Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 24 Iunie / “ miniştri bogaţi intr-o ţară săracă ”

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  23°C, si o maxima termica de  33°C, umiditate: 36-59%. Senin. Presiune atmosferica: 1010-15 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2294 RON (+0. 0107 RON); 1 USD = 2. 9694 RON (-0.0223 RON); 1 EURO =  1. 4243 USD; (+0. 0098). Gramul de aur 147.0130 RON (+0.1531).

Topul celor mai bogaţi miniştri din guvernul Boc. „Ar fi interesant de văzut câţi dintre foştii şi prezenţii demnitari au acţiuni la purtător în companii, câţi au transferat prin procedee complexe afaceri pe numele unor apropiaţi şi participă activ la operaţiunile de spălare a banilor murdari sau câţi primesc comisioane aferente actului de corupţie în zonele off shore, de paradis fiscal, ale lumii”, susţine Dan Ionel Blănculescu, consultant în cadrul companiei Consultanţă şi Investigaţii Financiare, care a fost ministru al contro­lului în cadrul guvernului Năstase. Gabriel Oprea, ministrul apărării, şi Elena Udrea, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, sunt cei mai bogaţi demnitari din cabinetul Boc, cu averi de peste 2 milioane de euro fiecare, de cel puţin 20 de ori mai mari decât cea a şefului lor, premierul Emil Boc. La polul opus stau miniştrii de la agricultură (Valeriu Tabără) şi cel al afacerilor externe (Teodor Baconschi), care au bunuri şi active în valoare de numai 80.000 de euro pe numele lor.  ZF a estimat averile miniştrilor în urma unei evaluări a bunurilor şi activelor deţinute de aceştia: terenuri, clădiri, automobile, depozite bancare, bijuterii şi venituri din chirii, din care s-a scăzut valoarea datoriilor raportate de fiecare ministru. Informaţiile au fost extrase din declaraţiile de avere aferente anului 2010 şi depuse de fiecare ministru (cu excepţia lui Sebastian Lăzăroiu, noul ministru al muncii, care nu şi-a depus încă declaraţia de avere actualizată) în luna iunie a acestui an şi publicate pe site-ul Guvernului. Ziarul Financiar

Presedintele CSM, criticat dur pentru documentul trimis CCR. Majoritatea membrilor CSM l-au acuzat ieri pe preşedintele Horaţiu Dumbravă că a abuzat de funcţia sa atunci când a trimis Curţii Constituţionale un document nediscutat în plenul Consiliului şi care a stat la baza respingerii unor articole din proiectul de revizuire a legii fundamentale. Curtea Constituţională a admis sesizarea făcută de Horaţiu Dumbravă, considerând neconstituţionale articolele prin care averile ilicite puteau fi confiscate, parlamentarii şi miniştrii care săvârşeau infracţiuni puteau fi arestaţi fără aprobări prealabile, iar judecătorii nu mai puteau hotărî politica bugetară şi fiscală a Executivului.  Acum se pune întrebarea cât de legală este hotărârea Curţii Constituţionale (CC) care a admis şi şi-a însuşit un document asupra căruia planează acuzaţii de nelegalitate. Horaţiu Dumbravă şi-a asumat ieri responsabilitatea pentru sesizarea CC cu un document neaprobat de plenul Consiliului Superior al Magistraturii. Romania Libera.

Sexul a devenit spaga favorita a profesorilor. Examene contra sex sau examene contra sume de bani sau alte favoruri reprezinta o chestiune la ordinea zilei in toate facultatile din Romania. Ultimul caz care a creat mare valva in mediul universitar romanesc este cel al profesorului Ilie Parpucea. Acesta a facut-o pe o studenta de la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din Cluj sa creada ca nu va primi nota de trecere la materia pe care o preda daca nu va fi de acord sa se culce cu el. Pasul urmator a fost o intalnire intr-o camera de camin, inregistrata de studenta, unde profesorul s-a dezbracat la chiloti cat ai bate din palme. Dascalul a precizat ca nu va demisiona si a lasat sa se inteleaga ca la mijloc este vorba despre un santaj din partea studentilor. EVZ.

Lakatos:Varianta 8+2 are zero şanse. Colegi din PDL ne spun:«Să vă ţineţi tare, că nici noi nu vrem”. Deputatul UDMR Peter Lakatos a declarat că varianta avansată de preşedintele Traian Băsescu referitoare la opt judeţe plus Harghita şi Covasna are „zero şanse” de a fi acceptată de Uniune, el susţinând totodată că unii democrat-liberali transmit UDMR să se ţină „tare”.”Şi PDL a fost luat prin surprindere de preşedintele Traian Băsescu. Vin la noi colegi din PDL şi ne spun «Să vă ţineţi tare, că nici noi nu vrem»”, a declarat, pentru ” Gândul”, deputatul UDMR Peter Lakatos. El a susţinut că oferta prezidenţială de a păstra un statut special pentru Harghita şi Covasna „are zero şanse” de a fi acceptată de Uniune, singura „variantă rezonabilă” fiind amânarea proiectului regionalizării pentru o perioadă în care să se facă analize de impact şi comunităţile să fie consultate. Lakatos nu este singurul reprezentant al UDMR care nu vede cum Uniunea va accepta oferta prezidenţială. „Am rezerve. Vorbim de un lucru care nu rezolvă problema pentru un milion de comunitari maghiari din alte zone”, a declarat deputatul Attila Korodi, precizând că speră „să existe deschidere” şi din partea PDL pentru amânarea unei decizii în privinţa reorganizării. „Sunt şanse mici ca oferta să fie acceptată. Din discuţiile de până acum în diferite foruri ale noastre asta se conturează”, a declarat, pentru „Gândul”, şi liderul senatorilor UDMR, Fekete Szabo Andras Levente. Răspunsul UDMR depinde de decizia care se va lua în Consiliul Reprezentanţilor Unionali de la finalul acestei săptămâni. Mediafax.

