Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Cu televiziunea la frizer

Probabil ca titlul o sa va para ciudat. Poate este, in orice caz pana la sfarsitul articolului; sunt sigur ca majoritatea cititorilor vor intelege care este legatura. Doua chestiuni distincte sunt propuse in acest articol. Prima chestiune este una de natura actuala si se ocupa de programele coreene si acum si chinezesti prezente in grilele TVR-1 si TVR-2. In ultima jumatate de an (poate 10 luni), TVR a prezentat urmatoarele seriale: 1 – Giuvaerul palatului; 2- Cronicile frumoasei luptătoare; 3 – Legendele palatului: doctorul Hur Jun; 4 – Legendele palatului. Prinţul Jumong; 5- Legendele palatului:concubina regelui si in sfarsit si chinezi cu serialul lor: 6 – Trei regate – se anunta un nou serial al saptelea Regele de fier.

La inceput a fost dragut, o parte din spectatorii TVR s-au refugiat pe blogurile mele invatand putin despre istoria Coreei (aici) si despre limba coreana (aici si aici) cu timpul a devenit deja enervant din doua puncte de vedere – primul este protocronismul  coreean si calitatea dubioasa a istoriei si a culturii care sunt “vandute”  de aceste seriale; 4 ore zilnice  de seriale Coreene (2 reluare si alte 2 noi) sunt mult prea multe pentru o televiziune de stat romaneasca.

Daca tot vorbim de o “cultura coreeana” nu pot sa nu va povestesc istoria unui tanar medic militar, bineinteles legata de un gen de cultura coreana si de felul cum se fac afaceri in Coreea.

Acum multi ani,  un tanar medic militar pe o nava de razboi americana primeste un pacient coreean adus cu elicopterul de pe o nava de croaziera care naviga aproape de coastele coreene pentru o apendicita acuta. Respectivul VIP a fost executat scurt cu o incizie McBurney de 2,5 centimeti (de toata frumusetea)  si dupa 24 de   ore a fost inapoiat la tarm dupa o vizita de lucru pe o nava aliata aflata intr-un exercitiu comun cu fortele sud-coreene. Bineinteles ca nu a putut spune altceva avand in vedere ca croaziera a fost facuta cu amanta si nu cu sotia.

Dupa cateva saptamani, CAGul (Commander Air Group) anunta medicul respectiv ca un elicopter sud coreean va veni sa-l ia pentru o vizta la fostul pacient.   Nu cred ca am sa povestesc intreaga istorie  despre pataniile tanarului medic. Interesant de mentionat ca pacientul era unul din principalii reformatori ai televiziunii Coreene si unul din beneficiarii acestor reforme. Din intamplare dramele Prinţului Jumong au fost produse de MBS (Munhwa Bangsong sau daca doriti Munhwa Broadcasting). Bineinteles ca intamplarea s-a petrecut mult inainte de aceste drame au fost produse si mult inainte de a fi cumparate de TVR.

Aspectul practic si felul de a face afaceri in Sud Coreea este extrem de asemanator cu cel romanesc, din fericire la ei potentatii, de la Premieri si pana la marii oligarhi daca sunt prinsi se duc la puscarie, unii chiar mor in conditii extrem de misterioase. Din punct de vedere “cultural” lucrurile stau diferit, principalele afaceri si negocieri comerciale se fac la frizer-barbier, adica la cunoscutele Barber-Shops.

Prietenul medic mi-a povestit cum merge treaba la frizer-barbier. Deoarece nici un politician sau manager serios nu doreste sa fie prins intr-un bordel (care sunt interzise) sau  intr-un salon de masaje erotice sau nu (si alea interzise), negocierile relaxate se fac la…frizer. Legea interzice introducerea unor paturi daca nu esti una din cele trei institutii care au dreptul sa se foloseasca de acest mobilier  1- sa vinzi mobila, deci si  paturi; 2 – sa fie spital sau clinica medicala; sau 3-  sa fie hotel.

Ca de obicei, ingeniozitatea estica nu este mai mica decat cea mioritica. In unele locuri, frizeriile nu sunt numai frizerii, ci si locuri sofisticate, in care se pot face afaceri relaxandu-te. Scaunul de frizer este fenomenal din punct de vedere al versatilitatii lui.  Dupa un scurt dus si o mica sauna, oamenii se aseaza pe aceste scaune speciale si primesc toate serviciile de tuns, ras si frezat, inclusiv manichiura si pedichiura, masaje de toate genurile, de una, doua sau mai multe frizerite profesioniste, cel putin asa a povestit amicul meu chirurg.

