Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

O zi obişnuită –31 Mai / “Majoritatea PSD-PNL se află în puşcărie”

Bună dimineata intr-o zi de marti.  Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  15°C, si o maxima termica de  24°C, umiditate: 55-91%. Innorat partial – averse de ploaie. Presiune atmosferica: 1016-17 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4.1207 RON (-0. 0108 RON); 1 USD = 2. 8845  RON (-0.0219 RON); 1 EURO =  1.4286   USD; (+0.0070). Gramul de aur 142.2992 RON (-0.3730).

Ford s-a angajat să producă 250.000 de maşini în 2011, dar a livrat doar 3.000 în patru luni. a aproape patru ani de la preluarea Automobile Craiova, Ford produce în medie 750 de maşini lunar faţă de 20.000 de unităţi, ţinta lunară asumată oficial pentru acest an. Ford s-a angajat prin contractul de privatizare semnat în septembrie 2007 să producă 250.000 de maşini la Craiova în acest an, un obiectiv imposibil de realizat luând în calcul cele numai 3.000 de maşini fabricate în primele patru luni. Constructorul american riscă astfel să fie amendat de statul român cu peste 14 mil. euro (amendă prevăzută în contractul de privatizare în cazul în care Ford nu va produce 250.000 de maşini în 2011), în condiţiile în care de aproape zece luni producătorul negociază cu statul modificarea contractului de privatizare şi decalarea cu cel puţin un an a obiectivelor asumate în 2007. „Discuţiile pe care Ford le are cu statul român înregistrează progrese şi suntem încrezători că vom încheia actul adiţional la Contractul de Pri­vatizare în timp util. Vom reveni cu mai multe de­talii la momentul oportun”, a declarat pentru ZF Hans Juergen Fuchs, purtă­tor de cuvânt al Ford Europa. Ziarul Finmanciar

De ce importă alimente ţara ţăranilor. Ungurii şi bulgarii ne dau lecţii la productivitatea agricolă. În timp ce ne vând produsele lor. Datele Eurostat arată că România s-a situat anul trecut în coada clasamentului creşterii venitului agricol pe lucrător la nivelul Uniunii Europene. În termeni reali, încasările raportate la numărul de agricultori au crescut în 21 de state şi au scăzut în alte şase state, printre care şi ţara noastră.

Spre deosebire de Marea Britanie, cu care împărţim ultimul loc din cauza scăderii de 8,2%, productivitatea valorică în agricultură a scăzut semnificativ chiar faţă de anul 2005. Cele circa 15 procente pierdute pe parcursul ultimilor cinci ani ne plasează în rândul celor 9 ţări care şi-au înrăutăţit performanţele sectoriale faţă de 2005 şi în rândul celor 4 ţări  care se află simultan pe minus şi faţă de 2009 şi faţă de 2005. O scădere similară s-a mai înregistrat doar în Grecia şi Italia, aflate, însă, la un nivel superior de productivitate în termeni absoluţi.

Pentru a avea un termen de referinţă mai apropiat de realitatea din România, trebuie subliniată performanţa colegei noastre de intrare în UE, Bulgaria, care a înregistrat avansuri notabile, de 23% anul trecut şi 54,2% pe ultimii cinci ani. Polonia, mai apropiată ca dimensiuni şi populaţie, concurenta noastră pentru piaţa UE, a avut şi ea o creştere substanţială, de 18,4% în 2010 şi 53,6% faţă de 2005. Intregul articol pe Curs de Guvernare.

Berlusconi, la Palatul Victoria, pentru a conduce cu Boc reuniunea româno-italiană. Prim-ministrul italian Silvio Berlusconi, care se află în România pentru două zile, a condus aseară, la Palatul Victoria, alături de premierul Emil Boc a doua reuniune interguvernamentală româno-italiană (prima fiind organizată la Roma în 2009). El a fost întâmpinat la sediul Guvernului cu garda de onoare şi fanfara militară.  Astăzi şeful guvernului italian urmează să fie primit de preşedintele Traian Băsescu. Pe agenda discuţiilor de ieri şi astăzi se află comunitatea românească din Italia, aderarea României la Spaţiul Schengen şi situaţia economică din cele dpă ţări. Italia a ieşit din recesiune în trimestrul al treilea al anului trecut când PIB-ul i-a crescut cu 1,3% faţă de o cădere de peste 5% în 2009. România a rămas în recesiune anul trecut, economia scăzând cu 1,3% din PIB, iar datoria publică s-a situat la sub 40% din Produsul Intern Brut. Măsurile de ieşire din criză pe care a trebuit să le ia Italia au costat coaliţa de dreapta a premierului italian, care a suferit o înfrângere dură în alegerile locale de duminică, pierzând inclusiv capitala economică a ţării, Milano. Ziarul Financiar.

