Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 22 Iunie / “ toţi banii înapoi! “

Bună dimineata intr-o zi de miercuri. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  15°C, si o maxima termica de  29°C, umiditate: 36-59%. Senin. Presiune atmosferica: 1019-22 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 2410  RON (-0. 0225  RON); 1 USD = 2. 9601 RON (-0.0377 RON); 1 EURO =  1. 4327 USD; (+0. 4327). Gramul de aur 146.8790 RON (-1.1150).

România va avea emoţii la Consiliul European în dosarele Grecia şi Schengen. Reforma acordului Schengen şi soluţiile pentru criza elenă vor fi cele mai importante subiecte cu impact direct asupra României ce vor fi discutate la sfârşitul acestei săptămâni la Bruxelles în cadrul Consiliului European. Consiliul, la care participă şi Traian Băsescu, are loc de două ori pe an şi reuneşte cei mai puternici oameni politici din UE, fiind întâlnirea la care se iau cele mai importante decizii economice şi politice la nivel european. „La acest Consiliu România trebuie să stea alături de alte state din Europa de Sud-Est şi să încerce să oprească extinderea efectelor nedorite ale problemelor cu care se confruntă Grecia”, spune Daniel Dăianu, profesor de economie şi fost ministru de finanţe. Cu toate că liderii europeni prezenţi la Bruxelles se vor concentra pe găsirea de soluţii pentru a împiedica intrarea în default a economiei elene, pe agenda discuţiilor îşi va face loc şi problema migraţiei. Negocierile privind migraţia vor avea loc în contextul în care la începutul acestui an statele cu ieşire la Marea Mediterană precum Italia, Franţa s-au confruntat cu valuri de emigranţi pe fondul revoltelor violente care au răvăşit ţările din nordul Africii. Agenda oficială a înâlnirii privind migraţia prevede reforma prevederilor acordului Schengen. Economiile puternice din UE ar putea cere o concentrare pe reforma acordului înaintre ca spaţiul să mai primească noi membri, în timp ce România şi Bulgaria sunt direct interesate ca reforma acordului să aibă loc simultan cu extinderea acestui spaţiu. Ziarul Financiar.

Băsescu: nu voi schimba textul proiectului de revizuire a Constituţiei. Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, marţi seară, că nu va renunţa la propunerea de eliminare din Constituţie a prevederii prin care averea se prezumă a fi dobândită licit, invocând o decizie „obligatorie pentru statele membre UE” a Consiliului JAI, pe care însă România nu a implementat-o. Preşedintele a spus că va trimite la Parlament articolul în forma pe care a trimis-o la Curtea Constituţională, fără a face o revizuire legat de acest subiect. (1) Cred că va fi o Constituţie mai clară. Eu consider principiile Constituţiei României extrem de bune, sănătoase. Dar Constituţia are nevoie de nişte ajustări şi trebuie adaptată pentru nevoile României; (2) Voi face un apel către parlamentari să găsim o formulă să inserăm în Constituţie şi faptul că primul furnizor de prosperitate pentru orice cetăţean este munca; (3) Ce mi se pare jenant, am avut mari speranţe legate de noul CSM. Poziţia cu privire la caracterul licit al dobândirii ca fiind prezumat pentru orice tip de avere vine de la CSM nu de la Curtea Constituţională; (4) Interesul public este ca statul să recupereze banii furaţi şi să-i pună la dispoziţia cetăţeanului; (5) Nicăieri imunitatea nu este definită ca drept fundamental, aş vrea să vă reamintesc că poziţia din comunicatul CC este contrară a ceea ce s-a făcut la revizuirea Constituţiei în 2003; (6)Cei care intră într-o anchetă penală n-ar mai putea să-şi mute averile la rude şi prieteni; (7) Singurul stat care contravine deciziei CE este România. De aceea nu voi revizui textul proiectului propus şi voi insista să ia propunerea de text aşa cum a fost redactată; (8) CE are o declaraţie a Consiliului JAI, din 24 februarie 2005, referitoare la confiscarea produselor, a instrumentelor şi a bunurilor având legătură cu infracţiunile. Această decizie este obligatorie pentru toate statele membre şi ar fi trebuit implementată până în luna martie 2007; (9) Constituţia dă garanţii celor cu averi ilicite că nimic nu li se poate întâmpla. Pune sub protecţie averile ilicite ; (10)În ceea ce priveşte articolul 44, aliniatul 8, din care în propunerea mea am eliminat caracterul licit al averii se prezumă. Averea este protejată, dar nu avem dreptul să protejăm şi hoţia. Mediafax.