Daca amicul meu a primit cateva tratamente celeste pentru o simpla apendicita va puteti da seama ce se poate primi pentru afaceri serioase despre care am povestit. Bineinteles ca aceste tratamente sunt aplicate numai in tari cu oficiali corupti si in nici un caz intr-o tara membra a Uniunii Europene ca Romania. Saracii oficiali nici nu stiu ce placut este sa fi coruptibil in Coreea.

Pentru turisti sau oficiali care viziteaza Coreea – frizeriile speciale se numesc ilbalso sau cele mai de lux iongsil; in nici un caz sa nu optati pentru miongsil, care sunt de fapt simple frizerii obisnuite.

Interesant de mentionat ca propagarea ideii de intalniri de afaceri la frizer si-a gasit drumul si spre Estul Europei. Multe ilbalso si  iongsil au fost deschise in ultimul timp in Polonia si Rusia, deci nu trebuie sa mergeti pana in Coreea. Cine stie poate in curand vom avea productii proprii in mioritica noastra patrie. Ce? Protocronismul romanesc nu mai e bun? Pana la urma poate si romanii vor deschide iongsil pentru oficiali

Poate daca nu frizerie ceva pe la o carciuma… sa zicem pe Dorobanti 🙂

Written by Theophyle

31/05/2011 la 2:07 pm

81 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Superb articolul, si eu care cind eram student amarit in Occident ma tundeam singur cu lama (ca sa nu dau 15 euro la frizer), acuma regret ca nu am facut studii in Coreea, acolo dadeam 30 de euro la un salon din asta meserias 😆

  Doamne apara!

  Cetatean

  31/05/2011 at 2:26 pm

  • Salut C 🙂
   Nu uita niciodata dai un ban dar stai in fata 🙂

   Theophyle

   31/05/2011 at 2:49 pm

 2. Fabulos. Chapeau. O asemenea decadenta somptuos-imorala de povestire antropologica n-am mai intilnit de cind am intrat ultima data pe blog la Turambar.

  :rofl: :bow:

  Turambar

  31/05/2011 at 2:32 pm

  • sensei,
   numai orientul poate sa te faca fericit cu adevarat. Costa de multe ori dar merita intotdeauna 🙂

   Theophyle

   31/05/2011 at 2:50 pm

 3. Oare Absentescu ne citeste blogul?

  luminita

  31/05/2011 at 2:36 pm

 4. Absentescu se duce la frizer impreuna cu Voiculescu, pentru a-i fi el insusi lui Felix masseur al pielii capului.

  Cetatean

  31/05/2011 at 2:38 pm

 5. Deci sunt un bou ca nu ma duc la frizer?

  Turnofftheglory

  31/05/2011 at 2:40 pm

  • Nu te grabi sa-ti lipesti eticheta, lasa-i pe cei care se duc, sa zica mai intai. 😆

   luminita

   31/05/2011 at 2:44 pm

  • nu draga TOG,
   nu esti. Esti numai tanar 🙂

   Theophyle

   31/05/2011 at 2:51 pm

 6. As fi un ipocrit sa nu spun ca ma duceam la frizerie pentru calitatea frizeritei mai degraba de a lucraturii. Insa util a cam batut placutul de ceva vreme. Sunt aproape 10 ani de independenta sustinuta de masina mea nemteasca ce nu se da batuta.

  Turnofftheglory

  31/05/2011 at 2:49 pm

 7. Mi se pare normal, cat timp la moda sunt coafurile pubiene. 😆 😆

  Tzepelica

  31/05/2011 at 2:52 pm

 8. Excelent! 😆
  De cate ori mai aud pe cineva ca urmareste seriale coreene, imi voi aduce aminte!

  ela

  31/05/2011 at 2:58 pm

 9. Daca vin la rand productiile bolywoodiene, is fan TVR.

  iris

  31/05/2011 at 3:04 pm

 10. Cred ca postarea de azi poate fi privita ca o idee de afacere 🙂 Daca in peisajul mioretic o sa apara o astfel de frizerie, cu siguranta s-a inspirat de pe blogul lui Theophyle 😀

  mar

  31/05/2011 at 3:08 pm

  • punem mana de la mana si deschidem un salon de frizerie.”la matusa tamara” tuns , frezat si apretat.avem si logo.ne mai tre un „curuletz nastasian” cu fesele epilate :))

   zigzag

   31/05/2011 at 3:19 pm

  • Mar, Theo – cu regret va informez ca asememea frizerii existau in Bucuresti acum 9-10 ani.
   Stiu asta de la un fost prieten care era locotenent in Politie.

