O altă Constituţie şi sfârsitul statului iliescian
Postat de @Cetatean
Traian Basescu a intrat in ultima sa lupta politica, care poate parea din start pierduta intrucit nu vizeaza nimic altceva decit reformarea din temelii a chintesentei statului iliescian, anume sleampata, neclara si imobila constitutie iorgovaniana.
Constitutia iorgovaniana poarta in intregime chipul parintelui ei spiritual, Iliescu Ion: aparent democratica si moderna (precum rinjetul emanatului ucigas de tinere vlastare ale Revolutiei deturnate cu nepretuit ajutor sovietic) insa in realitate hidoasa precum talpa iadului, prin viziunea ei imobilista si retrograda despre raportul poporului roman cu sine insusi si cu clasa politica emanata.
Traian Basescu a deschis ultimul front al activitatii sale politice in calitate de sef al statului, si pare hotarit sa ucida cu mina lui aceasta Constitutie care e perfida tocmai prin aceea ca are in ea mecanismele unui blocaj perpetuu prin care poporului ii este confiscata, de 20 de ani, suveranitatea, de catre o clasa politica ce isi aroga dreptul de a-l reprezenta in (dez)onor Parlamentul Romaniei.
Nu voi face aici o analiza in extenso a proiectului noii Constitutii. Desi vorbim de « revizuirea » Constitutiei, e de fapt « rescrierea » ei din temelii, caci Basescu a atacat inima sistemului iliescian, anume modul in care suveranitatea este delegata de catre suveran (poporul) la reprezentanti (clasa politica), in care ea este exercitata in decursul celor 4 ani de mandat si in care ea este conservata de aceeasi oameni (organizati ca o casta in care animozitatile de suprafata palesc in fata prieteniilor de adincime intre Putere si Opozitie, concepte care sunt vide cind vine vorba de interesele strategice de grup).
Pentru cine citeste modificarile propuse de Basescu, ele sunt de bun simt. Trebuiau sa fie acolo inca din 1991, ca de pilda ideea ca nu toata averea este ferita de confiscare, ci numai cea licita, sau ca un Parlament nu poate suspenda un Presedinte pentru ca asa i s-a sculat unui batrin kagebist dupa intrarea Romaniei in UE, ori ca un parlamentar toxic precum Catalin Voicu nu poate fi arestat decit daca niste colegi de partid binevoiesc sa voteze pentru acest lucru.
Faptul ca e nevoie de o revizuire a Consitutiei cu rescrierea exact a acelor articole care privesc direct atributiile si functionarea puterilor in stat arata nu ca Basescu este un Presedinte care nu stie sa intre in haina prezidentiala croita pentru Ion Iliescu, ci, dimpotriva, ca a probat-o, a simtit de la inceput ca este croita prost si ca trebuie sa faca ceva sa ii plesneasca toate cusaturile, altmiteri ea va sfirsi prin a sufoca nu numai Presedintele, ci si poporul care l-a ales si care habar nu are despre modul cum aparatcikul cu rictus fortat si-a planuit eternizarea spirituala intre filele unei Constitutii care striga din toate articolele ca este facuta pentru a frina o tara intreaga din evolutia ei naturala spre democratie reala si capitalism adevarat.
Vom mai avea ocazia sa revenim pe indelete asupra Constitutiei, deocamdata sa ne limitam la a analiza sansele acesteia de a fi adoptata de actualul Parlament.
***
Primele reactii la proiectul noii Constitutii au fost furibunde si nici macar nu ar trebui sa ne mire. Daca ai fi sa judeci astazi sansele de concretizare ale proiectului de revizuire, ai zice ca ele sunt sub zero, pentru ca baietii din Parlament nu il vor vota nici picati cu ceara. Cine ar fi nebun sa isi taie craca de sub picioare ?
I) Sa privim totusi mai indeaproape timing-ul politic. Am avut doua referendumuri in 2007, unul pentru reconfirmarea unui Presedinte suspendat abuziv de Parlament si unul pentru introducerea votului uninominal. La primul scorul a fost zdrobitor in defavoarea Parlamentului si in favoarea Presedintelui. La al doilea, in noiembrie, nu au fost prezenti nici macar 27% dintre electori, insa ciine-ciineste parlamentarii au adoptat o struto-camila uninominala desi puteau face pe-a porcii in porumb, ca tot sunt obisnuiti cu postura asta. Au votat totusi modificarea legii electorale si auc disparut listele de partid, la care tineau toti mai ceva ca la moastele unor sfinti.
Am avut apoi un referendum in 2009 pentru unicameral si 300 de parlamentari, referendum care a intrunit conditia constitutionala si legala de validare, fiind prezenti peste 50% din cei inscrisi in listele electorale.
Dupa referendumul din 2009 am avut prezenta masiva a crizei economice, care a pus in lumina nu doar eternele gauri negre ale Romaniei, ci insusi modul intim de functionare si de perpetuare al unui model comun de actiune politica, anume asistentializarea masiva a cetatenilor in sprijinul voturilor o data la 4 ani.
Criza a strins Statul de git, Statul s-a apucat, cu chiu cu vai, sa isi faca ordine prin ograda, iar noi ne-am pus miinile in cap cind ne-am dat seama ca oricita curatenie ai face, exista un pietroi de neclintit in mijlocul curtii pe care scrie : « Stat Social, Ineficient, Corupt, caut votanti creduli pe care sa ii pacalesc din 4 in 4 ani. ».
Tot romanul a simtit efectele crizei si inca o va mai simti, si acest lucru a readus in discutie problema responsabilitatii celor care au ajutat criza sa muste mai adinc in buzunare : politicienii de toate culorile, cu demagogia lor, cu clientela lor, cu siguranta lor de baieti de neinlocuit care cer suplimentari de buget si nou parc auto in ani de criza.
A cam venit vremea sa cerem obolul clasei politice pe altarul reformei. Nu doar pentru ca din 2007 tot mergem la referendumuri, ci si pentru ca e vremea ca o reducere numerica sa fie aplicata si celor care sunt in virful piramidei. Romanii s-au vazut concediati, cu salarii diminuate, zbatindu-se in somaj prelungit si cu taxe marite. Iar in astfel de vremuri, ideile de Justitie si de Dreptate au mai mare forta, cu atit mai mult cu cit ele ii vizeaza pe cei care pina mai ieri erau intangibili, anume casta parlamentarilor.
Traian Basescu stie ca nimeni altul sa foloseasca in 2012 arma culpabilizarii unui Parlament care ar refuza sa voteze revizuirea Constitutiei in sensul dorit de popor. Politicienii care se iluzioneaza ca o pot lalai ca de obicei si ca pot scapa in 2012 fara a revizui Constitutia se inseala amarnic. Traian Basescu a fost redutabil si periculos chiar si cind a avut obiectivul realegerii ca Presedinte; in acest al doilea mandat, scapat de obiectivul realegerii, joaca pe o miza enorma. Nu mai are nimic de pierdut. Alegerile parlamentare din 2012 nu se vor juca decit in orizontul revizuirii Constitutiei iar politicienii care vor vrea sa mai aiba o sansa sa fie realesi vor trebui sa voteze proiectul.
II) In al doilea rind, Basescu este un abil negociator si le va face politicienilor, in special celor din Opozitie, o oferta pe care nu o pot refuza : voteaza Constitutia si el renunta la o parte din mandat. Inca nu e singur, un an sau doi, in functie de nevoi, insa aici el a spus azi rizind « nu ma pot duce in fata Parlamentului fara sa am nimic in buzunar », intelegind prin asta ca mai are si alte propuneri pe marginea carora este dispus sa negocieze. In practica, tentatia de a scapa de Basescu este enorma pentru partidele din Opozitie, mai ales ca Basescu a avut grija sa le spuna pe 14 martie, intr-un interviu la TVR, ca are pentru ei si varianta de a le oferi inca 4 ani de stat pet usa : « Pot oferi liniste Opozitiei si inca 4 ani dupa 2012 ». O fraza care, spusa de Basescu, are de ce sa provoace fiori. Prin urmare, voteaza Constitutia si scapa de Basescu, si obtin in schimb si recuplarea alegerilor prezidentiale cu cele parlamentare sau…inca o tura de stat pe margine, timp in care si cel mai bogat baron local PSD ar da faliment, iar « junilor » Crin Antonescu si Victor Ponta le-ar creste plete albe ca ale lui Mos Craciun de nici toata pomada de la coaforul la care merge si Udrea nu ar reusi sa le mascheze.
III) Nu in ultimul rind, in procedura revizuirii Constitutiei, daca Parlamentul refuza sa voteze proiectul, Traian Basescu poate apela la Curtea Constitutionala. Nu intimplator el a invocat astazi art. 2 din Constitutie, alineatul 1 (« Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum »), amintind ca referendumul nu este consultativ, cum spun politicienii, ci este act de suveranitate al poporului, iar Parlamentul este obligat sa tina cont de vointa electoratului.
Basescu a amintit si de alineatul 2, fara insa a-l cita (« Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu »): « In articolul 2 din Constitutie se precizeaza ca poporul isi exercita suveranitatea direct, prin referendum, sau indirect prin cei alesi. Din punctul meu de vedere e o chestiune de respectare de catre Parlament a suveranitatii poporului. Nu trebuie confundat cu prevederea din Constitutie ca referendumul e consultativ. E consultativ ca forma. Nu cred ca avem ca si conditie de discreditare a demersului faptul ca nu exista o majoritate de doua treimi. Chestiunea e de responsabilitate a Parlamentului fata de votul dat de unicul detinator direct al suveranitatii, care e poporul ».
Ce poate face Basescu in situatia in care Parlamentul refuza sa se conformeze vointei poporului sa sa adopte macar unicameralul si reducerea numarului de parlamentari ?
Sa sesizeze CCR, pe motiv de conflict juridic de natura constitutionala (CJNC) intre, pe de o parte, Presedintele statului, ca mediator intre stat si societate (art. 80 : « Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”) si ca initiator al referendumului din 2009 si al procedurii de revizuire in 2011 si, de cealalta parte, Parlamentul care refuza sa isi indeplineasca o atributie, aceea de a pune in aplicare un referendum.
Definitia CJNC, asa cum o da CCR in jurisrudenta ei este urmatoarea :
« Conflictul juridic de natura constitutionala intre autoritati publice presupune acte sau actiuni concrete prin care o autoritate sau mai multe isi aroga puteri, atributii sau competente, care, potrivit Constitutiei, apartin altor autoritati publice, ori omisiunea unor autoritati publice, constand in declinarea competentei sau in refuzul de a indeplini anumite acte care intra in obligatiile lor » (Decizia 53/2005).
