Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Torpilă împotriva nomenclaturii

Un proiect discutat de opt ani revine in forta pe agenda publica – inlocuirea judetelor cu regiuni devine prioritatea numarul unu a guvernului. Nu cred ca exista o unealta legala mai puternica in procesul normal de destructurare a nomenclaturii partidelor din teritoriu. Miza acestei reforme / restructurari o reprezinta cele 10 miliarde de euro de care Romania ar urma sa beneficieze prin programul de Dezvoltare al Comisiei Europene, in perioada 2013-2014, sumele reprezentand plata viitoarelor lucrari de infrastructura, a retelelor de canalizare si drumurilor judetene. Conditia de baza impusa de Bruxelles – trasarea unor regiuni cu statut juridic – a fost amanata pana acum din motive cat se poate de pragmatice.

Disparitia judetelor inseamna automat si disparitia consiliilor judetene, in timp ce prefecturile vor fi transferate la nivelul noilor structuri, ceea ce inseamna sute de posturi din administratie pierdute si diminuarea influentei actualilor sefi de consilii judetene. Aparatele tuturor partidelor din teritoriu, asa zise de stanga sau dreapta, sunt bazate pe fostele cadre ale PCR, care s-au vopsit frumos in culorile noilor partide politice. Aceste aparate au generat nu numai coruptia endemica de care sufera Romania, ci au fost si sunt pepinierele noii generatii de mini sau micro nomenclaturisti, care fac legea in cele 41 de judete ale Romaniei. (Vezi Hotnews)

Doua alternative sunt discutate:

Prima este bazata pe modelul polonez de “voievodate” (województwo), structuri macro,  care cuprind 2-4 milioane de cetateni si care isi exercita autoritatea administrativa directa  asupra ruralului si urbanului din aceasta unitate.

Cea de-a doua varianta pastreaza formatul judetelor actuale in cadrul noilor regiuni conduse de prefecturi, astfel incat deciziile sa fie luate la un nivel mai inalt, dar totodata sa existe o zona intermediara de transfer al autoritatii.

Dintre cele doua alternative discutate, eu  sustin fara rezerve asa numitul model polonez, care va elimina o parte din aparatele birocratice care sug vlaga tarii fara a produce nimic altceva decat coruptie.

Acest proiect nu este simplu de loc si inca o data vom avea obisnuita obstructie a politicienilor sustinuti de baronii locali din teritoriile de influenta diminuate. Faptul ca Guvernul ia in calcul o noua asumare a raspunderii pentru legea regiunilor, dorind sa treaca proiectul pana la finalul acestei sesiuni parlamentare, nu este suficienta. Personal vad interese diferite intre membrii coalitiei actuale. Asa cum mentioneaza Curs de Guvernare, UDMR ar avea interesul să blocheze în coaliţie proiectul care ar putea fi legat de judeţul Satu Mare. Judeţul condus de UDMR-istul Csehi Arpad Szabolcs ar urma să fie topit în regiunea Nord-Vest, alături de judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Maramureş şi Sălaj. UDMR are practic şanse nule de a obţine şefia acestei euroregiuni şi implicit controlul asupra banilor europeni.

Şi UNPR ar putea fi deranjată de noua împărţire administrativ-teritorială, în condiţiile în care o parte din autoritatea conducerii de la nivelul Capitalei se va muta la şefia super-judeţului Bucureşti-Ilfov, iar vicepreşedintele Uniunii, Neculai Onţanu, îşi doreşte funcţia de primar general al Capitalei.

Fara indoiala ca aceasta restructurare este benefica Romaniei si este inca un pas pe drumul de anihilare a nomenclaturii fostului regim comunist!

Written by Theophyle

07/06/2011 la 2:29 pm

59 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ziua buna 🙂
  Noi nu am avut, din cate stiu, o structura intermediara intre stat (national) si judet (local). De aceea marirea actualelor judete este mai binevenita, pe linga efectiv vor fi cheltuieli mult mai mici.

  Asumarea (Guvernului) are si efecte negative. Dar nu stiu daca ar putea trece ca si lege … 😦 . Poate negociaza ceva cu PSD.

  Trasarea noilor judete prezentata in cursdeguvernare mi se pare OK.

