Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită – 6 Iunie / “Afaceri colegiale, traficul de combustibil şi la Chişinău revin comuniştii”

Bună dimineata intr-o zi de luni. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  18°C, si o maxima termica de  27°C, umiditate: 42-72%. Majoritatea timpului senin si innorat partial. Presiune atmosferica: 1015-16 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 1298  RON (-0. 0044 RON); 1 USD = 2. 8509  RON (-0.0130 RON); 1 EURO =  1.4486   USD; (+0.0050).  Gramul de aur 140.2700 RON (-1. 7205).

Angajaţii tineri din România, printre cei mai demotivaţi din lume. Stresul, nesiguranţa locului de muncă, orele suplimentare şi problemele de sănătate sunt principalele probleme pe care le întâmpină tinerii din toată lumea, acestea fiind motivele pentru care numai unu din cinci angajaţi cu vârsta de până în 29 de ani are un grad ridicat de motivare în cadrul companiei.  În România, numai 12% din angajaţii tineri au un grad ridicat de motivare la locul de muncă, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare GfK, care a măsurat identificarea angajaţilor cu succesul organizaţiei în care lucrează, dedicarea lor şi disponibilitatea de a rămâne la actualul angajator. Studiul a fost realizat de GfK Custom Research pe un eşantion de 30.000 de angajaţi din 29 de ţări. Rezultatele cercetării mai arată că numai 21% dintre cei cu vârsta între 18 şi 29 de ani au un nivel foarte ridicat de angajament faţă de organizaţie, faţă de 31% în rândul celor care au peste 60 de ani. Această distanţă de 10 % între tineri- care au funcţii de execuţie- şi cei care de multe ori se află la conducere poate crea probleme reale pentru companiile din lume, pentru că există riscul diviziunilor la locul de muncă şi al resentimentului între generaţii, spun autorii studiului. Ziarul Financiar.

Liviu Dragnea a incheiat contracte cu fostii colegi de facultate, pe care spunea ca nu-i cunoaste. Ziarul „Adevarul de Seara” a dezvaluit saptamana trecuta ingineriile financiare cu bani publici, marca Liviu Dragnea, care ar putea sa ne coste 743 de milioane de euro, reprezentand fonduri europene. Mai exact, secretarul general al PSD a semnat, in 2009, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, contracte de 40 de milioane de euro cu o firma de asfaltari din Teleorman, pe care el ar controla-o din umbra. Un audit al Comisiei Europene, ale carui rezultate nu au fost date inca publicitatii, ar fi scos la iveala faptul ca doua contracte semnate de Dragnea cu Tel Drum fac obiectul unui conflict de interese. Printre actionarii acestei firme se numara, printre altii, si Lucian Liviu Dobrescu si Sorin Mugurel Gheorghias. Adevarul.

Politicieni si fosti ofiteri de informatii implicati in traficul de combustibil. 30% din PIB este nivelul la care a ajuns economia subterana. Marile afaceri „gri” se desfasoara sub protectie politica si juridica de la nivel inalt, desi lovesc bugetul statului si economia nationala. Romania libera publica de azi o serie de investigatii despre zonele cel mai afectate de evaziune fiscala. Primul episod este dedicat produselor petroliere. Traficul de combustibil aduce in fiecare an Romaniei pagube de 2 miliarde de euro. Suma este aproximativ egala cu gaura din bugetul national de pensii. Banii din comertul ilegal cu produse petroliere au alimentat ani de-a randul inclusiv conturile partidelor politice. In cele ce urmeaza va prezentam modul de organizare si functionare a afacerilor din acest domeniu, precum si metodele folosite pentru evitarea taxelor catre stat. Romania Libera.