In situatia in care Parlamentul ar refuza sa voteze noua Constitutie, doua intrebari se ridica :
a) non-actiunea Parlamentului (refuzul de a dezbate si de a vota) poate fi considerata o « actiune concreta » in sensul definitiei CJNC data de CCR ?
b) refuzul de a dezbate si vota noua Constitutie poate fi considerat un refuz de a indeplini un act care intra in obligatiile Parlamentului, refuz generator de CJNC? Altfel spus, Parlamentul este obligat, daca nu de litera, macar prin spiritul Constitutiei sa voteze o revizuire in sensul dorit de popor la referendum ?
Aparent, litera Constitutiei interzice mandatul imperativ (Art. 69, al.2. « Orice mandat imperativ este nul »), si parlamentarul nu poate fi obligat sa voteze intr-un fel sau altul nici macar o revizuire a Constitutiei pentru care poporul s-a pronuntat printr-un referendum valid.
Cu toate acestea, in situatia unui refuz, Parlamentul care s-ar prevala de calitatea de « reprezentant » al poporului si care decide sa foloseasca mandatul de reprezentant impotriva vointei poporului, confirmata prin referendum valid, ar incalca direct doua articole din Constitutie, anume art. 69, alineatul 1 (« In exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului »), si art. 2, al. 2 (« Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu »).
Cum naiba sa fii « in slujba poporului » si sa decizi ca mergi frontal impotriva vointei poporului (exercitata direct, prin referendum valid), sau cum naiba sa te prevalezi de calitatea de « reprezentant » al poporului suveran pentru a folosi suveranitatea exercitata cu delegatie tocmai impotriva suveranului care si-o exercita direct ? Nu inseamna acest fapt exercitatea suveranitatii « in nume propriu », ceea ce Constitutia interzice expres ?
Problema unui posibil conflict de natura constitutionala intre Presedinte si Parlament nu tine doar de raspunsul la intrebarea formulata mai sus, « refuzul de a dezbate si vota noua Constitutie poate fi considerat un refuz de a indeplini un act care intra in obligatiile Parlamentului ?» la care ar trebui sa raspunda CCR, ci si de raspunsul la intrebarea « Ce inseamna pentru un parlamentar a fi in serviciul poporului (art.69, al.1) din moment ce parlamentarul refuza sa aplice vointa poporului suveran ? ».
Se pare ca exista la acest nivel o ambiguitate fundamentala cuprinsa in chiar textul Constitutiei, care interzice explicit mandatul imperativ, punind totusi parlamentarul in serviciul poporului, iar aceasta ambiguitate care se refera la raportul intre popor si Parlament se regaseste si in art..2, in care suveranitatea este considerata ca exercitindu-se in egala masura prin referendum si prin intermediul reprezentantilor alesi. Cine are deci ultimul cuvint in caz de conflict intre suveran (poporul) si reprezentantii sai (parlamentarii) ?
Constitutia nu spune nimic, insa CCR statueaza, referitor la CJNC, ca « notiunea de conflict juridic de natura constitutionala nu se limiteaza numai la conflictele de competenta, pozitive sau negative, care ar putea crea blocaje institutionale, ci vizeaza orice situatii juridice conflictuale a caror nastere rezida in mod direct in textul Constitutiei” (Decizia 901/2009).
Or, in cazul unui refuz al Parlamentului de a vota noua Constitutie, am avea in mod evident un conflict intre Presedinte (care invoca art.2 : suveranitatea se exercita prin referendum, si, de ce nu, art. 69, al.1 : parlamentarii sunt in serviciul poporului) si Parlament (care ar invoca art. 69, al.2 : orice mandat imperativ e nul), conflict care rezida direct in textul Constitutiei.
CCR ar fi nevoita, asadar, la o eventuala sesizare a lui Traian Basescu, sa se pronunte si sa transeze un eventual CJNC intre Presedinte (ca initiator al referendumului consultativ de revizuire a Constitutiei) si Parlament (ca reprezentant care ar refuza sa aplice vointa suveranului). Nu spun ca asa se va si intimpla, insa exista premise suficiente pentru ca CCR sa intervina, daca ar fi sesizata, deoarece Constitutia actuala este suficient de ambigua cit sa jongleze in mod periculos cu notiunea de suveranitate in asa fel incit sa nu mai stii cine are ultimul cuvint in caz de conflict intre popor si Parlament pe marginea aplicarii unui referendum valid.
In opinia mea, cele trei arme ale lui Traian Basescu, respectiv : culpabilizarea politica a Parlamentului, oferta de nerefuzat privind reducerea mandatului prezidential si solicitarea interventiei CCR pentru solutionarea unui posibil CJNC fac din revizuirea Constitutiei un proces care are ceva sanse sa se materializeze.
Intii vor urla ca e dictatura, apoi se vor opune, apoi vor negocia si in cele din urma vor vota.
Bine scris! Felicitari,cetatene!
ela
02/06/2011 at 2:10 pm
Editorial de colectie.
Felicitari!
luminita
02/06/2011 at 2:13 pm
Ziua buna 🙂
Bine scris @Cetatean 🙂
Iata si PNL:
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8760319-crin-antonescu-pnl-respingem-diversiunea-lui-basescu-constitutia.htm
Ca de obicei suntem luati de prosti:
– „PNL nu accepta sa participe … in vederea modificarii Constitutiei pe picior, …” desi se va dezbate pentru circa un an este pe picior. Tot Crin da exemplu cu precedenta modificare (2002 discutat si modificat abia in 2003);
– „nu recunoastem legitimitatea profunda a unui astfel de referendum, care trebuie facut in conformitate cu practicile internationale”, dupa cum bine a scris @Cetatean, sa te tii daca nu recunoaste vointa exprimata prin referendum legal.
– „… PNL este de acord, putem sa modificam Legea electorala, nu e nevoie de modificarea Constitutiei, si sa facem 300 de parlamentari”. Pana acum ce au facut? Vor vota o astfel de schimbare (reducere la 300)? Si cu celalalt referendum (unicameral) ce fac? Vor sa aiba un cuvant de spus privitor la scrutin majoritar (vot uninominal 100%) care se anunta pentru vara urmatoare? 😉
Basescu mai are si alte (decat reducerea cu 2 ani) posibilitati de negociere (prevederi din propunere de modificare).
Sa speram ca pana la urma trece, desi tare mici sunt sansele revizuirii cu actualul Parlament 😦
CFG
02/06/2011 at 2:22 pm
Un punct de vedere documentat atat dpdv juridic cat si vizual.Pozele sustin veridicitatea celor scrise. Sincere felicitari, cetatean si gazdei pentru efortul depus!
mar
02/06/2011 at 2:23 pm
ca nu toata averea este ferita de confiscare, ci numai cea licita,!!!!!!!!!!!!!!
skorpion
02/06/2011 at 2:24 pm
Excelent !
Catz Kitty
02/06/2011 at 2:27 pm
Cand nebunia imbraca forme periculoase ptr. comunitate se ridica discernamantul. Cred ca aceast jeg uman, dovedit turnator nu reprezinta legitimitatea de a se exprima 😦 Tocmai ptr. a arunca aceste gunoaie la lada de gunoi a istorie tb. schimbata Constitutia.
„Traian Basescu nu a expus ieri un proiect de Constitutie, ci un scenariu SF. Cand realitatea devine prea dura, unii se refugiaza in fictiune. In 1945, izolat in propriul buncar, si Adolf Hitler facea planuri pentru a recuceri Europa. Acum, domnul de la Cotroceni, care se zbate la 10% din increderea populatiei, care a ratat toate obiectivele de politica interna si externa, care si-a incalcat toate angajamentele, s-a decis sa revizuiasca Constitutia si nu oricum, ci plasandu-se pe sine deasupra legii si a oamenilor, oferindu-si imunitate absoluta”
mar
02/06/2011 at 2:31 pm
Scuze, sursa este
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8760356-dan-voiculescu-traian-basescu-nu-expus-proiect-constitutie-scenariu.htm
mar
02/06/2011 at 2:31 pm
Aceasta este ce nu vor sa vada D-nii ce se erijeaza in aparatori ai „Boborului” Revizuirea Constitutiei, daca Dl. Basescu o avea in cap asa de clar , in cat condamna cu vehementa gandirea de acum 20 mde ani, dece nu a „miscat” trreburile mai pe la inceputul mandatului? Poporul, in numele caruia se pretinde ca se face si se drege, habar nu arte ce i se va intampla dupa, asa cum nu a avut habar despre ce i se va intampla dupa revolutie. Nici un partid si nici un politician, inclusiv acest cioclu al flotei Romaniei, nu au dreptul sa spuna ca au facut ceva pentru aceasta tara. Multi dintre ei ar merita, cu varf si indesat, soarta lui Ceausescu. Va sustin in ceea ce sustineti.
Paul
17/06/2011 at 9:19 am
Bravo!
travis
02/06/2011 at 2:31 pm
Punctul III si partea finala merita o discutie separata 🙂
– conducerea prin referendum (cica este arma preferata a Dictatorilor)
– recursul la populatie (https://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/05/27/populismul-boala-zilelor-noastre/) 😉
– diferitele conflicte existente in actualul text de Constitutie (unii sunt convinsi ca nu sunt)
Inca o data, bine scris, bravo. 🙂
CFG
02/06/2011 at 2:32 pm
Ai naibii de elvetieni cu dictatura lor ! Aia fac lunar referendumuri. 😀
alexa
02/06/2011 at 2:50 pm
Bine cetatean 🙂
Credeam ca trebuie sa decolez cu F-16 pentru a prezenta argumentele mele „grele . 🙂
Motorul a fost oprit .
Cit priveste pe astia din parlament , pot fi convinsi sa discute modificarile inclusiv cu bita . In istorie , sistemul asta a convins milioane de persoane . Mult mai evoluati decit caricatura Ponta & Crin .
De Iliescu nu vorbesc . Cind am sa il vad in pardesiu de scinduri , voi deschide sticla de sampanie .
Ștefan A.
02/06/2011 at 2:35 pm
Excelent, ***** 😀 !
Gino
02/06/2011 at 2:40 pm
Foarte bun articolul ! Felicitari ! Si na….ca tot articolul 69 m-a enervat si pe mine : http://alexaionescu.wordpress.com/2011/06/02/power-to-the-people-constitutia/
alexa
02/06/2011 at 2:52 pm
BRAVO BRAVO Citizen. La mine in sat inainte de a negocia si a stabili modus vivendi dulaii se hamaie RAU (orice asemanare cu Ipo_Crin si Ponta e voita). REPET aici un apel: Avem OCAZIA de aur si PUTEREA de a face sa se intample. Daca noi toti, cei ce ne citesc si ne asculta, cei de pe (alte) forumuri vrem, SE POATE!. Eu intentionez sa scriu parlamentarului meu (si pe e-mail si conventional) cerand si confirmare de primire. Mesajul va fi scurt: daca nu sustine noua Constitutie nu-l voi vota si voi face tot ce este posibil sa-i conving si pe altii sa nu-l voteze. Grass roots movement! HAI CA SE POATE! PE EI dragilor!
cinic
02/06/2011 at 2:56 pm
excelenta analiza.
a
02/06/2011 at 3:01 pm
Eu deja am votat revizuirea/rescrierea Constitutiei.