Mironescu şi alţi trei acuzaţi în dosarul afacerilor din Portul Constanţa, eliberaţi din arest. Fostul secretar general în MAI, Laurenţiu Mironescu şi alte trei persoane acuzate în dosarul afacerilor ilegale din Portul Constanţa vor fi cercetaţi în libertate, după ce completul de cinci judecători al ÎCCJ a admis recursurile acestora împotriva prelungirii arestării preventive. Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursurile făcute de Laurenţiu Mironescu – fost secretar general al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Liviu Bratu – adjunct al şefului Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, Adrian Pătraşcu – ofiţer de poliţie, comandant al „Grupului de nave” Constanţa din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Corneliu Păun, împotriva deciziei de sâmbătă a Secţiei penale a instanţei supreme prin care măsura arestului preventiv în cazul acestora s-a prelungit cu 30 de zile. Cei patru vor fi puşi în libertate în noaptea de miercuri spre joi, când expiră perioada de arest preventiv, astfel cum a fost stabilită conform ultimei decizii de prelungiure a mandatului. Instanţa supremă a decis, sâmbătă, ca cele 28 de persoane din „gruparea Mironescu” să rămână în continuare în arest, admiţând propunerea procurorilor anticorupţie de prelungire cu 30 de zile a mandatelor emise pe numele acestora în dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanţa. Mediafax.

Dragnea, toţi banii înapoi! Raportul preliminar al Comisiei Europene în cazul neregulilor cu fonduri UE arată că, în cazul CJ Teleorman, abaterile sunt atât de grave încât trebuie returnată întreaga sumă destinată asfaltărilor. Inspectorii europeni recomandă statului român anchetă şi corecţie financiară de 100%, adică returnarea a 28 de milioane de euro. Criteriile preferenţiale de selectare a ofertelor, grăbirea nejustificată a procedurilor de licitaţie şi actele adiţionale la contracte sunt câteva dintre neregulile punctate de specialiştii de la Comisia Europeană (CE). Fie că este vorba despre servicii de consultanţă, fie că este vorba despre construirea propriu-zisă a drumurilor pentru care s-au luat fonduri UE, banii s-au folosit incorect. Surse guvernamentale susţin că aceste detalii sunt precizate într-o sinteză a neregulilor, precum şi într-o scrisoare de propuneri pentru corectarea acestora. Adevarul.

Băsescu, aliat cu SUA contra ilicitului. Mark Gittenstein a pus la zid curtea Constitutională. Ambasadorul american la Bucureşti a pus la zid Curtea Constituţională pentru decizia de vineri când declara neconstituţională propunerea eliminăriiprezumţiei caracterului licit al averilor. Avizul CCR va sosi în cursul zilei de mâine, din promisiunile pe care le am de la Curte şi voi transmite imediat proiectul de revizuire a Constituţiei la Parlament. Vreau să ştiţi că sunt hotărât să nu renunţ la problema legată de prezumţia automată că averile sunt licite, cu atât mai mult cu cât o astfel de prevedere contravine deciziilor UE, decizie din 2005, prin care se stabileşte un regim de confiscare rapidă a averilor ilicite, sigur, cu „binecuvântarea justiţiei”, i-a infomat ieri Traian Băsescu pe cei doi lideri ai opoziţiei în cadrul discuţiilor de la Cotroceni.EVZ.

USL vrea mai întâi puterea şi apoi reforme. Pe lângă propunerea de a renunţa la doi ani de mandat, preşedintele Traian Băsescu a mai făcut o „ofertă” opoziţiei: să rămână un Parlament bicameral, în schimbul urgentării proiectelor privind reor­ganizarea administrativă şi, respectiv, revizuirea Constituţiei. Răspunsul USL? Întâi alegeri anticipate.  Noi nu am venit aici pentru compromisuri sau, oricum, nu cu dvs.”, a fost laitmotivul Uniunii Social-Liberale, reprezentată la consultările de la Palatul Cotroceni doar de Victor Ponta şi Crin Antonescu. Oferta prezidenţială a fost clară: să rămână Parlament bicameral, dar cu maximum 300 de aleşi, aşa cum a rezultat din referendumul din 2009. În schimb, preşedintele ar dori ca opoziţia să accepte reorganizarea ţării în opt judeţe (actualele regiuni de dezvoltare) şi revizuirea Constituţiei. În varianta agreată, bineînţeles, de şeful statului, care-şi men­ţine hotărârea de a trimite Parlamentului proiectul de modificare a Legii fundamentale în ciuda deciziei Curţii Constituţionale. „Vreau să ştiţi că sunt hotărât să nu renunţ la problema legată de prezumţia automată că averile sunt licite, cu atât mai mult cu cât o astfel de prevedere contravine deciziilor UE”, le-a precizat preşedintele Traian Băsescu liderilor USL. În privinţa reorganizării administrative a ţării, şeful statului şi-a argumentat decizia cu cifre: 1.245.980 de salariaţi în administraţia centrală şi locală, cheltuieli cu salarii­le în 2010 de 25,4% din veni­tu­rile bugetului de stat şi cheltuieli materiale de 17,7% din aceleaşi venituri. „Deci, aproape jumătate din veniturile bugetului sunt cheltuite cu funcţionarea aparatului de stat, ceea ce este extrem de mult”, a declarat preşedintele Traian Băsescu. Acesta a subliniat în mai multe rânduri că doreşte discutarea celor două mari subiecte – revizuirea Constituţiei şi reorganizarea administrativă – la pachet, astfel încât să se poată ajunge la un „compromis”. Romania Libera.

