiativa Ambasadei Ruse şi, mai ales, pentru iniţiativa Moscovei de a marca împlinirea a 70 de ani de la 22 iunie 1941. Pe 22 iunie 2011, s-au împlinit însă 70 de ani de la începutul Războiului dus de România pentru eliberarea Basarabiei şi Bucovinei de Nord, răpite prin Diktatul din 26 iunie 1940. În acest război al nostru, care nu e Marele Război de Apărare a patriei, ca al ruşilor, ci Războiul de reîntregire a Patriei ciuntite de ruși, au murit sute de mii de români. Citeste mai departe!

Ion Cristoiu – Reporter Virtual

Sambata – 25 Iunie,2011

Nuante, pentru cine mai vrea să le vadă

Iată, pe scurt, care este poziția mea în chestiunea ridicată de recentele declarații ale președintelui Traian Băsescu despre regele Mihai I, pe care am exprimat-o pe larg la TVR Info, într-o emisiune alături de dl. Alin Ciupală.

Regele Mihai I este un personaj tragic, aflat – prea mult, cred – sub vremuri. A fost monarh într-o perioadă infernală, în care posibilitățile de acțiune erau limitate. Dar acestea existau. Este drept că regele avea, prin aranjamentul politic și cvasi-legal al momentului, puteri limitate. În septembrie 1940, regele (atunci în vârstă de 19 ani) și-a autolimitat atribuțiile, sub presiunea momentului, și i-a acordat generalului Ion Antonescu puteri sporite în stat, investindu-l drept „Conducător” al statului „național-legionar” (titulatura de “Conducător” fiind de inspirație fascistă, utilizată înainte și de Carol al II-lea). Antonescu avea atribuții extinse în domeniul legislativ (dizolvase Parlamentul și legifera în locul acestuia), guvernamental, al armatei și politicii externe (având dreptul de a încheia tratate, de a încheia pace sau a declara război). Regele rămânea însă șeful armatei și acest lucru a contat la 23 august 1944, când a produs lovitura de palat care a disociat România de Germania nazistă, alăturându-se puterilor aliate. Antonescu însuși căuta, din rațiuni propagandistice, asocierea publică cu regele Mihai I, pentru a împrumuta legitimitate de la acesta. La Arhivele Naționale sunt zeci de fotografii în care Mihai I apare alături de Antonescu la manifestații publice sau în vizite regizate pe front.  Am inclus o astfel de fotografie și în expoziția despre pogromul de la Iași, care va fi vernisată luni, 27 iunie, la Muzeul Unirii din Iași. Ceea ce i se poate reproșa cu fermitate regelui Mihai I este că s-a complăcut prea mult în rolurile decorative care i-au fost alocate. Îl vedem în fotografii propagandistice similare și alături de Carol al II-lea pe vremea dictaturii regale sau alături de comuniști, mai târziu. Mihai I avea la îndemână instrumentul declarațiilor publice și al disocierii simbolice – plin de riscuri într-adevăr, dar pe măsura responsabilității sale de monarh – dar l-a utilizat foarte puțin, mai ales pe vremea coabitării cu Antonescu.Citeste mai departe!

Adrian Cioflâncă – La cinci minute de Evul Mediu

Pe Politeia Europeana puteti citi Săptămâna Presei Europene / 18 – 24 Iunie –2011

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata!
  Sunt furios ! Jegosul ctp spumega si improasca cu laturi intr- asa zisa replica la articolul din Contributors al lui V. Tsmaneanu.
  josnic caracter, mare canalie acest ctp, pe care il consider unul din cei mai mari dusmani ai romanilor.

  andrzej

  26/06/2011 at 9:56 am

  • Adrzej, CTP-ul asa a fost mereu – a spumegat, improscat si isterizat. Un personaj trist si fara coloana vertebrala, cu pretentii de mare deontolog!

   mar

   26/06/2011 at 10:46 am

   • Buna ziua Mar!

