Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 16 Iunie / “România găurilor negre: justiţie, fonduri UE şi Bechtel”

Bună dimineata intr-o zi de joi. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  15°C, si o maxima termica de  26°C, umiditate: 44-76%. Innorat partial – senin. Presiune atmosferica: 1017-18 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 1756  RON (+0. 0024 RON); 1 USD = 2. 9168  RON (+0.0280 RON); 1 EURO =  1. 4316  USD; (-0.0130).  Gramul de aur 142.3774 RON (+1.2183).

Salariile de bază ale unor angajati CNADNR au crescut cu până la 75%. Mai mulţi angajaţi ai CNANDR implicaţi în proiectele de investiţii au primit majorări ale salariului de bază cu până la 75%, iar unii dintre salariaţi au câştiguri semnificativ mai mari faţă de cel al directorului general interimar, Daniela Drăghia, remunerată lunar cu 10.352 lei brut. CNADNR, aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, asigură implementarea programelor de dezvoltare a reţelei de drumuri publice. Informaţia privind acordarea unor majorări salariale de până la 75% pentru o parte a salariaţilor CNADNR a fost confirmată de companie, printr-un comunicat. Astfel, primul în topul salariilor este Mihai Horia Nicolae, director Licitaţii, Contractare şi Servicii Suport, cu un câştig brut lunar de 17.067 lei, mai mare cu circa 65% faţă de cel al directorului general interimar. Salariul său de bază, de 5.900 lei, a fost majorat cu 75%, până la 10.325 lei, la care se adaugă indemnizaţia de conducere şi sporul de vechime. Pe locul doi după valoarea remuneraţiei lunare este Petre Dumitru, şef al Direcţiei Calitate şi Protecţia Mediului, cu un salariu brut de 16.768 lei , iar directorul general adjunct economic, Ionuţ Laurenţiu Maşala, şi directorul de gestionare fonduri, Dan Nicolae Buşcu, au fiecare salarii brute de 15.142 lei. Dumitru a beneficiat de o majorare cu 40%, iar Maşala şi Buşcu au primit creşteri de 50% a salariilor de bază. Şi directorul general adjunct întreţinere, Constantin Norocel Grigoroiu, câştigă mai mult decât Drăghia, având un salariu brut lunar de 11.549 lei. Grigoroiu şi Drăghia se află printre cei care nu au beneficiat de majorarea salariului de bază. Mădălina Dârvaru, consilier al directorului general, a beneficiat de o majorare cu 40% a salariului de bază, iar salariul brut lunar se ridică la 13.414 lei.Alţi peste 70 de angajaţi din structura centrală a CNANDR au salarii brute lunare care depăşesc 6.000 lei.Mediafax.

S&P retrogradează patru bănci elene prezente în România în categoria „extrem de speculativ.”Agenţia de evaluare Standard & Poor’s (S&P) a retrogradat miercuri ratingurile băncilor elene National Bank of Greece (NBG), EFG Eurobank (EFG), Alpha Bank şi Piraeus Bank, cu activităţi în România, cu trei trepte, la „CCC”, categoria „extrem de speculativ”, după o decizie similară privind Grecia. Ratingurile pentru credite pe termen lung au fost coborâte de la „B” (categoria „speculativ ridicat”) la „CCC”, cu perspectivă negativă, potrivit unui comunicat al S&P. Această perspectivă reflectă posibilitatea ca băncile să fie retrogradate din nou, dacă agenţia consideră că este probabilă intrarea instituţiilor financiare respective, conform criteriilor S&P, în incapacitate de plată (default).  Calificativul „CCC” este chiar deasupra categoriei de default cu perspective reduse de recuperare („CCC-” până la „C”) şi cu patru trepte deasupra ratingului „D”, ultimul de pe scara de evaluare a S&P, atribuit în situaţii de incapacitate de plată. Totodată, ratingurile pentru credite pe termen scurt au fost confirmate la „C”, iar calificativele pentru instrumente financiare hibride la „CCC-„. Agenţia consideră că situaţia financiară a celor patru bănci este expusă unor riscuri semnificativ crescute din cauza deteriorării bonităţii Greciei şi a percepţiei privind o posibilă restructurare a datoriei statului. S&P a redus cu trei trepte ratingul Greciei pentru creditele pe termen lung, de la „B” la „CCC”, cel mai slab rating de ţară din lume, agenţia reiterând avertismentul că orice restructurare a datoriilor statului elen va fi interpretată ca incapacitate de plată. EFG şi NBG sunt prezente în România prin intermediul Bancpost, respectiv Banca Românească, iar Alpha Bank şi Piraeus Bank activează pe piaţa locală sub brand propriu. Mediafax..