Senatorul Ion Toma s-a înscris în UNPR. Puterea redobândeşte majoritatea în Senat. „Senatorul Ion Toma s-a înscris luni, 30 mai 2011, în Uniunea Naţionala pentru Progresul României. De profesie economist, Ion Toma a fost ales senator în Colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală nr.30 Olt. Aflat la al doilea mandat în Senat, Ion Toma este membru al Comisiei pentru afaceri europene a Parlamentului României”, se arată în comunicat. „Sunt un om de stânga şi înscrierea mea în UNPR este un pas firesc. Am venit alături de colegii care au demonstrat că stânga româneasca nu şi-a pierdut demnitatea. La fel ca toţi colegii din UNPR, nici eu nu mi-am schimbat crezul politic şi valorile, ci alţii au schimbat peste noapte macazul. Regret că partidul pentru care am muncit ani de zile s-a schimbat atât de dramatic în rău în ultima vreme. Am însă şi o mare bucurie. Şi anume că în UNPR am regăsit foşti colegi, adevăraţi prieteni şi oameni de caracter. Mediafax.

Majoritatea PSD-PNL se află în puşcărie. Opoziţia a avut ieri în Senat, pentru două ore, cu un om mai mult decât puterea. Inutil, senatorul în plus, Cătălin Voicu, nu ar fi putut vota deoarece se află în arest pentru trafic de influenţă. Senatorul Cătălin Voicu este judecat în stare de arest pentru trafic de influentă PSD şi PNL au reuşit ieri o victorie simbolică: au transferat un parlamentar de la PDL şi au schimbat raportul de forţe în Senat. Pe hârtie, doar. Cu senatorul de Cluj Şerban Rădulescu, opoziţia reuşise să strângă 69 de voturi din cele 137 ale Senatului. Cu alte cuvinte, PSD şi PNL au avut majoritatea la o diferenţă de un singur vot. Superioritatea opoziţiei a ţinut două ore. Bucuria PSD şi PNL s-a spulberat rapid. La scurt timp, senatorul Ioan Toma, exclcus recent din PSD pentru că ar fi complotat cu Mircea Geoană la înfiinţarea altui partid, a anunţat că se înscrie la UNPR. Astfel, puterea a ajuns să deţină din nou 69 de voturi şi a recâştigat majoritatea în Senat. Evz.

Harta alimentelor. Unde se gaseste cea mai ieftina mancare si cum au evoluat preturile in ultimele doua luni. Preturile alimentelor ar putea sa fie mentinute relativ constante in urmatoarea perioada, potrivit producatorilor contactati de gandul. Acestia spun ca „nu au semnale” care ar putea conduce la scumpiri. Pe de alta parte, reprezentantii Ministerului Agriculturii au avertizat recent ca, pentru unele produse agroalimentare, ritmul de crestere a preturilor cu amanuntul este „nejustificat”, fara sa specifice insa despre ce produse este vorba. „Analizand ultimele evolutii ale preturilor, se poate aprecia ca, cel putin pentru unele produse agroalimentare, ritmul de crestere a preturilor cu amanuntul este nejustificat si este rezultatul actiunii unor factori speculativi in piata si nu a unei diminuari a ofertei fata de nivelul cererii”, arata oficialii Ministerului Agriculturii. Oficialii Ministerului Agriculturii spun că pentru anul 2011, dacă se ia în considerare evoluţia culturilor însămânţate în toamna anului 2010 pe de o parte, şi realizarea programului privind culturile de primăvară pe de altă parte, se poate aprecia că există toate premisele ca oferta de produs agricol primar să acopere nivelul cererii, ceea ce, în condiţii normale de funcţionare a pieţelor produselor agricole, nu creează o presiune suplimentară asupra preţurilor la consumator. Referitor la producţiile de fructe şi legume, Ministerul Agriculturii spune că „acum nu se pot face previziuni legate de o eventuală scădere a producţiei la culturile de cireşe, caise şi ardei” În luna martie, mărfurile alimentare s-au scumpit cu 1,17% faţă de februarie şi cu 4,12% comparativ cu decembrie 2010. De la începutul anului, scumpiri de peste 10% au fost înregistrate la legume şi conserve de legume (19,2%), în special pentru cartofi (24,7%), fructe proaspete (12,56%) şi zahăr (11,98%). Gândul.