Si va fi prima data cind ma voi prezenta la vot pentru Constitutie (in 1991 si 2003 nu am votat).
Dar gasesc inoperanta solutia „oferta de nerefuzat privind reducerea mandatului prezidential”, la fel cum nu ader la demisia/inlocuirea lui Boc.
Si nu cred ca dictatorul va alege asemenea solutie prosteasca.
victor L
02/06/2011 at 3:02 pm
Dragi prieteni, eu m-as feri de referendum, dintr-un motiv simplu – cunostintele politice ale votantilor si structura populatiei. Asta, ca sa nu ma refer la structura viitoare a populatiei, structura care este extrem de periculoasa pentru democratie….
Bujold
02/06/2011 at 3:03 pm
excelenta analiza, Cetatene,
as mai intercala in propozitia ta finala
Intii vor urla ca e dictatura(1), apoi se vor opune (2), apoi vor negocia (3) si in cele din urma vor vota.(4)
intre (1) si (2) sau intre (2) si (3) – as intercala – si incercarea de SUSPENDARE a lui Basescu pentru a temporiza mersul in linie dreapta a unei noi Constitutii…..
skorpion
02/06/2011 at 3:08 pm
Salutare la toata lumea si merci pentru aprecieri 🙂
Din pacate, nu pot comenta pina dupa la ora 17, deoarece sunt retinut de ratiuni de serviciu independente de vointa mea. Voi fi alaturi de membrii Politeia dupa ora 17.
Cetatean
02/06/2011 at 3:28 pm
Excelent City 🙂 Felicitari.
mircea
02/06/2011 at 3:32 pm
Ziua buna all 🙂
Stefane 🙂 tzine motorul avionului in stand-by 🙂
O mana de ajutor oricand e nevoie ca sa punem presiune pe sparlamentari 🙂
Eu am o cosharca de oua clocite de la Pasti le tzin.Poate reushesc sa-i insanatoshesc scalpul Crinaucului a.i. sa nu mai aiba nevoie de dat ture pe la coafor 😆
mircea
02/06/2011 at 3:37 pm
Cetatean,
nu cumva tu il suplinesti pe Crin la Parlament? de esti atit de ocupat 😉
victor L
02/06/2011 at 3:38 pm
Excelent. Bine documentat si explicit.
Catalin
02/06/2011 at 3:38 pm
Te apuca ameteala cand realizezi cat de importanta e aceasta revizuire a Constitutiei.
Fireste, clasa politica e atat de ticalosita incat va face tot ce ii sta in putinta sa stopeze acest demers. Din pacate populatia a ajuns si ea indeajuns de bezmetica si rinocerizata incat sa nu intuiasca gravitatea situatiei.
Galeata cu pixeli
02/06/2011 at 3:50 pm
Pe Politeia Europeana aveti: Europa: o Uniune a uniunilor!
http://politeiaeuropa.wordpress.com/2011/06/02/europa-o-uniune-a-uniunilor/
Theophyle
02/06/2011 at 4:08 pm
Proiectul acestei revizuiri a constitutiei va trebui dazbatut si votat. Ma gandesc acum la PDL pentru ca despre opzitie si teleopozitie nu are rost sa vorbim pentru ca pozitia ei este clara: ANTI! Revenind la PDL cred ca este un moment propice de a se alege graul de neghina. Chiar daca Codul Etic nu trece in forma dorita de Monica Macovei macar o sa stim cum si cu cine votam. Deci, inca un punct castigat de Basescu.
As vrea sa cred ca Basescu renunta la 2 ani de presedintie si revine in PDL (cu toate ca nu asta a declarat) ca sa faca ordine si pentru a da un partid credibil pentru o Romanie europeana nu doar cu numele, dar si cu spiritul.
Catalin
02/06/2011 at 4:13 pm
Salut din nou!
ramasesem fara net.
Ca sa adaug si eu ceva la cele deja scrise in comentariile de ieri,
cred ca populatia/electoratul in spetza va intelege din dezbaterile de la televizor si din articolele din presa scrisa ca trebuie sa sustina acest proiect absolut imperios necesar .
Cu cat se vor arunca scuipati si zoaie mai multe de catre puturosii lui Crin, securistii lui Voiculescu si kaghebistii imbacsiti ai lui Iliescu/Ponta,
cu atat se vor convinge oamenii ca acesti ticalosi politicieni vor o tara pe care sa o escrocheze pana la distrugerea totala.
Lumea nu este chiar dezinteresata de politica si nici ignoranta in aceasta privintza.
Chiar si in satele tarii oamenii sunt la curent si discuta intre ei .
Trebuie ca PDL-ul sa lucreze la o mai buna comunicare,
pentru ca se poate.
Si televiziunile mogulilor pot fi infrante, cu arma argumentelor repetate de sute si mii de ori, pana la satzietatea ipocritilor parteneri de dialog din studiourile tv.
PDL-ul trebuie sa trimita politicieni si analisti cababili sa-si sustina convingerile in dezbaterile televizate.
Haideti, ca se poate!
Eu asa cred.
luminita
02/06/2011 at 4:18 pm
excelent scris. felicitari autorului si gazdei. am facut si eu o trecere in revista a pozitiilor fata de aceasta noua constitutie:
http://sareinochi.wordpress.com/2011/06/02/daca-pentru-adoptarea-noii-constitutii-se-mizeaza-pe-responsabilitatea-parlamentului-cine-va-%E2%80%9Crepera%E2%80%9D-suveranitatea-poporului-in-caz-de-esec/
Sare'n Ochi
02/06/2011 at 4:19 pm
Nu pot sa nu amintesc un of al meu pe care deasemenea l-as dori realizat.
In afara de revizuirea Constitutiei as dori sa se adopte si Legea Reorganizarii Teritoriale In Regiuni de Dezvoltare.
Asta ar aduce multe beneficii, si nu il amintesc decat pe cel privind REDUCEREA BIROCRATIZARII EXCESIVE DIN ADMINISTRATIE.
luminita
02/06/2011 at 4:25 pm
este asa de bine scris, cä ar trebuii, trimeasä tuturor cetätzenilor romaniei, ca e-mai, fluturasi, postäri.
este o analizä corectä si se incheie optimist.
FELICITÄRI!!!!!!!!!!!!
theo
02/06/2011 at 4:27 pm
SCHIMBAREA CONSTITUTZIEI ESTE VITALÄ.
este criminal, felul cum pr toate posturile
croncäne, insultä si dä interpretäri dupä plac.
parvulescu, este o soparlä, este rusinos ce face.
theo
02/06/2011 at 4:30 pm
[…] PS: O excelentă parafrazare după Ghandi: Întâi vor urla că e dictatură, apoi se vor opune, apoi vor negocia și, în cele din urmă, vor …. […]
Dacă pentru adoptarea noii Constituții se mizează pe responsabilitatea Parlamentului, cine va “repera” suveranitatea poporului în caz de eșec? | Sareinochi's Blog
02/06/2011 at 4:33 pm
Salut,
Totusi chiar daca averea se prezuma licita nu inseamna ca e ferita de confiscare. Daca se demonstra ca nu e licita, se putea confisca. Sau inteleg eu gresit? Asa exista si prezumtia de nevinovatie, dar daca procurorii gasesc dovezi …
Si chestia cu retinerea 48 de ore nu o inteleg. Poate politia sa te retina asa 48 de ore for no apparent reason?
Radu Ionescu
02/06/2011 at 4:47 pm
Salut
Asta cu 48 de ore e asa 🙂 , sa aiba de unde face concesii. 🙂
Ștefan A.
02/06/2011 at 4:51 pm
azi, avocatii trag de timp, mai lesina cate un ipochimen, mai ia spaga un grefier, mai primeste atentie un judecator ca sa citeasca mai incet, si trec 24 de ore. Si sa vezi ghinion se confirma retinerea la 2 ore dupa ce s-a scurs termenul si a plecat acasa cel in culpa. S-a intamplat cu SOV, cu liderii de clan etc. Cu 48 de ore nu mai tine! In alte tari exista si 72 de ore, iar cu Patriot Act nu mai e limita in USA.
cinic
03/06/2011 at 8:27 am
CE INVERSUNARE; CE URLETE , CE DEMENTZÄ:
S-A TREZIT SI PUTUROSUL SI LATRÄ:
EU SÄ FIU IN LOCUL VOSTRU; AS ROSTOGOLI-O PESTE TOT; SI LA PRESEDINTE; LA AMBASADE; BRUXELLES; PE TOATE BLOGURILE:SI SPECIAL INAFARÄ:
AM CITIT POSTAREA; DE CATEVA ORI; DE PLÄCERE:
INCÄ ODATÄ, la politeia , se croieste drumul
democratic al Romaniei; VÄ IUBESC:
theo
02/06/2011 at 4:52 pm
Buna ziua din nou la toata lumea, am aterizat pe baricada 🙂
Cetatean
02/06/2011 at 5:05 pm
Ziua buna ,
Excelent scris @Cetatean.
Eu cred de asemenea:
CA nu mai este in primavara, vara vietzii. Bate catre sfarsitul toamnei. In sondaje, cred ca, scade constant. PSD, vezi „pinochio” a lui Lazaroiu, i-a cam tras-o. Pozitia CA in PNL este tot mai subreda. Nu stiu daca el mai poate vorbi de 2014. CA (+PNL) va vota constitutia, parerea mea, daca primeste 2 ani de presedentie „cadou”.
eugeni
02/06/2011 at 5:32 pm
sub nici o forma nu doresc un crin antonescu ca presedinte al unei tari europene. ar fi o rushine mult prea mare…
skorpion
02/06/2011 at 5:34 pm
eu nu am zis ca iese presedinte. 🙂
eugeni
02/06/2011 at 5:36 pm
ba sa primeasca ce a semanat! 😦
ela
02/06/2011 at 5:35 pm
CA este in cadere libera, inclusiv PNL-ul. Aseara la B1 TV molusca de Gusa a spus acest lucru. Simplul fapt ca un invid ca CG incepe sa se distanteze de corabia USL, spune foarte mult despre evolutia viitoare.
mar
02/06/2011 at 5:42 pm
salve, eugeni 🙂
Crin e departe de primavara vietii, dar e la fel de prost ca la virsta aia.