    andrzej

    26/06/2011 at 1:01 pm

 2. Buna dimineata. O selectie excelenta de articole. Zbor la Nora Damian.

  turnofftheglory

  26/06/2011 at 9:58 am

 3. buna ziua,
  foarte interesante toate…iar cea scrisa de cristian grosu = halucinanta

  skorpion

  26/06/2011 at 10:16 am

 4. CTP; un descreerat, turbat, un colabortor comunist, ce uraste tot si pe el.

  un monstru de jurnalist, aservit regimului comunist.

  theo

  26/06/2011 at 10:29 am

 5. Buna dimineata
  Multumiri pentru selectie.
  Urate vremuri traim.

  ela

  26/06/2011 at 10:35 am

 6. Buna dimineata,
  Multumiri echipei redactionale pentru efortul depus ptr. ca noi sa ne delectam cu informatii si articole bine scrise 😦
  Cred ca este fundamental ca in aceasta perioada de isterie maxima, in care „deontologii neamului” au uitat simtul masurii si mai ales existenta documentelor scrise (inclusiv media) , ca adevarul istoric este putin la mijolc sau chiar invers decat varianta romantata. Foarte bun articolul scris de Adrian Cioflâncă, nu stiu cati pot contesta adevarul istoric si mai ales in ce baza ?

  mar

  26/06/2011 at 10:41 am

  • Scuze ptr.zambaret era asa 🙂 am avut setata tastatura pe diacritice.

   mar

   26/06/2011 at 10:42 am

 7. buna ziua tutulor.
  Nu omul este peste vremi, ci vremile peste om, parca zise cronicarul cu naduf.
  In bucatarie stind, unde doar soacra si un radio au voce, auzii un popa in timpul slujbei transmise la radio Timisoara, vituperind impotriva regionalizarii tarii ca pe timpul lui „Hitler, Musolini si Horty”.
  (Astia sint urmasii lui Miron Cristea care ar fi spus : „fratilor, acum nu mai am crucea in mina, ci sabia”.)
  Cit despre Justitie, ramine cum s-a stabilit: „o vorba de dinsii inventata”.
  In dumbrava ei pivniceresele si daniletii se inmultesc periculos de rapid.

  victor L

  26/06/2011 at 10:49 am

  • VictorL, iar soacra? Ai grija ca te reclama ptr. discriminare 🙂

   mar

   26/06/2011 at 10:51 am

 8. Off topic. Din nou a vorbit cifrat TB – „Suntem intr-un moment de cumpana in care solidaritatea e singura solutie prin care putem sa trece momentele dificile ce ni le rezerva viitorul”
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9151940-traian-basescu-ziua-drapelului-national-suntem-intr-moment-cumpana-care-solidaritatea-singura-solutie.htm

  mar

  26/06/2011 at 10:49 am

 9. Buna dimineata!
  N-am citit tot, vreau numai sa va spun ca datorita articolului lui Cristian Grosu m-am lamurit si eu ce era cu anunturile de la mica publicitate formulate asa : „cumpar firme cu datorii”.
  In naivitatea mea nu intelegeam cum draqu vor unii sa cumpere firme cu datorii, a cumpara insemnand pentru mine ca adica mai dadeau si bani ca sa se procopseasca cu datorii.
  Extraordinar.

  PS: din selectia de astazi numai pe Nora Damian o citisem, deh, m-am luat si eu cu valul monarhic si n-am mai iesit din transee ca sa merg la biblioteca. „lol:

  luminita

  26/06/2011 at 10:51 am

 10. Inca o data buna ziua 🙂

  Pe Politeia Europeana puteti citi Săptămâna Presei Europene / 18 – 24 Iunie –2011

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2011/06/26/saptamana-presei-europene-18-%E2%80%93-24-iunie-%E2%80%932011/

  Theophyle

  26/06/2011 at 10:55 am

 11. Daca e vorba despre CTP nu trebuie sa ne mai miram de nimic.
  Nu e acelasi ziarist care exulta la venirea minerilor in Bucuresti pentru sadit panselute?
  Ori colegul de redactie cu autorul faimosului „Hai sictir, maiestate”?
  Sau, sa mai si ridem, cel ce se scandaliza pentru ca niste gimnaste au pozat sumar pentru niste reviste si ne-au facut natia de ris?