  CFG

  07/06/2011 at 2:43 pm

 2. „simt” ca varianta aleasa va fi cea de-a doua.

  asa e „romaneste”, asa se conserva sistemul, bine-merci… si sanchi, avem si regiunile-alea. bonus: cu un fel de prim-prim secretar regional, un vataf in plus cu sediu, masina oficiala, sef de cabinet, directori de directii, sefi de servicii, amploaiati, soldati, subrete si popor si tot tacamul birocratiei comunistoide.

  viesparul

  07/06/2011 at 2:52 pm

 3. Un proiect asemanator a avut si Carol II pe vremea Frontului Renasterii Nationale. Timpul nu a mai avut rabdare.Un proiect de Cod Civil a avut cam aceeasi soarta(a ramas proiect). A reusit cu Codul Penal 1938 (ramas in vigoare pina in 1968, dec 31).

  STRAJNIK

  07/06/2011 at 2:56 pm

 4. Varianta 2 presupune acordarea de personalitate juridica structurilor existente, care include un numar de judete.
  Indiferent de varianta aleasa, vor fi lupte grele.
  Trebuie sa privim nu numai prin prisma economicului ci si a structurii electoratului. Judetele rosii sunt alocate de ex. Regiunii 2 Sud Est, ori o „spargere” a acestei regiuni va duce la disiparea electoratului fidel.

  mar

  07/06/2011 at 3:18 pm

  • Varianta 2 presupune creare unei structuri care nu exista acum, un nivel intermediar intre stat (national) si judete. Inseamna pastrarea actualelor judete si a cheltuielilor aferente. Este varianta care se regaseste la state din Vest, dintr-o inertie istorica. Noi nu am avut, cred, asa ceva.

   IMO este mai bine prima varianta.


   Ce casca de protectie are purtatoarea torpilelor 😉 🙂

   CFG

   07/06/2011 at 3:29 pm

 5. „Asta-i pohta ce-am pohtit-o io !” as zice.
  S-ar simplifica administratia interna, s-ar aficientiza proiectele de infrastructura si management local, s-ar imparti resursele de la bugetul tarii si al uniunii europene cu mult mai multa transparentza si judiciozitate.
  Intr-un sfarsit am avea si noi o TARA care sa nu mai semene cu o adunatura de o mie de tarlale.

  luminita

  07/06/2011 at 3:21 pm

  • si eu am pohtit-o!
   Realizezi ca se mai „scutura craca” de niste functionari?

   ela

   07/06/2011 at 3:26 pm

 6. O dovada a necesitatii reorganizarii teritoriale 😦 Sau au devenit nervosi ca incep sa stea pe nisipuri miscatoare : Mrgreen:
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8774436-video-presedintele-consiliului-judetean-braila-injura-jurnalistii-imbecila-panarama-nesimtiti.htm

  mar

  07/06/2011 at 3:26 pm

  • agresiune sexuala,discriminare ! 😦

   ela

   07/06/2011 at 3:28 pm

 7. mar

  07/06/2011 at 3:34 pm

 8. salut! 🙂

  Scurte observatii.

  Reorganizarea nu se poate face altfel decit comasind judete si mentinind denumirea de „judet”, pentru ca asa scrie in Constitutie. Altfel nu merge.

  Vor fi numite judete noile entitati carora li se spune regiune sau voivodate, insa aceste ultime denumiri nu pot aparea, deoarece ele nu sunt in Constitutie.

  Art.122: „(1) Consiliul judeţean este autoritatea administraţiei publice pentru coordonarea activităţii consiliilor comunale şi orăşeneşti, în vederea realizării serviciilor publice de interes judeţean”.

  Va fi tot Judet si tot Consiliu Judetean, insa vor fi comasari.

  Cetatean

  07/06/2011 at 3:52 pm

 9. Resalut in viteza . 🙂
  Pai daca e sa privim din punctul de vedere a omului politic sau a partidelor mioritice , vom avea in paralel judete si regiuni . 🙂
  Un sistem piramidal in care se inmultesc functile politice , numarul de bugetari dar si cheltuielile aferente .
  Altfel cum credeti ca va putea domnul Ponda respecta promisiunea : somerii vor fi angajati la stat .

  Ștefan A.

  07/06/2011 at 4:20 pm

  • Pentru a intelege mai bine , modelul italian . 🙂
   20 regiuni si 100 de provincie . 🙂
   Moaaamma ce ciolan de impartit la toti . 😆

   Ștefan A.