Mafia petrolului ameninţă siguranţa statului. Afacerile pieţei „gri-petrol” traversează discret ţara, dintr-un judeţ în altul, până la graniţă. De multe ori trec şi mai departe. Ca să intri în lumea lor ai nevoie de recomandări. Cei care controlează afacerile din subteranele pieţei se cunosc bine între ei şi se sprijină reciproc. Punctul de la Bălcescu este unul dintre nodurile unei reţele ascunse care ne păgubeşte anual cu sume impresionante. Cisternele trec pe aici de aproape trei ani. Firma care deţine depozitul a cumpărat lotul de teren în 2008, la o lună după ce s-a înfiinţat. Astăzi, este anchetată penal pentru că a vândut carburanţi contrafăcuţi. Doar într-un singur an pe acest câmp autorităţile suspectează că s-au pierdut peste 25 milioane de euro la buget. Presupusa pagubă ar proveni din faptul că firma cumpăra motorină, benzină şi uleiuri cu scopul declarat să fabrice produse finite, dar, în final, le vindea „la negru”.Patronii reali ai acestor afaceri stau departe de mizeria amestecurilor din petrol, fug de hârtii şi de răspundere. Ei numără doar banii. Mulţi bani. În locul lor, tineri fără şcoală, amatori de câştiguri băneşti rapide, îşi riscă libertatea. Alteori, oameni ai străzii ajung peste noapte proprietari de companii. Sunt scutul adevăraţilor proprietari în faţa legii. Mai multe in Romania Libera.

Legea privind Codul Civil, promulgată de preşedintele Traian Băsescu. Preşedintele Traian Băsescu a semnat miercuri decretul privind promulgarea Legii pentru punerea în aplicare a Legii 278/2009 privind Codul Civil, informează Administraţia Prezidenţială. Şeful statului a mai semnat miercuri şi decretul privind promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 109/2010 privind unele măsuri financiar-bugetare. De asemenea, preşedintele Băsescu a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 45/2009 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti” şi a sistemului de cercetare-dezvoltare din domeniile agriculturii, silviculturii şi industriei alimentare. Agerpres

Traian Băsescu: Justiţia trebuie să se supună şi ea Constituţiei. Justiţia trebuie să se supună şi ea Constituţiei, a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Traian Băsescu.  „Cred că justiţia trebuie şi ea să se supună Constituţiei şi acest lucru trebuie prevăzut în proiectul de revizuire”, a spus şeful statului. El a arătat că în prezent judecătorii şi magistraţii nu pot fi traşi la răspundere decât pentru neglijenţă şi rea credinţă. „Numai în aceste situaţii magistraţii erau responsabili, dar de ce să nu fii responsabil dacă eşti incompetent sau dacă eşti corupt şi faci ca oamenii să ajungă să-şi redobândească proprietatea la Haga în loc să şi-o redobândească în ţara lor, iar cel responsabil de prejudicii aduse cetăţenilor este statul şi această responsabilitate se manifestă prin plăţile de zeci de milioane de dolari pe care Ministerul de Finanţe le-a făcut pentru procesele pierdute la Curtea internaţională a drepturilor omului, iar Ministerul de Finanţe nu s-a putut regresa pe judecătorul care nu a făcut dreptate la el în ţară pentru că în Constituţie se spunea că numai pentru neglijenţă poate fi responsabil, în rest dacă este corupt sau incompetent nu poate fi şi atunci când statul român răspunde în faţa cetăţeanului pe urmă Ministerul de Finanţe să se poată îndrepta împotriva judecătorului”, a afirmat el, nedorind să dea exemple în acest sens. Şeful statului a menţionat că vizavi de răspunderea judecătorilor şi procurorilor trebuie instituită o prevedere expresă a obligaţiei judecătorilor de a se supune legii fundamentale şi deciziilor CCR. Agerpres