ÎCCJ respinge ca inadmisibilă contestaţia în anulare formulată de Dan Voiculescu în procesul cu CNSAS. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au respins, joi, contestaţia în anulare formulată de avocaţii lui Dan Voiculescu la decizia prin care ÎCCJ a decis menţinerea verdictului de colaborare cu fosta Securitate dat de Curtea de Apel Bucureşti. ÎCCJ a decis respingerea contestaţiei ca inadmisibilă, ceea ce înseamnă că nu au fost întrunite elementele necesare pentru declararea acestei forme extraordinare de atac. Prin această hotărâre, decizia ÎCCJ rămâne definitivă. Vicepreşedintele Senatului a declarat, joi, referindu-se la decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei, că, o contestaţie în anulare este considerată inadmisibilă doar atunci când nu se îndeplinesc anumite condiţii procedurale, adăugând că, în cazul său, acestea „au fost integral respectate”. „Voi solicita CSM să efectueze o anchetă în acest caz şi voi continua procesul la CEDO. Chiar şi această ultimă hotărâre a ICCJ îmi oferă argumente suplimentare în faţa instanţei europene”, a precizat Dan Voiculescu, într-o postare pe blogul personal. Agerpres.

Seism puternic în Pacific în largul statului american Alaska; Centrul de alertă pentru tsunami din Alaska şi coasta occidentală americană (WCATWC) a lansat un avertisment, cerându-le persoanelor care locuiesc pe coastă să se „deplaseze imediat spre interior, în zonele înalte şi să stea departe de toate porturile şi braţele mării”. Cutremurul s-a produs joi seara, la ora 18.09 (vineri, 06.09 ora României), în insulele Fox, la 163 de kilometri est de portul Atka şi la aproximativ 1.680 de kilometri vest/sud-vest de principalul oraş din Alaska, Anchorage, a precizat institutul american de geofizică USGS, într-un comunicat. Insulele Aleutine aparţin statului american Alaska. Arhipelagul are circa 300 de insule mici, vulcanice, şi este afectat în mod frecvent de seisme. Mediafax.

Puteti citi pe Politeia Europeana:

Titluri: Grecia a cerut oficial un nou împrumut de la UE şi FMI; Epidemia de E.coli: Bilanţul a ajuns la cel puţin 43 de morţi în Europa; Berlinul elaborează strategii pentru importul de creiere; Christine Lagarde, audiată pentru şefia FMI; Comisarul Dacian Cioloş a salutat acordul G20 privind lupta împotriva volatilităţii preţurilor la produsele agricole.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

24/06/2011 la 8:07 am

129 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata 🙂
  Voiculescu are dreptate, Justitia ii calca in picioare cele mai elementare drepturi ale omului: dreptul la delatiune, dreptul la minciuna, dreptul la propria imagine.
  Pai omul este liber sa spurce pe aproapele sau, de ce justitia noastra (aflata evident la ordinele lui Basecu) ii limiteaza dereptul la facere de rau aproapelui.
  Apoi, iar ii interzice cel mai elementar drept al suflatorului securist, dreptul la minciuna. Pai ce imagine mai poate avea el. Cand se uita in oglinda, vede un pisoias bland, care toarce, pe cand odioasa justitie basista pretinde ca este un cotoi maidanez jigarit.
  Si bineinteles, sa nu uitam, voiculescu este si monarhist convins.

  DanSu

  24/06/2011 at 8:27 am

 2. Noroc cu CSM-ul care a dovedit deplina independenta fata de bunul simt, poate o sa-i ancheteze ei pe judecatorii care si-au permis sa-i dea un verdict care nu-i convine.

  DanSu

  24/06/2011 at 8:30 am

 3. neata,
  dupa cele intimplate ieri urmare iesirii lui Basescu privind regele Mihai, nici nu mai stii ce sa crezi,
  politrucii au devenit monarhisti, ziaristi ca tapalaga, pora, pepine etc sunt profund indignati
  (de adevar? de limbaj?),
  tara se imparte in doua, pro si contra monarhie, pro si contra basescu

  e o totala nebunie si asta pentru ce?
  that’s the question

  skorpion

  24/06/2011 at 8:35 am

 4. Buna dimineata,
  ieri a fost o zi foarte solicitanta: dezbateri pro si contra, argumente obiective sau patimase, schimbari de atitudine neasteptate , cum bine remarca skorpion si record (aproape) de comentarii pe blog.
  Subiectul mai apare si azi, iar Cristoiu ne spune cum s-au dus tratativele cu Stalin in vederea lui 23 august. Unii iar vor fi deranjati!
  http://www.reportervirtual.ro/2011/06/bordelul-politic-e-acelasi-ca-in-1944-doar-curvele-sint-altele.html

  cedric

  24/06/2011 at 8:55 am

 5. Salut Inca o data 🙂

  Puteti citi pe Politeia Europeana:

  Titluri: Grecia a cerut oficial un nou împrumut de la UE şi FMI; Epidemia de E.coli: Bilanţul a ajuns la cel puţin 43 de morţi în Europa; Berlinul elaborează strategii pentru importul de creiere; Christine Lagarde, audiată pentru şefia FMI; Comisarul Dacian Cioloş a salutat acordul G20 privind lupta împotriva volatilităţii preţurilor la produsele agricole.

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2011/06/24/in-europa-24-iunie-2011/

  Theophyle

  24/06/2011 at 8:58 am

 6. f. bunä politeia europeanä,

  eu mä indoiesc cä fac ce spun, grecii promit mult, dar sunt tipic comunisti cu veleitätzi de
  capitalisti.

  theo

  24/06/2011 at 9:12 am

  • Karl Marx nici nu era in proiect cand „Timeo danaos…”

   cinic

   24/06/2011 at 3:30 pm

 7. acum cand Voiculescu ,a rämas cu condicutza de securist,

  nu este normal, sä-l dea afarä din parlament???

