Politeía

Quis custodiet ipsos custodes?

Sfârşit de săptămână – 21 Mai / “sfârşitul lumii a fost amânat!”

Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămână. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  15°C, si o maxima termica de  25°C, umiditate: 37-65%. Innorat partial-senin, posibile averse. Presiune atmosferica: 1018-19 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 1091 RON (-0. 0163 RON); 1 USD = 2. 8746  RON (-0.0219 RON); 1 EURO =  1. 4295   USD; (+0.0052). Evolutia saptamanala o  puteti citi aici. Gramul de aur 138.8311 RON (+0.1656).

România are în continuare cea mai bună perspectivă economică din ECE – ZEW. Percepţia analiştilor financiari privind evoluţia economiei României pentru şase luni s-a îmbunătăţit uşor în luna mai şi a rămas cea mai bună din Europa Centrală şi de Est (ECE), potrivit unui sondaj al institutului ZEW.  Indicele care măsoară aşteptările experţilor financiari referitoare la parcursul economiei în următoarele şase luni a urcat cu 0,1 puncte, la 50,1 de puncte, maximul între statele analizate din ECE. În urma României s-au plasat Ungaria, cu 45,5 puncte (+5,1) şi Croaţia, cu 42 de puncte (+13,1). Toate statele din regiune analizate de institutul austriac ZEW, în colaborare cu grupul financiar Erste, au perspective pozitive.  Singura ţară care a înregistrat scădere este Turcia, care a obţinut 1,9 puncte (-6,1). Pentru Europa Centrală şi de Est, indicele percepţiei analiştilor a înregistrat o îmbunătăţire de 2,2 puncte, la 20,9 puncte. Zona euro a înregistrat 3,6 puncte, după o îmbunătăţire a perspectivei cu 5,4 puncte. În funcţie de percepţia situaţiei economice actuale, România s-a menţinut pe penultima poziţie în regiune, chiar dacă percepţia s-a îmbunătăţit cu 4 puncte, la -18 puncte. Singura economie cu o situaţie mai slabă este Ungaria, a cărei percepţie s-a înrăutăţit cu 8,1 puncte, la -22,7 puncte. A treia economie evaluată negativ este Croaţia, dar percepţia s-a îmbunătăţit cu 9,9 puncte, la -13,8 puncte. Pentru Europa Centrală şi de Est, indicele situaţiei economice curente s-a înrăutăţit cu 1,3 puncte, la 21,2 puncte. Ziarul Financiar.

Prinţul Charles: Suntem dispuşi să dăm bani pentru renovarea cetăţilor medievale din Transilvania. Prinţul Charles i-a spus premierului Emil Boc că este impresionat de originalitatea tradiţiilor populare româneşti, pe care a avut ocazia să le urmărească inclusiv la o înmormântare, şi şi-a prezentat disponibilitatea de a susţine financiar renovarea cetăţilor medievale din Transilvania. „Prinţul Charles a spus că românii au tradiţii atât de frumoase încât ar fi păcat să nu fie scoase cât mai mult în evidenţă de către autorităţi. Charles a povestit că a asistat chiar la o înmormântare într-unul din satele pe care le-a vizitat în Transilvania şi obiceiurile i s-au părut de-a dreptul fabuloase”, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse participante la întâlnirea de vineri dintre prinţul Charles şi premierul Boc. Potrivit acestora, timp de mai multe minute prinţul Charles a vorbit fără întrerupere despre producătorii de brânză pe care i-a cunoscut, apreciind că în satele româneşti se mănâncă mult mai sănătos decât în multe alte ţări. Moştenitorul coroanei britanice şi-a exprimat totodată disponibilitatea de a susţine financiar, prin fundaţiile patronate de acesta, renovarea unor cetăţi medievale din Transilvania, precum Rupea sau Sighişoara.Premierul Boc i-a prezentat prinţului Charles ultimele proiecte din cadrul Secretariatului pentru Carpaţi, care se află în subordinea Guvernului şi care coordonează o serie de proiecte de dezvoltare rurală în colaborare cu fundaţii sprijinite de prinţul Charles. Ziarul Financiar.