Asociaţia Magistraţilor: Proiectul de revizuire a Constituţiei aduce grave îngrădiri. Asociaţia Magistraţilor spune că, deşi puterea judecătorească nu este indicată ca o componentă a puterilor în stat, proiectele Guvernului şi Preşedinţiei de revizuire a Consituţiei îi aduc grave îngrădiri, transformând independenţa într-un simplu termen sinonim cu subordonarea şi controlul politic. Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) explică derapajele de la normele constituţionale prin propunerile Preşedinţiei şi Executivului. De exemplu, AMR afirmă că propunerea unui număr atât de mare din rândul societăţii civile (şase faţă de doi cât prevede actuala reglementare constituţională-n.r.) în structura Consiliului Superior al Magistraturii reprezintă o diformitate de reglementare în privinţa puterii judecătoreşti, din moment ce nicio altă putere în stat nu include în structura ei reprezentanţi ai societăţii civile, ci ele se conduc autonom, organele lor de conducere fiind selectate din rândul propriilor membri, iar raporturile cu celelalte puteri includ reguli constituţionale exprese. Bineinteles ca sefa AMR este “Hot Lips” Pivniceru. Mediafax.

Pe primul loc, din 27 de ţări: 20% din condamnările CEDO pentru încălcarea drepturilor fundamentale sunt împotriva României. Cele mai multe verdicte de condamnare ale Curţii Europene pentru Drepturile Omului (CEDO) de la Strasbourg sunt referitoare la România, cu mult mai multe decât în cazul Poloniei şi Bulgariei, reliefează raportul Agenţiei europene pentru drepturi fundamentale (FRA) pe 2010, consultat de Agerpres.  Astfel, dintre cele 657 de verdicte ale CEDO privitoare la încălcarea drepturilor fundamentale, 135 sunt referitoare la România, cu mult înaintea Poloniei (87) şi a Bulgariei (69). Alte ţări din cadrul UE cu multe verdicte de condamnare pentru încălcări ale drepturilor fundamentale sunt Italia (61), Grecia (53) şi Slovacia (40), iar la polul opus se află Estonia (1), Irlanda şi Olanda (2), respectiv Slovenia, Malta şi Letonia, câte trei. România stă mult mai bine din punctul de vedere al condamnărilor pentru prelungirea exagerată a procesului, unde se află abia pe locul al 7-lea în UE, după Italia (44), Polonia (37), Grecia (33), Bulgaria (31), Germania şi Slovacia (câte 29).  Pe de altă parte, România deţine un nedorit prim loc la condamnări de către CEDO pentru tratament degradant sau inuman, nu mai puţin de 22, aproape jumătate din cele dictate împotriva tuturor ţărilor UE (48 în total). Mai multe pe Curs de Guvernare.

Fotografii cu un magistrat de la Curtea Supremă şi un mafiot în computerul unui arestat. Judecătoarea Georgeta Barbălată, din cadrul Secţiei Penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, a fost audiată, ieri, la DNA, în dosarul „Şpagă în Portul Constanţa”. Georgeta Barbălată a petrecut concediul în Malta, în acelasi timp cu un lider al mafiei asiatice Soţul judecătoarei, Dan Nimerceag, este un afacerist cu interese în Portul Constanţa şi cunoscut de-ai liderului mafiei asiatice, Hoa Le Duc. Acesta este inculpat pentru spălare de bani, evaziune fiscală şi constituire de grup criminal organizat, în legătură cu tranzacţii cu mărfuri importate tot prin Portul Constanţa şi vândute în complexul comercial „Dragonul Roşu”. Potrivit surselor EVZ, într-unul dintre computerele firmei Container Clearance au fost descoperite mai multe fotografii cu judecătoarea Georgeta Barbălată, soţul acesteia, Dan Nimerceag, şi cetăţeanul vietnamez Hoa Le Duc. Cei trei erau într-o vacanţă în Malta, iar fotografiile au câţiva ani vechime. EVZ