Puteti citi pe Politeia Europeana:

Titluri: „Emil Boc şi lunga umbră a Franţei”; Vladimir Putin, în vizită la Paris; Germanii sunt campioni europeni la fotbal – la profituri şi la public; Criza greacă in ziarele europene; Marea Britanie nu va mai contribui la salvarea Greciei, afirmă David Cameron.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

22/06/2011 la 7:35 am

91 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Neata 🙂
  Nu stiu daca ungurii au pr0vebuI : mai bine cu un destept Ia pierdere decit cu un pr0st Ia cistig, dar cred ca dem0nstratia de ieri a Iui Basescu a avut macar r0IuI sa Ie arate unguriI0r cine sunt p0tentiaIii viit0r parteneri

  Un tanar de stanga

  22/06/2011 at 8:23 am

  • Proverbul e…altfel.
   Decit cu un prost la cistig mai bine cu un destept la pierdere(paguba).
   Proverbul e de esenta orientala. Din aceeasi familie cu „bani au si tiganii”.
   Valoarea sociala „protejata”:onoarea.
   Azi, 70 de ani de la „va ordon treceti prutul”.
   Proverbul invocat de tine a fost incalcat, in acest caz, la final…23 august 1944.

   STRAJNIK

   22/06/2011 at 8:40 am

   • Multi romani au murit chiar in prima zi….

    Apropo de proverb nu am inteles care e diferenta 🙂

    Un tanar de stanga

    22/06/2011 at 9:54 am

    • Se subliniaza ideea de cistig neonorabil(de neacceptat in viziunea proverbiala) care se pune in prima parte a ecuatiei.
     Demnitatea se apara chiar si cu o paguba in conditiile in care apare in urma unei actiuni onorabile/corecte.

     STRAJNIK

     22/06/2011 at 10:14 am

 2. bunä dimineatza,

  culmea prostiei, crin si poantä fericitzi de prestatzia dementä si iratzionalä.

  numai cä nimeni nu poate sustzine, dezechilibrul celor 2 figurantzi, cu deficite grave de comportament si gandire.

  UDMR, se poate gandi, dar nu vor mai pupa in veci functzii de conducere, dacä se comportä, ca pe centurä

  tot respectul pt. presedinte, ilicitul trebuie confiscat si pedepsit, imunitatea luatä, si reorganizarea, este

  inperios necesarä, trebuie baronetul mai descaltrzit.

  atunci nu mai face dragnea, cadou lui ponta, o masinä de curse si bani.

  theo

  22/06/2011 at 8:41 am

 3. Buna dimineata,
  Relevanta imaginea celor 3 baroni. Cred ca UE a adoptat tactica „verificati voi si propuneti, ca sa intelegeti concluzia la care am ajuns noi cand am hotarat sa va taiem banii”. Sunt slabe sperante ca „problemele grele” sa se remedieze in 2 luni.

  mar

  22/06/2011 at 8:48 am

 4. mar,

  un lucru este sigur, s-a pornit deratizarea, poate va fii boicotatä, dar merge mai departe,

  ponta va trebuii sä spunä, de unde are masina, dragnea neagä, cä i-a fäcut-o cadou.

  une sunt banii? vor face niste liste, consultäri expertzi, umpluturä, tot indirect bani de ascuns.

  cine o sä-i creadä? sä dea banii inapoi. bonbonica, nu s-a ales cu hotelul renovat pe ras.

  theo

  22/06/2011 at 8:57 am

 5. Puteti citi pe Politeia Europeana:

  Titluri: „Emil Boc şi lunga umbră a Franţei”; Vladimir Putin, în vizită la Paris; Germanii sunt campioni europeni la fotbal – la profituri şi la public; Criza greacă in ziarele europene; Marea Britanie nu va mai contribui la salvarea Greciei, afirmă David Cameron.