Cum a ajuns sfarsitul lumii in Romania. Pastorul care a adus isteria in SUA isi face reclama si in Bucuresti. O afacere de 72 de milioane de dolari. Mesajele unei organizatii crestine – Family Radio -, care propovaduieste sfarsitul lumii pe 21 mai au aparut pe mai multe panouri publicitare din Capitala, dar si din tara. Firma de panotaj implicata in popularizarea mesajului apocaliptic spune ca nu incalca nicio prevedere legala. „Aceasta campanie are ca obiectiv lansarea postului de radio familyradio.com”, se arata in comuncatul Euromedia & Beta Cons. Afisele publicitare insa dau drept sigur sfarsitul lumii, precizand scriptic: ca „Biblia il garanteaza”. Panourile au fost amplasate in Timisoara, dar si in Capitala, in zona Lujerului si cartierul Titan. In coltul de jos din dreapta apare adresa unei paginii web care apartine organizatiei Family Radio, condusa de pastorul si moderatorul radio Harold Camping, in varsta de 89 de ani. Robert Fitzpatrick, un american în vârstă de 60 de ani, şi-a cheltuit toate economiile pentru o campanie de avertizare care a costat în jur de 140.000 de dolari. Suma este infimă pe lângă valoarea radioului condus de Camping şi evaluat la 72 de milioane de dolari. Potrivit Business Insider, cea mai mare parte a banilor provine din donaţii, iar afacerea condusă de bătrânelul de 89 de ani pare escrocheria perfectă. Din toate colţurile lumii, adepţii înspăimântaţi ai teoriei Apocalipsei donează acum bani radioului, chit că – potrivit convingerilor lor – planeta îşi va da obştescul sfârşit pe 21 mai, iar banii se vor duce în neant. Însă, în ciuda faptului că e evaluată la o sumă atât de mare, compania dispune în cash doar de 1,5 milioane de dolari, iar cei mai mulţi bani – nu mai puţin de 56 de milioane de dolari – îi cheltuie pe licenţele de transmisie. Dacă este o escrocherie, atunci este una inteligentă, scrie publicaţia citată care nu exclude pdeloc osibilitatea ca pastorul de 89 de ani să creadă cu adevărat în sfârşitul lumii. Gandul.

Cine este „baiatul descurcaret” despre care Traian Basescu spune ca autoritatile ar trebui „sa ii dea peste manute”. Ce contracte de noi autostrazi au semnat Boc si Boagiu. Presedintele Traian Basescu a cerut institutiilor statului „sa dea peste manute baietilor descurcareti” care influenteaza licitatiile organizate la Ministerul Transporturilor. Seful statului a declarat joi seara, la postul public de televiziune, ca patru din cele noua licitatii pentru tronsoane de autostrada pe coridorul patru pan-european au fost contestate, iar cel putin pe unul dintre contestatari il stie „de meserie descurcaret”. „Ei, cand pierd, au un singur drum: Fac o contestatie la agentie, pe urma in instanta, tin dosarul blocat si incearca sa ajunga cu bani ba la judecatori, ba la astia care fac controlul contestatiei. Sa speram ca de data aceasta institutiile statului or sa le dea peste manute. Sau ca vor da peste manute celor care au dat gresit castigatorii. Unuia din doi trebuie sa-i dea peste manute”, a spus presedintele. „Preşedintele Traian Băsescu s-a referit, cel mai probabil, la firma Tehnologica Radion – deţinută de Theodor Berna – care a depus două contestaţii, una pe tronsonul Timişoara-Lugoj, lot 2 şi una pe Sibiu-Orăştie, lot 1”, au declarat pentru gândul surse din Ministerul Transporturilor. Acestea au mai arătat că „până în prezent cele două contestaţii nu au fost retrase, conform informaţiilor de la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor”. Cifra de afaceri a Tehnologica Radion în 2009 a fost de 460 milioane lei, în scădere cu 31% faţă de 2008. Gandul.

