Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 10 Iunie / “Puşculiţele politicienilor şi sărăcia românilor”

Bună dimineata intr-o zi de vineri. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  17°C, si o maxima termica de  21°C, umiditate: 68-86%. Majoritatea timpului innourat – ploua. Presiune atmosferica: 1003-04 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 1720  RON (+0. 0001 RON); 1 USD = 2. 8537  RON (+0.0102 RON); 1 EURO =  1. 4620  USD; (-0.0052).  Gramul de aur 140.8355 RON (+0.2703).

Cod galben de ploi, vijelii şi grindină pentru Bucureşti şi 27 de judeţe, până sâmbătă. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi o avertizare cod galben de ploi cu caracter torenţial, intensificări ale vântului şi grindină pentru Bucureşti şi 27 de judeţe din jumătatea de est a ţării, valabilă pentru perioada 9 iunie ora 12:00 – 11 iunie ora 06:00. Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de joi, ora 12.00 şi până sâmbătă, ora 06.00, în Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea şi cea mai mare parte a Munteniei vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi se vor semnala căderi de grindină, iar cantităţile de apă vor depăşi local 30 de litri pe metrui pătrat şi izolat 60-70 de litri pe metru pătrat. Meteorologii precizează că în restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse şi pe intervale mai scurte de timp. Judeţele care de joi până sâmbătă dimineaţă vor fi sub avertizarea cod galben de ploi şi vijelii sunt Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Dâmboviţa, Ilfov, Ialomiţa, Constanţa, Brăila, Tulcea, Prahova, Buzău, Argeş, Vâlcea, Braşov, Covasna, Sibiu, Mureş, Harghita, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Galaţi, Vrancea, Bacău, Vaslui, Neamţ, Suceava şi Botoşani, precum şi municipiul Bucureşti. Mediafax.

Europa analizează dacă ne mai dă bani nerambursabili. Rezultatul mai multor misiuni de audit ale Comisiei Europene pe marginea modului în care sunt folosite în România fondurile nerambursabile ale UE sunt acum în analiză la Bruxelles, iar de concluziile la care se va ajunge depinde sau nu întreruperea parţială sau totală a alocărilor de fonduri pentru proiectele româneşti. „Comisia este în curs să decidă dacă neregulile constatate sunt sistemice sau nu. Dacă sunt sistemice, se poate merge până la suspendarea totală a plăţilor pentru anumite programe (operaţionale sectoriale – n.n.) şi chiar pentru toate programele”, au spus pentru ZF surse apropiate acestor dosare. Preşedintele Traian Băsescu a susţinut miercuri, în debutul şedinţei de guvern pe care a prezidat-o, că România riscă să ajungă în situaţia de suspendare temporară a utilizării banilor europeni dacă nu rezolvă problemele existente în ceea ce priveşte cheltuirea fondurilor UE. Problemele principale în urma misiunilor de audit ale CE au fost înregistrate în punerea în practică a legislaţiei europene în domeniul achiziţiilor publice realizate cu banii UE.  În exerciţiul financiar 2007-2013 România ar urma să primească de la Bruxelles 19,6 mld. euro pentru cele opt programe sectoriale. Atragerea acestor fonduri este extrem de dificilă – în jur de 12% din fonduri fiind atrase până acum -, deşi am trecut de mult de jumătatea exerciţiului financiar. Ziarul Financiar.

