Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 14 Iunie / “poliţiştii şpăgari, judecatori corupţi şi politicieni la psihiatru”

Bună dimineata intr-o zi de marti. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  17°C, si o maxima termica de  22°C, umiditate: 67-76%. Majoritatea timpului innourat – ploua. Presiune atmosferica: 1012-14 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 1566  RON (-0. 0154 RON); 1 USD = 2. 8701  RON (+0.0164 RON); 1 EURO =  1. 4482  USD; (-0.0137).  Gramul de aur 142.2507 RON (+1.4152).

9.000 de euro pe lună, veniturile obţinute de un medic de familie în contul cabinetului. Vedeţi aici câţi pacienţi are. Medicii de familie au ajuns la nivelul salarial al unui executiv din mediul privat. Cel mai mare venit încasat de un medic de familie a fost de 37.500 de lei (aproape 9.000 de euro), potrivit datelor furnizate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), instituţia care finanţează întregul sistem de sănătate. Suma se referă la media lunară a veniturilor din primul trimestru al acestui an pentru un medic care are pe listele sale între 2.500 şi 3.000 de pacienţi şi reprezintă încasările în contul întregului cabinet, din care medicul îşi plăteşte cheltuielile. Un CEO al unei companii private câştigă în medie în­tre 50.000 şi 150.000 de euro pe an (peste 4.000 de euro/ lună), sumele fiind mai mari în cazul expaţilor. Pe de altă parte, medicii consideră că sumele medii primite sunt mici, din acestea el decontând toate cheltuielile (cu personalul, consumabilele, chiria, al cheltuieli curente), iar venitul personal net care le rămâne este de 500 de euro. Pentru asistenţa medicală primară, adică pentru medicii de familie, prin bugetul CNAS se alocă aproape 1,1 mld. lei (260 mil. euro) în 2011, în scădere cu 3% faţă de 2010. În România există aproximativ 12.000 de medici de familie. Ziarul Financiar.

Trafic de ţigări cu maşina ambasadei: Soţia consilierului II al Ambasadei Congo din Serbia, reţinută de DIICOT. Soţia consilierului numărul II al Ambasadei Congo din Serbia, alături de alţi trei cetăţeni sârbi, a fost reţinută de procurorii DIICOT după ce a fost prinsă introducând ţigări de contrabandă cu un autovehicul al corpului diplomatic. Suportul tehnic şi informativ al acţiunii a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii (SRI), cercetările fiind efectuate deprocurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) împreună cu ofiţeri de politie din cadrul BCCO Timiş.  Ţigările erau introduse în ţară prin punctul de trecere al frontierei Moraviţa, de către Bombeto Pascaline Esther, respectiv de soţul acesteia, învinuitul Marc Marius Itela Elombola, având funcţia de consilier II în cadrul Ambasadei Republicii Congo în Serbia, informează, luni, DIICOT. Învinuiţii foloseau un autovehicul aparţinând corpului diplomatic, pentru a evita controlul la frontieră. Ţigările erau depozitate în diverse locaţii din judeţul Timiş, deţinute de către membrii grupării. În noaptea de 12 spre 13 iunie, Bombeto Pascaline Esther a fost depistată în flagrant delict, în autoturismul de teren, marca Chrysler, fiind gasită cantitatea de 18.500 pachete ţigari, introduse ilegal pe teritoriul ţării. Mediafax

Cu Antonescu la psihiatru. Liderul PNL a ajuns mai rău decât Vadim. Psihiatrii şi politologii consultaţi de EVZ explică de ce Crin Antonescu a dat discursul elegant pe invective. Cu diplomaţie, eleganţă şi fair-play nu ajungi prea sus, par să îşi fi zis liderii opoziţiei. Aşa că au schimbat brusc tactica şi au dat critica pe invectivă.
Profesor de istorie de formaţie, Crin Antonescu a ajuns să spună despre un adversar politic, despre prim-ministrul României, că este „slab de minte”. Adică, redus, mărginit, cu facultăţi intelectuale limitate, conform definiţiei din DEX. Pe scurt, prost. Proşti i-a făcut Victor Ponta pe Emil Boc şi ministrul Traian Igaş. Proşti şi hoţi era o altă referire la demnitarii guvernului Boc. Cu o tuşă mai agresivă, Antonescu a spus ciorditori în loc de hoţi, iar despre Emil Boc a spus că minte ca un borfaş. Şi invectivele continuă. Politologul Dan Pavel spune că acest tip de limbaj nu li se potriveşte acestor politicieni. „Nu aşa s-au ridicat în politică, dacă aşa ar fi vorbit toată viaţa, aş înţelege. Asta cu băga-mi-aş e o degradare care vine din mahala. În loc să ridice nivelul, ei îl coboară în mahala. Este victoria mahalalei asupra civilizaţiei. Este triumful băieţilor de cartier, al şmecherilor, al galeriilor de stadion. O înţelegere nefericită a libertăţii de exprimare”, spune Dan Pavel. Psihiatrul Gabriel Diaconu este de părere că politicienii folosesc premeditat limbajul de mahala pentru voturi. „Majoritatea actualilor lideri politici au intrat în politică, pornind de la un comportament de oameni foarte eleganţi şi au sfârşit în a fi foarte barbari. Ei au identificat o nişă la nivelul electoratului, iar nişa aceasta este esenţialmente una tabloidă. Cu alte cuvinte, electoratul i-a cerut proşti, coborâţi la nivelul lor. Tocmai de aceea, politicianul român nu este genul activ, ci reactiv. În prezent, ei încearcă să-şi traducă mesajul către cei cărora le vine mai uşor să-l înţeleagă în această manieră. Societatea românească nu este una academică, platoniană, ci una a contactului fizic şi verbal foarte dur”, ne-a explicat psihiatrul Diaconu logica invectivelor folosite de politicieni. EVZ.