Băsescu a invitat artiştii să joace spectacolul „Blonda, chiorul şi piticul” la Cotroceni. Preşedintele Traian Băsescu a invitat trupa de artişti să joace spectacolul „Blonda, chiorul şi piticul” la sala de spectacole a Palatului Cotroceni, la o dată care urmează să fie stabilită de comun acord, şeful statului urmând să fie prezent în sală, alături de soţia sa, Maria Băsescu. „Preşedintele României, Traian Băsescu, invită trupa de artişti să susţină piesa de teatru în sala de spectacole a Palatului Cotroceni, la o dată care urmează să fie stabilită de comun acord. Preşedintele va fi prezent în sală alături de doamna Maria Băsescu. În România, libertatea de exprimare este totală”, a declarat purtătorul de cuvânt al şefului statului, consilierul prezidenţial Valeriu Turcan. Ştefanis Lupu, regizorul comediei „Blonda, chiorul şi piticul”, a declarat că directoarea Sălii Dalles, Iustina Cornel, i-a cerut să schimbe titlul spectacolului, pentru a fi jucat în continuare în respectiva instituţie, însă aceasta spune că obscenitatea limbajului a dus la anularea piesei. Mediafax

Fiica cea mică a lui Strauss-Kahn, martor-cheie în dosarul tatălui ei. Fiica cea mică a lui Dominique Strauss-Kahn, Camille, ar fi fost audiată luni de justiţia americană, înainte ca tatăl ei să fie trimis la închisoare, au declarat mai mulţi martori oculari, citaţi de Le Figaro, în ediţia electronică de vineri. Doctorand la prestigioasa universitate Columbia, Camille Strauss-Kahn, în vârstă de 26 de ani, fiica cea mică a fostului director al FMI este în centrul acestui caz, ea fiind prima care s-a întâlnit cu tatăl său după ce acesta a plecat de la hotelul Sofitel. Mărturia este evident primordială pentru apărare: atât pentru a corobora declaraţiile ei cu cele ale tatălui său în legătură cu programul lui, cât şi pentru a descrie comportamentul acestuia în timpul întâlnirii lor. În ziua respectivă, tatăl şi fiica, probabil însoţiţi şi de o a treia persoană, au avut o întâlnire în jurul orei 12.54 într-un restaurant din apropiere. Când vine în Franţa sau în Europa, Dominique Strauss-Kahn obişnuieşte să treacă prin Manhattan pentru a-şi vedea fiica. Fiica lui Brigitte Guillemette, cea de-a doua soţie a lui Dominique Strauss-Kahn, Camille este căsătorită şi s-a instalat de un an la New York. Până acum câteva zile, viaţa sa era liniştită. În ultimele zile, ea şi-a închis contul de Twitter, iar pagina ei de pe site-ul universităţii Columbia nu mai este accesibilă. Mediafax

Benjamin Netanyahu respinge revenirea la frontierele din 1967. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a respins vineri propunerea de creare a unui stat palestinian pe baza situaţiei frontierelor din 1967, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o la Casa Albă cu preşedintele SUA, Barack Obama. „Dacă Israelul este pregătit să accepte compromisuri generoase pentru pace, totuşi nu poate reveni la frontierele din 1967, pentru că acestea nu pot fi protejate”, a spus Netanyahu. Barack Obama a recunoscut că există „disensiuni” cu Israelul privind procesul de pace, avertizând că în procesul de pace din Orientul Mijlociu există „oportunităţi”, dar şi „pericole”. Preşedintele SUA afirma, joi, că „frontierele Israelului şi Palestinei trebuie să aibă la bază liniile din 1967, cu schimburi convenite de cele două părţi, pentru a stabili graniţe sigure şi recunoscute pentru ambele state”. Mediafax

Va urez o zi buna!