Scandalul banilor europeni: Pe mosia lui Dragnea, UE si-a pus mainile-n cap. Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii este primul oficial care vorbeste despre suspiciunile de frauda cu bani europeni. El spune clar ca autoritatile locale sunt de vina.Pentru ca multe consilii judetene au risipit fondurile europene, Romania risca sa se trezeasca cu finantarea blocata. In cateva zile, un raport al Comisiei Europene va clarifica aceasta situatie, insa vestile de pana acum nu sunt deloc bune. Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii, Razvan Murgeanu, arata care sunt principalii vinovati, dintre autoritatile statului, de situatia creata. Scandalul banilor europeni: Pe mosia lui Dragnea, UE si-a pus mainile-n cap. Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii este primul oficial care vorbeste despre suspiciunile de frauda cu bani europeni. El spune clar ca autoritatile locale sunt de vina.Pentru ca multe consilii judetene au risipit fondurile europene, Romania risca sa se trezeasca cu finantarea blocata. In cateva zile, un raport al Comisiei Europene va clarifica aceasta situatie, insa vestile de pana acum nu sunt deloc bune. Secretarul de stat in Ministerul Dezvoltarii, Razvan Murgeanu, arata care sunt principalii vinovati, dintre autoritatile statului, de situatia creata. EVZ.

Gaura neagră Bechtel împlineşte şapte ani. La 16 iunie 2004 au început lucrările la cea mai scumpă autostradă din lume. Astăzi, cu doi ani înaintea termenului-limită, e gata 12% din lungime, după o cheltuială de peste două miliarde de euro. „Adevărul“ vă prezintă odiseea Autostrăzii Transilvania după şapte ani de contract cu Bechtel: din cei 415 kilometri avem puţin peste 50 de kilometri în exploatare. Cel mai controversat proiect dezvoltat pe bani publici, exclusiv din fonduri guvernamentale, este de departe Autostrada Transilvania, rezultat al unui contract extrem de păgubos pentru România, încheiat cu constructorul american Bechtel. Astăzi, aniversăm (sau comemorăm?) şapte ani de când excavatoarele au muşcat primele cupe din pământul patriei pentru a organiza şantierul a ceea ce ar urma să fie mândria infrastructurii rutiere româneşti. Pe hârtie, lucrurile au început la 18 noiembrie 2003, când Cabinetul Adrian Năstase adopta o Hotărâre de Guvern „pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii Autostrada Braşov – Târgu-Mureş – Cluj – Oradea”. Pe teren, motoarele utilajelor au pornit, oficial, la 16 iunie 2004. De atunci până în prezent, statul a cheltuit deja cele două miliarde de euro estimate iniţial pentru întreaga autostradă, care va avea o lungime totală de 415 kilometri, dar de construit s-au construit doar 54 de kilometri. Dacă ar fi să aplicăm regula de trei simplă, în condiţiile în care 12% din lungimea totală au „înghiţit” două miliarde de euro, am putea ajunge la concluzia că pentru 100% ar fi nevoie de peste 16 miliarde de euro. Adevarul.

Puteti citi in Politeia Europeana

Titluri: AFP Vastă reţea internaţională de spălare de bani, anihilată în Europa; Agerpres-  Tot mai mulţi suedezi se opun euro şi UE / sondaj; Cehia se retrage din sistemul de apărare antirachetă. RFI Europenii, înfrânţi de Gaddafi. Parisul, iritat de avertismentul Moody’s; Deutsche Welle – Va salva crima organizată Grecia prin firmele sale din România?