  victor L

  26/06/2011 at 10:58 am

  • victor,
   da, colegul lui CTP, Andon, era cu articolul „Fir-ai al dracului, Majestate!”, stiu ca acesta era titlul corect , ca a tinut incruntatul de serviciu sa ii replice astfel lui Tismaneanu si sa il corecteze chipurile, adresandu-i-se cu „hai, sictir, Volodea, ca nu sti ce vorbesti” . :mrgreen:

   luminita

   26/06/2011 at 11:07 am

  • Da, sa ne si amuzam…, gimnastele au pozat nud si sincer mi-a placut ce am vazut…, nici un motiv de revolta , ba chiar de mandrie….

   andrzej

   26/06/2011 at 11:17 am

   • Faza tare e ca pentru pozele acelea gimnastele au incasat niste cecuri mai consistente decat recompensele banesti primite pentru medaliile castigate la campionate. Aici respectul pentru steag si pentru imn paleste in fata austeritatii fondului de premiere pentru campionii gimnasticii romanesti .

    luminita

    26/06/2011 at 12:32 pm

    • Buna Lumi!
     Buna observatia. Mai bine cu” fundul gol” dar cu drapelul national in fundal decat o rasplata cinstita pentru o prestatie decenta.
     Oricum ca la noi la nimenea….

     andrzej

     26/06/2011 at 12:55 pm

 12. luminita,
  ai dreptate.
  Sa nu cumva sa ma citeasca si sa se incrunte si la mine 😉

  victor L

  26/06/2011 at 11:13 am

  • victor,
   rectific, titlul corect era „Fir-ai al naibii, majestate!”, chestie de nuantze…….

   luminita

   26/06/2011 at 11:17 am

 13. nervosi uslasii.incep sa si piarda controlul.ceva ceva se intampla cu ei.declaratia lui ponta de azi e de a dreptul „imperiala”.Basescu cauta sticla cu bautura pe jos in timpul consultarilor la Cotroceni.bine ca sunt filmate aceste discutii ca altfel aveam parte 2 sapt de discutii aprinse :ce fel de sticla era?? ca la faza cu palma si pixelii 🙂 ,in alta ordine de idei uslasii vor „bataie”.geoana amenita cu ” poporul care fugareste cu furca -azi in mileniul 3 cand toti cocalarii au arme :)- iar chuky ne ameninta pe toti cei ce indraznim sa l criticam ca ne o luam rau pe coaja.postacii usl au trecut de la injuraturi la amenintari cu moartea cam pe toate forumurile unde se poate comenta fara un dram de moderatie.sunt curios ce urmeaza. ne vor lua uslasii Ip urile si ne vor duce la puscarie?e timpul sa comunicam prin proxy?

  zigzag

  26/06/2011 at 12:01 pm

  • ha, ha 🙂
   Poti sa fi linistit. Cine nu poate face-vorbeste si ameninta. In afar de asta armata e cu noi :mrgreen:

   Theophyle

   26/06/2011 at 12:10 pm

   • 🙂 bine, dar cand un individ ,mai multi indivizi posteaza pe site uri amenintari cu moartea , cu impuscaturi la adresa presedintelui ales democratic anumite institutii nu ar trebui sa ia niste masuri?ma gandesc ca in sua daca te apuci si scrii de nebun pe bloguri ca ai ganduri marete cu obama sau vorbesti in direct la tv ca presedintele statului tre executat ca ceausescu cred ca cei din anumite institutii sunt deja la usa.