  http://politeiaeuropa.wordpress.com/2011/06/22/in-europa-22-iunie-2011/

  Theophyle

  22/06/2011 at 9:04 am

 6. theo,
  multzumesc, chiar f. interesant

  theo

  22/06/2011 at 9:27 am

 7. `morning Theophyle all 🙂
  Doi parazitzi,sa zicem pureci de ex,calare pe spatele unui elefant care traversa un podet, se adreseaza unul altuia cu un suras complice :
  -ai vazut ce mai zgaltzaim noi podul 😆 Exact asta este imaginea/impresia pe care mi-au lasat-o cei doi papagali.Nu stiu daca a fost o capcana/momeala invitatzia facuta de pirat dar,cei doi n-au reushit decat sa-si exhibe obsesiile care-i macina ,Basescu si Udrea.
  Pavlov trebuia sa-si extinda cercetarile si asupra oamenilor nu numai asupra catzelushilor. 😆
  Seriozitatea presupusa a invitatziei facute de pirat la o discutzie antemergatoare gasirii unui consens rezonabil la temele propuse s-a transformat,cel putzin formal,intr-un show submediocru „stand-up coffee”
  Si cum la un astfel de „show” CTP se cam pricepe,enoriasul gandului extrage cu viziune regizorala esentza care-l macina : grija piratului de a ramane in siajul navei si altceva decat valuri care apoi dispar de la sine.Transformarea/pierderea tipologiei unor valori care l-au format il fac sa dispere.Stiam ca noul/necunoscutul sperie dar,nici chiar asa. 😆
  Incercand sa intru intr-un registru serios eu cred ca UDMR de voie de nevoie va trebui sa accepte oferta regionalizarii.
  Nu se putea o carte mai buna aleasa de pirat decat UE si USA.Auto-izolarea etnica,si auto-excluderea dintr-un circuit economic eficient va impinge comunitatea maghiara dinHarCov la sinucidere.Si odata cu ei si UDMR.In 2 decenii de fidelizare a propriului electorat ptr.interese de partid etnic cele 2 judetze au devenit polul saraciei romaneshti/europene.Nu cred ca vor sa continue politica asta nici secuii nici reprezentantzii lor.

  mircea

  22/06/2011 at 9:28 am

 8. salutare distinsilor membri ai blogului ! 🙂

  Incepem sa ne mai dezmortim, pentru ca se incinge scena politica, si bine se intimpla. Basescu a apasat pe acceleratie, chiar daca in opinia Ioanei Ene si a lui Dan Tapalaga asta seama cu „a fi la un pas de KO”. Prestatia de ieri a lui Basescu in compania celor doi cirlani a aratat ce inseamna sa fii sarpe viclean ca politician. Are dreptate @mircea, a fost o ditamai momeala pentru cei doi, cu presa raminind pe toata durata convorbirilor si cu Antenescu latrind pina la pierderea sirului ideilor, iar Ponta spunind „nu facem compromisuri cu Dvs”.

  Basescu a jucat pe-a pacificatorul, mediatorul, rezonabilul, desi in spate avea niste tomahawkuri 😈

  Cetatean

  22/06/2011 at 9:37 am

  • Salve City 🙂
   Nishte tomahawkuri de cateva kilotone.

   mircea

   22/06/2011 at 9:44 am

  • Cetatene…
   Pari apropiat de cercurile puterii(angajat, salariat?)
   Unul din cei doi carlani a intrat intr-o cursa cu semne.
   Ponta se afla printre votantii „ordonantei” de ieri.
   Votul e pontat la ora 13: 56 ora la care ‘mnealui se afla in usa palatului Cotroceni.pentru conversatii cu prezidentul.
   Rauvoitorii zic ca el ar fi comis doua infractiuni in concurs.
   Fals intelectual si falsul privind identitatea(complice).
   Descrierea in textele codului penal e mai mult decit suficienta si „urmele” materiale lasate sunt evidente.
   Toc, hirtie, si semnatura pe sesizarea Parchetului general.
   O actiune muuult mai utila decit orice manevra propagandistica.

   STRAJNIK

   22/06/2011 at 9:54 am

   • sunt foarte apropiat de cercurile puterii, membrii vechi ai blogului stiu care e ocupatia mea :mrgreen:

    Cetatean

    22/06/2011 at 10:17 am

    • Atunci, la actiune. Toc, hirtie, sesizare. In spiritul memorandistilor transilvaneni.
     Altfel, baltim intr-o interminabila trancaneala. Intr-o analiza sumara elementele constitutive ale faptelor penale comise de numitul Ponta sunt intrunite. Merg si pierderi colaterale(de la PDL) vinovati de o potlogarie similara…

     STRAJNIK

     22/06/2011 at 10:35 am

 9. Buna dimineata,
  Am fi avut o solutie de salvare, dar din pacate , preopinentul nu vrea:
  http://www.ziare.com/pntcd/presedinte/ciorbea-nu-mai-e-tentat-de-functia-de-premier-nu-astea-sunt-grijile-mele-interviu-ziare-com-1102544
  Rasul curcilor, oamenii astia care n-au simtul ridicolului si al realitatii.

  cedric

  22/06/2011 at 9:38 am

  • Cedric salut
   Era un banc cu o miss univers care a dat anunt ca vrea sa se marite. Si au venit multi tineri frumosi bogati si destepti. La sfirsit a sunat la use si unul pitic si urit care a spus: Domnisoara eu am venit doar sa va anunt ca pe mine sa nu contati 🙂
   Tot asa si Ciorbea…

   Un tanar de stanga

   22/06/2011 at 9:51 am

   • Grozav ce se potriveste! M-ai facut sa rad cu hohote de unul singur!