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

16/06/2011 la 7:34 am

39 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata,
  Theophyle , mi-ati stricat ziua cu poza madamei Pivniceru!
  Cum naiba paote fi o mutra asa de scarboasa si totusi sa apara mereu in public si in prim- plan?
  Iar cand deschide gura, e ceva de groaza.
  V-as ruga ca , la postarea urmatoare, sa puneti o poza care sa ne readuca cheful de viata. Multumiri anticipate!

  cedric

  16/06/2011 at 8:22 am

  • Buna dimineata 🙂
   Exact asta gandeam si eu. Mai ales ca am zi grea.

   mar

   16/06/2011 at 8:24 am

   • Buna Dimineata 🙂
    Scuze cedric si mar! Asta este fata justitiei romanesti. Urata si unsuroasa 😦

    Theophyle

    16/06/2011 at 8:52 am

    • Hotlips I miss you darling!
     Bine ca e Barbalata acolo pentru intregirea peisajului.

     turnofftheglory

     16/06/2011 at 10:12 am

 2. neata,

  cunosc persoane care vor sa-si retraga banii din bancile grecesti din Ro.

  hot lips este intruchiparea obrazniciei abjecte. de un tupeu desantat. de ce or tine-o magistratii?

  bechtel – rusinos de putin finalizat. un amic a fost pe ruta terminata pe la turda. a fost f. ok, scurtind drumul pina la granita cu o ora. de ce naiba nu s-o mai termina odata? intrebare retorica.

  skorpion

  16/06/2011 at 8:29 am

  • Buna skorpi 🙂
   Lucrurile in Grecia arata prost; Hot Lips este fata justitiei, exact asa cum este ea! Despre Bechtel – cred ca a venit timpul ca cineva sa inceapa cu niste intrebari!

   Theophyle

   16/06/2011 at 8:53 am

   • despre Bechtel am inteles ca fiecare guvernare si-a negociat comisionul.
    la un moment dat, sub Nastase, le era mai rentabil celor de la Bechtel sa plateasca utilaje la stationare, in timp ce soferul adasta la umbra – practica preluata si sub guvernarea Tariceanu. se platea mai bine pentru utilajul stationar (inchiriat la a nu stiu cata mana – ce de bani s-au facut!), decat pentru utilajul in functiune.

    Sare'n Ochi

    16/06/2011 at 12:21 pm

 3. Deci, ce zice madam Pivniceru? „transformând independenţa într-un simplu termen sinonim cu subordonarea şi controlul politic”. Care independenta? Aia gen reteaua Voicu? Ca perceptia mea este ca magistratii au facut pina acum dovada, cu virf si indesat, ca sint complet subordonati mafiei locale. Ca altfel de ce ar amina cu mii de zile procesele politrucilor miliardari dar in 5 minute baga babe de la tara pe ani grei de temnita?
  Acuma se pare ca iar am opinie separata. Nenumarate comentarii pe net sustin ca magistratii astia amina procese fiindca fac parte din „justitia lui Basescu”, in acelasi timp madam Pivniceru cu gasca ei sint mari aparatori ai democratiei ca il tin in friu pe dictator. Logica asta numai la noi: sublima dar inexistenta.

  Aha

  16/06/2011 at 8:29 am

  • Salut Aha 🙂
   Placerile justitiei romanesti! la propriu si la figurat 😦

   Theophyle

   16/06/2011 at 9:00 am

 4. neata!madame „hot lips” e cretina.paiatza asta crede ca intr un stat membru UE si NATO justitia va ramane „independenta” in fata statului de drept.de fapt bufnita e speriata ca mafiotii din justitie isi vor pierde imunitatea , implicit sursa de „venituri” si putere.ptr specia asta de bufnite se pare ca nu mai merge cu vorba buna.cred ca ANI ar trebui sa intre tare in magistratii care au averi colosale din salarii de bugetari.