   07/06/2011 at 4:23 pm

 10. Buna ziua,

  Stie cineva cate sanse de aprobare are varianta de impartire in regiuni prezentata pe cursdegurvernare.ro ? Mie mi se pare nefericit aleasa regiunea de Sud-Est: de ce Constanta si Vrancea sunt in aceeasi regiune ? In plus unde va fi resedinta de judet/regiune ? La Constanta, la Braila sau la Galati ? Oricum s-ar alege nu e bine.
  Nu inteleg totusi de ce se incepe cu comasarea judetelor si nu prin alegerea oraselor mai dezvoltate (Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi, Constanta etc.) ca resedinte de regiune apoi sa se contureze regiunile in functie de zona de influenta a respectivelor orase, chiar daca un actual judet va fi impartit intre mai multe viitoare regiuni.
  Impartirea de pe cursdeguvernare.ro lasa impresia ca se doreste varianta 2, pentru ca se mentin neatinse judetele actuale si nu se tine cont de sfera actuala de influenta a oraselor mari (ce vor deveni viitoare resedinte).

  gabriel

  07/06/2011 at 4:24 pm

  • Gabriel, harta prezentata pe curs de guvernare.ro reprezinta actuala impartire a teritoriului pe 8 regiuni de dezvoltare. Mentionez, ca institutia care reprezinta aceste regiuni este ADR-ul, institutie asimilata ONG-ului.
   De ce s-a facut distribuirea asa, din interese. In link este legea dezvoltarii regionale din 1998.

   Dă clic pentru a accesa dpr1.pdf

   mar

   07/06/2011 at 4:36 pm

 11. doamnelor si domnilor,
  in buna traditie stramoseasca, va rog sa-mi permiteti a fi si io pentru contra.
  (Eu astept vremile cind o propunere a celor de la guvernare e intimpinata de catre opozitie cu „in regula, e necesar ce propuneti, dar mai discutam, caci vrem sa facem si noi niste amendamente”. Credeti ca astept in zadar?)

  victor L

  07/06/2011 at 4:29 pm

 12. cu sigurantzä, se iubesc pe ei si nu romania.

  ciuma rosie, nu are educatzie politicä.

  theo

  07/06/2011 at 4:36 pm

 13. „Fara indoiala ca aceasta restructurare este benefica Romaniei…”. Acuma eu cred ca domnul Theophyle a pus partea asta in sens optimist. Da eu aici vad insa un foarte puternic motiv de ingrijorare. Ce e benefic Romaniei nu e deloc benefic politrucilor. Avind in vedere ca presedentia pare puternic asociata acestui plan nu ajuta chiar deloc. Eu unul ma astept la un cor intreg de vaicareli de la mai toata gasca de politicieni:
  -O luam iar de la capat cu sinistra dictatura, ca doar asta se tot chinuie Basescu sa instaureze stie orice tinc.
  -De ce tocmai acum? Abatem deci atentia de la vesnicele teme care ar trebui sa aiba prioritate permanenta: pensiile, sindicatele, muncitorul roman ajuns iobag la capitalisti, posetele lui Elena Udrea.
  -Se re-inventeaza termeni apocaliptici care vor rula la teveuri: Basescu vrea taierea judetelor, Boc desfiinteaza opozitia din teritoriu, Basescu vinde Transilvania ungurilor, Boc omoara angajatii de la judetene acestia aruncindu-se in direct de la diverse balcoane, Basescu vinde tara la Bruxelles si iobageste natia.
  -Antonescu isi va da ochii peste cap la Voiculescu: Basescu e ca o locomotiva fara mecanic pornita la vale, cele 41 de judete sint ca vagoanele care inca frineaza acest nebun pornit sa traga Romania in prapastie, cind voi ajunge presedinte nu numai ca voi desfiinta aceste masuri profund dictatoriale, voi infiinta 82 de judete, astfel promovind a autonomie locala cum nici cei mai vizionari Liberali interbelici nu au visat.
  -Nastase va promova revolutia din octombrie in stilul Zambaccian: daca nici acum nu se rascoala poporul sa-si apare glia judeteana atunci asa le trebuie.
  -Ponta il va ameninta cu bataia: Eu le rup picioarele daca se prezinta in parlament cu asa ceva. Si daca nu fug la Bruxelles sa ma pling la socialistii europeni ca Basescu fura judetele si omoara protectia sociala.
  -Vosganian va da trist din cap: in loc sa faca deficit bugetar mai mare, o stie oricine e cheia succesului, astia reduc cheltuielile de administratie. Trist domnilor, niste incompetenti.
  -Iliescu va fi nelipsit si el: Tovarasi, indicatorii macro-economici indica ca Romania are nevoie de o guvernare pesedista. Aceste masuri trebuie discutate cu cetatenii si oamenii muncii intr-un cadru larg, un dialog viu, concret, reţinând opiniile şi propunerile lor. Democraţia nu poate exista în afara judetelor. O dezvoltare sănătoasă, durabilă, echilibrată înseamnă îmbunătăţirea bunăstării tuturor şi în primul rând a celor săraci. Aceasta înseamnă acces egal al tuturor la o viaţă mai decentă…….bla bla bla
  No, ma opresc aici. Numai incercind sa-mi imaginez un discurs al lui iliescu pe aceasta tema si ma si luat somnul.