Exporturile au călcat frâna în aprilie: -17%. Exporturile au făcut o surpriză neplăcută în aprilie, coborând cu 17% faţă de vârful istoric atins în martie, până la 3,3 miliarde de euro. „Explicaţiile plauzibile sunt dinamicile mai lente ale cererii şi producţiei în zona euro – principalul nostru partener comercial – şi aprecierea leului, care reduce competitivitatea exporturilor”, spune Dan Bucşa, noul economist-şef al UniCredit Ţiriac Bank. Economia reuşise în trimestrul I o creştere timidă, de 0,7% faţă de trimestrul IV din 2010. Aceasta fusese a doua creştere trimestrială consecutivă, marcând astfel ieşirea tehnică din recesiune. Datele publicate săptămâna aceasta de Statistică au mai arătat o încetinire a producţiei industriale (aflată de altfel în strânsă corelaţie cu exporturile), ritmul de creştere încetinind la 6,3% în aprilie de la 7,4% în martie şi 12,7% în februarie. Totodată, vân­ză­rile de retail au con­sem­nat o scădere cu 6,2% în aprilie faţă de aceeaşi lună din 2010, faţă de 5,8% în martie. Importurile au scăzut de asemenea în aprilie, însă într-un ritm mai lent, rămânând la 4,1 miliarde de euro.Astfel, deficitul comercial s-a adâncit în aprilie, urcând spre 900 de milioane de euro. Ziarul Financiar.

Trei din cinci români nu se mai întorc. Intre august 2009 şi august 2010, „stranierii“ au economisit aproape 12 miliarde de euro, din care au trimis în ţară doar 2,8 miliarde. Acestea sunt sumele contabilizate de cercetarea.   Aproape trei milioane de români lucrează în străinătate. Potrivit cercetării „Migraţia, dincolo de prejudecăţi şi mituri”, 40% din cei plecaţi la muncă doresc să se întoarcă. Românii economisesc aproximativ 40% din venituri, procent mult superior celui practicat de emigranţii celorlalte ţări cuprinse în studiu: Albania, Moldova, Kosovo, Bosnia. Între august 2009 şi august 2010, ei au economisit aproape 12 miliarde de euro, din care au trimis în ţară doar 2,8 miliarde. Restul de peste 9 miliarde de euro a fost depus în băncile de acolo.Adevarul.

Băsescu a trimis Curţii Constituţionale proiectul de revizuire a Constituţiei. Care sunt următorii paşi? Preşedintele Traian Băsescu a transmis Curţii Constituţionale, joi, proiectul legii de revizuire a Constituţiei, împreună cu avizul Consiliului Legislativ, pentru verificarea respectării dispoziţiilor constituţionale. „Preşedintele României, Traian Băsescu, a transmis joi, 09 iunie a.c., Curţii Constituţionale proiectul legii de revizuire a Constituţiei pentru verificarea respectării dispoziţiilor constituţionale privind revizuirea. Proiectul a fost transmis împreună cu avizul Consiliului Legislativ”, se arată într-un comunicat al Preşedinţiei. Preşedinţia precizează că, ulterior, proiectul de revizuire însoţit de avizul Cosiliului Legislativ şi de decizia Curţii Constituţionale va fi înaintat Parlamentului României, în vederea dezbaterii şi adoptării lui. Mediafax.

