Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Minciuni patologice, batiste şi hidranţi

Fapte: Potrivit unui comunicat al Parchetului General, in perioada martie – aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vîntu si Ion Ilie Cezar l-au constrans, prin amenintare, pe Sebastian Ghita sa le remita suma de 150.000 de euro ori sa accepte denuntarea unui contract cu scopul obtinerii injuste, in folosul lor de beneficii materiale cu consecinta prejudicierii partii vatamate.

Actele de amenintare si constrangere au fost intreprinse de inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu atat personal, cat si prin intermediul inculpatului Ion Ilie Cezar, care la randul sau urma sa obtina un folos injust. Inculpatul Vîntu Sorin Ovidiu a recurs la amenintari cu moartea la adresa partii vatamate si a familiei, de natura a induce acesteia temerea ca se pot materializa, fapt ce l-a determinat sa-si ia masuri de protectie”, sustine Parchetul General. (Hotnews)

Vorbe: „Am construit 11.000 de locuri de munca. Trei ani de zile am furnizat reviste culturale si stiintifice pentru scolile din mediul rural. Dupa inchiderea scandalului FNI, am construit trustul Realitatea, o platforma de exprimare libera si de excelenta in jurnalism. Am declansat cu Realitatea o serie de proiecte nationale importante – ’10 pentru Romania’, pentru a recupera valorile romanilor si ‘Romania prinde radacini’, prin care am plantat 450.000 de arbori”

Şi înca vorbe: Avocatul lui Vintu, Marian Nazat, a precizat ca valoarea tranzactiei in urma careia postul de televiziune a fost vandut lui Elan Schwartzenberg se ridica la 150 de milioane de euro.

Fapte: Valoarea de piata a actiunilor la Realitatea, dupa plata datoriilor la particulari si la stat, a fost evaluata la  mai putin de 20 de milioane de Euro. Elan Schwartzenberg a confirmat ca acesta este pretul care a fost platit pentru aceasta afacere. Postul de televiziune Publika TV din Republica Moldova a fost vandut  lui Dumitru Tara, directorul general al televiziunii. Schwartzenberg a confirmat tranzactia si pretul acesteia – 1,5 milioane de euro. Deci ambele statii TV au fost vandute la un pret de chilipir pentru ca de fapt ambele posturi au fost decredibilizate complet de politica editoriala impusa de S.O.Vîntu.

Fapte: Poate a plantat Vîntu 450 de mii de puieti (nu arbori – vezi diferenta in Dex) dar a nenorocit tot atatia oameni talharind si inseland cu premeditare pe perdantii FMI.

Fapte: A distrus credibilitatea presei, a impus o politica editoriala folosindu-se sistematic de televiziunile lui pentru a dezinforma publicul si a ameninta politicieni santajabili ( o mare  parte a clasei politice) pentru a-si sustine jocurile murdare pe care le-a facut.

Fapte: Prin interpusii pe care ii are Vintu in sistemul judiciar a reusit sa-si aleaga judecatorii, din aceasi tagma care i-au ingropat toate dosarele si pana astazi. Exemplu -dna Viorica Dinu, care a inlocuit-o pe dna Bogdan, în procesul în care Sorin Ovidiu Vîntu e judecat pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa. Dna Viorica Dinu a luat hotararea sa judece acest proces în sedintă secretă. Aceasta hotarare a fost motivata prin faptul ca procesul este prea mediatizat si cursul normal al justitiei riscă să fie deturnat din aceasta cauza. Intrebarea care se pune este – deturnat de cine? De ea? Justificarile dnei judecator Viorica Dinu nu-si au nici baza etica si nici legala. Trimiterile la legislatia CEDO sunt de-a dreptul uluitoare. Vezi articolul lui Miron Damian pe Contributors.

Procesele lui Vîntu nu sunt numai ale lui Vîntu, sunt procesele unei intregi societati, care are doua alternative – sa incepa sa traiasca ca cetateni liberi, care au platit scump libertatea sau sa traiasca cu batiste si sa primeasca hidranti, servind talhari ticalosi care otravesc fantanile si parjolesc tot ce a mai ramas din acasta tara!

Nu am nici o treaba cu Sorin Ovidiu Vîntu – urasc insa profund tot ceea ce el reprezinta!