Mafia din port şi frauda şefilor de partide. Unul dintre meritele deschiderii dosarului „Mafia din port” nu este acela de a fi furnizat publicului ştirea „în port e corupţie”, de care e conştientă toată lumea, ci detalii despre cum funcţiona mecanismul. Alt merit este acela de a fi tipărit un dicţionar de personaje influente, din rândul celor supectate că activau concomitent în serviciul mafiei şi în cel al statului. Nu în ultimul rând, intrarea DNA şi SRI în acest joc, la modul în care s-a produs săptămâna trecută, reprezintă un merit în sine, întrucât nu are precedent. Sunt însă toate acestea de ajuns? Va fi suficientă operaţiunea DNA, oricât de exhaustivă s-ar dovedi în cele din urmă, pentru a limita drastic şi pe termen lung fraudele uriaşe făcute de firme, vameşi, oficiali portuari la Marea Neagră? Evident, nu. Să ne imaginăm scenariul în care, în afara unor răzleţe operaţiuni judiciare, chiar de amploare, nimic altceva nu se schimbă. Ar însemna că într-un timp extrem de scurt structurile mafiote dinăuntrul şi dinafara portului se vor reface, protecţia politică sigur se va consolida, aşadar contrabanda şi evaziunea vor mai gâtui în tihnă bugetul de stat. Acesta fiind fondul, devine clar de pe acum că, singuri, procurorii nu vor reuşi să ţină fenomenul sub control întrucât acţiunile lor sunt precis delimitate şi, oricum, fiecare operaţiune de anvergură necesită un efort financiar şi logistic extrem. Romania Libera.

Sfidarea Poliţiei, la cote alarmante. Clanurile de interlopi nu mai au limite. Nu mai au pic de respect faţă de lege şi faţă de cei care o aplică. Seamănă teroare unde chiar nu te aştepţi! Ultima ispravă a acestor bandiţi s-a petrecut la Constanţa. Mascaţii şi jandarmii au blocat Piaţa Chiliei şi Piaţa Ovidiu, după ce Poliţia a primit informaţii că două grupări de interlopi se pregătesc de lupte în centrul oraşului. Liderul uneia dintre bande a fost atacat de rivali la un semafor. I-au făcut ţăndări parbrizul BMW-ului. În loc să facă plângere la Poliţie, aşa cum este normal într-un stat de drept, tartorul celor care controlează de peste zece ani Piaţa Chiliei, a dat semnalul de luptă. Locotenenţii ambelor găşti s-au înarmat ca pentru război. Doar cu ajutorul impresionantei mobilizări a forţelor de ordine coordonate de un comisar-şef din fruntea IPJ Constanţa s-a putut opri conflictul. Dar din păcate, trupele speciale nu pot interveni în toate cartierele periculoase din oraşele acestei ţări! Adevarul.

Actualitati Europene puteti citi pe Politeia Europeana.

Va urez o zi buna!