Candidatul comunist a câştigat alegerile locale la Chişinău – rezultate preliminare. Candidatul comunist la Primăria Chişinăului, Igor Dodon, a obţinut 52 la sută din voturi, în timp ce primarul în exerciţiu, liberalul Dorin Chirtoacă, a fost votat de 43 la sută dintre alegători, potrivit rezultatelor anunţate după numărarea a 99 la sută din voturi, informează ProTV Chişinău. Conform rezultatelor preliminare, Dodon va deveni primar al capitalei moldovene din primul tur de scrutin. În Consiliul municipal Chişinău, Partidul Comuniştilor a obţinut 49,09 la sută din voturi, iar Partidul Liberal, 29,8 la sută, conform rezultatelor anunţate după numărarea a 90 la sută din voturi. Pe locul al treilea s-a clasat Partidul Liberal Democrat, cu 12,8 la sută din voturi, în tmp ce Partidul Democrat din Moldova a obţinut 2,7 la sută din voturi. Mediafax

Va urez o zi buna!

Actualitati Europene puteti citi pe Politeia Europeana.

Written by Theophyle

06/06/2011 la 8:31 am

65 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata. Dintre toate stirile zilei cea privind victoria comunistilor la Chisinau este cea mai suparatoare. Nu stiu insa daca ar trebui sa ne miram de rezultat din moment ce stim ca rusofonii refrezinta coloana vertebrala a partidului comunist moldovean.

  clemycali

  06/06/2011 at 8:54 am

  • Salut Clemy 🙂
   i dreptate. Politicienii romani din Moldova sunt exact ca cei de la Bucuresti si astea sunt rezultatele 😦

   Theophyle

   06/06/2011 at 9:10 am

 2. luminita

  06/06/2011 at 9:08 am

  • Salut Luminita 🙂
   O sa ploua din cauza lui 😆 Se duce la un ceai cu regiina 🙄

   Theophyle

   06/06/2011 at 9:11 am

  • Vizita asta strica narativul opozitiei cu „izolarea internationala” a lui Basescu. 🙂

   clemycali

   06/06/2011 at 9:30 am

 3. `neata,
  daca e vorba de alegerile de la Chisinau „faca-se voia lor”; dar nu as arunca anatema doar asupra mizeriei politicienilor. Riscam sa aruncam si votantii. Ca nu or fi toti alegatorii basarabeni babe si mosi.
  Referitor la ce spune dictatorul despre Justitie gindesc a fi de bun simt; parca exista o vorba „nimeni nu e mai presus de lege”. In cazul nostru, nici Justitia. Iar cum Constitutia e mama legilor, normal ca pivniceresele si daniletii sa i se supuna. In caz de hartuire ori viol sa aiba soarta lui DSK.

  victor L

  06/06/2011 at 9:33 am

  • soarta lui DSK in NYC= va fi judecat
   soarta unei judecatoare bete in Romania+viciu de procedura sau lipsa probelor,rezultatul acelasi-nu e vinovata
   cam asta e diferenta

   intimplator

   06/06/2011 at 10:07 am

 4. Buna dimineata!
  mare pacat, rezultatele de la Chisinau.Desi era oarecum previzibil.
  http://bogatu.voceabasarabiei.net/?p=1438

  ela

  06/06/2011 at 9:36 am

 5. Buna dimineata,

  Din nou sondajele au scos un primar proeuropean, iar urnele au arata ca vointa populatiei este radical diferita. Din pacate ptr. Moldova anii de epurari si deportari, au facut ca nr. doritorilor de comunism sa fie mai mare decat al progesistilor 😦
  Legat de sondaje, oare au avut asistenta din Romania 🙄

  mar

  06/06/2011 at 9:42 am

  • Asta este inca si mai trist. Ptr ca la pranz (la mine) citeam despre victoria fortelor pro-occidentale, si inainte sa plec la somn, vad ca au castigat comunistii pro-moscoviti.
   Raman la parerea ca nu e vorba de dragoste de comunism cat de frica rusofonilorde pierderea privilegiilor si de o posibila unire cu Romania.

   clemycali

   06/06/2011 at 9:47 am

   • Clemy, posibil 😦 Oricum rusofonii stau foarte bine acolo. In urma cu ani am fost la Chisinau si am constata ca erau locuri in care se vorbea numai limba rusa 😦 pana si extrasele de cont erau in limba rusa.