Pe Politeia Europeana puteti citi: „Înapoi la Bretton Woods

Written by Theophyle

26/05/2011 la 5:13 pm

38 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Puietii plantati prin proiectul „Romania prinde radacini” provin din pepinierele regiei silvice, forta de munca a fost constituita prin voluntariat si prin participarea angajatilor regiilor silvice.
  Vantu l-o fi platit pe Tatulici sa se dea pe sticla, sa manance si sa bea pe banii gazduitorilor, firi generoase de altfel.
  Sa-i ceara TVA-ul inapoi .

  luminita

  26/05/2011 at 5:27 pm

 2. Justitzia; trebuie sä fie f: atentä

  nu , potzi sä mai crezi in justitzie,

  cand este läsat in libertate , unul ca vantu.

  culmea, sä se ducä la irealitatea, sä se batä cu ghitzä, sä amenintze, era f. usor.

  prefäcätoria infractorilor, trebuie pedepsitä.

  justitzia trebuie sä se miste, lui nästase,
  ii tot amanä termenul, copos se amuzä, becalii
  nu-i pasä, srs, se face cä plouä.

  dece nu fac nimic judecätorii?stränutä nästase , si amanä procesul, este o rusine.cä admit bagadele.

  Au cumpärat penali justitzia????????

  theo

  26/05/2011 at 5:27 pm

 3. Vantu e doar un escroc.
  Sigur, un escroc de anvergura si cu legaturi puternice la varful politicii, avand in vedere nr. mare de fraieriti (inclusiv aia care se duceau la SPA-ul lui sa se …relaxeze).
  Numai ca, facand parte din „sistem”, justitia din Ro nu e in masura sa-i pedepseasca pe criminali, da` sa se mai ia si de escroci.
  Predoiu n-a facut nimic la justitie si nici n-o sa faca (e genul care nu deranjeaza).
  Musai, aici e nevoie de un Tzepes. 😆 😆

  Tzepelica

  26/05/2011 at 5:58 pm

 4. pina la urma procesele lui vintu vor fi ” hirtia de turnesol” a justitiei”;
  spun procesele ca vor mai urma si fni
  cit despre cifrele vehiculte de valoarea teveului ,avocatul ala spune cei zice cel care il plateste;
  daca procesele tin mult-ceea ce e probabil-ar fi distractiv sa vedem ca vintu ramine fara avocati ca nu mai are cu ce sa-i plateasca

  intamplator

  26/05/2011 at 6:00 pm

 5. Din cate stiu eu,Romania nu a prins radacini marca Vantu pe gratis:
  http://www.dinuzara.com/2010/11/money-channel-prinde-radacini-la.html

  ela

  26/05/2011 at 6:16 pm

  • pai da, daca si in privintza asta minte cu nerusinare,in ciuda evidentelor care nu sunt un secret pentru participantii la „RO prinde radacini”, iti dai seama cum minte cu privire la matrapazlacurile FNI, SOVinvest…realitatea media etc.

   luminita

   26/05/2011 at 6:38 pm

   • asta minte cum deschide gura.

    ela

    26/05/2011 at 6:58 pm

 6. Faza zilei si prostie cat casa 😀 Pupinul magaronului penal liciteaza ptr. 1,6 mil EUR si declara ca nu are bani.
  http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/tinutul-secuiesc-ar-urma-sa-aiba-reprezentanta-la-bruxelles-226489.html

  mar

  26/05/2011 at 7:07 pm

 7. Vantu se lauda cu „10 pentru Romania”. Mai bine n-ar mai pomeni de „actiunea” asta, care a fost o mare porcarie, marca Tatulici: fara criterii de selectie, a adus in prim plan tot felul de neaveniti.
  Am si eu o nelamurire: Judecatoarea Dinu nu poate fi oprita din bezmetica sa actiune?
  Adica pe ea n-o poate recuza nimeni? Ca indepartarea judecatoarei Bogdan a mers ca unsa, nimeni nu s-a impotrivit.

  cedric

  26/05/2011 at 7:48 pm

  • Salut.
   Recuzarea poate fi ceruta numai de o parte care are un interes. Parte in proces, se intelege. Presa ori vreun oarecare(ca mine si ca tine) nu poate avea nici un succes.
   Mai e o chestiune. Cererea de recuzare tre’ sa fie legala(aka, prevazuta de lege)si temeinica(asezata pe fapte si mai putin pe impresii)

   STRAJNIK

   26/05/2011 at 8:02 pm

   • Nu ma gandeam la noi, ca stiu ca n-avem nici o putere. Dar CSM-ul nu poate face nimic?

    cedric

    26/05/2011 at 8:16 pm

    • CSM a devenit o chestiune jalnica pe cale sa devina inutila.un nume mai potrivit…
     Consiliul Superior al Musamalizarii.