  CE SE ASTEAPTÄ?????????

  theo

  24/06/2011 at 9:20 am

 8. Neata
  @skorpion: o ipoteza posibila pe blogul lui Alexa

  ela

  24/06/2011 at 9:20 am

 9. Traim intr o tara ciudata. Presedintele face o afirmatie importanta si doi asa zisi jurnalisti in loc sa i ceara presedintelui sa si justifice afirmatia, sa explice motivele pentru care si a format o asemenea parere ,lasa totul in coada de peste si provoaca o isterie nationala.
  Desigur ca cel ce a provocat isteria e Basescu. De ce a facut o numai el stie. Totusi daca respectivii ziaristi isi respectau statutul nu ar fi lasat sa treaca neelucidata o asemebnea afirmatie.
  Ce a urmat se stie. Toata lumea isi da cu parerea refuzind sa se documenteze. Theophyle le a indicat surse, in revista Historia exista de asemenea iun articol teribil in care sunt induicate surse.
  In loc sa cautam motivatia afirmatiei lui Basescu si eventual sa i putem spune ca s a inselat noi reactionam emotional suparati ca ni s a nai luat o jucarica si anume snbolul rezistentei la comunism Mihai I.
  Din nefericire in afara de telenovela unui rege tinar si frumos ramas fara tron nici un alt element nu conduce la ridicarea personajului ca simbo;l al luptei anticomuniste.
  Vad ca cei ofuscati de faptul ca Regele a fost insultat uita ca Regele Carol al II e facut fercvent cu ou si cu otet de catre toata lumea desi in perioada in care a domnit Romania a avut cea mai fasta perioada.

  tucu

  24/06/2011 at 9:26 am

  • daca mihaita a fost simbolul rezistentei la comunism …atunci marii martiri din care au umplut puscariile bolsevice dupa abdicarea lui mihaita ce sunt , flacau?asa rezistent a fost mihaita la comunism incat recent a dat fuga la moscow sa si ridice o noua decoratie…

   zigzag

   24/06/2011 at 10:05 am

 10. `neata tutulor,
  intors de la Wimbledon (o frumusete, si o lume venita cu ozeneuri), observ ca am mult de citit; deocamdata am ciupit titlurile.
  O sa citesc si ce zice dl Aligica:
  http://www.contributors.ro/fara-categorie/scandalul-basescu-vs-rege-stupid-penibil-deprimant/

  victor L

  24/06/2011 at 9:33 am

  • avion personal sa intelegem 😆

   mar

   24/06/2011 at 9:49 am

  • bun articolul 🙂
   un comment: „Posibil sa fie vorba de preemptive strike. Posibil si ca regele sa mai pregateasca o lovitura de palat. Posibil, de asemenea, sa o pregateasca cu aceiasi, ca doar se cunosc de-o viata.

   Tot ce trebuie sa faca Basescu e sa nu se duca in vreo audienta la rege… 🙂 „

   Un tanar de stanga

   24/06/2011 at 9:57 am

   • bun comentariu :)))))

    dana.o

    24/06/2011 at 10:14 am

 11. am recitit un articol a lui theo,

  Regele Mihai la Moscova, acum este f. actual.

  si articolul scris de dl. roncea este bun.

  , nu stiam prea multe, zilele astea am apelat la prietenii din germania si elvetzia,

  lista celor negative, s-a märit, cred cu timpul se vor descoperii si altele,intunecate

  antonescu , nu mai este , ar fii spus cine a fost antisemit si chiar a profitat,

  dupä urma evreilor.

  theo

  24/06/2011 at 9:36 am

 12. buna dimineata
  @victor l
  intr-adevar dp aligica ne intoarce pe toti in realitate si devoaleaza mizeria societatii in care traim; dupa ce citesti nu poti spune decit
  no comment
  care la noi ,dupa nivelul actual de dialog s-ar traduce
  ciocu’ mic

  intamplator

  24/06/2011 at 9:41 am

 13. Buna dimineata,

  Romania mereu surprinzatoare si tara tuturor posibilitatilor 😦 „Şeful SIPI (fostul „Doi şi-un sfert”) Sibiu vine la serviciu într-un BMW X5. În limbajul străzii, acestor maşini li se spune „OZN-uri”, pentru că sunt foarte scumpe, extrem de luxoase, supertehnologizate, iar întreţinerea curentă costă o căruţă de bani. …” „Saracul” a uitat ca si-a achizitionat masina 🙄

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/seful-doi-si-un-sfert-sibiu-se-plimba-cu-o-masina-de-lux-platita-de-doi-irakieni-935159.html

  mar

  24/06/2011 at 9:45 am

 14. opozitzia incearcä sä saboteze, intanlirea cu priemierul israelian cu presedintele Bäsescu

  theo

  24/06/2011 at 10:05 am

 15. tara normala?

  revolutie-lovilutie 1989, morti si raniti, executia lui ceausescu,
  alungarea regelui Mihai/ 1992 de catre iliescu, mineriade/1990-1991-1998, speranta si deceptia constantinescu 1996, revenirea lui Mihai, nunta de diamant regele Mihai, voiculescu felix – colaborator si ofiter secu,
  delir, nebunie totala, imbogatire incredibila a unora mereu aceiasi….

  si iata-i cum stau pasnic impreuna la aceeasi masa….in anul de gratie 2011

  iliescu-constantinescu-regele Mihai-turnatorul si securistul felix
  si nu-ti vine sa-ti tragi un glonte?