Cum isi justifica averile politistii spagari. Fostul sef de la Permise Auto Arges si un politist din cadrul aceluiasi serviciu sustin ca averile lor substantiale provin din exploatarea albinelor si a animalelor, dar si din darurile de la nunti si botezuri. Implicati intr-un scandal monstru de coruptie, fosti politisti de la „Permise Arges” risca sa ramana fara avere. Instanta a fost insa pentru unii muma, pentru altii – ciuma. Curtea de Apel Pitesti a decis, la 27 aprilie 2011, confiscarea a aproape un milion de euro din fabuloasa avere dobandita intre 2000 si 2008 de fostul comisar-sef al Serviciului Permise si Inmatriculari Auto Pitesti Codrut Vlasceanu si de familia acestuia. La doar trei zile de la pronuntarea deciziei de confiscare in cazul lui Vlasceanu, la 30 mai 2011 ,aceeasi instanta si, mai mult, acelasi complet de judecata – prezidat de Corina Georgeta Nuta – a respins confiscarea unei parti din averea agentului de politie Traian Proca. Cei doi sunt judecaţi, alături de mai mulţi ofiţeri, un preot şi patroni de şcoli de şoferi, întrucât ar fi luat şpăgi de sute de mii de euro pentru a elibera permise auto ilegale, fără susţinerea unui examen! De altfel, în iunie 2008, „cuibul poliţiştilor şpăgari” din Argeş a fost destructurat de DNA, fiind arestate peste 20 de persoane, bănuite ca fiind „capii” reţelei prin care peste 3.000 de persoane din întrega ţară au obţinut ilegal carnete de conducere. Adevarul.

Misterul bijuteriilor cu diamante din declaratia de avere a lui Crin Antonescu. Plus: cine a recomandat-o pe Adina Valean pentru un job de 90.000 de euro pe an. In ultima declaratie de avere depusa pe site-ul Senatului de presedintele PNL, Crin Antonescu, apar bijuterii din aur cu diamante in valoare de 18.000 de euro, plus doua BMW-uri si o Dacie. In conturi, familia liberalului are peste 270.000 de euro. Fata de ultima declaratie, in averea presedintele PNL au aparut un autoturism BMW si bijuterii din aur cu diamante in valoare de 8.000 de euro. Crin Antonescu a declarat pentru gandul ca a fost „contaminat” de sotie, bunurile aparand in declaratia de avere dupa casatorie. „Bijuteriile sunt ale sotiei mele, ele apar si in declaratia mea datorita acestei contaminari de anul trecut”, a explicat razand liberalul modul in care s-a imbogatit. Nici despre masini nu are mai multe informatii. „Sunt ale sotiei mele, nu stiu cat au costat”, subliniaza presedintele PNL. Acesta sustine ca masinile pe care le foloseste sunt inchiriate de partid, adaugand ca a renuntat la BMW-ul cu stroboscoape pe care il folosea la inceputul acestui an. Gandul