Cetatean
02/06/2011 at 5:48 pm
Off topic. Buscu nu a strans suma ptr. a cumpara marca AC, urmeaza o noua strigare.
mar
02/06/2011 at 5:48 pm
Face un imprumut la Fort Knox. Doua bullioane jumate ii ajung.
Teoria conspiraţiei: Strauss-Kahn a fost arestat pentru că a descoperit că America nu mai are aur.
http://www.realitatea.net/teoria-conspiratiei-strauss-kahn-a-fost-arestat-pentru-ca-a-descoperit-ca-america-nu-mai-are-aur_840795_comentarii.html#comentariu-6176432
STRAJNIK
02/06/2011 at 6:09 pm
@mar: asta voiam sa spun si eu aseara.
Se vede ca barca se scufunda; sobolanii sunt intotdeauna primii vestitori.
ela
02/06/2011 at 6:02 pm
Emil Boc a criticat, joi, declaraţiile liderului PNL Crin Antonescu referitoare la nerecunoaşterea legitimităţii referendumului, spunând că aceste afirmaţii îl compromit total ca om politic şi lider al opoziţiei şi ar trebui să genereze imediat demisia de onoare a acestuia.
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/boc-ii-cere-lui-antonescu-demisia-de-onoare-vezi-de-ce-227192.html
mar
02/06/2011 at 6:09 pm
De unde onoare la acest trufash repetent Absentescu?
El are „onoarea” de a-l considera pe turnatorul cu diploma Voiculescu un prieten si „om politic pozitiv”!!!!!!!!!!!
Cand are el timp sa se gandeasca la onoare si din ce amintiri scormonind poate el gasi sensul acestui cuvant, daca doarme tot timpul cu bigudiurile antidemocratie pe cap ?????
luminita
02/06/2011 at 7:06 pm
Un offtopic actual
In fond de ce roamanii sunt gata sa iasa la protest privind taxa auto dar nu fac nimic cind e vorba de sanatate si de CAS care dijmuieste banii mediciloor si pacientilor deopotriva ?
http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-8760646-razboi-care-visat-mult.htm
Un tanar de stanga
02/06/2011 at 6:33 pm
Nu exista dovada de prostie mai mare la baietii din Opozitie decit atacarea legitimitatii referendumului si oportunitatii modificarii Constitutiei.
Ca un doctor iscusit, Basescu a pus bisturiul in cangrena pe care toate lumea o stie de 20 de ani, numai politicieni se agita si urla ca prioritatea nu e cangrena, ci e buba din talpa.
Cetatean
02/06/2011 at 6:34 pm
salut Cetatean, postarea e buna, Basescu e inspirat, vor avea de furca bolsevicii si ticalosii cu constitutia lui basescu. Vom avea distractie 2 ani 🙂
e de bine !
Un tanar de stanga
02/06/2011 at 6:42 pm
TDS, salut si merci! 🙂
Basescu a iesit la lupta, si de data asta vineaza de placere 😈
Cetatean
02/06/2011 at 6:44 pm
Cu pliciul de muste si cu Detexanul de insecte 🙂
Un tanar de stanga
02/06/2011 at 6:53 pm
Hopaa, a sarit Nastase cu suspendarea lui Basescu 😉
http://www.realitatea.net/nastase-basescu-nu-avea-dreptul-sa-modifice-proiectul-de-constitutie-trimis-de-guvern_840858.html
Dupa Nastase, Basescu „nu avea voie” sa modifice proiectul de revizuire trimis de Guvern.
„Dar aici avem o problemă destul de serioasă. E fals în acte publice! Chestie gravă! Dacă ajunge la Parlament, unii vor spune, iată motivul pentru care Dan Voiculescu ar putea să susţină suspendarea preşedintelui”.
Unu: unde scrie ca Presedintele NU are voie sa modifice proiectul trimis de Guvern? Art.150 al.1 din Constitutie: „(1) Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului…”.
Exista acolo vreo distinctie intre ce poate si ce nu poate Basescu sa modifice in proiect? NU. Unde legea nu distinge, nici Bombonel nu are voie sa distinga.
Lasam la o parte chestiunea cu suspendarea, care nu mai are cum sa mearga ca in 2007, ins atrebuie sa constatam ca baietii reactioneaza in cel mai prost mod cu putinta: ataca legimitatea referendumului, spun ca nu vor vota Constitutia si vor sa il suspende pe Basescu.
Reteta perfecta de sinucidere politica la alegerile din 2012 😆
Cetatean
02/06/2011 at 6:44 pm
„baietii” reactioneaza in masura capacitatilor lor intelectuale . 🙂
Nu poti sa ceri mai mult de la un fost prim ministru care face tot posibilul pentru a ajunge la faimoasa prescriptie juritica in legatura cu o grava acuzatie adusa dar fara sa treaca prin tribunal .
Pentru astia , exact ca pentru taticul lor , tovarasul Ion Iliescu , justitie e acea putere care le face lor jocurile . Asa a invatat Iliescu pe vremea cind era nomenclaturist si activist PCR , asa a educat si urmasii lui .
Ștefan A.
02/06/2011 at 6:58 pm
Nu sunt de acord ca in masura capacitatilor lor intelectuale, fara sa-i cunosc. Mai degraba in masura a ceea ce considera ei ca putem noi rationa 😦
Iliescu si-a ales urmasii functie de ce vroia sa obtina :(, apoi educat … 😦
Si nu numai Justitia le face jocurile ci si Legislativul, Executivul … o poveste cunoscuta din istorie 😦 … noi o traim insa si nu mai scapam de ei 😦
CFG
02/06/2011 at 7:10 pm
I-a luat pe nepregatite si cu lectia neinvatata!
ela
02/06/2011 at 7:01 pm
Buna sear,
L-am auzit azi pe nastase live, cred ca v-am si anuntat. Mi s-a parut ca s-a uratit si mai tare, ii iese rautatea prin piele. Parca v-am si spus ca a zis ca felix are tot dreptul sa-i ceara iar suspendarea presedintelui.. Ma gandeam ca o stii el ceva!
Dupa ce am citit postarea lui cetatean m-am lamurit ca lucrurile care ii turbeaza pe opozanti sunt profunde si foarte bine gandite.
Theo are dreptate, ar trebui ca aceasta demonstratie logica, documentata si sistematizata sa fie citita de cat mai multi oameni obisnuiti sa se lamureasca de realitatea adevarata.
cedric
02/06/2011 at 7:03 pm
@mar 6:09
Tov. Crin Antenescu este demn de Caragiale: in aceeasi conferinta spune ca modificare trebuie sa se faca intr-un viitor Legislativ „într-un climat de dialog” ca mai apoi „nu poate face obiect de tranzacţie cu nimeni şi cu nimic”.
Se negociaza si nu se negociaza.
CFG
02/06/2011 at 7:06 pm
Tovarasul Antonescu crede ca va mai prinde Parlamentul dupa 2012?!
Asta e tare de tot!
Cetatean
02/06/2011 at 7:15 pm
Absentescu e un bou politic.
A spus-o mai frumos decat mine Cristoiu, aseara, la be unu.
Antonescu nici macar atata lucru elementar logicii de clasa a 2-a primara nu pricepe, ca aceasta Constitutie va intra in vigoare odata cu mult preconizatul lui mandat de presh, nu il va mai afecta prerogativele actualului Presedinte Basescu.
Nu el s-a autodeclarat candidat la presedentie in 2014 din partea USLinosilor , lasandu-i tontului functia de premier?
De ce nu pricepe?
Nu mai are bani de whiskey si a trecut la etnobotanice?
Este inadmisibil pentru varsta lui biologica sa nu priceapa , nu mai pun la socoteala si studiile , asa cu repetitie cum au fost ele.
luminita
02/06/2011 at 7:18 pm
Antonescu s-ar putea sa nu mai prinda nici o redistribuire si va putea sa doarma cit vrea dupa 2012!!!
Cetatean
02/06/2011 at 7:21 pm
Mister C, salut! 🙂
Uneori mă tem de analizele domniei tale care, arătând directiile de lovire, să nu devoaleze și „căile de scăpare”, deși acum bravii noștri USLinoși sunt cam în pozitia cunoscută în sah prin termenul de „mutări forțate”!
Orice ar face, ies bine „jumuliti” din tărășenia asta! 😀
oldhashu
02/06/2011 at 7:10 pm
Hashule, stai linistit! 🙂
Stiu foarte bine sa arat cum sa fie loviti baietii, si sunt atent sa nu le arat si cum sa scape. De altfel, nici nu trebuie sa fiu prea atent, se reped sa muste nada ca prostii, si e o placere sa ii vezi ;-)!
Cetatean
02/06/2011 at 7:14 pm
:D: :D: :D:
oldhashu
02/06/2011 at 7:23 pm
Pot sa scape 😦 … prima reactie a fost de boi/tampiti pe toata linia … sa o tina tot asa!
CFG
02/06/2011 at 7:38 pm
Excelent, incepe sa se mareasca baricada 🙂 Nu trecuseră nici câteva minute de la anunţarea propunerilor de modificare a Constituţiei când haitele vînto-voiculesciene s-au repezit la gâtul lui Băsescu denunţând „autoritarismul”, „dictatura”, „jupânul”. Felix însuşi l-a comparat cu Hitler pe fondul ariei „diversiunii” cântată regulamentar de cei doi backing vocals C&V. Dar cu ce i-a speriat „dictatorul” în asemenea măsură?
http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/tiranul-vrea-sa-le-ia-banii-oligarhilor-sariti-227199.html
mar
02/06/2011 at 7:24 pm
CRISTIAN CAMPEANU
„Averea nu se mai prezumă licită. În prezent statul român nu se poate atinge nici măcar de de averile celor condamnaţi pentru corupţie sau alte infracţiuni pentru că practic nimeni nu poate dovedi caracterul ilicit al dobândirii averii. În momentul în care, din noul proiect de Constituţie este scoasă această prevedere care nu există nicăieri în lumea civilizată, povara de a dovedi că averea este licită îi revine celui pus sub acuzare şi, în cazul în care nu poate face proba, averea poate fi confiscată.
Acest articol poate constitui cea mai mare victorie a luptei anticorupţie în România şi o ameninţare mortală la adresa oligarhiei care riscă să rămână şi fără imunitate şi cu banii luaţi. De aceea, veţi auzi răcnindu-se din toate antenele şi realităţile vorbe grele despre Dictator şi diversiunile lui. Vestea proastă e că politicienii noştri nu vor accepta niciodată să îşi pună de bunăvoie ştreangul acestor reforme de gât şi probabil proiectul de modificare a Constituţiei va fi respins. Vestea bună este că acum ştim ce trebuie făcut şi, mai devreme sau mai târziu, vor afla şi românii”
luminita
02/06/2011 at 7:35 pm
Spartakus – Dacă se va ridica, vreodată, o cruce în memoria Partidului Naţional Liberal, pe ea va scrie, cu siguranţă: “Născut la 24 mai 1875, decedat la 31 mai 2012, la venerabila vârstă de 137 de ani şi şapte zile”.
http://www.reportervirtual.ro/2011/06/al-treilea-nu-exista.html
mar
02/06/2011 at 7:38 pm
Intre 1990-2012 a fost sechestrat si incuiat in beci fiind inlocuit cu niste impostori care i-au purtat hainele si uneori i-au imitat vorbele
Un tanar de stanga
02/06/2011 at 7:43 pm
Blogosfera e plina de oameni de spirit si de bun simtz civic, asa cum este si Spartacus.