  zigzag

  16/06/2011 at 9:01 am

  • Salut Zigy 🙂
   astia cred ca au arendat tara 😦

   Theophyle

   16/06/2011 at 9:28 am

 5. Salut ! 🙂
  Ochi mici si apropiati, rat pofticios si rujat din belsug, codita imbarligata, guitat ragusit/enervant, placerea tavalitului in mocirla…
  Doamna Justitie in persoana, n`asha ? 😆

  Tzepelica

  16/06/2011 at 9:18 am

  • salut timi 🙂
   Mai metaforic nici nu se putea 🙂

   Theophyle

   16/06/2011 at 9:26 am

 6. salutare! Just for fun, cu dedicatie pentru Realitatea TV:
  http://baricada.wordpress.com/2011/06/15/andreea-vass-un-trofeu-pentru-realitatea-tv/

  baricada

  16/06/2011 at 9:32 am

 7. cedric,

  femeia travestitä, este si la propiu si la figurat,

  este judecätoarea care a stat la moguli pe sticlä, fäcand grevä pt. drepturile lor,

  de obligatzii nu a spus nimic. desigur nu face decat sä critice orce propunere,

  fäcutä de presedinte s-au guvern. dna, alearä pe banda rosie demult, chiar se pare

  a fost directzionatä ” INTENTZIONAT ” asa se vorbeste.

  theo

  16/06/2011 at 9:38 am

 8. ca travestit, e reusitä.

  si nu e singura, mai sunt niste mästi.

  theo

  16/06/2011 at 9:41 am

 9. dece sä pläteascä tot populatzia pt. greselile magistratzilor,

  sä pläteascä magistratii pt. greselile lor, sunt destui cumpäratzi, s-au apartzin vechiului sistem.

  dac#ä sunt pedepsittzi, vor fii mai atentzi s-au sä pläteascä, sunt majoritatea f.f. bogatzi

  cine nu se poate incadra, afarä, sä-si caute altä meserie.

  theo

  16/06/2011 at 9:59 am

 10. Neaţa,
  Bădiţă, te-aştept deseară la portiţă, dar să nu vii cu mâna goală, plăteşte la fisc datoria, altfel nu mai duduie economia.

  http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-8892266-pagina-media-robert-turcescu-despre-mircea-badea-are-320-000-lei-datorie-fisc-asta-inseamna-castigat-jur-7-mii-euro-luna.htm

  Creanga

  16/06/2011 at 10:02 am

 11. buna dimineata:salarii
  nu este corect cum prezinta mediafax salariile;vezi doamne au salalrii mai mari decit directorul
  cind naiba s- o termina cu modul asta”egalitarist’de a vedea salarizarile
  cit despre aia de la compania aia cu multe litere,nu inteleg de ce nu sunt platiti ca si constructorii de autostrazi:
  20% la finalizarea licitatiei,si tot asa ,ultima transa la expirarea garantiei;
  chiar daca ii da afara ca vine alt partid,ei isi vor lua salarii pentru lucru bine facut
  o fi asa de greu?

  intamplator

  16/06/2011 at 10:03 am

 12. Mai intai sa va salut si apoi sa imi trag putin sufletul, ca m-am speriat de poza coanei Pivnitza, ptiu, ptiu, piei drace!
  Ma duc sa caut o batista sa ii acopar mutra cu ceva, mai buna ar fi fost o basculanta cu pietris , da’ n-am, apoi citesc postarea si sper sa revin , daca imi revin. :mrgreen:

  luminita

  16/06/2011 at 10:17 am

 13. Am citit comentariile fara postare, scuze, vad ca si voua v-a facut o deosebita placere sa va incepeti ziua cu aceasta miss baba sexy de la Injustitie.

  luminita

  16/06/2011 at 10:22 am

 14. Neata
  Minunate poze 😦 . Mai sugestive nici ca se putea.
  7 titluri,7 gauri zdravene in economia noastra peticita.
  Mi-a trecut si pofta de mancare!