Subordonaţii i-au aprobat ministrului Andronescu bani pentru trei proiecte de cercetare. Ecaterina Andronescu a primit jumătate de milion de lei de la Ministerul Educaţiei pentru trei proiecte de cercetare pe care le-a condus în aceeaşi perioadă în care era şi ministru. Fostul demnitar s-ar fi aflat astfel în conflict de interese, spun experţi în legislaţia privind incompatibilitatea demnitarilor.  Ecaterina Andronescu a ocupat funcţia de ministru al Educaţiei în perioada 22 decembrie 2008 – 30 septembrie 2009. În momentul numirii sale în funcţie, Andronescu era directorul a trei proiecte de cercetare, fiind în acelaşi timp rector al Universităţii Politehnice Bucureşti şi parlamentar al României. Cele trei proiecte de cercetare au început să se deruleze două în 2007 şi unul în 2008, având o valoare de 771.000 lei, 1.085.000 lei şi, respectiv, 819.000 lei. Toate proiectele urmau să se întindă pe o perioadă de trei ani, două dintre ele finalizându-se deja după plata integrală a întregii sume. Aceste proiecte de cercetare sunt finanţate de la bugetul Ministerului Educaţiei prin intermediul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS). Unul dintre proiectele la care Andronescu era director a fost evaluat în februarie 2009, moment în care deţinea deja funcţia de ministru al Educaţiei. Ca urmare a expertizei, au fost deblocate, pe 14 aprilie şi ulterior pe 1 iunie, două tranşe în valoare totală de 104.000 lei. Tot în perioada în care conducea Educaţia, subordonaţi ai ministrului Andronescu din cadrul ANCS au făcut o analiză preliminară la cel de-a doilea proiect şi au decis să deblocheze cercetătorului Andronescu suma de 309.186 de lei. Banii au fost plătiţi în două tranşe, pe 27 aprilie şi apoi pe 29 septembrie. În fine, pentru ultimul proiect s-au deblocat 104.115 lei la 27 aprilie 2009. Romania Libera.

Monica Macovei: DNA, miză electorală pentru USL. Ideea înlăturării procurorilor şefi de la DNA este reluată sistematic de liderii USL, demonstrând că DNA este una dintre cele mai importante mize electorale pentru ei, afirmă europarlamentarul PDL Monica Macovei într-o postare pe blogul său. „Aşa cum a fost, de altfel, şi în 2007, 2008 şi 2009. Asta tocmai pentru ca DNA anchetează pe oricine, indiferent din ce partid face parte, inclusiv pe cei de la putere, şi asta sperie USL care vrea să reinstaureze perioada în care numai opoziţia era anchetată. Tocmai de aceea, le spun procurorilor şi judecătorilor să continue instrumentarea dosarelor fără a ţine cont de culoarea sau funcţia politică a celor anchetaţi sau judecaţi. Au demonstrat că se poate; că dovada că puterea nu a fost ocolită, între inculpaţi sunt şi demnitari PDL. Aceasta independenţă nu trebuie pierdută”, susţine Macovei, fost ministru al Justiţiei.   Monica Macovei consideră că „procurorii şi judecătorii nu trebuie să se lase intimidaţi de ameninţările lui Ponta, Antonescu şi Năstase” şi că afirmaţia liderului USL, prin care le solicită procurorilor şi judecătorilor să îşi facă „datoria corect” fără să uite că „există şi după Băsescu viaţă, că există şi după Băsescu lege, că există şi după Băsescu răspundere”, este „doar ultimul avertisment al lui Crin Antonescu”. Agerpres.

Actualitati Europene puteti citi pe Politeia Europeana.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

14/06/2011 la 8:22 am

45 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. neata!perfid mesajul lui chuky catre oamenii din justitie, servicii secrete.si foarte bine deslusit de d-na Monica Macovei.pshihopatul chuky a trecut la injuraturi si avertismente catre toate institutiile statului.acest antenescu este in sevraj .de cand sorin vantu e la parnaie , se pare ca pe chuky nu l a mai hranit nimeni prin „batista”.iar de cand i s a luat „drogul” preferat de la gura si a fost lasat cu batista uscata pe bot ..chuky face exact ce face si un dependent de droguri aflat in sevraj:devine antisocial si isi indreapta actiunile spre a-si satisface nevoia – sa isi procure drogul, in cazul lui chuky o batista noua si un „master” generos.

  zigzag

  14/06/2011 at 8:50 am

 2. Justitia este o miza importanta pentru USL, chiar tinand cont numai de privatizarile anilor 90 si de vinovatii revolutiei si ai mineriadelor .
  Nu pot sa uit cum geoana avea ca prim obiectiv schimbarea procurorului general.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-de-ce-nu-l-pot-ierta-pe-ion-iliescu-933756.html

  ela

  14/06/2011 at 8:53 am

 3. Salut 🙂
  Minciuna se face prin omisiune
  Asa ca am citit atent articolul cu medicii de familie nababi din Romania
  Tabelul spune : cit poate cistiga un medic de familie (nu cit cistiga in general) iar la subtitlu scrie: Veniturile maxime Asta e una.