    mar

    06/06/2011 at 9:52 am

 6. dacä ei, nu se mobilizeazä si lasä ciuma rosie sä-i conducä, este f. räu.
  toate astea , le vor ingreuna intrarea in UE.

  actuslul primar al chisnäului, este un bäiat cultivat si de toatä isprava.
  este rusinos cä moldovenii, nu vor sä descotoroseasä de comunisti.

  theo

  06/06/2011 at 9:43 am

 7. Prieteni 🙂
  Noi ne uitam la Moldova prin ochii nostri si prin opiniile noastre. Situatia acolo este complet diferita.

  Am si eu o intrebare! Daca ar fi fost in Romania un partid comunist puternic si asumat ( nu ticalosi de genul PSD, care o dau socialisti) care ar fi fost sansele lor in Moldova romaneasca sau in Romania in general?

  Theophyle

  06/06/2011 at 9:46 am

  • Depinde in ce moment Theophyle. Cred ca in 1990 nu ar fi avut nici un fel de sansa. Dar cine stie.

   clemycali

   06/06/2011 at 9:49 am

  • Azi/in urmatoarea perioada, daca privim prin prisma sondajelor si a nostalgiilor, cu siguranta castig pe toate fronturile 😦 Trist dar adevarat.
   Posibil ca si la noi sa fie surprize de acest gen 😦

   mar

   06/06/2011 at 9:55 am

  • Buna dimineata 🙂
   Din pacate eu cred ca, daca nu ar fi iesit in ’90 (desi e posibil sa fi iesit si atunci), in ’92 sigur ieseau. PSD (FSN & CO.) nu si-a ascuns niciodata simpatia pro-comunista. Mai degraba acuma incesrca sa si-o mascheze – dar nici acum nu se straduie foarte tare. La un anumit tip de electorat (deloc minoritar), a fi comunist nu e o vorba de ocara. Noroc cu condamnarea comunismului, abia atunci a inceput sa se vorbeasca serios (si amplu) de crime si criminali. Altfel, acum comunistii si-ar fi asumat deschis opiniile. Chestia cu crime si torturi – e pentru cativa ‘telectuali…, din aia care gandesc in loc sa munceasca. Vedeti clipul la nu stiu ce masina: „pentru cei ce nu cred ca ascutitoarea e o unealta…, pentru cei ce muncesc cu adevarat…”.

   DanSu

   06/06/2011 at 10:04 am

 8. sincer este tare urat, cat de dusmänosi pot fii romanii.

  mogulii se intrec in räutätzi, despre plecarea presedintelui, nimic la tv.

  articole cu mizerii.

  parcä presedintele era izolat,nu-l primeste nimeni,
  nu vine nimeni, si l-au vizitat f. multzi
  reprezentatzi de state.

  theo

  06/06/2011 at 9:52 am

 9. theo,

  tu ai dreptate, dar comunismul, desi diferit interpretat, nu a fost nicäieri benefic.

  mä gandesc, in moldova cu influientza ruseascä, mai räu

  theo

  06/06/2011 at 9:56 am

 10. salut

  perceptia noastra asupra moldovenilor e, din pacate, prea indepartata de realitate
  atasati romaniei si valorilor occidentale sunt doar putini basarabeni, paradoxal, cei de varsta mijlocie spre inaintata care au avut fie direct, fie prin povestiri de familie o imagine a ceea ce era Romania inainte de anii 40
  tinerii sunt de un oportunism total, si o spun fara vreo judecata etica; pur si simplu isi dau seama ce sanse mizerabile au si ar face orice sa scape de acolo; filiera romanesca e o buna oportunitate pt ei, dar atata tot; daca la moscova ar fi bani si prosperitate, n-ar avea nicio problema, mai ales ca stiu rusa mai bine ca romana

  razvan

  06/06/2011 at 10:08 am

  • basarabenii plecati in UE, PESTE 1,5 mil. nu au votat la locale.