   fish

   01/06/2011 at 7:33 am

 11. La frizerie

  Cu parul lung, lasat pe spate, dai peste doamne dezbracate, goleste contul imediat, in scaunul ce-ajunge pat. Pleci satisfacut, dar tot cu plete, in gand cu blonde sau brunete.

  Creanga

  31/05/2011 at 3:19 pm

 12. Super postare 😀 .
  Recunosc, cu umilinta, in nemernicia me, ca un caine turbat am urmarit 2-3 episoade din ala cu doctorul, la fel cum recunosc (probabil influentat de lecturile chinezesti de la „Nobila casa” in jos, prin „trandafirul … nu stiu cum …” si alte lecturi, ca am fost fascinat de orientali si mai ales de modul lor sofisticat de adresare. Sincer, si la serial, nu actiunea o urmaream, dar am fost dezamagit cand am vazut ca lipseau replicile savuroase, incantatiile aproape de la intalniri. Imi amintesc si acum un dialog citit intamplator, cand cineva ii oferea unui deminitar ceva mita acolo, dar modul de prezentare era fabulos. Era ceva de genul(citez din memorie): „nu as indrazni niciodata sa va ofer ceva asa de modest si neinsemnat care v-ar putea umili, (era vorba de cateva carute pline cu bogatii), dar poate sa impartiti la servitorii dumneavoastra …. ” Era fascinant. Nici acum nu tin minte bine actiunea (si nici cartea), stiu ca era ceva cu multi morti, multa cruzime, mult sange, dar dialogurile le citeam fascinat. Pacat ca in putinele episoade pe care le-am urmarit (ala cu doctorul), dispareau aceste dialoguri savuroase.
  Acum ma gandesc, ca poate coreenii nu oficialilor televiziunii au facu daruri, ci doar „sa aiba sa dea la servitori…” 😆

  DanSu

  31/05/2011 at 3:29 pm

 13. si daca esti chel ce faci???
  cum intri in frizeria aia?
  primesc pe cei cu peruci?

  intimplator

  31/05/2011 at 3:32 pm

  • 😆

   ela

   31/05/2011 at 3:34 pm

  • Tot pe usa intra, gasesc ele ceva par prin locurile mai delicate.

   Creanga

   31/05/2011 at 3:46 pm

  • Si chelia necesita intretinere 🙂 In urma cu ani cand treceai pe langa o frizerie, te lovea mirosul de lavanda de pe trotuar.

   mar

   31/05/2011 at 3:54 pm

 14. Buna seara
  Si in Thailanda exista frizerii si saloane mult mai ieftine

  demeter

  31/05/2011 at 3:39 pm

 15. Off topic. Primul rezutat oficial din Germania – nu castravetii spanioli sunt cauza imbolnavirii cu E.Coli
  Spania solicita compensatii.
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-8753876-germania-primele-teste-laborator-exclud-castravetii-spanioli-sursa-infectiei-bacteria-coli.htm

  mar

  31/05/2011 at 4:46 pm

 16. bonsoir,

  in mod surprinzator sau nu, aud in stinga si in dreapta, de la doamne si domni, cu studii si fara studii, tineri sau in virsta cit de mult le place serialul Concubina regelui.

  motivele acestei placeri vizuale:
  – atmosfera asiatica,
  – peisajele relativ putine, dar interesante mai ales casele…..
  – imbracamintea pe categorii sociale
  – politetea
  – scene amuzante de tip kim ir sen.