Pacat ca la nivel politic suntem nereprezentati, aproape deloc.
luminita
02/06/2011 at 7:49 pm
ce ti-am spus, cetatene, ceva mai devreme sus,
ca vor incerca sa-l suspende pe Basescu,
chiar mai repede decit m-as fi asteptat????
skorpion
02/06/2011 at 7:49 pm
skorpi, ai dreptate, pe bune.
Insa cred ca deocamdata sunt vorbe, nu vor trece la fapte. sau, mai stii?
Cetatean
02/06/2011 at 8:39 pm
Ziua buna ,
Felicitari Cetatean. Excelent articol.
Din pacate eu tot cred ca aceasta Constitutie are sanse mici sa treaca. Chiar daca Basescu ar reusi sa-i convinga sau forteze pe parlamentarii opozitiei sa voteze, exista mai multi oameni ai puteri carora le e frica ca nu mai prind si ei o bucata de ciolan in 2012 daca raman mai putine locuri in Parlament. Mi-e frica sa nu tranteasca chiar ei votul.
DMZ
02/06/2011 at 7:52 pm
salut, DMZ! 🙂 merci!
Eu cred ca vom avea constitutie schimvata!
Cetatean
02/06/2011 at 7:58 pm
Unde vezi tu ca incearca, skorpion?
sunt la nivel de vorbe si aici vor ramane.
se vor sfasia intre ei.
disperarea e numele lor acum.
luminita
02/06/2011 at 7:52 pm
Buna seara 🙂
Nu e neaparat on-topic, dar e buna. Azi, de la un „dorel” am auzit o vorba mare:
„Atat eu, cat si altii o ducem rau a nivel national!”
Mininunata, vorba, e spus adanc :lol:.
Cat despre constitutie: Este batalia suprema, acum nu mai merge, decat noi sau ei. Ori se vor supune „ei” rigorilor democratiei 😈 , ori ne vom supune noi (sau emigram) legilor mafiote 👿 . Cred ca pentru asta chiar merita aruncate in joc ultimele rezerve. Pe an ce trece, rezervele mele personale sunt tot mai mici.
DanSu
02/06/2011 at 8:14 pm
Statistica – pana la aceasta ora blogul a fost accesat de 1100 cititori 🙂
mar
02/06/2011 at 8:16 pm
Dane, ne aruncam cu totii, acum ori niciodata! 🙂
Cetatean
02/06/2011 at 8:17 pm
Buna seara, buna seara.
@cetatean, felicitari. Excelenta analiza 🙂
clemycali
02/06/2011 at 8:17 pm
Clemy, merci! 🙂
Deci sa inteleg ca iti place si ca a meritat sa o astepti?
Cetatean
02/06/2011 at 8:20 pm
Sigur, Si am constatat ca amandoi suntem de acord asupra unui fapt: ca sursa tuturor problemleor este constitutia adoptata in 91 🙂
Iar analiza juridica, privind rolul CCR este extraordinara. Cred ca acolo este cheia. Basescu i-a prins in capcana: pe de o parte referendumul care a aprobat parlamentul unicameral cu maximum 300 de parlamentari si pe cealata parte CCR care ii va da dreptate presedintelui. De asta sunt asa de turbati.
clemycali
02/06/2011 at 8:25 pm
Clemy, ca sa fiu sincer, eu nu sunt specialist asa de tare in chestiuni juridice de acest calibru. Insa trebuie sa recunoastem doua lucruri:
– ca referendumul e VALID sub toate aspectele, deci poporul si-a exercitat suveranitatea, in termeni iart.2, al.1.
– acest lucru TREBUIE sa aiba consecinte juridice si constitutionale.
mai departe, tine de cum interpreteaza CCR.
Cetatean
02/06/2011 at 8:33 pm
daca tot suntem la capitolul postari, am dat si eu o raita pe la Copac, sa iti citesc postarea.
Ai dreptate, proiectul ii pune pe aia din USL in situatia de a explica de ce se opun. Si vor avea de „explicat” timp de un an, suficient cit sa le cada toate mastile ipocrite.
Cetatean
02/06/2011 at 8:23 pm
Multumesc ptr vizita 🙂 Si da, cu cat explica mai mult cu atat isi dau cu stangul in dreptul si cu freza in troturar.
clemycali
02/06/2011 at 8:29 pm
Bună seara!
Felicitări ! Foarte bun articolul! Mă bucură faptul că apreciați inițiativa curajoasă a președintelui.
dictaturajustitiei
02/06/2011 at 8:29 pm
buna 🙂
Cum sa nu apreciem initiativa? O sustinem pina in pinzele albe, e o oportunitate istorica!
Cetatean
02/06/2011 at 8:37 pm
Au turbat – Mostra de ganire la Tradiceanu „Toţi cetăţenii României vor fi afectaţi de o astfel de Constituţie care prevede nişte derapaje care nu sunt comune cu nici o altă Constituţie din Europa. Sunt nişte aiureli care derivă din coşmarurile preşedintelui”
http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/tariceanu-proiectul-constitutiei-are-aiureli-din-cosmarurile-lui-basescu-227208.html
mar
02/06/2011 at 8:34 pm
Un idiot. Daca ar citi cu atentie legile fundamentale ale trilor membre ale UE ar gasi o gramada de asemanari cu prevederile propunerii facute de Basescu. Sa citesti e greu 🙂
clemycali
02/06/2011 at 8:42 pm
Clemy, ca sa citesti tb sa aloci timp si efort, nopti nedormite, sa renunti la una la alta. Cand sa faca acest efort?
mar
02/06/2011 at 8:51 pm
Dar pe Motocicleanu cine l-o fi consiliat in probleme constitutionale de-si da cu parerea apocaliptic?
Nu cumva desteptul gigolo cu masteratul luat pe feisbuc, Chiuauariu?
luminita
02/06/2011 at 8:45 pm
Lumi, Chiuariu gigolo 😀
mar
02/06/2011 at 8:48 pm
Chiuariu, ala care abia a luat 8 la licenta in Drept la o universitate particulara infiintata de un fost securist?
Cetatean
02/06/2011 at 8:50 pm
Da, copilotul lui Frenechiu, de la Iasi.
Ca nu stiu cum se facu, ca Iasiul e plin de oameni superdestepti, dar liberalii numai lacuste cu trompe au gasit .
luminita
02/06/2011 at 8:54 pm
pai, nu stii ca-si pusese niste poze fatale pe FB in perioada cand era baritai ministrul de justitie????????????!//??
luminita
02/06/2011 at 8:50 pm
Nu, ptr. ca nu am cont pe FB. Iar individul cere palme cand deschide gura, juri ca este o gasca stransa de gat.
mar
02/06/2011 at 8:53 pm
Ei, nu trebuie sa ai, si eu am citit asta in presa.
Avea o poza galesha….cica pentru agatzat entelectuale cu cap.
luminita
02/06/2011 at 8:56 pm
pai PNL-ul e plin de fete destepte care dorm cu poza lui Crin sub perna.
Cetatean
02/06/2011 at 9:00 pm
da-mi voie sa te contrazic (numai de data asta 😆 )
omu’ cela behaie, nu cuvanta.
ela
02/06/2011 at 9:01 pm
un tinar mafiot obraznic cu voce si chip de tap.
Cetatean
02/06/2011 at 9:03 pm
Va rog sa ma scuzati, este „moartea pasiunii”.
mar
02/06/2011 at 9:06 pm
Doamne, cum or dsa mai plinga si or sa voteze modificarea Constitutiei, nici nu au idee 😈
Timingul e perfect, asa cum am incercat sa arat in articol. Vin alegeri si vine si examinarea prin vot a USL-istilor 😆
Cetatean
02/06/2011 at 8:38 pm
La b1TV, Pora si pupinul lui Vantu 😦 Mare analist a ajuns Mihaiu 😦 asta se pricepe de la mediu la drept constitutional 😦
Se anunta o emisiune interesanta.
mar
02/06/2011 at 9:09 pm
Si daca poti sa ne dai din cand in cand amanunte despre ce se discuta acolo ti-as fi recunoscatoare 🙂
clemycali
02/06/2011 at 9:10 pm
Incercam 🙂
Horia Alexandrescu incearca sa argumenteze, corect, ca modificarea Constitutiei este anuntata de mult timp. Inclusiv partidele au fost de acord pana intr-un punct, dupa care au uitat.
mar
02/06/2011 at 9:12 pm
Absolut exact. Plus ca a fost si un referendum ptr parlament unicameral si limitarea numarului de parlamentari. Sa ia baietii niste lecitina poate li se imbunatateste memoria.
clemycali
02/06/2011 at 9:15 pm
Clemy, lecitina este subtire ptr. pierderile de memorie ale opzitiei retrograde si comunistoide 😦
mar
02/06/2011 at 9:19 pm
la Turcescu este Pora si cretinul de Liviu Mihaiu
care deocamdaat debiteaza prostii
cedric
02/06/2011 at 9:09 pm
vai,ce tristete pe dobi:ne confruntam pe cea mai mare migratie a tututror timpurilor
ela
02/06/2011 at 9:12 pm
Migratie de ce? De purici?
clemycali
02/06/2011 at 9:14 pm
de populatie tanara
ela
02/06/2011 at 9:14 pm
Idoitul de Mihaiu, vrea bicameral si considera ca nu este o prioritate modif constitutiei. Normal, hidrantul si batista ptr. el si stapanul lui 😦
mar
02/06/2011 at 9:13 pm
A Pora: nu e de loc o apocalipsa; aduc bani,cel putin un milion se intorc dupa ce vad cum arata mnca si performanta
ela
02/06/2011 at 9:14 pm
Pora: romanii aveau nevoie de asta:vad ca nu suntem buricul lumii;ne prinde bine
ela
02/06/2011 at 9:15 pm
Pora: poate le prinde bine romanilor
ela
02/06/2011 at 9:16 pm
Andreia Pora, „opozitia este tembela” nu are argumente.
mar
02/06/2011 at 9:18 pm
Adevarat 🙂
clemycali
02/06/2011 at 9:21 pm
Cristoiu: aici a ramas marea majoritate a natarailor, in frunte cu noi!
cedric
02/06/2011 at 9:21 pm
tinerii pleaca pt ca deciziile sunt luate de natarai
cedric
02/06/2011 at 9:22 pm
Cristoiu, a ajuns la concluzia ca in Romania au ramas toti tembelii, inclusiv el. Si asta se intampla ca deciziile sunt luate de natarai, pana si peisajul presei a fost afectata de lipsa oamenilor dinamici.
mar
02/06/2011 at 9:22 pm
So, hai sa ne intelegem: unbicameralul si 300 sunt NENEGOCIABILE, a spus azi sonsilierul lui Basescu, Deaconu.