  http://danvoiculescu.net/blog/2011/05/normalitate-3/

  skorpion

  24/06/2011 at 10:06 am

  • De ce tu si nu lor 😦 Cred ca neamul asta a fost blestemat, fiind tot timpul tradat si sacrificat cu ajutorul unor oameni de paie, ulterior fiind impartita prada.
   Este bine ca sunt documente scrise si fotgrafii, care arat clar materialul uman si mai ales „cine cu cine se aduna” 👿

   mar

   24/06/2011 at 10:22 am

 16. o bunä postare , pe Alexa blog

  theo

  24/06/2011 at 10:08 am

 17. uitatzi-vä la ce a postat skorpi,

  asta este mafia kgb????????

  il cred pe presedintele Bäsescu !

  theo

  24/06/2011 at 10:12 am

 18. Salutare!
  Dar ce ministri bogati avem, si ce-or mai avea ascuns pe la preteni, strainatate si saltea.
  Ultima stire cu seismul credeam ca se refera la seismul de ieri din Romania:
  Ce mai freamăt, ce mai vuiet, pentr-un gest mitocănesc, toţi cobzarii (Medelin Voicu, Ilici, Voiculescu & co) sunt un urlet, apărând osul domnesc.

  Creanga

  24/06/2011 at 10:12 am

 19. cand vetzi vedea cinä inträ in normalitatea, securistului voiculescu,

  vetzi intzelege , ce pun la cale.

  theo

  24/06/2011 at 10:14 am

 20. asta este voiculescu -secu si kgb

  pt. asta striga , jos Bäsescu.

  theo

  24/06/2011 at 10:16 am

 21. Salutare la toată lumea!

  Cred că ştiu cine e de vină pentru pruritul lingual al oligărhimii cleptocrate: Maslow.

  Ontologiceşte, plutocraţia are o problemă nerezolvată. Ghinionul ei este că vrea să şi-o rezolve tot prin şpagă şi rapt. Ceea ce o compromite definitiv, pentru că va trebui să-şi lingă toate flegmele trîntite în fasolea naţională.

  Elitele frauduloase sunt întotdeauna tragice.

  • Nu stiu cum stau elitele si frauda impreuna Marius, dar cu siguranta nu s-a mai mancat atata cacat intr-o singura zi din campania prezidentiala din 2009.

   turnofftheglory

   24/06/2011 at 10:35 am

   • Ptr. ca sunt elite de paie, construite mare parte sub doctrina comunista. Din pacate aceasta tara nu are elite, trist si adevarat 😦 Adevaratele elite au parasit de mult aceasta tara sau sunt oale si ulcele.
    Nebunia din ultimele zile arata un adevar dureros, lipsa elitelor si raportarea societatii la acestea.

    mar

    24/06/2011 at 10:43 am

 22. http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9143308-mark-gitenstein-explica-criticat-decizia-ccr-privind-legea-modificare-constitutiei-stiam-dinainte-face-declaratia-starni-controverse-atata-timp-cat-exista-coruptie-companiile-americane-nu-vor-investi-.htm

  Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Mark Gitenstein, explica, intr-o declaratie acordata HotNews.ro, motivele pentru care a criticat, zilele trecute, decizia Curtii Constitutionale privind proiectul legii de revizuire a Constitutiei, propus de presedintele Traian Basescu: „Romania ofera oportunitati pentru ca are forta de munca de calitate si pentru multe alte motive, insa atat timp cat exista coruptie si nu exista un stat de drept, companiile americane nu vor investi in Romania. Acest lucru dezavantajeaza direct companiile americane si investitorii. De aceea iau pozitie, si nu pentru ca vreau sa ma amestec in politica”, a declarat Mark Gitenstein pentru HotNews.ro.

  Creanga

  24/06/2011 at 10:38 am

 23. CTP, este bolnav räu,

  el il alerga pe ex rege, si iln injura, acum e in trend……….cu usl-

  theo

  24/06/2011 at 10:52 am

 24. nu stiu ce tupeu are antonescu si ponta, cei ce sictiresc ambasada americii cu orce ocazie,

  apoi trebuie sä-si dea cu pärerea de presedintele bäsescu.

  fac o campanie de denigrare, la toate ambasadele si trimet prin moguli, articole in sträinätate, ca si altä datä.

  jos bäsescu, asta stiu.

  theo

  24/06/2011 at 10:56 am

 25. Buna dimineata
  Din toata povestea cu Mihai si Basescu ma bucurea un singur lucru: Casa Regala nu a comentat nimic si probabil nici nu o va face. Nu cred in salvatorul Mihai cum nu cred nici in trenurile cu tablouri, insa cred intr-o conduita a Casei Regale, pe care pana acum vad ca o respecta. Sper sa-i tina.

  zaPaco

  24/06/2011 at 11:35 am

  • eu as vrea sa vorbeasca CR. inca nu l’am auzit pe majestatea sa cerindu’si scuze soldatilor lasati dezarmati in miinile armatei rosii. eu asta vreau sa aud.

   dana.o

   24/06/2011 at 11:38 am

   • Ar fi o greseala mai mare decat abdicarea. Probabil ca si daca Antonescu ar fi ramas rezultatul ar fi fost acelasi. Personal am avut in familie unul din acesti soldati care a servit ani buni de lagar la rusi, ciudat e ca tot pe Antonescu il detesta, iar pe Mihai il considera un om slab.

    zaPaco

    24/06/2011 at 11:54 am

    • Nu faceam apologia nimanui. multi oameni au murit in razboi, inclusiv unul dintre bunicii mei.
     celalalt a trait sa imi povesteasca.
     Nu consider ca ar fi o eroare, ar fi un gest de reparatie morala si atit. a trecut suficient timp si poate ca e momentul pentru o mea culpa din partea regelui. oricum istoria il va judeca pe masura faptelor sale.

     dana.o

     24/06/2011 at 11:59 am

    • Exact zaPaco, e doar un om slab. Un tradator de tara, mama ce termen bun de Comintern presupune scop, viziune. Mihai era doar moale ca si azi, slab si in general o umbra. Insa prietenia sa cu rusii nu poate sa o conteste nimeni. Sovieticii si rusii nu sunt mari fani ai mornarhilor. Mihai in schimb percuteaza si este apreciat la Moscova pentru asta si nu cred ca cineva poate contesta aceste lucruri.

     turnofftheglory

     24/06/2011 at 11:59 am

     • Recomand rigoarea in locul afirmatiilor nedovedite.