  Cititi ultimul aliniat Se aloca 250 mil euro pe 2011 celor 12000 cabinete de medicina primara. Bunnn !
  Cine stie aritmetica imparte 250 mil la 12.000 cabinete si apoi la 12 luni si ii da media de 1736 euro pe luna – veniturile medii ale unui cabinet in Romania. Medii am spus. Daca maximele le stim din articol : intre 5800 si 9000 oare cit sunt minimele.? 🙂
  🙂 🙂
  Aici e adevarul si nu propaganda de tipul: Becali e roman, Becali are Maybach. rezulta ca si TDS are Maybach.

  Interesele au fost mari sa le inchida gura la prapaditii de familie deoarece le-au deschis apetitul medicilor din policlinici iar razmerita putea continua … si se lasa doamne fereste in spargerea monopolului casei. ca In Germania unde sunt mai multe case
  Daca medicii de familie sunt 5% din banii casei si consuma 250 mil inseamna pentru cei ce stiu regula de 3 simpla ca dl Duta si ai lui gestioneaza anual discretionar un fond 5 miliarde de euro bani ghiata /an !!! E rau sa stii aritmetica ca nu mai dormi noaptea

  Un tanar de stanga

  14/06/2011 at 9:04 am

  • Presa main stream/print si-o pierdut tirajul/cetitorii din cauza unor neadevaruri(minciuni) propagate.
   Asa au aparut blogurile ca forma alternativa de informare opinie.
   Manierele presei main stream tind sa se reproduca.
   Uneori sunt posibile si salturi calitative.
   Poate din ZF devine certitudine:”9.000 de euro pe lună, veniturile obţinute de un medic de familie în contul cabinetului.”
   Ar fi bine ca autorul blogului sa ne exemplifice vreo doua trei nume de medici cu asemenea INCASARI(nu venituri) pentru a nu fi banuit ca nu „rostogoleste” propaganda CNAS.
   Din cite inteleg, „furajarea” cabinetelor per capita e (in medie) de 4 RON pacient si forma 70% din totalul incasarilor.
   Daca aritmetica ma mai asculta, 3000×4=12.000 lei- 70%. Incasari totale maxime 17.000. Aprox 4000 euro.
   Cineva a adaugat 5000 de euro. Rusine, Dinu Patriciu.
   PS Nu sunt doctor si nu am rude/afini din aceasta profesie…

   STRAJNIK

   14/06/2011 at 10:09 am

   • Strajnikm draga . Un medic doctor primar pediatru cu 1000 pacienti la tara incaseaza 43 milioane lei vechi pe luna . Ii cer facturile si le trimit scanate. Ce sa ii fac daca ii plac copiii in loc sa se faca frizer ? 100.000 pe consultatie dai si la frizer , si aluia ii mai dai si spaga 20.000

    • Nu am sustinut altceva. Nu am facut altceva decit sa subliniez afirmatiile tale. 1000x 4 dau o suma apropiata cu cea pe care o arati tu. Respectiv 43 meleoane. 4 RON per capita e o cifra medie. In realitate se poate ajunge si la 3,5 Ron

     STRAJNIK

     14/06/2011 at 12:22 pm

     • inteleg ca prin contract nou (si de aici au inceput urletele) numai 60% vine din pro capita si 40% din consultatii. Inteleg ca MINIM de cnsultatie este 9,9 ron si am vazut si tarifele afisate pe timpul grevei unde erau si cifre de 100. Cat timp a fost 90% pro capita aparusera 27 mil. romani (cu cei emigrati cu tot). Acum a mai scazut populatia iar informatica a mai imputinat veniturile ( 2 la prefectura, 2 la primarie…). Ce NU se poate, este supravietuirea unui cabinet cu 1000 pacienti. Pe de alta parte, sa nu facem confuzia intre medic si cabinet. Cabinetul este o afacere obisnuita cu venituri si cheltuieli, ba chiar si cu profit. Un medic excelent nu este neaparat si un manager erste klass. Lipsa de control a costurilor nu a falimentat singura afacere, ba chiar e cauza principala. Ipoteza: ai numai 1000 pacienti, trebuie sa ai DOUA asistente, trebuie sa dai 1300 rn rata la Logan (caz prezentat la TV), trebuie sa… ???? Sau in alte cuvinte, daca nu poti gestiona cabinetul de ce trebuie sa contribuie restul populatiei la nepriceperea ta manageriala?