    cedric

    22/06/2011 at 9:53 am

  • Neata
   Si acum am in fata imaginea lui agatat de scaun! Si nu are alt text inafara de sef de promotie si jos Basescu.
   Ehe,cati sefi de promotie nulitati in viata profesionala am vazut!

   ela

   22/06/2011 at 9:55 am

 10. ciorbicä…..säracu, unde nu ajunge ii pute.

  theo

  22/06/2011 at 9:47 am

 11. Salut !
  Intalnirea de ieri cu cei doi maimutoi politici mi-a intarit convingerea exprimata in numeroase randuri, aceea ca amatorimul e caracteristica principala a politicii practicate in Romania.
  Nivelul de bodega al „dezbaterii”, fara analiza/combaterea unor date privind costurile si efectele estimate ale unui program, denota lipsa totala de profesionalism, la toate nivelurile.
  Nu poti sa fii convingator doar aranjandu-ti, din cand in cand, freza canita sau latrand comic obraznicii adolescentine.

  Tzepelica

  22/06/2011 at 9:52 am

  • Amatorismul draga nepoate este o trasatura a Romaniei bolsevice. Ceasca inlocuia artistii profesionisti cu tarani amatori de la cintarea romaniei , activistii se pricepeau si conduceau totul , inginerii si ingineresele luau o diploma si dormeau pe ea pina la pensie . Dar cind sunt intrebati toti isi dau cu parerea. Vezi la interviurile pe strada: Nimeni nu spune. Nu ma pricep domle ! 🙂 Tara ta Tzepi !

   • Tara NOASTRA, tinerelule. 😆

    Tzepelica

    22/06/2011 at 10:19 am

 12. Astazi la Romania actualitati,presedintele Romaniei. Puteti sa-i adresati intrebari.
  http://www.romania-actualitati.ro/rrapages/view/30432

  ela

  22/06/2011 at 9:58 am

  • Tur de forta, ziua la RRA seara la B1TV, asta da vizibilitate in sustinerea unui proiect. Mare minune daca nu ajunge si la TvR Sapatamana asta 🙂

   mar

   22/06/2011 at 10:00 am

   • Din pacate, deocamdata e singurul capabil sa se exprime coerent si sa faca fata la un asemenea proiect.
    Cel putin de aici , asa se vede.

    ela

    22/06/2011 at 10:04 am

 13. prosti sunt cei din opozitzie, cicä din guvern, au votat cu 2 maini, uitä cä existä camere,

  au fost surprinsi si multzi din opozitzie, chiar scumpul co-chilot cand era la cotroceni.

  imi aduc aminte, cä fenechiu, isi lua doctoratul, find prezent, nu acolo, ci la parlament.

  theo

  22/06/2011 at 10:07 am

 14. Buna intrebarea Monicai Macovei:
  Ce alegem:rusine sau onoare?
  http://www.monica-macovei.ro/blog/?p=575
  Ponta cred ca ar trebui sa fie preocupat de problemele mai grele privind onoarea colegilor de partid,nu sa viseze cai verzi pe pereti!

  ela

  22/06/2011 at 10:15 am

 15. Se pare ca vine motivarea curtzii pe articolele declarate neconst. la proiectul propus de revizuire.
  Dupa interventzia de aseara a presedintelui poate o dau cotita cu licitu` si imunitatea

  mircea

  22/06/2011 at 10:18 am

  • I-a strans cu usa, anuntand ca in cursul zile de azi trimite propunerea. Omul lucreaza cu „materialul clientului”.

   mar

   22/06/2011 at 10:35 am

   • mar 🙂
    prea s-a exagerat cu „drepturile omului ” ,drepturi la furat si drepturi la imunitatzi

    mircea

    22/06/2011 at 11:00 am

 16. Eu nu am vazut nici un tomahawk, nici macar din ala gonflabil, pentru sperierea dusmanilor. Si Basescu si PDL sunt de la bun inceput cu spatele la perete, joaca un joc pe muchie de cutit. Daca UDMRul iese de la guvernare e practic inevitabila venirea USL la putere. O victorie in alegeri a PDL tine de domeniul fantasticului.
  PNL sub conducerea lui Antonescu nu va intra niciodata in colaborare cu vreo formatiune sanatoasa la cap. E sange din sangele lui Voiculescu si a gastii de securisti. Cu ei va ramane pana vor castiga sau pana se vor face praf si pulbere.
  Basescu nu are alti aliati si nici nu are de unde sa-i adune, ca asta e ce ofera natiunea si clasa politica.
  Repet, insistenta asta pe reorganizare fara un acord prealabil cu UDMRul este extrem de periculoasa. Ori cad la un compromis ori o lasa balta. Alternativa e iesirea de la guvernare a PDL, nu a UDMR.