  ela

  16/06/2011 at 10:23 am

  • ela,
   las-o-ncolo de mancare, ai grija la hidratare! 😆

   luminita

   16/06/2011 at 10:26 am

   • vedea-i-as pe toti „hidratati”,pe tubulatura, unde le e locul!

    ela

    16/06/2011 at 10:29 am

 15. luminita,
  dä-i machiajul jos si pärul, vei descoperii un bärbat, vocea ei este tipic bärbäteascä.

  stiu ei dece au trimes-o la bucuresti .sub acoperire pot manipula.

  theo

  16/06/2011 at 10:36 am

  • theo,
   sa stii ca s-ar putea sa ai dreptate, fara plete si machiaj juri ca e un travestit.
   Mai, sa fie, i-o fi inventariat cineva …tabl OU rile?

   luminita

   16/06/2011 at 11:32 am

 16. uitatzi-vä in EVZ, judecätoarea barbä latä, este machiatä ca un clown. au un prost gust si un tupeu.

  theo

  16/06/2011 at 10:40 am

 17. luminita-ela,

  m-atzi inveselit, suntetzi tare dulci.

  theo

  16/06/2011 at 10:41 am

  • multumesc, theo!
   numai cu atat te-am inveselit? 😆
   stai un pic, sa-mi intru in forma, inca nu mi-am servit portia de cereale cu iaurt, sunt la a doua stacana de cafea abia. 😆

   luminita

   16/06/2011 at 11:29 am

 18. Astazi Curtea Constitutionala ia in discutie proiectul legii de revizuire a Constitutiei.
  Oare de asta s-a trezit madam Pivniceru? Pune presiune pe CC?
  Apropo de hidratatre, am baut multa limonada neindulcita de azi dimineata de cand Theophyle ne-a blagoslovit cu poza unsuroasa.

  cedric

  16/06/2011 at 10:52 am

 19. cedric,

  asta este, pivnitza e posibil sä nu mai poatä manevra, dupä interese.

  sper ca CC sä-i ignore acestei ” minuni ” PALAVRELE

  ORICUM

  CC, trebuie sä arate clasä, altfel totzi vor fii consideratzi ca CSM, niste oportunisti

  theo

  16/06/2011 at 11:01 am

 20. limonada nu ajutä, itzi trebuie kg. de lämii , este ca un rulment unsuros

  theo

  16/06/2011 at 11:03 am

 21. ce este neapärat obligatoriu;

  nu numai prinderea si condamnarea; dar tot dela acele persoane

  „””recuperarea prezudiciului „”

  rizea sä pläteascä; nu cei de acum:

  rizea si grupul lui; sä pläteascä; si nimeni altcineva:

  theo

  16/06/2011 at 12:15 pm

 22. scuze theo.

  theo

  16/06/2011 at 12:18 pm

 23. Va salut voios .
  In sfirsit ocupam locul I in UE . 🙂 La inflatie .
  Cu 8,5 % inflatie in luna mai , sintem si bine detasati de cei de pe locul II care au „doar” 5 % inflatie . 😦

  Dă clic pentru a accesa 2-16062011-BP-EN.PDF

  Ștefan A.

  16/06/2011 at 1:07 pm

  • Salut, Stefan!
   Numai vesti „bune” azi. Si totusi e joi. Ar trebui sa apara si un pic de violet in peisaj.

   luminita

   16/06/2011 at 1:44 pm

 24. O alta manipulare comunista marca USL. Marean Oprisan a initiat, USL si-a insusit si-au trimis catre consiliile judetene intrebarea infantila: „Sunteti de acord cu initiativa presedintelui Traian Basescu de a va desfiinta judetul?” Judetele nu sunt desfiintate, nu le ia nimeni de acolo – ele doar se comaseaza, dar latraii USLasi plang dupa functiile de baroni pe care le pierd. Asta e de fapt marea lor problema. Ce-as mai rade sa li se dea peste bot cu aceasta infantilitate.

  Sare'n Ochi

  16/06/2011 at 2:21 pm

 25. Buna Ziua!
  Postare noua 🙂

  Theophyle

  16/06/2011 at 2:38 pm


Comentariile sunt închise.