   cinic

   06/06/2011 at 2:06 pm

 11. Buna dimineata,
  la noi, afacerile se fac nu numai cu petrol. Smecherii scot bani din fel de fel de aranjamente oneroase, apoi fac ce fac si scapa si de justitie.
  Priviti cu ce s-a afirmaat Surupaceanu ca sa fie propus deputat de catre PSD;
  http://www.gds.ro/Eveniment/2011-06-06/Complicii+lui+Surupaceanu++sunt+de+negasit

  cedric

  06/06/2011 at 10:09 am

 12. dragnea, un tip spilcuit, traseist si unsuros.

  nu m-a mirat minciunile lui, sub aceastä fatzä,

  se pare , se ascund mari escrocherii,späläri de bani, cei din judetz, nu indräznesc sä spunä.

  dar sä mintzi asa prosteste, e de ras.

  nu-i cunoaste, cand au fost colegi de facultate,etc.dragnea ca si chiul, täriceanu si altzii, a fost repetent.
  dar, este omul lui poantä.

  theo

  06/06/2011 at 10:11 am

 13. surupäceanu, vorbäretul rabiat ce a urlat de 2 säpämani, pe toate posturile, este de fapt un penal

  acum lozinca, DOSAR POLITIC

  CUM II PRINDE CU OCAUA MICÄ, asta stiu.

  theo

  06/06/2011 at 10:15 am

 14. salutare tuturor!

  zigzag

  06/06/2011 at 10:16 am

 15. Buna dimineata! 🙂

  Informez onorata asistenta asupra a doua evenimente importante, care trec neobservate si bine fac 😆

  1. Basescu a promulgat legea privind punerea in aplicare a noului Cod Civil. Codurile (cele 4: civil, penal, de procedura civila si penala) au fost adoptate greu, au poate si prevederi controversate (reducerea unor pedepse), insa sunt decisive pentru reformarea Justitiei. E suficient sa va reamintiti campania „Opriti Codurile!” facuta de papagalii sorosieni ai societatii „civile”. Mureau ei de grija Codurilor.

  Camera a votat in ultima saptamina din mai legea pentru punerea in aplicare a Codului civil si Basescu a prulgat-o pe 3 iunie (Decret privind promulgarea Legii pentru punerea în aplicare a Legii nr. 278/2009 privind Codul Civil). Observati cit timp a trecut de la votarea Codului, din 2009! Greu tare.

  Bun, si acum chestia cea mai meseriasa: azi trebuie sa se dezbata la Camera, sub rezerva primirii raporutlui comisiei de resort, legea privind introducerea votului intr-un singur tur pentru alegerea deputatilor si senatorilor.

  Daca ne uitam pe site-ul Camerei, observam ca proiectul de lege e initiat de deputati PDL-isti si de deputati…PSD 😈 (lasam la o parte faptul ca unii dintre initiatori au trecut intre timp la alte partide :mrgreen: )

  http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=12040

  So, avind in vedere ca dpdv al comisiei de resort, vorbim de comisia juridica, controlata de Putere, cred ca azi avem vot. E lege organica, trebuie majoritate de 168 deputati.

  Daca se voteaza, PNL e definitiv strivit.

  Cetatean

  06/06/2011 at 10:24 am

  • Parca tot un singur tur era la parlamentare, poate acum va fi fara redistribuiri?

   cedric

   06/06/2011 at 10:31 am

 16. sunt f. curioasä.

  theo

  06/06/2011 at 10:29 am

 17. Cetatean

  poate n-am urmarit eu atent, dar la parlamentare exista intotdeauna un singur tur, asa cred ca a fost inclusiv la uninominalul avortat (spre deosebire de alegerea primarilor)
  nu vad care e diferenta

  razvan

  06/06/2011 at 10:31 am

 18. Hehe, razvan, te-ai prins de detaliu 😆

  Diferenta consta in detaliu, pe care eu l-am constat citind proiectul legii. E vorba de cistigarea colegiului electoral de catre cel care are cel mai mare numar de voturi, nu „majoritatea” voturilor. Si se elimina redistribuirea, atit de draga liberalilor.