55 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Obama s-a hotarit sa joace cartea legalitatii internationale. Credibilitatea e ingredient important in politica. Bibi Netanyahu se arata mirat.Cabotini amandoi.
  Spre aducere aminte…
  „ CONSILIUL DE SECURITATE AL NAŢIUNILOR UNITE

  REZOLUŢIA 242, 22 NOIEMBRIE 1967

  Consiliul de Securitate,
  Exprimându-şi grija continuă faţă de situaţia gravă din Orientul Mijlociu,
  Subliniind caracterul inadmisibil al dobândirii de teritorii prin război şi nevoia unei păci juste şi durabile în care fiecare stat din regiune să poată trăi în siguranţă,
  Subliniind în plus că toate Statele Membre, acceptând Carta Naţiunilor Unite, s-au angajat să acţioneze în conformitate cu Articolul 2 al Cartei,
  1. Afirmă că îndeplinirea principiilor Cartei necesită instaurarea unei păci juste şi durabile în Orientul Mijlociu care să includă aplicarea următoarelor două principii:
  (i) Retragerea forţelor armate israeliene din teritoriile ocupate în timpul recentului conflict;
  (ii) Încetarea tuturor revendicărilor sau stărilor de beligeranţă şi respectarea şi recunoaşterea suveranităţii,integrităţii teritoriale şi independenţei politice a tuturor statelor din regiune, precum şi dreptul acestora de a trăi în pace, în interiorul unor graniţe sigure şi recunoscute, libere de ameninţări sau acte de forţă;
  2. Afirmă în plus necesitatea
  a) De a se garanta libertatea navigaţiei prin căile internaţionale din regiune;
  b) De a se găsi o soluţie justă a problemei refugiaţilor;
  c) De a se garanta inviolabilitatea teritorială şi independenţa politică a tuturor statelor din regiune, prin măsuri care să includă crearea de zone demilitarizate;
  3. Cere Secretarului General să desemneze un Reprezentant Special care să se deplaseze în Orientul Mijlociu pentru a iniţia şi menţine contacte cu statele implicate, pentru a promova înţelegerea şi a sprijini eforturile de realizarea a unei soluţionări paşnice şi acceptate, în concordanţă cu prevederile şi principiile acestei rezoluţii.
  4. Cere Secretarului General să informeze de îndată Consiliul de Securitate în legătură cu progresele şi eforturile Reprezentantului Special.”

  STRAJNIK

  21/05/2011 at 8:44 am

  • Strajnik,
   Pana acum (din 1951) sunt cam 400 de rezolutii nerespectate. Deci nimic nou sau necunoscut. ONU nu este credibil de zeci de ani. Nici nu are cum – Fact!

   Nimic nu se va schimba, pentru ca nimic nu POATE fi schimbat acolo. Restul, apa de ploaie!

   Theophyle

   21/05/2011 at 8:51 am

   • Am subliniat cabotinismul. Obama are nevoie de credibilitate in lumea musulmana.In fond el reitereaza rezolutia amintita si sconteaza pe o reactie pozitiva a lumii arabe. Ca lucrurile vor ramane asa cum au fost nu e nici o indoiala…

    STRAJNIK

    21/05/2011 at 9:12 am

 2. buna dimineata,

  tuturor Elenelor, Ilenelor, Constantinilor,
  un calduros La multi Ani!

  re. sfirsitul lumii.
  ce si cum cistiga cei care propovaduiesc sfirsitul lumii? au vreun cistig?

  skorpion

  21/05/2011 at 8:52 am

  • skorpi, salut 🙂
   Foarte avantajoasa afacerea cu profetiile. A fost asa intotdeauna! Pana la urma, o afacere!

   Theophyle

   21/05/2011 at 8:57 am

 3. Nici sfarsitul lumii nu ne vrea…Trist dar adevarat.

  epolitikon

  21/05/2011 at 8:56 am

  • salut 🙂
   Da, inca nu ne meritam soarta 🙂 Trebuie sa mai suferim!