  🙂

  skorpion

  31/05/2011 at 4:50 pm

 17. mar

  31/05/2011 at 5:06 pm

 18. Sebastian Lazaroiu afirma ca adoptarea in Parlament, marti, a legii prin care primarii sunt alesi intr-un singur tur de scrutin este rezultatul unei intelegeri subterane intre cei doi „colosi” politici, PDL si PSD, care sunt avantajati de acest sistem de vot. In schimb, PNL nu are decat de pierdut.
  http://www.ziare.com/lazaroiu/stiri-sebastian-lazaroiu/lazaroiu-alegerea-primarilor-intr-un-singur-tur-un-aranjament-subteran-intre-psd-si-pdl-1098213

  mar

  31/05/2011 at 5:42 pm

 19. Si mana Prea Fericitului grebla se facu. 😆
  Amin !

  „Cum bagă Patriarhia mâna în buzunarele românilor pentru Catedrala Neamului”.

  http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/Cum_baga_Patriarhia_mana_in_buzunarele_romanilor_0_490751383.html

  Tzepelica

  31/05/2011 at 5:56 pm

  • Ei si tu, ce nu face romanul ptr. iertarea pacatelor 🙂
   Stii cum se zice „sa nu faci ce face popa, sa faci ce zice”.

   mar

   31/05/2011 at 6:27 pm

 20. Se modifica statul politistului, lege organica care a intrunit 172 de voturi pentru si 130 impotriva din numarul de 302 de voturi ale deputatilor prezenti.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8754051-video-camera-deputatilor-adoptat-modificarea-statutului-politistului-opozitia-acuza-legea-faciliteaza-concedierea-mii-politisti.htm

  mar

  31/05/2011 at 6:31 pm

 21. „va afecta profund reprezentativitatea si legitimitatea celor „mai importanti exponenti ai comunitatilor locale”. Importanti, da’nu-i voteaza nici aia de pe strada lor.
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8754370-pnl-alegerea-primarilor-intr-tur-anuleaza-principiul-majoritatii.html

  ela

  31/05/2011 at 7:25 pm

 22. Gata, nu mai fumati nu mai beti si acum nu mai aveti voie sa si vorbiti la telefonul mobil 🙂 ei asta chiat nu-mi pasa 😆

  http://www.washingtonpost.com/world/experts-say-cellphones-are-possibly-carcinogenic-to-humans-classify-in-same-category-as-ddt/2011/05/31/AGGskTFH_story.html?wpisrc=al_national

  Theophyle

  31/05/2011 at 7:55 pm

  • Cu mana pe tastatura e voie? 🙂

   ela

   31/05/2011 at 7:59 pm

 23. Buna seara, buna seara, interesant articol.
  Referitor la legea primarilor. Si eu cred ca PSD si PDL sunt avantajate de respectivele prevederi. Normal ca PNL protesteaza. PSD isi va promova cu prioritate oamenii si liberalii vor ramane pe dinafara.

  clemycali

  31/05/2011 at 8:38 pm

 24. Seara buna . 🙂
  Dupa acest articol musai sa ma duc la o frizerie speciala din Corea de Sud . 🙂
  Doamne fereste sa ajung in una din Corea de Nord ! 😆

  Ștefan A.

  31/05/2011 at 8:54 pm

 25. Buna seara,
  Lotul Mironescu ramane in arest!

  cedric

  31/05/2011 at 9:15 pm

  • 🙂

   mar

   31/05/2011 at 9:16 pm

  • Asta este o veste buna 🙂

   clemycali

   31/05/2011 at 9:27 pm

 26. S-a respins recursul solicitat de lotul Mironescu, raman arestati!

  mar

  31/05/2011 at 9:15 pm

 27. Chiliman reclama la Avocatul Poporului legea privind alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin. Mostra de gandire politica 😦 „actul normativ este unul antidemocratic pentru ca va duce la scaderea legitimitatii primarului ales. Primarul nu o sa mai fie, in cele mai multe cazuri, ales cu jumatate plus unul din voturile alegatorilor. Consideram ca legitimitatea primarului prin votul majoritatii cetatenilor este temeiul democratic al descentralizarii”
  http://www.ziare.com/andrei-chiliman/primar/chiliman-reclama-alegerea-primarilor-dintr-un-singur-tur-la-avocatul-poporului-1098279

  mar

  31/05/2011 at 9:24 pm

  • Dar cei care s-au facut parlamentari de pe locurile doi sau trei , cum sunt si Absentescu si Trotinescu si multi altii, astia ce legitimitate au?
   Poate nu e o lege perfecta , dar i s-au adus amendamente totusi, adica a fost imbunatatita
   si partea buna pe care o vad de la o prima privire ar fi reducerea cheltuielilor cu alegerile si mobilizarea mai buna la vot a electoratului .
   Ca una e sa stie boboru’ ca trebuie musai sa-si miste fizicul la urne si alta cand mai are o ocazie si ramane in expectativa.