  Cetatean

  06/06/2011 at 10:35 am

  • pai asta e de bine, e mult mai aproape de uninominalul adevarat
   numai noi aveam uninominal proportional

   razvan

   06/06/2011 at 10:37 am

   • sanchi pentru cresterea „reprezentativitatii” alesului redistribuit…

    Cetatean

    06/06/2011 at 10:38 am

 19. Daca tot vorbim de Camera, pina miine trebuie depus raportul la legea privind punerea in aplicare a noului Cod Penal 😉 Azi la comisia juridica sunt invitati Predou, CSM, ICCJ si consilui legislativ (reprezentantii, nu toti astia 😆 )

  Cetatean

  06/06/2011 at 10:45 am

 20. @Cetatean.
  Am citit si rascitit proiectul si l-am comparat cu vechea lege, problema este ca ori nu stiu eu sa citesc, ori e prea abscons pentru mine. Legea (inclusiv propunerea) vorbeste de „majoritate” nu de „cel mai mare numar de voturi” (citez de pe link-ul pe care l-ai dat: „…care a obtinut majoritatea voturilor valabil exprimate ” – modificarea art 48 (11). Ce se intampla cu cei ce au obtinut cele mai multe, dar nu „majoritatea”. Nu vad explicatia privitoare la atribuirea intr-un singur tur. Acolo ar fi clenciul? Nu stiu, intreb si eu 😦

  DanSu

  06/06/2011 at 11:09 am

  • Dane, citeste observatia nr.3 a Consiliului Legislativ:

   Dă clic pentru a accesa cl450.pdf

   Prin „majoritate” se intelege, in mod normal, majoritatea voturilor exprimate luind in considerare numarul de electori inscrisi in listele electorale.

   Modificarea acruala vizeaza atribuirea colegiului celui care are cel mai mare numar de voturi exprimate, fara a mai tine seama daca au venit la vot 60% dintre electori sau 24% (un exemplu).

   Cetatean

   06/06/2011 at 11:28 am

   • Multumesc! Ai dreptate, nu citisem observatiile. 😦 .
    Chiar ca acum PNL s-e duce pe rapa. Sincer sa fiu, imi pare rau pentru brand (nu pentru partidul ca atare) :cry:.

    DanSu

    06/06/2011 at 11:35 am

 21. @cetatean:deci chuky antenescu are sanse mari la viit. aleg parlamentare- daca va candida ptr senat- sa fie redistribuit spre un coafor?:))

  zigzag

  06/06/2011 at 11:24 am

 22. Salut 🙂
  Inteleg ca e offtopic, dar nu ma pot abtine :). Dupa tot scandalul cu „crastavetii”…
  http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13663630
  @Citoyen, cum ar putea fi benefice pentru reforma justitiei niste pedepse reduse, pentru cecuri fara acoperire, de exemplu? Inteleg ca pentru chestii de felul asta au fost reduse pedepsele.

  Diana

  06/06/2011 at 11:46 am

  • Diana, nu sunt deloc sigur ca e peste tot la fel, la toate categoriile de pedepse. Citisem niste articole pe undeva ca se redusesera pedepsele pentru X sau Y sau z infractiuni.

   Insa citisem si o decizie a CCR care respinse exact acesta chestie si trebuia modificat Codul.

   Nu am urmarit exact, am avansat o observatie pentru care nu am date precise.