      Hronic

      24/06/2011 at 12:08 pm

      • Injuraturile lui Maniu – un om de mare integritate morala – (relevat de Theophyle ieri) nu iti ajung ?

     • Nu sunt istoric si nici nu ma intereseaza foarte mult sa aprofundez aceasta latura. De la nivelul la care ma aflu, consider momentan ca ambele ipoteze: Mihai salvatorul cat si Mihai tradatorul sunt doar jumatati de adevaruri. Momentan ma rezum la Mihai politicianul slab. Eu am adus in discutie doar o cheste de conduita curenta, referitoare stric la subiect, a CR care pe mine unul ma multumeste.

      zaPaco

      24/06/2011 at 12:11 pm

      • Mihai nu este politician.

       Hronic

       24/06/2011 at 12:15 pm

       • dupa cite se pare insa, casa regala se implica in politica.
        asta il face responsabil indirect si pe mihai. ne place sau nu, asta este realitatea.

        dana.o

        24/06/2011 at 12:33 pm

       • mihaita nu esti politician.este colectionar de „pobeda” si alte decoratii rusesti.cea mai recenta a fost primita in timp ce Romania si Rep Moldova isi recroiesc destinul.

        zigzag

        24/06/2011 at 12:39 pm

       • Duda nu s-a implicat in alegerile prezidentiale in calitatea sa de actor gradul 3 la Iasi ci de membru al casei Rregale a Romaniei, al carei sef a admis participarea lui ginerica la alegeri prezidentialo republicane.

        Bey… ma apuca cu tremurici. Sa vezi ca daca se mai compromit prostii astia 2 , il baga Iliescu si FSB-ul in fata candidat la prezidentiale pe Duda iar dupa 2 ani de mandat mai fac ce fac si il aleg rege pe viata . Am cacarisito….

        Un tanar de stanga

        24/06/2011 at 1:15 pm

      • zaPaco, un rege este obligat sa rationeze si sa actioneze din perspectiva istoriei. 😦

       dana.o

       24/06/2011 at 1:37 pm

     • sovieticii au fost/sint contra monarhiei,
      dar nu si rusii ca popor

      skorpion

      24/06/2011 at 12:17 pm

      • Foarte corect skorpi, am vrut si eu sa scriu asta, reglilor, taranii rusi le spunea ,,taicutzul” si ,,maicutza noastra” .

       Loda

       24/06/2011 at 1:26 pm

    • Dupa cum am citit recent, Antonescu a trimis in linia 1 10.000 de legionari din care vii s-au intors citeva sute. (parte din ei intrind raniti gata in inchisori). Si cum spuneam. au fost asasinati la ordin pe la spate. Haig Acterian fratele lui Arsavir a fost impuscat oe la spate de ofiteri romani

 26. Salut tuturor, gazde si musafiri! 🙂

  Într-adevăr „zi obisnuită in vara invrăjbirii noastre”!
  Toata povestea cu Mihai și contribuția lui la „strâmba” din istoria națională e incă o dovadă a staturii politice de genunchiul broaștei a celor pe care ni-i numim oameni politici. Guguștiuci …

  Poate ca Popeye știe ceva ce se croiește in slinul socialist liberal cu cevași iz regal și decont în petrodolari!
  Si a decartat preventiv…
  Prea au sărit la comandă toți teleghidații dinspre soarerăsare ca să apere monarhia. Consolidată cu actoraș în misiune comandată stravezie ca o apă de iaz…

  OFF: Ce se va bucura o anumita arhivă natională video că dispune de câteva înregistrări cu „omagii” ale eventualului consort (ptiu, drace!) dedicate partidului și genialului său conducător !!!

  oldhashu

  24/06/2011 at 12:05 pm

  • Felicitari oldman! Intodeauna „servesc” comentariile dvs. ca pe un desert ales, otigara dupa masa sau ca pe o ultima bautura inainte de culcare.

   andrzej

   24/06/2011 at 1:02 pm

   • 😀 😀 😀

    oldhashu

    24/06/2011 at 6:21 pm

 27. Ziua buna
  Nu are rost sa va infierbintati legat de povestea cu Basescu si Mihai . Nimeni nu a scris pina acum adevarata istorie a acestei natiuni . Cu faptele reale , documentele internationale , aranjamentele din culise . Ce am invatat toti la scoala a fost o „modificare” la ordin a istoriei pentru a arata cit de mult a facut PCR pentru tara .
  Printre altele , un partid sfisiat de lupte interne pentru putere , omoruri sau pupat in dos . Nici macar Iliescu nu are curaj sa explice cum se ajungea in mod real prim secretar judetean , membru a CC al PCR .

  Ștefan A.