Acest anunt cred ca arata ca Basescu este hotarit sa meargba pina in pinzele albe. Si, categoric, pinzele albe duc si la CCR.
Cetatean
02/06/2011 at 9:23 pm
„Rezultatul referendumului in mod clar e nenegociabil, nu numai pentru presedinte ci si pentru partidele politice. Pentru ca votul electoratului este cel care i-a adus in functie si pe presedinte si pe parlamentari. Din start cred ca cele doua obiective majore, reducerea numarului de parlamentari si o singura camera a Parlamentului sunt lucruri de nenegociat sau ar trebui sa fie intre partide”.
Cu certitudine ne vom afla in situatia de a avea si interventii ale CCR, daca se va ajunge la blocaj parlamentar. Un referendum a fost validat, si nici un politician nu are dreptul sa vina si sa urineze de sus pe vointa poporului.
Au facut-o pina acum, ok. Insa acuma avem referndum validat, care e expresia suveranitatii poporului. Nenegociabil.
Cetatean
02/06/2011 at 9:25 pm
Va fi foarte interesant.
clemycali
02/06/2011 at 9:30 pm
clemy, baietii nu au argumente sa reziste nici trei zile, darmite un an, o eternitate in politica! 😈
Cetatean
02/06/2011 at 9:31 pm
Stiu. Ptr ca tocmai ma gandeam ce ar putea negocia ei cu Basescu. Confiscarea averii dobandite ilicit? Exclus. Este sinucidere curata la alegeri. Imunitatea parlamentara si raspunderea penala a ministrilor? Putin probabil. Nu exista argumente ptr asta. Poate ca arestarea preventiva ptr 48h. Dar nici asta nu e sigur. Si asta doar la o analiza superficiala in timp ce incercam sa perii motanii 🙂
clemycali
02/06/2011 at 9:38 pm
clemy, orice ar negocia isi vor arata fobiile si dorinta de a conserva sistemul iliescian.
Basescu ar putea negocia ceva la mandat, si asta va fi proba suprema in fata poporului: imi sacrific doi ani de mandat pentru noua Constitutie.
Inainte sa puna tunurile finale pe ei, va iesi in fata si va arata oamenilor ca el nu se agata de putere si ca e dispus sa plece cu doi ani mai devreme.
Va fi lovitura finala.
Cetatean
02/06/2011 at 9:42 pm
cetatene,
si numai pentru acest articol si meritzi sa fii cunoscut de o tara intreaga;mai exista speranta ca si romania v-a lua o directie mai buna.
cum putem face ca articolul tau sa fie cunoscut de cat mai multi oameni?la randul nostru cum sa ne fie cunoscute opiniile favorabile la tot ce scrii?
eu nu am varsta la care sa butonez asa de bine ca voi dar tin aproape!
te rog trimite la presedintie si la gv si parlament articolul cu comentarii cu tot.
lazardd
03/06/2011 at 1:27 pm
Cred ca Liviu Mihaiu nu a vizitat decat delta .Sustine sus si tare ca nu s-a construit nimic in tara,ci ca e vorba de iugoslavia.E un bou
ela
02/06/2011 at 9:25 pm
Ela, este unul care a sustinut hidrantul si care va ajunge un nimeni intr-un numar de ani daca nu capuseaza o alta gasca.
Este plina tara de asfel de moluste care cad din masini ultimul ragnet, dar daca le tai cordonul ombilical sunt morti. Sper din tot sufletul sa mai dispara un val de astfel de capuse 😦
mar
02/06/2011 at 9:30 pm
😆
ela
02/06/2011 at 9:34 pm
Poporul roman, descris de Cristoiu – ” a coborat unul dintr-un taxi la ora 5 dupa amiaza si a urinat langa un copac, pe strada cu doamne trecand pe langa el” 😦 Aici s-a ajuns, la o asa degradare, astia au mai ramas.
mar
02/06/2011 at 9:27 pm
@ mar: AP are dreptate: ar trebui sa incerce figura asta la Frankfurt sau la Viena, ca data viitoare se tin pana la mama lor acasa
ela
02/06/2011 at 9:30 pm
adevarat 🙂
mar
02/06/2011 at 9:32 pm
Idiotul de Mihaiu „ce s-a intamplat in Spania si Irlanda” 😦 Mare bivol, are o comunicare nonverbala ca cere pumni.
mar
02/06/2011 at 9:36 pm
si nu numai nonverbala.
Comunicare din laboratoarele realitatii
ela
02/06/2011 at 9:39 pm
asta vrea sa acapareze toata disscutia
ela
02/06/2011 at 9:41 pm
„domnu liviu le spui de obicei majordomilor” .Aici are dreptate, el nu e nici usier
ela
02/06/2011 at 9:42 pm
la TVR1 in cadrul sondajului zilnic, de data asta intrebarea fiind daca sinteti de acord cu revizuirea Constitutiei, m-au frapat cifrele:
54% nu sint de acord
45% sint de acord.
ma asteptam sa fie invers, deci si electoratul trebuie invatat, periat…
skorpion
02/06/2011 at 9:45 pm
E facut probabil online ca si sondajul din EZ. Dar daca intrebi pe bucati atunci porbabil vezi ca oamenii sunt de acord cu cvasimajoritatea modificarilor.
clemycali
02/06/2011 at 9:47 pm
clemy, e de vina formularea.
referendumul e cel care conteaza, si rezultatul lui. votul pe net nu are nici o relevanta, mai ales cind exista postaci platiti sa bifeze ce trebuie.
Cetatean
02/06/2011 at 9:50 pm
Si daca un partid isi mobilizeaza divizia electronica sa voteze la sondajele din media? Cum ar fi?
Eu asa cred,tinand seama si de postari
ela
02/06/2011 at 9:49 pm
Mai mult ca sigur ca asta e problema. Sa exemplific tot cu sondajul din EZ unde intrebarea era daca are dreptate opozitia sa refuze discutiile pe marginea revizuirii Constitutiei. Sunt inregistrate peste 600 de voturi iar procentul celor favorabil opozitiei este de 57%. Partea interesanta este ca nu se mai poate vota. Probabil ca s-a votat de atea ori cu proxiuri ca au oprit votarea. Genul asta de sondaje sunt absolut irelevante. Nu au nici un fel de baza stiintifica.
clemycali
02/06/2011 at 9:53 pm
eu ma luptam pe vax publica
ela
02/06/2011 at 10:41 pm
Mihalache de la PNL conduce un astfel de departament de sosonari. In 2009 cand urmaream HN (nu stiam de Politeia) atacau in valuri, ca lacustele 😦 ce lupte am dus cu specimenel.
mar
02/06/2011 at 9:58 pm
Pai erau si pe vremea cand Cotidianul mai era un ziar care merita citit. Eu acolo combateam. Iar valurile de postaci nu sunt chiar noi. prima lor varianta a fost inregistrata in 1996, sub forma telefoanelor otravite de la PSD. Paducherea ziarelor si a forumurilor este o meteahna veche.
clemycali
02/06/2011 at 10:02 pm
pai exact astea sunt sondajele care le plac la baieti, in care ei au peste 50%. Sondajele adevarata, numite „alegeri”, nu le plac, ca iau 50% 😆
Cetatean
02/06/2011 at 9:57 pm
SUB 50%.
Cetatean
02/06/2011 at 9:57 pm
Motocicleanu recidiveaza, o fi intrat in campanie electorala 😦 „FMI este o institutie care lucreaza cu tarile din lumea a treia. Am pretentia si mandria ca sunt roman si nu ma consider in lumea a treia. As vrea sa-si ia valiza si sa se care cat mai repede”
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8761910-tariceanu-romania-nu-iesit-din-criza-economica-fmi-valiza-care-cat-mai-repede.htm
mar
02/06/2011 at 10:02 pm
Nici eu nu ma omor de dragul FMI dar in momentul de fata este singura institutie care poate credita o tara ca pe piata libera de capital dobanzile sunt absolut prohibitive. Si ar trebui sa explice de ce a avut nevoie Romania de ajutorul Fondului daca guvernarea lui a fost atat de grozava.
clemycali
02/06/2011 at 10:03 pm
Clemy, in primul rand marele telectual tb sa stie ca suntem membrii cu drepturi depline deci platim taxe si ca atare ar.tb sa beneficiem si de serviciile oferite.
Nici eu nu sunt fan FMI, dar cred ca este/ a fost singura modalitate de a asana economia noastra, de a taia furtunul la stipendii.
Cred ca este durere mare ca nu mai pot sa trimita ajutoare si sa obina voturi.
mar
02/06/2011 at 10:09 pm
posibil, clemy
skorpion
02/06/2011 at 10:04 pm
daca tariceanu era rrrrroman cum se da, atunci nu golea vistieria statului de vreo 2,6-3.0 miliarde in 2008, acest lucru fiind unul din motivele pentru care a trebuit sa apelam la FMI.
skorpion
02/06/2011 at 10:06 pm
se da grec
Un tanar de stanga
02/06/2011 at 10:39 pm
Pensii marite cu 50% si abi9a a reusit sa isi salte PNL-ul cu 5%. Terorist economic.
Cetatean
02/06/2011 at 10:09 pm
Pai marele beneficiar al pensiilor majorate a fost PSD-ul.
clemycali
02/06/2011 at 10:18 pm
da, evident 😉 fraierul de tariceanu a luat-o in mina aici.
Cetatean
02/06/2011 at 10:31 pm
Solutii de iesire din criza date de Tradiceanu. Listarea la bursa 😦 oare cine era mare jucator la bursa?
http://www.ziare.com/tariceanu/pnl/cum-vede-tariceanu-iesirea-din-criza-listarea-romgaz-si-hidroelectrica-la-bursa-1098740
mar
02/06/2011 at 10:33 pm
Intrebare intrebatoare, fostul mare sponsor al PNl, conu Dinu. 🙂
clemycali
02/06/2011 at 10:38 pm
Fratilor, la IRTV fraierii dezbat despre posibilitatea cs Basescu sa isi dea demisia pentru a scurta mandatul prezidential si se intreaba ce garanti iau ei ca dupa ce se aproba Constitutia Basescu isi mai da mandatul. NOrmal, ei cer ca intii Basescu sa isi dea demisia si apoi are loc revizuirea Constitutiei 😆
Fraierii nici nu realizeaza cit sunt de papagali. Basescu nu a spus nimic de demisie. reducerea mandatului lui nu s-ar face prin demisie, ci ca urmare a dispozizitiilor finale si tranzitorii ale noii Constitutii, prevazute la final, asa cum avem si acuma articolele 153-156.