     STRAJNIK

     26/05/2011 at 8:26 pm

    • Nu cred. Si chiar daca ar avea un cuvant de spus se tem sa actioneze. Or sa iasa cu cine stie ce comunicat jalnic cand or sa-si dea seama ca opinia publica face scandal. Or sa vorbeasca din nou de comisia de disciplina a CSM, etc.

     clemycali

     26/05/2011 at 8:30 pm

  • Buna seara, buna seara.
   Asta ma intreb si eu. Decizia nu poate fi atacata in recurs de catre procurori? Doar ca am citit decizia si mi-a venit sa arunc laptopul pe fereastra.

   clemycali

   26/05/2011 at 8:05 pm

   • Teoretic, se poate. Pina la urma si procurorii sunt niste functionari care lucreaza pe principiul „legii efortului minim”(motorul progesului universal). Aka, de ce sa-si bata cuie in talpa. Asta, la prima vedere. Dar domnii cu pricina pot fi motivati de alte interese mai „obscure”.
    Formal, au protestat in sedinta de judecata si au solicitat ca sedinta sa fie publica. In realitate hotarirea doamnei Dinu foloseste in mod minunat inculpatului. La momentul oportun(la sfirsitul procesului) in faza de apel/recurs, advukatii vor invoca nulitatea absoluta. Sedintele TREBUIE sa fie PUBLICE cu execptiile de stricta interpretare prevazute de cod SUB SANCTIUNEA NULITATII ABSOLUTE. Sentinta va fi casata si circul se va relua

    STRAJNIK

    26/05/2011 at 8:41 pm

 8. Faza cu puietii si plantatul lor in stil muncitoresc imi aduce aminte de jaful generalizat ce se intampla acum in padurile Romaniei. Obstile comunale (asa zis private) au pe mana sute de mii de hectare de padure ce este acum praduita sistematic sub atenta indrumare a organelor de partid de la varf, incat s-a ajuns ca in ultimii ani sa dispara 28% din suprafata impadurita care exista in 1990 (hartile din satelit nu mint ca INS-ul).

  Trecand peste punerile in posesie ILEGALE – fara nici un titlu anterior – unii devin proprietari peste mii de hectare doar pentru ca sunt reprezentantii „comunitatii locale”, adica ai unui sat in care au mai ramas 10-20 de batrani ce nu inteleg nimic (sau se prefac si sunt complici la jaf), fara a vedea ca pentru acel codru s-au luptat si AU MURIT sute de mii de romani din toate colturile tarii, dovada fiind cimitirele eroilor necunoscuti pe care respectivii se fac ca nu exista.

  In acest context, faza cu 450.000 de puieti (sau cine stie ce alta campanie „eco” pornita de PSD finantata prin „fonduri europene”) ESTE PENIBILA. In nici un caz nu rezolva problema ci mai mult acopera un furt generalizat.

  Mult mai simplu ar fi ca statul sa GARANTEZE PROPRIETATEA, sa puna in posesie pe TOTI cetatenii incat acestia sa-si pastreze (daca vor) economiile in copaci, investitia fiind mai rentabila decat orice depozit in banca (mai ales cu inflatia de acum).

  Sa vedeti atunci impadurire aparuta din senin, fara ordinul nimanui. Insa deh, socialismul nu dispare asa usor..

  John Galt

  26/05/2011 at 7:57 pm

 9. Seara buna,
  La inceputul lui aprilie am postat un comentariu pe acest blog spunand ca Vantu este ca si mort iar la mijlocul lunii mai ar trebui sa-i facem „cele cuvenite de 40 de zile”. Se pare ca m-am grabit,il tin in viata cateva nenorocite de judecatoare.Dar nu-i bai prea mare: de vandut nu mai are ce sa vanda, Nazat o sa-i pape ultimii banuti iar bomboana pe coliva i-o pune Popa!
  Prietenii stiu de ce!