Written by Theophyle

31/05/2011 la 7:33 am

61 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Buna dimineata,
  am importat si vom importa alimente, legume si fructe ptr. ca s-a dorit si se doreste 😦 De 20 de ani nu facem decat strategii care tin mai mult de partea electorala decat de o plitica agricola coerenta pe termen mediu si lung. Am avut o oportunitate de a relansa acest domeniu si din pacate a fost ratata, indiferent de cifrele pe care le arunca oficialii Ministerului Agriculturii. De ce ? Ptr. ca si in acest domeniu sunt gasti si interese care nu converg cu dorintele cetateanului de rand. Pariul cu agricultura a fost castigat de Roman in anul 1991, din acel moment s-a ales praful de tot ce inseamna agricultura performanta in Romania. Foarte greu este sa redaduci la potential productiv un teren faramitat si parlogit, care este tranzactionat pe doi arginti ca ulterior sa fie abandonat ptr. ca apicat piata imobiliara.
  http://www.evz.ro/detalii/stiri/editorialul-evz-nu-va-plac-castravetii-spanioli-ii-veti-mai-manca-vreo-50-de-ani-932083.html

  mar

  31/05/2011 at 8:05 am

  • nu e foarte simplu. Cand vrei sa ai pe piata rosii in februarie trebuie sa importi. Daca exporti toata productia de grau (probleme de calitate) si importi grau de panificatie nu inseamna ca e un dezastru. Cifra de 80% este valorica si cuprinde si avocado si letche si sweet potatoes si rodii si…

   cinic

   31/05/2011 at 11:31 am

 2. neatza!bun titlu 🙂

  zigzag

  31/05/2011 at 8:43 am

 3. Dan Sova, mare gandire mare caracter ” un parlamentar ales uninominal are doua posibilitati: ori sta cu mainile in san si il demitem prin referendum ca nu face nimic, ori se implica si i se face dosar penal pentru trafic de influenta”
  http://www.ziare.com/dan-coman-sova/senator/dan-sova-un-parlamentar-uninominal-ori-sta-cu-mainile-in-san-ori-i-se-face-dosar-1097918

  mar

  31/05/2011 at 8:44 am

 4. Buna dimineata si felicitari lui Theophyle pentru aparitia articolului „Sa vina Cercel!” in Hotnews!

  luminita

  31/05/2011 at 9:04 am

  • Salutare Lumi,
   Cred ca e invers, ar trebui sa feliciti hotnewsul, parerea mea.

   Creanga

   31/05/2011 at 9:41 am

   • Salut, Creanga!
    Da, bine zis. Nu cunosc insa procedura de preluare-aparitie a articolului, a cui a fost initiativa adica.
    Cred ca Theophyle si-a dat acordul inainte de.

    luminita

    31/05/2011 at 9:54 am

 5. cu porumbacu la psihiatru:http://www.ziare.com/crin-antonescu/pnl/antonescu-daca-as-fi-in-locul-lui-patriciu-mi-as-da-demisia-din-pnl-1098049 .ptr chuky antenescu se pare ca o sticla de vodka e mai valoroasa decat o viagra.de ce?simplu: viagra l ar tine teapan vreo 3 ore.insa sticla de vodka il tine teapan toata noaptea :)) si cum perosnajul antenescu se vrea batzos si teapan in permanenta ..cred la coafor i se fac perfuzii cu vodka :))

  zigzag

  31/05/2011 at 9:08 am

  • Zice CAntonescu :”un PSD condus de Ponta a fost mai usor de convins sa faca o aliantza cu PNL”, se intelege de aici ca-l face prost, batut in cap, usor de dus de nas pe copilot, nu-i asa?
   Iar despre turnatorul cu diploma Voiculescu zice ca „e un personaj pozitiv”!!!!!!!!
   Aoleu, asta ma face sa cred ca Absentescu-Porumbaku chiar are ceva bube securistice pe constiintza si isi pregateste astfel terenul pentru o eventuala deconspirare a sa, ca prea il tine in brate pe acest gretzos turnator Felix Mircea si chiar si pe presedintele de onoare al PNL-Quintus, dovedit si el ca fost colaborator al securitatii.

   luminita

   31/05/2011 at 9:42 am

   • Cu Absentescu, ca un buboi cu par in frunte, PNL-ul se dovedeste a fi o gasca de securisti care isi tin mumia in fereastra si-i schimba bateriile o data pe saptamana, ca sa para treaz vorbind si sa isi poata astfel incasa leafa de la Sparlament.