  24/06/2011 at 12:20 pm

  • ilici era virgin si sarac :))acum e doar sarac.sarac cu duhul .dar e de inteles omul.nu l au primit sovieticii la studii pe gratis in timp ce elita Romaniei umplea puscariile bolsevice iar regele mihaita facea pe mecanicul prin elvetia.

   zigzag

   24/06/2011 at 12:29 pm

 28. au apärut si cateva molii USL

  theo

  24/06/2011 at 1:02 pm

 29. In urma cu ceva timp printul Aguda a aparut imbracat in costum de ofiter superior al armatei romane din perioada interbelica, intr-o emisiune la TvR1. Nu am vazut o pozitie din partea hoardelor de jurnalisti, cu toate ca nu a fost ok aceasta aparitie in cea ce priveste costumul 😦

  mar

  24/06/2011 at 1:16 pm

  • buna mar
   Si nu s-a intersectat pe platou cu Mazare imbracat in ofiter german sau in piratul din Caraibe? 🙂

   Un tanar de stanga

   24/06/2011 at 1:20 pm

   • Teoretic da, practic nu 😦 Numai ca pe ala l-au tocat marunt, iar cabotinul consort a trecut neobservat.

    mar

    24/06/2011 at 1:30 pm

  • Din cate stiu dl.Duda este colonel al armatei romane,are dreptul sa poarte uniforma. Daca a imbracat uniforma interbelica, (nu am vazut episodul) nu cred ca a incalcat nici o norma ,nici uniforma in care s-a casatorit printul William nu este azi in uzul armatei britanice.

   Loda

   24/06/2011 at 1:29 pm

   • Doamna, aveam nevoie de confirmarea dvs. Sincer, eram intr-o mare suferinta 🙄
    Cum le stiti dvs. pe toate, ca un om mare si mai ales istoric, care preda istoria din 1977.

    mar

    24/06/2011 at 1:32 pm

    • Doamna, nu am confirmat nimic, in nici un caz malitozitatea dumneavoastra, am comentat la postarea dumneavoastra on topic. Faptul ca predau istoria din 19977 este de natura sa ridice suspiciuni asupra onestitatii mele, s-a decretat undeva ca este un criteriu discriminatoriu ?

     Loda

     24/06/2011 at 1:46 pm

    • 🙂 Cred ca foloseste exact aceleasi vorbe din 77

     Si acelasi tupeu: 🙂 Uniforma pe care a purtat-o printul nu este de carnaval

     Prince William is set to cut a dashing figure at his wedding to Kate Middleton on Friday in the strikingly distinctive uniform of the Irish Guards.

     The mounted officer’s uniform features a scarlet jacket, a gold and crimson sash, gold sword slings (without an actual sword inside) and a forage cap. He will also wear the Garter Sash with the Wings of the Royal Air Force, the Garter Star and the Golden Jubilee Medal.

     William, 28, is commissioned in all three armed services, but the Army’s honorary Irish Guards position, which he earned in February, is his highest military title

     Un tanar de stanga

     24/06/2011 at 1:49 pm

   • buna ziua
    @loda
    gresit ;
    armata MS chiar daca in lupta sau zi de zi poarta uniforme de sec XXI NU A RENUNTAT NICIODA LA UNIFOMELE PURTATE DE REGIMENTELE MS DE LA INFIINTARE SI PINA AZI
    ca sa nu fiu cntrazis credeti-ma ca garda scotiana-aia cu caciuli de urs pe care ii pozeaza toti-nu sunt actori sunt sldati adevarat

    intamplator

    24/06/2011 at 2:28 pm

    • Intamplator ;
     Multumesc de informatie ,nu stiam, chiar daca unii ma gratuleaza cu ,,le stii pe toate”. Nu pot sa te contrazic cand imi spui ceva ce nu stiam si imi dai o informatie noua, pot doar, once again, sa-ti multumesc.

     Loda

     24/06/2011 at 2:39 pm

   • Nu cred ca este ofiter activ.
    Iar cei in rezerva pot purta uniforma in conditiile legii, nu cand vrea fiecare ca Militaru pe 22 Decembrie ’89.


    Zi buna tuturor 🙂

    CFG

    24/06/2011 at 4:05 pm

 30. Dupa treaba cu regele Mihai de ieri, multi au sarit in sus ca Basescu vinde tara ungurilor cu propunerea ca judetele Harghita si Covasna sa ramina asa cum sint. Reactia UDMR-istilor care zic nici gind, arata de fapt contrariul.
  Acuma ma bag si eu un pic la teoria conspiratiei, ca de ieri e la moda. Am vazut ca Basescu avea in mina o revista, parca ceva istoric, cu poza lui Antonescu (a nu se confunda cu jalnica paiata contemporana), deci deduc ca a venit pregatit sa bage textul. Poate uslasistii aveau un nou plan de gen catindatul tuturor-miraculosul Iohaniss, dar pe varianta Duda?

  Aha

  24/06/2011 at 1:22 pm

  • era revista historia pe care doar ce i’o inminase cristoiu cu ocazia celei de’a 70’a aniversare a trecerii prutului. nu cred ca declaratiile presedintelui au fost premeditate.

   dana.o

   24/06/2011 at 1:25 pm

   • Asa a foast, revista a primt-o de la Cristoiu, pentru ca in ziua de 22 iunie se implineau 70 de ani de la trecerea Prutului.Nici eu nu cred ca a fost ceva premeditat.

    Loda

    24/06/2011 at 1:31 pm

 31. dudä , a fost pus cu scop acolo, bätranicä, cu trecut…… tocmai bunä pt. un securist,

  cu acre ilici avea planuri , era fiul prietenului lui bun.

  asta a fäcut cu opärilä, cu geoanä, etc.

  theo

  24/06/2011 at 1:26 pm

 32. cu johannis este clica petro.l, ei fac tot felul de intrigi, si nici dl. ioh. nu-i mai breaz,

  face tot feluri de intrigärae indirectä, in germania si austria.

  theo

  24/06/2011 at 1:30 pm

 33. Intreb si eu nu dau cu parul, dar despre postare nimic?Despre ministrii bogati, de sexgate de Cluj?de CSM si Motanel?