   Theophyle

   21/05/2011 at 8:59 am

 4. adevärat om de stat, stie ordinea vizitelor, fie ele private s-au nu. fostul rege mihai, se pare stia numai, pe cele securisto-moscovite.

  in altä ordine de ideei, presa este jenantä,
  se inbulzesc la gastele, in ziare sitv, transmit prostii.
  C, nu si-a vizitat verisoara, casele regale sunt toate cumva inrudite, de acolo si „frumusetzea” si sangele „curat”
  FOSTUL REGE MIHAI, este vär cu regina sofia a spaniei:iar restul, diferite inrudiri de diferite grade.

  presa romanä, se face de ras.

  theo

  21/05/2011 at 8:59 am

 5. Buna dimineata,
  La multi ani sarbatoritelor si sarbatoritilor care poarta numele Sfintilor Imparati Constantin si Elena.
  Sa aiba parte numai de zile frumoase, asa cum este aceasta zi de mai.
  In rest, bine ca avem si o veste buna, data de ZEW.
  Si interesul printului Charles pentru Transilvania este tot o veste buna. Sa speram ca mai urmeaza si altele.

  cedric

  21/05/2011 at 9:02 am

  • Interesul lui Charles ptr Transilvania nu este nou. A facut chiar mai multe vizite in Ardeal si s-a ocupat aproape personal de mai multe proiecte de restaurare a unor monumente istorice de acolo. Dar cred ca este ptr prima data cand s-a intalnit cu seful statului.

   clemycali

   21/05/2011 at 9:09 am

 6. din päcate , profetziile ,religiile,sectele, etc.

  au manipulat si manipuleazä.

  sarlatanii ar trebuii, putzin zguduitzi.

  theo

  21/05/2011 at 9:02 am

 7. la multzi ani!

  DE SF: CONSTANTIN SI ELENA.

  theo

  21/05/2011 at 9:04 am

 8. Buna dimineata si la multi ani tuturor Elenelor si Constantinilor!
  Despre rupture nu spun decat: fericiti cei saraci cu duhul caci ei vor mosteni imparatia cerurilor. Citat cred aproape exact din Biblie.
  Mie mi-a placut enorm gestul lui Basescu de a lasa sa se joace respectiva piesa de teatru la Cotroceni. Un gest de cezar. Ca tot vorbesc adversarii lui politici de „regimul Basescu”. 🙂

  clemycali

  21/05/2011 at 9:07 am

  • Subiectiv a scris bine pe marginea subiectului si sunt de acord cu Clemy, Traian a marcat bine.

   Turnofftheglory

   21/05/2011 at 11:18 am

  • Buna dimineata 🙂
   16? Din care 3 erau angajatii teatrului? OMG

   CFG

   21/05/2011 at 12:04 pm

 9. DACÄ II INVITÄ SÄ JOACE; INSEAMNÄ INTERZIS:

  EI AU INTERZIS LA GANDIRE.

  marii nerusinatzi ai neamului.

  incearcä s-o intoarcä.

  nu au suportat, nivelul räspunsului prezidentzial.

  theo

  21/05/2011 at 9:21 am

 10. incep inscenärile pre-electorale,

  USL ;cere respect si se umple de DISPRET

  theo

  21/05/2011 at 9:26 am

 11. Salut
  Douazeci de ani de la asasinarea lui Ioan Petru Culianu, mare pierdere pentru noi toti.

  Un tanar de stanga

  21/05/2011 at 9:31 am

  • Ase. Un asasinat care ramane pana azi nerezolvat. Si nici nu stiu daca va putea fi rezolvat vreodata Din pacate. 😦

   clemycali

   21/05/2011 at 9:46 am

   • Regimul Iliescu cel foarte violent la acea data a avut de cistigat.