    luminita

    31/05/2011 at 9:49 am

   • neata,
    asta cu buba secu o spun demult
    🙂

    skorpion

    31/05/2011 at 10:09 am

 6. Toate subiectele zilei sunt importante si interesante, dar cel mai tare ma doare cel legat de starea dezastruoasa a productiei agro-alimentare.
  Avem potential, avem terenuri, avem o clima temperata, avem forta de munca libera de contract, dar importam aproape totul.
  Mi se pare o sfidare a evidentelor, cel putin din partea Ministerului Agriculturii, sa nu gaseasca , de atatia ani, solutii viabile.

  luminita

  31/05/2011 at 9:10 am

  • iar nu e simplu. Practic suprafata arabila e proprietate privata (iar RO nu a fost granarul Europei cu 4,5 mil. parcele de 0,5-1 ha), deci Ministerul nu poate face. In plus Politica Agricola Comunitara NU PERMITE subventii mascate si alte interventii ale statului. Pana cand nu se asociaza micii producatori (fie la capitolul prodcutie, fie la stocare, fie la distributie) ramanem la stadiul de VORBE!

   cinic

   31/05/2011 at 11:34 am

 7. Un titlu cat toata sinteza politica a zilei.

  Turnofftheglory

  31/05/2011 at 9:13 am

 8. Ziua buna,
  Programul PSD reloaded:

  http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-8752075-scurta-istorie-impozitului-regresiv-unde-mint-ponta-antonescu.htm

  Pe 16 octombrie 2010, PSD adopta, in Congres extraordinar, un program politic intitulat Romania corecta, Romania Sociala, un document de circa 300 de pagini (vezi doc atasat). Pe atunci, alianta cu PNL nu exista. USL s-a constituit, oficial, abia in februarie 2011, adica patru luni mai tarziu. Acest program politic era menit sa prezinte viziunea stangii in antiteza cu guvernarile de dreapta. ”Un program prin care STÂNGA VA ÎNDREPTA ROMÂNIA!”, exclama Victor Ponta in preambul, sustinut de presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, care concluziona: ”Prin Programul de faţă, social-democraţia din România dă o probă de maturitate, responsabilitate şi modernitate.”

  Creanga

  31/05/2011 at 9:37 am

  • Si prima varianta de impozitare anuntata de PSD in 2010 era tot impozitare regresiva – de la 40% la 0%, nu-i asa? 🙂 E doar o gaselnita de comunicare, care ascunde de fapt intentia PSD-ului de a renunta la cota unica de impozitare. De ce oare nu au spus ca de fapt introduc in impozit progresiv de la 8% la 16%?

   hal

   31/05/2011 at 9:50 am

   • hal, n-ai citit ce a zis Ponta, ca de anul trecut si pana azi gandirea lui „a evoluat”, in tot acest timp el a studiat mult operele complete ale prietenului CAntonescu, a mai modificat niste procente pe ici pe colo si i-a dat cu virgula. Ca virgula capul lui numai la binele poporului saracit de stanga se gandeste.

    luminita

    31/05/2011 at 10:02 am

 9. Creanga

  31/05/2011 at 10:10 am

  • E Harald nu Harold, dar de calatorit, tot cu trenul calatoreste.

   Creanga

   31/05/2011 at 10:12 am

 10. O premiera – ANI solicita Comisiei de Cercetare a Averilor de pe langa Curtea de Apel Oradea confiscarea sumei de 618.724 (150.000 euro) din averea fostului deputat PSD Adrian Claudiu Pop, care nu poate fi justificata prin veniturile obtinute
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8752527-ani-solicita-instantei-confiscarea-unei-parti-din-averea-fostului-deputat-adrian-pop.htm

  mar

  31/05/2011 at 10:16 am

 11. Ziua buna . 🙂
  Legat de productia Ford la Craiova . 🙂 Cum productia e monomarca , adica un singur tip de vehicol , modelul furgon (dubita) Ford Transit Connect e imposibil sa ajunga la 250.000 bucati /an.
  In acest segment de vehicule ( cele pentru munca ), concurenta este enorma . Piata Europeana este dominata de vehiculele similare din productia Renaul , grupul PSA si FIAT. Ori Ford diversifica productia largind gama de auto produse aici ( si asta inseamna groase investitii) , ori statul le da o „pasuire” . Ca fapt divers . Ma intreb mereu de ce nu a fost „pețită” nici o firma auto japoneza sau coreana cind a fost privatizata fosta Oltcit .