   Cetatean

   06/06/2011 at 11:56 am

 23. Stirile despre alegerile de la Chisinau, de pe Hotnews, sint cam de toata jena.
  Mai devreme se spunea „dupa numararea a 99% din voturi”. Acum doar vreo 43%.
  Nu prea am inteles pentru ce s-au tiparit 7.400.000 de buletine de vot la o populatir de nici 2 milioane de votanti.

  victor L

  06/06/2011 at 11:53 am

 24. mar, multumesc.
  ceva imi era neclar.

  victor L

  06/06/2011 at 12:03 pm

 25. Stiti care e partea nasoala ? Nu ca sunt prosti,inapoiati sau sunt comunisti sau altceva
  Ci faptul ca sunt MINCINOSI, lasi pina la paroxism si fricosi. Este al doilea tur de alegeri in care ce declara la exitpol este exact pe dos – si la cifre mari in realitate (sa asteptam totusi rezultatele finale)
  S-au invatat sa isi fure singuri caciula bravii moldoveni. Bolsevismul i-a stricat de tot. Nu se repara decit in citeva zeci de ani de europenism prin disparitia celor in virsta medie azi.

  • mai degraba ei cred ca sunt shmecheri;ca ii pacalesc si pe rusi si eu(romania)
   aici e problema lor,nu mult diferita de a noastra,ca „reusim sa-i fentam”

   intimplator

   06/06/2011 at 1:06 pm

   • Se pacalesc pe ei in primul rand.

    Eu sunt atent la proverbe din lumea intreaga.
    Vreau sa spun ca nicaieri dar nicaieri la alt popor nu am gasit zicala: „Sa iti furi singur caciula”
    😦

    Un tanar de stanga

    06/06/2011 at 2:14 pm

  • TDS, ai dreptate si nu ai 😦 Tb. sa plecam de la premisa ca mare parte din populatie este venita de aiurea. Moldovenii/romanii adevarati sunt putini la numar deoarece au fost deportati. Nu mai spun de familiile mixte, influenta rusa este imensa si nu cred ca poate fi diminuata indiferent de eforturile facute.
   Europenismul este un deziderat asa de indepartat ca seamana cu fata morgana.

   mar

   06/06/2011 at 1:09 pm

 26. folosirea frauduloasa a fondurilor europene:
  cineva spune mai zilele trecute ca cel care acceseaza fonduri europene ilegal este obligat sa le rambusrseze;eu spuneam ca in final statul=noi le rambursam;
  incepe sa fie clar ca noi le vom rambursa;
  cazul dragnea-daca e adevarat ce a transpirat-: sunt doua consecinte:
  a. pina plateste dragnea,daca plateste ca sed va amina un eventual proces pina la prescriere,va rambursa statul fondurile accesate fraudulos
  b. la fel de important: se anuleaza fondurile totale alocate romaniei in acel program
  nu stiu care e consecintea cea mai rea;ce nu vor sa priceapa ai nostri este ca eu nu este o vaca de muls si ca tine cu shmechereala romaneasca; ca sa nu mai spunem ca credibilitatea noastra e zero,si chiar intr-o greseala neintentionata ei vor suspecta o frauda

  intimplator

  06/06/2011 at 1:03 pm

  • Cred ca suntem la inceput 😦 Va fi jale, ptr. ca romanii au senzatia ca te poti juca cu auditul. Se va plati si pentru o virgula pusa aiurea.

   mar

   06/06/2011 at 1:14 pm

   • @mar
    atita timp cit cei de „la stat”folosesc auditul curtii de conturi la…,ca nu se ia nici o masura ,nu se va schimba nimic;
    in capul lor este ca si auditul eu e la fel;
    si cum fonduri europene acceseaza -in mare parte-abonatii la contracte de la stat…

    intimplator

    06/06/2011 at 1:27 pm

 27. Daca nu ati fost in Basarabia si vreti sa va faceti o parere cititi „In preajma revolutiei” a lui Constantin Stere. Nu cred ca s-au schimbat prea multe de atunci.