    zigzag

    26/06/2011 at 12:13 pm

  • Buna ziua
   Zigzag te intrebi ce va urma in USL?
   Uite o varianta plauzibila:
   http://www.ziare.com/crin-antonescu/usl/un-primar-pentru-nelinistea-lui-crin-antonescu-1103563
   E clar ca va urma o paruiala generala. Cititi cu atentie ce prooroceste (putin voalat) marele Iliescu

   cedric

   26/06/2011 at 12:16 pm

   • nu cred ca oprescu v a fi sustinut de usl.am mai multe motive.omu se simte bn pe scaun la primarie.taie panglici la ce fac altii are si el limita lui.

    zigzag

    26/06/2011 at 12:22 pm

    • da, zigi, dar pana in 2014 se vor cam termina si panglicile bune de taiat la proiectele incepute de predecesori, iar Oparescu s-a dovedit sclavul puterii , e capabil sa-si doreasca si fotoliul de la Cotroceni, mai ales cu sustinerea aparatului pesede.

     luminita

     26/06/2011 at 12:47 pm

  • Va citesc de mult timp, dar nu am indraznit sa intervin… Dar acum nu ma pot abtine. Asa-zisa opozitie se scufunda in mizerie ! Prin „acuzele” pe care i le aduce lui Traian Basescu, Ponta nu urmareste, acum, decat sa justifice „abuzurile” la care este supus 🙂 : controlul Fiscului. „Vedeti, de-aia ma hartuiesc institutiile statului, pentru ca spun despre Basescu ce spun.”.

   ucenic

   26/06/2011 at 12:28 pm

  • 😆 nu mor cai cand vor caini si nici caini cand vor stapanii

   mar

   26/06/2011 at 12:44 pm

 14. Ștefan A.

  26/06/2011 at 12:17 pm

  • Buna ziua.
   Stefan, nicio diferenta intre individul asta cu tare probabil mostenite si dobandite si altii, carora un regim fascist le-a pus in mana o arma, le-a dat o uniforma si un blid de mancare de la cazan. Astia lovesc la ordin, nu gandesc.
   Daca crezi ca in momentul asta nu se nasc altii care vor ajunge exact ca el probabil te inseli.

   Gino

   26/06/2011 at 12:47 pm

 15. ceva interesant, mai cu seama paragraful din care aflam pozitia lui Carol al II-lea despre abdicarea lui Mihai: http://www.blogary.ro/2011/06/regele-mihai-si-abdicarea/

  andrzej

  26/06/2011 at 12:39 pm

 16. parca maine se duce Basescu in parlament.sa vedeti circ acolo :).

  zigzag

  26/06/2011 at 12:42 pm

 17. Ptr. afirmatiile de azi Victor Pota ar tb dat in judecata. Este inadmisibil ca acest frustra sa faca astfel de afirmatii la adresa unui sef de stat. Nu stiu de ce dar mai jos de atat nu cred ca se poate cobor din pozitia de presedinte de partid, usor dar sigur se duce catre extrema stanga prin violenta limbajului. Sunt curioasa cum va incheia cariera politica a unui presedinte ales in mod democratic? Oare asta nu este amenintare ?
  „Când am vorbit marţi la Cotroceni, domnul Băsescu căuta după sticlă pe jos”, a spus Ponta în discursul său. El a mai adăugat că USL-ul îi va încheia cariera politică lui Băsescu.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/ponta-usl-ii-va-incheia-cariera-politica-a-lui-basescu-229389.html

  mar

  26/06/2011 at 12:52 pm

  • Salut mar
   Ponta e seful celui mai mare partid din opozitie . Daca asa vorbeste un sef , sa ne imaginam cum vorbesc cei situati la niveluri mai inferioare . Cultura si inteligenta cu gramada . 😦
   Sa ma scuzati (inclusiv Theophyle ) dar si rabdarea mea are o limita. O tara de căcat .

   Ștefan A.