  vcaraman

  22/06/2011 at 10:18 am

  • Alternativa e continuarea izolarii intr-o saracie lucie a maghiarilor din zona sau iesirea la suprafatza pentru o gura de aer.
   Chiar nu ma intereseaza pdl,cu exceptzia catorva lideri e un partid la fel ca celelalte,sau mai bine zis ma intereseaza pdl(sau alte formatziuni) atat cat proiectele presedintelui au sortzi de izbanda.
   Nu risca udmr ca sa iasa de la guvernare.Se fac presiuni asupra lor ptr. a accepta regionalizarea inclusiv de la „tzara lor mama” E vorba de multzi bani in fond.Cred ca negocierile se fac pe procentul de reprezentare in regiune respectiv natzional.

   mircea

   22/06/2011 at 10:34 am

 17. De asemenea consider ca flexibilitate ar trebui sa manifeste si UDMR. Maximul ce pot sa obtina iesind de la guvernare e conservarea situatiei actuale. Ar putea obtine mai mult cazand la compromis cu solutia lui Basescu si a PDL.
  Nu-i suspectez insa nici pe unguri de prea multa intelepciune.
  Orgoliile prostesti domina in tara asta indiferent de limba vorbita.

  vcaraman

  22/06/2011 at 10:31 am

 18. Basescu e suficient de matur incat sa-si dea seama ca nu are multa marja de manevra si a lansat clar semnale de conciliere. UDMRul e insa la fel?
  Pana acum mizele mici si orgoliile meschine au dominat intreaga scena sociala, pe toate nivelurile.
  Oamenii astia s-au uitat doar la telenovele?

  vcaraman

  22/06/2011 at 10:37 am

 19. presedintele,

  are f. multzi aliatzi, romanii cu scaun la cap.

  theo

  22/06/2011 at 10:39 am

  • Astia cu scaun la cap si cu bun simt suntem minoritari in tara asta, Theo. Imi pare rau sa o spun, dar asa este
   Ne trebuie timp ca sa se schimbe acest lucru si tocmai de aia trebuie oprita venirea celor doi maimutoi la putere. Societatea romaneasca e in continuare bolnava, rau de tot. Semne de insanatosire sunt iar Basescu e un doctor bun si ferm.
   Mai trebuie 4 ani in care sa ne putem pune pe picioare si dupa care alternativa la cei de acum sa nu fie asa de inspaimantatoare.

   vcaraman

   22/06/2011 at 10:49 am

 20. nu-l subestimatzi pe presedinte, mai are multe metode si este in primul rand,

  politician, cu o gandire de clasä.

  theo

  22/06/2011 at 10:41 am

 21. filfizonul chiulangiu, este un gascat fudul si gol de orce substantzä,

  despre victorita, o rebelä precupeatzä, ce intinde mana la baroni.

  theo

  22/06/2011 at 10:43 am

 22. Ungurii au doleantele si temerile lor privitoare la relatiile interetnice. La fel si romanii. Ambii trebuie sa asculte si sa inteleaga cealalta, ambii trebuie sa cedeze cate ceva.
  in mod cert USL nu va avea nici o retinere in a marsa pe adancirea acestor conflicte, indeferent de costul pe termen lung.Vor exploata si vor incerca sa largeasca fiecare fisura. Ei vor doar accederea la putere, acum, cu orice pret. Ce va fi peste un an nu le pasa. Sunt in sevraj de atatia ani si nu mai vor sa stie de nimic altceva.

  vcaraman

  22/06/2011 at 10:44 am

  • Ar fi bine sa fim. Alternativa ar fi un scaun in cap! Asta desi sunt de parerea ta – putini, mult prea putini 😦

   Theophyle

   22/06/2011 at 10:51 am

 23. ungurii dacä nu cedeazä si trec de partea USL, nu vor avea nici un castig, ura contra lor va creste

  usl , nu are ce sä le ofere, haita e mare, iar internatzional se vor face de ras.

  theo

  22/06/2011 at 10:52 am

 24. o foarte bunä imagine internatzionalä, ne face theo, in ” politeia europeanä ”

  mi-a pläcut mult.

  theo

  22/06/2011 at 10:56 am

  • foarte buna intr-adevar.Ca de obicei.Cu multzumiri Theophyle 🙂

   mircea

   22/06/2011 at 11:07 am

 25. ❗ ce salarii au sefii de la CNVM. Vicepresedinte este Carmen Negoita, sustinutade PDL si cu sot Liviu Negita.
  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/sefii-cnvm-au-aceleasi-salarii-ca-supraveghetorii-de-pe-wall-street-intre-90-000-133-000-de-dolari-8368803

  mar

  22/06/2011 at 11:07 am

  • Criza e doar pt. fraieri, n`asha ? 🙂

   Tzepelica

   22/06/2011 at 11:27 am

 26. Buna ziua 🙂
  – Reforma cu regiunile nu o vad realizata din cauza unei mase imense care „sapa ” contra .
  – Daca vom fi obligati sa dam si bani inapoi la UE , tot din taxele si impozitele palmasilor se va plati ca baronii au legea mioritica de partea lor . 😦
  In concluzie , toate problemele sint rezolvate . 😆

  Ștefan A.