  Creanga

  24/06/2011 at 1:34 pm

  • Cui ii mai arde de sexgate, de ministri si de Motanel, tu nu vezi ca au inceput sa se coaca Dudele si sa cada din pom , ca-s pline de viermi? :mrgreen:

   luminita

   24/06/2011 at 1:47 pm

   • Da, adevarat!

    mar

    24/06/2011 at 2:00 pm

 34. Cum mai imbatranim ….
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/geniul-chirurgiei-pentru-copii-la-terapie-intensiva-935132.html
  Asta e un om ale carui valori trebuie promovate ….

  zaPaco

  24/06/2011 at 1:35 pm

  • Cedric, se pare ca este vinerea neagra 😦

   mar

   24/06/2011 at 1:37 pm

 35. Poate n-o fi chiar neagra. Mai speram pana la final.
  Avem aici o mostra de judecator adevarat:
  http://www.mediafax.ro/social/judecator-cc-in-niciun-stat-ue-nu-se-regaseste-prezumtia-caracterului-dobandirii-licite-a-averii-8381584/

  cedric

  24/06/2011 at 1:45 pm

 36. Ca opinie personala, alegerile din CSM ma lasa rece. Nu am vazut nici un fel de intentie, cit de mica, ca acest cuib de mentinere a independentei magistratilor fata de actul de justitie sa se schimbe ceva. Ba dinpotriva. CSM-ul este o cauza definitiv pierduta pentru democratia din Romania.

  Aha

  24/06/2011 at 1:48 pm

 37. pivniceru, nu trebuie sä ajungä la CSM; este intrigantä si rabiatä

  nu va aduce nimic nou la CSM, abia il va altera mai räu:

  e dna. cu greva pt. bani, pt. muncä nu se face grevä

  theo

  24/06/2011 at 1:51 pm

  • Cum spuneam, cuaza definitiv pierduta.

   Aha

   24/06/2011 at 2:05 pm

 38. pivniceru, nu trebuie sä ajungä la CSM

  theo

  24/06/2011 at 2:07 pm

  • A ajuns deja! Vai de capul nostru, mai rau nu se putea. Vad ca e nascuta la Husi, eu credeam ca a venit calare pe tancurile sovietice De unde or fiscos-o? Mult au cautat pana au gasit-o. Niste mizerabili toti!

   cedric

   24/06/2011 at 2:20 pm

 39. sigur nu a fost ” dulse mona” colaboratorea cuiva ?

  theo

  24/06/2011 at 2:14 pm

 40. Aha,

  asa este, cauza este pierdutä, zugrävit peste mucegai

  theo

  24/06/2011 at 2:15 pm

 41. cedric,

  dar ce ne facem, 1 singurä judecätoare cu neuroni, restul dinozauria cu creerul spälat

  chiar dna. judecätor trebuie felicitatä.

  theo

  24/06/2011 at 2:18 pm

  • Theo, din pacate noi n-avem nici o putere, decat sa ne mancam zilele cu nenorocitii astia si sa ne dam seama cat de intinsa e increngatura. E clar ca nu se face primavara cu o singura judecatoare nevanduta si cu un singur presedinte care se zbate sa-i disloce din sistem.

   cedric

   24/06/2011 at 2:24 pm

 42. ce noroc , cä existä acum presedintele bäsescu, altfel usl, transforma romaia

  in provincie ruseascä, romanii nu stiu sä aprecieze. norocul este cä este

  patriot, altfel, arunca demult totul, ca milicä securisä.

  theo

  24/06/2011 at 2:34 pm

 43. Ia uitati aici material pentru doctorat in ipocrizie :
  „”Ridicarea imunitatii face posibila cercetarea. Faptul ca aceasta cercetare abia acum urmeaza sa inceapa este in sine o dovada ca tot ceea ce s-a afirmat pana acum este expresia unui justitiarism rau si mincinos. Din pacate, el nu m-a lovit doar pe mine, ci si Romania care, prin mine, in ultimele luni, a pierdut importante pozitii de influenta deloc usor de recuperat. De aceea, bucuria multor romani este absurda”.
  Declaratia ii apartine severinului shpagar H2O.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-9136785-adrian-severin-dupa-ridicarea-imunitatii-este-decizie-care-salut-intrucat-deschide-calea-anchetei.htm

  luminita

  24/06/2011 at 2:38 pm

 44. Venind din oras vreau sa-mi esprim dezamagirea pentru:
  – alegerea pivniceresei in CSM;
  – pentru nesimtirea lui Dumbrava cu scrisoarea in stil Neacsu de la Campulung trimisa CC;
  – si compasiunea pentru elevii care trebuie sa invete Istoria de la dna prof. @Loda
  buna ziua tutulor.

  victor L

  24/06/2011 at 2:42 pm

  • Nu mai sunt multi victore. 🙂
   Raul a fost comis deja la 35 serii de elevi.

   Un tanar de stanga

   24/06/2011 at 2:47 pm

   • UTS :
    Nu-ti mai fac jocul, ,tinere” ,m-am prins, e drept ca tarziu, dar mai bine mai tarziu decat niciodata.

    Loda

    24/06/2011 at 3:22 pm

  • Buna ziua , Victor L, desi numai buna nu este. Poate ne aduci vreo veste mai buna din targul incins de caldura, ca pe aici ne-a cam lovit tristetea.
   Dar se pare ca vine ploaia si ne mai spala .

   cedric

   24/06/2011 at 2:51 pm

  • ,,Oarese” argumente, Victoras sau la Lugoj nu se poarta ? hai, da-i drumul, e pacat sa nu-ti folosesti compasiunea ….Ce nu ti-a placut, ca te-am atentionat ca ai postat ,,zambaretul” langa anuntul,facut de tine, cu spanzurareqa simbolica a lui Avram Iancu7 ? Uau, ce comunista sunt, uau bietii elevi ,sa ajunga sa-i compatimeasca, pe caz de umoare politica tocmai Victoras ! Inca putin si plang si eu de mila lor, dar din cu totul alte motive decat tine 🙂