Tel Drum – puşculiţa cu milioane de euro a lui Liviu Dragnea. Istoria celor nouă ani în care o mică firmă de drumuri a scurs sute de milioane de euro din bugetul Consiliului Judeţean Teleorman este radiografia perfectă a corupţiei din România. Afacerea TEL DRUM de la Teleorman capătă tot mai mult imaginea unui ghem de interese financiare de tip mafiot. Avem un binom perfect în acest caz: pe de-o parte, Liviu Dragnea – politicianul, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi lider politic la nivel naţional. Pe cealaltă parte îl avem pe Marian Fişcuci – afaceristul, responsabilul falangei economice a întregului angrenaj. Împreună au transformat societatea de drumuri TEL DRUM într-o maşinărie colosală de produs bani. Timp de 10 ani nimeni nu i-a deranjat pe cei doi nici măcar cu o întrebare. În 2002, preşedintele CJ Liviu Dragnea privatizează societatea de drumuri TEL DRUM, care era aproape falimentară. Liderul PSD era de doi ani în fruntea judeţului, iar în 2001 niciunul dintre drumurile din Teleorman n-a ajuns să fie reabilitat de TEL DRUM, care era în subordinea CJ. Toate comenzile au ajuns la ATAL Giurgiu (aceasta câştigând atunci peste 16 miliarde de lei vechi). In câţiva ani, TEL DRUM ajunsese să încaseze de la Consiliul Judeţean condus de Dragnea 691 miliarde de lei vechi. În plus, a mai primit şi 39 miliarde de lei pentru dezsăpezire, contracte reînnoite şi anii următori, deşi n-a fost o urmă de zăpadă prin Teleorman.  Sumele primite în ultimii nouă ani de către TEL DRUM de la Consiliul Judeţean condus de Liviu Dragnea sunt colosale. Ca idee, numai în 2007 firma de casă a liderului PSD primeşte 73,9 milioane RON, sumă ameţitoare pentru un asfaltator local şi care n-a ieşit niciodată din Teleorman. Iar toţi banii aveau o singură sursă: Consiliul Judeţean. Sunt zeci de pagini cu exemple de lucrări contractate fără licitaţii. Afacerea TEL DRUM este o ilustrare de-o acurateţe impecabilă a transferului banilor publici în conturile personale ale unor baroni locali. Citeste in Evz toate detaliile afacerilor Dragnea.

Actualitati Europene puteti citi pe Politeia Europeana.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

10/06/2011 la 7:31 am

66 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata
  Cred ca actuala constructie transpartinica a coruptiei a fost construita pe vremea privatizarilor strategice a lui Nastase.
  S-a falimentat orchestrat,si a cumparat cine trebuie. O afacere construita cu multa grija.
  Si off topic:
  http://www.riscograma.ro/4482/10-impartiri-pe-regiuni-care-deja-exista-si-functioneaza/

  ela

  10/06/2011 at 7:56 am

 2. Buna dimineata! 🙂

  Pe vremea lui Vaca s-au falimentat strategic, pe vremea lui Nastase s-au privatizat strategic.

  Cetatean

  10/06/2011 at 7:59 am

 3. MCV-ul e totusi bun la ceva 😉

  Articolul lui Tapalaga de pe Hotnews despre Sandei pune foarte bine problema Justitiei in termeni de MCV si de coruptie, din pacate pentru noi, Guvernul s-a trezit in ceasul al 14-lea.

  Cetatean

  10/06/2011 at 8:38 am

 4. Mie personal mi-e lahemite sa mai scriu vreun rind despre Sandei. Insa abia astept MCV-ul, sa inceapa odata si curatenia in Justitie. Din pacate, Senatul e camera decizionala si nu prea vad ce se poate face pentru modificarea legilor Justitiei. Doar asumarea raspunderii.

  Cetatean

  10/06/2011 at 8:42 am

  • Salut C 🙂
   Lehamitea este generala. Din nefericiure mai mult decat esential sa continuam sa dezbatem. Justitia si educatia sunt adevaratele interese nationale ale Romaniei! Aici vom exista sau vom pieri!

   Theophyle

   10/06/2011 at 8:58 am

   • Salutare!
    Ce se mai aude cu ONG ul? A trecut Craciunul, Pastele, Înălţarea.

    Creanga

    10/06/2011 at 9:00 am

    • Salutare creanga 🙂
     Nu te-am auzit de mult 🙂 „Muieti-s posmagii?? Ai rabdare. e scrisa de tizul tau! Nu? O sa fie bine. Te asigur.

     Theophyle

     10/06/2011 at 9:08 am

     • Chiar ieri mi-am băgat nasul pe aici. Am răbdare cât cuprinde, eram şi eu curios pentru a da o mână de ajutor la înmuiat posmagii 🙂

      Creanga

      10/06/2011 at 9:16 am

 5. Propun un articol exceptional din New Yorker. Adevaratele probleme ale educatiei acolo, aici – peste tot!

  http://politeadigest.wordpress.com/2011/06/10/live-and-learn/

  Theophyle

  10/06/2011 at 9:00 am

  • Citit tot articolul. Parcă americanii încă importă ingineri şi IT işti pentru că în SUA se studiază bussines şi alte daravele. Cred că Clemy ne poate da mai multe amănunte.