   luminita

   31/05/2011 at 9:45 pm

   • Normal ca este democratic 😦 ce nu ai auzit de redistribuirea castigatorului ? In viziunea unora este total democratic 😦 traiasca Caragiale psihologul si vizionarul national.

    mar

    31/05/2011 at 9:54 pm

  • ha, ha, ce ma bucur.
   Asa-i trebuie lu’ conu Paturiciu, l-a cocotzat pe repetentul in capul partidului, l-a insurat, i-a dat bani de frezat crezand ca il va manevra ca pe o papusa de carpa.
   Dar repetentului ii plac mai mult ideile stangiste ale copilotului Che Gargara si in general e ahtiat dupa jocul de poker cu securistii iar nu de doctrina liberala.
   N-a avut mana buna miliardarul.
   Sa-ti fie rusine, Dinu Patriciu!

   luminita

   31/05/2011 at 9:38 pm

  • Asta e ilustrarea perfecta a proverbului cu tiganul vazut imparat 🙂

   clemycali

   31/05/2011 at 9:45 pm

   • exact. 😆

    luminita

    31/05/2011 at 9:53 pm

 28. Iata aici o lovitura pentru imaginea blondei ministru.
  Sau cum sa aruncam banii pe geam si sa facem frumoasa figura in fata prostimii ! 🙂

  http://cursdeguvernare.ro/guvernarea-vesela-dupa-spatii-verzi-in-sate-de-munte-sali-de-sport-pentru-taranii-care-nu-au-asfalt-si-apa-curenta-in-unele-locuri-salile-costa-mai-mult-decat-bugetul-anual-al-comunei.html

  Ștefan A.

  31/05/2011 at 9:50 pm

  • Politicianism de cea mai joasa speta. probabil ca satenii ar fi fost mai fericiti daca se tragea o teava cu apa si se asfalta macar ulita principala. Pe zi ce trece Elena Udrea devine un balast tot mai vizibil ptr PDL. Si dupa ultimele declaratii ale doamnei cred ca au inceput si oamenii din partid sa isi dea seama de asta.

   clemycali

   31/05/2011 at 10:01 pm

  • Sal`tare ! 🙂
   Trei argumente „pro” :
   1. S-a constatat („un grup de oameni de stiinta…”) pe cobai ca miscarea prelungeste viata.
   Prin urmare, poate impinge si varsta limita de pensionare catre 100 de ani, n`asha ?
   2. Mediul rural e populat majoritar cu pensionari CAP inebuniti dupa sporturile de echipa (handbal, baschet, volei, minifotbal).
   3. Competenta doamnei ministru de la „dezvoltare” in domeniu nu poate fi pusa la indoiala; in plus, blonda adora inaugurarile (chestia cu panglicile etc.), unde-si poate expune plenar ultimele achizitii in materie de fustite/rochite/volanase/pantofi cu toc cui.
   Cu ministra noastra-n frunte/vom avea victorii multe ! 😆

   Tzepelica

   31/05/2011 at 10:13 pm

   • Asa e. Si parca ii vad pe pensionarii CAP lasand prasitul si cositul ptr pillates si voley 🙂 Eu propun si constructia de patinoare ptr curling ca sa fie tacamul complet 🙂

    clemycali

    31/05/2011 at 10:16 pm

    • 😆

     Ștefan A.

     31/05/2011 at 10:19 pm

     • Chestia tare e ca dupa ce se va termina si debandada asta cu salile de sport la sate , vor descoperii primarii ca nu au bani de intretinere a acestora . 🙂
      Sau poate aduc AC/DC in concert pentru a face rost de bani. 😆

      Ștefan A.

      31/05/2011 at 10:21 pm

      • – Ma intreb cu ce dracu vor incalzii iarna aceste sali de sport si cine va platii ? 😆
       – Or fi avind ceva dusuri pentru sportivi si apa calda necesara sau se spala la ciusmea sportivii ? 😆
       Buda e tot tip gaura in pamint ? 😆

       Ștefan A.