Cetatean
02/06/2011 at 10:34 pm
Bon, asta inseamna ca se va ajunge la o negociere mai devreme decat ma asteptam eu.
clemycali
02/06/2011 at 10:39 pm
adica? nu inteleg ce vrei sa spui prin „mai devreme”.
Cetatean
02/06/2011 at 10:42 pm
Ptr ca eu ma asteptam sa o tarnoseasca cu zbieretele macar pana la sfarsitul vacantei parlamentare si sa faca valuri si cu o eventuala suspendare. Daca deja vorbesc in termenii expusi de tine la Realitatea insemana ca cel putin in unele zone ale PSD a inceput sa se contureze ideea negocierii.
clemycali
02/06/2011 at 10:44 pm
clemy, la IRTV erau dragoteasca, chiriac, ciuvica, blanculescu de la PSD si inca cineva.
Inca nu cred ca aia din PSD se gindesc sa negocieze, deocamdata au pozitii separate, PSD si PNL. USL-ul ca atare nu s-a exprimat, Ponta si Antonescu s-al loansat umoral.
Sa vedem cind va fi vreo reuniune la PSD a forurilor lor si sa vedem ce zic. Insa l-am auzit pe Nastase si era foarte impotriva. Inca nu s-a exprimat Ilici. Cind Ilici nu iese imediat cu o declaratie, insemna ca mediteaza, cintareste, evalueaza. Daca in 3 zile Iliescu nu se exprima, insemna ca are de gind sa isi dea cu pararea si deci inca se gindeste daca sa negicize sau nu (sau e muribund :mrgreen:). Daca se exprima mai devreme, insemna ca deja s-a hotarit sa reziste pe baricade.
Cetatean
02/06/2011 at 10:56 pm
Si asta este adevarat. In plus, eu ma gandesc ca a accepta oferta lui Basescu nu le este convenabila si din alt motiv: PSD-ul nu are inca un candidat viabil ptr presedentie.
clemycali
02/06/2011 at 11:10 pm
O, da, daca Basescu isi reduce mandatul, PSD sunt mincati. PNL insa e cu Crin la inaintare.
Asta ar fi singirul motiv real pentru care PSD nu ar vrea INCA sa negocieze.
PDL are insa macar un candidat care i-ar spulbera pe cei din USL.
Cetatean
02/06/2011 at 11:44 pm
interesanta ipteza. Nu cumva Ilici PE SUB MASA negociaza acceptarea Cnstitutiei in schimbul imunitatii sale (decizia CEDO re: revolutie). Daca e asa Pontenescu vor avea o surpriza indulcita cu FIERE.
cinic
03/06/2011 at 8:43 am
Indiferent daca esti pro sau anti Basescu (imi displac profund aceste categorisiri, dar se pare ca este singurul limbaj care e inteles de „anti”), ceea ce trebuie recunoscut acestuia, este faptul (criticabil sau laudabil), ca a reusit sa arate punctele slabe ale actualei constitutii. Indiferent daca apreciezi sau critici una sau altele din actiuni (ale presedentiei sau ale parlamentului), te lovesti mereu de slaba rezistenta a actualului text „fundamental” la solicitari, care de multe ori sunt „normale”. Pentru cei ce nu sunt constructori de meserie: solicitarile la care au fost supuse centralele japoniei au fost „extraordinare” (gradul seismic cvasi-simultan cu amploarea tzunami sunt conditii neintalnite in mod obisnuit).Constitutia actuala a fost supusa pe de o parte erodarii sistemice a capturarii statului de catre organizatii de crima organizata, cutremurelor generate de ciocniri de viziuni opuse asupra unor probleme si tzunamiul economic mult peste cotele istorice. Toate au venit simultan, iar constitutia a cedat de nenumarate ori.
DanSu
02/06/2011 at 10:39 pm
cheltuieli asistenta sociala :
2007 …………………….. 48,031 miliarde ron
2008 …………………….. 53,592 miliarde ron
2009 …………………….. 63,962 miliarde ron
2010 …………………….. 68,601 miliarde ron
Dinamica cresterii cheltuielilor cu asistenta sociala era total in afara unui control . Cit de cit minim . Tineti cont ca spre sfirsitul lui 2010 au taiat 15 % din pensi.
cheltuieli de personal (salarii bugetari)
2007 …………………….. 30,685 miliarde ron
2008 …………………….. 43,344 miliarde ron
2009 …………………….. 46,710 miliarde ron
2010 …………………….. 42,806 miliarde ron
aici au taiat cu 25 % spre sfirsitul anului .
De remarcat ca sub inteleapta conducere Tariceanu , au explodat cheltuielile cu asistenta sociala si salarile bugetarilor . DE REMARCAT DINAMICA CRESTERII . FARA NICI O LOGICA . Au dat la toti in idea ca obtin voturi . Boc a descoperit ca nu mai aveau cu ce platii aceste voci importante din bugetul national . Asa a aparut FMI . Care stiau anticipat ca bugetul mioritic era aiurea . DESTUL DE PRIVIT DINAMICA CHELTUIELILOR !
PS . La partea de venituri a fost un fel de stabilitate . Chiar daca „duduia” economia .
destul de vazut partea privind incasarile TVA
2007 ……….. 31,242 miliarde ron
2008 ……….. 40,875 miliarde ron
2009 ……….. 34,322 miliarde ron
2010 ……….. 39,246 miliarde ron (aici au marit cota de la 19 % la 24 % spre sfirsitul anului )
Date Ministerul de finante
Ștefan A.
02/06/2011 at 10:42 pm
Stefabe, Guvernul are acum pe masa legea asistentei sociale, care taie la greu din pomeni. Cred ca va fi asumare a raspunderii pe ea cit de curind, inainte de vacanta parlamentara.
Cetatean
02/06/2011 at 10:44 pm
Doream sa remarc ca Triceanu care acum face pe desteptul , alaturi de ceilalti mari pomanagii ( PSD ) , au lasat o situatie catastrofala financiar .
Deficitele au crescut mereu .Dupa cum urmeaza :
2007 …… 14,836 miliarde ron
2008 …… 24,654 miliarde ron
2009 …… 36,400 miliarde ron
2010 …… 33,305 miliarde ron
Sa aducem aminte ca Boc a incercat sa fenteze FMI asunzind arieratele care cresteau. 🙂 Pentru a „tinti” deficitul programat . 😦
Practic am fost la un pas de Grecia . Si nu e sigur ca sintem acum mai departe de eleni . 🙂
Fara banii FMI si UE eram in faliment . Nu sint privati internationali care sa imprumute statul roman la dobinzi rezonabile . Situatie exact ca la greci . Diferenta ca elenii au nevoie de cifre ridicate anual . Noi infim mai mici dar increderea in ei si noi e la pamint . In finanta internationala .
Ștefan A.
02/06/2011 at 10:56 pm
Stefane, nu Boc a incercat sa fenteze FMI-ul, ci contabilul lui Videanu, Pogea.
Cetatean
02/06/2011 at 10:56 pm
Pogea ascundea datoriile pe termen scurt (un an) si scria in bilant doar dobinda aferenta ! 🙂 Scoala inalta domle nu gluma ! 😆
In realitate statul trebuia sa se indatoreze cu echivalentul de 10 miliarde euro anual doar pentru a platii datoriile cu durata de 365 zile sau mai mica .Practic Pogea „rostogolea” datoria asta in anii urmatori dar nu scria nimic in bugetul statului .
Ștefan A.
02/06/2011 at 11:06 pm
un idiot cu staif, garantat Videanu. Ma mir ca FMI nu a cerut biciuirea lui in piata publica 😆
Cetatean
02/06/2011 at 11:10 pm
Asa am ramas toti surprinsi cind Basescu a declarat in tv ca datoria pe termen scurt (un an) creste si era deja la 10 miliarde euro . La chestile aste nici Iliescu , nici Tariceanu dar in special Ponta si Crin nu zic nimic . Ca au facut harcea parcea statul . Daca mai traia Ceausescu (ca sint multi nostalgici 🙂 ) , astia ajungeau la zid , cu proces fulger si sentinta ANTICIPATA . 🙂
Ștefan A.
02/06/2011 at 11:11 pm
si gelui voican voiculescu o punea in plicare 😉
Cetatean
02/06/2011 at 11:33 pm
Dane, Constitutia a fost facute special ca cineva sa apese pe niste resorturi si niste privilegii si pirghii ale puterii sa actioneze. Basescu le-a stricat jucaria.
Cetatean
02/06/2011 at 10:43 pm
Mister @C.
(poate tarziu, dar tin sa te felicit pentru postare), Basescu nu a stricat jucaria jucandu-se cu butoanele facute special sa fie apasate. Daca asa ar fi facut-o, abia atunci acuzatiile de dictatura ar fi fost intemeiate (dar nu ar fi aparut). Basescu a apasat butonul „justitie” acolo unde vechea constitutie ar fi necesitat aparare butonului „concordie”. Asta a deranjat cel mai tare. Restul e isterie si gargara.
Constitutia actuala nu a fost construita sa reziste la cutremure (ciocniri) intre institutii si nici la contraziceri (dupa cum constitia RSR nu suporta contaziceri „cine nu-i cu noi e impotriva nostra). De asta nici nu reglementa clar relatiile intre puteri, pentru ca fundamental, iorgovan & Iliescu nu au putut concepe ca exista metode diverse (si divergente) de a rezolva problemele.
DanSu
02/06/2011 at 11:10 pm
cu cit uslinosii urla mai tare, dau din picioare, arunca invective oribile, cu atit putem trage concluzia ca ei se simt pe nisipuri miscatoare si stiu deja de pe acum ca au pierdut razboiul cu basescu + cu poporul acestei tari.
dar viermii se vor lupta in continuare fara demnitate!
skorpion
02/06/2011 at 11:11 pm
Romania tuturor posibiltatilor 😦 mai nou se pot cumpara apartamente cu 152 lei ????
http://www.romanialibera.ro/actualitate/dobrogea/apartamente-de-152-de-lei-pentru-smecherii-galatiului-227229.html
mar
02/06/2011 at 11:12 pm
Basecu a venit si a spus, exact ca Deedee (din Dexter’s laboratory) „Wat’s is this button” :lol:. Si butonul pe care scria „justitie” a activat indivizi setati pe „negociere”. A apasat butonu „compeneta” si au aparut indivizi cu „proptele”. A apasat butonul cu „buget” si au aparut sindicalisti, mafioti, clienti, etc….