  Aha

  07/06/2011 at 4:41 pm

  • roaga-l pe Iliescu sa isi tina monologul dupa orele 18, sa nu ii deranjeze inutil lui Crin somnul de frumusetze.

   luminita

   07/06/2011 at 5:38 pm

 14. Salut !
  Sunt curios sa vad cine vor fi Gelu, Glad, Menumorut etc. 😆

  Tzepelica

  07/06/2011 at 5:49 pm

 15. „”Panaramă”, „imbecilă, impertinentă cu sânii la soare bună de pipăit de primari”, „chiorilor care vă vindeți pe doi lei unor puțoi”. Nu, acest limbaj elevat nu-i aparține unui băiat de cartier. E doar modul în care un ales local înțelege să pună la respect presa care-i critică activitatea de președinte de Consiliu Județean și face „greșeala” de a nu-l promova suficient ca organizator de festivaluri și protector al sănătății brăilenilor. Numele lui: Gheorghe Bunea Stancu. Carte de vizită: lider PSD, șef CJ Brăila și, mai nou, doctor honoris causa în „jurnalism”.”

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/pesedistul-bunea-stancu-comunica-cu-presa-panarama-imbecila-chiorilor-care-va-vindeti-pe.html

  Tzepelica

  07/06/2011 at 5:51 pm

  • Ela – agresiune sexuala, discriminare coment 3.26
   Eu – marlanismul mascului roman parvenit, misogin, politruc, rosu si care calca pe nisipuri miscatoare 👿

   mar

   07/06/2011 at 6:09 pm

 16. salve, all,

  incredibil, dar absolut incredibil cit de greu se poate introduce ceva pozitiv in aceasta tara.
  efectiv este o lupta cu morile de vint…

  de aproape 7 ani un presedinte atipic incearca sa puna tara pe un fagas sanatos, occidental, iar pasii in ac. directie sint minusculi, dar totusi exista..

  @cetatene,
  ca sa respectam Constitutia hai sa botezam cele 8-10 regiuni JUDETE!

  🙂

  skorpion

  07/06/2011 at 6:10 pm

 17. ThPh,
  exact asta citesc
  🙂

  skorpion

  07/06/2011 at 6:15 pm

 18. „Pivniceru” (Mona) e reprezentativa pt. Justitia romana.
  Ca un „Branzovenescu” pt. politica din vremea lui nenea Iancu, n`asha ? 🙂

  Tzepelica

  07/06/2011 at 6:25 pm

  • Branzovenescu era un moncher fin pe langa Pivniceru, s-avem rezon.

   luminita

   07/06/2011 at 6:57 pm

 19. Servustoc,
  nu este eficienta aceasta reimpartire administrativa fara o politica clara de reducere a birocratiei.
  Mutam probleme de la judete mai mici la judete mai mari.
  Mutam de la CJ la nivel de primarii, dar birocratia excesiva, informatizarea aiurea si ineficienta ramin.