    Ciudat este ca in 21 Mai 91 dimineata treceam prin campusul universitatii din Chicago, si m-am gindit ce ar fi daca m-as intersecta cu IPCulianu 🙂 sau ce ar fi sa caut cladirea in care prin sansa l-as putea vedea. Il citisem dar nu stiam cum arata. A fost un gind doar.

    Un tanar de stanga

    21/05/2011 at 9:51 am

 12. Salutare! Că tot e vorba de băieţii deştepţi, Băse are el un medicament:
  http://baricada.wordpress.com/2011/05/20/cui-i-e-frica-de-daniel-morar/

  baricada

  21/05/2011 at 9:59 am

 13. sal`tare tutulor
  si La multi ani sarbatoritelor/sarbatoritilor de azi.
  Sfirsitul lumii nu poate veni nici azi nici in timpurile noastre; lumea nu e uniform dezvoltata si nu poate avea loc implozia 😉
  Dupa cite am citit ma tem (vorba sa fie !) ca de piesa in discutie e doar titlul; probabil la reprezentatia de la Cotroceni va recolta maximum de spectatori.
  Nu are importanta parerea mea, dar cred ca Bibi are dreptate.
  Rezolutiile Consiliului de Securitate imi amintersc de Avertismentele pe care le dadeau chinezii americanilor prin anii `50-60. Si au fost cam tot atitea la numar.

  victor L

  21/05/2011 at 10:08 am

 14. Buna ziua si buna sa va fie inima!
  😆

  Celor care poarta numele de Constantin/Elena
  „La multi ani cu sanatate ca-i mai buna decit toate! 😆

  maya

  21/05/2011 at 10:16 am

 15. „sondaj al institutului ZEW”:

  Hai Romania! 😆

  maya

  21/05/2011 at 10:18 am

 16. Buna ziua 🙂
  Sint foarte suparat deoarece nu stiam ca astazi este sfirsitul lumii. 😆
  Se vede ca ma ramolesc . 🙂

  Ștefan A.

  21/05/2011 at 10:26 am

  • Stefan A
   😆
   Servus!

   Azi la ora 24 este sfirsitul zilei de azi! 😆
   Fiecare zi aduce un sfirsit,dar si un nou inceput! 😆

   Sa nu fi suparat;faci riduri! 😆
   Si nu merita!

   maya

   21/05/2011 at 10:50 am

 17. Crinel si Harold Camping anunta fiecare cite un sfirsit.
  Nebunul nostru imi pare mai rational (hai ca am comis-o, un nebun rational, merit Nobelul 😉 )
  Americanul zice ca azi e sfirsitul lumii (sa mai asteptam un pic), iar Crinel conditioneaza demiterea dictatorului de vremile cind vor avea majoritatea, adica vremile cind lumea va fi la fel, tot o apa si-un pamint.

  victor L

  21/05/2011 at 10:31 am

  • victor L
   😆
   Servus!

   Meriti Nobelul! 😆

   Crinel isi simte sfirsitul lui politic!Ii „bate” in ceafa!

   maya

   21/05/2011 at 10:52 am

 18. Prinţul Charles – cel mai mare si cel mai bun promotor al Transilvaniei/Romaniei! 😆

  Am remarcat si eu neprofesionalismul reporterilor romani 😦

  NU trebuie sa ai singe albastru pentru a frecventa scoala de balet si bune maniere!

  TVRINFO a dedicat o emisiune de o ora vizitei printului Charles in Transilvania.

  Apropo de TVRINFO! Urmaresc acest nou canal al TVR!
  In ceea ce priveste celelalte tv de stiri – pauza de foarte multa vreme!
  Ii doresc TVRINFO succes din toata inima!

  Imi permit sa le dau un sfat: 😆
  sa aduca in emisiuni specialisti,analisti si sa renunte la politicieni! M-am saturat sa-i vad la tv. La munca de jos cu ei!

  Observ o imbunatatire a programului TVR pe toate canalele:emisiuni culturale, extraordinarele seriale coreene,emisiunea economica a lui Moise Guran de pe TV2, emisiunile culturale de pe TVRCultural/concerte cu muzica buna/documentare/teatru/opera!