       31/05/2011 at 10:24 pm

       • Boala grea asta cu salile de sport. Si contagioasa pe deasupra. Si Nastase daduse in aceeasi boala pe vremea cand era premier. Madam Udrea nu a facut decat sa preia programul si sa si-l insuseasca ptr ca „da bine” la prostime.
        Iar primarii nu vor avea bani sa incalzeasca salile in timpul iernii si nici nu or sa poata pune sobe inauntru ptr ca nu au fost dotate cu cosuri si nu pot face gauri in tavan 🙂

        clemycali

        31/05/2011 at 10:28 pm

       • Centrale termice pe coceni, prietene.
        De porumb, de floarea soarelui etc.
        Reciclam tot ce ramane pe ogor, toamna. 🙂

        Tzepelica

        31/05/2011 at 10:28 pm

       • Stefan, au si sauna 😦 Ca de sistem de incalzire – ciucalai de porumb si paie sub sub forma de brichete :(.
        90% din gospadariile din rural nu au aductiune de apa, baie iar buda este in fundul curtii. Dar avem sali de sport, parcuri si fantani arteziene (niste ligheane din ciment in care se prelinge un fir de apa) 😦
        Nu mai vorbesc de drumuri, ca anul trecut am vazut o campanie de eradicare a noroiului de pe strazi prin pietruire (evident cu logo si numele Presului CJ) 😦

        mar

        31/05/2011 at 10:34 pm

    • Curlingu` e sport national la romani. 😆

     Tzepelica

     31/05/2011 at 10:25 pm

     • 😆
      E un sport care ma distreaza la nebunie cind vad la TV .

      Ștefan A.

      31/05/2011 at 10:31 pm

 29. La b1 Tv, Abramburica este suparata rau ca a fost adoptata legea alegerii primarilor din primul tur. A intervenit si Chiliman telefonic, la fel de suparat.

  mar

  31/05/2011 at 10:27 pm

 30. ce-aveti, doamnelor si domnilor, cu salile de sport de la sate?
  nu au voie si ei sa faca sport?
  chiar nu este o investitie buna? de viitor?
  ce, taranii ”e” mai prosti ca orasenii?

  skorpion

  31/05/2011 at 10:29 pm

  • Skorpi salut 🙂
   In umila mea parere inti se duce apa potabila in sat . Impreuna cu canalizarea si depuratorul apelor uzate . Asa a inceput sa dispara in vest diferenta intre sat si oras . E drept , cu zeci de ani in urma . 🙂
   Astazi , daca le duci suplimentar si internetul la sateni e si mai bine .
   Salile de sport le faci daca mai sint tineri prin sat . Eu in tineretea mea am vazut sate unde cel mai tinar locuitor avea 50 de ani . Si asta prin 1982 . 😆
   Presupun ca acum „duduie” satele romanesti de tineri . 😆

   Ștefan A.

   31/05/2011 at 10:36 pm

  • Behehe. Ca dupa ce dai toata ziua cu sapa nu iti mai trebuie fitness seara 🙂 si nici sa te uiti la televizor pana in creierii noptii 🙂

   clemycali

   31/05/2011 at 10:40 pm

   • 😆 😆

    Ștefan A.

    31/05/2011 at 10:42 pm

 31. clemy,
  in sala de sport numai fitness poti sa faci?
  oare don profesor, doamna profesoara, coana preoteasa, inginerul agronom, domn doctorul satului & citiva tarani + copiii, ca doar n-or fi disparut toti nu au dreptul la sport???
  oricum eu as fi preferat cite o piscina incalzita cu coceni de porumb cum spunea cineva mai sus…

  skorpion

  31/05/2011 at 10:48 pm

  • Au dreptul la sport, admitand ca la sate a mai ramas si altcineva in afara tineretuluirevolutionar al pensionarilor CAP. Dar asa cum bine a spus Stefan, si cum am spus si eu, cred ca apa curenta, drumurile macar pietruite (daca nu pavate), telefonul si internetul ar fi probabil mai importante decat o sala de sport. Chiar si o scoala renovata si ceva minibuse care sa culeaga copiii si sa-i duca la scoala iarna ar fi mai importanta. Pana la urma trebuie sa ne gandim la prioritati. Si e pacat ca madam Udrea este lasata sa isi faca de cap aruncand bani ptr proiect a caror utilitate este indoielnica.

   clemycali

   31/05/2011 at 10:55 pm

  • Cand dispune de resurse putine, o minte desteapta/organizata (la nivel de ministru)
   face o lista de prioritati investitionale.
   Cand pune in capul listei salile de sport in localitati care n-au drumuri/apa curenta, avem de-a face sau cu dobitoci sau cu smecheri care deturneaza banii.
   Sau cu fufe pentru care palaria de ministru e mult prea mare.