   26/06/2011 at 1:01 pm

   • Off topic, cu scuze. Stefan, nu postam link-ul daca nu ma infuriam. Oare cum poate fi oprit acest „purtator ilegal” sa ma scuze doamnele si domnii. Nu este posibil sa ne tarasaca in aceasta morcila, ptr. ca le suna apa in cap pentru putere.
    Daca prin absurd ajunge la butoane, ce va face? Ne v-a insira in piata publica si ne va executa, daca nu suntem de acord cu el?

    mar

    26/06/2011 at 1:09 pm

    • purtator ilegal de OO ai vrut sa zici? :mrgreen: ca de creier nu poate fi vorba, il tine in formol , nu la purtator.

     luminita

     26/06/2011 at 1:16 pm

 18. Uitati mostra de injurie, acest dobitoc politic Ponta isi bate joc de Regina mama Elena intr-un mod absolut abject :

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-9152366-victor-ponta-cand-fost-cotroceni-traian-basescu-cauta-dupa-sticla-jos.htm


  Victor Ponta s-a referit la faptul ca „a existat si un Carol al II-lea cu Elena lui, si un Ceausescu cu Elena lui, exista si un Basescu cu Elena lui”.

  luminita

  26/06/2011 at 1:13 pm

  • Sa vedem reactia „deontologilor” acum? A uitat ca este monarhist, deh minte scurta 👿

   mar

   26/06/2011 at 1:16 pm

  • Elena lui Carol al II e Elena Lupescu, nu Regina mama 🙂

   Loda

   26/06/2011 at 1:25 pm

   • Duamna prof de istorie, Carol al doilea a fost casatorit cu Elena, printesa si fiica a regelui Constantin .
    De ce te-ai gandit repede la Lupeasca?
    Iar Elena a fost regina mama, mama regelui Mihai.
    Fugutza pe google, lasa-l pe Roller!

    luminita

    26/06/2011 at 1:36 pm

    • Luminita:
     multmesc mult pentru informatiile date, chiar nu stiam,sunt total indedite (LOL) ;ia uite, si observa si data la care am postat :

     <>
     Deci, totusi, este vorba de Elenele cu rol nefast in istoira Romaniei, adica Elena Lupescu ,belive me .
     bag seama ca postez cu tonner simpatic, pentru ca eu nu vad nicaieri sa fi scris ceva de Ponta, daramite sa ma reped, sa-l scot, erc.

     Loda

     26/06/2011 at 2:00 pm

     • Scuze, acum am copy data

      Loda

      23/06/2011 at 11:01 am
      Răspunde

      Loda

      26/06/2011 at 2:02 pm

   • Si duamna Loda, te-ai repezit sa il scoti pe Ponta curat, albeste-l daca poti, ca e plin de rahatul pe care il scoate vorbind.

    luminita

    26/06/2011 at 1:39 pm

  • Salut!

   Replica asta e impumutata de la Antenescu, din discursul lui din Parlament cind l-au suspendat pe Basescu, in 2007.

   Ponta crede ca cetateanii au minte scurta. Eu nu uit.

   Cetatean

   26/06/2011 at 1:34 pm

   • ma refer la „a existat si un Carol al II-lea cu Elena lui, si un Ceausescu cu Elena lui, exista si un Basescu cu Elena lui.

    Crin facusefraza esta cu Elenele care erau toate sotiile diferitilor dictatori.

    Ponta e un cretin, daca fura replici ieftine de curtea scoli.

    Cetatean

    26/06/2011 at 1:36 pm

    • Nope, din cele insirate de Ponra, numai Ceauseasca era sotie de dictator, fii atent la ocntext.

     Loda

     26/06/2011 at 2:03 pm

     • context,fireste. Pe doamna Basescu o cheama Maria .

      Loda

      26/06/2011 at 2:04 pm

     • te ai activat Loda?ati primit batiste noi ? :))

      zigzag

      26/06/2011 at 2:04 pm

      • pe langa, patru maini si doua tastaturi

       mar

       26/06/2011 at 2:07 pm

      • zig-zag :
       linisteste-te, nu fii nervos si te razbuna pe mine.uite, daca te vor primejdui USOL-istii (ca te vad tare agitat) promit sa te apar eu ,sunt obisnuita sa apar si sa ma apar (spre iritarea unora).