  Aer mai nou,mai respirabil si educativ! Se observa straduinta! Concureaza pentru mine cu Discovery! 😆

  maya

  21/05/2011 at 10:39 am

 19. spectacolul “Blonda, chiorul şi piticul” la Cotroceni

  Buna mutarea presedintelui! 😆

  Niciodata in ultimii 21 de ani libertatea de exprimare nu a fost mai mare/libera!

  Din pacate pentru „unii” aceasta libertate a devenit o menajerie!

  maya

  21/05/2011 at 10:47 am

 20. Recunosc ca m-a mirat declaratia presedintelui Obama!
  Este posibil ca a vrut sa linisteasca lumea araba aflata in fierbere! Dar cred ca o sa-l coaste!

  maya

  21/05/2011 at 10:57 am

 21. In 20 mai 2011 seniorul Corneliu Coposu ar fi implinit 97 de ani!

  Doamne,Doamne sa-l odihneasca in pace!

  20 Mai 1990 – „Duminica orbului” 😦 😦 😦

  maya

  21/05/2011 at 10:59 am

 22. Standard & Poor’s a mentinut ratingul italian la A+ dar a taiat outlook . Din stabil in negativ datorita cresterii economice foarte reduse si inexistenta unor reforme economice in tara cu a treia datorie publica din lume.
  Personal cred ca incepem sa punem inapoi litera I in acea sigla numita PIGS . Care original se chema PIIGS (Portugalia , Irlanda , Italia , Grecia , Spania ). Unde I de la Italia a fost repede scoasa afara ca „doar e o tara sanatoasa” . Se vede . 😆

  Ștefan A.

  21/05/2011 at 11:35 am

 23. Nu va speriati, nu intrati in panica, stati linistiti la locurili voastre! Din surse sigure stiu ca toti romanii vor fi mantuiti, dar nu bag mana in foc si pentru tiganii de origine romana care azi baga mana in buzunare prin Paris! 😀

  Spartakus

  21/05/2011 at 11:44 am

  • Stau linistita! 😆 😆 😆

   Doamne,Doamne e mare si buna! Nu o sa ne trimita azi pe lumea cealalta impreuna cu „unii” contemporani din lumea intreaga! Ne ajung „ei” aicea! 😦

   maya

   21/05/2011 at 12:08 pm

  • 😆 Stau linistita! 😆 😆 😆

   Doamne,Doamne e mare si buna! Nu o sa ne trimita azi pe lumea cealalta impreuna cu “unii” contemporani din lumea intreaga! Ne ajung “ei” aicea! 😦

   maya

   21/05/2011 at 12:09 pm

   • Scuze!
    Doamne,Doamne e mare si bun!

    maya

    21/05/2011 at 1:35 pm

  • Salut Spartakus 🙂
   Nu mor caii cand vor cainii! Desi in Romania ii tabacesc impreuna! Apocalipsa a fost amanata pentru o data ulterioara. Inainte de apocalipsa trebuie sa suferim putin. O si facem cu mult talent 😦

   Theophyle

   21/05/2011 at 12:36 pm

 24. http://www.revista22.ro/font-colorcc0000ce-i-a-sc259pat-lui–dan-t259p259lag259-font-10573.html