  Ștefan A.

  31/05/2011 at 11:10 am

  • Buna ziua.
   „Tăriceanu renunţă la afacerea Citroën şi se concentrează pe Ford şi Harley Davidson”

   http://www.piataafacerilor.ro/articole.php?ida=554 😀

   Gino

   31/05/2011 at 11:19 am

  • ford transit e numai sa zica ca fac ceva;
   productia de 250000 va fi la c max,noul model si deja liniile sunt montate;
   incepe anul viitor
   coreeni si/sau janponezi=nu i-a interesat

   intimplator

   31/05/2011 at 1:20 pm

 12. Am vazut si eu articolul cu Cercel. Da asta e meteahna generalizata. Deschid ieri ziarul local de aici (Lausanne) si ce vad titlu cu litere imense: Epidemia/Molima ajunge in Elvetia, bla bla bla. Linga articol si un mic graficel, harta Europei cu „nenumaratele” cazuri: vreo 10 in Germania, 5 in Franta, 1 (UNU) in Elvetia. Adica le putem numara pe degete. Pai atunci alea din Evul Mediu cind murea jumatate din populatie ce erau? Sau gripa spaniola din 1918 tot asa cu milioane de morti?
  Deocamdata mai multi batrini mor de gripa obisnuita in fiecare iarna, tot asa vara cind sint calduri mai mari. Astept deci epidemia de canicula, molima de raceala, ciuma de ciuperci otravite si apocalipsa alcoolului metilic (ca tot auzim de zeci de intoxicati cu licori artizanale pe la diverse nunti).

  Aha

  31/05/2011 at 11:23 am

  • Aha, salut!
   daca tu esti in Elvetia inseamna ca suntem vecini si pot sa-ti fac semn peste granitza. 😆
   Ai dreptate cu molimele , dar acum societatea este in alt stadiu, nu mai avem voie sa murim nici de cancer, nici de SIDA, daramite de boli digestive, ca se indigneaza medicinistii mapamondului.
   Numai de batranetze.Si unii, din cand in cand, de cate un glontz ratacit. 😆

   luminita

   31/05/2011 at 1:44 pm

 13. Salut !
  „În fruntea plutonului celor zece companii românești care au primit subvenții în cadrul campaniei de plăți pentru anul 2010, se află SC Trei Brazi SRL, deținută de familia lui Culiță Tărâță. Societatea a obținut subvenții în valoare de 4,16 milioane de euro, pentru o suprafață de 56.000 de hectare. Pentru modul în care a luat în arendă terenuri din Insula Mare a Brăilei prin intermediul SC Trei Brazi SRL, fostul deputat PSD a fost cercetat de DNA.
  Pe a doua poziție se află Comcereal SA Vaslui, controlată de familia lui Adrian Porumboiu. Acesta a fost acuzat de presă că ar fi intrat în posesia unor mari suprafețe de teren prin metode mai puțin ortodoxe. Comcereal SA a obținut subvenții de peste două milioane de euro, pentru o suprafață de circa 28.000 de hectare.
  Al treilea mare beneficiar este Interagro SA, al cărei acționar majoritar este Ioan Niculae. Presa l-a acuzat și pe acesta de diverse inginerii financiare. Interagro lucrează circa 20.000 de hectare de teren.”

  Destul de limpede, n`asha ? 😆

  http://www.evz.ro/detalii/stiri/cine-este-cel-mai-mare-agricultor-al-tarii-si-cati-bani-i-a-dat-statul-932135.html

  Tzepelica

  31/05/2011 at 11:27 am

  • ba nu e! spre deosebire de orice altceva, PAC politica agricola comunitara este EXTREM DE STRICTA cu subventiile si le controleaza ASPRU. Iar cei enumerati decid suprafete MARI pe care produc, spre deosebire de cei ce iau bani pt. suprafata FARA sa cultive. AGAIN, it’s PAC!

   cinic

   31/05/2011 at 11:38 am

   • Io-te colea :
    „Valoarea sumelor încasate din subvenții a fost mai mică decât în ceilalți ani, deoarece Agenția pentru Plăți și Intervenții în Agricultură ne-a transmis că au apărut suprapuneri de teren și, până se încheie verificările, nu vom primi decât o parte din bani“, a precizat, pentru Capital, Culiță Tărâță.”