   Loda

   24/06/2011 at 3:26 pm

 45. Salutare tuturor!
  Amara zi avem de trait azi. 😦

  filadel

  24/06/2011 at 2:51 pm

  • Rezistenta sistemului este ca balaurul cu sapte capete, tai unul si se regenereaza trei :(Marti CC, de doua zile jale si prapad ca s-a produs crima de lezmajestate ❗ Oare mai sunt sanse sa ajungem o tara normala, cu oameni normali, cu drepturi si obligatii egale in fata legii ?

   mar

   24/06/2011 at 3:03 pm

   • Si,in plus toate trei incep sa turuie si sa muste mai dihai ca primul.

    ela

    24/06/2011 at 4:25 pm

 46. o mare dezamägire, 3 crai cu sperante, a fost un fas,

  acum vine si pivnitza travestitä, catastrofä

  theo

  24/06/2011 at 3:03 pm

 47. severin, o cartitzä comunistä

  theo

  24/06/2011 at 3:05 pm

 48. cand este asa indoctrinatä de comunism, nu poate decat, sä le facä räu.

  theo

  24/06/2011 at 3:11 pm

 49. Hai noroc!

  Vazui ca Mona a fost aleasa in CSM din partea ICCJ. Nu ma mira, sincer, ma mira votul foarte strins, la concurenta cu Barsan.

  Intrebare intrebatoare: intruneste Mona conditiile legale ca sa fie aleasa? Raspunsul este simplu: NU. E o Sandica, cum bine a demonstrat Mister B. O sandica, adica o judecatoare care e o uzurpatoare a legii, fiindca nu are decret prezidential pe legea 303/2004 pentru a fi membra a ICCJ.

  Muschetarii reformisti care au luptat cu vechii sandei ar putea sa isi arate maestria si sa ne spuna in temeiul carui decret prezidential emis pe legea 303/2004 Mona e membra a ICCJ.

  Pivnicereasa e membra a ICCJ doar prin hotarire de CSM emisa de vechiul CSM al Barbuleascai. Hotarirea aia NU tine loc de decret prezidential.

  Sa revizuim bine, dar sa nu ne atingem de magistratii independenti. in spiritul idealurilor revolutiei din decembrie.

  Cetatean

  24/06/2011 at 4:30 pm

  • Salutare,
   C. daca nu intruneste conditiile cum este validata si de cine ?

   mar

   24/06/2011 at 4:40 pm

   • ei, cum cine. Colegii ei, sandei ca si ea.

    CSM-ul „reformator” se face ca ploua.

    Cetatean

    24/06/2011 at 4:53 pm

    • horror :rol:

     mar

     24/06/2011 at 4:57 pm

 50. cu ce instigari se ocupa unii http://www.youtube.com/watch?v=vU-hQRuyv44 .

  zigzag

  24/06/2011 at 4:55 pm

  • s au trimis sute de emailuri cu aceasta „chemare” la apararea tarii.

   zigzag

   24/06/2011 at 4:56 pm

   • am bagat in spam pe oricine mi-a trimis asemenea mizerii!

    ela

    24/06/2011 at 5:19 pm

 51. Simt ca mona temniceru va avea oarecari probleme cu plagiatul.

  • ai o simtire absconsa ? 🙂 Ne spui si noua?

   ela

   24/06/2011 at 5:20 pm

 52. este zmititul dogaru ,färä o doagä, care face cu altzii un joc periculos.

  trebuie indentificate si SRI; F: ATENT

  au si ajutoare din est, mogulii plätesc.

  theo

  24/06/2011 at 5:16 pm

  • asa cica.actiuni ale serv rusesti.de asta tot ameninta chuky cu „masive” manifestatii de strada

   zigzag

   24/06/2011 at 5:18 pm

 53. mona cea dulse, a fost adusä dela iesi, unde aveau un cuib,

  nu a venit „singurä”; in bucuresti, a mai venit si altzi toväräsei.

  se sprijinä , asa e in socialism

  theo

  24/06/2011 at 5:20 pm

 54. da au pus tinerii ponta si cretinul ,sä facä rebeliune.

  theo

  24/06/2011 at 5:21 pm

 55. vor sä punä mana pe putere, inainte sä-si dea seama romanii ,in ce ii taräste.

  theo

  24/06/2011 at 5:22 pm

 56. Se pot importa judecatori?
  Director chinez, condamnat la moarte pentru luare de mită
  http://unimedia.md/?mod=news&id=35657

  ela

  24/06/2011 at 5:23 pm

 57. am aflat cä grecii, au inregistrate petrolierele si vapoarele majoritatea,in alte tzäri, sä nu pläteascä inpozite, dar ies pe stradä. s-ar putea ca omul simplu sä nu stie

  theo

  24/06/2011 at 5:33 pm

 58. Buna seara, buna seara.
  Am vorbit ieri cu tata, monarhist convins. Era extrem de suparat pe Basescu ptr povestea cu regele Mihai. Ma tem sa nu fi dat Basescu prea tare cu bata in balta. Mai citeam si comunicatul GDS. Acum eu ma intreb: nu mai sustin oamenii politicile reformiste ale lui Basescu ptr ca s-a atins de „onoarea” Regelui Mihai? Ciudate vremuri.

  clemycali

  24/06/2011 at 6:11 pm

 59. Buna Seara la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  24/06/2011 at 6:13 pm

 60. Canicula a inceput sa afecteze discernamantul carpei KGB-iste 👿 „Am ramas surprins de violenta atacului verbal al presedintelui Traian Basescu impotriva Regelui Mihai, atac de nimic justificat. Acest atac dovedeste o crasa necunoastere a realitatilor istorice, si adauga un nou factor de tensiuni interne, intr-un moment extrem de delicat pentru Romania”
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-9145657-ion-iliescu-cei-care-vad-actul-demnitate-nationala-23-august-1944-inceputul-comunizarii-romaniei-interpreteaza-incorect-abuziv-faptele.htm

  mar

  24/06/2011 at 6:14 pm


Comentariile sunt închise.