   Creanga

   10/06/2011 at 9:54 am

   • Ptr ca cel putin in California se preda foarte putina matematica. In prezent se incearca schimbarea situatiei dar este greu. Trei sferturi din meditatorii de matematica din colegiul meu sunt straini: din Europa de Est, China, Vietnam, India si Iran. Nu cred ca e vorba de o incapacitate cerebrala ci de faptul ca celor mai multor dintre studenti le lipseste obisnuinta de a munci sustinut ptr mai multe ore. Iar capacitatea de concentrare este si ea foarte redusa. Nu deprinzi astfel de lucruri cand ajungi la facultate.

    clemycali

    10/06/2011 at 10:20 am

  • Am citit articolul. Sunt multe de comentat. Din experienta mea personala, de om care a mai trecut printr-o facultate, si care acum uceniceste ca student (din nou :)) si ca meditator intr-un JC, Community College, pot spune cu mana pe inima ca peste 60% din cei care populeaza salile nu au ce cauta acolo. Dar diferenta dintre noi si SUA, diferenta dintre presa damboviteana si un artcol pertinent ca cel din New Yorker, este ca cel putin peste ocean aceste probleme sunt discutate. Nu se ajunge nicaieri daca se ingroapa mizeria sub covor.

   clemycali

   10/06/2011 at 10:13 am

 6. Buna dimineata,
  Si cum povestea tb sa continue, ptr. a scapa de zmeul cel rau avem partea a 2-a.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/periplu-prin-judetul-lui-dragnea-averea-fabuloasa-a-unui-baron-933350.html

  mar

  10/06/2011 at 9:11 am

 7. Sal`tare !
  Bombonica si cu Bombonelu` s-au cocosat muncind, ca sa ridice atatea viloaie.
  Saracii ! 😆

  Tzepelica

  10/06/2011 at 9:18 am

  • Buna dimineata,
   Megalomania primei generatiii de incaltati 😦 Aparitia dupa 1990 a unor case mastodont cu garduri de 2 m tip puscarie si masina de mare litraj tip jipan, constituie un indiciu ca acel proprietar s-a ridicat pe „propriile forte” muncind pe rupte.

   mar

   10/06/2011 at 9:29 am

 8. Buna dimineata, buna dimineata.
  Doamna Bombonica, o bomboana cu socrii de zahar. Nu-mi face si mie cunostinta cu ei?
  @cetatean, ai dreptate in privinta guvernarilor PSD.

  clemycali

  10/06/2011 at 9:31 am

 9. bunä dimineata,

  asta este tipicä parvenitzilor,

  nunta alora din bacäu, este expresia snobismului si a dictaturii PSD: CEI CE ARANJAU MESELE PT: NUNTÄ; AVEAU TRICOURI ROSII; CU PSD- inprimat

  desigur au ” muncit” EI AU PRIMIT LUCRÄRI SI BANI; BONBONICA ARE HOTEL SI VILE, au lucrat SUB ACOPERIRE

  theo

  10/06/2011 at 9:37 am

 10. sub vaca s-au vandut ruginiturile flotei:

  totzi il atacä pe bäsescu; iscälitura a fost a lui väcäroiu

  theo

  10/06/2011 at 9:41 am

 11. O ZI FRUMOASÄ, poate pe mai tarziu, desi nu este timp frumos, mergem pela nepozei.

  theo

  10/06/2011 at 9:47 am

 12. Prima dată când am citit numele soţiei lui Draganea am crezut că e o glumă. Până la urmă era pe bune, oare ce o fi fost în capul părinţilor de i-au pus aşa nume?