    Sigur, pt. cine stie cum e treaba cu topometria in Ro. 🙂

    Tzepelica

    31/05/2011 at 11:54 am

    • Din pacate la capitolul planuri parcelare/cadastru suntem varza 😦

     mar

     31/05/2011 at 12:08 pm

   • Te contrazic, se pot lua bani si ptr. terenul necultivat, numai ca suma este mult mai mica si se respecta un cod de bune practici (tern discuit, neamburuienat, etc..).
    In plus, numarul celor care beneficiaza de subventii fara sa cultive sau sa respecte GAEC-urile s-a diminuat deoarece a fost introdusa teledetectia. Pe masura ce sistemul se imbunatateste, declaratii depsue in format electronic, se vor reduce nr. de doritori de bani nemeritati.
    Sa nu crezi ca iau apararea, dar asa se prezinta situatia la aceasta data.

    mar

    31/05/2011 at 12:02 pm

  • Salut Tzepelica 🙂
   In anul 2010 guvernul a acordat subventii pentru cifra de 6.734.600.000 lei noi .
   Date ministerul de finante .

   Ștefan A.

   31/05/2011 at 11:41 am

 14. Interesant – „Statul american Utah a devenit primul stat care recunoaste oficial aurul si argintul ca mijloc legal de plata pe teritoriul sau”
  http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-8752832-inceput-statul-utah-recunoaste-oficial-aurul-argintul-mijloc-plata-teritoriul-sau.htm

  mar

  31/05/2011 at 12:06 pm

  • 🙂 Buna ziua! Exact despre acest subiect doream sa fac o postare. Si eu cred ca este interesant. Cred ca o economie sanatoasa se face numai raportat la ceva concret (aur, argint, cupru) si nu la marfa de hartie numita acum „bani”.

   Sare'n Ochi

   31/05/2011 at 12:17 pm

 15. Salutare la toata lumea! 🙂

  Stefane, esti omul din spatele introducerii aurului ca mijloc de plata in Utah? 😆

  Cetatean

  31/05/2011 at 12:15 pm

  • Salut cetatean 🙂
   Nici poveste . 🙂
   E o aiureala ce fac astia in Utah decisa din disperare .
   Plata cu aur , argint , etc. se poate face DOAR daca devine o regula generala , planetara NU regionala .
   Devine asa Utah un aspirator de aur , argint care dispare rapid in seifurile bancilor 😆
   Un fel de amanet de stat in care cetatenii se vad liberi sa plateasca cu bijuteriile din casa dar in scurt timp ramin si fara acestea . Adica ramin si mai saraci . 🙂

   Ștefan A.

   31/05/2011 at 12:23 pm

   • Stefan, cred ca tu de fapt vrei sa protejezi lingourile 🙂

    mar

    31/05/2011 at 12:26 pm

    • 🙂 sau macar argintaria familiei…

     Sare'n Ochi

     31/05/2011 at 12:28 pm

    • @ mar 🙂
     Sa recapitulam . 🙂
     Se cumpara aur pentru a scapa de niste hirtii numiti bani fara nici o valoare intrinseca . Din acest motiv si pretul aurului este la stele . 🙂
     Ca vorbim de aur , argint , platina , diamante , nu este prea important . De cind e omenirea aceste minerale au avut o valoare indistructibila in timp.
     Banii de hirtie fara acoperire reala sint mama tuturor problemelor de azi .
     Cererea de aur real depaseste cu mult oferta de aur fizic . In schimb oferta de hirtii numiti bani este galactica . 😆

     Ștefan A.

     31/05/2011 at 12:34 pm

 16. Stefane, nu simti ca se inmultesc semnalele cum ca in viitor aurul va fi cautat mai ceva ca iarba de leac? Stringe, stringe in continuare! 😉

  Cetatean

  31/05/2011 at 12:31 pm

  • Semnalele exista . Destul sa vedem cine sint principalii cumparatori de aur fizic . Adica India si China . Ca in parte fac bijuterii cu marfa asta , este adevarat . Oricum in occident se vind mai mult produse de hirtie numite derivate care au in spate PRETUL AURULUI . Aurul fizic merge tot mai mult in Asia si asta e un clar semnal . Din punct de vedere financiar , economic dar si social . 🙂

   Ștefan A.