       Loda

       26/06/2011 at 2:22 pm

       • A,si sa stii ca nu am pistol si nici nu am de gand sa-mi iau permis, te apar cu argumente, ok ? 🙂

        Loda

        26/06/2011 at 2:23 pm

    • chuky e gelos pe elene.de cand a aflat din presa ca adina lui e pe statul de plata a lui dinu patriciu banuiesc ca l roade oftika.nu isi inkipuie cineva ca plateste dinu de pomana.

     zigzag

     26/06/2011 at 2:03 pm

     • 😆

      luminita

      26/06/2011 at 2:27 pm

 19. Tia Serbanescu si Cristian Patarsconiu la tvr1. Foarte buni.

  cedric

  26/06/2011 at 1:15 pm

 20. tare e suparata d-na Tia pe presedinte!

  ela

  26/06/2011 at 1:44 pm

  • poate le face maine Basescu o surpriza in parlament si prezinta dosarul desecretizat al regelui mihaita. oricum circ in parlament vor face la greu „smardoii” intelectuali ai usl.stiati ca „goarnele” usl si au scos permis port-arm pentru pistoale?am aflat recent de la un amic ca o intreaga gasca de asa zis jurnalisti-unii apar la tv, altii din provincie- sunt detinatori de arma de foc.

   zigzag

   26/06/2011 at 1:58 pm

  • Eeee, suflet de femeie dezamagita, doamna Serbanescu.
   Cristian Patrasconiu in schimb a transat fara sentimentalisme problema, admitand ca el il crede pe Basescu cel care a citit in Parlament declaratia de condamnare a comunismului si de reabilitare a regelui in privinta abdicarii fortate si nu pe cel care l-a descalificat pe Mihai I in emisiunea lui Turcescu.

   luminita

   26/06/2011 at 2:25 pm

 21. @Loda,
  permite-mi o corectura, mica-mica:
  nu se zice „USOL-istii”, ci USLinosii

  victor L

  26/06/2011 at 2:36 pm

  • ,ok, victore ai dreptate ,greseala mea 😉 E ca si cand tu ai spune ,,pedelistii” si eu ti-as cere permisiunea sa corectez in ,,pierdelistii” ,presupun ca si tu mi-ai fi recunoscator asa cum iti sunt eu tie.

   Loda

   26/06/2011 at 2:59 pm

 22. Tot citind-o pe Loda cum se baga cu fitilele ei jenante, imi fuge gandul la ce s-ar intampla daca aceste doua catastrofe carora ea le tine steagul -Crin si Ponta- ar fi obligate de niste imprejurari nefaste sa se intoarca la meseriile lor de baza.
  Praful si pulberea s-ar alege de catedra de istorie a unuia si de procuratura unde celalalt actual impotent politic ar instrumenta dosare. :mrgreen:
  Tot doua catastrofe disturbatoare ar fi.

  luminita

  26/06/2011 at 2:44 pm

 23. Off topic. Oameni buni este duminica, in plus avem pretentii de la noi si ce este cel mai important il respectam pe Theophyle 🙂 Va rog mult sa ne repliem si sa nu mai facem jocul dnei Loda.
  Constat ca de cateva zile „bazaie” iar noi raspundem la provocari. Cred ca ignoranta este arma letala.

  mar

  26/06/2011 at 2:45 pm

  • 😆 subscriu!

   ela

   26/06/2011 at 2:49 pm

   • ,,ignoranta este arma letala.”
    ,,subscriu!

    ela

    26/06/2011 at 2:49 pm
    Răspunde ”
    Si eu, in sfarsit un adevar clar cu care suntem toate de acord 🙂
    (presupun ca totusi domana mar a vrut sa spuna ,,ignorarea” 🙂 )

    Loda

    26/06/2011 at 2:56 pm

 24. Buna Ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua1

  Theophyle

  26/06/2011 at 2:59 pm

 25. Si eu la spartul targului: foarte buna selectia, felicitari autorilor.
  Intr-adevar, grele timpuri. 😦

  Andrei

  26/06/2011 at 3:28 pm


Comentariile sunt închise.