      cinic

      14/06/2011 at 2:10 pm

 4. Buna dimineata,
  Un articol bun, scris de Dan Badea despre dirijarea fondurilor europene prin firme de casa.
  http://www.curentul.ro/2011/index.php/2011061459576/Actualitate/Seful-APDRP-Mihai-Vadan-specialist-in-drenarea-banilor-europeni-catre-firme-de-casa.html

  mar

  14/06/2011 at 9:06 am

 5. `neata tutulor,
  Pai, n-a zis si stramosul Lapusneanu ca pe multi o sa-i popeasca cind i-o veni rindul?
  Asa ca Chucky, eminente profesor de istorie, nu face decit sa duca mai departe traditiile stramosesti.

  victor L

  14/06/2011 at 9:06 am

 6. Salutare! Anul trecut pariam că elevul Crin îşi va depăşi maestrul la doza zilnică de Rudotel… Pare c-o să am dreptate în curând… Până atunci, haideţi să ducem „jurnaliştii” la psihiatru:
  http://baricada.wordpress.com/2011/06/13/catalin-striblea-si-libertatea-presei-la-realitatea-tv/

  baricada

  14/06/2011 at 9:10 am

 7. Ziua buna,
  TDS, eu sunt pe la mijloc. Cei 1736 de euro nu reprezinta salariul, ci incasarile din care trebuie sa plateasca asistenta, curentul, samd. Daca medicii emigreaza, am zis sa ma duc si eu dupa ei.
  Ela,
  De la ruta 66. Tre’ sa studiez irlandeala, nu prea care-i Iri sau irry. Multumesc inainte daca imi explici.

  Creanga

  14/06/2011 at 9:22 am

  • Corect Creanga 🙂
   Drama este pentru medicii de familie de la tara care au acum 600-1000- 1200 pacienti. Ei vor inchide probabil si vor pleca o parte din ei in Franta – tot la tzara 🙂 Drama este pentru medicina la tara. Fii atent. Inchidem spitalele din mediu rural – corect , dar trebuie sa intarim medicina primara.n Daca pentru o febra la un copil trebuie sa mergi peste 7 sate, iar pediatrul de medici9na generala tot atita in vizita la pacient o dam naiba . Acolo e buba Creanga

   Un tanar de stanga

   14/06/2011 at 9:57 am

   • Mai apare o „fractura logica”. La ce mama dreaq sa plece ei(medicii) de la venituri de 9000di oiro in Franta/Anglia la venituri de 4000 di oiro.? Io cred ca trebe bagati la balamuc!!!

    STRAJNIK

    14/06/2011 at 10:13 am

    • Un medic de familie in fundul muntilor Vosges venit din tara , primeste minim 2000 euro de la primarie in Franta -salariu, nu venit . Dar pentru el e mult mai bine decit in Romanika, e respectat nu e fugarit de tigani . Exista posibilitatea sa isi deschida cabinet exact in conditiile din Romania dar asta e alta poveste.

     • vezi TDS cum ai pus punctul pe i???? NU restul contribuabililor trebuie sa asigure servicii medicale „acolo” ci comunitatea. Daca vrea cabinet dotat,cu medic bun, cu prezenta 8/6 etc, localnicii trebuie sa contribuie prin taxele locale. Altfel contribuim eu si tu, care nu locuim acolo si care -eventual- avem servicii mai proaste. Primaria din Tampilesti a marit brusc chiria cabinetului (sursa de venit ca para malaiata) in loc sa o scada.

      cinic

      14/06/2011 at 2:16 pm

 8. buna dimineata
  limbajul politicienilor: daca va reamintiti de niste stenograme publicate n-ar trebui sa mire pe nimeni ca folosesc public limbajul de mahala;pina si asta are diferite grade de mizerie si cel folosit ,deocmadata,oficial e chiar”decent”
  in curind vom ajunge la cel folosit in stenograme
  smile,tomorrow will be worst

  intimplator

  14/06/2011 at 9:47 am

 9. Theophyle

  14/06/2011 at 9:48 am

  • poate trimiteti un rezumat si asa zisilor „de dreapta”ai nostri

   intimplator

   14/06/2011 at 10:53 am

 10. Salut ! 🙂
  …”poliţiştii şpăgari, judecatori corupţi şi politicieni la psihiatru”…
  Unii, la puscarie.
  Pt. ceilalti, casa de nebuni, n`asha ?