  Dan MAȘCA

  07/06/2011 at 6:58 pm

 20. Buna seara, buna seara.
  Va fi foarte greu cu restructurarea teritoriala. Singura arma a lui Basescu va fi pierderea fondurilor europene.

  clemycali

  07/06/2011 at 7:03 pm

 21. va dau un exemplu de reducere a birocratiei care se putea implementa de ceva vreme si in loc de le facem astea mici si marunte, ne ocupam de SFuri gen eRomania.
  Adeverinta de angajat pentru CJAS. Depunem luna de luna situatiile cu angajatii in format electronic si tiparit la un moment dat, iar cind un angajat se imbolnaveste si merge la medicul de familie, ii cere o hirtie ca este angajat si ca are taxele la zi, desi medicii de familie au calculatoare, access la internet si pe baza de CNP usor ar putea interoga baza de date a CJAS printr-un ecram simplu, iar managementul firmei nu mai trebuie sa piarda vreme cu datul de adeverinte. La urgente si la clinici la fel.
  Alt exemplu simplu : cumperi o proprietate, se inregistreaza in cartea funciara, in Transilvania de exemplu, iar dupa aceea in loc ca cei de la cartea funciara sa trimita automat datele celor de la curent, gaz, primarie, finante, iar ei ca institutii ale statului sau private care primesc informatiile de la prima mina, ar trebui sa faca automat inregistrarea si inlocuirea vechiului proprietar, iar tu doar sa te duci sa semnezi noile contracte fara sa mai ai nevoie sa faci dovada de extras CF nu mai vechi de 30 zile si alte aiureli.
  Cumulati la nivel de tara cite ore s-ar economisi si s-ar putea folosi in folos personal sau sa devii mai productiv la firma.
  Lista ar putea continua.

  Dan MAȘCA

  07/06/2011 at 7:07 pm

 22. Revin . 🙂
  Reformarea in mai putine judete (chiar numite regiuni) fara autonomie fiscala ampla nu rezolva nimic . Ca degeaba faci doar 10 judete daca salile de sport din fiecare aceste judete vin finantate de la centru , prin clasicul sistem centralizat . 🙂 Asta ca exemplu . Eu as insista ca si pensile anticipate , de invaliditate stabilite la nivel judetean sa fie platite tot de judet nu de statul central . Atunci sa vezi dureri de cap ! 🙂
  Oricum personal cred ca toate aceste propuneri de reforme vor face multa impresie in presa dar nu se va aproba nici macar una .
  Reforme radicale sa fac dupa evenimente epocale . Razboaie sau revolutii . Istoria dixit (sau cam asa ceva ) 🙂

  Ștefan A.

  07/06/2011 at 7:08 pm

 23. salut din nou! 🙂

  Reforma administrativ teritoriala va fi facuta cu forta, prin asumarea raspunderii. UDMR deja spune ca e posibil sa ceara asumarea raspunderii si pe legea statutului minoritatilor nationale.

  Cred ca intii va fi facuta asumarea pe reforma administrativa, ca sa fie tinuti in sah maghiarii. Cel putin eu asa as face.

  Cetatean

  07/06/2011 at 7:20 pm

 24. Stefane, finantarea si fondurile europene sunt pe locul II. Scopul debirocratizarii, afirmat de Basescu e legitim si perfect credibil.

  Insa miza politica a reimpartirii administrative e e-or-ma. Redesenarea colegiilor electorale si a judetelor va face macel in baronetul tuturor partidelor. Personal, nu exclud o cadere de Guvern pe aceasta lege, si nu din cauza maghiarilor sau a UNPR, cin din cauza unor baroni PDL.

  Cetatean

  07/06/2011 at 7:23 pm

  • Vezi , tocmai de aia am postat mai sus . 🙂
   Gind la gind ! 😆

   Ștefan A.

   07/06/2011 at 7:25 pm

   • Crezi ca eu nu stiu sa anticipez miscarile baronetului 😆

    Pune-ma Prim Ministru, domnule presedinte, si ii rad pe toti!

    Intii sa imi iau pastilele :mrgreen:

    Cetatean

    07/06/2011 at 7:38 pm

  • Nu este exclus. Si o cadere a Guvernului ar complica enorm situatia politica.

   clemycali

   07/06/2011 at 7:29 pm

   • Salut clemy
    Nu se complica nimic . Alegeri anticipate cu actualul sistem . USL obtine puterea si Raiul devine realitate in Romania . 😆

    Ștefan A.