  Creanga

  10/06/2011 at 9:57 am

 13. Ziua buna revoltati . 🙂
  Capitalismul mioritic in care se consuma fara sa se produca si un care se calatoreste mult dar fara infrastructura are ca si caracteristica de baza , REDISTRIBUIREA banului public dupa criterii absolut obiective numite de „cumetrie” . 🙂
  Daca se vede ca o inbogatire rapida cu salt in politica de cel mai inalt nivel , este o pura coincidenta nu rezultat inevitabil . 😆
  PS . Astia de la UE doar in Romania si judetele conduse de PSD baga nasul ? Se vede ca toata e vina dictatorului . 😆

  Ștefan A.

  10/06/2011 at 10:11 am

 14. Salutare, clemy! 🙂

  Asa este, referitor la PSD: baietii au migrat din zona politica in zona economica. L-au lasat pe cel sarac si cinstit sa iasa la inaintare, si el exact si asta a vrut. La subsol, baietii imparteau placinta si noi strigam afara ca „nu ne vindem tara”.

  Cetatean

  10/06/2011 at 10:19 am

  • Nu toti am strigat „Nu ne vindem tara”. 🙂 Eu una am fost pe baricade din primele zile ale lui ianuarie 1990. Nu vreau sa-mi arog merite revolutionare ca nu am de ce.
   Dar situatia este foarte clara: Iliescu si clasa parvenitilor tranzitiei proveniti din vechile strucutri ale PCR si ale Securitatii au avut, si au inca, o relatie simbiotica: nu pot supravietui unii fara ceilalti. Iliescu s-a folosit de ei ptr a crea un sistem politic si ei l-au sustinut ptr ca le-a dat voie sa se imbogateasca. Iar imbogatirea nu s-a petrecut peste noapte ci in etape bine definite. Guvernarea CDR ar fi putut sa opreasca aceasta acaparare a economicului dar din pacate ptr noi, oamenii Conventiei erau foarte putin pregatiti sa faca fata situatiei. Si nu-i punem la socoteala pe cei infiltrati si pe cei care au pactizat pe fata sau pe ascuns cu PSD-ul si s-au imbogatit cam prin aceleasi mijloace.

   clemycali

   10/06/2011 at 10:30 am

 15. M-a luat ameteala cind am citit in Evenimentul zilei ,ce avere are Dragnea . Si cind te gindesti, asa timid ,de omul acesta nu s-a legat nimeni mai zdravan ,toata perioada dupa 1989. Ce mai aparea prin presa erau cancanuri nu „artileria”. Daca stau si analizez fiind din Vrancea , Oprisan este mic copil pe linga Dragnea. Pe de alta parte, nu am de unde sa stiu daca Oprisan nu are averea prin strainatate.
  Tot ce citesc ma face sa cred ca dupa 1989 au aparut clonele lui Ceusescu, megalomani si timpiti.

  Mariana

  10/06/2011 at 10:39 am

  • Multi pesedisti au case in Brazilia. Mazare are, se pare ca si Dragnea are.

   Cetatean

   10/06/2011 at 10:42 am

 16. Clemy, ai dreptate. Cind spui „noi” spun asta in antiteza cu „ei”. Eu personal nu am strigat, si cred ca mai toata lumea de aici. Insa „ei” au stiut sa ne fraiereasca pe „noi”.

  CDR-ul a fost sabotat de generalii si oamenii lui Iliescu din subteranele serviciilor. Voicu e exemplul perfect.

  Cetatean

  10/06/2011 at 10:42 am

 17. Baieti si fete, CCR se misca repede, discuta pe 16 iunie proiectul de modificare a Constitutiei. Oricum aveau 10 zile, insa e bine ca nu lalaiesc discutia. Fiecare zi conteaza. iar 16 iunie cade intr-o…joi 😆

  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8783481-curtea-constitutionala-discuta-16-iunie-proiectul-legii-revizuire-constitutiei.htm

  Pentru ca proiectul sa merarga in Parlament, trebuie vot de 2/3. Acu-i acu, sa vedem ce judecatori au tupeu sa spuna ca nu le plac modificarile.