  „Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
  Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni…”

  Tzepelica

  14/06/2011 at 10:03 am

  • salut nepoate
   🙂
   Pai in locul lor aduci studenti de la seminarul teologic . Necazul in situatia in care la virf nu curatim csm -ul si iccj astora noi le vor creste cornitze de drac in max 6 luni

 11. cifre halucinant de ametitoare

  SUA: 6,6 miliarde de dolari destinati reconstructiei Irakului au fost furati

  iti sta mintea-n loc…

  http://www.bursa.ro/?s=international&articol=130702

  skorpion

  14/06/2011 at 11:34 am

  • luind in considerare suma totala e chiar mizilic;
   in ro se fura anual aceasta suma

   intimplator

   14/06/2011 at 12:03 pm

  • Atit buget anual are si Duta seful CNAS 🙂 – O parte sunt furati – Duta stie dar nu spune

   • tot articolul ala e o manipulare de tip pcr; ca si faimoasele recolte si carne pe cap de locuitor produse inainte de 89
    e o mizerie

    intimplator

    14/06/2011 at 1:02 pm

   • UTS, Duta e un nasol si sunt de acord. Sunt de acord sa ii cainam pe medici, mai ales pe cel de familie, mai ales medicul ce isi practica meseria in zone rurale in cine stie ce sate la capatul lumii. Dar te rog sa nu imi spui ca va fi platit o avere in paradisul bugetar francez. Pentru ca e mai mult decat fortat.
    Hai sa stabilim un lucru, medicul de familie roman nu este un fabulos exemplu de discipol al lui Esculap prietene. Si nu o spun doar biased, asa cum ai tu cunoscuti pe care ii respecti in domeniu, am si eu. Insa citeste-l pe Mih. E un comentator ce ma onoreaza la mine pe blog. Si e medic Tinere si nu o sa il citesti luandu-i in brate.
    Cifrele? Exagerat de ridicate de catre Duta si exagerat de minimalizte de medicii de familie. Raspunsul ar fi suntem platiti prost, nu imi mai fac jobul. UTS nu sesizezi o problema aici?
    Banii unde fug UTS? In poseta la Udrea? Nu prietene in programe nationale de compensare a medicamentatiei. In spitalele inchise de ungurul nemernic. Spitale unde se moare cu zile, fara specialist, fara dotari, dar care se numeste spital municipal si sunt trimisi pacientii.
    Stii ce spun medicii bucuresteni cand le vin oamenii de la galati. Stim ce se intampla acolo, de la Galati. Aici diagnosticul se pune la cutit.
    Referitor la medicul de familie, da si eu ii vreau bine platiti, compententi, facand profilaxie. Vreau sa scoata fisa cum o facea domnul Mihaila. Sa nu ma intrebe pe mine daca are sau nu toleranta la nu stiu ce antibiotic. Sa isi faca jobul.
    De ce sa il cainez pe medicul de familie ca e platit prost? Ce face de banii aia? Gestioneaza niste numere? Cate consultatii ofera de fapt. Recomanda medicamente conform sugestiei prietenului din reteaua de distributie? Stie ce pacienti is vii si care morti? Stie cand ii vine gravida la termen? isi cunoaste cronicii si rahiticii?
    Castiga putin, ii raman 500 de euro bani in mana. Ce face de 500 de euro UTS medicul de familie?
    Despre taiat capul lui Duta sunt de acord. Dar ala e un singur nemernic. Ce facem cu cei 12000 de medici ce imi aduc cea mai mare mortalitate din Europa? E vinovat Basescu ca le mor pacientii? E vinovat Boc ca mor femei la nastere in mod absurd? E vinovat Czeke ca iau foc spitalele ca asistentele isi baga picioarele in prematuri?
    Unde e responsabilitatea prietene? Unde e fisa postului? Vrem prescriptori de retete si trimiteri la internare? Cool. Angajam niste infirmieri pentru asta!

    turnofftheglory

    14/06/2011 at 1:08 pm

    • 12 .000 de medici de familie aduc in Romania cea mai mare mortalitate din Europa ? Cine ti-a zis ?

     Trimiteri la internare ? E usor? . Ajunge o infirmiera . Da ? Ai febra si in loc sa te trimita la oncologie te trimite la dermato venerice

     Prescriptori de retete. Da ? Acum am 37.3 . Imi prescrii tu reteta ? sau caut pe google ?

     Acum ii inteleg pe prietenii mei medici de familie de ce sunt atit de umiliti. Cei ce fac apostolat si nu trimit acasa oamenii ca ei au norma numai 20 pe zi, cei ce nu cer bani in plus – caci pot asta – si iau 100.000 acolo unde la orice cabinet particular se cere 1 milion.