  „Pe Voiculescu, Tăpălagă îl aşază corect în context: „Televiziunile oligarhului de bine şi Antenele oligarhului de rău au ajuns să funcţioneze după principiul vaselor comunicante. Fac schimb de fluide, cum ar veni de zoaie, de icnete şi de adjective. Din cauza lor, morţii politicii româneşti nu mor, iar cei vii nu trăiesc“. Dar îl simplifică prea mult când îl rezumă, la pachet cu ceilalţi, la interesele financiare, la foamea de bani pentru care mogulii sunt în stare de orice. Aici Tăpălagă nu are dreptate, vede incomplet. Voiculescu vrea mai mult: vrea să fie respectat, vrea să fie creditat şi consultat ca expert în business, în calitatea sa de „dom Profesor“ face predicţii politice şi economice, dă soluţii pentru criză, rezolvă problemele globale ale omenirii în emisiuni puse la cale special pentru el de Gâdea sau Firea, care îl „încolţesc“ cu întrebări de catifea şi surâs subaltern, subliniind ceea ce e musai: că de vină este Băsescu.
  În costumele sale cu dungi verticale, Marele Felix zâmbeşte emfatic de la vicepreşedinţia Senatului peste ţară, din ale cărei resurse se înfruptă de zeci de ani, fotoliu pe care l-a binemeriat ca turnător dovedit de CNSAS şi confirmat de justiţie. Când megalomania defulează, mai pune în CV un doctorat de pe la universitaţi americane, care, dacă există, nu organizează doctorate. În loc de blazon. Ipoteza că ar fi cel puţin general de Secu (şi nu un banal turnător) îl gâdilă la fel de mult ca un contract solid cu statul sau o privatizare frauduloasă. Asta i-a scăpat lui Tăpălagă. „

  maya

  21/05/2011 at 12:24 pm

 25. Urmatorul termen in justitie:23 mai 2011

  http://z-ziarul.ro/investigatii/1761-dosarul-ica-dan-voiculescu

  maya

  21/05/2011 at 12:27 pm

  • Servus maya 🙂
   am ajuns si eu! 🙂

   Theophyle

   21/05/2011 at 12:33 pm

   • Theo-Phyl
    😆
    Servus!

    maya

    21/05/2011 at 12:59 pm

  • Intr-adevar! 😆

   Nici eu „nu fac parte din corul pesimiștilor scîrbiți” din fericire! 😆

   Viata nu este nici buna,nici rea;este neutra!Tocmai de aceea merita traita frumos!

   maya

   21/05/2011 at 1:19 pm

 26. Carte prezentata de unul dintre editori,profesorul universitar Victor Neumann la TVRCultural!
  Trebuie sa o citesc! 😆
  http://360.uaic.ro/istoria-romaniei-prin-concepte-perspective-alternative-asupra-limbajelor-social-politice-2/

  maya

  21/05/2011 at 1:07 pm

  • Maya, chiar este o carte buna si da, merita citita 🙂

   Theophyle

   21/05/2011 at 1:37 pm

 27. Ziua buna,
  Este bine ca avem un promotor ca Prinţul Charles ptr. Transilvania. Poate asa va creste interesul autoritatilor noastre ptr. valorile nationale care se afla amplasate intr-un colt de rai.
  In urma cu trei saptamani am avut o delegatie in zona Cisnadioara. Acolo se afla o biserica fortificata, intr-o saptamana nu am vazut decat straini care o vizitau 😦 Tot acolo este o biserica superba, in stil baroc (1764) care adaposteste cea mai veche orga cu tuburi functionala din Romania. Din pacate nu am vazut un panou cu informatiile necesare 😦 Un dezinteres total din partea autoritatilor 😦

  mar

  21/05/2011 at 1:48 pm

 28. Postare noua 🙂

  Theophyle

  21/05/2011 at 2:20 pm

 29. […] Sfârşit de săptămână – 21 Mai / “sfârşitul lumii a fost amânat!” (via Politeía) Bună dimineata intr-o zi de sâmbata, sfârsit de săptămână. Astazi vom avea la Bucuresti o minima termica de  15°C, si o maxima termica de  25°C, umiditate: 37-65%. Innorat partial-senin, posibile averse. Presiune atmosferica: 1018-19 hPa. Pentru alte orase. Curs valutar BNR valabil azi: 1 EURO = 4. 1091 RON (-0. 0163 RON); 1 USD = 2. 8746  RON (-0.0219 RON); 1 EURO =  1. 4295   USD; (+0.0052). Evolutia saptamanala o  puteti citi aici. Gramul de a … Read More […]


Comentariile sunt închise.