  Cetatean

  10/06/2011 at 10:50 am

  • Ziua flacarii violet 🙂
   Cat despre CDR si mai ales despre taranisti, ce sa spun. O cunostinta a ramas trasnita cand in 1991 trecand pe la sediul PNTCD a dat nas in nas cu securistul intreprinderii unde lucrase. Omul avea acum firma si era mare taranist.
   Si acum ma retrag. La mine acasa e aproape ora 1 noaptea 🙂 Ne citim mai tarziu 🙂

   clemycali

   10/06/2011 at 10:55 am

  • Am o senzatie foarte violet referitoare la Constitutie.
   Politica si-a accelerat parcursul.
   Asa offtopic, dupa ce Seby se facu ministru, il lua si pe Bleen consigliere. Mai ramane ca Nedormitul sa ajunga la Interne. 😀

   Daniel Arfire

   10/06/2011 at 10:57 am

 18. buna dimineata;
  oare chiar nu se realizeaza ca cel mputin jumatate din parlamentari care se „respecta”are agonisit pentru cel putin 3 generatii?
  oare chiar nu se realizeaza ca cel putin jumatate din cei care au fost cel putin 3 ani intr-o pozitie de la director in sus intr-o structura centrala au la fel?
  unde,in afara de Rusia s-au mai acumulat asemenea averi in mai putin de 10 ani?
  intr-un oras ca bucuresti ,care statistic,are un salariu mediu de cca 1100euro/luna sunt peste 1000 de porsche inregistrate!
  ma intreb cite sunt la frankfurt,dar nu cred ca sunt atitea

  intimplator

  10/06/2011 at 10:59 am

  • Intamplator, te rog sa te raportertezi si la un primar de primarie/consilier, uneori astia sunt mai „intepeniti” decat parlamentarii. Un primar/consilier ptr. un mandat = o generatie linistita si asigurata 😦
   Ca cel din parlament sa poata invarti ceva tb sa ajunga la primarie 😦

   mar

   10/06/2011 at 11:06 am

 19. C. ❓ Dupa avizul favorabil (sa speram) al CC ce motive mai pot invoca Tonta&Co, ptr. a nu vota modificarile propuse??

  mar

  10/06/2011 at 11:00 am

  • Trei pseudo-motive:

   1. Parlamentul nu este obligat sa tina seama de referendum.

   Pe chestia asta se poate lasa cu conflict intre Basescu si Parlament, plus interventie CCR, pentru a „recomanda” Parlamentului sa voteze macar unicameralul si 300, deoarece poporul s-a pronuntat prin referendum valid.

   2. Parlamentul trebuie sa dezbata in liniste si cit mai mult. Daca se poate macar vreo 20 de ani inca.

   Chestia asta nu va tine mult, strategia taraganarii nu mai merge, pentru ca vine anul elecotral si Basescu va trage din toate pozitiile. Insa este cert ca se va trage de timp.

   3. Negociere dura: Vor vrea citeva chestii: eliminarea imunitatii Presedintelui, eliminarea avizului conform al CCR la suspendare, pastrarea prevederii cum ca averea se prezumeaza licita.

   Basescu nu va negocia.

   Cetatean

   10/06/2011 at 11:19 am

   • Multumesc, se anunta o perioada extrem de interesanta !

    mar

    10/06/2011 at 11:29 am

   • are USL curajul sa intre in campanie electorala (CHIAR si anticipata) cu tema Constitutiei pe masa? ei duc lupta de ariergarda adica „retrageri strategice pe pozitii dinainte stabilite” . Au cedat multe, mai urmeaza sa cedeze Senatul! Toate in speranta averilor licite. Se aude ca sponsorii incep sa dezerteze si se anunta o saracie (si mai) lucie. Flerul meu spune ca Basescu are As de Pica in mana (alegeri anticipate).

    cinic

    10/06/2011 at 6:43 pm

 20. victor L

  10/06/2011 at 11:23 am

  • Buna ziua si multumiri!

   mar

   10/06/2011 at 11:37 am

  • sorry, Victore, nu stiu ce naiba s-a intimplat, insa nu am vazut linkul dat de tine si am mai dat si eu. Insa la refresh nu aparuse postarea ta, abia la vreo citeva minute dupa ce am postat a aparut si postarea ta. Ceva nu a mers sau m-a pacalit pe mine platforma.