  22/06/2011 at 11:08 am

  • un caffè con una goccia di grappa
   Salve Stefan 🙂
   Presedintele va trece cu tavalugul peste toate.Alegerile parlamentare ne vor gasi regionalizati,reconstitutzionalizati …si cu banii luatzi 😆 E vorba de vreo 800 mil.eur care cel putzin cateva luni nu vor putea fi accesatzi.Se vor lua la pasi maruntzi toate contractele pe axa asta(drumurile).La cati bani pusi la saltea are Dragnea cateva zeci de mil.eur poate ca se le dea inapoi,numai sa-l lase Pontanel ca mai vrea si asta ca sa se dea peste cap cu mashina… din cand in cand 😆

   mircea

   22/06/2011 at 11:34 am

 27. Pomeni electorale de 45 mil lei cu zahar din mecanismul de interventie UE ptr. ajutorarea persoanelor defavorzate, facute de Daniel Constanin sef APIA la acea data, presedinte PC acum. Si ca sa fie coliva gustoasa, licitataia a fost castigata de o firma din Ungaria 🙄
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/omul-lui-voiculescu-a-dus-electoratul-cu-zaharelul-934838.html

  mar

  22/06/2011 at 11:17 am

 28. Theophyle

  22/06/2011 at 11:39 am

  • Salut Theophyle
   Adica inaintea hunilor au fost boii ? 🙂
   Ca parte din ei au plecat din nordul italian , foarte bine . Sa nu uitam ca dupa 1990 multi boi au intrat in Italia . Poate cel mai mare in mai 1990 . 😆
   Respect pentru munca de cercetare/documentare depusa .

   Ștefan A.

   22/06/2011 at 11:48 am

   • Salut Stefan 🙂
    Exact asa. Si daca tot vorbim. Etimologia boier – boiar- bayer- bauer, vine tot de la ei. In realitate daca aveai cireada erai bogat. Nu vreau ca cineva sa creada ca sunt „nationalist” cand am scris ca dacii au fost in Panonia inaintea maghiarilor si ca de fapt Burebista a cucerit-o, deci meritam o autonomie si noi la Budapesta, sa nu vorbim ca dupa Burebista au venit romanii care si ei sunt stramosii nostri, deci avem continuitatea de „drepturi” la Budapesta 🙂

    Theophyle

    22/06/2011 at 12:09 pm

    • Prea multe „drepturi” pentru romanasi ! 🙂
     PS . La Budapesta noi am ajuns cu tancul dar sint unii care uita repede chestia asta .

     Ștefan A.

     22/06/2011 at 12:20 pm

    • Salut Theophyle 🙂
     Instructiva postarea. 🙂
     Glumind -cu permisiunea ta,la cata importantza isi dau secuii nostri vor spune ca stau la originea omenirii.Boul sacru egiptean Apis(mii de ani i.Hr),vacile sfinte din India/Tibet par sa confirme dorintza ungurilor de a avea un tzinut doar al lor ca sa-si poata creshte cornutele in linishte data fiind importantza „boilor” 😆

     mircea

     22/06/2011 at 12:39 pm

 29. Lovitura de … http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8994511-propunerile-lui-ponta-antonescu-pentru-guvern-tehnocrat-alegeri-anticipate-nediscutate-usl-psd-fost-scoase-din-joben.htm

  Ce incompetenti, cei doi! Cum poti sa mergi cu un mandat si sa sustii (si) altceva? Ce legitimitate mai ai in pozitia respectiva? Ce ai sa faci in alte situatii, inventezi pentru ca esti sef?

  Ziua buna tuturor.

  CFG

  22/06/2011 at 12:00 pm

  • Mai degraba as crede ca au fost instruiti de Voiculescu. Prea se completau unul pe celalalt,parea o piesa jucata la TV.

   ela

   22/06/2011 at 12:15 pm

 30. buna ziua tutulor,
  si io vreau sa va anunt ca pe mine sa nu prea contati decit ca va citesc zilnic cu mare placere.
  @ STRAJNIK,
  daca nu ai inregistrat zicerea la OSIM (sper ca nu te superi), atunci poate fi enuntat functie de context.
  nolens volens
  volens nolens

  victor L

  22/06/2011 at 12:18 pm

 31. Astia doi sunt iresponsabili si total fara minte. Ce vor mai zice azi pe la tv-uri , dupa ce s-a aflat ca n-au avut mandat pentru astfel de propuneri?
  Doi bufoni care presteaza gratis la ….curtea presedintelui Basescu . Doar in organigrama de la Cotroceni nu e prevazut un astfel de post, dar mi-te doua posturi de voluntari!

  cedric

  22/06/2011 at 12:53 pm

  • Cedric 🙂
   Prea Inalt-Statatorii din fruntea Bisericii noastre au venit cu o oferta de nerefuzt – trusa de inmormantare,deocamdata pe zona Bacau-Roman dar cu posibilitatzi de extindere.Vin vremuri grele.
   Ptr. cei doi ,oferta promotzionala ,25 lei 😆

   mircea

   22/06/2011 at 12:59 pm

    • Mare e gradina Domnului .
     Foamea de bani naste idei absolut unice si originale . Nu am habar de o astfel de „oferta” bisericeasca in Italia. Nu de alta ar ar iesii un scandal monstru . Mai ales ca biserica e scutita de taxe si un astfel de „comert” e ban nedeclarat . Adica evaziune clara .