    07/06/2011 at 7:31 pm

    • Nu vad nici un beneficiu in perspectiva anuntata de tine. Si nici nu vad un motiv de veselie.

     clemycali

     07/06/2011 at 7:37 pm

    • Alegerile anticipate, cu miza noii Constitutii pe masa, cu averile ilicite, cu scandalul Dragnea pe teava??? iese PDL cu 75%!!! aste e arma secreta a presedintelui.

     prudent

     08/06/2011 at 8:55 am

 25. Senatorii americani trebuie anuntati deaseenea ca Funeriu poarta zvastica la pijama , cinta Sfinta tinerete legionara in baie si doreste sa expulzeze din invatamint pe toti profesorii de origine evreiasca, kalmuca si eschimosa

  Un tanar de stanga

  07/06/2011 at 7:56 pm

  • @uts, lasa ca si in Congres sunt destui dusi cu pluta. Si nu e chiar atat de greu sa platesti o firma de lobby care sa gaseasca cativa rataciti care sa trimita o scrisoare care nu are alta valoare decat propagandistica.
   Ieri am asistat in direct la o conferinta de presa udata cu lacrimi a unui congresman prins cu nadragii in vine in fata camerei de la computer. Bleah.

   clemycali

   07/06/2011 at 8:00 pm

   • buna Clemy, necazul este ca acum au munitie toti rectozaurii iar tonomatii o vor da cu licuriciul cel mare care da dreptate lui Marga si Abramburicii.

    Un tanar de stanga

    07/06/2011 at 8:03 pm

    • Stirea cealalta care spune ca in Romania parintii cheltuiesc 300 milioane de euro ! pentru meditatii – evident neimpozitate ! e foarte tare

     Un tanar de stanga

     07/06/2011 at 8:08 pm

   • hai ca a fost tare tipul, l-am vazut si eu.

    dar nu avea nadragii in vine, ci pieptul gol 🙂

    Cetatean

    07/06/2011 at 8:05 pm

    • Ba exista si o fotografie cu el fara nadragi in deplina excitatie dar nu a fost publicata din motive de decenta 🙂
     Si lacrimile alea varsate ieri chiar pareau naturale 🙂

     clemycali

     07/06/2011 at 8:09 pm

  • TDS, fraza „article 15 would promote the migration of professors to less bureaucratic countries” parca e scrisa de Marga insusi: „Acum, (România – n.r.) va avea o migraţie masivă a profesorilor universitari.

   Sau: „După ce studenţii părăsesc sistemul învăţământului superior corupt de astăzi, după ce doctoranzii lasă în urmă birocraţia asfixiantă a doctoratului de după 2005, profesorii universitari bine specializaţi vor pleca, la rândul lor, spre a evita dependenţa de deciziile a tot felul de impostori.

   Pararea mea: niste apropiati ai lui Marga i-au intoxicat pe fraierii aia din State. E stilul dinozaurului lui Marga in scrisoare, aia au facut copy-paste.

   Cetatean

   07/06/2011 at 8:03 pm

   • salut C 🙂
    Nu las eu lucrurile asa in doua zile voi sti toata povestea si am sa fac din asta un tararam cat cuprinde!

    Theophyle

    07/06/2011 at 8:07 pm

    • Am cerut date despre acesti amici ai invatamantului universitar romanesc !!!! Sa vedem daca o sa le convina 🙄

     Theophyle

     07/06/2011 at 8:08 pm

     • Aha, despre cei 6 ? 😉

      Theophyle, se apropie funia de par pentru dinozaurii universitari. Daca aveam timp scriam eu ce si cum, insa nu am; in plus a inceput frontul constiutional si nu am timp sa mai scriu si despre cel universitar, insa am auzit ca dinozaurii pling prin toate universitatile din tara, pentru ca de la toamna isi vor papa pensia, nu mai au voie la catedra decit ca profi consultanti 😈

      In plus, pina la 1 iulie se fac re-fe-rend-du-muri in universitati si mai mult ca siguri ca toate comunitatile vor vrea vot univcersal pentru alegerea, in toamna-iarna 2011, a rectorilor. Nu ca acum, cu vot colegial intre dinozauri.

      Cetatean

      07/06/2011 at 8:11 pm

   • Absolut. Si trebuie sa intelegi ca au ales niste congresmani mai saraci cu duhul, ca se gasesc har domnului destui in ambele partide, si i-au pus sa semneze.
    Probabil ca Geoana a dat o mana de ajutor in afacerea asta. Cred ca mai are niste cunostine de pe vremea cand era ambasador la Washington.

    clemycali

    07/06/2011 at 8:10 pm

    • Salut Clemy – vezi linkul de mai sus!!!

     Theophyle

     07/06/2011 at 8:12 pm

 26. Buna seara la toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  07/06/2011 at 8:10 pm


Comentariile sunt închise.