     Eu zic prietene sa consulti un psihiatru. Ai pus ochii pe medicii de familie si iti e scirba de ei in bloc. Norocul evreilor sau al biciclistilor. Pe ei i-ai iertat canalizindu-te global pe medicii de familie 🙂

     Un tanar de stanga

     14/06/2011 at 1:27 pm

     • Ok UTS, eu spun ca gresesc si ca nu dau retete complet aiurea, nu put diagnostice gresite si ca eu sunt un capsoman ce face greseli grave de evaluare si am o perceptie gresita asupra subiectului. Pot fi de acord cu asta, pentru ca sunt subiectiv si nu pot cunoaste 12000 de oameni. Ma uit la statistica si aia nu minte. Avem cea mai mare mortalitate europeana. Nu medicii de familie sunt vinovati. Si o infirmiera nu trebuie sa prescrie roboteste fromilid si dracu stie ce alt antibiotic. Pentru asta trebuie sa fi medic sa o dai in bara cu patalama. Uite ca sunt de acord cu tine.
      Stii cum rezolvam aceasta controversa? Vorbim cu acesta doamna, Elvira Gheorghiţă. Ce zici esti de acord? Caci Mih. e medic si ii place de mine. 🙂
      UTS toti avem partizanatele noastre, dar fi amabil si nu ma trimite la psihiatru. Nu azi, cam am treaba. 😀

      turnofftheglory

      14/06/2011 at 1:34 pm

      • OK , TOG
       Ai dreptate infirmierele POT prescrie antibiotice . Medicii de familie NU. Ei se lupta cu mamicile ce vor sa primeasca antibiotice pentru gripa si pentru orice rahat. 🙂
       Eu nu am partizanate. Tu devii dubios cind spui ca o intreaga categorie profesionala e hoata si incompetenta . Si Duta spune la fel. Dar el are interesele lui in suma de 5 miliarde de eura bani gheatza pe care ii distribuie .
       Du-te la legionari. Acolo poti incrimina in grup : clasa politica si evident evreii. Pentru biclisti mergi la Liga Contra Biciclistilor

       Un tanar de stanga

       14/06/2011 at 1:42 pm

       • NU MA BAG IN MEDICINA!!!!! NU!!!! (din pura curiozitate as vrea sa stiu ce si cum fura Duta, macar presupuneri. Iar cat e bugetul CNAS e pe site si e deficitar cu vreo 200 mil.euro). Ipoteza: gasim modalitatea sa dam unui medic 2500 euro lunar in mana (in definitiv nu sunt decat 12000). Consecinte: vor trebui marite salariile infirmierelor din cabinete, a medicilor specialisti din spitale, a infirmierelor din spitale, ale personalului auxiliar din spitale. Si hai sa zicem ca in sanatate avalansa s-a oprit. Vor incepe profesorii de liceu care le-au invatat pe infirmiere,dupa care descoperim ca plutonierii din armata au solde prea mici etc. Dupa care aruncam grila de salarizare la cos si odata cu ea si bugetul. Mai pot gasi corelatii! PS.eu nu-s tanar (si nu de stanga).In anii ’60 un celebru film cu Alberto Sordi (Il medico della mutua): nu aveai spre 2000 de pacienti nu supravietuiai. Iar in Italia acelor ani nu era Duta, Bc, Basescu sau orice alt vinovat de serviciu. SI daca Italia e unde e astazi,spre bafta lr nu au avut pe Iliescu, Ponta, Antenescu etc.

        cinic

        14/06/2011 at 2:29 pm

       • Cinic 🙂
        Pai vezi ce buget de cheltuieli are casa pentru intretinerea ei plus salariile pentru angajatii casei. Reclamele pe care le pastoreste casa, contractele cu clinicile bogate particulare : incepind de la schimbarea de sex si continuind cu tot ce vrei.
        Intr-o tara si o lume fara lichiditati , casa are lichiditati . Ea lupta sa nu fie desfiintata si inlocuita cu case private la concurenta. ca in vest . De ce avem nevoie de un intermediar unic ce poate fi abuziv ?

        Un tanar de stanga

        14/06/2011 at 2:40 pm

 12. tds,
  nici ieri, nici astazi Nu ai citit cu atentie si fara partinire cele scrise de togo.
  zau, asa, il acuzi aiurea, ba mai mult il trimiti si la un psihiatru.
  togo ti-a spus de citeva ori ca nu a generalizat.
  exista si medici corecti, onesti, care isi fac treaba, dar …………putini…
  asta este adevarul, de ce sa ne mintim pe noi insine

  skorpion

  14/06/2011 at 1:31 pm

  • Skorpion\
   Nu te-ai schimbat. Acum 2 ani pe blogul lui Thor dadeai cu sete in toti medicii de orice fel. De bucurie dupa threadul acela PC_Away prietenul nostru medic in SUA s-a jurat si s-a tinut de cuvint pina acum sa nu mai intre niciodata sa comenteze pe un blog romanesc.
   Sunt ticalosi si incompetenti si intre arhitecti ca mine , intre economisti ca tine dar nu inseamna ca cei 12000 medici de familie sunt vinovati toti de mortalitatea din romania cum zice TOG