  Diana

  06/06/2011 at 1:21 pm

  • Diana, am fost in urma cu ani si a fost suficient 😦

   mar

   06/06/2011 at 1:24 pm

 28. Se pare ca va fi turul 2 „Conform numaratorii paralele efectuate de catre Partidul Liberal, rezultatul este de 46 la suta pentru Chirtoaca si 47 la suta pentru Dodon”
  http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=11199

  mar

  06/06/2011 at 1:22 pm

 29. Salut dragi tovarasi si pretini ! 🙂
  Vad ca abia acum incepe „boborul” sa discute despre noul cod penal . 🙂 Care de fapt este un „serviciu” legalizat adus tuturor celor cu „bube in cap ” . Putine exemple :
  1- Viol = raport sexula cu un minor . Daca are peste 16 ani (adica tot minor pina la 18 ani ), se considera viol doar daca victima nu a fost de acord cu violatorul . 😆 Cu o astfel de legislatie , nici domnul Berlusconi nu ar avea probleme in cazul Ruby . Doar ca la „prostii” de italieni violul este ca atare cu oricare victima care nu a implinit 18 ani . Indiferent de scuza . 🙂
  2- Prescriptia a fost redusa in foarte multe cazuri . Oare din dragoste fata de justitie sau pentru a proteja interese imposibil de confesat ? 😦
  In USA (tara comunista 🙂 ) , prescriptia inceteaza la prima sedinta de proces . Astel , nici un avocat nu are interes sa traga de timp din simplu motiv ca la o eventuala condamnare (chiar dupa ani de proces ) , clientul va face OBLIGATORIU pedeapsa primita .
  3- In Romania si omorul intra in prescriptie . 🙂 Asa o gramada de pensionati actuali cu pensi grase si presedintele de onoare a unui partid „democratic” au obtinut ce au visat . 😦 Doar ca „incultii” aia de la CEDO au scris ca nu se poate da prescriptie la niste fapte exterm de grave ca omorul .
  Tinind cont de toate aceste probleme grave (dar si de altele pe care nu le enumar consumind din timpul dvs . pretios ) , noul cod penal este din start o mare cacialma si cu grave probleme de drept international .
  Noroc ca avem in tara destui bani sa platim despagubirile obligatorii in urma sentintelor CEDO. 😦 😦

  Ștefan A.

  06/06/2011 at 1:35 pm

  • hooopa!
   Iute,asa,pana nu se scoala somnorosul?

   ela

   06/06/2011 at 2:20 pm

 30. hehe
  In Portocalia a cistigat centru-dreapta (partidul lui Barosso) iar socialistii au luat-o in barba

  Un tanar de stanga

  06/06/2011 at 2:27 pm

  • vor sa se aplice inainte sau dupa ce mai recruteaza cativa ca sa-l dea jos pe Basescu? 😆

   ela

   06/06/2011 at 2:49 pm

 31. Bună ziua,
  Despre „Constituția lui Băsescu” un articol interesant pe evz: http://www.evz.ro/detalii/stiri/ambasadorul-gitenstein-constitutia-si-drepturile-omului-nu-sunt-licente-pentru-a-fura-932853.html
  Practic vin semnale cât se poate de pozitive (atât cât le este permis) din partea ambasadorilor SUA și UK. Nu prea văd ce argumente contra ar avea Ponta&Antonescu în privința asta.

  dmariuss

  06/06/2011 at 2:50 pm

 32. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  06/06/2011 at 2:54 pm

 33. Nu este un lucru bun alegerea intr-un singur tur.
  Teoretic un partid cu sustinere de doar 10% poate lua 100% din voturi in conditiile fragmentarii optiunilor pentru celelelalte partide care pot fi radical opuse ca ideologie. Este o falsificare grosolana a democratiei.
  La fel si interzicerea migrarii. Migratorul poate fi cel ce inseala optinea alegatorilor sai sau dimpotriva, partidul de la care pleaca poate fi cel ce si-a schimbat orientarea. Un bun exemplu este PNLul.Plus ca nu e necesar sa migrezi pentru a vota complet opus partidului din care faci parte.
  USL ar fi incantat cu o astfel de optiune, e o eroare istorica sa cazi in capcana asta.

  vcaraman31

  06/06/2011 at 3:13 pm


Comentariile sunt închise.