   31/05/2011 at 12:39 pm

 17. eu am detectat niste transport nocturn de aur spre o zona frumoasa a Italiei… hm-hm :mrgreen:

  Cetatean

  31/05/2011 at 12:45 pm

  • Cetatean 🙂
   Adica Berlusconi se intoarce in Italia din Romania cu toata rezerva de aur a BNR ? 😆

   Ștefan A.

   31/05/2011 at 12:49 pm

 18. o, nu, nu o depune la BNR, din ce am auzi eu 😆

  Cetatean

  31/05/2011 at 12:52 pm

 19. o depune undeva, la o casa a unui onorabil cetatean…

  Cetatean

  31/05/2011 at 12:53 pm

  • Vezi ca poate refuza sa se intoarca in Italia dupa dezastrul din alegerile locale .
   Atunci sa vezi bucurie pe voi ! 😆
   PS . Asa macar in locul lui Boc aveti un nou prim ministru super bogat dar si pe viata . 😆
   Deci , nu mai sint probleme cine sa conduca tara . 🙂

   Ștefan A.

   31/05/2011 at 12:55 pm

 20. Anunt onoratii membri si cititori ai blogului ca la Camera s-a votat azi legea organica privind alegerea parlamentarilor intr-un singur tur.

  177 voturi pentru.

  Camera e decizionala.

  Vom avea un singur tur la parlamentare. 😉

  Vin vremuri interesante! 😈

  Cetatean

  31/05/2011 at 1:03 pm

  • Da, confirm, in legea adoptata se spune clar ca metodologia dupa care se evalueaza si disponibilizeaza politistii se face prin ordin al ministrului.

   deci vor fi concedieri la MAI.

   Cetatean

   31/05/2011 at 1:08 pm

  • RECTIFIC: e vorba de alegea primarilor.

   M-am dus prea departe 😆

   PSD si PNL urla ca se polarizeaza scena politica in doua blocuri politice, si ca votul intr-un singur tur e „nedemocratic”.

   Cind PSD si PNL au facut in 2007 uninominalul trunchiat si alegerea presedintilor de CJ printr-un singur tur era foarte „democratic”.

   Cetatean

   31/05/2011 at 1:10 pm

 21. Se pare ca a trecut si o chestie legata de disponibilizarile din MAI, a fost ceva legat de statutul politistului.

  Cetatean

  31/05/2011 at 1:05 pm

 22. Da, PSD si PNL urla ca se concediaza politisti, haha!

  Cetatean

  31/05/2011 at 1:05 pm

 23. Coalitia s-a mobilizat foarte bine azi la Camera.

  Cetatean

  31/05/2011 at 1:11 pm

  • mai sa fie;
   in us si daca ii spui unei doamne ca are ochi frumosi poti fi acuzat de hartuire sexuala

   intimplator

   31/05/2011 at 1:40 pm

 24. Salut la toata lumea 🙂
  Vestea cu deputatul Claudiu Pop, m-a uns la inima 😆 .
  L-am cunoscut personal pe individ. In general despre beizadelele parasutate in functii, am o parere proasta. Individul asta a reusit sa ma convinga ca ma inselam profund. A spune „parere proasta” este ca si cum i-ai lauda, ca si cum ai spune ca ai o parere proasta despre un orb care conduce o masina de formula 1, sau ai spune ca ai o parere proasta despre inclinatia spre democratie a lui iliescu.
  Rar am vazut dobitoci (si am vazut o gramada) mai mari decat acest individ in functia de director „comercial”, la o firma care pe atunci apartinea statului. Dar era fiul unui „fost” (director la cel mai mare hotel din Oradea). Bineinteles ca parasutarea in functi a fost facuta cu demiterea fostului director comercial. Nu ca-l apar pe vechiul dir.com. (era si el cam limitat), dar numirea lui Pop Claudiu a fost din ciclul „se poate si mai rau”.

  DanSu

  31/05/2011 at 2:03 pm

 25. Salut pe toata lumea 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  31/05/2011 at 2:08 pm


Comentariile sunt închise.