     Ștefan A.

     22/06/2011 at 1:09 pm

    • Mare-i gradina Ta,Doamne!

     ela

     22/06/2011 at 1:13 pm

     • Ela, este o completare la pomelnicul si acatiste care se pt da accesand un link. Afacere neimpozitata ptr. binele si prosperitatea neamului 😦

      mar

      22/06/2011 at 1:20 pm

     • Salutare!
      Trusa de înmormântare, tămâie, o cărţulie şi-o floare, trebuie cumpărată cât eşti fierbinte cu reducere de la părinte.

      Creanga

      22/06/2011 at 1:22 pm

    • Mi se pare o dovada de mercantilism sinistru. Nu cred ca trusa asta apropie credinciosii de biserica. Cel putin pentru mine actioneaza invers.

     cedric

     22/06/2011 at 1:30 pm

   • Au inebunit de tot 😦

    mar

    22/06/2011 at 1:06 pm

   • 😆

    mar

    22/06/2011 at 1:17 pm

 32. Puteti asculta live interviul cu presedintele la 13,30.In dreapta sus sunt castile 🙂
  http://www.romania-actualitati.ro/adresati_intrebari_presedintelui-30432

  ela

  22/06/2011 at 1:22 pm

 33. mar

  22/06/2011 at 1:32 pm

  • O sa faca ca „idienii” in urmatoarele zile.

   mar

   22/06/2011 at 1:41 pm

 34. lasä cä e bine copii, asa ne deosebim de nebuni, S-au suntem noi nebunii??

  theo

  22/06/2011 at 1:41 pm

 35. O SÄ FIE FRUMOS, ponta a declarat, cä a primit o masinä dela dragnea cadou, a si trecut-o in listutä.

  dragnea neagä.

  theo

  22/06/2011 at 1:42 pm

 36. Ponta e persecutat politic, in urma vizitei la Cotroceni, nu va dati seama?!

  cedric

  22/06/2011 at 1:43 pm

 37. […] cei mai bogați cetățeni). Un proverb însușit și de români (am citit un comentariu pe blogul Politeia din care reiese că ar fi de origine orientală, de genul “și țiganii au bani”) afirmă că: […]

 38. vor pierde romanii.din cauza descreeratzilor poantä si crinolinä ofilitä

  theo

  22/06/2011 at 1:50 pm

 39. catzi bani o fii luat dela baroni??????

  theo

  22/06/2011 at 1:51 pm

 40. Georgiana Iorgulescu votata in CSM 😦

  mar

  22/06/2011 at 2:00 pm

  • Pre fraudare scrie pe CSM 😦 scotea „flacari” in urma cu o saptamana la o emisiune pe TVR, incercand sa demonstreze ca propunerea de revizuire a Constitutiei este o nenorocire.

   mar

   22/06/2011 at 2:11 pm

   • Zau? nu stiu nimic despre tipa, dar daca e sustinuta de Parvulescu, mi-e clar. Astept ca cetatean sa ne dea mai multe amanunte si o parere avizata.

    cedric

    22/06/2011 at 2:17 pm

    • Este una din „gratiile” sutinute de Vantu, la un moment dat a lucrat la irealitatea. Inainte de referendum, era pe sticla la irealitatea si in presa, aproape zilnic. Si acum sustine ca rezult. de la Referendum sunt lovite de nulitate, ptr. ca este consultativ.

     mar

     22/06/2011 at 2:23 pm

 41. din ce citesc eu Basescu si-a revenit din quasi KO semnalat de Tapalaga. Puncteaza bine la radio si iar intinde o mana concilianta spre UDMR si inca fara nici o urma de pixel albastru care sa-i loveasca. Sa vedem daca astia au ceva in cap.

  vcaraman

  22/06/2011 at 2:28 pm

  • o mana concilianata?…hm pai a spus ca unele idei ale udmr sunt aberante dar unele sunt rezonabile

   DDD

   22/06/2011 at 2:34 pm

 42. buna ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  22/06/2011 at 2:41 pm

 43. aceastä georgiana i. a participat la campania, ” OPRITZI CODURILE”

  aceastä dnä, este sustzinutä de dl. parvulescu, nu are ce cäuta in CSM

  theo

  22/06/2011 at 3:12 pm


Comentariile sunt închise.