   Cetatean

   10/06/2011 at 1:50 pm

 21. Traian Basecu se intalneste cu primarii M. Bucuresti. Cred ca se mai lasa cu ceva !
  http://www.ziare.com/basescu/presedinte/traian-basescu-se-intalneste-cu-primarii-din-bucuresti-1100313

  mar

  10/06/2011 at 11:30 am

 22. „3. Negociere dura: Vor vrea citeva chestii: eliminarea imunitatii Presedintelui, eliminarea avizului conform al CCR la suspendare…” . Astia din PSD nu se invata minte cu legi din astea facute cu dedicatie din cauza ca o anumita persoana este sau va fi intr-o anumita functie. Au schimbat mandatul la 5 ani ca sa fie Nastase voievodul care numeste prim-ministrul si daca PSD pierdea alegerile din 2008, s-au trezit cu Basescu. Sova ala a venit cu amendametul cu avizul CCR ca sa il protejeze pe Geoana, se foloseste de el Basescu. Vor sa negocieze eliminarea imunitatii Presedintelui cu gindul sa-l bage pe Basescu la ocna pe motiv de flote sau nu stiu ce case. Sar peste faptul ca daca nu au fost in stare sa gaseasca ceva consistent pe vremea lui Nastase cind Pesedeul avea si PNA-ul, justitia era sandei 100%, mafia lui Voicu era in plina floare, acum ar fi mult mai problematic. Dar daca ajunge presedinte un pesedist, sansele ca ala sa fie in categoria Dragnea, adica plin de activitati categoria DNA, sint foarte mari, iata deci alt amendament bumerang pentru PSD.

  Aha

  10/06/2011 at 12:11 pm

 23. Aha 🙂

  Mare dreptate ai, baietii astia nu au invatat ca nu e pentru cine se chiteste, ci e pentru cine se nimereste ;-)!

  Cetatean

  10/06/2011 at 1:32 pm

 24. Mai baieti si fete, spuneti-mi si mie de ce nu sarbatorim angajarea primului blogger serios drept consilier al unui ministru?

  Bleen, consilierul personal al lui Lazaroiu 😆

  Stirea a fost mentionata aici de TOG, dar prea e liniste.

  Merita sa il felicitam pe Mirel :-))))))

  http://www.blogary.ro/2011/06/a-fost-marxist-in-tinerete-dar-si-a-dat-seama-ca-a-gresit-si-s-a-apucat-de-matematica/

  Cetatean

  10/06/2011 at 1:38 pm

  • Da,cred ca este un pas inainte. Am vazut ca omul este si pregatit in domeniu 🙂
   Astept ziua in care tu sa fii cotat intr-o echipa ptr ca ai cunostinte cat o armata de consilieri si mai sunt cateva persoane pe acest blog . Nu mai spun de Maestrul Theophyle, care a mutat muntii din loc si o face zilnic.

   mar

   10/06/2011 at 1:45 pm

   • @mar, sincer, nu imi doresc sa fiu consilier de ministru. Nu am ambitii din astea. Nici Bleen nu are, sunt sigur, insa la mine nu exiata nici o sansa sa ma vrea cineva si, sincer, ma simt mai bine in postura de simplu cetatean. Ma simt liber.