   Tzepelica

   31/05/2011 at 10:56 pm

   • Tzepelica 🙂
    Obrazul subtire se tine cu cheltuiala . 🙂
    Recomandat pe banii altora . 😆

    Ștefan A.

    31/05/2011 at 11:03 pm

  • Si daca tot veni vorba de coana preoteasa, propun proba de stafeta pe 50 m cu coliva in mana.
   Bineinteles, cine pierde mai putine bombonele pana la sosire, castiga premiul cel mare. 😆

   Tzepelica

   31/05/2011 at 11:00 pm

   • 😛

    skorpion

    31/05/2011 at 11:03 pm

   • 🙂 🙂

    clemycali

    31/05/2011 at 11:04 pm

   • 😆 😆 😆
    Sport de masa la sate . O idee geniala . 🙂
    1 premiu . O pereche de pantofi italieni cu toc de 15 cm .
    2 premiu . O geanta Louis Vuitton.
    3 premiu . Un portofel Gucci .
    4 premiu (de consolare) ochelari de soare marca Dolce e Gabbana.
    Asa taranul roman va depasii occidentalul in imaginea mediatica . 😆
    Va imaginati o „fermiera” mioritica mergind la cimp cu tocuri , mincarea in o geanta de super lux, cu pensia in portofel din piele de crocodil si ochelari de soare de 350 euro/bucata ?
    Moare de invidie neamtu si francezu ! 😆 😆

    Ștefan A.

    31/05/2011 at 11:10 pm

  • Skorpi, ce spui tu in termeni europeni se numeste „Grup De Actiune Local -GAL. Iar somitatile locale – actori locali si parteneri de dialog.

   mar

   31/05/2011 at 11:09 pm

 32. Bag sama ca politicienii traiesc intr-o dulce fratie; cand e vorba de interesul lor, cad iute de acord
  http://www.hotnews.ro/stiri-politic-8754125-camera-deputatilor-adoptat-legea-care-permite-partidelor-subinchirieze-spatiile-primite-stat.htm

  ela

  31/05/2011 at 11:03 pm

  • Nu am avut niciodata nici cea mai mica indoiala asupra acestui aspect. Si nu de ieri de azi. Inca din anii de glorie ai luptelor parlamentare, ma refer in special la periaoda 92-96, dupa ce se balacareau ca la usa cortului (si era vremea legilor retrocedarii terenurilor si a privatizarilor), cand era vorba de votat avantaje ptr partide si parlamentari uitau orice diferenta ideologica si domnea fratietatea. Cat a trait Corneliu Coposu faceau intelegerile astea mai cu fereala, dupa ce s-a prapadit seniorul nu au mai avut nici un fel de opreliste.

   clemycali

   31/05/2011 at 11:08 pm

   • si iata asa scapa ticalosii cu alocatia pentru sedii in buzunar.Basca vre-un restaurant in sediu de partid.

    ela

    31/05/2011 at 11:12 pm

 33. Gruparea Mironescu se ocupa cu „captura statului”, noţiune care exprimă forma cea mai înaltă a corupţiei, respectiv corupţia generalizată
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/justitie/dna-gruparea-mironescu-se-ocupa-cu-captura-statului-forma-cea-mai-inalta-a-coruptiei-226996.html

  mar

  01/06/2011 at 12:21 am

 34. Patroana de la frizerie se plângea că a deschis un alt punct de lucru, a lăsat 3 frizeriţe şi în scurt timp au ajuns la masaj erotic, a trebuit să închidă prăvălia, se umpluse de ciudaţi, majoritatea coloraţi.

  Am văzut azi 3 sferturi din „Trei regate” HD pe televizorul achiziţionat recent, se vede superb.

  Altfel, sunt amator de cultură (mai puţin) şi mai ales de bucătărie chinezească, moştenind probabil de la ei o intoleranţă la lactoză pe vreun canal tătar 🙂

  Mihai Voicu

  01/06/2011 at 12:33 am

 35. Buna Dimineata 🙂
  Postare noua!

  Theophyle

  01/06/2011 at 8:31 am


Comentariile sunt închise.