Iliescu se simtea bine cu butonasele astea.Cand s-a jucat cu ele, Milica a inebunit (nu si-a revenit nici acum). 😀
DanSu
02/06/2011 at 11:18 pm
La referendum s-a votat pentru reducerea numărului de parlamentari la maxim 300.
Alte schimbări propuse în Constituţie care nu au legătură strictă cu cele votate la referendum (de pildă, „rescrierea din temelii” a constituţiei, despre care se vorbeşte în articol) nu pot fi considerate reprezentînd voinţa poporului şi parlamentarii nu au obligaţia să le accepte (este foarte bună prevederea că nu poate exista mandat imperativ pentru parlamentari; fără ea, ne-am putea trezi cu instanţe judecătoreşti care să dea hotărîri prin care să oblige parlamentarii să voteze o anumită lege)
mariusmioc
02/06/2011 at 11:20 pm
Marius, sper ca ai observat ca „rescrierea din temelii” e pusa in ghilimele, si ca Basescu nu a venit cu o noua constitutie.
Deduc ca ai fi multumit sa avem doar modificarea cu unicameralul si 300. Si eu as fi multumit foarte numai cu astea. Nu e nici un pericol deocamdata ca parlamentarii sa voteze si altceva peste, cum te temi
Cetatean
02/06/2011 at 11:31 pm
Dane, merci! 🙂
Nu am zis ca Basescu a apasat butoanele facute pentru Iliescu, ci doar le-a scos curelele de transmisie, apasind, asa cu mai spus tu, si pe butonul Justitie, in loc de butonul „consens”.
Nu Basescu e „conflictual”, ci, cinpotriva, sistemul era prea „cinsensual”. Basescu e perfect normal, si a dinamitat sistemul prin aceea ca are reflexe de on nirmal intr-un sistem construit pe masura unui aparatcik pervers.
Cetatean
02/06/2011 at 11:29 pm
am citit declaratzia lui täriceanu, vocabular de golan. si indräznea sä jigneascä pe eba, la
stilul de vagabont bisnitzar, acest repetent, de care si amadeo se rusina, a fäcut sä disparä, si bugetul statului,
dar este de vinä guvernul actual si presedintele.
TÄRICEANU, a rämas un parvenit vanzätor de masini,
murdar si cu scoala securistä ,a lui täticu.
theo
02/06/2011 at 11:39 pm
@ cetatean
Pe vremea lui pingelica exista tovarasul general Plesita . Specializat in munca de calau .
Nu degeaba a avut grija de el democratia „originala” sa ajunga la pensia foarte bine umflata si inmormintare cu onoruri din partea „colegilor” . Tot pensionati cu pensi mega .
Ștefan A.
02/06/2011 at 11:41 pm
macar pe lumea aialalta sa aiba parte de o judecata dreapta.
Cetatean
02/06/2011 at 11:45 pm
cetätzean,
nu intzelegi, cä bäsescu, iar face neliniste,
le stricä musuroiul mafiot, tzesut cu „atzä rosie”
CICÄ CRIN; DEJA A STABILIT, va boicota
adicä, sä-i trimeatä leafa, el boicoteazä, pe ionserat la antenele securistului.
theo
02/06/2011 at 11:44 pm
ba inteleg, Theo, insa nu imi fac griji. La cum merg lucrurile, cu cit mai multa galagie, cu atit mai bine pentru noi si pentru tara 🙂
Va las, ma duc la culcare, va spun noapte buna! 🙂
Cetatean
02/06/2011 at 11:46 pm
Noapte buna,cetatean!
ela
03/06/2011 at 12:03 am
Din nou coruptie la varf in PDL 😦
http://www.evz.ro/detalii/stiri/probleme-pentru-pdl-presedintele-si-vicele-cj-bistrita-banuiti-de-coruptie-andreica-compli.html
mar
03/06/2011 at 12:11 am
@theo, Tariceanu a simtit morcovul numit alegerea primarului dintr-un singur tur. Este proaspat, de acum cateva zile 😉
Asa le trebuie celor din conducerea PNL daca gandesc cu picioarele.
CFG
03/06/2011 at 12:35 am
[…] O alta Constitutie si sfarsitul statului iliescian. Traian Basescu a intrat in ultima sa lupta politica, care poate parea din start pierduta intrucit nu vizeaza nimic altceva decit reformarea din temelii a chintesentei statului iliescian, anume sleampata, neclara si imobila constitutie iorgovaniana. Constitutia iorgovaniana poarta in intregime chipul parintelui ei spiritual, Iliescu Ion: aparent democratica si moderna (precum rinjetul emanatului ucigas de tinere vlastare ale Revolutiei deturnate cu nepretuit ajutor sovietic) insa in realitate hidoasa precum talpa iadului, prin viziunea ei imobilista si retrograda despre raportul poporului roman cu sine insusi si cu clasa politica emanata. Traian Basescu a deschis ultimul front al activitatii sale politice in calitate de sef al statului, si pare hotarit sa ucida cu mina lui aceasta Constitutie care e perfida tocmai prin aceea ca are in ea mecanismele unui blocaj perpetuu prin care poporului ii este confiscata, de 20 de ani, suveranitatea, de catre o clasa politica ce isi aroga dreptul de a-l reprezenta in (dez)onor Parlamentul Romaniei. Integral pe theophylepoliteia.wordpress.com. […]
Subiectele Zilei: Da USL revizuirea pe doi ani din mandatul lui Basescu? Interviu Traian Igas: Sindicalistii de la Interne au lefuri de 4.000 de euro; Estul salbatic al afacerilor n-a disparut, s-a mutat in Moldova: Paradisul fiscal de peste Prut; Cum ne
03/06/2011 at 3:43 am
[…] O alta Constitutie si sfarsitul statului iliescian. Traian Basescu a intrat in ultima sa lupta politica, care poate parea din start pierduta intrucit nu vizeaza nimic altceva decit reformarea din temelii a chintesentei statului iliescian, anume sleampata, neclara si imobila constitutie iorgovaniana. Constitutia iorgovaniana poarta in intregime chipul parintelui ei spiritual, Iliescu Ion: aparent democratica si moderna (precum rinjetul emanatului ucigas de tinere vlastare ale Revolutiei deturnate cu nepretuit ajutor sovietic) insa in realitate hidoasa precum talpa iadului, prin viziunea ei imobilista si retrograda despre raportul poporului roman cu sine insusi si cu clasa politica emanata. Traian Basescu a deschis ultimul front al activitatii sale politice in calitate de sef al statului, si pare hotarit sa ucida cu mina lui aceasta Constitutie care e perfida tocmai prin aceea ca are in ea mecanismele unui blocaj perpetuu prin care poporului ii este confiscata, de 20 de ani, suveranitatea, de catre o clasa politica ce isi aroga dreptul de a-l reprezenta in (dez)onor Parlamentul Romaniei. Integral pe theophylepoliteia.wordpress.com. […]
Subiectele Zilei: Da USL revizuirea pe doi ani din mandatul lui Basescu? Interviu Traian Igas: Sindicalistii de la Interne au lefuri de 4.000 de euro; Estul salbatic al afacerilor n-a disparut, s-a mutat in Moldova: Paradisul fiscal de peste Prut; Cum ne
03/06/2011 at 10:29 am
Magistral, Cetăţene!
Io aş merge şi mai departe. Aş insista pe ideea aprobării tacite a proiectului de Constituţie. Cu alte cuvinte, tentativa de punere a lui la mucegăit, să fie zădărnicită de calendar. Nu se găseşte niciun chiţibuşar deştept care să interpreteze bazat non-acţiunea parlamentului, ca unanimitate (deci mai mare de 2/3) în adoptarea tacită?
Marius Delaepicentru
03/06/2011 at 11:59 am
Marius, sorry pentru raspunsul tardiv.
Nu se poate totusi interpreta ca aprobare tacita cita vreme Constitutia spune clar ca revizuirea se face cu vot de 2/3 din Parlament.
Insa exista ceva care aduce a „respingere tacita” in noul proiect, faza cu Parlamentul care, daca nu valideaza in 10 zile noul PM, se considera respingere tacita.
Insa Constitutia nu poate fi socotita aprobata tacit in caz de lipsa a 2/3.
Cetatean
04/06/2011 at 8:30 am
[…] BLOGUL ZILEI https://theophylepoliteia.wordpress.com/2011/06/02/o-alta-constitutie-si-sfarsitul-statului-iliescian… […]
Sustin revizuirea constitutiei « Tiberiuorasanu's Blog
03/06/2011 at 4:42 pm
[…] vor urla ca e dictatura, apoi se vor opune, apoi vor negocia si in cele din urma vor vota. sursa,AICI Lasă un comentariu LikeBe the first to like this […]
O altă Constituţie şi sfârsitul statului iliescian by Cetatean « absurdistan sub tricolor
03/06/2011 at 5:25 pm
[…] vor urla ca e dictatura, apoi se vor opune, apoi vor negocia si in cele din urma vor vota. sursa,AICI Lasă un comentariu LikeBe the first to like this […]
O altă Constituţie şi sfârsitul statului iliescian by Cetatean « Partide,politicieni,politruci
03/06/2011 at 5:32 pm
[…] sursa,AICI […]
O altă Constituţie şi sfârsitul statului iliescian by Cetatean « manusi din pielea clientului,boxind cu umbra
03/06/2011 at 5:48 pm
EXCELENT ARTICOL!!!!–BRAVOOOOOOOO
COMUNISTII FACUTI DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LUI ILIESCU
TREBUIAU DEMULT ARUNCATI IN LADA DE GUNOI A ISTORIEI ,DAR
DE CIUMA ROSIE NU AM SCAPAT ASA REPEDE ..
PACAT DE PNL-UL LUI CRIN CARE A FOST TRAS DE ILIESCU IN MOCIRLA COMUNISTA IN CARE SE SCALDA PSD-UL LUI PONTA
CEI DOI PACALICI SE VOR PARUI CIT DE CURIND..
DAN
04/06/2011 at 12:20 pm
Excelent Blog ! felicitari !
Adrian L. Fulga
06/06/2011 at 4:36 pm
[…] <a href="BLOGUL ZILEI” […]
Continuarea reformei. Strategii si directii. « (b)Arca lui goE
08/06/2011 at 5:35 am
[…] pentru intelegerea opiniilor politice si constitutionale ale autorului, a se vedea si postarea « O alta Constitutie si sfirsitul statului iliescian » […]
Constitutia poporului « suveran » si Republica Judecatorilor (I) « Politeía
22/06/2011 at 8:40 pm