   Un tanar de stanga

   14/06/2011 at 1:48 pm

   • waoo, ce memorie. dar nu cred ca am dat cu sete vreodata in toti medicii. Nu sint genul sa generalizez, sa anatemizez o intreaga grupare umana. Ceea ce a facut si togo de citeva ori…spune-mi unde am spus eu sau togo ca 12000 medici de familie sint vinovati?? unde??? ca maninc literele alea. azi esti prea patimas
    🙂

    skorpion

    14/06/2011 at 2:06 pm

    • Pai citeste intii ce spune TOG si apoi faptul ca il dai dreptate 100 %

     Noi nu ne-am inteles in doar 2 chestii – e o performanta – tu care dadeai global in medici si eu care dadeam global in greci ca influenta nefasta asupra poporului roman 🙂

     Un tanar de stanga

     14/06/2011 at 2:36 pm

 13. buna ziua;
  exista medici competenti si incompetenti
  exista mecanici auto competenti si incompetenti
  exista in orice profesie competenti si incompetenti
  numai ca,
  daca mecanicul auto e incompetent si nu-mi repara bine masina pot suprvietui
  daca medicul e incompetent si „nu ma repara bine”nu cred ca pot supravietui
  asta e diferenta,e de fapt diferenta intre viata si moarte

  intimplator

  14/06/2011 at 1:41 pm

  • Intimplator, medicii de familie nu apuca sa omoare omul decit daca il trimite la dermato venerice in loc sa il trimita la oncologie. si pacientul moare in salvarea tamponata. Ala cu cutitul , medicul specialist care te taie si spune fericit : nu ai cancer . iar tu ii spui : bine boule de ce m-ai taiat atunci ? Pai ca sa vad si sa iti spun acum ca nu ai cancer 🙂

   Un tanar de stanga

   14/06/2011 at 1:51 pm

 14. Buna Ziua la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  14/06/2011 at 2:20 pm

 15. Ok, baieti, vad ca va caftitzi civilizat, io nu ma bag, ca din pacate n-am luat cataroaiele cu mine cand am plecat de-acasa.
  Am un imbold sa-i dau dreptate lui TOG fiindca am avut cateva experientze deloc placute, ca sa nu le spun catastrofale, in relatia medic de familie-copiii subsemnatei.
  Si sunt de acord sa nu generalizam, cum zicea UTS.
  Per ansamblu ceea ce se petrece in sistemul romanesc de sanatate se reflecta si in manifestarile nevrotice ale pacientilor aparent sanatosi.
  Trebuie sa mergem la doctor !
  Sa-mi fie rusine, Dinu Patriciu! ca nu m-am mai controlat demult. 😆

  luminita

  14/06/2011 at 2:32 pm

  • ce sa zic lumi, ca toti cei cu care ai lucrat cind erai inginer de tractoare sau de strunguri au imagine fericita despre tine. Ma rog eu am intilnit medici de familie persoane exceptionale. Norocul meu 🙂

   Un tanar de stanga

   14/06/2011 at 2:42 pm

   • tinere,
    relax,
    ca tocmai ce spusesem ca sunt de acord sa nu generalizam.
    io as avea un cui numai cu medicul meu de familie , nu cu toti.
    calm, ca nu dau turcii.
    si da, sunt de acord si ca solutia sta in privatizarea Casei nat. de sanatate, sa se sparga monopolul .

    luminita

    14/06/2011 at 2:47 pm

   • tinere,
    si eu am prieteni medici, si in familie am multe rude medici.
    Si le respect profesionalismul.
    Tocmai ca nu am generalizat , aruncand vina pe toti.
    Poti sa recitesti ce s-a scris, te-ai aprins cam tare si risti sa ramai aici singur, ca intre timp s-a schimbat tema .

    luminita

    14/06/2011 at 2:51 pm

 16. tds,
  repet, repet: niciodata nu dat GLOBAL in nimeni !!
  dar te faci ca nu vezi ce scriu.
  OK!

  skorpion

  14/06/2011 at 2:44 pm

  • Skorpy
   tog spune Despre taiat capul lui Duta sunt de acord. Dar ala e un singur nemernic. Ce facem cu cei 12000 de medici ce imi aduc cea mai mare mortalitate din Europa?
   tog spune – imi e scirba de medicii de familie
   Skorpy spune ca e de acord cu TOG
   asta e tot 🙂
   in rest amindoi sunteti prietenii mei

   Un tanar de stanga

   14/06/2011 at 3:23 pm


Comentariile sunt închise.