    Cetatean

    10/06/2011 at 1:51 pm

    • Oamenii de calitate si bine pregatiti tb sa se implice. In caz contrar asistam la aparitia nulitatilor in posturi cheie si lucrurile nu se vor urni. Eu cred ca ar tb sa ai ambitii de acest gen, ptr. ca un om capabil intr-un domeniu, in situatia in care ne aflam acum, este necesar si providential. Un ex. de acest tip – Raed Arafat, omul s-a luptat cu un sitem si a reusit.
     Din ce am citit pe blog-ul lui cred ca se va descurca

     mar

     10/06/2011 at 1:56 pm

 25. Din categoria „Geoana: nici noi nu mai stim citi sintem”, ia vedeti ce zice Voiculescu:
  „Reorganizarea administrativ-teritoriala propusa de Traian Basescu este o fantezie ridicola”, afirma vicepresedintele Senatului, Dan Voiculescu (Partidul Conservator), intr-un material postat pe blogul sau. Politicianul afirma ca „domnul Basescu n-are niciun studiu de impact, nicio simulare, nicio evaluare. Actioneaza dupa ureche, nu dupa analize elaborate. Vorbeste, nu gandeste”

  Nu ma refer la atacul extrem de previzibil asupra ideii de reorganizare (asa cum a precizat Theophyle ar fi o schimbare benefica Romaniei. deci extrem de nociva politrucilor). Ma refer la partea cu Basescu actioneaza dupa ureche. Pai cine sa stie mai bine cum e cu actionatul dupa ureche decit Voiculescu, dovedit cu acte ca si angajat fidel al companiei ochiul si timpanul?

  Aha

  10/06/2011 at 1:40 pm

  • Asa actioneaza Basescu dupa ureche? 😆

   Cetatean

   10/06/2011 at 1:42 pm

   • horror „mrgreen:

    mar

    10/06/2011 at 1:49 pm

 26. Se pare ca zi vom mai avea o petarda, asa ca ptr. vacanta de rusalii 🙂 Declaratii Traian Basescu la 15,30 despre intalnirea cu primarii .
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/referendumul-privind-legea-capitalei-nu-va-mai-avea-loc-933370.html

  mar

  10/06/2011 at 1:52 pm

  • Cedric, reorganizare administrativa va genera mutatii si in organizarea Bucurestului.

   mar

   10/06/2011 at 2:01 pm

 27. Scuze mar, n-am vazut , dar …doua linkuri nu strica!

  cedric

  10/06/2011 at 1:57 pm

  • Nu este bai, ca nici eu nu am vazut 🙂

   mar

   10/06/2011 at 2:01 pm

 28. Eu nu mai tin minte, Chiliman era pro referendum?

  cedric

  10/06/2011 at 1:58 pm

 29. Da

  mar

  10/06/2011 at 2:02 pm

 30. Ioan Oltean a anuntat ca guvernul isi va suma raspunderea pe actul normativ ce vizeaza reorganizarea aministrativ -treritoriala e Romaniei in 8 judete. (News Alert la b1)

  cedric

  10/06/2011 at 2:10 pm

 31. Bucureştiul, Braşovul, Constanţa, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Ploieşti şi Timişoara vor fi viitoarele capital ale noilor judeţe
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/guvernul-boc-isi-asuma-reorganizarea-tarii-bucuresti-brasov-constanta-cluj-napoca-craio.html

  mar

  10/06/2011 at 2:20 pm

 32. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  10/06/2011 at 2:20 pm

 33. Suntem contemporani cu o premiera mondiala.
  Intrarea primului bloger( Bleen 24) in structura unui guvern.
  Cred ca mai avem una. Primul patron al unei agentii de stiri(RADOR)
  numit in postul de ministru de externe. Grigore Gafencu, pre numele sau.
  Dom’ Nae Catavencu a fost un umil precursor. Ragnetul Carpatilor nu l-a ajutat la accederea in deputatie.

  STRAJNIK

  10/06/2011 at 2:47 pm

  • @Strajnik, inteleg ca te bucuri tare pentru Bleen.

   Cetatean

   10/06/2011 at 2:49 pm


Comentariile sunt închise.