  Inganduratul

  26/05/2011 at 8:44 pm

 10. cedric

  26/05/2011 at 8:48 pm

 11. Udrea la B1TV

  mar

  26/05/2011 at 9:02 pm

 12. Publicația Academia Cațavencu a fost cumpărată, joi, de către Doru Bușcu, directorul editorial al săptămânalului, pentru 1,617 milioane de euro, conform paginademedia.ro.

  Licitația a durat circa o oră, perioadă în care Doru Bușcu și Radu Șoldănescu, reprezentatul jurnalistei Sabina Fati s-au luptat intens pentru a deveni noii proprietari ai brandului.

  STRAJNIK

  26/05/2011 at 9:10 pm

 13. E un mogul „pirit”… Vremurile bune au apus.
  Cineva, nu se stie cine, a pierdut garantia participarii la licitatie pentru un joc din filmele cu prosti.Cam 15.000 di oiro.

  STRAJNIK

  26/05/2011 at 9:41 pm

  • Stai ca sunt „blonda” la ora asta 😦
   A fost o garantie de participare care a fost pierduta? Pai a participat si Sabina Fati. Cred ca individul nu va achita suma, sper sa nu gresesc.

   mar

   26/05/2011 at 10:07 pm

 14. La orice licitatie trebe o garantie. Cine cistiga si nu plateste pretul, pierde. Sabina Fati isi recupereaza banii. Nu a cistigat.A participat la „joc”.

  STRAJNIK

  26/05/2011 at 10:27 pm

  • „blonda, blonda” dar stiu cum si ce inseamna o licitatie.

   mar

   26/05/2011 at 10:35 pm

   • N-am nici o indoiala. Numai ca preopinentii s-au jucat de-a licitatia. Sa sporeasca, artificial, pretul marelui brand. Ramine un mister in beneficiul cui s-au jucat. Acest cui suporta si „costurile” jocului ratat…

    STRAJNIK

    26/05/2011 at 11:03 pm

 15. Din salariul de functionar public, juristul-şef din Primăria Timişoara a cuparat o masina de 124000 EUR 😦
  http://www.adevarul.ro/locale/timisoara/EXCLUSIV_Secretarul_Primariei_Timisoara_i-a_comandat_fiicei-notar_un_Audi_R8_0_487751378.html

  mar

  26/05/2011 at 10:38 pm

 16. La b1 e Teodor Maries .
  Pentru alergici avertizez ca e si pielea p….invitat.
  Deontolog, deh.

  luminita

  26/05/2011 at 10:39 pm

 17. Cred ca Buscu nu are banii/nu va plati si au mizat pe judecarea in libertate a magronului. Numai ca ghinion de nesansa, a castigat ridicand pretul.

  mar

  26/05/2011 at 11:07 pm

 18. Buscu prin tel. la B1.Telfonic a declara ca nu are banii si ca pretul a fost ridicat la comanda.
  Incearca sa rezolve in 5 zile problema banilor, si in cazul in care nu are pierde garantia.
  Scoteala lui a fost sa se opreasca la max. 800.000 EUR.

  mar

  26/05/2011 at 11:13 pm

  • buna seara
   cum poti sa dai eur 800k pr o revista cu-sa zicem 20000 exemplare tiraj x 5ron-sa spunem;
   asta inseamna 100k ron/saptamina,sau 900kron/luna sau 100k euro/luna
   ai chirii,ai redactori,ai tiparire,ai difuzare,ai promovare…
   cita reclama o avea nu poate sa-si acopere costurile de operare
   cum poate fi rentabil?probabil prin santaj numai

   intamplator

   26/05/2011 at 11:32 pm

 19. Paritate: 1,5 puieţi la 1 păgubit FNI. Puieţii-s posmagii?

  Ne putem aştepta ca, de acum în colo, orice patron de trust media să fie judecat în şedinţă secretă.

  • Salut Marius 🙂
   Asta numai daca noi vom tace din gura si ii vom lasa sa faca ce vor ei. De gat cu ei trebuie de „murit”

   Theophyle

   27/05/2011 at 8:23 am

 20. Buna dimineata,
  Postarea noua! 🙂

  Theophyle

  27/05/2011 at 8:24 am


Comentariile sunt închise.